ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Αυτός είναι ο αθλητισμός: ο Τζέι στην αγκαλιά του Σαμαρά

Αυτός είναι ο αθλητισμός: ο Τζέι στην αγκαλιά του Σαμαρά [vds+photos]
O ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) βράβευσε τους κορυφαίους αθλητές για το 2014 και στο πλαίσιο της εκδήλωσης προσκάλεσε για να τιμήσει τον μικρό Τζέι από την Σκωτία που πάσχει από το σύνδρομο Down κι έγινε γνωστός από τη σχέση του με τον Γιώργο Σαμαρά.
Το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» ΟΠΑΠ Α.Ε. απονεμήθηκε στον διεθνή ποδοσφαιριστήγια τη λαμπρή καριέρα του και για τη σχέση ζωής που δημιούργησε με τον μικρό φίλαθλο Τζέι Μπίτι, στέλνοντας ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.
«Δεν υπάρχουν πολλά λόγια. Σας ευχαριστώ όλους που κάνατε ό,τι περνούσε από τα χέρια σας ώστε ο Τζέι να είναι εδώ. Δεν έκανα κάτι σπουδαίο. Ήταν απλά μια αγκαλιά. Υπάρχουν ανώνυμοι άνθρωποι που κάνουν πολλά περισσότερα για παιδιά που είναι άρρωστε, που είναι φτωχά.
Αυτοί οι άνθρωποι με τις φιλανθρωπίες τους αξίζουν πολλά περισσότερα βραβεία απ' αυτό που κρατώ στα χέρια μου. Ο μοναδικός λόγος που είμαι εδώ είναι ο μικρός. Αντιμετωπίζω ένα σημαντικό πρόβλημα και ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να μου δώσει δύναμη για να το ξεπεράσω είναι αυτός εδώ!» είπε ο «Σαμ», ο οποίος έκανε τα αδύνατα δυνατά για να βρεθεί στο ΣΕΦ μολονότι τις τελευταίες ώρες αντιμετωπίζει προσωπικό πρόβλημα.

Ο πατέρας του Τζέι, Μάρτιν Μπίτι, είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΤ. Λατρεύει τον Σαμαρά από τότε που έπαιζε στην Σέλτικ αλλά και για την αφιέρωση στο πέναλτι στο Μουντιάλ. Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα».
Αυτός είναι ο αθλητισμός: ο Τζέι στην αγκαλιά του Σαμαρά [vds+photos]
Οσον αφορά τα βραβεία, η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών, ο Ηλίας, Ηλιάδης και η Κατερίνα Νικολαϊδου, διακρίθηκαν ως κορυφαία ομάδα, αθλητής και αθλήτρια αντίστοιχα για το 2014 στη σχετική ψηφοφορία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών.
Η εθνική ποδοσφαίρου των ανδρών, διακρίθηκε για την συμμετοχή της και την πολύ καλή εμφάνισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Ο Ηλίας Ηλιάδης αναδείχθηκε καλύτερος αθλητής του 2014. Ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας και του Λονδίνου στο τζούντο, κατέκτησε τον περασμένο Αύγουστο το τρίτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας.
Η Κατερίνα Νικολαϊδου είναι η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια, καθώς η πρωταθλήτρια της κωπηλασίας βραβεύθηκε από τον ΠΣΑΤ , «εξαργυρώνοντας» την επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Σκιφ Ελαφρών Βαρών.