ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δήμου Κατερίνης για την εορτή των Θεοφανίων

 

 

  

 

    Από τον Δήμο Κατερίνης ανακοινώνεται ότι η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού κατά την εορτή των Θεοφανίων (Δευτέρα 06 Ιανουαρίου 2014), θα γίνει ως εξής:  

 Στην Παραλία Κατερίνης, ώρα 15:00.
Επίσημη τελετή, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
Η πομπή θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό της Αγ. Φωτεινής.

- Στην Παραλία Κορινού, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και από τον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.

- Στην Παραλία της Ολυμπιακής Ακτής, ώρα 12 το μεσημέρι. Η πομπή θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό του Αγ. Προκοπίου.

Δελτίο τύπου Για εθελοντική αιμοδοσία 9 Ιανουαρίου 2014




Αρ. Πρωτ: 74
Λιτόχωρο: 05.01.2014
ΔΤ-16


Την Πέμπτη 09 Ιανουαρίου 2014 από ώρα 09:00 έως 13:00 η Δημοτική Χορωδία Λιτόχωρου  “Ιωάννης Σακελλαρίδης” σας προσκαλεί για αιμοδοσία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ιερού ναού Αγ. Νικολάου Λιτόχωρου Πιερίας

Βασικές προϋποθέσεις είναι:

ü Να έχετε καλή διάθεση για εθελοντική προσφορά.
ü Να μην έχετε πάρει τις  δύο προηγούμενες ημέρες φάρμακα, ούτε ασπιρίνη.
ü Να μην έχετε καταναλώσει το προηγούμενο 24ωρο οινοπνευματώδες ποτό.

Αγαπητοί φίλοι το αίμα δεν παρασκευάζεται στα εργαστήρια, ούτε γίνεται αντικείμενο αγοραπωλησίας στην κοινωνία μας,. Στην κατάλληλη στιγμή, είναι  θέμα ζωής ή θανάτου!
Το αίμα, έχει και αυτό όρια, δεν είναι διαθέσιμο πάντα στην ποσότητα και το είδος που το χρειαζόμαστε στις επώδυνες εκείνες στιγμές.

Σήμερα ίσως αισθανόμαστε, ότι δεν έχουμε την ανάγκη, αύριο όμως;
μήπως λίγο αίμα, στο χρόνο που το χρειαστούμε αποδειχθεί, τόσο πολύτιμο, όσο τώρα δεν μπορούμε να το φανταστούμε;

Για αυτό σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας κάνουμε έκκληση, να αφιερώσουμε όλοι 10 λεπτά από τον παρόντα χρόνο μας και να αποταμιεύσουμε λίγο αίμα, ίσως για μια  ζωή, για τον συνάνθρωπό μας, ή για τον εαυτό μας τελικά στο μέλλον, όταν θα το χρειαστούμε.

Το 30% των ασθενών που εισάγεται στα νοσοκομεία χρειάζεται αίμα.

Ελάτε όλοι λοιπόν!
Όλοι μαζί μια καρδιά!
Να δώσουμε το κάτι τις, που περνάει από το χέρι μας
για μια κοινωνία με λιγότερα προβλήματα!

Με εκτίμηση,
για το Διοικητικό Συμβούλιο


Η πρόεδρος                                                           O γενικός γραμματέας


Ζώη – Παναγούλια Νίκη                                       Τσαρδούνης Γεώργιος

Εθιμο (Πρωτοχρονιά @ Κατερίνη)

Με τεχνικές παπατζήδων και ταχυδακτυλουργών η κυβέρνηση κατάργησε το επίδομα των δεκάδων χιλιάδων μακροχρόνιων ανέργων!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΙΦΒ (Κοινωνικό Ιατρείο Φραμακείο Βύρωνα) που λάβαμε με e-mail 
«Δεν συνταράχθηκα
γιατί μου είπες ψέματα,
αλλά γιατί δεν θα μπορώ
ποτέ πια να σε πιστέψω»
Φρήντριχ Νίτσε 

Το προηγούμενο πλαίσιο για την ειδική επιδότηση των μακροχρονίων ανέργων προέβλεπε ότι εάν ένας άνεργος, ο οποίος είναι 45 ετών και μετά την ανεργία του, είχε επιδοτηθεί τουλάχιστον για 12 συνεχείς μήνες, μπορούσε να πάρει νέο ειδικό επίδομα 200 ευρώ, για άλλους 12 μήνες. Μόλις ο Σαμαράς-Βενιζέλος-Στουρνάρας και Βρούτσης διαπίστωσαν ότι η μάζα των δικαιούχων ξεπερνούσε τους υψηλούς ανθρωπιστικούς στόχους τους και ζούσαν μέσα στην χλιδή των 200 ευρώ, κυβέρνηση και τρόϊκα μέσα σε μια νύχτα, εξαφάνισαν τα «προνόμια των ανέργων», και μιμούμενοι τα κόλπα των γνωστών παπατζήδων της οδού Πανεπιστημίου, αιφνιδιαστικά με μια μόνο εγκύκλιο, κατάργησαν πραξικοπηματικά και στην ουσία την επιδότηση...
των μακροχρόνιων ανέργων.

Με το νέο παπατζήδικο πλαίσιο, αφού διεύρυναν παραπλανητικά τα όρια ηλικίας των δικαιούχων στα 20 έως 66, για να δείξουν ότι τάχα διευρύνουν τους δικαιούχους, τελικά προχώρησαν στην κατάργηση ουσιαστικά της επιδότησης των μακροχρονίων ανέργων κάνοντας την εξής ταχυδακτυλουργία: Όρισαν, ότι για να μπορούν οι άνεργοι να πάρουν την ειδική επιδότηση των 200 ευρώ θα πρέπει να ασκήσουν αυτό τους το δικαίωμα μέσα σε διάστημα 2 μηνών από την λήξη της 12μηνης επιδότησης λόγω ανεργίας. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι καταργείται η ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου. Σημαίνει ότι καταργείται και αυτό πενιχρό ειδικό επίδομα κοροϊδία, για όσους βρίσκονται στην ανεργία 5,4, 3,ή και 2 ( δηλ. οι πραγματικά μακροχρόνια άνεργοι ) αφού για τους ανέργους αυτούς έχει ήδη παρέλθει το χρονικό διάστημα των 2 μηνών από τότε που τέλειωσε η 12μηνη επιδότηση τους. Στην ουσία το ειδικό επίδομα ανεργίας ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ και περιορίζεται μόνο σε όσους βγαίνουν στην ανεργία τώρα.

Το 71% περίπου των ανέργων βρίσκεται σε μακροχρόνια ανεργία. Έτσι ο καθένας αντιλαμβάνεται τους λόγους αυτής της απάνθρωπης ενέργειας. Με την εγξύκλιο «καθάρισαν» το 71%! Έπρεπε να μειωθούν οι δαπάνες. Το σύστημα βλέπει μόνο τα κέρδη και τους αριθμούς τους και τους βλοσυρούς τοποτηρητές του χρηματιστικού και μονοπωλιακού κεφαλαίου!

Βλέπουμε έτσι για άλλη μια φορά ότι το περίφημο «θετικό πλεόνασμα» το οποίο ο κ. Σαμαράς τόσο περήφανα περιφέρει ανά την Ελλάδα και την Ε.Ε είναι λερωμένο με πολύ αίμα, πολύ απελπισία και  θάνατο!

ΚΙΦΒ 
Βύρωνας 5/1/2014  

Το 2014 έρχεται η ώρα να εφαρμοστούν οι μνημονιακές διατάξεις που είχαν ψηφιστεί από το 2012

Περικοπές σε εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις έως 30%, αλλά και σε ΕΚΑΣ και στο επίδομα ανεργίας φέρνει ο νέος χρόνος. Η ώρα της εφαρμογής μνημονιακών διατάξεων που έχουν ψηφιστεί ήδη από το 2012 έφτασε, κι έτσι χιλιάδες συνταξιούχοι αλλά και άνεργοι πρόκειται να βιώσουν την πικρή γεύση της μείωσης των μηνιαίων αποδοχών τους. Οι περικοπές πρόκειται να επηρεάσουν και τις κύριες συντάξεις σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, λόγω της απώλειας εσόδων που αναμένεται να προκληθεί από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Πιο αναλυτικά, οι περικοπές που έρχονται μαζί με το 2014 είναι οι εξής:

Εφάπαξ: Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του από την 1/1/2014, που επηρεάζει κυρίως τους δημόσιους υπαλλήλους. Η εφαρμογή ενός νέου μαθηματικού τύπου, σε συνδυασμό με ατομικά μερίδια ασφάλισης για κάθε ασφαλισμένο ξεχωριστά, υπολογίζεται ότι θα προκαλέσουν περικοπές έως 30% στα εφάπαξ βοηθήματα. Στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) υπάρχουν στην αναμονή περίπου 35.000 αιτήσεις χορήγησης εφάπαξ, οι οποίες εκκρεμούν από τον Σεπτέμβριο του 2011. Το υπουργείο Εργασίας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν οι περικοπές στα εφάπαξ θα συμπεριλάβουν και τις περιπτώσεις αυτές που, ενώ έχουν υποβληθεί οι απαραίτητες αιτήσεις, ακόμα δεν έχουν δικαιωθεί οι δικαιούχοι. ...
Επικουρικές συντάξεις: 
Ανάλογη περίπτωση με το εφάπαξ, με τις περικοπές επίσης να κυμαίνονται έως το 30%, μόνο που ο νέος τρόπος υπολογισμού αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το β' εξάμηνο του 2014. Πρόκειται να εφαρμοστεί ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) που έχει αναλάβει τη χορήγηση περίπου του 90% των επικουρικών συντάξεων. Το 2013 έκλεισε με το ΕΤΕΑ να καταγράφει έλλειμμα περίπου 300.000.000 ευρώ. Η εκτίμηση αρμόδιων στελεχών της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι, ότι εάν δεν παρθούν μέτρα, το 2014 θα προκύψουν νέα ελλείμματα που μπορεί να υπερβούν τα 400.000.000 ευρώ. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα έχει στο εξής το δικαίωμα ο υπουργός Εργασίας να αποφασίζει μείωση των επικουρικών συντάξεων που χορηγούνται σε τέτοιο ποσοστό, ώστε να εξαφανίζεται το έλλειμμα στο Ταμείο.

ΕΚΑΣ: Η καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων διακόπτεται από την 1/1/2014 και μετά σε όσους το λάμβαναν έως τώρα και είναι ηλικίας κάτω των 65 ετών. Υπολογίζεται ότι χάνουν το εν λόγω βοήθημα τουλάχιστον 60.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, εκ των οποίων 22.000 είναι ανάπηροι, οι οποίοι δεν εξαιρούνται από την περικοπή αυτή.

Επίδομα ανεργίας: Χάνεται το επίδομα των 360 ευρώ τον μήνα από περίπου 50.000 δικαιούχους, επειδή από 1/1/14 οι ημέρες επιδότησης μειώνονται σε 400 σε βάθος τετραετίας, από 450 που ήταν ως τώρα. Οι κατηγορίες εποχικά ανέργων που θίγονται είναι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, όσοι δουλεύουν σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών ή μέσης εκπαίδευσης και οι οικοδόμοι. Ολες οι παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων χρησιμοποιούν κάθε χρόνο το βοήθημα του επιδόματος ανεργίας, καθώς δεν εργάζονται όλο τον χρόνο, και μόλις λήξει η σύμβασή τους κατατάσσονται στους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ. Αυτή τη φορά όμως, αν και θα προστεθούν ξανά στη λίστα των εγγεγραμμένων ανέργων, πολλοί από αυτούς δεν θα έχουν δικαίωμα να πάρουν το επίδομα ανεργίας, αφού θα έχουν συμπληρώσει το ανώτατο όριο των 400 ημερών επιδότησης σε βάθος τετραετίας. Ετσι για κάποιους μήνες θα αναγκαστούν να μείνουν χωρίς εισόδημα...

Κατώτατος μισθός: Σύμφωνα με τη μνημονιακή δέσμευση, το υπουργείο Εργασίας υποχρεώνεται το πρώτο τρίμηνο του 2014 να επανεξετάσει το σύστημα καθορισμού του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα. Θεωρητικά θα πρέπει να λάβει υπόψη τις προτάσεις που θα καταθέσουν εμπειρογνώμονες από τη μεριά των εργαζομένων (ΓΣΕΕ) αλλά και των εργοδοτών (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ), αλλά και να προσμετρήσει μεγέθη όπως το ύψος της ανεργίας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά και η ύφεση της οικονομίας. Το υπουργείο Εργασίας έχει καταρχάς δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να αλλάξει προς τα κάτω ο κατώτατος μισθός έως το 2017, όμως με την ανεργία να συνεχίζει να κινείται ανοδικά και την ύφεση να υποδέχεται το νέο έτος, είναι άγνωστο εάν η αρχική δέσμευση αρθεί. Αλλωστε, η πάγια θέση της τρόικας είναι ότι στην Ελλάδα πρέπει να επικρατήσουν μισθοί... Ρουμανίας και Βουλγαρίας.

ΟΓΑ: Αυξάνεται κατά 2,5% η εισφορά στον κλάδο υγείας του οργανισμού. Επίσης, προωθείται διάταξη για συνταξιοδότηση των αγροτών σε ηλικία 62 ετών με 40 έτη ασφάλισης.

ΟΑΕΕ: Εντός του 2014 όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες ήταν ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, μια και η έδρα τους βρισκόταν σε περιοχή κάτω των 2.000 κατοίκων, θα μεταφερθούν στον ΟΑΕΕ. Στόχος είναι να αυξηθούν τα έσοδα του Ταμείου, που βρίσκεται στα όρια του συναγερμού. Επίσης, στο εξής οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καλούνται να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους κάθε μήνα και όχι κάθε δίμηνο, όπως ίσχυε ως τώρα.

Η μείωση (3,9%) των εργοδοτικών εισφορών

Εργοδοτικές εισφορές: Πρόκειται για δέσμευση να μειωθούν κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες έως το τέλος του 2016, με το υπουργείο Εργασίας να ψάχνει ισοδύναμα μέτρα για να καλύψει πιθανές απώλειες εσόδων από τα ασφαλιστικά ταμεία, ύψους άνω των 800.000.000 ευρώ. Στόχος είναι η μείωση το 2014 να κυμανθεί στα επίπεδα των 1,4 ποσοστιαίων μονάδων για να είναι ανάλογα μικρότερο το ποσό που θα απολέσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, με τον κίνδυνο να προκληθούν περικοπές στις συντάξεις για να καλυφθεί η τρύπα που δημιουργείται, να είναι υπαρκτός.

Εισφορές σε ΔΕΚΟ - τράπεζες: Η μείωση των εισφορών τους στα επίπεδα του ΙΚΑ θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή από την 1/1/2014 και μετά. Πρόκειται για μέτρο που εφαρμόζεται ως συνέπεια του νόμου Πετραλιά ήδη από το 2008 και με τον τρόπο αυτό θα υποχωρήσουν στο 20% οι εισφορές. Υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθούν μειώσεις στις συντάξεις που χορηγούνται από ΔΕΚΟ και τράπεζες, λόγω σοβαρού περιορισμού των εσόδων των Ταμείων κύριας ασφάλισης.



Ο αξιότιμος κ. Ροντούλης.


Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στις 2/1/2014 είδα τον πρώην βουλευτή Αστέριο Ροντούλη στην εκπομπή του κ Γιαννακόπουλου «Καλημέρα Θεσσαλία», να ρωτάει έμπλεος πάθους (αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ):
«Πώς να τον εμπιστευτώ; Αφού δεν ξέρει τι θέλει. Πες μας τι θέλεις; Έξω απ το ευρώ; Πώς να εμπιστευτώ τα παιδιά μου, τα σχολεία, τα νοσοκομεία σ αυτούς;».
Η απορία μου είναι, γιατί δεν ρωτήθηκε αυτός ο κύριος:
Δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ και εμπιστεύεται ανθρώπους που προεκλογικά μιλούσαν για «αποκατάσταση αδικιών χαμηλοσυνταξιούχων, πολυτεκνικά επιδόματα με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα. Αποζημίωση φυσικών προσώπων και ασφαλιστικών ταμείων για το PSI. Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με ρυθμό τουλάχιστον 150.000 το χρόνο απ το 2013. Διατήρηση των επιπέδων των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και επαναφορά της μετενέργειας στους 6 μήνες. Επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής. Περικοπές δαπανών από σπατάλη και διαφθορά και όχι από μισθούς και συντάξεις. Συμψηφισμός οφειλών από και προς το δημόσιο. Σπάσιμο των καρτέλ» κ.α., κ.α. (Σαμαράς, προεκλογικό κυβερνητικό πρόγραμμα 18 σημείων).
Αυτοί κυβερνούν σήμερα και απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους. Σε ποιο σημείο του προεκλογικού προγράμματός τους αναφέρεται αυτό το «μέτρο»;
Σαμαράς προεκλογικά: «Αυτό που θέλω να σας πω ξεκάθαρα είναι ότι πιστεύουμε στην κατεύθυνση αυτή: Όχι άλλους φόρους, όχι άλλες μειώσεις, όχι άλλες απολύσεις». Να εδώ:

 Δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ και εμπιστεύεται ανθρώπους που συμμετείχαν σε κυβέρνηση που εφάρμοζε τα μνημόνια, αλλά έλεγαν πως δεν ψηφίζουν τα μνημόνια, αλλά «μόνο συγκεκριμένα άρθρα τους»; (Ας κοιτάξει έναν καθρέφτη).
Δηλαδή σήμερα τα σχολεία, τα νοσοκομεία είναι σε έμπιστα χέρια (του φίλου του του Άδωνι ας πούμε); Μπορεί ν αποδείξει ότι υπάρχει κάτι χειρότερο απ τον Άδωνι;
Δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ και εμπιστεύεται ανθρώπους που προεκλογικά εκτόξευαν τα «ισοδύναμα μέτρα» και τις «περικοπές σπατάλης» σαν θεραπεία δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν;
Δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ και εμπιστεύεται ανθρώπους που προεκλογικά έλεγαν «και το λέω ρητά και κατηγορηματικά. Αποκλείω κάθε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Τη συγκυβέρνηση τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και όλες εκείνες οι συντεχνίες που δεν θέλουν ν αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα. Όσο το ΠΑΣΟΚ είναι στα πράγματα, ακόμη και με δεύτερο ρόλο στην κυβέρνηση, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Δεν μπορούμε να βγούμε απ την ύφεση μαζί με εκείνους που μας έφεραν στην ύφεση»;
Εδώ το βίντεο

(Πιθανόν να μην τόχει υπόψη του ο άνθρωπος. Γιατί δεν του το προβάλλετε κ Γιαννακόπουλε; Ίσως ν άλλαζε γνώμη…).
Γιατί κ Γιαννακόπουλε δεν του προβάλλατε τη δήλωση του «κ» «Πρωθυπουργού»:


 
για ν απαντήσει επί του συγκεκριμένου;
[Γιατί δεν προβάλλονται αλήθεια τέτοια βίντεο στην τηλεόραση; Υπάρχει λίστα απαγορευμένων ή μήπως αυτά θεωρούνται ακατάλληλα για «ενήλικες ψηφοφόρους που τους απαγορεύεται να ενηλικιωθούν πολιτικά»;]

Καταλήγοντας: Εκείνο που δεν πρόσεξε ο λαλίστατος κύριος, είναι ότι εδώ έχουμε όχι μόνο λόγια (προεκλογικά), αλλά και την πράξη (γι αυτό δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν, αλλά μπορεί να μας σπάσει τα νεύρα).
Όσο για το ευρώ, αν πίστευαν ότι ισχύουν κατ ελάχιστο οι προβλέψεις τους για λιμούς και καταποντισμούς που θ ακολουθήσουν αν βγούμε απ αυτό, τότε θάπρεπε να επιτρέψουν κάποιο (μικρό έστω) αντίλογο στην εκστρατεία τρομοκράτησης του κόσμου που είχαν εξαπολύσει τα ΜΜΕ προεκλογικά (2-3 μέρες πριν τις εκλογές αν θυμάμαι καλά), με αφορμή την «έκθεση κάποιας τράπεζας για τα δεινά που θα μας βρουν αν βγούμε απ το ευρώ» (και η «δικαιοσύνη» ακόμη δεν επιλήφθηκε για να τους μπουντρουμιάσει γι αυτό).

2 Γενάρη 2014
Γιώργος Παπανικολάου


Σε ποιους θα γίνει μείωση μισθού λόγω του κινητού τους

Σε ποιους θα γίνει μείωση μισθού λόγω του κινητού τους 

Σας φαίνεται απίστευτο; Κι όμως είναι αληθινό. Η νέα φορολογική νομοθεσία προβλέπει ότι μπορεί να γίνεται παρακράτηση φόρου από τον μισθό για το κινητό, το αυτοκίνητο ή οποιαδήποτε άλλη παροχή σε είδος. Εντός των ημερών, το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει στη δημοσιότητα την απόφαση η οποία θα καθορίζει με ποιο τρόπο θα γίνεται η παρακράτηση αυτού του ποσού.



Η ιστορία έχει ως εξής: στον νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος –ο οποίος έχει ήδη ενεργοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2014- προβλέπεται ότι  «οποιεσδήποτε παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό πρόσωπο αυτού, συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά του στην αγοραία αξία τους, εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος». Έτσι, αν κάποιος έχει μια «εταιρική σύνδεση» κινητής τηλεφωνίας (όπου κατά πάσα πιθανότητα το ποσό ξεπερνάει τα 300 ευρώ ετησίως) είναι πλέον υποχρεωμένος να υποστεί τις συνέπειες. Ποιες θα είναι αυτές; Ο λογιστής της εταιρείας, θα προσθέσει στο μισθό του το αντίτιμο των λογαριασμών του κινητού κάτι που θα έχει ως συνέπεια να επιβληθεί φόρος εισοδήματος αλλά και εισφορά αλληλεγγύης. Στην καλύτερη περίπτωση, ο φόρος θα ανέλθει στο 22%. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το ύψος του μισθού καθώς το ποσό του κινητού, θα φορολογηθεί ανάλογα με το συνολικό ύψος των ετήσιων αποδοχών. Ειδικότερα:
1.      Για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 22%
2.      Για εισοδήματα από 25.001  ευρώ έως 42.000 ευρώ ο φόρος είναι 32% και
3.      Για εισοδήματα από 42.001 ευρώ και πάνω, ο φορολογικός συντελεστής είναι 42%.
Επί του φόρου αυτού, θα πρέπει να προστεθεί και η εισφορά αλληλεγγύης η οποία επίσης κυμαίνεται με συντελεστή από 1% έως 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.
Ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι το εισόδημα των μισθωτών (κατά συνέπεια και το εισόδημα σε είδος) υπόκειται σε παρακράτηση φόρου. Γνωρίζουμε ότι οι μισθωτοί προπληρώνουν τον φόρο εισοδήματος μέσα από τις κρατήσεις που γίνονται στον μισθό τους. Μέσα στον μήνα, θα εκδοθεί η απόφαση βάσει της οποίας θα γίνει η παρακράτηση από τους μισθούς του 2014. Και στην επόμενη μισθοδοσία, θα αντιληφθούμε ότι θα υπάρξει μια μείωση λόγω του κινητού (ή του εταιρικού αυτοκινήτου). Ποια θα είναι αυτή η μείωση; Εξαρτάται από τον λογαριασμό. Αν φτάνει ετησίως στα 500 ευρώ (που σημαίνει ότι αυτό το ποσό θα φορολογηθεί με 23% αν συμπεριληφθεί και η εισφορά αλληλεγγύης), τότε ο φόρος θα είναι 115 ευρώ ετησίως ή 8,2 ευρώ μόνο λόγω του κινητού.
«Και γιατί να τα δηλώσει τα κινητά η εταιρεία θα σκεφτείτε;». Να είστε βέβαιοι ότι θα τα δηλώσει. Διότι η φορολογική νομοθεσία, προβλέπει ότι για να αναγνωριστεί ένας λογαριασμός κινητής τηλεφωνίας ή τα έξοδα ενός εταιρικού αυτοκινήτου ως επαγγελματική δαπάνη (κάτι που σημαίνει ότι η επιχείρηση θα μπορεί να αφαιρέσει αυτά τα έξοδα από τα φορολογητέα της κέρδη) θα πρέπει κάθε εταιρικό κινητό ή κάθε αυτοκίνητο να αντιστοιχεί και σε έναν φορολογούμενο.
Χειρότερη είναι η πρόβλεψη του νόμου για τα εταιρικά αυτοκίνητα. Η εταιρεία θα πρέπει να καταλογίζει ως εισόδημα στον φορολογούμενο το κόστος που εγγράφεται στα βιβλία ως δαπάνη του οχήματος. Λαμβάνονται υπόψη η απόσβεση, τα τέλη κυκλοφορίας, τα έξοδα συντήρησης, το χρηματοδοτικό κόστος για την αγορά του οχήματος και κάθε άλλη δαπάνη. Κι ο εργαζόμενος που θα χρησιμοποιεί το εταιρικό αυτοκίνητο, θα φορολογείται για το 30% της δαπάνης. Αν λοιπόν η επιχείρηση έχει αγοράσει με δάνειο ένα αυτοκίνητο αξίας 30.000 ευρώ, οι ετήσιες δαπάνες μπορούν κάλλιστα να ανέρχονται στα 6000 ευρώ δεδομένου ότι θα συνυπολογιστούν τόκοι και αποσβέσεις. Ο εργαζόμενος, θα βρεθεί με πρόσθετο εισόδημα της τάξεως των 1800 ευρώ και θα πληρώσει πρόσθετο φόρο ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση θα είναι 414 ευρώ (23% του ποσού). Αυτό συνεπάγεται κι άλλη μείωση του μισθού κατά 29,5 ευρώ.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2pYgU3p6v

Θρήνος για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο – Πέθανε ο Εουσέμπιο

eusebio-570
Ο Εουσέμπιο Ντα Σίλβα Φερέιρα, γνωστός ως Εουσέμπιο, που γεννήθηκε στη Μοζαμβίκη και άφησε εποχή στο ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Πορτογαλίας και της Μπενφίκα, απεβίωσε μετά από χρόνια προβλήματα υγείας, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα και αναμετάδιδει το Sky News και το BBC.
Ο Πορτογάλος Εουσέμπιο άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστά τα ακριβή αίτια θανάτου και η ώρα.
Ο Εουσέμπιο που έμεινε γνωστός με το προσωνύμιο «Black Panther» μεγαλούργησε στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα τις δεκαετίες του 50΄και του 60΄με τη φανέλα της θρυλικής τότε Μπενφίκα και φυσικά της Εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας.
Με τη Μπενφίκα κατέκτησε εντός συνόρων ότι μπορούσε να κατακτήσει με 11 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα, ενώ γιγάντωσε τη φήμη της στο εξωτερικό, οδηγώντας την σε 4 τελικούς ευρωπαϊκών κυπέλλων και την κατάκτηση 1 εξ αυτών το 1962 απέναντι στην τότε πανίσχυρη Ρεάλ του Πούσκας και του Ντι Στέφανο, πετυχαίνοντας 2 γκολ.
Συνολικά, με τη Μπενφίκα σκόραρε 638 γκολ σε 614 αναμετρήσεις όντας μέχρι και σήμερα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου και είναι εξαιρετικά απίθανο να καταρριφθεί αυτό το ρεκόρ.
Με την Εθνική Πορτογαλίας φρόντισε να δείξει τα διαπιστευτήρια του στο Μουντιάλ του 1966, όπου οι Ίβηρες πήραν την τρίτη θέση που αποτελεί την κορυφαία διάκριση στην ιστορία τους, με τον Εουσέμπιο να πετυχαίνει 9 γκολ και να είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.
Ο «Μαύρος Πάνθηρας» εκτός από συλλογικές διακρίσεις, πέτυχε πολλά σπουδαία ατομικά επιτεύγματα. Ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι, το 1968 και το ξανάκανε το 1973. Επίσης, ήταν υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα το 1962 και το 1966, ενώ την κέρδισε το 1965. Το 1979 ολοκλήρωσε την καριέρα του έχοντας το βιογραφικό του 733 γκολ σε 745 αγώνες, που αποτελεί ένα αξεπέραστο ρεκόρ.
Δε θα ξεχάσουμε ποτέ την παρουσία του στα γήπεδα της Πορτογαλίας του Euro 2004, όπου περίμενε πως και πως την κατάκτηση της διοργάνωσης από τη χώρα του, αλλά η Εθνική Ελλάδος του Ότο Ρεχάγκελ του χάλασε τα σχέδια.
Ο Εουσέμπιο έχει ανακηρυχθεί από τη στατιστική υπηρεσία ποδοσφαίρου IFFHS και το περιοδικό World Soccer ως ο 9ος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών

Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις για τα επεισόδια στον αγώνα Αιγάλεω – ΑΕΚ



Δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές για τα σοβαρά επεισόδια στο αγώνα Αιγάλεω - ΑΕΚ
Σαρανταοχτώ προσαγωγές και έξι συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι αυτή την ώρα από το Δημοτικό Στάδιο του Αιγάλεω, όπου διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της τοπικής ομάδας και της ΑΕΚ, που έληξε υπέρ της Ένωσης με 2-1.
Οι προσαγωγές και οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν πριν την έναρξη και μετά τη λήξη του αγώνα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων.

ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ "ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ"! Πόλεμο βλέπουν το 2014 οι FT στον πλανήτη


Δεν αποκλείουν έναν παγκόσμιο πόλεμο εντός του 2014 οι Financial Times και μάλιστα προχωρούν και πιο πέρα, στους όρους της ειρήνευσης που θα ακολουθήσουν, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξασφαλίζουν μια αποτελεσματική ειρήνη.
Ας δούμε ολόκληρο το εξαιρετικό και ιδιαίτερα ενημερωμένο άρθρο τους:
"1914 - 2014: Προπολεμικές συνθήκες στην διεθνή οικονομία
Τον Ιανουάριο του 1914, ελάχιστοι Ευρωπαίοι μπορούσαν να φανταστούν ότι, επτά μήνες αργότερα, οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες τους θα έριχναν τον πλανήτη σε έναν κατακλυσμιαίο πόλεμο. Η προσοχή των λαών στις περισσότερες πρωτεύουσες εκείνη την περίοδο, ήταν αλλού.
Η Βρετανία ασχολιόταν μανιωδώς με την κρίση της στεγαστικής νομοθεσίας της Ιρλανδίας και άλλα εθνικά προβλήματα. Ολο το Παρίσι δεν μιλούσε για τίποτα άλλο παρά την υπόθεση Caillaux, στην οποία η σύζυγος Γάλλου πολιτικού πυροβόλησε θανάσιμα τον διευθυντή της εφημερίδας Le Figaro, δικάστηκε για φόνο και αθωώθηκε.
Σύμφωνα με τα απομνημονεύματα του Βλαντιμίρ Κοκοβτσόφ, η ρωσική πολιτική της Αγίας Πετρούπολης στις αρχές του 2014 εκτυλισσόταν γύρω από την προσωπικότητα του Γκριγκόρι Ρασπούτιν, του υπνωτιστικού υπέρτατου σύμβουλου του Τσάρου.
Την ίδια ώρα, ένας άφραγκος 24χρονος Αυστριακός ζωγράφος περιφερόταν στο Μόναχο, προσπαθώντας πάση θυσία να αποφύγει την στρατιωτική θητεία στην γενέτειρά του. Το όνομά του ήταν Αδόλφος Χίτλερ.
Πριν περάσει ένας μήνας από την δολοφονία στις 28 Ιουνίου στο Σαράγεβο του πρίγκηπα Φερδινάνδου, διαδόχου του θρόνου των Αψβούργων, οι διαμάχες ξέσπασαν σε πολλαπλά μέτωπα. Όταν τελείωσαν οι συρράξεις τον Νοέμβριο του 1918, ο πόλεμος είχε προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων στρατιωτών και αμάχων.
Αν και δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος φόβου ότι ο πλανήτης το 2014 βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ανάλογης επικής καταστροφής, υπάρχουν κάποιες ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στο τότε και το τώρα.
Είναι απαραίτητο φέτος οι κυβερνήσεις και οι λαοί να τιμήσουν την μνήμη του ξεσπάσματος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου με αξιοπρεπείς τελετές και σεβασμό προς τους νεκρούς, αλλά παράλληλα και με νηφάλια συναίσθηση των μαθημάτων που γέννησε η καταστροφή του 1914-18.
Ένα μάθημα είναι ότι οι τυχαίες αιτίες σύρραξης δεν πρέπει να συγχέονται με τις πιο βαθιές εντάσεις στις διεθνείς σχέσεις ή στις εσωτερικές υποθέσεις κάθε έθνους, που οδηγούν σε πόλεμο. Πολλοί σπόροι του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου είχαν φυτευτεί πολύ πριν την δολοφονία στο Σεράγεβο.
Είναι πασίγνωστο πόσο δύσκολο είναι να αποτραπούν τέτοιου είδους τρομοκρατικές ενέργειες, τόσο στην εποχή μας όσο και στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά οι παγκόσμιες στρατιωτικές, πολιτικές και οικονομικές εντάσεις, είναι ζητήματα τα οποία οι ηγέτες οφείλουν και πρέπει να αντιμετωπίσουν.
Εχουν την ευθύνη να δράσουν εντός των αποδεκτών διεθνών κανόνων και να διασφαλίσουν ότι κρατούν τα ηνία του ανταγωνισμού ανάμεσα στα έθνη και τους ανθρώπους.
Ένα άλλο μάθημα είναι ότι οι τριβές των ανταγωνιστικών εθνικοτήτων, τροφοδοτούμενες από περηφάνια, φιλοδοξία, άγνοια και συντηρούμενες από προαιώνιες αντιπαλότητες, δεν στερούνται σήμερα ικανότητας να προκαλέσουν πόλεμο. Ένας τέτοιος κίνδυνος είναι ιδιαίτερα έντονος όταν το διεθνές σύστημα ανασυντάσσεται λόγω της ανόδου νέων μεγάλων δυνάμεων και της συγκριτικής πτώσης των παλαιότερων.
Εκατό χρόνια πριν, ήταν η Γερμανία που έψαχνε μια θέση στον ήλιο εις βάρος της βρετανικής αυτοκρατορίας. Σήμερα είναι, όλο και πιο πολύ, η Κίνα με τις ΗΠΑ. Οι πρόσφατες εντάσεις στην Θάλασσα της Νοτίου Κίνας μεταξύ του Πεκίνου και των γειτόνων που έχουν την αμερικανική στήριξη, θυμίζουν τις τεταμένες σχέσεις της Γερμανίας με την Βρετανία, την Γαλλία και την Ρωσία πριν το 1914.
Είναι αναπόφευκτο να εκδηλώνονται επιδείξεις ισχύος στις διεθνείς σχέσεις, αλλά είναι απαραίτητο επίσης να γίνονται αντιληπτά και τα κίνητρα και τα έννομα συμφέροντα της κάθε πλευράς. Από αυτή την άποψη, η μετρημένη πρόοδος για την εύρεση συμβιβαστικής λύσης στην διαμάχη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, είναι υποσχόμενη.
Ένα τρίτο μάθημα είναι ότι είναι ανόητο να ξεκινάς έναν πόλεμο με την σκέψη ότι θα είναι σύντομος, φθηνός και με διαχειρίσιμες επιπτώσεις. Το 1914, ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί και στρατηγοί, που τις προοπτικές τους σχηματοποιούσαν οι περιορισμένοι πόλεμοι με τους οποίους είχαν ενοποιηθεί η Γερμανία και η Ιταλία μισό αιώνα νωρίτερα, έτρεφαν αυτή την ψευδαίσθηση.
Το ίδιο και η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, όταν εισέβαλαν στο Ιράκ το 2003. Πόσο πολύ έσφαλλαν οι πολεμικοί ηγέτες και στις δύο αυτές περιπτώσεις...
Ένα τελευταίο μάθημα είναι ότι, αν τελικά ξεσπάσει ο πόλεμος, είναι ζωτικής σημασίας να χτιστεί μια ασφαλής ειρήνευση, όταν τελειώσειΟι συνθήκες ειρήνευσης 1919-23 των Παρισίων δεν το είχαν καταφέρει αυτό. Μέχρι το 1939, ο Αυστριακός σκιτσογράφος (σ.σ.: ο Α.Χίτλερ) είχε φτάσει στο ζενίθ της ισχύος του στο Βερολίνο, και ο πλανήτης επρόκειτο να πληρώσει ένα τίμημα πιο βαρύ και από του 1914"

Η κυβέρνηση θα νοικιάζει καταλύματα σε αστέγους λόγω των πλειστηριασμών!


Μεγάλα επενδυτικά ταμεία (hedge funds και private equity funds) που ειδικεύονται στην εξαγορά μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων «μετακομίζουν» στην Ευρώπη. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία ξεσπιτώματος των Ελλήνων με την άφιξη στην χώρα μας όλων των μεγάλων "αρπαχτικών" vulture funds, τα οποία μύρισαν το "αίμα" και έρχονται να αγοράσουν τα "κόκκινα" δάνεια των Ελλήνων, και μαζί με αυτά την μοίρα των σπιτιών τους.Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την ευρωπαϊκή "πατέντα" της κοινωνικής κατοικίας, δηλαδή θα νοικιάζει φθηνά καταλύμματα σε όσους καταλήξουν άστεγοι λόγω των πληστειριασμών.
Μεγάλα επενδυτικά ταμεία (hedge funds και private equity funds) που ειδικεύονται στην εξαγορά μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων έρχονται στην Ευρώπη, και ειδικά στην αιμορραγούσα Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν έντονα στην Ευρώπη funds όπως τα Blackstone, KKR, Apollo Management, Strategic Value Partners, Cerberus, Angelo Gordon, Avenue Capital, Fortress, Lone Star και Oaktree Capital.
Τα ταμεία θα εξαγοράζουν τα δάνεια από τις τράπεζες με σημαντική έκπτωση (50%-70%) και στη συνέχεια θα επιδιώκουν να ανταλλάξουν τα χρέη με μετοχές στις εμπλεκόμενες εταιρείες.
Για παράδειγμα ένα δάνειο το οποίο είναι κόκκινο (δηλαδή δεν εξυπηρετείται από τον δανειολήπτη) και είναι αξίας 100 χιλιάδων ευρώ θα υποβάλλεται σε κούρεμα από το fund (για παράδειγμα σε ποσοστό 40%).
Στη συνέχεια το fund θα πουλάει αυτό το δάνειο και θα κερδίζει από την διαφορά. Τα επενδυτικά ταμεία προεξοφλούν ότι οι σχετικές ευκαιρίες θα αυξηθούν κατακόρυφα στην Ευρώπη το 2014, αφού ολοκληρωθούν τα stress tests από την ΕΚΤ και οι τράπεζες είναι σε θέση να καταγράψουν τις απώλειες στα χαρτοφυλάκιά τους.
Τα αμερικανικά fund είναι ενισχυμένα λόγω των σημαντικών κερδών που αποκόμισαν το τελευταίο διάστημα στην αμερικανική αγορά, με το σχετικό δείκτη να καταγράφει κέρδη άνω του 13% μόνο τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNBC, o δείκτης Absolute Return Distressed (μέσος όρος της απόδοσης περισσότερων από 100 hedge funds που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη επενδυτική στρατηγική) σημείωσε άνοδο 13,28% το Νοέμβριο, πετυχαίνοντας καλύτερες επιδόσεις από την σταθμισμένη απόδοση των αμερικανικών μετοχών (12,50%) αλλά και από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία hedge fund.
Σε 40 ανέρχονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα ξένα funds που εξειδικεύονται στην εξαγορά χρέους κι έχουν στόχο την Ευρώπη. Οι περισσότερες είναι αμερικανικές εταιρείες, που έχουν αποκτήσει την ανάλογη εμπειρία από δραστηριότητες τους στις ΗΠΑ.
Μεταξύ άλλων πρόκειται για τις Apollo Management, Strategic Value Partners, Cerberus, Angelo Gordon, Avenue Capital, Fortress, Lone Star και Oaktree Capital, οι οποίες άλλες φορές λειτουργούν ανταγωνιστικά και άλλες ως σύμμαχοι. Τα private equity, όπως η Blackstone και KKR, έχουν επίσης ενεργή δράση στη Γηραιά Ήπειρο, όπως αναφέρουν οι Financial Times.
Αν και μέχρι πρόσφατα, οι τράπεζες δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τις ζημιές που συνεπαγόταν η πώληση των «κουρεμένων» δανείων, μετά την ανακεφαλαιοποίηση τους επιταχύνουν την πώληση επενδυτικών στοιχείων.
Σε αυτή την κατηγορία είναι οι ελληνικές τράπεζες οι οποίες θέλουν να ξεφορτωθούν τα "κακά" δάνεια τα οποία είναι΄τοποθετημένα και σε επιχειρήσεις αλλά και σε στεγαστικα. Ειδικά στον τομέα των σπιτιών είναι κατανοητό ότι τα αμερικανικά vulture funds έχουν εμπειρία και τεχνογνωσία αφού στις ΗΠΑ χιλιάδες πολιτών έχασαν τα σπίτια τους μετά την κρίση του 2007, και έρχονται τώρα να αποκομίσουν κέρδη και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτο ήταν η έναρξη των πλειστηριασμών. Ο "κύβος ερρίφθη" και στην χώρα μας, μετά τις Ιρλανδία και Ισπανία, πιάνουν δουλειά και εδώ. Ήδη στην κυβέρνηση αναζητούν τροπο να την βγάλουν "καθαρή" από την ανθρωπιστική κρίση που έρχεται. Μέσα στην πολιτική τους τρέλα,θέλουν να πιστέυουν ότι θα υπάρχουν τρελοί να τους ψη΄φιζουν ακόμα και όταν τους πάρουν τα σπίτια. Η έπαρση των πολιτικών να πιστεύουν ότι είναι αναντικατάστατοι!
Σχέδιο για την κεντρική αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης  στην Ελλάδα, λόγω της ύφεσης στην οικονομία που έχει εισέλθει στο έκτο έτος, φέρεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση.    
Το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει την υιοθέτηση του μέτρου των επονομαζόμενων «κοινωνικών κατοικιών», με τη δημιουργία ειδικών καταλυμάτων στα οποία θα φιλοξενούνται οι χιλιάδες άστεγοι λόγω της  οικονομικής κρίσης, με πολύ χαμηλό ή και μηδαμινό ενοίκιο, αλλά και όσοι θα χάσουν τις κατοικίες τους λόγω πλειστηριασμών.
Αξίζει  να σημειωθεί ότι σύσταση για κάτι τέτοιο φέρονται να είχαν απευθύνει και τα μέλη του κλιμακίου της τρόικας, όταν πίεζαν την ελληνική κυβέρνηση  να προχωρήσει στη χωρίς όρους άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από 1/1/2014, με τον Π.  Τόμσεν  να επισημαίνει τότε την ύπαρξη «κοινωνικής στέγης» σε άλλες χώρες,  όπως π.χ. στη Μ. Βρετανία έχει δημιουργηθεί και η ειδική υπηρεσία HCA (Homes and Communities Agency) από την εποχή της… Μ. Θάτσερ.  
Ήταν τότε που η τρόικα με απίστευτο θράσος είχε πει «άστεγοι υπάρχουν παντού, γιατί όχι και στην Ελλάδα» αλλά και η δήλωση του Πωλ Τόμσεν στον Γ.Στουρνάρα με απίστευτο θράσος  "αφού έτσι ή αλλιώς θα πέσετε από την κυβέρνηση γιατί δεν παίρνετε τα νέα μέτρα;"
Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έθεσε στην Κομισιόν και το ζήτημα της παροχής διευρυμένης βοήθειας μέσω του ευρωβουλευτή της ΝΔ Κώστας Πουπάκη, ο οποίος  έθεσε έμμεσα το ζήτημα παροχής βοήθειας από την ΕΕ και  στην ανάγκη πραγματοποίησης «επενδύσεων σε κοινωνικές κατοικίες και υπηρεσίες προς τους άστεγους μέσω διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων».
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κοινοτική χρηματοδότηση για την παροχή μαζικών συσσιτίων στα θύματα της οικονομικής κρίσης.
Φυσικά η κυβέρνηση θα νοικιάζει τα χιλιάδες σπίτια που η Εφορία θα κατασχέσει, λόγω χρεών. Στο μέλλον αφού τίποτα δεν θα μείνει απούλητο από το "ελληνικό" κράτος, η κυριότητά τους θα περάσει και αυτή στα χέρια των δανειστών, στους οποίους θα πληρώνουν ενοίκιο οι εξαθλιωμένοι Έλληνες.Φυσικά στοιβαγμένοι πολλοί μαζί σ ελίγα τετραγωνικά.
Οπότε καταλαβαίνετε τι μας περιμένει, προφανώς αυτή είναι η "ανα΄πτυξη" που μας ευχήθηκε για το 2014 ο Α.Σαμαράς. Πως το είχε επει ο Πατροκοσμάς; «Θὰ ἰδῆτε τρεῖς φαμίλιες σ᾿ ἕνα σπίτι»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΖΕΝ ΣΕΛΤΕΡ: 1,3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ… ΟΠΙΣΘΙΑ ΤΗΣ

- Πάει μπροστά με την… όπισθεν.

- Instant hit ο σφριγηλός πισινός της 20χρονης στο Instagram.

Άλλοι γίνονται διάσημοι με τις δηλώσεις του, άλλοι με τα ευφάνταστα σχόλιά τους στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης, άλλοι με τα σωματικά χαρίσματά τους…

Στην τρίτη περίπτωση συγκαταλέγεται η 20χρονη Τζεν Σέλτερ από τη Νέα Υόρκη που συγκλονίζει τους χρήστες του Twitter με τις φωτογραφίες της από τα… οπίσθιά της.

Μπορεί να είναι περισσότερο γνωστές οι selfies αλλά και οι belfies, οι λήψεις που αποκαλύπτουν τους καλογυμνασμένους γλουτούς κορασίδων, έχουν αρχίσει να απολαμβάνουν την επιτυχία που τους αναλογεί.


Η νεαρή Αμερικανίδα, πάντως, μπορεί να νιώθει υπερήφανη έχοντας πάνω από 1,3 εκατ. followers στο Instagram, οι οποίοι την ακολουθούν κατά πόδας για να θαυμάσουν το καλλίγραμμο κορμί της και τα σφριγηλά οπίσθιά της, που σε κάθε ευκαιρία απαθανατίζει.
Είτε κάνοντας γυμναστική, είτε επιχειρώντας παράτολμα ακροβατικά, είτε απλώς ποζάροντας στο φακό, η Σέλτερ έχει κατορθώσει να κάνει τη… φυσιογνωμία της γνωστή.


«Οπού και να πάω με αναγνωρίζουν. Για αυτό το λόγο δεν πηγαίνω πια σε κεντρικά γυμναστήρια γιατί συγκεντρώνεται κόσμος όπου βρίσκομαι. Δε μου αρέσει να με παρατηρούν», δηλώνει η 20χρονη.
Αμέσως μετά, βέβαια, πέφτει σε αντίφαση, λέγοντας ότι αναρτά περισσότερες φωτογραφίες από τα οπίσθιά γιατί «δε θέλουν να δουν το πρόσωπό μου».
Όσο για τη διάπλαση του κορμιού της, η ίδια ισχυρίζεται ότι έπειτα από τις πρώτες της επισκέψεις στο γυμναστήριο είδε σημαντικές αλλαγές στο σώμα της, ωστόσο, ίσως κάποιοι κακοπροαίρετοι σκεφτούν ότι η αψεγάδιαστη εικόνα της είναι αποτέλεσμα χειρουργικής επέμβασης, καθώς στο παρελθόν εργάστηκε ως βοηθός σε γραφείο πλαστικού χειρουργού.
Σε κάθε περίπτωση οι «φίλοι» της αδιαφορούν για το πώς απέκτησε το κορμί της και εστιάζουν σε άλλα πιο σημαντικά πράγματα.


Την ίδια ώρα, η μητέρα της, Τζιλ Βάινσταιν, δηλώνει υπερήφανη για την κόρη της επειδή «παρότι δεν ήθελε να πάει στο Πανεπιστήμιο, κατόρθωσε να χτίσει την εικόνα της στα social media, να γίνει διάσημη και να αποτελέσει παράδειγμα για άλλους ανθρώπους».




















Περαστικός σκιερ κατέγραψε την πτώση Schumacher


Νέα τροπή θα πάρει η υπόθεση του ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ αν αποδειχθεί ότι ένας σκιέρ κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο την πορεία και το ατύχημα του σπουδαίου οδηγού.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel, ένας 35χρονος άνδρας περνούσε τις διακοπές του στο χειμερινό θέρετρο Μεριμπέλ μαζί με τη σύντροφό του. Την ώρα, λοιπόν, που μαγνητοσκοπούσε την αγαπημένη του ενώ κατέβαινε την πλαγιά, πίσω της φέρεται πως περνούσε ο Σουμάχερ.
 
Στο βίντεο που γύρισε ο άνδρας έχει καταγραφεί η πτώση του οδηγού στο βράχο που τον τραυμάτισε σοβαρά και εδώ και ημέρες νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, βυθισμένος σε τεχνητό κώμα και δίνοντας μάχη για τη ζωή του.
 
Ο άνδρας δήλωσε πως δίνει στη διάθεση των τοπικών αρχών το βίντεο ώστε να εξεταστεί από ειδικούς και υποστήριξε ο Σουμάχερ δεν έτρεχε, αντιθέτως «κατέβαινε την πλαγιά με χαμηλή ταχύτητα, το πολύ με 20 χιλιόμετρα».

Η ιστορία επαναλαμβάνεται μνημόνιο το 2010, μνημόνιο και το 1843... Δεν είναι αστείο όλα τα ίδια.. Μνημόνια,σπρέντ, αγορές, τράπεζες τα ίδια και τα ίδια.. Άραγε είναι σύμπτωση ή τα διεθνή λαμόγια εφαρμόζουν τις ίδιες τακτικές διαχρονικά;




: ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 3ο ΜΝΗΜΌΝΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα...

Ο Έλληνας Αεροπόρος της «Μεγάλης Απόδρασης»


Το ρητό "όποια πέτρα σηκώσεις θα βρεις κι έναν Έλληνα" ισχύει πολύ περισσότερο από όσο ενδεχομένως οι πιο πολλοί φαντάζονται. Κι όμως, υπήρχε ένας Έλληνας ακόμα και στη διάσημη "Μεγάλη Απόδραση" του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας Έλληνας ήρωας του πολέμου που δυστυχώς παρέμεινε και παραμένει άγνωστος.
 
Η πασίγνωστη «Μεγάλη Απόδραση» ήταν ένα ευφυές, πολύπλοκο και καλά οργανωμένο σχέδιο απόδρασης από τη φυλακή Σταλάγκ Λουφτ ΙΙΙ (Σάγκαν, Πολωνία) το Μάρτιο του 1944. Η ιστορία έγινε ευρέως γνωστή στη μεταπολεμική λαϊκή κουλτούρα λόγω της ομώνυμης κινηματογραφικής παραγωγής του Χόλυγουντ το 1963.
 
Ανάμεσα όμως στις πολλές λεπτομέρειες της πραγματικότητας που είτε αλλοιώνει, είτε παραλείπει εντελώς, η ταινία αυτή, είναι και η παρουσία Ελλήνων αιχμαλώτων πολέμου στο στρατόπεδο αυτό.
 
Μάλιστα ένας από αυτούς, ο Έλληνας ανθυποσμηναγός Σωτήριος Σκάντζικας της 336 Μ.Β., συμμετείχε και στην τελική απόπειρα της "Μεγάλης Απόδρασης" αλλά δυστυχώς ήταν ανάμεσα στους 50 που συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν.
 
Οι αιχμάλωτοι έσκαψαν τρία διαφορετικά τούνελ σε περίπτωση που κάποιο γινόταν αντιληπτό και διέφυγαν με ψεύτικες ταυτότητες και στολές γερμανών στρατιωτικών.
 
Από τους 76 που απέδρασαν, μόλις τρεις πιλότοι της RAF κατάφεραν να επιστρέψουν στη Βρετανία μέσω Σκανδιναβίας.
 
Οι υπόλοιποι συνελήφθησαν και 50 από αυτούς εκτελέστηκαν μετά από διαταγές του ίδιου του Χίτλερ.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τα ξέρανε όλα.....Και το χειρότερο είναι πως


...Και τα προγραμμάτισαν μια χαρούλα!!!

Και το δούλεμα συνεχίζεται....





ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ



του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Κατηγορηματικός και απόλυτος ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας«Κόλαση θα είναι έως τον Ιούνιο!», είχε δηλώσει στο «Βήμα» στα μέσα Οκτωβρίου... 
Το εντελώς αντίθετο υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δύο μήνες αργότερα, στα μέσα Δεκεμβρίου:

«Το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια εξόδου από την κρίση!», δήλωσε εξίσου κατηγορηματικά και αυτός σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;

Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα θα ζήσει μια πραγματική «κόλαση χρέους» το πρώτο πεντάμηνο του νέου χρόνου που αρχίζει αύριο. Με το «καλημέρα σας», τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση πρέπει να...
πληρώσει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ στους δανειστές: τα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ θα τα δώσει στην ΕΚΤ, τα 197 εκατομμύρια σε διεθνείς «γύπες» που έχουν στα χέρια τους ελληνικά κρατικά ομόλογα από εκείνα που δεν «κουρεύονται» και 238 εκατομμύρια πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα για τόκους δανείων που έχει πάρει.

Οταν ο Γ. Στουρνάρας μιλάει για «κόλαση» έως τον Ιούνιο του 2014 είναι επειδή ξέρει άριστα λόγω της θέσης στην οποία βρίσκεται ότι μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του νέου χρόνου η χώρα μας πρέπει να πληρώσει στους δανειστές της... 15,7 δισεκατομμύρια ευρώ!Εφιαλτικός κυριολεκτικά είναι ο Μάιος του 2014, καθώς η κυβέρνηση πρέπει να δώσει στους δανειστές της τα... 9,8 δισεκατομμύρια από το προαναφερθέν ποσό! Η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγελαφική ή κωμικοτραγική για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, αν ψάξει κανείς τις λεπτομέρειες του θέματος.

Η εβδομάδα των ευρωεκλογών είναι πραγματικός Γολγοθάς γι' αυτούς. Την Κυριακή 25 Μαΐου γίνονται οι ευρωεκλογές ως γνωστόν. Ε, λοιπόν, την Τρίτη 20 Μαΐου η κυβέρνησή τους πρέπει να βρει και να πληρώσει 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΚΤ και την επόμενη μέρα, την Τετάρτη 21 Μαΐου πρέπει να βρει άλλα 4,4 δισεκατομμύρια για να πληρώσει λεφτά που είχε πάρει δάνειο για χάρη των ελληνικών τραπεζών προ πενταετίας, το 2009, επί Αλογοσκούφη! Τρίτη και Τετάρτη πρέπει να... «σκάσει» 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ στους ξένους δανειστές και την Κυριακή να πάει να μαζέψει τις ψήφους των Ελλήνων!

Συνταγή σίγουρου εκλογικού θριάμβου! Πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι ακόμη. Οταν ο Γ. Στουρνάρας μιλάει για «κόλαση έως τον Ιούνιο» του 2014 δεν το κάνει υπονοώντας ότι το υπόλοιπο 2014 θα είναι παράδεισος. Κάθε άλλο. Το κάνει απλώς για να... μοιράσει το κακό στα δύο! Μην έρθει και κανένας... νταμπλάς στους Ελληνες, αν μάθουν τι τους περιμένει και τον καινούργιο χρόνο! Η κατάσταση είναι τραγική και αυτά τα φληναφήματα περί πρωτογενούς πλεονάσματος είναι για τους αδαείς. Αν η χώρα πρέπει να πληρώσει στους δανειστές της κυβέρνησης κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2014, όπως προαναφέραμε, 15,7 δισεκατομμύρια ευρώγια ολόκληρο τον καινούργιο χρόνο πρέπει να τους δώσει... 28,7 δισεκατομμύρια για τόκους και χρεολύσια - με άλλα λόγια, για το υπόλοιπο του χρόνου μετά το τέλος Μαΐου η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου πρέπει να δώσει στους δανειστές της άλλα 13 δισ.!

Πού θα τα βρει; Συνολικά, ολόκληρο το 2014 η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει να λαβαίνει από δόσεις δανείων εκ μέρους των χωρών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ ποσό που ανέρχεται σε 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ - άρα μέχρι τα 28,7 που πρέπει να πληρώσει της λείπουν... 11 δισεκατομμύρια και κάτι ψιλά! Θα καλύψει τα 11 δισ. που λείπουν μόνο για τους δανειστές με τα τερτίπια περί του... πρωτογενούς πλεονάσματος; Με το 1 ή 2 δισ. του υποτιθέμενου «πρωτογενούς πλεονάσματος» που εμφανίζει στα χαρτιά αφήνοντας απλήρωτους όλους όσοι κάνουν δουλειές ή προμηθεύουν το κράτος, το οποίο έχει γίνει ο μεγαλύτερος απατεώνας και μπαταξής όλης της Ελλάδας; Αυτά τα παραμύθια είναι μόνο για τους άσχετους.

Οι Γερμανοί έχουν σαφή άποψη: τα χρήματα αυτά, λένε, μπορούν να βρεθούν μόνο με νέο δάνειο ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο βεβαίως θα συνοδεύεται και από νέο μνημόνιο! Τελεία και παύλα! Αυτό λέει το Βερολίνο και τελικά είναι σίγουρο πως έτσι θα γίνει στο τέλος, ανεξαρτήτως του αν το νέο μνημόνιο θα αποκληθεί με το πραγματικό του όνομα και θα ονομαστεί «νέο μνημόνιο» ή αν θα το παρουσιάσουν ως «συνέχιση του παλιού μνημονίου», όπως με αρκετή σαφήνεια υπαινίχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην προαναφερθείσα συνέντευξή του στην «Καθημερινή». 

Ναι, στη συνέντευξη που αποκάλεσε «πρώτα σημάδια εξόδου από την κρίση» την «κόλαση» του Στουρνάρα, της οποίας δώσαμε σε αδρές γραμμές και τις μαθηματικές διαστάσεις με όσα αναφέραμε παραπάνω.
Δυστυχώς, εφιαλτικό θα είναι και το νέο έτος, αν συνεχιστεί η ίδια ολέθρια μνημονιακή πολιτική που καταστρέφει την πατρίδα μας.