ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Goldman Sachs, ελληνόφωνοι πολιτικοί, κυβερνήτες – ο «επιρρεπής ασθενής» με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Η Άνγκελα Μέρκελ και οι πατερίτσες της... μια εικόνα αντί για χίλιες λέξεις


(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2ppUgeh13

Η μεγάλη επιστροφή της Εύα Λονγκόρια – Ψηφίστηκε η πιο σέξι Γυναίκα της Χρονιάς

longoria4-570
Η ναυαρχίδα του modeling φωτογραφίζεται στο μεγαλύτερο αντρικό περιοδικό.
Τι και αν έχει πατήσει τα 38, η Εύα Λονγκόρια έχει ακόμη φανατικό κοινό και μάλιστα σε όλο τον κόσμο.
Κάπου εκεί ποντάρισε και το διάσημο περιοδικό ΜΑΧΙΜ, που φιλοξένησε το μοντέλο στο τεύχος Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου, ονομάζοντας τη Γυναίκα της Χρονιάς για το 2014.
Η Λονγκόρια είναι το μοναδικό μοντέλο που έχει φτάσει δύο φορές στη κορυφαία λίστα του περιοδικού με τις 100 πιο σέξι γυναίκες (2005 & 2006) και αυτή της η φωτογράφιση θα ξυπνήσει αναμνήσεις και θα μας επανασυστήσει το πιο σέξι μοντέλο.

Η μεγαλύτερη ηλιακή ακτινοβολία των τελευταίων 10 χρόνων έφτασε στη Γη

hlios-570
Όπως αναφέρει η Nasa, χθες το πρωί στις 6 και 32 ο ήλιος απελευθέρωσε ηλιακή ακτινοβολία ίση με 7  φορές το μέγεθος της Γης, με το συγκεκριμένο φαινόμενο να είναι αρκετά σύνηθες στην επιφάνεια του και να ονομάζεται ηλιακή έκλαμψη, αλλά η ποσότητα που εκτόξευσε ήταν πρωτοφανής για την τελευταία δεκαετία.
Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι φαινόμενα που ελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες ηλιακής ενέργειας, οι οποίες ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός και φτάνουν στη Γη μέσα σε μόλις 8 λεπτά. Το 90% αυτής της ενέργειας το απωθεί στο διάστημα η ιονόσφαιρα που βρίσκεται μετά την εξώσφαιρα και είναι το δεύτερο στρώμα της ατμόσφαιρας.
hlios1-570
Οι εκλάμψεις δεν έχουν επίδραση στο δέρμα και τον οργανισμό των ανθρώπων, αλλά επηρεάζουν τις ψηφιακές συνδέσεις και τα ραδιοκύματα. Μάλιστα, μια αποστολή στο διάστημα ρουκετών και εμπορευμάτων στο διαστημικό σταθμό ακυρώθηκε σήμερα εξαιτίας αυτής της έκλαμψης. Πάντως, η έκλαμψη δε θα προκαλέσει προβλήματα στους 6 αστροναύτες και κοσμοναύτες που βρίσκονται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Καμμία ανησυχία για την υγεία του 10χρονου που σώθηκε από το φλεγόμενο σπίτι στο Κορδελιό

kordelio-fotia-570
Καλά στην υγεία του είναι το 10χρονο αγοράκι που απεγκλωβίστηκε χθες από τις φλόγες που τύλιξαν διαμέρισμα στην οδό Τραπεζούντος στο Κορδελιό, με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν τρία άτομα- δύο ηλικιωμένοι κι ένα παιδί μόλις ενάμισι έτους.
Ο 10χρονος νοσηλεύεται προληπτικά και πιθανόν να πάρει εξιτήριο ακόμη και σήμερα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" Γιώργος Χριστόπουλος.
Στον αντίποδα, διασωληνωμένος παραμένει ο νεαρός άνδρας που τραυματίστηκε στην ίδια πυρκαγιά και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Παπανικολάου» (με εγκαύματα σε ποσοστό 75%), όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Αργύριος Καμπέσης. Προς το παρόν, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάστασή του είναι σταθεροποιημένη, αλλά η πρόγνωση αβέβαιη, σημείωσε ο κ. Καμπέσης.

Ποιες είναι οι δύο φοιτήτριες που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο πούλμαν στα Μάλγαρα [εικόνες]

Ποιες είναι οι δύο φοιτήτριες που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο πούλμαν στα Μάλγαρα [εικόνες]
Δύο νεαρά κορίτσια τα τραγικά θύματα τροχαίου στα Μάλγαρα, ενώ ακόμη η κατάσταση παραμένει κρίσιμη για δύο επιβαίνοντες από τους 22, αλλά και για τον οδηγό που ήδη έχει ακρωτηριαστεί και παραμένει διασωληνωμένος. 
Τα δύο κορίτσια, η 23χρονη Μεσολογγίτισσα, Ειρήνη Τριανταφύλλου, και η συνομήλικη της, με καταγωγή από το Αγρίνιο είναι τα δύο κορίτσια που βρήκαν τραγικό θάνατο καθώς κάθονταν στις πρώτες θέσεις και ήταν οι πρώτες που χτύπησαν από την σφοδρή σύγκρουση με νταλίκα. Η Ειρήνη, φοιτήτρια του ΑΠΘ, επέστρεφε στις υποχρεώσεις της - μαζί στην Θεσσαλονίκη - με το μοιραίο λεωφορείο. Μάλιστα σύμφωνα με το agrinionews.gr, το λεωφορείο ξεκίνησε από τα όρια της Αιτωλοακαρνανίας με 48 επιβάτες. Οι 20 σχεδόν από αυτούς αποβιβάστηκαν έως την Κοζάνη και τη Βέροια, γλυτώνοντας το πολύνεκρο δυστύχημα.
Τραγική ήταν και η στιγμή που οι γονείς της άτυχης Ειρήνης κλήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο νεκροτομείο της Θεσσαλονίκη ώστε να αναγνωρίσουν την κόρη τους.
Με φορτηγό όχημα, το οποίο οδηγούσε 55χρονος αλλοδαπός, συγκρούστηκε το όχημα του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο έφερε τον θάνατο στα δύο άτυχα κορίτσια αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό των υπολοίπων. Αστυνομικοί της Τροχαίας, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης και σταθμοί του Ε.Κ.Α.Β. κινητοποιήθηκαν άμεσα και μετέβησαν στο τόπο του δυστυχήματος για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των ατόμων στο νοσοκομείο της πόλης.

Αυτο-ανακηρύχθηκε «Αναπληρωτής Πρωθυπουργός» ο Ε.Βενιζέλος!

Η αλαζονεία του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν έχει όριο καθώς ο επίσημος λογαριασμός της Ελληνικής προεδρίας στο twitter μας πληροφορεί ότι χώρα μόλις απέκτησε και αναπληρωτή πρωθυπουργό!
Συγκεκριμένα, στα μηνύματα που έστελνε από τον εν λόγω λογαριασμό, κατά την επιθεώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Ζάππειο, ο τελευταίος εμφανίζεται εκτός από «FM» (Foreign Minister), δηλαδή, υπουργός Εξωτερικών και ως «DPΜ» που στη διεθνή πολιτική ορολογία σημαίνει: Deputy Prime Minister, δηλαδή, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς και η υπόλοιπη κυβέρνηση το γνωρίζει;
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ζητάνε 20.000 ευρώ από τον κτυπημένο στα Ζωνιανά ειδικό φρουρό Στ.Λαζαρίδη


Το ανάλγητο κράτος του Μνημονίου, έχει αν έχει κάτι σε αφθονία αυτό είναι σίγουρα το θράσος: Ζητούν πίσω τα χρήματα και μάλιστα εντόκως για τα έξοδα νοσηλείας από την οικογένεια του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα το 2007 σε επιχείρηση στα Ζωνιανά στην Κρήτη!
Ο ειδικός φρουρός Στάθη Λαζαρίδη είχε τραυματιστεί όταν ομάδα αστυνομικών στην οποία συμμετείχε έπεσε σε ενέδρα λίγο έξω από τα Ζωνιανά και κτυπήθηκε από ΑΚ-47.
Όταν το 2007 ο ειδικός φρουρός τραυματίστηκε ο ΟΠΑΔ έσπευσε να καλύψει τα έξοδα των γονιών του, που τον συνόδεψαν στο Ισραήλ - Όταν τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν  και κανείς δεν θυμόταν πλέον το γεγονός ο οργανισμός άλλαξε γνώμη.
Την ώρα που ο Στάθης Λαζαρίδης, ο ειδικός φρουρός που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από σφαίρα τον Νοέμβριο του 2007 σε ενέδρα στα Ζωνιανά της Κρήτης, συνεχίζει να βρίσκεται σε "μη ικανοποιητική" κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, οι γονείς του έχουν να αντιμετωπίσουν και την κρατική αναλγησία.

Οι γονείς έλαβαν πρόσφατα ένα χαρτί από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, με το οποίο ο ΟΠΑΔ τους ζητά πίσω εντόκως 14.680 ευρώ, τα οποία δόθηκαν για τα έξοδά τους, όταν συνόδευσαν τον τραυματισμένο εν ώρα καθήκοντος γιο τους στο κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ.
Ο ΟΠΑΔ τους ζητά πίσω το ποσό που δόθηκε για τα έξοδά τους. Μαζί με τους τόκους, τους ζητά πίσω ποσό που φτάνει τις 20.000 ευρώ!
"Ξέρετε τι τραβά η οικογένεια; Τι τραβά η μάνα και ο πατέρας; Ήρθε χαρτί, εδώ στην αστυνομία, από τον εισαγγελέα Κοζάνης για να πληρώσουμε εμείς αυτά τα χρήματα. Εμείς που ξοδέψαμε μόνο τότε πάνω από 30.000 ευρώ και δυστυχώς, χωρίς κανένα αποτέλεσμα για το παιδί μας»δήλωσε στο neakriti.gr, ο τραγικός πατέρας Γιάννης Λαζαρίδης
Δηλαδή δεν φτάνει που το παιδί τους υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη εν ώρα καθήκοντος, δεν φτάνει η πίκρα τους και η οικονομική αιμορραγία τόσων χρόνων, έρχεται το κράτος και τους ζηταει και τα ρέστα. Πονταροντας στο ότι κανείς δεν θυμάται.
Για αυτ'ο είμαστε εδώ, για να το θυμίσουμε πάλι. Το παιδί αυτό υπηρέτησε ηρωϊκά, προστατεύοντας την ελληνική κοινωνία, και πλήρωσε βαρύτατο τίμημα.. Να φροντίσουν οι αρμόδιοι να μην προστιθενται και άλλα προβλήματα στους άμοιρους γονείς του.

"Eπίκειται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα"


Έντονες ανησυχίες ότι υπάρχει σύμπραξη παλαιάς και νέας γενιάς τρομοκρατών και ότι επίκειται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μετά και την διαφυγή του καταδικασμένου μέλους της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού!
Η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, δήλωσε ότι χρειάζεται κοινός νους για να καταλάβει κάποιος ότι με την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, μετά την υπόθεση για την μεταφορά σε νοσοκομείο του Σάββα Ξηρού και τις επιστολές των φίλων Κουφοντίνα για να λάβει άδεια ο κρατούμενος, «κάποιον λάκκο έχει η φάβα», τόνισε στο ΒΗΜΑ 99,5.
«Φοβάμαι πολύ, γιατί τα παπαγαλάκια άρχισαν ήδη να μιλούν για επαναστατική δράση. Δεν πιστεύω σε συμπτώσεις. Πιστεύω ότι κάτι πραγματικά ετοιμάζεται και πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να διευκολύνουμε την αστυνομία να τους πιάσει» υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαδικτυακή εφαρμογή αναζήτησης αρχινημένων φαρμάκων για ανασφάλιστους πολίτες

Image 
Πανευρωπαϊκή καμπάνια και διαδικτυακή εφαρμογή αναζήτησης αρχινημένων φαρμάκων για ανασφάλιστους πολίτες από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

H πολιτική των μνημονίων έχει επιβάλει ανηλεή λιτότητα, με αποτέλεσμα να εξοντωθεί ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Οι άνθρωποι γονάτισαν και ζουν μια νέου τύπου κατοχή. Ένα μεγάλο μέρος του λαού μας, βιώνει τις συνέπειες της ανεργίας ή δουλεύει κάτω από μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες. Η επιβίωση ενός αυξανόμενου αριθμού ανθρώπων εξαρτάται πια από την αλληλεγγύη των γειτόνων και των συμπολιτών τους. Οι αυτοκτονίες εξουθενωμένων συνανθρώπων μας από αυτή την πολιτική δεν αντέχονται πια.
Επέλεξαν να ξεκινήσουν σήμερα, ημέρα της επίσημης τελετής έναρξης για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας και καλούν όλους τους πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών να συμπαρασταθούν τους Έλληνες που μαστίζονται από τη φτώχεια και την επιβαλλόμενη πολιτική λιτότητας.
Μεταξύ άλλων, απευθυνόμενοι στους πολίτες της ΕΕ, γράφουν σε πέντε γλώσσες,:  «Δεν σας ζητάμε χρήματα. Σας παρακαλούμε μόνο να μας στείλετε τα αρχινημένα φάρμακα που έχετε στο συρτάρι σας, αυτά που δεν χρειάζεστε πια και κάποια στιγμή θα λήξουν και θα τα πετάξετε. Μαζευτείτε οι φίλοι της παρέας σας, βάλτε ό,τι αρχινημένα φάρμακα έχετε σε ένα μικρό πακέτο και στείλτε τα στην παρακάτω διεύθυνση: Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Κατερίνης, Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός), 60100 Κατερίνη – Ελλάδα.
Image 
Στο κάλεσμα των πολιτών από την Πιερία, μέσω διαδικτύου πριν τις γιορτές, άρχισαν ήδη να ανταποκρίνονται πολίτες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και ειδικά από τη Γερμανία. Την προηγούμενη εβδομάδα παραλήφθηκαν 12 δέματα από διάφορες γερμανικές πόλεις .
Διαδικτυακή εφαρμογή για την αναζήτηση αρχινημένων φαρμάκων
Επίσης, από σήμερα, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θέτει στη διάθεση των ανασφάλιστων και ανήμπορων πολιτών του νομού, αλλά και όλων των Κοινωνικών Ιατρείων της χώρας, μια βάση δεδομένων με  αρχινημένα φάρμακα στην οποία έχουν καταχωρηθεί περισσότερα από 4.000 σκευάσματα ενώ η καταχώρηση νέων φαρμάκων συνεχίζεται καθημερινά. Τα φάρμακα αυτά έχουν διατεθεί από απλούς πολίτες του Ν. Πιερίας τους τελευταίους 2 μήνες. Η βάση δεδομένων είναι συνδεδεμένη με μια απλή αλλά ιδιαίτερα πρωτοπόρα και χρήσιμη διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας, όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες θα μπορούν να αναζητούν τα φάρμακα που τους χρειάζονται.  Η αναζήτηση των φαρμάκων γίνεται με την εμπορική ονομασία, τη δραστική ουσία ή την ημερομηνία λήξης  του φαρμάκου.
Image 
Το Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Κατερίνης  «Αλέκος Φτίκας» λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από 18:00 έως 21:00 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης τηλ. 23510 39000. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προσφέρεται κυρίως σε ανασφάλιστους πολίτες, σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ χωρίς εισοδήματα και σε ασφαλισμένους της Πρόνοιας που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.kikaf.org και http://www.otoposmou.gr
Image 
Φωτογραφικό υλικό από τη διαδικασία διαλογής, καταχώρησης των φαρμάκων στο ηλεκτρονικό σύστημα του ιατρείου/φαρμακείου από νοσηλεύτριες, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, εθελόντριες και εθελοντές της ομάδας.

--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 θα διατεθούν Πορτοκάλια, Λεμόνια και Μανταρίνια Αργολίδας «Χωρίς Μεσάζοντες» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας,

Image 
Image 

  • Πορτοκάλια ποικιλίας Merlin προς 0,30€ το κιλό σε συσκευασίες των 8 κιλών
  • Λεμόνια προς 0,45€ το κιλό σε συσκευασίες των 8 κιλών
  • Μανταρίνια ποικιλίας Nova προς 0,50€ το κιλό σε συσκευασίες των 8 κιλών  
Πρόκειται για προϊόντα άριστης ποιότητας για τα οποία έχουν διεξαχθεί βιοχημικοί έλεγχοι για τον προσδιορισμό υπολειμμάτων  φυτοφαρμάκων, χωρίς να έχουν πιστοποιηθεί δραστικές ουσίες.  Τα προϊόντα συνοδεύονται από τα πιστοποιητικά με τους αριθμούς Σ00187, Σ00188, Σ00189/03.01.2014 της Agrolab Σίνδου Θεσσαλονίκης.
Οι φόρμες παραγγελιών θα κλείσουν μόλις συμπληρωθούν 24 τόνοι.
Σας παρακαλούμε να προσέξετε τα παρακάτω:
  • Η διανομή θα ξεκινήσει στις 09:00 και θα ολοκληρωθεί στις 10:30. Η ώρα παραλαβής υπολογίζεται αυτόματα από το σύστημα παραγγελιών και είναι απαραίτητο να τηρηθεί αυστηρά.
  • Εάν δεν τηρήσετε την ώρα προσέλευσης, τα προϊόντα που παραγγείλατε θα διατεθούν σε άλλους πολίτες.
  • Όσοι δεν προσέλθουν τρεις φορές για να παραλαμβάνουν τα προϊόντα τους, αποκλείονται από μελλοντικές παραγγελίες.
Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε τη δράση "Χωρίς Μεσάζοντες"
Φιλικά

Η συντονιστική επιτροπή

Οι αγώνες των ομάδων του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος την προσεχή Κυριακή

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης  -
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου, αυτή την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:

-          Ανδρών – Β΄ Εθνική - Β΄ όμιλος, Α΄ γύρος, 12η αγωνιστική. Κυριακή 12.1.2014, Κλειστό γυμναστήριο Άργους Ορεστικού, ώρα 17,00 / ΑΣ Άργος Ορεστικό - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος και 
-          Παίδων - Β΄ όμιλος, Β΄ γύρος, 5η αγωνιστική. Κυριακή 12.1.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 10,00 / ΣΦΚ Κατερίνη 2008 -  ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.


Πρωταθλήματα ΕΚΑΣΚΕΜ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης  -
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Πιερικός Αρχέλαος - Σάρισα Βατανιακός 78 – 36
 Για τo παιδικό πρωτάθλημα

Με 78-36 νίκησε η παιδική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου το Βατανιακό Σάρισα, σε ένα παιχνίδι που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Σιδ. Σταθμού. Ήταν αγώνας του Β΄ γύρου και για την 4η αγωνιστική.

Στα δεκάλεπτα: 24-11, 43-14, 62-29, 78-36.

Διαιτητής ήταν ο κ. Σιαμάτρας Βασ.

Οι συνθέσεις:

Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Σαχινίδης 3, Βάτος 8, Παρμακτσίδης 16, Βαβατσιούλας 19(3), Ξυγωνάκης 8, Ταρενίδης 2, Κατωνίδης, Ράλλης 6, Μάντζου, Τσιλιγγαρίδης 6, Κυπαρίσσης 1, Γαλάνης 6, Ζορμπάς 3, Στεφόπουλος, Κατσαβός.

Βατανιακός Σάρισα (Χοτοκουρίδης): Μαχαιρίδης 25, Χατζούλης 2, Μέλιος Β. 6, Κατσάρας 2, Μαρμαρίδης 1, Μέλιος Χ., Αραμπατζής, Χατζής, Μπέζας, Μπουζιώτας, Καρυπίδης.


ΑΓΕ Πιερίας – ΣΦΚ Κατερίνη 2008  37 - 36
 Για τo παιδικό πρωτάθλημα

Για την ίδια αγωνιστική ήταν και το παιχνίδι τη ΑΓΕΠ με την Κατερίνη 2008, όπου νικήτρια αναδείχθηκε η ΑΓΕΠ με 37-36. 

Στα δεκάλεπτα: 13-5, 26-16, 29-28, 37-36.

Διαιτητής ήταν ο κ. Παρθενίδης Α.

Οι συνθέσεις:

A.Γ.Ε.Π. (Χρυσανθόπουλος): Περχανίδης 12(1), Ασαρίδης 2, Ίτσιος 8, Παγωνίδης, Γιαμούζης 6(1), Τζημαλάς, Μαράζης 4, Καραγιάννης 2, Τσολακίδης 3, Χαρισόπουλος, Αντωνίου, Παπαγεωργίου.

ΣΦΚ Κατερίνη 2008  (Τσερνισώφ): Μουταφίδης 7, Κουνατίδης Μ. 5, Σουγλέρης, Κωσταντής 3, Ψαρρός 5(1), Δαφνάκης 6(2), Ελευθεριάδης, Παπανικολάου 10, Στεργιόπουλος.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΑΝΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης  -
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στέλιος Χατζηιωάννου:
«Όπως κάθε νίκη έτσι και αυτή έχει τη δική της σημασία»

Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με τον Αίαντα Ευόσμου, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β΄ εθνικής κατηγορίας, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Στέλιος Χατζηιωάννου, στην ιστοσελίδα του συλλόγου  www.pierikosbc.gr έκανε την παρακάτω δήλωση:


Στέλιος Χατζηιωάννου - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Όπως κάθε νίκη έτσι και αυτή έχει τη δική της σημασία, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για την πρώτη εκτός έδρας νίκη. Το σημαντικό για μας ήταν ότι παρ' όλο που βασικά μας στελέχη ταλαιπωρήθηκαν από ίωση τις τελευταίες μέρες, δεν δώσαμε άλλοθι στους εαυτούς μας και κάναμε μια εμφάνιση στα όρια. Μπορεί να μην ήταν η καλύτερη φετινή μας εμφάνιση, ωστόσο ήμασταν ουσιαστικοί και λειτουργήσαμε καλύτερα στον αμυντικό τομέα σε σύγκριση με τα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Όσο για τη μικρή συμμετοχή δύο ακόμη νεαρών αθλητών από την ακαδημία μας στο παιχνίδι με τον Αίαντα, δηλαδή του Βασίλη Κοντσέ και του Κώστα Παρμακτσίδη, θεωρώ ότι η κίνηση αυτή, όπως και για τους Σάκη Γαζέτη και Θανάση Σκαμπαρδώνη, που ήταν σε άλλα παιχνίδια καθώς και για άλλα παιδιά, δείχνει το υψηλό επίπεδο που βρίσκονται σήμερα τα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας». 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Ο.Σ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου σας προσκαλεί στη τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, με θέματα:

1) Πεπραγμένα 2012-2013
2) Οικονομικός απολογισμός 2012-2013
3) Συνδρομές μελών
4) Απαλλαγή Δ.Σ.
5) Συζήτηση για θέματα του Συλλόγου
6) Εκλογή νέου Δ.Σ.

Ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε
καλές αναβάσεις και πάντα ψηλά!,
,

--
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Μέλος στις * Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης * Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας * Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Είσοδος Χαράδρας Ενιππέα, Λιτόχωρο Πιερίας, Τ.Θ. 45, Τ.Κ. 60200
τηλ. & φαξ: 23520 82444,  email: eos.litohorou@gmail.com, blog eoslitohorou.blogspot.com
Skype: eos.litohorou

Άραγε σκέφτηκε κανείς τι φταίει για το ατύχημα στα Μάλγαρα;

Το κακό έγινε εχθές όταν χάθηκαν άδικα 2 ζωές νέων συνανθρώπων μας και δεν είναι οι μοναδικές, και δυστυχώς δεν θα είναι οι τελευταίες γιατί αυτοί οι δρόμοι για τους οποίους πρέπει να πληρώνουμε με υπέρογκα διόδια έχουν γίνει με τον πλέον πιο πρόχειρο και ακατάλληλο τρόπο ..

Πολύ σωστά οι περισσότεροι θα αναρωτιέστε γιατί στα διόδια τόσες νταλίκες που είναι σταματημένες,, πιστεύετε δηλαδή ότι όλοι αυτοί σταματάνε για τις καντίνες η για να πάνε τουαλέτα κ.λ.π ;

Ε λοιπόν ΟΧΙ. όλοι αυτοί σταματούν εκεί γιατί δεν υπάρχουν άλλοι ασφαλείς χώροι στάθμευσης και κυρίως αυτό αφορά τα φορτηγά και ο λόγος πολύ απλός.
Η περίφημη ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε που ήταν ο κρατικός φορέας εποπτείας αυτών των κλειστών αυτοκινητοδρόμων φρόντισε επιμελώς να μην υπάρχουν η ( όπου υπάρχουν να υπολειτουργούν η να είναι πολύ μικρής χωρητικότητας ) για να παραχωρηθούν αργότερα μαζί με τους δρόμους σε ιδιώτες ώστε να γίνει η εκμετάλλευση από αυτούς μαζί με την εκμετάλλευση των δρόμων δηλαδή ακόμα ένα ΕΞΤΡΑ ΔΩΡΑΚΙ στους νταβατζήδες της ζωής μας ..

Θα μπορούσα να υποβάλω άπειρα και πολυσύνθετα επιχειρήματα αλλά έθεσα ένα που είναι το βασικότερο και αποτελεί την γενεσιουργό αιτία για αυτό και άλλα παρόμοια ατυχήματα που κανένας από τους υπευθύνους δεν το λαμβάνει υπ" όψιν του » σκοπίμως » πιστεύω γιατί αν ξεκινήσουν από αυτό θα πρέπει αρκετοί να πάνε σπίτι τους η εκεί που ήταν ο Ξηρός πριν αποδράσει ..

Αλήθεια το αρμόδιο τμήμα της << τροχαίας εθνικών οδών » που εδρεύει στον σταθμό διοδίων των Μαλγάρων που σε καθημερινή βάσει επιδίδεται διαχρονικά σε ένα σαφάρι ΚΛΗΣΕΩΝ για ψύλλου πήδημα,τι έκανε για την νταλίκα που ήταν σταθμευμένη στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης ? Έλαβε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που ο (ασυνείδητος) όπως τον αποκαλούν οδηγός δεν έλαβε ;

Πιθανώς δεν έκανε τίποτα απολύτως από όλα αυτά για έναν και μόνο λόγο ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΕΣΟΔΑ, βλέπετε δυστυχώς η νοοτροπία στα όργανα ελέγχου της Ελληνικής Τροχαίας παρ" όλο που το προσωπικό της έχει αλλάξει στην πλειοψηφία του με πραγματικά ΆΞΙΑ και ΑΡΤΙΑ εκπαιδευμένα άτομα δεν έχει αλλάξει .

Και δεν έχει αλλάξει γιατί ακόμα και σήμερα εν έτη 2014 ο στόχος δεν είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ αλλά η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ και αυτό γιατί τόσον η πολιτική όσο και η φυσική ηγεσία της ( η κάθε μία για τους δικούς της λόγους ) συνεχίζουν στην παλιά για αυτούς » πετυχημένη » συνταγή που πρώτον γεμίζει τόσον τα ταμεία του κράτους αλλά ιδιαίτερα των Δήμων όπου ανήκουν γεωγραφικά τα διάφορα τμήματα Τροχαίας και δευτερευόντως εξυπηρετεί στο μέγιστο βαθμό τα ίδια τα όργανα ελέγχου και κυρίως τους προϊσταμένους τους για την αποδοτικότητα τόσον της υπηρεσίας όσο και των ιδίων ατομικά .

Όσο λοιπόν θα επικρατούν αυτές οι συνθήκες με όλους εμάς κυρίως τους κακομαθημένους οδηγούς δυστυχώς θα θρηνήσουμε πολλά ακόμα θύματα σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο της ασφάλτου ..

ΑΛΧΑΖΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Πρώην πρόεδρος Σωματείου Διεθνών Μεταφορών Ν. Πιερίας

Αγιασμός των υδάτων έγινε στο Μακρύγιαλο Πιερίας παρουσία χιλιάδων επισκεπτών. 10 κολυμβητές βούτηξαν στα καθαρά αλλά παγωμένα νερά του Μακρυγιάλου και ένας εξ αυτών ανέδυσε τον τίμιο σταυρό.

  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου Γ. Κωνσταντόπουλος, Δημ. Χριστογιάννης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ευάγγελος Πολύζος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι,  εκπρόσωποι λιμενικών, αστυνομικών και άλλων αρχών. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Γκοτσίδης ευχήθηκε σε όλον τον κόσμο και τόνισε τη σημασία της μεγάλης γιορτής των Φώτων. 
Photo Hasapetis  























Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ Photo Hasapetis

Με τη λαμπρότητα που αρμόζει στη μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Στο Δημοτικό κολυμβητήριο Κολινδρού με την παρουσία του Δημάρχου και εκπροσώπων του Δήμου αλλά και την παρουσία πολλών κατοίκων της περιοχής ο σταυρός έπεσε στη μεγάλη πισίνα  όπου μικροί κολυμβητές αψηφώντας το κρύο και την ομίχλη, βούτηξαν και ανέδυσαν τον τίμιο σταυρό. Ευχές απηύθυνε εκ μέρους της τοπικής εκκλησίας ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Παπαϊωάννου ενώ ο Δήμαρχος Ευάγγελος Πολύζος ευχήθηκε σε όλους και ανακοίνωσε πως το κολυμβητήριο εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ” και από την επόμενη χρονιά θα σκεπαστεί και θα θερμαίνεται με εναλλακτικές μορφές ενέργειας.