ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ! Πώς επιβράβευσε μια εταιρία τον καλύτερο εργαζόμενο;;;


83fecd3c51eb74ae477119b62f46ca37
Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι μια εταιρεία, που έχει έδρα στη Σαγκάη, παρουσίασε σε εταιρικό πάρτι και πρόσφερε σαν δώρο για μια νύχτα μία διάσημη ποpvοστάρ της Ιαπωνίας στον καλύτερο εργαζόμενό της.

Όπως αναφέρει η Kwong Wah Daily η πορνοστάρ φωτογραφήθηκε με τους υπαλλήλους και στη συνέχεια πέρασε τη βραδιά με τον «καλύτερο υπάλληλο» της εταιρείας!

Η είδηση,  προκάλεσε και αρνητικό αντίκτυπο, καθώς στο διαδίκτυο καταγράφηκε κύμα επικρίσεων προς την εταιρεία, για το έλλειμμα ήθους στην πολιτική της.

newsbomb.gr

Δεν ελέγχεις τη χώρα, να μετονομάσεις τη ΝΔ σε Μη Δημοκρατία, είπε ο Φάρατζ στον κ. Σαμαρά

«Τα Έχωσε» Ο Βρετανός Ευρωσκεπτικιστής Φάρατζ Στον Σαμαρά

Σκληρές εκφράσεις με τον Νάιτζελ Φάρατζ αντήλλαξε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής με αφορμή τις δηλώσεις του Βρετανού ευρωβουλευτή, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ελέγχει την χώρα του και ότι θα έπρεπε να μετονομάσει τη ΝΔ σε Μη Δημοκρατία.


Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον ευρωβουλευτή για τα «μαθήματα δημοκρατίας», ωστόσο, με οργισμένο ύφος του είπε ότι θα περίμενε περισσότερη αλληλεγγύη.

«Ευχαριστώ τον κ. Φάρατζ για τα μαθήματα δημοκρατίας που έδωσε, θα εκτιμούσα όμως αν έδειχνε και αλληλεγγύη κάτι που δεν έκανε. Θα περίμενα περισσότερη αλληλεγγύη από εσάς. Ίσως κάποιοι δεν νιώσουν ικανοποίηση που η Ελλάδα τα κατάφερε και μένει στο ευρώ», είπε 
με δηκτικό τρόπο ο πρωθυπουργός για τον ευρωσκεπτικισμό του κ. Φάρατζ.

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΦΑΡΑΖ ΞΕΣΠΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ( Ξαναχτυπά )

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΕΟΙ 3-0





Φιλικό με Πιερίδες Μούσες - ΠΑΕ Ποντίων (Προπαιδικό) / 0 - 0

Συστάσεις του προέδρου των Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας Χρήστου Κομπατσιάρη

1. Οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις ενημέρωσης όλων των εργαζομένων αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

2. Τον προγραμματισμό, σε συνεννόηση με τις Γραμματείες των Σχολικών Φυλάκων και Δημοτικών Αστυνομικών, αλλά και άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου που και αυτοί έχουν εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, κοινών αγωνιστικών δράσεων για την αποτροπή των χιλιάδων απολύσεων.
3. Την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Σύσκεψης των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, στις 10.00 το πρωί, στο Ξενοδοχείο «NOVOTEL ATHENES» στην Αθήνα (Μιχ. Βόδα 2-6), όπου θα μεταφερθούν οι αποφάσεις-διαθέσεις των εργαζομένων.
4. Την σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, στις 10.00 το πρωί, όπου θα αποφασιστούν οι αγωνιστικές δράσεις του κλάδου.

Φρένο σε όλες αυτές τις πολιτικές αλλά και στον αυταρχικό αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης θα βάλει μόνο ο ενιαίος και μαζικός αγώνας μας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών, που όλοι έχουμε υποχρέωση να δώσουμε.»

Ομολογία-σοκ από τον Όλι Ρεν: Η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο για να σωθεί η Ε.Ε.


Δεν έγινε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους το 2010, όταν μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο, για να μην μεταδοθεί η οικονομική κρίση στα άλλα κράτη-μέλη και στις ευρωπαϊκές τράπεζες, δήλωσε ο Όλι Ρεν στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα.
Απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου Νίκο Χουντή, κατά τη διάρκεια ακρόασης από την υποεπιτροπή που διερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας στην...
Ευρώπη, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως «στο ξεκίνημα της κρίσης, την άνοιξη του 2010, και κάποιο διάστημα μετά, αν είχε άμεσα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος, θα είχατε αντιμετωπίσει δραματικές συνέπειες μετάδοσης τόσο σε άλλα κράτη-μέλη, όσο και μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη. Άρα ήταν λογικό να "αγοράσουμε χρόνο" και να προσπαθήσουμε να το κάνουμε με κανονικό τρόπο».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την ερώτηση του κ. Χουντή και την απάντηση του κ. Ρεν
«Το 2010, όταν η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο, στόχος ήταν να σωθούν οι ευρωπαϊκές οικονομίες και τράπεζες. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν, σε ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, χθες πολύ αργά το βράδυ, στο πλαίσιο της ακρόασής του από την Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τη λειτουργία και τα πεπραγμένα της Τρόικας.
Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην τοποθέτησή του αφού στηλίτευσε τη στάση της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι «για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε πως δεν έβλεπε την κρίση στην ευρωζώνη, επιτρέποντας στους μαφιόζους των χρηματαγορών και στους οίκους αξιολόγησης, να απειλούν και να εκβιάζουν τις χώρες της ευρωζώνης», επιτέθηκε στις πολιτικές των Μνημονίων που επιβάλλονται στην Ελλάδα, ρωτώντας τον Ευρωπαίο Επίτροπο αν «επιμένει στην εφαρμογή αυτής της συνταγής» και αν «πιστεύει ότι μπορούν αυτά τα μέτρα να βγάλουν την Ελλάδα από την οικονομική κρίση».
Από koolnews

Πάει για νέο Κόμμα ο Κασιδιάρης!

fa8461c1f4400a438cb9704eff1f71ca_L

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Χρυσή Αυγή με έξι από τους βουλευτές του κόμματος να βρίσκονται στη φυλακή.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίζεται ως η επόμενη ηγετική φυσιογνωμία στο κόμμα & έχει ήδη ξεκινήσει τις εσωτερικές διεργασίες στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου προκειμένου να αλλάξει η ονομασία του και να κατέβει με νέο συνδυασμό ως υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.
Μπορεί αυτό να γίνει με την δικαιολογία του ενδεχόμενου αποκλεισμού της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές, ωστόσο το σύστημα που ο ίδιος δηλώνει πως τους πολεμά, τον άφησε έξω & εκείνος είναι έτοιμος να αναλάβει την ηγεσία. Αλήθεια, αν όντως όλα είναι στημένα όπως λέει ο Ηλίας, αυτό πως το δικαιολογεί;
http://arouraios.gr

Απίστευτη αγγελία κάνει θραύση στο διαδίκτυο…

image

Πολλοί ιδιοκτήτες σπορ οχημάτων που τα αποχωρίζονται λόγω κρίσης το κάνουν με… μαύρη καρδιά. Κάτι ανάλογο φαίνεται πως έπαθε και ο Τάσος από το Καματερό ο οποίος πουλά την
Porsche Boxster και για να διαμαρτυρηθεί για όλα όσα συμβαίνουν γύρω του έγραψε το δικό του άρθρο το οποίο δημοσιεύουμε αυτούσιο…
Πέρα από τα κλασικά, «ατρακάριστο, Βιβλίο service, Ανταλλαγή με Car δεκτή, Airbag 2, Προβολείς ομίχλης, Ζάντες 18″, Οροφή Πανοραμική κ.ά. η αγγελία που δημοσίευσε αναφέρει:
H ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ… με εικόνες!!!!!
ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΒΓΗΚΑ ΕΞΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΑΚΙ.
ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
ΚΑΘΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΡΩΤΑΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ.
< ΡΕ ΤΑΣΟ,ΠΟΣΑ ΕΔΩΣΕΣ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ?>
< 880€ ΡΕ ΣΥ> ΤΟΥ ΛΕΩ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΕΡΑ.
< ΠΩ ΠΩ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΓΩ ΜΕ 880€ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ ΚΑΘΩΣ ΠΑΙΡΝΩ 360€ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ> ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΥ.
ΕΜΕΙΝΑ ΠΑΓΩΤΟ,ΕΝΙΩΣΑ ΑΜΗΧΑΝΑ ΚΑΙ ΑΒΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΘΕΜΑ.
ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΟΛΩΣΑΝ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.(εικόνα 1)
ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΚΥΛΟΥΣΕ Η ΒΡΑΔΙΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ,ΝΑ ΘΕΤΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΟΥ,ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ.
Μ΄ΑΡΕΣΕ ΠΑΛΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΩ,ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΤΖΟΒΕΝΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΩ ΤΑ ΒΛΕΜΑΤΑ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ,ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΜΑΤΙΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΞΩ ΚΑΤΑΜΑΤΑ,ΧΑΜΗΛΩΝΩ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΒΙΩΝΟΥΝ.
ΒΛΕΠΩ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ,ΞΥΠΟΛΗΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΜΕ ΤΣΑΛΑΚΩΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.(2)
ΑΚΟΥΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΝΙΞΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ,ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ.(3-4-5)
ΒΛΕΠΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΤΡΩΝΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙ’ΔΕΨΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.(6)
ΒΛΕΠΩ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΕ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ,ΕΝΑΝ ΜΙΣΟΔΑΓΚΩΜΕΝΟ ΛΟΥΚΟΥΜΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ.(7-8)
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΦΤΑ ΟΧΤΩ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΝΙΧΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΑΝΕ.
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ?
ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΚΟΙΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΘΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΡΑΒΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΝ ΤΟ ΜΕΤΑΞΩΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΩΡΑΙΑ?(9)
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ,ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ???
ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΑΥΤΗ ΤΙ ΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ…
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?
ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 1,30€ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ.
ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΚΑ?
ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΟΤΙ ΒΡΕΙ?
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ?
ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ,ΒΑΛΤΕ ΤΟ 0,90€ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ 1 ΣΤΟΥΣ 10 , ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ 5 ΣΤΟΥΣ 10 , ΠΑΛΙ ΤΩΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ?
ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ,ΣΤΗΝ ΟΞΦΟΡΔΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΜΑΘΑΝΕ ΑΥΤΑ?
ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΙ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ 3-4 ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΟΡΩΝΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΟ,ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΚΑΟΥΜΕ Η ΑΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΣΦΥΞΙΑ?(10)
ΕΝΤΟΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ.
ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΕΤΣΙ?
ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΕΞΩΓΙΗΝΟΥΣ,ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.
ΤΟ Φ.Π.Α ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 23% Η 13% ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΚΟΒΩΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ?
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΠΙΑΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ,ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΝΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?(11)
ΡΕ ΑΦΟΥ ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ,ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ,ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ?
ΕΜΠΑΣΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ “ΑΓΓΕΛΙΑ” ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ,ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ : 1 ΕΙΚΟΝΑ = ΜΕ 1000 ΛΕΞΕΙΣ.
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ,ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.
ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ,ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ Η PORSCHE ΚΑΙ ΤΟ ROLEX ΠΟΥ ΦΟΡΑΩ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΛΕΟΝ.(12-13-14-15)
ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΥΛΑΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΑ,ΝΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ.(16-17-18)
ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ,ΠΙΟ ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ,ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ.-
Υ.Γ Με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κυκλοφορήστε ξέγνοιαστοι πρωί-μεσημέρι-βράδυ. Δεν χρειάζεται φιμέ τζάμια άλλα και ούτε φόρτισα η μπαταρία διότι έχει γνήσιες πινακίδες και όχι τύπου “ΛΙΑΠΗ’.
Σήμα 14′ πληρώθηκε
ΚΤΕΟ πέρασε τώρα 08-01-14
Μεγάλο Σέρβις έγινε τώρα στα 134.208χιλ. αξιας 470€
Δίνω και εγγύηση όποιος γουστάρει
3 κλειδιά και βιβλίο σέρβις έχει
Επάνω φοράει και αρκετά έξτρα της S” όποιος ξέρει, βλέπει
Η PORSCHE BOXSTER ΠΟΥ ΠΩΛΕΙΤΑΙ…
Διαβάστε την αγγελία του Τάσου πατώντας ΕΔΩ
πηγη

Δείτε τον πίνακα με τους 60 δημοσιογράφους που προσλαμβάνονται στη ΔΤ!


fff
Από την πλατιά βάση δεδομένων με αιτήσεις ενδιαφερόμενων για μια σύμβαση στη Δ.Τ. ο Γκίκας Μάναλης ανακοίνωσε την πριμοδότηση των συνολικά 71 υποψηφίων για πρόσληψη με τα μόρια τους.

Ο Ειδικός Διαχειριστής προσκαλεί τους υποψηφίους των οποίων τα ονόματα αναφέρονται στους παρακάτω πίνακες να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 έως και την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 και ώρες 9:00 έως 16:00, στη διεύθυνση Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή (Ραδιομέγαρο), κτίριο Γ’, όροφος 1ος – Γραφείο 19.

Δείτε τον πίνακα με τα ονόματα ΕΔΩ

iefimerida.gr

Αποφάσεις για ανέργους: Συμψηφισμός επιστροφών φόρου με οφειλές

590_dede8b98c6a52ff24a3806aa05947d3f

Υποχρεωτικό συμψηφισμό των επιστροφών φόρου (ή ΦΠΑ) με τις βεβαιωμένες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία από επιχειρήσεις που δεν έχουν μπει σε διαδικασία ρύθμισης, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων…
Στο μεταξύ, σε εφαρμογή του νόμου για τη δημιουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), μεταφέρθηκαν στο Κέντρο οφειλές περίπου 270.000 ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), οι οποίες υπολογίζονται σε περίπου 5 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, με νομοθετική ρύθμιση καθιερώνονται η μηνιαία καταβολή εισφορών προς τον ΟΑΕΕ, αντί για κάθε δίμηνο που ισχύει σήμερα, και η υποχρεωτική ασφάλιση στον Οργανισμό για παράλληλη μισθωτή απασχόληση υπολειπόμενη των 25 ημερών ασφάλισης μηνιαίως.

Ακόμη, παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2015 η διάταξη για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μακροχρόνια ανέργων, καθώς και η χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων σε όσες περιπτώσεις εκκρεμεί η επανεξέτασή τους, ενώ οι γιατροί των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας θα υπάγονται, πλέον, σε ειδικό σώμα και όχι στον ΕΟΠΠΥ.

Τέλος, παρατείνεται για ακόμα ένα έτος, δηλαδή από την 1η Μαρτίου 2014 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015, η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ και στα μέλη των οικογενειών τους να λαμβάνουν παροχές ασθένειας σε είδος. Προϋπόθεση είναι να έχουν συμπληρώσει 50 ημέρες ασφάλισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελείωσε η μεσαία τάξη! Αυτά είναι τα επαγγέλματα που θα επιβιώσουν στο μέλλον και ο μισθός θα κυμαίνεται στα…!!!


f2f5e35e9644841201ef8925abb32339
Τελείωσε η εποχή της μεσαίας τάξης λόγω της οικονομικής κρίσης, εκτιμούν οι Financial Times, που βλέπουν επαγγελματική κυριαρχία των γυναικών μόνο και μόνο επειδή μειώνονται οι μισθοί. Απολαυστικό και δυσοίωνο άρθρο.

Η εμπειρία της μεσαίας τάξης ήταν ανέκαθεν η εξής: Ο άνθρωπος έχει την επαγγελματική του ταυτότητα. Είμαστε αυτό που κάνουμε. Επιλέγουμε επαγγέλματα που ταιριάζουν στον χαρακτήρα μας και στην συνέχεια αυτά τα επαγγέλματα διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας.

Οι σχολαστικοί άνθρωποι γίνονται λογιστές και στην συνέχεια η λογιστική τους κάνει ακόμη πιο σχολαστικούς. Ειδικά οι άνδρες, πάντα καθορίζονταν εν μέρει μέσα από την δουλειά τους.

Αλλά αυτή η εποχή τελειώνει. Με την οικονομική κρίση και την τεχνολογική αλλαγή (τα ρομπότ καταλαμβάνουν τον πλανήτη), μειώνεται συνεχώς ο αριθμός όσων έχουν μια ικανοποιητική δουλειά ή μένουν στο ίδιο επάγγελμα για πάντα. Ο άνθρωπος σταματά να είναι η δουλειά του. Κι αυτό τον υποχρεώνει να βρει νέα ταυτότητα.

Έχω περάσει πολλά χρόνια κάνοντας ερασιτεχνικές έρευνες πάνω στην επαγγελματική ταυτότητα. Ένας δικηγόρος μου «απέσταξε» τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του επαγγέλματός του: «Πρέπει να συνταχθείς με όποια πλευρά της υπόθεσης σε προσλαμβάνει, οπότε πρέπει να είσαι ανήθικος. Και πρέπει να είσαι επίσης πειστικός. Είναι το προφίλ του ψυχοπαθή».

Ένας πρώην δημοσιογράφος που πέρασε στις τραπεζικές επενδύσεις, μού έδωσε την δική του άποψη για τους τραπεζίτες: «Άνθρωποι που τους ενδιαφέρει το χρήμα, συνήθως γιατί μεγάλωσαν με την έλλειψή του».

Οι πολιτικοί απαξιώνονται, αλλά από την δική μου εμπειρία κρίνω ότι τείνουν να είναι φιλικοί και κοινωνικοί. Όταν κάποτε έπεσα τυχαία σε ένα δωμάτιο γεμάτο αριστερούς πολιτικούς από όλο τον κόσμο, πρόσεξα κάτι άλλο: Σχεδόν όλοι έδειχναν καλά. Είναι οι άνθρωποι που έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να μπαίνουν σε de facto διαγωνισμούς δημοτικότητας και να βλέπουν τα πρόσωπά τους μεγεθυμένα σε πόστερς.

Οι επαγγελματικές ταυτότητες αλλάζουν με τον χρόνο. Όταν μπήκα στην δημοσιογραφία πριν από 20 χρόνια, ήταν μεθυστικό επάγγελμα. Μετά ήρθε το Ιντερνέτ και απαιτούσε σχεδόν ασταμάτητο γράψιμο με μειωμένο μισθό. Σήμερα οι δημοσιογράφοι είναι μάλλον εργάτες και, όλο περισσότερο, γυναίκες (Ο ταχύτερος τρόπος για να κυριαρχηθεί από γυναίκες ένα επάγγελμα, είναι η μείωση των μισθών).

Το ακαδημαϊκό έργο κάποτε προσέλκυε ανθρώπους που τους άρεσαν οι ιδέες. Αλλά με την διολίσθηση της «καθολικής θεωρίας» και την πίεση για δημοσίευση ατελείωτων όγκων συγγραμμάτων, οι ακαδημαϊκοί σήμερα τείνουν να είναι σκληρά εργαζόμενοι τύποι, αποφασισμένοι να αφιερώσουν την ζωή τους σε μικροσκοπικές ιδιαιτερότητες (στην ολλανδική αργκό, αυτοί οι τύποι χαρακτηρίζονται «λάτρες μυρμηγκιών», που έχουν εμμονή με μικροσκοπικά πράγματα).

Κάποια άλλα επαγγέλματα τα καταστρέφει η τεχνολογία. Όταν ένας βιβλιοπώλης με ρώτησε να του αναφέρω το αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο, απάντησα ανοήτως «η Amazon» και απάντησε με μια κραυγή: γι “αυτό η δημοσιογραφία αντικαθίσταται από τις δημόσιες σχέσεις.

Τα θύματα αυτών των αλλαγών χάνουν τις επαγγελματικές τους ταυτότητες. Αυτό συμβαίνει στους περισσότερους διαφημιστές, για παράδειγμα, γύρω στην ηλικία των 40. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, η ιστορία που έχει ο καθένας για το ποιος είναι, ξαφνικά καταρρέει. Αυτός είναι ένας λόγος που οι άνεργοι τείνουν να είναι δυστυχισμένοι. Οποιαδήποτε ξαφνική αλλαγή στο εργασιακό στάτους φέρνει σύγχυση και σε οικογένεια και φίλους.

Εμείς στην μεσαία τάξη, ζούμε απλώς ό,τι έζησε η εργατική τάξη από την δεκαετία του 1970. Οι μεταλλωρύχοι και οι εργάτες στα εργοστάσια είχαν σκληρές, δυσάρεστες δουλειές, αλλά εκείνες οι δουλειές προσέδιδαν ταυτότητα, εν μέρει επειδή ακριβώς ήταν σκληρές. Σήμερα οι περισσότερες δουλειές της εργαζόμενης τάξης περιλαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών: Σερβιτόροι, ταξιτζήδες, φύλαξη παιδιών ή ηλικιωμένων. Αλλά είναι δύσκολο να χτίσεις μια ταυτότητα από την παροχή υπηρεσιών.

Το χάσμα των τάξεων ξεχωρίζει τους ανθρώπους που επιλέγουν την δουλειά τους εκείνους που δεν την επιλέγουν. Οι σημερινοί νέοι κατά κανόνα δεν την επιλέγουν. Αν έχουν δουλειά, είναι συχνά στην παροχή υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αυτοκαθοριστούν χωρίς το πλεονέκτημα της επαγγελματικής ταυτότητας.

Αρκετοί το κάνουν μέσω της κατανάλωσης: Είσαι ο Mac σου ή ο αγαπημένος σου καφές. Τα social media προσφέρουν άλλες στρατηγικές. Στο Twitter, έχεις 160 χαρακτήρες για να γράψεις την βιογραφία σου -στην ουσία να δηλώσεις την ταυτότητά σου. Οι νεώτεροι άνθρωποι συχνά αναφέρουν απλώς την αγαπημένη τους ομάδα ή μάρκα ή χρησιμοποιούν κάποιο εξυπνακίστικο tag.

Για πολλούς ανθρώπους, ο λογαριασμός τους στο Twitter ή η σελίδα τους στο Facebook είναι η ταυτότητά τους. Είναι ο χώρος όπου παρουσιάζουν τον εαυτό τους στον κόσμο. Αυτές οι ιστοσελίδες έχον απογειωθεί επειδή οι άλλες ταυτότητές μας έχουν αποδυναμωθεί -ή όπως το θέτει ο κοινωνιολόγος Zygmunt Bauman, έχουν γίνει πιο «ρευστές».

Οι άνθρωποι κάποτε καθορίζονταν μέσα από την δουλειά, την θρησκεία, την πατρίδα και την οικογένειά τους. Όμως στους σημερινούς υλιστικούς, άνεργους, παγκοσμιοποιημένους καιρούς όπου όλο περισσότεροι από εμάς ζούμε μόνοι, δεν είμαστε πια σίγουροι για το ποιοι είμαστε.

Σήμερα 13:00 οι Παίδες και 15:00 οι Νέοι στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης στη Νέα Έφεσσο. Αγώνας Μικτών ομάδων ποδοσφαίρου Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ - Ε.Π.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

ΕΠΣ Πιερίας: Κλήση ομάδας Νέων για αγώνα με Θεσσαλία

Καλούνται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης στη Νέα Έφεσσο την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 13:00 μμ. για να μετέχουν στην αποστολή της Ομάδας για τον αγώνα μεταξύ  Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ - Ε.Π.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
Σε περίπτωση απουσίας για οποιονδήποτε λόγο να ενημερώσετε τηλεφωνικός μια μέρα νωρίτερα τον προπονητή κ. Ιωάννη Μυστακίδη στο τηλέφωνο 6947627333.

1. ΚΑΤΤΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2. ΚΥΠΑΡΙΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
3. ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
4. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
5. ΜΕΛΙΚΙΑΝ ΝΙΚΟΣ
6. ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
7. ΚΟΥΖΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
8. ΑΓΓΕΛΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
9. ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
10. ΜΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
11. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
12. ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΣ ΘΩΜΑΣ
13. ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
14. ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
15. ΔΑΔΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
16. ΠΑΓΩΝΗΣ ΜΑΝΟΣ
17. ΓΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
18. ΑΓΓΕΛΟΥ ΗΛΙΑΣ

ΕΠΣ Πιερίας: Κλήση ομάδας Παίδων για αγώνα με Θεσσαλία


Καλούνται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης στη Νέα Έφεσο την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:15 π.μ. για να μετέχουν στην αποστολή της Ομάδας για τον αγώνα μεταξύ Ε.Π.Σ ΠΙΕΡΙΑΣ - Ε.Π.Σ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

1.      ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
2.       ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3.       ΠΛΕΣΣΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
4.      ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
5.      ΑΛΕΞΑΝΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
6..     ΤΣΙΜΙΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

7.      ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
8.     ΤΟΥΛΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
9.      ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
10.    ΔΑΛΑΜΗΤΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
11.    ΛΥΜΠΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
12.    ΚΟΥΤΟΥΔΗΣ ΑΡΗΣ
13.    ΝΑΡΙΝΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
14.    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
15.    ΛΑΜΠΥΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
16.    ΚΑΤΑΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
17.    ΚΟΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ
18.    ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΟΡΕΣΤΗ


Για  την Τεχνική Επιτροπή Μικτών Ομάδων
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Γκοτζαμανίδης

Θα τους αφήσουμε να συνεχίζουν την εξόντωσή μας!


1974 – 2014: Σαράντα χρόνια Δημοκρατίας: Φάγανε! Φάγανε! Φάγανε!






Φάγανε από τους τοίχους.
Φάγανε από τους σοφάδες .
Φάγανε από τους σωλήνες,
Φάγανε από τα κεραμίδια .
Φάγανε από τα κουφώματα.
Φάγανε από τα τσιμέντα.
Φάγανε από τα σίδερα.
Φάγανε από τα πατώματα.
Φάγανε , φάγανε , φάγανε ,…


 Εντυπωσιακές οι αποκαλύψεις για διασπάθιση δημόσιου χρήματος - Εκατομμύρια ευρώ από το Τ.Τ. πήγαιναν σε προσωπικούς λογαριασμούς και αγορές σπιτιών - "Όχι άλλα βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού για να πλουτίζουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Δυσωδία αναδίδεται από τα σκάνδαλα την ώρα που ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηριου, Μάριος Βαρότσης, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα. Αύριο, Τρίτη, ακολουθεί ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης ΜΜΕ Δ. Κοντομηνάς.
Σε σχετική του ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση και σε βάθος εξέταση τόσο της υπόθεσης του ΤΤ, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση, όσο και των εκθέσεων ελέγχου των επιτρόπων του ΤΧΣ για τις συστημικές τράπεζες. Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ.
Στο μεταξύ, έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία που δείχνουν τις δαιδαλώδεις διαδρομές τεράστιων χρηματικών ποσών, που έβγαιναν από το Τ.Τ. ως επιχειρηματικά δάνεια και κατέληγαν είτε σε offshore εταιρείες, είτε σε προσωπικούς λογαριασμούς, είτε για αγορά σπιτιών από συγγενικά πρόσωπα των επιχειρηματιών (efsyn.gr).

300 εκατ. ευρώ "κόκκινα δάνεια" σε ένα μόλις χρόνο - Εταιρία του Κοντομηνά με εμπορική αξία 2,8 εκατ. ευρώ, κόστισε συνολικά σαν δραστηριότητα στο Τ.Τ. 139 εκατ. ευρώ

Συνταρακτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα και καταγράφουν το μεγάλο φαγοπότι, από το 2008 μέχρι τις εκλογές του 2009 στο ΤΤ. Μάλιστα, σύμφωνα με την Καθημερινή, σε διάστημα μόλις ενός χρόνου (φθινόπωρο 2008 - φθινόπωρο 2009), η υπό τον Φιλιππίδη διοίκηση του του ΤΤ «μοίρασε» κόκκινα δάνεια αξίας 300 εκατ. ευρώ.  ...

Είναι χαρακτηριστικό ότι το δάνειο ύψους 17 εκατ. ευρώ προς τον Γριβέα δόθηκε τον Αύγουστο του 2009. Σύμφωνα με το Βήμα, προηγήθηκε τηλεφώνημα στον πρόεδρο του ΤΤ «από σημαντικό πολιτικό πρόσωπο το οποίο γνώριζαν οι κ.κ. Γριβέας και Φιλιππίδης». Το δε δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ προς τον προφυλακισμένο σήμερα Λ. Λαυρεντιάδη δόθηκε 2 μέρες πριν τις εκλογές του 2009!!
Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα τα δάνεια οικειοποιήθηκαν αυτοί που τα έλαβαν, αλλά ίσως αυτό δεν εξηγεί παρά μέρος της κυκλοφορίας του χρήματος.
Η υπόθεση Κοντομηνά
Τον Δ. Κοντομηνά «έβαλε στο κόλπό» ο Α. Φιλιππίδης, ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος του ΤΤ τον Οκτώβριο του 2007. Ο Φιλιππίδης ήρθε σε συμφωνία, όπως αναφέρει το Βήμα, με την Best Line του Δ. Κοντομηνά, η οποία, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν μια μικρού βεληνεκούς εταιρεία διαχείρισης πιστωτικών καρτών. Η Best Line διαχειριζόταν τις κάρτες της Millennium, της τράπεζας των Πορτογάλων της BCP που είχαν εξαγοράσει την ασφαλιστική εταιρεία Interamerican του Δ. Κοντομηνά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η εμπορική αξία της εταιρείας εκτιμήθηκε στα 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση με τον συνυπολογισμό των μελλοντικών αποτελεσμάτων ανερχόταν μεταξύ 18,1 και 21,6 εκατ. ευρώ. Το ΤΤ πλήρωσε 18,9 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το 50% της εταιρείας (μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου)! Ουσιαστικά, η διοίκηση Φιλιππίδη αποφάσισε να πληρώσει το μέγιστο δυνατό τίμημα για να αποκτήσει το 50% της εταιρείας του Κοντομηνά.
Η συμφωνία προέβλεπε ότι η νέα εταιρεία θα ονομαζόταν Post Credit ενώ το ΤΤ ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο. Επρόκειτο για μια λεόντειο συμφωνία, υπέρ της πλευράς Κοντομηνά, όπως επισημαίνεται στη δικογραφία.
Όταν ανέλαβε ο Κλέων Παπαδόπουλος, η διοίκηση του ΤΤ σταδιακά περιόρισε τη χρηματοδότηση. Η κρίση είχε αρχίσει να πλήττει τη λειτουργία της Post Credit με τις επισφάλειες να φθάνουν στο 26% στα τέλη Μαίου 2012 και τις τριβές μεταξύ των δύο πλευρών να εντείνονται.
Όμως, όταν το ΤΤ διέκοψε τη χρηματοδότηση στη ζημιογόνο δραστηριότητα, η πλευρά Κοντομηνά προσέφυγε στη διαιτησία επικαλούμενη την αθέτηση εκ μέρους του ΤΤ των όρων της συμφωνίας και μάλιστα κέρδισε αποζημίωση ύψους 34 εκατ. ευρώ. Εν τέλει, η συνολική ζημιά για το ΤΤ από τη δραστηριότητα αυτή ανέρχεται σε 139 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη δικογραφία, όπως αναφέρεται στο Βήμα. (tvsx.gr)

Η "πράσινη ανάπτυξη", η οικογένεια Παπανδρέου και η... λειψή περιουσία των Γριβέα - Βάτσικα

Η εισαγγελέας αναφέρεται στο πόρισμά της και στη δανειοδότηση επιχείρησης του Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, το ζεύγος Γριβέα - Βάτσικα έλαβε τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009 συνολικό ποσό 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη, όπως τονίζει η κ. Παπανδρέου, εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών. Για την εν λόγω εταιρεία, όπως αναφέρει το πόρισμα, τα χρήματα του δανείου προς το ζεύγος Γριβέα - Βάτσικα χορηγήθηκαν αμέσως, χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, καθώς, όπως τονίζει η εισαγγελέας, η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους, με δυσκολία έφτανε τα 3 εκατ. ευρώ.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Σύμφωνα με πόρισμα, το 2009 η διοίκηση του Φιλιππίδη, λαμβάνει απόφαση για την ίδρυση τριών θυγατρικών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η μία εξ αυτών συστάθηκε άμεσα τον Αύγουστο και έλαβε την επωνυμία Post Bank Green Institute Α.Ε. για να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης.
Η ίδρυση της νέας εταιρείας γνωστοποιήθηκε στο επενδυτικό κοινό τον Νοέμβριο του 2009, δηλαδή τρεις μήνες μετά τη σύστασή της, όταν το Τ.Τ. ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας ήταν 500.000 ευρώ, με τη συμμετοχή του Τ.Τ. να ορίζεται σε 50%. Το υπόλοιπο 50% των μετοχών απέκτησε τότε ένα νομικό πρόσωπο, την εταιρεία C&C International, συμφερόντων του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα. Ο ίδιος επιχειρηματίας ορίστηκε και διευθύνων σύμβουλος με αποκλειστικό δικαίωμα υπογραφής για τα πάντα. Ως έδρα της νέας εταιρείας ορίστηκε η Μεταμόρφωση της Αττικής, που αποτελεί έδρα και των άλλων επιχειρήσεων του Κ. Γριβέα. Την ίδια εποχή η εταιρεία C&C λαμβάνει και δύο ομολογιακά δάνεια από το Τ.Τ. Στη συνέχεια όμως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατήγγειλε τις δανειακές συμβάσεις που είχε με τη C&C International, καθώς της είχε χορηγήσει δάνεια πολλών εκατομμυρίων (σχεδόν 19.000.000 ευρώ) χωρίς επαρκείς εγγυήσεις και η όλη συνεργασία διεκόπη.
Η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προχώρησε στην εξαγορά του 50% της Post Bank Green Institute, ποσοστό το οποίο κατείχε ο Κυριάκος Γριβέας. Στις 11 Νοεμβρίου του 2011 ανακοινώνεται η εξαγορά του 50% των μετοχών της «Post Bank Green Institute Α.Ε.», η οποία καθίσταται πλέον θυγατρική κατά 100% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ο κ. Γριβέας φέρεται..., κερδισμένος. Παράλληλα, την ίδια περίοδο ο κ. Γριβέας φέρεται να ξεκινά συνεργασία με μέλη της οικογένειας Παπανδρέου.

"Ανοίγουν" και άλλοι φάκελοι;

Οι υποθέσεις και οι ευθύνες Προβόπουλου
Μετά το σκάνδαλο με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε με τα εντάλματα σύλληψης, έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο τραπεζικό σύστημα. Πληροφορίες αναφέρουν πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα έρθουν στο φως πορίσματα της δικαιοσύνης που θα αφορούν τις περιπτώσεις του Λαυρεντιάδη στα δάνεια που είχε συνάψει η Alapis και του επιχειρηματία Καρούζου. Άλλωστε, εφόσον ενεπλάκη το Τ.Τ. σε μια τέτοια υπόθεση, αναρωτιούνται πολλά στελέχη της αγοράς τι έχει να γίνει με τις συστημικές, καθώς τα «κόκκινα» δάνεια ανά τράπεζα είναι ως εξής:
* Η Εθνική εμφανίζει προβληματικά δάνεια ύψους 15,8 δισ., από τα οποία 12,5 δισ. στην Ελλάδα. Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (Non performing loans / NPLs) στην Ελλάδα είναι 27,1%.
* Η Alpha Bank εμφανίζει προβληματικά δάνεια ύψους 20,9 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 18,3 δισ. στην Ελλάδα και 2,6 δισ. στο εξωτερικό. Το NPLs διαμορφώνεται στο 33% των δανείων.
* Η Πειραιώς εμφανίζει 26,3 δισ. ευρώ προβληματικά δάνεια ή NPLs 35%.
* Η Eurobank εμφανίζει NPLs 27,7%.
Πάντως, αναπόφευκτα, η υπόθεση του Τ.Τ. εμπεριέχει και ευθύνες "εποπτικού χαρακτήρα" τουλάχιστον και στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, καθώς ήταν ο καθ' ύλην αρμόδιος για τους ελέγχους όλων των υποθέσεων και δη πολλών "ηχηρών", αλλά και επισφαλών χρηματοδοτήσεων.
Τα "αμαρτωλά" CDS
Ακανθώδες παραμένει και το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη γνωστή υπόθεση με τα CDS, η οποία, σύμφωνα με εργαζόμενους του Τ.Τ., με τους οποίους συνομίλησε η "Αυγή", αγγίζει τόσο την περίοδο διοίκησης Φιλιππίδη όσο και αυτήν του Κλέωνα Παπαδόπουλου.
Ειδικότερα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δύο διοικήσεις είχαν στα χέρια τους ασφάλιστρα κινδύνου από τον Μάρτιο του 2009 έως και περίπου τα τέλη της ίδιας χρονιάς λίγο πάνω από το 900 εκατ. ευρώ. Εκτός από το γεγονός ότι φαίνεται πως κάποιοι "πόνταραν" στη χρεωκοπία της χώρας, έναν χρόνο πριν έρθει το Μνημόνιο πωλήθηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη "χασούρα" στο Δημόσιο. Ειδικότερα, εργαζόμενος στο Τ.Τ. ανέφερε στην "Αυγή" πως εάν δεν είχε υπάρξει η πώλησή τους, τότε δεν θα δημιουργούνταν καμιά "τρύπα" μετέπειτα στην τράπεζα και θα ήταν αυτάρκης!
Το δάνειο στους συγγενείς του Βενιζέλου
Ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός ότι, όπως ανέφεραν εργαζόμενοι του Τ.Τ. στην εφημερίδα μας, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενέκρινε το 2011 ομολογιακό δάνειο 1 εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, σε εταιρεία ειδών υγιεινής (Υιοί Δ. Μπακατσέλου Α.Ε.) εξ αγχιστείας συγγενών τού τότε υπουργού Οικονομικών και νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και μάλιστα σε μια περίοδο που οι ελληνικές τράπεζες είχαν σταματήσει τις χορηγήσεις δανείων.
Αξίζει να σημειωθεί πως η επιχείρηση των υιών Μπακατσέλου δεν τα... κατάφερε εν τέλει και υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο γνωστό άρθρο 99 το καλοκαίρι του 2012 και δεύτερη αίτηση το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, που περιλάμβανε αίτηση διατήρησης των μέτρων προστασίας από τους πιστωτές της, αίτημα το οποίο απέρριψε το δικαστήριο, καθώς έκρινε ότι δεν υφίστανται βάσιμες προσδοκίες επιτυχίας της προτεινόμενης εξυγίανσης. (avgi.gr)

Σιωπητήριο για τα δάνεια του ΤΤ ζητά ο Γ. Προβόπουλος απο τον πρωθυπουργό 

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού  για να σταματήσουν οι δημόσιες καταγγελίες περί θαλλασοδανείων απο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας  Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, κατόπιν σχετικού αιτήματος εκπροσώπων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, αποκαλύπτει το Κόκκινο.
Με πληροφορίες από "Αυγή", "Εφημερίδα των Συντακτών", tvxs.gr και "Στο Κόκκινο" - Left.gr


Γιατί ο Έλληνας αρνείται να αντιδράσει μαζικά στην κρίση; Τρεις και ένας λόγοι

 
Γράφει ο Χρήστος Δεμέτης
Ή μάλλον για να είμαστε ακριβείς, τρεις λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι εξ ημών “κοιμούνται”. Ένα άρθρο για την αδράνεια και το “μούδιασμα” της κοινής γνώμης έναντι των χειρουργικών επεμβάσεων που έχει υποστεί και θα υποστεί η ελληνική κοινωνία και η μεσαία τάξη
Η τρόικα πάει κι έρχεται, βαρκούλες αρμενίζουν, η ελληνική προεδρία είναι γεγονός και τα μέτρα έγιναν ισοδύναμα. Ανάπτυξη θες; Περίμενε λίγο ακόμα, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ. Ναι, αλλά για να την κάνει κάποιος τη δουλειά, πρέπει και να εργάζεται. Κι αν όχι να δρα, να αντιδρά.
Η κρίση διανύει ακόμα ένα χρόνο ζωής, καλά να είμαστε να την χαιρόμαστε. Η κυβέρνηση μας, περιδιαβαίνει αγέρωχη στα σοκάκια της Ε.Ε. φέρνοντας αέρα “αλλαγής” στη χώρα και τάζει success story την ώρα που οι εταίροι της γελάνε πίσω από την πλάτη της. Από επιτυχίες χορτάσαμε. Σε λίγο καιρό θα έχουμε και τις πρώτες εκλογές μετά την κυβέρνηση συνεργασίας. Θα είναι αν μη τι άλλο ένα γερό τεστ για το που οδεύουμε ομαδικά.
Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει άλλη περίοδος μεταπολεμικά κατά την οποία τα κόμματα ήταν τόσο χαμένα σε ένα κυκεώνα πολιτικής αστάθειας. Όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως. Σαν να πάει να γίνει κάποια ζύμωση και να μη γίνεται. Και από την άλλη, τα συμφέροντα των λόμπι και της ελίτ πάντα βρίσκουν τον δρόμο τους να εξυπηρετηθούν μέσα από μικροχειρουργικές επεμβάσεις.
Ας μιλήσουμε λίγο ποδοσφαιρικά για μικροχειρουργική. Για να “στήσεις” έναν αγώνα, δεν χρειάζεται να το κάνεις πάντα απροκάλυπτα, δεν χρειάζεται να βάλεις τον διαιτητή να δώσει πέναλτι που εφηύρε μόνος του και να μπουν οι κερκίδες μέσα να σε φάνε. Αποβάλλεις τους καλύτερους παίκτες του “εχθρού” έναν αγώνα πριν το ντέρμπι και αποδεκατίζεις με “τακτ” το αντίπαλο δέος πριν την κρίσιμη μάχη. Ή αγοράζεις τα αστέρια του ανταγωνιστή σου για να τον αποδυναμώσεις.
Έτσι γίνεται και στην εν Ελλάδι πολιτική τον τελευταίο καιρό. Η επικοινωνιακή λειτουργία της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Βάλλει κατά των αντιπάλων της, μιλώντας ακόμα και για συσχετισμούς με την τρομοκρατία και την ίδια ώρα περνάει “αθόρυβα” τα μέτρα της. Αφήνει τον κύριο κοινοβουλευτικό της αντίπαλο να αναλώνεται σε εσωκομματικές μάχες, υπερθεματίζει τη φαγωμάρα του αντιμαχόμενου στην αρένα της διακυβέρνησης της χώρας και ταυτόχρονα κάνει τη δουλειά της ανενόχλητη εξυπηρετώντας το συμφέρον της τρόικας και της κάθε τρόικας. Ωραία όλα αυτά. Μήπως εμείς ως πολίτες δεν τα καταλαβαίνουμε;
Ας μη γελιόμαστε. Όλα τα καταλαβαίνουμε. Γιατί όμως δεν αντιδρούμε; Οι μεγαλύτεροι κοινωνιολόγοι και πολιτικοί αναλυτές θα είχαν σκίσει τα ιμάτια τους για να εξηγήσουν το φαινόμενο. Προσωπικά, σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να το εξηγήσω απόλυτα, μπορώ όμως να καταθέσω δυο τρεις αυθόρμητες σκέψεις.
Γιατί λοιπόν δεν ξεσηκωνόμαστε μαζικά απέναντι στο κοινό καλό;
Υπάρχει κοινό καλό;
Τι κάνει η μεσαία τάξη;
Παράγοντας υπ’ αριθμόν ένα: Η συνενοχή
Ποτέ δεν υποστήριξα το “μαζί τα φάγαμε”. Πρόκειται για την πιο χυδαία πολιτική προσπάθεια συστράτευσης στη λαμογιά που έχει ειπωθεί τα τελευταία χρόνια. Όμως μία μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, πήρε μέρος στο φαγοπότι, έστω και ευκαιριακά. Κάπου κάποιον δικό του βόλεψε, κάπου κάπως βολεύτηκε, σε έναν δημόσιο οργανισμό, σε κάποια ΔΕΚΟ, σε κάποιον φορέα, κάπως έβγαλε μια μικρή μίζα, κάτι καρπώθηκε.
Το είδε να γίνεται παλιά, προσδοκά ότι θα το ξανακάνει τώρα. Και πατάει στη σίγουρη λύση των παλαιών κομμάτων του δικομματισμού. Ο μαθημένος έτσι, δεν θα βγει να αντιδράσει, δεν θα βγει στον δρόμο να συστρατευθεί με τον πολιτικό του αντίπαλο απέναντι σε μια κυβέρνηση που τον οδηγά στην εξαθλίωση, γιατί ακόμα και τώρα ψάχνει να βρει το παραθυράκι του “βολέματος”. Περιμένει να κοπάσει η καταιγίδα για να βγει από το καβούκι του.
Σίγουρα δεν μιλάμε για την πλειοψηφία, είναι όμως αρκετοί εκεί έξω που δεν θα έβαζαν το κοινό καλό πάνω από τα λίγα κεκτημένα τους. Και μετά είναι και το παράδειγμα που παίρνουν σαν μικρά παιδάκια που αντιγράφουν τον μπαμπά τους. Αφού ο πολιτικός που με εκπροσωπεί κλέβει, γιατί να μην κλέψω κι εγώ; Ας γίνουμε όλοι Λιάπηδες λοιπόν.
Δεύτερος παράγοντας. Ο “παρτακισμός”
Μπορεί ο όρος να μην είναι δόκιμος, οφείλει όμως να συμπεριληφθεί στα επικαιροποιημένα λεξικά. Η κατηγορία του Έλληνα που κοιτάει την “πάρτη” του. Εγώ να είμαι καλά και οι δικοί μου και άσε τους άλλους να καίγονται. Γιατί δεν υπάρχει αλληλεγγύη στην Ελλάδα; Ή μάλλον για να μην είμαστε και μηδενιστές, υπάρχει μεν, αλλά γιατί μένει στο επίπεδο κάποιων ηρωικών ΜΚΟ που παλεύουν στον ωκεανό των κοινωνικών προβλημάτων και στο χάος των αστικών τοπίων που χαρακτηρίζονται από πόρτες κλειστές; Το αντεπιχείρημα είναι αστείο. “Αν είσαι εσύ τόσο μεγαλόψυχος, πάρε τους αλλοδαπούς και τους άστεγους στο σπίτι σου”.
Σοβαρά τώρα. Ο έχων εργασία και ένα κομμάτι ψωμί, μπορεί να διαθέσει έστω μία κουβέρτα στον συνάνθρωπο του που στερείται των βασικών προς επιβίωση. Δεν το λέω σαν καλός Χριστιανός, δεν ήμουν άλλωστε ποτέ το παράδειγμα του καλού Χριστιανού. Το λέω σαν πολίτης που απογοητεύεται από την παγωμάρα των συμπολιτών του, από την έλλειψη ακόμα και της βασικής επικοινωνίας, από την άρνηση συνεργασίας. Προσπάθειες γίνονται κυρίως μεμονωμένα, σε ατομικό επίπεδο ή σε οργανωμένη μεν δράση, μικρής έκτασης δε, με περιορισμένο εν τέλει αποτέλεσμα.
Σε αυτή τη χώρα πρέπει εκ νέου να καλλιεργηθεί η κουλτούρα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Τώρα που το σκέφτομαι, υπήρξε και ποτέ, ή στο DNA μας έρεε πάντα ο ιός του πολυτεμαχισμού;
Έστω τώρα ότι τα 10 εκατομμύρια Ελλήνων αντιστοιχούν σε 10 μονάδες ατόμων. Οι 4 εξ αυτών δεν αντιδρούν γιατί βολεύονται με την όλη κατάσταση ή επειδή φοβούνται ότι σε λίγο θα έρθουν τα χειρότερα. Οι 3 δεν εμπιστεύονται την αντιπολίτευση γιατί δεν τους έχει πείσει. Ο ένας είναι πολιτικά αδιάφορος, άρα και επικίνδυνος. Και οι 2 που μένουν να αντιδρούν, κατεβαίνουν στον δρόμο σε ξέχωρες παρατάξεις, κρατώντας ο καθένας το πανό του. Υπερβολή; Ρητορικό το ερώτημα. Το κάνω εικόνα σαν γελοιογραφία και το βρίσκω πάντως πολύ ρεαλιστικό.
Τρίτος παράγοντας. Ο ντόπιος, ο γηγενής, ο παραδοσιακός μας “ωχαδερφισμός”
Ο επαναστάτης του καναπέ. Ο μουτζαχεντίν των social media. Ο Άρης Βελουχιώτης του γραφείου. Ο αντιρρησίας συνείδησης του φραπέ. Και άλλα τέτοια. Έλα μωρέ, που να κατεβαίνουμε τώρα στον δρόμο, κούραση, δακρυγόνα, τρέξιμο, ε και να κατέβουμε, σάμπως και θα αλλάξει τίποτα; Ας επαναστατήσουμε μέσω Twitter απόψε για να κάνουμε και το χρέος μας και να κοιμηθούμε ήσυχοι. Ας κράξουμε το wi-fi του Σαμαρά και τον Άδωνι στο Facebook και μετά όλα καλά. Αποτέλεσμα; Μηδέν.
Γιατί είναι πλέον ουτοπικό το να βγουν 500.000 άνθρωποι στον δρόμο. Ταυτόχρονα, ενωμένοι, συμπαραταγμένοι. Αριστεροί, από όλο το φάσμα της αριστεράς, απογοητευμένοι πασόκοι, απογοητευμένοι νεοδημοκράτες, hipsters, νεολαίοι, συνταξιούχοι για να ζητήσουν περισσότερα μέτρα υπέρ της κοινωνικής πρόνοιας και λιγότερες περικοπές, λιγότερα “μαχαίρια” και να αρνηθούν τα νέα μέτρα με τη δύναμη της φωνής τους. Να περάσουν έστω έτσι το συμβολικό τους μήνυμα.
Ναι, ουτοπικό. Αντιθέτως το να μαζέψει κανείς 1.235 “likes” σε μια “πολιτική” ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα είναι πολύ πιο εφικτό, πολύ πιο εγωκεντρικό και σε κάθε περίπτωση, πολύ πιο ανούσιο. Χρήσιμο μόνο όταν συνδυάζεται με κοινωνικό αγώνα στο δρόμο. Μόνο έτσι προκύπτει νέα πολιτική, νέες ιδέες, νέες κοινωνικές διεργασίες. Από την συμπόρευση των κινημάτων στον δρόμο.
Και τέλος, ο ρόλος των media
Θα μου πεις, ποιος τα λογαριάζει; Θα μου πεις, ποιος δεν καταλαβαίνει τι συμφέροντα εξυπηρετούν; Και όμως, ακόμα η ατζέντα ορίζεται από την ολιγαρχία ορισμένων καναλαρχών και ιδιοκτητών εφημερίδων. Μπορεί να περνούν γραμμή χωρίς να μπορούν να κρυφτούν, η δημόσια γνώμη ωστόσο, ακόμα επηρεάζεται.
Η διασπορά φόβου και η κυριαρχία της θεωρίας των δύο άκρων, σχετίζεται άμεσα με τη λειτουργία των media τα τελευταία δύο χρόνια. Η περαιτέρω διείσδυση του κοινού στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, θα μπορούσε να οδηγήσει σταδιακά στην κυριαρχία των εναλλακτικών μέσων. Αλλά υπάρχει δρόμος ακόμα να διανυθεί μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που ο πολίτης θα είναι πυλωρός και πηγή πληροφορίας, ή έστω “αυτόφωτο” και αυτόνομο φίλτρο πληροφορίας και όχι ένας δέκτης


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2qRb9wTTo

Έλληνας ΑΜΕΑ έπεσε θύμα κλοπής Οι κλέφτες «υποδυόμενοι» την Ελληνική Πολιτεία του πήραν την περιουσία. Το θύμα τους αναγνώρισε και τους κατονομάζει.

Ερχονται βροχές και καταιγίδες -Στους 17 βαθμούς ο υδράργυρος

rain-660_1

Αστατος αναμένεται ο καιρός αύριο, Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι που το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι οπότε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα τη νύχτα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι πιθανόν ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά
τόπους θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιά που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες από το μεσημέρι ισχυρές στην Πελοπόννησο και από το απόγευμα πιθανώς στην ανατολική Στερεά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανόν καταιγίδες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.