ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

"Συνεργασία στους Δήμους" - Του Δημήτρη Παπάζογλου, υποψήφιου δημάρχου Πύδνας - Κολινδρού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Βόρεια Πιερία Δημήτρης Παπάζογλου
Συνεργασία στους Δήμους

Του Δημήτρη Παπάζογλου

Οι δημοτικές εκλογές βρίσκουν την χώρα σε βαθειά οικονομική κρίση με τους πολίτες να βιώνουν την δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, την ανεργία την κοινωνική περιθωριοποίηση και
τους θεσμούς δημόσιας εξουσίας σε πλήρη διάλυση. Είναι αυταπάτη και πολιτική αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι οι δημοτικές εκλογές θα δώσουν απαντήσεις και θα δρομολογήσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα ή θα πυροδοτήσουν από μόνες τους καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις. Πρόκειται για εκλογές που έχουν αναμφισβήτητα την γενικότερη πολιτική τους σημασία γίνονται όμως για αναδείξουν τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις ικανές να εργαστούν αποτελεσματικά για το καλό του τόπου. Διοικήσεις πού θα στηρίζουν και θα ενθαρρύνουν την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική μέριμνα, τον πολιτισμό, την παιδεία, τον αθλητισμό, θα σέβονται την παράδοση, θα ασκούν χρηστή και διαφανή οικονομική διαχείριση, θα προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον. Με τους πολίτες να συμμετέχουν στους θεσμούς και τις αποφάσεις. Και όλα αυτά να γίνουν με λιγότερα κατά πολύ λεφτά και λιγότερο προσωπικό.
Το μέγεθος των προβλημάτων και των κοινωνικών αναγκών απαιτεί συνεργασίες και συγκλίσεις, ενότητα δυνάμεων και όχι κατακερματισμό. Φτάνει να υπάρχει μια κατά το δυνατό κοινή αντίληψη για την μελλοντική πορεία του τόπου και να υπερβούμε όλοι μας τις κομματικές περιχαρακώσεις.
Ένας δημοτικός συνδυασμός είναι εύκολο να στοιχηθεί πίσω από ένα κόμμα, να διατυπώσει ‘’καθαρές’’ απόψεις και να επιδιώξει μία εκλογική καταγραφή. Μόνο που αυτό συνήθως δεν οδηγεί σε νικηφόρες πλειοψηφίες και κυρίως δεν εγγυάται λύσεις ωφέλιμες και αποδεκτές. από τους πολλούς.
Έχοντας εδώ και αρκετό καιρό ανακοινώσει την πρωτοβουλία μας για την συγκρότηση συνδυασμού και την υποψηφιότητά μου για τον Δήμο Πύδνας- Κολινδρού καταστήσαμε από την αρχή σαφές ότι είμαστε ανεξάρτητοι και ότι θα προσπαθήσουμε να εκφράσουμε ευρύτερες πολιτικές αντιλήψεις που συγκλίνουν ωστόσο για το καλό της περιοχής Πάνω σε αυτή την αρχή του ανεξάρτητου συνδυασμού ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας και έτσι θα συνεχίσουμε. Και μέχρι τώρα οι πολίτες φαίνεται να εκτιμούν θετικά αυτή μας την επιλογή.

Δημήτρης Παπάζογλου
Πολιτικός Μηχανικός

Υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού 


Πηγή: http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2014/01/blog-post_8923.html#ixzz2r9oi6YLm

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ 2014 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!!!!!!


Slide 4
ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΣΤΕ - ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ & ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ 3.700€
ΝΕΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΝΕΡΓΩΝ - VOUCHER ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ - ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ ΑΥΤΗ ΦΟΡΑ 3700€ ΓΙΑ 5ΜΗΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ετοιμάζεται να βγει το 1ο τρίμηνο του 2014 !!!!!!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟwww.vouchers.edu.gr

Εκχωρούν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια ως “Νέα Μακεδονία”; (Στην καλύτερη…)


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

Δεδομένου ότι ο Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς δεν προσήλθε στη Βουλή να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσα οκτώ φορές, σχετικά με το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε. κ. Μ. Νίμιτς και των ενδιαφερομένων Μερών, για την εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ, και επίσης, δεδομένου ότι το περιεχόμενο των συνομιλιών στις 11/9/2013, επικεντρώνεται στην τελευταία πρότασή του για «Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

Είναι ακριβείς οι δημόσιες δηλώσεις του ως άνω διεθνούς διαμεσολαβητή, οι οποίες αφορούν τα σημεία, αν ο προσδιορισμός «Νέα» θα τοποθετηθεί πριν από το Δημοκρατία ή το Μακεδονία και το εύρος χρήσης της ονομασίας; Εάν όχι, τότε να ενημερώσετε το Σώμα για το ακριβές περιεχόμενο των συνομιλιών, καθώς και τις τυχόν αντιδράσεις σας.

Επίσης, να γνωρίσετε στο Σώμα εάν στις προθέσεις της σημερινής Κυβέρνησης είναι η προσφυγή σε Δημοψήφισμα, οψέποτε εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτός συμβιβασμός ως προς το όνομα, καθώς και εάν έχετε σκοπό να καταγγείλετε την επαίσχυντη Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, η οποία έχει ήδη λήξει, αλλά ανανεώνεται σιωπηρώς επ’ αόριστον;
ΠΗΓΗ


ΘέμαΑγροτικήςΤηλεοπτικήςΕκπομπήςΔΙΟΝ ΤηλεόρασηςΓιάννηΤσιμπονίδηΓια 25-1-2014

Το Σάββατο 25  Ιανουαρίου 2014,  στις 7.30 το βράδυ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»
ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
με τον Γιάννη Τσιμπονίδη
Θέμα: «Οδηγίες καλλιέργειας αρωματικών φυτών
 για την παραγωγή αιθέριων ελαίων»



Η  εκπομπή «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο 25  Ιανουαρίου 2014, στις 19.30, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση(diontv.gr) Κεντρικής Μακεδονίας,  θέμα της έχει: «Οδηγίες καλλιέργειας αρωματικών φυτών για την παραγωγή αιθέριων ελαίων».


Όνομα   προσκεκλημένου:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Γεωπόνος ΑΠΘ



«Φωτιές» έβαλε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης: Η Χούντα ήταν μία επανάσταση

«Φωτιές» έβαλε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης: Η Χούντα ήταν μία επανάσταση
Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν δηλώσεις του βουλευτή Πιερίας της ΝΔ Δημήτρη Χριστογιάννη σε τηλεοπτικό σταθμό για τη περίοδο της δικτατορίας.
Μιλώντας στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, στο Action24, ανέφερε ότι η χούντα την εποχή εκείνη ήταν μια επανάσταση, με το επιχείρημα ότι δεν είναι το ίδιο με την τρομοκρατία.
«Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας», δήλωσε αργότερα ωστόσο ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαστρέβλωσε τοποθέτησή του. Ο βουλευτής τόνισε ότι η παράταξη στην οποία έχει την τιμή να ανήκει «αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυραννίας».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστογιάννης:
«Η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυραννίας.
Τις θέσεις αυτές υπερασπίζομαι σε κάθε περίπτωση.
Όποιοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαστρεβλώσεις επιχειρούν λεκτικές αντιπαραθέσεις, αποβλέπουν σε ψεύτικες εντυπώσεις.
Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας».
Σύμφωνα, ωστόσο, με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Χριστογιάννης παραδέχθηκε ότι «υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη Ν.Δ που συμπαθούν τη Χούντα και τους χουντικούς» και δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι «η Χούντα ήταν επανάσταση».
Ερωτά, δε, αν «η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα; Αν όχι, οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι «η χούντα ήταν επανάσταση».
Απαράδεκτη και ανατριχιαστική αποκαλεί το ΠΑΣΟΚ τη δήλωση Χριστογιάννη. Με ανακοίνωσή του, το συγκυβερνών κόμμα καλεί τη ΝΔ «να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στη τάξη».
ΔΗΜΑΡ: Στο δημοκρατικό τόξο δεν χωρούν τέτοιες απόψεις
Στο δημοκρατικό τόξο δεν χωρούν απόψεις που θωπεύουν την επτάχρονη δικτατορία και εξωραΐζουν τον χαρακτήρα της, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε σχόλιό της για τις δηλώσεις του Δ. Χριστογιάννη. Η ΝΔ οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα και κατηγορηματικά τη φιλοχουντική έκρηξη του βουλευτή της, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή Δ.Χριστογιάννη εξαπέλυσαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αφήνοντας υπαινιγμούς για «τάσεις νεοφασισμού».
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν χρειάζεται να απαντήσουμε στην κ. Βούλτεψη, που είπε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τάσεις νεοφασισμού» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος, που καταλήγει: «Την απάντηση έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστογιάννης, που δήλωσε ότι η χούντα ήταν επανάσταση».
Φωτογραφία: Eurokinissi

Προβάδισμα 3 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Pulse

Dimoskopisi1-570
Άλλη μία δημοσκόπηση που βγαίνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα 3% έναντι της ΝΔ. Πρόκειται για δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για την εφημερίδα «Το Ποντίκι».
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ, προηγείται με 23% και ακολουθεί η ΝΔ με 20%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή με 11%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5 %. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 5,5% ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 10.5%.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με μικρή διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα.
?????????????

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κίεβο – Στους τρεις οι διαδηλωτές που έπεσαν νεκροί

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κίεβο - Στους τρεις οι διαδηλωτές που έπεσαν νεκροί
Τον πανικό έχουν σκορπίσει τα πρόσφατα γεγονότα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, με τα επεισόδια να κορυφώνονται και τρία άτομα - μέχρι στιγμής - να χάνουν τη ζωή τους .
Οι συγκρούσεις στο κέντρο του Κιέβου, τις τελευταίες ιδιαίτερα ώρες, έχουν ενταθεί ανάμεσα στους διαδηλωτές της αντιπολίτευσης που επιτίθενται με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ εκείνοι με τη σειρά τους απαντούν κάνοντας χρήση σφαιρών από καουτσούκ και βομβίδων κρότου-λάμψης. Η πλειοψηφία των επεισοδίων λαμβάνουν χώρα στον δρόμο που οδηγεί στο ουκρανικό Κοινοβούλιο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται συνεχώς σε παράταξη, ενώ οι διαδηλωτές έχουν οχυρωθεί πίσω από αστυνομικά οχήματα που πυρπολήθηκαν τις τέσσερις τελευταίες ημέρες κατά τις οποίες αναζωπυρώθηκαν οι συγκρούσεις στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Μικόλα Αζάροφ, δήλωσε πριν από λίγη ώρα ότι οι «τρομοκράτες» απειλούν τη ζωή των απλών πολιτών στο Κίεβο και προειδοποίησε ότι οι «εγκληματικές» ενέργειες των διαδηλωτών θα τιμωρηθούν. Απευθυνόμενος στο ουκρανικό υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει σε μικρή απόσταση από το θέατρο των συγκρούσεων ο Μικόλα Αζάροφ είπε: «Τρομοκράτες από το Μεϊντάν (Πλατεία της Ανεξαρτησίας) συνέλαβαν δεκάδες ανθρώπους και τους ξυλοκόπησαν...Δηλώνω επισήμως ότι πρόκειται για εγκληματίες που πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους». Ο Ουκρανός πρωθυπουργός επέρριψε στους ηγέτες της αντιπολίτευσης την ευθύνη για την κρίση στην Ουκρανία, λέγοντας ότι αυτοί οργάνωσαν τις διαδηλώσεις που αποσταθεροποίησαν τη χώρα.

Την ίδια στιγμή, έξω από το Κοινοβούλιο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Κίεβο, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία. Ο γενικός εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ανακαλύφθηκε πτώμα που φέρει τραύματα από σφαίρες. Νωρίς το πρωί η ουκρανική αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε από σφαίρες ελεύθερου σκοπευτή κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας και ότι ένας ακόμη διαδηλωτής, που έπεσε από ύψος δέκα μέτρων, υπέκυψε στα τραύματά του. Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί τις θεωρήσεις εισόδου «μεγάλου αριθμού Ουκρανών» σε απάντηση της αστυνομικής βίας εναντίον των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

«Σε απάντηση των ενεργειών κατά των διαδηλωτών... τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η πρεσβεία των ΗΠΑ ανακάλεσε τις βίζες μεγάλου αριθμού Ουκρανών που συνδέονται με τη βία», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η αμερικανική πρεσβεία. Στην ανακοίνωση, η οποία δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένα ονόματα, αναφέρεται ότι εξετάζεται η λήψη και άλλων μέτρων σε απάντηση της παρούσας βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων στο Κίεβο.
Σε θέση μάχης η αστυνομία
Αυτή την ώρα η Αστυνομία προσπαθεί διαλύσει τους καταυλισμούς και τα οδοφραγμάτων που έχουν στήσει οι διαδηλωτές, στο πλαίσιο των αυστηρών νέων νόμων που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, και επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς στη δημόσια διαμαρτυρία. Σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε συλλήψεις διαδηλωτών.
Με μεγάφωνα οι αστυνομικοί καλούν τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν από την πλατεία με το οργισμένο πλήθος να απαντά με συνθήματα και να ξεσπά στα οχήματα που βρίσκονται γύρω του. Οι αστυνομικοί έκαναν επίσης χρήση χειροβομβίδων και δακρυγόνων, ενώ στην πλατεία έσπευσαν και πολλά ασθενοφόρα. Η έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας έρχεται μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μικόλα Αζάροφ απείλησε με προσφυγή στη βία του «προβοκάτορες» και προειδοποίησε τους αντικυβερνητικούς πως η Αστυνομία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει βία εάν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.
Εν τω μεταξύ, τον γύρο του κόσμου κάνουν τις τελευταίες ώρες φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται τρεις Ουκρανοί κληρικοί, οι πατέρες. Γαβριήλ, Μελχισεδέκ και Εφραίμ, οι οποίοι με έναν Σταυρό και δύο εικόνες στα χέρια, μπήκαν ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και στους διαδηλωτές, ψάλλοντας το Χριστός Ανέστη!

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr



              
             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 22/01/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την κυβερνητική ανακοίνωση για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου μεταξύ των οποίων και του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τους Οργανισμούς Ρυθμιστικού αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα στην αποκέντρωση και επιβεβαιώνει ότι η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη έγινε χωρίς σχεδιασμό και χωρίς συνέχεια και συνέπεια. Ο ρόλος των φορέων αυτών αφορούσε το συντονισμό των τοπικών φορέων, ώστε να συμμετέχουν σε σημαντικές για το αναπτυξιακό μοντέλο, αλλά και για την περιουσία των πολιτών, αποφάσεις. Προκειμένου να μην εκλείψει αυτή η δυνατότητα και συγκεντρωθούν τα πάντα στην Αθήνα, στερώντας δημοκρατία και συμμετοχή κι επιβαρύνοντας πολίτες και φορείς της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με έξοδα μετακινήσεων, προτείνουμε:
1.      Να περιέλθει το σύνολο του αντικειμένου του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης στη Μητροπολιτική Διοίκηση, ενισχύοντας ουσιαστικά το ρόλο της σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και τις βασικές αρχές του Καλλικράτη.
2.      Να αποτελέσει ο πολεοδομικός σχεδιασμός τμήμα του επόμενου ευρωπαϊκού προγράμματος (Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2020) με τελικό δικαιούχο τις Μητροπολιτικές Διοικήσεις, ώστε να εξασφαλιστούν οι πόροι και αυτές να χρηματοδοτήσουν μελέτες και άλλες απαιτούμενες ενέργειες, διαβουλεύσεις, υπηρεσίες κ.λ.π.
3.      Να προσδιοριστεί στην πράξη ο ρόλος των Μητροπολιτικών Διοικήσεων ως φορέων προετοιμασίας και ωρίμανσης των κυβερνητικών αποφάσεων που αφορούν σε πολεοδομικές ρυθμίσεις και αποτελούν αρμοδιότητα της κεντρικής διοίκησης.
4.      Να αξιολογηθεί το προσωπικό του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα μετάταξής του, στην περίπτωση που υπάρχει ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών της Μητροπολιτικής Διοίκησης, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στον ως άνω ρόλο στα θέματα μητροπολιτικού πολεοδομικού σχεδιασμού.
Ας κάνουμε το Μνημόνιο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό ευκαιρία ενίσχυσης της αποκέντρωσης και την ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης», κατέληξε ο κ. Τσαμασλής.








Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΣΤΑ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ-ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ «κινηματικά» ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ


Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα, που χωρίς περιστολές, αναδεικνύει το πολιτικό περιεχόμενο των τοπικών εκλογών σε δήμους και περιφέρειες. Αυτή η εκτίμηση δεν αποτελεί καμιά πρωτοτυπία του ΚΚΕ και κυρίως δεν είναι έωλη ,αλλά το παρόν άρθρο την υπενθυμίζει στο λαό, για να αναχαιτίσει όλους αυτούς που θα έρθουν να του ζητήσουν(κλέψουν) την ψήφο με την μάσκα του ανεξάρτητου, υπερκομματικού και πολλή της μόδας τα τελευταία χρόνια, του αντιμνημονιακού.
Ενώ οι ίδιοι γνωρίζουν και είχαν υποστηρίξει - συμβάλλει στο παρελθόν την μετατροπή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε οργανικό τμήμα της κεντρικής διοίκησης και ουσιαστικά σε συμπληρωματική διοίκηση με το κράτος. Εδώ έγκειται ο εμπαιγμός και η κοροϊδία απέναντι στον λαό, για την υφαρπαγή της ψήφους του .Δεν λένε εσκεμμένα και συγκαλύπτουν ότι οι δήμοι έχασαν το αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα και από αυτή την σκοπιά και όχι μόνο, οι τοπικές εκλογές κάθε άλλο, έχουν καθαρό πολιτικό χαρακτήρα και οι αναμετρήσεις σε δήμους και περιφέρειες  θα ναι καθαρά πολιτικές.
Να πέσουν στο κενό, τα αποπροσανατολιστικά επιχειρήματα παλιάς κοπής, όπως το παλαιοκομματικό σύστημα που δήθεν σήμερα  καταγγέλλουν. Πολλοί από αυτούς ήταν και είναι μέρος αυτού του συστήματος, όσα μακιγιάζ και να κάνουν(δυστυχώς κάποιοι από αυτούς αναπροσδιορίζοντας αριστεροί, κινηματίες και βάζουν την  δική τους ξεχωριστεί πινελιά στην πολυχρωμία της συγκάλυψης). Σαθρά είναι τα επιχειρήματα, ψηφίστε  άτομα όχι πολιτικές, νέα άφθαρτα πρόσωπα ,που έχουν όρεξη για δουλειά, έχουν όραμα για τον δήμο, είναι ανεξάρτητα κ.α .Σαθρά και δυστυχώς παλιά, πολλή παλιά, είναι αυτά τα επιχειρήματα για αυτούς που τα χρησιμοποιούν.
Η τοπική διοίκηση μπορεί να αποτελέσει ένα ανάχωμα και δυνατό όπλο στα χέρια του λαού ,απέναντι στις αντιδραστικές, αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές του κράτους, της Ε.Ε. Μια τοπική διοίκηση που θα χει κοινό βηματισμό με τους αγώνες του οργανωμένου εργατικού-λαϊκού κινήματος ,θα συντονίζεται, θα βοηθάει στην οργάνωση-συσπείρωση της λαϊκής πάλης ,στην χειραφέτηση του λαού από την κυρίαρχη αστική ιδεολογία, την αστική πολιτική. Τέτοια τοπική διοίκηση δεν μπορούν να εκφράσουν νέοι και παλιοί αλεξιπτωτιστές <<σωτήρες>> που το όποιο επικοινωνιακό τους χάρισμα το υποτάσσουν στον καιροσκοπισμό και στις ιδιοτελείς φιλοδοξίες τους.
Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές δείχνουν εμπιστοσύνη στο λαό. Του καλούν να σκεφτεί καλά και με οξυμένο πολικό ταξικό κριτήριο να σταθούν στις κάλπες. Με βάση την εμπειρία της καθημερινότητας ,ο λαός να  εξετάσει και αυτό να αποτελεί ένα από τα κριτήρια ψήφου,  ποιοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μικρά και μεγαλύτερα λαϊκά προβλήματα, όχι μόνο συμμετείχαν αλλά μπαίναν και μπροστά στην ίδια την οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης. Σήμερα οι λαϊκοί αγώνες πρέπει να ενταθούν, να μαζικοποιηθούν, να εμπλουτιστούν με νέες δυνάμεις γιατί εκεί βρίσκεται η φιλολαϊκή προοπτική και η λαϊκή διέξοδος από την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Και η τοπική διοίκηση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την κατεύθυνση να αποτελέσει ένα επιπλέον όπλο στην φαρέτρα της λαϊκής πάλης, για λαϊκούς αγώνες αποτελεσματικούς με προοπτική.
Τέτοια ψηφοδέλτια μάχης, αγώνα και λαϊκής προοπτικής θα ναι τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Θα απαρτίζονται από αγωνιστές, πρωτοπόρους, καταξιωμένους στην συνείδηση του Πιερικού λαού, ακόμα και από ανθρώπους που δεν συμφωνούν μαζί τους. Ηδη οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και στους 3 δήμους του νομού μας και στη περιφέρεια Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ έχουν δείξει δείγματα γραφής της δουλειάς τους και της αγωνιστικότητας τους και ήταν πρωτοπόροι μαζί με όλο τον λαό, σε όλες της λαϊκές μάχες που διεξήχθησαν στο νομό μας(ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙΑ Κ.Α)
Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ θα χουν το δικό τους πολιτικό ,ταξικό στίγμα. Θα απαρτίζεται από εργάτες, μικρομεσαίους αγρότες-κτηνοτρόφους, αυτοαπασχολούμενους της πόλης, μικροί έμποροι ,καταστηματάρχες, μικροβιοτέχνες ,δίνοντας παράλληλη έμφαση σε νέους και γυναίκες. Αγωνιστές καταξιωμένοι στους χώρος τους ,από την πρωτοπόρα δράση τους μέσα από της γραμμές του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος το ΠΑΜΕ, από της αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις των μικρομεσαίων αγροτών-κτηνοτρόφων και αυτοαπασχολουμένων της πόλης ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ. Για αυτήν τους την δράση συνάδελφοι τους από όλους τους κλάδους συνολικά τους εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπούν σε διάφορα συνδικαλιστικά όργανα. Όπως επίσης θα συμμετέχουν νέοι άνθρωποι αγωνιστές σε διάφορους κλάδους δουλειάς και γυναίκες αγωνίστριες μέσα από το κίνημα γενικά και τους αγωνιστικούς συλλόγους γυναικών παραρτήματος(ΟΓΕ).Στα ψηφοδέλτια θα υπάρχουν και αγωνιστές που έκαναν το πρώτο βήμα και μπήκαν στο στίβο της λαϊκής πάλης μέσα από της λαϊκές επιτροπές των γειτονιών και δραστηριοποιήθηκαν κυρίως και όχι μόνο ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ, ενάντια στις διακοπές ηλεκτροδότησης των λαϊκών κατοικιών.
Ο λαός αξίζει μια τοπική διοίκηση αγωνιστική ,διεκδικητική, δίπλα στα προβλήματα του λαού ,να παλεύει μαζί με τον λαό και το εργατικό-λαϊκό κίνημα του .Μια τοπική διοίκηση που θα αντιστέκεται σθεναρά στης πολιτικές φτώχειας, που εξαθλιώνουν την εργατική-λαϊκή οικογένεια και θα βοηθάει να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις της λαϊκής αντεπίθεσης
Ο λαός σήμερα έχει πολλά εχέγγυα για να υποστήριξη δραστήρια, μαχητικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Να μην χαθεί άλλος χρόνος ,να αρχινήσει από τώρα η αντίστροφη μέτρηση να υπερψηφιστούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές, ενιαία δίνεται η μάχη. Να αλλάξουν δραστικά οι συσχετισμοί δύναμης υπέρ του λαϊκού παράγοντα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Οι ψήφοι στο ΚΚΕ δεν καταμερίζονται σε καρέκλες και θεσούλες αλλά μπαίνουν στην υπηρεσία του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στους αγώνες του, στην μεγάλη υπόθεση της ανασύνταξης του, για ένα κίνημα προοπτικής και νικηφόρο σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας.
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΟΣ  ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗΣ Κ.Ο ΠΙΕΡΙΑΣ

Ημερολόγιο πλοίου «Δήμος Κατερίνης», ημέρα 2.557+21



Η ανάπλαση του κέντρου της Κατερίνης με πάρκινγκ μεταμφιεσμένα σε πεζοδρόμια προχωρά. Όσο έχουμε τη Σχολή Γονέων και τις βασιλόπιτες γιατί να εμφανιστούμε αλλού; Α! για την χορήγηση 55 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατασκευή της Περιφερειακής μας Οδού τα μάθατε;;; τι να μας πουν κι άλλοι τώρα...


http://sotireskaterinis.blogspot.gr/

Μαϊμού Δημοσκοπήσεις στην Πιερία?



Τις τελευταίες ημέρες μαθαίνουμε ότι κάτοικοι της Πιερίας έχουν δεχθεί τηλεφωνήματα με ερωτηματολόγια για τις Δημοτικές Εκλογές. Τα τηλεφωνήματα αυτά δεν ξέρει κανείς από πού προέρχονται. Συζητιέται όμως ότι ίσως δεν έχουν να κάνουν με Γραφεία Δημοσκοπήσεων αλλά μάλλον με Κομματικά Γραφεία.
Κάποιοι κάτοικοι που έχουν συμμετάσχει ξανά σε Δημοσκοπήσεις, υποπτεύονται ότι δεν πρόκειται για έρευνα κάποιας σοβαρής Εταιρείας… Λέτε?
Να είναι μαϊμού Γραφεία και κομματικά μαϊμούνια?
Να πρόκειται για μαϊμού Δημοσκοπήσεις?
Θα βγάλουν και μαϊμού αποτελέσματα?
Αν ναι…
Μας πέρασαν για χαϊβάνια?
Δεν καταλαβαίνουν ότι οι καιροί άλλαξαν?
Μαϊμού Δημοσκοπήσεις στην Πιερία?
Ποιος θα μας λύσει αυτή την απορία?


Η ΜΑΪΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΤΕΦΙ

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr



              
             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 21/01/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιπεριφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης προχωρά στην έκδοση συστάσεων προς τους πολίτες, μετά τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης που παρουσιάστηκαν στην ατμόσφαιρα.
Συγκεκριμένα, στις 20-01-2014 η μέση ημερήσια τιμή συγκεντρώσεως αιωρούμενων σωματιδίων (PM10), όπως καταγράφηκε σε δύο από τους σταθμούς μέτρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, έφτασε τα 105 μg/m3 (σταθμός οδού Λαγκαδά) και τα 75 μg/m(σταθμός οδού Μαρτίου).
Με δεδομένη την από 23-12-2013 δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και έναρξη ισχύος της υπ.’ αριθμ. 70601 (ΦΕΚ 3272/Β΄/23-12-2013) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με τίτλο «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια», την υπέρβαση της τιμής των 101 μg/m3 και το Δελτίο Πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), το οποίο αναφέρει ότι ευνοείται εν μέρει η συσσώρευση ρύπων, για την ενημέρωση και προστασία του πληθυσμού συστήνεται:

Α) Σε άτομα αυξημένου κινδύνου:
Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς, καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση−δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου.
Β) Στο γενικό πληθυσμό:
Κάθε άτομο θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό.
Γ) Μέτρα μείωσης των εκπομπών από εστίες καύσης:
- Αποφυγή χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας, και η χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης έναντι της χρήσης στερεών καυσίμων και καυσίμων στερεής βιομάζας.
- Ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18οC σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης, για επίτευξη αποδεκτού επιπέδου θερμικής άνεσης χωρίς υπερκατανάλωση ενέργειας.
- Απαγόρευση λειτουργίας αποτεφρωτικών κλιβάνων.
- Απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης σε ανοικτούς χώρους.


Δ) Βραχυπρόθεσμα μέτρα μείωσης των εκπομπών από κυκλοφορία οχημάτων:
Εφαρμογή κανόνων οικολογικής οδήγησης και συμπεριφοράς (όπως: οδήγηση με χαμηλότερη ταχύτητα, μείωση των συνεχόμενων εναλλαγών γκαζιού – φρένου, αλλαγή στο σωστό χρόνο των ταχυτήτων κ.α.) κατά μήκος των οδικών αξόνων αστικών περιοχών.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί και σε περίπτωση που απαιτηθεί θα ανακοινωθούν νέα μέτρα.













Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Αναφορικά με την εμφάνιση κρουσμάτων λύσσας σε κόκκινες αλεπούδες το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τα εξής:

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr



              
             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 21/01/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου του 2014 το εργαστήριο αναφοράς λύσσας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων μας γνωστοποίησε την επιβεβαίωση λύσσας σε δείγματα από 4 κόκκινες αλεπούδες που απέστειλε το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Θεσσαλονίκης για εξέταση.
Επιπλέον, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 μας γνωστοποιήθηκε από το ίδιο εργαστήριο η επιβεβαίωση λύσσας σε ένα ακόμα δείγμα αδέσποτου σκύλου που ανεβρέθηκε στην περιοχή Ωραιοκάστρου του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Έτσι, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων λύσσας στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανέρχεται πλέον στα δέκα (10), ενώ για πρώτη φορά επιβεβαιώνεται λύσσα σε κατοικίδιο σαρκοφάγο (σκύλος) στην περιοχή.
Οι εστίες εμφάνισης της λύσσας, όσον αφορά στην κόκκινη, αλεπού εντοπίστηκαν στις περιοχές Νεοχωρούδα του Δήμου Ωραιοκάστρου, Ευαγγελισμός και Βασιλούδι του Δήμου Λαγκαδά και Μόδι του Δήμου Βόλβης. Στις περιοχές αυτές υπάρχουν αρκετές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις οι οποίες διατηρούν ποιμενικούς σκύλους.
Η κόκκινη αλεπού θεωρείται δεξαμενή του ιού της λύσσας και ως εκ τούτου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης του νοσήματος σε σκύλους, γάτες, άγρια ζώα, παραγωγικά ζώα και ανθρώπους.
Προκειμένου να αποτραπεί η πιθανότητα μετάδοσης του ιού, πρέπει να εφαρμόζονται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα παρακάτω μέτρα σε ακτίνα 50km από την εστία.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός δεσποζόμενων και αδέσποτων, ζώων συντροφιάς (σκύλοι, γάτες) με ιδιαίτερη έμφαση στους ποιμενικούς και στους κυνηγετικούς σκύλους οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να έρθουν σε επαφή με μολυσμένες αλεπούδες.
Οποιαδήποτε μετακίνηση παραγωγικών ζώων θα γίνεται κατόπιν έγκρισης της τοπικής κτηνιατρικής υπηρεσίας.
Οι μετακινήσεις των κατοικίδιων σαρκοφάγων άνω των τριών μηνών από και προς την ζώνη 50km γύρω από την εστία της λύσσας, επιτρέπονται μόνον εφόσον τα ζώα είναι εμβολιασμένα κατά της λύσσας πριν τη μετακίνησή τους.
Στις περιπτώσεις που εντοπιστούν νεκρά άγρια ζώα (αλεπούδες, ασβοί, κουνάβια κτλ.) να ειδοποιείται άμεσα η τοπική κτηνιατρική υπηρεσία για την περισυλλογή τους.
Το ίδιο και στην περίπτωση που εντοπιστούν άγρια ή κατοικίδια ζώα με μη φυσιολογική συμπεριφορά, συμβατή με τη λύσσα.













Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης