ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Σώσον κύριε τον υποψηφιόν σου




Όπως οι κουτσοί και οι στραβοί πηγαίνουν στον Άγιο Παντελεήμονα, έτσι και οι αυτοδιοικητικοί (εκλεγμένοι και υποψήφιοι) πηγαίνουν στον Άγιο Διονύσιο. Δεν είναι μόνο η εντοπιότητα του αγίου (που γιόρταζε την Παρασκεύη, μεγάλη η χάρη του) που μελλοντικά μπορεί να φτάσει να έχει υπό την σκέπη του όλη την Πιερία, αλλά και το όνομα. 

Όνομα που φέρει ένας μάρτυρας της αυτοδιοίκησης, ο νομάρχης και μετέπειτα περιφερειάρχης της καρδιάς μας, ο Παναγιώτης ο Ψωμιάδης. Ένας άνθρωπος που μαρτύρησε για το καλό του τόπου θέτοντας έτσι το λαμπρό και συνάμα ταπεινό παράδειγμα, την πορεία του οποίου και την μακρά θητεία ονειρεύεται κάθε αυτοδιοικητικός.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΘΕΜΑ  :    Ευχαριστήριο για τη συμμετοχή στην  αιμοδοσία


       Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη αιμοδοσία του Ιανουαρίου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.
      Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης για την άριστη συνεργασία που επιτεύχθηκε, ώστε να εκπληρωθεί ο στόχος της ανιδιοτελούς και ανθρωπιστικής προσφοράς για το συνάνθρωπο.
     Ευχαριστεί, επίσης, το Διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κ. Τάκο Χρήστο  για την παραχώρηση του χώρου, όπου διενεργήθηκε η αιμοδοσία.
    Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Συλλόγου και, δρώντας αλτρουιστικά, δείχνουν την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για το συνάνθρωπο.

                                                         Για  το  Δ. Σ.
Η Πρόεδρος                                                                    Η Γραμματέας

Βάσσου  Φρειδερίκη                                                     Κατιμερτζή  Μαγδαληνή



Πιερικός Αρχέλαος – ΧΑΝΘ 82 - 71

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης  -
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη






Το γλέντησαν δημοτικοί υπάλληλοι και αιρετοί του Δίου - Ολύμπου στην κοπή της πίτας τους

ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ

ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΦΛΟΥΡΙ ΒΡΗΚΕ Ο ΛΑΚΗΣ ΓΚΟΥΝΤΑΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.











 Τραγούδησαν, χόρεψαν, έφαγαν, ήπιαν και γενικά το γλέντησαν για τα καλά οι δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Δίου-Ολύμπου στην ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας τους, εκδήλωση η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στη Νέα Έφεσο της Δ.Ε. Δίου (πέρυσι είχε πραγματοποιηθεί στον Πλαταμώνα Δ.Ε. Αν.Ολύμπου).
Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φαρμάκης, Βασίλης Βροχαρίδης, Μαρία Τσιμήτρη και Σοφία Ζουρζούρα, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ελευθερίου, ο τ. πρόεδρος της τ. κοινότητας Κονταριώτισσας και τ. πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τ. Δ.Δίου Κώστας Βούλγαρης, κάποιοι δημότες, σύζυγοι δημοτικών συμβούλων κ.ά.
Η εκδήλωση άρχισε με κοπή της πίτας από τον δήμαρχο Γιώργο Παπαθανασίου και το φλουρί της πίτας βρήκε ο Λάκης Γκούντας, ο οποίος εργάζεται στον τομέα καθαριότητας του δήμου.
Ο δημοτικός υπάλληλος Στέφανος Παπακώστας καλωσόρισε δημοτικούς υπαλλήλους και αιρετούς ενώ ο κ. δήμαρχος σταυρώνοντας και κόβοντας την πίτα ευχήθηκε καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους αλλά και προσωπικές επιτυχίες για κάθε υπάλληλο του δήμου.
Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι είναι η τελευταία του φορά που κόβει πίτα του δήμου, επειδή δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για δήμαρχος. Διευκρίνισε όμως ότι του χρόνου θα μπορούσε ενδεχομένως να παραβρεθεί σε εκδήλωση κοπής πίτας των εργαζομένων του δήμου, μόνο εφόσον κληθεί.
Τόσο ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι όσο και η διευθύντρια του δήμου, Ελένη Σοφιανίδου, έκαναν πέρασμα σε όλα τα τραπέζια για να δώσουν τις ευχές τους αλλά και να τσουγκρίσουν τα ποτήρια τους με δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι ανταπέδωσαν τις ευχές.

Μετά το φαγητό και τα ποτά που προσφέρθηκαν, δημοτικοί υπάλληλοι και αιρετοί ξεσηκώθηκαν για χορό (με πρώτη και καλύτερη την υποδιευθύντρια Δήμητρα Καζακλάρη), τραγούδι και διασκέδαση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το γλέντι κράτησε έως τις 2.00 τα ξημερώματα. 

Ερώτηση από Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο κ. Δημήτριος Δ.Χριστογιάννης, σχετικά με τις καθυστερήσεις πληρωμών στο πρόγραμμα "εξοικονομώ κατ΄οίκον" στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ  ΤΟΝ  ΥΠΟΥΡΓΟ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ                                                                             
 κ.  ΚΩΣΤΗ  ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ


Θέμα:  Καθυστερήσεις πληρωμών στο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον»

Ένας από τους κλάδους που επηρεάστηκε περισσότερο από την οικονομική κρίση, είναι αυτός της οικοδομής. Μέσα σε τέσσερα χρόνια η οικοδομική δραστηριότητα στην χώρα μειώθηκε δραματικά, με αποτέλεσμα χιλιάδες επαγγέλματα που είναι αλληλοεξαρτώμενα με την οικοδομή να βρίσκονται και αυτά σε δεινή θέση.

Το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον» ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές για να δώσει ώθηση στην μειωμένη οικοδομική δραστηριότητα, με τον κόσμο της οικοδομής να το υποδέχεται με μεγάλη ικανοποίηση. Όμως αντί αυτό το πρόγραμμα να είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο και γρήγορο στις πληρωμές του, δυστυχώς παρατηρούνται καθυστερήσεις στις πληρωμές μιας σειράς επαγγελματιών (από εργολάβους ως τεχνίτες και συναφή επαγγέλματα ), που δυσχεραίνουν περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Επίσης όλο το ποσό που διατίθεται για την λειτουργία αυτού του προγράμματος, αντί να μοιράζεται σε όσο το δυνατό περισσότερους επαγγελματίες, λόγω των καθυστερήσεων αυτών αποθαρρύνονται οι περισσότεροι, με συνέπεια να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μόνο όσοι επαγγελματίες έχουν την δυνατότητα να αντέξουν οικονομικά την μεγάλη αναμονή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1.      Που οφείλονται οι μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των επαγγελματιών;
2.      Προτίθεστε να απλοποιήσετε τους όρους πληρωμής των επαγγελματιών ώστε  το 50% να δίνεται στην προκαταβολή και το υπόλοιπο 50% να δίνεται το αργότερο εντός ενός μηνός από την ολοκλήρωση του έργου;
.


 22/01/2014                              ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


1.      ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ                                                Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
2.      Δ.ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ                                    Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ
3.      Η.ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ                                   Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
4.      Ι.ΤΖΑΜΤΖΗΣ                                                Ν.ΠΕΛΛΑΣ
5.      Γ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ               Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ
6.      Μ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ                                  Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Αναγέννιση Κολινδρού - Αναγέννηση Σφενδάμης 0-3
















Η Κοπή βασιλόπιτας του πολιτιστικού Συλλόγου Νικολάου Λούση στον Κολινδρό‏. Photo Hasapetis


























Συγκέντρωση φαρμάκων στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                    Κατερίνη, 27  Ιανουαρίου 2014


            


Συγκέντρωση φαρμάκων πραγματοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
προκειμένου να υποστηριχθεί η φαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας. Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία υλοποιείται από την  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού Πιερίας, το Γενικό  Νοσοκομείο Κατερίνης, το Φαρμακευτικό Σύλλογο  Πιερίας  με τη συνδρομή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παράρτημα  Κατερίνης και του τμήματος Νοσηλευτικής Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.



Τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Νοσοκομείου Κατερίνης και σε Κοινωνικά Φαρμακεία  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Τα φάρμακα θα συγκεντρώνονται έως και τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και συγκεκριμένα στο γραφείο 100 (28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη,  1ος όροφος, τηλ: 2351351287) από τις 09:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.






Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, ένας ακούραστος εργάτης των γηπέδων, ένας εραστής του ποδοσφαίρου.

Ο άνθρωπος που επι 35 χρόνια ήταν παρόν και φρόντιζε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Νέο Κεραμίδι.Ο Χάρης Τσαουσίδης, έσβησε σήμερα το πρωί Κυριακή, ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς σε...
ηλικία 68 χρονών. Δέν θα ξανακουστεί πιά στα γήπεδα της Πιερίας η χαρακτηριστική βραχνή φωνή του και οι προτροπή στους ποδοσφαιριστές "με μία τη μπάλα."

Για τους οικείους του μεγάλη θλίψη.Αλλά και για τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου και τους ποδοσφαιριστές που τους φρόντιζε σαν παιδιά του, το κενό θα είναι δυσαναπλήρωτο.Θα μας λείψεις Χάρη... θα μας λείψεις... Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.Σύσσωμη η ομάδα θα σε συνοδεύσουμε...

ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ



ΚΑΛΗ ΑΝΤΆΜΩΣΗ ΑΚΟΎΡΑΣΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. 
ΚΑΙ ΟΠΩΣ  ΕΛΕΓΕΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ.
 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΧΕΡΑΙΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙXΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΙΝΟΒΙΤΣ





Καλούνται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης στη Νέα Έφεσσο την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 09:00 πμ. για να μετέχουν στην αποστολή της Ομάδας για τον αγώνα μεταξύ - Ε.Π.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ- Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ



Σε περίπτωση απουσίας για οποιονδήποτε λόγο να ενημερώσετε τηλεφωνικός μια μέρα νωρίτερα τον προπονητή κ. Ιωάννη Μυστακίδη στο τηλέφωνο 6947627333.

1. ΓΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2. ΚΑΤΤΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
3. ΚΥΠΑΡΙΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
4. ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
5. 
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
6. 
ΑΓΓΕΛΟΥ ΗΛΙΑΣ 

 7. ΜΕΛΙΚΙΑΝ ΝΙΚΟΣ
8. ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
9. ΚΟΥΖΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
10. 
ΑΓΓΕΛΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
11. ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
12. 
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
13. 
 ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΣ ΘΩΜΑΣ
14. 
ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
15. 
ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
16. 
 ΔΑΔΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
17. 
ΠΑΓΩΝΗΣ ΜΑΝΟΣ
18. 
ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ


Για  την Τεχνική Επιτροπή Μικτών Ομάδων
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Γκοτζαμανίδης