ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Πάγωσαν όλοι στο Βατικανό: Γλάροι κατασπαράζουν τα περιστέρια της ειρήνης του Πάπα -Κακός οιωνός ή τυχαίο περιστατικό; [εικόνες]


glaros7-660
Ενα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Με αφορμή τα αιματηρά επεισόδια στην Ουκρανία, ο Πάπας Φραγκίσμος έκανε έκκληση για ειρήνη και απελευθέρωσε συμβολικά δύο περιστέρια.

Η συνέχεια όμως ήταν βγαλμένη από ταινία τρόμου, καθώς τα λευκά περιστέρια που απελευθερώθηκαν από παιδιά δίπλα στον Πάπα δέχθηκαν επίθεση από έναν γλάρο και ένα κοράκι. Αφωνοι οι πιστοί παρακολουθούσαν το τρομακτικό θέαμα και σίγουρα κάποιοι σκέφτονταν ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από έναν κακό οιωνό για την ειρήνη στην ταραχώδη Ουκρανία.


Χιλιάδες πιστοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο έμειναν άφωνοι παρακολουθώντας τη μάχη επιβίωσης στον αέρα!


Το ένα περιστέρι κατάφερε να ξεφύγει αμέσως από τον γλάρο, χάνοντας μόνο λίγα φτερά, αλλά το κοράκι τσιμπούσε επανειλημμένα το δικό του θύμα.


Οπως αναφέρουν τα ξένα μέσα τελικά και το δεύτερο περιστέρι γλίτωσε αλλά κατέληξε στον κοντινότερο κτηνίατρο για τις πρώτες βοήθειες.



Η ΣΕΞΥ ΠΑΟΛΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ !



Πρώτο όνομα στη νύχτα σήμερα η Παόλα. Δεν είναι έκπληξη αν καθαρίζει ένα δεκάρικο μεροκάματο, νυχτοκάματο που λένε και οι κουλτουριάρηδες.
Φοβερά πράγματα. Καράς, Οικονομόπουλος π.χ. από τη μια και από την άλλη να σχίζει το τσιγγάνικο αίμα της Πάολας, σε σκυλέ ολέ songs βέβαια, τι άλλο, με το αστέρι της εποχής, Παντελής Παντελίδης, στο όνομα.
Μπήκαμε στο χρηματιστήριο και βγήκαμε γδαρμένοι. Και οι τραγουδιστές, ακόμα και οι πιο φιρμάτοι, τρώνε ξύλο. Από τα επάνω στα κάτω.
Βαρειά ονόματα και δεν υπάρχουν κρατήσεις στα τραπέζια. Ίσως να μιλάει και ο νόμος της τιμωρίας. Ο χαμός, όμως, του χαμού ω χαμέ γίνεται στο μαγαζί της σέξυ Πάολας. Ήρθε κι αυτηνής η σειρά της.
Πηγή : www.apodytiriakias.gr

* LIVE YOUR FASCISM IN GREECE *






Τρομάρα Βενιζέλου για την επίσκεψη Τσίπρα στην Ράϊκου και στο ΣΤΕ!


Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με την Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου. Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης οι εισαγγελείς των υποθέσεων διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, Αντώνης Ελευθεράτος και Ιωάννης Σέβης...

«Πέρα και έξω από μικροκομματισμούς και σκοπιμότητες απαίτηση όλων των πολιτών» είναι σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα «η κάθαρση και η τιμωρία».

«Όποιοι έκλεψαν και διασπάθισαν δημόσιο χρήμα να τιμωρηθούν» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «η προσπάθεια των εισαγγελέων είναι προσπάθεια εξυγίανσης του δημόσιου βίου»

Ο κ.Τσίπρας επεσήμανε πως μετά την «χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων της διαπλοκής με τα θαλασσοδάνεια του ΤΤ και τις μίζες από τα εξοπλιστικά παρατηρείται μια απώθηση και μια δυσπιστία των πολιτών στο δημόσιο βίο», για αυτό και η δικαιοσύνη όπως τόνισε θα πρέπει «αυτόνομη και ανεξάρτητη να επιτελέσει το έργο της»

Νωρίτερα ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόμενος από την κ.Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Σταύρο Κοντονή εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο θέμα της δικαιοσύνης, η οποία όπως είπε θα πρέπει απερίσπαστα και χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις να αφεθεί να επιτελεί το έργο της .

Ο κ.Τσίπρας τόνισε πως ο ίδιος έχει βαθειά πίστη ότι «η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι ο πυλώνας του δημοκρατικού πολιτεύματος», υπογραμμίζοντας ωστόσο πως θα πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς

«Τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει μια παρατεταμένη και διαρκής παραβίαση του συντάγματος σχετικά με την διαδικασία λήψης αποφάσεων με την δικαιολογία των εκτάκτων συνθηκών τις οποίες βιώνει η χώρα, όμως αυτό συνιστά στο βαθμό που γίνεται κατ εντολή της τρόικας, παραβίαση του σκληρού πυρήνα της κυριαρχίας της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη του στους θεσμούς, «η ορθή λειτουργία των οποίων μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους στον βαθμό που αυτοί αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος».

Από την πλευρά του, ο κ.Ρίζος χαρακτήρισε "χρήσιμη και δημιουργική" την συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.(star.gr)

Εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, που σαφώς καταδικνύει ότι ενόχλησαν σφόδρα οι επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα,και ιδιαίτερα η συνάντηση του με την Ράϊκου. Γράφει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Πρόεδρο του ΣτΕ και την Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Περίεργη θεσμικά η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Πρόεδρο του ΣτΕ και κατά μείζονα λόγο η συνάντηση με την εισαγγελέα κ. Ράϊκου.

Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούν να αρνηθούν μια συνάντηση που ζητείται, το θέμα είναι γιατί επιδιώκεται από τον κ. Τσίπρα η δημιουργία εντυπώσεων που δυσκολεύουν το έργο της Δικαιοσύνης.

Οι θεσμικοί παράγοντες της πολιτείας είθισται να συναντώνται με τους προέδρους των ανώτερων δικαστηρίων και τον Εισαγγελέα του ΑΠ εν σώματι καθώς και με τις διοικήσεις των δικαστικών ενώσεων».

Αν τον ενοχλούσαν τον Βενιζέλο, αυτή τη περίοδο, οι επαφές πολιτικών με θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης, θα περιμέναμε και ανακοινώσεις, όταν το Πρωθυπουργικό γραφείο καλούσε τους εισαγγελείς να παρέμβουν, και οι δεύτεροι "ως δια μαγείας", ανταποκρινόντουσαν"

Τότε ο Ευάγγελος, δεν είχε πρόβλημα, αλλά σήμερα ενοχλήθηκε σφόδρα.....Γιατί, απλά είναι τόσο μπλεγμένος σε διάφορες υποθέσεις που μυρίζουν "σκάνδαλα", και την ίδια στιγμή, αυτός και η κυβέρνηση του, ετοιμάζονται να μας χαιρετήσουν!

\

καφενειο


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2014/01/blog-post_2320.html#ixzz2rhzTvG91

Ποιοι την... πέφτουν στην Ραχήλ...


...όταν κλείνουν οι κάμερες?...

Μπορεί όταν οι κάμερες είναι ανοιχτές να καβγαδίζουν μέχρι τελικής πτώσης, ωστόσο στα διαλείμματα το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό. Bουλευτές που νωρίτερα την έπεφταν στην Ραχήλ Μακρή, την κοιτούν διαφορετικά...

Σύμφωνα με τον «ΒHMAτοδότη», στα διαλείμματα των εκπομπών επικρατεί -μάλλον- ερωτική διάθεση απέναντι στη βουλευτή των ΑΝΕΛ, αναφέροντας, μάλιστα, και δύο παραδείγματα.

«Στάσου... μύγδαλα»

Είναι χαρακτηριστική η κίνηση του βουλευτή της ΝΔ Ιωάννη Κουτσογιαννακόπουλου, ο οποίος σ' ένα τηλεοπτικό διάλειμμα πρόσφερε κάτω από το τραπέζι αμύγδαλα στην κυρία Μακρή, με την υπόδειξη ότι ίσως με αυτά να παραμερισθούν οι διαφορές τους και...
να μονιάσουν. «Κρίμα που είσαι σε άλλο κόμμα» ήταν η απάντηση που έλαβε από την βουλευτίνα των ΑΝΕΛ, καθώς έπαιρνε από το χέρι του τα αμύγδαλα.

Ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος, όμως, δεν ήταν ο μόνος γαλάζιος βουλευτής που εκδήλωσε την καλή του διάθεση απέναντι στην Ραχήλ Μακρή, στο διάλειμμα τηλεοπτικής εκπομπής.

Κάτι ανάλογο έπραξε ο συνάδελφός του Βασίλης Κικίλιας όταν βρέθηκε στο ίδιο πάνελ με τη Ραχήλ, καθώς της είπε: «Σε πάω, να ξέρεις, κάποια στιγμή οι δρόμοι μας μπορεί να συναντηθούν».

Με σιδερένιο φράχτη και τάφρο θα περιφραχθεί η περιοχή της Φιλοθέης για να προστατευτεί από τους φτωχούς !!!


Με σιδερένιο φράχτη, πανομοιότυπο με αυτόν του Έβρου, θα περιφραχθεί μέσα στον επόμενο μήνα η περιοχή της Φιλοθέης έπειτα από αίτημα των κατοίκων της. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν τα εσωτερικά του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, λίγο πριν τα Χριστούγεννα διεξήχθη δημοψήφισμα  κρυφό για…τους υπόλοιπους Αθηναίους, στο οποίο αποφασίστηκε να οριοθετηθούν τα σύνορα της Φιλοθέης και να διεξάγεται αυστηρός έλεγχος...
στα σημεία εισόδου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο φράχτης αναμένεται να έχει ύψος πέντε μέτρα (ένα περισσότερο από τον αντίστοιχο του Έβρου), ενώ θα περικλείεται από τάφρο πλάτους δώδεκα μέτρων και βάθους εννέα. Μέσα στην τάφρο θα διοχετεύεται νερό από το ρέμα της Φιλοθέης, το οποίο είναι τμήμα του Ποδονίφτη. Το μοναδικό σημείο από το οποίο θα είναι δυνατή η πρόσβαση θα βρίσκεται στα σύνορα με το Παλαιό Ψυχικό, καθώς οι υπόλοιπες περιοχές με τις οποίες συνορεύει η Φιλοθέη (Νέα Ιωνία, Γαλάτσι, Μαρούσι και Χαλάνδρι) θεωρήθηκαν επικίνδυνες.

Πίσω από το σκεπτικό της απόφασης βρίσκεται ο προβληματισμός των κατοίκων της Φιλοθέης οι οποίοι βλέπουν το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων να πέφτει σε μη ανεκτά για τους ίδιους επίπεδα. «Δεν λέω, και παλαιότερα έβλεπες στον δρόμο ανθρώπους όχι ιδιαίτερα καλοντυμένους, ειδικά σε πιο φτωχικές περιοχές όπως το Κολωνάκι, αλλά τελευταία το κακό έχει παραγίνει», ανέφερε μιλώντας στο «Κουλούρι» ο Μίλτος, κάτοικος της περιοχής. «Πλέον κανείς φοβάται να πλησιάσει το καμάρι της Φιλοθέης, την πλατεία Δροσοπούλου, αφού οι φήμες λένε πως κυκλοφορούν άνθρωποι που δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν καινούργια ρούχα και φοράνε των πατεράδων τους, δηλαδή δυο-τρία νούμερα μεγαλύτερα», συνεχίζει. «Ήρθε επιτέλους η στιγμή να προστατευτεί η κηπούπολη της Φιλοθέης από τους υπόλοιπους Αθηναίους που μας χαλάνε την αισθητική με την φτώχεια τους» καταλήγει ο συμπαθής Μίλτος.

Φαίνεται μάλιστα πως οι κάτοικοι της Φιλοθέης ήρθαν σε συνεννόηση με ανθρώπους της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να τοποθετηθούν φρουροί περιμετρικά του φράχτη. Επιπρόσθετα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι φρουροί έχουν το ελεύθερο να ανοίξουν πυρ στην περίπτωση που εντοπίσουν κάποιον με έντονα χαρακτηριστικά ανέχειας να κοιτάει παράξενα τον φράχτη. Τέλος, πληροφορίες που θέλουν τους νεαρούς κάτοικους Φιλοθέης να έχουν στο εξής την ευκαιρία να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία προστατεύοντας την περιοχή τους φαίνεται να επιβεβαιώνονται.

Από tokoulouri μέσω Paganeli

Παιχνίδια κατασκόπων στα χέρια των παιδιών

Αν νομίζετε ότι η εφαρμογή «Angry birds» που είναι από τις πιο διαδεδομένες σε κινητά smartphone είναι αθώα, κάνετε μεγάλο λάθος 

Απόρρητα έγγραφα τα οποία έδωσε στην βρετανική εφημερίδα «Guardian» ο πρώην αναλυτής της αμερικανικής NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας), Έντουαρντ Σνόουντεν, αποκαλύπτει το πρόγραμμα που έχουν αναπτύξει οι Αμερικανικές - Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες με το οποίο μπορούν να συλλέγουν μεγάλες ποσότητες προσωπικών δεδομένων, αξιοποιώντας τις εφαρμογές για smartphone, ακόμη και...
τις πιο αθώες, όπως τα Angry Birds.

 Ειδικά για το παιχνίδι  «Angry Birds» που έχει μεγάλη ανταπόκριση στα παιδιά και μεγάλους, όταν αυτά  αρχίζουν να παίζουν , ρέουν στα δίκτυα επικοινωνίας στοιχεία από το μοντέλο της συσκευής και το μέγεθος της οθόνης έως προσωπικές πληροφορίες, όπως η ηλικία, το φύλο και η τοποθεσία.

Μάλιστα, κάποιες εφαρμογή (apps) μπορούν να διαρρεύσουν ακόμη πιο ευαίσθητα δεδομένα όπως οι σεξουαλικές προτιμήσεις, ή εάν ο χρήστης συμμετέχει σε ανταλλαγές ερωτικών συντρόφων.

Η NSA πάντως έχει ξεκαθαρίσει ότι οι πληροφορίες αυτές δεν συλλέγονται από τους Αμερικανούς, αλλά για εξωτερικούς στόχους «ύποπτους » για τρομοκρατία, ενώ οι σχεδιαστές των Angry Birds πάντως τονίζουν ότι «Τίποτα δεν αποδεικνύει ότι οι εταιρείες συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες για να μοιράζονται δεδομένα, δεν έχουμε καμία εμπλοκή με τους συγκεκριμένους οργανισμούς» .

Πηγή: Guardian, New York Times
Υπεύθυνος: Ελένη Καρατζά από enet

Ο τρόπος για να εξαιρεθείτε από το τέλος ακίνητων...


Από 

O φόβος τους θα μετατραπεί σε εφιάλτη αν δεν προλάβουν να διαφύγουν από την πατρίδα μας!

Nέα Mιζοκρατία...



Άδωνις Γεωργιάδης : Όποιος πληρώνει χειρουργείται την ίδια ήμερα, διαφορετικά μετά από 3 μήνες!


  



L

Η εκποίηση των νιάτων θα τιμωρηθεί μόνο με ειδικό δικαστήριο




Πόση ντροπή, πίκρα, οργή και απογοήτευση μπορεί να αντέξει η ψυχή του Ελληνα; Πόσες ειδήσεις και παραστάσεις από την καθημερινότητά του μπορεί να «καταπιεί» δίχως να εξεγερθεί ο καταπιεσμένος πολίτης, που βρέθηκε σε κατάσταση ανάγκης και αδυναμίας λόγω λαθών, παραλείψεων και εγκλημάτων των ηγετών του;
Η Ελλάδα αιμορραγεί, διασύρεται, εκποιείται, παρουσιάζεται με μελανά χρώματα από τους δανειστές της και ό,τι πολυτιμότερο έχει, τα νιάτα της, οδηγείται σαν σιδηροδέσμιος σκλάβος στο εξωτερικό, ενώ για όλους όσοι απομένουν εδώ προετοιμάζεται ένα γκρίζο μέλλον με προοπτικές ελεγχόμενης χαμοζωής και ανεξέλεγκτης φτωχοποίησης. Μια σύμβαση, τρεις μήνες με χαρτζιλίκι, μια υπόσχεση και πάμπολλα υποκριτικά χαμόγελα από εκείνους που λύνουν τα οικονομικά προβλήματά τους επιδεινώνοντας τα προβλήματα του λαού.
Οι Έλληνες έχουν ενημερωθεί για τις δεκάδες των νέων πτυχιούχων της πατρίδας μας που περίμεναν με τα χαρτιά τους στα χέρια να δουν υπευθύνους πρόσληψης προσωπικού της… Disneyland για να εξασφαλίσουν μία θέση στα γκισέ έκδοσης εισιτηρίων, στα παιχνίδια και στα ξενοδοχεία του πάρκου της γαλλικής Disneyland (για να καθαρίζουν ή για να σερβίρουν καφέδες). Κι είναι έτοιμος ο ανθός της χώρας να ζήσει στη Γαλλία για 1.100 ευρώ! Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο μισθός μετά βίας εξασφαλίζει μια ζωή με τα στοιχειώδη σε αυτή τη χώρα. Ομως, από το τίποτα εν Ελλάδι οι νέοι πτυχιούχοι προτιμούν κάτι -έστω και λίγο- στην ξενιτιά.
Τόσος πλούτος, τόσα κεφάλαια, τέτοιο κλίμα και τόσο τεράστιο πολιτισμικό απόθεμα διαθέτει η Ελλάδα και δεν μπορεί να ταΐσει τα παιδιά της! Την ίδια στιγμή που οι διαχειριστές των κοινών υποθέσεων μιλούν για «καλύτερες ημέρες» και υπόσχονται απεμπλοκή από τα δεσμά του Μνημονίου, το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών προτείνει την κατάργηση του κατώτατου μισθού για έναν χρόνο στους νέους 15-24 χρόνων. Κι αυτός ο μισθός σήμερα φτάνει τα 511 ευρώ.
Σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα και βήμα προς βήμα απαξιώνονται από επίσημους και ανεπίσημους φορείς η εργασία, ο κόπος και ο χρόνος μας. Το απάνθρωπο καθεστώς που έχει επιβληθεί σε αυτόν τον ιερό τόπο είναι ανθρωποφάγο. Προβαίνει σε σταδιακή γενοκτονία και αφανισμό του ιστορικού ίχνους μας.
Απαιτεί τα πάντα από τους πολίτες και τους προσφέρει απόγνωση, ταπείνωση και ψίχουλα στα συσσίτια των δήμων και της Εκκλησίας. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτό το αισχρό ξεπούλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί διότι απειλείται η ίδια η ύπαρξή μας ως έθνος.
Οσοι προκάλεσαν την κατάντια δεν μπορούν (ούτε θέλουν) να γίνουν φορείς της ακμής. Η μόνη θέση που τους αρμόζει είναι το εδώλιο ειδικού δικαστηρίου.
Πηγή


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/search?updated-max=2014-01-27T17:17:00-08:00&max-results=30#ixzz2rhwzb2oA

ΣΤΑΘΗΣ :”..μια ακαμάτρα ελίτ ανίκανων και αμαθών που πουλάει υπεροψία κι αλαζονεία, χρυσοπληρωμένη κι εκ του ασφαλούς..”



acropolis,ΑΚΡΟΠΟΛΗ, VODAFONE,I4SENSE,HDW,SIEMENS,TT,DT,FERROSTAAL,THYSSENKRUPP,KRAUS MAFFEI,Krauss Maffei Wegmann
Είσαι 25 – 26 χρονών, είσαι άνεργος. Τι κάνεις;
Ψάχνεις για δουλειά, ρωτάς δώθε – κείθε, φίλους και συγγενείς τους έχει εξαντλήσει προ πολλού, δεν βρίσκεις τίποτα, τι κάνεις;
Τη νύχτα η αγωνία σου τρώει τα σπλάχνα. Βλέπεις ξανά, ξεχασμένους παιδικούς εφιάλτες. Αν πας 30 και είσαι ακόμα έτσι, τι κάνεις;
Είσαι 28 – 30 χρονών, σπουδαγμένος. Το «Βήμα» της Κυριακής πανηγυρίζει: «50.000 διδακτορικά και μεταπτυχιακά από το 2009 ως το 2013! Ο νέος πλούτος της Ελλάδας». Εσένα το διδακτορικό μνέσκει αργό «Οι πολυεθνικές διαλέγουν ήδη υπερεξειδικευμένους νέους για δουλειές του εξωτερικού» θαυμάζει η καλή εφημερίδα. Εμπα στο χορό, διάλεξε την ξενιτιά που σου ταιριάζει,
ήδη 200.000 νέοι έλληνες την έχουν κάνει.
Θα είσαι τυχερός να δουλέψεις για τους Ολλανδούς, τους Γερμανούς, θα πας γκασταρμπάιτερ κανονικός, περιωπής και μορφωμένος, δεν θα πας λαθρομετανάστης,
κι αν σε λένε κλέφτη Ελληνα, μην το παίρνεις κατάκαρδα σε 100 χρόνια δεν θα σε λένε.
Είσαι παιδί και πας σχολείο. Στη μέση της ημέρας πεινάς. Σφίγγεται το στομάχι σου κόμπος. Σφίξε κόμπο και την καρδιά σου κι άντεξε. Κι όταν γυρίσεις σπίτι το μεσημέρι, πες ότι όλα στο σχολείο πήγαν καλά, μη δει η Σπάρτη τη μάνα σου να κλαίει, μην ακούσεις τον γέρο σου απελπισμένον να μουγκρίζει.
Είσαι 58 χρονών, καλός εργάτης και άνεργος από καιρό. Δεν ψάχνεις πια, δεν ρωτάς. Κανείς δεν θα σε πάρει για δουλειά. Δεν μιλάς. Μόνον μετράς. Τους συντρόφους που χάνουν κι αυτοί ένας – ένας τη δουλειά τους. Στην αρχή δανεικά. Μετά, τι κάνεις;
Είσαι το ένα απ’ τα δύο νοικοκυριά που πια βασίζονται στη σύνταξη του παππού ή της γιαγιάς. Κολοβωμένη σύνταξη, ντροπιασμένος εσύ, όλο και θολώνει μέσα σου η ψυχή σου, από ένα δάκρυ κώνειο.  Τι κάνεις;
Τρέμεις – εκατομμύρια έλληνες τρέμουν, έρχεται το τέλος του μηνός και δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς, οι δόσεις του στεγαστικού τρέχουν, ο άλλος χρωστάει τρία νοίκια, ο άλλος τα ‘χει παρατήσει, ας το πάρει η τράπεζα. ΄Η η εφορία, ας πέσει φωτιά να το κάψει – εκατομμύρια έλληνες τρέμουν – τι ντροπή για έναν ολόκληρο λαό.
Εναν λαό ταπεινωμένον απ’ τους ταγούς του, «διαφθαρμένον» και «τεμπέλη», έναν λαό που φτύνουν κατάμουτρα καθημερινώς οι ευρωλιγούρηδες για «λαϊκιστή» – οι ευρωλιγούρηδες, μια ακαμάτρα ελίτ ανίκανων και αμαθών που πουλάει υπεροψία κι αλαζονεία, χρυσοπληρωμένη κι εκ του ασφαλούς. Τσιράκια των Δυνατών που σου κουνάνε το δάχτυλο και σε ενοχοποιούν για τα δικά τους εγκλήματα.
Είσαι όλα τα παραπάνω κι άλλα τόσα. Και δεν έχεις μέλλον. Τι κάνεις; Ο πατέρας σου και η μάνα σου, είτε δυσπραγούσαν είτε όχι, πίστευαν ότι έχουν μέλλον. Πίστευαν στο μέλλον. Πίστευαν σε αυτήν την έννοια. Σε καλύτερες μέρες. Εσύ δεν πιστεύεις πια. Ξέρεις ότι δεν έχεις μέλλον. Ξέρεις ότι τα παιδιά σου δεν έχουν μέλλον. Τι κάνεις; «Ανεργος
με τα χέρια στις τσέπες, σαν χειροβομβίδες», καθώς έγραφε στο παρελθόν ο Καρούζος χωρίς να ξέρει (;) ότι περιέγραφε το μέλλον.
Ακούω τα λόγια τα παχιά που λέει ο κ. Σαμαράς, που λέει ο κ.Βενιζέλος, λόγια παχιά σαν τις μίζες που έπαιρναν οι άνθρωποι των κομμάτων τους από ιδρύσεως τους, ακούω και τα εκατομμύρια των Ελλήνων που τρέμουν, άλλοι από φόβο κι άλλοι από οργή, τρέμουν – μεγάλος σεισμός γίνεται μέσα στα σπλάχνα της Ελλάδας.
Ή ίσως και να ‘ναι αυτός ο υποχθόνιος βρυχηθμός μια ψευδαίσθηση. Ισως ήδη η τέφρα της χώρας να αναπαύεται εις ωραίαν λύκηθο λευκή, με την Αρτέμιδα ζωγραφισμένη πάνω της να τοξεύει ένα ζαρκαδάκι – ωραία λύκηθος ελληνική, να μη μας σπάσει, έχει μεγάλη αξία.
Αλλωστε, τέφρα περιέχει. Και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου σκαρώσει αυτό το μυστήριο υλικό της ιστορίας. Ξέρεις;…


Ξεπουλάει τα δίκτυα που στο Ζάππειο ήταν «απαραίτητα»


«Το κυβερνητικό σχέδιο για πώληση του 17% της ΔΕΗ είναι πέρα για πέρα λάθος. Δείχνει μόνον τι; Ταμειακό πανικό. Και δεν έχει καμιά σχέση με το τι σημαίνει αποκρατικοποίηση υποδομών ενέργειας και το πώς γίνεται διεθνώς».
«Τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς, για παράδειγμα, πρέπει να παραμείνουν υπό εθνικό έλεγχο. Τα υπόλοιπα μπορούν να αποκρατικοποιηθούν».
 Θα μπορούσε σήμερα αυτά να τα λέει κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά για ξεπούλημα των ενεργειακών δικτύων. Όμως αυτά τα λόγια δεν ανήκουν σε κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ούτε καν της ΔΗΜΑΡ ή του ΚΚΕ. Ανήκουν στον ίδιο τον πρωθυπουργό, και τα είπε στο περίφημο «Ζάππειο», το Μάιο του 2011.
Να που σε αυτό θα συμφωνήσουμε με τον Αντώνη Σαμαρά – τον «παλιό» Σαμαρά, βέβαια. Ότι το κυβερνητικό σχέδιο προδίδει ταμειακό πανικό. Απλά σήμερα ο πρωθυπουργός βιώνει και υποστηρίζει αυτόν τον πανικό, ενώ τότε τον στηλίτευε… 
koutipandoras.gr
Φωτογραφία: 
Αλέξανδρος Κατσής / FosPhotos

Συγκίνηση στο δικαστήριο της Σύρου: Με λυγμούς προσπάθησε να καταθέσει η αδερφή της Μυρτούς

myrto-paros-570
Τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο δικαστήριο της Σύρου όπου πραγματοποιήθηκε η δίκη του Πακιστανού, Αχμέτ Βάκας, για την κακοποίηση της 15χρονης Μυρτούς το 2012 στην Πάρο.
Η Ελεαννα Παπαδομιχελάκη, αδερφή της Μυρτούς, έπρεπε σήμερα να εκτελέσει ένα πολύ δύσκολο καθήκον. Να μιλήσει για την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της ενώπιον του δικαστηρίου και ενώπιον του ανθρώπου που άλλαξε τη ζωή της οικογένειάς της.
Η νεαρή κοπέλα προσπάθησε να μιλήσει αλλά δεν τα κατάφερε. Ξέσπασε σε λυγμούς και ολόκληρο το δικαστήριο συγκλονίστηκε. Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, η κοπέλα έκανε διαρκώς παύσεις, δεν μπορούσε να μιλήσει καθαρά, το κλάμα την «έπνιγε». Ειδικά τη στιγμή που ομολόγησε ότι «τρόμαξε» να αντικρίσει την αδερφή της κατέρρευσε μη μπορώντας να συνεχίσει.
Την κατάθεση της Μαίρης Κοτρώτσου κατέγραψε το syrostoday.gr: «Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε ψυχικά κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις! Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν! Έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη! Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ο,τι κ αν χρειαζόταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους! Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει! Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα! Όχι της είπα! -Γιατί μαμά; είπε η Μυρτώ.
- Γιατί παιδί μου είναι ένας μαυριδερός και συνέχεια κοιτάζει προς τα εδώ και με φοβίζει. Και θα φύγουμε σε λίγο.
- Πού είναι τώρα, δεν τον βλέπω, είπε η Μυρτώ
- Εφυγε προς τα επάνω παιδί μου, της είπα
- Εντάξει, θα είμαι εδώ στα βράχια και θα ακούω μουσική. Μόλις μαζέψεις τα πράγματα φώναξε με ή τηλεφώνησε μου και θα έρθω... Λίγο αργότερα όμως όταν η μητέρα της, της τηλεφώνησε, διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη. Φτάσαμε στα βράχια και μου λέει η κόρη μου: - Μαμά, είναι ένας περίεργος άνθρωπος εδώ κάτω. - Μήπως είναι η Μυρτω;" είπα - Οχι δεν νομίζω, είπε το κορίτσι μη μπορώντας να αναγνωρίσει την ίδια της την αδερφη!

Δεύτερη νύχτα στο κρύο οι Κεφαλλονίτες – Ξεπέρασαν τους 100 οι μετασεισμοί

kefallonia-seismos-570
Με ένα σεισμό 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ξύπνησαν οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης. Ο πρωινός σεισμός που σημειώθηκε, πριν λίγη ώρα, είχε εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα και επίκεντρο 9 χιλιόμετρα δυτικά του Ληξουρίου.
Πολλοί κάτοικοι κοιμήθηκαν και χθες το βράδυ έξω από τα σπίτια τους, στα αυτοκίνητα τους, καθώς δεν έχουν ξεπεράσει τον φόβο ενός μεγαλύτερου σεισμού, ενώ ο καιρός δεν είναι σύμμαχος, καθώς επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες, με τοπικές καταιγίδες, βροχές και δυνατούς ανέμους. Οι μετασεισμοί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ήταν αρκετοί, μεγάλης διάρκειας, αλλά ευτυχώς μικρής έντασης.
Παράλληλα, πάνω από 1.000 κάτοικοι της Κεφαλονιάς, που τα σπίτια τους υπέστησαν σοβαρές ζημιές και κρίθηκαν ακατάλληλα από τους ελεγκτές, διανυκτέρευσαν στο πλοίο «SuperFast 1». Σήμερα το απόγευμα, αναμένεται στο λιμάνι το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της ΑΝΕΚ, χωρητικότητας 1.300 κλινών. Τα μεγαλύτερα χτυπήματα από τον Εγκέλαδο, έχει υποστεί η περιοχή του Ληξουρίου και των γύρω χωριών, αφού πάρα πολλά σπίτια και δημόσια κτίρια, όπως το γηροκομείο, η παλιά Νομαρχία, δύο σχολεία αλλά και το δικαστικό μέγαρο έχουν πολλές ζημιές.
Υπενυθμίζεται ότι, από χθες, η Κεφαλλονιά βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Πάτροκλου Γεωργιάδη.
Εν τω μεταξύ σοκ προκαλούν οι εικόνες από το επίκεντρο του σεισμού που έπληξε χθες την Κεφαλονιά με επίκεντρο μεταξύ του Αργοστολίου και του Ληξουρίου αφού σε πολλά σημεία ο δρόμος έχει ανοίξει κυριολεκτικά στα δύο.
Σε δηλώσεις του χθες, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, υπογράμμισε ότι πριν από την Τετάρτη δεν θα υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για επαρκή αξιολόγηση. Σημείωσε πάντως ότι δεν θα υπήρχε κανένας λόγος φοβίας εάν είχε καταστεί γνωστό ότι ο χθεσινός σεισμός ήταν ο κύριος, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «δεν είμαστε 100% βέβαιοι». Ανέφερε, ακόμη, ότι αν έπρεπε να αποφασίσει ο ίδιος για τον εαυτό του και εφόσον το κτίριο στο οποίο διέμενε δεν είχε κριθεί ακατάλληλο, θα κοιμόταν στην εστία του. Αναγνώρισε ωστόσο ότι πρόκειται για προσωπικό θέμα του καθενός.
Κάλεσε μάλιστα τον κάθε κάτοικο να καλέσει μηχανικό, καθώς η αντισεισμική κατασκευή δεν προστατεύει πλήρως ενώ επισήμανε ότι σίγουρα υπάρχει ένα ρήγμα αλλά οι πρώτες σεισμολογικές ενδείξεις δείχνουν ότι ίσως υπάρχει και δεύτερο, κάτι που προσθέτει πολυπλοκότητα στο φαινόμενο. Από την πλευρά του, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας ανέφερε ότι από την Κυριακή έχουν σημειωθεί 130 σεισμικές δονήσεις, κάτι που δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος της σεισμικής δύναμης έχει εκτονωθεί.
Φωτογραφία: Eurokinissi

UEFA: We Care About Football

UEFA: We Care About Football


O ΚΩ∆ΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ U.E.F.A.
U.E.F.A. - ΚΩ∆ΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
WE CARE ABOUT FOOTBALL- ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΟ
Για όλους όσοι ξεχνούν πως το ποδόσφαιρο είναι πέρα από ένα άθλημα, καλό είναι να ξαναδιαβάσουν τους κανόνες ηθικής που επιβάλει η UEFA, σχετικά με τις υποχρεώσεις των προπονητών τόσο προς το ίδιο το παιχνίδι, όσο και απέναντι στους αντιπάλους αλλά και τους παίκτες που καθοδηγούν.

1. Υποχρεώσεις προς το παιχνίδι

Ο προπονητής θα πρέπει:
1. Να προάγει τις πραγµατικές αξίες του αθλήµατος του ποδοσφαίρου για να κερδίσει την υποστήριξη και τον ενθουσιασµό των νέων που θα είναι οι αυριανοί ήρωες, φίλαθλοι και παράγοντες.
2. Να αναπτύσσει τις επαγγελµατικές του γνώσεις και να τις βελτιώνει µελετώντας τα αποτελέσµατα της επιστηµονικής έρευνας.
3. Να µοιράζεται την επαγγελµατική του γνώση µε τους συναδέλφους του, ειδικά µε τη νεότερη γενιά και ειδικότερα όταν καλείται να το πράξει (π.χ. επαγγελµατικές διασκέψεις, συγγραφή άρθρων, κ.λπ.).
4. Να αναπτύσσει την ικανότητα και απόδοση της οµάδας του µε τη διδασκαλία της τεχνικής και της τακτικής οι οποίες – επιπρόσθετα µε την επιτυχία – θα κάνουν το ποδόσφαιρο ελκυστικό για τους θεατές.
5. Να προστατεύει το ποδόσφαιρο από όλες τις αρνητικές επιδράσεις.

2. Υποχρεώσεις του προπονητή προς την οµάδα και τους παίκτες

Ο προπονητής θα πρέπει:
Σε γενικούς όρους:
1. Να δίνει προτεραιότητα για την ευηµερία των παικτών του και του προσωπικού.
2. Να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να αναπτυχθεί το αθλητικό, τεχνικό, το επίπεδο τακτικής, κ.λπ., και να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσµατα της οµάδας του µέσω όλων των επιτρεπόμενων µέσων.
3. Να επιµένει ώστε οι παίκτες να κατανοήσουν και να υπακούουν προς τις αρχές της καλής συµπεριφοράς και του «ευ αγωνίζεσθαι»
4. Να αποφεύγει µεθόδους και πρακτικές που θα µπορούσαν να διακινδυνεύσουν µακροχρόνια την υγεία και τη φυσική ανάπτυξη των παικτών του.

Ειδικότερα, όταν δουλεύει µε νέους παίκτες:

1. Να παρέχει µια αθλητική εµπειρία στα παιδιά που θα τα ενθαρρύνει στη δέσµευση να ασχοληθούν µε τη φυσική δραστηριότητα που έχει σχέση µε την υγεία τους για όλη τους τη ζωή.
2. Να αποφεύγει να θέτει προσδοκίες σε ένα παιδί τις οποίες δεν έχει τις δυνατότητες να εκπληρώσει .
3. Να δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον στους λιγότερο ή περισσότερο ταλαντούχους, να δίνει έµφαση και να επιβραβεύει τα προσωπικά επίπεδα ανάπτυξης και απόκτησης γνώσεων, επιπρόσθετα µε την αγωνιστική επιτυχία.
4. Να παρέχει στο νέο και στην οικογένεια του όσο πιο πολλές πληροφορίες µπορεί, ώστε να είναι ενήµερος για τους πιθανούς κινδύνους και πιθανότητες να φτάσει σε ένα επίπεδο υψηλής απόδοσης.
3. Σεβασµός προς τους νόµους του παιχνιδιού και τους αγωνιστικούς κανόνες.
Το πνεύµα του παιχνιδιού είναι ευθύνη κυρίως των προπονητών και των παικτών, ως εκ τούτου:

Ο προπονητής θα πρέπει:

1. Να υπακούει τους Νόµους, κανονισµούς και το πνεύµα του παιχνιδιού και να διδάσκει και τους παίκτες του ανάλογα.
2. Να αποφεύγει προσπάθειες παραποίησης των κανονισµών προς όφελος της οµάδας του.
3. Να µην ανέχεται τη χρήση φαρµακευτικών ουσιών από τους παίκτες του.
4. Σεβασµός προς τους αντιπάλους

Ο προπονητής θα πρέπει:

1. Να είναι πρότυπο συµπεριφοράς προς τους παίκτες του επιδεικνύοντας ευγένεια προς τους αντίπαλους – παίκτες και αρµόδιους.
2. Να διδάσκει στους παίκτες του το πνεύµα «ένας αντίπαλος – όχι ένας εχθρός».
3. Να απέχει από τακτική που θα βασίζεται στο σκληρό παιχνίδι και στον εκφοβισµό των αντιπάλων του.
4. Να αποφεύγει τη χυδαιότητα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα µε το να κάνει
προσβλητικά σχόλια για τους αντιπάλους του.
5. Σεβασµός προς τους παράγοντες του αγώνα (∆ιαιτητή, βοηθών διαιτητών, αναπληρωτών, παραγόντων) 

Ο προπονητής θα πρέπει:

1. Να δείχνει ευγένεια προς τους παράγοντες του αγώνα.
2. Να εκτιµά τις δυσκολίες και φάσεις της διαιτησίας και να αποδέχεται τις αποφάσεις των αρµοδίων µε ευγένεια.
3. Να εκτιµά το γεγονός ότι το παιχνίδι είναι ένας αγώνας µεταξύ δύο οµάδων που διέπεται από ένα συµφωνηµένο σύνολο κανονισµών και ότι ο διαιτητής, σαν ένας µεσάζων, είναι ένα απαραίτητο στοιχείο του αγώνα.
6. Υποχρεώσεις προς τους θεατές και τα µέσα µαζικής ενηµέρωσης

Ο προπονητής θα πρέπει:

1. Να δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες προς τους αντιπροσώπους των ΜΜΕ όταν του ζητηθούν, µέσα στα όρια της προσωπικής του εµπιστευτικότητας.
2. Να συµπεριφέρεται µε ένα ακέραιο τρόπο προς τους θεατές και τα ΜΜΕ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσµα του αγώνα ή την προκλητικότητα των θεατών ή των ΜΜΕ.
3. Να επιµένει στην αυστηρή αλήθεια και πραγµατικότητα όταν δίνει πληροφόρηση.

Τίµιο Παιχνίδι: Παντού και Πάντοτε!

Οι προπονητές κατέχουν "θέσεις κλειδιά" στην αναγνώριση των κανόνων ηθικής στο ποδόσφαιρο. Η άποψη και η προσέγγιση τους προς την ηθική επηρεάζουν άµεσα τη συµπεριφορά των παικτών που βρίσκονται κάτω από την επιτήρησή τους. Αναµένεται, ως εκ τούτου, να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ηθική πλευρά της συµπεριφοράς τους.
Οι προπονητές πρέπει να γνωρίζουν ότι όλες τους οι καθηµερινές αποφάσεις και τρόποι δράσης, καθώς επίσης και οι στρατηγικοί τους στόχοι, έχουν ηθικές προεκτάσεις.
Πρέπει να υπάρξει µια ισορροπία µεταξύ των πνευµατικών και των συναισθηµατικών κινήτρων που θα συνδυάζονται µε τη βαθιά κατανόηση.
Είναι φυσικό η νίκη να αποτελεί το κύριο µέληµα των προπονητών. Οι κανονισµοί δε συγκρούονται για την αναζήτηση της νίκης. Όµως, απαιτούν από τους προπονητές να αποδεσµεύσουν τους εαυτούς τους από την τάση «να νικήσουν µε κάθε µέσο».
Απαιτείται από τους προπονητές µεγάλη ευθύνη όσον αφορά στην προπόνηση των νέων. Η υγεία, ασφάλεια, ευηµερία και ηθική µόρφωση των νέων αποτελούν την προτεραιότητα, πριν από την εκπλήρωση του στόχου τους ή τη φήµη του συλλόγου, σχολείου, προπονητή ή γονιού.
27/01/2014
acadimies.gr
Επιμέλεια: Δώρα Ιωακειμίδου

Ποιοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί μπορούν να διεκδικήσουν μόνιμο διορισμό

 

  

  Αιτήσεις από 29 έως και 31 Ιανουαρίου

  


     Από τις 29 έως και τις 31 Ιανουαρίου θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων δασκάλων και νηπιαγωγών που πληρούν μια σειρά από προϋποθέσεις να καταθέσουν αιτήσεις για μόνιμο διορισμό. 


Συγκεκριμένα καλούνται να καταθέσουν αιτήσεις όσοι δάσκαλοι στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών σχολικού έτους 2013-14 έχουν πραγματική προϋπηρεσία (ενιαίος πίνακας διορισμών) 19 μόρια και άνω. Την προϋπόθεση αυτή την πληρούν 47 δάσκαλοι όπως προκύπτει από τους πίνακες του Υπουργείου Παιδείας.

Επίσης καλούνται και οι νηπιαγωγοί που έχουν πραγματική προϋπηρεσία 25,9 μήνες και άνω. Την προϋπόθεση αυτή την πληρούν 100 νηπιαγωγοί. Εκτός από τους νηπιαγωγούς με πραγματική προϋπηρεσία καλούνται και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στο σύνδεσμο του Υπουργείου Παιδείας καθώς και στην εγκύκλιο
Επιμέλεια: Καλόγηρος Βασίλειος
newsbeast.gr

Ο Πιερικός Αρχέλαος στο 7o Γυμνάσιο Κατερίνης

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης  -
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στα σχολεία της Κατερίνης, αυτές τις μέρες αντιπροσωπεία του Πιερικού Αρχελάου βρέθηκε στο 7ο Γυμνάσιο, που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ως αθλητικό.

Οι εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριές του με το που έφθασαν οι καλαθοσφαιριστές της ομάδας Μάριος Σακελλαρίου και Νίκος Παπαδόπουλος και ο βοηθός προπονητής Χρήστος Ξηρομερίτης, ο οποίος είχε διδάξει ως εκπαιδευτικός σ΄ αυτό το σχολείο, την επευφήμησαν εκδηλώνοντας έτσι τη χαρά και την ικανοποίησή τους.

Όπως σε κάθε επίσκεψη, έτσι και τώρα, δόθηκαν μία μπάλα και ένα σακίδιο ως δώρα με κλήρωση που έγινε στον προαύλιο χώρο, όπου την ομάδα καλωσόρισαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Παύλος Τσιούπρος και η υποδιεθύντρια κ. Βάσω Τούρλα.

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Πιερικού Αρχελάου κ. Γιάννης Πόδας ευχαρίστησε τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό για τη φιλοξενία και τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του συλλόγου. Ευχαριστίες και πρόσκληση διαρκείας για τους αγώνες εξέφρασε και το αθλητικό τιμ που καταχειροκροτήθηκε.

Βέβαια, δεν έλειψε και ο ολιγόλεπτος αγώνας μπάσκετ και τα πολλά σουτ που έγιναν στις μπασκέτες του σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σ΄ αυτό το σχολείο, που είχε αρχικά είχε λειτουργήσει σαν αθλητικό γυμνάσιο,  πρώτος του διευθυντής ήταν ο γνωστός παλιός προπονητής και καλαθοσφαιριστής του ιστορικού Πιερικού Θόδωρος Σφήκας, για τον οποίο ακούστηκε εκεί στο χώρο να λένε: «Υπάρχει ακόμη η αύρα του Σφήκα …»

Τέλος, για την επίσκεψη του Πιερικού Αρχελάου στο 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης ο διευθυντής του κ. Παύλος Τσιούπρος και η υποδιευθύντρια κ. Βάσω Τούρλα, δήλωσαν:

Παύλος Τσιούπρος - διευθυντής 7ου Γυμνασίου Κατερίνης: «Θεωρώ ότι εκ μέρους του Πιερικού Αρχελάου αυτή είναι μια σημαντική κίνηση, αφού έτσι προτρέπει τους μαθητές να βάλουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητά τους, γιατί στη σημερινή εποχή που χάνονται οι αξίες πρέπει να δουν ότι μέσα από αυτόν υπάρχει και ένας άλλος τρόπος ζωής. Ένας υγιής τρόπος με τον οποία μαθαίνουν παράλληλα την οργάνωση και δουλεύουν συνεργατικά με τους συμμαθητές τους, αποκτώντας ταυτόχρονα τέτοιες αξίες, που είναι απαραίτητες στο διάβα της ζωής. Ευχαριστούμε θερμά τον Πιερικό Αρχέλαος για την κίνηση αυτή».

Βάσω Τούρλα - υποδιευθύντρια 7ου Γυμνασίου Κατερίνης: «Με ιδιαίτερη χαρά δεχτήκαμε σήμερα στο σχολείο μας τον Πιερικό Αρχέλαο, σε ένα σχολείο που είχε πριν λίγα χρόνια τάξεις αθλητικής διευκόλυνσης. Ειδικά στην εποχή μας που τόσα γίνονται γύρω από την κρίση ιδεών και αξιών, ο αθλητισμός με τα ιδεώδη του μπορεί να στηρίξει τα παιδιά, να τους δώσει τις ελπίδες, τη διέξοδο και την εκτόνωση που χρειάζονται. Τη σημερινή παρουσία του Πιερικού Αρχελάου στο σχολείο μας τη είδαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και νομίζουμε ότι και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν υπέρ του δέοντος, συμμετέχοντας μάλιστα και στους αγώνες της ομάδας. Πιστεύουμε ότι οι επισκέψεις αυτές λειτουργούν ως κίνητρο να ασχοληθούν τα παιδιά με τον αθλητισμό και να ενδυναμώσουν έτσι τις τάξεις των τοπικών συλλόγων και ειδικότερα να συμμετέχουν, συνεχίζοντας την ιστορία του συλλόγου, του Πιερικού Αρχελάου που τιμά τον τόπο μας. Τον ευχαριστούμε ειλικρινά για τα δώρα και την πρόσκληση στους αγώνες που βλέπουμε ότι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελούν έναν πόλο έλξης τόσο της νεολαίας μας, όσο και γενικότερα των φιλάθλων της πόλης μας».