ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ετήσιος Χορός (κοπή βασιλόπιτας) Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας


ΣΤΕ: ΝΟΜΙΜΑ ΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ!

ΝΟΜΙΜΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕ ΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ!
 
ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
 
ΒΛ. ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ LINK ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:
 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


Γ. Ολυμπίου 1,    60100 Κατερίνη
Τηλέφωνο &  Fax :    23510-78736


Πρόσκληση

 




Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο
του  Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε.  Ν. Πιερίας

Σας προσκαλούν στην εορταστική εκδήλωση του Σωματείου μας

για την Γιορτή της Αποκριάς (Τσικνοτετάρτη)
η οποία θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη  19  Φεβρουαρίου 2014  και ώρα 19.00
στην αίθουσα του κέντρου    ΕΛΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο


      Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας


Κουτσής Δημήτριος                                                                   Τσαλός Αθανάσιος





Για τα μέλη του Σωματείου δωρεάν είσοδος.
Για τους φίλους η τιμή πρόσκλησης με πλήρες μενού είναι  10,00 Ευρώ.

Επισημαίνουμε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής των μελών στην εκδήλωση και η διάθεση των προσκλήσεων θα γίνει αποκλειστικά και μόνο από τα γραφεία του Σωματείου μας επί της οδού Γ. Ολυμπίου 1, 2ος όροφος, τηλέφωνο : 2351078736 καθημερινά ώρες 10.00 – 13.30 και 18.00 – 20.00 και όχι από την είσοδο του κέντρου, όπως ίσχυε έως σήμερα.
                


S.O.S. Αλλαγή στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου

S.O.S.  

Σας ενημερώνουμε πως η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα γίνει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στην Γκόλνα (χρόνος ανάβασης 1 ώρα). Μεγάλη τιμή για τον σύλλογο μας αποτελεί ακόμα η συμμετοχή στην κοπή της πίτας μας του Olympus Marathon. Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα υπάρξει ανακοίνωση την προηγούμενη ημέρα. 

Ώρα συνάντησης: 9.00 π.μ.
Μέρος συνάντησης: Κιόσκι Αγ. Αποστόλων
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Μέλος στις * Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης * Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας * Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Είσοδος Χαράδρας Ενιππέα, Λιτόχωρο Πιερίας, Τ.Θ. 45, Τ.Κ. 60200
τηλ. & φαξ: 23520 82444,  email: eos.litohorou@gmail.com, blog eoslitohorou.blogspot.com
Skype: eos.litohorou
---
ALPINE CLUB OF LITOHORO
Member of: Hellenic Federation of Mountaineering & Climbing * General Secretariat for Civil Protection * General Secretariat for Sports
Entrance of Enipeas Gorge, Litohoro, P.O. 45, P.C. 60200
​, 
Pieria
​, Greece​
tel. & fax +30 23520 82444, email: eos.litohorou@gmail.com
Skype: eos.litohorou

Απονομή επαίνων του Κυπαρισσοπουλείου κληροδοτήματος












ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 31/1/2014



Φίλες και φίλοι

Είναι σήμερα μια ιδιαίτερα σημαντική βραδιά για μένα.
Είναι το απόσταγμα εμπειρίας δεκαετιών στην αυτοδιοίκηση και το απαύγασμα γνώσης των μεγάλων προκλήσεων για το νομό μας που μοιράζομαι απόψε μαζί σας.
Είναι όμως και απόλυτη η συναίσθηση της ευθύνης, αλλά και των λύσεων στα διογκούμενα προβλήματα της περιοχής του Δήμου Θερμαϊκού, που θα σας παρουσιάσω, με τόλμη και ρεαλισμό, όπως, άλλωστε, πάντα έκανα στην μακρόχρονη θητεία στα κοινά του τόπου μας.
Σας ευχαριστώ όλους κατ’ αρχάς για το χθες, για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη όσων με ψηφίζατε, αλλά και για την εκτίμηση, όσων δε με ψηφίζατε.
Σας ευχαριστώ όλους, όμως, ακόμη περισσότερο που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου και βρίσκεστε σήμερα εδώ, όχι για να μοιραστούμε την εύλογη ανησυχία και την αγωνία για το αύριο, όχι με γκρίνια και μεμψιμοιρία.
Γνωρίζετε, άλλωστε, ότι αυτά δεν ταιριάζουν με το χαρακτήρα μου, αλλά με ουσιαστικές λύσεις και προτάσεις, για να δώσουμε ώθηση στην ελπίδα.
Ναι, υπάρχει ελπίδα για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.
Ναι υπάρχει δυνατότητα να ξημερώσουν καλύτερες μέρες κι αυτή είναι κοντά μας, τη γνωρίζουμε, είναι στο χέρι μας, είναι δίπλα μας.
Γνωρίζουμε την αγωνία να βρούνε νέοι και μεγαλύτεροι άνεργοι δουλειά, να δούνε οι επιχειρήσεις της περιοχής τους τζίρους να ανεβαίνουν, να αναβαθμίσουμε το περιβάλλον και τη ζωή μας, στους κοινόχρηστους χώρους, στα σπίτια μας, να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, να βρούνε οι ανήμποροι στήριγμα και χέρι πραγματικής βοήθειας.
Αυτά τα προβλήματα είναι ο μεγάλος, ο μοναδικός αντίπαλος.
Μας ενώνουν και μας πεισμώνουν και το κυριότερο μας προκαλούν να σχεδιάσουμε το μέλλον με τόλμη και αποφασιστικότητα, ώστε τις αδυναμίες του σήμερα να τις μετατρέψουμε σε προοπτική κι ελπίδα για το αύριο.
Όχι στα λόγια και στα συνθήματα, αλλά στην πράξη, με έργα και δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν και να αλλάξουν την εικόνα.
Ανάπτυξη σημαίνει επενδύσεις κι αυτές με τη σειρά τους είναι που φέρνουν τις θέσεις εργασίας. Για να τις προσελκύσεις, όμως, πρέπει να είσαι περισσότερο ελκυστικός, περισσότερο ανταγωνιστικός, περισσότερο ώριμος κι έξυπνος από άλλους προορισμούς επενδύσεων και βέβαια, να έχεις σχέδιο και προτάσεις.
Βάζουμε, λοιπόν, στο καλιμπραρισμένο με αγώνες και αποτελέσματα 20 ετών κλεισιοσκόπιό μας τα προβλήματα που υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας και φέρνουν το μαρασμό στις ψυχές και τις οικογένειές μας και τα σημαδεύουμε με ακρίβεια και αποφασιστικότητα.






Στρατηγικός στόχος: Η ανεργία
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μαστίζει τα περισσότερα σπίτια. Το βαρύ πυροβολικό μας, αλλά και το όραμα για την αναπτυξιακή ταυτότητα του Δήμου Θερμαϊκού είναι ο Τουρισμός. Η στρατηγική μας επιδιώκει να προσελκύσει σημαντικές τουριστικές επενδύσεις, να ενισχύσει το εσωτερικό (από την πόλη της Θεσσαλονίκης), αλλά και τον εξωτερικό (απ’ όλο τον κόσμο) τουρισμό, να δημιουργήσει τουριστικές υποδομές και να αναβαθμίσουν την εικόνα και την ελκυστικότητα της περιοχής. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παγκόσμιο τουριστικό brand, τη Θερμαϊκή Ριβιέρα! Ακούστε πως:
1.   Alexanderland.
Σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου που θα προσφέρει την ευκαιρία σε παιδιά κάθε ηλικίας να ζήσουν την επική εμπειρία της ζωής και των κατορθωμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μέσα από μια σειρά διαδραστικών κι εκπαιδευτικών σκηνικών και εμπειριών τα παιδιά θα λατρέψουν την ιστορία μας και θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές, αποκομίζοντας από τον τόπο μας εντυπώσεις που θα τους ξαναφέρουν στο μέλλον για άλλου είδους τουρισμό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό, διακοπές, κ.λ.π. Ήδη υλοποιούμε τη σχετική μελέτη σε συνεργασία με το ΑΠΘ και θα αναζητήσουμε φορέα ανάπτυξης της Alexanderland στα πρότυπα άλλων μεγάλων θεματικών πάρκων, όπως του Παρισιού και του Ορλάντο, ενώ έχουμε προσδιορίσει ως κατάλληλο χώρο για την ανάπτυξή του την έκταση των κεραιών δίπλα στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στο Δήμο Θερμαϊκού. Η διεθνής ανάδειξη της περιοχής μας, αλλά και η εισροή επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο είναι ικανή από μόνη της να αλλάξει τα δεδομένα, δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας τις επιχειρήσεις της περιοχής. Μπορούμε και θα το πετύχουμε!


2.   Νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων
Όπως ίσως γνωρίζετε σημαντικές εκτάσεις του Δήμου μας έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση και πληροφορούμαστε ότι πρόκειται να πωληθούν για την ανέγερση κατοικιών με διαδικασίες που λαμβάνουν υπόψη ως μοναδικό κριτήριο την επίτευξη υψηλού τιμήματος πώλησης των ακινήτων χωρίς να αξιολογούν τις επιπτώσεις που θα έχουν οι επενδύσεις στην εθνική και τοπική ανάπτυξη και την απασχόληση.
Η ανέγερση νέων κατοικιών στα εν λόγω ακίνητα, όταν υπάρχει απόθεμα δεκάδων χιλιάδων αδιάθετων ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή, θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των ήδη μειωμένων εμπορικών αξιών των υφιστάμενων κατοικιών, με αυτονόητες αρνητικές συνέπειες στην περιουσία των πολιτών-ιδιοκτητών, στο ενεργητικό των εργοληπτών, και εν τέλει στις αποδόσεις των νέων επενδυτών που θα αποκτήσουν τα οικόπεδα που προωθεί προς αξιοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ.
Η στροφή που προτείνουμε είναι η παραχώρηση των ακινήτων αυτών, όπως είναι της Αγίας Τριάδας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος να αναλάβει την αξιοποίησή τους. Ακούστε πως:
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης της McKinsey, τα επόμενα 8-10 χρόνια, ο τουρισμός θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 35% συνολικού αναπτυξιακού δυναμικού. Οι διεθνείς επισκέπτες θα φθάσουν τα 22-24 εκατ., με παράλληλη αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι. H συνολική συνεισφορά σε Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία θα είναι 41- 44 δισ. Ευρώ (επιπλέον 16 έως 17 δισ. Eυρώ από ό,τι σήμερα) και  περίπου 1 εκατ. στην απασχόληση (300.000 περισσότερες θέσεις εργασίας).

Από αυτή την προοπτική ανάπτυξης και απασχόλησης ο Δήμος Θερμαϊκού, σε μια περίοδο κατεπείγουσας ανάγκης για την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων για τη διασφάλιση των υφισταμένων, αλλά και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δικαιούται σημαντικό μερίδιο και βασική προϋπόθεση είναι οι νέες τουριστικές επενδύσεις έντασης εργασίας.
Σύμφωνα, εξάλλου, με μελέτη του ΙΟΒΕ για κάθε 45.000€ άμεσης κι έμμεσης τουριστικής δαπάνης (και σ’ αυτό το ποσό τη μερίδα του λέοντος έχουν οι υπηρεσίες φιλοξενίας και εστίασης με άνω του 70%) διασφαλίζεται μια θέση εργασίας.
Για μας, λοιπόν, η στρατηγική αξιοποίησης των τουριστικών ακινήτων θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα παραπάνω, ώστε να έχει δύο ξεκάθαρους στόχους:
1.   Τη δημιουργία και διατήρηση του μέγιστου αριθμού θέσεων εργασίας, από την αμιγή τουριστική δραστηριότητα επί του ακινήτου.
2.   Την επίτευξη της μέγιστης συνολικής ετήσιας τουριστικής δαπάνης από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα αναπτύξει ο επενδυτής.
Και οι δύο αυτοί στόχοι έχουν άμεσο και έμμεσο σκοπό την αξιοποίηση των ακινήτων αυτών για την ενίσχυση της απασχόλησης.
Θα καλέσουμε τους ενδιαφερόμενους να αξιολογηθούν στη βάση ενός Επιχειρηματικού Σχεδίου, στη βάση αυτών των δύο κριτηρίων, για πλειοδοσία, όχι σε ευρώ, αλλά σε αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο, σε αποδόσεις για τον ίδιο τον επενδυτή και, το σημαντικότερο, για περισσότερες θέσεις εργασίας. Η δε κυριότητα των εκτάσεων προτείνεται να διατίθεται δωρεάν, δεδομένου του ότι για να ανεγερθούν οι τουριστικές εγκαταστάσεις απαιτούνται πενταπλάσια τουλάχιστο επενδυτικά κεφάλαια από αυτά που απαιτούνται για την αγορά της έκτασης.
Για να δεσμευτούν οι επενδυτές που θα επιλεγούν ότι θα υλοποιήσουν όσα υπόσχονται θα πρέπει να καταθέσουν εγγυητικές επιστολές ισόποσες με την αξία του ακινήτου, όπως αυτή υπολογίζεται από ανεξάρτητους εκτιμητές. Έτσι για να αποκτήσει δωρεάν το ακίνητο ο επενδυτής θα πρέπει να υλοποιήσει έγκαιρα τις τουριστικές επενδύσεις του επί αυτού και να τις λειτουργήσει, που είναι και το σημαντικότερο για την απασχόληση, τη στήριξη της τοπικής ανάπτυξης και τα δημόσια (φορολογικά άμεσα και έμμεσα) έσοδα. Σχετική πρόταση έχουμε ήδη υποβάλει στο ΤΑΙΠΕΔ και περιμένουμε να την αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα δεδομένης της εξέλιξης των αντίστοιχων διαγωνισμών που είχαν περιορισμένη συμμετοχή κι ενδιαφέρον, κι ακόμη δεν έχουν φέρει ούτε εισπρακτικά αποτελέσματα. Εμείς μπορούμε και θα το πετύχουμε!
3.   Θαλάσσια συγκοινωνία
Η άμεση πρόσβαση της πόλης της Θεσσαλονίκης του ενός εκατομμυρίου κατοίκων και των εκατοντάδων χιλιάδων ετησίως επισκεπτών, στις παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού για την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού με ημερήσιες επισκέψεις, είναι κλειδί για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της περιοχής, τη διατήρηση και δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα άμεσης και φθηνής πρόσβασης στο κέντρο της πόλης για τους κατοίκους της περιοχής.
Γι' αυτό προωθούμε το όνειρο δεκαετιών, τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη αρχικά με τις δυτικές ακτές του Δήμου Θερμαϊκού και στη συνέχεια με τις ανατολικές ακτές του.



Συνάψαμε ήδη προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης με την «Εγνατία Οδός ΑΕ», και τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού, εκδόθηκε η σχετική κοινή υπουργική απόφαση και τα χρήματα για τη μελέτη εξασφαλίστηκαν από το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, μέσω του προγράμματος «Προσπελασιμότητα».
Η μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 1.032.000 ευρώ προχωράει και θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο.
Άλλα δύο χρόνια υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν τα έργα υποδομής για τις στάσεις. Η χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου έχουμε προτείνει να ενταχθεί είτε στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020, είτε σε άλλα προγράμματα. Εξάλλου, το κόστος των υποδομών για στάσεις κ.λ.π. δεν ξεπερνά τα 11 εκ. ευρώ, ποσό που μπορεί να καλύψει ακόμη και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ήδη δεσμεύει περίπου 7 εκατ. ευρώ ετησίως για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Μεγάρου, που αναμένεται εντός του 2014.
Κι επειδή επιδιώκουμε άμεσες λύσεις σας ενημερώνω ότι εξασφαλίσαμε την έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου για την πιλοτική εφαρμογή της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας.
Ο σχεδιασμός προβλέπει τη νηολόγηση τριών πλοίων, με χωρητικότητα 100 έως 200 επιβατών, εκ των οποίων τα δύο θα εκτελούν το δρομολόγιο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τους Νέους Επιβάτες, ενώ το τρίτο θα εξυπηρετεί τη γραμμή λιμάνι Θεσσαλονίκης- Καλαμαριά. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν τον προσεχή Απρίλιο, ενώ το Μάρτιο πρόκειται να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του πλοιοκτήτη και της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης. Και στη θαλάσσια συγκοινωνία μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!



4.   Τουριστικές υποδομές:
Η θάλασσα όπως γίνεται αντιληπτό έχει μεγάλη αναπτυξιακή υπεραξία για το Δήμο Θερμαϊκού. Για το σκοπό αυτό πέρα από τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία σχεδιάζουμε σημαντικές υποδομές και συγκεκριμένα:
·       Δημιουργία μαρίνας σκαφών αναψυχής μπροστά στο προς αξιοποίηση οικόπεδο της Αγίας Τριάδας, στο πλαίσιο της συνολικής ανάπτυξής του.
·       Δημιουργία ενυδρείου στη Μηχανιώνα για την ανάδειξη του πλούτου της θάλασσας και την προσέλκυση, για εκπαιδευτικούς λόγους, εκατομμυρίων κάθε χρόνο επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας.
·       Δημιουργία υφάλου για προώθηση του καταδυτικού τουρισμού σε θαλάσσια περιοχή της Επανομής, με εναπόθεση κουφαριών πλοίων και άλλων χρησιμοποιημένων υλικών προς εξερεύνηση, με εγκεκριμένους πάντα περιβαλλοντικούς όρους και διαμόρφωση σύμφωνα με τα διεθνή περιβαλλοντικά και καταδυτικά πρότυπα.
·       Δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου στον υδροβιότοπο της Επανομής με διαδρομές περιπάτου, αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, βοτανικό κήπο και άλλες διαδραστικές περιβαλλοντικές δραστηριότητες.
Δημιουργούμε αιτίες και ενδιαφέροντα για να επισκεφθεί κανείς το Δήμο Θερμαϊκού και να συμβάλει στην αύξηση της τουριστικής δαπάνης που δημιουργεί θέσεις εργασίας, όπως προαναφέραμε. Μπορούμε και θα το πετύχουμε!

5.   Υπεραξία ακίνητης περιουσίας κατοίκων:
Με τις υποδομές που προγραμματίζουμε και τις επενδύσεις που σχεδιάζουμε, πέρα από την απασχόληση που ενισχύουμε, πέρα από τις τουριστικές και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής που αναμφίβολα ωφελούνται, αναβαθμίζουμε παράλληλα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, αλλά και την αξία της ακίνητης περιουσίας τους, σε μια περίοδο που οι τιμές κατρακυλούν και το λιγοστό επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται μόνον σε τουριστικές περιοχές, όπως η Κρήτη ή η κοντινή Χαλκιδική. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε τη μεγάλη δεξαμενή των απομάχων της δουλειάς, όχι όμως και τη ζωής, από τις ισχυρές Ευρωπαϊκές χώρες που επιδιώκουν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε περιοχές με εύκρατο κλίμα, φυσικές ομορφιές και αναψυχή, αλλά και με υποδομές υποστήριξης υγείας που προσφέρει η εγγύτητα σε ένα αστικό κέντρο, όπως η Θεσσαλονίκη και κυρίως η ανατολική Θεσσαλονίκη. Κι εδώ το σχέδιό μας είναι στοχευμένο για να προσελκύσει τους ευρωπαίους, αμερικανούς και άλλους συνταξιοδοτούμενους να αποκτήσουν κατοικία στην περιοχή μας και, όσοι εξ αυτών είναι από τρίτες χώρες, να αποκτήσουν και άδεια παραμονής στην Ε.Ε. Στη Θερμαϊκή Ριβιέρα με σχέδιο και όραμα μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα και θα τα καταφέρουμε!
6.   Τουριστικό Marketing
Θεμελιώδης είναι η προϋπόθεση ενός δυναμικού σχεδίου προώθησης του τουριστικού αυτού προορισμού. Οι εμπειρίες από τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Marketing Νομού Θεσσαλονίκης με την επιτυχή προσέλκυση αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, που προγραμματίζουν δεκάδες χιλιάδες αφίξεις επισκεπτών ετησίως, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.

Στόχος μας είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου Οργανισμού Τουρισμού Θερμαϊκού, η συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, η συστηματική προσέγγιση αγορών στόχων, όπως οι Ευρωπαϊκές αλλά και η Αμερικανική, η Ρωσική, η Τουρκική, η Ισραηλινή και βέβαια η Βαλκανική και η ανάπτυξη και προβολή θεματικών τουριστικών προϊόντων. Από μόνες τους, άλλωστε, οι μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις για τη δημιουργία της Alexnderland, αλλά και των πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και των θαλάσσιων υποδομών, θα συμβάλλουν σ’ αυτή τη στρατηγική. Μπορούμε και θα το πετύχουμε!

Φίλες και φίλοι,
Σας παρουσίασα 6 σημαντικά αναπτυξιακά σχέδια για να δημιουργήσουμε το συντομότερο νέες θέσεις εργασίας και να σώσουμε τις επιχειρήσεις στο Δήμο Θερμαϊκού, με άξονα τον τουρισμό, που, χωρίς αμφιβολία, είναι η ατμομηχανή για το αύριο.
Σημαντική, ωστόσο, θέση στο σχεδιασμό μας έχουν άλλοι τέσσερις τομείς. Ο πρωτογενής τομέας, ο τομέας της ενέργειας, ο τομέας της εκπαίδευσης και ο τομέας της αλληλεγγύης. Πιο συγκεκριμένα:
7.   Η ανάδειξη των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων ως Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης και η εξαγωγική προώθηση τόσο αυτών των προϊόντων, όσο και των παραδοσιακών παραγωγών σε βαμβάκι, σιτάρι, λάδι, οπωροκηπευτικά αποτελεί προτεραιότητά μας. Τα προϊόντα αυτά, άλλωστε, θα προωθηθούν στους επισκέπτες που αναμένεται να προσελκύσει ο τουριστικός αναπτυξιακός σχεδιασμός μας με την ισχυρότερη διαδικασία προσέγγισης του πελάτη: την εμπειρία και τη δοκιμή στον τόπο παραγωγής.

Για το σκοπό αυτό θα στηρίξουμε την προβολή των τοπικών μονάδων παραγωγής και συσκευασίας σε όλους τους επισκέπτες, αλλά και τα ίδια τα προϊόντα στις αγορές τροφίμων του εξωτερικού, με συμμετοχή σε ειδικές εκθέσεις, με εξειδικευμένο προσωπικό και με καμπάνιες προώθησης.
Στο σχεδιασμό μας περιλαμβάνεται η δημιουργία τμήματος προώθησης εξαγωγών στον Οργανισμό Τουρισμού Θερμαϊκού, και δεν αναφέρομαι μόνον στα προϊόντα της φυτικής, αλλά και της ζωικής παραγωγής, καθώς και της αλιείας. Αξιοποιούμε τις εθνικές πρωτοβουλίες του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και των συλλογικών εξαγωγικών φορέων, όπως ο ΣΕΒΕ, και διαμορφώνουμε ένα νέο μοντέλο άμεσης εξαγωγικής δραστηριότητας, προωθώντας τα προϊόντα μας σε τρεισ κατευθύνσεις:
Πρώτον, απευθείας στα σημεία κατανάλωσης και πώλησης, δεύτερον στα ράφια των εμπορικών καταστημάτων, με καμπάνιες ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητάς τους και
τρίτον στη διάθεση των χονδρεμπόρων, μέσω διεθνών εκθέσεων τροφίμων για όσα από αυτά υπάρχει μαζική παραγωγή.
Έχουμε σχέδιο για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, να στηρίξουμε τη γεωργική, κτηνοτροφική κι αλιευτική παραγωγή και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, δημιουργώντας υπεραξία στα τοπικά προϊόντα, υπεραξία που θα καρπούνται οι ίδιοι οι παραγωγοί. Μπορούμε να είστε βέβαιοι!

8.   Δεν θα μπορούσαμε, φίλες και φίλοι, να αφήσουμε, αναξιοποίητα τα ενεργειακά κοιτάσματά του. Η διεκδίκηση ρόλου στην αξιοποίησή τους από το Δήμο Θερμαϊκού φαίνεται περίεργη, ίσως ανεδαφική, αλλά κατέχει σημαντική θέση στη στρατηγική μας. Ακούστε γιατί:
·       Επιθυμούμε να θέσουμε δύο σημαντικούς όρους στην πολιτεία και σε όποιον αναλάβει το έργο της εξόρυξης ενεργειακών πόρων στην περιοχή μας:
·       Πρώτον να διασφαλιστεί με ενεργή εποπτεία του Δήμου η προστασία του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση η προστασία του αναπτυξιακού σχεδιασμού μας που προμετωπίδα έχει τον τουρισμό και
·       Δεύτερον να τροφοδοτηθούν οι κατοικίες και οι παραγωγικές μονάδες των δημοτών του Δήμου Θερμαϊκού με άφθονη δωρεάν ενέργεια, ώστε να απαλλαγούν οι κάτοικοι και οι παραγωγοί, ο Δήμος και όλες οι υπηρεσίες και κτίρια από τις ενεργειακές δαπάνες, καθώς, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα «εν αναμονή» κοιτάσματα φυσικού αερίου επαρκούν για να ηλεκτροδοτήσουν μόνιμα ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Είναι μια πρόταση που θα ανακουφίσει όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, θα αυξήσει την αξία και την ελκυστικότητα των ακινήτων, θα κάνει την περιοχή μας πιο ανταγωνιστική και πιο ελκυστική για επενδύσεις και επισκέπτες. Μπορούμε και θα τα πετύχουμε!

9.   Μια περιοχή, φίλες και φίλοι, που φιλοδοξεί να αναπτυχθεί ταχύτατα χρειάζεται και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Για το λόγο αυτό η παιδεία αποτελεί τον ένατο πυλώνα της αναπτυξιακής μας προσπάθειας για την καταπολέμηση της ανεργίας. Η αναβάθμιση του κτιρίου της Σχολής Εμποροπλοιάρχων, με την οικονομική συμβολή της πανίσχυρης Ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας, η γενικότερη αναβάθμιση της σχολής και η διεθνοποίησή της, αναμένεται να προσελκύσει φοιτητές από κάθε γωνιά της γης.

Ανάλογους στόχους αναμένεται να πετύχει η μετεγκατάσταση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Μηχανιώνας, κερδίζοντας το χαμένο έδαφος 6 χρόνια μετά την πρώτη κυβερνητική εξαγγελία. Επαναφέρουμε το αίτημα της περιοχής μας και διεκδικούμε με Ευρωπαϊκά κονδύλια την υλοποίησή του, ενώ γενικεύουμε την προσπάθεια για την προσέλκυση κι άλλων δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων για τη δημιουργία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Κι εδώ, βέβαια, στοχεύουμε στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού, μακράς διάρκειας.
Σημαντική, ακόμη, θεωρούμε την αναβαθμισμένη επαναλειτουργία των τουριστικών σχολών και την αναβάθμισή τους σε διεθνείς σχολές, ώστε να στηρίξουμε τις τουριστικές επενδύσεις με άξια και καταρτισμένα στελέχη και για το σκοπό αυτό δρομολογούμε παρέμβαση στο αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού, με το οποίο θα μοιραστούμε το σύνολο του αναπτυξιακού σχεδιασμού μας, προσδοκώντας και επιδιώκοντας τη στήριξή του. Μπορούμε και θα τους πείσουμε!

10.       Βασικό ζητούμενο, ωστόσο, για τους ανθρώπους της περιοχής μας παραμένει η αλληλεγγύη. Η κρίση έφερε πέρα από την ανεργία και την απομόνωση. Πολλές φορές την απόγνωση. Σε νέους και μεγαλύτερους. Όχι μόνον σε ανήμπορους συμπολίτες μας, αλλά και σε υγιείς και ικανούς ανθρώπους, δημιουργικούς επιστήμονες που στερούνται πλέον στοιχειωδών δυνατοτήτων να σιτίσουν την οικογένειά τους, να μετακινηθούν, να ζεσταθούν. Γι' αυτό το λόγο σχεδιάζουμε άμεσα μια μεγάλη κινητοποίηση εθελοντών επιστημόνων, με πρώτες ομάδες αυτές των Μηχανικών και των Γιατρών.

Στους άνεργους Μηχανικούς και στην εθελοντική επιστημονική εργασία τους στηρίζουμε μεγάλο τμήμα του σχεδιασμού, της μελέτης και της επίβλεψης των έργων που προγραμματίζουμε. Όλοι οι Μηχανικοί του Δήμου Θερμαϊκού θα έχουν τη δυνατότητα να εισφέρουν στο σχεδιασμό μας και να λάβουν στοιχειώδη αποζημίωση για την κάλυψη τροφείων, εξόδων μετακίνησης και ό,τι άλλο προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Την αμοιβή τους για την παροχή των υπηρεσιών τους στην εκπόνηση μελετών και άλλων εργασιών, θα καλύψει ο ανάδοχος που θα αναλάβει την υλοποίηση του κάθε έργου, προϋπολογίζοντας στην προσφορά του και το σχετικό κόστος, όπως προϋπολογίζει το κόστος δημοσιότητας της προκήρυξης και άλλων στοιχείων του κάθε διαγωνισμού. Οι υπηρεσίες του Δήμου θα ελέγχουν και θα θεωρούν κατά το νόμο της μελέτες και την πρόοδο του έργου. Έτσι και τους ντόπιους Μηχανικούς αξιοποιούμε και τα έργα μας προωθούμε με σχέδια και μελέτες για χρηματοδότηση και υλοποίηση, με το ελάχιστο μάλιστα κόστος.
Από την άλλη, στους άνεργους Γιατρούς και στην εθελοντική επιστημονική εργασία τους στηρίζουμε την προσφορά υπηρεσιών υγείας στους Δημότες που έχουν ανάγκη. Για το σκοπό αυτό θα καλύψουμε και πάλι τις σχετικές στοιχειώδεις ανάγκες των γιατρών που εθελοντικά θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και θα τους εξοπλίσουμε με τη συμβολή δωρητών και χορηγών.
Με το σχεδιασμό αυτό οι επιστήμονές μας θα μείνουν στην περιοχή, θα εξασφαλίσουν αντικείμενο και εργασία, θα προσφέρουν στην ανάπτυξη του Δήμου Θερμαϊκού και στο κοινωνικό σύνολό του και δεν θα απαξιώνονται επιστημονικά παραμένοντας στην ανεργία. Οικοδομούμε μια αμφίδρομη σχέση αλληλεγγύης που υπηρετεί την ανάπτυξη και την ανθρωπιά με μοχλό τον εθελοντισμό και καταλύτη το Δήμο. Μπορούμε να στηρίξουμε την άνεργη νεολαία μας!


Φίλες και φίλοι,
Οι δέκα μεγάλες παρεμβάσεις που σας περιέγραψα έχουν όπως είδατε στόχο την ανεργία με όπλο την ανάπτυξη. Άλλες έχουν ήδη δρομολογηθεί, άλλες βρίσκονται στο επίπεδο του σχεδιασμού, άλλες θα «τρέξουν» στο άμεσο μέλλον. Τα μέσα που διαθέτουμε είναι λίγα, οι δυνατότητες όμως και οι ιδέες μας είναι πολλές.
Σας κάλεσα σήμερα εδώ κατ΄αρχήν από αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκα και με στήριξε από τα πρώτα βήματα της αυτοδιοικητικής πορείας μου, μέχρι και το ανώτατο αυτοδιοικητικό αξίωμα του νομού, αυτό του επικεφαλής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
Αισθάνομαι ότι χρωστάω πολλά στον τόπο αυτό και τους ανθρώπους του και το λιγότερο που είχα να κάνω είναι να σας στείλω το μήνυμα της αισιοδοξίας για το μέλλον, παρά το ζοφερό παρόν και τις αβεβαιότητες και δυσκολίες που εγκυμονεί για όλους.
Ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα. Αρκεί να πορευθούμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, με σχέδιο και όραμα, να παραμερίσουμε τα μικρά που μπορεί να μας χωρίζουν και να επικεντρωθούμε στα πολλά και μεγάλα και κυρίως στα επείγοντα που μας ενώνουν.
Αντίπαλός μας μοναδικός είναι τα προβλήματα και πρόκλησή μας η αντιμετώπισή τους, τόσο εντός όσο κι εκτός ορίων αρμοδιοτήτων πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης.
Γκρεμίζουμε τα τείχη της ανευθυνότητας που υψώνουν τα όρια των αρμοδιοτήτων κι ανάγουμε την αποτελεσματικότητα σε θεμελιώδες κίνητρο και κριτήριο του έργου μας.
Ο τόπος μας είναι ευλογημένος. Με τη βοήθεια του Θεού και τη συμβολή όλων σας είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Μπορούμε!


"Τινάζει" την μπάνκα ο Βατανιακός. Ακόμα 3 προσθέσεις στο ρόστερ - Στους 14 νεοαποκτηθέντες προστέθηκαν οι Καζανάς, Μβούε και Καραματσούκης για την ομάδα του Σάκη Παπαβασιλείου.

 Ιδιαίτερα... αχόρταγος παρουσιάστηκε ο Βατανιακός στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς μετά τους πρώτους 14 παίκτες που ανακοινώθηκαν (Βασιλειάδης, Αλεξίου, Μίλιτς, Λίριτς, Μπάστατζιτς, Τροϊρης, Βουτσιάς, Γατσώρης, Εμμανουήλ, Σαλούκας, Ζανέτας, Ζήση, Μούτσα, Μελισσόπουλος) προστέθηκαν τρεις... ακόμα.
Ο λόγος για τον 19χρονο αμυντικό χαφ, Γιώργο Καζανά (φωτό), με θητεία σε Εθνικό Ν. Αγιονερίου και εσχάτως Καβάλα, τον 23χρονο Καμερουνέζο αμυντικό χαφ, Τζορτζ Μβούε, που δοκιμάστηκε και άφησε καλές εντυπώσεις, αλλά και τον 21χρονο μέσο Βαγγέλη Καραματσούκη, με θητεία σε Κ20 Λεβαδειακού και εσχάτως Λαμία (επίσης ήρθε κατόπιν δοκιμής).

Με αυτές τις 17 προσθήκες το ρόστερ εκτός απροόπτου έχει «κλείσει» για την ομάδα του Σάκη Παπαβασιλείου.

Μούφα η έκθεση ΟΟΣΑ

Μας πουλάνε τις απαιτήσεις της διαπλοκής για την ισοπέδωση της αγοράς ως δήθεν προτάσεις ξένων ειδικών!

Η έκθεση του ΟΟΣΑ, που η μνημονιακή κυβέρνηση μας έχει κάνει σημαία της μεταρρυθμιστικής της πολιτικής, λέει:

"οι γνώμες που εκφράζονται και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται εδώ δεν αντανακλούν απαραίτητα τις επίσημες θέσεις του Οργανισμού"

Μας λένε ότι είναι προτάσεις των ξένων ειδικών που θα εξοικονομήσουν από την αγορά 5 δισ ευρώ!

Λένε ψέματα: Η έκθεση του ΟΟΣΑ λέει: "σκοπός της έκθεσης του ΟΟΣΑ ήταν να αναγνωρίσει και να αναλύσει τα ρυθμιστικά εμπόδια στον ανταγωνισμό, παρά να κάνει μια πλήρη ανάλυση κόστους οφέλους των επιπτώσεων των προτάσεων που προτείνονται".

"Χρέωσαν" στον ΟΟΣΑ, δικές τους αποφάσεις! Αποφάσεις που θα σημάνουν το τέλος των αγορών (εις όφελος των πολυεθνικών): Φάρμακα σε σούπερ μάρκετ. Ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές. Κατάργηση ελέγχου στα απορρυπαντικά. Φρέσκο γάλα και μετά από. . . δέκα ημέρες.

Το ΧΩΝΙ τους ξεσκεπάζει για ακόμη μία φορά. Γιατί τα ψέματα Σαμαρά έχουν κοντά ποδάρια.

Διαβάστε αυτήν την Κυριακή στην εφημερίδα της Αντίστασης:

- πως αποδεικνύεται ότι η μελέτη για την άρση των εμποδίων που φρενάρουν τον ανταγωνισμό ΔΕΝ συντάχθηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ)

- γιατί ο ΟΟΣΑ ομολογεί ότι έχει κάνει. .  μισή δουλειά!

- πως μεθοδεύουν το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές με εκθέσεις ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ!

- γιατί είναι παντελώς αυθαίρετη η εκτίμηση ότι η κατάργηση του Αγγελιόσημου θα φέρει εξοικονόμηση 1,8 δις!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Το ΧΩΝΙ δεν θα επιτρέψει να παίζει και με τη νοημοσύνη μας.

Μη χάσετε Το ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή 

Ο καρκίνος μέσα από το φακό του «αίματος» – 39 μέρες με τον άρρωστο αδερφό του [εικόνες]

karkinos4-570
Εικόνες που ραγίζουν καρδιές και δείχνουν τον Γολγοθά ενός ανθρώπου που πάσχει από καρκίνο, μέχρι να υποκύψει στην θανατηφόρο ασθένεια.
Ο φωτογράφος από την Μαλαισία, Άχμαντ Γιούσνι απαθανάτισε τις τελευταίες 39 ημέρες του αδερφού του μετά από τη διάγνωση των γιατρών ότι πάσχει από καρκίνο. Οι φωτογραφίες δείχνουν με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο τον πόνο και το πόσο πολύ υπέφερε ο 33χρονος Μοχάμαντ μέχρι την στιγμή που απεβίωσε.
Ο φωτογράφος δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail: «Μου ράγιζε την καρδιά να τον βλέπω έτσι και να μην μπορώ να τον βοηθήσω. Δύο συνεχόμενες νύχτες τον έβλεπα στο νοσοκομείο και έκλαιγα». Ο Άχμαντ αποκάλυψε ότι ο πατέρας τους είχε πεθάνει από καρκίνο και αργότερα πέθανε και ο αδερφός του: «Χάσαμε δύο αγαπημένα μας πρόσωπα μέσα σε δύο χρόνια (2011 και 2012) τον αγαπημένο μου πατέρα και τον αδερφό μου. Ήταν πολύ δύσκολο για την οικογένεια μας».
«Το 2013 ανακαλύψαμε ότι και ο μικρός μου αδερφός πάσχει από ένα σπάνιο είδος καρκίνου και οι γιατροί μας είπανε ότι δεν θα γίνει καλά, τα νεφρά και το στομάχι του δεν λειτουργούσαν καθόλου», είπε ο Άχμαντ που απαθανάτισε την κατάσταση του μικρού του αδερφού δείχνοντας με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο τον πόνο που είχε λόγω της κατάστασης του.
«Πονούσε τόσο πολύ που οι γιατροί του δίνανε την ισχυρότερη μορφίνη. Δεν μπορούσε να ξαπλώσει στο κρεβάτι και κοιμόταν μόνο για λίγα λεπτά ενώ δεν μπορούσε να φάει και να πιει τίποτα» είπε ο φωτογράφος που δημιούργησε το άλμπουμ με τον αδερφό του γιατί ήλπιζε ότι θα γίνει καλά και θα μπορούσε να του τις δείξει. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς το σώμα του Μοχάμαντ ήταν τόσο αδύναμο που δεν μπορούσε να δεχτεί τις χημειοθεραπείες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί κάθε ελπίδα και να πεθαίνει σιγά σιγά υποφέροντας από πολύ δυνατούς πόνους.
«Άρχισα να προσεύχομαι στο Θεό και να του ζητάω να πεθάνει για να μην υποφέρει τόσο πολύ» είπε ο Άχμαντ και συμπλήρωσε: «λίγο πριν “φύγει” με ευχαρίστησε που ήμουν δίπλα του και μου είπε ότι με αγαπάει». Ο ίδιος είπε ότι ήξερε ότι ο αδερφός του θα πεθάνει: «Καταβάθος το ήξερα. Τις τρεις τελευταίες μέρες μου είχε πει ότι έβλεπε όνειρα με τον πατέρα και τον αδερφό μας, οι οποίοι του έλεγαν να πάει μαζί τους».
«Τότε, ένα Σαββατιάτικο πρωινό μας άφησε για πάντα. Η καρδιά του σταμάτησε. Παρόλο που ήμουνα πληγωμένος είδα ότι στο πρόσωπο του διαγραφόταν μία έκφραση αγαλλίασης, ήταν λες και κοιμόταν βαθιά» είπε ο Άχμαντ που στάθηκε στον αδερφό του μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο 33χρονος θάφτηκε δίπλα από τον πατέρα και τον αδερφό του που είχαν πεθάνει από την ίδια κατάσταση τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Οι όρχεις «μαρτυρούν» πόσο πιστός σας είναι

mpoxeraki-570
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι όρχεις του άνδρα έχουν άμεση σχέση με την πατρότητα αλλά και με το πόσο πιστός είναι.
Νορβηγοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι όρχεις προδίδουν το κατά πόσον είναι πιστός ένας άνδρας αλλά και την σχέση του με την πατρότητα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όσο πιο μεγάλοι είναι οι όρχεις τόσο μεγαλύτερη είναι και η ακόρεστη σεξουαλική επιθυμία. Οι άνδρες με μεγάλους όρχεις έχουν περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν τη σύντροφο τους.
Όσον αφορά τους άνδρες με μικρούς όρχεις, γίνονται καλύτεροι μπαμπάδες και ασχολούνται πολύ με τα παιδιά τους, το άλλαγμα της πάνας, το μπάνιο αλλά και το τάισμα του μωρού.

Γαλάζια βουλευτής εμφανίστηκε με 12ποντα και Prada τσάντα προκάλεσε τον φθόνο στη Βουλή

Γαλάζια βουλευτής εμφανίστηκε με 12ποντα και Prada τσάντα προκάλεσε τον φθόνο στην Βουλή
Τον φθόνο αλλά και τα πικρόχολα σχόλια των συναδέλφων της προκάλεσε η εμφάνιση Ελληνίδας βουλευτού στην Βουλή.
Όπως δημοσιεύει ο Βηματοδότης, η κοκέτα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας («γαλάζια» την αναφέρει το ρεπορτάζ) έκανε εντυπωσιακή είσοδο φορώντας 12ποντες γόβες, Van Cleef βραχιόλι ενώ είχε βάλει όλα της τα προσωπικά αντικείμενα σε μία δερμάτινη, μοδάτη και φυσικά πανάκριβη τσάντα Prada.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα πικρόχολα σχόλια και η... ζήλεια ήταν τέτοια που μία άλλη γυναίκα συνάδελφος δεν άντεξε και σχολίασε: «Η αξία της τσάντας είναι τετραπλάσια του επιδόματος που έδωσαν στους σεισμοπλήκτους στην Κεφαλλονιά».
Φωτογραφία: Eurokinissi

«Που είναι το κράτος Δικαίου» αναρωτιέται ο Πηλαδάκης – Η ανακοίνωση για την σύλληψη του

kostas-piladakhs-570
Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Κώστας Πηλαδάκης για χρέη προς το Δημόσιο τα οποία αφορούν δύο εταιρείες στις οποίες ήταν νόμιμος εκπρόσωπος.
Το συνολικό χρέος, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε 4 εκατομμύρια ευρώ. Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Ο Κώστας Πηλαδάκης προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με την σύλληψη του:
«Πέρασα όπως προβλέπει ο νόμος της επίπονη αυτόφωρων διαδικασία για ρυθμισμένες όμως -τονίζω-υποχρεώσεις προς το ελληνικό δημόσιο. Η μοναδική αιτία αυτών των υποχρεώσεων είναι ότι εργοδοτώ 600 περίπου άτομα 5 συναπτά ζημιογόνα έτη, με πτώση τζίρου 60-70%, χωρίς να έχει απολυθεί ούτε ένας υπάλληλος! Εάν απολύονταν ή απολυθούν αύριο 140 άτομα και διασωθούν οι υπόλοιποι θα πάψουν οι οφειλές και η ταλαιπωρία μου! Και όλα αυτά στην ελληνική περιφέρεια που μαστίζεται από ανεργία! Εγώ πλήρωσα το τίμημα της παραπάνω απόφασής μου, ποιος από το ελληνικό κράτος θα πληρώσει το αντίστοιχο τίμημα για το πιστοποιημένο ΦΠΑ που μου οφείλεται σε άλλη εταιρεία ιδιοκτησίας μου από το 2009 ύψους 6.250.000 πλέον τόκων (άνω του 1.500.000 ευρώ οι τόκοι), ενώ αντίστοιχα έχω πληρώσει και χρεωθεί τόκους και προσαυξήσεις για το αντίστοιχο διάστημα άνω των 3.000.000!! Δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ποσών που με ταλαιπώρησαν! Πού είναι το κράτος δικαίου; Πόσοι Έλληνες επιχειρηματίες θα μείνουν στη χώρα;»

Τραγικός θάνατος: Πιάστηκε το φουλάρι της στις κυλιόμενες σκάλες του μετρό και στραγγαλίστηκε

Kyliomenes Skales-570
Μια γυναίκα 48 ετών έχασε τη ζωή της σήμερα όταν το φουλάρι της πιάστηκε στις κυλιόμενες σκάλες του μετρό του Μόντρεαλ με αποτέλεσμα να στραγγαλιστεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Την ώρα κατέβαινε στην αποβάθρα του μετρό, περίπου στις 09:15 (τοπική ώρα, 16:15 ώρα Ελλάδας), το φουλάρι της γυναίκας πιάστηκε στις κυλιόμενες σκάλες.
«Την ώρα που έσκυψε για να το τραβήξει» τα μαλλιά της πιάστηκαν στον μηχανισμό των κυλιόμενων σκαλών. «Όταν έφτασε στην αποβάθρα, το φουλάρι σφίχτηκε γύρω από τον λαιμό της» και το θύμα στραγγαλίστηκε, δήλωσε ο Ζαν-Πιέρ Μπραμπάν, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μόντρεαλ.

ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ «ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΗΝ …. ΕΚΠΟΙΗΣH??

20140130-214345.jpg

  • ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ …ΣΠΙΤΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 
  • ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ) ? ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ …..ΠΑΤΗΣΕΣ !!! 
  • ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 10 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ……ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ; 
  • ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΙΠΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΦΡΑΣΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ; 
  • ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ; 
  • ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ; 
  • ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΒUNDESBANK
Σαν αρνιά για σφαγή: Εφ’άπαξ φόρος 10% στις καταθέσεις των Ελλήνων!
Το “κούρεμα” των τραπεζικών καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών έρχεται σαν … τρένο, με την μορφή πλέον της εφ’άπαξ φορολόγησης (που σημαίνει ότι δεν καλύπτεται ούτε ο πιο μικρός καταθέτης και φυσικά δεν ισχύει το εγγυημένο όριο των 100.000 ευρώ αφού θα πρόκειται περί φορολόγησης και όχι περί δήμευσης-”κουρέματος”, αλλά τώρα έρχεται και επίσημα με “μήνυμα” της Βundesbank (Τράπεζα Γερμανίας) η οποία προτείνει την επιβολή εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου στην ιδιωτική περιουσία των πολιτών!
Απαντώντας στο που θα βρεθούν τα κεφάλαια για να χρηματοδοτηθεί το δημοσονομικό κενό της χώρας στο μηνιαιό δελτίο της η Βundesbank προτείνει την επιβολή εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου στην ιδιωτική περιουσία των πολιτών προτού ζητηθεί η βοήθεια άλλων χωρών.
Και όταν λένε “ιδιωτική περιουσία” δεν εννούν φυσικά να φορολογηθούν τα ακίνηατα, αλλά οι καταθέσεις, οι οποίες είναι και η μοναδική “πηγή” από την οποία μπορεί να αντληθεί άμεσα ρευστότητα
Σύμφωνα με τη Bundesbank, o φόρος αυτός «ανταποκρίνεται στην αρχή της εθνικής ευθύνης, σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησής τους πριν απαιτηθεί η αλληλεγγύη από άλλα κράτη».
Όπως εκτιμά, μια εφάπαξ εισφορά επί του ιδιωτικού πλούτου (όχι του εισοδήματος) των πολιτών σε κατάλληλες συνθήκες θα μετέφερε πόρους από τον ιδιωτικό στο δημόσιο τομέα της χώρας, συμβάλλοντας έτσι στο να αποφευχθεί η χρεοκοπία της κυβέρνησης.
Μα αυτό είναι το κομμουνιστικό σύστημα. Όπου το κράτος παίρνει την περιουσία των πολιτών είτε με το πιστόλι στον κρόταφο, είτε με την απειλή φυλάκισης, όπως θα συμβεί τώρα.
Την πρόταση της Bundesbank για εφ΄άπαξ φορολόγηση του ιδιωτικού πλούτου στην εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, έσπευσε να χειροκροτήσει ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των συγκυβερντώντων στη Γερμανία, Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ.

 Όπως τόνισε “ο φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και η εισφορά κεφαλαίου αποτελούν τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να συμμετάσχουν στο κόστος της κρίσης τόσο οι υπαίτιοι της κρίσης όσο και εκείνοι που επωφελούνται από την παροχή κρατικής βοήθειας”.
 Η γερμανική κεντρική τράπεζα διευκρινίζει μάλιστα ότι ο ειδικός αυτός φόρος θα πρέπει να επιβάλλεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και με άμεσο τρόπο (δηλαδή στις τραπεζικές καταθέσεις…) προκειμένου να αποφεύγεται η φυγή κεφαλαίων.
 Εξετάζοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε έκθεσή του τον περασμένο Οκτώβριο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σημείωσε πως η μείωση της αναλογίας του χρέους στα επίπεδα του τέλους 2007 σε ένα δείγμα 15 χωρών της Ευρωζώνης θα απαιτούσε την επιβολή ενός φόρου περίπου 10% στα νοικοκυριά με θετικό καθαρό πλούτο.nealondinou 28-1-14
 Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί μετά την απίστευτη και πρωτοφανή δήλωση βουλευτή τους μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο περί «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ενώπιον μάλιστα του αντιπροέδρου της Βουλής Ι. Τραγάκη και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου.
 Η απάθεια τους σε μία τόσο σοβαρή πρόκληση έδωσε το δικαίωμα στους σκοπιανούς πολιτικούς…
 και δημοσιογράφους να τη χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.
 Δημοσιεύματα στα Σκόπια αναφέρονται στην επίσκεψη του υπουργού Άμυνας τους στο ελληνικό Πεντάγωνο κρατώντας χαμηλούς τόνους μετά το «χαστούκι» που έριξε ο Δ. Αβραμόπουλος στον ομόλογο του, λέγοντας του πώς «δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο όνομα όταν διατυπώνονται ανιστόρητες αξιώσεις».
 Στέκονται όμως περισσότερο στην άνευ προηγουμένου δήλωση του βουλευτή τους Χαϊρούλα Μισίνι, ο οποίος σε δύο σημεία της ομιλίας του χρησιμοποίησε τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Αυτό συνέβη κατά την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας μέσα στην ελληνική Βουλή.
 Η πρόκληση του βουλευτή των Σκοπίων προκάλεσε την έκπληξη ακόμη και της μεταφράστριας που «κόμπιασε» να πεί αυτό που άκουσε. Οι κ.κ. Τραγάκης και Βενιζέλος όμως (ο πρώτος προήδρευε μάλιστα), αντί να διακόψουν αμέσως τον κ. Μισίνι και να του ζητήσουν να ανακαλέσει, έκαναν πώς δεν άκουσαν τίποτα.
 Ο Β. Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πώς «δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν πράξη τα σχέδια των σκοπιανών, τα οποία εσχάτως εγκρίνουν, όπως φαίνεται από την αδράνεια τους, οι ως άνω πολιτικοί άνδρες».



 Από: epikaira.gr κ Αναγνωστη μέσω olympia