ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Aρχισε η προετοιμασία στην Ε.Π.Σ.Π. Ο ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Aρχισε η προετοιμασία στην Ε.Π.Σ.Π.

Ο ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
--------------------------------------------------------------------------------------------
                Τα σημαντικά συγκριτικά στοιχεία, όπως οι εγκαταστάσεις, οι τουριστικές μονάδες, η αρτιότητα των γηπέδων αλλά και η εμπειρία και διάθεση των ανθρώπων για προσφορά, αποτέλεσαν τους κυριότερους λόγους έτσι ώστε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ να αναθέσει στην ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ τη φιλοξενία, οργάνωση και τέλεση ενός ακόμα αξιόλογου διεθνούς αγώνα.

                Της συνάντησης ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ για την προκριματική φάση του UEFA EURO U-21 2013-2015 (7ος όμιλος) που θα διεξαχθεί στην Κατερίνη (Α΄ ΔΑΚ) την τετάρτη 5 Μαρτίου 2014. Η ώρα θα καθοριστεί αργότερα.
           «Κάθε ανάθεση στην Ε.Π.Σ. Πιερίας όποιας διοργάνωσης αποτελεί μια καινούργια πρόκληση. ’λλωστε έτσι ξεχωρίζουμε και καταξιώνουμε το Πιερικό ποδόσφαιρο πλέον και στον Ευρωπαϊκό ορίζοντα», δηλώνει ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Πιερίας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ.

                «Τίποτε δεν είναι τυχαίο μέχρι τώρα διαδρομή μας αλλά και τα οργανωτικά μας διαπιστευτήρια απέδειξαν στους ιθύνοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ότι η Ένωση μας και η Πιερία γενικότερα διαθέτουν ικανούς ανθρώπους που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών. Ο αγώνας ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ μας δίνει την ευκαιρία να βελτιώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις αθλητικές μας υποδομές και εγκαταστάσεις. Αναγκαίες άλλωστε για τη διεξαγωγή της πολύ σημαντικής διοργάνωσης που θα υποδεχθούμε το καλοκαίρι του 2015. Της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος UEFA EURO U-19 στην οποία θα συμμετάσχουν τα οκτώ καλύτερα Εθνικά συγκροτήματα της γηραιάς ηπείρου. Την περίοδο εκείνη η Πιερία θα αποτελεί την κυψελίδα της ποδοσφαιρικής οικογένειας της Ευρώπης. Μαζί μας θα βρίσκονται οι αξιολογότεροι Ευρωπαίοι ποδοσφαιριστές ηλικίας μέχρι 19 χρόνων, συνοδευόμενοι από παράγοντες, δημοσιογράφους και φιλάθλους των οκτώ κορυφαίων Εθνικών ομάδων» σχολιάζει ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Πιερίας.

                Καταλήγοντας ο κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ  επισημαίνει: «Η αξιοποίηση της βόρειας κερκίδας του Α΄ Δ.Α.Κ. Κατερίνης με την τοποθέτηση καθισμάτων για την αύξηση του αριθμού των φιλάθλων είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Είμαι αισιόδοξος για την έγκαιρη ολοκλήρωση του εγχειρήματος.»

Από το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Ε.Π.Σ. Πιερίας


Η Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ επί...ποδός

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

            Η ανάθεση στην ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ της οργάνωσης, φιλοξενίας και τέλεσης της σημαντικής συνάντησης μεταξύ των Εθνικών ομάδων ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ για την προκριματική φάση του UEFA EURO U-21 2013-2015,αποτελεί ευχάριστη πρόκληση για την οικογένεια της Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ.

            Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Α΄ Δ.Α.Κ Κατερίνης στις 5 Μαρτίου 2014 ημέρα τετάρτη (η ώρα θα καθοριστεί αργότερα) και θεωρείται κρίσιμο λόγω της αναγκαιότητας βαθμών για το Εθνικό μας συγκρότημα.

            Η μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής ΕΛΛΑΔΑΣ που αγωνίζεται στον 7ο όμιλο, την οδηγεί με πέντε αγώνες στην τρίτη βαθμολογική θέση με συγκομιδή εννέα βαθμών. Πρώτη είναι η Πολωνία με δεκαπέντε βαθμούς σε σύνολο επτά συναντήσεων και στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Τουρκία με πέντε παιχνίδια και δέκα βαθμούς.

            Έτσι πλέον η Εθνική ΕΛΛΑΔΑΣ σ΄ αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με ποδοσφαιριστές ηλικίας μέχρι 21 χρόνων (πρώην Ελπίδων), χρειάζεται νικηφόρα αποτελέσματα τόσο στον αγώνα του Μαρτίου με την Τουρκία, όσο και στα εναπομείναντα στις 5-9-2014 στη Σουηδία και στις 9-9-2014 με την Πολωνία στη χώρα μας για να στεφθεί πρωταθλήτρια του ομίλου. Μέχρι τώρα το Εθνικό μας συγκρότημα σημείωσε τρεις νίκες και γνώρισε δύο φορές την ήττα.
            Με γνώμονα την εμπειρία από τις επιτυχείς μέχρι τώρα διοργανώσεις της ΕΠΣΠ, Διοίκηση και Συνεργάτες της Ένωσης προετοιμάζονται με κάθε λεπτομέρεια για τις απαιτήσεις του καθοριστικού παιχνιδιού. Προτεραιότητα η αξιοποίηση της βόρειας κερκίδας του Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα για αύξηση του αριθμού των φιλάθλων.
            «Αν στον αγώνα ΕΛΛΑΔΑΣ-ΣΟΥΗΔΙΑΣ 5-1 που φιλοξενήσαμε στην Κατερίνη στις 15-11-2013 πήραμε άριστα, τώρα πρέπει να το ξεπεράσουμε» δηλώνουν οι άνθρωποι της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.
            Το όλο εγχείρημα από πλευράς διοργανωτών προδικάζει επιτυχία. Όμως η ακόμα μεγαλύτερη δικαίωση θα επέλθει από τη δυναμική παρουσία των φιλάθλων της Πιερίας στο 
καθοριστικό παιχνίδι της Εθνικής ΕΛΛΑΔΑΣ με την Τουρκία.

Από το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Της Ε.Π.Σ. Πιερίας


Στην Κατερίνη 5 Μαρτίου 2014
               
ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ EURO UEFA U21
------------------------------------------------------------------
            Μια ακόμα ποδοσφαιρική διοργάνωση διεθνούς επιπέδου αναθέτει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ στην ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.
            Επιλογή που αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση και επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης και της αποδοχής που απολαμβάνει η Ε.Π.Σ. Πιερίας από την ηγεσία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
            Μετά τις προηγούμενες κορυφαίες διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το τελευταίο διάστημα στο Νομό μας, η Ε.Π.Σ. Πιερίας θα φιλοξενήσει το διεθνή αγώνα ποδοσφαίρου της προκριματικής φάσης UEFA UNDER 21 μεταξύ των εθνικών ομάδων ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
            Ο αγώνας θα φιλοξενηθεί στις 5 Μαρτίου 2014 στο Α΄ Δ.Α.Κ. Κατερίνης.
            Την ανάθεση του σημαντικού για την Εθνική μας αγώνα αποδέχθηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Διοίκηση και οι Συνεργάτες της Ε.Π.Σ. Πιερίας οι οποίοι άρχισαν ήδη τις προετοιμασίες για την άρτια διεξαγωγή της συνάντησης, έτσι ώστε όλοι και πάλι να εκφρασθούν με το θετικότερο τρόπο για την οργανωτική δυναμική των ανθρώπων της ΕΠΣΠ.
            Με την επιλογή της διεξαγωγής στην Κατερίνη του αγώνα ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ, επιβεβαιώθηκε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Πιερίας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ο οποίος μετά την θριαμβευτική νίκη ΕΛΛΑΔΑΣ-ΣΟΥΗΔΙΑΣ 5-1 της 15-11-2013 που διεξήχθη στην πόλη μας, ενθουσιασμένος είχε δηλώσει: «Και την επόμενη συνάντηση της Εθνικής μας αυτή με την Τουρκία θα την φιλοξενήσουμε στην Πιερία γιατί τα συγχαρητήρια όλων προς την Ε.Π.Σ. Πιερίας δεν έχουν τελειωμό.» Και το πέτυχε.
            Εναπομένει και πάλι στη φίλαθλη οικογένεια της Πιερίας να αποδείξει με την πολυπληθή της παρουσία την αγάπη και στήριξη προς το Εθνικό μας συγκρότημα.


Από το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Της Ε.Π.Σ. Πιερίας

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΣΤΟΝ ALPHA ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ’’ ΤΟ AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ… «Από το Μάρκο Βαμβακάρη… στον Μάνο Χατζιδάκι » Με την ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ και τη ΧΟΡΩΔΙΑ του ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ και ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι: Δημήτρης Μπάσης, Σοφία Παπάζογλου, Ζαχαρίας Καρούνης, Κατερίνα Ευγενικού, Βασίλης Προδρόμου, Μαρίκα Φωτοπούλου Διευθύνει ο Νίκος Πατρής




Ομιλία με θέμα: Φυσική καλλιέργεια με παλιές ντόπιες ποικιλίες, από το Δημήτρη Κόκαλα, 8 Φεβρουαρίου 2014, 6 μμ

Η Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη" διοργανώνει ομιλία 
με θέμα: Φυσική καλλιέργεια με παλιές ντόπιες ποικιλίες - Κτήμα Φυσικής καλλιέργειας Δημήτρη Κόκαλα 
Στέκι Πολιτών - Α΄Πάροδος Βότση ( πεζόδρομος), Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, 6 μ.μ.

Τι είναι φυσική καλλιέργεια
Η φυσική καλλιέργεια είναι μια νέα μορφή καλλιέργειας για τα Ελληνικά δεδομένα. Πρόκειται για μια πρωτότυπη εφαρμογή της φιλοσοφίας που μας εξηγεί, πως η φύση μας παρέχει ακριβώς ότι χρειαζόμαστε!
Εξ ορισμού η φυσική καλλιέργεια αποτελεί μια καθαρή μορφή καλλιέργειας, κατά την οποία ο καλλιεργητής φροντίζει καθημερινά τα φυτά του μόνο με πότισμα και ξεβοτάνισμα όταν αυτό χρειάζεται.
Η πλήρης απουσία φυτοφαρμάκων, η καλλιέργεια χωρίς λίπασμα (ούτε κοπριά), η μη χρήση αυξητικών ορμονών και η παραγωγή των προϊόντων στην κατάλληλη εποχή, δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο και ποιοτικό είδος διατροφής με προϊόντα που είναι κατάλληλα για την διατροφή βρεφών, ατόμων τρίτης ηλικίας αλλά και για όσους θέλουν να αυξήσουν την ποιότητα της ζωής τους.
Στη φυσική καλλιέργεια
Ο καλλιεργητής φροντίζει κατά τη διάρκεια του κύκλου του έτους να προετοιμάζει το έδαφος με φυσικό τρόπο ώστε να γίνει κατάλληλο για να φιλοξενήσει τα φυτά, τα οποία φυτεύονται αυστηρά στην εποχή τους. Η μόνη μέθοδος που χρησιμοποιεί ο καλλιεργητής για την ανάπτυξή τους είναι το πότισμα, το οποίο έχει κατάλληλη χρονική στιγμή για κάθε διαφορετικό είδος φυτού και το ξεβοτάνισμα, όταν αυτό είναι απαραίτητο.
  • Δεν γίνεται χρήση λιπασμάτων (ούτε κοπριά)
  • Δεν χρησιμοποιείται κανένα είδος αυξητικής ορμόνης
  • Δεν γίνεται χρήση φυτοφαρμάκων
Οι παραπάνω λόγοι συνθέτουν μια μορφή καλλιέργειας που παράγει μοναδικά σε ποιότητα προϊόντα, την κατάλληλη εποχή. Έτσι πετυχαίνουμε να διατηρήσουμε έναν κύκλο τόσο στην εποχιακή παραγωγή των φυτών, αλλά και στην διατροφή μας.
Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα ο Δημήτρης Κόκαλας θα μας αναλύσει τα παρακάτω θέματα:

  • Τι είναι φυσική καλλιέργεια και πως καλλιεργείτε
  • Καλλιέργεια χωρίς φάρμακα, λιπάσματα και κοπριά
  • Πρόληψη και όχι αντιμετώπιση ασθενειών
  • Καλλιέργεια ντομάτας
  • Δορυφόρος ο εχθρός τις πατάτας
  • Σκουλήκι στο καρότο

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΧΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.




Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου και το Μονορόδι, το διήμερο 1 και 2 Φεβρουαρίου 2014, η εκπαίδευση στη μέθοδο Floortime με εισηγητή τον Jake Greenspan από το The Floortime Center των ΗΠΑ.

Το μοντέλο Floortime εφαρμόζεται σε διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, διαταραχές αισθητηριακής επεξεργασίας, ΔΕΠ-Υ, σύνδρομο Down, εύθραυστο Χ και απευθύνεται σε ειδικούς επιστήμονες που ασχολούνται με το παιδί, αλλά και σε γονείς.

Οι συμμετέχοντες, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον Jake Greenspan  τεχνικές με τις οποίες οι ειδικοί μπορούν να ακολουθούν και να διεγείρουν τα συναισθηματικά ενδιαφέροντα του παιδιού, να εξερευνούν τις ιδέες του και να προκαλούν το παιδί να κάνει επαφή με τους γύρω του, να γίνει δημιουργικό, αυθόρμητο και να κατακτά όλο και περισσότερο διάφορες κοινωνικές, μαθησιακές και συναισθηματικές δεξιότητες.

Οι τεχνικές του Floortime βοηθούν το παιδί να μένει συγκεντρωμένο και να εξασκεί δεξιότητες σκέψης, εμπλοκής με τον άλλον, αλληλεπίδραση, συμβολική και λογική σκέψη.

Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό κέντρο που προσφέρει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Ψυχολογικής Στήριξης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στη συνεχιζόμενη εξειδικευμένη εκπαίδευση. Σημαντική είναι η προσφορά του πρότυπου επιστημονικού κέντρου Μονορόδι που λειτουργεί ως εξειδικευμένο κέντρο για το σύνδρομο Asperger, τον Αυτισμό και την Υπερκινητικότητα.







--
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ


*Λογοθεραπεία - Εργοθεραπεία - Ψυχολογική Στήριξη
*Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

Κοπή πίτας στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου





Με την ευχή, το 2014 να είναι μια καλύτερη χρονιά για την Ελλάδα και για τους απανταχού Έλληνες, πραγματοποιήθηκε κοπή πίτας στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, το απόγευμα του Σαββάτου 1 Φεβρουαρίου 2014 με τη συμμετοχή, μέσω τηλεδιάσκεψης, της Προέδρου της Ανωτάτης Αρχής του Δ.Ι.Μ.Α. κ. Νίνας Γκατζούλη και άλλων μελών του Δ.Σ. και παρουσία του Προέδρου κ. Διονύση Πασχάλη, του Οικονομικού Διευθυντή κ. Αθανάσιου Μαντζούκα, του Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτριου Γιουματζίδη, του Αντιπροέδρου κ. Ιωάννη Καζταρίδη, του Υπεύθυνου Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων κ. Χρήστου Γαλλή, του Καθηγητή Α.Π.Θ. κ. Παντελή Νίγδελη, καθώς επίσης και των μελών κ. Χατζή και κ. Παπαναστασίου
Επιπλέον, συμμετείχαν συνεργάτες, εθελοντές αλλά και φίλοι του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Αντιπρόεδρος κ. Επαμεινώνδας Φαχαντίδης δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί λόγω επαγγελματικού ταξιδιού στο εξωτερικό.

Η Πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής κ. Νίνα Γκατζούλη

Η Πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής κ. Νίνα Γκατζούλη, η οποία βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, μίλησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέσω τηλεδιάσκεψης, και αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Πασχάλη για το σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί μέσα σε λίγους μήνες, ευχήθηκε σ' αυτόν αλλά και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να έχουν υγεία και δύναμη για να ευοδωθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται με στόχο να αποτελέσει το Ίδρυμα κέντρο με διεθνή εμβέλεια σε ζητήματα ιστορίας, επιστημονικής έρευνας, παιδείας και πολιτισμού.
Διαβεβαίωσε δε ότι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις όλης της Υφηλίου θα συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο της νέας Διοίκησης, έργο που ξεκίνησε με το άνοιγμα του Ιδρύματος στην Ελληνική κοινωνία και στους απανταχού Έλληνες.

Ο Πρόεδρος κ. Διονύσης Πασχάλης

Από την πλευρά του ο κ. Διονύσης Πασχάλης αφού ευχήθηκε στην κ. Γκατζούλη και σ' όλους τους Ομογενείς να είναι καλά, ανακοίνωσε, μαζί με τους συνεργάτες του, τη δημιουργία σημαντικών δραστηριοτήτων που θα καταστήσουν το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου ως κέντρο ποιοτικών δράσεων και ταυτόχρονα πόλο έλξης επισκεπτών.
Το φλουρί έτυχε ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Νίγδελης, ο οποίος και πρότεινε το σεβαστό χρηματικό ποσό που διέθετε ο Πρόεδρος ως δώρο στον τυχερό, να δοθεί για την έναρξη ερευνητικού προγράμματος που σχεδιάζεται στο Δ.Ι.Μ.Α. με αντικείμενο πτυχές από την προσωπικότητα και το έργο του Μ. Αλεξάνδρου. Η πρόταση έγινε άμεσα ομόφωνα δεκτή από όλο το Διοικητικό Συμβούλιο. Την κίνησή αυτή, μάλιστα, στήριξαν και ο κ. Μπιλ Γκατζούλης με την σύζυγό του κυρία Νίνα Γκατζούλη, οι οποίοι πρόσφεραν, γι' αυτόν τον σκοπό, ένα εξίσου αξιόλογο ποσό και προφανώς έπεται συνέχεια...
Η εκδήλωση κοπής πίτας ολοκληρώθηκε με ευχές μεταξύ των στελεχών της Ανωτάτης Αρχής και του Δ.Σ. του Διεθνούς Ιδρύματος αλλά και με αναφορές σε διάφορα θέματα.


Τηλ: +302352021000

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ.

ην Κυριακή 2 Φεβρουαρίου Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κολινδρού έκοψε την πρώτη Πρωτοχρονιάτικη πίτα .
Παρευρέθησαν οι Αιδεσιμότατοι  Πατέρες  Παναγιώτης Τιμαμόπουλος και  Χρήστος Παπαϊωάννου,  ο πατέρας Φιλάρετος,  ο πρόεδρος της ΔΗΚΟΙΝΕ κ. Χλεμές Δημήτριος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Λαγδάρης Ευάγγελος ,ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κολινδρού κ.Πελάγος Ηλίας.
Μετά την ευλογία της πίτας από τον Αιδεσιμότατο, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντώνης Κύρκος,  ο οποίος μαζί με τις ευχές του για την νέα χρονιά, αναφέρθηκε και στα πεπραγμένα του Συλλόγου.  Μεταξύ άλλων, τόνισε ιδιαίτερα  την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του συλλόγου και των μελών του και ζήτησε από τα μέλη να δούνε το σύλλογο ως μέρος της δουλειάς τους και να απευθύνονται για τους προβληματισμούς, αλλά και να μοιράζονται τις σκέψεις τους με τους συναδέλφους τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Ευχόμαστε μια χαρούμενη και δημιουργική  χρονιά σε όλους.




















Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στους μαθητές, Ασημίνα Κουκιώτη και Κωνσταντίνο Φαρμάκη, για τις διακρίσεις τους στον 13ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας




Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές, Ασημίνα Κουκιώτη και  Κωνσταντίνο Φαρμάκη, για τις διακρίσεις τους στον  13ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας , που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύλλογο «Φίλοι του Ιδρύματος Μέγας Αλέξανδρος» στη  Θεσσαλονίκη.

Η Ασημίνα Κουκιώτη, που απέσπασε το τρίτο βραβείο και ο  Κωνσταντίνος Φαρμάκης,  που κατετάγη στην 15η θέση,   εκπροσώπησαν  επάξια  το Γυμνάσιο Λιτοχώρου.

Εύχομαι ολόψυχα στους αγαπητούς μαθητές  υγεία, δύναμη, υπομονή και κουράγιο, να σημειώνουν πάντα  επιτυχίες και να εκπληρώνουν όλους τους στόχους τους.

Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους, μορφωμένους, καλλιεργημένους, με  όνειρα,  φιλοδοξίες και  πείσμα, που με θυσίες  και όρεξη   θα αλλάξουν τη σημερινή πραγματικότητα και θα παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο, αρκεί να πιστέψουν στις δυνάμεις τους, να αξιοποιούν  ευκαιρίες και να παίρνουν ώριμες αποφάσεις με τις σωστές επιλογές.

Θερμά συγχαρητήρια και στις οικογένειες και στους εκπαιδευτικούς,  που στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών, τα ενθαρρύνουν για να συνεχίσουν τον αγώνα τους διαγράφοντας  ανοδική  πορεία και εμείς οι Πιεριείς ιδιαίτερα υπερήφανοι στέλνουμε την αγάπη μας και τη θετική μας ενέργεια για να διακριθούν και σε  επόμενους διαγωνισμούς.


   
Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού
                       της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


                                     Σοφία Μαυρίδου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Παραλία   04  Φεβρουαρίου 2014
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ  –
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ
ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ                  
                               

ΑΔΑΠΑΝΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης ανακοινώνει τις κάτωθι ημερομηνίες για τη διενέργεια εξετάσεων υποψηφίων  προς απόκτηση άδειας χειριστού ταχυπλόων σκαφών του Α΄ περιόδου 2014-2015 ως εξής :

- Την 13-02-2014 ημέρα Πέμπτη
- Την 06-03-2014 ημέρα Πέμπτη
- Την 03-04-2014 ημέρα Πέμπτη
- Την 24-04-2014 ημέρα Πέμπτη
- Την 08-05-2014 ημέρα Πέμπτη
- Την 22-05-2014 ημέρα Πέμπτη
- Την 05-06-2014 ημέρα Πέμπτη
- Την 19-06-2014 ημέρα Πέμπτη
- Την 26-06-2014 ημέρα Πέμπτη
- Την 03-07-2014 ημέρα Πέμπτη
- Την 17-07-2014 ημέρα Πέμπτη
- Την 24-07-2014 ημέρα Πέμπτη
- Την 07-08-2014 ημέρα Πέμπτη
- Την 21-08-2014 ημέρα Πέμπτη
- Την 28-08-2014 ημέρα Πέμπτη
- Την 04-09-2014 ημέρα Πέμπτη
- Την 18-09-2014 ημέρα Πέμπτη

       Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στις εξετάσεις , πρέπει να υποβάλλουν αίτηση με τα επισυναπτόμενα το αργότερο πέντε (05) εργάσιμες ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία συμμετοχής  και να φροντίσουν να ενημερωθούν  οι ίδιοι τους για τη διεξαγωγή ή όχι των εξετάσεων στο τηλέφωνο 23510-61209.

                                                                                          Ο Λιμενάρχης  
                                                                                                             

                                                                                       
                                                                     ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ  Λ.Σ.  ΚΟΝΤΕΛΙΔΗΣ Γ.

Ερχεται το Πασχαλινό “Fantastic Football Cup - Corfu 2014”

Ερχεται το Πασχαλινό “Fantastic Football Cup - Corfu 2014”

Ερχεται το Πασχαλινό “Fantastic Football Cup - Corfu 2014”

Προκήρυξη Τουρνουά “Fantastic Football Cup, Corfu 2014” 
Με μεγάλη χαρά το Karpatselis Football Center σας προσκαλεί στο 1ο Τουρνουά Ακαδημιών – Σχολών ποδοσφαίρου με την επωνυμία“Fantastic Football Cup, Corfu 2014” που θα διεξαχθεί από τηνΤετάρτη 23 Απριλίου ως και τη Κυριακή 27 Απριλίου 2014.
Ηδη έχουν δηλώσει συμμετοχή τμήματα των ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ, Μικτές ομάδες ΕΠΣ, ΠΑΕ Βέροια, ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Μακεδονικός Κοζάνης, ενώ αναμένεται και η οριστική συμμετοχή δεκάδων ακόμη επίλεκτων τμημάτων Σχολών Ποδοσφαίρου υψηλού επιπέδου της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Οι ομάδες που θα δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους, θα έχουν τη δυνατότητα να αναρτήσουν το logo του συλλόγου τους στην τελική αφίσα που θα δημιουργηθεί για την ευρύτερη επικοινωνία του τουρνουά σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των συλλόγων, να αποστείλουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή, στην υπεύθυνη επικοινωνίας της διοργάνωσης, Δώρα Ιωακειμίδου ως τα τέλη Ιανουαρίου 2014. (τηλ. 6977 856866 - info@acadimies.gr)
ΣΤΟΧΟΣ - ΣΚΟΠΟΣ του τουρνουά
Σκοπός του τουρνουά είναι η συμμετοχή των μικρών αθλητών στην ψυχαγωγία που προσφέρει η άθληση, η ενίσχυση της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των αθλητών (ευ αγωνίζεσθαι).
Η προώθηση της φιλίας μεταξύ ομάδων και παιδιών. Η ανάπτυξη σχέσεων και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ προπονητών και υπεύθυνων.
Η προβολή του νησιού της Κέρκυρας ως ένας εξαιρετικός τουριστικός προορισμός, τόσο κατά τους χειμερινούς μήνες, όσο και το καλοκαίρι.
Στόχος μας να δώσουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες μας να γνωρίσουν την Κέρκυρα, να μάθουν τα ήθη και έθιμα μας, την ντόπια παράδοση, τον πολιτισμό και να την αγαπήσουν.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Το τουρνουά “Fantastic Football Cup, Corfu 2014” θα διεξαχθεί στη Κέρκυρα, πανέμορφο νησί του Ιονίου, σε αξιολογημένες αθλητικές εγκαταστάσεις με συνθετικό και φυσικό χορτοτάπητα.
ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 23 Απριλίου ως και τη Κυριακή 27 Απριλίου 2014.
Το σύντομο και ενδεικτικό πρόγραμμα
Τετάρτη 23 Απριλίου 2014
Πρωί - μεσημέρι: Άφιξη ομάδων, μεταφορά στα ξενοδοχεία
Τεχνική σύσκεψη διοργανωτών και υπευθύνων ακαδημιών
Μεσημέρι - βράδυ: Ελεύθεροι
Πέμπτη 24 Απριλίου 2014
Πρωί - βράδυ: Αγώνες Α' Φάσης, Αγώνες Β' Φάσης
Παρασκευή 25 Απριλίου 2014
Πρωί: Αγώνες Α' Φάσης, Αγώνες Β' Φάσης
Απόγευμα - Βράδυ: Ημιτελικοί
Σάββατο 26 Απριλίου 2014
Τελικοί αγώνες
Τελετή λήξης, Απονομές
Κυριακή 27 Απριλίου 2014
Πρωί: Ελεύθεροι μετά το πρωινό
Μεσημέρι: Αναχώρηση Ομάδων
*Αναλυτικό πρόγραμμα θα σταλεί στις ομάδες μετά την οριστικοποίηση των συμμετοχών και την κλήρωση των ομίλων.
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οι ηλικιακές κατηγορίες που θα αγωνιστούν στο τουρνουά“Fantastic Football Cup, Corfu 2014” είναι οι παρακάτω:
  • Γεννημένοι 1999 - 2000 (11 Χ 11)
  • Γεννημένοι 2001 - 2002 (11Χ11)
  • Γεννημένοι 2003 - 2004 (8Χ8)
  • Γεννημένοι 2005 - 2006 (6Χ6)
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Μετά από κλήρωση που θα γίνει από την οργανωτική επιτροπή, όλες οι ομάδες θα χωριστούν σε 2 (ή και περισσότερους, αναλόγως του τελικού αριθμού συμμετοχής) ομίλους, σε κάθεηλικιακή κατηγορία και οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 2 φάσεις. 
Γηπεδικές εγκαταστάσεις
  • Αθλητικές Εγκαταστάσεις ΕΠΣ Κέρκυρας - ΚΑΝΟΝΙ 
  • Δημοτικό γήπεδο Κοντοκαλίου
  • Δημοτικό γήπεδο Σκληπερού
  • Δημοτικό γήπεδο Αγίου Ματθαίου
  • Αθλητικό Κέντρο Karpatselis (6X6)
ΚΥΠΕΛΛΑ – ΕΠΑΘΛΑ
Σε ΟΛΟΥΣ τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά, ανεξαρτήτως κατάταξης, θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.
Στη νικήτρια ομάδα (πρώτη) από την κάθε ηλικιακή κατηγορία, θα απονεμηθεί το κύπελλο νικητή, ενώ μετάλλια και αναμνηστικά κύπελλα στους διακριθέντες.
ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
•    Οι ομάδες θα πρέπει βρίσκονται στο γήπεδο 20 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων.
Όλοι οι αγώνες θα αρχίζουν μετά την λήξη του προηγούμενου αγώνα με 10λεπτη διακοπή για χρήση του γηπέδου για ζέσταμα των ομάδων.
•    Τους αγώνες θα διαιτητεύσουν πιστοποιημένοι διαιτητές, ενώ στην τελική φάση θα υπάρχει τριπλέτα διαιτήτων.
•    Σε κάθε αγώνα θα παρίστανται μόνο πιστοποιημένοι προπονητές.
•    Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα
* (Περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με τη διεξαγωγή των αγώνων, θα δοθούν στους ενδιαφερόμενους προπονητές - τεχνικούς διευθυντές)
ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ
Σε κάθε παιγνίδι θα ισχύει φύλλο αγώνα στο οποίο θα αναγράφονται οι διαγωνιζόμενες ομάδες, η ημερομηνία, το αποτέλεσμα, το όνομα του διαιτητή, οι σκόρερ ανά ομάδα, τυχόν κάρτες, τυχόν ενστάσεις και άλλες γενικές παρατηρήσεις που έχουν να κάνουν με αντιαθλητικές ενέργειες από ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες η ακόμα και γονείς / φιλάθλους των διαγωνιζόμενων ομάδων.
Την ευθύνη διατήρησης και συμπλήρωσης του φύλλου αγώνα θα την έχουν οι υπεύθυνοι επιτηρητές σε κάθε γήπεδο.
Για την πιστοποίηση της ηλικίας των αθλητών θα εκδοθεί ονομαστική κάρτα διαπίστευσης.
Για την έκδοση αυτής θα πρέπει ο προπονητής να προσκομίσει είτε δελτίο αθλητή, είτε πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία σφραγισμένη συνοδευόμενα από πιστοποιητικό υγεία σε ισχύ. Σε περίπτωση που τα έγγραφα αυτά δε προσκομισθούν ή δεν ισχύουν, ο αθλητής δεν θα επιτραπεί να συμμετάσχει.
Οι διοργανωτές θα μπορούν να προβούν σε έλεγχο ηλικίας ανά πάσα στιγμή, είτε πριν, είτε κατά την διάρκεια η και αμέσως μετά το τέλος του κάθε αγώνα.
Τυχόν ενστάσεις η απαίτηση από ομάδες για έλεγχο ηλικιών θα πρέπει να γίνονται είτε πριν, είτε κατά την διάρκεια η και αμέσως μετά το τέλος του κάθε αγώνα αφού πρώτα ειδοποιηθεί ο διαιτητής ή ο υπεύθυνος γηπέδου για την πιο πάνω απαίτηση πριν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 120 €

Το κόστος διαμονής, σίτισης και μετακίνησης είναι 120 € για τον κάθε συμμετέχοντα αθλητή, αλλά και τους συνοδούς γονείς ή φίλους που θέλουν να επισκεφτούν τη Κέρκυρα και να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση.
Το κόστος περιλαμβάνει τη διαμονή σε ένα από τα παρακάτω επιλεγμένα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
Κάντε κλικ στο λινκ του ξενοδοχείου προκειμένου να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου


Διαμονή στο ξενοδοχειακό συγκρότημα "Montaniola Corfu" στο Αχίλλειον
Διαμονή στο ξενοδοχειακό συγκρότημα "Feakion Hotel Corfu" στα Γουβιά
Διαμονή στο ξενοδοχειακό συγκρότημα "Alexandros Hotel Corfu"στο Πέραμα

Διαμονή στο ξενοδοχειακό συγκρότημα "Popi Star Hotel Corfu" στα Γουβιά
  • •    Διαμονή 5 ημέρες σε ξενοδοχείο της επιλογής σας (4 διανυκτερεύσεις, 23, 24, 25, 26, Απριλίου και αναχώρηση στις 27 Απριλίου 2014)
  • •    Πρωινό καθημερινά
  • •    Δυο πλήρη γεύματα ανά ημέρα (μεσημεριανό και βραδινό) σε μπουφέ
  • •    Μετακινήσεις με πούλμαν από το Λιμάνι της Κέρκυρας στο Ξενοδοχείο κατά την άφιξη και από το ξενοδοχείο στο Λιμάνι κατά την αναχώρηση.
  • •    Μετακινήσεις με πούλμαν για όλους τους αγώνες από το ξενοδοχείο στα γήπεδα και επιστροφή

    Κόστος συμμετοχής για τους αγώνες δεν υπάρχει και οι παροχές που παρέχονται δωρεάν είναι:
  • -    Γήπεδα, εγκαταστάσεις
  • -    Ιατροί στους αγώνες
  • -    Διαιτητές αγώνων
  • -    Γραμματεία Αγώνων
  • -    Οργάνωση, Τεχνικοί υπεύθυνοι
  • -    Νερό εμφιαλωμένο για κάθε αθλητή, σε κάθε αγώνα
  • -    Μπάλες
  • -    Προπονητικό υλικό (για προθέρμανση αθλητών)
  • -    Κύπελλα, μετάλλια, αναμνηστικά διπλώματα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο τουρνουά μπορούν να συμμετέχουν ακαδημίες και σχολές ποδοσφαίρου, αθλητικών σωματείων αλλά και ιδιωτικές από όλη την Ελλάδα.
Οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Fantastic Football Cup 2014 θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα2661028565 και 6932335566 (Βαγγέλης Καρπατσέλης).
Οι ομάδες που τελικά θα οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή τους, θα ειδοποιηθούν για τις περαιτέρω διαδικασίες εγγραφής (ονομαστικές λίστες αθλητών ανά κατηγορία, φωτογραφίες, πιστοποιητικά γέννησης και λοιπά δικαιολογητικά). Πριν τους αγώνες θα υπάρξει συνάντηση όλων των τεχνικών προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση αλλά και γνωριμία όλων των προπονητών.
Η διοργάνωση θα καλυφθεί από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας σε πανελλήνιο επίπεδο
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
Σας περιμένουμε στην Κέρκυρα!
Με Αθλητικούς χαιρετισμούς
Βαγγέλης Καρπατσέλης

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013
Χορηγός επικοινωνίας
acadimies.gr 

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Δώρα Ιωακειμίδου 
τηλ. 6977 856 866


Η Ελ Παις Αποκαλύπτει Έγγραφο του ΔΝΤ για το πρώτο μνημόνιο στην Ελλάδα!! "ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ"

Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τα παρασκήνια του Μαΐου 2010. Γερμανοί, Γάλλοι και Ολλανδοί δεσμεύτηκαν ότι δεν θα πωλούν ελληνικά ομόλογα-κι έκαναν το αντίθετο. Η ελληνική κυβέρνηση «απέκλεισε» κούρεμα του χρέους. Οι τότε αντιρρήσεις μελών του ΔΝΤ.
Άκρως εμπιστευτικό έγγραφο που συντάχθηκε το Μάιο του 2010 από τις υπηρεσίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα Ελ Παίς. Σύμφωνα με αυτό το εσωτερικό, υπηρεσιακό έγγραφο, οι κυβερνήσεις της Γερμανίας της Γαλλίας και της Ολλανδίας είχαν δηλώσει επισήμως ενώπιον του συμβουλίου του ΔΝΤ, ότι οι τράπεζες τους έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν την Ελλάδα και να μην προχωρήσουν σε πωλήσεις ελληνικών ομολόγων.
Τα στοιχεία όμως δείχνουν – όπως επισημαίνει και η ισπανική εφημερίδα- ότι συνέβη το ακριβώς αντίθετο.
Εξίσου ίσως σημαντικό είναι ότι ένα από τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκε για να περάσει το ελληνικό πρόγραμμα των 110 δισ. ευρώ, κάμπτοντας τις αντιρρήσεις όσων κρατών-μελών πίστευαν ότι πρέπει να γίνει και κούρεμα του χρέους, ήταν ότι η ίδια η ελληνική κυβέρνηση έχει «αποκλείσει» οποιαδήποτε τέτοια λύση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο:
«αρκετά μέλη (Αργεντινή, Βραζιλία, Ινδία, Ρωσία και Ελβετία) τόνισαν ότι από το πρόγραμμα λείπει ένα στοιχείο: θα έπρεπε να περιλαμβάνει αναδιάρθρωση χρέους και PSI για να αποφευχθεί, σύμφωνα με τη Βραζιλία ‘μια διάσωση των κατόχων ελληνικών ομολόγων, κυρίως ευρωπαϊκών χρηματοοικονομικών οίκων’. Ο εκπρόσωπος της Αργεντινής ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με το πρόγραμμα καθώς έδειχνε να επαναλαμβάνει τα λάθη (όπως μη βιώσιμη δημοσιονομική σύσφιξη) που καταγράφηκαν στην κρίση της Αργεντινής το 2001».
Όπως αναφέρεται προς έκπληξη των ευρωπαίων-μελών του συμβουλίου και ο Ελβετός ασπάστηκε τις παραπάνω απόψεις για έλλειψη αναδιάρθρωσης χρέους στο πρόγραμμα και σημείωσε την ανάγκη να συνεχιστούν οι συζητήσεις για ένα μηχανισμό αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους.
Τα στελέχη του ΔΝΤ, όμως, σημείωσαν ότι «η αναδιάρθρωση χρέους έχει αποκλειστεί από τις ίδιες τις ελληνικές αρχές». Παρότι υπήρξαν συζητήσεις για PSI, η επανάληψη του μοντέλου από τη συνεργασία των τραπεζών στην «Πρωτοβουλία της Βιέννης» δεν ήταν δυνατή γιατί τα ελληνικά ομόλογα ήταν διασκορπισμένα μεταξύ άγνωστου αριθμού κατόχων. Ο κ. Lipsky σημείωσε ότι το 90% αυτών των ομολόγων δεν περιλαμβάνουν ρήτρα συλλογικής ευθύνης (Collective Action Clause), κάτι που θα περιέπλεκε την αναδιάρθρωση ακόμη περισσότερο.
Ωστόσο «οι εκπρόσωποι της Ολλανδίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας μετέφεραν στο συμβούλιο τις δεσμεύσεις των εμπορικών τους τραπεζών να στηρίξουν την Ελλάδα και γενικά να διατηρήσουν την έκθεσή τους σε αυτή».
Τα παραπάνω δεν αποτελούσαν τη μοναδική κριτική που ασκήθηκε στο πρόγραμμα:
* Εκπρόσωποι Αυστραλίας, Καναδά, Κίνας, Ρωσίας και Ελβετίας σημείωσαν ότι οι καθυστερήσεις υποδεικνύουν τα κενά στην αρχιτεκτονική της ευρωζώνης, περιλαμβανομένης μιας επικοινωνιακής στρατηγικής που «μπερδεύει».
* Οι εκπρόσωποι της Κίνας και της Ελβετίας σημείωσαν με έμφαση ότι η ανάπτυξη τελικά θα καθορίσει την ικανότητα της Ελλάδας να διαχειριστεί το βάρος του χρέους. Οπως είπαν ακόμα και μικρή απόκλιση από το βασικό σενάριο μπορεί να εκτροχιάσει τους στόχους δημοσιονομικής σύσφιξης και να βάλει την βιωσιμότητα του χρέους σε κίνδυνο. Τα στελέχη του ΔΝΤ τότε υποστήριξαν ότι υπάρχουν και «ανοδικά ρίσκα», τα οποία πιθανότατα σχετίζονται με το άγνωστο μέγεθος της «μαύρης οικονομίας».
* Μεταξύ των μελών του συμβουλίου υπήρξε προβληματισμός για τα ρίσκα που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα λόγω της μεγάλης δημοσιονομικής προσαρμογής στην οποία στοχεύει. Προβλημάτισε η πιθανότητα να πληγεί η φήμη του Ταμείου. Ο Ρώσος εκπρόσωπος πάντως σημείωσε ότι προγράμματα όπως εκείνα της Βραζιλίας και της Τουρκίας που είχαν μεγάλα ρίσκα τελικά πέτυχαν.
Στελέχη του ΔΝΤ πάντως, παραδέχθηκαν το υψηλό ρίσκο ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους. Δήλωσαν ότι «εκτιμούν πως το χρέος είναι βιώσιμο μεσοπρόθεσμα, αλλά σημαντικές αβεβαιότητες κάνουν δύσκολο το να το δηλώσει κανείς κατηγορηματικά». Οι ίδιοι τόνισαν ότι το πρόγραμμα δεν θα πετύχει αν δεν προχωρήσουν οι δομικές μεταρρυθμίσεις.

Το κορίτσι του Ρόμποκοπ είναι για φωτογράφιση – Η Άμπι Κόρνις λατρεύει τους ένστολους

abbie2-570
Η Κλάρα Μέρφι θέλει ατσαλένιους άντρες. Στη κυριολεξία.
Δεν γνωρίσαμε ποτέ επίσημα την κυρία Μέρφι στα προηγούμενα Ρόμποκοπ. Ακόμη όμως και να είχαμε ενβαθύνει περισσότερο στο χαρακτήρα της, δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με τίποτα με την καυτή Άμπι Κόρνις.
Το διάσημο μοντέλο και ηθοποιό θα υποδυθεί την γυναίκα του Ρόμποκοπ στη νέα ταινία του Χοσέ Παντίγια, που υπόσχεται να δώσει την σέξι όμορφη νότα στο έργο.
Δείτε την φωτογράφιση της για το περιοδικό DT.
abbie1-570
abbie3-570