ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Η ΝΕΑ “ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΣΟΚ” ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

dimoskopisi-allothi-400x600

Μια νέα διαδικτυακή «δημοσκόπηση» από τα αποτελέσματα της οποίας κρατάμε(όπως σε όλες άλλωστε)αποστάσεις και έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις για την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της έρευνας, βλέπει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας από διαδικτυακό ιστότοπο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν από το ρεπορτάζ, η ιστοσελίδα η οποία λογικά «γέρνει» ιδεολογικά προς την «Πατριωτική Δεξιά» φαίνεται ξεκάθαρα ότι «αβαντάρει» κόμματα όπως οι ΑΝ.ΕΛ. του Πάνου Καμμένου. Όμως στα γενικά της χαρακτηριστικά και παρά το γεγονός ότι πουθενά δεν αναγράφεται το δείγμα και η πηγή μέτρησης, τα ποσοστά που δείχνει συμπίπτουν σε γενικές γραμμές με όλες τις τελευταίες «κρυφές» έρευνες που φέρεται να έχουν πραγματοποιήσει για λογαριασμό ξένων πρεσβειών, εργολάβοι-δημοσκόποι. Η συγκεκριμένη έρευνα αφορά τις εθνικές εκλογές.

Η ΝΔ κρέμεται κοντά στο 12%, το ΠΑΣΟΚ καταβυθίζεται στο 2.5, η «Χρυσή Αυγή» καλπάζει κοντά στο 19%, οι ΑΝΕΛ σκαρφαλώνουν στο 15%(ποσοστό ρεκόρ), το ΛΑΟΣ πιάνει το 2% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανέβει στο 24% με αυξητικές τάσεις. Οι υπόλοιποι δεν μπαίνουν στη Βουλή, πλην του ΚΚΕ που βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας(4%).

Πηγή έρευνας:

«ΑΛΛΟΘΙ PRESS ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ»(Ιστότοπος που υποστηρίζεται από ομογενείς και της Γερμανίας)



Αντιδράσεις

Ξέχωρα από την συγκεκριμένη δύσπιστη έρευνα, ήδη στο εξωτερικό καταγράφονται αντιδράσεις για την περιρρέουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Μάλιστα η «Χρυσή Αυγή» βλέποντας τα ποσοστά της να αυξάνουν με χαρακτηριστική άνεση, παρά τις διώξεις, κάνει αναφορά από χθες σε δημοσιεύματα μεγάλων φύλλων όπως οι New York Times και η Wall Street Journal. Σημειώνεται χαρακτηριστικά:

Οι «New York Times» κατ’ αρχάς, αναφέρονται στην ίδρυση της «Εθνικής Αυγής», επισημαίνοντας τα εξής: «Με στόχο να παρακάμψουν ενδεχόμενες προσπάθειες της κυβέρνησης για την απαγόρευση του κόμματος, ενόψει των ευρωεκλογών, στελέχη της Χρυσής Αυγής σκοπεύουν στη δημιουργία νέου κόμματος. Η αλλαγή ονομασίας μοιάζει με ελιγμό, ο οποίος αποσκοπεί να παρακάμψει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τον έλεγχο της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησαν πέρυσι».

Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι, «μολονότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη δυνατότητα απαγόρευσης πολιτικών κομμάτων, προσπάθησε να αμβλύνει την επιρροή της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική οργάνωση». Παρά επίσης την προφυλάκιση των ηγετικών στελεχών του εθνικιστικού και ξενοφοβικού κόμματος, η δημοφιλία του παραμένει υψηλή». Τέλος, παρατίθενται οι αριθμοί από πρόσφατη (φανερή) δημοσκόπηση για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας ότι «παρά τις ενδείξεις για μεταστροφή της ελληνικής οικονομίας, μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, η εύθραυστη κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αντιμετωπίζει έντονες πιέσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την Χρυσή Αυγή, που διευρύνουν την επιρροή τους λόγω της αντίδρασης των Ελλήνων στη λιτότητα».

Η Wall Street Journal, αρχίζει με τα… γνωστά περί «σειράς βίαιων επεισοδίων και ρατσιστικών επιθέσεων» και καταλήγει με την εξής διαπίστωση: «Η δημοφιλία της Χρυσής Αυγής ενισχύθηκε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της υψηλής ανεργίας, όπως φανερώνει και η στήριξη που απολαμβάνει σε φτωχές περιοχές, όπου αναπτύσσονταν και διάφορες ανθρωπιστικού χαρακτήρα δραστηριότητες, με τον παράλληλο αποκλεισμό των μεταναστών. Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το κόμμα φέρεται να διατηρεί την ισχύ του, παρά τις διώξεις που έχουν ασκηθεί».

Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στη σημερινή “Ελεύθερη Ώρα”

Στη Βραζιλία του Μουντιάλ τα παιδιά εκπορνεύονται για 3 ευρώ -Συγκλονιστικές σκηνές στα πεζοδρόμια [εικόνες

bra2

Τα κορμάκια τους ακόμα δεν έχουν σχηματισθεί… Και όμως τα πουλούν ακόμα και για 3 ευρώ. Στη Βραζιλία, όπου αναμένεται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, τα παιδιά παύουν να είναι παιδιά. Γίνονται σάρκα όπου κάποιοι ξεσπούν τις αρρωστημένες τους ορέξεις…

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ρεπορτάζ του Skynews. Ο δημοσιογράφος Jason Farell βρέθηκε στις φαβέλες εκεί που μαστίζουν η πείνα, τα ναρκωτικά και η πορνεία ακόμα και στις τρυφερές ηλικίες των μικρών παιδιών.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, παιδιά ηλικίας 12 ετών εκπορνεύονται ακόμα και για £2.55 (3 ευρώ) με £5.10 (6 ευρώ)!


Στην πόλη Recife που είναι στη βορειανατολική Βραζιλία, ο δημοσιογράφος συνάντησε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών που κάνουν χρήση ναρκωτικών ενώ πολλά από αυτά πουλούν το κορμί τους.


Οπως αποκαλύπτει πηγαίνουν σε clubs και βρίσκουν ενήλικες που θέλουν να πάνε μαζί τους ή πολλές φορές κάνουν πιάτσα στους δρόμους από όπου και οι ενδιαφερόμενοι πηγαίνουν και «παραλαμβάνουν» τις δυστυχισμένες αυτές ψυχές.


Ο δημοσιογράφος συνομίλησε και με την 17χρονη Rochelle η οποία εκπορνεύεται από την ηλικία των 13 ετών, όπως κάνουν και οι τρεις αδερφές της.


«Εφυγα από το σπίτι μου… Κάνω χρήση ναρκωτικών και πολλές φορές πηγαίνω με άντρες για λιγότερα από £2.55 (3 ευρώ)».

Το σύστημα προστατεύει το εμπόριο στην υγεία! Oι δικαστές κι εισαγγελείς που γράφουν το Σύνταγμα και κάνουν τους γερμανούς; Για τη λεγόμενη δικαιοσύνη ισχύει το Σύνταγμα ή ο Πάχτας, Γεωργιάδης, Μέρκελ και σια;


ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
Για συμμορίες  που εκμεταλλεύονται την αγωνία, την φτώχεια και την υγεία των φτωχών ανθρώπων  βρίσκονται παντού σε ολόκληρο το κρατικό νοσοκομειακό σύστημα κανει λόγο το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα ενώ καταγγέλλει ότι  το  σύστημα προστατεύει το εμπόριο στην υγεία
Διαβάστε ολόκληρη τη καταγγελία...
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ (ΚΙΦΒ)
Ελλησπόντου 12 – Βύρωνας
210-7628209 + 6977.747431
Egmont1937@gmail.com
Καταγγελία
Η κ. Βιτάλη Μαρία, υπερήλικη και ανασφάλιστη, έκανε αγγειογραφία στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Εκεί διαγνώσθηκε ότι έχει ανάγκη άμεσης χειρουργικής επέμβασης (BYPASS) καθώς, όπως της είπαν, όλες οι αρτηρίες της ήταν...
βουλωμένες.
O γιατρός του ΝΙΜΤΣ που έκανε την αγγειογραφία, αμέσως μετά, με δική του πρωτοβουλία, κάλεσε έναν γιατρό από το ΙΑΣΩ (!), ο οποίος συναντήθηκε και εξήγησε στην κ. Βιτάλη ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά επείγουσα, ότι το ΝΙΜΤΣ δεν έχει την δυνατότητα να κάνει αυτές τις επεμβάσεις και ότι αυτός θα μπορούσε να κάνει την χειρουργική επέμβαση στο ΙΑΣΩ, με 5.000 ευρώ, που είναι η συνολική αμοιβή για όλη την ομάδα!....Η περίπτωση αυτή δεν είναι μοναδική. Το ΚΙΦΒ κάθε εβδομάδα δέχεται σωρεία παρόμοιων καταγγελιών
Τέτοιες συμμορίες , που εκμεταλλεύονται την αγωνία, την φτώχεια και την υγεία των φτωχών ανθρώπων του λαού μας, βρίσκονται παντού σε ολόκληρο το κρατικό νοσοκομειακό σύστημα, με εξαίρεση βέβαια ένα σημαντικό ποσοστό πραγματικά προοδευτικών και ουμανιστών γιατρών, που τιμάνε την επιστημονική τους αποστολή και τον όρκο του Ιπποκράτη και τους έχουμε δει να πολεμάνε όρθιοι στις επάλξεις του καθήκοντος, να στέκονται ως επιστήμονες μαχητές, να τρέχουν και πολλές φορές να «πηδάνε» πάνω και ανάμεσα από τα ράντζα, να συμπάσχουν και να προσφέρουν!...
Τα φαινόμενα της εμπορίας της υγείας, του πόνου και των αδιεξόδων της φτώχειας, τα οποία μαρτυρούν, μεταξύ των άλλων, όχι μόνο την ηθική εξαχρείωση αλλά και την ωμή καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών, την εξαχρείωση και την  κατάρρευση αυτού του ίδιου του ΕΣΥ και δεν ανήκουν στα «άνθη του κακού», τα οποία συναντά κανείς σπάνια, αλλά έχουν εδώ και χρόνια μονιμοποιηθεί και έχουν προσλάβει μαζικές διαστάσεις, σαρώνουν κυριολεκτικά το ΕΣΥ.  Τα φαινόμενα αυτά αγκαλιάζουν μεγάλες μάζες ανάξιων γιατρών και άλλων στελεχών της υγείας, που έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα και αποτελούν, συνήθως, πολιτικά, κοινωνικά και εκλογικά του στηρίγματα. Είναι γεννήματα μιας  μακροχρόνιας σήψης και καρπός του κοινωνικού συστήματος της εκμετάλλευσης και του διεφθαρμένου δικομματισμού, ο οποίος σήμερα έχει προσλάβει την μορφή της διακυβέρνησης. Γι αυτή την πολιτική και κρατική εξουσία οι βαριά άρρωστοι είναι αντικείμενα εκμετάλλευσης και πηγή μαύρων εσόδων.
Όλα αυτά είναι σε γνώση της κυβερνητικής και της ευρύτερης πολιτικής εξουσίας γι’ αυτό και προστατεύονται από κρατικούς και πολιτικούς μηχανισμούς, από  διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων και από  ορισμένους ηγετικούς κύκλους του συνδικαλιστικού κινήματος. Γι’ αυτό, επίσης, βρίσκονται, κατά κανόνα, έξω από κάθε φορολογικό έλεγχο ενώ οι παρανομίες τους απολαμβάνουν,  για δεκαετίες, καθεστώς ατιμωρησίας.
Δ. Σουλιώτης
Υπεύθυνος ΚΙΦΒ
5/2/2014

Η Μάιλι Σάιρους ποζάρει topless με τους φωτογράφους του περιοδικού W

cyrus10-570
Πριν από λίγο καιρό μας έδειξε τη νέα αποκαλυπτική της φωτογράφιση στο W Magazine.
Φαίνεται όμως πως η διάσημη τραγουδίστρια ήρθε πιο κοντά με τους διάσημους φωτογράφους Μερτ Αλας και Μάρκους Πιγκότ, οι οποίοι δεν δίστασαν να γδυθούν και να πέσουν στο κρεβάτι μαζί της.
Η Μάιλι δεν αντιστάθηκε στη φωτογραφία και πόζαρε γυμνόστηθη μπροστά στον φωτογραφικό φακό.

Νέος ισχυρός μετασεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Νέος ισχυρός μετασεισμός 3,8 Ρίχτερ στη Κεφαλονιά
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 Ρίχτερ, σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του αυτόματου συστήματος του Γεωδυναμικού Ινιστιτούτου, σημειώθηκε στις 20.05 στη Κεφαλονιά. Το επίκεντρο εντοπίζεται 14 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Ομολόγησε μίζες 3 εκατομμυρίων ευρώ αλλά αφέθηκε ελεύθερος με βούλευμα ο Ευσταθίου

Panagiotis Eustathiou-570
Ελεύθερος θα παραμείνει ο Παναγιώτης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας STN Atlas, που κατηγορείται στην υπόθεση των εξοπλιστικών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Οι Εφέτες έκριναν την έφεση που άσκησε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κατά της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που άφηνε ελεύθερο τον 83χρονο κατηγορούμενο, όταν κλήθηκε να άρει διαφωνία για την προφυλάκιση του κ. Ευσταθίου.
Με το βούλευμα τους, οι Εφέτες, παρά την αντίθετη γνώμη του Εισαγγελέα Εφετών που εισηγήθηκε φυλάκιση του κατηγορουμένου, αποφάσισαν με πλειοψηφία 2 προς 1, ότι ο Παναγιώτης Ευσταθίου θα παραμείνει ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους.
Υπενθυμίζεται ότι ο 83χρονος μεσάζων εμπλέκεται στα προγράμματα προμήθειας των υποβρυχίων και των αντιπυραυλικών συστημάτων ASRAD και απολογούμενος φέρεται να ομολόγησε πως έδωσε «μίζες» 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκει στην υπόθεση της διακίνησης παράνομων χρημάτων τουλάχιστον δέκα πρόσωπα, εκ των οποίων δυο αρχηγούς Σωμάτων, ως αποδέκτες χρημάτων, αλλά και τρεις ή τέσσερις Γερμανούς υπηκόους, υψηλόβαθμα στελέχη της επίμαχης εταιρίας ως αυτούς που «μοίρασαν τα χρήματα».
Από τα στοιχεία που έχει η ανάκριση, σε βάρος του κ. Ευσταθίου πάντως φαίνεται να έχουν διακινηθεί από λογαριασμούς του περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ.
Με αφορμή την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος του κ. Ευσταθίου δήλωσε:
«Η Δικαιοσύνη αξιολόγησε τα σοβαρά προβλήματα υγείας του κ. Ευσταθίου, καθώς και το γεγονός ότι εμπράκτως συνδράμει τον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή, στο δύσκολο έργο του, να διερευνήσει την σύνθετη υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων».

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες την ώρα που η κυβέρνηση κάνει διορθωτικές ρυθμίσεις

Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων - Στις πλατείες ξανά από σήμερα τα τρακτέρ
Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να προλάβει -με ελιγμούς και διαρθρωτικές ρυθμίσεις στη φορολογία- την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών, οι τελευταίοι έχουν ήδη αρχίσει να «ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ και να δεσμεύονται πως αν δεν ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματά τους θα κλείσουν τους δρόμους.
Ήδη τα πρώτα σημάδια των αντιδράσεών τους έχουν ξεκινήσει στην περιφέρεια, όπου στα όρια των νομών Αρκαδίας και Λακωνίας, επί της εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης, στο ύψος του κόμβου Καρυών, βρίσκονται μαζεμένοι αρκετοί αγρότες από τους δυο νομούς και δηλώνουν πως θα μείνουν στο μπλόκο έως ότου η κυβέρνηση ενσκήψει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στην άκρη της εθνικής χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Δ.Υ. ΕΣΑΚ - Σ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Δ.Υ. ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Η Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ) εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των φτωχών και μεσαίων αγροτών προκειμένου να επιβιώσουν απέναντι στα εξοντωτικά μέτρα που τους επιβάλλουν κυβέρνηση και ΕΕ, στην καταστολή και την τρομοκρατία, στον «κοινωνικό αυτοματισμό» που πάνε να καλλιεργήσουν σε βάρος τους και σε βάρος συνολικά των λαϊκών αγώνων.
ΣΤΟΧΟΣ της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής που προωθείται στο πλαίσιο της ΚΑΠ είναι η ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων στην αγροτική παραγωγή, στην παρασκευή και τη διακίνηση των τροφίμων, που θα γίνονται από μεγάλες καπιταλιστικές καθετοποιημένες μονάδες. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η τάση συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε ακόμη λιγότερα χέρια που διαγράφεται στην Ελλάδα, από τη δεκαετία ακόμα του '80, στο πλαίσιο της ΕΕ που θα επιταχυνθεί με την ΚΑΠ 2014 - 2020.
Επιπλέον, τα προβλήματα των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών (αύξηση κόστους παραγωγής, μείωση τιμών παραγωγού) εντείνεται τόσο με το νέο φορολογικό σύστημα που εξοντώνει τους αγρότες όσο και με το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ που ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα, για την αυστηροποίηση των όρων αδειοδότησης των κτηνοτροφικών μονάδων, σε βάρος των μικρών κτηνοτρόφων. Επίσης, το εν λόγω νομοσχέδιο περιείχε ακόμα και μέτρα που απαλλάσσουν τις μεγάλες επιχειρήσεις από υποχρεώσεις που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, η οποία μπαίνει σε μεγαλύτερο κίνδυνο.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. Όσο η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και διακίνηση των τροφίμων ελέγχονται από τα μονοπώλια και υποτάσσονται στους νόμους του καπιταλιστικού κέρδους, τόσο θα ενισχύονται οι αγροτοκαπιταλιστές, τόσο θα διαιωνίζεται η παραγωγή αγροτικών προϊόντων με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Να γιατί ο αγώνας για την επιβίωση των φτωχών και μεσαίων αγροτών, για να είναι αποτελεσματικός, πρέπει να στρέφεται ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν τη στρατηγική της, ανεξάρτητα από μείγμα διαχείρισης.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα να στηρίξουν το επόμενο διάστημα τους πολύμορφους κατά τόπους αγώνες των Αγροτών, γιατί ο αγώνας που δίνουν οι αγρότες δεν είναι μόνο ζήτημα αλληλεγγύης. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, αφορά συνολικά το λαό, πρώτα απ' όλα επειδή συνδέεται με το ζήτημα παραγωγής διατροφικών προϊόντων που είναι ζήτημα πρώτης γραμμής για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. ΓΙ’ ΑΥΤΟ πρέπει να βρουν την αμέριστη συμπαράσταση από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

6-2-2014


ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ


Η τοπική διοίκηση στην χώρα μας,  μετά της αλλαγές που επιδέχτηκε το θεσμικό της πλαίσιο  το 1994 και με της κατευθύνσεις της Ε.Ε, έχει μετατραπεί στο μακρύ χέρι της κεντρικής-κρατικής διοίκησης για την προώθηση και αποτελεσματική εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής.
Οι αλλαγές αυτές αφορούσαν το σύνολο των χωρών-μελών της Ε.Ε, στα πλαίσια προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών, που είχε ανάγκη το σύστημα η καπιταλιστική Ε.Ε, για την αναπαραγωγή του,  την ενίσχυση της  ανταγωνιστικότητας  και κερδοφορίας του κεφαλαίου.
 Από αυτή την σκοπιά το περιεχόμενο αυτών των αλλαγών, είχαν αντιδραστικό,     αντιλαϊκό χαρακτήρα.  Απαντούσαν στις αξιώσεις του κεφαλαίου για την μετατροπή του λαογέννητου αυτού θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε ένα επιπλέον εργαλείο στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών-καπιταλιστών. Η αξιοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν αναγκαία για της δυνάμεις του κεφαλαίου. Για να διοχετευτούν τα συσσωρευμένα κεφάλαια των καπιταλιστών, να αναπαραχθούν νέα κεφάλαια-κέρδη,  να περάσουν όσο γινόταν ανώδυνα όλες της αντιδραστικές, αλλαγές-ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, να προωθήσου την επιχειρηματικότητα-εμπορευματοποίηση τομέων κοινωνικών υπηρεσιών-παροχών μέσα από την λογική της ανταποδοτικότητας και ιδιωτικοποίησης.
Σε αυτή την κατεύθυνση γίναν και οι συνενώσεις των δήμων με τους γνωστούς νόμους ‘’ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ’’ και’’ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’  για να γίνει μεγαλύτερη συγκέντρωση τομέων-κλάδων, για να διευκολυνθεί το ξεπούλημα και η εκμετάλλευση σε μεγαλοεργολάβους, καπιταλιστές που στοχεύουν μόνο στην μεγιστοποίηση των κερδών τους.
Αυτή την αντιδραστική πολιτική στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, που αλλοίωναν το περιεχόμενο της, στήριξαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου με νύχια και με δόντια Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΣΥΡΙΖΑ εκτός του ΚΚΕ, που στηλιτεύτηκε από της παραπάνω δυνάμεις σαν οπισθοδρομικό, παρωχημένο.
Αυτές οι δυνάμεις κάνουν καλά αυτό που κάνουν τόσα χρόνια στο χώρο της τοπικής διοίκησης και όχι μόνο. Να λένε ψέματα στο λαό για της συνέπειες αυτών των αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με την μάσκα του ανεξάρτητου, υπερκομματικού, συγκαλύπτουν το πολιτικό περιεχόμενο των εκλογών στην τοπική διοίκηση, κλέβοντας με αυτόν τον τρόπο την λαϊκή ψήφο   κεφαλαιοποιώντας την μετά στην αντιλαϊκή πολιτική υπέρ του κεφαλαίου. Η υποκρισία τους περισσεύει όταν επικαλούνται ότι η πολιτική τους έχει την έγκριση του λαού.
Ο λαός να μην τσιμπήσει στους επίδοξους-επίπλαστους <<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ>> που ήδη εμφανίστηκαν στον δήμο της Κατερίνης και όχι μόνο. Επικαλούνται <<ΑΛΛΟΝ ΔΡΟΜΟ>> με τα ίδια φθαρμένα υλικά του χθες. Με διαβουλεύσεις στα παρασκήνια, με διάφορα κοπρεμί και συμφωνίες στο σκοτάδι, μακριά από τα μάτια του λαού και αφού με βάση τους υπολογισμούς τους εξασφαλίζοντας έτοιμα κουκιά φοράνε την μάσκα του ανεξάρτητου και σαν <<ΑΛΕΞΩΠΤΙΣΤΕΣ>> δηλώνουν πως είναι έτοιμοι να παλέψουν για τον τόπο τους. Ο καιροσκοπισμός και ο τυχοδιωκτισμός σε όλο το μεγαλείο. Εδώ οι αρχές και η πολιτική μπαίνουν στην άκρη προς το παρόν.
 Σε αυτή την κατεύθυνση παίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι τακτική του σε όλη την Ελλάδα. Αφού αναπροσαρμόζεται συνεχώς, δίνει καθημερινά εξετάσεις στους εγχώριους και διεθνείς θεματοφύλακες του κυριάρχου αστικού πολιτικού συστήματος, στα <<αφεντικά>> των Βρυξελλών και της Η.Π.Α,  διεκδικεί κομμάτι από την νομή της αστικής εξουσίας για λογαριασμό των αστών- καπιταλιστών. Μάλιστα θέλει να μετατρέψει της εκλογές σε δημοψήφισμα για να δείξει δήθεν ότι ο λαός επικροτεί το άλλο μείγμα αστικής πολιτικής διαχείρισης της κρίσης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Που ανεξάρτητα προθέσεων για το τι πιστεύει ο καθένας, είναι συνειδητή πολιτική από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εξίσου αντεργατική-αντιλαϊκή, γιατί κινείται στην στρατηγική της Ε.Ε, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Αυτή την γραμμή και τακτική υπηρετούν και οι διάφοροι <<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ>> φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, που μέσα από <<ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ>> υπηρετούν αυτή την στρατηγική. Αλήθεια αν το βράδυ των εκλογών νικήσει ο συνδυασμός που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Κατερίνης, αυτό πως θα ερμηνευτεί. Κέρδισε ο ανεξάρτητος συνδυασμός(ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ) του τάδε υποψηφίου δημάρχου. Η κέρδισε ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ και θα αρχίζει να μετράει στον γεωγραφικό χάρτη της χώρας, πόσους δήμους πήρε για να βγει μετά να σπεκουλάρει  ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει την έγκριση του Ελληνικού λαού ,γιατί κέρδισε τους περισσότερους δήμους. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί.
Δεν ζητάω καμιά απάντηση βέβαια. Προβληματισμό βάζει το άρθρο, πάντα από την σκοπιά των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, από την σκοπιά της ανασύνταξης του εργατικού-λαϊκού κινήματος, την συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας ,σε αντικαπιταλιστικό-αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό, για την λαϊκή αντεπίθεση σε επίπεδο εξουσίας -οικονομίας . Σε αυτή την κατεύθυνση γίνεται και η κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και όσων σιγοντάρουν και προωθούν την πολιτική του, με όποιο μανδύα φοράνε, γιατί αυτοαναγορεύεται σε αριστερή κινηματική δύναμη.
 Καιροσκοπικά και τυχοδιωκτικά κινούνται και οι παραδοσιακές αστικές δυνάμεις Ν.Δ,ΠΑΣΟΚ και οι λοιποί δορυφόροι η με όποιο άλλο όνομα εμφανιστεί. Δυνάμεις με μεγάλη εμπειρία να εξαπατούν τον λαό, να τον γεμίζουν ψέματα, να του κλέβουν την ψήφο, μέσα από της πελατειακές σχέσεις που δημιουργούν με τους ψηφοφόρους, τα ρουσφέτια και της υποσχέσεις.
Κάποιοι τώρα δίνουν όρκο πίστης ότι δεν ανήκουν πουθενά, είναι εκτός κομματικών μηχανισμών ενώ υπηρέτησαν χρόνια την αντιλαϊκή πολιτική και βαλαν το λιθαράκι τους για την σημερινή βάρβαρη κατάσταση που βιώνει ο Ελληνικός λαός. Κάνουν δήθεν αυτοκριτικές μόνο και μόνο να υπηρετήσουν από άλλους θώκους την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, την πολιτική του κεφαλαίου που καταδυναστεύει τον εργαζόμενο λαό την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αυτοί που διαρρηγνύουν τώρα τα ιμάτια τους για τον λαό ,είναι αυτοί που χλευάζουν κάθε εργατική-λαϊκή κινητοποίηση ,συκοφαντούν συλλήβδην το συνδικαλιστικό κίνημα, μετατρέπουν σε πασαρέλα με τα αμήχανα χαμόγελά τους λαϊκές κινητοποιήσεις όπως π.χ στους αγώνες των διοδίων. Επίσης είναι τόσο επικίνδυνοι που για να υπηρετήσουν υστερόβουλες φιλοδοξίες τους σιγοντάρουν με τους ΝΑΖΙ της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Ο λαός δεν πρέπει να τσιμπήσει με τα μασκαρέματα τους. Είναι καιροσκόποι, τυχοδιώκτες, αφερέγγυοι και την μόνη συνεπεία που δείχνουν είναι η ταξική τους προσήλωση να υπηρετήσουν το κεφάλαιο ,τους καπιταλιστές. Αυτές οι σημαίες είναι ξένες προς τα ταξικά συμφέροντα του εργαζόμενου λαού που πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση με πρόταγμα της δικές του σύγχρονες κοινωνικές-λαϊκές ανάγκες, που είναι σε αντιδιαστολή με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, με την πολιτική των αστικών δυνάμεων.
Στις επερχόμενες δημοτικές-περιφερειακές εκλογές του Μαΐου ,μαζί με της ευρωεκλογές η και αν γίνουν μαζί και οι βουλευτικές ο λαός μπορεί να κάνει την διαφορά και να δημιουργήσει ρήγματα στο σαθρό αστικό πολίτικο σύστημα, να αποδυναμώσει αισθητά την αστική αντιλαϊκή πολιτική διαχείρισης του. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλα τα μέτωπα.
Τώρα ο λαός μπορεί να εμπιστευτεί το ΚΚΕ και ας μην συμφωνούν σε όλα μαζί του. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν είπε ψέματα στον ελληνικό λαό. Τον ενημέρωνε έγκυρα στην κατεύθυνση να οργανωθεί η λαϊκή πάλη και για την Ε.Ε, για τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, για τα εργασιακά, για όλα τα ζητήματα που αφορούν την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Άσχετα αν ο λαός τον δυνάμωνε. αυτό μαχόταν δυνατά πρωτοπόρα ενάντια σε κάθε αντιδραστική-αντιλαϊκή ρύθμιση. Ποτέ δεν ετεροκαθόρισε την πολιτική του με βάση τα εκλογικά ποσοστά για αυτό και δεν είναι καιροσκοπικό κόμμα. Τα παίρνε υπόψη του μόνο για να βελτιώσει την παρέμβαση του, την επικοινωνία με τον λαό, την προώθηση της πολιτικής του.
Ο λαός να αξιοποιήσει όποια θετική η αρνητική πείρα έχει από την καθημερινότητα του, ενδυναμώνοντας το ΚΚΕ. Να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρονος.Να οργανωθεί από τώρα ένα λαϊκό πλειοψηφικό μαχητικό ρεύμα αντίστασης, αντεπίθεσης, ανατροπής. Να οικοδομηθεί η μεγάλη λαϊκή συμμαχία, σε αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση που όχι μόνο θα παρεμποδίσει σήμερα, τώρα, να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μετρά αλλά θα χει κατευθύνει την κατάκτηση της εξουσίας ,την εργατική-λαϊκή εξουσία.
Ο λαός μπορεί να αποκτήσει έναν ακόμα έναν σύμμαχο σε αυτή την κατεύθυνση. Τον χώρο της τοπικής διοίκησης που σε κοινό βηματισμό με το οργανωμένο-λαϊκό κίνημα μπορούν να δημιουργήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις της ανατροπής αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολίτικης με γραμμή αντεπίθεσης.
Οι εκλογές στη τοπική διοίκηση είναι καθαρά πολιτικές και με τέτοιο κριτήριο να πάει ο λαός στην κάλπη οξύνοντας τα ταξικά του αντανακλαστικά. Με αποφασιστικότητα, χωρίς φόβο και πιστή στον εργατικό-λαϊκό αγώνα, οι εργατικές –λαϊκές δυνάμεις άσχετα μέχρι τώρα τι ψήφιζαν μπορούν να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και να το ισχυροποιήσουν παντού.

Σαββίδης Παναγιώτης μέλος το ΚΚΕ, της Κ.Ο Πιερίας

Πολιτικό Γραφείο Δημήτριου Δ.Χριστογιάννη



Σας ενημερώνουμε ότι 
ο Βουλευτής Πιερίας Χριστογιάννης Δ.Δημήτριος 
διαθέτει προσωπική ιστοσελίδα στην ηλεκτρονική διεύθυνση 
christogiannisd.blogspot.gr
από την οποία μπορείτε να πληροφορείστε την κοινοβουλευτική και λοιπή του δραστηριότητα.

                                                                                   
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δ. ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ  
Βουλευτής Πιερίας - ΝΔ 
25ης Μαρτίου 8 Τ.Κ. 60100 Κατερίνη
E-mail: christogiannisd@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: christogiannisd.blogspot.gr
Τηλ: 2351079820, 79821
Φαξ: 2351077935 

ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Ο ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΣ ΜΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΟΛΙΟΣ!


Φαίνεται τελικά πως τα αγροτικά ζητήματα κερδίζουν τον συντοπίτη μας, Διονύση Φόλιο, που είναι  Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας Πιερίας και φυσικά  μέλος του Δ.Σ. της τριτοβάθμιας κορυφαίας συνεταιριστικής Οργάνωσης των αγροτών της χώρας μας, της ΠΑΣΕΓΕΣ,  και όχι τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την οποία επίσης ασχολήθηκε στο παρελθόν.
Έχει αναδειχθεί ως μια προσωπικότητα στον πρωτογενή τομέα της περιοχής που μπορεί στο μέλλον ακόμη περισσότερα να προσφέρει, καθώς είναι έμπειρο στέλεχος, που γνωρίζει τις ιδιομορφίες και ιδιαιτερότητες των ζητημάτων που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας.
 Και είναι σίγουρο ότι την περίοδο που τώρα διανύουμε,  χρειαζόμαστε ικανά στελέχη, με φωνή, με άποψη και γνώση, να  ακούγονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων των Αθηνών….




ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ Βουλευτής Ν. Σερρών

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Σέρρες, 6  Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Ενώ η οικονομία καταρρέει η Κυβέρνηση αδρανεί»

Παρέμβαση Μάρκου Μπόλαρη στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την κατοχύρωση της ελληνικής φέτας

Την απουσία ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδιασμού προώθησης και κατοχύρωσης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, με αφορμή τη συζήτηση για την επιχειρούμενη άρση ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της φέτας επεσήμανε ο βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης. Καταλόγισε μάλιστα στην Κυβέρνηση πως ενώ ο ελληνικός λαός παρακολουθεί την κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας και τη συνακόλουθη συρρίκνωση των εξαγωγών αυτή εξακολουθεί να σιωπά και να παραμένει αμέτοχη στις προσπάθειες σφετερισμού της ονομασίας παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων που συνεισφέρουν σημαντικά στην αγροτική οικονομία. Αυτό που απαιτείται την κρίσιμη αυτή στιγμή, που το παραγωγικό πρότυπο της χώρας έχει καταρρεύσει, συνέχισε ο κ. Μπόλαρης, είναι η συστηματική προσπάθεια και η συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα αναδείξει τα επώνυμα, ποιοτικά προϊόντα που μπορούν να αποτελέσουν την αιχμή της εξαγωγικής μας δραστηριότητας. Αν αυτού, παρατηρείται έλλειψης πολιτικής και αμέλειας παρέμβασης, όπως καταδεικνύεται με το παράδειγμα της φέτας που αφέθηκε ως εύκολη λεία σε χώρες, όπως ο Καναδάς και η Σιγκαπούρη αρχικά, να εκμεταλλευθούν ένα αμιγώς ελληνικό προϊόν με ευρεία εμπορική αναγνωρισιμότητα. Αναφερόμενος στις προσπάθειες της Ιταλικής Κυβέρνησης να επιβάλλει στα ανά τον κόσμο ιταλικά εστιατόρια τη χρήση αυθεντικών παραδοσιακών προϊόντων, ο κ Μπόλαρης επεσήμανε πως ενώ τα παραδείγματα καλής πρακτικής υπάρχουν, στο Υπουργείο έχει κατατεθεί από τον ίδιο παλαιότερα σχέδιο για την προώθηση των επώνυμων ελληνικών αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, εντούτοις φαίνεται να απουσιάζει η πολιτική βούληση.