ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Διπλωμάτες της Αυστρίας, Ελβετίας και Γερμανίας στο Αρχαίο Δίον

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΟΡ.ΦΕ.Ο)
Φεστιβάλ Ολύμπου                                                               
Γραφείου Τύπου – Σφήκας Δημ.
Σανταρόζα 1 - 601 00 Κατερίνη
Τηλ: 6978 495134


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ενόψει του Φεστιβάλ Ολύμπου 2014


Στις εγκαταστάσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου, στο Δίον Πιερίας, έγινε το πρωί της Παρασκευής η δεύτερη επίσημη συνάντηση των εκπροσώπων του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και των τριών χωρών, δηλαδή της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Γερμανίας, οι οποίες συμμετέχουν στο μεγάλο φετινό πολιτιστικό γεγονός, που όπως φαίνεται θα είναι από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων.

Στην αρχή της συνάντησης που συμμετείχαν από την πλευρά των φιλοξενούμενων οι Βασίλειος Μανδύλας - επίτιμος πρόξενος της Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη, Έβελυν Παπαδοπούλου - επίτιμος πρόξενος της Αυστρίας στη Θεσσαλονίκη, Anita Englest - Zerbin - αναπληρώτρια γενική πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και Peter Panes – διευθυντής του Ινστιτούτου «Γκαίτε» στη Θεσσαλονίκη, έγινε μια σύντομη παρουσίαση της 42χρονης ιστορίας του Φεστιβάλ Ολύμπου με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστου καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους, δηλώνοντας παράλληλα τη χαρά και την ικανοποίηση για την υλοποίηση της πρότασης του ΟΡ.ΦΕ.Ο., καθώς και την ευχή του για να γίνει ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ στην ιστορία του θεσμού.

Μετά οι εκπρόσωποι των χωρών κατέθεσαν τις αναλυτικές τους, με τις οποίες θα σχεδιασθεί το πρόγραμμα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Νίκος Πασχαλούδης, υπεύθυνος προβολής και δημοσίων σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο και συντονιστής της συνεργασίας, Γιάννης Κυρίτσης - πανεπιστημιακός καθηγητής και συγγραφέας του βιβλίου «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΤΟΥ BOISSONNAS», Πλάτων Τασχουνίδης, μέλος του Δ.Σ., Χάϊδω Παπαχατζή, μέλος της επιτροπής προβολής του Φεστιβάλ Ολύμπου  και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κώστας Μυστακίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έναρξη του Φεστιβάλ Ολύμπου 2014 αποφασίσθηκε να γίνει το Σάββατο 5 Ιουλίου.

Μετά την εποικοδομητική συνάντηση οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στο μουσείο από την καθηγήτρια του ΑΠΘ κ. Σεμέλη Πινγιάτογλου.

Τέλος, για το Φεστιβάλ Ολύμπου 2014 και τις συνεργασίες, έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:    

Παπαχρήστου Γρηγόρης - Πρόεδρος Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου: «Σήμερα έγινε μια πολύ σημαντική συνάντηση. Οι τρεις χώρες με τις οποίες θα συνεργασθεί φέτος το Φεστιβάλ Ολύμπου, ήταν εδώ με τους επίσημους εκπροσώπους τους, τους αντίστοιχους προξένους από την Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι συμμετείχαν με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για τη συμβολή τους στο φετινό Φεστιβάλ. Με την παρουσία τους στον τομέα της μουσικής, του Θεάτρου, των εικαστικών τεχνών και γενικότερα με καλλιτεχνικές προτάσεις και μαζί βέβαια με τις δικές μας εκδηλώσεις, θεωρούμε ότι φέτος το Φεστιβάλ Ολύμπου, το 43ο, δίνει μια νέα και δυναμική διάσταση στο χώρο του πολιτισμού. Οι επαφές με τους πολιτισμούς άλλων χωρών που γίνονται μας ανοίγουν δρόμους και έτσι θα υπάρξει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και από τους έλληνες και από τους ξένους που θα επισκεφθούν την Πιερία, οι οποίοι θα δουν από κοντά τη συνεργασία που αναπτύσσεται. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας και νομίζω ότι είναι το μόνο Φεστιβάλ που επιχειρεί τέτοιου είδους ανοίγματα και συνεργασίες σε επίσημο πολιτειακό επίπεδο. Η πρώτη συνεργασία έγινε με τους πρέσβεις στην Αθήνα και σήμερα εδώ με τους προξένους. Ακούσθηκαν πάρα πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, πράγματα που θα συμβούν για πρώτη φορά εδώ στον τόπο μας και όλοι μαζί ξεκινάμε αμέσως τη δουλειά για να τις επεξεργασθούμε. Από ότι φαίνεται θα είμαστε έτοιμοι πολύ έγκαιρα για να παρουσιάσουμε στον κόσμο το τι πρόκειται να συμβεί το καλοκαίρι. Ένα ιδιαίτερα πολιτιστικό καλοκαίρι, περιμένει τους πολυάριθμους φίλους του Φεστιβάλ. Και τους παλιούς και τους νέους. Η εξωστρέφεια και τα ανοίγματα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, νομίζω ότι είναι στοιχεία που τα χρειαζόμαστε και τα έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη αυτούς τους κρίσιμους καιρούς. Αρχικά όταν ανακοινώσαμε ότι θα συνεργαζόμασταν και με τη Γερμανία, υπήρχε ένας δισταγμός, αλλά πιστεύω ότι εμείς τολμούμε να κάνουμε κινήσεις με χώρες που επηρεάζονται, εξελίσσονται και από τις οποίες εξαρτώνται πάρα πολλά πράγματα και διεκδικούμε και να παρουσιάσουμε δικά μας πράγματα και να δούμε δικά τους. Και βέβαια από την άλλη πλευρά να δημιουργηθεί ένα πνεύμα συνεργασίας μέσα από τον πολιτισμό, ο οποίος μπορεί να φέρει τον κόσμο πιο κοντά και να δούμε έτσι και την άλλη διάσταση των πραγμάτων μεταξύ των σχέσεων αυτών των χωρών, γιατί δεν υπάρχουν μόνο στοιχεία που μας φέρνουν, θα έλεγα, σε μια διάσταση, αλλά υπάρχουν και αυτά που μπορούν να μας ενώσουν και μέσα από αυτά μπορούμε να πετύχουμε άλλες προσεγγίσεις και σε θέματα που ξεφεύγουν από το χώρο του πολιτισμού».

Αnita Englert - Zrbin – Αναπληρώτρια πρόξενος της Γερμανίας: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ Ολύμπου μαζί με τις άλλες δύο χώρες. Η ιστορία αυτής της περιοχής  που είναι μεγάλη, μας εμπνέει. Μεταξύ της Βόρειας Ελλάδας και της Γερμανίας υπάρχει μια ιδιαίτερη επαφή και είναι πολύ ενδιαφέρον και απαραίτητο να προσφέρουμε καλλιτεχνική δραστηριότητα σ΄ αυτό εδώ τον τόπο».
Μανδύλας Βασίλειος - Επίτιμος πρόξενος της Ελβετίας: «Θεωρώ ότι σήμερα αξιοποιήσαμε ουσιαστικά μια εξαιρετική ιδέα που είχε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, το οποίο πέρυσι μας προσέγγισε με την πρόταση συνεργασίας και με την Ελβετία. Παράλληλα, όπως γίνεται αντιληπτό, υπάρχει μία εξαιρετική σχέση και με τις άλλες δύο χώρες, γερμανόφωνες και αυτές. Σήμερα είμαστε εδώ για τη υποβολή των προτάσεών μας και ουσιαστικά είναι ένα κοινό πρόγραμμα που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία, διότι ουσιαστικά κινούμαστε στο ίδιο πλαίσιο. Ο οικονομικός παράγοντας θα πρέπει να υποστηριχθεί πολύ συστηματικά είτε με τη μορφή χορηγιών, είτε με την υποστήριξη των ίδιων των χωρών. Πάντως είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την επιτυχία του Φεστιβάλ και φέτος».

Peter Panes - Διευθυντής του GOETE INSTITOUT στη Θεσσαλονίκη: «Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει συνεργασία σε προγράμματα με την Αυστρία και την Ελβετία και φέτος είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνεργασθούμε και με την Πιερία». 


Δήλωση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου Γιώργου Κωτούλη



Με αφορμή κάποιες φήμες που διάφοροι τις κυκλοφορούν αυτό το διάστημα και αφορούν το πρόσωπό μου, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:
Ζητώ να σταματήσουν κάποιοι να με εμπλέκουν αυθαίρετα σε διάφορα σενάρια, για ψηφοθηρικούς καθαρά λόγους.
Γνωστοποιώ σε όλους ότι απέχω και μου είναι παντελώς αδιάφορη η τακτική κάθε υποψηφίου. Αυτή τη στιγμή, και μέχρι το τέλος της θητείας μου, προτεραιότητα για εμένα είναι η ολοκλήρωση των σοβαρών θεμάτων που έχει δρομολογήσει η σημερινή δημοτική αρχή, όπως επίσης η ανάδειξη, η ιεράρχηση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος και οι δημότες μας.
Πάγια αρχή μου είναι να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του και όχι αρεστός. Τις αποφάσεις και επιλογές μου θα τις κάνω γνωστές όποτε εγώ κρίνω. Κανείς άλλος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Γιώργος Κωτούλης

7 ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ


Η εξαιρετική πορεία της κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, που το 2013 έφερε τόσες μεγάλες εγχώριες και διεθνείς επιτυχίες φαίνεται ότι θα έχει και συνέχεια, αφού επτά νεαροί (13-14 ετών) ταλαντούχοι αθλητές του κλήθηκαν στο κλιμάκιο Β.Ελλάδος.
Πρόκειται για τους κωπηλάτες: Μαχαιρίδη Κυριάκο, Νάστο Σωτήρη, Σταμκόπουλο Μάρκο, Τζιόμπανο Ζαχαρία, Τσελίκα Νίκο, Τσέτσα Αντώνη και Χατζησσαβίδη Χρήστο, οι οποίοι μετά από τα προγραμματισμένα τεστ για την κατηγορία τους, κλήθηκαν και συμμετείχαν σε κοινή προπόνηση μαζί με 15 ακόμη επίλεκτους αθλητές 7 συλλόγων της Β.Ελλάδας, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες. Η προπόνηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/2 στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Θεσσαλονίκης υπό την καθοδήγηση του Ομοσπονδιακού Προπονητή κου Αθανασιάδη Σάκη και της Ομοσπονδιακής Προπονήτριας Ανάπτυξης κας Γιαννιού Δήμητρας.
Στόχος του προγράμματος ανάπτυξης που με συνέπεια υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία σε όλη την Ελλάδα, είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων που θα στελεχώσουν τη Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας για να συνεχίσουν την παράδοση των πολλών επιτυχιών που έχει φέρει το άθλημα αυτό στη χώρα μας.
Τους αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. συνόδεψαν ο Έφορος Κωπηλασίας κος Νικολαΐδης Γιάννης και η προπονήτρια κα Φυτοπούλου Κατερίνα

«Όταν ο πολιτικός λόγος εκφυλίζεται σε φιλοναζιστικό και αντισημιτικό παραλήρημα»

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ
Βουλευτής Ν. Σερρών

8  Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



  Θέσεις που με αβάσταχτη ελαφρότητα επιδεικνύουν συμπάθεια σε φιλοναζιστικές παρατάξεις δεν είναι απλώς απαράδεκτες, αλλά κατ εξοχήν επικίνδυνες πολιτικά. Όταν μάλιστα συνοδεύονται από αντισημιτικό παραλήρημα αναδεικνύουν τις σκοτεινές ιδεολογικές αναφορές του συντάκτη τους. Πρέπει να καταστεί φανερό πως η ιστορική μνήμη δεν μπορεί να είναι άθυρμα για την προώθηση ιδεών που μόνο όλεθρο έχουν σκορπίσει στο διάβα τους. Οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν ευθύνη, στο ζοφερό κλίμα της δημοσιονομικής δοκιμασίας, να αντιταχθούν σε κάθε προσπάθεια ευτελισμού του πολιτικού λόγου.

Sexting: Η νέα μάστιγα του διαδικτύου

Sexting: Η νέα μάστιγα του διαδικτύου
Η επικίνδυνη μόδα με μηνύματα και φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου που παγιδεύει χιλιάδες παιδιά στο ίντερνετ και στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης.
Σε ηλικία 14 ετών γνώρισε τον εφιάλτη. Έφτασε στο σημείο να σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή της... Η περιπέτεια της ανήλικης κοπέλας άρχισε, όταν έκανε το μοιραίο λάθος να στείλει μία γυμνή φωτογραφία της σε έναν 17χρονο με τον οποίο συνομιλούσαν στο διαδίκτυο. Ο νεαρός την έστειλε σε έναν φίλο του, εκείνος σε άλλον και έτσι πολύ γρήγορα η φωτογραφία είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.


Πες τους ρε φίλε Πανουργιά... έχω εις στον πούτσον μου βιολιά... Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω...



* Sochi 2014's Hell *


Mόνo ο Θεός μπορεί να με κρίνει...

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!



Οι Γερμανοί βλέπουν εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ στο 31,5% και οι Αμερικανοί τη Νέα Δημοκρατία τρίτο κόμμα! - Αμφιβολίες για το αν θα αντέξει η κυβέρνηση!


Γερμανική επιθεώρηση προβλέπει θρίαμβο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. Τι θα σημάνει αυτό για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες

Ποσοστό κοντά στο 31,5% και ανάδειξή του σε πρώτη δύναμη προβλέπει για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές η γερμανική εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση "Wirtschaftswoche", σε αφιέρωμά της στους «επικριτές της Ευρώπης» ενόψει των εκλογών του Μαϊου.
Επισημαίνει δε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι θα επαναληφθεί ό,τι συνέβη το 2009, όταν η ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές οδήγησε σε πρόωρες εθνικές εκλογές.
«Επίθεση εναντίον του κατεστημένου», είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο γίνεται παρουσίαση των δυνάμεων εκείνων οι οποίες εκφράζουν επιφυλάξεις για την ευρωπαϊκή πολιτική. «Κόμματα από το αριστερό και δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος θα ενισχυθούν στις ευρωεκλογές στο τέλος Μαϊου όσο ποτέ πριν. Στις Βρυξέλλες προκαλούν οι ευρωσκεπτικιστές μεγάλη ανησυχία», αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά επισημαίνεται και ως θετική επίπτωση το γεγονός ότι «επιτέλους γίνεται σοβαρή συζήτηση για το τι θα πρέπει να ρυθμίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση - και τι όχι».
Ειδικά για τον κ. Τσίπρα, σε λεζάντα κάτω από την φωτογραφία του και το ποσοστό που προβλέπεται να λάβει (31,5%) αναφέρεται: «Ελπίζει σε μια επανάληψη του 2009: το κακό αποτέλεσμα της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές υποχρέωσε τότε σε νέες εκλογές που οδήγησαν σε αλλαγή κυβέρνησης. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να αποφύγει εκλογές με κάθε κόστος».
Κλυδωνισμοί στην κυβέρνηση
Στο βασικό άρθρο εξηγείται ότι στο παρελθόν οι απώλειες σε ευρωεκλογές κλόνισαν κυβερνήσεις. «Στην Ελλάδα αναγκάστηκε η συντηρητική ΝΔ, έπειτα από ένα άθλιο αποτέλεσμα το 2009, σε νέες εκλογές, τις οποίες έχασε. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο και δεν χάνει ευκαιρία να διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκηρύξει το 2014 νέες εκλογές. Ειδικά όμως εάν ο κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, βυθιστεί στο υπόγειο, όπως προβλέπεται, τέτοιες δηλώσεις έχουν μικρή αξία», αναφέρει το δημοσίευμα.
Μάνος Χωριανόπουλος news247
--------------------------------------
- Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές βλέπουν οι Financial Times σε άρθρο τους
- "Η Χρυσή Αυγή θα κοντραριστεί με τη Νέα Δημοκρατία για τη δεύτερη θέση"
- "Ελλάδα: Η Χρυσή Αυγή ετοιμάζεται για εκλογική μάχη καθώς οι ηγέτες της φυλακίζονται" είναι ο τίτλος του άρθρου
- Φιλοξενούνται δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη που επιμένει πως θα διοικήσει το δήμο Αθηναίων ακόμη και μέσα από τη φυλακή
Μάχη σώμα με σώμα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές του Μαΐου πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» διεθνείς αναλυτές σύμφωνα με τους Financial Times.
«Κάποιοι αναλυτές τώρα προβλέπουν ότι η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να συγκεντρώσει 15%-20% στις ευρωεκλογές του Μαΐου και να κοντραριστεί με την Νέα Δημοκρατία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την δεύτερη θέση, πίσω από τον ακροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται στο άρθρο των FT.
newsit.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2sq0wHpld

Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι !!!! Δέσμευση καταθέσεων και ειδικό φόρο περιουσίας ζητούν οι δανειστές!



 ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Δέσμευση καταθέσεων και ειδικό φόρο περιουσίας ζητούν οι δανειστές!)

Πολύ «βαριές» εξασφαλίσεις από την πλευρά της Ελλάδας για τη νέα αναδιάρθωση του ελληνικού χρέους επεξεργάζονται οι δανειστές! 

Η είδηση του Bloomberg ότι επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα σε ΔΝΤ και Γερμανία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του ελληνικού προγράμματος για την επόμενη διετία, διαβάστηκε μόνο από τη θετική της πλευρά. 

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, η συμφωνία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, διότι «κολλάει» ακόμη στους όρους και της εξασφαλίσεις που θα επιβληθούν στην ελληνική πλευρά.  

Επ” αυτού, οι προτάσεις που συζητιούνται είναι δύο:

 Πρώτο, η δέσμευση μέρους των καταθέσεων σε ειδικό λογαριασμό επί του οποίου δεν θα έχει πρόσβαση η ελληνική πλευρά! 
Δεύτερο, η επιβολή φόρου περιουσίας (επί της ιδιοκτησίας και παντός τύπου περιουσιακών στοιχείων)! 
 Τις απαιτήσεις αυτές προαναγγέλλουν η ύποπτα διαρκής επιμονή της Bundesbank ότι οι Έλληνες είναι πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς (όχι στους μισθούς, αλλά στην περιουσία…), αλλά και το σιγοντάρισμα αυτής της άποψης από το νέο πρόεδρο του κόμματος των Γερμανών Φιλελευθέρων κ. Κρίστιαν Λίντνερ και της εκπροσώπου του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke, που μίλησαν για εφάπαξ επιβολή κεφαλαιακού φόρου.
 Η δεύτερη εξασφάλιση, δηλαδή η δέσμευση μέρους των καταθέσεων σε ειδικό λογαριασμό, δεν είναι απ” αυτές που λέγονται δημοσίως ούτε σαν υπόθεση – για προφανείς λόγους… 
Σε αυτή τη δεύτερη εξασσφάλιση όμως επιμένει κυρίως το ΔΝΤ. Το Ταμείο θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με περαιτέρω επιμήκυνση κατά 20 χρόνια και μείωση του επιτοκίου κατά μισή ποσοστιαία μονάδα δεν αποκαθιστά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, απλώς αποκαθιστά τη βιωσιμότητα της διαχείρισής του μεσοπρόθεσμα

Για να συμφωνήσει λοιπόν σε μια τέτοια λύση, απαιτεί να εξασφαλιστεί προκαταβολικά ότι θα πάρει πίσω τα λεφτά του. Και θεωρεί επαρκή εξασφάλιση μόνο τη δέσμευση μέρους των καταθέσεων σε ειδικό λογαριασμό τον οποίο θα διαχειρίζονται οι δανειστές! Αν για οποιοδήποτε λόγο και οποιαδήποτε στιγμή η ελληνική πλευρά αδυνατεί να εξυπηρετήσει το χρέος, θα κατάσχεται ανάλογο τμήμα των δεσμευμένων καταθέσεων… 
 Το ΔΝΤ επιμένει σε αυτή τη ρύθμιση και για έναν ακόμη λόγο: η αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές εξαιτίας του tapering (σταδιακή διακοπή του προγράμματος «ποσοτικής χαλάρωσης» εκ μέρους της αμερικανικής κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας- FED) έχει κάνει ακόμη πιο «επιθετικές» τις χώρες-μετόχους του Ταμείου από τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Έτσι, χωρίς χειροπιαστές και επαρκείς εξασφαλίσεις, το ΔΣ του ΔΝΤ δεν θα μπορέσει να υπερψηφίσει τη συνέχιση της παραμονής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα… 
 
Πότε θα έρθει αυτός ο «μποναμάς»; Ύστερα από τις ευρωεκλογές… 
=================================================



ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ:ΠΡΟΣ ΑΝΕΥΡΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ! ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 100.000 ΕΥΡΩ 

 ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ:ΜΠΟΥΟΥΜΜ!!! ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 100.000 ΕΥΡΩ!! ΗΛΙΘΙΕ!! ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ!! ΚΑΛΟ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΗΛΙΘΙΕ



 ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ:ΚΑΤΣΕΛΗ - ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: "ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ" (ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2sq0eJWKk

Πιπεράτο «άδειασμα» του κ Σαμαρά από την Εurostat!...





Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος


         Διαβάζω στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ τις δηλώσεις του Διευθυντή της Eurostat

        
         ο οποίος ουσιαστικά στην συνέντευξή του σε Γερμανική εφημερίδα όχι μόνο «αδειάζει» αλλά, κυριολεκτικά, «ξεμπροστιάζει» τον κ Σαμαρά (και φυσικά ολάκερη την Ελληνική Κυβέρνηση) και, ειλικρινά, δεν μένω απλά άφωνος αλλά αποσβολωμένος!...
         Στην συνέχεια διαβάζω το άρθρο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ που αφορά στις δηλώσεις που έκανε πριν λίγες ώρες βγαίνοντας από σύσκεψη στο Μαξίμου ο Υπουργός Οικονομικών κ Στουρνάρας

    
           Και συνειδητοποιώ κάτι που είχα σχεδόν λησμονήσει, δηλαδή ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 η Ελλάδα έχει αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε.!!!


       Δεν προτίθεμαι να κάνω κανένα απολύτως κακοπροαίρετο σχόλιο ούτε για τα όσα μας λένε οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας ούτε για όσα είπε χωρίς να κρατήσει έστω τα τυπικά ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ επιπέδου Δημοσίων Σχέσεων εάν όχι διπλωματικής δημόσιας τοποθέτησης ο Διευθυντής της Eurostat…
       Επειδή, όμως, τα δημοσιεύματα αυτά σήμερα προκαλούν εχέφρονες  Έλληνες, Ελληνίδες και  Ελληνόπουλα, θα κάνω μόνο μία δημόσια πρόταση στους κκ Σαμαρά, Βενιζέλο και Στουρνάρα:

       Εφόσον, κατά τα λεγόμενα δημοσίως από τον κ Διευθυντή της Eurostat, και μάλιστα σε μια από τις πλέον αξιόπιστες Γερμανικές εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας,
      τα πάντα θα αποκαλυφθούν μετά την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ συλλογής και σχετικής επεξεργασίας των οικονομικών δεδομένων, και
       εφόσον η συνέντευξή του αποτελεί ουσιαστικά «άδειασμα και ξεμπρόστιασμα» της Ελληνικής Συν-Κυβέρνησης, τότε τον Απρίλιο
      ΕΦΟΣΟΝ αποδειχθεί ότι το δίκαιο είναι με την Ελληνική Κυβέρνηση σε ότι αφορά το περιβόητο πλέον ελληνικό «πρωτογενές πλεόνασμα» ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κ Σαμαράς να ζητήσει και να πετύχει την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του κ Ράντερμαχερ!
       Εάν, όμως, αποδειχθεί ότι ο κ Ράντερμαχερ «σωστά τα είπε» τότε ας μην καθυστερεί την ιστορική του απόφαση για τριπλές εκλογές ο κ Σαμαράς.
       Ας κηρύξει τριπλές εκλογές για να ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ…

       Γιατί, μεταξύ μας, δεν περιμένω «παραιτήσεις…»


Glyph: Το φορητό home cinema που έρχεται από το μέλλον

glyph1-570
Η πραγματική ψηφιακή εποχή είναι εδώ!
Η Εντ Τανγκ παρουσιάζει περήφανα το Glyph, ένα gadget που σου μεταφέρει εικόνες χρησιμοποιώντας μόνο την κόρη του ματιού σου και τον εγκέφαλο σου.
Στην ουσία θα έχεις στη διάθεση σου ένα φορητό home cinema, που θα σου δίνει τέλεια ποιότητα εικόνας και ήχου, χωρίς να χρειαστεί να φορέσεις 3D γυαλιά ή να βάλεις dolby surround. Με την τεχνολογία του Glyph θα αισθάνεσαι σαν να βλέπεις την εικόνα μέσα από 1 εκατομμύριο καθρέφτες, κάνοντας σε να μπερδεύεις όσα βλέπεις με την πραγματικότητα!
Το project ξεκίνησε την χρηματοδότηση του μέσω Kickstarter και έκτοτε έχει συγκεντρώσει κοντά στο 1 εκατομμύριο δολάρια!

Παραλίγο τραγωδία – Βάρκα έπεσε στη μέση της Εθνικής οδού [εικόνα]

ethnikh-odos-570
Ένα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας όταν μια βάρκα έπεσε κάθετα στο δρόμο.
Το περιστατικό συνέβη στην Εθνική στο ύψος της βιομηχανικής ζώνης της Λαμίας και από τύχη δεν συνέβη κάποιο σοβαρό τροχαίο, σύμφωνα με το mag24.gr.
Στο σημείο έσπευσε η οδική βοήθεια και η τροχαία για να ρυθμιστεί η κυκλοφορία που διεξάγεται κανονικά αυτή τη στιγμή.
varka-570
Φωτογραφία Mag24.gr

Μια απέραντη Ελλάδα η Μελβούρνη στο διήμερο φεστιβάλ «Αντίποδες»

festival-antipodes-570
Πάνω από 120.000 άτομα εκτιμάται ότι έδωσαν το παρόν στο διήμερο υπαίθριο γλέντι του φεστιβάλ «Αντίποδες» που έγινε στο κέντρο της Μελβούρνης παρουσία του Αυστραλού πρωθυπουργού, Τόνι 'Αμποτ και σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας της Αυστραλίας αλλά και της πολιτείας της Βικτώριας.
Όλοι τους δε εξύμνησαν την Ελλάδα και τον ελληνισμό της Αυστραλίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Μελβούρνη ειδικά για το Ελληνικό Φεστιβάλ και επέστρεψε στο Σίδνεϊ λίγες ώρες αργότερα ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν, πραγματοποίησε πτήση πέντε ωρών για να βρεθεί με την ομογένεια.
«Θέλαμε να έρθουμε και να τιμήσουμε τον Ελληνισμό της χώρας. Μια κοινότητα που τιμά την Ελλάδα και την Αυστραλία» δήλωσαν και οι δυο τους στον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βασίλη Παπαστερηγιάδη.
Ιδιαίτερα το Σαββάτο, που έγινε και η επίσημη έναρξη, το θερμόμετρο κτύπησε στην κυριολεξία «κόκκινο» αφού ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς.
Αυτό δεν εμπόδισε σε τίποτα δεκάδες χιλιάδες ομογενείς να δημιουργήσουν το αδιαχώρητο στο κέντρο της Μελβούρνης εκεί που κάποτε ήταν η «μικρή Αθήνα» και που τώρα υψώνεται το 15ωροφο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο που ήδη έφτασε στον ενδέκατο όροφό του και εντυπωσίαζε όλους.
Παρά τον καύσωνα (η θερμοκρασία διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα όλη τη νύχτα) οι δεκάδες χιλιάδες ομογενείς ξεφάντωσαν με την δωρεάν συναυλία του Κώστα Μακεδόνα και των συνεργατών του που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Πριν την συναυλία η δημοφιλής τηλεπαρουσιάστρια ειδήσεων, Ελένη Κάπαλος, παρουσίασε το επίσημα πρόγραμμα και τους συμπροέδρους του Φεστιβάλ Τάμμυ Ηλιού και Λεωνίδα Βλαχάκη οι οποίοι και κάλεσαν στο μικρόφωνο τους επίσημους προσκεκλημένους.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης στάθηκε ιδιαίτερα στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο που αναγείρεται και σημείωσε:
«Δίπλα μας βρίσκεται το νέο κτίριό μας των 15 ορόφων για το Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο θα είναι ολοκληρωμένο σε λίγους μήνες. Η σημασία του είναι τόσο αισθητική όσο και φυσική. Είναι ένα σύμβολο επιτυχίας των μεταναστών στην Αυστραλία. Μια θετική αποδοχή της πολυπολιτισμικότητας.
Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του Κέντρου μπορεί να φαίνεται ότι το έργο μας ολοκληρώθηκε. Ένα κτίριο 15 ορόφων, με το δισκοβόλο να κοσμεί την εξωτερική επιφάνεια του κτιρίου, μαζί με τη Ζωφόρο του Παρθενώνα στην πρόσοψη του ισογείου, δείχνουν ότι έχει γίνει μια καλή δουλειά.
Ωστόσο, οι καλλιτεχνικές προσπάθειές μας αρχίζουν τώρα και η ανάγκη να εμπνεύσουμε τις επόμενες γενιές είναι το έργο που θα έχουμε μπροστά μας. Αυτό θα είναι ένα κέντρο όχι μόνο για τους Ελληνοαυστραλούς, αλλά και για όλους τους Αυστραλούς που επιθυμούν να ερευνήσουν την ταυτότητά τους και να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές ανταλλαγές. Ένα κέντρο ασυναγώνιστο στο χώρο της Διασποράς, ένα κέντρο που θα χτίσει γέφυρες σε όλη την παγκόσμια διασπορά».
Στην δική του ομιλία, ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Ντένις Νάφθαϊν, αποκάλυψε ότι έχει Έλληνες συγγενείς, έπλεξε το εγκώμιο του ομογενή υπουργού Πολυπολιτισμού, Νίκου Κότσιρα, που αποχωρεί από την πολιτική χαρακτηρίζοντάς τον «παράδειγμα προς μίμηση», «γνήσιο τέκνο του πολυπολιτισμού που το υπερασπίζεται με πάθος» και αναφέρθηκε στην πρόσφορά της κυβέρνησής του προς την κοινότητα αλλά και την ομογένεια γενικότερα αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα εξαγγελθούν και συγκεκριμένα μέτρα πριν τις εκλογές που ενδέχεται να συμπεριλαμβάνουν και τους νεοαφιχθέντες Έλληνες.
Το κ. Νάπθαϊν υποστήριξε πως το Φετσιβάλ Αντίποδες είναι το μεγαλύτερο Ελληνικό Φέστιβάλ στον κόσμο.
«Εδώ», είπε, «κτυπά η καρδιά του απόδημου Ελληνσιμού».
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός στην δική του ομιλία αφού εξύμνησε την Ελλάδα «στην οποία χρωστάμε τα πάντα» πρόσθεσε:
«Μερικές φορές λυπάμαι την Ελλάδα που έχασε εσάς. Και νοιώθω ευλογημένη την Αυστραλία που σας κέρδισε».
Ο δήμαρχος της Μελβούρνης, Ρόμπερτ Ντόϊλ, ήταν το ίδιο εγκωμιαστικός και υπενθύμισε πως φέτος συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από τότε που άνοιξε το πρώτο ελληνικό εστιατόριο στη Λόνσντεϊλ Στριτ «και έκτοτε μας δώσατε πολλά. Στον πολυπολιτισμό, το φαγητό, την ζωή, τις επιστήμες, την πολιτική, τον αθλητισμό» είπε.Ο αρχηγός τα του Εργατικού Κόμματος Αυστραλίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν, έκανε λόγο για «το μεγαλύτερο και καλύτερο υπαίθριο πάρτι στον κόσμο που το οργανώνουν οι Έλληνες της Μελβούρνης» συμπληρώνοντας ότι η ελληνική εθνότητα είναι από τις δημοφιλέστερες του κόσμου».
Σύμφωνα με τον κ. Σόρτεν οι Έλληνες εφαρμόζουν το δόγμα του Σωκράτη.
«Είναι πολίτες του κόσμου. Υπερήφανοι για την καταγωγή τους αλλά το 97% είναι πολιτογραφημένοι Αυστραλοί» σημείωσε.
Ο αρχηγός του Εργατικού κόμματος της Βικτώριας είπε ότι το υπό ανέγερση Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο θα εξελιχθεί «σε μια σύγχρονη Ακρόπολη που θα θαυμάζουν όλοι οι Αυστραλοί».
Ο Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ στην ομιλία του συνεχάρη το συμβούλιο της Κοινότητας και το συμβούλιο του Φεστιβάλ «Αντίποδες» για το έργο τους και ευχαρίστησε τους Αυστραλούς πολιτικούς που τίμησαν με την παρουσία τους τον Ελληνισμό ενώ ζήτησε από τον Κώστα Μακεδόνα να ερμηνεύσει ένα αγαπημένο του τραγούδι από τη Μακεδονία.
Σύντομος και μεστός ο λόγος της γενικής προξένου Χριστίνας Σημαντηράκη που σημείωσε πόσο υπερήφανη είναι η Ελλάδα για τα απόδημα τέκνα της.
Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τον Κ. Μακεδόνα στο διήμερο πέρασαν από τις δυο σκηνές του Φέστιβάλ πάνω από 500 ομογενείς καλλιτέχνες και συγκροτήματα.
Στη Λόνσντεϊλ Στριτ υπήρχαν και δεκάδες περίπτερα ελληνικών σχολείων, συλλόγων, της Κοινότητας αλλά και φιλάθλων του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Επίσης υπήρχαν περίπτερα που προωθούσαν ελληνικά προϊόντα.

Βλέπετε πορνό; – Αυτό είναι το βίντεο που σας αποκαλύπτει αν είστε εθισμένος!

ethismos-porno-570
Η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών βλέπει πορνό. Έχει κάποιος αναρωτηθεί αν πίσω από την ηδονή και τον πόθο για τα βίντεο κρύβεται ο εθισμός;
Παρακάτω ακολουθεί ένα βίντεο με όλα τα συμπτώματα που έχουν οι εθισμένοι στο πορνό αλλά και με τα ποσοστά των ανθρώπων που βλέπουν. Σε περίπτωση που είστε και εσείς εθισμένος, μην ανησυχείτε καθώς μπορείτε να απευθυνθείτε σε ειδικούς και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα σας.

Πιάτο κόλαση – Συνταγή για τα πιο λαχταριστά σουτζουκάκια με πουρέ

soutzoukakia-me-poure-570
Τα αφράτα σουτζουκάκια με το κύμινο, ο βουτυρένιος πουρές και η κόκκινη σάλτσα που τα σκεπάζει όλα δημιουργούν μία γευστική πανδαισία.
Τι θα χρειαστούμε
Για τα σουτζουκάκια:
500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
3 σκελίδες μέτριες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κριθαροκουλούρα ολικής μουλιασμένη σε κόκκινο κρασί (δεν το πετάμε το κρατάμε για τα σουτζουκάκια)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
πιπέρι
μπαχάρι
κύμινο
1 πρέζα κανέλα
Για τον πουρέ:
10 πατάτες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1-2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα εβαπορέ
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί
Αλάτι, πιπέρι
Πως θα τα φτιάξουμε
Σουτζουκάκια: Λιώνουμε τις σκελίδες σκόρδου και έχουμε ήδη μουλιάσει την κριθαροκουλούρα και τα βάζουμε σε ένα μπολ όπου και προσθέτουμε τον κιμά, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για να φτιάξουμε την σάλτσα.
Σάλτσα ντομάτας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πιπέρι, το μπαχάρι το κύμινο, την κανέλα και τις ντομάτες. Παίρνουμε την κονσέρβα και τη γεμίζουμε δύο με τρεις φορές με νερό και το βάζουμε και αυτό στη σάλτσα.
Όσο περιμένουμε την σάλτσα, πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα μπιφτεκάκια και τα βουτάμε στο κόκκινο κρασί που έχουμε μουλιάσει την κριθαλοκουλούρα. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να κάνουν κρούστα και τα μεταφέρουμε μέσα στη σάλτσα με μία τρυπητή κουτάλα για να μην μεταφερθεί περιττό λάδι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα.
Πουρές: Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζουμε τις πατάτες και μετράμε 30 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει το νερό να βράζει. Στη συνέχεια τις αποσύρουμε και περιμένουμε για λίγο να κρυώσουν.
Με ένα πιρούνι είτε στο μίξερ, λιώνουμε τις πατάτες. Στη συνέχεια τοποθετούμε μία κατσαρόλα στην εστία του φούρνου και βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μαζί με το μοσχοκάρυδο. Μόλις λιώσει περιμένουμε για δύο με τρία λεπτά προκειμένου να βγάλει το μοσχοκάρυδο το άρωμα του.
Προσθέτουμε τις αλεσμένες πατάτες, το ένα φλιτζάνι γάλα και το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ανάλογα με το πόσο σφιχτός θέλουμε να είναι ο πουρές μας, προσθέτουμε λίγο λίγο το άλλο φλιτζάνι γάλα ενώ ανακατεύουμε καλά και βλέπουμε με το μάτι.
Τέλος, βγάζουμε τον πουρέ από τη φωτιά και σερβίρουμε σε ένα πιάτο με τα σουτζουκάκια από επάνω και μπόλικη σάλτσα.