ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Μέρκελ ημών, η εν τοίς Γερμανοίς, αγιασθήτω τό όνομά σου...


Μέρκελ ημών, η εν τοίς Γερμανοίς,
αγιασθήτω τό όνομά σου,
ελθέτω η βασιλεία σου,
γενηθήτω τό θέλημά σου,
ώς εν ουρανώ, καί επί τής γής.

Τόν άρτον ημών τόν επιούσιον μη δός ημίν σήμερον,
καί άφες ημίν τά... οφειλόμενα ημών,
ώς καί ημείς ξεχρεώσουμε τοίς οφειλέταις ημών,
καί μή εισενέγκης ημάς εις αφανισμόν
αλλά σώςε ημάς εις τάς Εκλογάς
ίνα εκλεγώμεν και διασωθώμεν, αμήν.

Το 2004 καταγράφηκαν 31.585 ΜΚΟ του ΥΠΕΞ. Σήμερα πόσες είναι και ποιος ο ρόλος τους ;;;



Διαβάστε πρώτα ένα απόσπασμα από κείμενο του Νικήτα Λιοναράκη ο οποίος ήταν πρόεδρος της «Επιτροπής για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)» στο Υπουργείο Εξωτερικών (1999 -2004 ) και ασχολήθηκε με την καταγραφή των ΜΚΟ. 
“Ιούλιος 20, 2004
Όταν το 1999 ο Γ. Παπανδρέου, για πρώτη φορά στην ιστορία της δημόσιας διοίκησης, δημιούργησε δυο νέους θεσμούς στο Υπ. Εξωτερικών και τους ανέθεσε τη συνεργασία με τις ΜΚΟ («Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας» (ΥΔΑΣ) και «Επιτροπή για τις ΜΚΟ»), ουδείς μπορούσε να διανοηθεί τον αριθμό και τη δυναμική τους. Όλοι οι «ειδικοί» βάζαμε το χέρι μας στη φωτιά, ότι ο αριθμός τους δεν ξεπερνούσε τις 200-300.
Η επαφή με την πραγματικότητα, ήταν συγκλονιστική. Μέσα σε δυο μήνες, σε έναν μόνο τομέα, είχαν καταγραφεί … 850 ΜΚΟ!  
Η επιστημονική ομάδα που συγκροτήθηκε αμέσως, ανέλαβε να καταγράψει -με όνομα, τηλέφωνο, διεύθυνση- τις ΜΚΟ. Όχι όλες. Μόνο αυτές που αναπτύσσουν δράσεις στον τομέα ευθύνης του Υπ. Εξωτερικών. Είτε αμέσως, είτε εμμέσως, μέσα από τη συμμετοχή τους σε διεθνή δίκτυα.
Η έρευνα κράτησε ενάμιση χρόνο. Και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο.
Καταγράφηκαν 31.585 ΜΚΟ!
(Κοινωνία των Πολιτών, τεύχος 5, Βήμα, 13/8/2003 κλπ) 
Σήμερα, έρχεται ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής και μας λέει ότι οι ΜΚΟ  κάνουν ένα παραπλήσιο κυβερνητικό έργο δίχως να είναι εντεταγμένες στη δομή του κράτους, ότι  “πολιτικοί χρηματοδοτούσαν τις οργανώσεις με την ανταλλαγή ψήφων” και ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για το πως λειτουργούν και πως θα ελεγχθούν οι ΜΚΟ ! Μας λέει δηλαδή ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν εκλέγεται, ότι πάει περίπατο η λαϊκή κυριαρχία και ότι επί 15 χρόνια, ιδιώτες (οι 31.000 ΚΟ) που λειτουργούν εκτός του πολιτικού και αντιπροσωπευτικού συστήματος ασκούν κατά το δοκούν εξωτερική πολιτική για λογαριασμό της Ελλάδας με ή άνευ χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ! Το σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ.
Σε ότι αφορά τον έλεγχο όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς οι ΜΚΟ λειτουργούν ωςΑστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες και ελέγχονται από την ΔΟΥ. Πιο συγκεκριμένα, ο χαρακτηρισμός ενός νομικού προσώπου ως μη κερδοσκοπικού, ανεξάρτητα από το χαρακτηρισμό που του έχουν δώσει οι ιδρυτές του και προκύπτει από το καταστατικό, κρίνεται σε κάθε περίπτωση από τον αρμόδιο προϊστάμενο ΔOY, γιατί εξαρτάται από τα πραγματικά περιστατικά. Ένα νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρέπει να χρησιμοποιεί το όποιο οικονομικό πλεόνασμα για την εξυπηρέτηση του σκοπού του, δεν επιτρέπεται να πραγματοποιεί διανομή κερδών. Eπιβάλλεται να λειτουργεί με αρχές εξυπηρέτησης του κοινωφελούς σκοπού για τον οποίο έχει ιδρυθεί, η ωφέλεια από τη δραστηριότητά του δεν αφορά αποκλειστικά τα μέλη, αλλά μεγαλύτερες ομάδες και σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την επιχείρηση. Όντως η ΔΟΥ δεν μπορεί να ελέγξει τα πάντα, αλλά αν θέλει μπορεί να κάνει πολλά και σε περίπτωση που ανακαλύπτει ύποπτες παράνομες δραστηριότητες που δεν αφορούν τα οικονομικά του, μπορεί να κάνει αμέσως καταγγελία στην εισαγγελέα. 
Και αυτό επειδή το Σύνταγμα, ο Ποινικός και ο Αστικός Κώδικας ισχύουν για όλους και έτσι το νομικό οπλοστάσιο καταπολέμησης των αδικημάτων υπάρχει. Βούληση δεν υπάρχει. Γιατί άραγε ;;; 
Πάμε τώρα παρακάτω. 
Πέραν των 31.000 (ή όσες είναι) οι ΜΚΟ που αναπτύσσουν δράσεις στον τομέα ευθύνης του Υπ. Εξωτερικών, υπάρχουν πολλές άλλες σε άλλους τομείς. Υγεία, περιβάλλον κλπ. Δείτε εδώ ενδεικτικά έναν Οδηγό Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων::. και ΕΔΩ τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Εσωτερικών και πιο συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας. 
Το γεγονός οτι οι ΜΚΟ είναι χρήσιμες, δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά καταδικαστέα και δόλια είναι η ανεξέλεγκτη λειτουργία τους! 
Σας θυμίζω ότι οι ΜΚΟ στηρίζονται κυρίως στην ιδιωτική χρηματοδότηση, ότι έχουν πολλά προνόμια όπως η δωρεάν προβολή από τα ΜΜΕ και αν δεν ελέγχονται οι οικονομικές δραστηριότητες τους μπορούν άνετα να εξαπατήσουν το κοινό μέσω φιλανθρωπικών εράνων, των εισφορών που ζητούν από τα μέλη κλπ. Όταν χρηματοδοτούνται και από το κράτος, ο έλεγχος των πόρων και των δραστηριοτήτων εννοείται ότι πρέπει να είναι πιο αυστηρός, γιατί αλλιώς ενδέχεται, εκτός άλλων, να χρησιμοποιηθεί το χρήμα των φορολογούμενων ενάντιων τους και της πατρίδας τους. 
Τέλος, δείτε τον ορισμό που δίνουν στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ( ΜΚΟ) η Παγκόσμια Τράπεζα και η wikipedia:
“Οι MΚΟ ορίζονται από την Παγκόσμια Τράπεζα ως «ιδιωτικοί οργανισμοί που ασκούν δραστηριότητά για να απαλύνει τον πόνο, να προωθήσει τα συμφέροντα των φτωχών, την προστασία του περιβάλλοντος, την παροχή βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, ή αναλαμβάνουν την ανάπτυξη της κοινότητας». Ο όρος μη κυβερνητικές οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) αποτελεί νεολογισμό και αποδίδει στα ελληνικά τον αγγλικό όροNon-Governmental Organisations (NGOs). Ο όρος χρησιμοποιήθηκε αρχικά στο άρθρο 71 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕΑκριβής ορισμός του δεν υπάρχει. Ο όρος αναφέρεται σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις με διεθνή συνήθως παρουσία, οι οποίες δεν αποτελούν διεθνείς οργανισμούς αλλά στηρίζονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και είναι ανεξάρτητες από τα κράτη. Τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει ο όρος να χρησιμοποιείται για κάθε κοινωφελή οργάνωση που δεν ανήκει στο κράτος. Οι σκοποί των ΜΚΟ είναι κυρίως ανθρωπιστικοί και αφορούν περιβαλλοντικά ή κοινωνικά προβλήματα όπως η φτώχεια, ο ρατσισμός, το περιβάλλον κ.λ.π. ”




Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2u7WmoX8x

50 τόνοι πατάτες και πορτοκάλια στην επόμενη διανομή "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ" στην Κατερίνη

Image
Image 
Το επόμενο Σάββατο 1 Μαρτίου 2014, από τις 09:00 το πρωί, στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας η επόμενη διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες». Θα διατεθούν 25 τόνοι κιτρινόσαρκες πατάτες από την Καστανιά Σερβίων Βελβεντού προς 0,45€ το κιλό και 25 τόνοι πορτοκάλια Σπάρτης ποικιλίας merlin προς 0,35€ το κιλό.
Οι παραγωγοί των παραπάνω προϊόντων κατέθεσαν πιστοποιητικά βιοχημικών εξετάσεων, σύμφωνα με τα οποία, στα συγκεκριμένα προϊόντα τους δεν εντοπίζονται κατάλοιπα φυτοφαρμάκων.
Οι φόρμες παραγγελιών θα κλείσουν μόλις συμπληρωθεί η προσφερόμενη ποσότητα των 25 τόνων για κάθε ένα από τα δύο προϊόντα. Επίσης, σημειώνεται πως από τη διαδικασία υποβολής παραγγελιών αποκλείονται όλοι όσοι στο παρελθόν παράγγειλαν κάποια προϊόντα, όμως συνολικά τρεις φορές δεν προσήλθαν να τα παραλάβουν.
Κατά τα διάρκεια της διανομής οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραδώσουν μεταχειρισμένα μαγειρικά έλαια (τηγανέλαιο) και τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Αυτό το διάστημα υπάρχει έλλειψη από ρύζι και ελαιόλαδο.

--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Τραγωδία με 8 νεκρά παιδιά – Έπεσαν στο νερό για να σώσουν συμμαθητή τους και πνίγηκαν

Τραγωδία με 8 νεκρά παιδιά - Έπεσαν στο νερό για να σώσουν συμμαθητή τους και πνίγηκαν
Οκτώ έφηβοι στη Μαλαισία πνίγηκαν σε ποτάμι, αφότου επτά μεταξύ αυτών έπεσαν στο νερό για να σώσουν έναν συμμαθητή τους που κινδύνευε να πνιγεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.
Τα αγόρια, ηλικίας 13 έως 16 ετών, έκαναν τρέξιμο στην όχθη του ποταμού Μουάρ στο κρατίδιο Τζοχόρ, εξήγησε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Μοχάμαντ Καμίλ Σουκάρμι.
Ενας από αυτούς θέλησε να δροσιστεί και αποφάσισε να κολυμπήσει κοντά σε περιοχή βυθοκόρησης άμμου αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι παρασυρόταν από το νερό.
Οι φίλοι του έσπευσαν να τον βοηθήσουν και με τη σειρά τους, ο ένας μετά τον άλλον, παρασύρθηκαν από το νερό.
"Δυστυχώς και οι οκτώ πνίγηκαν", ανακοίνωσε η αστυνομία.
Τα πτώματα των οκτώ αγοριών περισυνελέγησαν και τάφηκαν στο γειτονικό χωριό από το οποίο όλα τους κατάγονταν.

Σουβλάκι με πίτα στο Πεκίνο!


Σουβλάκι με πίτα στο Πεκίνο!
Τι δουλειά έχει ένας marketer σε μια πόλη 12 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως το Πεκίνο, στο οποίο επί 365 μέρες το χρόνο τρώνε ρύζι;
Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Χίο, ο Γιάννης Γεωργούλης μαζί με την φίλη και συμφοιτήτριά του, δημοσιογράφο στο επάγγελμα, Δανάη Μακρή, έχουν ανοίξει σουβλατζίδικο στην κινέζικη πρωτεύουσα και πάνε πάρα πολύ καλά, παρόλο που οι δυσκολίες είναι καθημερινές.
Ένα ταξίδι των δύο φίλων στο Πεκίνο το 2012 και... η λιγούρα του Γ. Γεωργούλη για σουβλάκι ήταν ο σπόρος για μια ιδέα που σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, και έπειτα από πολλά εμπόδια, έγινε πράξη.
«Συνάντησα άπειρες δυσκολίες, το τεράστιο πολιτισμικό χάσμα, το κενό της γλώσσας, τις συνήθειες των ανθρώπων, τις διαδικασίες ώστε να ιδρύσεις μια εταιρία στην Κίνα και τη γραφειοκρατία. Πάρα πολλές δυσκολίες, που συνάμα κάνουν το όλο εγχείρημα εξαιρετικά ενδιαφέρον», λέει και προσθέτει πως «για να ανοίξεις μια επιχείρηση στην Κίνα τίθενται κάποιες προϋποθέσεις, που αν δεν πληροίς δεν είσαι νόμιμος. Συνεπώς δεν υπάρχει διέξοδος. Είτε θα συμβαδίσεις με όλους τους νόμους και θα περιμένεις υπομονετικά είτε δεν θα ιδρύσεις ποτέ».
Ωστόσο, υπάρχει εξαιρετική αποδοχή, όπως λέει στον «Ελεύθερο Τύπο»: «Οι Κινέζοι γνωρίζουν και αγαπούν την Ελλάδα. Όταν σε ρωτήσουν από πού είσαι και πεις “είμαι Έλληνας” (σίλα-ρεν, δηλαδή), αμέσως απλώνεται ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους. Μας εκτιμούν όχι για το σουβλάκι, αλλά για τη μακρά ιστορία μας, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τη Σαντορίνη, της γαλάζιες παραλίες, το Αιγαίο, τη φιλοξενία μας, ακόμα και για τη φήμη ότι είμαστε όμορφος και ερωτικός λαός».
Πηγή: greekreporter.gr

Ποδοσφαιριστής για λαθρέμπορο καυσίμων: Με πίεζε να στήσω παιχνίδια της Super League

Ποδοσφαιριστής για λαθρέμπορο καυσίμων: Με πίεζε να στήσω παιχνίδια της Super League

Αποκαλυπτικά για την εμπλοκή λαθρέμπορου καυσίμων σε στημένους αγώνες είναι τα στοιχεία που έδωσε με κατάθεσή του στην αστυνομία 23χρονος ποδοσφαιριστής ομάδας της Super League.
Tα στοιχεία ντοκουμέντα της εμπλοκής νεαρού ποδοσφαιριστή της Super League σε υπόθεση στημένων αγώνων, όπως προκύπτει από την δικογραφία, αποκαλύπτει το e-reportaz.gr.

O 23χρονος παίκτης ποδοσφαιρικής ομάδας της Αττικής φέρεται να πιεζόταν από επιχειρηματία πρατηριούχο, βασικό εμπλεκόμενο στην υπόθεση προκειμένου να στήσει παιχνίδια.

Κληθείς να καταθέσει για τις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ ισχυρίστηκε ότι ήταν χρέος του «καίγοντας» ουσιαστικά τον επιχειρηματία Β.Α.

Σχετικά με το ποια είναι η σχέση του με τον επιχειρηματία, απάντησε πως τον γνώρισε το περασμένο καλοκαίρι σε μια καφετέρια.

«Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αγωνίζομαι σε ομάδα της Super League. Τον Β.Α. τον γνώρισα το περασμένο καλοκαίρι σε καφετέρια του Ν. Φαλήρου. Εγώ καθόμουν με την παρέα μου και αυτός με αναγνώρισε, με πλησίασε και μου συστήθηκε ως Β. και μου πρότεινε να παίξω ποδόσφαιρο σε μια ομάδα που είχε ο ίδιος σε γήπεδο 7 επί 7. Εγώ του είπα ότι θα το σκεφτώ και και ανταλλάξαμε τηλέφωνα», αναφέρει στην κατάθεση του ο νεαρός ποδοσφαιριστής.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αφού γνωρίστηκαν καλύτερα πήρε το θάρρος και του δανείστηκε 5.000 ευρώ.

Όταν παρήλθε ο χρόνος επιστροφής των χρημάτων ζήτησε μια παράταση αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην υποχρέωση του. Τότε του είπε πως θα πρέπει να τα πάρει πίσω με άλλον τρόπο.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ισχυρίζεται πως δεν έστησε ποτέ του κανένα παιχνίδι και πως «ξεγλιστρούσε» από τις πιέσεις του επιχειρηματία λέγοντας πως έχει συνεννοηθεί με συμπαίκτες του για κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα αλλά την παραμονή του αγώνα του έστελνε μήνυμα γράφοντας του «άκυρο». Όσο αφορά τις μεταξύ τους συνομιλίες γινόταν με σκοπό να κερδίσει χρόνο προκειμένου να του επιστρέψει τα χρήματα που είχε δανειστεί.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι από την ανταλλαγή μηνυμάτων προκύπτει ότι ο ποδοσφαιριστής επεσήμανε ότι θα επιστρέψει στον επιχειρηματία 20-25.000 ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις συνομιλίες προκύπτουν πιέσεις προκειμένου να «στηθεί» συγκεκριμένος αγώνας. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η ΕΛ.ΑΣ ήλεγξε όλα τα δεδομένα της συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, κάλεσε σε κατάθεση τον 23χρονο ποδοσφαιριστή και απέστειλε τα στοιχεία στον εισαγγελέα για να αξιολογήσει την υπόθεση η οποία πλέον δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και αρκετά μηνύματα που καταγράφουν την αγωνία του 23χρονου μέσου να επιστρέψει τα χρήματα στον πρατηριούχο-επιχειρηματία. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2014, δυο ημέρες πριν από αγώνα της ομάδας του στην Αθήνα, ο νεαρός παίκτης στέλνει μήνυμα στο οποίο λέει: «Άκυρο μας καταλάβανε έχει γίνει της πουτάνας, προσπαθούμε να σε κρατήσουμε μακριά.. Αύριο θα σου φέρω τα λεφτά».

Δύο ημέρες αργότερα του στέλνει νέο μήνυμα. Γράφει: «Είδες τι έγινε; Σωθήκαμε!!!Τρίτη, γιατί αύριο δεν δουλεύουμε».

Στις 24 Ιανουρίου στέλνει άλλο μήνυμα, αναφέροντας ότι είναι στα αποδυτήρια και περιμένει τα λεφτά για να του τα φέρει το βράδυ. Την ίδια ημέρα, το απόγευμα και το βράδυ στέλνει δυο ακόμη μηνύματα. Στο πρώτο λέει ότι θα γίνει και π… στη Συγγρού προκειμένου να βρει τα λεφτά. Μάλιστα λέει ότι δεν πρέπει να χαλάσουν εντελώς τις σχέσεις μας γιατί έχουμε και άλλες δουλειές… Στο επόμενο μήνυμα λέει ότι περιμένει να μπει ένας πρόεδρος στην ομάδα, ότι από Δευτέρα θα έχει πληρωμές γιατί του χρωστάνε 30.000 και ότι θα του φέρει τα 20.000-25.000 ευρώ!

Και υγεία και απόλαυση – Ηλεκτρικό προφυλακτικό για να κάνεις software σεξ με υπολογιστή

psifiako-profulaktiko-570
Το προφυλακτικό είναι ένα μεγάλο ζήτημα στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων. Τι εννοούμε; Υπάρχουν πολλοί άντρες που επικαλούνται μείωση της απόλαυσης και της αίσθησης για να μην το φορέσουν, αλλά με την υγεία δεν παίζεις. Ούτε την δική σου, ούτε του παρτενέρ σου. Για να πάψει η γκρίνια και αυτή η παράλογη απαίτηση, το νέο ηλεκτρικό προφυλακτικό εφαρμόζει στις ανάγκες και των δύο!
Μια ομάδα ακαδημαϊκών από το πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, δημιούργησε μια ψηφιακή συσκευή η οποία έχει τη δυνατότητα να στέλνει ηλεκτρικά κύματα στην κάτω μεριά του πέους.
Ο Φίραζ Πιρ και ο Άντριου Κουίτιμερ, δύο από τους επικεφαλής και εμπνευστές του προϊόντος περιγράφουν ότι στην ουσία πρόκειται για ένα κανονικό προφυλακτικό που ενσωματώνει αγώγιμα καλώδια, χωρίς να χάνει σε προστασία και ευρωστία.
Για να τεστάρουν το εύρος των αισθήσεων, πήραν ένα κομμάτι ύφασμα, σαν μανίκι και έβαλα στο κάτω μέρος της ατράκτου συστοιχίες ηλεκτροδίων. Η συσκευή τροφοδοτείται από ένα προγραμματιζόμενο μικροελεγκτή Lilypad, που μπορεί να λάβει διάφορες εισόδους και εντολές, και στέλνει ηλεκτρικά ερεθίσματα σε μικρά ηλεκτρόδια που υπάρχουν στο εσωτερικό του υφάσματος.
profulaktiko-570
Φυσικά για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο θα έπρεπε το άτομο να έχει την δυνατότητα να το ελέγχει μέσω αισθητήρων ή μέσω του λογισμικού του. Σαν να κάνεις δηλαδή σεξ με ένα υπολογιστή...
Οι ερευνητές ελπίζουν να βρουν μέσω χρηματοδότησης ένα ποσό στα 10.000 δολάρια για να συνεχίσουν το έργο τους και να κάνουν το προφυλακτικό άρτιο προς χρήση!

Η Τιμοσένκο στην πλατεία της Ανεξαρτησίας – Χαιρέτισε τους «ήρωες» [εικόνα]

Άμεση παραίτηση του Ουκρανού προέδρου Γιανουκόβιτς ζητά η φυλακισμένη Τιμοσένκο
Η Γιούλια Τιμοσένκο μετέβη στο Μαϊντάν, την πλατεία της Ανεξαρτησίας του Κιέβου, όπου αφού έτυχε θριαμβευτικής υποδοχής χαιρέτισε τους «ήρωες της Ουκρανίας».
Η πρώην πρωθυπουργός, η οποία απελευθερώθηκε νωρίτερα, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Μιλώντας στους διαδηλωτές από ένα αναπηρικό καροτσάκι, πρόσθεσε ότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα έπρεπε να «εξαναγκαστεί να έλθει» στην πλατεία αυτή.
Η Ουκρανία «θα διαλυθεί χωρίς εσάς», είπε η Τιμοσένκο στους χιλιάδες συγκεντρωμένους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.
Η Τιμοσένκο στην πλατεία της Ανεξαρτησίας - Χαιρέτισε τους «ήρωες» [εικόνα]
Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο κάλεσε τους αντιπάλους του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να μην σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά το ότι η Ράντα, η Βουλή της χώρας, ψήφισε υπέρ της αποπομπής του από το αξίωμα.
«Δεν έχετε δικαίωμα να φύγετε από την Μαϊντάν. . . μη σταματάτε ακόμα», είπε η Τιμοσένκο στους περίπου 50.000 συγκεντρωμένους.
Η Τιμοσένκο, καθισμένη σε αμαξίδιο, λίγη ώρα μετά την απελευθέρωσή της από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη, είπε στους συγκεντρωμένους «εσείς είστε οι ήρωες, οι καλύτεροι της Ουκρανίας».
Η ομιλία της διακόπηκε για λίγη ώρα από έναν άνδρα που την αποδοκίμασε, αλλά συνέχισε, ενώ πολλοί στο πλήθος την επιδοκίμαζαν και άλλοι την αποδοκίμαζαν.
Η ηγερία της λεγόμενης Πορτοκαλί Επανάστασης του 2004 είπε ότι «δεν αναγνώρισα το Κίεβο, με τα καμένα αυτοκίνητα, τα οδοφράγματα, αλλά αυτή είναι μια άλλη Ουκρανία, η Ουκρανία των ελεύθερων ανθρώπων».
Αμέσως μετά την άφιξη Τιμοσένκο, που είχε καταδικαστεί το 2011 για κατάχρηση εξουσίας, ιερείς τέλεσαν μια προσευχή για ένα από τα θύματα της βίας της περασμένης εβδομάδας με σχεδόν 80 νεκρούς.
«Ήλθαμε για τη Γιούλια, θα την ψηφίζουμε πάντα. Οι άλλοι στην αντιπολίτευση μπορεί να είναι συνεργάτες της αλλά αυτή είναι η αληθινή ηγερία», είπε μια γυναίκα που μετείχε στη συγκέντρωση στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Φωτογραφία: Τwitter, χρήστης: @RT_com

Έφαγε ξύλο από τρεις έγχρωμους η Ναταλία Δραγούμη

Natalia Dragoumi-570
Το λάθος της ήταν ότι έκανε μια χειρονομία. Τότε οι τρεις έγχρωμοι βγήκαν από το αυτοκίνητό τους και άρχισαν να ξυλοκοπούν την Ναταλία Δραγούμη.
Το σοκαριστικό αυτό περιστατικό αποκάλυψε και διηγήθηκε η γνωστή ηθοποιός μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «Μες στην καλή χαρά».
«Με έχουν χτυπήσει στον δρόμο, στο Παρίσι. Ήμουν με το ποδήλατό μου, ένα αυτοκίνητο παραβίασε το STOP και παραλίγο να πέσουν πάνω μου. Τους έκανα λοιπόν κι εγώ μια χειρονομία», είπε η ηθοποιός, η οποία παραδέχθηκε ότι αυτό ήταν το μεγάλο της λάθος, αφού το αυτοκίνητο σταμάτησε και από μέσα βγήκαν τρεις έγχρωμοι με πολύ άγριες διαθέσεις.
«Βγήκαν τρεις έγχρωμοι από το αυτοκίνητο, με έβρισαν γιατί πήραν την χειρονομία ως ρατσιστική αντιμετώπιση και άρχισαν να με χτυπούν άγρια μες στη μέση του δρόμου. Παιδιά δεν αντέδρασε κανένας και ήμουν και μικρό κορίτσι, μόλις 20 ετών», είπε η Ναταλία Δραγούμη.

Προφυλακιστέος ο Γιώργος Σπανός – Αρνείται όλες τις κατηγορίες

Αγωνιά για την απόφαση της προφυλάκισης ή μη ο Σπανός μετά το τέλος των απολογιών
Κρατούμενος στη φυλακή θα μείνει ο Γιώργος Σπανός μέχρι την δίκη όπως αποφασίστηκε το Σάββατο (22/2) από τον εισαγγελέα και τον 7ο ανακριτή Πειραιά.
Ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα απολογήθηκε για περίπου τρεις ώρες σήμερα ο Γιώργος Σπανός, που κατηγορείται για λαθρεμπόριο, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, ξέπλυμα χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας.
Η πλευρά του προέδρου της ΕΤΕΚΑ και του Ατρόμητου αισιοδοξούσε πως έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη, ωστόσο η εξέλιξη ήταν διαφορετική.
Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Σπανός: «Δεν έχω καμία ανάμιξη, ούτε και γνώριζα τίποτα». Στο πλευρό Σπανού στην εισαγγελεία οπαδοί του Ατρόμητου
Ο Σπανός, που αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, τελικά κρίθηκε προφυλακιστέος και θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι να διεξαχθεί η δίκη.
ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr.

Τα εντυπωσιακά μοντέλα του Sports Illustated ποζάρουν μόνο για εσάς [βίντεο]

kate-570
Τα σέξι μοντέλα του Sports Illustrated έχουν αναστατώσει τον ανδρικό πληθυσμό με τις πόζες τους και τα καλλίγραμμα κορμιά τους.
Το παρακάτω βίντεο αποτελεί ένα αφιέρωμα στις αιθέριες παρουσίες του περιοδικού που ποζάρουν με μαγιό και τραβάνε όλα τα βλέμματα επάνω στις χυμώδεις καμπύλες τους.






Β΄ΕΠΣ Πιερίας: Αποτελέσματα 24ης-Βαθμολογία-Επόμενη 25η αγωνιστική

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 
ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ  1-1

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ -ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ  1-0


Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ- ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ  6-1

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ 3-0 Α.Α.

ΔΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ -ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ  0-2

ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  1-0

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006- ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ 0-6

ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ  1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΠΥ∆ΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ  66
2 ∆ΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ  57
………………………………
3 ∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ  54
4 ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ  49
5 Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ  49
6 ∆ΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ  43
…………………………………..
7 Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ     42
8 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ  38
9 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  32
10 ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ  32
11 ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ  28
12 ∆ΙΑΣ ∆ΙΟΥ  19
13 ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ  14
…………………………………………...
14 ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    12
15 ∆ΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ  8
16 ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ  6

*Ο Μακεδονικός Ν. Εφέσσου, έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Συνεπώς κάθε ομάδα που βάση προγράμματος αγωνίζεται μαζί του, παίρνει άνευ αγώνα τους βαθμούς.

ΕΠΟΜΕΝΗ 25Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ -ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ
ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ- ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ- ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ- ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ- ΔΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ- ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ

ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ -ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ

Βιτάλι Κλίτσκο, ο άνθρωπος της Μέρκελ στην Ουκρανία, που θα οδηγήσει την χώρα στην ΕΕ (για να φάνε και οι Ουκρανοί με χρυσά κουτάλια)...

Περί υγείας...


Το «δράμα» της δημόσιας υγείας που εκτυλίσσεται αυτό τον καιρό «δια χειρός» Άδωνι Γεωργιάδη ένα ειναι σίγουρο...ότι θα φέρει περαιτέρω υποβάθμιση στις δημόσιες παροχές υγείας...

Ακόμα και τα μηνύματα δυσαρέσκειας για τον υπουργό, που φτάνουν στο Μαξίμου, από εσωκομματικούς παράγοντες αλλά και από γαλάζιους βουλευτές δεν πτοούν τον «αλαζόνα» βουλευτή ο οποίος...
ακάθεκτος  τα βάζει με όλους και με όλα.

Δεινός θιασώτης των μνημονίων ο Άδωνις ακολουθεί το αδίστακτο και μαφιόζικο μοντέλο της σύγχρονης πολιτικής σκηνής και της Τροϊκανής βούλησης, παραθέτοντας τη σύγχρονη εικόνα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», καθορίζοντας έτσι και την πολιτική γραμμή της άθλιας αυτής κυβέρνησης.

Άνθρώποι σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη διαθέτουν όλες εκείνες τις συνήθειες των δυστυχισμένων ανθρώπωναλλά και το ύφος και το βεληνεκές που συναντά κανείς μόνο στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, εκεί όπου κυριαρχεί ο έρπων Φασισμός.

Με τέτοιες μεθόδους και τέτοιους ανθρώπους η ΥΓΕΙΑ των Ελλήνων πολιτών δεν δομείται και δεν εξυγιαίνεται.

Αντίθετα τα περί της Υγείας...γίνονται «χαρτιά υγείας»!
Από tvorini μέσω  farmakoglwssa-kirki

ΣΟΚ! Θα μας παίρνουν σπίτια και ΙΧ




Κόντρα στη γενικευμένη προπαγάνδα, που επιμένει να παρουσιάζει το έκτρωμα Χατζηδάκη 
ως μια ευνοϊκή ρύθμιση υπέρ του δανειολήπτη, Το ΧΩΝΙ παρουσιάζει την αλήθεια για 
το «ιρλανδικό μοντέλο» που αποφάσισαν να μας φορέσουν:

Αν αποφασίσουν ότι πληρώνεις υψηλό ενοίκιο...
ΘΑ ΣΕ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

Αν μπορείς να εξυπηρετηθείς από...
τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς...
ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΜΟΝΟ 57 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ!

Όλα τα άλλα θα σου τα παίρνουν οι τράπεζες

Αυτό είναι το «ιρλανδικό μοντέλο» που φέρνει ο Χατζηδάκης.

Ξαναψηφίστε τους λοιπόν...

Μην χάσετε Το ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής



ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ή ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ???

Με τίτλο: "Ο Γιώργος έδωσε την εντολή!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία φέρνει στη δημοσιότητα "κατάθεση-φωτιά που εμπλέκει τον πρώην πρωθυπουργό" στην υπόθεση με τη ΜΚΟ...



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και στέλεχος της ΥΔΑΣ...
"φωτογραφίζει" τον Γ. Παπανδρέου ως πρωταγωνιστή του σκανδάλου με τη ΜΚΟ για τις νάρκες, που... περισυνέλεξε τελικά 9 εκατ. ευρώ".

Το ρεπορτάζ της Realnews αναφέρεται στον "ρόλο του ανθρώπου των ειδικών αποστολών Αλεξ Ρόντου και τις τηλεφωνικές συνομιλίες που αποδεικνύουν ότι ο πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης Κώστας Τζεβελέκος προετοίμαζε τη διαφυγή του στο εξωτερικό".


Τιραμισού και τυραννήσου – Ο Μανώλης Συρίγος φτιάχνει τον «Λόφο της Απόλαυσης»

tiramisou1-570
Ο Μανώλης Συρίγος καταλαβαίνει ότι σήμερα θα πέσουν μεγάλες μάσες με κρεατικά και γι΄αυτό σκέφτηκε ότι θα χρειαστείς ένα ελαφρύ γλυκό που να χωρέσει στο στομάχι σου. Γι΄αυτό τιραμισού και δε θα χρειαστεί να κάνεις κράτει με τα κοψίδια. Φάε κρέας άφοβα και πάρε θέση για το τιραμισού!
ΥΛΙΚΑ
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 75 ml kahlua
  • 5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 300 ml καφέ espresso (περίπου 4 δόσεις)
  • 1 πακέτο μπισκότα για tiramisu (savoyard)
  • 50 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές σκόνη κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ετοιμάζουμε τη σαντιγί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε υψηλή ταχύτητα και προσθέτουμε 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει η σαντιγύ.
  • Σε καθαρό κάδο χτυπάμε το μασκαρπόνε να αφρατέψει προσθέτοντας σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και 4 κ.σ. εσπρέσσο
  • Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα το μείγμα του τυριού με την σαντιγύ.
  • Χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι στρογγυλό ή ενα πυρίμαχο σκεύος.Βουτάμε τα μπισκότα στο καφέ και βάζουμε μία στρώση στη πιατέλα.
  • Στρώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω, τοποθετούμε δεύτερη στρώση μπισκότα, αφού τα έχουμε βουτήξει στο καφέ και τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα
  • Πασπαλίζουμε με κακάο ή τρίμματα σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες.