ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τσου ρε Λάκη!


Του Γιώργου Τούλα

Παλιά ήμουν φαν μπορώ να πω των επιθεωρήσεών του. Οι χαρακτήρες που έπλαθε κάποτε ήταν καθρέφτης της ελληνικής πραγματικότητας. Η μάνα με τη γούνα πάνω στο τελεφερίκ είναι από κείνα τα κείμενα που δεν ξεχνάς ποτέ. Η εισβολή του στην τηλεόραση με τους εμβληματικούς "Δέκα μικρούς Μήτσους" αποτέλεσε την ακτινογραφία μιας δεκαετίας που το χρήμα, το λάιφ στάιλ και η γκλαμουριά σκίασαν τις ζωές πτωχών και πλουσίων. Εύστροφος, παρατηρητικός, οξυδερκής, έπλασε ήρωες εμπνευσμένους, αντάξιους με κείνους του παλιού ελληνικού σινεμά που άλλωστε λατρεύει. Γι’ αυτό και καλούσε τους ζωντανούς ήρωες του συχνά στις εκπομπές του. Κάποτε παρακολούθησα και...
ένα σεμινάριο γραφής που έκανε εδώ στο Μύλο και ήταν αληθινό μάθημα.

Μετά έκανε ένα άνοιγμα στο σινεμά ενώ άρχισε και ένα προσωπικό life style ελαφρώς κόντρα σε όσα υποστήριζε. Προσπαθούσε να συνδυάσει το ποιοτικό με το εμπορικό που λένε και στις ντεμεκιές του Σμαραγδή και στα μπουζούκια τα βράδια με λαϊκά σταρ για ξεκάρφωμα. Παράλληλα κάτι ιστορίες σε κότερα, το στρατιωτικό και το τρελόχαρτο που έγινε σίριαλ στα μεσημεριανά, αλλά και δηλώσεις επί παντός του επιστητού και καλεσμένος σε όλα τα πάνελ τα βράδια των εκλογών, αγαπημένος καλεσμένος του Γιάννη Πρετεντέρη. Είχε αρχίσει να δίνει γραμμή. Εκεί τον έχασα. Είχε περάσει την όχθη.

Ήρθε ο καιρός του Τσαντιριού. Το μεγάλο κοινό. Ο λαϊκισμός. Οι μεγάλες κουβέντες. Όσα ήθελε ο κόσμος να ακούει. Και όσα ήθελε ο Λάκης να περάσει. Και τα πάρε δώσε με τον καλό κόσμο. Αυτούς που κορόιδευε στα φανερά τους συναναστρέφονταν στα κρυφά. Και ένας λόγος στα όρια του χυδαίου. Με ανέκδοτα, σαλούς του τηλεοπτικού χωριού, εύκολα θύματα για κοροϊδία, διδακτισμό, κόντρες της συμφοράς με τον Κούγια, την Άτζελα, τον Καρβέλα και άλλα φαιδρά πρόσωπα της ελληνικής τηλεοπτικής σφαίρας, ηρωισμοί, ψευδοκουλτούρα, τραγουδιστικά ντελίρια και προπαγάνδα. Χοντροκομμένη προπαγάνδα για μια σειρά ζητήματα και ηθελημένη αποσιώπηση άλλων σοβαρών θεμάτων.

Το εκλεπτυσμένο χιούμορ και σάτιρα της εποχής της Ελεύθερης Σκηνής έδωσε τη θέση του σε έναν επιτηδευμένο λόγο που θέριευε μαζί με τα νούμερα, που χάιδευε αυτιά και δημιουργούσε την ψευδαίσθηση της κοινωνικής εγρήγορσης του μεγάλου κοινού. Τρίχες κατσαρές. Κάθε φορά που έπεφταν τα νούμερα μας αποχαιρετούσε με πόνο ψυχής για πάντα. Και κάθε φορά που έπεφταν αναδουλειές "υπέκυπτε" στις πιέσεις των κοινωνικών αναγκών και επέστρεφε. Και επιστρέφει με καλεσμένο το Σάκη Ρουβά για να δέσει το σιρόπι της αφύπνισης με λίγο μπανιστήρι. Δεν έχει θέματα άλλωστε να θίξει; Ετοιμάζονται οι μαθητές για το πλατό, σηκώνουν ένα πανό, Λύκειο Άνω-Κάτω Μαγούλας, η κάμερα κάνει ζουμ, τα παιδιά παραληρούν, η Ανθούλα χαχανίζει, τα τσίπουρα σερβίρονται, τα νησιώτικα, ψάχνουν τον επόμενο σαλό στη λαϊκή αγορά της Καλιδρομίου.

Και μετά έρχεται ο Χατζάκης, φίλοι από παλιά, τον φωνάζει και στο Εθνικό, γιατί καλή η κατακραυγή εναντίον της εξουσίας από τηλεοράσεως, αλλά και λίγο δημόσιο χρήμα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, και που να αφήσεις χώρο μωρέ τώρα σε κανέναν νέο σκηνοθέτη να σηκώσει κεφάλι, δώσε μια παράσταση στο Λάκη. Και τότε ο Σταύρος Ξαρχάκος φρίττει και παραιτείται καταγγέλοντας τα συμφέροντα!

Φέτος επέλεξε κάτι ακόμα πιο γκλάμουρ. Το ανακαινισμένο δημοτικό θέατρο Πειραιά. Και άρχισε μια ακόμα σεζόν, καθυστερημένα με το ίδιο τροπάριο.

Ξέρω, δεν κάνει να λέγονται αυτά δημόσια, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στο δημόσιο λόγο, ιδιωτικά στις παρέες επιτρέπονται οι απόψεις... Θα μου επιτρέψετε, όμως, την άποψη που έχω πια για τους ανθρώπους να τη βγάζω από μέσα μου χωρίς ένοχες. Είναι το καλύτερο μέσο πρόληψης πριν την ψυχοθεραπεία.

Από parallaximag μέσω harrytsopanos

Νέα έθιμα


Από 170 ευρώ σε 150 ευρώ μειώθηκε το μηνιαίο ποσό που θα παίρνουν οι βολευτές σωτήρες μας για τα κινητά τους.

Αυτό είναι ένα ύπουλο χτύπημα στην δημοκρατία μας. Πως θα στέλνουν τώρα μηνύματα οι βουλευτές μας στους ψηφοφόρους τους;

Πάλι καλά που δεν έγινε περικοπή και στον μισθουλάκο τους. Λίγο ακόμα και θα πήγαιναν στην ουρά στην Βαρβάκειο να φάνε...
ένα κομμάτι κρέας…

Αλλά και με ολάκερο τον μισθό όλο και κανένας Λιάπης θα πήγε μεταμφιεσμένος σε άπορο.

Τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται.

Εξάλλου κατά την Πιπιλή, έθιμο ήταν. Κατάλαβες; έκαναν την πείνα έθιμο.

Ήρθαν κάτι Γερμανοί γιατροί για να μας πληροφορήσουν ότι κρυώνουμε, ότι πεινάμε ότι μένουμε άστεγοι… αλλά ούτε και με αυτήν την διαπίστωση πειστήκαμε. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μας κάνει πλάκα ο Αντωνάκης με τον Μπένι και ότι από Δευτέρα όλα θα επανέλθουν σε φυσιολογικές καταστάσεις.

 Μέχρι τώρα ξέραμε ότι μας έκλεβαν οι κυβερνητικοί. Τώρα μάθαμε ότι μας έκλεβαν και οι Μη κυβερνητικοί. Καμιά ελπίδα… 
Ο Αντωνάκης έδωσε εντολή να αλλάξουν τα πρόστιμα που θα έβαζε η εφορία σε όσους είχαν χρέη. Αυτά τα πρόστιμα ήταν λέει εξωπραγματικά.

Αυτά τα πρόστιμα τα είχε ψηφίσει ο Αντωνάκης μαζί με πεφτοσυννεφάκηδες βουλευτές του πριν από λίγους μήνες.

Μήπως δεν ήξεραν τι ψήφιζαν; Μήπως ο ιός χρυσοχοΐδη τους έχεις χτυπήσει όλους κατακέφαλα; Μήπως μας θεωρούν παντελώς ηλίθιους και μας δουλεύουν;

Και με ποια ισοδύναμα μέτρα θα μας εξοντώσουν; Μην περιμένεις να τα ακούσεις τώρα. Είναι η εποχή της αναπτύξεως και των πλεονασμάτων. Η εποχή που θα μας στείλουν τον λογαριασμό είναι μετά τον Μάη.

 Βοήθα Παναγιά
Τα μαύρα μεσάνυχτα δεν τα εξαφανίζεις με νομικίστικες μπαρούφες. Μόνο ανάβοντας το φως διώχνεις το σκοτάδι.

Ο Τσίπρας με είπε διαπλεκόμενο…. Είμαι από αυτούς που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πασοκοποιηθεί…. Ή μάλλον λέω ότι τείνει να γίνει το δίδυμο αδερφάκι της Νέας Πασοκρατίας.

Με την βοήθεια του Θεού ήρθε η ανάπτυξη… τώρα ας μας βοηθήσει η Παναγιά να την δούμε και εμείς.

Τρόικα: η αγία τριάδα του Αντωνάκη.

Η αστυνομία χρησιμοποιεί μόνο την νόμιμη βία. Για να μην σου πω ότι μόνο αμύνεται. Ιδιαίτερα από κάτι γυναίκες που χτυπάνε με μανία τα γκλοπ μέχρι να σπάσουν. Τα χέρια τους.

Όσο η Νέα Πασοκρατία θα βλέπει ότι πάει προς εξαφάνιση τόσο οι ζαρντινιέρες θα φεύγουν από την θέση τους και θα χτυπάνε πολίτες.

Με εντολή Σαμαρά θα απαγορευτούν οι ασθένειες για ένα μήνα. Μέχρι ο μπουμπούκος να φτιάξει το νέο σύστημα. Αυτό που θα έχει δυο κατηγορίες ασθενών. Των πλούσιων που θα μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα και των φτωχών που θα τους διδάξει ο Σαμαράς την προσευχή μπας και τους σώσει ο Θεός. 
Νόμοι αλλάζουν, ανάπτυξη έρχεται, η τρόικα θα βολευτεί αυτό το τρίμηνο με μέτρα ύπουλα, υποσχέσεις για δώρο Πάσχα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, τι γίνεται εδώ; Μπας και έρχονται εκλογές;

Ο πασοκοφώτης γεμάτος περηφάνια για τις ροζ κορδέλες που έβαζε άρχισε να λέει ότι δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο.

Δηλαδή όλα αυτά που στήριζε όσο ήταν το τρίτο μέλος το μικρότερο στην τροϊκανική κυβέρνηση της Νέας Πασοκρατίας τι ακριβώς ήταν; Φιλολαϊκά κα αριστερά μέτρα;

Στα χρόνια του πετυχημένου Μιχαλολιάκου ο Πειραιάς έγινε άλλη πόλη. Έγινε Θεσσαλονίκη…

Σύμφωνα με γκάλοπ του Πρετεντέρ 6 στους 10 Έλληνες θέλουν πάση θυσία ευρώ.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο πιθανότητες. Ή ο Πρετεντέρ μαγείρεψε τα νούμερα ή οι ερωτώμενοι κάτι δεν κατάλαβαν στην ερώτηση.

Μάλλον θα κατάλαβαν αν θέλουν πάση θυσία ευρώ στην τσέπη τους που είναι άδεια. Και δολάρια να τους δώσεις πάλι ναι θα πούνε. Και δραχμές, και πέσος και όποιο νόμισμα. Αρκεί να έχουν…. Να μπορούν να ζήσουν.

Γιατί αν κάνει κάποιος την ερώτηση ως εξής: Θέλεις ευρώ και να πεθάνεις από την πείνα ή εθνικό νόμισμα και να ζεις αξιοπρεπώς;… τι απάντηση θα έπαιρνε;

(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Μικρός Φωκίων

Θρύλε, τους fu©k-ίσαμε!


Κοίτα συμπτώσεις. Χούντα είχαμε το 1971 όταν πήγαμε στον τελικό των πρωταθλητριών, ανάλογη εποχή έχουμε τώρα που ο Ολυμπιακός φτάνει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον ανεπανάληπτο θρίαμβο με τη Μάντσεστερ. 2-0, την πρόκριση και τον τελικό που έρχεται.

Ολοι είδαν ότι στη σέντρα του «Καραϊσκάκη» είπε το πάτερ ημών ο Σαμαράς.

Το κενό που είδατε στην εξέδρα, δεν ήταν δημοσιονομικό κενό, ήταν το κενό που δημιούργησαν οι «58» που είχαν κλείσει θέση στο γήπεδο και διαλύθηκαν λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα.

Ο Σημίτης πάντως ήταν στο «Καραϊσκάκη», μπέρδευε όμως τους φιλάθλους γιατί έκανε σαρδάμ στα συνθήματα και φώναζε «Ρθύλε, Ολυμπιαγκέ μου». Πήγε να αυτοκτονήσει ο Τσουκαλάς.

Κι ο Βενιζέλος είδε τον αγώνα σε ειδική θέση. Του παραχώρησαν...
για να καθίσει ολόκληρη τη θύρα 21.

Του Σαμαρά γεννάνε και τα κοκόρια, αν πάρουμε και τη Γιουροβίζιον φτάνει στο 80%.

Σήμερα θα ενημερωθεί για το αποτέλεσμα του αγώνα Ολυμπιακός – Μάντσεστερ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, γιατί κοιμήθηκε νωρίς και έχασε και τα δύο γκολ.

Καταναλώθηκαν στο γήπεδο από τους 35.000 θεατές χιλιάδες καφέδες, κρουασάν, ροφήματα. Στοίχισαν όλα 7.000 ευρώ, λιγότερα δηλαδή από όσο ξοδεύουν σε ροφήματα 300 άτομα στη Βουλή κάθε μέρα.

Μπράβο ρε Ολυμπιακάρα. Εδειξες στους Εγγλέζους ότι όταν εμείς χρεοκοπούσαμε, αυτοί δεν είχαν ανακαλύψει ακόμα την αγγλική λίρα.

Μπράβο ρε Ολυμπιακάρα. Οταν οι Εγγλέζοι ανακάλυπταν το πέναλτι, εμείς είχαμε ανακαλύψει τις κασέτες για τα πέναλτι.

Μπράβο ρε Ολυμπιακάρα. Οταν αυτοί ανακάλυπταν την μπάλα, εμείς είχαμε ανακαλύψει τα Καγέν.

35 βουλευτές και υπουργοί ήταν χθες στο 2-0 ντυμένοι γυναίκες και πανηγύριζαν τα γκολ του Ντομίνγκες και του Κάμπελ. Ηταν και τρεις βουλευτίνες ντυμένες άντρες με επικεφαλής την Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ο Στουρνάρας ρωτούσε τον Μαρινάκη πόσο είναι το πριμ νίκης που εισέπραξε για να το φορολογήσει.

Ελα ρε Θρύλε, τους φακ. Οταν οι Αγγλοι πήγαιναν δεξιά στις λωρίδες, εμείς πηγαίναμε ακροδεξιά.

Ο Κλούνεϊ ζήτησε να γυρίσει πίσω στη Γιουνάιτεντ ο Φέργκιουσον για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό.

Η τρόικα ζήτησε να περικόψουμε το ένα από τα δύο γκολ που έβαλε ο Ολυμπιακός στη Μάντσεστερ.

Του Λάκη Μπέλλου από efsyn, μοντάζ Γρέκι

3ήμερο Αποκριάς στο Ελατοχώρι Πιερίας!

Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου
Ελατοχώρι Πιερίας
Πληροφορίες: Κυριακή Δαγκαλίδου, τηλ. 6948083945

Ελατοχώρι , 25/2/14
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Σας προσκαλούμε όλους το 3ήμερο 1/03 – 3/3, στο Ελατοχώρι για να γιορτάσετε μαζί μας την Αποκριά! Πάρτυ μασκέ σε ξενώνες – ξενοδοχεία και ταβέρνες του χωριού, χορός και μουσική, φασολάδα, χαλβάς και ταραμάς και, φυσικά, όλοι οι σταρ μαζεμένοι στο Elatochoriwood!!
Το κόκκινο χαλί θα υποδεχτεί τους «σταρ» με φωτογράφους και κάμερες που θα απαθανατίσουν τη λαμπερή, αυτή στιγμή!
Το Σάββατο 1/3 θα πραγματοποιηθούν διάφορα parties σε ξενώνες – ξενοδοχεία και ταβέρνες, ενώ την Κυριακή 2/3, από νωρίς θα βρεθούμε σ’ ένα ξέφρενο ξεφάντωμα στο σαλέ στο χιονοδρομικό κέντρο. Για τους μικρούς μας φίλους, στην κοινότητα του Ελατοχωρίου, θα γιορτάσουμε με κλόουν και πολλά παιχνίδια, ενώ το βραδάκι θα ντυθούμε σταρ του Hollywood –και γιατί όχι…του Ελατοχωρίου- και θα διασκεδάσουμε με λάμψη και ύφος 1000 καρδιναλίων στο αστραφτερό “Elatochoriwood”!
Για την Καθαρά Δευτέρα, θα συνεχίσουμε το έθιμο στον Άγιο Νικόλαο στο Παλιό Ελατοχώρι, γιορτάζοντας τα Κούλουμα. Η παραδοσιακή φασολάδα, ο χαλβάς, ο ταραμάς και οι ελιές θα βρίσκονται στο μεγάλο τραπέζι όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να σερβίρονται. Τσίπουρο, κρασί και μουσική θα συνοδεύουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Η εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από την Ομάδα Νέων, το Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο και, πάντα, με τη στήριξη του Συλλόγου Επαγγελματιών του Ελατοχωρίου.
Χορηγοί:
·     Café – bar «Λίθινο»
·     Ταβέρνα «Αγνάντι»
·     Chalet Χιονοδρομικού Κέντρου “North Selas


      

Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσα

                                                                                         
                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονταριώτισσας << ΠΙΕΡΕΣ >>. Σας προσκαλεί την Καθαρά Δευτέρα στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει στο ελικοδρόμιο της Κονταριώτισσας. Θα υπάρχει άφθονη φασολάδα και διάφορα Σαρακοστιανά. Γλέντι και μουσική!      Θα χαρούμε να παραβρεθείτε και να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

                                                                Με εκτίμηση
                                                                   Το ΔΣ  




                                                                                                                                         Email:piereskont@yazoo.gr                                                                                                              πρόεδρος Γκριμούλα Ευαγγελία   Γραμματέας Νίκος Τρικαλόπουλος

Αποκριάτικες εκδηλώσεις Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου



Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Δίον – Όλυμπος | Συνδυασμός Ευθύνης»



Λιτόχωρο Δίου - Ολύμπου, 26 Φεβρουαρίου 2014_
Τη νικηφόρα προσπάθειά μας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, πλαισιώνουν:

      - Από την Τοπική Κοινότητα Νέων Πόρων Δήμου Δίου – Ολύμπου οι κ.κ. Τζίκας Θεόδωρος και Αγάκος Βασίλειος του Ιωάννη ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

      - Από την Δημοτική Κοινότητα Πλαταμώνα Δήμου Δίου - Ολύμπου οι κ.κ.  Βροχαρίδης Βασίλειος, Κωτούλας Νικόλαος, Τζιουβάρας Χρήστος ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλό αγώνα

Ευχαριστούμε για την συνεργασία,
Το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης
«Δίον – Όλυμπος | Συνδυασμός Ευθύνης»

Απάντηση του Αντιδημάρχου και υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Φαρμάκη, σε δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης «Ολύμπια Γη» για τα έργα στον Πλαταμώνα


Λιτόχωρο Δίου - Ολύμπου, 26 Φεβρουαρίου 2014_
Μόνο για το προπατορικό αμάρτημα δεν εγκαλεί ο ανώνυμος «Γραφείος Τύπου και Ενημέρωσης» της Ολύμπιας Γης την Δημοτική αρχή του Δήμου Δίου Ολύμπου. Σε αντίθεση εμείς απαντάμε επώνυμα.
Ιδιαίτερα παραστατικά μάλιστα, παρουσιάζει τον Πλαταμώνα ως «Πριγκιπάτο» που εκπέμπει SOS ως άλλος Τιτανικός. Μια παρατήρηση μόνο. Οι ομορφιές του Πλαταμώνα και του τόπου που ζούμε, δεν χρειάζονται τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς για να προβληθούν. Λες και οι άλλες γεωγραφικές ενότητες είναι πλειβιότοποι
Λες και δεν είναι παρόντες στα Δημοτικά Συμβούλια, λες και ζουν σε άλλο τόπο (μήπως;), σε άλλη εποχή και δεν γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα και τους αγώνες της Δημοτικής αρχής να ανταπεξέλθει στις πρωταρχικές ανάγκες όλου του Δήμου.
Λες και δεν γνωρίζουν σε τι κατάσταση βρισκόταν τα οικονομικά του Δήμου στην αρχή της θητείας και που βρίσκονται σήμερα, λες και δεν γνωρίζουν ότι η αργοπορία της μνημονιακής επιτρόπου καθυστερεί την εκταμίευση των εγκεκριμένων δαπανών απαραίτητων για την αποπεράτωση του έργου, λες και δεν αποδέχονται τη σημασία για όλη την περιοχή του έργου της αποχέτευσης.
Λες και δεν γνωρίζουν ότι  αμέσως μετά την τοποθέτηση του αγωγού η τάφρος επαναπληρώθηκε και συμπυκνώθηκε με υλικό πλήρωσης και ότι κατά την εργασία της επαναφοράς του οδοστρώματος, το επίχωμα του σκάμματος πρέπει να συμπιεστεί κατάλληλα πριν τοποθετηθεί το τελικό οδόστρωμα, ώστε να αποκλεισθεί η πιθανότητα καθίζησης. Σε συνδυασμό μάλιστα με τον υψηλό υδροφόρο ορίζοντα (το δίκτυο ακαθάρτων επιβαρύνεται με εισροές και διηθήσεις) η οριστική αποκατάσταση του οδοστρώματος δεν μπορεί να γίνει αμέσως  μετά την επαναπλήρωση της τάφρου του αγωγού.
Λες και δεν βλέπουν ότι κάθε υποχώρηση του οδοστρώματος, οπουδήποτε και αν οφείλεται, επιδιορθώνεται με συμπύκνωση, αποκατάσταση κάθε κακοτεχνίας και επανακατασκευή.
Λες και δεν γνωρίζουν ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ολοκληρωθεί το έργο σύντομα.

Γιώργος Φαρμάκης
Αντιδήμαρχος Δίου Ολύμπου,
Υποψήφιος Δήμαρχος
και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δίον – Όλυμπος | Συνδυασμός Ευθύνης»

Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Δίον – Όλυμπος | Συνδυασμός Ευθύνης»



Λιτόχωρο, 24 Φεβρουαρίου 2014_
Τη νικηφόρα προσπάθειά μας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, πλαισιώνουν:

Ø        Από την Τοπική Κοινότητα Κονταριώτισσας Δήμου Δίου – Ολύμπου η κα Νάτσιου Παρασκευή (Βούλα)

Ø        Από την Τοπική Κοινότητα Παντελεήμονα ο κος Αντωνόπουλος Παντελής

Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλό αγώνα

Ευχαριστούμε για την συνεργασία,

Το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης
«Δίον – Όλυμπος | Συνδυασμός Ευθύνης»

Παντού υπάρχει μία " Αχίλλειος πτέρνα "

Σε επτά μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από τα δικαστήρια της Κατερίνης ο εκπρόσωπος της εταιρίας αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ κ. Νασούλης.Την ενοχή του εκπροσώπου της εταιρίας είχε πρoτείνει στην αγόρευση του και ο εισαγγελέας της έδρας στο τριμελές πλημμελειοδικείο Κατερίνης, όπου διεξήχθη εχθές η δίκη με κατηγορούμενη την εταιρία αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. Δίκη η οποία είχε αναβληθεί μέχρι τώρα τρεις φορές.
Η κατηγορία αφορούσε : 

"Διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο".
 Εχθές στα δικαστήρια Κατερίνης εξεδόθη μια απόφαση σταθμός που νομίζω ότι δικαιώνει πλήρως την μακρόχρονη ταλαιπωρία όλων όσων ήμασταν εκεί  ως μάρτυρες κατηγορίας απέναντι στην εταιρία " Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον Α.Ε " .

Θα ήθελα εδώ να συγχαρώ τον τότε διοικητή της τροχαίας εθνικών οδών και σημερινό αστυνομικό διευθυντή κύριο Μαντσούκα Αθανάσιο καθώς επίσης και όλων των συνεργατών του για την άρτια και εμπεριστατωμένη με όλες της λεπτομέρειες καταγραφή όλων των κακοτεχνιών και το ανάλογο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που την συνόδευαν δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους δικαστές της έδρας να έχουν μια πλήρη εικόνα τις πραγματικής κατάστασης εκείνης της εποχής .

Κάτι το οποίο έπαιξε καταλυτικό ρόλο αφού επιβεβαίωνε με τον πλέων επίσημο τρόπο τόσον τις δικές μας καταθέσεις αλλά κυρίως καταρρίπτοντας τις όποιες αντιρρήσεις και ενστάσεις εκ μέρους των δικηγόρων του κατηγορούμενου και κατ' επέκταση της ίδιας της Αιγαίον Α.Ε .
Θα ήταν φυσικά μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθώ στην παντελή απουσία από το δικαστήριο όλων των φορέων της Πιερίας ακόμα και αυτών που χάριν των δικών τους καταγγελιών είχαμε την αυτεπάγγελτη δίωξη εκ μέρους της δικαιοσύνης .
Θα περίμενα τουλάχιστον να ενδιαφερθούν για το αποτέλεσμα αυτών τους των ενεργειών ,
δυστυχώς απέδειξαν σε όλους μας ότι οι όποιες ενέργειες τους είχαν και έχουν μόνο πολιτικά κριτήρια και τίποτα περισσότερο .

Παρ' όλα αυτά όμως πιστεύω ότι τώρα ξεκινάει μια καινούργια εποχή για την δικαίωση του ΑΓΩΝΑ ενάντια στα διόδια είναι μία καινούργια αρχή μετά και την πρόσφατη δικαίωση των συναγωνιστών που αθωώθηκαν από τα δικαστήρια Λαρίσης για το άνοιγμα των διοδίων έρχεται και αυτή η απόφαση για να αποδείξει περίτρανα ότι το θηρίο δεν είναι ανίκητο και έχει την " Αχίλλειο του πτέρνα " και η δικαιοσύνη σήμερα απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος που της αξίζει .

Θέλω την σημερινή απόφαση και ( πιστεύω πως κάνεις από όσους κατέθεσαν σήμερα ως μάρτυρες δεν θα είχαν αντίρρηση )  να την αφιερώσω ως ελάχιστο φόρο τιμής για τους αγώνες του ενάντια στα διόδια στην μνήμη του συχωρεμένου προέδρου του σωματείου Εθνικών Μεταφορών Ν.Πιερίας του Γιάννη Ζερκιτανίδη του οποίου μάλιστα το όνομα έστω και εκ παραδρομής  εκφωνήθηκε πρώτο από το προεδρείο στη σημερινή δίκη ! ! !

Αλχαζίδης Αναστάσιος
Πρώην Πρόεδρος Σωματείου Διεθνών Μεταφορών Ν.Πιερίας .

Αυτή την εβδομάδα, Το ΧΩΝΙ κυκλοφορεί σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με το CD που περιέχει το τελευταίο τραγούδι που ηχογράφησε ο Σάκης Μπουλάς πριν φύγει από κοντά μας.



Το ΧΩΝΙ κυκλοφορεί με το CD «Ντίλερ, Κίλλερ και ΣΙΑ» (των Γεωργουσόπουλου, Ζουγανέλη). Το τραγούδι του CD με το νούμερο 9, το συγκλονιστικό «Κίλλερ», είναι η τελευταία ηχογράφηση με τη φωνή του μεγάλου Σάκη Μπουλά, που μας άφησε τόσο πρόωρα.

Ένα τραγούδι-γροθιά στο στομάχι με τη φωνή του Σάκη:
«I am killer
Σκοτώνω αξίες,
Ιδέες και ήθη
Ανοίγω τον δρόμο
στη λήθη
Δολοφονώ τον ύπνο
των δικαίων

Και πυρπολώ τα έργα των σπουδαίων»

Ένα στεφάνι από Το ΧΩΝΙ στη μνήμη του φίλου της εφημερίδας, Σάκη.

Μαζί με Το ΧΩΝΙ χωρίς καμία επιβάρυνση στην τιμή της εφημερίδας (1,5 ευρώ).

Την περασμένη εβδομάδα, Το ΧΩΝΙ κυκλοφόρησε με το CD στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Αυτή την εβδομάδα, προσφέρει το CD με το τελευταίο τραγούδι του Σάκη Μπουλά στους αναγνώστες όλης της υπόλοιπης Ελλάδας.

Το ΧΩΝΙ, όπως και όλες οι κυριακάτικες εφημερίδες, κυκλοφορεί εκτάκτως από το Σάββατο, λόγω Καθαράς Δευτέρας και μένει στα περίπτερα μέχρι την Τρίτη.


ΤΟ CD ΠΟΥ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Βάλτε στο σπίτι σας το CD των Ζουγανέλη, Γεωργουσόπουλου και ακούστε τραγούδια - γροθιές κατά του σάπιου συστήματος, των μνημονίων και των διεφθαρμένων πολιτικών! Κορυφαίοι ερμηνευτές και άνθρωποι με ευαισθησίες βάζουν ψυχή και δίνουν φωνή στα 14 πολιτικά μανιφέστα του «ΝΤΙΛΕΡ, ΚΙΛΛΕΡ και ΣΙΑ»!
Μαζί με τον αξέχαστο Σάκη Μπουλά, οι Λαζόπουλος, Στόκας, Λ. Παπαδόπουλος, Μακεδόνας, Κοντογιάννης, Μάλφα, Σιδέρη, Κικίδη, Καρελάς, Ζιώγαλας, Κοτανίδη, Ζουγανέλης.
Μετά από χρόνια ΣΙΩΠΗΣ, το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ είναι και πάλι εδώ, έτοιμο να εμπνεύσει τον δοκιμαζόμενο Έλληνα να αντισταθεί στη μνημονιακή λαίλαπα!

Το ΧΩΝΙ στα περίπτερα όλης της χώρας από το Σάββατο (λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας).

ΈΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ


Ομιλία ανεξάρτητου βουλευτή Μάρκου Μπόλαρη το Σάββατο 22/02/2014 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας Σικάγου.


Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας Σικάγου, μίλησε ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης. Αναφέρθηκε διεξοδικά στην κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία τονίζοντας πως η πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας που εφαρμόζεται σήμερα είναι αποτέλεσμα της λανθασμένης ανάλυσης για τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι επεσήμανε ο Σερραίος πολιτικός αν κατανοήσουμε τη δομή του προβλήματος και προχωρήσουμε στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Στην ουσία, ανέφερε ο κ. Μπόλαρης, θεωρούμε πως το πρόβλημα, το αίτιο είναι το δημόσιο χρέος όταν στην πραγματικότητα το μείζον ζήτημα, το θεμελιώδες, είναι η κατάρρευση της παραγωγικής βάσης της χώρας. Όσο δεν αντιλαμβανόμαστε ότι τα μεγάλα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση αποσαρθρώνουν την πραγματική οικονομία θα κινούμαστε στον ατέρμονα κύκλο της μερκελικής λιτότητας και του διογκωμένου δημόσιου χρέους. Το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί στη χώρα μας και ακολουθείται πειθήνια από τη σημερινή διακυβέρνηση δεν είναι βιώσιμο αφού συρρικνώνει συνεχώς τη διαθέσιμη ρευστότητα από την αγορά και συνακόλουθα αποστερεί πόρους από το δημόσιο. Η συνεχής φορολογική αστάθεια, η ανασφάλεια στον τραπεζικό τομέα, επιτείνουν το πρόβλημα. Κινούμαστε, είπε χαρακτηριστικά ο Μάρκος Μπόλαρης, στον αντίποδα μις πολιτικής, που θα απέφερε υπό άλλες προϋποθέσεις ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα και ισορροπία στην επιχειρηματικότητα. Η χώρα μας έχει αντικειμενικά τις δυνατότητες για μια αναπτυξιακή προοπτική που θα επιφέρει σταδιακά έξοδο από την κρίση. Αρκεί να υπάρξει αλλαγή πολιτικής που θα στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, τις νέες επενδύσεις, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για να σταματήσει η αιμορραγία της ελληνικής κοινωνίας με τη μετανάστευση του πλέον δυναμικού και προικισμένου τμήματος της ελληνικής νεολαίας, με την μετεγκατάσταση των ελληνικών επιχειρήσεων στην αλλοδαπή.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πολιτικές συμμετοχής των πολιτών, που αξιολογούν τις προτεραιότητες της χώρας, που κατανοούν το διεθνές κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον, που αναλύουν και συνθέτουν αντικρουόμενες απόψεις, που παρεμβαίνουν με ουσιώδεις προτάσεις. Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής είναι η λάθος αντίδραση μερίδας του εκλογικού σώματος που εμπρός στο αδιέξοδο επιλέγει αρνητική στάση εκδίκησης προς το πολιτικό σύστημα.
Έχουμε μια χώρα που μπορεί να αξιοποιήσει το φυσικό της πλούτο, τον πολιτισμό της, τη γεωστρατηγική της θέση, το υψηλής εξειδίκευσης δυναμικό της, τη ρωμαλέα παρουσία της ομογένειας που θα πρέπει ενωμένη να συστρατευθεί στη μεγάλη προσπάθεια αλλαγής του αναπτυξιακού και διοικητικού μοντέλου της χώρας. Για να είναι η πρόκληση της κρίσης που περνάμε η μεγάλη ευκαιρία που σηματοδοτήσει μια πορεία ανάπτυξης για τον τόπο, κατέληξε ο Μάρκος Μπόλαρης.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ Μπόλαρη στην ομογένεια του Σικάγου περιλαμβάνει στη συνέχεια ομιλία στη Γενική Συνέλευση του Μακεδονικού Συλλόγου, συνάντηση με τον κ. Jessy White, υπουργό εσωτερικών του illinois, και ομιλία σε ομογενείς επιχειρηματίες και σε πανεπιστημιακούς.


--

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: :  bolaris@otenet.gr
Ιστοσελίδα: www.bolaris.gr

Κοινωνικά δίκτυα : http://www.facebook.com/pages/Markos-Bolaris-Markos-Mpolares/94051187805

Βίντεο : http://vimeo.com/channels/bolaris
            http://www.youtube.com/bolarismarkos

Φωτογραφίες : http://www.flickr.com/photos/bolaris/
                      http://picasaweb.google.com/mbolaris

 Βουλευτικό Γραφείο Σερρών
Μεραρχίας 40, 621 25 Σέρρες
Τηλέφωνο: (+30) 2321098440,
Τηλεομοιοτυπία: (+30) 2321098449

Το Τμήμα Φαρμάκων και Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

            Σύμφωνα με την αρ. πρωτ. Δ.Υ.1δ/οικ.33321/11-04-2013 απόφαση του Γενικού Γραμματέα  Υγείας που αφορά τις εξετάσεις φαρμακοποιών, που διεξάγονται από το ΚΕ.Σ.Υ. για την χορήγηση βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος Φαρμακοποιού στην Ε.Ε., περιόδου ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στη  Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ. ως εξής:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ
17/03/2014
09:00-12:00
Έλεγχος Φαρμάκων

12:00-15:00
Παρασκευή Φαρμακοτεχνικών ή χημικών σκευασμάτων
ΤΡΙΤΗ
18/03/2014
09:00-12:00
Εκτέλεση συνταγών

12:00-15:00
Ανάγνωση πλειόνων φαρμάκων
ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ (ή ΓΡΑΠΤΕΣ) ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ
19/03/2014
09:00-12:00
Ελληνική Φαρμακοποιία-Φαρμακοτεχνία

12:00-15:00
Φαρμακευτική Εμπορευματολογία - Στοιχεία Ιστορίας - Νομοθεσία
ΠΕΜΠΤΗ
20/03/2014

09:00-12:00
Φαρμακολογία
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
21/03/2014
09:00-12:00
Τοξικολογία
                                                                                                                                                                                                                       
·           Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  (Τμήμα Φαρμάκων και Φαρμακείων),  μέχρι και την Παρασκευή 07/03/2014 .
·           Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά δίνονται στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (Μαρίνα Κώστα τηλ.2351351294)
·           Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το παραπεμπτικό τους, τη Δευτέρα 17/03/2014 και ώρα 9:00 π.μ. στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου της Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ.
·           Το παράβολο 11,74 ευρώ το προμηθεύονται από το Τ.Π.& Δανείων της Θεσσαλονίκης, Ερμού & Καρ. Ντηλ γωνία και το καταθέτουν στη γραμματεία της Επιτροπής, την πρώτη ημέρα των εξετάσεων.
·           Τροποποίηση του προγράμματος γίνεται από τους εξεταστές, σύμφωνα και με το υπόλοιπο πρόγραμμα λειτουργίας της Σχολής και οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.





Εφαρμογή σχεδίου ΄΄Ξενοκράτης΄΄ για την Κατερίνη?




Εάν δεν απολαμβάναμε όλοι μας τον ηλιόλουστο καιρό, η παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας και Εντεταλμένου για την Πολιτική Προστασία Βασίλη Τουλίκα το Σαββατοκύριακο στην Κατερίνη,  θα ανησυχούσαμε μήπως  η Κατερίνη  βρίσκεται  σε ΄΄Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης΄΄.


Η αλήθεια είναι ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Βασίλης Τουλίκας δεν έκανε εφαρμογή του σχεδίου ΄΄Ξενοκράτης΄΄ αλλά, είχε συνεχείς επαφές με παραγωγικούς φορείς της Κατερίνης και του Νομού γενικότερα, καταγράφοντας στην πηγή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έτσι ώστε να μπορέσει να καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες,  την δική του πρόταση για ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Νομού Κατερίνης για την επόμενη πενταετία.