ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Καυτά Vine τέλος από το Twitter

Καυτά Vine τέλος από το Twitter
Απαγορεύει τη δημοσίευση ακατάλληλου ερωτικού περιεχομένου το Twitter στην εφαρμογή Vine που εξαγόρασε πρόσφατα.
Το Vine επιτρέπει στο χρήστη να δημοσιεύει κινούμενες εικόνες, δηλαδή σύντομα βίντεο που 6 δευτερολέπτων δείχνουν σκηνές από τη δράση.
Μέχρι σήμερα οι χρήστες μπορούσαν να δημοσιεύσουν φωτογραφία πορνογραφικού περιεχομένου.

Το Vine δεν είχε περιορισμούς στη δημοσίευση φωτογραφιών όμως πλέον θα πρέπει οι χρήστες να σέβονται τους νέους κανόνες.
Πλέον, το Twitter γνωστοποίησε ότι προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα απαγορεύει τη χρήση συγκεκριμένων hashtags, ενώ επιβάλλει και αυστηρότερη ηλικιακή πολιτική στους χρήστες της εφαρμογής Vine.
Στους όρους χρήσης του Vine αναγράφεται ρητώς: «Πορνογραφικό ή ερωτικό περιεχόμενο δεν γίνεται επιτρεπτό στην εφαρμογή, ακόμη και εάν πρόκειται για προσωπικά βίντεο ή οπτικοακουστικό υλικό που χαρακτηρίζεται από τον ιδιοκτήτη του ως ευαίσθητο».

Ανοίγει η συζήτηση για την απαγόρευση καλλιέργειας μεταλλαγμένων


Ανοίγει η συζήτηση για την απαγόρευση καλλιέργειας μεταλλαγμένων
Του Κοσμά Ζακυνθινού
kzakinthinos@pegasus.gr
Ανοίγει ξανά ο φάκελος των μεταλλαγμένων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αναζητώντας πλέον τη νομική φόρμουλα που θα δίνει τη δυνατότητα σε ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. να προχωρήσει σε απαγόρευση καλλιέργειας γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών, μολονότι έχουν εγκριθεί σε ενωσιακό επίπεδο.
Το θέμα φέρνει στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της ελληνικής προεδρίας, επιχειρώντας να δοθεί λύση στο μεγάλο «αγκάθι» των μεταλλαγμένων. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών είναι γενικώς αντίθετοι στα μεταλλαγμένα, όμως αυτά μπορούν να αδειοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ολόκληρη την Ε.Ε., ακόμα κι όταν πολλά κράτη-μέλη είναι αντίθετα.
Όπως προβλέπει οδηγία του 2001, η Ευρώπη μπορεί να απαγορεύσει την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών μόνο για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος ή δημόσιας υγείας. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, τα χρόνια που ακολούθησαν έως και σήμερα, είναι κοινό μυστικό ότι έχουν δοθεί άδειες για την καλλιέργεια πολλών μεταλλαγμένων προϊόντων. Χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία και το Βέλγιο είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές κατά της απαγόρευσης της καλλιέργειας μεταλλαγμένων προϊόντων. Ετσι, ζητούμενο πλέον είναι να βρεθεί μια νομική φόρμουλα, η οποία να συμπεριλαμβάνει, εκτός από τους προαναφερόμενους λόγους, δηλαδή την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, και άλλες παραμέτρους, έτσι ώστε να «στέκονται» νομικά, σε περίπτωση που γίνει προσφυγή στο δικαστήριο από τις εταιρείες παραγωγής μεταλλαγμένων.
Ανοίγει η συζήτηση για την απαγόρευση καλλιέργειας μεταλλαγμένων
Στις συζητήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στις Βρυξέλλες, τέθηκαν λόγοι όπως αστική ανάπτυξη και κοινωνικοοικονομικές αντιδράσεις (κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις). Σύμμαχοι στην πρόταση της ελληνικής προεδρίας για το άνοιγμα του φακέλου στάθηκαν αρχικά, η Αυστρία και η Ουγγαρία, ενώ αντίθετα, το Βέλγιο κράτησε αρνητική στάση, με τη Γαλλία να απαντά ότι το επιχείρημα είναι νομικά έωλο και τη Γερμανία να αναγκάζεται σε διαπραγμάτευση. Συγκεκριμένα, στη Γαλλία δόθηκε απάντηση από τη νομική υπηρεσία της Ε.Ε., η οποία ανέφερε ότι η πρόταση της ελληνικής προεδρίας είναι νομικά ισχυρή και δεν έχει κανένα κώλυμα.
Στόχος είναι, όπως εξηγούν κύκλοι του ΥΠΕΚΑ, κάθε χώρα να μπορεί νομότυπα να απαγορεύει ή όχι τα μεταλλαγμένα και να μην προβαίνει σε νομικές «πατέντες», δηλαδή να έχει ένα ισχυρό νομικό όπλο σε περίπτωση που η υπόθεση φθάσει στο δικαστήριο. Ετσι, στις 13 Μαρτίου, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να αποφανθεί για τη δυνατότητα των κρατών-μελών της Ε.Ε. να περιορίζουν ή να απαγορεύουν την καλλιέργεια των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Επιδίωξη είναι στο τέλος του 2014, επί ιταλικής προεδρίας, να υιοθετηθεί το νομικό κείμενο, δηλαδή να υπάρξει συμφωνία και να προετοιμαστεί η υιοθέτηση από την Ε.Ε. της σχετικής νομοθεσίας.
Ανοίγει η συζήτηση για την απαγόρευση καλλιέργειας μεταλλαγμένων
Η πλειοψηφία των κρατών της Ε.Ε. τάχθηκε υπέρ της συμβιβαστικής συμφωνίας που επιτρέπει την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων προϊόντων στην Ε.Ε. Ωστόσο, το σύστημα επιτρέπει σε κάθε κράτος να απαγορεύσει την καλλιέργεια ΓΤΠ σε όλη ή σε μέρος της επικράτειάς του για λόγους άλλους από την υγεία και το περιβάλλον.
Η συζήτηση στις Βρυξέλλες
Ανοίγει η συζήτηση για την απαγόρευση καλλιέργειας μεταλλαγμένων
Ο Ελληνας υπουργός Περιβάλλοντος, προήδρευσε στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε. για την ελληνική προεδρία, στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της επιτρόπου για την Κλιματική Δράση, Connie Hedegaard, του επίτροπου για το Περιβάλλον, Janez Potocnik, και του επίτροπου για την Υγεία, Tonio Borg. Στη διάρκεια της διάσκεψης, συζητήθηκε η τροποποίηση της οδηγίας 2001/18 όσον αφορά τη δυνατότητα που παρέχεται στα κράτη-μέλη να περιορίζουν ή να απαγορεύουν την καλλιέργεια ΓΤΟ στην επικράτειά τους, οι οποίοι έχουν εγκριθεί σε ενωσιακό επίπεδο. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο θέμα που διχάζει την Ευρώπη και βρίσκει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αντίθετο στις όποιες αποφάσεις αδειοδότησης καλλιεργειών λαμβάνονται σε επίπεδο Ε.Ε.
Η πρόταση παρουσιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2010 και τελευταία φορά συζητήθηκε τον Μάρτιο του 2012. Η ελληνική προεδρία, μετά τη σχετική συζήτηση που διεξήχθη στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων με αφορμή την αδειοδότηση της καλλιέργειας του αραβόσιτου 1507, αποφάσισε να ξαναφέρει στο προσκήνιο τη σχετική συζήτηση που είχε διακοπεί άδοξα πριν από 2 χρόνια και να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχει πλέον γόνιμο έδαφος για την επίτευξη συμφωνίας με βάση τη νέα συμβιβαστική πρότασή μας. Στη διάρκεια ανταλλαγής απόψεων επιβεβαιώθηκε ότι οι αντιπροσωπείες διάκεινται θετικά στην επανεξέταση της εν λόγω νομοθετικής πρότασης. Ως εκ τούτου, η προεδρία προτίθεται να δρομολογήσει εξέταση της πρότασης σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο αποβλέποντας στην επίτευξη πολιτικής συμφωνίας σε προσεχές Συμβούλιο Περιβάλλοντος. Σήμερα, η υφιστάμενη αδειοδοτική διαδικασία δεν επιτρέπει στα κράτη-μέλη να απαγορεύουν την καλλιέργεια των ΓΤΟ, εφόσον αυτοί έχουν αδειοδοτηθεί από την Ε.Ε., ενώ ταυτόχρονα παραμένουν οι διαμετρικά αντίθετες απόψεις των κρατών-μελών για τους ΓΤΟ.
Παρόλα αυτά, η ελληνική προεδρία, με ρεαλισμό αλλά και σεβασμό στους Ευρωπαίους πολίτες οι οποίοι στην μεγάλη πλειοψηφία τους αντιτίθενται στην καλλιέργεια ΓΤΟ στην Ευρώπη, θα εξαντλήσει τα περιθώρια που υπάρχουν στην παρούσα χρονική συγκυρία για την κατά το δυνατόν βελτίωση του συστήματος αδειοδότησης, προκειμένου να μπορούν πλέον τα κράτη που το επιθυμούν να μην επιτρέπουν την καλλιέργεια των ΓΤΟ στο έδαφός τους. Οι υπουργοί απέτυχαν να βρουν συμφωνία για την καλλιέργεια του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού Pioneer 1507 τον περασμένο μήνα, ανοίγοντας το δρόμο στην Κομισιόν να την εγκρίνει αυτόματα. Συνολικά 12 από τους 19 υπουργούς που ψήφισαν εναντίον της καλλιέργειας και έστειλαν εν συνεχεία επιστολή στην Κομισιόν ζητώντας την απόσυρσή της. Η ελληνική προεδρία προσπάθησε να βγάλει την Ε.Ε. από το αδιέξοδο για τις αποφάσεις για τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα καταθέτοντας ένα συμβιβαστικό κείμενο, παρόμοιο με εκείνο της Κομισιόν το 2010, που δίνει τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη να απαγορέψουν τις καλλιέργειες στο έδαφός τους.
Να κλείσουμε την πόρτα στα μεταλλαγμένα!
Η ελληνική προεδρία έχει τη μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσει τη δυναμική που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενάντια στα μεταλλαγμένα και να προστατεύσει την Ελλάδα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες από τις εταιρείες που τα προωθούν στην Ευρώπη.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης, μετά τη συζήτηση στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος, πρέπει να προχωρήσει στις αναγκαίες τροποποιήσεις επί της ελληνικής πρότασης για την εθνικοποίηση της απαγόρευσης καλλιέργειας μεταλλαγμένων και να θέσει πραγματικό εμπόδιο στις εταιρείες αγροβιοτεχνολογίας που θέλουν να εισβάλουν στην Ευρώπη.
Η συζήτηση στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος φανερώνει τη μεγάλη ανησυχία της πλειοψηφίας των κρατών-μελών που ζητούν αλλαγή στην ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να μπορούν να απαγορεύουν την καλλιέργεια μεταλλαγμένων στην επικράτειά τους. Μάλιστα οι περισσότερες χώρες επικαλέστηκαν τη σταθερή άρνηση των Ευρωπαίων καταναλωτών που εξακολουθούν να μη θέλουν να τρώνε μεταλλαγμένα. Όπως τόνισαν τα περισσότερα κράτη-μέλη στις συζητήσεις του Συμβουλίου, η ελληνική πρόταση χρειάζεται σημαντική επεξεργασία και άμεσες τροποποιήσεις, προκειμένου να ενισχύει τα κράτη που θέλουν να απαγορεύσουν την απελευθέρωση μεταλλαγμένων στο περιβάλλον και όχι τις εταιρείες που προωθούν τα μεταλλαγμένα στην Ευρώπη.
Μάλιστα, όπως τονίζει η περιβαλλοντική οργάνωση, ο υπουργός Περιβάλλοντος, πρέπει να προχωρήσει αμέσως στις τροποποιήσεις που θα μετατρέψουν την ελληνική πρόταση σε ισχυρή νομική βάση, που πραγματικά θα προστατεύει την Ευρώπη από την εισβολή των μεταλλαγμένων. Η επόμενη συζήτηση επί του ελληνικού κειμένου πρόκειται να γίνει την επόμενη Πέμπτη (13/3) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Τεχνικής Επιτροπής.

Αεροπορικό θρίλερ: Δύο επιβάτες ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια


Αεροπορικό θρίλερ: Δύο επιβάτες ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια
Υποψίες για τρομοκρατικό χτύπημα στο μοιραίοο Μπόινγκ της Malaysia Airlines γεννά η αποκάλυψη ότι δύο τουλάχιστον επιβάτες ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια.
Ο ένας εκ των οποίων ταξίδευε με ιταλικό και ο δεύτερος με αυστριακό διαβατήριο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, εκφράζουν την ανησυχία τους πως τα κλεμμένα διαβατήρια τουλάχιστον δύο επιβατών της μοιραίας πτήσης του Boeing των Malaysia Airlines προκαλούν υποψίες τρομοκρατικού χτυπήματος.
Για τοεπιβάτη που ταξίδευε με αυστριακό διαβατήριο η είδηση επιβεβαιώθηκε και από τουπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας, ενώ ο κάτοχος του ιταλικού διαβατηρίου είναι ο 37χρονος Ιταλός Λουίτζι Μαράλντι ο οποίος δεν πέταξε ποτέ με τη μοιραία πτήση.
Ο Μαράλντι που κατάγεται από την πόλη της Τσεζένα, επικοινώνησε με τους συγγενείς του και τους είπε: «Είμαι ζωντανός, είμαι στην Ταϊλάνδη!». Το όνομα του 37χρονου Μαράλντι ήταν στην λίστα με τους 239 επιβαίνοντες της πτήσης MH370 που έδωσε στη δημοσιότητα η Malaysia Airlines. Ωστόσο ο ίδιος αλλά και οι ιταλικές αρχές, όπως μεταδίδεται από το πρακτορειο ειδήσεων ANSA, δεν επιβιβάστηκε ποτέ στο μοιραίο Boeing. Η ταυτότητα του ανθρώπου που ταξίδευε με το κλεμμένο διαβατήριο του Ιταλού Λουίτζι Μαράλντι είναι άγνωστη.

Ο Μαράλντι είχε δηλώσει την κλοπή του διαβατηρίου του την 1η Αυγούστου του 2013.

Μιλώντας στο Reuters, o Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως μόλις η πρεσβεία της χώρας στη Μαλαισία πήρε μήνυμα ότι ένας Αυστριακός επέβαινε στην πτήση, έψαξε το αυτόματο σύστημά της. Εκεί βεβαιώθηκε πως ο άνθρωπος αυτός είχε αναφέρει κλοπή του συγκεκριμένου διαβατηρίου πριν από δύο χρόνια.

Ακολούθως, η αστυνομία επισκέφθηκε το σπίτι του, όπου και ο υποτιθέμενος κάτοχος του διαβατηρίου εντοπίστηκε ζωντανός.

Το διαβατήριο είχε κλαπεί στην Ταϋλάνδη.

Αυτό είναι το σχέδιο της τρόικας για το νέο Μνημόνιο




Σε πλήρη εφαρμογή έχουν θέσει οι δανειστές ένα νέο σχέδιο για οδηγήσουν την Ελλάδα σε αδιέξοδο και να την αναγκάσουν να υπογράψει νέο Μνημόνιο μέχρι το 2060!

Η τρόικα πιέζει για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών προκαλώντας πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου που ψάχνει εναγωνίως συμβιβαστική λύση.

Ο Α. Σαμαράς γνωρίζει καλά πως ένα νέο Μνημόνιο θα σημάνει και το τέλος της κυβέρνησης αφού όχι μόνο οι πολίτες δεν θα το αντέξουν αλλά θα έρθει αντιμέτωπος ακόμα και με τους κυβερνητικούς βουλευτές που έχουν διαμηνύσει πως δεν θα ψηφίσουν νέα μέτρα, πόσω μάλλον ένα νέο Μνημόνιο.

Πιο συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν να ανεβάζουν τα κεφάλαια που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες στα 9 δισ. ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν θα είναι σε θέση πλέον να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό και να δώσει το πλεονέκτημα στην Αθήνα να αποφύγει τη σύναψη ενός νέου δανείου.

Το θέμα είναι ένα από τα βασικά σημεία για τη συμφωνία της ελληνικής πλευράς με την τρόικα και ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση. Έτσι μετά από τις αρνήσεις της τρόικας να δεχθεί τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής για τις ελληνικές τράπεζες η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε στη δημοσιότητα χθες τα στοιχεία.

Επιπλέον, η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε από τις τράπεζες να υποβάλουν, το αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου 2014, σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης με βάση τα αποτελέσματα του βασικού σεναρίου και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το συντομότερο εύλογο χρονικό διάστημα.

Την ίδια στιγμή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ανακοίνωση του υπογράμμισε ότι έλαβε γνώση των κεφαλαιακών αναγκών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως προσδιορίστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, και θα παράσχει κεφαλαιακή ενίσχυση, εάν ζητηθεί, προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ως προβλέπεται στον ιδρυτικό του νόμο, όπως ανακοίνωσε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκτιμήσεις της ΤτΕ για τα επισφαλή δάνεια σε βάθος τριετίας τα οποία αποτελούν όπως είναι φυσικό και βραδυφλεγή βόμβα για την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Όπως βλέπετε και στον παραπάνω πίνακα οι συνολικές εκτιμώμενες ζημίες από δάνεια για το διάστημα 2013 με 2016 εκτιμάται σε 50,241 δισεκ. για την Ελλάδα και 10,41 δισεκ. για το εξωτερικό δηλαδή σύνολο 60,7 δισεκ. ευρώ έναντι υφιστάμενων προβλέψεων 38,328 δισεκ.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας με βάση τη μεθοδολογία και τα στοιχεία της BlackRock τα οποία η ΤτΕ δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται να δημοσιεύσει κάποια στιγμή.

newsbomb


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2vRNbwxyV

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Μες στη... γυμνή χαρά!



Οι αρνητικές φήμες γύρω απ' το όνομά της, από όταν βρέθηκε «Μες στην καλή χαρά», κλέβοντας - κάτα κάποιους - τη θέση της Ευαγγελίας Αραβανή, αναπαρήχθησαν σε blogs και sites του τηλεοπτικού ρεπορτάζ δίνοντας τροφή για σχόλια. Κατόπιν, η αποχώρηση της Ναταλίας Γερμανού έδωσε τη χαριστική βολή.
Έχοντας στο βιογραφικό της τον βαρύγδουπο τίτλο «Miss Εurope face 2007» και συμμετοχές σε διάφορες πασαρέλες της περιφέρειας, ήρθε στην Αθήνα από τη Ρόδο για σπουδές Φιλοσοφικής. Έγινε ευρέως γνωστή από τις ειδυλλιακές παραλίες της Μυκόνου σε ρόλο σέξι ναυαγοσώστριας για τις ανάγκες διαφημιστικού.
Σε παλαιότερο TV ΕΘΝΟΣ (από Αλέξη Μίχα) διαβάσαμε τρεις χαρακτηριστικές στιγμές της:
Θλιμμένη στιγμή:
Όταν τη ρώτησαν τι θα έκανε αν οδηγώντας έβλεπε μπροστά της σχολικό κι απάντησε «Θα έκλεινα τα μάτια». Τα πειράγματα της τηλε-παρέας της έδωσαν το πάτημα που επιθυμούσε. «Ελεος, πείτε κι αυτό, ότι σκοτώνω και παιδιά. Δηλαδή τι άλλο. Τρώω ανθρώπους, σκοτώνω και παιδιά. Μη με δικάζετε, είμαι καινούργια».
Η δήλωση:
«Μετά το τέλος κάθε εκπομπής την παρακολουθώ σε dvd ώστε να εντοπίζω τα λάθη και να τα διορθώσω την επόμενη φορά. Είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου, θέλω συνεχώς να βελτιώνομαι». Μάλλον έχει πολλή δουλειά για το σπίτι.
Ευτυχισμένη στιγμή:
Ο ρόλος της συνοδού της Ελένης Μενεγάκη στην πρεμιέρα της παράστασης «Άνδρες έτοιμοι για όλα». Η Ελένη εκείνη την ημέρα δεν ήθελε φωτογραφίες εντός θεάτρου γι' αυτό φρόντισε να φωτογραφηθεί με τη συνεργάτιδά του καναλιού σε χώρο εκτός θεάτρου. Μαζί τους ο ιδιοκτήτης του Alpha, κ. Δημήτρης Κοντομηνάς.
Πηγή: www.e-go.gr

Νέος Γολγοθάς για την Αντζελίνα Τζολί – Μπαίνει άμεσα στο χειρουργείο

angelina-jolie-570
Την αποκάλυψη ότι θα κάνει και άλλα χειρουργεία προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης του καρκίνου, έκανε η πανέμορφη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί.
Περίπου δέκα μήνες μετά την αποκάλυψη της ότι έκανε διπλή μαστεκτομή, η 38χρονη ηθοποιός δήλωσε στους New York Times: «Πρέπει να κάνω άμεσα και άλλο χειρουργείο. Θα πάρω τις συμβουλές από όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους με τους οποίους μιλάω και με κουράρουν ώστε να περάσω στο επόμενο στάδιο».
Η ίδια πρόσθεσε πως είναι πολύ ευτυχισμένη που πήρε την συγκεκριμένη απόφαση και «ήμουν τυχερή που είχα τόσο καλούς γιατρούς και είχα και πολύ καλή ανάρρωση».

Η ΟΜΟΡΦΙΆ. . . ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΕ.ΠΟΝΤΙΩΝ(ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ)

Φωτογραφία: ΟΜΟΡΦΙΕΣ. . . . . .

Είναι τρελός αυτός ο γάιδαρος – Τα καλαμάκια από τον Τρελό Γάιδαρο προκαλούν εξάρτηση

gaidaros2-570
Στη Γλυφάδα, το καλαμάκι έχει βρει το μάστορα του. Ή μάλλον τον γάιδαρο του.
Από τον Κώστα Χρήστου
Ζει και βασιλεύει στην πλατεία Εσπερίδων, το πιο κεντρικό σημείο της Γλυφάδας και ακόμη και αν περιστοιχίζεται από άλλα γνωστά φαγάδικα της διάσημης πόλης των Νοτίων Προαστίων, θριαμβεύει γευστικά χωρίς δεύτερη σκέψη.
Το πιο γευστικό σποτ της Εσπερίδων ειδικεύεται στο ψήσιμο στα κάρβουνα και φυσικά στα καλαμάκια. Έγινε διάσημο από τους ξενύχτηδες της Παραλιακής, οι οποίοι αντί να καταφύγουν στο γνωστό βρώμικο, προτίμησαν κάτι εναλλακτικό. Το καλαμάκι. Γρήγορα ,το μυστικό έγινε σύνθημα και έγινε το anytime food spot, με τους Γλυφαδιώτες (και όχι μόνο), να το προτιμούν όλες τις ώρες τις ημέρας, καθότι οι γεύσεις του σε αφήνουν πράγματι τρελαμένο. Και ακόμη και αν ο Τρελογάιδαρος έχει να σου προσφέρει εκπληκτικά ψητά της ώρας, όπως τα χοιρινά μπριζολάκια και το πολίτικο κεμπάπ, το καλαμάκι κοτόπουλο που διαθέτει αξίζει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
WP_20140307_006
Ότι χρησιμοποιεί ο Τρελός Γάιδαρος σε λάδι, είναι σε 100% παρθένο ελαιόλαδο. Και αν πείθεσαι, τότε πρέπει να δοκιμάσεις τον κρητικό ντάκο που προσφέρει. Αν είσαι καλοφαγός και ψημένος στα πράγματα, θα καταλάβεις το λάδι από την πρώτη στιγμή. Το μεγάλο πρόβλημα είναι για το αν θα καταφέρεις να αντισταθείς στις τραγανές πατάτες τους, οι οποίες είναι κομμένες στο χέρι και σερβίρονται με ρίγανη. Κάτι που σπάνια θα το δεις πλέον στα κλασσικά φαγάδικα, παρόλο που η πατάτα με ρίγανη είναι μια ιστορία που χρονολογείται στην ελληνική κουζίνα από το 1900. Για τους πιο μερακλήδες, μπορούν να τις παραγγείλουν και με φέτα. Έχει μείνει στη μνήμη μου μια παρέα 8 ατόμων, οι οποίοι ''ξέκαναν'' σε λιγότερο από 5λεπτο 5 μερίδες πατάτες με τυρί φέτα. Είναι ένας συνδυασμός στον οποίο δυσκολεύεσαι να αντισταθείς και ''κολλάς''.
WP_20140307_003
Η πιο γενναία μου παραγγελία μέχρι σήμερα, δεν είναι κάτι άλλο από το ''σαμάρι'', μια παραγγελία που σέβεται τα πεινασμένα μας στομάχια.  Με τις φρέσκες τηγανητές πατάτες  με σάλτσα από τρυφερά λαχανικά, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου σαμάρι, βάζοντας καλαμάκια, μπιφτέκια γαλοπούλας ή μοσχαρίσια, ή ακόμη και κεμπάπ πολίτικο.  Πέρα από τα ψητά, αν εξερευνήσεις λίγο καλύτερα τον κατάλογο, θα παρατηρήσεις ότι ο Τρελός Γάιδαρος κερδίζει και σε σημεία που ίσως να μην περίμενες. Έχει εκπληκτική σπιτική τυροκαφτέρη, δικές του πίτες τις οποίες ψήνει αλάδωτες ενώ προσφέρει και λουκουμάδες Χανιώτικους με μέλι ή κρέμα σοκολάτα.
Οι παραπάνω φωτογραφίες τραβήχτηκαν δύσκολα, μιας και ο οισοφάγος καλούσε κολασμένα τα καλούδια του τραπεζιού. Όμως η αλήθεια είναι μια: Ότι ο Τρελός Γάιδαρος μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένο μενού με βάση το ψήσιμο και το καλό λάδι, χωρίς να έχει να ζηλέψει τίποτα από τα γυράδικα της περιοχής.  Ποτέ άλλοτε ένα καλαμάκι, δεν υπήρξε τόσο λαχταριστό.
Μην είσαι λοιπόν γάιδαρος. Παρά μόνο αν είσαι λίγο Τρελός και θες το κάτι διαφορετικό...
Που θα το βρεις: Αρτέμιδος 1, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα
Τι να φας: Οπωσδήποτε καλαμάκια κοτόπουλο, πατάτες με φέτα και σαμάρι. Εμείς προτείνουμε και τη σαλάτα Γάιδαρος για να την συνοδέψεις με το κεμπάπ του.

Το θυμάσαι το χιλιάρικο; – Δες τι θα αγόραζες σήμερα με αυτό

draxmew-xiliariko-570
Είναι ευρέως γνωστό ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί και πολλές φορές πιάνουμε τον εαυτό μας να αναρωτιέται το τι θα μπορούσαμε να αγοράσουμε με τα ίδια χρήματα όταν ακόμα υπήρχαν οι δραχμές.
Για να δούμε λοιπόν τι θα μπορούσαμε να αγοράσουμε με 1.000 δραχμές:
  • Τσιγάρα – 400 δραχμές
  • Τυρόπιτα – 100 δραχμές
  • Καφές (φραπές) – 500 δραχμές
Σύνολο: 1000 δραχμές με βασικό μισθό 170.000 δραχμές
Τα ίδια προϊόντα σήμερα κοστίζουν:
  • Τσιγάρα – 4,00 ευρώ
  • Τυρόπιτα – 1,50 ευρώ
  • Καφές (φραπές) – 3,00 ευρώ
Σύνολο: 8,50 ευρώ με βασικό μισθό 480 ευρώ – δηλαδή 163.000 δραχμές, περίπου όσο ήταν το 1999.
Η βασική διαφορά είναι ότι μέσα σε 15 χρόνια το κόστος ζωής τριπλασιάστηκε και ο βασικός μισθός έχει μειωθεί. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού δεν αμείβετε καν ή παίρνει πολύ λιγότερα χρήματα.

Οι τροφές που μας στέλνουν… για ύπνο! (γράφημα)

Οι τροφές που μας στέλνουν… για ύπνο! (γράφημα)
Πάσχετε από αϋπνίες; Η λύση ίσως βρίσκεται στην κουζίνα σας!

Δείτε στο γράφημα που ακολουθεί ποιες είναι η τροφές που περιέχουν την «ορμόνη του ύπνου» (μελατονίνη), η οποία μας βοηθά να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε βαθιά.



Η ηλικία των γυναικών που προτιμούν οι άνδρες…

 Η ηλικία των γυναικών που προτιμούν οι άνδρες…
Νέα μελέτη αποκαλύπτει σε ποια ηλικία η γυναίκα είναι πιο σέξι, πιο γοητευτική και πιο άνετη με το σώμα της.

Ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κέντρο Hackensack στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ διαπίστωσαν πως η γυναίκα είναι πιο ενεργή σεξουαλικά και πιο θελκτική από τα 31 μέχρι τα 45 της χρόνια. Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότερες από 500 γυναίκες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα γυναικών είναι πιο δραστήρια σεξουαλικά, έχει περισσότερη φαντασία στο σεξ, ενώ ξέρει καλύτερα το σώμα της. Έτσι, μπορεί να διεκδικήσει αυτό που την ικανοποιεί ερωτικά.

Οι άνδρες που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν πως στην ηλικία των 31 μια γυναίκα είναι στα καλύτερά της – η ομορφιά βρίσκεται στα καλύτερά της, η γυναίκα είναι περιποιημένη, ξέρει να γοητεύει και να μαγνητίζει. Μπορεί το γυναικείο κορμί και το πρόσωπο στα 18–27 να είναι βιολογικά στα καλύτερά του, όμως οι γυναίκες άνω των 30 ξέρουν πώς να το διαχειρίζονται σωστά.

Όταν ζητήθηκε από τους άνδρες να γίνουν πιο συγκεκριμένοι για την ηλικία στην οποία θεωρούν πως μια γυναίκα είναι πιο θελκτική, οι περισσότεροι κατέληξαν στην ηλικία των 31–33 ετών.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν επίσης να απαντήσουν στο ερώτημα «τι ακριβώς θεωρούμε ως ομορφιά». Το 70% των συμμετεχόντων όρισε «αυτό που βγαίνει από μέσα μας», το 67% «την ωραία εξωτερική εμφάνιση», ενώ το 47% «το στυλ».


Πηγή: http://www.onmed.gr/sexoualikothta/309679/i-ilikia-ton-gunaikon-pou-protimoun-oi-andres/#ixzz2vSkKwhuY

Μεγάλα χέρια, μεγάλο...; - Οι επιστήμονες απαντούν

Μεγάλα χέρια, μεγάλο...; - Οι επιστήμονες απαντούν
Μπορούμε άραγε να “προβλέψουμε” το μέγεθος του ανδρικού μορίου κοιτάζοντας απλώς τα χέρια, τα πόδια ή το μετρώντας το ύψος; Φήμες λένε πως μπορούμε...

Υπάρχουν όμως αποδείξεις πίσω από αυτή τη θεωρία;

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2012 από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου είχε σαν στόχο να διαλευκάνει αν το νούμερο του παπουτσιού είναι ανάλογο με το μέγεθος του πέους. Είναι πολύ εύκολο να μετρηθεί με ακρίβεια το μέγεθος της πατούσας, δυστυχώς όμως δεν ισχύει το ίδιο για το μέγεθος του πέους. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν “ιδανικές συνθήκες” μέτρησης και κάθε άνδρας ανταποκρίνεται διαφορετικά κάτω από πίεση. Σε κάθε περίπτωση, οι ερευνητές κατάφεραν να συλλέξουν αντιπροσωπευτικό δείγμα, τεντόνωντας το μόριο όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτός ο τρόπος μέτρησης είναι μια αξιόπιστη ένδειξη του μήκους. Η μελέτη αναφέρει χαρακτηριστικά πως “δεν αποδεικνύεται η σχέση μεταξύ του ενός μεγέθους με το άλλο”.

Μία ακόμη μελέτη, αυτή τη φορά από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά, εξέτασε το ύψος ως πιθανό παράγοντα –σε συνδυασμό με το μέγεθος του πέλματος. Οι ερευνητές μέτρησαν το ύψος, το μήκος του πέλματος και το μήκος του πέους 63 ανδρών χωρίς προβλήματα υγείας και κατέληξαν λίγο-πολύ στα ίδια αποτελέσματα. Διαπίστωσαν πως η αναλογία ύψους και πέλματος με το μέγεθος του πέους δεν είναι καθοριστική.

Οι Ιταλοί όμως φαίνεται να διαφωνούν με τα παραπάνω. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2001 και συμπεριελάμβανε 3.300 νεαρούς άνδρες έδειξε ότι οι διαστάσεις του ανδρικού μορίου (μήκος και περίμετρος) συνδέονται άμεσα τόσο με το ύψος όσο και με το βάρος. Μία ακόμη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε το 2007 στο επιστημονικό περιοδικόInternational Journal of Impotence Research έδειξε μια φανερή αναλογία μεταξύ ύψους και μήκους του πέους. Στη μελέτη αυτή συμμετείχαν 1.500 άνδρες.

Ας περάσουμε τώρα στα χέρια... Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας το 2002 εξέτασε το ύψος, το βάρος, την αναλογία μέσης-γοφών, το μήκος των δαχτύλων του χεριού και το μήκος του πέους σε 52 άνδρες ηλκίας 19-38 ετών. Οι μετρήσεις έδειξαν ότι η ηλικία και τα περισσότερα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά δε σχετίζονται με το μήκος του ανδρικού μορίου. Ο μόνος παράγοντας που αποδείχθηκε ενδεικτικός ήταν το μήκος του δείκτη της παλάμης.

Τα ερευνητικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι το μήκος των δαχτύλων καθορίζεται από ορμονικούς παράγοντες και το ίδιο ισχύει για την ανάπτυξη του πέους. Η αναλογία του μήκους για το δεύτερο και το τρίτο δάχτυλο της παλάμης δίνει στοιχεία για τα επίπεδα τεστοστερόνης στα οποία εκτίθεται ένα έμβρυο όταν βρίσκεται στη μήτρα. Ο μεγαλύτερος δείκτης του χεριού μπορεί να υποδεικνύει αυξημένη έκθεση στην τεστοστερόνη κι έτσι μπορεί να επηρεάσει θετικά το μήκος του πέους.


Πηγή: http://www.onmed.gr

Πλωτά έργα τέχνης


Πλωτά έργα τέχνης
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΠΗ ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Εδώ, βέβαια, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι όσον αφορά την ιδέα και τη σύλληψή της τίποτα δεν έχει αλλάξει, αφού ο παράγοντας «άνθρωπος» παραμένει σταθερό σημείο αναφοράς. Οσα εργαλεία 3d και να έχει στη διάθεσή της μια μετριότητα, μέτριο αποτέλεσμα θα παράξει. Τι ακριβώς είναι, όμως, το τρισδιάστατο design; Με απλά λόγια, είναι η εφαρμογή της γεωμετρίας πάνω σε όγκους. Εχεις ένα σχήμα που θέλεις να του δώσεις συγκεκριμένη μορφή και, για να το κάνεις, πρέπει να δουλέψεις πάνω σε γραμμές που, στο τέλος, να μη δίνουν καμία παραμόρφωση. Ουσιαστικά, θα έλεγε κανείς ότι είναι η γεωμετρική εξίσωση ενός σχήματος. Παλιά, τα εξωτερικά τμήματα ενός σκάφους τα έκαναν οι ναυπηγοί, που τόσο εμπειρικά όσο και επιστημονικά γνωρίζουν αρκετά. Με μια μεγάλη διαφορά όμως: Ο ναυπηγός δεν έχει την καλλιτεχνική ευαισθησία που έχει ο designer ούτε το αισθητικό χάρισμα. Συνεπώς, η τεχνική γνώση σε συνδυασμό με την αισθητική δίνουν το ιδανικό αποτέλεσμα.
Αρχιτέκτονες όπως οι Ron Holland, George Steers, Robert Tucker, Stefano Righini, German Frers, Philippe Starck, Tony Castro ή Espen Oeino ανήκουν στα πιο λαμπρά μυαλά του χώρου, ενώ τα έργα τους -γιατί μόνο ως έργα μπορεί να τα δει κανείς- έχουν κατά καιρούς αποθεώσει οι κριτικοί του design, με συνέπεια να απολαμβάνουν σήμερα περίοπτη θέση στον χώρο της ναυπηγικής. Στα έργα τους η φαντασία και η δημιουργικότητα έχουν τον πρώτο λόγο και ο σταθερός στόχος είναι η δημιουργία σκαφών που θα φιλοξενήσουν εμπειρίες -εξεζητημένες τις περισσότερες φορές. Τοιχογραφίες στα ταβάνια, τραπεζαρίες με περίτεχνο φωτισμό μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί «ατμόσφαιρα» ή φύλλα χρυσού σε κιγκλιδώματα και σκάλες είναι μερικά απο όσα μπορεί να ζητήσει και να ονειρευτεί κάποιος αρκεί να είναι διατεθειμένος να πληρώσει το αντίτιμο. Από κει και πέρα, ανατρεπτικές φόρμες, αεροδυναμικές γραμμές, γάστρες αριστοτεχνικά ζωγραφισμένες και σχεδιασμένες, ελλειπτικές γυάλινες επιφάνειες, χρώμα σε όλες του τις διακυμάνσεις, puzzle design, yachts που θυμίζουν ιαπωνικά origami και αντισυμβατικά layouts είναι τα πιόνια για ένα φιλόδοξο παιχνίδι εντυπωσιασμού το οποίο παίζουν οι σύγχρονοι μαικήνες του design έξυπνα και με όρους άκρως ανταγωνιστικούς.
Πλωτά έργα τέχνης
Οι προϋποθέσεις και τα ζητούμενα
Πλωτά έργα τέχνης
Οταν ωστόσο μιλά κανείς για τον σχεδιασμό ενός yacht ή, καλύτερα, για έναν naval designer θα πρέπει να λάβει υπ' όψιν αρκετές παραμέτρους. Εδώ δεν μιλάμε για ένα σπίτι ή για ένα οποιοδήποτε gadget που κάπου θα βρει τη θέση του· μιλάμε για ένα θαλάσσιο αντικείμενο που οφείλει να τηρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές, να είναι 100% ασφαλές και λειτουργικό, και σαφέστατα κάθε σχεδιαστική υπέρβαση πρέπει να είναι προσαρμοσμένη απόλυτα και αρμονικά τόσο στο υδάτινο περιβάλλον όσο και στις όποιες διαθέσεις του ανέμου. Ο βαθμός δυσκολίας λοιπόν ανεβαίνει, και τα περισσότερα ναυπηγεία, προτού συνεργαστούν με κάποιον διάσημο αρχιτέκτονα ή σε συνεργασία μαζί του, επενδύουν εκατομμύρια ευρώ σε έρευνες και εξαντλητικές δοκιμές, ώστε προτού πέσει στο νερό οποιοδήποτε luxury item, να είναι ελεγμένο ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Φυσικά στα mega yachts, ιδίως όταν μιλάμε για διψήφιο ή τριψήφιο νούμερο σε μέτρα, επιδόσεις και πολυτέλεια ισοσκελίζονται στη μέγιστη κλίμακα. Αυτό είναι άλλωστε το τελικό ζητούμενο. Κυρίαρχα υλικά, ο πολυεστέρας (που αντικατέστησε τον χάλυβα) και το ξύλο (η κατεργασία του οποίου γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, στους οποίους επικρατούν ιδανικές συνθήκες πίεσης, θερμοκρασίας και υγρασίας). Σήμερα κατασκευάζονται και μεταλλικά σκάφη καθώς επίσης και ξύλινα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κατασκευάζονται σκάφη από μπετόν! Αυτά όσον αφορά την υπερκατασκευή, διότι στους εσωτερικούς χώρους το ξύλο παραμένει ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής.
Σήμερα, στον χώρο του yacht design υπάρχουν εκείνοι που ασχολούνται με το εξωτερικό κομμάτι, άλλοι που επιστρατεύονται αποκλειστικά για τους εσωτερικούς χώρους και πολλοί (κυρίως μεγάλα γραφεία) που αναλαμβάνουν και τα δύο μέρη, για ένα αποτέλεσμα πιο συγκροτημένο, με ενιαία αισθητική. Είναι αυτό που αποκαλείται three-dimensional & interior design από έναν άνθρωπο και την ομάδα του που καλούνται να κάνουν θαύματα και τις περισσότερες φορές το επιτυγχάνουν, όπως οι διαβόητοι Lazzarini & Pickering, το Studio Zuccon και το Studio Vafiadis, που έχουν σφραγίσει με την υπογραφή τους ναυαρχίδες του yachting όπως τα Wally και τα Ferretti. Η λογική που ακολουθείται είναι η εξής: Υπερκατασκευή, exterior styling, μελέτη των εσωτερικών χώρων και κατόπιν ακόμη και σχεδιασμός επίπλων, μοκετών, υφασμάτων κ.λπ. Ενα από τα πιο λαμπρά ονόματα του χώρου, ο δικός μας Lally Poulias, σχεδιάζει ακόμη και τα πόμολα, καθώς αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τον σχεδιασμό του σκάφους.

«Έξυπνα» παπούτσια δείχνουν τον δρόμο σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης


«Έξυπνα» παπούτσια δείχνουν τον δρόμο σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης
Ζευγάρι από «έξυπνα» παπούτσια, που έχουν τη δυνατότητα να καθοδηγούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης, σχεδίασαν δύο μέλη του Media Labs, του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ.
Το όνομα των παπουτσιών είναι Lechal.
Οι σχεδιαστές, Κρίσπιαν Λόρενς και Ανιρούντ Σάρμα, δημιούργησαν ένα ζευγάρι από παπούτσια, στα οποία ο χρήστης δηλώνει μέσω φωνητικής εντολής τη διεύθυνση που επιθυμεί να επισκεφθεί. Ακολούθως, μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, το GPS αναλαμβάνει δράση. Το Παγκόσμιο Σύστημα Θεσιθεσίας (Global Positioning System) χαράσσει πορεία και ειδοποιεί τον χρήστη για το που να στρίψει και πού να συνεχίσει ευθεία, μέσω δονήσεων στο αριστερό ή το δεξί πόδι.
Τα «έξυπνα» παπούτσια δεν διαθέτουν κάμερες οπότε ο χρήστης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός αναφορικά με ενδεχόμενους εξωτερικούς κινδύνους (εμπόδια, αυτοκίνητα κτλ) κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Από την Παρασκευή 7 Μαρτίου, τα Lechal θα είναι διαθέσιμα για το κοινό για προπαραγγελία. Η τιμή τους θα κυμαίνεται από 30 έως 37 ευρώ για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Για τους υπόλοιπους, το κόστος απόκτησης θα φτάνει τα 70 ευρώ.

Εκτός Eurovision η Ελενα Παπαρίζου


Εκτός Eurovision η Ελενα Παπαρίζου
Δεν κατάφερε τελικά να περάσει στον τελικό της Eurovision, η Έλενα Παπαρίζου, αφού έχασε στον τελικό του Melodifestivalen που θα αναδείκνυε το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει φέτος τη Σουηδία στο μουσικό διαγωνισμό.
Οπως αναφέρει το gossip-tv, η τραγουδίστρια χάρισε στο κοινό μία μοναδική ερμηνεία για με το τραγούδι της Survivor όμως οι Σουηδοί δεν της έδωσαν την τρίτη ευκαιρία να βρεθεί στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Προτίμησαν το τραγούδι Undo με ερμηνεύτρια την Sanna Nielsen η οποία και θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό. Πρόκειται για μία αγγλόφωνη μπαλάντα που φαίνεται πως άρεσε περισσότερο στους Σουηδούς.

ΣΔΟΕ: Στα δίχτυα 72 της λίστας Λαγκάρντ για φοροδιαφυγή, μιζαδόροι και οδοντίατρος

ΣΔΟΕ: Στα δίχτυα 72 της λίστας Λαγκάρντ για φοροδιαφυγή, μιζαδόροι και οδοντίατρος

Αρχίζει η αξιοποίηση της λίστα Λαγκάρντ για την είσπραξη εσόδων από το Δημόσιο. Στο αμέσως προσεχές διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, 72 επιχειρηματίες, ιδιώτες και άλλα πρόσωπα που το όνομα τους υπάρχει στη λίστα αναμένεται να παραπεμφθούν στις οικονομικές υπηρεσίες για να καταβάλουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για απόκρυψη εισοδήματος.
Οι 72 αυτές υποθέσεις προέκυψαν όταν οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ ζήτησαν άρση απορρήτου των καταθετών στην τράπεζα HSBC και στις ελληνικές τράπεζες και έλεγξαν τα στοιχεία.
Αλλά η δράση των φοροφυγάδων δεν σταματά εδώ. Το ΣΔΟΕ ανακάλυψε «μαύρη τρύπα» ύψους 1.530.000 ευρώ από τη διαχείριση χρημάτων στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και οι υπεύθυνοι του πανεπιστημιακού ιδρύματος θα κληθούν για εξηγήσεις.
Επίσης σε λογαριασμό του κατηγορουμένου για την υπόθεση των υποβρυχίων Μιχάλη Ματαντού βρέθηκαν 1,6 εκατομμύρια ευρώ.
Ακόμη, έρευνα έγινε σε ορισμένους από τους 44 εμπλεκόμενους στις μίζες 16 εκατ. ευρώ που διοχετεύτηκαν στη χώρα μας για την προμήθεια το 2001 από γερμανική εταιρεία 90 διαξονικών ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων των ΗΛΠΑΠ.
Οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ εντόπισαν 3.200.000 ευρώ σε λογαριασμούς δύο ιδιωτών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και στην προμήθεια οχημάτων του ΗΛΠΑΠ.
Ακόμη βρέθηκαν 4 off shore εταιρείες στην Κύπρο όπου διοχετεύθηκε μέρος από τις μίζες.
Εκτός αυτών το ΣΔΟΕ εντόπισε οδοντίατρο από τα νότια προάστια που εμφανίζει προσαύξηση 2.320.000 ευρώ της περιουσίας αλλά και αδήλωτα ποσά ύψους 1.800.000 σε πρώην παράγοντα της ΠΑΕ ΑΕΚ που έχει κατηγορηθεί και για άλλα αδικήματα.

Σοκ: Έγκυος ήπιε ξύδι για να αποβάλλει και πέθανε

hpie-xudi-kai-pethane-570
Έγκυος που δεν ήθελε το παιδί της διάβασε στο διαδίκτυο πως μπορεί να αποβάλλει πίνοντας ξύδι και έτσι αποφάσισε να το κάνει αλλά τελικά πέθανε και αυτή.
Η 38χρονη Κάθριν Φιούρεϊ είχε ήδη πέντε παιδιά και έμεινε ξανά έγκυος. Η γυναίκα δεν ήθελε το μωρό και αποφάσισε να βρει τρόπους για να αποβάλλει. Η ίδια διάβασε στο διαδίκτυο ότι αν πιει ξύδι μπορεί να διακόψει την εγκυμοσύνη.
Τελικά αποφάσισε και το έκανε. Η 38χρονη ήπιε μια κανάτα συμπυκνωμένο ξύδι και πέθανε. Ο ιατροδικαστής Νίγκελ Μίαντοους ανέφερε ότι ο θάνατος της ήταν αναπόφευκτος μετά και από την απόφαση της να πιει το ξύδι.
Αρχικά η αστυνομία νόμιζε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία και κατηγόρησε την σύντροφο του αδερφού της 38χρονης η οποία έδωσε το ξύδι. Η γυναίκα συνελήφθη και μετά από επτά μήνες γιατί βοήθησε την γυναίκα να φτιάξει το φονικό κοκτέιλ.
Τελικά απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες καθώς αποδείχτηκε ότι είχε μαθησιακές δυσκολίες και δεν μπορούσε να κατανοήσει τις πληροφορίες που διάβασε στο ίντερνετ.

Δολοφονική επίθεση δέχτηκε Έλληνας δημοσιογράφος στην Κριμαία

camera-aima-570
Ομάδα ενόπλων επιτέθηκε και τραυμάτισε δημοσιογράφους στην Κριμαία ενώ μεταξύ τους βρισκόταν και ένας Έλληνας.
Το περιστατικό συνέβη εχθές έξω από τα γραφεία του Associated Press στην Κριμαία όταν μία ομάδα δημοσιογράφων δέχτηκε επίθεση. Μεταξύ τους βρισκόταν και ο ανταποκριτής της εφημερίδας «Καθημερινή», Κώστας Ονισένκο.
Η φωτογραφία του τραυματισμένου δημοσιογράφου ανέβηκε σε λογαριασμό του Twitter (the_tsin), και απεικονίζει τον Ονισένκο τραυματισμένο. Ο Κώστας Ονισένκο έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη, έχει αρκετούς μώλωπες ενώ οι ένοπλοι του πήραν χρήματα, εξοπλισμό και τα χαρτιά του.
Ο ίδιος έσπευσε να ενημερώσει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ότι είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση.

Mάθε να φτιάχνεις κανά αβγό!


Mάθε να φτιάχνεις κανά αβγό!
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΓΚΑ
Η θέση του αυγού στην αντρική κουζινική δοξασία είναι φυσιολογική γιατί, πέρα από τους συμβολισμούς του (αναγέννηση, «καρπερότητα», έως και αθανασία), το αυγό είναι εύκολο στην προετοιμασία του, περιέχει πολλή πρωτεΐνη και είναι η δυτικοφερμένη και πανταχού παρούσα βάση του πρωινού, που για τους περισσότερους άντρες είναι η απόλυτη στομαχική φαντασίωση -αν και ποτέ δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τον καφέ και το τσιγάρο.
Οι κανόνες είναι απλοί:
Για βραστό αυγό που θέλουμε να είναι σφιχτό, βάζουμε τα αυγά σε σκεύος που δεν είναι μεγάλο σε σχέση με τα αυγά, φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού και αμέσως βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά, το σκεπάζουμε και αφήνουμε μέσα τα αυγά για 15 με 16 λεπτά. Προσοχή, όμως, τα πολύ φρέσκα αυγά, όταν είναι σφιχτά, δεν καθαρίζονται εύκολα.
Για αυγά scrambled, λιώνουμε στο τηγάνι λίγο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε 3 αυγά. Τα ανακατεύουμε σχεδόν αμέσως με πλαστική κουτάλα από τις άκρες του τηγανιού προς το κέντρο μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Αλατοπιπερώνουμε και είναι έτοιμα.
Τέλος, για αυγά ποσέ -ο φόβος και τρόμος των πάντων- το ζήτημα είναι απλό: Σπάμε ένα αυγό μέσα σε ένα μεγάλο κομμάτι πλαστική μεμβράνη, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1/3 κουτ. γλυκού βούτυρο. Σηκώνουμε τις άκρες της μεμβράνης έτσι ώστε να έχουμε το αυγό εγκλωβισμένο στο κέντρο και δένουμε τις άκρες κόμπο. Ζεσταίνουμε νερό σε κατσαρολάκι και τοποθετούμε τη μεμβράνη με το αυγό μέσα στο νερό. Μόλις αρχίσει να δένει, το βγάζουμε και κόβουμε με ψαλίδι τη βάση του κόμπου. Προσεκτικά, μεταφέρουμε το ποσέ αυγό στο πιάτο.
Οσο για την ομελέτα...
Πώς γίνεται μια ομελέτα
  • Ζεσταίνουμε 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο σε τηγάνι περιστρέφοντάς το ώστε τα λιπαρά να απλωθούν σε όλα τα σημεία του. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  • Χτυπάμε ελαφρώς με πιρούνι σε μεγάλο μπολ 2 αυγά, 1 ασπράδι, 1 κουτ. σούπας γάλα, 1 κουτ. σούπας ανθρακούχο νερό και αλατοπίπερο και τα ψήνουμε στο τηγάνι για 15 δευτερόλεπτα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε στη μισή ομελέτα τη γέμιση (αν χρησιμοποιούμε) και μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο, όπου την ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσουν και να φουσκώσουν τα αυγά.
  • Γλιστράμε την ομελέτα σε πιάτο, τη διπλώνουμε και τη σερβίρουμε αμέσως.
ΣΗΜEIΩΣΗ
Για να χτυπήσουμε τα αυγά μιας ομελέτας, το καλύτερο εργαλείο είναι ένα απλό πιρούνι. - Τα αυγά για την ομελέτα δεν χρειάζονται πολύ χτύπημα. Διαφορετικά, εισάγουμε πολύ αέρα και η ομελέτα θυμίζει σφουγγάρι. - Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε στη γέμισή της υλικά που χρειάζονται σοτάρισμα (κρεμμύδια, λουκάνικα κ.λπ.), αρχίζουμε από αυτά και μετά προχωρούμε στην παρασκευή της ομελέτας.
Ομελέτα με κεμπάπ και γιαούρτι
Yλικά για 1 άτομο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κεμπάπ έτοιμο από το σουπερμάρκετ κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο γλυκό
  • ½ ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/4  κρεμμυδιού κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 1 κουτ. σούπας νερό ανθρακούχο
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το βούτυρο και μόλις κάψει καλά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε το κεμπάπ στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το γλυκό πιπέρι, την ντομάτα και το γιαούρτι, και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά και τα ασπράδια με το γάλα και το ανθρακούχο νερό για 5 δευτερόλεπτα. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι φούρνου και ρίχνουμε τα αυγά. Γυρνάμε προς όλες τις πλευρές για να απλωθεί παντού το αυγό και το βγάζουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε τη γέμιση με το κεμπάπ στη μισή πλευρά και φουρνίζουμε. Ψήνουμε την ομελέτα για 3 λεπτά, τη βγάζουμε από το φούρνο, τη γλιστράμε προσεκτικά στο πιάτο και σερβίρουμε.

Τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό στίβο – Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κώστας Φιλιππίδης!

kostas-filipidhs-570
Σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό στίβο σημειώθηκε απόψε με τον Κώστα Φιλιππίδη να γράφει ιστορία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ.
Ο Έλληνας πρωταθλητής απογειώθηκε στα 5,80 μ. καταφέρνοντας να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Σόποτ της Πολωνίας.
Αυτή είναι η πρώτη επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο για τον Κώστα Φιλιππίδη μετά από μία τετραετία αδιάλειπτης παρουσίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέφερε με την προσπάθεια του να χαρίσει Ελλάδα το 5ο της χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της σε κλειστό στίβο.
Ο Έλληνας άλτης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5μέτρα και 40 εκατοστά, τα 5μ και 55εκ, τα 5μ και 65 εκ και τα 5,75.
Η τελική κατάταξη:
  1. Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5,80
  2. Μάλτε Μορ (Γερμανία) 5,80
  3. Γιαν Κούντλιτσκα (Τσεχία) 5,80
  4. Τιάγκο Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 5,75
  5. Τσανγκρούι Σούε (Κίνα) 5,75
  6. Ρόμπερτ Σομπέρα (Πολωνία) 5,65
  7. Αουγκούστο ντε Ολιβέιρα (Βραζιλία) 5,65
  8. Λιουκ Κατς (Μεγ.Βρετανία) 5,65
  9. Γιαντσένγκ Γιανγκ (Κίνα) 5,55
  10. Ζερόμ Κλαβιέρ (Γαλλία) 5,55
  11. Κέβιν Μεναλντό (Γαλλία) 5,55
  12. Πάβελ Βοϊτσιεχόφσκι (Πολωνία) 5,40

Β΄ ΕΠΣ Πιερίας: Αποτελέσματα 25ης-Βαθμολογία-Επόμενη 26η αγωνιστική

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 25ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ -ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ  5-2

ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ- ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ 0-5

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 0-2

ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ- ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  3-0

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ- ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ  1-0

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ- ΔΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  10-0

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ- ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ  0-3 Α.Α.

ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ -ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ  1-4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΠΥ∆ΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ  69
2 ∆ΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ  57
………………………………
3 ∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ  57
4 ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ  52
5 Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ  52
6 Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ     45
…………………………………..
7 ∆ΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ  43
8 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ  41
9 ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ  35
10 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  32
11 ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ  31
12 ∆ΙΑΣ ∆ΙΟΥ  19
13 ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ  14
…………………………………………...
14 ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    12
15 ∆ΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ  8
16 ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ  6

*Ο Μακεδονικός Ν. Εφέσσου, έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Συνεπώς κάθε ομάδα που βάση προγράμματος αγωνίζεται μαζί του, παίρνει άνευ αγώνα τους βαθμούς.

ΕΠΟΜΕΝΗ 26Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
 ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ- Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ
 ΔΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
 ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ -ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ
 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006 -ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ
 ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ
 ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ -ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ
 ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ- ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ

TΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ


   ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΦΟΥΧΤΕΛ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ 


            
   Στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου, τη μεγαλύτερη της Ευρώπης, συμμετείχε από 5 έως 9 Μαρτίου το Φεστιβάλ Ολύμπου, με τον  πρόεδρο του, κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο.