ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β΄ ΓΥΡΟΣ – 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Πιερικός Αρχέλαος – Λιβαδειά 81 - 72

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης 
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το πείσμα και το πάθος των παικτών και των προπονητών του Πιερικού Αρχελάου για νίκη επί της Λιβαδειάς απέδωσε τους καρπούς του το κυριακάτικο απόγευμα, αφού το σκορ 81-72 χάρισε και πάλι τα χαμόγελα στον κόσμο που κατέκλυσε το κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Κατερίνης.

Στη μεγάλη αυτή νίκη η συμβολή του φίλαθλου κόσμου είναι και πάλι το πρωταρχικό στοιχείο.

Αξιοσημείωτο είναι οι επτά συνεχόμενοι πόντοι του Αντώνη Γκοντόπουλου προς το τέλος του αγώνα, ο οποίος στο 74-72 πετυχαίνει ένα τρίποντο και στη συνέχεια δύο συν δύο βολές για να σημειωθεί το τελικό σκορ. Καλάθια τα οποία ξεσήκωναν κυριολεκτικά την κερκίδα. 

Διαιτητές ήταν οι κ. κ. Δεληγιανίδης και Θεοδώρου.

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 43-29, 61-48, 81-72.

Οι συνθέσεις:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χατζηιωάννου): Αμπαράς 19(5), Κοντσές 1, Γκοντόπουλος 18(2), Τσαλμπούρης 11, Σακελλαρίου, Πέτκος, Γαζέτης, Σκαμπαρδώνης, Ασημάκης 10(2), Γεωργούλας 19(3), Παπαδόπουλος, Οικονόμου 3.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ (Αριδάς): Ταμπίτσικας, Βέλλιος 2, Κακοσαίος, Λιόντος, Δημητρίου 16, Τοπουζίδης 17(5), Ράλλης 4, Μαράντος 17(3), Χοτζαλάρι, Λιάντζας, Καρνάβας, Δημητριάδης 16(1).

● Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής: Αργος Ορεστικό-Ηρακλής Κοζάνης 73-74, Αιγάλεω-Πευκοχώρι     75-86, ΧΑΝΘ-Ελευθερούπολη 64-57, Αργοναύτης Καλ.-Στρατώνι      80-74, Δόξα Λευκάδας-Αίας Ευόσμου 95-74, Μαχητές Δόξας Πεύκων-Nίκη Βόλου      80-51.

Η επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 23.3.2014): Ηρακλής Κοζάνης – Αιγάλεω, Πευκοχώρι – ΧΑΝΘ, Ελευθερούπολη – Αργοναύτης, Αίας Ευόσμου – Στρατώνι, Λιβαδειά – Άργος Ορεστικό, Νίκη Βόλου – Πιερικός Αρχέλαος, Δόξα Λευκάδας – Μαχητές Δόξας Πεύκων.


● Η βαθμολογία: Δόξα Λευκάδας 37, Λιβαδειά 35, Μαχητές Δόξας Πεύκων 32, ΧΑΝΘ 32, Στρατώνι 31, Αίας Ευόσμου 31, Πιερικός Αρχέλαος 30, Αργοναύτης 30, Πευκοχώρι 30, Άργος Ορεστικό 29, Αιγάλεω 28, Νίκη Βόλου 25, Ελευθερούπολη 25, Ηρακλής Κοζάνης 25.

ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ


Όταν μια ομάδα κάνει επαγγελματία έναν ποδοσφαιριστή που είναι μόλις 16 χρονών και τριών μηνών (όχι ακόμα κλεισμένα), σημαίνει ότι υπάρχει θέμα με τον εν λόγω ποδοσφαιριστή. Μάλιστα σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα πλην του Παναθηναϊκού ο Λάζαρος Λάμπρου, για τον οποίο γίνεται ο λόγος, θα ήταν σημείο αναφοράς ως ο μικρότερος επαγγελματίας στην..... ιστορία της ομάδας.
Αυτό όμως δεν ισχύει σε ότι έχει να κάνει με το τριφύλλι καθώς η "μεγάλη της Παιανίας σχολή" είχε βγάλει στο πρόσφατο παρελθόν παίκτες όπως ο Καπίνο και ο Μαυρίας οι οποίοι υπέγραψαν σε μικρότερη ηλικία τα πρώτα τους επαγγελματικά συμβόλαια με τους πράσινους αλλά και ο Νίνης που ήταν ο πρώτος της νέας φουρνιάς αλλά μεγαλύτερος από τον Λάμπρου για λίγους μήνες. 
Για την ιστορία ο Καπίνο ήταν ο μικρότερος όλων καθώς ο γεννημένος στις 18 Μαρτίου 1994 νεαρός γκολκίπερ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο την 1 Αυγούστου 2009, σε ηλικία δηλαδή 15 ετών και τεσσάρων μηνών ουσιαστικά. Ενώ ο Μαυρίας που υπέγραψε την ίδια μέρα με τον γκολκίπερ των πράσινων όντας γεννημένος στις 21 Φεβρουαρίου ήταν ένα μήνα μεγαλύτερος από τον Καπίνο.
Ο μικρός Λαζαρής
Ας περάσουμε όμως στο θέμα μας που είναι ο Λάζαρος Λάμπρου ή Λαζαρής για τους γονείς του καθώς έτσι τον φωνάζουν. Ο βενιαμίν των "εννιά" επαγγελματιών γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 1997 στην Κατερίνη και είναι το μεσαίο παιδί της οικογένειας του Βασίλη και της Ευτυχίας. Έχει έναν αδερφό μεγαλύτερο τον Γιάννη και μια αδερφή μικρότερη την Έλενα.
Το ποδοσφαιρικό μικρόβιο το είχε μέσα του καθώς ο πατέρας του Βασίλης ασχολιόταν μικρός με το ποδόσφαιρο έχοντας αγωνιστεί στον Πιερικό αλλά και στον Αιγινιακό με τον οποίο αγωνίστηκε στην Γ' Εθνική ενώ τώρα διατηρεί ένα γυμναστήριο στην Κατερίνη.
Από μπαμπά... ποδοσφαιριστή
Οι γονείς του θυμούνται τον Λάζαρο από μικρό με μια μπάλα στα πόδια ενώ από μικρή σχετικά  ηλικία εντάχθηκε στην ΑΕ Ποντίων η οποία είχε συνεργασία με τις σχολές ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού όντας μέλος της. Ο λιλιπούτειος τότε ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε τρεις φορές πρώτος σκόρερ με την ομάδα του και όπως ήταν λογικό τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα. Οι σκάουτερ των σχολών με πρώτο και καλύτερο τον Κώστα Μάρκου ταξίδεψαν μέχρι την Κατερίνη για να τον δουν να αγωνίζεται. Το ίδιο έκανε εν συνεχεία και ο Γιώργος Καφές αλλά και ο πρόεδρος των σχολών Γιώργος Καπουράνης.
Όλοι τους ξετρελάθηκαν με αυτό που είδαν και το όνομα Λάμπρου γράφτηκε στους υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές της Παιανίας. Έτσι και έγινε με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να έρχεται αρχικά τον Μάιο του 2010 για την πρώτη δοκιμή με την οποία κέρδισε και όλους τους προπονητές της ομάδας αλλά λόγω του ότι ήταν μικρός δεν εντάχθηκε από τότε στον Παναθηναϊκό.
Η κάθοδος στη Παιανία και το όχι στον ΠΑΟΚ
Τον επόμενο Μάιο, το 2011, ήρθε ξανά για δοκιμή κάνοντας και πάλι όλους τους προπονητές να εισηγηθούν την απόκτηση του και μάλιστα με τους πράσινους να του δίνουν μια θέση ως εσώκλειστου στην Παιανία. Έτσι και έγινε και από το καλοκαίρι του 2011, σε ηλικία 13,5 ετών ο Λάμπρου άφησε τους γονείς του και εντάχθηκε στην ακαδημία της Παιανίας με σκοπό να δουλέψει σκληρά και να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.
Την ίδια περίοδο αρκετές ομάδες έχοντας μάθει για το ταλέντο του και έχοντας δει αγωνιζόμενο τον Λάμπρου πλησίασαν τον πατέρα του για να τον κάνουν δικό τους. Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε επίσημα και μίλησε με τον πατέρα του 16χρονου άσου ενώ και ο Ολυμπιακός μέσω τρίτων ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του.
Τον έπεισε ο Σαμαράς
Μια κουβέντα όμως του Βασίλη Λάμπρου με τον τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών Γιάννη Σαμαρά ήταν αρκετή για να τον πείσει ώστε ο γιος του να έρθει στην Αθήνα για χάρη του τριφυλλιού. 
Άλλωστε ο κ. Λάμπρου όταν ρωτήθηκε την Πέμπτη από τον Γιάννη Αλαφούζο γιατί είχε επιλέξει τότε να έρθει ο γιος του στον Παναθηναϊκού του απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη πως η κουβέντα με τον διευθυντή της ακαδημίας και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο τον έκαναν να πει το ναι στο τριφύλλι.
Η πρώτη σεζόν στον Παναθηναϊκό τον βρήκε στην ομάδα των Παίδων και την επόμενη ξεκίνησε να αγωνίζεται με τους Έφηβους υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Σάμιου όντας ο πιο μικρός εκείνης της ομάδας που αποτελούνταν από παιδιά γεννημένα το 1996 και το 1997. Στην δεύτερη του χρονιά στον Παναθηναϊκό ήρθαν οι πρώτες του συμμετοχές στο πρωτάθλημα Κ-17 και η κλήση του στην Εθνική ομάδα.
Final
Συνωστισμός από μάνατζερ και η ομάδα από τη Γαλλία
Στην έναρξη της προετοιμασίας για την φετινή σεζόν όμως ήταν κανονικά παρών και από την πρώτη στιγμή είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας Κ-17 ενώ μάλιστα αποτελεί και τον πρώτο σκόρερ την φετινή σεζόν έχοντας ξεπεράσει τα 20 τέρματα.
Αρκετοί σκάουτερ, μάνατζερ αλλά και τεχνικοί διευθυντές ομάδων το τελευταίο διάστημα πολιόρκησαν τον πατέρα του νεαρού άσου ώστε είτε ο μικρός να υπογράψει μαζί τους, είτε ακόμα να αφήσει και τον Παναθηναϊκό για να μεταβεί στο εξωτερικό. Το ενδιαφέρον ενός συλλόγου από την Γαλλία και το πρέσινγκ τις τελευταίες μέρες ήταν πολύ έντονο. Ο πατέρας του νεαρού ποδοσφαιριστή όμως προσγειωμένος και θέλοντας το παιδί του να κάνει το ένα βήμα μετά το άλλο ικανοποιήθηκε αφάνταστα από την υπογραφή συμβολαίου και μάλιστα ηρέμησε όταν έγινε γνωστό και επίσημα πως υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο καθώς το τηλέφωνο του σταμάτησε να χτυπάει σαν τρελό.
Αν και υπήρξε και την Πέμπτη ένα τηλεφώνημα από μάνατζερ ο οποίος εκείνη την ώρα δεν γνώριζε πως ο νεαρός άσος είχε "δεθεί" με τους πράσινους για τα επόμενα 2,5 χρόνια.
Η κοπάνα και τα γλυκά
Ο Λάζαρος Λάμπρου ο οποίος πηγαίνει στην Δευτέρα Λυκείου σε σχολείο του Κορωπίου την Πέμπτη την έκανε... κοπάνα προκειμένου να βρεθεί στα γραφεία της πράσινης ΠΑΕ μαζί με τον πατέρα του ο οποίος κατέβηκε αυθημερόν από την Κατερίνη. Λίγες ώρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του και τα συγχαρητήρια από τον Γιάννη Αλαφούζο πήγε με γλυκά στο Κορωπί όπου δέχτηκε και εκεί τα συγχαρητήρια και τις ευχές όλων. Κάτι αντίστοιχο φυσικά έγινε και την Παρασκευή στο σχολείο του.
Το αγωνιστικό του στυλ και η... προετοιμασία
Σε ότι έχει να κάνει με το στυλ του και το αγωνιστικό του προφίλ πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι δεξιοπάδαρος αλλά χειρίζεται με άνεση και το αριστερό. Μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις πίσω από την επίθεση αλλά και ως σέντερ φορ. Και αυτό γιατί όπως λένε άπαντες στο Κορωπί η επαφή που έχει με τα δίχτυα είναι τρομερή. Επίσης όντας αρκετά ψηλός για την ηλικία του και εκμεταλλευόμενος τις θέσεις που παίρνει μέσα στην περιοχή έχει σκοράρει αρκετές φορές και με το κεφάλι.
Η τεχνική του είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και αρέσκεται πολλές φορές στο να κάνει με αρκετή επιτυχία περίτεχνες τρίπλες κάνοντας τον αντίπαλο να μην ξέρει τι τον περιμένει. Παράλληλα όταν χρειάζεται είναι και απλός στο παιχνίδι του δίνοντας την μπάλα με την μία και ψάχνοντας αρκετά συχνά την κάθετη πάσα προς του συμπαίκτες του σε Παναθηναϊκό και Εθνική Ελλάδας.
Ο Λάμπρου έχει το χάρισμα και το ταλέντο ενώ παράλληλα έχει και το κεφάλι κάτω. Αν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο που να κόψει την εξέλιξη του τότε σε λίγα χρόνια-ίσως και νωρίτερα θα μιλάμε για έναν από τους καλύτερους παίκτες που έχουν βγει από την ακαδημία του τριφυλλιού καθώς θα παίξει σίγουρα στην πρώτη ομάδα των πράσινων.
Το ξεκίνημα θα γίνει από το καλοκαίρι όπου αναμένεται να μετέχει στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού έχοντας κερδίσει ήδη τον Γιάννη Αναστασίου και τους συνεργάτες του.

http://olympiobima.gr/

Συγχαρητήριο Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη       e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                            ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                                Κατερίνη, 17 Μαρτίου 2014




Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στα μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Νομού Πιερίας (πρώην ΤΕΒΕ), για την εκλογή τους και εύχομαι κάθε επιτυχία στη θητεία τους.

Ως Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΕΡΙΑΣ θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στο Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Νομού Πιερίας και θα συμπαρίσταμαι σε όλους τους αγώνες και τις προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου, που αφορούν τα μεγάλα ζητήματα του κλάδου.

Με εκτίμηση
Σοφία Μαυρίδου
Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΕΡΙΑΣ


«Ανάκληση της απόφασης καθορισμού ζωνών και λήψης υποχρεωτικών φυτοϋγειονομικών μέτρων κατά του εντόμου Diabrotica virgifera».



Το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, ενημερώνει τους καλλιεργητές αραβοσίτου (καλαμποκιού) ότι έχει εκδοθεί η  2014/62/ΕΕ Εκτελεστική Απόφαση της Ευρωπαϊκής επιτροπής σύμφωνα με την οποία καταργείται η 2003/766/ΕΕ απόφαση σχετικά με τη λήψη μέτρων επείγοντος χαρακτήρα κατά του επιβλαβούς εντόμου Diabrotica virgifera στην καλλιέργεια αραβοσίτου. Συνεπώς καταργούνται οι οριοθετημένες ζώνες (μολυσμένη ζώνη και ζώνη περιστολής) της Π.Ε. Πιερίας και τα εντός αυτών υποχρεωτικός εφαρμοζόμενα μέτρα.
Επισημαίνεται ότι για την καταπολέμηση του Diabrotica virgifera στις περιοχές όπου έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι γενικές αρχές της ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας   σύμφωνα και  με την 2014/63/ΕΕ σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την οποία  η αμειψισπορά συστήνεται ως το αποτελεσματικότερο μέσο αντιμετώπισης του εντόμου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία μας στα τηλ. 2351351116, 2351351252 και 2351351119 .

                                                                                                         
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ





ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΚΙΤΣΙΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ





28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη               e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                                        Κατερίνη, 17 Μαρτίου 2014
                                   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην μεγαλύτερη παγκοσμίως Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο (Internationale Tourismus-Börse Berlin)

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ: « Αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο η προσέλκυση τουριστών για 12 μήνες το χρόνο και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε Διοίκηση και προσωπικό της Π. Ε. Πιερίας».





Με στόχο την μέγιστη δυνατή προβολή  η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συμμετείχε στη μεγαλύτερη παγκοσμίως Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, την έκθεση Ι.Τ.Β. (Internationale Tourismus-Börse Berlin) στο Βερολίνο, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου 2014.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εναρμόνισε την προβολή του τουριστικού προϊόντος της, με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας, ως τον ιδανικό 12μηνο πολυθεματικό τουριστικό προορισμό, μέσα στο ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του εκθεσιακού χώρου του Ε.Ο.Τ. στο οποίο και κατείχε κεντρική θέση.
     
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκθεσιακός χώρος της Π.Κ.Μ.  ήταν ο μεγαλύτερος σε έκταση της ελληνικής συμμετοχής στην Ι.Τ.Β., μαζί με εκείνους της Περιφέρειας Αττικής και των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Θετικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, της συμμετοχής της Περιφερειακής Ενότητας στην έκθεση Ι.Τ.Β. και η οποία  ανέφερε χαρακτηριστικά «Διεκδικούμε για ακόμα μία χρονιά, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ως Πιερία, τον τίτλο ενός από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτού του προγραμματισμού συμμετείχαμε ως Πιερία στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου, όπου εκτός από τις φυσικές ομορφιές και τον πολιτισμό της περιοχής μας, προβάλαμε και παραδοσιακά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς με σκοπό την ανάδειξη τους, καθώς ο τόπος μας διαθέτει μια γαστρονομική κουζίνα η οποία τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερους επισκέπτες»

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι εκπρόσωποι της Π.Ε. Πιερίας πραγματοποίησαν εποικοδομητικές συναντήσεις και επαφές με ξένους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους για την ανάδειξη των δυνατών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, την  ενίσχυση της προβολής και την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων τουριστών στην Πιερία ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου.

Από την ΠΚΜ πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις που στόχο είχαν την προώθηση του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία και στην Πιερία και τη ταυτόχρονη  ανάδειξη του πολιτισμού και της ελληνικής γαστρονομίας που πλέον αποσπά τις καλύτερες κριτικές ανά τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες του  Φεστιβάλ Ολύμπου από τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ και Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο σε μία ειδικά προγραμματισμένη εκδήλωση καθώς επίσης και βραβευμένοι τοπικοί οίνοι των κ.κ. Αδάμου Γεώργιου και Αδελφών Χρυσοστόμου.

Από τις συζητήσεις που είχαν οι εκπρόσωποι της ΠΚΜ και τα στελέχη του τουρισμού προέκυψαν αισιόδοξα και θετικά μηνύματα για την ανάπτυξη του τουρισμού στις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης προσδοκάτε ότι το 2014 θα είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.
 
Την ΠΚΜ εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος για θέματα τουρισμού στην Π.Κ.Μ. κ. Γιάννης Γιώργος και υπηρεσιακοί παράγοντες. Το περίπτερο της ΠΚΜ επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού, ο γερμανός υφυπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας και εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Joachim Fuchtel, ο υφυπουργός για τις Μεσαίες Επιχειρήσεις και τον Τουρισμό κυρία  Iris Gleiche, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ο δήμαρχος-κυβερνήτης  Βερολίνου κ. Klaus Wowereit, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος και ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος.

Την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εκπροσώπησε ο υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού, κ. Μίλτος Νικολάου που στη διάρκεια της έκθεσης είχε εποικοδομητικές επαφές με τουριστικούς πράκτορες για την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της Πιερίας.


Τιμητική υποδοχή του Διονύση Πασχάλη στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ



* Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ κ. ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΣE ΣΥΝΑΝΤΗΣEIΣ ΤΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ.


Εξαιρετικές εντυπώσεις σε εκπροσώπους του Αμερικανικού Κογκρέσου φαίνεται να άφησε η επίσκεψη του Προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Διονύση Πασχάλη στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κατά το προηγούμενο διάστημα, η οποία σχολιάστηκε θετικά τόσο από Αμερικανούς αξιωματούχους όσο και από Έλληνες της εκεί Ομογένειας, καθώς αποτυπώθηκε σε δημοσιεύματα που παρουσιάστηκαν σε εκεί έντυπα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΣΧΑΛΗ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ

Συγκεκριμένα, ο κ. Πασχάλης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους Gus Bilirakis (R-FL), Carolyn Maloney (D-MD), John Sarbanes (D-MD), Dina Titus (D -NV) και Niki Tsongas (D-MA). Κατά την επίσκεψή του τον συνόδευαν ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου κ. Νίκος Λαρυγάκης, η Νομική Σύμβουλος κ. Γεωργία Πολύζου και ο Γραμματέας της Ανωτάτης Αρχής του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Στέλιος Κυριμλής.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Κυριμλής, οι Γερουσιαστές επιφύλαξαν τιμητική υποδοχή στον κ. Πασχάλη κατά την είσοδό του στο Καπιτώλιο, τον καλωσόρισαν εγκάρδια, τον φιλοξένησαν στα γραφεία τους και του αφιέρωσαν ικανό χρόνο για συνομιλίες γύρω από θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερα όμως συζήτησαν μαζί του θέματα που αφορούν τη διατήρηση της ελληνικής κληρονομιάς της Μακεδονίας, κυρίως σε ιστορικό και πολιτιστικό επίπεδο, καθώς και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και τις προοπτικές του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Η Ανωτάτη Αρχή του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τη διάρκεια κανονικής συνεδρίασης στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Διονύσης Πασχάλης, τίμησαν τον ίδιο καθώς και όλο το διοικητικό συμβούλιο, προσφέροντας τιμητική πλακέτα, για την μορφή και πορεία που έχουν δώσει στο Αλεξάνδρειο και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Τα μέλη της Ανωτάτης Αρχής διαπίστωσαν με μεγάλη συγκίνηση πως το Ίδρυμα όχι μόνο πληροί πλέον επάξια τους σκοπούς οι οποίοι είναι καταγεγραμμένοι στο καταστατικό του, αλλά και εκπληρώνει το όραμα των Απανταχού Μακεδόνων: Αγκαλιάζει και προωθεί την αληθινή ιστορία του τόπου μας, την ελληνική κουλτούρα και τον πολιτισμό μέσα από διάφορες δράσεις.
Ο πρώην Γραμματέας της Ανωτάτης Αρχής και ιδρυτικό μέλος του Δ.Ι.Μ.Α. Δρ. Σεραφείμ Παπαγιάννης, οι πρώην πρόεδροι της Ανωτάτης Αρχής Παναγής Μητούλης, Φώτης Γερασόπουλος, Πάνος Σπηλιάκος, ο νυν Αντιπρόεδρος Δρ. Παναγιώτης Μπαλτατζής, ο Νομικός Σύμβουλος Θεόδωρος Βασιλάκης και ο Γραμματέας Στέλιος Κυριμλής ομόφωνα εξήραν το έργο που επιτελεί ο πρόεδρος κ. Πασχάλης και τα μέλη του συμβουλίου της Εκτελεστικής Γραμματείας.
Ο Δρ. Σ.Παπαγιάννης χαρακτηριστικά τόνισε: «τα ολόθερμά μου συγχαρητήρια στον κ. Πασχάλη! Επιτελεί ένα αξιοθαύμαστο έργο! Θέλουμε να γνωρίζει πως όλοι μας τασσόμεθα στο πλευρό του», ενώ ο πρώτος πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής και οραματιστής αυτού του έργου, ο κ. Παναγής Μητούλης, φανερά συγκινημένος, πρόσθεσε: «Είμαι υπερήφανος, γιατί το έργο που οραματίστηκα γίνεται πραγματικότητα. Έχουμε στο πλευρό μας έναν δυναμικό πρόεδρο ο οποίος σε λίγο μόνον χρονικό διάστημα κατόρθωσε πολλά τα οποία συνάδουν με τους σκοπούς του καταστατικού μας, αλλά και με το όνειρο των Μακεδόνων να καταστεί το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου ένας φάρος που θα εκπέμπει πολιτισμό».
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Γκατζούλης και ο Δρ. Μπαλτατζής, όσο και η κ. Μητκώνη συνέδραμαν γενναιόδωρα υποστηρίζοντας το έργο που επιτελείται στο Ίδρυμα.

ΔΕΞΙΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι Έλληνες Μακεδόνες της Νέας Αγγλίας τον κ. Πασχάλη στο Newton της Μασαχουσέτης, όπου δόθηκε δεξίωση προς τιμή του. Η Πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής, κ. Νίνα Γκατζούλη, συνδιοργανώτρια της βραδιάς, καλωσορίζοντας τον κ. Πασχάλη τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχουμε στο πλευρό μας έναν δυναμικό πρόεδρο που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έκανε πολλά. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο του». Η δε κ. Ροδή Μητκώνη, επίσης συνδιοργανώτρια της δεξίωσης και Κυβερνήτης της περιοχής Νέας Αγγλίας της Παμμακεδονικής Ένωσης, ανέφερε: «Παρακολουθούμε το έργο που γίνεται στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου μέσω της νέας τεχνολογίας και αναπτερώθηκαν τα όνειρά μας γι αυτό το έργο. Κύριε Πασχάλη, είμαστε μαζί σας».
Ο Πρόεδρος κ. Διονύσης Πασχάλης ευχαριστώντας τους παραβρισκόμενους για την όμορφη βραδιά, επισήμανε: «Το Ίδρυμα έχοντας ως εφόδιο την ενότητα των Απανταχού Μακεδόνων στηρίζει και προωθεί δυναμικά την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της Πατρίδας μας».

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Πασχάλης συμμετείχε και σε μία ακόμη τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπό του, όταν ο κ. Σωτήριος Γεωργιάδης Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωραφιτών «Μέγας Αλέξανδρος», η κ. Ροδή Μητκώνη Κυβερνήτης Νέας Αγγλίας της Παμμακεδονικής Ένωσης και η κ. Θεοδώρα Πιρπερή Πρόεδρος των Θυγατέρων του Μεγάλου Αλεξάνδρου του πρόσφεραν τιμητική πλακέτα για το έργο που επιτελείται στο σπίτι των απανταχού Μακεδόνων, καθώς και μια γενναιόδωρη χρηματική δωρεά για τις ανάγκες του Αλεξανδρείου. Η εκδήλωση διεξάχθηκε σε ζεστή ατμόσφαιρα και με την εκτίμηση και σεβασμό έκδηλο στα πρόσωπα όλων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Δ.Ε. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ


                                                                                                                                                                       
                              
 
                                                                                                      
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις  εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.





                                            Ο  Δήμαρχος Δίου - Ολύμπου                                    
            
                                                 Παπαθανασίου Γεώργιος
                                                  


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

Δευτέρα 24 Μαρτίου
     Ώρα 18:30μ.μ. Στην αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου
·        Ομιλία από τον αντιστράτηγο ε.α. κ. Παναγιώτη Χρυσικό.
·        Μουσικό, ιστορικό, λογοτεχνικό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας από τη Μικτή Τετράφωνη Δημοτική Χορωδία ‘’Ι. Σακελλαρίδης’’.

Τρίτη 25 Μαρτίου
·        Ώρα 10:30π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου.
·        Ώρα 11:00π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων
·        Ώρα 11:30π.μ Παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο Αγ. Νικολάου.
  • Ώρα 12:00π.μ. Χορευτικές εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Όμιλο Λιτοχώρου στο θεατράκι του πάρκου.

Από το αφιέρωμα στη Μακεδονική Γη - Κονταριώτισσα 16-3-2014


Δελτίο τύπου




Αρ. Πρωτ: 100
Λιτόχωρο: 17.03.2014
ΔΤ-19

               Στη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Λυκείου, στο τοπικό διαμέρισμα Κονταριώτισσας, του Δήμου Δίον Ολύμπου, την Κυριακή το μεσημέρι, 16  Μαρτίου 2014,  μέσα σε πλήθος κόσμου, με παρουσία αρκετών επισήμων και αρχών, η Δημοτική Χορωδία “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, του Δήμου Δίου- Ολύμπου, με το παραδοσιακό της τμήμα και τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πίερρες”, υπό την διεύθυνση της μουσικού και ηθοποιού, κ. Μαρίκας Φωτοπούλου, πλαισίωσαν την εκδήλωση :

  Με θέμα: “πως δημιουργήθηκε το Μακεδονικό Ζήτημα”.

Το θέμα ανέπτυξε με γλαφυρό τρόπο ο κ.  Νικόλαος Τσιρέλης, δικηγόρος Λάρισας, με καταγωγή από την Κονταριώτισσα, παρουσιάζοντας αξιόλογο διαχρονικό, φωτογραφικό και ακουστικό υλικό, με το οποίο κατέδειξε τους δημιουργούς και τους σκοπούς, του συνοριακού μας “κρατιδίου των “Σκοπίων”

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από κοινού  τραγούδια που ακούγονται κυρίως στη Μακεδονική Γη.  

Την όλη εκδήλωση προλόγισε ο Dr, Ερευνητής- Κλινικός-Αθλητικός Ψυχολόγος
κ.  Αναστάσιος Β. Σταλίκας.


Με εκτίμηση,
για το Διοικητικό Συμβούλιο


Η πρόεδρος                                                           O γενικός γραμματέας


Ζώη – Παναγούλια Νίκη                                       Τσαρδούνης Γεώργιος

Γωγώ Φαρμάκη: Η μία εκ των kisterss οραματίζεται έναν κόσμο πολύχρωμο και έντονο


«Βαρέθηκα τις δήθεν καινοτομίες»

«Η αγάπη μου για τη μόδα είναι εκείνη που με ώθησε στη δημιουργία ενόςfashion blog ονόματιkisterss μαζί με την αδερφη μου και σιγά- σιγά προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους να εξελισσόμαστε…»

«Η αδελφή μου είναι ενεργό μέλος στο ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ και δεν θα μπορούσαμε παρά να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε και εμείς στην προσπάθεια του»

Το ταλέντο είναι χάρισμα...από το Θεό, οι άνθρωποι όμως που διαθέτουν πολλά ταλέντα είναι ευλογημένοι… Η Γωγώ Φαρμάκη είναι μια νεαρή κοπέλα η οποία όχι απλά αναδεικνύει τα ταλέντα της, αλλά τα καλλιεργεί και πέραν τούτου κρατάει χαμηλό προφίλ. Δεν ψωνίζεται από τα φώτα της δημοσιότητας, ούτε πατάει στο όνομα της αδερφής της (σ.σ Όλγας), αντιθέτως κάνει δικά της βήματα και κάποια μάλιστα από αυτά τα κάνει κοινού με την αδερφή της.
Τι και αν έχουν ξοδευτεί τόνοι μελανιού στις gossip στήλες οι οποίες γράφουν για τις κακές σχέσεις τους, εγώ όταν τις συνάντησα διέκρινα την αγάπη που έχουν μεταξύ τους η οποία μάλιστα καθρεφτίζεται στο να βοηθάνε και ανθρώπους που είναι δίπλα τους.  Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα με τις κινήσεις που κάνουν από κοινού για το ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ.
Η Γωγώ στην συνέντευξη της στο Πινάκιο μιλάει για όλους και για όλα…Για την πρώτη φορά που θα εμφανιστεί στο θέατρο, για την εμπειρία της στην Νέα Υόρκη, για τις kisterss, αλλά και για τα όνειρα της…
Πραγματικά αν η λάμψη που εκπέμπει η Γωγώ Φαρμάκη αντικατοπτρίζει την νεολαία αυτή την στιγμή…τότε θα μιλάμε για μια γενιά που θα γκρεμίσει τα σάπια κατεστημένα και θα χτίσει έναν κόσμο πολύχρωμο και έντονο…
Γωγώ keep walking

 Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο

Είναι πολλά αυτά που θέλω να σε ρωτήσω (καθώς είσαι και πολύκροτη προσωπικότητα) αλλά θα αρχίσω με την εμφάνιση σου στο θέατρο… «Στο ασανσέρ» του Σταυριανού Κιναλακόπουλου…πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;
 
Η πρώτη της θεατρικη δουλειά
«Με τον Σταυριανο γνωριζομαστε αρκετα χρονια καθως ήμασταν μαζί στη δραματική σχολή. Η σχέση μας στο σανίδι είχε δοκιμαστεί από τότε. Συνεννοούμαστε με το βλέμμα και γελάμε συνεχώς χωρίς να μας καταλαβαίνουν οι άλλοι. Και μια μέρα, έχοντας στο νου αυτή μας τη σχέση, χτυπάει το τηλέφωνο για να μου προτείνει να κλειστούμε μαζί σε ένα ασανσέρ! Μόλις διάβασα το κείμενο είπα αμέσως ΝΑΙ! Ο ρόλος (τετραπλός) είναι εκπληκτικός και δεν είναι τυχαίο ότι το έργο βραβεύτηκε από την UNESCO».

Είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνεις το θεατρικό σανίδι, πως είναι τα συναισθήματα σου λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα;
 «Η αληθεια ειναι πως ειμαι πολυ αγχωμενη...νομιζω πως θα τα ξεχάσω όλα μόλις βγω στην σκηνή. Μέχρι τότε όμως…»

Τι θα δούμε στο συγκεκριμένο έργο;
«Να κάνω 4 διαφορετικούς ρόλους. Από μια ελληνική εκδοχή της Paris Hilton μέχρι μια κοπέλα που πέφτει θύμα βιασμού. Κωμωδία και τραγωδία μαζί! Και αυτή είναι και η καινοτομία του έργου».

Φαίνεται ότι την υποκριτική την αγαπάς πάρα πολύ, το γεγονός αυτό το μαρτυρά ότι βρέθηκες στο NY Film Academy…τι εφόδια πήρες από εκεί;
Στην Νέα Υόρκη
«Αν δεν το αγαπούσα δεν θα ασχολούμουν από τα 16 μου μ’ αυτό. Αγαπώ όμως και  απίστευτα και τη Νέα Υόρκη οπότε ήταν το ιδανικό πάντρεμα για μενα! Εμαθα ότι είχα πιο ευέλικτα όρια απ’ ότι πίστευα σαν άνθρωπος και σαν ηθοποιός. Αυτά τα δύο αναπτύσσονται μαζί. Σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Οι αρετές που αποκτάς στο ένα, όπως η επιμονή ή έκφραση των συναισθημάτων, συμπληρώνουν και το άλλο». 

Πόσο καιρό έκατσες στην Νέα Υόρκη; Θα έμενες μόνιμα;
«Έκατσα 7 μήνες, έπειτα γύρισα για καλοκαίρι Ελλάδα και ξαναπήγα για δυο μήνες! Αν και οι δυσκολίες σε αυτή τη χώρα είναι πολλές Θα έμενα και μάλιστα ΑΝΕΤΑ»!



Το ταξίδι σου στην υποκριτική πως το έχεις ονειρευτεί; Τι «διαδρομές» θες να χαράξεις; Που θες να φτάσεις;
«Δεν το ονομάζω υποκριτική. Το ονομάζω ηθοποιία. Και αυτό θέλω να πετύχω. Το να φτάσω να ποιώ ήθος επί σκηνής».

 Τελικά η τέχνη… της υποκριτικής είναι έρωτας;

 «Ο έρωτας έχει ημερομηνία λήξης….αυτό όχι».  

 Υπάρχουν στιγμές που το life-style σε έχει ενοχλήσει; Έχεις νιώσει πως «εισβάλλουν» στην ζωή σου χωρίς λόγο και αιτία;
«Υπάρχει κάποιος που δεν το έχει νιώσει; Το θέμα πάντα όμως δεν είναι η πράξη αλλά ο τρόπος της πράξης».



 Αλήθεια το life-style έχει κανόνες και αν ναι, τηρούνται;
«Κανόνες έχει. Αρνούμαι όμως να τους μάθω και να μάθω κι αν τηρούνται. Νομίζω πως έτσι χάνεις την αυθεντικότητά σου».




 Αν ήσουν αρχισυντάκτρια ενός life-style περιοδικού πως θα το έστηνες; Τι θέματα θα έβαζες; Από ποιους θα έπαιρνες συνεντεύξεις;

Σε ρολο φωτορεπόρτερ...
«Βαρέθηκα τις δήθεν καινοτομίες. Θα έκανα κάτι πιο κλασικό. Θα έψαχνα τις παλιές εκδόσεις του Vogue και θα προσπαθούσα να κρατήσω το κλασικό εκείνο στήσιμο σε μια πιο σύγχρονη γραμμή. Θα έπαιρνα συνεντεύξεις από άτομα που θα μου τραβούσαν την προσοχή έξω στο δρόμο. Πλέον αυτοί δείχνουν τις τάσεις». 

Πέρα από την υποκριτική σχεδιάζεις και ρούχα…πως προέκυψε αυτή η δεξιότητα;
«Η αγάπη μου για τη μόδα είναι εκείνη που με ώθησε στη δημιουργία ενόςfashion blog ονόματιkisterss μαζί με την αδέρφη μου και σιγά- σιγά προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους να εξελισσόμαστε! Η αρχή έγινε με μια συνεργασία του μπλοκ μας με το ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ όπου μέρος των εσόδων από τα 100 μπλουζάκια που σχεδιάσαμε θα δοθούν για παιδιά που είναι ηλεκτρονικά εθισμένα».

Ποια είναι η διεύθυνση του site και τι μπορούμε να δούμε μέσα σε αυτό;


«Είναι www.kisterss.com . Πρόκειται για ένα καθημερινό ημερολόγιο δικό μου και της Όλγας στο οποίο δείχνουμε ιδέες για οικονομικά αλλά στυλάτα ντυσίματα! Κάνουμε διαγωνισμους, δινουμε δωρα, συννομιλουμε με ολα τα κοριτσια που μας στελνουν μηνυμα και τις βοηθαμε για το καθημερινο τους ντυσιμο».

Τι απήχηση έχει από τον κόσμο η προσπάθεια αυτή;
«Δόξα τω Θεώ πάει καλά..ξεκίνησε καθαρά για τις προσωπικές μας φίλες και επειδή η επισκεψιμότητα αυξανόταν διαρκώς είπαμε να το κάνουμε πιο επαγγελματικό»!
Είναι όμως πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα…
«
Πρωτοποριακό ήταν πριν λίγα χρόνια. Τώρα πια όλοι έχουν μπλοκ! Στην Αμερική το να έχεις μπλοκ είναι σαν να έχεις facebook»!

Έχετε φτιάξει και μπλουζάκια τα οποία θα παραχωρήσετε για έναν κοινωφελή σκοπό για το ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ… Η κίνηση αυτή δείχνει άνθρωπο με ευαισθησίες…;
Η Γωγώ και η Όλγα Φαρμάκη στηρίζουν το ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ
«Η αδερφή μου είναι ενεργό μέλος στο ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ και δεν θα μπορούσαμε παρά να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε και εμείς στην προσπάθεια του!!!! Και στην προσωπική μας ζωή , όπου μπορούμε βοηθάμε όποιον συνάνθρωπο μας το έχει ανάγκη»!

Στην Ελλάδα θεωρείς πως υπάρχει χώρος για ένα πολυτάλαντο νέο κορίτσι σαν κι εσένα;

«Πιάνεις μια μεγάλη κουβέντα που δεν εξαντλείται σε μια συνέντευξη. Όλοι φωνάζουν πως όχι. Εγώ επιμένω πως ναι. Και παρότι φεύγω ξανά για Αμερική, το μυαλό μου είναι πάντα εδώ. Θέλω να κάνω μια σειρά πραγμάτων στη Νέα Υόρκη, ώστε αργότερα με κάποια εφόδια στα χέρια, να γυρίσω και να κάνω τα αληθινά μου όνειρα εδώ».



Με τι χρώματα θα ζωγράφιζες τις ημέρες που θα έρθουν;
«Αν και μου αρεσουν τα γηινα χρωματα...στη ζωη μου θελω εντονα , χαρουμενα και αισιοδοξα χρωματα! Μου δινουν ενέργεια, με κάνουν χαρούμενη».


Τέλος κάντε like στην σελίδα των κοριτσιών εδώ

 Δείτε εικόνες του kisterss










 Από την εκπομπή Μίλα της Τατιάνας Στεφανίδου