ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.: Στη μάνα σου... έτσι θα φερόσουν ;;; Στουρνάρι ;;;


  1. Δείτε πως τις τραβάνε απο τα πόδια...σαν σκουπίδια
  2. Η φωτεινή με χτυπημένο γόνατο...ΝΑΙ κλαίνε οι αγωνίστριες!
  3. Δείτε τα παιδιά του 500ρικου
     ΕπέκτασηΣύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στον Δρομογράφο, στο twitter, υπάρχουν γυναίκες χτυπημένες με κατάγματα. Συνολικά επιστρατεύθηκε μια διμοιρία για να αντιμετωπίσει 4 γυναίκες.

    Θαυμάστε κάτι… άνδρες!


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2x6FP0spi

Ο τέλειος...


Δεν είναι σίγουρο αν είναι ο χειρότερος,
     ..είναι όμως σίγουρο ότι είναι ο πιό δόλιος και ο πιό επικίνδυνος οιονεί δωσίλογος από την σύσταση του νέου ελληνικού Κράτους ως τις μέρες μας!

     Κάθε φράση του, κάθε πράξη του, είναι μιάμελετημένη μαχαιριά στην πλάτη της χώρας, της κοινωνίας, των πολιτών.

     Όλη του η πολιτική καριέρα υπήρξε μία επί τούτου στρατηγική εξυπηρέτησης μεγάλων (και μικρότερων) ιδιωτικών συμφερόντων, εις βάρος της χώρας και του λαού,
     ..καθώς και υποστήριξης...
συμφερόντων ξένων χωρών, έναντι της πατρίδας(;) του.

     Την φυσική του, και όποια πολιτική του ευφυία, την χρησιμοποίησε για το κακό και όχι για το καλό του κοινωνικού συνόλου.
     Είναι ένα σπάνιο παράδειγμα συνολικής αλλά και επί μέρους αρνητικής συνεισφοράς στα κοινά και στον τόπο.
     Ένας σύγχρονος Αλκιβιάδης, αν και η σύγκριση φαίνεται μάλλον ότι αδικεί τον αρχαίο εκείνον πρόγονο και πολιτικό!

     Το πιό πρόσφατο ''κατόρθωμά'' του, η δήλωση του, σύμφωνα με την οποία:
     ''Όταν λέμε ότι θα κουρευτεί το χρέος το οποίο κατέχουν οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης, αυτό είναι μίακίνηση επιθετική κατά των εκλογικών σωμάτων και των Κοινοβουλίων αυτών των κρατών..'',
     ..θέλει να αποτρέψει προφανώς οποιαδήποτε ενδεχόμενη ''βλάβη'' ξένων οικονομιών, και αφήνει την δική μας χώρα και τον δικό μας λαό έκθετο στα τοκογλυφικά συμφέροντα και ορέξεις των κατ' όνομα μόνον δανειστών, αλλά στην πραγματικότητα επίδοξων κυρίαρχων και κατακτητών!
     Κι ενώ βεβαίως όλες οι πράξεις και οι πρακτικές των χωρών-μελών της ευρωζώνης, απέναντι στην πατρίδας μας είναι άκρως φιλικές!!!

     Έτσι ακριβώς πορεύτηκε σε όλον του τον πολιτικό βίο, και πορεύεται ακόμα!
     Ο τέλειος εθνικός και κοινωνικός ''Νενέκος''.

     Τώρα βέβαια, στην παρούσα συγκυρία, νοιώθοντας ''στον σβέρκο του'' καυτήν την ανάσα του Ειδικού Δικαστηρίου,
     ..φορτσάρει, δίνοντας τον υπέρ πάντων δικό του αγώνα για την πολιτική του επιβίωση(;), και τηναποφυγή μοιραίων, πιθανότατα, γι αυτόν δικαστικών περιπετειών,
     ..και γίνεται έτσι ακόμη πιό αλλοπρόσαλλος,
     ..πιό απρόβλεπτος, 
     ..πιό ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για την χώρα, για την δημοκρατία, για όλους μας!

     Ας φυλαχτούμε απ' τους ''τελευταίους σπασμούς'' του πολιτικού Θηρίου!..


Εκβιασμός Στουρνάρα: Ψηφίστε αλλιώς δεν βγαίνουμε στις αγορές Ποιοι είναι οι «αντάρτες» βουλευτές

Εκβιασμός Στουρνάρα: Ψηφίστε αλλιώς δεν βγαίνουμε στις αγορές

Μόνο «τυχαία» δεν μπορεί να χαρακτηρίστει η στιγμή που επέλεξε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, να δηλώσει μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές μετά της ευρωεκλογές. Οι ρυθμίσεις στο γάλα, η συμφωνία με την τρόικα για τα φάρμακα, οι σαρωτικές αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των ταξί, αλλά και των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης, όπως επίσης και οι αλλαγές στον έλεγχο των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, που έρχονται με το νομοσχέδιο - «σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών με όλα τα προαπαιτούμενα της τρόικας, που θα κατατεθεί την Παρασκευή στην Βουλή, έχουν προκαλέσει τρικυμία και αναταράξεις στην κυβέρνηση.
Το «κύμα» αντιδράσεων δεν προήλθε μόνο από τους επαγγελματίες, που από την πλευρά τους προειδοποιούν με κινητοποιήσεις και απεργίες διαρκείας. Αλλά και από τους βουλευτές της κυβέρνησης, που ο ένας μετά τον άλλον δηλώνει πώς είτε θα καταψηφίσει το πολύκροτο πολυνομοσχέδιο, είτε θα παραιτηθεί εάν δεν γίνουν αλλαγές. Και αφού τα μεγάλα «όπλα» (Στουρνάρας, Χατζηδάκης) δεν έπεισαν τους βουλευτές, ο κ. Στουρνάρας αποφάσισε εμμέσως πλην σαφώς να «εκβιάσει» και ταυτόχρονα να συσπειρώσει τους «γαλάζιους» και «πράσινους» αντάρτες. Το μήνυμα του κ. Στουρνάρα στους βουλευτές ήταν ότι η Ελλάδα βλέπει-πλέον-το φως στην άκρη του τούνελ και οι αλλαγές πρέπει να συνεχιστούν, προκειμένου να βγει στις αγορές, να έρθει η ανάπτυξη, να μειωθεί η ανεργία κτλ.
Στην περίπτωση, που οι αλλαγές δεν πραγματοποιηθούν, η χώρα μας δεν θα πάρει την επόμενη δόση, δεν θα βγει στις αγορές και θα πρέπει να πάρει νέα μέτρα. Πάντως, το μήνυμα του κ. Στουρνάρα δεν πρέπει να βρήκε αποδέκτες: Εκτός του ότι δεν κατάφερε ούτε να πείσει τις αγορές, λίγες ώρες αργότερα δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δήλωσαν πως θα καταψηφίσουν τις ρυθμίσεις για το γάλα. 
Καταψηφίζουν και απειλούν με παραίτηση
Την αρχή την έκανε ο υφυπουργός, Μάξιμος Χαρακόπουλος διαμηνύοντας ότι άμα περάσουν οι ρυθμίσεις θα παραιτηθεί. Και παρόλο που ο… σκληροπυρηνικός κ. Χαρακόπουλος έκανε γρήγορα πίσω, δε συνέβη το ίδιο και με άλλους βουλευτές. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, ο βουλευτής της Νέας ΔημοκρατίαςΓιώργος Βλάχος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν τη διάταξη για το γάλα. Την πρόθεσή του να καταψηφίσει τις ρυθμίσεις για το γάλα εξέφρασε και ο «γαλάζιος» βουλευτής,Ανδρέας Μαρίνος, ο οποίος επεσήμανε ότι με το σχέδιο νόμου που προωθείται,  η κυβέρνηση να «στραγγαλίζει την κτηνοτροφία». Στην ίδια γραμμή κινείται και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης. Όπως επίσης και ο επικεφαλής της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος,ο οποίος είχε δηλώσει πως θα στηρίξει τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα και, τώρα κάνει στροφή 180 μοιρών και δηλώνει πως μόνο εάν αλλάξουν οι ρυθμίσεις για το γάλα και τα φάρμακα, θα δώσει θετική ψήφο στη Βουλή.  Με παραίτηση επίσης απειλεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,Γιώργος Καλατζής. Πάντως, παρά το «τσουνάμι» αντιδράσεων, η κυβέρνηση δεν εμφανίζεται πρόθυμη να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω και θα καταθέσει το πολυνομοσχέδιο στην Βουλή την Παρασκευή. 
«Ακούμε τις παρατηρήσεις, αλλά θα προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις»
Αυτό, φαίνεται και από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση ναι μεν ακούει τις απόψεις και τις παρατηρήσεις των βουλευτών, αλλά είναι αποφασισμένη να προωθήσει τις αλλαγές, που συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα.
Όπως ανέφερε, καθήκον της κυβέρνησης είναι να προωθήσει μεταρρυθμίσεις που «έπρεπε να είχαν υιοθετηθεί εδώ και χρόνια, ανεξαρτήτως του ΟΟΣΑ ή της τρόικας».
 sofokleousin


Σοκ και δέος! Μείωση έως 30% στους μισθούς (από το 2017)



Την κατάργηση των τριετιών από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά, που ισοδυναμεί με μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα από 10% έως 30%, ετοιμάζεται να συμπεριλάβει στο πολυνομοσχέδιο το υπουργείο Εργασίας,ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις της τρόικας. Η συγκεκριμένη
διάταξη είναι έτοιμη και απομένει να ρυθμιστούν λεπτομέρειες νομικού χαρακτήρα, αλλά και να καμφθούν οι έντονες αντιδράσεις υπηρεσιακών παραγόντων και συνδικαλιστών, για να προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μετατεθεί για να ενταχθεί στο νέο Μνημόνιο, αμέσως μετά τις εκλογές...

Η απόφαση του υπουργείου Εργασίας οδηγεί τη συντριπτική πλειονότητα των μισθών του ιδιωτικού τομέα στα όρια των κατώτατων αποδοχών, δηλαδή στα 586 ευρώ μεικτά (για νέους έως 25 ετών 511 ευρώ). Οσοι πληρώνονται με βάση τον κατώτατο μισθό όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), δηλαδή κατά βάση οι ανειδίκευτοι εργάτες, θα είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τη βίαιη κατάρρευση των μηνιαίων αποδοχών τους.Υπολογίζεται ότι οι εργαζόμενοι που καλύπτονται από την ΕΓΣΣΕ ανέρχονται στο 10% με 12% του συνόλου των απασχολουμένων στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή σε περίπου 250.000 με 300.000 άτομα. Συνέχεια αναμένεται να πάρουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που αμείβονται με βάση συλλογικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις. Σημειώνεται ότι ήδη έχει συμφωνηθεί με την τρόικα να επανεξεταστεί το ύψος του κατώτατου μισθού από 1/1/17, καθώς έως τότε θα μείνει «παγωμένο» στα σημερινά επίπεδα. Μέσω μιας συνολικής ρύθμισης των κατώτατων αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να επιχειρηθεί να καταργηθούν οι προσαυξήσεις, δηλαδή οι αυξήσεις κατά 10% που δίνονται κάθε τριετία, έως τρεις το πολύ, λόγω προϋπηρεσίας. Ειδικά για τις τριετίες έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα να μειωθούν κατά 50% στους μακροχρόνια ανέργους που θα επιστρέψουν στην αγορά εργασίας.

Ο Νίκος Κιουτσούκης, γ.γ. της ΓΣΕΕ, κάνει λόγο για «επιβεβαίωση των ανησυχιών που είχαμε. Προφανώς όλα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα αποτελούν την οριστική “ταφόπλακα” για τα ελάχιστα βασικά θεμελιώδη δικαιώματα που είχαν απομείνει στους εργαζομένους μετά την εφαρμογή του δεύτερου Μνημονίου. Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι και η σημερινή κυβέρνηση είναι δέσμια των δανειστών αλλά κυρίως των μεγάλων εργοδοτικών συμφερόντων εντός και εκτός Ελλάδος». Υπενθυμίζεται ότι οι τριετίες «πάγωσαν» με το δεύτερο Μνημόνιο τον Μάρτιο του 2012.

dimokratianews.gr


Εσείς κύριε Χριστογιάννη ....................εεεεεε όχι και όλα δικά μας


Ο ένας μετά τον άλλον υποψηφίων,παραιτούνται της βουλευτικής τους ιδιότητας διεκδικώντας  μια θέση στην περιφέρεια η στο δήμο.  Εσείς κύριε Χριστογιάννη  τα θέλετε όλα δικά σας και την πίτα ολόκληρη όλα και τον σκύλο χορτάτο. 
Ο κόσμος τα μετρά όλα προσέξτε....εεεεεε όχι και όλα δικά μας 
Αναγνώστης  

Το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στις 7.30 το βράδυ στην εκπομπή«ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας Ημαθίας»




Η  εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο 29 Μαρτίου  2014, στις 7.30  το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας(diontv.gr),  θέμα της έχει:«Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας Ημαθίας».

Ονόματα   προσκεκλημένων:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΣΣΑΛΑΣ
Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου
Αλεξάνδρειας Ημαθίας


ΤΑΣΟΣ ΛΙΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Γραμματέας Αγροτικού Συλλόγου
Αλεξάνδρειας Ημαθίας


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ταμίας Αγροτικού Συλλόγου
Αλεξάνδρειας Ημαθίας







Γ.Παπαθανασίου: Από εμάς εξαρτάται το πώς θα ξεφύγουμε απ’ αυτή την κρίση!

ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.

* ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 200 ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΟΥΜΕ.
* ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α. Π.ΧΡΥΣΙΚΟΣ: ΟΙ ΔΙΑΜΑΧΕΣ 1823-1825 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΛΑΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΝΔΟΞΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Κατά τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου, η ιστορία της επανάστασης του 1821 αλλά και τα γεγονότα του εμφύλιου που ακολούθησαν μετά την απελευθέρωση των πρώτων εδαφών από την τουρκική σκλαβιά, διδάσκουν «ότι για να βγούμε από την κρίση και από τα προβλήματα δεν χρειάζεται να έχουμε 200 κόμματα αλλά χρειάζεται να έχουμε κοινή λογική και κοινό νου, ώστε να μπορέσουμε να προκόψουμε και να προοδεύσουμε».
Οι επισημάνσεις του κ. Παπαθανασίου έγιναν στο πλαίσιο εκδήλωσης που είχε οργανωθεί από τη δημοτική χορωδία Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» σε συνεργασία με την Εστία Πιερίδων Μουσών, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου. Επρόκειτο για εκδήλωση αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821 με κεντρικό ομιλητή τον αντιστράτηγο ε.α. Παναγιώτη Χρυσικό ενώ στη συνέχεια ακολούθησε εορταστικό μουσικό πρόγραμμα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου αναφέρθηκε στον ελληνικό εμφύλιο της περιόδου 1823 – 1825 για να τονίσει ότι οι Έλληνες μεγαλουργούν ενωμένοι ενώ αντίθετα καταστρέφονται όταν είναι διαιρεμένοι. Το σχετικό απόσπασμα από τις επισημάνσεις του κ. Παπαθανασίου για το θέμα αυτό έχει ως εξής:
«Όταν γιορτάζουμε ένα ιστορικό γεγονός, όπως είναι η επέτειος της επανάστασης στις 25 Μαρτίου του 1821, δεν γιορτάζουμε από μια υποχρέωση, κάνοντας μια αγγαρεία έναντι των γεγονότων και των ανθρώπων εκείνων οι οποίοι έκαναν αυτούς τους αγώνες. Γιορτάζουμε, επειδή πιστεύουμε ότι η ιστορία θα πρέπει πάντοτε να είναι στη μνήμη όλων, να είναι επίκαιρη και να τη διαβάζουμε. Διότι αρκετοί από εμάς ίσως να διάβασαν αυτή την ιστορία στο σχολείο για το 1821 αλλά να το έχουμε ξεχάσει. Λέγανε οι δάσκαλοι ότι η επανάληψη είναι «μήτηρ πάσης μαθήσεως».
Δεν θα αναφερθώ στα γεγονότα της επανάστασης, διότι γι αυτά θα σας μιλήσει ο αντιστράτηγος ε.α. κ. Παναγιώτης Χρυσικός. Εγώ θα ήθελα να σταθώ σε μερικά ζητήματα που πρέπει να μας προβληματίσουν και να μας διδάξουν.
Για σκεφθείτε κάποιους αγωνιστές εκείνης της εποχής, για παράδειγμα τον μεγάλο αγωνιστή της επανάστασης, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον οποίο οι Έλληνες έβαλαν δυο φορές στη φυλακή και μία φορά (τον καταδίκασαν) «εις θάνατον». Δείτε επίσης και άλλους αγωνιστές, όπως τον Μακρυγιάννη που τον έβαλαν φυλακή, θυμηθείτε επίσης τη Μπουμπουλίνα, τη Μαντώ Μαυρογένους, τον Καραϊσκάκη και τόσους άλλους μαχητές που αγωνίστηκαν αλλά που μετά κινδύνεψαν να πεθάνουν στις φυλακές ή να τους εκτελέσουν.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Όλα αυτά μας διδάσκουν ότι όταν φεύγει το ζόρι το μεγάλο και αρχίζουν οι διχόνοιες, έχουμε προβλήματα. Όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να μεγαλουργούμε και να προχωράμε.
Γι αυτό είπα προηγουμένως ότι είναι επίκαιρη όσο ποτέ η επέτειος της επανάστασης του 1821, διότι η ιστορία αυτή διδάσκει ότι για να βγούμε από την κρίση και από τα προβλήματα δεν χρειάζεται να έχουμε 200 κόμματα αλλά χρειάζεται να έχουμε κοινή λογική και κοινό νου, ώστε να μπορέσουμε να προκόψουμε και να προοδεύσουμε.
Είναι ανάγκη μόνοι μας να καταλάβουμε ότι εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι μπορούμε να σπρώξουμε αυτή τη χώρα να ξεφύγει από την κρίση, εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι πρέπει να δουλέψουμε γι αυτόν τον κοινό σκοπό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου.
Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ
Από την πλευρά του ο αντιστράτηγος ε.α. Παναγιώτης Χρυσικός, μιλώντας για τα γεγονότα της απελευθέρωσης της Νότιας Ελλάδας, δεν παρέλειψε να σταθεί και στα γεγονότα του εμφύλιου.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από το 1823 και μέχρι το 1825, σημείωσε: «Κάποιες φορές «σκιάχτηκε» ο αγώνας αυτός (της επανάστασης για την απελευθέρωση της πατρίδας) από σφάλματα και διενέξεις που φούντωναν σε κάθε απομάκρυνση του εχθρικού κινδύνου.
Έτσι, από την πρώτο χρόνο της επανάστασης οι Πελοποννήσιοι ιδρύουν με ψήφισμά τους τη «Γερουσία των Καλτετζών», οι Αιτωλοακαρνάνες ιδρύουν τη «Γερουσία της Δυτικής Ελλάδος» και οι Στερεοελλαδίτες ιδρύουν τον «Άρειο Πάγο» της Ανατολικής Ελλάδος.
Ακόμη, ας μην ξεχνάμε ότι για κάποιο διάστημα, το 1823, η Ελλάδα είχε δύο κυβερνήσεις που ήταν έτοιμες για αλληλοσπαραγμό. Ανάλογη διαμάχη το 1824 οδήγησε στη φυλάκιση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, τον οποίο αναγκάστηκαν να αποφυλακίσουν το 1825 για να αντιμετωπίσει την απειλή του Ιμπραήμ.
Όλα αυτά είναι, αναμφίβολα, μελανές κηλίδες στις ένδοξες, κατά τα άλλα, σελίδες της ιστορίας του 1821 και οι οποίες μελανές κηλίδες αναγκάζουν τον εθνικό μας ποιητή, Διονύσιο Σολωμό, να γράψει γεμάτος αγανάκτηση: «Μην ειπούν στον στοχασμό τους / τα ξένα έθνη αληθινά: / Εάν μισούνται ανάμεσό τους / δεν τους πρέπει ελευθεριά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αντιστράτηγος ε.α. Παναγιώτης Χρυσικός.
ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ 1821
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε το μουσικό μέρος της εκδήλωσης – αφιέρωμα στην επανάσταση του 1821, από τις χορωδίες «Ι.Σακελλαρίδης» και «Εστία Πιερίδων Μουσών» με τη συμμετοχή ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του Ευθύμη Μαυρίδη.
Πριν από το τέλος της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό η βουλευτής Πιερίας, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, η οποία, μεταξύ των άλλων που είπε, αναφέρθηκε στη συμβίωση της παράδοσης και του σύγχρονου τρόπου ζωής, επειδή, όπως υποστήριξε, «εμείς οι Έλληνες έχουμε μια πολύ βαριά κληρονομία».
Στην εκδήλωση, πέρα από τους προαναφερθέντες, συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής Εκκλησίας, η αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου Σοφία Ζουρζούρα, η αντιδήμαρχος Σοφία Νούλα, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Γαρυφαλλιά Ζησκάτα, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ελευθερίου, Κώστας Δημόπουλος, Νίκος Λάππας, Θανάσης Καλαϊτζής, Ευαγγελία Μόχλα – Φαρμάκη, κ.ά., ο διοικητής του νοσοκομείου Στέργιος Φαρμάκης, τ. δήμαρχοι και τ. δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

2014-03-25 - Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-14 - Γ.Παπαθανασίου _ Από εμάς εξαρτάται το πώς θα ξεφύγουμε απ' αυτή την κρίση! (1).jpg