ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Σημαντική Ανακοίνωση αναφορικά με την ΠΑΥΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του ricardo.gr

50% έκπτωση στις επιλογές προώθησης πωλήσεων

Ο Όμιλος Naspers, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Ricardo Internet Hellas και διαχειρίζεται ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο από websites ηλεκτρονικού εμπορίου (eCommerce) ανά την υφήλιο [στα οποία συγκαταλέγονται τα olx.com, qq.com (Tencent) και Allegro], αποφάσισε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση μερικών από τις δραστηριότητες του.
Στόχος της στρατηγικής αυτής είναι να διευρυνθεί περαιτέρω το OLX, η υφιστάμενη online υπηρεσία με μικρές αγγελίες, και να εστιάσει τις δραστηριότητες του σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

Ως αποτέλεσμα της νέας αυτής στρατηγικής, αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του site δημοπρασιών ricardo.gr, με ισχύ από την 5η Μαΐου 2014.
Άρα, η  παύση λειτουργίας της πλατφόρμας του Ricardo.gr έχει οριστεί για τις 05/05/2014 και ώρα 12.00 πμ.

Ενόψει τούτου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

    Οι τελευταίες προσφορές θα αναρτηθούν έως την 25η Απριλίου 2014 και θα λήξουν υποχρεωτικά το αργότερο 10 ημέρες μετά (ήτοι το αργότερο έως την 5η Μαΐου 2014),
    Από την 25η Απριλίου 2014 δεν θα μπορούν να καταχωρηθούν νέες προσφορές προς πώληση ή να ενεργοποιηθούν εκ νέου οι ήδη καταχωρημένες προσφορές,
    Από την 25η Απριλίου 2014 δεν θα πραγματοποιούνται νέες εγγραφές μελών, ούτε ως αγοραστές αλλά και ούτε ως πωλητές στο Ricardo.gr,
    Από την 25η Απριλίου 2014 μηδενίζονται τα πιστωτικά όρια των μελών,
    Οι οφειλές σας προς την Ricardo θα πρέπει να εξοφληθούν το αργότερο εντός 2 μηνών από την ημερομηνία λήψης του ενημερωτικού χρωστικού σημειώματος στο email που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας, όπως συνέβαινε και μέχρι τώρα,
    Θα έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας (My Ricardo) μέχρι την 9η Ιουλίου 2014 για την ολοκλήρωση εκκρεμών συναλλαγών, εξόφληση οφειλών και αιτήματα ακύρωσης μη ολοκληρωθέντων πωλήσεων,
    Το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών θα είναι στη διάθεσή σας για όλο αυτό το χρονικό διάστημα και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2014 για διευθέτηση οποιωνδήποτε εκκρεμοτήτων ή για ερωτήσεις,
    Σε κάθε περίπτωση και μετά από τις ανωτέρω ημερομηνίες θα μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την εταιρεία μέσω email για οποιοδήποτε θέμα ανακύψει. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη στην ιστοσελίδα μας.

Η ομάδα του ricardo.gr

Σημαντική Νομική σημείωση: Η παρούσα επιστολή υπέχει τη θέση καταγγελίας της σύμβασης παροχής υπηρεσιών (όροι χρήσης του ricardo.gr) μεταξύ της εταιρείας και των εγγεγραμμένων μελών της και λύσης της ιδιότητάς σας ως μέλους και θα επιφέρει τα αποτελέσματά της μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας, ήτοι την 05-05-2014. Ρητώς διευκρινίζεται ότι οι όροι που αφορούν στην κατάρτιση και εκτέλεση της σύμβασης αγοραπωλησίας που συνάπτεται μεταξύ των μελών (αγοραστών και πωλητών) καθώς και στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων των μελών απέναντι στην ricardo.gr (ενδεικτικά αναφέρονται κεφάλαια V και VI των όρων χρήσης)  επιβιώνουν της λύσης και συνεχίζουν να ισχύουν και να δεσμεύουν τα μέρη μέχρι την οριστική εκπλήρωση των εκατέρωθεν υποχρεώσεων των μερών. Σε κάθε περίπτωση, ως γνωστόν, οι συμβάσεις αγοραπωλησίας καταρτίζονται και εκτελούνται με αποκλειστική ευθύνη των συμβαλλόμενων μερών (αγοραστή και πωλητή) η δε RICARDO δεν αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος αυτών και δεν υπέχει καμία υποχρέωση για την εκπλήρωση και εκτέλεση αυτών ούτε για τη νομιμότητα ή ορθότητα του περιεχομένου που έχει αναρτήσει ο πωλητής ή/και του προϊόντος που πωλεί ο πωλητής στον αγοραστή.

Πρώτη γιορτή του Δικτύου Ανταλλαγών στον Καπνικό Σταθμό.

Image
Εσείς που είσαστε κομμάτι του Εμείς ελάτε την Κυριακή 30 Μαρτίου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης (Δίπλα στα δικαστήρια) για να δούμε πως η ζωή μας δεν χρειάζεται ευρώ για να υπάρξει αλλά χρειάζεται δημιουργικότητα, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.
Το Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης διοργανώνουν εκδήλωση γνωριμίας με το σύστημα αχρήματων συναλλαγών που λειτουργεί στην Πιερία από το 2011. Πρόκειται για μια προσπάθεια γνωριμίας με την αλληλέγγυα ανταλλακτική οικονομία, έναν πατροπαράδοτο τρόπο επιβίωσης χωρίς ευρώ αλλά με ανταλλαγή αγαθών.
Ο τρόπος αυτός εναλλακτικής οικονομίας εφαρμόζεται σε πολλά μέρη του κόσμου με επιτυχία. Στο Δίκτυο Ανταλλαγών που υπάρχει στην Πιερία συμμετέχουν ήδη πολλές οικογένειες. Είναι μια θετική δράση που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης και δίνει αξία στα τοπικά προϊόντα και τις υπηρεσίες. Μια γεύση θα πάρετε από το επισυναπτόμενο βίντεο.
Η εκδήλωση αρχίζει στις 6:30μμ  με παρουσίαση και ενημέρωση της λειτουργίας του δικτύου ανταλλαγών. Θα ακολουθήσει ομιλία του Χρήστου Παπαϊωάννου από το Δίκτυο Ανταλλαγών-ΤΕΜ Μαγνησίας. Τα μέλη του Δικτύου θα πραγματοποιήσουν αχρήματες συναλλαγές ανταλλάσσοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Η βραδιά  θα συνεχιστεί με μουσική και εδέσματα.
Σας καλούμε να μοιραστούμε τις κοινές μας ανησυχίες για αξιοπρεπή απασχόληση και επιβίωση και να στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια να εδραιώσουμε το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης στην κοινωνία της Πιερίας ως εναλλακτικό τρόπο οικονομίας, προσφέροντας ελπίδα στο σήμερα και στο αύριο των παιδιών μας.
Πληροφορίες:
τηλ: 6932651183

--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr
Ακολουθείστε μας στο Twitter
Βρείτε βίντεο από τις δράσεις μας μας στο YouTube

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας

Image 
Image 
Την 5η Απριλίου 2014, στο χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί διανομή 50 τόνων εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου Καλαμάτας «Χωρίς Μεσάζοντες» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Πρόκειται για ελληνικό ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας, φετινής σοδειάς και θα διατίθεται προς 18€ το πεντόλιτρο σε τενεκεδένια συσκευασία.
Ο προμηθευτής έχει καταθέσει δείγματα του προϊόντος του τα οποία εξετάστηκαν στο βιοχημικό εργαστήριο της Agrolab στην Αθήνα. Κάνετε κλικ εδώ για να δείτε τα αποτέσματα. Το προϊόν δεν παρουσιάζει υπολείμματα φυτοφαρμάκων και είναι οξύτητας 0,3. Η προέλευση του είναι ελληνική και αυτό πιστοποιείται από τα παραστατικά αγοράς του από Έλληνες παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας, τα οποία έχουν κατατεθεί στην ομάδα μας.
Οι εγκαταστάσεις συσκευασίας του προμηθευτή πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και οι όροι πώλησης του προϊόντος έχουν υπογραφεί και έχουν κατατεθεί στον νομικό σύμβουλο της ΕΟΔνΠ.
Οι παραγγελίες θα σταματήσουν μόλις συμπληρωθούν οι 50 τόνοι.
Μετά από έρευνα της ομάδας μας σε σούπερ μάρκετ της Κατερίνης, η αντίστοιχη ποιότητα ελαιολάδου (εξαιρετικά παρθένο) πωλείται μεταξύ 24 και 32€.

--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr
Ακολουθείστε μας στο Twitter
Βρείτε βίντεο από τις δράσεις μας μας στο YouTube

Ακυρώνετε η προπόνηση της μικτής παίδων για την Τετάρτη 02-04-2014 μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης


Άλλοι δύο για το μαντρί


Φαίνεται ότι όταν τα πράγματα ζορίσουν η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το έσχατο χαρτί της επιστράτευσης ανεξάρτητων (πλέον) βουλευτών


του system failure

Οι επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού με τους "δήθεν" αντάρτες που διαφωνούν με συγκεκριμένες πολιτικές (στην τελευταία περίπτωση για την υπόθεση με το γάλα), κρύβουν και κινδύνους, καθώς μπορεί να παρασύρουν και βουλευτές που ψάχνουν μια ευκαιρία για ηρωική έξοδο από την νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κυβέρνηση.

Στην προκειμένη περίπτωση, το μαύρο πρόβατο απ'ότι φαίνεται είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, ο οποίος προκάλεσε ανοιχτά τον Βενιζέλο, δηλώνοντας πως θα του έκανε χάρη αν τον διέγραφε. Σε άλλες περιπτώσεις, όπου θα υπήρχε ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία, οποιοσδήποτε δήλωνε κάτι τέτοιο θα διαγράφονταν με συνοπτικές διαδικασίες και πιθανόν δεν θα προλάβαινε καν να κάνει μια παρόμοια δήλωση.

Η στάση Κασσή βέβαια είναι αρκετά ύποπτη και μοιάζει άκρως υποκριτική, καθώς είχε άπειρες αφορμές και ευκαιρίες να φύγει από την κυβέρνηση και δεν τον εμποδίζει κανένας να ανεξαρτητοποιηθεί αν το επιθυμεί.

Η κυβέρνηση από την άλλη, φαίνεται ότι χρησιμοποιεί απλά μαθηματικά και στη θέση ενός μαύρου προβάτου που είναι έτοιμο να φύγει από το μαντρί, επιστρατεύει άλλο ένα, ώστε να προλάβει να καλύψει κάποιο ατύχημα της τελευταίας στιγμής.

Έτσι, η ανεξαρτητοποίηση των Γιαταγάνα-Γιοβανόπουλου έρχεται "όλως τυχαίως" λίγο πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και θυμίζει έντονα την περίπτωση Μαρκόπουλου-Σολδάτου. Η περίπτωση Μαρκόπουλου-Σολδάτου είναι χαρακτηριστική, καθώς μετά την αποχώρησή τους από την ΝΔ, επανεκλέχθηκαν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, επικυρώνοντας την αντιμνημονιακή τους στάση, όμως με την πρώτη ευκαιρία ανεξαρτητοποιήθηκαν, δηλαδή μπήκαν στον πάγο, ώστε να είναι έτοιμοι για την επιστροφή τους στη ΝΔ:http://failedevolution.blogspot.gr/2013/07/success-story.html

Δεν υπάρχει βέβαια πολύς χρόνος μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ώστε οι δύο νέοι βουλευτές που έφυγαν από τους ΑΝΕΛ να ενταχθούν στη ΝΔ (αν και τίποτα δεν αποκλείεται με όσα έχουν δει τα μάτια μας με αυτή την κυβέρνηση), αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να το υπερψηφίσουν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, το πιθανότερο είναι να τους δούμε τελικά βουλευτές στη ΝΔ μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ώστε να μπορέσει να κρατηθεί ζωντανή η κυβέρνηση και να ψηφίσει τα νέα μέτρα που απαιτεί η Τρόικα μετά τις ευρωεκλογές.

Η μέρα της ψηφοφορίας πλησιάζει και εκεί θα φανεί αν αυτό το σενάριο ισχύει, αλλά και ποιοι παίζουν θέατρο, ή, ποιοι θέλουν να φύγουν από την κυβέρνηση, αν υπάρχουν πραγματικά τέτοιοι.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2x6EZzMgO

Sporty Chic

Shopping

Οι αγώνες των ομάδων του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης 
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ακόμη ένας σημαντικός αγώνας της ανδρικής ομάδας

Οι αγωνιστικές ομάδες του Πιερικού Αρχελάου αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, συμμετέχουν στα παρακάτω επίσημα πρωταθλήματα:

-          Ανδρικό – Β΄ Εθνική - Β΄ όμιλος, Β΄ γύρος, 9η αγωνιστική. Κυριακή 30.3.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 17,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΕ Δόξα Λευκάδας. 
-          Γυναικείο – Τελική φάση – Α΄ κατηγορία, Β΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Κυριακή 30.3.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 14,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΣ Σκυδραϊκός.
-          Εφηβικό – Τελική φάση - Β΄ γύρος, τελευταία αγωνιστική. Δευτέρα 31.3.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 19,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΟΚ Βέροιας.
-          Παίδων – Τελική φάση, Β΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Κυριακή 30.3.2014, Κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς, ώρα 16,00 / ΠΑΣ Αετός Κιλκίς - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.
-          Μίνι αγοριών – Τουρνουά, Β΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 30.3.2014, Κλειστό γυμναστήριο Λιτοχώρου, ώρα 14,00 / ΑΣ Αναγέννηση Λιτοχώρου - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος και 
-          Μίνι αγοριών – Τουρνουά, Β΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 30.3.2014, Β΄ΔΑΚ Κατερίνης, ώρα 10,00 / ΑΓΕ Πιερίας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 2. 



Πρωταθλήματα ΕΚΑΣΚΕΜ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης 
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΟΚ Βέροιας – Πιερικός Αρχέλαος  44 - 29
 Για τo γυναικείο  πρωτάθλημα

Με 44-29 έχασε στη Βέροια από τον ΑΟΚ η γυναικεία ομάδα του Πιερικού Αρχελάου. Ήταν παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική του Β΄ γύρου.

Στα δεκάλεπτα: 10-4, 23-6, 29-17, 44-29.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Αρβανίτης Γ. και Μελανίδης Μ.

Οι συνθέσεις:

ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ (Διαβόρας): Ξανθοπούλου, Χαρίση, Ιωαννίδου 7(1), Αμβρακίδου 8(2), Έξαρχου 4, Ζουζώ 6, Γερμάνη 16, Φλιούκα 2.   

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Μηλιάτης): Σότο 2, Σημαιάκη, Ζουγκουρίδου 9, Παπακώστα 3, Ιωάννου 5, Πάππα 8, Κασιμίδου 2, Μπόζογλου, Αβουρδιάδου.

ΑΣ Πανεδεσσαϊκός - Πιερικός Αρχέλαος 59 - 48
 Για τo εφηβικό  πρωτάθλημα

Με 59-48 έχασαν οι έφηβοι στην Έδεσσα από τον Πανεδεσσαϊκό, σε μια αναμέτρηση που έλειπε ο βασικός αθλητής του Πιερικού Αρχελάου Γιώργος Τσαλμπούρης ο οποίος συμμετέχει στις προπονήσεις της Εθνικής Εφήβων.

Οι συνθέσεις:

Πανεδεσσαικός (Αναστασιάδης):  Παρίσης, Σίπκας, Μητσόπουλος, Στόμας 2, Τυρπάνης 7(1), Τράπκος 2, Χρήστου Κ. 15(1), Τζώγας, Στογιάννης, Κληντσάρης 14, Μυλωνάς 10(1), Μπόυζμπας 15.
Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου -  Γκαβοτάσιος):  Κοντσές Αθ. 19, Παυλίδης Χρ., Σαββίδης Π. 2, Τατσίδης Δ. 1, Κοντσές Αθ.,  Γαζέτης Αθ. 11, Κοντζές Δ., Αναστασιάδης Αλ. 2, Σκαμπαρδώνης 6(2), Κοτσώνας Γ. 2, Κοντσές Β. 5.  


ΑΟΚ Βέροιας - Πιερικός Αρχέλαος 39 - 62 
 Για τo παιδικό  πρωτάθλημα


Mε νίκη επέστρεψε από τη Βέροια η παιδική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου, όπου κέρδισε τον ΑΟΚ με 62-39.     

Στα δεκάλεπτα: 8-16, 18-30, 32-44, 39-62.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Αρβανίτης και Χατζηχαρίσης.

Οι συνθέσεις:

ΑΟΚ Βέροιας (Τούσας): Καργατζής 7, Ναμίδης 2, Χρύσης 9(1), Φράντζης, Μισοκέφαλος 8, Χατζηλευτέρης 1, Θεοχαρόπουλος, Ταλιώνας, Αλεξανδρής, Δελιόπουλος, Φιλίππου, Τσέος 12.

Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωαννου): Κατσαβός, Κατωνίδης, Μάντζου 2, Βάτος 11(1), Μπούσμπουρας 6, Παρμακτσίδης 4, Ταρενίδης 4, Τσιλιγγαρίδης 2, Γαλάνης, Ζησόπουλος 17(3), Βαβατσιούλας 11(1), Ξυγωνάκης 5.


Πιερικός Αρχέλαος  - Σκυδραϊκός 53 - 52
 Για τo πρωτάθλημα  κορασίδων

Με 53-52 νίκησαν στην Κατερίνη οι κορασίδες του Πιερικού Αρχελάου το Σκυδραϊκό. Ο κανονικός αγώνας έληξε 40-40 και στην πρώτη παράταση 46-46. 

Στα δεκάλεπτα: 8-13, 21-20, 31-28, 40-40 κ.α., 46-46 α΄παρ., 53-52 β. παρ.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ευφραιμίδης Σ. και Σιαμάτρας Β.

Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Ζουγκουρίδου): Σότο 1, Πουρσανίδου, Γελαστοπούλου, Ηρακλείδου 2, Συροπούλου 7,  Ψωμιάδου 1, Γκοτζαμάνη 14 (1), Ακριτίδου 2, Πάππα 26, Καραμέλλιου.

ΑΣ Σκυδραϊκός (Μπαμπαλιούτας): Τσίπκου, Σαπρανίδου 6, Αμανατίδου 4, Αμβριώτη 8, Παπαδοπούλου, Κουκούλη 2, Χατζηδημητρίου 11, Μακρίδου 9, Θεοδωρίδου 12.

ΦΩΤΟ:
1. Φάση από τον αγώνα με το Σκυδραϊκό


 Πιερικός Αρχέλαος – Πιερικός Αρχέλαος 2 46 - 84
 Για τo πρωτάθλημα μίνι αγοριών 

Με 84-46 νίκησε ο Πιερικός Αρχέλαος 2 τον … Πιερικό Αρχέλαο για το πρωτάθλημα μίνι αγοριών. Στο πρωτάθλημα αυτό της ΕΚΑΣΚΕΜ ο Πιερικός Αρχέλαος συμμετέχει με δύο ομάδες, αφού ο μεγάλος αριθμός των αθλητών του στις ακαδημίες του δεν επέτρεπε το αντίθετο.     

Στα δεκάλεπτα: 14-17, 22-39, 43-51, 46-84.

Διαιτητής ήταν ο κ. Χαρακλιάς Δ.

Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Γκαβοτάσιος): Τζιοβάρας 4, Παπαδόπουλος 6, Ζησόπουλος 6, Κωνσταντινίδης 6, Ράλλης 2, Μπόζογλου 4, Μαυρογιώργης 2, Καλλιφατίδης 2, Χατζηαγοράκης 5, Καραϊσαρίδης 4, Σαββίδης 3, Παπαπέτρου 4.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαοις 2 (Χρυσίδης): Τσιρογιάννης 12, Πόντικας 3, Κακουλίδης 10, Γρηγοριάδης 10, Κατηρτζίδης 4, Καρατόλιος 5, Ταβαντζής 6, Χατζηλάμπρου 12, Πολυχρόνης 9, Μακρής 4, Δερμίσης 6, Δημουλιός 3.

ΦΩΤΟ:
2. Από τον αγώνα μίνι αγοριών

 Πιερικός Αρχέλαος – ΑΟΚ Αιγινιακός 54 - 20
                                                                       Για τo πρωτάθλημα μίνι κοριτσιών 

Για την πέμπτη αγωνιστική του Α΄ γύρου η ομάδα μίνι κοριτσιών του Πιερικού Αρχελάου νίκησε τον ΑΟΚ Αιγινιακό με 54-20.       

Στα δεκάλεπτα: 15-6, 26-12, 42-16, 54-20.

Διαιτητής ήταν ο κ. Σιαμάτρας Β.

Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Τσιρογιάννη): Βέργου 4, Καπετανάκη 9, Καραλή 3, Κοντσέ 6, Λεκάι 3, Πατσιαλή, Σότο, Δημητριάδου 4, Κωνσταντινίδου 4, Γκοτζαμάνη 7, Ακριτίδου 6, Βραχνού 8.

ΑΟΚ Αιγινιακός (Αναστασιάδης): Κουκετσίδου 2, Τερζή 4, Λοτζανιώτη 2, Ζαφείρη, Εμμανουηλίδου 2, Χνούδα, Γκορτσίλα 10.



«Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στην Πιερία»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
      ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                 Κατερίνη, 27 Μαρτίου 2014

Δελτίο Τύπου











Επίσκεψη πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κος Απόστολος Τζιτζικώστας στην Πιερία. Πρώτο σταθμό της επίσκεψής του αποτέλεσε η XIV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία του Λιτοχώρου, όπου στις 10:30 π.μ. έλαβε χώρα η τελετή παράδοσης – παραλαβής της. Ο κος Τζιτζικώστας, συνοδεία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κας Σοφίας Μαυρίδου, του περιφερειακού συμβούλου, κου Δημήτρη Τσιμήτρη και του ειδικού επιστημονικού συνεργάτη της, κου Δημήτρη Ρουκά, παρευρέθησαν στην τελετή, κατά την οποία ο απελθών Διοικητής της Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, Νικόλαος Γρυλλάκης, παρέδωσε τη Διοίκηση της Ταξιαρχίας στον νέο Διοικητή, Ταξίαρχο, Ιωάννη Τζανιδάκη, ενώ ο κ. Γρυλλάκης μετατέθηκε στη Στρατιά της Λάρισας. 
Στη συνέχεια ο κος Τζιτζικώστας πραγματοποίησε επίσκεψη στο κέντρο της Κατερίνης, όπου μαζί με την κα Μαυρίδου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πολίτες της Πιερίας, οι οποίοι τους εξέθεσαν τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά, όπως επίσης και τις προκλήσεις, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι. Συνομίλησαν με επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια συνοδεύονταν από δημοσιογράφους των τοπικών μέσων.
Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη στον κεντρικό πεζόδρομο ολοκληρώθηκε με δηλώσεις του ιδίου, καθώς επίσης και δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη, ενώ απάντησαν σε αρκετές ερωτήσεις πάνω σε φλέγοντα ζητήματα της Πιερίας, που τους ετέθησαν από τα τοπικά μέσα.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για την γέφυρα του Κορινού, ο κ. Τζιτζικώστας υποστήριξε, πως η περιφέρεια στηρίζει το έργο. «Δεν είναι τώρα η ώρα, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, να μπούμε σε τέτοια διαδικασία. Να τελειώσει η σεζόν και θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ολοκληρωθεί το έργο». Επίσης, η κα Μαυρίδου συμπλήρωσε «ότι δεν είναι η ενδεδειγμένη στιγμή και ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί το θέμα του ημικόμβου στο Αιγίνιο. Βούληση και ενδιαφέρον μας είναι να δοθεί πλήρης λύση και στα δυο σημεία, που είναι κομβικά ευρύτερα για την Πιερία».
Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Περιφερειάρχη ήταν ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης, όπου συνομίλησε με τα μέλη του. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κος Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, εξέθεσε τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο δικαστικός κλάδος. Η κα Μαυρίδου δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει «κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων αυτών παρά το γεγονός, ότι δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοικητικής αρχής», ωστόσο ο κος Τζιτζικώστας συμπλήρωσε πως «από την πλευρά της περιφέρειας θα ασκηθούν πολιτικές πιέσεις, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ρυθμίσεις προς επίλυση των προβλημάτων του δικαστικού κλάδου».
Οι επισκέψεις της πρώτης ημέρας του Περιφερειάρχη στην Πιερία, ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο της Κατερίνης. Μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη είχαν έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, κο Ηρακλή Τσανακίδη, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, κο Μανώλη Φωτιάδη, τον κο Μιχάλη Μαυροματίδη, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων, την Πρόεδρο ΣΥΝΟ Πιερίας, κα Μαρία Κωστίκου και την Προϊσταμένη της Παιδιατρικής, κα Δήμητρα Κακαμούκα, οι οποίοι τόνισαν τα σημαντικότατα πολυπαραγοντικά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, όχι μόνο οι γιατροί, αλλά και οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, όπως επίσης και το υπόλοιπο προσωπικό.
Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Μαρτίου 2014, μετά από συναντήσεις με το Δήμαρχο Κατερίνης, κο Σάββα Χιονίδη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, κο Κώστα Ρέχα και το Δ. Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου.




«Επίσκεψη του απερχόμενου Ανώτατου Στρατιωτικού Διοικητή Φρουράς Ν. Πιερίας και του νέου Διοικητή της XIV ΤΘ Ταξιαρχίας Λιτοχώρου στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη        e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                             ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                                Κατερίνη, 27 Μαρτίου 2014

Δελτίο Τύπου




Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποίησαν ο απερχόμενος Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Φρουράς Ν. Πιερίας, Ταξίαρχος Νικόλαος Γρυλλάκης και ο νέος Διοικητής, Ταξίαρχος Ιωάννης Τζανιδάκης, τη Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Η Αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε τον νέο Διοικητή στην Πιερία, τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε να έχει υγεία, δύναμη και μία επιτυχή και παραγωγική θητεία.

Η κα Μαυρίδου τόνισε, ότι προσβλέπει σε μία αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία και διαβεβαίωσε τον νέο Ταξίαρχο, κο Τζανιδάκη, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα είναι στο πλευρό του. Την ίδια ώρα ευχαρίστησε τον απερχόμενο Ταξίαρχο, κο Γρυλλάκη για την άψογη συνεργασία που είχαν και του ευχήθηκε υγεία, καλή και επιτυχημένη συνέχεια στη Στρατιά της Λάρισας.  

Ο νέος Διοικητής ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη για τη συνάντηση και ευχήθηκε οι δύο πλευρές να συνεχίσουν την άριστη συνεργασία τους με γνώμονα το καλό του κοινωνικού συνόλου και της περιοχής.

Η κα Μαυρίδου απέστειλε και επίσημα συγχαρητήρια επιστολή στον νέο Ταξίαρχο της XIV ΤΘ Ταξιαρχίας του Λιτοχώρου μετά την τελετή παράδοσης - παραλαβής, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

      « κ. Ταξίαρχε,
Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων ως Διοικητής Ταξίαρχος της ΧΧΙV ΤΘ Ταξιαρχίας Λιτοχώρου και σας εύχομαι  στη νέα αυτή πορεία ο Θεός να σας δίνει δύναμη για να αντιμετωπίζετε τις καθημερινές προκλήσεις με τις οποίες θα έρχεστε αντιμέτωπος. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, αλλά και εγώ προσωπικά θα είμαστε αρωγοί στο νέο υπηρεσιακό σας έργο ».


                                                            


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ




28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη       e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                            ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                                Κατερίνη, 27 Μαρτίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το κορυφαίο έργο «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης, το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 17:00,  στο 2ο & 5ο ΓΕΛ Κατερίνης.

ΤΟ ΕΡΓΟ:

Την «ΕΛΙΖΑ» της Ξένιας Καλογεροπούλου  παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2013 – 2014.

Η  «Ελίζα»  δεν  είναι  μόνο ένα έργο για παιδιά, είναι ένα από τα σημαντικότερα  κείμενα  του  νεοελληνικού  θεάτρου.  Είναι ένα κείμενο ουσιαστικής παιδείας. Το έργο, που απευθύνεται σε θεατές κάθε ηλικίας, είναι μία συναρπαστική ιστορία με ναυμαχίες, αράπικα παζάρια, σουλτάνους, πειρατές και... έναν πράσινο παπαγάλο. Μέσα από την έντονη ροή του, σε ένα συναρπαστικό σκηνικό και με νέα μουσική σύνθεση ξεκινάει η «Ελίζα» με τρεις φίλους της και έναν παπαγάλο, ναυλώνει ένα καράβι για να βρει τον καλό της.

Για το ανέβασμα της «Ελίζας» από το Ν.Θ.Θ. η συγγραφέας του έργου κυρία Ξένια Καλογεροπούλου σημειώνει:
«Η Ελίζα μου έχει χαρίσει στιγμές έντονης συγκίνησης και απίστευτης χαράς.
Όσα έργα και να γράψω ακόμη, πάντα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και πάντα θα παρακολουθώ με λαχτάρα τα «ταξίδια» της.
Χαίρομαι λοιπόν ιδιαίτερα που το έργο επιλέχτηκε για να γιορτάσει το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης τα 30χρονά του».

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία – χορογραφίες Ισίδωρου Σιδέρη,  μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, σκηνικά – κοστούμια Γιάννη Κατρανίτσα, στίχους τραγουδιών Μαριανίνας Κριεζή,  βοηθός σκηνοθέτη Θωμαή Ουζούνη. Παίζουν οι ηθοποιοί : Γρηγόρης Παπαδόπουλος,  Αίγλη Κατσίκη, Νίκος Ορτετζάτος, Τριαντάφυλλος Δελής, Τιμόθεος Μπαρνιαδάκης, Στέφανος Πίττας, Μάριος Ζαρδαβάς.


Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ



     

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  27-03-2014



1) Συνάντηση με Δήμαρχο Κατερίνης στο Δημαρχείο (17:00 έως 17:40).

 2) Συνάντηση με Δ.Σ.  Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης στο γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου (17:45 έως 18:30).

3) Συνάντηση με Δ.Σ. Επιμελητηρίου Πιερίας στο Επιμελητήριο  (18:50 έως 19:25).









ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας




24  Μαρτίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Χρειάζεται περιφερειακή συνείδηση και στοχευμένες παρεμβάσεις για την προώθηση του τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

Το όραμά του για την Κεντρική Μακεδονία  ανέπτυξε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μάρκος Μπόλαρης στην εκπομπή "Από το Ε μέχρι το Χ" στην τηλεόραση ΔΙΟΝ, με τους δημοσιογράφους Εύη Μιχωλού και Χρήστο Χατζημίση. Ο κ. Μπόλαρης υποστήριξε την ανάγκη για στοχευμένες παρεμβάσεις μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, προκειμένου να ενισχυθούν η επιχειρηματικότητα και η κοινωνική συνοχή. Ειδικότερα, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας από τους ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, υπογράμμισε ότι μία δυναμική πολιτική πρόταση για τον τουρισμό θα σημάνει δημιουργία θέσεων εργασίας και παραγωγή χρήματος για τον τόπο. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σε προορισμό τριημέρου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αν αξιοποιηθούν σωστά η γεωστρατηγική θέση της, το λιμάνι της που συνιστά άνοιγμα στα Βαλκάνια, αλλά και η άμεση πρόσβαση στα «διαμάντια» των γύρω νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως είναι χαρακτηριστικά το Δίον, η Βεργίνα και η Πέλλα, το σχολειό του Αριστοτέλη, το Άγιο Όρος και η Αμφίπολη. Καταλήγοντας, ο Μάρκος Μπόλαρης επεσήμανε πως χρειάζεται περιφερειακή συνείδηση και στοχευμένες παρεμβάσεις, για να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο την σπουδαία ιστορία, αρχαιολογία, φιλοσοφία και τον πολιτισμό που έχει να επιδείξει η Κεντρική Μακεδονία.

Τετάρτη 02/04/2014 και ώρα 17:00 (συγκέντρωση 16:30) καλούνται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές, γεννημένοι τo 2001-2002 που θα στελεχώσουν την Νέα Μικτή Ομάδα Παίδων της επόμενης αγωνιστικής σεζόν για προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Πιερίας στην Νέα Έφεσο.





Σε περίπτωση απουσίας για οποιονδήποτε λόγο να
 ενημερώσετε τηλεφωνικός μια μέρα νωρίτερα τον
προπονητή κ. Ιωάννη Μυστακίδη 
στο τηλέφωνο 6947627333.

1.       ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΣΤΑΣ 2001
2.       ΡΟΓΚΟΤΗΣ  ΠΕΤΡΟΣ 2001
3.       ΤΣΟΥΧΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ 2001
4.       ΤΕΡΖΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ 2001
5.       ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 2001
6.       ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΛΕΞΗΣ 2001
7.       ΤΣΕΝΕΚΛΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΩΣ 2001
8.       ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ  2001
9.       ΑΒΡΑΑΜ ΣΩΤΗΡΗΣ 2001
10.   ΜΠΟΥΚΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 2001
11.    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ 2001
12.    ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 2001 
13.    ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 2001
14.    ΤΟΥΛΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 2001
15.    ΧΡΙΣΤΟΥΔΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ) 2001
16.    ΜΟΤΣΙΑΣ ΘΩΜΑΣ2001
17.    ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 2001 
18.    ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 2001
19.    ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 2001
20.    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2001
21.    ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ 2001
22.   ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  (ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ)
23.    ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2001
24.    ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ 2001
25.   ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ 2001





* Της εθνικής επετείου ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ *


                              Μάλλον έρχεται  στόλος!


Για όσους δεν γνωρίζουν την έκφραση: 

Θα έκανες σεξ με κάποιον που γνώρισες μέσω internet;

Θα έκανες σεξ με κάποιον που γνώρισες μέσω internet;

Πανελλαδική μελέτη αποκαλύπτει το ρόλο των social media στη σεξουαλική μας ζωή

Και όμως! Λίγο λιγότεροι από τους μισούς Έλληνες θα έκαναν σεξ με κάποιον που γνώρισαν μέσω Facebook και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ  περισσότεροι από τους μισούς υποστηρίζουν ότι ψάχνουν το άλλο τους μισό στον κυβερνοχώρο!

Το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας  έβγαλε το παραπάνω συμπέρασμα μέσα από μια πανελλαδική έρευνα που έγινε σε δείγμα 1014 ατόμων. Όλη η έρευνα στο σύνολό της υποδεικνύει πως το διαδίκτυο είναι μία μορφή σύγχρονης…προξενήτρας από την οποία όλοι ζητούν τον ιδανικό σύντροφο και περισσότερο σεξ.

Διαβάστε περισσότερα από το faysbook.gr εδώ

Αμετανότητος ο δολοφόνος του φύλακα: Τον σκότωσα γιατί εσείς μου στερήσατε δύο ζωές


Αμετανότητος ο δολοφόνος του φύλακα: Τον σκότωσα γιατί εσείς μου στερήσατε δύο ζωές
Αμετανόητος εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα Άμφισσας ο Αλβανός βαρυποινίτης, Ιλί Καρέλι, ο οποίος χθες το μεσημέρι δολοφόνησε στις φυλακές Μαλανδίνου, με αυτοσχέδιο μαχαίρι, τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γεώργιου Τσιρώνη, πατέρα δυο παιδιών. Σε ερώτηση του Εισαγγελέα «γιατί το έκανες αυτό;» ο Καρέλι απάντησε:«Γιατί εμένα μου στερήσατε δυο ζωές».
Όπως έγινε γνωστό από το περιεχόμενο της δικογραφίας και την κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου, το τραγικό συμβάν διαδραματίστηκε χθες στις 12:10 το μεσημέρι. Σύμφωνα με την κατάθεση του συγκεκριμένου σωφρονιστικού υπαλλήλου, εκείνος βρισκόταν στον 1ο όροφο των κελιών της Β' Πτέρυγας μαζί με δύο συναδέλφους του και έκλειναν στα κελιά και στο ισόγειο βρισκόταν ο άτυχος Τσιρώνης, μαζί με δυο άλλους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και έκλειναν τα εκεί τα κελιά.

Ξαφνικά, λέει ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ακουστήκανε φωνές και βοήθεια. Αμέσως έτρεξα κάτω. Είδα τον Τσιρώνη αιμόφυρτο στο πάτωμα. Του έβαλα μια πετσέτα στο λαιμό για να σταματήσει το αίμα και τον τραβήξαμε με έναν κρατούμενο στο διάδρομο.

Και συνεχίζει ο σωφρονιστικός υπάλληλος: ο Αλβανός Καρέλι μας έδωσε εκεί ένα σημείωμα που ήταν γεμάτο αίματα. Το σημείωμα, σύμφωνα με περιγραφές, το κρατούσε στα χέρια του ο άτυχος υπαρχιφύλακας, καθώς του το είχε δώσει ο δράστης, ώστε να του αποσπάσει την προσοχή.

Στο σημείωμα, μεταξύ των άλλων, ανέφερε: «Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια απ΄ τη ζωή μου; Από το 1997 είμαι μέσα. Ακόμη συνεχίζετε και με κρατάτε. Γιατί δεν με αφήσατε να βρω ζωντανή τη μάνα μου και να φτιάξω και εγώ μια οικογένεια; Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω μια ζωή από εσάς…».

Σύμφωνα με τις περιγραφές, ο Αλβανός δράστης επιτέθηκε στον υπαρχιφύλακα, πισώπλατα με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι που το είχε κατασκευάσει από το κάσωμα πόρτας.

Ο Καρέλι ήταν κρατούμενος στη Β' πτέρυγα των φυλακών Μαλανδρίνου, εκεί δηλαδή που φιλοξενούνται οι κρατούμενοι οι οποίοι εργάζονται και η κάθε ημέρα φυλάκισης μετράει για δυο.

Με την προσφορά εργασίας ο Αλβανός δράστης είχε κατά συγχώνευση (από τις δυο καταδίκες του) ποινή περίπου 20 ετών και 9 μηνών, θεμελίωνε έτσι δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους. Ο Καρέλι υπέβαλλε το αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο όμως (αφού συνεκτιμήθηκαν, όπως επιβάλλει το νόμος τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και η συμπεριφορά του στις φυλακές) στις 11.2.2014 απορρίφθηκε.
Ποιος είναι ο δράστης της δολοφονίας
Ο Ιλί Καρέλι προφυλακίστηκε στις ελληνικές φυλακές στις 21.10.1997 για διακεκριμένη κλοπή. Η ποινή του κατά συγχώνευση ήταν 16 χρόνια και 5 μήνες. Στις 27.5.2006 αποφυλακίζεται υπό όρους μετά από σχετικό αίτημά του, λόγω έκτισης των 3/5 της ποινής του.
Στις 4.3.2007 προφυλακίζεται και πάλι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για ληστεία. Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι κατά ενός ζευγαριού στο Νέο Ηράκλειο, στο σπίτι του οποίου μπήκε για να κλέψει χρυσαφικά. Πρωτοδίκως καταδικάζεται σε 20 χρόνια και 18 μήνες και στο Εφετείο σε 12 χρόνια και 9 μήνες. Τέλος, από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών για ναρκωτικά.
To χρονικό
Ο Αλβανός καταδικασμένος σε ισόβια για ανθρωποκτονία, έκοψε με αυτοσχέδιο μαχαίρι την καρωτίδα 46χρονου υπαρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου. Ο 46χρονος υπαρχιφύλακας (με καταγωγή από το Αγρίνιο) ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο 'Αμφισσας, εξέπνευσε.
Ο Βαρυποινίτης Αλβανός λίγο πριν επιτεθεί στον άτυχο Έλληνα σωφρονιστικό υπάλληλο φώναζε «Δεν μου δίνετε άδεια, δεν με αποφυλακίζετε, θα σας σφάξω όλους».

Ο Αλβανός σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες χτύπησε θανάσιμα τον σωφρονιστικό υπάλληλο στην καρωτίδα. Πολύ γρήγορα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Οι τελευταίες πληροφορίες επιβεβαιώνουν το γεγονός πως ο κατάδικος φώναζε «Δεν με αφήνετε να πάω να δω τη μάνα μου, θα πάρω τη ζωή ενός από εσάς» προτού επιτεθεί στον Γιώργο Τσιρώνη, πατέρα δύο παιδιών.
Ο δράστης κατάφερε τρεις μαχαιριές στον άτυχο σωφρονιστικό υπάλληλο, μια πισώπλατα, μια στη μύτη και το τελειωτικό χτύπημα στην καρωτίδα.
Ο Καρέλι, λίγο πριν από το φονικό, φέρεται να έδωσε ένα χαρτί στον άτυχο Γιώργο Τσιρώνη, δήθεν για να το διαβάσει και με αυτό τον τρόπο του απέσπασε την προσοχή, τον πλησίασε από πίσω και τον μαχαίρωσε.
Αμέσως μετά το περιστατικό επικράτησε πανικός στις φυλακές με τους συναδέλφους του 50χρονου να προσπαθούν μάταια να τον σώσουν. Ο άτυχος σωφρονιστικός υπάλληλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Εντός των φυλακών εισαγγελείς διενεργούν ήδη προανάκριση για το πως συνέβη το αιματηρό περιστατκό και οι πρώτες πληροφορίες είναι πως ο δράστης είχε πειθαρχικές καταδίκες μέσα στις φυλακές και ότι το κακό συνέβη ακριβώς της στιγμή της καταμέτρησης των κρατουμένων πριν μπουν στα κελιά.
Οι δυνάμεις της ΕΚΑΜ βρίσκονται περιμετρικά και έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα. Προς το παρόν δεν υπάρχει διαταγή να εισέλθουν στις φυλακές και αυτό θα γίνει αύριο μόνο εφόσον χρειαστεί.
Οπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα στις φυλακές έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας με βάση πληροφορίες για πιθανή αναταραχή λόγω του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που έχει σχέση με την σύσταση φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκκό. Εδώ και μία εβδομάδα περίπου έξω από τις φυλακές του Μαλανδρίνου υπάρχει ισχυρή διμοιρία ΜΑΤ.
Συλληπητήρια από Αθανασίου
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια, για την δολοφονία του υπαρχιφύλακα του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, Γεωργίου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε αποτρόπαια σε ώρα καθήκοντος.
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε: «Η Ελληνική Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει την αντιεγκληματική πολιτική της. Το Κράτος Δικαίου θα λειτουργήσει και οι πολίτες θα αισθάνονται ότι ζουν σε ασφαλή και ευνομούμενη χώρα. Συνεπώς, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, στοχεύουμε στην εμπέδωση της νομιμότητας, στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία της ακεραιότητας του προσωπικού των φυλακών».
Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε -Καλό ταξίδι Γιώργο
Είχαμε προειδοποιήσει την ηγεσία του υπουργείου αλλά μάταια, δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, τονίζει από την πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου σε ανακοίνωσή του για τη στυγερή δολοφονία του 50χρονου υπαρχιφύλακα.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
«Μετά το θλιβερό γεγονός της στυγερής δολοφονίας του Συναδέλφου-Φίλου-Πατέρα Γεωργίου Τσιρώνη, νιώθουμε την ανάγκη εν πρώτοις να εκφράσουμε τα ειλικρινά και θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.
Νοιώθουμε όμως και την ανάγκη να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τις συνθήκες που μας έχουν αναθέσει να χειριστούμε.
Έχουμε επισημάνει επανειλημμένως τις δυσχέρειες του χώρου και έχουμε προειδοποιήσει για λουτρό αίματος.
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ!!!!»
Το τελευταίο διάστημα στις φυλακές έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας με βάση πληροφορίες για πιθανή αναταραχή λόγω του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που έχει σχέση με την σύσταση φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό.
Εδώ και μία εβδομάδα περίπου έξω από τις φυλακές του Μαλανδρίνου βρίσκεται ισχυρή διμοιρία ΜΑΤ.