ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Τέλος στην αστυνομική ταυτότητα;

Τέλος στην αστυνομική ταυτότητα;
Ξεχάστε την αστυνομική ταυτότητα – Πλέον μπαίνουμε στην ψηφιακή εποχή: Προ των πυλών βρίσκεται η «βιομετρική κάρτα», η οποία εκτιμάται ότι θα είναι το διαβατήριο του μέλλοντος.


Και αυτό διότι δεν θα καταγράφει μόνο τα συνηθισμένα στοιχεία, που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα, αλλά θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά, τα οποία είναι δύσκολο να αλλοιωθούν.
Η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων άναψε το πράσινο φως για να εφαρμοστούν πειραματικά δυο πιλοτικά προγράμματα, με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Ουσιαστικά, πρόκειται για την αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή», η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου. Δηλαδή, μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, ο τρόπος βαδίσματος, καθώς και φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ).
Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων.

arouraios.gr

Αύξηση έως 50% στη φορολογία επαγγελματιών


Αύξηση έως 50% στη φορολογία επαγγελματιών
Περισσότερους φόρους θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιτηδευματίες. Η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ, η κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και η επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ του ετησίου εισοδήματος που προβλέπει το νέο φορολογικό σύστημα εκτινάσσει στα ύψη τη φορολογική επιβάρυνση εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, τα ποσά των φόρων που θα προκύπτουν θα αντιστοιχούν σε ποσοστά μεγαλύτερα του 50% των δηλουμένων εισοδημάτων καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης θα προσδιορίζουν το ύψος του τελικού φορολογητέου εισοδήματος σε επίπεδο πολλαπλάσιο του πραγματικού.
Νέοι επαγγελματίες
Ειδικά για τις νέες ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις ή νέους ελεύθερους επαγγελματίες με πρώτη δήλωση έναρξης επιτηδεύματος από 1η Ιανουαρίου 2013 και για τα τρία πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου της παραπάνω κλίμακας μειώνεται κατά 50% και εφόσον το εισόδημα της δραστηριότητας αυτής (από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέριο επάγγελμα) δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι επαγγελματίες οι οποίοι το 2013 απέκτησαν εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 13%, ενώ όσοι είχαν μεγαλύτερα εισοδήματα θα φορολογηθούν με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους.
Για παράδειγμα, ένας νέος επαγγελματίας με εισόδημα 10.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο 1.300 ευρώ, ενώ ένας άλλος νέος επαγγελματίας με εισόδημα 10.100 ευρώ θα πληρώσει φόρο 2.626 ευρώ, δηλαδή για εισόδημα μεγαλύτερο κατά 100 ευρώ θα πληρώσει έξτρα φόρο 1.326 ευρώ.

Οι δικαστές κι εισαγγελείς νομίζουν ότι έτσι, εύκολα και δήθεν με "δικαιοσύνη" θα μας πάρουν τα σπίτια;


Απατεώνες!


To γλέντι του Αιγινιακού για την είσοδο στα πλέι-οφ (φώτο)

Οι τίτλοι του τέλους για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με τη νίκη κόντρα στην Καβάλα με 5-0, αποτέλεσαν την αρχή για το λαϊκό γλέντι που ακολούθησε στον Αιγινιακό μετά την αναμέτρηση.


Συγκεκριμένα, πριν ακόμα ξεκινήσει το παιχνίδι τα πλούσια εδέσματα ετοιμάζονταν στο Δημοτικό Γήπεδο Αιγινίου «Γιάννης Παραλυκίδης» και ευθύς αμέσως μόλις έληξε η αναμέτρηση άρχισε το γλέντι.

Άφθονο φαγητό, ποτό αλλά και ζωντανή μουσική με τετραμελή ορχήστρα πλαισίωσαν την εκδήλωση που έλαβε χώρα στο γήπεδο και το παρών έδωσαν οι φίλαθλοι του Αιγινιακού, που μαζί με τη διοίκηση, σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα και το τεχνικό τιμ γιόρτασαν τις επιτυχίες της ομάδας που μέσα σε μια χρονιά δεν είχαν σταματημό.

Άπαντες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας που κάνει υπερήφανο τον νομό Πιερίας αλλά και γενικότερα την περιοχή μετά τα φετινά εκπληκτικά κατορθώματα τόσο στο κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα.














Β΄ ΕΠΣ Πιερίας: Αποτελέσματα 28ης-Βαθμολογία-Επόμενη 29η αγωνιστική

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

 
ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ -ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ  9-0


ΔΙΑΣ ΑΓΙΟΥ -ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ 0-3 Α.Α.

ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ- ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ 0-1

ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ- Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ 0-4

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ 3-0 Α.Α.

ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ -ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ  3-1

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ -ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ  0-3

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006- ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ  0-7


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΠΥ∆ΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ  78
2 ∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ  64
…………………………………
3 ∆ΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ  63
4 Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ  61
5 ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ  56
6 ∆ΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ  52
…………………………………..
7 Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ     51
8 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ  42
9 ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ  38
10 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  36
11 ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ  31
12 ∆ΙΑΣ ∆ΙΟΥ  22
13 ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ  18
…………………………………………...
14 ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    16
15 ∆ΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ  8
16 ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ  6

*Ο Μακεδονικός Ν. Εφέσσου και Δίας Αγίου Δημητρίου, έχουν αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Συνεπώς κάθε ομάδα που βάση προγράμματος αγωνίζεται μαζί τους, παίρνει άνευ αγώνα τους βαθμούς.

ΕΠΟΜΕΝΗ 29Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ – ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ -ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ
ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ -ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006
ΔΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ  0-3 Α.Α.
Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ  0-3 Α.Α.
ΟΛΥΜΠΟΣ Α. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ- ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ- ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ

MEGAλη απόφαση: Η Μαρία Σπυράκη υποψήφια της ΝΔ – Σφαγή στο Μαξίμου για Κύρτσο

MEGAλη απόφαση: Η Μαρία Σπυράκη υποψήφια της ΝΔ - Σφαγή στο Μαξίμου για τον Κύρτσο
Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ξεκινά η δημοσιογράφος του Mega Μαρία Σπυράκη μετά τη θετική απάντηση που έδωσε στην πρόταση που της έκανε ο Αντώνης Σαμαράς να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
Το όνομά της ενδέχεται να ανακοινωθεί επισήμως ακόμη και αύριο Δευτέρα.
Προ ημερών η Μαρία Σπυράκη δέχθηκε την πρόταση τηλεφωνικά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και μετά από ολιγοήμερη σκέψη συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και του ανακοίνωσε ότι την αποδέχεται.
Μιλώντας με συναδέλφους και φίλους της, η δημοσιογράφος επισημαίνει ότι εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία γιατί θέλει να συμβάλει στο να πάρει η χώρα τη στροφή της ανάπτυξης που θα της επιτρέψει να μείνει στον πυρήνα της Ευρώπης.
Συμπληρώνει μάλιστα ότι, ο Αντώνης Σαμαράς είναι αυτός που θα βάλει τη σφραγίδα της νέας μεταπολίτευσης στη μεταμνημονιακη εποχή και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σταθεί η χώρα ισχυρή και ισότιμη στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Η σφαγή για τον Γιώργο Κύρτσο
Αντιθέτως, το Μέγαρο Μαξίμου έχει διχαστεί για την περίπτωση της υποψηφιότητας ενός άλλου δημοσιογράφου, του Γιώργου Κύρτσου. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι του έχει δοθεί το χρίσμα.
Οι πληροφορίες όμως επιμένουν ότι εκτός από το φημολογούμενη έντονη δυσαρέσκεια που έχουν εκφράσει τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όσο και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η ενδεχόμενη υποψηφιότητά του έχει διχάσει το πρωθυπουργικό επιτελείο.
Τον στηρίζει ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ενώ κατηγορηματικά αντίθετοι φέρονται να είναι ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστας Μπούρας, ο εξ απορρήτων Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.
Υποστηρίζουν ότι εκτός του γεγονότος ότι ο κ. Κύρτσος στις τελευταίες εκλογές ήταν εκπρόσωπος Τύπου του Γιώργου Καρατζαφέρη, τα τελευταία χρόνια ασκούσε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό και δεν είναι δυνατό με τέτοια συμπεριφορά να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο.
Προφανώς την τελική απόφαση θα λάβει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.

Μη μ΄αφήνς μόνο – Αμερικάνικα muffins για μια λιχουδιά-πειρασμό με τον καφέ

muffins-570
Τα τάπερ δεν είναι μόνο για κεφτεδάκια. Τις ατελείωτες ώρες στη δουλεία θα έχεις μαζί σου ένα τάπερ και μέσα τα muffins που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου. Αν το δει γυναίκα συνάδελφος πες της ότι τα έκανες εσύ, αν τα δει άντρας πες ότι τα έκανε η μαμά σου. Α, είναι και νηστίσιμα.
ΥΛΙΚΑ
Για τα muffins
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 6 κουταλιές κακάο σκόνη
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 2 φλιτζάνια κρύο νερό
Για το ταψάκι των muffins
  • 10 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 2 βανίλιες
Για την επικάλυψη
  • 1 δόση Γλάσο για muffins
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Για τα muffins, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά.
  • Για το ταψάκι των muffins, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και βάζουμε σε κάθε τρύπα απο 1 κουταλάκι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα απο τα muffins μέσα στις τρυπούλες. Δεν χρειάζεται να βουτυρώσουμε το ταψάκι, γιατί έχουμε βάλει το μείγμα λάδι, ξύδι, βανίλια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε τα muffins ζεστά όπως είναι, απλώνουμε το γλάσσο για muffins.

Βάλατε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά; – Ωραία, προσέξτε όμως τα εμφράγματα

Βάλατε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά; - Ωραία, προσέξτε όμως τα εμφράγματα
Από τις 3 μετά τα μεσάνυκτα του Σαββάτου, ισχύει στην Ελλάδα όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο η θερινή ώρα. Αυτό συμβαίνει κυρίως για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη.
Υπάρχουν όμως και παρενέργειες, σύμφωνα τουλάχιστον με ιατρική μελέτη που δημοσιεύτηκε στις ΗΠΑ και δείχνει ότι κάθε Δευτέρα που αλλάζει η θερινή ώρα αυξάνονται κατά 25% οι καρδιακές προσβολές.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, που παρουσίασαν τα συμπεράσματα των μελετών τους στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας στην Ουάσινγκτον, το φαινόμενο αυτό είναι ακριβώς το αντίστροφο όταν εφαρμόζεται η νυκτερινή ώρα. Τότε οι καρδιακές προσβολές μειώνονται κατά 21% σε σχέση με τον μέσο όρο.
«Πάντως, ο συνολικός αριθμός των καρδιακών προσβολών δεν αλλάζει την εβδομάδα μετά το πέρασμα στη θερινή ώρα», υπογραμμίζει ο βασικός συντάκτης της μνελέτης, δρ. Αμνίτ Σαντού, καρδιολόγος του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Ντένβερ.
Ο ερευνητής διευκρινίζει πως ήλεγξε τα στοιχεία για τις άλλες Δευτέρες για να διαπιστώσει αν τη συγκεκριμένη Δευτέρα μετά την αλλαγή της ώρας την Άνοιξη υπάρχουν άλλοι παράγοντες ή αξιοσημείωτα γεγονότα που θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο.
Η ανάλυση των δεδομένων εισαγωγής ασθενών στα επείγοντα περιστατικά των μη ομοσπονδιακών νοσοκομείων του Μίσιγκαν (βόρειες ΗΠΑ) τη συγκεκριμένη Δευτέρα δείχνει μια αύξηση κατά 34% των καρδιακών προσβολών στη διάρκεια τεσσάρων διαδοχικών ετών από την εβδομάδα πριν από το πέρασμα στη θερινή ώρα μέχρι την επόμενη Δευτέρα (93 καρδιακές προσβολές έναντι 125).
«Πρόκειται ίσως για ένα συνδυασμό παραγόντων, μεταξύ των οποίων το στρες που προκαλείται από το γεγονός ότι αρχίζει μια καινούρια εβδομάδα εργασίας σε συνδυασμό με αλλαγές στον κύκλο του ύπνου», λέει ο δρ. Σαντού.

Γαργάλατα, γαργάλατα, ψηφίζουν για τα γάλατα – Εκαναν τη Βουλή ανατολίτικο παζάρι

Γαργάλατα, γαργάλατα, ψηφίζουν για τα γάλατα - Εκαναν τη Βουλή ανατολίτικο παζάρι
Μετά από πολύωρο παζάρι για τη… διάρκεια του γάλακτος που προφανώς έκρυβε και μικροπολιτικές σκοπιμότητες εκλογικών περιφερειών έληξε οριστικά (;) το ανατολίτικο παζάρι που γίνεται εδώ και ημέρες μεταξύ της κυβέρνησης και ορισμένων βουλευτών που απειλούσαν να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο που κυρώνει τη συμφωνία με την Τρόικα.
Στο μεταξύ είχε παρατηθεί ένα μέλος της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, είχαν διατυπωθεί βαρύτατες κατηγορίες από κυβερνητικούς βουλευτές και είχε απειληθεί -λεκτικά τουλάχιστον- η πτώση της κυβέρνησης.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε τελικά το βράδυ του Σαββάτου κατά πλειοψηφία, μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση, στην κοινή συνεδρίαση των τριών αρμόδιων επιτροπών της Βουλής.
Όπως όλα δείχνουν θα ψηφιστεί το βράδυ της Κυριακής και στην Ολομέλεια εκτός κι αν η τελική διατύπωση της σχετικής παραγράφου για το γάλα απαιτεί και νέο παζάρι.
Ποιοι ψήφισαν ποιοι καταψήφισαν
Στις επιτροπές Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου το σχέδιο νόμου για τα μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας κατ' εφαρμογή του νόμου 4046/2012 κ.α. διατάξεις, ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης -ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή- καταψήφισαν όπως και οι Δημοκρατικοί Ανεξάρτητοι βουλευτές. Από τη συζήτηση στις Επιτροπές αποχώρησε το ΚΚΕ.
Το πολυνομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια προς ψήφιση στις 11 το πρωί της Κυριακής με την διαδικασία του κατεπείγοντος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από δεκάωρη συζήτηση τα μεσάνυχτα.
Όπως είναι φυσιολογικό η αντιπολίτευση θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων του.
Η επεισοδιακή συζήτηση
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με την έναρξη της συνεδρίασης ξεκαθάρισε προς τα μέλη της επιτροπής πως το νομοσχέδιο είναι προαπαιτούμενο, προκειμένου να εκταμιευθεί η χρηματοδότηση της χώρας από το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ένωσης - αρχής γενομένης από την 1η Απριλίου όπου πρόκειται να υιοθετηθεί η αξιολόγηση της Τριμερούς.
Η απόφαση αυτή, αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Απριλίου με απώτερο σκοπό στις 17 του ιδίου μήνα να εκταμιευτούν τα ποσά.
Ως εκ τούτου η Βουλή, δια της πλειοψηφίας, ενέκρινε την εισαγωγή του νομοσχεδίου ως κατεπείγον, ώστε να ψηφιστεί αύριο μέχρι τα μεσάνυχτα από την Ολομέλεια, αφού όμως προηγήθηκαν πολύ έντονες διαμαρτυρίες και αντεγκλήσεις ανάμεσα στους βουλευτές της συμπολίτευσης και κείνων της Αντιπολίτευσης.
Κορύφωση της αντιπαράθεσης ήταν η φράση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ προς τα έδρανα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: «Δεν μπορείτε κύριοι να εγκαθιδρύσετε δικτατορία, δεν σας το επιτρέπει ο λαός», που οδήγησε σε έντονες διαμαρτυρίες και φωνές εναντίον του. Ο κ. Λαφαζάνης πάντως συνέχισε λέγοντας πως οι βουλευτές δεν είναι «ντεκόρ» για να δέχονται πρακτικές που δεν έγιναν ούτε στις πιο σκοτεινές περιόδους του τόπου.
Αποχώρησε το ΚΚΕ από την διαδικασία
Την αποχώρηση του ΚΚΕ από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της νέας δόσης των 10 δισ. ευρώ στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εμπορίου, ανακοίνωσε ο εισηγητής του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος, σε ένδειξη εναντίωσης του ΚΚΕ στο πολυνομοσχέδιο.
Ο κ. Καραθανασόπουλος διευκρίνισε πως το κόμμα του θα δώσει το παρών στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκτός του Κοινοβουλίου, ενώ θα μετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας, προτείνοντας και ονομαστική ψηφοφορία και επί των τριών άρθρων του πολυνομοσχεδίου.