ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Οι Αμερικανοί «κρύβουν» το Βοeing της Malaysia σε στρατιωτική τους βάση;

Οι Αμερικανοί «κρύβουν» το Βοeing της Malaysia σε στρατιωτική τους βάση;

Ανεξάρτητος δημοσιογράφος ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή του φωτογραφία και ηχητικό μήνυμα από επιβάτη της μοιραίας πτήσης που ήταν ζωντανός 10 ημέρες μετά την εξαφάνισή της – Στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία του Ινδικού οι συντεταγμένες που δίνει το μήνυμα του κινητού

Ένα νέο, ακραίο σενάριο αναφορικά με την τύχη της εξαφανισμένης εδώ και τρεις και πλέον εβδομάδες πτήσης 370 της Malaysia Airlines διακινείται τις τελευταίες ώρες σε συγκεκριμένα αμερικανικά blogs. Ένα σενάριο πέρα από κάθε φαντασία, με προφανέστατες μεγάλες “τρύπες” στην πλοκή του, το οποίο όμως όλως περιέργως δεν έχουν ακόμα σχολιάσει, διαψεύσει, ούτε καν λοιδωρήσει τα μεγάλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ούτε φυσικά οι αρχές των χωρών που εμπλέκονται στην αναζήτηση του μοιραίου Boeing.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο ένας ανεξάρτητος (Freelance) δημοσιογράφος, ο Αμερικανός Jim Stone, δέχθηκε στο mail του μια φωτογραφία κι ένα ηχητικό μήνυμα που φέρεται να ανήρτησε στο You Tube από το iPhone 5s του ένας από τους επιβάτες της πτήσης 370, ο Phillip Wood, στέλεχος της ΙΒΜ. Ο συγκεκριμένος επιβάτης, στο ηχητικό μήνυμά του, αποκαλύπτει πως λίγη ώρα μετά την απογείωση του αεροσκάφους από την Κουάλα Λουμπούρ, αυτό κατελήφθη από αεροπειρατές που εμφανώς ήταν εκπαιδευμένοι στρατιωτικοί, αλλά χωρίς διακριτικά στα ρούχα τους, οι οποίοι οδήγησαν το αεροπλάνο σε ένα απομακρυσμένο νησί, το έκρυψαν σε ένα μεγάλο υπόστεγο και κρατούν δέσμιους και με δεμένα τα μάτια τους επιβάτες. Ο ίδιος περιγράφει πως κατάφερε να κρύψει το κινητό του στο εσώρουχό του και να ενεργοποιήσει την ηχητικό εγγραφή μόλις έμεινε μόνος σε ένα κελί όπου τον μετέφεραν. Η φωτογραφία που συνοδεύει το μήνυμα εστάλη ακριβώς για να μπορέσουν όσοι τη λάβουν να αποκωδικοποιήσουν τη θέση που βρίσκεται το “χαμένο” Boeing, καθώς σε κάθε φωτογραφία από iPhone αυτόματα καταγράφονται οι συντεταγμένες του κινητού την ώρα της λήψης. Η φωτογραφία του κ. Wood είναι μαύρη μεν, αλλά περιγράφει όλα όσα πρέπει να ξέρουν όσοι ψάχνουν το αεροπλάνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου που έγινε τελικά αποδέκτης του μηνύματος, καθώς του το έστειλε ένας χρήστης του You Tube με το κωδικό όνομα Montagraph, τα στοιχεία της φωτογραφίας που φέρεται να έστειλε ο επιβάτης της 370 είναι τα εξής:

Αρχείο:

1395192158752.jpg


Συντεταγμένες:

-7 18 58.3 LATITUDE

72 25 35.6 LONGITUDE

Μια απλή αντιστοίχιση στο χάρτη δείχνει πως αυτές οι συντεταγμένες αφορούν στο απομονωμένο νησί Ντιέγκο Γκαρσία, στον Ινδικό Ωκεανό, εκεί όπου βρίσκεται εδώ και δεκαετίες εγκατεστημένη προκεχωρημένη βάση του αμερικανικού πολεμικού Ναυτικού και της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.



Στο δημοσίευμα, που εκτός των προσωπικών blogs αρκετών freelancers δημοσιογράφων φιλοξενείται στο site Intellihub News, φιλοξενούνται και οι απόψεις αρκετών ειδικών που θεωρούν πως δεν υπάρχει τρόπος – παρά μόνον με ειδικά προγράμματα που χρησιμοποιούν μυστικές υπηρεσίες και οι ίδιες οι κατασκευάστριες εταιρείες – να αλλάξει κανείς τα στοιχεία από τις φωτογραφίες των κινητών νέας γενιάς. Επομένως η περιβόητη “μαύρη φωτογραφία” του επιβάτη της πτήσης 370 θεωρητικά έχει τις σωστές συντεταγμένες.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν φυσικά είναι πολλά. Με πρώτο και κυριότερο το πώς θα μπορούσε να στείλει κανείς μήνυμα με κινητό μέσα από μια στρατιωτική βάση χωρίς να γίνει αντιληπτός, όπως επίσης πώς θα μπορούσε να κρατήσει επί τόσες ημέρες η μπαταρία του κινητού, από τη στιγμή που η πτήση “χάθηκε” τα ξημερώματα της 8ης Μαρτίου και το μήνυμα φαίνεται να εστάλη στις 18 Μαρτίου!

Σε κάθε περίπτωση το σενάριο της αεροπειρατείας και της κατάληψης του αεροσκάφους από Αμερικανούς έχει “ξαναπαίξει” σε διάφορα sites. Μένει να δούμε εάν και αυτό το τόσο “τραβηγμένο” σενάριο θα αποδειχθεί όντως τέτοιο κι όχι πρωταπριλιάτικο – κακό – αστείο. Ασχέτως εάν η πρώτη του δημοσίευση έγινε στις 31 Μαρτίου...




Κόβεται ο μισθός στους υπαλλήλους των Δήμων που δεν απογράφονται


Κόβεται ο μισθός στους υπαλλήλους των Δήμων που δεν απογράφονται
Όσα ΝΠΙΔ δεν προχωρούν στην απογραφή του προσωπικού τους δεν θα λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση ή οποιάδήποτε μορφή ενίσχυσης αλλά επίσης θα σταματά η μισθοδοσία όσων δεν απογράφονται αφου σύμφωνα με διάταξη του πολυνομοσχεδίου θα σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν.
Με ρύθμιση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη που ψηφίστηκε και περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, γίνεται σύνδεση απογραφής και μισθοδοσίας και τίθενται ευθέως στο στόχαστρο Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και επιχειρήσεις που εποπτεύουν υπουργεία καθώς και ΝΠΙΔ και επιχειρήσεις των ΟΤΑ α' και β' βαθμού.
Όπως αναφέρει η διάταξη για όσο διάστημα παρατηρείται παρέκκλιση από την απογραφή στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και από τη διαδικασία πληρωμής μέσω ΕΑΠ, αναστέλλεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η επιχορήγηση ή απόδοση πόρων ή οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με το Βήμα το πολυνομοσχέδιο προβλέπεται ρητά ότι αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση αλλά και επιβάλλονται κυρώσεις στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων όχι μόνο των νομικών προσώπων που δεν εντάσσονται στο σύστημα πληρωμών της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ), αλλά και σε αυτά που δεν απογράφουν το προσωπικό και τους λοιπούς υπόχρεους στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου.
Πρόκειται για τροποποίηση ισχύουσας διάταξης στην οποία προστέθηκε η φράση «απογραφή» στο Μητρώο ώστε να συνδέεται η υποχρέωση απογραφής με την καταβολή των μισθών. Αναφέρεται ότι ως προς τα νομικά πρόσωπα, για όσο διάστημα παρατηρείται παρέκκλιση από την απογραφή στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και από τη διαδικασία πληρωμής μέσω ΕΑΠ, αναστέλλεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών η επιχορήγηση ή απόδοση πόρων ή οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η αποστολή στοιχείων από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον Αύγουστο του 2013. Δόθηκαν, μάλιστα, παρατάσεις επί παρατάσεων αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο, με έγγραφό του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τις πειθαρχικές ευθύνες που έχουν στελέχη και διοικητικοί υπάλληλοι που δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση για επίσπευση των διαδικασιών απογραφής του απασχολούμενου προσωπικού με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα νομικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις των υπουργείων, των δήμων και των περιφερειών.
Είναι αξιοσημείωτο ότι τον Ιανουάριο του 2014, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος προειδοποιούσε ότι αν δεν απογραφούν οι υπάλληλοι θα σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κατά συνέπεια θα απολυθούν. Εκείνη την περίοδο από τους 750 φορείς είχαν απογραφεί οι 361. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών, στις αρχές του 2014, από τους 12.815 εργαζομένους σε Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ και δημοτικές επιχειρήσεις είχαν απογραφεί 5.464.
www.dikaiologitika.gr

Σε ποιους κλάδους μειώνονται μισθοί και επιδόματα


Σε ποιους κλάδους μειώνονται μισθοί και επιδόματα
του Γιώργου Γάτου
Μειώσεις μισθών και επιδομάτων για δεκάδες χιλιάδες απασχολουμένους φέρνει η οριστική λήξη, από την 1η Απριλίου, ακόμη 7 κλαδικών συμβάσεων εργασίας που δεν «ανανεώθηκαν» εντός της τρίμηνης προθεσμίας, με αποτέλεσμα να «ανοίγει» ο δρόμος για την επαναρρύθμιση των μισθολογικών όρων με ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στον... αέρα μένουν οι κλαδικοί μισθοί και τα «έξτρα» επιδόματα που προέβλεπαν οι κλαδικές συμβάσεις των εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές, στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security), στις τεχνικές - μελετητικές εταιρείες, στις βιομηχανίες ζυμαρικών (για τους τεχνίτες), στα μεταλλεία - λιγνιτωρυχεία (για όλους τους απασχολουμένους) καθώς και των χειριστών ανυψωτικών μηχανημάτων λατομείων πέτρας και των χειριστών μηχανημάτων μεταλλείων λιγνίτη. Οι παραπάνω κλαδικές συμβάσεις είχαν λήξει στις 31/12/2013 και έως τις 31 Μαρτίου δεν είχαν κατατεθεί νέες.
Σύμφωνα με το νέο καθεστώς, μετά τη λήξη τους, οι αποδοχές των εργαζομένων μπορούν να καθορίζονται με «πάτωμα» ασφαλείας τα νομοθετημένα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων, ενώ τα μόνα επιδόματα που «μετενεργούν» και δεν καταργούνται είναι τα επιδόματα πολυετίας (με βάση τα έτη υπηρεσίας που είχαν συμπληρωθεί έως το 2012), τέκνων, πτυχίου και επικίνδυνης εργασίας χωρίς, βέβαια, να απαγορεύονται διαφοροποιήσεις προς τα πάνω, αν υπάρξει συμφωνία κατά την επαναδιαπραγμάτευση.
Υποκατάσταση
Ηδη η πλειονότητα των κλαδικών συμβάσεων έχει υποκατασταθεί από ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις που έχουν αλλάξει τόσο τους μισθολογικούς όρους (μειώσεις αποδοχών, καταργήσεις επιδομάτων) όσο και τους όρους εργασίας των εργαζομένων (κατάργηση 5νθήμερου, ελαστικά ωράρια εργασίας κ.ά.). Χωρίς νέα σύμβαση (παρά τη δέσμευση των οργανώσεων του εμπορίου ότι θα την «ανανεώσουν» με αναδρομική εφαρμογή) παραμένουν οι εμποροϋπάλληλοι, ενώ σε ισχύ έχουν απομείνει μόνο 18 κλαδικές συμβάσεις, περιλαμβανομένης της ΕΓΣΣΕ που είναι, κατά σειρά (ανάλογα με την ημερομηνία λήξης) οι εξής:
- Των τεχνικών θεάτρου (13/4/2014).
- Του μετάλλου – βιοτεχνίας (15/5/2014).
- Των ηλεκτροτεχνιτών ανελκυστήρων (15/5/2014).
- Των ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου (17/5/2014).
- Των ναυτιλιακών πρακτορείων – μελών της Διεθνούς Ναυτικής Ενωσης (30/6/2014).
-Των άμισθων υποθηκοφυλακείων (1/12/2014).
- Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για τα θεσμικά (1/12/2014).
 Των ξένων αεροπορικών εταιρειών (31/12/2014).
 Της καπνοβιομηχανίας (31/12/2014).
 Των μουσικών – τραγουδιστών κέντρων διασκέδασης (20/4/2015).
 Των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών ν. Αττικής (31/8/2015).
 Των αισθητικών (30/6/2015).
 Των ηλεκτροτεχνιτών - εργοληπτών ΠΟΣΕΗ (31/5/2015).
 Των ναυτιλιακών – ποντοπόρων πλοίων (31/12/2015).
 Των τραπεζών (31/12/2015).
 Των ξενοδοχείων (31/12/2015).
 Των δημοτικών επιχειρήσεων – ΔΕΥΑ (31/12/2016).
 Των ξενοδοχείων της Ρόδου (1/1/2017).
Ανεργία
Στο 11,9% παρέμεινε και τον Φεβρουάριο το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη, με τη χειρότερη κατάσταση να εντοπίζεται για έναν ακόμα μήνα σε Ελλάδα - Ισπανία και τη σημαντικότερη επιδείνωση να καταγράφεται σε Κύπρο και Ολλανδία (αύξηση κατά 0,2 μονάδα σε σχέση με τον Ιανουάριο). Σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, δηλαδή στις τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, ο συνολικός αριθμός των ανέργων ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια, ενώ στις ΗΠΑ συνολικά υπάρχουν 10,4 εκατομμύρια άνεργοι. Στο σύνολο της Ευρωζώνης καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο 19 εκατ. άνεργοι και στο σύνολο της Ε.Ε. σχεδόν 26 εκατ. άνεργοι (ποσοστό 10,6%).

Για να έρθεις σε οργασμό πιες νερό – 5 στοιχεία για το σεξ που θα σας παραξενέψουν

sex-570
Πολλές φορές οι άνδρες αναρωτιούνται πως μπορούν να διευκολύνουν την προσπάθεια τους να έρθει η σύντροφος τους σε οργασμό και μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει βρει την απάντηση σε αυτή τη σπαζοκεφαλιά που εφάμιλλη της είναι μόνο η αποκρυπτογράφηση του δίσκου της Φαιστού.
Βασισμένοι πάνω στα ευρήματα δύο ερευνητών από τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60, των Γουίλιαμ Μάστερς και Βιρτζίνια Τζόνσον, οι σεναριογράφοι της επιτυχημένης σειράς The Masters Of Sex κατέληξαν σε  συμπεράσματα σχετικά με την σεξουαλική επαφή και πιο στοχευμένα τον οργασμό.
1.Τα ψηλά τακούνια επηρεάζουν αρνητικά το γυναικείο οργασμό: Κάποια πολύ ψηλά τακούνια, δημιουργούν συστολή στους μύες που υποστηρίζουν παθητικά και ενεργητικά ζωτικά όργανα, όπως την κύστη, την ουρήθρα, τα γεννητικά όργανα και το έντερο, φροντίζουν για την εγκράτεια των ούρων και του εντέρου και επηρεάζουν τη σεξουαλική υγεία, ιδιαίτερα στη γυναίκα.
2. Ακόμα και 8 μέρες μετά το σεξ μπορεί να μείνεις έγκυος: Ανάλογα και με το πόσο δυνατό είναι το σπέρμα, μπορεί να επιβιώσει ως και 8 μέρες στη μήτρα μέχρι να κατέβει το ωάριο και να ενωθούν.
3. Δεν υπάρχουν ανοργασμικές γυναίκες: Πολλές μπορεί να νιώθουν περίεργα που δεν έχουν έρθει ποτέ σε οργασμό, αλλά αρκεί να βρει κάποιος το μυστικό συνδυασμό.
4. Η καρέκλα είναι διεγερτική για τις γυναίκες: Ο λόγος είναι ότι κάτω από τα οπίσθια, στα κόκαλα που εφάπτονται της καρέκλας, είναι τα νεύρα του αιδοίου, που συνδέονται με τους ιστούς διέγερσης. Γι΄αυτό πολλές φορές το καθιστό σεξ είναι το πιο αποτελεσματικό.
5. Το νερό φέρνει τον οργασμό: Αν έχεις έναν καλά ενυδατωμένο οργανισμό, τότε ο οργασμός καθώς και άλλες λειτουργίες γίνονται κανονικά και εύκολα.

Συγκλονιστικό βίντεο: Ποδοσφαιριστής σώζει τη ζωή αντιπάλου στην Ουκρανία

glwssa-oukrania-570
Παραλίγο τραγωδία στη Ντιναμό Κιέβου.
Ο μέσος της Ντιναμό Κιέβου, Όλεγκ Γκούσεβ, συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακα της Ντνίπρο, Ντένις Μπόικο και του γύρισε η γλώσσα! Δημιουργήθηκε πανικός, αποχώρησε με φορείο, αλλά τελικά είναι καλά...
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: 

Το Πάσχα ο Σαμαράς… σουβλίζει μονιμότητα στο δημόσιο και το όνομα της ΝΔ

arnia-souvla-570
Στον απόηχο του χθεσινού πανηγυρικού κλίματος με την παρουσία κορυφαίων Ευρωπαίων παραγόντων, η κυβέρνηση καλείται από σήμερα να μπει ξανά σε ρυθμούς καθημερινότητας, ενώ χθες κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για τα μηνύματα που δόθηκαν από τους Ευρωπαίους εταίρους αλλά τόνιζαν πως «δεν χαλαρώνουμε τους ρυθμούς, προχωράμε».
Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης
Πλέον στο προσκήνιο μπαίνει η επιχείρηση στήριξης υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η ολοκλήρωση του ευρωψηφοδελτίου -μέχρι το Πάσχα- αλλά και η τελική προετοιμασία για τον φάκελο με τις μεγάλες θεσμικές τομές.
Στήριξη στους αυτοδιοικητικούς υποψηφίους:
Είναι γνωστό πως στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν την καλύτερη γνώμη για τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ενώ εκτιμούν και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος για να βρεθεί στον δεύτερο γύρο σε πρώτη φάση.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η στελέχωση του ψηφοδελτίου του κ. Κουμουτσάκου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του koolnews.gr ο πρώτος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης που κλείδωσε με τον κ. Κουμουτσάκο είναι ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Κωστόπουλος.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Σπηλιωτόπουλος εντείνει τις προσπάθειές του για να βελτιώσει τα ποσοστά του, με τον στόχο να διαμορφώνεται ρεαλιστικά στην είσοδο στον δεύτερο γύρο, με δεδομένο πως ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης του αφαιρεί ψήφους.
Έτσι, με δεδομένη και τη διαγραφή του από τη ΝΔ, ο κ. Κακλαμάνης αναμένεται να δεχθεί σφοδρή επίθεση το επόμενο διάστημα, με στόχο να μειωθούν τα διαφαινόμενα ποσοστά του.
Τέλος, στη Βόρεια Ελλάδα ο κ. Ιωαννίδης δηλώνει σε συνομιλητές του την αισιοδοξία του λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα κερδίσω, δεν θα έμπαινα σε αυτή τη μάχη αν δεν ήμουν βέβαιος πως θα κερδίσω».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου έχει δώσει εντολή στον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης να τρέξει για την υποψηφιότητα Ιωαννίδη, ενώ άνιση μάχη κόντρα στον Γιάννη Μπουτάρη δίνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης ο Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος ολοκληρώνει το ψηφοδέλτιό του αυτό το διάστημα.
Κατάρτιση ευρωψηφοδελτίου
Όλες οι τελευταίες εξελίξεις είχαν ως αποτέλεσμα να παγώσουν οι εσωκομματικές διεργασίες στη ΝΔ για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου.
Η τελευταία προσθήκη στη λίστα ήταν η Μαρία Σπυράκη, ενώ πρόσωπα-έκπληξη, ακόμα και από τον χώρο της δημοσιογραφίας και του πολιτισμού, αναμένεται να ενταχθούν.
Πάντως όλες οι πληροφορίες συντείνουν στην εικόνα πως μέχρι το Πάσχα θα έχουν κλείσει όλα τα εκκρεμούντα ζητήματα, έτσι ώστε και οι υποψήφιοι να έχουν χρόνο να οργανώσουν την προεκλογική τους ατζέντα, ενώ άλλοι, όπως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, οργώνουν όλη την Ελλάδα.
Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μάλλον δεν θα συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο, χωρίς να έχει λάβει πάντως την τελική της απόφαση.
Οι θεσμικές αλλαγές στο πρόγραμμα
Όπως έχει γράψει το koolnews.gr πριν από ορισμένο διάστημα, αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές ο Αντώνης Σαμαράς είναι έτοιμος, από κοινού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, να ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη συνταγματική αναθεώρηση, καθώς η παρούσα βουλή είναι προαναθεωρητική.
Άλλωστε, στους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου εντάσσονται προτάσεις για σαρωτικές αλλαγές, βασισμένες και στις προτάσεις Αβραμόπουλου που έχουν κατατεθεί ήδη από το 2011.
Πέρα όμως από τις ήδη γνωστές προτάσεις (ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή, ταβάνι στην πρωθυπουργική θητεία, περιορισμοί στην κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων), στην κυβέρνηση ετοιμάζουν ένα πακέτο ρυθμίσεων που θα αφορούν και τον δημόσιο τομέα.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων στο τραπέζι έχει πέσει και το ζήτημα της μονιμότητας στο δημόσιο, καθώς προς ώρας ο μόνος δρόμος για την απόλυση ή τη μετακίνηση ενός δημοσίου υπαλλήλου είναι η κατάργηση της οργανικής του θέσης, ενώ θα εξεταστούν και άλλες προτάσεις για διάφορες πτυχές του δημόσιου βίου.
Υπό αυτό το πρίσμα, από την κυβέρνηση επιδιώκουν να δώσουν στη «Νέα Ελλάδα» σάρκα και οστά, ώστε το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται να διαμορφωθεί έπειτα από δομικές αλλαγές.

Βόμβα μεγατόνων από τη FIFA: Aπαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα μέχρι το 2015

bayern-barca-570
Η Μπαρτσελόνα δεν θα μπορεί να ενισχυθεί για δύο μεταγραφικές περιόδους λόγω παράβασης κανονισμού μεταγραφής παικτών κάτω των 18 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η FIFA.
Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμώρησε την Μπαρτσελόνα επειδή παραβίασε τους κανονισμούς περί απόκτησης ξένων παικτών που δεν έχουν συμπληρώσει τα 18 τους χρόνια. Οι Καταλανοί δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές για δύο μεταγραφικές περιόδους (μέχρι το καλοκαίρι του 2015).
Η FIFA ανακοίνωσε σχετικά: «Η Μπαρτσελόνα παραβίασε το άρθρο 19 των κανονισμών με την απόκτηση δέκα ανήλικων παικτών και έχει κάνει πολλές ακόμη παραβάσεις σε άλλες μεταγραφές. Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA έκρινε τις συγκεκριμένες παραβάσεις σοβαρές και αποφάσισε να επιβάλει στο σύλλογο ποινή απαγόρευσης μεταγραφών εντός και εκτός συνόρων για τις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους, καθώς και να επιβάλει πρόστιμο 370.000 ευρώ. Επιπροσθέτως, ο σύλλογος έχει προθεσμία 90 ημερών για να συμμορφωθεί με τις διατάξεις για όλους τους ανήλικους ποδοσφαιριστές».
Το άρθρο 19 επιτρέπει τις διεθνείς μεταγραφές ποδοσφαιριστών μόνο όταν ο ποδοσφαιριστής συμπληρώσει τα 18 του χρόνια και η Μπαρτσελόνα το παραβίασε με διάφορες εγγραφές ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν σε τουρνουά με τους μπλαουγκράνα σε διαφορετικές αγωνιστικές σεζόν από το 2009 εως το 2013. Πρόκειται για 10 ποδοσφαιριστές μικρούς σε ηλικία, αλλά έχει διαπράξει και άλλες παραβιάσεις σε άλλους ποδοσφαιριστές σχετικά με το άρθρο 2 του κανονισμού.
Εκτός από την Μπαρτσελόνα (370.000 ευρώ) τιμωρήθηκε και η ισπανική ομοσπονδία με πρόστιμο 410.000 ευρώ και δίνεται προθεσμία ενός έτους για να εναρμονίσει τους κανονισμούς της με το υπάρχον σύστημα που ισχύει παγκοσμίως για τις μετακινήσεις ανήλικων ποδοσφαιριστών.
Πηγή: gazzetta.gr

Ωδή στο ωραιότερο ελληνικό μπούστο – Η Έφη Κυριάκου «κολάζει και δεσπότη»!

Ωδή στο ωραιότερο ελληνικό μπούστο - Η Έφη Κυριάκου «κολάζει και δεσπότη»! [εικόνες]
Κάθε φορά που βγαίνει στις παραλίες, οι άνδρες πέφτουν ξεροί στη θέα των καλοσχηματισμένων στηθών και καλλίγραμμων οπισθίων της! Ομιλούμε για την Ελληνίδα «θεά της ομορφιάς» Έφη Κυριάκου, γνωστή στο ευρύ κοινό ως Playmate 2009, που... «κολάζει και δεσπότη».
Η Έφη διαθέτει πολλά αξιοζήλευτα προσόντα, με το πλούσιο μπούστο της να είναι το ατού της. Μπορεί να παραδέχεται δημοσίως ότι για να χτίσει αυτά τα αξιοθαύμαστα μέρη στο σώμα της έχει προβεί σε αισθητικές επεμβάσεις ωστόσο δεν το μετανιώνει καθόλου δηλώνοντας ακομπλεξάριστη. «Την πρώτη πλαστική την έκανα στη μύτη ύστερα από ένα ατύχημα που είχα στο βόλεϊ. Την πλαστική στο στήθος την έκανα, όμως, επειδή το ήθελα εγώ και σίγουρα όχι για τη δουλειά μου», αναφέρει.


Success Story: Αυτές είναι οι 15 μεγάλες ελληνικές εταιρείες που αναπτύχθηκαν μέσα στην κρίση

ellinikes-epixeiriseis-kerdi-anaptyxi-570
Η κρίση γονάτισε χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Άλλες μικρές, άλλες μεγαλύτερες. Όλες τους είδαν τα κέρδη τους να μειώνονται όσο ποτέ άλλοτε και να πασχίζουν να κρατηθούν ζωντανές, ενώ πολλές από αυτές, δεν άντεξαν και έπαυσαν να λειτουργούν. Μέσα στην κατάσταση όμως αυτή, υπήρξαν και κερδισμένοι.
Σύμφωνα με την τελευταία της μελέτη, η Infobank Hellastat ΑΕ, παρουσιάζει τις 15 εταιρείες μεγάλου μεγέθους με την μεγαλύτερη ανάπτυξη την περίοδο της κρίσης από το 2009 έως το 2012.
Από τη διεξαγωγή της μελέτης, διαπιστώνεται ότι το μοντέλο της επιτυχημένης λειτουργίας των 15 εταιρειών βασίστηκε σε:
  • ανάπτυξη εξαγωγικής (ή/και παραγωγικής) δραστηριότητας στο εξωτερικό,
  • διαρκή έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων για τις παραγωγικές επιχειρήσεις και
  • διαρκείς επενδύσεις σε υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό.
Προκειμένου να εντοπίσει τις εν λόγω εταιρείες, η Infobank Hellastat έλαβε υπόψη επιχειρήσεις που το 2012 εμφάνισαν κύκλο εργασιών τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ. Από αυτές, επιλέχτηκαν εταιρείες που κατά την τετραετία 2009-2012 εμφάνισαν θετικά προ φόρων αποτελέσματα, ενώ εξαιρέθηκαν όσες είχαν εμφανίζει ζημιές σε μια ή περισσότερες χρήσεις της εν λόγω περιόδου.
Στη συνέχεια, προκειμένου να επιλεχθούν και καταταχθούν οι εταιρείες, ακολουθήθηκαν τα εξής βήματα:
  • Αρχική κατάταξη βάσει του μέσου ετήσιου ρυθμού μεταβολής (ΜΕΡΜ) πωλήσεων κατά το χρονικό διάστημα 2009-2012,
  • Δεύτερη κατάταξη βάσει του ΜΕΡΜ των ΚΠΦ για το ίδιο χρονικό διάστημα,
  • Συνδυασμός των δύο αυτών κατατάξεων, ώστε να προκύψουν οι 15 ταχύτατα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, πρόκειται για τις εταιρείες (αναφέρονται αλφαβητικά):
  1. FLEXOPACK ΑΕΒΕ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ
  2. INTERCOMM FOODS ΑΕ
  3. PHARMATHEN ΑΒΕΕ
  4. RAYCAP AE
  5. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΕΒΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  6. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΗ ΑΕ
  7. ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕΒΕ
  8. ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ AE
  9. ΚΑΛΛΑΣ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΕ
  10. ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ
  11. ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
  12. ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΑΕ
  13. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΑΒΕΕ
  14. ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ
  15. ΣΥΜΕΤΑΛ ΑΕ.
Οι δραστηριότητές τους
Από τις 15 εταιρείες, οι επτά σύμφωνα με την μελέτη, δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων- ποτών- εμφιαλωμένων νερών, γεγονός που δεικνύει την ανθεκτικότητα του συγκεκριμένου τομέα στις συνθήκες ύφεσης της οικονομίας.
Επίσης, περιλαμβάνονται δύο επιχειρήσεις παραγωγής πλαστικών προϊόντων και από μια εταιρεία από τους κλάδους των ηλεκτρονικών/ ηλεκτρολογικών συστημάτων, μεταλλοβιομηχανιών, φαρμακοβιομηχανιών, παραγωγής τσιγάρων, χαρτοβιομηχανιών και χημικών πρώτων υλών.
Η μελέτη που εκπονήθηκε από την εταιρεία, σύμφωνα με τον Χρυσόστομο Κάτση, διευθύνοντα σύμβουλο της Infobank Hellastat, «φέρει μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς δείχνει τη δυνατότητα ανάπτυξης και κερδοφορίας μέσα στην κρίση και υπογραμμίζει την ικανότητα των ελληνικών επιχειρήσεων για αξιοποίηση της εγχώριας παραγωγής και την έντονη εξαγωγική τους δραστηριότητα. Από την παρουσίαση των 15 ταχύτατα αναπτυσσόμενων ελληνικών επιχειρήσεων, διαπιστώνεται ότι το μοντέλο της επιτυχημένης λειτουργίας τους βασίστηκε σε ένα πλέγμα παραγόντων που τους επέτρεψε να εμφανίζουν αναπτυξιακή πορεία, αντισταθμίζοντας τις συνέπειες από την ύφεση που διέπει την ελληνική οικονομία. Συνοπτικά, αυτοί οι πυλώνες δράσης μπορούν να συνοψιστούν στα σημεία Εξωστρέφεια, Έρευνα & Ανάπτυξη και Επενδύσεις».
Σημειώνεται ότι αποκλείστηκαν εταιρείες με αρνητικούς ΜΕΡΜ Πωλήσεων και ΚΠΦ, καθώς και όσες εμφάνισαν υποχώρηση Πωλήσεων ή/και ΚΠΦ κατά την τελευταία οικονομική χρήση 2012. Επίσης, δεν λήφθηκαν υπόψη θυγατρικές επιχειρήσεις ή μέλη πολυεθνικών ομίλων, καθώς στόχο της μελέτης αποτελεί η προβολή της αμιγώς ελληνικής επιχειρηματικής προσπάθειας, καθώς και εταιρείες παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών (πχ ασφαλιστικές).

Μπριάμ σε ρολό αφράτης ζύμης γιαουρτιού

briam-rolo2-olivemagazinegr
Ένα ρολό από αφράτη ζύμη γιαουρτιού γεμισμένο με το αγαπημένο μας μπριάμ και πικάντικη κεφαλογραβιέρα.




Υλικά

  • 140γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 400-500γρ. αλεύρι
  • 120γρ. ελαιόλαδο
  • 120γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 60γρ. νερό
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό, τον κρόκο, ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας νερό
  • αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα μεγάλη, κομμένη σε κύβους
  • 2 κολοκύθια μέτρια, κομμένα σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ψιλά κυβάκια
  • 1 πατάτα μέτρια, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε ροδέλες
  • 4 μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα μέτρια, ψιλοκομμένη
  • 150γρ. κεφαλογραβιέρα, κατά προτίμηση Αμφιλοχίας, τριμμένη
  • 30ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Για τη ζύμη

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το λάδι, το βούτυρο, το νερό, το ξίδι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύετε με έναν αβγοδάρτη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα και μετά ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι η ζύμη σας να γίνει μαλακή και ελαστική. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε όλο το αλεύρι. Μπορεί να μη χρειαστεί. Σκεπάζετε το ζυμάρι σας με μια βρεγμένη πετσέτα και το αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 15 - 20 λεπτά.
Για τη γέμιση

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, την πατάτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσουν ελαφρώς. Η πατάτα θα ψηθεί στα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά. Στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα και το μαϊντανό, ανακατεύετε, μαγειρεύετε για 2 - 3 λεπτά και αποσύρετε. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει, ρίχνετε το τυρί και ανακατεύετε ξανά.

Βήμα 2

Ξεκινάτε να φτιάχνετε την πίτα σας. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε χοντρό μακρόστενο φύλλο πάχους περίπου 1½ εκ.

Βήμα 3

Έπειτα απλώνετε στο κέντρο και κατά μήκος του φύλλου τη γέμιση, γυρίζετε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, τυλίγετε σε μακρόστενο ρολό και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με τον αραιωμένο κρόκο. Λαδώνετε ένα ταψί, βάζετε μέσα το ρολό και το ψήνετε για περίπου 30-40 λεπτά.

Βήμα 4

Βγάζετε το ρολό από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.