ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

KNE



Μια νέα ιστοσελίδα αφιερωμένη στη μάχη των ευρωεκλογών και τη νεολαία εγκαινίασε από χθες η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας. “ΕΕ vs Νεολαία” είναι το θέμα της σελίδας στη διεύθυνση eu.kne.gr όπου οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να επισκέπτονται για να βρουν μια σειρά χρήσιμα υλικά, όπως stikers, βίντεο, σκίτσα, ανακοινώσεις, άρθρα για τον πραγματικό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη στάση των άλλων πολιτικών κομμάτων απέναντι στη λυκοσυμμαχία.

Πρόκειται για υλικά που εύκολα διακινούνται και αναπαράγονται στο διαδίκτυο. Σ' αυτό το site λοιπόν, οι νέοι μπορούν να διαβάσουν, να προβληματιστούν και να αντλήσουν υλικό για διάδοση και συζήτηση με φίλους, γνωστούς και ανθρώπους που προβληματίζονται, που ψάχνουν την αλήθεια και «ψάχνονται» για τη στάση τη δική τους και των φίλων τους μπροστά στην κάλπη.


Πρόβλημα εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού;- Trust Solutions

Καλώς ήρθατε στην Trust Solutions
 
το συνεργάτη στον οποίο μπορείτε να στηριχτείτε για την παροχή υπηρεσιών στελέχωσης.

Στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον όλοι οι εργοδότες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εύρεση κατάλληλου προσωπικού. 
 
Με γνώμονα τις ανάγκες των εργοδοτών, η Trust Solutions παρέχει ποιοτικό προσωπικό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών μας με σκοπό την σύναψη μακροχρόνιων συνεργασιών. Οι υπηρεσίες προσφέρονται μετά την εκδήλωση του ενδιαφέροντος σας και είναι υπηρεσίες στις οποίες μπορείτε να στηριχτείτε .

Η εταιρία βρίσκεται στην αγορά από το 2010 με αριθμό άδειας από το Υπουργείο Απασχόλησης 30306. Το προσωπικό της Trust Solutions  βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με πάνω από 200 γραφεία παροχής προσωπικού καθώς και με πανεπιστήμια, ινστιτούτα, σχολεία σπουδαστών στα τμήματα, Μαγειρικής, Τουριστικών Επαγγελμάτων και Επιχειρήσεων στην Ευρώπη (π.χ, Τσεχία, Λιθουανία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία Βουλγαρία  κλπ.).

 
Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε προσωπικό με τις κατάλληλες δεξιότητες και να στελεχώσουμε θέσεις πελατών μας με τους πλέον κατάλληλους υποψηφίους.

Μέσα από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς  για ανταγωνιστικότητα στην ποιότητα και ποσότητα του ανθρώπινου δυναμικού που παρέχουμε, μπορούμε να πούμε σήμερα με υπερηφάνεια ότι  έχουμε καταφέρει να καλύψουμε περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας ετησίως με κατάλληλο και έμπειρο προσωπικό στις πιο μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχειακών καταλυμάτων και επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο στηρίζοντας παράλληλα όλα τα είδη τουρισμού στη χώρα μας.

Τα προγράμματα για την επόμενη επιτυχημένη σεζόν υπάρχουν στην επισύναψη και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες συμμετοχής για τις τουριστικές μονάδες και όχι μόνο, όπως το πρόγραμμα μαθητείας με πρακτική άσκηση φοιτητών τουριστικών σχολών, αλλά και οικονομικό προσωπικό. Οργανωμένες δράσεις και προγραμματισμένες εκδηλώσεις με σκοπό να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ φοιτητών με την αγορά εργασίας και να υποστηρίξουν το έργο των εργοδοτών.

Πολιτική της εταιρείας είναι να:
•είναι δίκαιη, συνεπής και να μην κάνει διακρίσεις.
•δρα σύμφωνα με τις ρυθμίσεις και τις σωστές πρακτικές.
•ερευνά παράπονα και καταγγελίες που σχετίζονται με τα εργασιακά θέματα.
•ενημερώνει τους εργοδότες και τους υποψήφιους για την πρόοδο των διαδικασιών επιλογής.
ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΜΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Υπεύθυνη:
Αναστασία Γεωργειάδου 

Trust Solutions
Γραφείο Ευρέσεως εργασίαςΑμαζώνων 7,ΤΚ 55133, τηλ 2310403987,2310402910,

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                      Κατερίνη, 3 / 04 / 2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
                            Αριθμ. Πρωτ.: 5598
ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση: 28ης Οκτωβρίου 40


Ταχ. Κώδικας: 60100

Πληροφορίες: Δ. Χύτας

Τηλέφωνο: 2351351116

FAX: 2351351111

E-mail: u13114@minagric.gr



ΘΕΜΑ:
Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  υπενθυμίζει στου παραγωγούς την αναγκαιότητα τήρησης των αρχών της Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας και των Κωδίκων Ορθής Γεωργικής Πρακτικής σε θέματα χρήσης γεωργικών φαρμάκων.
Παραβάσεις όπως  π.χ. ψεκασμοί εντός οικισμών, ψεκασμοί σε αγροτικούς δρόμους που διέρχονται άνθρωποι και ζώα, ψεκασμοί σε εκτάσεις προς βόσκηση, ανεξέλεγκτη ρίψη και εγκατάλειψη των κενών υλικών συσκευασίας γεωργικών φαρμάκων μετά τη χρήση σε μη ενδεδειγμένους χώρους (αγροί, αρδευτικά κανάλια, στραγγιστικές τάφροι, ρυάκια, ρέματα, κλπ) έχουν ως αποτέλεσμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος  και την απειλή της δημόσιας υγείας (δυσμενείς επιδράσεις στον άνθρωπο και τα ζώα).
Με  το άρθρο 26 της υπ’ αριθμ. 8197/90920/22-7-2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1883Β/2013) καθορίζονται οι ελάχιστες αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται μεταξύ ζώνης ψεκασμού και ειδικών περιοχών. Έτσι για τις  εντός σχεδίου κατοικημένες περιοχές η ελάχιστη απόσταση εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων ορίζεται στα εκατό (100) μέτρα για τα σκευάσματα με επισήμανση Τ ή Τ+ (σήμανση στη συσκευασία με νεκροκεφαλή και χιαστή οστά) και στα πενήντα (50) μέτρα για τα σκευάσματα με επισήμανση Xn ή Xi. Οι ανωτέρω αποστάσεις αυξάνονται στα πεντακόσια μέτρα όταν η εφαρμογή γίνεται με νεφελοψεκαστήρες και γενικά με εξοπλισμό εφαρμογής που ευνοεί την αερομεταφορά του ψεκαστικού νέφους.
Για εφαρμογές εντός κατοικημένης περιοχής σκευασμάτων για τα οποία δεν υπάρχουν περιορισμοί (χωρίς επισήμανση), όπως για τις εφαρμογές όλων των  γεωργικών φαρμάκων σε περιοχές χωρίς περιορισμούς, ο επαγγελματίας χρήστης είναι υποχρεωμένος σύμφωνα με το άρθρο 22 της υπ’ αριθμ. 8197/90920/22-7-2013 (ΦΕΚ 1883Β/2013) να:
  1. ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα δημιουργίας μετακινούμενου ψεκαστικού νέφους και της έκθεσης ανθρώπων και ζώων σε αυτό λαμβάνοντας όλα τα πρόσφορα  μέτρα.
  2. ενημερώνει  τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους της περιοχής για τον επικείμενο ψεκασμό. Η ενημέρωση προς τους επαγγελματίες (κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους κλπ)  αφορά επιπλέον και τις επιδράσεις του γεωργικού φαρμάκου στη δραστηριότητας τους που αναγράφονται επί της συσκευασίας.
Γενικά οι επαγγελματίες χρήστες πρέπει να λαμβάνουν κάθε πρόσφορο μέσο που διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος εν γένει, του υδάτινου περιβάλλοντος και του πόσιμου νερού και να τηρούν πάντα τις αρχές της ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας.
Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 45 του Ν4036/2012 (ΦΕΚ 8Α), σε όποιον χρησιμοποιεί γεωργικά φάρμακα χωρίς να τηρεί τα αναγραφόμενα στη συσκευασία ή την ετικέτα τους, επιβάλλεται πρόστιμο από τριακόσια (300) έως τριάντα χιλιάδες (30000) ευρώ.


Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
κ.α.α.



             ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ:

1.       Γραφείο τύπου Π.Ε. Πιερίας
(για διανομή στα τοπικά ΜΜΕ)

2.       Καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων του νομού

(με ηλεκτρονική αληλλογραφία)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ στους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την Επιστροφή εγγυητικών επιστολών που έχουν κατατεθεί από εργοδότες για τη μετάκληση υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό την παροχή εργασίας.

Το φλέγον ζήτημα για τους παραγωγούς της Πιερίας, σχετικά με την επιστροφή των εγγυητικών επιστολών που έχουν κατατεθεί για τη μετάκληση υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό την παροχή εργασίας και οι οποίες εκκρεμούν από τα έτη 2009 – 2011, ήταν το κεντρικό ζήτημα της σύσκεψης, τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας μετά από πρόσκληση των προέδρων των ομάδων καπνού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, σε συνέχεια της ανωτέρω συνάντησης και με σχετική της επιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, θέτει ερώτημα – αίτημα τροποποίησης της ΚΥΑ που αφορά την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών.

Στην επιστολή της, η κα Σοφία Μαυρίδου, αναφέρει πως η Πιερία, είναι κατεξοχήν αγροτικός τόπος και αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα τα οποία λόγω των οικονομικών συγκυριών που βιώνουμε όλοι μας, οξύνονται δημιουργώντας και αντανακλώντας προβλήματα στην τοπική κοινωνία.

Αναφερόμενη, στην ΚΥΑ 12311/09.06.2008 ΦΕΚ 1063/Β/2008, που επιλαμβάνεται θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής και αφορούν την απασχόληση Υπηκόων Τρίτων Χωρών (Υ.Τ.Χ.), οι οποίοι εισέρχονται στην χώρα για την απασχόλησή τους στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις των ημεδαπών εργοδοτών που τους μετακαλούν, προτείνει την υπογραφή ειδικών ρυθμίσεων, μέσω κατάλληλων ενεργειών των Υπουργών, ώστε να τροποποιηθεί η ΚΥΑ.

Σκοπός της τροποποίησης που αιτείται η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, είναι η θετική εξέταση του δίκαιου αιτήματος των παραγωγών της Πιερίας, ώστε να τροποποιηθεί η ΚΥΑ, προβλέποντας ο εργοδότης να έχει τη δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασης, ώστε να απαλλαχθεί της δέσμευσης που απορρέει εκ της κατάθεσης της εγγυητικής επιστολής, όταν ο εργοδότης αντιληφθεί, ύστερα από λογικό χρονικό διάστημα, από την ημέρα χορήγησης της θεώρησης εισόδου, ότι ο μετακληθείς ΥΤΧ, δεν πρόκειται να εμφανιστεί προς εργασία στην αγροτική του εκμετάλλευση, ώστε να του επιστραφεί η εγγυητική επιστολή και να μην καταπέσει υπέρ του Δημοσίου.

Τα προβλήματα λοιπόν, που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί παραγωγοί με την εφαρμογή της συγκεκριμένης ΚΥΑ είναι ότι, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες παρατηρείται ασυνέπεια και η μη εμφάνιση του αλλοδαπού στον εργοδότη που τον μετακάλεσε δεν προβλέπεται και ως εκ τούτου η εγγυητική δεν δύναται να επιστραφεί αλλά απεναντίας θα πρέπει σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ να καταπέσει υπέρ του Δημοσίου, αυξάνοντας χωρίς λόγο τα έξοδα της γεωργικής εκμετάλλευσης, σε μια περίοδο όπου τα καθαρά οικονομικά στοιχεία φθίνουν.

Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ


Την Πιερία επισκέφτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γ. Ζιώγας την Τετάρτη 01/04/14. Μαζί του περιόδευσαν ο Α. Ρούτσας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Μ. Παπαδόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης και ο Κ. Δανιηλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού.


Η περιοδεία περιελάμβανε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, το Νοσοκομείο Κατερίνης και τη ΔΕΥΑΚ.
 Στο Κέντρο Υγείας και στο νοσοκομείο εντοπίστηκαν τα ασφυκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και ασθενείς όσον αφορά τον τομέα της υγείας. Η υποχρηματοδότηση, που είναι στρατηγική επιλογή της συγκυβέρνησης και απορρέει και από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει οδηγήσει σε τραγική υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Παράλληλα, η στήριξη της ύπαρξης και δράσης του ιδιωτικού τομέα στην υγεία όχι μόνο από τη συγκυβέρνηση αλλά και από δυνάμεις όπως του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά αποκλείει την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών από την περίθαλψη. Η περίθαλψη έχει καταλήξει να είναι ένα κόστος δυσβάστακτο για την τσέπη του λαού.
Η Λαϊκή Συσπείρωση όπως και το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή αντιμετωπίζει την υγεία ως ένα κοινωνικό αγαθό, που πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν και όχι να πουλιέται. Αλλά και συνολικά η Περιφέρεια και οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν μέριμνα για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, στην Παιδεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο. Ως τώρα, στηρίζουν τις επιλογές της συγκυβέρνησης και «νίπτουν τας χείρας» τους ως δήθεν αναρμόδιοι.

Τέλος, στη ΔΕΥΑΚ οι εργαζόμενοι δήλωσαν την ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον καθώς και για την ποιότητα    της παροχής των υπηρεσιών του νερού. Οι υποψήφιοι κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ στις εκλογές, δυναμώνοντας έτσι την αντίσταση στις πολιτικές που θέλουν εμπόρευμα και το νερό και κατακρεουργημένες τις εργασιακές σχέσεις σε όλους τους κλάδους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Ναι στην ανάπτυξη του λιμανιού Θεσσαλονίκης. Όχι στην πώληση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Ναι στην ανάπτυξη του λιμανιού Θεσσαλονίκης. Όχι στην πώληση»

Την αντίθεσή του στην πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε η διαδικτυακή εφημερίδα Egnatiapost και ο σύλλογος εργαζομένων του λιμανιού.
Ο κ. Μπόλαρης κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του, υπογράμμισε «Η άποψη του ΤΑΙΠΕΔ που υποστηρίζει την πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είναι η λάθος άποψη, η λάθος πολιτική. H κυβέρνηση έχει αφήσει μια σειρά τεχνοκρατών να κάνουν τη διαχείριση που αφορά την πώλησή του και αυτή η προσέγγιση αποδεικνύεται εγκληματική. Η χώρα δεν θα βγει από την κρίση επειδή θα βάλει κι άλλους φόρους ή επειδή θα πουλήσει κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία του τόπου».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υποστήριξε πως με την  πώληση του λιμανιού «αποδεικνύεται ένα τεράστιο έλλειμμα στη λειτουργία του κράτους, καθώς τα αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης είναι κρυμμένα πίσω από το ΤΑΙΠΕΔ και  αρνούνται να πάρουν τις ευθύνες για το ρόλο που τους αντιστοιχεί», ενώ έθεσε το ερώτημα για το αν «θα συνεχίσει η κυβέρνηση να κωφεύει και να κρύβεται πίσω από την μιζέρια της λάθος πολιτικής του υπουργείου οικονομικών που έχει γίνει υπουργείο εισπράξεων, χωρίς να προτείνει πολιτική για το σήμερα και το αύριο του τόπου ή θα ακούσει την φωνή των τοπικών φορέων και των πολιτών της Θεσσαλονίκης;»        
Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω» τόνισε την τεράστια γεωστρατηγική σημασία της Θεσσαλονίκης, η οποία μπορεί να γίνει μια σημαντική πρωτεύουσα περιφέρειας της Ευρώπης και υπογράμμισε πως για να έχει αυτόν τον ρόλο χρειάζεται η ανάδειξη του λιμανιού, για τις συνδυασμένες μεταφορές στα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη.
Ο κ. Μπόλαρης είπε χαρακτηριστικά «υπάρχουν δύο προσεγγίσεις στο θέμα του λιμανιού: η μία είναι η άποψη που θέλει την ανάπτυξη του λιμανιού με όλες τις διαστάσεις του και η άλλη είναι η άποψη του ΤΑΙΠΕΔ που λέει ότι πρέπει να πουλήσουμε το λιμάνι για να βρούμε λίγα χρήματα ώστε να τα βάλουμε στην αντιμετώπιση του χρέους. Αυτή η άποψη είναι λάθος, γιατί η χώρα θα βγει από την κρίση όταν οργανώσει ξανά την παραγωγική της βάση. Όταν ακολουθηθούν πολιτικές ανάπτυξης με παραγωγή προϊόντων, τα οποία θα διατεθούν με εξωστρέφεια. Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να διατηρηθούν κρίσιμα σημεία, όπως το λιμάνι Θεσσαλονίκης.»
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κατέληξε πως «Αν πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα από την σημερινή διαδικασία, είναι ότι είμαστε απολύτως αντίθετοι στην λάθος πολιτική της πώλησης των δυνατοτήτων του τόπου που επισπεύδει το ΤΑΙΠΕΔ. Και πρέπει να τους πούμε ότι στην Θεσσαλονίκη, οι φορείς αντιστέκονται ομόφωνα σ' αυτήν την διαδικασία».
"Την ομιλία του κ. Μπόλαρη καθώς και τα πλάνα της σημερινής εκδήλωσης, μπορείτε να την βρείτε στο youtube στην εξής διεύθυνση :


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μ.ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και οι πολίτες πρέπει ν' αποφασίσουν για την ιδιωτικοποίηση ή την παραμονή του κάτω από δημόσιο έλεγχο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Μ.ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και οι πολίτες πρέπει ν' αποφασίσουν για την ιδιωτικοποίηση ή την παραμονή του κάτω από δημόσιο έλεγχο»

"Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, πρώτιστο για την καθημερινή μας ζωή, και δεν μπορεί να είναι είδος προς πώληση. Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία των δήμων και στο κίνημα 'SOSτε το Nερό' που έχει αναπτυχθεί στην Θεσσαλονίκη, για να διασωθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας ενός τόσο πολύτιμου αγαθού. Οι πολίτες πρέπει να πάρουν μέρος στο δημοψήφισμα και να εκφράσουν την άποψή τους", τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης σε παρέμβασή του, κατά την διάρκεια της  συνέντευξης τύπου που διοργάνωσαν οι δήμαρχοι ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει του δημοψηφίσματος για το νερό.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης " συμμετέχω" χαιρέτησε την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα που πήρε η περιφερειακή ένωση δήμων Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το κίνημα 'SOSτε το Νερό’, ως μια πρωτοβουλία  που συνιστά πρόσκληση δημοκρατίας. "Αναφέρεται στην ουσία αυτού που λέμε αυτοδιοίκηση", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόλαρης και κατέληξε πως " καλούνται οι πολίτες που χρησιμοποιούν αυτό το κοινωνικό αγαθό, το νερό, για να πάρουν μια μεγάλη απόφαση. Να τοποθετηθούν στο θέμα της ιδιωτικοποίησης ή της παραμονής του κάτω από δημόσιο έλεγχο. Δείκτης στην απόφαση αυτή μπορεί να είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Οι ευρωπαϊκοί λαοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν το νερό κάτω από τον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο. Τα λίγα πειράματα που έγιναν για ιδιωτικοποίηση του νερού απέτυχαν και το νερό ξαναπέρασε κάτω από τον δημόσιο έλεγχο". 

ΗΜΕΡΕΣ ΕΑΜοκρατίας ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ (Γ).


                                                                                            Αντώνης Ι. Ζαρκανέλας (Δρ)
                                                                                                                          τ. Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης
                                                                                                                          Νομαρχίας Θεσσαλονίκης   

Τέλη Νοεμβρίου 1944 μαζεύουν οι ΕΑΜίτες από την περιοχή της Κατερίνης καμιά ογδονταριά πολίτες. Τους οδηγούν στην αποθήκη του Παπακώστα. Μεταξύ των κρατουμένων ήταν: Οι Βασιλειάδης Αθ. (Βουλευτής), Ταβαντζής Β. (μετέπειτα Δήμαρχος Κατερίνης), Κόκκινος (Οδοντίατρος) και πολλοί άλλοι. Τους κρατούν στην αποθήκη του Παπακώστα για περίπου δύο εβδομάδες και μετά τους μεταφέρουν στο Σανατόριο της Ιεράς Μονής Πέτρας όπου είναι οι φυλακές του ΕΑΜικού κράτους. (Δαρίβας). Εκεί οι συγκεκριμένοι παρέμειναν για περίπου τέσσερις μήνες, μέχρι μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας η οποία υπογράφθηκε στις 12 Φεβρουαρίου και προέβλεπε απελευθέρωση όλων των κρατουμένων. Μαρτυρίες φυλακισμένων αυτής της περιόδου αναφέρουν ότι στις Φυλακές του Σανατορίου της Ιεράς Μονής Πέτρας μεταφέρονταν από ολόκληρη την Μακεδονία. Εκατοντάδες μεταφέρθηκαν από εδώ για να δικαστούν στην Βέροια, Έδεσσα, Κοζάνη κλπ., αλλά ποτέ δεν έφθασαν στις αίθουσες δικαστηρίων, αλλά ούτε και στα σπίτια τους.
Αναφέρει σχετικά Κατερινιώτης που συνελήφθη με τους παραπάνω και οδηγήθηκε στο Σανατόριο: «Στο πρωινό προσκλητήριο ο «στρατοπεδάρχης» φωνάζει επτά ονόματα μεταξύ των οποίων και το δικό μου. Και μας ενημερώνει ότι το επόμενο πρωί θα μας μεταφέρουν στην Βέροια για να δικαστούμε. Την άλλη το πρωί περιμένει ένα καμιόνι. Οι επτά είμαστε συγκεντρωμένοι, περιμένοντας. Φωνάζει όλα τα ονόματα εκτός από το δικό μου. «Εσύ θα μείνεις. Θα πας με την επόμενη αποστολή». Ανεβαίνουν οι άνθρωποι στο καμιόνι που, σε λίγο, ξεκινάει για την Βέροια. Κατά τις ένδεκα έρχονται από την Κατερίνη η γυναίκα μου με την αδελφή μου. Με επισκέπτονταν σχεδόν κάθε εβδομάδα, με τα πόδια. Εγώ ήμουν χαρούμενος που δεν με πήραν στην Βέροια. Αυτές είναι και οι δυο τους ανήσυχες, στενοχωρημένες, φοβισμένες, τρομαγμένες. «Τι συμβαίνει; Έπαθε τίποτα η μικρή;» ρωτάει την γυναίκα του για την κόρη τους. «Όχι. Όχι». Όταν έμειναν μοναχοί, του λένε: «Τώρα που ερχόμασταν εδώ παρακάτω πάνω στο δρόμο είδαμε γδαρσίματα πάνω στο δρόμο, σαν να έσερναν τσουβάλια και αίματα. Πήγαμε στην άκρια του δρόμου και στο απότομο πρανές μέσα στα δέντρα, στους θάμνους ήταν πεταμένα τα σώματα πέντε - έξη σκοτωμένων. Φοβηθήκαμε και ήρθαμε με μια ανάσα». 
Τον πατέρα του, επειδή δεν ήθελε να ανεβεί στο βουνό αντάρτης, τον είχαν στο μάτι τους οι κομματικοί του χωριού, στον Μοσχοπόταμο, αναφέρει ο καθηγητής Βαρμάζης στο βιβλίο του «Δύσκολα Χρόνια στην Πιερία»: «Ο πατέρας μου, λέει, άνθρωπος καλοσυνάτος και απονήρευτος, ράφτης στο επάγγελμα και ιεροψάλτης στον Άγιο Γεώργιο, βενιζελικός τότε και κεντρώος αργότερα στις πολιτικές του πεποιθήσεις, φάνηκε διορατικός ή στάθηκε τυχερός… και έφυγε στην Κατερίνη… γιατί σίγουρα θα τον σκότωναν αν τον έπιαναν οι αντάρτες». Πρέπει να ήταν Σεπτέμβριος του 1944 όταν ο πατέρας του ανέβηκε στο χωριό… Διηγείται ο Βαρμάζης: «Ένα απόγευμα όμως τον φώναξαν με τηλεβόα από την Πετρουλιά να κατέβει από τις Γούρνες στο χωριό. Το χωριό το διοικούσε τότε λαϊκή επιτροπή από μέλη του τοπικού ΚΚΕ (Λύρας Β., Φίδαρος Δ., Τσιαμπουρής Δ., Τζάγκας Δ.). Η επιτροπή έκρινε ένοχο τον πατέρα μου. Τον έστειλαν φυλακή πρώτα στις αποθήκες του Παπακώστα στην Κατερίνη και από εκεί στο Σανατόριο της Μονής Πέτρας Ολύμπου. Εκεί έμεινε ως τον Δεκέμβρη. Λίγο μετά τα Δεκεμβριανά τον αποφυλάκισαν, γύρισε για λίγο στο χωριό και του πρώτους μήνες του 1945 έφυγε για την Κατερίνη, να δουλέψει την τέχνη του, τη ραπτική» (σελ. 69). Γιατί τον ταλαιπώρησαν τον απλό αυτόν τον φιλήσυχο, νοικοκύρη άνθρωπο; Γιατί: «Με τέσσερα μικρά παιδιά και γέρους γονείς ο πατέρας μου δεν δέχτηκε να πάρει όπλο και να βγει στο βουνό. Δέχτηκε όμως μαζί με άλλους χωριανούς να τροφοδοτούν τους αντάρτες, αλλά αυτό δεν ικανοποιούσε τον Λύρα και τους άλλους. Αν οι αντάρτες τον έπιαναν, σίγουρα θα τον σκότωναν, γιατί ο Λύρας τον μισούσε» (Βαρμάζης, σελ. 59). Τόσο ΑΠΛΑ…  
Πραγματοποιούνταν τακτικά έρανοι για τον αγώνα. Προσέφεραν, άλλοι από ιδεολογία, άλλοι για να φανούν, άλλοι γιατί έπρεπε να δώσουν και άλλοι, οι περισσότεροι, γιατί θα τους έβαζε στο μάτι η «οργάνωση». Μου έλεγε ένας υπεύθυνος του ΕΑΜ, που είχε σημαντικό πόστο τότε στην Νότια Πιερία, πως είχε γίνει  το 1942 ή το  1943 ένας έρανος κοσμημάτων, τιμαλφών κλπ.  Συγκεντρώθηκαν βραχιόλια, δακτυλίδια, σκουλαρίκια, ρολόγια κλπ. Αυτά όλα παραδόθηκαν στην επιτροπή του ΚΚΕ για τον «αγώνα». Μεταξύ αυτών ήταν και ένα δακτυλίδι χρυσό και περίτεχνο, ακριβό ως φαίνεται το οποίο είχε προσφερθεί από γνωστή οικογένεια κομμουνιστών τότε, αριστερών αργότερα, της Κατερίνης. Γραμματέας του ΚΚΕ της Περιφέρειας Κατερίνης ήταν κάποιος με το ψευδώνυμο Μιλτιάδης. Το πραγματικό του όνομα, από τότε δεν το ξέραμε. Ούτε και τώρα, όμως, το ξέρω. Ήταν καπνεργάτης από τον Βόλο,  και είχε κάνει και εξόριστος στην Ακροναυπλία, νομίζω. Αυτού το όνομα ακούγαμε ως ανώτερου στην περιοχή μας. Υπάρχει ένα περιστατικό γι αυτόν που είναι χαρακτηριστικό και δείχνει τον τρόπο που οι κομματικοί, ψηλά, έβλεπαν «τον αγώνα». Την περίοδο αυτή έγινε κάποια κοινωνική εκδήλωση κομματικών και βρέθηκαν και μέλη της οικογένειας των Κατερινιωτών που δώρισαν μεταξύ άλλων και  ένα ακριβό, περίτεχνο και προπαντός οικογενειακό κειμήλιο. «Ένα δακτυλίδι με μια πέτρα να…». Και βλέπει ο ένας ο αδελφός να φοράει το δακτυλίδι της αδελφής τους η φιλενάδα του Μιλτιάδη…!
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΒΑΡΜΑΖΗΣ, Ν. (2002). ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ. Εκδόσεις ΜΑΤΙ.
ΔΑΡΙΒΑΣ, Π.,  (2010). ΕΙΚΟΝΕΣ ΖΩΗΣ. Ιδιωτική Έκδοση.

ΕΚΤΡΟΠH ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ. Τρία πραξικοπήματα μέσα σε ένα μήνα!

Ζούμε την απόλυτη χούντα. Μέσα σε ένα μήνα, αποκαλύφθηκαν σκάνδαλα που δεν αντέχει μια δημοκρατία. Όμως, παραμένουν ατσαλάκωτοι στα γραφεία τους και στα τηλεπαράθυρά τους.

Ζούμε σε περίεργη εποχή. Το νου σας…

Απόφαση – σκάνδαλο  [στις 28 Φεβρουαρίου]

Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει μια απόφαση, που δεν μπορεί να εκδίδεται σε μια δημοκρατία!
                                Αποτελεί ντροπή για το δικαστικό σώμα και
                                          προσβολή για το πολίτευμα.

Για να ξεπουλήσουν πάμφθηνα τη δημόσια περιουσία, έφτασαν να βγάλουν απόφαση που λέει ότι «η συναλλακτική δράση του ΤΑΙΠΕΔ δεν υπόκειται στην αρχή της νομιμότητας»! 

Δηλαδή, το ΤΑΙΠΕΔ πλέον μπορεί να ξεπουλά δημόσια περιουσία και παράνομα! (Με εντολή Σαμαρά…)



Ψήφισαν μια έκθεση… που δεν υπάρχει (ακόμα)  [στις 30 Φεβρουαρίου]

Ψήφισαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μια έκθεση ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!

Εξαπατώντας την ελληνική κοινωνία και το κοινοβούλιο, η κυβέρνηση πέρασε τις απαιτήσεις της διαπλοκής σε ένα άρθρο. Παρά την αποκάλυψη από Το ΧΩΝΙ και παρά τις προτάσεις δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εντολή ήταν: «Τα μέτρα να περάσουν ό,τι και να λένε οι Έλληνες»



Ομολογία Μπαλτάκου  [στις 2 Απριλίου]

«Ο ανακριτής δεν είχε κανένα στοιχείο. Κανένα»

Ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης ομολόγησε στην κρυφή κάμερα του Κασιδιάρη ότι ο Σαμαράς μεθόδευσε τη φυλάκιση των πολιτικών του αντιπάλων για να παραμείνει στην εξουσία.
Αυτό κανονικά λέγεται «χούντα». Στο Χάρβαρντ;

«Έρχονται και νέα βίντεο» απειλεί η Χρυσή Αυγή!  Ποιος είναι ο επόμενος;


ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ Το ΧΩΝΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - στα περίπτερα όλης της χώρας μέχρι τη Δευτέρα

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟ Το ΧΩΝΙ



Έρευνα: Μας κάνουν νοικάρηδες στο σπίτι μας!


Όλα τα ένοχα μυστικά του νέου «κώδικα ρύθμισης κόκκινων δανείων», που φέρνει ο Χατζηδάκης.
  • Προβλέπεται διαγραφή μέρους του χρέους, αν ο δανειολήπτης παραχωρήσει το σπίτι σου στην τράπεζα! Αν θέλει να το ξαναγοράσει, θα πρέπει να ξαναδανειστεί.
  • Αν ο δανειολήπτης δεν συναινέσει στις προτάσεις και τους όρους, που μονομερώς θα του θέσει η τράπεζα, θα θεωρηθεί «μη συνεργάσιμος» και θα υποστεί τις έννομες συνέπειες.
  • Δεν είναι απαραίτητο να ενημερωθεί ο δανειολήπτης ότι ενεγράφη αναγκαστική προσημείωση υποθήκης στο ακίνητο του ούτε υποχρεούται η τράπεζα να του το κοινοποιήσει.
  •  
Ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς, ειδικός στα τραπεζικά, αναλύει όλο το σχέδιο και συμβουλεύει:  

• Τι πρέπει να προσέξετε
• Ποιες παγίδες πρέπει να αποφύγετε
• Πώς να σώσετε το σπίτι σας!
• Ποια είναι η καλύτερη λύση για να ρυθμίσετε το δάνειό σας


Και ακόμη Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής…

«Το 62% των Ιρλανδών έχασαν το σπίτι τους»

Το ΧΩΝΙ δημοσιεύει την ομιλία του Κεντρικού Τραπεζίτη της Ιρλανδίας, Patrick Honohan, σχετικά με τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής εφαρμογής του ιρλανδικού μοντέλου στα στεγαστικά δάνεια της χώρας.
Οι τράπεζες έκαναν ό,τι ήθελαν. Τα αποτελέσματα στην κοινωνία είναι δραματικά. Διαβάστε τι μας περιμένει…

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Κατερίνη 04-04-2014 ΑΔΕΔΥ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


H E.Γ. του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πιερίας καλεί όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Δημοσίου Τομέα, να συμμετέχουν δυναμικά και να στηρίξουν με την μαζική συμμετοχή τους την 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Απρίλη 2014,
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ
Τις απολύσεις σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα
Την κατάρρευση συντάξεων και ταμείων
ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

·        Καλούμε τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του Ιδιωτικού Τομέα, τους Επαγγελματικούς και Κοινωνικούς Φορείς να δημιουργήσουμε ένα κοινό απεργιακό και αγωνιστικό μέτωπο απέναντι σε μία πολιτική που μας πλήττει όλους.
·        Καλούμε κάθε εργαζόμενη, εργαζόμενο, του Δημοσίου ή του Ιδιωτικού Τομέα, ελεύθερο επαγγελματία, μικρομεσαίο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο και νέα να στηρίξει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
·        Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού Πιερίας σε συγκέντρωση στις 09-04-2014 και ώρα 10:30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης .
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ  ΔΟΥΛΕΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ….ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...!
Για την  Ε.Γ του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πιερίας
Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν.Γραμματέας

Στέφανος Παπακώστας                                  Σταύρος Σαρηγιαννίδης 

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε η υποδοχή του Νέου Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. Γεώργιου στα όρια του Δήμου Πύδνας Κολινδρού υπό τον Δήμαρχο κ. Ευαγγέλου Πολύζου, της Αντιδημάρχου κ. Ξανθίππης Βασιλειάδου, του αντιπροέδρου του Δ.Σ. κ. Γιώργο Μιάουρα και του Προέδρου της Τ.Κ. Λιβαδίου κ. Αθανάσιου Ακρίβου. Ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου έγινε η υποδοχή έμπροσθεν του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Κολινδρού υπό του Δημάρχου, των τοπικών αρχών, του Ι. Κλήρου και του λαού.
Στη συνέχεια η πομπή κατευθύνθηκε προς τον Καταχά και κατέληξε στην έδρα του Δήμου, στο Αιγίνιο, όπου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής, παρουσία του τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, του αρχιερέα Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας Σεβασμιώτατου κ. Παντελεήμονος , ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου, του πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης, Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Λεονιάδη, του κλήρου, των αρχών, της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφίας Μαυρίδου, του Βουλευτή κ. Δημήτριο Χριστογίαννη και του λαού του Δήμου μας έγινε η υποδοχή του Νέο Ποιμενάρχη μας.
Στην κεντρική πλατεία ο Μητροπολίτη προσφωνήθηκε από τον Δήμαρχο και αντιφωνήθηκε από τον Νέο Μητροπολίτη, οι δε πιστοί βροντοφώναξαν ΑΞΙΟΣ.
Η πομπή κατευθύνθηκε προς τον Ι.Ν. Κοιμ. Θεοτόκου, όπου έγινε η τελετή της ενθρονίσεως. Τον κ. Γεώργιο προσφώνησε ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο τοποτηρητής της Μητροπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος και ο αρχαιότερος εν’ ενεργεία Ιερέας του Αιγινίου πατήρ Ηλίας Γκοτσίδης.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος εκφώνησε τον εμπνευσμένο ενθρονιστήριο λόγο, όπου και ανήγγειλε την ίδρυση της πρώτης Αρχιερατικής Περιφέρειας η οποία θα αποτελεί τα διοικητικά όρια του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, ως αρχιερατικός επίτροπος επιλέχθηκε ο Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Ηλία Γκοτσίδης.
 
ΑΞΙΟΣ!!!




















«Δίον – Όλυμπος |ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» Δημοτική Παράταξη Δήμου Δίου – Ολύμπου Υπ. Δήμαρχος Γεώργιος Φαρμάκης




Λιτόχωρο Δίου – Ολύμπου, 4 Απριλίου 2014_

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η δημοτική παράταξη «Δίον – Όλυμπος | Συνδυασμός Ευθύνης», με επικεφαλής τον υπ. Δήμαρχο Γεώργιο Φαρμάκη, ανακοινώνει ότι:
  • Μετά το Πάσχα και σε ημερομηνία που από το Γραφείο Τύπου θα οριστεί, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προεκλογική συνάντηση -ομιλία του «Συνδυασμού Ευθύνης»
  • Αμέσως μετά την πρώτη συνάντηση θα διανεμηθεί στα τοπικά ΕΗΜΕ αναλυτικό πρόγραμμα προεκλογικών συναντήσεων – ομιλιών του υποψηφίου δημάρχου.
Η πορεία προς τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου οφείλει να αποτελεί για όλους μας, μια διαδικασία που θα διέπεται από ωριμότητα και σοβαρότητα. Τουλάχιστον για τη δημοτική παράταξη «Δίον – Όλυμπος | Συνδυασμός Ευθύνης» και για τον επικεφαλής – υπ. Δήμαρχο Γεώργιο Φαρμάκη αυτό αποτελεί προτεραιότητα.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία,
Το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης
«Δίον – Όλυμπος | Συνδυασμός Ευθύνης»
--
____________________________________________________________

Η χορωδίες Ι.ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ και ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ παρουσιάζουν θρήνους της Μ.Εβδομάδας


ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Απόστολος Τζιτζικώστας» του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ κ. ΡΕΧΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ




Φίλες και φίλοι,
Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείχνεται όλα αυτά τα χρόνια εκλέγοντάς με στη θέση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης αλλά κυρίως διότι στηρίζετε όλες τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε ως Διοικητικό Συμβούλιο είτε σε τοπικό είτε σε πανελλαδικό επίπεδο. Εξάλλου, από τη θέση αυτή έχω αποδείξει την αγωνιστικότητά μου για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων της επιχειρηματικότητας και των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων αλλά και την ενεργή στήριξή μου στα προβλήματα και άλλων κοινωνικών ομάδων της περιοχής μας.
Την τόσο δύσκολη για όλους μας περίοδο που διανύουμε τα τελευταία χρόνια με τη χώρα μας να διέρχεται μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις των νεότερων χρόνων, απαιτεί από όλους μας να δραστηριοποιηθούμε και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για εμάς, τις οικογένειές μας και τον τόπο μας.
            Η οικονομική κρίση έχει πλέον μεταβληθεί σε κοινωνική – ανθρωπιστική, έχοντας πλήξει όλες τις κοινωνικές ομάδες και έχει επιφέρει μεγάλο πλήγμα στους θεσμούς που διέπουν μια δημοκρατική χώρα όπως είναι η δική μας. Στο τέλος όμως πλήττεται η ίδια η δημοκρατία μας, η αρχαιότερη της Ευρώπης. Παρόλα αυτά η Ελλάδα μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξελίσσεται, αλλάζει μορφή και δημιουργεί καινούργιους θεσμούς, όπως είναι αυτός των Περιφερειών και των διευρυμένων Δήμων. Η εφαρμογή του Καλλικράτη στους αυτοδιοικητικούς φορείς ξεκίνησε όχι τόσο συγκροτημένα και οργανωμένα όπως θα έπρεπε, λειτούργησε έχοντας πολλά κενά και ασάφειες κυρίως σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες που θα είχε ως νέος θεσμός αλλά και σε προβλήματα χρηματοδότησης.
Παρόλα αυτά η απερχόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον κ. Τζιτζικώστα το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά για το Νομό μας με την κ. Μαυρίδου Σοφία ως Αντιπεριφερειάρχη, πέτυχε τους σκοπούς της με την ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλους τους τομείς και την Περιφέρεια με την υψηλότερη απορρόφηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ήδη με το νέο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης ΕΣΠΑ έχουν εγκριθεί για την Περιφέρειά μας 1,3 δισ. Ευρώ. Εάν λάβουμε την εντολή από τους συμπολίτες μας να αναλάβουμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου, δεσμεύομαι προσωπικά πως μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρίδου και τους υπόλοιπους συμβούλους, να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Πιερία μας. Χωρίς να έχουμε κομματικές υποχρεώσεις και αγκυλώσεις, ελεύθεροι από όλα αυτά για να λειτουργήσουμε με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον του τόπου μας.
            Σας ζητώ να μου δώσετε την ανάλογη δύναμη με την ψήφο σας για να αγωνιστώ για την Πιερία μας, όπως άλλωστε κάνω τα τελευταία χρόνια από τη θέση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης και του μέλους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας, αγωνιζόμενος για τα τεράστια προβλήματα των εμπόρων - επιχειρηματιών και την επιβίωση των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων.
            Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρίδου για την εμπιστοσύνή τους, επιλέγοντάς με ως υποψήφιο στις επερχόμενες εκλογές με το συνδυασμό «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας μας της Κεντρικής Μακεδονίας.
            Για εμένα προσωπικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η εκλογή μου στη θέση του συμβούλου είναι μια νέα πρόκληση όπου θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε. Για να πετύχουμε όλοι μαζί για τον τόπο μας. Τον τόπο που δραστηριοποιούμαστε και ζούμε.
            Σας ευχαριστώ πολύ.

            Ρέχας Κωνσταντίνος

Δεν ξεχνάμε! Την Κυριακή έχουμε και πάλι καθαρισμό!



Σας προσκαλούμε στον τρίτο και τελευταίο για φέτος εθελοντικό καθαρισμό στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα που θα γίνει στην παραλία Αλυκών Κίτρους, την ερχόμενη Κυριακή 6 Απριλίου. Το ραντεβού είναι στις 10 το πρωί, στην είσοδο της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές ΑΕ.
Βάζουμε γάντια και σακούλες, βάλτε λίγο κέφι και ενθουσιασμό! Σας περιμένει ένα δωράκι – έκπληξη!
Η περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Natura 2000. Η ζώνη των αμμοθινών που μεσολαβεί μεταξύ της θάλασσα και της λιμνοθάλασσας Αλυκών Κίτρους είναι μια περιοχή σημαντική για τη χλωρίδα και τα ερπετά, κυρίως όπως για την μεσογειακή χελώνα, καθώς εδώ υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς στην Ευρώπη.
Μαζί μας θα είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός  Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου Πιερίας, οι Τρίτωνες Κατερίνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Αλέξανδρος Υψηλάντης και οι σπουδαστές του Κολεγίου Αλέξανδρος Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, σε συνεργασία με το Δήμο Πύδνας - Κολινδρού
Χάρτες πρόσβασης και οδηγίες στο www.axiosdelta.gr, τηλ 2310 794811.

 Αν έχει ψιλόβροχο θα είμαστε εκεί, αν βρέχει καταρρακτωδώς θα μείνουμε σπίτια μας…. 


--

Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"

Κυριακή 6 Απριλίου, επίδειξη χορτοφαγικών συνταγών

Την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, 12πμ στον χώρο μας (στην οδό Μαραθώνος και Λαχανά γωνία) μέλη της "Μητέρα Γης" θα παρασκευάσουμε χορτοφαγικές συνταγές, υγιεινά φαγητά και γλυκά ( κεφτεδάκια από φακές, κέικ σοκολάτας και κέικ με ταχίνι, ωμό υποκατάστατο κρέμας γάλακτος με κουκουνάρια και κάσιους, ωμό επάλειμμα χαρουπιού και σοκολάτας, μους σοκολάτας με αβογκάντο, και εναλλακτική κρέμα καρμπονάρας ).
Θα τα γευτούμε και θα μας δοθεί η ευκαιρία να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας και να εμπλουτίσουμε τις συνταγές στην κουζίνα μας. Η ποικιλία σε χορτοφαγικές συνταγές είναι μεγάλη αρκεί να αφήσουμε την φαντασία μας να δημιουργήσει.
Παρακάτω σας προτείνουμε λινεόφετες αντί για αυγόφετες που είναι πλούσιες σε ω3
Υλικά:
  • 1 κουταλιά σούπας λιναρόσπορο
  • 1 κούπα νερό
  • φυτικό γάλα προαιρετικά
  • σκόνη κουρκουμά
  • μπαχαρικά της αρεσκείας σας
  • αλάτι σκέτο ή με βότανα
  • ψωμί σε φέτες

Βράζουμε  1 κουταλιά σούπας λιναρόσπορο  με  μία κούπα νερό σε κατσαρολάκι μέχρι να γίνει ζελέ. Σε αυτό το πηκτό ζελέ που είναι όπως το ασπράδι του αυγού χτυπάμε το φυτικό γάλα, τον κουρκουμά ( του δίνει το χρώμα του κρόκου και ωραία γεύση) και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε μία μία τις φέτες να εμποτιστούν με το υλικό μας. Τα ψήνουμε σε λαδωμένο οικολογικό αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ή στον φούρνο σε λαδωμένο ταψί.

Ο λιναρόσπορος είναι τροφή πλούσια σε ω3. Προστατεύει την καρδιά, μειώνει την χοληστερίνη, έχει αντικαρκινική δράση, είναι αποχρεμπτικός και ενισχύει το αμυντικό σύστημα.
Ο κουρκουμάς, κιτρινόριζα ή turmeric έχει αντιφλεγμονώδη δράση ανάλογη της κορτιζόνης, είναι ωφέλιμο στην οστεοαθρίτιδα,  έχει αντικαρκινική και αντιβακτηριδιακή  δράση, μειώνει την χοληστερίνη και έχει ωφέλιμη επίδραση σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Ζελέ μαλλιών από λιναρόσπορο
Το ζελέ του λιναρόσπορου μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε σγουρά μαλλιά για ωραίες μπούκλες, για λάμψη και ενυδάτωση. Μπορούμε να προσθέσουμε λεμόνι ή αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας.

Σμούθι :
  • 2 μπανάνες
  • 2 μήλα γλυκά (αφαιρούμε τα κουκούτσια)
  • 200 γρ. φράουλες
  • Μισό ποτήρι νερό
  • προαιρετικά λίγη αγαύη
  • λίγη κανέλα
  • 2 παγάκια αν έχουμε δυνατό μπλέντερ


--
Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"

Οι αγώνες των ομάδων του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης 
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Οι αγωνιστικές ομάδες του Πιερικού Αρχελάου αυτό το Σαββατοκύριακο  συμμετέχουν στα παρακάτω επίσημα πρωταθλήματα:

-          Ανδρικό – Β΄ Εθνική - Β΄ όμιλος, Β΄ γύρος, 10η αγωνιστική. Κυριακή 6.4.2014, ΔΑΚ Πεύκων Θεσσαλονλικης, ώρα 17,00 / ΑΣ Μαχητές Δόξας Πεύκων - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος. 
-          Γυναικείο – Τελική φάση – Α΄ κατηγορία, Β΄ γύρος, 4η αγωνιστική. Κυριακή 6.4.201, Κλειστό γυμναστήριο Έδεσσας, ώρα 16,00 / ΓΑΣ Έδεσσας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.
-          Παίδων – Τελική φάση, Β΄ γύρος, 4η αγωνιστική. Κυριακή 6.4.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 12,00 /  ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΕΓΣ Ζαφειράκης Νάουσας..
-          Μίνι αγοριών – Τουρνουά, Β΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Σάββατο 5.4.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης,  ώρα 20,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΓΕ Πιερίας. 
-          Μίνι αγοριών – Τουρνουά, Β΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Κυριακή 6.4.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης,  ώρα 1000 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 2 – ΓΑΣ Βαφύρας και 
-          Μίνι κοριτσιών – Τουρνουά, Β΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Σάββατο 5.4.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 14,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΓΕ Πιερίας.