ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Νίκος Μίχος: «Βόμβα» για δωροδοκία ύψους 180.000€ από τη Νέα Δημοκρατία -

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο προσκήνιο μετά την δημοσίευση του επίμαχου βίντεο από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.
mixos33-600x358
Αυτή τη φορά ο έτερος βουλευτής της Χ.ΑΝίκος Μίχος, έριξε νέες βόμβες σε βραδινή εκπομπή, μιλώντας για πρόσθετες προσπάθειες δωροδοκίας στελεχών από τη ΝΔ: «Με πλησίασαν τον Μάιο του 2012, όταν ήταν να κατέβω για βουλευτής. Γνώριζαν την άθλια οικονομική μου κατάσταση και το άνοιγμά μου. Κύριος με καθωσπρέπει εμφάνιση, μου πρότεινε βάση 180.000 ευρώ και επιπλέον χρήματα για να καλυφθούν τα χρέη μου. Τον έστειλα στο διάολο και τον πλάκωσα στο ξύλο, τον τσάκισα, αντί να τον στείλω στον εισαγγελέα. Νόμισαν ότι πουλιόμαστε. Αλλά δεν μας είχαν καταλάβει».


- See more at: http://arouraios.gr/2014/04/nikos-mixos-vomva-gia-dorodokia-ipsous-180000-euro-apo-ti-nd/#sthash.SaHAPlFm.dpuf

Ο Γ. Μιχελογιαννάκης διάβασε λέξη προς λέξη το νέο μνημόνιο. Διαβάστε τι βρήκε! -

Δεν ξέρουμε εάν όλοι οι βουλευτές κατάφεραν να διαβάσουν το πολυνομοσχέδιο – νέο μνημόνιο, αλλά υπάρχει τουλάχιστον ένας που όχι μόνο ισχυρίζεται ότι το διάβασε λέξη προς λέξη, αλλά έστειλε και τις παρατηρήσεις του στον Τύπο.
mnimonio-6257
Ο λόγος για τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη το οποίος με μακροσκελή του ανακοίνωση, επισημαίνει τα ακόλουθα ανά θεματική ενότητα:
Α) Τράπεζες
Η τράπεζα της Ελλάδος προσδιορίζει το έλλειμμα της κάθε τράπεζας και της ζητάει να υποβάλει σχέδιο αναδιάρθρωσης, κατόπιν αποφασίζει αν θα υποβάλει η τράπεζα αίτημα για κεφαλαιακή ενίσχυση στο ΤΧΣ. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με την σειρά του, κάνει μια συμφωνία πλαίσιο με την τράπεζα για την εφαρμογή υποχρεωτικών μέτρων και συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.
Η ενίσχυση του ΤΧΣ είναι με έκδοση κοινών μετοχών ή με την έκδοση υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολόγων, ενώ απαιτεί την συμμόρφωση με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις.
Τα μέλη του ΤΧΣ απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη, έτσι αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι ότι χαρίζουν τις τράπεζες σε διαπλεκόμενα συμφέροντα. Η στήριξη, βέβαια, του ΤΧΣ στις αποφάσεις των τραπεζών για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, γεννά πληθώρα ερωτηματικών, καθώς οι υπόνοιες και οι υποψίες πολλών, ότι όλα έγιναν μόνο και μόνο για να χαρίσουν τις τράπεζες σε ξένα funds, μάλλον βγάνουν αληθινές.
Β) Ασφαλιστικές εισφορές
Οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, που θα ισχύσουν από τον Ιούλιο, θα επιφέρουν μείωση των οικογενειακών επιδομάτων κατά 50%.
Γ) Μισθοί
Με μικρότερο μισθό οι προσλήψεις των μακροχρόνιων ανέργων
Για τους μακροχρόνιους άνεργους ο μισθός αυξάνεται 5% για κάθε τριετία
Θα υπάρχει επίσης αποτέλεσμα της ανώμαλης τριγωνικής σχέσεις εργοδότης –εργαζόμενος- εταιρίες απασχόλησης να μην υπάρχει κανένα δικαίωμα στον εργαζόμενο δηλαδή θα παίρνει 1 μισθό χωρίς προοπτική ποτέ προσαύξησης.
Μετά το 2017 θα καταργηθούν τελείως και οι τριετίες .
Όσο αφορά το ΕΚΑΣ φανταστείτε ότι αυτός που θα παίρνει σύνταξη 700 ευρώ θα παίρνει ΕΚΑΣ 30 ευρώ.
Δ) Επικουρικές Συντάξεις – Κύριες Συντάξεις – Αυτοαπασχολούμενοι – Αγρότες
Η κατάργηση των 24 κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν επικουρικά ταμεία και ταμεία πρόνοιας μαζί με την θεσμοθέτηση του κεφαλαιοποιητικού συστήματος οδηγούν σε θάνατο τις επικουρικές συντάξεις.
Τα ταμεία θα στερηθούν περισσότερα από 1,5 δις ευρώ. Η μείωση στις επικουρικές συντάξεις θα είναι της τάξεις 25% ,χωρίς να υπολογίζονται σε αυτή και τα ελλείμματα από την διακοπή των κοινωνικών πόρων.
Σε κίνδυνο τίθενται και οι κύριες συντάξεις καθώς μειώνονται οι πόροι του ασφαλιστικού κεφαλαίου αλληλεγγύης των γενεών.
Αυτοαπασχολούμενοι :Ουσιαστικά το πολυνομοσχέδιο τους κυνηγάει μια και θεωρεί καθυστερούμενες τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ με την πάροδο μόλις ενός μήνα.
Το αυτό ισχύει και για τους αγρότες όσο αφορά την καθυστερούμενη δόση. Αυτό σημαίνει ότι όποιος αγρότης χρωστά στον ΟΓΑ για να λάβει επιδότηση πρέπει να πληρώσει τα χρέη του διαφορετικά αυτά θα παρακρατούνται από τις επιδοτήσεις .
Είδη οι τελωνειακοί και οι εφοριακοί έχουν μια μείωση από 15-40%.
Ε) Φορολογία
Να έχουμε υπόψη μας ότι στην φορολογική μας δήλωση τώρα θα μπουν ουσιαστικά 5 φόροι
1. Φόρος εισοδήματος
2. Φόρος αλληλεγγύης
3. Φόρος επιτηδεύματος
4. Φόρος πολυτελείας και από τον Ιούλιο ΕΜΦΙΑ
Επίσης θα μπαίνει φόρος υπεραξίας από το 1995 και μετά για τα ακίνητα.
ΣΤ) ΟΟΣΑ
Από τις προτάσεις του ΟΟΣΑ υιοθετούν το 82% σε ένα 8% γίνονται αλλαγές και ένα 5% το χειρίζεται το υπουργείο οικονομικών με την εξέταση των εισφορών υπέρ τρίτων .Να έχουμε υπόψη μας ότι ο ΟΟΣΑ έδωσε ως εργολαβία την μελέτη αυτή στο ΙΟΒΕ με αμοιβή 600.000 ευρώ και έδωσε επίσης 300.000 ευρώ σε 5 Έλληνες δικηγόρους και οικονομολόγους, επίσης η έκθεση αυτή δεν έχει εγκριθεί από την High level commitee .
• ΦΑΡΜΑΚΑ
1) Καταργούνται οι ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων
2) Αίρεται η απαγόρευση της συστέγασης φαρμακείων με άλλα καταστήματα
3) Επιτρέπεται σε φαρμακοποιούς να ιδρύουν περισσότερα του ενός φαρμακεία
4) Καταργείται το ελάχιστο ποσοστό 50% που πρέπει να κατέχει ο αδειούχος φαρμακοποιός στην εταιρία
5) Καταργείται το ελάχιστο εμβαδόν σε συστέγαση
6) Το φαρμακείο θα μπορεί να λειτουργεί επιπλέον ώρες πέραν της εφημερίας
7) Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής θα μπορούν να πουλιούνται και μέσο ιντερνέτ
• ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
Αλλάζει το καθεστώς διάθεσης των προϊόντων καπνού.
Το 85% των άμεσων φόρων παίρνονται από τα τσιγάρα.
Το κέρδος τους είναι 3% σε κάθε πακέτο
Καταστρατηγείται η γνωμοδότηση της κεντρικής διοίκησης του κράτους
• ΒΙΒΛΙΑ
Οι λιανέμποροι δεν μπορούν να κάνουν έκπτωση πάνω από 10% για τα λογοτεχνικά βιβλία πρώτης έκδοσης για 2 χρόνια
• ΚΥΡΙΑΚΕΣ
Προαιρετική λειτουργία για όλες τις Κυριακές πιλοτικά για τρεις τουριστικές περιοχές .
Φόβος να χαθούν όλες οι Κυριακές.
• ΨΩΜΙ
Επιτρέπεται η πώληση ψωμιού σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών εκτός από τα κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία και περίπτερα.
Δηλαδή, καταστρέφουν το επάγγελμα του αρτοποιού.
• ΓΑΛΑ
Έχουμε το γάλα ημέρας, του οποίου η διάρκεια συντήρησης του δεν υπερβαίνει τις 2 μέρες, το παστεριωμένο γάλα και το γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας.
Δηλαδή, καταστρέφουν την κτηνοτροφία.
• ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Δίνεται η δυνατότητα διαδικτυακών τουριστικών γραφείων με ίδιες υπηρεσίες όπως τα τουριστικά γραφεία.
Το απρόσωπο δυστυχώς θα κοστίσει.
Ζ) Προτάσεις για τα φωτοβολταϊκά που με το πολυνομοσχέδιο καταστρέφεται ο μικροεπενδυτής
1) Οφείλουμε μεγαλύτερη μείωση ιδίως για αυτά τα μεγαλύτερα των 5mw.
2) Αν υπάρξει νέο έλλειμμα να μην το επιβαρυνθούν τα υπάρχοντα έργα αλλά μόνο τα νέα.
3) Οι τράπεζες με γραπτή δέσμευση να παρατείνουν τα δάνεια , να μειώσουν τα επιτόκια και να μπει πλαφόν 50% στα τοκοχρεολύσια.
4) Με την κατάθεση του πιστωτικού σημειώματος άμεσα να εξοφλείτε ο παραγωγός.
5) Να υπάρξει θετική αναπροσαρμογή του ΔΤΚ.
6) Να παρέχεται το μισό της ταρίφας από το υπουργείο για κάθε τρίμηνο.
7) Να υπάρχει δημόσια ενίσχυση με αφορολόγητα αποθεματικά, απαλλαγή από φόρο εισοδήματος ,επιδότηση επιτοκίου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% επι του κόστους της επένδυσης.
8) Να αυξηθούν οι ταρίφες έως 100kw.
9) Πρέπει να μειωθούν οι ταρίφες ΜΕ και να αυξηθούν οι ταρίφες ΧΕ.
10) Πρέπει να μειωθεί το ποσοστό έκπτωσης ενέργειας από το 20% στο 10% ιδίως σε αγρότες.
Η) Εργαζόμενοι στο Θέαμα, στην Ελληνική Ραδιοφωνία, στην Ελληνική Τηλεόραση και Κινηματογράφο, στην Ιδιωτική Τηλεόραση
Ενώ το επάγγελμά τους είναι ανοιχτό, η κυβέρνηση με το πολύ νομοσχέδιο καταργεί τις άδειες άσκησης επαγγέλματος. Αυτό θα προκαλέσει τεράστια καταστροφή στον πολιτισμό.


- See more at: http://arouraios.gr/2014/04/neo-mnimonio/#sthash.eMhdrFm8.dpuf

Χαμός: Βίντεο με τον Α.Σαμαρά να μιλάει με δικαστικό για "να κλείσουν φυλακή την Χρυσή Αυγή"



Μετά το βίντεο-σοκ με τις αποκαλύψεις Μπαλτάκου από τον βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου, Ηλία Κασιδιάρη, ο βουλευτής προανήγγειλε νέα βόμβα για τη συνωμοσία κατά της Χρυσής Αυγής ενώ πριν λίγο ζήτησε στην Βουλή τον ίδιο τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά να πάει στην Βουλή για να ενημερωθεί για το περιεχόμενο των στοιχείων και να απολογηθεί για την πράξη του.

Συγκεκριμένα ο Η.Κασιδιάρης είπε:

«Θέλω να κάνω μία βαρυσήμαντη δήλωση για ένα θέμα που θα "σηκώσω" εντός των επομένων ημερών...

Θέλω να θέσω ένα ερώτημα στον Σαμαρά..

Ποιον ανώτατο δικαστικό, τον αποκαλεί "Παναθηναϊκάκια", τον ελέγχει απόλυτα και άμεσα, χωρίς παρεμβάσεις Αθανασίου, και δεν τον αποκαλεί με τ' όνομα του, τον αποκαλεί έτσι λόγω των συνακροάσεων;

Φοβάται δηλαδή μη τον ακούει κάποιος.

Το όνομα του είναι τρισύλλαβο και έχει την ίδια κατάληξη με του Μπαλτάκου!»

Μήπως Ισίδωρος Ντογιάκος; Είναι ο προϊστάμενος των δύο ανακριτριών που με τς γνωστά πολιτικά "προβλήματα" της μιας έχουν δεχθεί τα πυρά του Λαϊκού Συνδέσμου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha προηγουμένως ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε πως θα προβεί σε αποκαλύψεις από το βήμα της Βουλής οι οποίες θα δείχνουν την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη δικαιοσύνη!

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι υπάρχουν και συνομιλίες με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βούτση και Παναγούλη!

Επιπλέον, είπε πως δεν είχε καμία οικειότητα με τον Μπαλτάκο καθώς και ότι «Από την ημέρα που ασκήθηκε η δίωξη μίλησα με όλους τους πολιτικούς αντιπάλους που είχαν λάβει θέση υπέρ της αλήθειας. Ο κύριος Μπαλτάκος ο ένας από αυτούς. Μίλησα και με τον Βούτση και με τον Παναγούλη τον οποίο κάλεσα να καταθέσει ως μάρτυρας για όλα αυτά που συμβαίνουν».

Πρόσθεσε «Μίλησα με πολλούς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΑΝΕΛ επειδή είχαν λάβει θέση δημοσίως και είχαν πει ότι αυτό που συμβεί με ΧΑ είναι άδικο. Δεν θα έλεγε τίποτα αυτό από τη στιγμή που προέρχεται από την αντιπολίτευση. Από τη στιγμή όμως που το ομολογεί η κυβέρνηση έχουμε μια πολιτική βόμβα.»

Επίσης ο Ηλίας Παναγιώταρος υποστήριξε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εμφάνιση του πως έχει ηχογραφημένη συνομιλία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση. Ωστόσο από το βήμα της Βουλής ο κ.Βούτσης ξεκαθάρισε πως "οι θέσεις του για τη ΧΑ είναι γνωστές και ταυτίζονται με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ".

Βέβαια ανεξάρτητα από την καταγραφή του βίντεο να πούμε ότι ο Ν.Βούτσης τα έχει πει και δημόσια από το βήμα της Βουλής ότι οι διώξεις είναι πολιτικές και έχει διαφοροποιηθεί από το κόμμα του...

Δείτε τα βίντεο:




 


Pause
Current Time0:58
/
Duration Time3:11
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
360p
 


Την ίδια στιγμή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, δέχθηκε να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών του συνομιλιών για να διακριβωθεί αν μιλάει ή όχι με δικαστικούς λειτουργούς προκειμένου να παρέμβει στην υπόθεση των διώξεων του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Ο ίδιος ο υπουργός έχει παραδεχθεί μέχρι στιγμής ότι όντως επικοινώνησε με τον προϊστάμενο των ανακριτών αφο'ότου αφέθηκαν ελεύθεροι οι Κασιδιάρης, Μίχος, Παναγιώταρος, αλλά όχι για να παρέμβει για να προφυλακιστεί η "επόμενη φουρνιά" δηλαδή ο γ.γ. Ν.Μιχαλολιάκος, ο Χ.Παππάς και ο Γ.Λαγός, αλλά "Για να ενημερωθεί για την πορεία της υπόθεσης"!

Αντίθετα απέρριψε ότι έχει κάνει παρεμβάσεις "Ήμουν στις Βρυξέλλες και πήρα τηλέφωνο για να δω πώς πάει η υπόθεση" είπε.

Ο Χ.Αθανασίου κατά τον Η.Κασιδιάρη "πρωταγωνιστεί" σε ηχητικό ή οπτικοακουστικό ντοκουμέντο να"Δίνει οδηγίες" στους δικαστικούς πώς να χειριστούν την υπόθεση.

Το γεγονός ότι δέχεται να αρθούν οι τηλεφωνικές του συνομιλίες είναι οπωσδήποτε σημαντικό, αλλά βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι από το κινητό του τηλέφωνο θα βρεθεί κάτι το επιλήψημο, αφού έχει δικαίωμα να καλεί τον προϊστάμενο των ανακριτών, εκτός του ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και αλλο τηλέφωνο...

Το σημαντικό και η ουσία είναι αν υπάρχει καταγεγραμμένη συνομιλία του. Πώς και από ποιον; Αυτό μικρή σημασία έχει στην παρουσα φάση. Σίγουρα κάποιοι πατριωτικοί πυρήνες μέσα σε κρατικές υπηρεσίας δεν συμφωνούσαν με την συνωμοσία...


Αυτό είναι το δεύτερο βίντεο βόμβα του Κασιδιάρη που έρχεται; Ποιον καίει και για ποια νέα ντοκουμέντα μιλάει;



Είναι αυτό το δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο που ετοιμάζει να “σκάσει” η Χρυσή Αυγή ;;;

Ακούστε ποιον καίει και τις νέες καταγγελίες Κασιδιάρη στο βίντεο που ακολουθεί:


Pause
Current Time1:23
/
Duration Time1:36
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
240p
 


Απίστευτο: Γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο ξύπνησε 14χρονο από κώμα!

Απίστευτο: Γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο ξύπνησε 14χρονο από κώμα!

Τρεις μήνες μετά ττο ατύχημά του, ο μικρός Ντέιβιντ «ξύπνησε», όταν ο διεθνής άσος πετύχαινε το τρίτο του γκολ στη νίκη επί της Σουηδίας και έστειλε την πατρίδα του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία

Με την πιο γλυκιά ιστορία από ταινία επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε να συγκριθεί η περιπέτεια του μικρού Ντέιβιντ.

Ο 14χρονος Πολωνός είναι φανατικός οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης και θαυμαστής του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στα τέλη του 2013 έκανε ποδήλατο και από την πτώση έπεσε σε κώμα που είχε αποτέλεσμα να μείνει καθηλωμένος στο κρεβάτι περίπου τρεις μήνες.

Οι γιατροί θέλοντας να «ξυπνήσουν» το παιδί, δοκίμασαν μία νέα μέθοδο κατά την οποία τα ακουστικά ερεθίσματα και κατά συνέπεια ο εγκέφαλός του θα μπορέσουν να ενεργοποιηθούν ξανά, από τη στιγμή που θα άκουγε αγώνες της «βασίλισσας» και της εθνικής Πορτογαλίας, στους οποίους συμμετείχε ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής.

Και τελικά το θαύμα έγινε! Τρεις μήνες μετά την περιπέτειά του, ο μικρός Ντέιβιντ «ξύπνησε», όταν ο διεθνής άσος πετύχαινε το τρίτο του γκολ στη νίκη επί της Σουηδίας και έστειλε την πατρίδα του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία.

Μάλιστα, ο Ρονάλντο που έμαθε την ιστορία κάλεσε εκείνον και την οικογένειά του στη Μαδρίτη για να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα με την Ντόρτμουντ για τους «8» του Champions League και κατάφερε ο 14χρονος Πολωνός να τον δει μετά το τέλος του αγώνα. 

Πηγή: sport-fm.gr

Μαριάνα & Καμίνα Νταβάλος: Οι σέξι δίδυμες που... γδύνονται για χάρη του Μέσι!

Είναι από τα πιο περιζήτητα μοντέλα στην πατρίδα τους και δηλώνουν φανατικές ποδοσφαιρόφιλες.

Πέραν αυτού, οι δίδυμες Μαριάνα και Καμίνα δηλώνουν φανατικές θαυμάστριες του Λιονέλ Μέσι.
«Οχι μόνο για τα ποδοσφαιρικά του προσόντα, αλλά και για το βλέμμα αθωότητας που έχει», εξηγούν οι δύο αδελφές.
Στη δική τους περίπτωση, από την άλλη, δεν υπάρχει τίποτα το αθώο...

Αποκαλυπτική η δικογραφία: Σοκάρει ο άγριος ξυλοδαρμός του Καρέλι από 14 φύλακες


Αποκαλυπτική η δικογραφία: Σοκάρει ο άγριος ξυλοδαρμός του Καρέλι από 14 φύλακες
O φονικός ξυλοδαρμός του Αλβανού κακοποιού Ιλία Καρέλι, αποκαλύπτεται σε όλη του την αγριότητα από καταθέσεις στη δικογραφία για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που φέρονται να προκάλεσαν το θάνατό του.

Στα στοιχεία από τη δικογραφία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα tovima.gr περιγράφεται λεπτομερώς η κακοποίηση του κρατούμενου από όλους τους παρευρισκόμενους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, πλήν ενός, αλλά και από τους εξωτερικούς φρουρούς, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη φυλακή. Μάλιστα, κατονομάζονται όλοι όσοι κτυπούσαν το 42χρονο κακοποιό, σε όλα τα σημεία του σώματός του. Να σημειωθεί πως προσδιορίζονται δύο που τον κτυπούσαν με μεγαλύτερη μανία, ενώ για τον έναν από τους δύο σημειώνεται ότι ήταν αυτός που τον κτύπησε με το βραχίονά του στο στέρνο του και του επέφερε το καίριο πλήγμα.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι ένας αρχιφύλακας των φυλακών πήγε να προετοιμάσει το κελί όπου θα έμενε ο Καρέλι ενώ είχε λίγο μετά συνάντηση και με το διευθυντή των φυλακών που του επέστησε την προσοχή για την ασφάλεια του κρατουμένου. Αμέσως μετά ο αρχιφύλακας μπήκε στην αίθουσα «υποδοχής» που ήδη είχε αρχίσει να ξυλοκοπείται μαζικά ο κρατούμενος. Στη δικογραφία αναφέρεται σχετικά πως «αρχικά ο αρχιφύλακας προσπάθησε να τους συγκρατήσει λέγοντάς τους: «Τι κάνετε; Ακόμη δεν έχει φύγει ο διευθυντής», όμως μετά άρχισε κι αυτός να του ρίχνει χαστούκια. Ενας άλλος κρατούμενος του έριξε κουβά με νερό. Σε κάποια στιγμή ο αρχιφύλακας ζήτησε να του φέρουν μία πετσέτα μήκους 50 εκατοστών με τη μορφή πλεξούδας, που είχε κατασχεθεί από άλλον κρατούμενο, και άρχισαν με αυτή να κτυπούν τον κρατούμενο σε όλα τα μέρη του σώματός του. Ενας μόνο φώναξε "μην του κτυπάτε το κεφάλι». Όπως σημειώνεται, τέλος, στη δικογραφία αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό ο αρχιφύλακας πήγε στο γραφείο του διευθυντή των φυλακών και του ζήτησε να τον βγάλει από αυτό το πόστο. Όμως εκείνος του είπε ότι «δεν θα το κάνει γιατί είναι καλός υπάλληλος».

«Κάποιος από τους 14 που κτυπούσαν τον Καρέλι φώναξε «σταματήστε θα τον σκοτώσουμε». Όμως κανείς δεν τον άκουσε. Κι αυτός που φώναξε, μετά από λίγο τον κλώτσησε ξανά. Κάποια στιγμή ο διευθυντής άκουσε τις κραυγές του κρατούμενου και μπήκε στο δωμάτιο που τον κτυπούσαν. Μόλις τον είδε κακοποιημένο είπε στους υπαλλήλους: «Όποιος θέλει να τον βαρέσει να το κάνει και τώρα και να πάρει την ευθύνη. Αν πεθάνει θα χάσουμε τα σπίτια μας». Λίγο μετά σωφρονιστικοί υπάλληλοι φώναξαν έναν κρατούμενο για να καθαρίσει τα αίματα από το δωμάτιο. Δεν ανησυχούσαν όμως τότε, γιατί είχαν σχεδιάσει να πάνε την επόμενη μέρα τον κρατούμενο στο γιατρό. Όμως ο υπεύθυνος σωφρονιστικός υπάλληλος ήταν εξαιρετικά ανήσυχος και γι' αυτό το λόγο αμέσως μετά πήγε στην αίθουσα με τις κάμερες των φυλακών και παρατηρούσε τον Καρέλι συνέχεια γιατί φοβόταν ότι θα πεθάνει...» σύμφωνα με απόσπασμα από την κατάθεση αξιωματικού της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ ο ίδιος στην αναλυτική του κατάθεση συμπληρώνει ότι ο διευθυντής των φυλακών «μόλις μπήκε ο Καρέλι στη φυλακή Νιγρίτας, τον λυπήθηκε και αποφάσισε να τον προστατεύσει από τις τυχόν επιθέσεις των σωφρονιστικών».

Να σημειωθεί πως η δικογραφία δεν στηρίζεται σε ένορκες καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά σε αφηγηματικές καταθέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με όσα τους εξομολογήθηκαν ορισμένοι από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Τέλος, την Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν τελικά οι οκτώ σωφρονιστικοί υπάλληλοι στους οποίους επιδόθηκαν οι πρώτες κλήσεις για το θάνατο του Αλβανού Ιλία Καρέλι, ο οποίος είχε δολοφονήσει σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Εκτός από τους οκτώ, αντίστοιχες κλήσεις αναμένεται να επιδοθούν σε άλλους επτά συναδέλφους τους για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων κατά συναυτουργία, τα οποία επέφεραν το θάνατο.

Στον κατάλογο των σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν περιλαμβάνεται ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας, ο οποίος αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία.
Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Νίκος Ζήνδρος που εκπροσωπεί νομικά έναν από τους κατηγορουμένους σημείωσε ότι «η δικογραφία στηρίζεται σε αφηγηματικές καταθέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. με βάση όσα φέρεται να τους εξομολογήθηκαν κάποιοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και όχι σε ένορκες καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων».

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ χιλιάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα


Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ χιλιάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@pegasus.gr
Από «κόσκινο» θα περάσουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν πραγματοποιήσει αλλαγή κινητήρα στο όχημά τους τοποθετώντας, ωστόσο κάποιον με μικρότερο κυβισμό, καθώς τα στελέχη του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν κύκλωμα που πραγματοποιούσε «εικονικές» αλλαγές κινητήρων με στόχο τη φοροδιαφυγή. Ειδικότερα, το ΣΔΟΕ με επείγον έγγραφό του προς το υπουργείο Μεταφορών αλλά και στις Διευθύνσεις Μεταφορών ζητά να του αποστείλουν όλες τις αλλαγές κινητήρων που έχουν δηλωθεί τα τελευταία χρόνια, ώστε να περάσουν από έλεγχο όλα τα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ η αντικατάσταση κινητήρα με αντίστοιχο χαμηλότερου κυβισμού έως 25% είναι απολύτως νόμιμη, ωστόσο κάποιοι εκμεταλλευόμενοι της νομοθεσίας είχαν στήσει ολόκληρο κύκλωμα και πραγματοποιούσαν αλλαγές κινητήρων σε οχήματα μόνο στα χαρτιά. Δηλαδή, ενώ το αυτοκίνητο συνεχίζει να έχει τα ίδια κυβικά και την ίδια ιπποδύναμη, στα χαρτιά εμφανίζεται μικρότερο κλέβοντας έτσι το ελληνικό δημόσιο.
Στο κύκλωμα συμμετέχουν πέραν των ιδιοκτητών των οχημάτων, συνεργεία, ΚΤΕΟ αλλά και υπάλληλοι των Διευθύνσεων Μεταφορών.
Το θέμα του υποκυβισμού είχε αναδείξει πρώτη η «Η» σε ρεπορτάζ της. Αν κάποιος είχε ένα δίλιτρο αυτοκίνητο και ήθελε να μειώσει τον κυβισμό του οχήματός του μόνο στην Αδεια Κυκλοφορίας και κατ' επέκταση στην εφορία το κόστος κυμαινόταν σε περίπου 1.000 ευρώ και ο ιδιοκτήτης του από 660 ευρώ για Τέλη Κυκλοφορίας πλήρωνε 265 ευρώ, το τεκμήριο από 8.800 ευρώ μειωνόταν στα 6.400 ευρώ και βέβαια δεν υπήρχε πλέον ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης ο οποίος ανερχόταν σε 440 ευρώ. Το όφελος για τον ιδιοκτήτη ενός δίλιτρου που «άλλαζε» κινητήρα μόνο στα χαρτιά, από τα Τέλη Κυκλοφορίας και τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης ανερχόταν σε 835 ευρώ, από την ασφάλεια γλίτωνε τουλάχιστον 200 ευρώ ετησίως, ενώ από το τεκμήριο μειωνόταν κατά 2.400 ευρώ.
Παράλληλα ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν πραγματοποιούσε καμία απολύτως μετατροπή στο όχημά του και βέβαια εξαιτίας του υποκυβισμού αμέσως αποκτούσε πολύ υψηλότερη μεταπωλητική αξία σε σχέση με τα αντίστοιχα δίλιτρα μοντέλα. Σε περίπτωση που ο κινητήρας ήταν πάνω από τα 2 λίτρα, τότε το κόστος της «εικονικής» αλλαγής κινητήρα ήταν πολύ υψηλότερο, καθώς αυξάνονται ανάλογα τα Τέλη Κυκλοφορίας, τα Τεκμήρια αλλά και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης. Παράλληλα, γνώστες της αγοράς αναφέρουν ότι ένας ακόμη «καυτός» φάκελος που αναμένεται να ανοίξει είναι αυτός που αφορά σε αυτοκίνητα τα οποία αλλάζουν κινητήρα βάζοντας μεγαλύτερο απ΄ ό,τι φαίνεται στα χαρτιά. Ετσι, πληρώνουν χαμηλά τέλη, φόρους κ.λπ. αλλά έχουν στη διάθεσή τους ένα Ι.Χ. με πολύ μεγαλύτερη ιπποδύναμη.
TI ENTOΠΙΣΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Μπλεγμένα και ΚΤΕΟ
Από τη στιγμή που γίνεται αλλαγή κινητήρα, το όχημα αναγκαστικά κάποια στιγμή θα πρέπει να περάσει από ΚΤΕΟ. Και αυτή η διαδικασία ολοκληρώνεται χωρίς παρατηρήσεις, βέβαια με το ανάλογο τίμημα. Ειδικότερα το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει ήδη δύο μεγάλα ΚΤΕΟ που αφορούν τις περιοχές της Στερεάς και Νότιας Ελλάδας.
Το κόστος του «ελέγχου» χωρίς παρατηρήσεις σε οχήματα που έχουν αλλάξει κινητήρες στα χαρτιά κυμαίνεται μεταξύ 300 έως και 1.000 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του αρχικού κινητήρα, αλλά και τις επιπλέον παρανομίες που πιθανόν να έχουν δηλωθεί στα χαρτιά...
Παράλληλα τα στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ανακαλύψει και εκατοντάδες «μαϊμού» Πιστοποιητικά Τεχνικών Ελέγχων, τα οποία μετά από διασταύρωση που πραγματοποίησαν στα ΚΤΕΟ που φέρονται ότι τα έχουν εκτυπώσει, διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστά.
Αλλωστε με τη χρήση της τεχνολογίας μπορεί οποιοσδήποτε να κατασκευάσει ένα Πιστοποιητικό Τεχνικού Ελέγχου, καθώς τα μόνα που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής, ένα scanner και ένας εκτυπωτής.
Οι επιτήδειοι «σκανάρουν» το γνήσιο έγγραφο και με τη χρήση προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφίας αλλάζουν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη αλλά και του οχήματος.
Η πλαστογραφία των πιστοποιητικών ΚΤΕΟ θα είχε σταματήσει αν το κράτος αποφάσιζε να συνδέσει τις online βάσεις των ΚΤΕΟ με τα συστήματα των Αρχών, ώστε να διαπιστώνεται αν τα έγγραφα είναι γνήσια ακόμη και στους ελέγχους που πραγματοποιεί η Τροχαία.
ΟΔΔΥ - Αγγελίες
Υπάρχουν βέβαια κάποιες περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν υπάρχουν σε συγκεκριμένα μοντέλα εργοστασιακοί κινητήρες χαμηλότερου κυβισμού, με αποτέλεσμα τα κυκλώματα να προβαίνουν σε αντικατάσταση κινητήρα άλλης εταιρείας -κοινώς πατέντα- κάτι που είναι διαδεδομένο κυρίως στα οχήματα που προέρχονται από τον ΟΔΔΥ. Αλλωστε, σε πάρα πολλές αγγελίες οχημάτων τα οποία προέρχονται από τον ΟΔΔΥ υπάρχουν πολύ μεγάλα τζιπ με κινητήρες 1.600 κ.εκ., ενώ από το εργοστάσιο τα συγκεκριμένα ΙΧ έβγαιναν με κινητήρες 2,5 λίτρων!
Μάλιστα στις αγγελίες αναγράφεται με έντονα γράμματα πως για Τέλη Κυκλοφορίας καταβάλλουν μόλις 250 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να καταβάλουν 880 ευρώ...
Επίσης στις online αγγελίες μπορεί να βρει κανείς χιλιάδες αυτοκίνητα που πωλούνται από ιδιώτες, αλλά και εμπορίες αυτοκινήτων, στις οποίες επισημαίνεται πως στην Αδεια Κυκλοφορίας είναι δηλωμένοι κινητήρες χαμηλότερου κυβισμού, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα Τέλη, τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης, τα ασφάλιστρα και τα τεκμήρια...
ΑΛΛΑΓΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
Τι γίνεται στην πράξη
Οι Ελληνες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρες από δύο λίτρα και άνω χρειάζεται να καταβάλουν περισσότερα από 1.000 ευρώ για Τέλη Κυκλοφορίας, αλλά και τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης, ενώ παράλληλα θα πρέπει να καλύψουν και τα τεκμήρια διαβίωσης που δύσκολα καλύπτει πλέον κανείς εξαιτίας της πτώσης των μισθών.
Η αρχή έγινε από κάποιους αυτόνομους ιδιώτες, οι οποίοι ακολουθώντας το γράμμα του νόμου και βέβαια επωφελούμενοι από το γεγονός ότι το μοντέλο τους κυκλοφορούσε και με μικρότερο κινητήρα, προέβησαν στη νόμιμη αντικατάσταση του κινητήρα τους μειώνοντας τα Τέλη Κυκλοφορίας, μηδενίζοντας τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης, ενώ παράλληλα μείωσαν τα ασφάλιστρα αλλά και την κατανάλωση καυσίμου.
Τα γνωστά κυκλώματα ενημερώθηκαν άμεσα για την εξέλιξη και από εκείνη τη στιγμή αναζητούσαν πελάτες με δίλιτρα αυτοκίνητα και άνω, ώστε να τους προτείνουν -με το αζημίωτο βέβαια- την αλλαγή του κινητήρα τους. Η πρώτη ενέργεια των ιδιωτών είναι απολύτως νόμιμη και βέβαια κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει, καθώς όλα έγιναν σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία. Στη δεύτερη περίπτωση, όμως, τόσο οι κάτοχοι των ΙΧ, όσο και οι υπεύθυνοι της αλλαγής ενός κινητήρα η οποία έγινε μόνο στα χαρτιά, θα υποστούν βαριές κυρώσεις.
ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ
Οι κυρώσεις
Για την αντικατάσταση του κινητήρα παρέχεται στον ιδιοκτήτη του οχήματος διάστημα 30 ημερών να το δηλώσει στην αρμόδια Διεύθυνση Συγκοινωνιών, ώστε να γίνει ανάλογη τροποποίηση στην άδεια κυκλοφορίας. Διαφορετικά η παράβαση είναι σε βαθμό πταίσματος και προβλέπεται κράτηση έξι μηνών και πρόστιμο μέχρι 3.000 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 85 παρ. 4 Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως τροποποιήθηκε πρόσφατα. Η δήλωση γίνεται με την προσκόμιση ανάλογων παραστατικών στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Νομαρχίας που έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας. Όταν δεν υπάρχει αριθμός κινητήρα γίνεται ο κυβισμός και διαπιστώνεται η ισχύς του από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών.
Σε περίπτωση που παραποιείται ή αλλοιώνεται ο αριθμός του κινητήρα, ο κάτοχος του οχήματος τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός μηνός και οριστική αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, που επιβάλλεται υποχρεωτικά από το δικαστήριο, σύμφωνα με το άρθρο 85 παρ. 5 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η διαπίστωση γίνεται έπειτα από έλεγχο του αριθμού κινητήρα και ταυτοποίησής του από την άδεια κυκλοφορίας, προβλέπεται δε η ακινητοποίηση του οχήματος και η μεταφορά του στην αρμόδια υπηρεσία. Για περαιτέρω κυρώσεις, αυτές επιβάλλονται από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών.