ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

A+AA- ΕΠΕΙΓΟΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! OI ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ!!! (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! OI ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ!!! (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)
ΟΙ Ελληνοαμερικάνοι μας παρακαλούν. Ψηφίστε!



Μάλλον έχει αντιστραφεί η κατάσταση που περιγράφεται παρακάτω.Κανείς εφησυχασμός.

  Ψ Η Φ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε   Κ Α Θ Ε  Μ Ε Ρ Α  




ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ (συγγενείς, φίλους, γνωστούς, κλπ.) ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!

Οι Σκοπιανοαμερικάνοι πέτυχαν το σκοπό τους!
Το "ΟΧΙ" έχει περάσει πλέον μπροστά & μάλιστα με 24.272ψήφους!!!

Και να σκεφτείς ότι τα Σκόπια έχουν περίπου 4.500.000 πληθυσμό, ενώ η Ελλάδα 11.000.000!!!!
Με διπλάσιο πληθυσμό θα έπρεπε να έχουμε διπλάσιο αποτέλεσμα υπέρ μας.
Τελικά όμως έχουμε απλά διπλάσιους ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ή & ηλίθιους, που δεν μπορούν να καταλάβουν

ότι σήμερα είναι η Μακεδονία, αύριο η Θράκη, μεθαύριο τα Δωδεκάνησα & η Κρήτη κ.ο.κ.

Μην είσαι αδιάφορος!!!
Ψήφιζε καθημερινά
Στείλε αυτό το mail σε όσους γνωρίζεις & πείσε τους & αυτούς να ψηφίζουν καθημερινά.
Δεν παίρνει πάνω από 10 δευτερόλεπτα!!

Μην αδιαφορείς!!!

Κυκλοφόρησε από Ελληνοαμερικάνους.,,,,,, ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

YOU CAN VOTE EVERY 24 HOURS!!!

Αμερικάνικη δημοσκόπηση για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !!!

ΕΠΕΙΓΟΝ


Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!!


Ψηφίστε ΟΛΟΙ!

Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση»
για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι.
Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!
Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε.
Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.


Αυθεντικός ο πάπυρος που αφήνει να εννοηθεί ότι ο Χριστός ήταν παντρεμένος


Αυθεντικός ο πάπυρος που αφήνει να εννοηθεί ότι ο Χριστός ήταν παντρεμένος
Ο πάπυρος στα αρχαία κοπτικά που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη φράση "ο Ιησούς τούς είπε, η γυναίκα μου...", φαίνεται να είναι πραγματικός και όχι πλαστός, όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Ο αμφιλεγόμενος πάπυρος στον οποίο γίνεται λόγος για τη "σύζυγο του Ιησού" πιθανότατα είναι όντως αρχαίος και δεν κατασκευάστηκε πρόσφατα, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ και βασίζεται σε επιστημονικές αναλύσεις του εγγράφου.
Η ύπαρξη αυτού του ντοκουμέντου αποκαλύφθηκε το 2012 από την Κάρεν Κινγκ, καθηγήτρια Ιστορίας στη Θεολογική Σχολή του Χάρβαρντ. Ο πάπυρος, που αφήνει να εννοηθεί ότι ο Χριστός ήταν παντρεμένος, έγινε δεκτός με μεγάλο σκεπτικισμό από το Βατικανό αλλά και από τους ιστορικούς που συμπέραναν ότι μάλλον ήταν πλαστός, επικαλούμενοι την ασαφή προέλευσή του, το σχήμα των γραμμάτων και τα γραμματικά λάθη του.
Πρόκειται για ένα τμήμα από πάπυρο, μεγέθους 3,8 επί 7,6 εκατοστών, στον οποίο αναγράφεται, στην κοπτική γλώσσα: "Ο Ιησούς τους είπε, η σύζυγός μου" και "αυτή μπορεί να γίνει μαθήτριά μου". Η φράση αυτή προκάλεσε μάλιστα έντονες συζητήσεις στους κόλπους ορισμένων εκκλησιών όσον αφορά την αγαμία των ιερέων και το αν οι γυναίκες θα μπορούσαν να κατέχουν ιερατικό αξίωμα.
Κανένα Ευαγγέλιο δεν αναφέρει ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος ή ότι είχε μαθήτριες.
Η Κάρεν Κινγκ υποστηρίζει ότι ο πάπυρος δεν αποδεικνύει ότι ο Ιησούς είχε σύζυγο. "Υπογραμμίζει μόνο ότι οι γυναίκες, οι μητέρες και οι σύζυγοι, θα μπορούσαν επίσης να ήταν μαθήτριες του Ιησού", τόνισε.
Οι επιστημονικές αναλύσεις έδειξαν ότι ο πάπυρος, το μελάνι που χρησιμοποιήθηκε, το συντακτικό και η μορφή των γραμμάτων είναι πράγματι αρχαία, όχι όμως από την εποχή του Ιησού. Οι ειδικοί χρονολόγησαν τον πάπυρο μεταξύ του 6ου και του 9ου μ.Χ. αιώνα. "Όλες οι αναλύσεις και το ιστορικό πλαίσιο υποδεικνύουν ότι ο πάπυρος αυτός γράφτηκε πιθανότατα από χριστιανούς της εποχής εκείνης και δεν είναι ένα σύγχρονο πλαστό έγγραφο", καταλήγει η έρευνα που δημοσιεύεται στη Θεολογική Επιθεώρηση του Χάρβαρντ.
Για την ανάλυση του παπύρου χρησιμοποιήθηκαν πολλές διαφορετικές τεχνικές από επιστήμονες των Πανεπιστημίων Κολούμπια και Χάρβαρντ καθώς και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης. "Οι ειδικοί συμπέραναν ότι η χημική σύσταση του παπύρου και η οξείδωσή του αντιστοιχούν σε εκείνες των αρχαίων παπύρων, όπως αυτή του Ευαγγελίου του Ευαγγελιστή Ιωάννη", σημειώνεται στη μελέτη.
Τα συμπεράσματα αυτά πάντως δεν έχουν πείσει όλους τους ιστορικούς. Ο Λίο Ντιπάιτ, αιγυπτιολόγος στο Πανεπιστήμιο Μπράουν, είπε ότι οι αναλύσεις που έχουν γίνει δεν αποδεικνύουν την αυθεντικότητα του παπύρου. Όπως εξήγησε, είναι σχετικά εύκολο να βρει κανείς στην αγορά αρχαίους πάπυρους, ενώ επιπροσθέτως η ανάλυση της μελάνης δεν αποδεικνύει πότε γράφτηκε το κείμενο αλλά μόνο ότι η σύνθεσή της είναι παρόμοια με τα μελάνια που χρησιμοποιούνταν κατά την αρχαιότητα. Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς τέτοια μελάνη, χρησιμοποιώντας λάδι και καπνιά από κερί.
Τέλος "τα χοντρά γραμματικά λάθη" στο κείμενο και το γεγονός ότι ο τρόπος γραφής των λέξεων —εκτός από τη φράση "η γυναίκα του Ιησού"— είναι ταυτόσημος με εκείνον του Ευαγγελίου του Θωμά, ενός αρχαίου κειμένου που ανακαλύφθηκε το 1945 "δεν αποτελούν σύμπτωση", πρόσθεσε ο αιγυπτιολόγος κρίνοντας επίσης "ύποπτο" το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του παπύρου παραμένει μέχρι και σήμερα ανώνυμος.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέο καθεστώς για την ασφάλιση των ΙΧ


Νέο καθεστώς για την ασφάλιση των ΙΧ
Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών υπό τον τίτλο «πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και την προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση του ν. 3601/2007 και άλλες διατάξεις». Στο νομοσχέδιο εμπεριέχονται πάρα πολλές διατάξεις που αφορούν τη λειτουργία της τραπεζικής αγοράς, την αγορά των τυχερών παιγνίων, τις αλλαγές στο καθεστώς ασφάλισης των αυτοκινήτων, κλπ.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η σύμβαση για την ασφάλιση των αυτοκινήτων ανανεώνεται μόνο μετά την καταβολή του αντίστοιχου ασφαλίστρου από τον ασφαλισμένο. Για αυτό οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ασφαλισμένοι, θα πρέπει εγκαίρως να προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη συμφωνία νέας σύναψης ή ανανέωσης της παλαιάς σύμβασης, την καταβολή από τον πελάτη και είσπραξη από την ασφαλιστική εταιρεία του ασφαλίστρου, η οποία θα πρέπει επίσης εγκαίρως, να φροντίζει για την αποστολή της βεβαίωσης ασφάλισης.
Το αποδεικτικό έγγραφο για την ύπαρξη σύμβασης υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία αυτοκινήτου, εναρμονίζεται με τα ισχύοντα και στους άλλους κλάδους ασφάλισης και για αυτό καταργείται η υπουργική απόφαση που προέβλεπε το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα. Η ασφαλιστική κάλυψη αρχίζει μόνο με την καταβολή ολόκληρου του οφειλόμενου ασφαλίστρου στον ασφαλιστή, πριν από την οποία απαγορεύεται η παράδοση του ασφαλιστηρίου στον ασφαλισμένο και η ασφαλιστική κάλυψη, αποδεικνύεται έναντι των οργάνων που είναι αρμόδια για την επιβολή των κυρώσεων, με την κατοχή του ασφαλιστηρίου το οποίο αποστέλλει ο ασφαλιστής στον ασφαλισμένο εντός πέντε ημερών από την είσπραξη του ασφαλίστρου
Ακόμα με το νομοσχέδιο, έρχονται και αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς τυχερών παιγνίων που κρίνονται απαραίτητες για τον εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου και την προσαρμογή του στην κοινοτική νομοθεσία, ενώ αποσαφηνίζονται ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των καζίνο.
Με τον Κανονισμό Λειτουργίας Παιγνίων καθορίζονται θέματα με έμφαση στις προϋποθέσεις πιστοποίησης και εγγραφής στα μητρώα των κατασκευαστών των VLTs. Ορίζονται οι διαδικασία πιστοποίησης, η διάρκειά της, η εγγραφή στα μητρώα των καταστημάτων, των παιγνιομηχανημάτων, των παιγνίων ή των ιστότοπων διεξαγωγής παιγνίων. Παράλληλα ορίζεται ο τρόπος παραλαβής της Κάρτας Παίκτη και οι τρόποι που θα ενημερώνεται η ΕΕΕΠ για να διασφαλίζεται η φραγή μη αδειοδοτημένων sites για online στοιχηματισμό.
Για τα τυχερά παιχνίδια που διεξάγονται μέσω internet, προβλέπεται η σύνταξη και αναθεώρηση αδειοδοτημένων παρόχων παιγνίων (white list) και μη αδειοδοτημένων (black list) από την ΕΕΕΠ, ενώ απαγορεύεται στις τράπεζες (πιστωτικά ιδρύματα) που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν στην Ελλάδα να πραγματοποιούν πληρωμές από κέρδη που προέρχονται από τη συμμετοχή σε τυχερά παίγνια στους λογαριασμούς που τηρούν σε αυτά (τα πιστωτικά ιδρύματα) παράνομοι πάροχοι τυχερών παιχνιδιών μέσω του διαδικτύου που βρίσκονται στη black list της ΕΕΕΠ. Επίσης, σε περίπτωση παραβάσεων στους όρους λειτουργίας των καζίνων επιβάλλονται ποινές από 1 έως 5 εκατ. ευρώ για κάθε παράβαση και στην περίπτωση υποτροπής τα ποσά αυτά διπλασιάζονται.
Επίσης, με το εν λόγω νομοσχέδιο, ενσωματώνεται στην εθνική νομοθεσία η οδηγία η οποία συμπληρώνει το ρυθμιστικό και εποπτικό πλαίσιο λειτουργίας των ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό τομέα και τις κεφαλαιαγορές και αποσαφηνίζονται κανόνες εποπτείας και λειτουργίας τραπεζών και υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, αλλά και οι όροι συνεργασίας των ελληνικών εποπτικών αρχών με τις ομόλογες αρχές άλλων κρατών κ.ά. Επίσης, ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν τα αποθέματα ασφαλείας των τραπεζών και πλέον τα πιστωτικά ιδρύματα και οι επιχειρήσεις επενδύσεων, πρέπει να τηρούν, επιπρόσθετα στις άλλες απαιτήσεις ιδίων κεφαλαίων, απόθεμα ασφαλείας διατήρησης κεφαλαίου και αντικυκλικό κεφαλαιακό απόθεμα ασφαλείας, ώστε να διασφαλίζεται ότι συγκεντρώνουν επαρκή κεφαλαιακή βάση σε περιόδους οικονομικής ανάπτυξης για να αντέχουν ζημιές σε περιόδους ακραίων καταστάσεων.
Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο εμπεριέχονται και διατάξεις που αφορούν την αγορά των αστικών συνεταιρισμών, ενώ ενσωματώνονται και διατάξεις για το πλαίσιο λειτουργίας της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ».

Η κόρη του Σον Πεν προκλητική όσο ποτέ!


Η 22χρονη κόρη του Σον Πεν, η Ντίλαν Πεν, έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο ποθητές γυναίκες στον κόσμο για το 2014.
Αναφερόμενη, όμως, η ίδια στην εντυπωσιακή φωτογράφιση που έκανε για το περιοδικό «Treats», υποστηρίζει πως ποτέ δεν περίμενε μία τέτοια φωτογράφιση να είναι τόσο προκλητική.
Τα σχόλια περιττεύουν...

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ! (ΦΩΤΟ)



p1
Ποιος νομίζετε πως ήταν ο πρώτος άνθρωπος που χαιρέτισε η Μέρκελ μόλις προσγειώθηκε από το αεροπλάνο; Ο Αντώνης Σαμαράς; Όχι χάσατε…
Ο άνθρωπος που χαιρέτισε πριν τον πρωθυπουργό , για να δείτε και ποιος μας κυβερνάει σε αυτή τη χώρα, ήταν ο Σταύρος Παπασταύρου , ο άνθρωπος γέφυρα ανάμεσα στη Siemens , στο Χριστοφοράκο και τον Καραβέλα, ήτοι με τους φυγόποινους για το μεγάλο σκάνδαλο.
p1
Ο λεγόμενος “Μπουμπλής” ή Σταύρος Παπασταύρου ήταν αυτός που δέχτηκε πρώτος τον χαιρετισμό της Γερμανίδας καγκελαρίου.
ppppp
Αξίζει να σημειωθεί οτι ο “Μπουμπλής” είναι κολλητάρι των καταζητούμενων που προαναφέραμε αλλά και η σύντροφός του ακούει στο όνομα κ.Μαρί Αγαλιώτου που  είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Siemens Hellas. Mάλιστα η κυρία Αγαλιώτου πληρώνεται με το αξιοσέβαστο ποσό των 12.000ευρώ!!!
Aυτοί μας κυβερνάνε….
sam1
Ο Σταυρος Παπασταύρου είναι ο κύριος ακριβώς πίσω από τη Μέρκελ
ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:
Εντύπωση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες οι φήμες οι οποίες θέλουν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να αλλάζει «πόστο» στον Γιάννη Στουρνάρα, και να τποθετεί στην θέση του τον Σταύρο Παπασταύρου. Τα σενάρια έχουν φουντώσει λόγω της λήξης της θητείας του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, και φημολογείται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θα είναι ο νέος Διοικητής της ΤτΕ. Το «καυτό» χαρτοφυλάκιο του Οικονομικών ωστόσο δεν θα μείνει ακέφαλο, καθώς θα το αναλάβει όπως δημοσιέυει το tovima.gr, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, και συνεργάτης του κ. Στουρνάρα, Σταύρος Παπασταύρου. Ποιος είναι όμως ο «άγνωστος» στο ευρύ κοινό κ. Παπασταύρου; Ο σύμβουλος του Μεγάρου Μαξίμου έδειξε γρήγορα τις ικανότητές του και έγινε σύντομα απαραίτητος με συνέπεια ο Αντώνης Σαμαράς να τον αξιοποιήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα….
Σημαντικό ρόλο στην πορεία του έπαιξαν και οι γνωριμίες του οι οποίες του επέτρεψαν με τον κατάλληλο χειρισμό του ιδίου να ελίσσεται στον οικονομικό χώρο. Ο πρωθυπουργός είχε ορίσει τον κ. Παπασταύρου γραμματέα Διεθνών Σχέσεων την πρώτη περίοδο που έγινε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και σύντομα μπήκε στο στενό περιβάλλον του.
Επαφές είχε και με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή ο οποίος τον είχε εντάξει μάλιστα και στο στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Πριν από μήνες πάρα πολλοί ξαφνιάστηκαν όταν σε συνέντευξη του κ. Σαμαρά σε κυριακάτικη εφημερίδα επελέγη να δημοσιευθεί στην ίδια σελίδα φωτογραφία του Πρωθυπουργού με τον κ. Παπασταύρου που είναι από τους πιο εχέμυθους, ικανούς και αποτελεσματικούς συνεργάτες του.
Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι αριστούχος πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έχει και μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard. Η εργασιακή του εμπειρία είναι πολυετής ενώ παράλληλα έχει και κομματική δράση. Όπως δημοσιεύει το tovima.gr, την δεκαετία του ’90 διετέλεσε γενικός γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΟΝΝΕΔ και εκλεγμένο μέλος της ΚΕ της Νεολαίας, ενώ ήταν και πρόεδρος (1997-2001) της ευρωπαϊκής ένωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Λόγω της “σκληρής” του δουλειάς ο Σταύρος Παπασταύρου «ανταμέιφθηκε» με το να είναι στην ομάδα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου ενώ συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, έχοντας συμμετάσχει σε πολλές συσκέψεις. Η εμπλοκή με την Λίστα Λαγκάρντ καθώς εμφανιζόταν συνδιαχειριστής λογαριασμού 550 εκατ. δολαρίων. Τότε ο κ. Παπασταύρου έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγόρησε για «πολιτικό αμοραλισμό». Τόνισε στην συνέχεια πω δεν είχε καμία σχέση με τον εν λόγω λογαριασμό και ότι η μόνη εμπλοκή του στη λίστα σχετίζεται με λογαριασμό 5,4 εκατ. δολαρίων πελάτη του.
Για τους έχοντας γνώσιν, ο κ. Παπασταύρου γευματίζει με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, αλλά και με άλλους κρίσιμους παράγοντες. Μία από τις «αποστολές» που του είχε ανατεθεί από τον πρωθυπουργό ήταν αυτή του να συνοδεύσει τον υφυπουργό Οικονομικών Γιάννη Μαυραγάνη στην Ελβετία προκειμένου να να συζητήσουν με την ελβετική κυβέρνηση το θέμα με τις λίστες των Ελλήνων καταθετών στα εκεί τραπεζικά ιδρύματα.


makeleio


Το λιγουρεύεσαι; Το ζαχαρώνεις;..



     Ε, τώρα εδώ που τα λέμε άδικο έχει η στερημένη απ' την φύση;
     Δυό μέτρα παλικάριείναι ο δικός μας!
     Τσίλικο και καλαματιανό!

     Κάτι άλλες γερμανίδεςσαν τα κρύα τα νερά, τότε, στις δεκαετίες του '70 και του '80, κάνανε αιματηρές οικονομίες όλο τον χρόνο,
     ..για να 'ρθουνε ένα μήνα το καλοκαίρι στην Ελλάδα, να ξεδώσουνε με κάτι δασύτριχους γιδιβοσκούς!..
     Κι αυτή!  Που την πληρώνουνε κι από πάνω;!!  Και για τέτοιο τεφαρίκι;!!

     Μη βλέπετε τον Αντωνάκη που άσπρισε απ' τις στενοχώριες, και ψιλοκαμπούριασε απ' τα βάσανα! Έχει και μιάν ολόκληρη χώρα να σώσει! Έναν λαό!
     Μέσα του, κρατάει ακόμα εκείνο το τσαγανό, την βαρβατίλα, που έκανε το greek kamakiδιάσημο σ' όλον τον κόσμο!
     Πώς νομίζετε βγήκαμε στις αγορές και πήραμε τόσα δάνεια;

     Γιατί νομίζετε ότι έρχεται τόσο δρόμο, κοτζάμ καγκελάριος, για τρεις-τέσσερεις ώρες;  Για να δεί τ' αρχαία; (παρακαλούμε, όχι πρόστυχες σκέψεις!)
     Όχι βέβαια!

     Έρχεται για να ζήσει λίγο τον ''δικό της μύθο'' στην Ελλάδα!
     Να μυρίσει λίγο ελληνικό ''success story''!
     Να περπατήσει για λίγο στην Πλάκα, κάτω απ' την Ακρόπολη (έστω και χωρίς την σβάστικαστον Ιερό Βράχο),
     ..πλάϊ-πλάϊ με την φαντασίωση και την ονείρωξη που αντιπροσωπεύει ο λεβέντης μας για κάθε γνήσια βορειοευρωπαία!
     Να φάνε μαζί μιά χωριάτικη κι έναν μουσακά, και να επικοινωνήσουν με τα μάτια!

     Να δώσει, τέλος, κι ένα χέρι βοήθειας (έτσι νομίζει, τρομάρα της!), στον νότιο εκλεκτό της, στον διαχρονικό ''greek lover'' (κατά άλλους greek malaka!),
     ..μπας και δεν τον φάει το σκοτάδι στις εκλογές που έρχονται!..

     Τζάμπα κόπος όμως! Τζάμπα δρόμος!
     Αν τον λιγουρεύεσαι δυστυχισμένη έτσι που είσαι, αν θέλεις να τον διασώσεις..
     Πάρ' τον μαζί σου στην Γερμανία!  Έτσι κάνανε και πολλές συμπατριώτισσές σου εκείνα τα χρόνια.. 
     
     Κι εμείς θα γλυτώσουμε μιάν ώρα αρχίτερα..
     Κι αυτός θα γλυτώσει τον διασυρμό και την ξεφτίλα..
     Κι εσύ θα πάρεις ''δουλειά για το σπίτι''!

     Γιατί απ' την Ελλάδα στο τέλος, μόνον αυτό θα πάρεις!
     Τα ''άλλα'' που ονειρεύεσαι, ούτε να τα σκέφτεσαι!..




ουδεν σχολιον


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2ybkie93T

Ο γαμπρός, η νύφη και ο κουμπάρος...

Ο γαμπρός, η νύφη και ο κουμπάρος... (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΝ πολιτεύεται τελικά με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τελικά η Πατουλίδου αλλά με τον Τζιτικώστα

Επιβεβαιώθηκε πληροφορία ότι Η Βούλα Πατουλίδου είναι η εκλεκτή του Απόστολου Τζιτζικώστα για την αντιπεριφερεία Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση της κ. Πατουλίδου έγινε σήμερα στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, στην οδό Παύλου Μελά. Η κυρία Πατουλίδου μετά από ώριμες σκέψεις αποφάσισε να μην κατέβει με το κόμμα της Χρυσής Αυγής όπως η ίδια άφησε να φανεί πριν από ένα μήνα αλλά με μια συγγενική παράταξη όπως αυτή του κ. Τζιτζικώστα η οποία ως γνωστών διατηρεί άριστες σχέσεις με τον ακροδεξιό χώρο.

Όπως δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, επέλεξε την Βούλα Πατουλίδου επειδή απέδειξε ότι μπορεί να καταφέρει το ακατόρθωτο ενώ εξήρε και το εθελοντικό της έργο στον Ερυθρό Σταυρό.

“ Η κ. Πατουλίδου απέδειξε ότι κάτω από δυσμενείς συνθήκες μπόρεσε να σηκώσει την ελληνική σημαία ψηλά, κατάφερε το ακατόρθωτο. Το εθελοντικό της έργο στον Ερυθρό Σταυρό, δείχνει ότι είναι άνθρωπος που θέλει να προσφέρει και εμείς θέλουμε τέτοιους ανθρώπους, ενώ η εμπειρία της στα θέματα της αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντική και μεις της δίνουμε την δυνατότητα να κάνει τα όνειρα της για το νομό πραγματικότητα.” Τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.


Από την πλευρά της , η υποψηφία αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης δήλωσε πως επέλεξε να κατέλθει μαζί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα λόγω της “αντιστασιακής ευγένειας” που έβγαλε όταν δεν τον στήριξε η Νέα Δημοκρατία.

"Επέλεξα τον Απόστολο λόγω της αντιστασιακής του ευγένειας. Δεν μπορείς να επαινείς ένα νέο άνθρωπο για το έργο του και μετά λόγω κομματικών γραμμών να μην τον στηρίζεις” σημείωσε η κ. Πατουλίδου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η "χρυσή" ολυμπιονίκης αποκάλυψε πως είχε πολλές προτάσεις για να κατέβει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και στην Ευρωβουλή. Όπως είπε, δέχτηκε προτάσεις για κάθοδο στις ευρωεκλογές με την Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, την Χρυσή Αυγή αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη με την στήριξη της Ν.Δ, Γιάννη Ιωαννίδη.

Τα γνωστά καρφιά στον Ιωαννίδη
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έκανε ακόμα μια έμμεση επίθεση στον κ. Ιωαννίδη λέγοντας χαρακτηριστικά: “ Όπως καταλαβαίνεται η κ. Πατουλίδου δεν αρκείται στο να γίνει η Μακεδονία Πρωταθλήτρια αλλά θέλει να γίνει χρυσή Ολυμπιονίκης.” μετά την δήλωση της Βούλας Πατουλίδου, ότι είχε πρόταση από τον Γιάννη Ιωαννίδη.


Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου οι μαθητές και οι μαθήτριες του 10ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους. Εκεί ξεναγήθηκαν στα διάφορα εκθέματα που διαθέτει το Ναυτικό Μουσείο από τους κυρίους Τριανταφύλλου Ιωάννη(Πρόεδρο Ν.Μ.Λ.) και Φελώνη Χρήστο(Γενικός Γραμματέας Ν.Μ.Λ.).


Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου οι μαθητές και οι μαθήτριες του 10ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους. Εκεί ξεναγήθηκαν στα διάφορα εκθέματα που διαθέτει το Ναυτικό Μουσείο από τους κυρίους Τριανταφύλλου Ιωάννη(Πρόεδρο Ν.Μ.Λ.) και Φελώνη Χρήστο(Γενικός Γραμματέας Ν.Μ.Λ.).


Σχεδόν έτοιμο το εκλογικό γραφείο του υποψηφίου Δημάρχου Πύδνας-Κολοινδρού Δημήτρη Ζαφείρη

Στο κέντρο του Αιγινίου ανοίγει επίσημα σε λίγες μέρες το γραφείο του ο
υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Ζαφείρης

Πηγή: http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2014/04/blog-post_4094.html#ixzz2ybhpdG49

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Αποκατάσταση μέρος δεύτερο και τακτική - Δοκιμές στα τμήματα υποδομών.

Αποκατάσταση μέρος δεύτερο και τακτική
Συνέχεια στην αποκατάσταση έδωσαν όσοι αγωνίστηκαν στην προχθεσινή αναμέτρηση στη Νίκη
Βόλου,  ενώ οι υπόλοιποι παίκτες του Αιγινιακού ακολούθησαν ασκήσεις σε τελειώματα φάσεων και τακτικής. Από χθες προπονείται κανονικά ο Κώστας Λαζαρίδης που ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του,  ενώ ευχάριστο είναι το γεγονός πως δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα. Τέλος, την Κυριακή επιστρέφει στη δράση ο Φαμπίνιο που εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του. 



Δοκιμές στα τμήματα υποδομών
Δοκιμές στα τμήματα υποδομών αναμένεται να πραγματοποιήσει η Π.Α.Ε. Αιγινιακός. Οι ηλικίες που θα επανδρώσουν τα τμήματα θα είναι από 1996 μέχρι και 2001. Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ.Τάσο Μυσιούδη στο 6932625652.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Τους υποψηφίους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους της «Αλληλεγγύης» σε  όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του συνδυασμού Απόστολος Τζιτζικώστας,  τη Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου, στις 13.00, στο PORTO PALACE HOTEL, 26ης Οκτωβρίου 65, Λιμάνι Θεσσαλονίκης.



--------------         
Γραφείο Τύπου
Προεκλογικό Κέντρο «Αλληλεγγύης»
Παύλου Μελά 10, Θεσσαλονίκη
2310267683



Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ ΥΠ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



«Καλωσορίζουμε στον αυτοδιοικητικό μας συνδυασμό και τον αγώνα μας για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, τη Βούλα Πατουλίδου», είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιιτζικώστας παρουσιάζοντας την υποφηφιότητά της για την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης στους δημοσιογράφους. 
Η επιλογή της Βούλας Πατουλίδου έγινε γιατί όπως εξήγησε ο κ. Τζιτζικώστας, «η Βούλα είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζω καλά κι εκτιμώ βαθιά. Για όλα όσα έχει προσφέρει στην Ελλάδα, τον τόπο μας και τους συνανθρώπους μας». Μάλιστα συμπλήρωσε πως «εκείνα που ξεχωρίζω στη Βούλα Πατουλίδου είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα της, της προσωπικότητας της, στοιχεία κοινά, με αυτά που εμπνέουν τον αγώνα μας και το συνδυασμό μας. Έχει αποδείξει η Βούλα, ως άνθρωπος, ως γυναίκα, ως αθλήτρια, ότι με επιμονή, με υπομονή και σκληρή δουλειά κανένας στόχος δεν είναι ακατόρθωτος, όσο ψηλός κι αν είναι. Και όπως τότε, η Ελλάδα κατάφερε το ακατόρθωτο, έτσι κι εμείς τα επόμενα πέντε χρόνια θα αποδείξουμε ότι η Κεντρική Μακεδονία, μπορεί να τα καταφέρει. Ένα ακόμη στοιχείο της προσωπικότητας της διαδρομής της Βούλας Πατουλίδου που ξεχωρίζει και την καθιστά σημαντικό στοιχείο για την “Aλληλεγγύη” είναι η εθελοντική της δράση, η κοινωνική της προσφορά, μέσα και από την εργασία της στον Ερυθρό Σταυρό,  μέσα από την ανάδειξη και την προώθηση του εθελοντισμού, όπου πραγματικά κάνει σπουδαία δουλειά».

Ο Περιφερειάρχης επισήμανε πως η « “Αλληλεγγύη” ακούει το μήνυμα της κοινωνίας. Ακούει τα μηνύματα των πολιτών σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Εμείς ψάχνουμε και βρίσκουμε ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Ψάχνουμε και βρίσκουμε τους ικανούς. Αυτούς που αναδεικνύει η δουλειά τους και η προσφορά τους. Αυτούς που θέλουν να δώσουν κι όχι να πάρουν.» Δίνοντας το λόγο στη Χρυσή Ολυμπιονίκη ο Περιφερειάρχης επισήμανε: «Θέλουμε ανθρώπους χωρίς κομματικά λάβαρα, που υπηρέτησαν την τοπική αυτοδιοίκηση. Ανθρώπους, όπως η Βούλα Πατουλίδου, που παρά τις επιλογές που της δόθηκαν πρόσφατα, απέδειξε ότι την ενδιαφέρει να αγωνιστεί στην αυτοδιοίκηση, με την “Αλληλεγγύη”, για τον τόπο μας».

Κατά την τοποθέτησή της η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με την  ‘’Αλληλεγγύη’’, Βούλα Πατουλίδου ανέφερε : «Επέλεξα να συμπορευτώ με την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα γιατί πιστεύω πως έχει όλα τα εχέγγυα να συνεχίζει το έργο που γίνεται αυτά τα χρόνια στην Κεντρική Μακεδονία. Πιστεύω πως  τα κόμματα πρέπει να μένουν πέρα κι έξω από την αυτοδιοίκηση και η ‘’Αλληλεγγύη’’ το υποστηρίζει αυτό με τον καλύτερο τρόπο». 
Η Βούλα Πατουλίδου ήταν ξεκάθαρη και στο θέμα της συμμετοχής, λέγοντας: «Το μόνο που δεν μπορούσα ποτέ στη ζωή μου να κάνω είναι να είμαι αδιάφορη. Αυτό κάνω σε όλη μου τη  διαδρομή. Όλοι με λένε Ολυμπιονίκη και ο όποιος άλλος τίτλος εξαφανίζεται διότι μένει το Ολυμπιονίκης, το οποίο έχει πολύ βασικά χαρακτηριστικά. Τη δράση για το καλύτερο αποτέλεσμα, αυτό που σηματοδοτεί το καλύτερο αύριο για όλους μας. Είναι συγκεκριμένος  ο δρόμος της συνεργασίας, που θέλει να είσαι πάντοτε στην πρώτη γραμμή για να πετύχουμε  αυτό ακριβώς που λέμε εμείς στην εδώ στο εκλογικό της ‘’Αλληλεγγύης’’ τη  Μακεδονική φιλοξενία και την ανάπτυξη του τόπου μας. Δεν μπορούσα να απέχω από μία τέτοια προσπάθεια».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν δέχτηκε άλλες προτάσεις  προκειμένου να συμμετέχει στις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές εκλογές η Βούλα  Πατουλίδου απάντησε : «Είναι αλήθεια πως το προηγούμενο διάστημα δέχτηκα προτάσεις για να είμαι υποψήφια τόσο στις Ευρωεκλογές από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, όσο και στην Περιφέρεια από τον κ. Ιωαννίδη. Αυτό είναι πράγματι κάτι πολύ τιμητικό για μένα και τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.  Εγώ όμως είχα κάνει την επιλογή μου».
Συμπληρώνοντας  η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: «Επέλεξα να συστρατευτώ με ένα νέο άνθρωπο, με μια καθαρά  αυτοδιοικητική πρόταση για την Περιφέρεια, η οποία δεν υπακούει σε κομματικές γραμμές. Δεν μπορεί να επαινείς για το έργο του έναν άνθρωπο και επειδή στη συνέχεια κομματικές ανάγκες το απαιτούν να σου λένε τελεία πήγαινε εκεί.  Στην Αυτοδιοίκηση  Πρέπει να εξυπηρετείς ανάγκες του τόπου και των πολιτών όχι τις στενά κομματικές γραμμές.».  Εξάλλου, όπως τόνισε η Βούλα Πατουλίδου, «η πρόταση μου έγινε από τον Απόστολο, έξι μήνες νωρίτερα, και ήξερα από εκείνη τη στγμή πως θα πορευτώ για το καλό της Κεντρικής Μακεδονίας».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν η επιλογή της Βούλας Πατουλίδου σχετίζεται με τον κ.  Καμμένο και τους ΑΝΕΛ ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε : «Απολύτως καμία σχέση δεν έχει με αυτό που λέτε περί ΑΝΕΛ, όπως σας είπε και η ίδια η Βούλα πριν από 6 μήνες της έκανα την πρότασή μου , από τότε πέρασε καιρός και κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και σε καμία περίπτωση η επιλογή μου δεν έχει σχέση με κομματικό σχηματισμό. Αυτό που πρέπει να σας επαναλάβω είναι ότι η Αλληλεγγύη είναι ένας Αυτοδιοικητικός σχηματισμός πέρα και πάνω από κόμματα. Θέλουμε τη στήριξη όλων των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας και όσων πολιτικών σχηματισμών αναγνωρίζουν το έργο μας και πιστεύουν σε αυτά που έχουμε να πούμε και δώσουμε στους πολίτες.  Από εκεί και πέρα οι στηρίξεις  αυτές είναι χωρίς όρους και προϋποθέσεις χωρίς ανταλλάγματα και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και σε αυτό θέλω να είμαι ξεκάθαρος”.

Η παρουσίαση της υποψηφιότητας της Βούλας Πατουλίδου στους δημοσιογράφους πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο της «Αλληλεγγύης», στην Παύλου Μελά 10, στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται πως το εκλογικό κέντρο λειτουργεί ως εκθετήριο προϊόντων και φωτογραφιών από την Κεντρική Μακεδονία.

--------------
Γραφείο Τύπου
Προεκλογικό Κέντρο «Αλληλεγγύης»
Παύλου Μελά 10, Θεσσαλονίκη
2310267683