ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΑΥΤΟΙ ΣΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ...

Λονδίνο: Γυναίκα έβγαλε βόλτα άντρα με το… λουρί του σκύλου

Κι όμως,  η φωτογραφία είναι αληθινή! Δεν προέρχεται από κάποια ταινία ή κωμική εκπομπή αλλά πρόκειται για ένα άκρως παράξενο θέαμα το οποίο αντίκρισαν σήμερα το πρωί πολλοί κάτοικοι του Λονδίνου.
Όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες, μια καλοντυμένη γυναίκα περπατά σε κεντρικό δρόμο της πόλης, τραβώντας με ένα… ροζ λουρί έναν επίσης καλοντυμένο άντρα, αντί για το κατοικίδιό της!
Το Twitter πήρε αμέσως «φωτιά» και οι φωτογραφίες κάνουν τις τελευταίες ώρες το γύρο των social media, με τους χρήστες τους να αναρωτιούνται αν πρόκειται για κάποιο ιδιόρρυθμο ζευγάρι ή απλά για μια πρωτότυπη φάρσα

Η ακτινογραφία των υποψηφίων στις 13 Περιφέρειες – Ποιοι μπαίνουν στο β΄γύρο

Μάχη για την είσοδο στο β΄γύρο των νυν περιφερειαρχών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων ανεξάρτητων σχημάτων (σ.σ. σε ορισμένες περιπτώσεις «ανταρτών») θα δοθεί στις 13 περιφέρειες. Aπό την ακτινογραφία των υποψηφίων που παρουσιάζει η aftodioikisi.gr, οι δυνάμεις των υποψηφίων εμφανίζονται πολυδιασπασμένες και σε καμία περίπτωση δεν διαφαίνεται επανάληψη του φαινομένου του 2010 όταν σε δύο περιφέρειες (Κρήτη, Νότιο Αιγαίο) είχαν επικρατήσει από τον α΄γύρο οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, ενώ και σε άλλες έξι (Δυτική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, ΑΜ-Θ, Ηπειρος, Κεντρική Μακεδονία, Πελοπόννησος) οι υποψήφιοι περιφερειάρχες είχαν πάρει στον α΄γύρο πάνω από 40%. Στις επικείμενες εκλογές φαίνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις θα επαναληφθεί το φαινόμενο του 2010 στην Αττική όπου τρεις ακόμη και τέσσερις υποψήφιοι πάλεψαν για την είσοδό τους στο β΄γύρο. Συγκεκριμένα:
Στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Αττική, το προβάδισμα για την είσοδο στο β΄ γύρο έχουν αυτή τη στιγμή ο (προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ) νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός και η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου ωστόσο δεν αποκλείεται όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές και η συσπείρωση των κομματικών υποψηφίων θα αυξάνεται να δούμε τον Γιώργο Κουμουτσάκο (ΝΔ) που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση μετά τον υποψήφιο των ΑΝΕΛ Παύλο Χαϊκάλη,  να δώσει κι αυτός μάχη για την είσοδο στο β΄γύρο. Αναφορικά με τον κ. Χαϊκάλη, φαίνεται ότι, παρότι  είναι γνωστό πρόσωπο, κυρίως, από το χώρο της τηλεόρασης, να έχει τις λιγότερες πιθανότητες από τους τέσσερις  για να δώσει το παρών την 25η Μαΐου. Υποψήφιοι στην περιφέρεια Αττικής είναι ακόμη ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ), ο Ηλίας Παναγιώταρος (ΧΑ), ο Αντώνης Γάκης (ΟΙΚ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ), η Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ), ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος (Νέα Μέρα, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό), ο επικεφαλής της «Δημιουργίας Ξανά», Θανάσης Τζήμερος, η Δέσποινα Κουτσούμπα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και η Λενιώ Μυριβίλη με την ανεξάρτητη κίνηση «Οξυγόνο».
Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, προβάδισμα για την είσοδο στο β΄γύρο έχει ο (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) νυν περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ενώ πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Τέρενς Κουίκ με τους ΑΝΕΛ φαινόταν ότι θα τον ακολουθήσει και ο υποψήφιος της ΝΔ (επίσης αντίπαλός του το 2010) Γιώργος Παυλίδης. Η υποψηφιότητα Κουίκ που δεν έχει ακόμη μετρηθεί γιατί ανακοινώθηκε πρόσφατα αλλά και αυτή του «κομματικού» Κώστα Μορφίδη με τον ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφει μέχρι στιγμής μικρά ποσοστά, προκαλούν ερωτηματικά για την τελική τους κατάληξη. Κι αυτό γιατί ο μεν Κουίκ αναμένεται να κόψει «χριστιανικές» και νεοδημοκρατικές ψήφους από τον Παυλίδη, ο δε Μορφίδης «μουσουλμανικές» και «πρώην ΠΑΣΟΚικές» από τον Γιαννακίδη.  Υποψήφιοι είναι επίσης ο Χρήστος Τρέλλης  (ΚΚΕ), ο Χρήστος Κιτσόπουλος (ΧΑ),  ο Βασίλης Τραϊφόρος (ΔΗΜΑΡ) και ο Γιώργος Μποτσίδης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) νυν περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής θα είναι πιθανότατα στο β΄γύρο. Τη δεύτερη προνομιούχο θέση διεκδικούν η υποψήφια της ΝΔ, πρώην βουλευτής Λέσβου και νυν γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστάννα Καλογήρου και η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος της πρώην ΕΡΤ, Αγλαΐα Κυρίτση, η οποία κατάγεται από τη Χίο. Υποψήφιος του ΚΚΕ είναι για μία ακόμη φορά ο Στρατής Κόρακας.
Μπερδεμένη είναι η κατάσταση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας εμφανίζεται σαφώς αποδυναμωμένος μετά και τις δύο υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, απ’ όπου προέρχεται: Του πρώην νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου που υποστηρίζεται από τη ΔΗΜΑΡ και του «βενιζελικού» πρώην υφυπουργού Γιάννη Ζαφειρόπουλου, για τον οποίον υπάρχουν ερωτηματικά αν θα φθάσει ως το τέλος. Δυνατά για το β΄γύρο «παίζει» ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου, ενώ από τη ΝΔ κατεβαίνει ο  ο Γ.Γ. Ενημέρωσης,Ανδρέας Κατσανιώτης, από το ΚΚΕ ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος,  από τη Χρυσή Αυγή ο υπεύθυνος της περιφερειακής οργάνωσης, Χρήστος Ρήγας, από τους ΑΝΕΛ ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Πατρών και υποψήφιος βουλευτής, Τάκης Λαλιώτης, από τους Οικολόγους ο Γιώργος Κανέλλης και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο  εκδότης του «ΠΡΙΝ» Δημήτρης Δεσυλλας.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας , μετά την περιπέτεια του ΣΥΡΙΖΑ με τον «κανάλαρχη» της περιοχήςΘόδωρο Καρυπίδη που τελικά κατεβαίνει ως ανεξάρτητος (αναμένοντας τη στήριξη των ΑΝΕΛ), προβάδισμα για το β΄ γύρο έχουν τόσο ο κ. Καρυπίδης όσο και ο νυν περιφερειάρχης της ΝΔ Γιωργος Δακής. Ερωτηματικό αποτελεί ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το παζλ των υποψηφιότητων συμπληρώνουν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ Γιάννης Βήττας, της Χρυσής Αυγής Νίκος Κουρκούτας, της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Τζιούρας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Στέφανος Πράσσος.
Στην Περιφέρεια Ηπείρου η «μάχη» του β΄ γύρου φαίνεται ότι είναι για δύο. Τον νυν περιφερειάρχης Αλέκο Καχριμάνη και τη βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. Υποψήφιοι είναι ακόμα η Όλγα Τσουμάνη (ΚΚΕ), ο Γιώργος Ζάψας (ΔΗΜΑΡ), ο Νίκος Ζήκος από την Αριστερή Παρεμβαση και ο Κωνσταντίνος Αναγνώστου (ΧΑ).
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο υποψήφιος της ΝΔ νυν περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστος ήθελε και την άτυπη στήριξη του ΠΑΣΟΚ για να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη απέναντι στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Λάρισας, Ηρώ Διώτη, η οποία έδειχνε μέχρι πρόσφατα ως η μεγαλύτερη «απειλή» για τον κ. Αγοραστό. Ωστόσο, οι  ευσεβείς του πόθοι δεν επαληθεύτηκαν και το ΠΑΣΟΚ κατεβάζει μαζί με τη ΔΗΜΑΡ υποψήφιο περιφερειάρχη το διακεκριμένο καρδιοχειρουργό του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας ΝίκοΤσιλιμίγκα, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην περιοχή. Υποψήφιος του ΚΚΕ είναι ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, της Χρυσής Αυγής ο προφυλακισμένος βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, των ΑΝΕΛ η βουλευτής Μαρίνα Χρυσοβελώνη, των Οικολόγων ο Νίκος Πουτσιάκας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι Φάνης Γενοκομσίου και Αντώνης Αδάμου (θα έχουν διαδοχική εκπροσώπηση) και της Αριστερής Παρέμβασης ο Στάθης Ντούρος.
Ανακάτεψε την τράπουλα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με την απόφασή της να είναι υποψήφια ως ανεξάρτητη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου η οποία φαίνεται ότι θα παλέψει για την είσοδο στο β΄γύρο με τον νυν περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου και τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρο Γαλιατσάτο. Για τον νυν περιφερειάρχη εκτός από τη μεγάλη φθορά που έχει στα 3,5 χρόνια της θητείας του, μειονέκτημα είναι και το γεγονός ότι κατεβαίνουν υποψήφιοι ο πρωην βουλευτής της ΝΔ Αλέξανδρος Δεσύλλας και ο θεματικός του αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος Κέρκυρας Χρήστος Ανθής, για το Θ. Γαλιατσάτο το μονοψήφιο ποσοστό (4,3%) που πήρε το 2010 και το γεγονός ότι είναι από την Κεφαλλονιά και για την Α. Γκερέκου το ότι είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που έχει καταποντισθεί εκλογικά και στα Ιόνια. Το παζλ των υποψηφίων συμπληρώνουν οι Θόδωρος Γουλής (ΚΚΕ), Νίκο Λεμοντζής (ΧΑ) και Τάσος Σαλβάνος (ΔΗΜΑΡ).
Σε  ενδονεοδημοκρατική «μάχη» εξελίσσεται η υπόθεση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα να έχει το προβάδισμα απέναντι στον επίσημο υποψήφιο του κόμματός του Γιάννη Ιωαννίδη. Χαμηλά βρίσκεται η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ενώ το πάζλ συμπληρώνουν ο Νίκος Ζιώγας (ΚΚΕ),  ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ το 2010 και τώρα στηριζόμενος από τη ΔΗΜΑΡ, Μάρκος Μπόλαρης, η Νιόβη Παυλίδου (Ελιά – ΠΑΣΟΚ), ο Νίκος Χρυσομάλλης (ΧΑ) ο Μιχάλης Τρεμόπουλος (Οικολόγοι) και ο Θανάσης Αγαπητός (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
«Μάχη» για τρεις στην Περιφέρεια Κρήτης, καθώς ο (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) νυν περιφερειάρχηςΣταύρος Αρναουτάκης, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης και ο υποψήφιος της ΝΔ, πρώην διορισμένος περιφερειάρχης Κρήτης και νυν γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Σεραφείμ Τσόκας, διεκδικούν την είσοδό τους στο β΄γύρο. Υποψήφιοι είναι επίσης ο Στέλιος Ορφανός (ΚΚΕ), ο αστυνομικός Γιώργος Σπυρόπουλος (ΧΑ) και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στα Χανιά Κώστας Γύπαρης (ΑΝΕΛ).
Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «μάχη» για μια θέση στο β΄γύρο αναμένεται να δώσουν ο (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) νυν περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο υποψήφιος της ΝΔ (πρώην δήμαρχος Ρόδου)Γιώργος Χατζημάρκος και υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δήμαρχος Λειψών, Μπενέτος Σπύρου. Δυναμική, όμως, είναι η επανεμφάνιση της Λίλας Καφαντάρη (ΚΚΕ), ενώ η Χρυσή Αυγή κατεβαίνει με το Σάββα Σπυρίδη.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ο οποίος στηρίζεται τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να είναι στο β΄γύρο πιθανότατα μαζί με τον (προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ), υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Οδυσσέα Βουδούρη. Την κατάσταση μπέρδεψε κάπως η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του (προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ) αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας του Π. Τατούλη, Γιώργου Δέδε, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του αλλά και του Γιάννη Μανώλη που υποστηρίζεται από τη Νέα Μέρα. Υποψήφιος του ΚΚΕ θα είναι και πάλι ο Νίκος Γόντικας, ενώ από τη Χρυσή Αυγή κατεβαίνει ο καρδιοχειρουργός – θωρακοχειρουργός Δημήτρης Δολτσινιάδης. Ο Μπάμπης Βακαλόπουλος, υπάλληλος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του δήμου Καλαμάτας, πολιτευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, θα είναι ο υποψήφιος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Πάνος Σουκαράς των Οικολόγων και ο Παναγιώτης Κάτσαρης της ΑΝΤΑΡΣΙΑ.
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά την αποχώρηση του νυν περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά, ο χώρος της Κεντραοριστεράς φαίνεται ότι μένει «ορφανός» και διεκδικείται από τους Κώστα Μπακογιάννη(υποστηρίζεται από τη ΝΔ αλλά έχει ευρύτερη απήχηση) και τον βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου. Οι δύο αυτοί θα είναι και οι πιθανότεροι αντίπαλοι στο β΄γύρο. Ωστόσο, στα πλευρά του Κ. Μπακογιάννη υπάρχει το «αγκάθι» του πρώην υφυπουργού της ΝΔ και πρώην βουλευτές Φθιώτιδας, Θανάση Γιαννόπουλου που παρά τις προσπάθειες, δεν δείχνει διατεθιμένος να κάνει πίσω στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  Υποψήφιος του ΚΚΕ θα είναι και πάλι ο Γιώργος Μαρίνος, με τη Χρυσή Αυγή κατεβαίνει ο πρώην βουλευτής Φθιώτιδας Απόστολος Γκλέτσος, εξάδελφος του δημάρχου Στυλίδας, με τη ΔΗΜΑΡ ο Κώστας Χαϊνάς με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο πολιτικός μηχανικός Βασίλης Ζούμπος και με τη Νέα Μέρα και το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ, Μιχάλης Γιαννάκης.

Δόσεις δανείων με βάση τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης»


Δόσεις δανείων με βάση τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης»
Του Χρήστου Κολώνα
Με μπούσουλα τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης» των νοικοκυριών, τράπεζες και δανειολήπτες θα συμφωνούν για νέες χαμηλότερες δόσεις των δανείων τους, προκειμένου αυτά να μην καθίστανται ληξιπρόθεσμα.
Συγκεκριμένα, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ανακοίνωσε χθες με βάση τους ετήσιους οικογενειακούς προϋπολογισμούς της ΕΛΣΑΤ το ενδεικτικό ύψος των μηνιαίων δαπανών ανάλογα με τη σύνθεση των νοικοκυριών.
Θα λειτουργεί ως σημείο αναφοράς, ώστε να αξιολογείται η δυνατότητα κάθε οφειλέτη να εξυπηρετεί τις δανειακές του υποχρεώσεις, με βάση το εισόδημά του και αφού καλύψει τις ανάγκες διαβίωσής του.
Έτσι, για έναν ενήλικα οι μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης κυμαίνονται από 537 μέχρι 682 ευρώ καθαρά μετά τους φόρους και τις εισφορές. Για ένα ζευγάρι τα έξοδα που δικαιολογούνται ξεκινούν από 906 και φτάνουν μέχρι τα 1.160 ευρώ.
Μία οικογένεια με δύο παιδιά οι εύλογες δαπάνες διαμορφώνονται από τα 1.347 ευρώ μέχρι τα 1.720 ευρώ. Για δύο ενήλικες με ένα παιδί τα έξοδα είναι από 1.126 μέχρι 1.440 ευρώ.
Οι «εύλογες δαπάνες διαβίωσης» είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιρλανδία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Φινλανδία, η Νορβηγία και η Ισπανία. Οι ομάδες των δαπανών είναι τέσσερις:
1η ομάδα Αφορά τις πιο βασικές δαπάνες για τη διαβίωση του νοικοκυριού, στις οποίες περιλαμβάνεται η διατροφή, η ένδυση και υπόδηση, τα λειτουργικά έξοδα κατοικίας, η μετακίνηση, η επισκευή και συντήρηση επίπλων και οικιακού εξοπλισμού, τα είδη οικιακής κατανάλωσης και ατομικής φροντίδας, η ενημέρωση και μόρφωση, οι υπηρεσίες τηλεφωνίας και ταχυδρομείων, τα είδη και οι υπηρεσίες υγείας, οι υπηρεσίες εκπαίδευσης, οι υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας και οι οικονομικές υπηρεσίες. Γι' αυτήν ο μέσος όρος ανεξάρτητα από τη σύνθεση του νοικοκυριού έχει υπολογιστεί στα 1.166 ευρώ.
2η ομάδα 
Περιλαμβάνει επιπλέον δαπάνες εστίασης. Η μέση δαπάνη μαζί και με τη συγκεκριμένη κατηγορία αυξάνεται στα 1.311 ευρώ.
3η ομάδα 
Περιλαμβάνει επιπλέον διαρκή αγαθά και συσκευές. Τα μέσα έξοδα το μήνα ανεβαίνουν και με αυτά τα προϊόντα στα 1.393 μηνιαίως.
4η ομάδα 
Περιλαμβάνει επιπλέον δαπάνες για κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και καπνού, αεροπορικές μετακινήσεις, τουριστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού. Μαζί με τις προηγούμενες τρεις ομάδες η μέση μηνιαία δαπάνη αυξάνεται στα 1.507 ευρώ.
Ο προσδιορισμός των εύλογων δαπανών διαβίωσης λαμβάνει υπόψη τη σύνθεση και τις ανάγκες κάθε νοικοκυριού.
Έτσι, αυτές προσαυξάνονται σημαντικά για τις οικογένειες με παιδιά ή εξαρτώμενα μέλη, που αποτελούν και την πλειονότητα των δανειοληπτών. Οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης αναφέρονται στα έξοδα που κάνει ένα νοικοκυριό πέραν αυτών που απαιτούνται για την εξασφάλιση κατοικίας.
Συνεπώς, το ποσό του ενοικίου για την εξασφάλιση πρώτης κατοικίας, προστίθεται ξεχωριστά στα οικονομικά στοιχεία που δηλώνει ο δανειολήπτης. Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών που βρίσκεται υπό διαβούλευση, το πιστωτικό ίδρυμα οφείλει να λαμβάνει υπόψη τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης του οφειλέτη, κατά την αξιολόγηση της δυνατότητας αποπληρωμής. Η τράπεζα θα πρέπει να παρέχει Τυποποιημένη Κατάσταση Οικονομικής Πληροφόρησης, στην οποία ο οφειλέτης θα δηλώνει στοιχεία για τις δαπάνες διαβίωσης του νοικοκυριού, τα οποία θα συσχετίζονται με τις προσδιορισμένες εύλογες δαπάνες διαβίωσης.

«Τούμπανο» η νέα σύντροφος του Νεϊμάρ

«Τούμπανο» η νέα σύντροφος του Νεϊμάρ

Ο νεαρός Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής αποφάσισε να «πνίξει» τον καημό του για τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από την Ατλέτικο, στην αγκαλιά της Γκαμπριέλα Λένζι

Ο Νεϊμάρ διέκοψε πρόσφατα τη σχέση του με την εντυπωσιακή Μπρούνα Μαρκεζίνα, όμως δεν έμεινε για πολύ χωρίς... γυναικεία παρουσία στο πλάι του, καθώς πλέον βρίσκεται στο πλευρό του μία νέα αιθέρια και χειμώδης παρουσία...

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και λίγες ώρες στο σύνολο των ισπανικών ΜΜΕ, ο νεαρός Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, αποφάσισε να «πνίξει» τον καημό του για τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από την Ατλέτικο, στην αγκαλιά της Γκαμπριέλα Λένζι. 

Η 20χρονη Βραζιλιάνα μοντέλο έχει προκαλέσει «θραύση» στους συμπατριώτες της με το πανέμορφο παρουσιαστικό της (έχει ύψος 1.64μ αλλά και υπέροχες αναλογίες) και σύμφωνα με το βραζιλιάνικο Τύπο ταξίδεψε την Πέμπτη στη Βαρκελώνη για να βρεθεί κοντά στο νέο αγαπημένο της.

Το... χούφτωμα του Ομπάμα στη Mισέλ


Ποια κοινωνικά δίκτυα προτιμούν για την επικοινωνία τους οι «άπιστοι» σύζυγοι

Ποια κοινωνικά δίκτυα προτιμούν για την επικοινωνία τους οι «άπιστοι» σύζυγοι

Η μεγάλη πλειοψηφία (83%) των άτακτων αντρών και γυναικών επικοινωνούν με τον παράνομο δεσμό τους κυρίως μέσω του κινητού τηλεφώνου

Το 51% των άπιστων που επικοινωνούν με τους εραστές τους μέσω κινητού, χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως τα WhatsApp, Facebook ή Twitter, ενώ ακολουθούν τα γραπτά μηνύματα (15%), τα τηλεφωνήματα (13,6%), τα emails (9,8%), κάποια άλλη εφαρμογή (8,6%) και τα μηνύματα στον τηλεφωνητή (2%).

Αυτά είναι τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας που πραγματοποίησε το site εξωσυζυγικών γνωριμιών για παντρεμένους και δεσμευμένους Victoria Milan. Όπως επίσης προκύπτει από τις απαντήσεις 12.500 άτακτων συζύγων και συντρόφων, οι περισσότεροι (σε ποσοστό 83%) επικοινωνούν με τους εραστές τους μέσω κινητού.

Οι περισσότεροι από τους άπιστους που συμμετείχαν στην έρευνα χρησιμοποιούν τον κανονικό τους αριθμό τηλεφώνου για να επικοινωνήσουν με τον παράνομο δεσμό τους. Το 15% όμως έχει μια μία επιπλέον μυστική κάρτα SIM, για να κρατήσει κρυφό τον αριθμό του κινητού του. Το 74% έχει συμβόλαιο αντί για προπληρωμένη κάρτα, ακόμα και αν αυτό είναι πιο επικίνδυνο, δεδομένου του ότι οι τηλεφωνικοί λογαριασμοί παρέχουν πλήρη κατάλογο των αριθμών με τους οποίους έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικώς ή με μήνυμα κάθε μήνα. 

Ο κ. Sigurd Vedal , ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Victoria Milan, σχολίασε, συμβουλεύοντας τους άτακτους συζύγους: «Oλοι χρησιμοποιούν τα κινητά για να επικοινωνήσουν με το κοντινό τους περιβάλλον. Απλά μην ξεχνάτε να διαγράφετε αμέσως όλα τα γραπτά μηνύματα που στέλνετε ή λαμβάνετε από το δεσμό σας! Θα σας βοηθήσει να μην σας κάνουν τσακωτούς!»

Έξι μυστικά για έναν σωστό και γρήγορο μεταβολισμό

Έξι μυστικά για έναν σωστό και γρήγορο μεταβολισμό

Η σωστή άσκηση και ο συνεχής υπολογισμός των θερμίδων που καταναλώνουμε, μπορεί να μας φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα

Βασικός μεταβολισμός είναι ο αριθμός των θερμίδων που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός σε κατάσταση ηρεμίας για ένα 24ωρο, ώστε να διατηρηθεί στη ζωή και να εκτελέσει βασικές διεργασίες (π.χ. αναπνοή, χτύπος καρδιάς, κυτταρικές λειτουργίες). Ο Βασικός Μεταβολισμός αντιπροσωπεύει μάλιστα το 75% των ημερήσιων θερμιδικών αναγκών.

Συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, του ύψους, του βάρους και της φυσικής δραστηριότητας, προκύπτει η εκτιμώμενη ενεργειακή κατανάλωση, δηλαδή ο αριθμός των θερμίδων που χρειαζόμαστε ημερησίως με βάση τους παραπάνω παράγοντες.

Παρ΄ολα αυτά τις περισσότερες φορές είτε λόγω της καθιστικής ζωής, είτε της λόγω της κακής διατροφής μας, ο μεταβολισμός μας «τρελαίνεται», αποσυντονίζοντας τον οργανισμό μας. Τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτο;

Ποτέ μην παραλείπετε το πρωινό σας γεύμα. Το λίγο φαγητό το πρωί ενεργοποιεί την καύση των ημερήσιων θερμίδων. Μην καταφεύγετε σε crash δίαιτες καθώς αυτό οδηγεί το σώμα σας στο να κατακρατεί κάθε θερμίδα. 

Υπάρχουν 6 μυστικά από ανθρώπους με υψηλό μεταβολισμό που μπορείτε να ακολουθήσετε για να «συρρικνώσετε» τη μέση σας και να βρείτε τη φόρμα σας!

Καταναλώστε το σωστό αριθμό θερμίδων

Ο μεταβολισμός είναι η χημική διαδικασία στο σώμα που μετατρέπει το φαγητό που καταναλώνουμε σε καύσιμα. Το αποτέλεσμα: παίρνετε την ενέργεια που σας κρατά κάθε μέρα. Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός σας (BMR) είναι ο αριθμός των θερμίδων που καίει το σώμα σας φυσικά την ημέρα σε κατάσταση ηρεμίας. Γνωρίζοντας τον αριθμό σας είναι το κλειδί, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα γνωρίζετε ακριβώς πόσες θερμίδες καταναλώνετε για να διατηρήσετε το βάρος σας (ή να χάσετε ή να κερδίσετε).

Υπολογίστε πόσες θερμίδες καίτε 

Φυσικά και δεν κάθεστε όλη μέρα σε ένα καναπέ οπότε για να έχετε μια πιο ακριβή εικόνα, προσθέστε πόσο δραστήρια είστε χρησιμοποιώντας αυτόν τον υπολογιστή: θέλετε να χάσετε βάρος; Κάψτε 500 θερμίδες την ημέρα με το να τρώτε πιο υγιεινά, να γυμνάζεστε λίγο περισσότερο ή στην ιδανική περίπτωση να κάνετε ένα συνδυασμό των δύο. Έτσι θα χάσετε μισό με ένα κιλό την εβδομάδα.

Να γυμνάζεστε τακτικά 

Η κάρδιο άσκηση 3-5 φορές την εβδομάδα συσχετίζεται με τον υψηλότερο μεταβολικό ρυθμό σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και όταν είστε εκτός γυμναστηρίου, το σώμα σας συνεχίζει να καίει θερμίδες με γρήγορο ρυθμό.

Αποφύγετε να παραμελείτε τα βαράκια όταν ασκείστε 

Ένα βαράκι του μισού κιλού ακόμη μπορεί να κάνει διαφορά. Η άρση βαρών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απομακρύνετε τη μείωση του μεταβολισμού που σχετίζεται με την ηλικία. 

Αποφύγετε να παίρνετε και να χάνετε συνέχεια κιλά 

Με αυτόν τον τρόπο «σαμποτάρετε» το μεταβολισμό σας. Όσοι έχουν χαμηλό μεταβολισμό συνήθως είναι αυτοί που χάνουν βάρος, στη συνέχεια το ξαναπαίρνουν και μετά το ξαναχάνουν και η ίδια ιστορία επαναλαμβάνετε κάθε φορά.

Καταναλώστε ένα μικρό σνακ πριν πέσετε για ύπνο 

Ξεχάστε ό, τι νομίζατε ότι ξέρατε: να μην τρώτε μετά τις 8 μ.μ. Δύο πρόσφατες μελέτες του Πανεπιστημίου της Φλόριντα διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση 150 θερμίδων περίπου 30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο ενισχύουν τον μεταβολισμό σας το πρωί. Για καλύτερα αποτελέσματα, προτιμήστε το σνακ σας να είναι πρωτεΐνη (ένα ποτήρι γάλα ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή τυρί κότατζ). Αυτό όμως ισχύει μόνο αν γυμνάζεστε τακτικά! 

Τα τουρνουά των Σχολών του Παναθηναϊκού σε Κατερίνη και Λουτράκι - Ρεκόρ συμμετοχών στην Κατερίνη

b_280_280_16777215_0___images_stories_1_13_xeimonas_pss4_3.jpg
Στον Παναθηναϊκό ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα δυο μεγάλα τουρνουά των σχολών ποδοσφαίρου του τριφυλλιού που θα διεξαχθούν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο σε Κατερίνη και Λουτράκι.
Οδεύουμε προς τις ημέρες του Πάσχα και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το προσεχές διάστημα οι σχολές ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού PANATHINAIKOS SOCCER SCHOOLS (PSS) ετοιμάζονται για τα δυο μεγάλα τουρνουά με τα οποία φτάνει στην κορύφωση τους η αγωνιστική δράση των σχολών.
Από τον πρόεδρο των σχολών Γιώργο Καπουράνη μέχρι το τελευταίο στέλεχος των PSS ασχολούνται για την άρτια, όπως κάθε χρόνο, διεξαγωγή των δυο τουρνουά που λαμβάνουν χώρο σε Κατερίνη και Λουτράκι.
Το πρώτο τουρνουά φέτος θα διεξαχθεί για 4η χρονιά στην Κατερίνη από την Κυριακή των Βαίων (13/4) έως την Μεγάλη Τετάρτη (16/4) με την παρουσία 370 παιδιών από την Βόρεια Ελλάδα και την συμμετοχή δυο ακαδημιών από την Αυστραλία και την Κύπρο.
Στο τουρνουά της Κατερίνης μάλιστα έγινε ρεκόρ συμμετοχών ενώ οι ηλικίες των παιδιών που θα αγωνιστούν είναι από 9 έως 16 ετών.
Το παρόν στο τουρνουά της Βορείου Ελλάδος πέρας από τους ανθρώπους και τους σκάουτ των Σχολών Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού θα δώσει και ο αντιπρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ Βασίλης Κωνσταντίνου αλλά και δυο σκάουτ του τριφυλλιού και συγκεκριμένα οι Μπατσινίλας καιΛαγωνικάκης.
300 και πλέον στο Λουτράκι
Το δεύτερο τουρνουά για τις σχολές της Νοτίου Ελλάδος θα διεξαχθεί στο Λουτράκι από τις 23/4 έως τις 26/4 με την συμμετοχή 300 και πλέον παιδιών.
Στο τουρνουά στου Λουτράκι θα δώσουν πάλι το παρών οι σκάουτ του Παναθηναϊκού ενώ επειδή η πρόσβαση είναι σαφώς πιο εύκολη αναμένεται να βρεθούν εκεί και περισσότεροι άνθρωποι της πράσινης ΠΑΕ και ίσως και ο πρόεδρος του τριφυλλιού Γιάννης Αλαφούζος, όπως έκανε και πέρσι.
Ικανοποίηση και... διαφήμιση
Στις σχολές ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού είναι πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την δουλειά που εξακολουθεί να γίνεται σε όλες τις συνεργαζόμενες ακαδημίες ενώ η καλύτερη διαφήμιση για τις PSS είναι οι επαγγελματίες του τριφυλλιού που έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους από τις σχολές ποδοσφαίρου.
Πρόσφατα μάλιστα δυο ακόμα παιδιά που προέρχονται από τις σχολές έγιναν επαγγελματίες και ακολούθησαν τον δρόμο που χάραξε ο Χάρης Μαυρίας ο οποίος επίσης είχε ξεκινήσει από τις σχολές ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού.
Ο λόγος για τους Υμεράι Μαλντίν και τον Λάζαρο Λάμπρου που τον Μάρτιο υπέγραψαν τα πρώτα τους επαγγελματικά συμβόλαια με το τριφύλλι.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ


Με την υπ’ αριθ. 1465/2014 απόφασή του, το Πολυμελές 
Πρωτοδικείο Αθηνών, δικάζοντας την αγωγή του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου, κατά του 
Άδωνι Γεωργιάδη, που αφορούσε τις δηλώσεις του τελευταίου, 
για.....

σκάφος που δήθεν είχε στην κυριότητα του ο Πάνος Καμμένος, 
δηλωμένο δήθεν σε off shore εταιρεία, με σκοπό να 
φοροδιαφεύγει, έκρινε ότι οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη 
ήταν συκοφαντικές και εξυβριστικές, καθώς αποδείχθηκε ότι
 ο Πάνος Καμμένος δεν είναι ιδιοκτήτης σκάφους που ανήκει
 σε off shore εταιρεία και δεν φοροδιαφεύγει.
Το δικαστήριο επιδίκασε στον Πάνο Καμμένο, λόγω της ηθικής
 του βλάβης, το ποσό των 15.000 ευρώ, ενώ η Πρόεδρος του
 Δικαστηρίου είχε την γνώμη ότι πρέπει να του επιδικασθεί 
το ποσό των 100.000 ευρώ.

Κι άλλος ύποπτος αγώνας με τον Πιερικό



Φακέλους με τρία νέα ύποπτα ματς, δύο στη Super League κι ένα της Football League, έστειλε η UEFA στην
ΕΠΟ. 

Πρόκειται για τα Ολυμπιακός-Πανθρακικός 2-0, Καλλονή-ΟΦΗ 1-0 και Πιερικός-Δόξα Δράμας 2-1.

Μέρκελ για χρέος: Πρώτα να δούμε πόσο είναι το πλεόνασμα και μετά θα βοηθήσουμε την Ελλάδα

Μέρκελ για χρέος: Πρώτα να δούμε πόσο είναι το πλεόνασμα και μετά θα βοηθήσουμε την Ελλάδα

Δραματική ομολογία της καγκελαρίου: «Στον άνεργο το πλεόνασμα δεν λέει απολύτως τίποτα, οι άνεργοι θα περάσουν ακόμη δύσκολα, δεν έχει ολοκληρωθεί η πορεία» - Διαβεβαίωση Σαμαρά προς Μέρκελ: «Οι προσπάθειες και οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν»

"Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα, η Ελλάδα τα κατάφερε" είπε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τόνισε "τη σημασία που έχει η ενίσχυση της ρευστότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις". 

Αντώνης Σαμαράς: Η Ελλάδα τα κατάφερε

Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς ανέφερε: "Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από την πρώτη μου επίσκεψη στο Βερολίνο τον Αύγουστο του 2012 και από τη δική σας επίσκεψη τον Οκτώβριο του 2012. Είχα πει τότε ότι οι Έλληνες έχουν την ικανότητα και τη δύναμη να τα καταφέρουν. Με τις θυσίες του ελληνικού λαού και την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων τώρα είμαστε σε διαφορετική μοίρα. Σήμερα είναι καινούργια μέρα, η Ελλάδα τα κατάφερε". 

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των συνομιλιών τους: "Συζητήσαμε με την κυρία Μέρκελ την πρόοδο στην ελληνική οικονομία και την ελληνική προεδρία στην Ευρώπη. Ενημέρωσα για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και με την υπερκάλυψη του στόχου, αλλά και με το επιτόκιο, πράγμα που δείχνει την εμπιστοσύνη των αγορών στην χώρα. Συμφωνήσαμε ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν. Το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος, η διανομή του κοινωνικού μερίσματος, η απόφαση του Ecofin και η έξοδος στις αγορές είναι ξεκάθαρο ότι οφείλονται στις τεράστιες θυσέις και στην υπομονή του ελληνικού λαού. Το σημαντικότερο είναι ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο, αφήσαμε πίσω μας τα δύσκολα και την αμφισβητούμενη παραμονμή μας στην Ευρωζώνη. Οι προσπάθειες συνεχίζονται, οι μεταρρυθμίσεις θα ολοκληρωθούν, η Ελλάδα μπαίνει στην ανάκαμψη. Δύο πράγματα είναι σημαντικά: να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να διασφαλιστούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε να διορθωθούν οι αδικίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα".

"Προχθές είχαμε το αποτέλεσμα του Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου με βάση την Eurostat, που δείχνει ότι για πρώτη φορά η ανεργία πέφτει. Οι μεταρρυθμίσεις αποσκοπούν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας".

"Επισήμανα το πρόβλημα της ρευστότητας, η έξοδος στις αγορές διευκολύνει την αντιμετώπιση του θέματος. Η Ελλάδα πιάνει τους στόχους της και δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα. Η καγκελάριος εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόοδο της χώρας, αλλά και για την πρόοδο της ελληνογερμανικής εταιρικής σχέσης. Αναφέρθηκε στο ελληνογερμανικό ταμείο, που μπορεί να εξελιχθεί σε επενδυτική τράπεζα". 

Κλείνοντας, ευχαρίστησε την κυρία Μέρκελ για την επίσκεψή της στην Αθήνα και για την αλληλεγγύη του γερμανικού λαού, που φάνηκε και με το μεγάλο αριθμό τουριστών στη χώρα μας την περασμένη χρονιά. 
 
Απαντώντας σε ερώτηση για το κόστος δανεισμού, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: "Ο λόγος για τον οποίο μπήκαμε στα μνημόνια ήταν ότι δεν μπορούσαμε να βγούμε στις αγορές και να δανειστούμε. Τώρα η παγκόσμια αγορά ψήφισε Ελλάδα. Η συνολική πτώση των επιτοκίων που γευόμαστε τις τελευταίες ημέρες δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να έχουν πιο φθηνό χρήμα. Δίνει και τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ζητήσει φθηνό χρήμα. Μελλοντικά το επιτόκιο θα πέσει κι άλλο. Εκτός από την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονική κατάσταση, υπάρχει το θέμα του κόστους. Η επιχειρηματολογία ότι δανειζόμαστε ακριβά δεν λαμβάνει υπόψη ότι η χώρα απελευθερώθηκε από τα δεσμά, αλλά και το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων και των τραπεζών που μπορούν να δανείζονται πιο φθηνά".
 
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Σαμαράς είπε: "Σε ό,τι έχω κάνει δεν σκέφτομαι τις εκλογές, αλλά την Ελλάδα. Κοιτάζω μπροστά και βλέπω ότι ανοίγεται ο δρόμος για μακροχρόνια ανάπτυξη. Ξέρουμε πού πάμε, πώς πάμε και πώς θα φθάσουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα φθάσουμε εκεί που πρέπει να φθάσουμε. Η πλοήγηση μίας οικονομικής πολιτικής σε τρικυμιώδη νερά απαιτεί σοβαρότητα. Εμείς δεν πανηγυρίζουμε, συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Παράλληλα, προετοιμάζουμε την επόμενη ημέρα. Ο ρυθμός της κυβέρνησης δεν θα αλλάξει. Αυτό που άλλαξε είναι η εικόνα και η ψυχολογία, ακόμη και ο πιο σκληρός κριτής όλων οι αγορές ψήφισε Ελλάδα και έδωσε την εμπιστοσύνη της". 

Μέρκελ: Ήταν ένας δρόμος με πολλές θυσίες, τον οποίο όμως περάσατε

Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε: "Στην Ελλάδα έγιναν πάρα πολλά, υπάρχουν πειστήρια ότι η προσπάθεια αποδίδει. Ξέρω ότι οι άνθρωποι περνούν δύσκολα και θα συνεχίσουν να περνούν δύσκολα, γιατί υπάρχουν κι άλλα να γίνουν. Πρέπει να προσπαθήσουμε, ώστε η οικονομία στην Ελλάδα να δείξει τις δυνατότητές της. Οι νέοι άνθρωποι που συνάντησα σήμερα ζήτησαν μικρότερη γραφειοκρατία και υποστήριξη στο χώρο της εσωτερικής αγοράς. Η πολιτική της κυβέρνησης που ζήτησε θυσίες από το λαό ήταν δύσκολος δρόμος και για την ίδια την κυβέρνηση. Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις"

"Είναι σημαντικό να περιμένουμε την επικύρωση του πλεονάσματος και τους επόμενους μήνες να μπούμε στη συζήτηση για το πώς θα βοηθήσουμε την Ελλάδα με το χρέος.  Για το πρόβλημα της ρευστότητας η Γερμανία έχει διάθεση να βοηθήσει. Γι' αυτό και το επενδυτικό ταμείο έχει αρχίσει και κινείται. Η υπόσχεση που έχουμε δώσει είναι ότι θα το υλοποιήσουμε. Επίσης, θα βοηθήσουμε στον τομέα των νοσοκομείων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας" συμπλήρωσε. 

Η συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας δεν έχει ολοκληρωθεί, δήλωσε η κυρία Μέρκελ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα που υπάρχει, ολοκληρώνεται το 2014 και πρέπει να δούμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Η συζήτηση αυτή γίνεται όμως μέσα σε μία εντελώς νέα κατάσταση. Το φθινόπωρο θα έχουμε σφαιρική εικόνα και θα συζητήσουμε. Το τι ακριβώς θα γίνει θα το αποφασίσουν οι υπουργοί Οικονομικών. 

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι "χαιρόμαστε ιδιαίτερα που επέστρεψε η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Κάνουμε ένα βήμα προς την ομαλότητα. Παρά τις δυσκολίες μπαίνουμε σε μία ζώνη που μπορούμε να ασχοληθούμε και με άλλα θέματα πέρα από τα επιτόκια. Τώρα και οι τράπεζες θα στέκονται καλύτερα στα πόδια τους και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να στραφούν σε διεθνή δανεισμό. Συγχαρητήρια, συνεχίστε σ' αυτή την κατεύθυνση". 

Απευθυνόμενη προς τους Έλληνες ανέργους είπε: "Ήταν ένας δρόμος με αγκάθια και θυσίες, αλλά τον περάσατε, γιατί υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η οποία θα συνεχιστεί. Στον άνεργο βέβαια δεν λέει τίποτε ότι υπάρχει πλεόνασμα. Ωστόσο, κατ' αρχήν πρέπει να δημιουργηθούν νέες υγιείς δομές και μετά θα φανούν οι καρποί. Είμαι πεπεισμένη ότι θα υπάρξει ανάπτυξη και απασχόληση και θα φανεί τί σημασία είχαν οι διαρθρωτικές αλλαγές". 

Κοκορετσάκια στο φούρνο

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
kokoretsakia-sto-fourno-olivemagazinegr1
Δεν χρειάζονται σούβλες και κάρβουνα και, φυσικά, κήπος ή αυλή. Γίνονται στο φούρνο και θα χρειαστείτε μόνο μερικά ξύλινα καλαμάκια. Είναι η εναλλακτική για να απολαύσετε τον πιο νόστιμο πασχαλινό μεζέ!


1 συκωταριά αρνίσια
Υλικά

  • 2 μπόλιες
  • 1 κιλό εντεράκια
  • χυμό λεμονιών
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε πολύ καλά τα έντερα μέσα κι έξω και τα τρίβετε με λεμόνι και αλάτι. Τα ξεπλένετε δυο τρεις φορές με νερό και τα τυλίγετε σε κουβάρια.

Βήμα 2

Αφαιρείτε το πάχος από τα εντόσθια (και τα γλυκάδια).

Βήμα 3

Ζεματάτε σε καυτό νερό τα πνευμόνια για 3 λεπτά. Τα στραγγίζετε.

Βήμα 4

Κόβετε με ψαλίδι όλα τα εντόσθια σε λεπτές φέτες και κατόπιν σε μακρόστενες λωρίδες, σ’ όλο το μήκος τους. Tα βάζετε σε μπολ, τα αλατοπιπερώνετε, τα πασπαλίζετε με ρίγανη, τα περιχύνετε με ελαιόλαδο και τα αφήνετε να μαριναριστούν 1 ώρα περίπου. Περνάτε τις λωρίδες εναλλάξ σε ξύλινα καλαμάκια (πνευμόνι, γλυκάδι, συκώτι).

Βήμα 5

Καθαρίζετε τις μπόλιες από τις τρίχες και τις ζεματάτε σε βραστό νερό. Βγάζετε τα χοντρά κομμάτια και αφήνετε τα κομμάτια που μοιάζουν με δίχτυ. Άσπρες και καθαρές, τις στρώνετε στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετείτε από πάνω τα περασμένα σε καλαμάκι εντόσθια. Τα τυλίγετε σε ρολά μέσα σε κομμάτια μπόλιας.

Βήμα 6

Με τα έντερα τυλίγετε κάθε καλαμάκι αρχικά σε κύκλους και μετά συνεχίζετε σχηματίζοντας οχτάρια (όπως την καλούμπα), μέχρι να σταθεροποιηθεί το μίγμα μέσα στην μπόλια και μετά τυλίγετε τα εντεράκια παράλληλα, σαν κουβαρίστρα, χωρίς να αφήνετε κενά.

Βήμα 7

Αλατοπιπερώνετε ξανά και περιχύνετε τα ρολά με λίγο ακόμα χυμό λεμονιού. Πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη ακόμα και τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί.

Βήμα 8

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και βάζετε μέσα το ταψί με τα κοκορετσάκια. Χαμηλώνετε στους 175°C-180°C και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν όμορφα για περίπου 30-45 λεπτά. Θα χρειαστεί να τα γυρίσετε για να πάρουν παντού χρώμα. Τα βγάζετε και, όταν κρυώσουν, τα τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τα βάζετε στο ψυγείο.

Βήμα 9

Αφήνετε τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί να κρυώσει καλά και αφαιρείτε το πάχος.

Βήμα 10

Για να τα σερβίρετε, κόβετε τα κρύα κοκορετσάκια σε ροδέλες και, χωρίς να τις χωρίσετε μεταξύ τους, τις περιχύνετε με τη σάλτσα τους. Ξαναβάζετε τα κομμένα κοκορετσάκια σε καυτό φούρνο να ζεσταθούν καλά πριν τα σερβίρετε.