ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Green Youth CUP 2014 / Τουρνουά Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού


ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ 2001 - 2002 (Β ΟΜΙΛΟΣ)
ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΟΡ
ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ -- ΛΑΜΙΑ Β 9 -- 0
ΠΡΕΒΕΖΑ -- ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ 1 -- 2
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ -- ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ 1 -- 1
ΗΡΑΚΛΕΙΟ -- ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ 0 -- 1
ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ -- ΑΙΓΙΟ 4 -- 1
Η τελετή απόψε στις 10:00.




alt

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣΣ!
Την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει για μια πανάκριβη έξοδο στις αγορές, ως «σύμβολο» της μετα-μνημονίουεποχής, η πραγματικότητα που προσπαθούν να αποκρύψουν από την ελληνική κοινωνία καταφέρνει να βγει στην επιφάνεια.
Και η πραγματικότητα αυτή δεν είναι άλλη από την ύπαρξη ενός τρίτου μνημονίου, που όπως ακριβώς και τα δύο προηγούμενα, αποτελείμνημείο κοινωνικής λεηλασίας και βάρβαρης επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά και όχι μόνο στρώματα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του στον κυριακάτικο τύπο (Βήμα της Κυριακής 13/04) η κυβέρνηση έχει στα χέρια της το τρίτο μνημόνιο το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα μόλις υπογραφεί από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Η υπογραφή του τρίτου μνημονίου συνδέεται άμεσα με την εκταμίευση της δόσης (και των υποδόσεων) των 8,3 δις ευρώ.
Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, προαναγγέλλεται, μεταξύ άλλων, ένα κύμα σκληρής φοροεπιδρομής καθώς και η πλήρης διάλυση από ότι έχει απομείνει στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα με περικοπές και μειώσεις στα επικουρικά ταμεία και στο εφάπαξ, που αν τα σχέδια της κυβέρνησης γίνουν πραγματικότητα, θα στηρίζονται μόνο στις εισφορές των ασφαλισμένων. Έχουμε δηλαδή μια κολοσσιαία ανατροπή του πυρήνα της λογικής του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος από αναδιανεμητικό σε ανακεφαλαιοποιητικό.
Μάλιστα, ένα παράδειγμα για την «επιτυχία» και τον σκληρό ταξικό προσανατολισμό του ανακεφαλαιοποιητικού συστήματος μπορούμε κάλλιστα να πάρουμε από τις ΗΠΑ, όπου οι λαϊκές οικογενειών και τα μεσαία στρωμάτα είναι πραγματικά απροστάτευτα, με το κράτος απών και τουςπολίτες αφημένους στην τύχη τους όσον αφορά τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα.
…ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τρίτο μνημόνιο, τα άμεσα βήματα που πρέπει να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση περιέχουν μεταξύ άλλων:
  1. Την άμεση «μεταρρύθμιση» του ΦΠΑ και των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων
  2. Αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα με επίκεντρο τα επικουρικά ταμεία που θα καταβάλλουν συντάξεις και εφάπαξ μόνο από τις εισφορές τους.
  3. Δημιουργία μόνιμου μηχανισμού «κινητικότητας» στο Δημόσιο, και σε περίπτωση άρνησης του εργαζόμενου θα τίθεται σε διαθεσιμότητα, ουσιαστικά θα απολύεται
  4. Αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας για ακόμη ευκολότερες απολύσεις.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως στο απολογιστικό κομμάτι του τρίτου μνημονίου, τα κοινωνικά ερείπια που έχει αφήσει πίσω της η τρόικα αναφέρονται ως επιτεύγματα εξορθολογισμού της οικονομίας!
Συγκεκριμένα αναφέρεται χαρακτηριστικά πως « οι μεταρρυθμίσεις των συστημάτων συνταξιοδότησης και υγείας έχουν θέσει το σύστημα σε βιώσιμη πορεία» … « οι προβλεπόμενες ανάγκες για τα επόμενα 50 χρόνια περιορίστηκαν στο 1,1% του ΑΕΠ».


iskra


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2yrveQTGJ

Στην Στουτγκαρδη και Καρλσρουη για δοκιμαστικά ο Δημήτριος Κλιγγόπουλος


Αναχώρησε τη Κυριακή 13 Απρίλιου για Στουτγάρδη μετά από εισήγηση του υπευθύνου Σκάουτερ της Sportagentur Lokurlu vom DFB Lizenzierter Spielervermittler,για την Ελλάδα Μυστακίδη Ιωάννη, σε συνεργασία με τον Αναστάσιο Μαραγκοζίδη DFB Lizenzierter FIFA Player Agent
Έχει παρακολούθηση την Δευτέρα και σήμερα Τρίτη  προπονήσεις με την VfB Stuttgart και αύριο Τετάρτη μεταβαίνει στην Karlsruher SC.






Ευχομαστε στον Δημήτρη καλή επιτυχία 


ΟΦΘΑΛΜΑΠΆΤΗ

Οφθαλμαπάτη

Κείμενο: Χρυσάνθη Αγγελοπούλου
Τέξας, πατέρας ελεύθερος σκοπευτής, μητέρα εκπαιδευτής πεζοναυτών, αυστηρό περιβάλλον. Οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές για την Ηannan Ferguson: το μανικιούρ απαγορευόταν και ο ελεύθερος χρόνος κυλούσε ψήνoντας κέικ και πυροβολώντας με όπλα για πλάκα. Ύστερα, η 22χρονη καλλονή πέταξε από τη φωλιά και έβγαλε το άχτι της. Εδώ φωτογραφίζεται για το τεύχος μαγιό του περιοδικού Sports Illustrated, με εξαιρετικό body painting που μιμείται προκλητικό μαγιό. Και μπράβο της!

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΣΗΜΑΝΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ 3ης ΚΑΙ 4ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ (ΠΡΟΣ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη        e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                             ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                                Κατερίνη, 15 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου

Σοφία Μαυρίδου: “ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, το οποίο διασφαλίζει την καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων, την ασφάλεια των πολιτών και κυρίως την ασφαλέστερη πρόσβαση στο νέο Νοσοκομείο της Κατερίνης”
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ολοκλήρωσε την εγκατάσταση φωτοσήμανσης στην Επαρχιακή Οδό προς Παλαιό και Νέο Κεραμίδι Ν. Πιερίας. Φωτεινοί σηματοδότες τοποθετήθηκαν στη διασταύρωση της 3ης και 4ης Επαρχιακής Οδού με σκοπό την καλύτερη, αποδοτικότερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία.
Το έργο αυτό, προϋπολογισμού 108.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε και οι σηματοδότες τοποθετήθηκαν ως εξής: Ένας σηματοδότης οχημάτων χαμηλός, τριών πεδίων χρωματισμού, ένας σε κάθε δρόμο της διασταύρωσης. Ένας σηματοδότης οχημάτων αναρτημένος τριών πεδίων (3 Π) χρωματισμού, ένας σε κάθε δρόμο της διασταύρωσης και 2 τεμάχια με βέλος για στροφή. Ένας παλλόμενος – προειδοποιητικός και χαμηλός δύο πεδίων χρωματισμού, ένας σε κάθε δρόμο της διασταύρωσης και σε απόσταση 80 – 100 μέτρων περίπου από τη διασταύρωση και τέλος ένας σηματοδότης οχημάτων παλλόμενος – προειδοποιητικός και αναρτημένος, χρωματισμού κίτρινου και κόκκινου, ένας σε κάθε δρόμο της διασταύρωσης και σε απόσταση 80 – 100 μέτρων περίπου από τη διασταύρωση.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: “η εγκατάσταση φωτοσήμανσης στη διασταύρωση της 3ης και 4ης Επαρχιακής Οδού είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, το οποίο διασφαλίζει την ασφαλέστερη κυκλοφορία των οχημάτων και κατ' επέκταση την ασφάλεια των πολιτών σε ένα κομβικό σημείο, ενώ ταυτοχρόνως διευκολύνεται η πρόσβασή τους στο Νοσοκομείο της Κατερίνης”. 

«Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Τα παιχνίδια με την δημοκρατία δεν είναι αστειότητες, ειδικά όταν κρύβουν επικίνδυνες σκοπιμότητες»


15  Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.  Μάρκος Μπόλαρης, μετά τα σχόλια της κα Βούλας Πατουλίδου, για την τοποθέτηση του επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης "συμμετέχω",  για την κοινή τηλεοπτική της εμφάνιση με τον Ηλία Κασιδιάρη, δήλωσε
  "Είναι θλιβερό, ειδικά σήμερα, νέοι άνθρωποι που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, να  προσεγγίζουν θέματα δημοκρατίας με ελαφρότητα ή ευκαιριακή σκοπιμότητα. Θυμίζουμε ότι :
  • Μετά την σύλληψη και προφυλάκιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής στα τέλη Σεμπτεμβρίου, ζητήσαμε στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την ρητή και απερίφραστη καταδίκη της δράσης της Χρυσής Αυγής. Ο κύριος Τζιτζικώστας αρνήθηκε. 
  • Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο ίδιος σε αντίθεση με τους άλλους περιφερειάρχες, όχι μόνο προσκάλεσε  την Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις για το μεγάλο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού, αλλά και προκάλεσε εξομοιώνοντας την Χρυσή Αυγή με κοινοβουλευτικό κόμμα.
  • Πριν από λίγες μέρες, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ως αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, την χρυσή Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης κα Βούλα Πατουλίδου. Μόνο που η κα Πατουλίδου, στις 24-2-2014, σε κοινή εμφάνισή της με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής και υποψήφιο δήμαρχο Αθηνών Ηλία Κασιδιάρη, έθεσε σε αμφισβήτηση την ιστορική προσωπική της παρακαταθήκη, τοποθετούμενη υπέρ του φιλοναζιστικού σχήματος.

 Επειδή, με την δημοκρατία δεν παίζουμε, ιδιαίτερα σήμερα, είναι κρίσιμο να γνωρίζουν οι πολίτες που καλούνται να επιλέξουν στις εκλογές, να γνωρίζουν τις επιλογές του κ. Τζιτζικώστα , ο οποίος κατά τ' άλλα εμφανίζεται ως ανεξάρτητος. Τα παιχνίδια με την δημοκρατία δεν είναι αστειότητες, ειδικά όταν κρύβουν επικίνδυνες σκοπιμότητες, όπως αποδεικνύεται από τέτοιου είδους εναγκαλισμούς με την ακροδεξιά. Οι πολίτες έχουν και κρίση και μνήμη".  

ΒΙΝΤΕΟ: Μεγαλη κόντρα για τον νεοναζισμό στην Κεντρική Μακεδονία

Καμιά "αλληλεγγύη" σε υμνητές του νεοναζισμού. 
Ο κύριος Τζιτζικώστας με το διπλό άνοιγμα στην ακροδεξιά έδωσε το στίγμα του. Πρώτα αρνείται να καταδικάσει την Χρυσή Αυγή στο περιφερειακό συμβούλιο και έπειτα επιλέγει για τη θέση της αντιπεριφέρειας Θεςσαλονίκης την Βούλα Πατουλίδου η οποία προ διμήνου εξύμνησε την Χρυσή Αυγή σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία παρευρέθηκε με τον Ηλία Κασιδιάρη
Δικαίωμά του είναι του κ. Τζιτζικώστα να κάνει τις επιλογές του αλλά δική μας υποχρέωση είναι να τις επισημαίνουμε. 
Με την Δημοκρατία ΔΕΝ παίζουμε.. Ιδιαίτερα Τώρα!!



Το βίντεο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από το χθεσινό δελτίο ειδήσεων του MEGA

https://www.youtube.com/watch?v=7-3QCZtlF_0

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/4/2014




Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ορίζεται κατά το φετινό εορτασμό του Πάσχα γενικός σημαιοστολισμός σε όλη τη διοικητική Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, των δημοσίων και δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων των Ν.Π.Δ.Δ., των οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημοσίου και των τραπεζών, από τις 8 το πρωί της 18ης Απριλίου 2014 (Μεγάλη Παρασκευή) μέχρι τη δύση του ήλιου της 21ης Απριλίου 2014 (Δευτέρα της Διακαινησίμου).
Οι σημαίες θα υψωθούν μεσίστιες από τις 8 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής έως τις 8.30 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/4/2014



Από το Τεχνικό Τμήμα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι αναβληθείσες εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Επάρκειας Οδικών Μεταφορέων Επιβατών και Εμπορευμάτων, οι οποίες είχαν αναβληθεί στις 2 Απριλίου 2014, θα διενεργηθούν την Τετάρτη 23 Απριλίου και την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014, στην αίθουσα ADR της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης.


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου


Ξενοδοχείο Αχίλλειον ,Λεωφόρος Παραλίας Μακρύγιαλου, Μακρύγιαλος,


Hotel Achillion

¨"ΤΡΙΖΕΙ" ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!

ΝΕΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ! ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ!
 
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
 
ΒΛ. ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
 

 

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τέσσερις σωφρονιστικοί των φυλακών Νιγρίτας


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τέσσερις σωφρονιστικοί των φυλακών Νιγρίτας
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν και οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας που κλήθηκαν να απολογηθούν, σήμερα, ενώπιον της ανακρίτριας Σερρών για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι.
Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στους τέσσερις -από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους για την υπόθεση δεσμοφύλακες- αφορούν την απαγόρευση εξόδου τους από τη χώρα και την αυτοπρόσωπη εμφάνισή τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά τον μήνα.
Αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, απολογούνται άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ενώ ήδη για την υπόθεση προφυλακίστηκαν -τις προηγούμενες μέρες- μετά τις απολογίες τους, έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ άλλοι δύο αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συμψηφισμοί με την εφορία και για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία


Συμψηφισμοί με την εφορία και για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία
Επεκτείνεται και στις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το σύστημα συμψηφισμών που ισχύει ήδη μεταξύ των οφειλών των φορολογούμενων και των επιστροφών φόρων που δικαιούνται (από ΦΠΑ ή εισόδημα).
Αυτό σημαίνει ότι επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση για τις οφειλές αυτές και δικαιούνται επιστροφή φόρου από την εφορία, θα λαμβάνουν μόνο το ποσό που θα προκύπτει μετά τον συμψηφισμό των οφειλών ή δόσεων της ρύθμισης, με αυτό της επιστροφής φόρου.
Η επέκταση των συμψηφισμών και για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία προβλέπεται σε κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη.
Στην απόφαση προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι για την εφαρμογή του νέου συστήματος η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα αποστέλλει κάθε 15νθήμερο στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), το ηλεκτρονικό αρχείο επιστροφών ΦΠΑ και φόρων εισοδήματος, το οποίο περιλαμβάνει τους αριθμούς φορολογικού μητρώου φυσικών και νομικών προσώπων και το ονοματεπώνυμο ή επωνυμία αντιστοίχα, για τα οποία έχει εκδοθεί εκκαθαρισμένο ατομικό φύλλο έκπτωσης και επίκειται επιστροφή ποσού.

Το κραχ ακινήτων δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες


Το κραχ ακινήτων δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες
Οι χαμηλές τιμές που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά ακινήτων δημιουργούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποδοτικές επενδύσεις. Σε 250.000 υπολογίζονται οι απούλητες κατοικίες. Η μεγάλη προσφορά σε συνδυασμό με την περιορισμένη ζήτηση αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις από την υψηλή φορολόγηση
Μεγάλες ευκαιρίες για αγορές ακινήτων φέρνει η καθίζηση των τιμών μέχρι και 60% λόγω της κρίσης. Ειδικοί της κτηματαγοράς προτρέπουν όσους έχουν σήμερα ρευστό να αγοράσουν κατά κύριο λόγο κατοικίες που σε πολλές περιοχές πωλούνται σε τιμές χαμηλότερες έως και 70% από τις αντικειμενικές αξίες.
Η πτώση των τιμών, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, έχει φτάσει από την αρχή της κρίσης κοντά στο 40%, δηλαδή κατά μέσο όρο τα ακίνητα έχασαν 4 στα 10 ευρώ από την αξία τους, ενώ μόνο το 2013 αποτέλεσε για την κτηματαγορά μία από τις χειρότερες χρονιές, καθώς η πτώση στις τιμές έκλεισε πάνω από 10%.
Ωστόσο οι κτηματομεσίτες εκτιμούν ότι η υποχώρηση είναι πολύ μεγαλύτερη και σε ορισμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου προσεγγίζει το 55%-60%. Πρόκειται κυρίως για γειτονιές οι οποίες διαθέτουν χιλιάδες απούλητα σπίτια και οι εργολάβοι οικοδομών έχουν βρεθεί σε οικονομική δυσπραγία, με αποτέλεσμα να πουλούν όσο όσο.
• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

Αλλάζουν όλα για επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ. Τι προβλέπει το νέο σύστημα


Αλλάζουν όλα για επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ. Τι προβλέπει το νέο σύστημα
Του Γιώργου Γάτου
Την καταβολή επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ από... λογαριασμούς που θα τηρούν τα Ταμεία τα οποία χορηγούν σήμερα τις κύριες συντάξεις, προβλέπει το τελικό σχέδιο που επεξεργάζεται -και θα παρουσιάσει έως τον Ιούνιο- το υπουργείο Εργασίας.
Η κατάργηση των Ταμείων - ΝΠΔΔ επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας και η ένταξή τους, ως «διακριτών και αυτοτελών κλάδων - λογαριασμών», στα ταμεία κύριας ασφάλισης (με «άξονες» το ΙΚΑ για τους μισθωτούς και τον ΟΑΕΕ για τους αυτοαπασχολούμενους), όπως υπογραμμίζουν στην «Η» κορυφαία στελέχη του υπουργείου Εργασίας, θα είναι το νέο μεγάλο «βήμα» για τον περαιτέρω περιορισμό των ασφαλιστικών ταμείων.
Με βάση τις καταβαλλόμενες εισφορές, χωρίς εγγυημένα ποσά, με μαθηματικό τύπο, συντελεστή βιωσιμότητας και ρήτρα μηδενικών ελλειμμάτων, σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους που έφερε, στη συνέχεια, στη Βουλή ο υπουργός Γ. Βρούτσης, καθιερώνοντας την κοινή δήλωση στο ΙΚΑ ενιαίων ποσοστών εισφορών τόσο για τις επικουρικές όσο και για τα εφάπαξ των απασχολουμένων στον ιδιωτικό τομέα.
Ο περιορισμός των Ταμείων μέσω της διοικητικής ενοποίησης, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Η», περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, στους δανειστές και θα αποτυπώνονται στο επικαιροποιημένο «Μνημόνιο». Στο πλαίσιο αυτό, ο Γ. Βρούτσης προγραμματίζει να συγκροτήσει «τεχνική επιτροπή» που θα αναλάβει να οργανώσει τη «μετάβαση» στο νέο καθεστώς και τον τρόπο διαχείρισης των αποθεματικών κάθε φορέα και στο μεταβατικό στάδιο των διαφορετικών τρόπων υπολογισμού των παροχών που διατηρούνται «ως έχουν» (με βάση τις καταστατικές διατάξεις των επιμέρους ταμείων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας) για το χρόνο ασφάλισης, πριν από το 2014, των «παλαιών» ασφαλισμένων. «Ανοικτή» είναι η διαπραγμάτευση -και η λήψη αποφάσεων- για τον τρόπο ενοποίησης του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) και των εργαζομένων στον Τύπο (ΕΤΑΠ - ΜΜΕ).
Ο ΟΟΣΑ έχει ζητήσει να συγχωνευτούν είτε στον ΟΑΕΕ (για τους ασφαλιζόμενους ως ελεύθερους επαγγελματίες) είτε στο ΙΚΑ (για όσους ασφαλίζονται ως μισθωτοί) για κύρια σύνταξη, αν και θα προκύψουν δημοσιονομικές επιπτώσεις (αν καταργηθούν οι κοινωνικοί πόροι, το κράτος θα πρέπει να αναλάβει την καταβολή της βασικής σύνταξης στα δύο Ταμεία), ενώ το «μοντέλο» της δημιουργίας λογαριασμών για τις επικουρικές και τα εφάπαξ δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όσα Ταμεία είναι ΝΠΙΔ.
Συμπράξεις
Οι ενοποιήσεις των Ταμείων προβάλλουν ως «λύση» για την αντιμετώπιση του κατακερματισμού που εξακολουθεί να υπάρχει και ως προς τις εισφορές και ως προς τις παροχές. Αποτελούν βασικό «εργαλείο» για εξοικονομήσεις εσόδων και δαπανών μέσω της συνείσπραξης εισφορών και ενιαίων ελέγχων, ενώ μπορούν να διευκολύνουν την επιβολή ενιαίων κανόνων.
Τον δρόμο της ενοποίησης ακολουθούν, το ένα μετά το άλλο και με βάση το νέο καθεστώς, όλα τα Ταμεία για την είσπραξη οφειλών από εισφορές μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (το οποίο εποπτεύει το ΙΚΑ).
Ενοποιημένο αρχείο - ηλεκτρονικό μητρώο ασφαλισμένων και συνταξιούχων τηρεί, ήδη, η ΗΔΙΚΑ για όλα τα Ταμεία - ΝΠΔΔ παρέχοντας τη δυνατότητα, στο μέλλον, να δημιουργηθεί ο ψηφιακός ατομικός λογαριασμός ασφάλισης.

ΕΠΕΙΓΟΝ: Επιστροφή φόρου, δείτε ποιοι δικαιούνται! (Από 1000€ εώς 4000€)

samaras stournaras

Το 2012 το υπουργείο οικονομικών εισέπραξε 1,7 δις περισσότερα απ’ ό,τι είχε προβλέψει.
Η κυβέρνηση αποφάσισε τα 80% του ποσού αυτού να τα επιστρέψει στους φορολογούμενους.
Ο μέσος όρος επιστροφής ανέρχεται για έγγαμους μεταξύ των € 2000 και € 4000 και για τους άγαμους μεταξύ των € 1000 και € 2500.
Κάνε κλικ ΕΔΩ για να υπολογίσεις το ποσό της επιστροφής σου.

Απίστευτη εφαρμογή: Γράψε το επίθετό σου και βρες από που κρατά η σκούφια σου!!!

skoufia

Τη δυνατότητα να εντοπίσουμε από που…
κρατά η σκούφια μας βάσει του που εμφανίζονται να μένουν οι περισσότεροι συνεπώνυμοί μας, προσφέρει μια νέα εφαρμογή.
Το μόνο που έχει να κάνει όποιος ενδιαφέρεται να μάθει από που κρατά η σκούφια του είναι να πληκτρολογήσει το επώνυμο του στο σχετικό πεδίο της εφαρμογής που προσφέρει το blog.vrisko.gr.
Βρείτε που κρατά η σκούφια σας πατώντας  ΕΔΩ

Πηγή: hellas-now.com

Ρολό από κατσικίσιο μπούτι στη λαδόκολλα, με πέστο από θυμάρι

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Αντωνία Κατή
ROLO-APO-KATSIKIISIO-MPOYTAKI-olivemagazinegr1


Το κατσικίσιο μπουτάκι γίνεται πολύ μαλακό και ζουμερό στη λαδόκολλα. Το πέστο από θυμάρι κάνει ακόμη πιο πλούσια και μεστή τη γεύση του. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε φρέσκα μυρωδικά και όχι ξερά. Κάνουν τη διαφορά!

Υλικά

  • Για το ρολό
  • 1 μπούτι κατσικίσιο, ξεκοκαλισμένο, περίπου 1½ κιλό χωρίς το κόκαλο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το πέστο θυμαριού
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι με φρέσκα φυλλαράκια από θυμάρι ή ρίγανη ή μαντζουράνα
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη, ή γραβιέρα πικάντικη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγη πάπρικα γλυκιά

Διαδικασία

Για το πέστο

Βήμα 1

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Αποσύρετε, αδειάζετε το τηγάνι στο μπλέντερ και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, τα αμύγδαλα, το τριμμένο τυρί, λίγη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε καλά τα υλικά μέχρι να φτιάξετε μια πάστα όσο το δυνατόν πιο λεία. Την αφήνετε στην άκρη.
Για το ρολό

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Ανοίγετε το κρέας σε μια επίπεδη επιφάνεια, το αλατοπιπερώνετε και απλώνετε στην επιφάνειά του το πέστο. Τυλίγετε το κρέας σε σφικτό ρολό και το δένετε πυκνά με σπάγκο μαγειρικής.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το ρολό για 5 - 6 λεπτά, γυρίζοντάς το τακτικά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις μεριές. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Σε μια επίπεδη επιφάνεια απλώνετε δύο φύλλα λαδόκολλας το ένα επάνω στο άλλο. Βάζετε το ροδισμένο ρολό στο κέντρο τους και γύρω-γύρω ρίχνετε το λιγοστό υγρό της κατσαρόλας. Τυλίγετε καλά το ρολό με τις δύο λαδόκολλες, ώστε να μην χαθούν τα υγρά στο ψήσιμο. Δένετε το πακέτο με σπάγκο και το βάζετε σε ένα ρηχό ταψί.

Βήμα 4

Ψήνετε το ρολό στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 2 ώρες. Στο διάστημα αυτό το κρέας θα γίνει πολύ μαλακό και ζουμερό, καθώς είναι κλεισμένο στο πακέτο. Το βγάζετε και το αφήνετε να ξεκουραστεί, έτσι όπως είναι, πακεταρισμένο, για 20 λεπτά.

Βήμα 5

Κόβετε με προσοχή τους σπάγκους του πακέτου και αφαιρείτε τις λαδόκολλες με προσοχή, μέσα σε μια πιατέλα για να μην χαθούν οι νόστιμοι χυμοί. Μετά κόβετε προσεκτικά και τους σπάγκους του ρολού, το κόβετε σε φέτες και το περιχύνετε με τα υγρά του πακέτου.
Tips:
*Παραγγείλετε καλύτερα το κρέας από τον χασάπη σας 2-3 μέρες πριν και ζητήστε του να το ξεκοκαλίσει και να το ανοίξει σε λεπτό, πλατύ ενιαίο κομμάτι.
*Αναζητήστε γλαστράκια ή ματσάκια φρέσκων μυρωδικών και αποφύγετε τα ξερά γιατί δεν έχουν το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα.