ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΧΩΡΙΣ ..ΛΟΓΙΑ

O φασιστάκος του Αντωνάκη μας απειλεί με γαμήσι! Για κοπιάστε ρεμάλια, πουσταράδες! Μας περνάτε Ροζαλίες κι Αρούληδες;

Φοβούνται μην σταματήσει ο κόσμος να υποβάλει φορολογικές δηλώσεις! Απειλούν επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με φόρο ..εξ’ αποστάσεως!



20140416-192251.jpgΔιορία μέχρι τις 20 Ιουνίου έχουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες να κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης. Αν δεν το κάνουν, το Υπουργείο Οικονομικών δια χειρός Χάρη Θεοχάρη έδωσε εντολή στις εφορίες να υπολογίζουν οι έφοροι το φόρο σε περίπτωση που η φορολογική δήλωση δεν υποβληθεί ποτέ, ακόμα και δήλωση ΦΠΑ!
Με εγκύκλιό του λοιπόν, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων δίνει εντολή στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, να εντοπίζουν όσες επιχειρήσεις έχουν δηλώσει στο Taxis έστω και μία συναλλαγή την τριετία 2011-2013 (για να θεωρούνται ενεργές).
Σε περίπτωση δεν υποβληθεί δήλωση από μια “ενεργή”εταιρία τότε ο έφορος θα υπολογίζει από το γραφείο του από μόνος του ένα ενδεικτικό ποσό φόρου, με βάση το τι δήλωνε πριν ο υπόχρεος ή τι δηλώνει κατά μέσο όρο ο κλάδος του.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Από φέτος αποσυνδέθηκε η υποχρέωση υποβολής της δήλωσης φόρου από την πληρωμή.


olympia

Ετοιμαστείτε να σας πάρουν το σπίτι

Του Άγη Βερούτη
Μετά από δώδεκα μήνες Μνημονίου σύσσωμοι οι πολιτικοί της χώρας αρνούνται να δουν το προφανές.
Το Μνημόνιο δεν εφαρμόζεται, ή μάλλον εφαρμόζονται μόνο εκείνα τα μέτρα που έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα.

Την ίδια στιγμή οι σπατάλες των φόρων που πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας, επί των υπεραξιών που δημιουργεί με τον ιδρώτα και το μόχθο του ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, συνεχίζονται αμείωτες.

Η προφανής και πρωτοφανής αδιαφορία των πολιτικών να προσπαθήσουν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση είναι πλέον αντιληπτή από το σύνολο του Ελληνικού Λαού. Φαίνεται στις δημοσκοπήσεις που δίνουν μικρότερη από 55% την αποδοχή του συνόλου των κομμάτων με παρουσία στη βουλή. Δυστυχώς οι πολιτικοί μας προφασιζόμενοι τη μη-διατάραξη των “κεκτημένων” των κομματικών στρατών τους που εκπροσωπούνται από τους συνδικαλιστές, καθυστέρησαν έναν ολόκληρο χρόνο για να συρρικνώσουν το Ελληνικό Δημόσιο, να απελευθερώσουν τα κλειστά επαγγέλματα, και να απεμπλέξουν την αγορά από το στραγγαλισμό που της επιφέρει η Σοβιετικού τύπου εμπλοκή του κράτους σε αδειοδότηση και έλεγχο κάθε δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα, με βάση μάλιστα βυζαντινοπρεπείς κανόνες και την απαραίτητη αλληλοαναιρούμενη νομοθεσία.

Η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν απαιτεί καμιά περίπλοκη συνταγή κύριοι πολιτικοί. Απαιτεί απλά να σταματήσετε να ανακατεύετε το Δημόσιο σε κάθε παραμικρή κίνηση που κάνει ο ιδιωτικός τομέας, και να αφήσετε τον υγιή ανταγωνισμό να κάνει τη δουλειά του.

Αυτό είναι όλο!

“Κάτω τα χέρια” λέγεται!

Οπουδήποτε εμπλέκεται το δημόσιο (δηλαδή παντού) δημιουργούνται εστίες διαφθοράς, χρηματισμών, μικρών ή μεγάλων καθυστερήσεων, πρόσθετου κόστους, και φυσικά το παρεπόμενο όλων των παραπάνω: απώλεια της ανταγωνιστικότητας.

Μετά από ένα χρόνο Μνημόνιο είμαι πιο απαισιόδοξος από όσο ήμουν όταν ξεκίνησε. Εξηγώ: όταν ξεκίνησε, η προοπτική ήταν ότι θα απελευθέρωνε την οικονομία και θα της επέτρεπε να ιαθεί, επουλώνοντας μόνη της τα τραύματα από 35 χρόνια παρασιτοκρατίας.

Στον ένα χρόνο που πέρασε τίποτε από όσα έπρεπε να γίνουν άμεσα δεν έγινε. Ούτε καν οι μετατάξεις στον ΟΣΕ, ούτε το κλείσιμο των 121 οργανισμών χωρίς αντικείμενο που όμως έχουν δημοσίους υπαλλήλους αλλά δεν έχουν γραφεία ή δραστηριότητα, ούτε η διακοπή πληρωμής συντάξεων σε 60.000 νεκρούς (συγγνώμη βρήκαν καμιά διακοσοπενηνταριά νεκρούς που εισπράττουν ακόμη σύνταξη, ψάχνοντας εκείνους που φαίνονταν γεννημένοι πριν το 1921, σε πέντε-έξι δήμους μόνο που έψαξαν, ενώ για τους κάτω των ενενήντα ετών που λογικά είναι η πλειοψηφία το πλιάτσικο συνεχίζεται ακάθεκτο). Οι οικονομικές πληγές συνεχίζουν να αιμορραγούν στο ρυθμό των 66 εκατομμυρίων ευρώ περισσότερα από όσα εισπράττει το κράτος καθημερινά! Κάθε μέρα! Και οι πολιτικοί σφυρίζουν αδιάφορα!

Μήπως έχουν κάτι άλλο στο νου τους, κάποια πηγή εσόδων που δεν φανταζόμαστε, που θα χρησιμοποιήσουν όταν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πάψουν να τους δανείζουν;

Φοβάμαι πως ναι...

Μα θα πει κάποιος φίλος αναγνώστης, και λογικά, πού θα βρεθούν λεφτά τώρα πλέον;

Θα μου πει ότι το πολιτικό κατεστημένο των τελευταίων 35 ετών απέσπασε από τον Έλληνα τα όσα χρήματα είχε βάλει στην άκρη στο ασφαλιστικό ταμείο του με εισφορές δεκαετιών. Τα πήρε και τα έβαλε άτοκα σε τράπεζες ημετέρων, όταν ο πληθωρισμός έτρεχε με 25% ετησίως. Μετά τα υπόλοιπα τα χάρισε ως “κοινωνικές συντάξεις” σε αναξιοπαθούντες τυφλούς οδηγούς λεωφορείων, παραπληγικές γυμνάστριες, και κάθε είδους “φίλιους” ψηφοφόρους. Ό,τι έμεινε τοποθετήθηκε στην κλοπή του Χρηματιστηρίου με εντολές της πολιτικής ηγεσίας, και τα τελευταία ψίχουλα τα αποτελείωσαν με τα “δομημένα” ομόλογα. Τόσο καλά “δομημένα” που με την έκδοσή τους έχασαν το 50% της αξίας των. Τα τρέχοντα έσοδα φρόντισαν να εξαντλούνται με προμήθειες του συστήματος υγείας σε απίστευτα υψηλές τιμές. Δεν έχει άλλα χρήματα εκεί.

Μετά θα μου πει ο φίλος, ό,τι ρευστό προς επένδυση του Έλληνα υπήρχε, φαγώθηκε στο ξέφραγο αμπέλι της “Μεγάλης Χρηματιστηριακής Απάτης” της δεκαετίας του ‘90 με τη συναίνεση, “φίλια προπαγάνδα” και καθοδήγηση των τότε κυβερνήσεων. Και τα υπόλοιπα που έχουν οι Έλληνες στην άκρη για “ώρα ανάγκης” σε αποταμιεύσεις (220 δισ. ευρώ), ήδη εξαντλούνται με ρυθμό 30-40 δισ. ευρώ μείωση καταθέσεων στους τελευταίους 12 μήνες, γιατί οι Έλληνες τρώνε από τα έτοιμα, πληρώνουν περαιώσεις από τα έτοιμα, πληρώνουν έκτακτες εισφορές από τα έτοιμα, πληρώνουν ένα ευρώ φόρο στο λίτρο της βενζίνης από τα έτοιμα, πληρώνουν τεράστια τέλη κυκλοφορίας και υπέρογκα διόδια από πάνω όταν χρησιμοποιούν τους δρόμους που πλήρωσαν και ακόμη δεν φτιάχτηκαν, και ο ρυθμός εξάντλησης των καταθέσεων αυξάνεται, ενώ ο τραπεζικός τομέας βρίσκεται σε πιστωτική συρρίκνωση διότι δεν έχει πρόσβαση στη διατραπεζική ελέω κράτους. Και δίκιο θα έχει.

Θα πει τέλος, ο φίλος αναγνώστης, ότι οι επιχειρήσεις έχουν ήδη υποστεί ύφεση 12%-15% τη χρονιά που πέρασε, και η κερδοφορία τους που θα μπορούσε να αποφέρει φόρους εξανεμίστηκε. Μη ξεχνάμε πως το 6,5% ύφεση αφορά το συνολικό μέγεθος της οικονομίας, ενώ το 50% που αφορά το Δημόσιο δεν έχει υποστεί σημαντικές μειώσεις που να μην υπερκεράστηκαν με πλαστές υπερωρίες ή προαγωγές ολόκληρων οργανισμών. Άρα την ύφεση την έφαγε όλη κατακούτελα ο ιδιωτικός τομέας. Και δίκιο θα έχει.

Αυτό που φοβάμαι όμως είναι πως οι πολιτικοί της χώρας έχουν κάτι άλλο στο νου τους τώρα. Το δημόσιο και τις σπατάλες του απέδειξαν μετά από ένα ολόκληρο χρόνο απραξίας πως δεν θα τα μειώσουν, και την αγορά δεν θα την απελευθερώσουν από τη μέγκενη του δημοσίου, ούτε τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν.

Φοβάμαι πως τα πρώτα δείγματα φαίνονται στην πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τις αντικειμενικές πάνω από τις εμπορικές αξίες των ακινήτων. Με φόρους “Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας” σε οτιδήποτε πάνω από τριάρι στην Πλατεία Βάθης, και με την ανεργία στο ζενίθ της τελευταίας εικοσαετίας, δεν είναι μακριά η στιγμή που ο Έλληνας θα πρέπει να πουλήσει το σπίτι του για να πληρώσει τους φόρους περιουσίας που θα ανεβαίνουν ολοένα, καθώς πλέον δεν θα υπάρχει κερδοφορία ή εισόδημα για να φορολογηθεί.

Όταν η ανεργία θα είναι 25%, και ταυτόχρονα όποιος έχει ένα διαμερισματάκι πάνω από 70 τετραγωνικά δεν θα δικαιούται επίδομα ανεργίας ούτε φοροαπαλλαγές (δηλαδή το 70-75% των Ελλήνων, από το 85% των Ελλήνων που έχει ιδιόκτητη κατοικία), όταν το 25% των Ελλήνων θα είναι στην ανεργία αλλά θα πρέπει να φάει και να ταΐσει τα παιδιά του, τότε να δούμε αν θα το πουλήσει το “τιμημένο” το διαμέρισμα! Αλλά δεν θα το πουλήσει στην υπερφουσκωμένη αντικειμενική του αξία των 400.000 ευρώ που λογαριάζει το κράτος. Θα είναι τυχερός αν πιάσει 150 χιλιάρικα, ίσα ίσα να πληρώσει τους φόρους που θα χρωστάει, την τράπεζα, την μετακόμιση στο νοίκι, και καμιά δεκαριά κούτες γάλα για τα παιδιά του.

Φοβάμαι πως η ποινικοποίηση της ιδιοκατοίκησης, με το κόψιμο του επιδόματος ανεργίας και κάθε φοροαπαλλαγής από όποιον έχει σπίτι, σκοπό έχει μόνο έναν: να τον κάνει να χάσει το σπίτι του.

Ας μη ξεχνάμε ότι οι Έλληνες με το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ευρώπη (85%) κατέχουν στην κυριότητά τους ακίνητα που υπολογίζονται να έχουν αξία ανάμεσα σε 800 δισ. ευρώ και 1 τρισ. ευρώ. Ας μη ξεχνάμε ότι η “τακτοποίηση” των ημιυπαίθριων ήταν η πρόβα για τα “αυθαίρετα”. Όταν φαγωθούν και αυτά τα χρήματα περιμένετε να ανέβει η φορολογία στην ιδιοκτησία.

Όταν όλα τα άλλα λεφτά τελειώσουν, που όλα δείχνουν ότι τα έσοδα ήδη έχουν αρχίσει να κάμπτονται, τότε το κεφάλαιο που έχει αποθηκεύσει ο Έλληνας σε κεραμίδια θα είναι ο επόμενος λογικός στόχος. Γιατί; Είδε κανείς να πιάνουν κανένα από τους μιζαδόρους φοροφυγάδες που “έδωσαν” οι πολυεθνικές των ορθοπεδικών, των υποβρυχίων, και των τηλεφωνικών κέντρων;

Ούτε εγώ. Ετοιμαστείτε να σας πάρουνε το σπίτι.

* Ο Άγης Βερούτης είναι επιχειρηματίας, Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στις ΗΠΑ όπου και  εργάστηκε σχεδόν είκοσι χρόνια.

11/5/2011


Πώς στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμo





Ακόμα κι αν διαφωνεί κάποιος πως η αδιαφορία της πλειοψηφίας των πολιτών για την πολιτική και η αποστροφή τους για την γνώση οδήγησαν στην οικονομική χρεοκοπία, δεν θα διαφωνήσει στο ότι οι πολίτες καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν την χρεοκοπία με τα πνευματικά εφόδια που απέκτησαν όλα αυτά τα χρόνια. Δηλαδή, με τον Σφακιανάκη, τη Μενεγάκη, τα ζώδια, τους μάγειρες, τις συνταγές και ό,τι άλλο πρόβαλε η ιδιωτική τηλεόραση.

Κοίταξε τα cd που αγόρασες όλα αυτά τα χρόνια, τα βιβλία που διάβασες (αν διάβασες), θυμήσου τις ταινίες, τις θεατρικές παραστάσεις και τις συναυλίες που παρακολούθησες (αν παρακολούθησες), γιατί είναι αυτά τα όπλα με τα οποία θα αντιμετωπίσεις την χρεοκοπία. Αυτός είσαι.

Βέβαια, ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων αντιμετωπίζει την χρεοκοπία με μόνο εφόδιο την αποβλάκωση που του πρόσφερε η ελληνική τηλεόραση. Και συνεχίζει να αποβλακώνεται.
Χρειάζονται εφόδια για να σκεφτείς. Και αυτά τα εφόδια δεν θα τα βρεις στην τηλεόραση.
Η τηλεόραση δεν έχει καμία σχέση με την παιδεία, την γνώση και το πνεύμα. Είναι ένα μέσο που μπορεί κάποιες φορές –και υπό προϋποθέσεις- να είναι ενδιαφέρον και ψυχαγωγικό αλλά στην Ελλάδα δεν συνέβη ούτε αυτό. 

Η ελληνική τηλεόραση απευθύνεται στα χαμηλά ένστικτα και –με ελάχιστες εξαιρέσεις- είναι ένας σκουπιδοτενεκές, με ξεπουλημένα λαμόγια, χαζογκόμενες, βιζιτούδες και διάφορους άλλους φελλούς.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι οι Έλληνες που σέβονται τον εαυτό τους δεν εμφανίζονται στην τηλεόραση. Ίσως, να δέχτηκαν να εμφανιστούν σε κάποια αξιοπρεπή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης αλλά μέχρι εκεί.

Το να μην εμφανίζεσαι στην τηλεόραση σημαίνει -μεταξύ άλλων- πως δεν πιστεύεις πως πάνω απ’ όλα είναι το κέρδος. Γιατί 

η τηλεόραση έχει να κάνει με πολλά χρήματα.

Όλα αυτά τα χρόνια, τα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης δεν ενδιαφέρονταν, βέβαια, για την πολιτική. Ήταν εθνικοί σταρ, οπότε ανήκαν σε όλους τους Έλληνες και δεν έπαιρναν ποτέ θέση για τίποτα. Επίσης, τα πρόσωπα της τηλεόρασης –τουλάχιστον αυτά που κυριάρχησαν- είναι βαριά αμόρφωτα.

Σε μια χώρα που μεγάλο μέρος των πολιτών δεν ενδιαφέρονταν για την πολιτική και την γνώση -και η «εκπαίδευσή» τους ήταν τηλεοπτική-, δεν θα πρέπει να κάνει σε κανέναν εντύπωση το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή εκφράζει σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Αν δεν σε ενδιέφερε ποτέ η πολιτική και, παράλληλα, έχεις την εντύπωση πως ο Καζαντζάκης είναι ποδοσφαιριστής, είναι απόλυτα λογικό –όταν χρειαστεί- να εκφραστείς πολιτικά με το απόλυτο σκοτάδι, τον φασισμό, τους ψευτοτσαμπουκάδες, τις μαγκιές, τις κλωτσιές, τα ουρλιαχτά και όλη αυτήν την κτηνωδία που εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή.
 Το κτήνος το εκφράζουν τα κτήνη.

Φυσικά, δεν είναι καθόλου τυχαία η συμπάθεια των τηλεοπτικών προσώπων για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μαζί τους αισθάνονται πολύ άνετα, αφού πνευματικά βρίσκονται στην ίδια κατάσταση: σε αυτή του χιμπαντζή.

Η Χρυσή Αυγή δεν ήρθε τώρα. 
Ο νεοναζισμός δεν ήρθε τώρα. 
Ο φασισμός δεν ήρθε τώρα. 

Θα έπρεπε να τον είχες διακρίνει στον ναρκισσισμό της Ελένης, στην εγωπάθεια του Σάκη, στη ρηχότητα της Ρούλας και του Γρηγόρη, στον αδίστακτο κυνισμό του Θέμου και στην κτηνώδη βλακεία που κουβαλάνε όλα αυτά τα εγωκεντρικά ανθρωποειδή που θεοποίησαν το εύκολο κέρδος, προώθησαν την ιδιωτεία και πούλησαν τη ψυχή τους στον διάολο.

Κι αν αυτοί έβγαλαν πολλά χρήματα, αυτοί που τους παρακολουθούσαν μαγεμένοι –και τους παρακολουθούν ακόμα αφού είναι πια ανάπηροι πνευματικά- παίρνουν για τρόπαιο τη Χρυσή Αυγή.

Οι πολίτες έχουν χρέος να ασχολούνται με τα...
κοινά και να ενδιαφέρονται για την πολιτική.
Οι πολίτες έχουν χρέος να φροντίζουν την ψυχή τους και το μυαλό τους, να επιζητούν την γνώση και να αποφεύγουν τα σκουπίδια.

«Μας πρόδωσαν οι πολιτικοί» λένε οι πολίτες.
 Ναι, αλλά πολύ πριν, οι πολίτες είχαν προδώσει τους εαυτούς τους. 

Το πρώτο δεν θα είχε συμβεί, αν δεν είχε συμβεί το δεύτερο.

Ο φασισμός είναι εδώ. Μέσα μας.
(Απόσπασμα απο  ανάρτηση  του  pitsirikos.net) 


"Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας"



Τον σταυρώσαμε και φέτος! 

"Σε λίγες μέρες θα θαυμάζουμε τα κατορθώματά μας. 
Ένας Θεός στο σταυρό και ένας άνθρωπος να παλεύει μέσα του να πιστέψει αν τα καρφιά ήταν το καλύτερο δώρο σε κάποιον που ήρθε να δώσει φτερά για να τον φτάσουμε. 
Μέσα στο πλήθος των ανθρώπων που τον συνόδευε στο σταυρό ας βρει ο καθένας το δικό του ρόλο. 

Ποιοι είμαστε; Είμαστε φίλοι που τον αρνηθήκαμε; Είμαστε Ιούδες που τον προδώσαμε; Είμαστε γραμματείς και φαρισαίοι που απλά διατηρούμε την τυπικότητά μας απέναντί του χωρίς να του ανοίγουμε την πόρτα της καρδιάς μας; Είμαστε αυτοί που τον κορόιδεψαν, που τον χλεύασαν, που τον ράπισαν ενώ λίγες μέρες πριν τον κολάκευαν με βάγια; Ή μήπως είμαστε σαν τις μυροφόρες που αψήφησαν τους στρατιώτες και πρώτες πήγαν στο κενό μνημείο;

Αν κάνουμε έναν απολογισμό, το αποτέλεσμα θα μας λυπήσει. Έχουμε ένα κομμάτι από όλους τους παραπάνω"

Δημήτρης Τριαντακωνσταντής 

Την ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τιμά σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, η Εκκλησία, στην θλιβερότερη μέρα του Χριστιανισμού που κορυφώνεται με την Σταύρωση.
Τα τέσσερα γεγονότα, τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και συνέβησαν λίγο πριν τη Σταύρωση είναι:
Α) ο Μυστικός Δείπνος, δηλαδή το δείπνο του Ιησού Χριστού με τους 12 Αποστόλους, κατά το οποίο τους παρέδωσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας («λάβετε φάγετε τούτο εστί το σώμα μου» και  «πίετε έξ αυτού πάντες τούτο γαρ εστί το αίμα μου το της καινής διαθήκης το περί πολλών εκχυνόμενον εις άφεσιν αμαρτιών»).
Β) ο Ιερός Νιπτήρας, δηλαδή το πλύσιμο των ποδιών των 12 Αποστόλων από τον Ιησού Χριστό.
Γ) Η Υπερφυής Προσευχή, δηλαδή η προσευχή του Ιησού προς τον Πατέρα του μετά τον Μυστικό Δείπνο και λίγο πριν τη σύλληψή του, στο όρος των Ελαίων.
Δ) Η προδοσία του Ιούδα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του Ιησού.
Κατά το τελετουργικό της ημέρας διαβάζονται τα 12 Ευαγγέλια που περιγράφουν τα Άγια Πάθη. Μετά το 5ο Ευαγγέλιο, βγαίνει ο Εσταυρωμένος: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας», ψάλλει ο ιερέας την ώρα που περιφέρει τον σταυρωμένο Ιησού στο ναό, υπό το αμυδρό φως των κεριών.
Μέσα από τα λόγια των ευαγγελίων αλλά και από τις ιδιαίτερα πένθιμες νότες των τροπαρίων περιγράφονται οι εμπαιγμοί, τα χτυπήματα, οι ύβρεις και οι χλευασμοί των ανθρώπων που ανέβασαν τον Κύριο στο Σταυρό.


WOMEN ON TOP

Women on top

Kείμενο: Χρυσάνθη Αγγελοπούλου
«Ενα περιοδικό για τις γυναίκες που είναι από πάνω». Ετσι αυτοχαρακτηρίζεται το περιοδικό Vamp, που μόλις έκανε το ντεμπούτο του στον χώρο των μίντια. Την κορδέλα του πρώτου τεύχους κόβει το μοντέλο Emily DiDonato φωτογραφημένο από την Αργεντινή Paola Kudacki. H Emily γεννήθηκε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, αλλά –όπως σωστά υποθέσατε λόγω επιθέτου– έχει ιταλική καταγωγή. Το Νew York Magazine ανέφερε ότι ο κόσμος της μόδας έχει καταγοητευτεί, διότι η Emily, εκτός από χαρακτηριστικά σειρήνας και άψογο σώμα, έχει και ανοιχτόκαρδη προσωπικότητα.
  • Women on top

Ομολόγησε ότι έσφαξε τη 43χρονη σύντροφό του


Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία της 43χρονης υπηκόου Ρουμανίας που έγινε στις 14 Απριλίου 2014 στην περιοχή Πλατάνι της Κω. Δράστης είναι 51χρονος υπήκοος Αλβανίας, σύντροφος του θύματος, ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Κως: Ομολόγησε ότι έσφαξε τη 43χρονη σύντροφό του
Ειδικότερα, τις μεσημβρινές ώρες της 14-04-2014, ο 51χρονος δράστης, χρησιμοποιώντας μαχαίρι κουζίνας κατάφερε θανάσιμα χτυπήματα στο λαιμό και σε άλλα σημεία του σώματός της 43χρονης, μέσα στο μπάνιο του διαμερίσματος, όπου διέμεναν στην περιοχή Πλατάνι της Κω.

Στη συνέχεια ο δράστης, προκειμένου να αποκρύψει πειστήρια του εγκλήματος και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, έπλυνε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε και ενημέρωσε ο ίδιος τις Αστυνομικές Αρχές της Κω για την ύπαρξη του πτώματος.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης κινητοποιήθηκαν άμεσα και μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, μαζί με εξειδικευμένο προσωπικό του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Κω, ενώ κλήθηκε και Ιατροδικαστής.

Κατά την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου εντοπίστηκε στην κουζίνα του διαμερίσματος το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης, το οποίο και κατασχέθηκε.
Το εν λόγω μαχαίρι, με λάμα μήκους 19 εκατοστών, καθώς άλλα πειστήρια που συλλέχτηκαν απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Παράλληλα η σορός της 43χρονης μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου στη Ρόδο, όπου διενεργήθηκε νεκροτομή.

Στο πλαίσιο αξιολόγησης του προανακριτικού υλικού, που συγκεντρώθηκε κατά την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν σε βάρος του 51χρονου ενοχοποιητικά στοιχεία και εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του, την οποία απέδωσε σε προσωπικά κίνητρα.

Ο 51χρονος οδηγήθηκε αργά χθες το βράδυ στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, η οποία διέταξε την κράτηση και την παραπομπή του στον Ανακριτή Κω για να απολογηθεί.

Ποιοι παίρνουν τα 4,2 δισ. του νέου ΕΣΠΑ

ΣΕ 9 ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΙΧΜΗΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ


Ισχυρή ώθηση στην οικονομία δίνουν τα προγράμματα για την απορρόφηση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ. Ενισχύονται τομείς όπως τουρισμός, αγροδιατροφή, συγκοινωνιακές υποδομές, περιβάλλον, φαρμακευτική βιομηχανία, ενέργεια, κατασκευές, πληροφορική. Προβλέπεται η δημιουργία 550.000 θέσεων εργασίας.

Ποιοι παίρνουν τα 4,2 δισ. του νέου ΕΣΠΑ
Με προγράμματα από το νέο ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 4,2 δισ. ευρώ σε εννέα δυναμικούς επιχειρηματικούς κλάδους, επιδιώκεται η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
Είναι η πρώτη πράξη που ενεργοποιεί το νέο μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρηματοδοτούμενες δράσεις θα είναι έτοιμες να προκηρυχθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Το «Εθνος» παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά τα προγράμματα που προτείνονται από το υπουργείο Ανάπτυξης για την ενίσχυση επιχειρήσεων στους τομείς όπου η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων κρατών.

Nεκρός σε τροχαίο ο θρύλος της σάλσα Χοσέ Λουίς Φελιτσιάνο


Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Πουέρτο Ρίκο ο θρύλος της σάλσα, τραγουδιστής Χοσέ Λουΐς Φελιτσιάνο. Ηταν 78 ετών.

Nεκρός σε τροχαίο ο θρύλος της σάλσα Χοσέ Λουίς Φελιτσιάνο
Ο Χοσέ Λουΐς «Τσέο» Φελιτσιάνο πέθανε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα όταν η Τζάγκουαρ που οδηγούσε έπεσε σε έναν στύλο ηλεκτρικού ρεύματος στο Σαν Χουάν, σύμφωνα με την εφημερίδα El Nuevo Dia.

Ο μουσικός, που γεννήθηκε στο Πόνσε του Πουέρτο Ρίκο, τραγούδησε με σημαντικούς καλλιτέχνες της Λατινικής Αμερικής προτού ενταχθεί στο δυναμικό της Fania Records, ενώ το 1982 ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρεία. Συνολικά ηχογράφησε 17 άλμπουμ.

Το 2008 τιμήθηκε με το Γκράμι Λάτιν Μουσικής για το σύνολο της προσφοράς του στη μουσική.
Το 2010 ο Φελιτσιάνο είχε επισκεφθεί και την Ελλάδα, όπου είχε δώσει μια συναυλία στην Αθήνα.

Lelfies: τα καυτά πόδια πρωταγωνιστούν

Lelfies: τα καυτά πόδια πρωταγωνιστούν
Το τελευταίο διάστημα οι selfies φωτογραφίες είναι της μόδας. Η selfie φωτογραφία των Όσκαρ ήταν η δημοφιλέστερη φωτογραφία στο Twitter μέχρι σήμερα ενώ υπάρχουν διάφορες εκδοχές selfie, για ζευγάρια, ζώα και άλλες καταστάσεις.
Στα πλαίσια των selfies έρχονται να πρωταγωνιστήσουν τα Lelfies, οι φωτογραφίες ποδιών που έχουν κάνει την εμφάνιση στο διαδίκτυο.

Στις Lelfies οι χρήστες, που είναι κυρίως γυναίκες, βγάζουν φωτογραφία τα πόδια τους και τα ανεβάζουν στο λογαριασμό τους στο Instagram, το Facebook ή το Twitter.
Στα Lelfies πρωταγωνιστής της φωτογραφίας είναι το ίδιο το πόδι και σε αυτή τη μόδα έχουν συνεισφέρει καλλίγραμμα μοντέλα και ηθοποιοί.
Ανάμεσα στις ηθοποιούς που έχουν βγάλει Lelfies είναι η Heidi Klum, η Courtney Stodden και η Alexa Chung.
Παράλληλα δεκάδες άλλοι χρήστες στα κοινωνικά μέσα συνηθίζουν να δείχνουν τα πόδια τους στις φωτογραφίες.
Δείτε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες 

Ν. Κορέα: Σβήνουν οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων


Εντείνουν σήμερα τις προσπάθειες τους οι διασώστες να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου και να ελέγξουν τους χώρους του, για τον εντοπισμό ατόμων που εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο του επιβατηγού πλοίου κοντά στη νότια ακτή της Νότιας Κορέας.

Ν. Κορέα: Σβήνουν οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων
Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές περίπου 300 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται τη στιγμή που το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των δυτών στο ναυάγιο.

Eννέα πτώματα έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο και η ελπίδα για την ανεύρεση επιζώντων λιγοστεύει, 24 ώρες αφότου το πλοίο πήρε κλίση και βυθίστηκε ενώ ήταν καθ οδόν προς το νησί Τζετζού της Νότιας Κορέας μεταφέροντας εκατοντάδες νεαρούς μαθητές ενός σχολείου της Σεούλ.
Από τα 475 άτομα που βρίσκονταν επί του σκάφους όπως είναι ο πιο πρόσφατος επίσημος αριθμός επιβαινόντων που έδωσαν οι αρχές, μεταξύ των οποίων 325 μαθητές, διασώθηκαν 179 άνθρωποι όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η ακτοφυλακή. Ο αριθμός των διασωθέντων είναι περίπου ο ίδιος που είχε δώσει η ακτοφυλακή και το περασμένο βράδυ.
Ν. Κορέα: Σβήνουν οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων

Οι διασώστες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα με το φως των ισχυρών προβολείς , αλλά τα ρεύματα και η μειωμένη υποβρύχια ορατότητα εμπόδισαν τους δύτες να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίο και να ελέγξουν τις δεκάδες καμπίνες. «Δεν κατάφεραν να εισέλθουν στις καμπίνες» είπε ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής .

Το πλοίο έστειλε σήμα κινδύνου στις 09:00 τοπική ώρα της Τετάρτης ( 03:00ώρα Ελλάδας της Τέταρτης).
Ν. Κορέα: Σβήνουν οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων
Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι γνωστά , αλλά οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων λένε το πλοίο προσέκρουσε πιθανώς σε ύφαλο. Οι επιβάτες που διασώθηκαν είπαν ότι το πλήρωμα είχε διατάξει να μην μετακινηθούν από τις θέσεις τους παρά την πρόσκρουση. «Περιμέναμε 30 έως 40 λεπτά», είπε μια μαθήτρια γυμνασίου. Ο καπετάνιος, ο οποίος είναι ένας από τους επιζώντες , έδωσε κατάθεσε στο νοτιοκορεάτικο Λιμενικό Σώμα.

Οι μαθητές από ένα σχολείο νότια της Σεούλ , πήγαιναν σχολική εκδρομή στο νησί Τζετζού ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Νότιας Κορέας το οποίο οι ντόπιοι αρέσκονται να αποκαλούν και Χαβάη της Νότιας Κορέας.
Οδύνη και οργή από τους συγγενείς
Στην απελπισία των συγγενών προστίθεται η οργή απέναντι στα μέσα ενημέρωσης, που κατηγορούνται για αδιακρισία, και απέναντι στις αρχές.
Ο πρωθυπουργός Τσουνγκ Χονγκ-Γουόν, που ήρθε στο νησί για να συμπαρασταθεί στους συγγενείς, βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή των ανθρώπων που τον τραβούσαν από το σακάκι και τού πετούσαν νερό και μπουκάλια.
Μία μητέρα τού έκοψε τον δρόμο όταν προσπάθησε να φύγει από το γυμναστήριο. «Μην φεύγετε έτσι κ. πρωθυπουργέ. Πείτε μας τι σκοπεύετε να κάνετε».
Η οργή κατευθύνεται και προς το πλήρωμα που έδωσε την εντολή στους επιβάτες να παραμείνουν στις θέσεις τους ή στις κουκέτες τους μετά το τράνταγμα που ακινητοποίησε το πλοίο.
Ένας από τους διασωθέντες, ο Κιμ Σουνγκ-Μουκ, διηγήθηκε στην νοτιοκορεατική τηλεόραση ότι είδε μία ομάδα τριάντα ανθρώπων που ήταν παγιδευμένοι σε αίθουσα του τετάρτου ορόφου.
«Δεν μπορούσα να φτάσω σε αυτήν την αίθουσα διότι το πλοίο είχε γείρει. Δεν μπορούσα να πιαστώ από πουθενά».
Όταν έφθασαν οι διασώστες, ο άνδρας τούς βοήθησε να απεγκλωβίσουν κάποιους από τους μαθητές μέσω ενός σωλήνα του συστήματος πυρόσβεσης που χρησιμοποιήθηκε για να κρεμαστούν και να βγουν από την αίθουσα. Όμως, πολλοί ήσαν πολλοί αδύναμοι για να το καταφέρουν.
«Έπρεπε να πιαστούν από τον σωλήνα και να σκαρφαλώσουν στο δάπεδο που είχε γείρει τελείως. Υπήρχαν τόσα παιδιά στο διάδρομο ...και αυτό το νερό...δεν μπόρεσα να τούς σώσω όλους", διηγήθηκε με λυγμούς.
Το σχολείο Ντανγούν στο Ανσα, νότια της Σεούλ, από όπου προέρχονταν οι μαθητές είναι κλειστό σήμερα. Μηνύματα έχουν κατακλύσει τα πανώ που κρέμονται έξω από το κτίριο: «Σε παρακαλώ, έλα πίσω ζωντανός», «Σ' αγαπώ»...

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ


Ανανέωση και έκδοση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Από    τη         Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σε εφαρμογή της με αριθμ. Δ29/Φ.11/Γ.Π.οικ 7837/302/11-3-2014(ΦΕΚ 595/Β/11-3-2014) Κοινής Υπουργικής Απόφασης και της  με αριθμ. πρωτ. Δ29α/Φ.11/Γ.Π.οικ.11762/420/10-04-2014 Διευκρινιστικής Εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, ανακοινώνεται ότι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την ανανέωση και την έκδοση των Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ έτους 2014.
Ως ημερομηνία λήξης ανανέωσης και έκδοσης των Δελτίων ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2014
Ως ημερομηνία λήξης ισχύος των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ του έτους 2013 ορίζεται η 31η Μαϊου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (κ. Αποστόλου, τηλ. 2351 351 293)




Μ.Ε.Π.
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ




ΜΥΡΟΦΟΡΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ













ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
          Κατερίνη,  15/04/2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
                              
ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΎ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση: 28ης Οκτωβρίου 40

Ταχ. Κώδικας: 60100

Πληροφορίες: Αντωνοπούλου Π., Νικολάου Μ., Χλιούμης Γ., Χύτας Δ.
Τηλέφωνο: 2351-351-128, 252, 119, 116
FAX: 2351-351-111



                             

                                “Χρήση ιδιοπαραγόμενου πατατόσπορου”

                        Η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας ενημερώνει τους παραγωγούς κονδύλων πατάτας του Νομού Πιερίας για τα παρακάτω:
            1. Όλοι οι παραγωγοί πατάτας, τόσο για φύτευση όσο και για φαγητό, υπόκεινται σε καθεστώς συστηματικών φυτοϋγειονομικών ελέγχων και απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι στο φυτοϋγειονομικό μητρώο που τηρεί η Υπηρεσία μας.
            2. Η διακινούμενη πατάτα φαγητού πρέπει να φέρει ειδική σήμανση που θα προσαρτάται υποχρεωτικά σε κάθε συσκευασία.
            3. Οι παραγωγοί έχουν την υποχρέωση να κρατούν τα φυτοϋγειονομικά διαβατήρια πιστοποιημένου πατατόσπορου για ένα έτος τουλάχιστον και να τα επιδεικνύουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες εφόσον ζητηθούν.
            4. Σε περίπτωση που παράγονται κόνδυλοι πατάτας από τους οποίους ένα μέρος προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για φύτευση από τον ίδιο παραγωγό και εντός του ίδιου τόπου παραγωγής (ιδιοπαραγόμενος πατατόσπορος), διενεργούνται επίσημοι έλεγχοι από την Υπηρεσία μας προκειμένου να διαπιστώνεται ότι ισχύουν οι φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις του Παραρτήματος IV (A) (ΙΙ) (18.1) του Π.Δ. 365/2002 (Α' 307). Επομένως οι παραγωγοί που θα χρησιμοποιήσουν την επόμενη καλλιεργητική περίοδο ιδιοπαραγόμενο πατατόσπορο, πρέπει κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κάθε φορά καλλιέργειας και οπωσδήποτε πριν τη συγκομιδή να υποβάλλουν αίτηση στην Υπηρεσία μας για να πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι και δειγματοληψίες.
            5. Επειδή με βάση τον Κανονισμό Ασφάλισης της Φυτικής Παραγωγής του ΕΛΓΑ δεν καλύπτονται ασφαλιστικά οι καλλιέργειες ειδών και ποικιλιών φυτών που αναπτύσσονται κατά παράβαση του νόμου και αποφάσεων του ΥΠΑΑΤ, σε περίπτωση ζημιών σε καλλιέργειες πατάτας και κατά την υποβολή της Δήλωσης Ζημιάς, ο παραγωγός είναι υποχρεωμένος να προσκομίζει φωτοαντίγραφα των τιμολογίων αγοράς πατατόσπορου ή πιστοποιητικό ιδιοπαραγωγής από την αρμόδια ΔΑΟΚ.
            Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στα τηλ. 2351-351-128, -252, -119, -116.



           




Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
                                                                   






ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΚΙΤΣΙΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ.Μπόλαρη - Ανακοίνωση υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών και συμβούλων της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης "συμμετέχω"

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΡΩΝ: Μπουφίδου Χρυσάνθη, Δικηγόρος

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΙΛΚΙΣ: Ξανθόπουλος Αθανάσιος, Πρώην Βουλευτής

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Τουτουντζίδης Χριστόφορος, Δικηγόρος



1.      Αγκαθίδου Δήμητρα - Δημοτική σύμβουλος , Αρχιτέκτων Μηχανικός (Νομός Θεσσαλονίκης)
2.      Αποστολίδης Χαράλαμπος - Δικηγόρος , π. Προεδρός. Π Ο Π Σ, Άρχων Έκδικος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας (Νομός Θεσσαλονίκης)
3.      Γάδος Νίκος - Εκπαιδευτικός, πρ. αιρετός στην Δευτεροβάθμια, προπονητής ποδοσφαίρου, πρ Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ (Νομός Σερρών)
4.      Εμμανουηλίδης Εμμανουήλ - Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ, πρ Νομαρχιακός Σύμβουλος (Νομός Σερρών)
5.      Ιωακειμίδης Αλέξανδρος - Γεωπόνος (Νομός Θεσσαλονίκης)
6.      Λαουμτζής Χαράλαμπος - Ελεύθερος επαγγελματίας  (Νομός Θεσσαλονίκης)
7.      Μαλαμίδης Νικόλαος - Αυτοκινητιστής  (Νομός Θεσσαλονίκης)
8.      Νικολαΐδης Θεόδωρος - Σύμβουλος Επενδύσεων, Θεολόγος (Νομός Χαλκιδικής)
9.      Παπάζογλου Ευάγγελος - Υπάλληλος ΤΕΙ Σερρών, πρ. Δήμαρχος Πετριτσίου (Νομός Σερρών)
10. Παυλίδης Ιωσήφ -  Μηχανικός  (Νομός Κιλκίς)
11. Σπίγκος Χρήστος  -  Μηχανικός (Νομός Κιλκίς)
12. Στούμπου Ελένη -  Αρχαιολόγος (Νομός Θεσσαλονίκης)
13. Σωτηρίου Αστέριος - Οικονομολόγος (Νομός Θεσσαλονίκης)
14. Τσιπούρας Ιωάννης - Συνδικαλιστής Εργατικού Κέντρου, πρ. Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σερρών (Νομός Σερρών)
15. Χαλκιάς Χρήστος - Εκπαιδευτικός  μουσικός , πρωτοψάλτης (Νομός Θεσσαλονίκης)
16. Χαριζάνης Θεόδωρος - Επαγγελματίας μεταφορών (Νομός Θεσσαλονίκης)
17. Χρυσάφη Μαρία -  Αντιπρόεδρος Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ΟΛΘ ΑΕ (Νομός Θεσσαλονίκης)






ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Μια εξαιρετικά θετική  κοινωνική πρωτοβουλία που την τιμάει τους κυνηγούς της περιοχής μας, πήρε η Διοίκηση του Κυνηγητικού Συλλόγου Κατερίνης πρόσφατα, και που  μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς ακόμη συλλόγους. Αποφάσισε λοιπόν το ΔΣ του εν λόγω Συλλόγου να συγκεντρώσει έναν μεγάλο αριθμό πλαστικών  καπακιών και να τα παραδώσει κερδίζοντας αναπηρικό καροτσάκι και άλλα βοηθήματα τα οποία στην συνέχεια θα τα παραδώσει σε ΑΜΕΑ που τα έχουν ανάγκη.
 Για το λόγο αυτό κυκλοφόρησε και η σχετική ενημερωτική αφίσα που αναφέρει: «μην τα πετάς. Φέρτα σε εμάς! Βοηθάς. Μαζεύουμε μόνο πλαστικά καπάκια, τα μετατρέπουμε σε αναπηρικά καρότσια και άλλα αναπηρικά βοηθήματα».
 Όσες ή όσοι θέλετε να συμμετάσχετε στο εγχείρημα μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης στο 23510-24877, στην διεύθυνση Β΄ Πάροδος Ειρήνης 1, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης

Μ. Τετάρτη ο Μητροπολίτης Πιερίας κ.κ Γεώργιος στον Κολινδρό.