ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ LIVE

Αγριο έγκλημα -Πολτοποίησαν το κεφάλι γυναίκας σε πάρκο



Με πρωτοφανή αγριότητα δολοφονήθηκε μία γυναίκα σε πάρκο στη Γλυφάδα. Το κεφάλι της άγνωστης πολτοποιήθηκε σε τέτοιο βαθμό, που είναι αδύνατη η αναγνώρισή της από την αστυνομία.
Το άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν άνθρωποι που έκαναν βόλτα στο παρκάκι της πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα. Σύμφωνα με το newsit, πρόκειται για γυναίκα περίπου 40 ετών, που είχε μείνει άστεγη τον τελευταίο καιρό και είχε βρει καταφύγιο στο παρκάκι.
Από την εξέταση του ιατροδικαστή προκύπτει ότι ο άγνωστος δράστης χρησιμοποίησε μία βαριά πέτρα για να τη σκοτώσει. Αρχικά δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι, χάνοντας στις αισθήσεις της και στη συνέχεια ο δολοφόνος κάθισε πάνω στο σώμα της και άρχισε να τη χτυπά με μανία στο κεφάλι.
Η αγριότητά του ήταν τέτοια, που από τα απανωτά χτυπήματα το πρόσωπό της πολτοποιήθηκε και δεν είναι δυνατή η αναγνώριση της γυναίκας. Το θύμα δεν είχε επάνω του έγγραφα που να αποκαλύπτουν την ταυτότητά της. Αν τα αποτυπώματά της, ή η εξέταση DNA δεν δώσουν στοιχεία για το ποια είναι, τότε -σύμφωνα με το δημοσίευμα- θα γίνει προσπάθεια ανάπλασης του προσώπου της μέσω υπολογιστή.
Από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει πως η δολοφονία της έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα. Στα χέρια της δεν υπήρχαν σημάδια από χρήση ναρκωτικών, ενώ από τα ρούχα της προκύπτει πως δεν ήταν άστεγη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλωστε αυτό προκύπτει και από τις καταθέσεις άλλων αστέγων, που ανέφεραν πως η γυναίκα είχε εμφανιστεί στο χώρο πριν από μερικούς μήνες, χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς το όνομά της.
Πηγή: iefimerida.gr

Κόλαση: Η Γωγώ Τσαμπά πήγε στο μαγαζί που εμφανίζεται η Πάολα, ανέβηκε στην πίστα και έφερε τον πανικό (Βίντεο)


Πρωτογενές πλεόνασμα προπαγάνδας;

222222Σύμφωνα με το επίσημο ευρωπαϊκό σύστημα ESA (Ευρωπαϊκό Λογιστικό Σύστημα), που χρησιμοποιεί η EUROSTAT, πρωτογενές έλλειμμα ή πλεόνασμα δεν αναγνωρίζεται επίσημα. Αναγνωρίζεται μόνο δημοσιονομικό έλλειμμα ή πλεόνασμα. Δημοσιονομικό έλλειμμα ή πλεόνασμα είναι το άθροισμα που προκύπτει από το αποτέλεσμα της διαφοράς δημόσια έσοδα μείον δημόσια έξοδα (αυτό που λέμε πρωτογενές έλλειμμα ή πλεόνασμα) , συν τους τόκους που πρέπει να πληρώσει το δημόσιο, μέσα σε ένα έτος.
Η  ίδια η EUROSTAT ανακοίνωσε πως το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας για το 2013 ήταν 23,109 δισ. ευρώ.  Δηλαδή 12,7% του ΑΕΠ, το οποίο ΑΕΠ ανήλθε σε 182,054 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό λοιπόν, το 12,7%, είναι το πραγματικό δημοσιονομικό έλλειμμα και μόνο αυτό είναι υποχρεωμένη να ανακοινώνει η EUROSTAT, βάσει του συστήματος ESA που επίσημα ακολουθεί. 
Ποιο είναι τώρα το πραγματικό πρωτογενές έλλειμμα (και όχι πλεόνασμα), με βάση τα ίδια τα στοιχεία της EUROSTAT; Είναι 23,109 (δημοσιονομικό έλλειμμα 2013) – 7,225 (τόκους 2013) = 15,884 δισ. ευρώ (πραγματικό πρωτογενές έλλειμμα).  
Πως λοιπόν προέκυψε το φανταστικό πρωτογενές πλεόνασμα των 3,4 δις ευρώ, ενώ τέτοιο δεν αναγνωρίζεται από το σύστημα που ακολουθεί η ίδια η EUROSTAT; Αυτό είναι απλά μία ΣΥΜΦΩΝΙΑ μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόϊκας με την οποία συμφωνία, αφαιρούνται από το πιο πάνω πρωτογενές έλλειμμα τα χρήματα που διέθεσε ο ελληνικός λαός στους τραπεζίτες μέσα στο 2013, με την αιτιολογία ότι αυτή δεν είναι μόνιμη δαπάνη. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2013 ο ελληνικός λαός έδωσε στους τραπεζίτες 19,272 δισ. ευρώ!!!! Κυβέρνηση και τρόϊκα λοιπόν αφαιρούν από το πρωτογενές έλλειμμα τα χρήματα που δόθηκαν στους τραπεζίτες και έτσι προκύπτει το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα. Δηλαδή, 15,884 δισ. ευρώ (πραγματικό πρωτογενές έλλειμμα) – 19,272 δισ. ευρώ (χρήματα προς τραπεζίτες) = -3,388 δις. ευρώ (εμφανιζόμενο πρωτογενές πλεόνασμα). Αυτό όμως είναι ένα λογιστικό αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής και όχι ένα πραγματικό ποσό χρημάτων που περίσσεψε μέσα στο 2013.  
Σημειώνουμε εδώ τα ακόλουθα:
1) Το δημόσιο χρέος της χώρας, ανέβηκε το 2013 στα 318,703 δις ευρώ ή 175,1% του ΑΕΠ.
2) Το πιο πάνω επίσημο δημοσιονομικό έλλειμμα 12,7% του ΑΕΠ του 2013, είναι το χειρότερο της τελευταίας εικοσαετίας, με επιφύλαξη για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 με το οποίο μπήκαμε στο μνημόνιο.
3) Ενώ το 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή ισχυρίστηκε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν περί τα 9% και η κυβέρνηση Παπανδρέου το ανέβασε στο 15,6% (με βάση το οποίο μπήκαμε στο μνημόνιο), τελικά το 2013, έπειτα από 4 χρόνια εξαθλίωσης, αυτό είναι επίσημα στο 12,7%!!!!!
Τι λέτε λοιπόν; Έχουμε πάει καλύτερα ή χειρότερα; Έχουμε χρεοκοπήσει ή όχι; Έχουμε προοπτική ανάπτυξης ή όχι; Εσείς οι αναγνώστες θα το κρίνετε στις κάλπες στις 25 Μαϊου 2014.
Πέτρος  Χασάπης
http://olympia.gr/

Απ. Τζιτζικώστας: έτοιμη η «Αλληλεγγύη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      



«Δυο ημέρες νωρίτερα από τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης του ψηφοδελτίου σύμφωνα με τον νόμο, η «Αλληλεγγύη» είναι έτοιμη με την  στελέχωσή της. Με την εντεκάδα που παρουσιάζουμε σήμερα, ολοκληρώνουμε τη στελέχωση του αυτοδιοικητικού μας συνδυασμού και πάμε για έναν έντιμο, σοβαρό και δυναμικό αγώνα τις 25 μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας των επόμενων πέντε χρόνων». Αυτό τόνισε  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου στο προεκλογικό κέντρο του Συνδυασμού, στην οδό Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, στην οποία παρουσιάστηκαν οι έντεκα υποψήφιοι με τους οποίους ολοκληρώθηκε η στελέχωση του ψηφοδελτίου νίκης της «Αλληλεγγύης».

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως «από τους 116 συνολικά υποψηφίους μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες, οι 81 είναι άνδρες και οι 35 γυναίκες. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε πως ενώ το ποσοστό συμμετοχής που ορίζει ο νόμος, το 1/3 να είναι γυναίκες, η «Αλληλεγγύη» αποφάσισε και στελεχώσει το ψηφοδέλτιό της με 9 περισσότερες γυναίκες, θέλοντας έτσι να δείξουμε το πόσο σημαντικό θεωρούμε τη συμμετοχή των γυναικών για το μέλλον της Κεντρικής Μακεδονίας».

Ο Περιφερειάρχης κι επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» τόνισε επίσης τα εξής: «ευχαριστώ όλους όσοι έδειξαν ενδιαφέρον και ήταν πάρα πολλοί οι ενεργοί πολίτες που θέλησαν να συστρατευτούν με την «Αλληλεγγύη». Η επιλογή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία. Όλοι τους ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να είναι «Αλληλέγγυοι» με την «Αλληλεγγύη».  Ο κ. Τζιτζικώστας κατηγορηματικά συμπλήρωσε πως «όλοι όσοι υποστηρίζουν το συνδυασμό μας το κάνουν χωρίς όρους, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες». Καταλήγοντας ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε: «όλοι μας οι υποψήφιοι είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία, προέρχονται από όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους και μας ευχαριστεί ιδιαίτερα το γεγονός πως η κοινωνία καθημερινά δείχνει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη της στην ‘’Αλληλεγγύη’’ και την πρότασή μας για το μέλλον του τόπου. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, τη θέληση, την ομάδα και το σχεδιασμό για να υπηρετήσουμε την Κεντρική Μακεδονία των επόμενων πέντε χρόνων. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το έργο μας χωρίς να χαθεί ούτε μια ημέρα, από την επομένη κιόλας των εκλογών».



Οι υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι οι εξής:

Ημαθία:

Καγκελίδης Θεοχάρης (Χάρης) του Νικηφόρου, Δικηγόρος

Θεσσαλονίκη:



Γυφτόπουλος Αντώνιος του Δημητρίου, Δικηγόρος, Πρώην Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ιγνατιάδης Θεόδωρος του Ευσταθίου, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, μέλους του ΔΣ της ΕΠΣΜ

Πορφυριάδου – Αγγελίδου Ανθή (Ανθούλα) του Ιωάννη, Ιατρός, Φυσιοθεραπεύτρια, Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ, Καθηγήτρια ΑΤΕΙ, Περιφερειακή Σύμβουλος

Σαμαράς Αντώνιος του Γρηγορίου, Αθλητής, Πρώην Παίκτης Μπάσκετ του Ηρακλή, Δημοτικός Υπάλληλος

Ταφίδης Παύλος του Νικολάου, Διπλωματούχος  Τοπογράφος Μηχανικός ΑΠΘ
Τζιαφέρης Σταύρος του Γεωργίου, Μαθηματικός, Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη
Πέλλα:
Παλίκογλου Κωνσταντίνος του Χρήστου, Πολιτικός Μηχανικός


Πιερία:
Κατιρτζής Δημήτριος του Γεωργίου, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής εξειδικευμένος στην Ειδική Αγωγή, Πρόεδρος Κοινότητας Νέας Εφέσσου, Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαριτών Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης
Σέρρες:
Αντωνίου Κωνσταντίνος του Δημητρίου, Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος ΤΟΕΒ  Ηράκλειας και Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικού Διαμερίσματος Βαλτερού, Πρόεδρος Σωματείου Υπαλλήλων ΟΕΒ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Μαργαρώνης Ελευθέριος του Ευσταθίου, Ταξίαρχος Εν Αποστρατεία





       --------------         
Γραφείο Τύπου
Προεκλογικό Κέντρο «Αλληλεγγύης»
Παύλου Μελά 10, Θεσσαλονίκη
2310267683






Νέα ονόματα περιφερειακών συμβούλων Μ. Μπόλαρη


Η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση «συμμετέχω» , με επικεφαλής του Μάρκου Μπόλαρη, ανακοινώνει τα ονόματα έντεκα ακόμη υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων , στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πέλλας. Οι νέοι υποψήφιοι είναι οι  εξής :

Νομός Θεσσαλονίκης

  1. Σαμαρά Σταυρούλα- Καθηγήτρια Γερμανικών

  1. Ορφανίδου Μάρθα- Νοσηλεύτρια

  1. Πήλιουρα Αικατερίνη- Συνταξιούχος Υπάλληλος ΕΕ

  1. Γιαννούση Φανή- Δημοτική Υπάλληλος

  1. Ζερβάκης Γεώργιος- Συνταξιούχος υπάλληλος του ΙΚΑ

  1. Χαρίτου Δήμητρα- Πολιτικός Μηχανικός Έργων Υποδομής ΤΕ (άνεργη)

  1. Ιωαννίδης Γεώργιος- Εκπαιδευτικός ,μαθηματικός και πληροφορικής

  1. Μαρτζέλη Κωνσταντίνα- Κομμώτρια
  2. Δατσογιάννη Νίκη- εκπαιδευτικός, οικονομολόγος, μέλος της κίνησης απόδοσης στρατοπέδων

Νομός Κιλκίς
  1. Παπαδόπουλος Ιωάννης- Λογιστής- Φοροτέχνης

Νομός Πέλλας
  1. Παπαδόπουλος Νικόλαος- Διδάκτωρ Οικονομικών,  Πολιτικών Επιστημών, Τραπεζικό Στέλεχος

--

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: :  bolaris@otenet.gr
Ιστοσελίδα: www.bolaris.gr

Κοινωνικά δίκτυα : http://www.facebook.com/pages/Markos-Bolaris-Markos-Mpolares/94051187805

Βίντεο : http://vimeo.com/channels/bolaris
            http://www.youtube.com/bolarismarkos

Φωτογραφίες : http://www.flickr.com/photos/bolaris/
                      http://picasaweb.google.com/mbolaris

Γραφείο Θεσσαλονίκης
Τσιμισκή 38,2ος όροφος,  54623 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο Γραμματείας :  (+30) 2310275340
Τηλέφωνο κοινού : (+30) 2310270765
Τηλέφωνο Γραφείο Τύπου : (+30) 2310275142
 Βουλευτικό Γραφείο Σερρών
Μεραρχίας 40, 621 25 Σέρρες
Τηλέφωνο: (+30) 2321098440,
Τηλεομοιοτυπία: (+30) 2321098449

Α.Ε.Καρίτσας RELOADED Η Κάθοδος των μυρίων 27-4-2014 To πιο ροκ σποτάκι της χρονιάς


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΚΙΤΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-4 ΣΤΙΣ 8.00μμ

Ο Αγροτικός Καπνικός Συνεταιρισμός Πιερίας (Α.Κ.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ) με ανακοίνωσή του  ενημερώνει τους αγρότες ότι  την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 στις 8:00 το βράδυ στο Κίτρος, στη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της κοινότητας, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από την Τράπεζα Πειραιώς για Συμβολαιακές καλλιέργειες,  ανοιχτά Δάνεια, κάρτες και Ευρωπαϊκά προγράμματα. Τηλέφωνο επικοινωνίας με τον Αγροτικό Καπνικό Συν/σμό Πιερίας: 23510-46510


Διεθνές Συνέδριο για την Ψηφιακή Καινοτομία και την Περιφερειακή Ανάπτυξη από την ΠΚΜ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Πλατφόρμα για την Έξυπνη Εξειδίκευση


       Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Αντιπεριφέρεια Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Πλατφόρμα για την Έξυπνη Εξειδίκευση (S3 Platform) διοργανώνουν, με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε, διεθνές συνέδριο με θέμα «Ψηφιακή Καινοτομία για την Περιφερειακή Ανάπτυξη»Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΕΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη, έχει ως στόχο να αναδείξει θέματα ψηφιακής επιχειρηματικότητας και εργαλεία καινοτομίας, όπως οι δημόσιες συμβάσεις καινοτομίας (innovationprocurement) και τα κουπόνια καινοτομίας (ICTinnovationvouchers), στο πλαίσιο της περιφερειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
      Με δεδομένη τη σημασία των παραπάνω σύγχρονων εργαλείων για την περιφερειακή ανάπτυξη, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη δυνατότητα χρηματοδότησης ανάλογων δράσεων φορέων, τόσο στο πλαίσιο της περιφερειακής πολιτικής της Ε.Ε όσο και στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020», καθώς και στις δυνατότητες συνεργειών των δύο χρηματοδοτικών πηγών. 
      Οι δημόσιες συμβάσεις καινοτομίας χαρακτηρίζονται από μεγάλη δυναμική και προοπτικές να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και στη διαμόρφωση ευκαιριών αγοράς για καινοτόμες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το έξυπνο δημόσιο προωθεί την καινοτομία τόσο για να δημιουργήσει καινοτόμες λύσεις και προϊόντα προς όφελος των πολιτών όσο και για να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων αγορών προς όφελος των καινοτόμων επιχειρήσεων. Περιφέρειες και δήμοι διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη νέα περιφερειακή πολιτική της Ε.Ε. και αποτελούν τους βασικούς παράγοντες προώθησης της καινοτομίας για την αντιμετώπιση βασικών αναγκών του Δημοσίου προς όφελος του πολίτη ως τελικού χρήστη.
     Τα κουπόνια καινοτομίας αποτελούν ένα ακόμη εργαλείο για την περιφερειακή ανάπτυξη. Η χρήση ΤΠΕ (Τεχνολογίας Πληροφοριών Επικοινωνιών), για την προώθηση καινοτόμων επιχειρηματικών λύσεων για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) ενισχύει την παραγωγικότητα, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί νέες αγορές, συνδράμοντας τις επιχειρήσεις στην επέκτασή τους. Τα κουπόνια ΤΠΕ καινοτομίας είναι ένα εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Περιφέρειες της Ε.Ε προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των μικρών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να ενισχύσουν τη ζήτηση για μια πληθώρα ΤΠΕ υπηρεσιών, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι διεθνείς διαδικτυακές πωλήσεις, αλλά και η ανάπτυξη νέων προϊόντων, υπηρεσιών και διαδικασιών.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν οργανισμοί και φορείς από την Ελλάδα και από πολλές χώρες της Ε.Ε. (Ισπανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Βέλγιο, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Μάλτα, Ολλανδία, Τσεχία κ.ά.)
      Η εγγραφή των ενδιαφερόμενων να παρακολουθήσουν το συνέδριο γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://www.pkm.gov.gr/ ή από την ιστοσελίδα της S3 Platform
http://s3platform.jrc.ec.europa.eu/digital-innovation-workshop. 

ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑ


Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά  περίτρανα,  η τυχοδιωκτική και καιροσκοπική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα των συνεργασιών. Η λογική ότι κινείται  το ονομάζουμε <<κίνημα>> υπηρετεί μόνο στενές κομματικές σκοπιμότητες και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ μαζεύει τους πάντες και τα πάντα στην προσπάθεια του να γίνει κυβέρνηση για λογαριασμό των αστών-καπιταλιστών. Αυτό δεν αποτελεί πολιτική αρχών και κυρίως για ένα κόμμα που αυτοαποκαλείται κινηματικό, αριστερό και σε αρκετές των περιπτώσεων αποδεικνύεται και αφερέγγυος.
Η παραπάνω εκτίμηση-άποψη δεν είναι έωλη. Βλέπουμε πρώην <<μνημόνιακους>>  να φοράνε τον μανδύα του αντι<<μνημόνιακου>> και να συνεργάζονται τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, περιπτώσεις ΚΑΤΣΕΛΗ ΒΟΥΔΟΥΡΗ, άτομα με περιέργειες εθνικιστικές απόψεις από την μια να φαίνονται επικεφαλής σε συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ περίπτωση ΚΑΡΥΠΙΔΗ και ύστερα να αποκλείονται, ανάλογη περίπτωση τηρουμένων των αναλογιών όμως αλλά με ίδια πρακτική  έγινε με την υποψηφιότητα της ρομά ΣΑΜΠΙΧΑ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ακτιβίστρια, που βρισκόταν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και με συνοπτικές διαδικασίες αποκλείστηκε χωρίς να δοθούν εξηγήσεις. Πολιτική χωρίς αρχές και γραμμή επιζήμια για το κίνημα από την σκοπιά της λαϊκής πάλης και της προοπτικής του εργατικού-λαϊκού αγώνα.
Η πολιτική συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν χαρακτηρίζεται τυχοδιωκτική αλλά έχει πολιτικό βάθος σε σχέση με την στρατηγική του. Κινείται  στην γραμμή της αστικής πολιτικής διαχείρισης, των κατευθύνσεων της Ε.Ε  και παράλληλα στοχεύει στο να ενσωματώσει, να χειραγωγήσει εργατικές-λαϊκές δυνάμεις, το ίδιο το κίνημα στα πλαίσια του συστήματος, απογυμνώνοντας το από τα ταξικά, πολιτικά χαρακτηριστικά του, αποδυναμώνοντας το από την ανατρεπτική  προοπτική που μπορεί να έχει το κίνημα.
Οι επιθέσεις <<φιλίας>> του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ και πάντα σε προεκλογικούς περιόδους δεν είναι τυχαίες. Η ενότητα που καλεί είναι επίπλαστη. Εξάλλου ούτε ο ίδιος το θέλει αλλά στοχεύει στο να χτυπηθεί η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, που γίνεται στο κοινωνικό πεδίο, μέσα στους αγώνες, στο κίνημα  και έχουν αντιμονοπωλιακό-αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο, όπως και να μειωθεί η επιρροή του ΚΚΕ στο λαό διαστρεβλώνοντας, αποκρύβοντας θέσεις του ΚΚΕ από τον λαό.
Καμιά αναμονή, όχι άλλος χαμένος χρόνος. Ο λαός έχει αρκετή εμπειρία και πείρα που προκύπτει από την καθημερινότητα του, έχει και αρκετά εχέγγυα ποιος είναι με ποιον, ποιος παλεύει και για ποιον.
Να οργανωθεί η εργατική-λαϊκή πάλη στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, της συνοικίες, τα χωριά, τα σχολεία, της σχολές και τα πανεπιστήμια. Να μπουν τώρα εμπόδια στην εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων από την πολιτική του κεφαλαίου, της Ε.Ε., που φτωχαίνουν , εξαθλιώνουν τον λαό. Να οργανωθεί τώρα η γραμμή της λαϊκής αντεπίθεσης με οργανωμένη την εργατική τάξη σε ταξική κατεύθυνση, σε λαϊκή αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή συμμαχία με την φτωχομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τα μικρομάγαζα, με ιδιαίτερη έμφαση στις γυναίκες και την νεολαία για νικηφόρο αγώνα σε επίπεδο οικονομίας-εξουσίας
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα αποτελεί βασική προϋπόθεση για την πάλη του λαού και την νίκη του σε επίπεδο οικονομίας-εξουσίας. Για να γίνει ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει. Με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια , της μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, με αγροτικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς, που ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός θα σχεδιάζει την παραγωγή-κατανομή με κριτήριο την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων-κοινωνικών αναγκών και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών. Αυτή είναι η αληθινή εξουσία του λαού, όταν έχει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας, όταν ο παραγωγός του πλούτου οργανώνει την οικονομία με βάση την εξασφάλιση όλων των σύγχρονων, κοινωνικών, αναγκών, σε αυτή την κατεύθυνση παλεύει το ΚΚΕ, σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα αναλάβει και σοβαρά καθήκοντα λαϊκής διακυβέρνησης .
Στις επερχόμενες δημοτικές-περιφερειακές εκλογές στις 18 ΜΑΗ και στις ευρωεκλογες στις 25 ΜΑΗ ο λαός χωρίς φόβο μπορεί να κάνει ένα βήμα σημαντικό που θα σηματοδοτεί την χειραφέτηση του από τα κόμματα, της δυνάμεις του κεφαλαίου, την Ε.Ε, από δυνάμεις υποστυλώματα του συστήματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στις επερχόμενες δημοτικές-περιφερειακές εκλογές δυναμώνουμε την<< ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>> σε όλη την χώρα, αλλά και στους 3 δήμους του νομού ΠΙΕΡΙΑΣ και στην περιφέρεια ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, στις 25 ΜΑΗ στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ολοκληρώνουμε το βήμα με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ
Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του ΚΚΕ της Κ.Ο ΠΙΕΡΙΑΣ

Το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 24 Απρίλη 2014 συνάντηση με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής)...

Στην συνάντηση καταγγείλαμε το νόμο 4250/26-3-14 που ψήφισε πρόσφατα η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και προχωρά εκτός των άλλων, σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Μέσω και της προωθούμενης αξιολόγησης η κυβέρνηση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, ενός κράτους στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μέσα από απολύσεις. Επίσης η αξιολόγηση αποτελεί εργαλείο, που δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, δεν οδηγεί στη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ούτε στην εξάλειψη των αιτιών, που τις υποβαθμίζουν, επιχειρεί να χειραγωγήσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να αναδείξει τα νέα επίλεκτα κρατικά στελέχη της διοίκησης. 

Καταγγείλαμε την εγκύκλιος του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης με ΘΕΜΑ: Τροποποίηση διατάξεων του Π.Δ. 318/1992 (Α΄161) περί αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των Ν.Π.Δ.Δ. που αφορά μέρος των πρόσφατα ψηφισμένων ρυθμίσεων που πέρασε η Κυβερνητική πλειοψηφία στην βουλή μέσω του πολυνόμου που αλλάζει και προσαρμόζει επί το αντιδραστικότερο λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης. Με βάση την συγκεκριμένη εγκύκλιο που στάλθηκε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους Δήμους γίνεται πια ολοκάθαρο ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την αξιολόγηση του προσωπικού για να δώσει βίαιη ώθηση στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και τομέων που μέχρι σήμερα παρέμεναν στην ευθύνη του κράτους και των Δήμων. 

Με την συγκεκριμένη εγκύκλιο δηλώνεται ότι ο επιμερισμός του ποσοστού των υπάλληλων που θα κατανεμηθούν ως «άριστοι», «καλοί», «μέτριοι» θα γίνει για το σύνολο του προσωπικού και ο επιμερισμός των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης θα γίνει στο επίπεδο των οργανικών μονάδων είτε από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου είτε από τον Δήμαρχο! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα αποφασίσουν σε ποιες υπηρεσίες θα επιμεριστεί το «άριστα», σε ποιες το «καλός» και σε ποιες το «μέτριος» που πρακτικά σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα αποφασίσουν και θα υπογράψουν ποιες υπηρεσίες θα μείνουν ανοιχτές και ποιες θα κλείσουν ή θα παραχωρηθούν στους ιδιώτες, προσεχώς! 

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε μέρος της εγκύκλιου που καταγράφει κυνικά την αντιδραστική κατεύθυνση που αποφάσισε και ψήφισε η Κυβερνητική πλειοψηφία και στέλνει προς υλοποίηση και στους Δήμους. Τονίζει ότι «Ο επιμερισμός των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης σε κάθε Γενική Διεύθυνση γίνεται με απόφαση του οικείου Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης στο σύνολο των υποκείμενων οργανικών μονάδων μέχρι και επιπέδου Τμήματος ή αντιστοίχου επιπέδου οργανικής μονάδας ή γραφείου. Για τον επιμερισμό αυτόν λαμβάνονται υπόψη κριτήρια, ιδίως:

Α) η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα των μονάδων,

Β) οι αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων σε σχέση με τις προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής,

Γ) η κατανομή των υπαλλήλων ανά οργανική μονάδα.»

Και καλεί στην έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών έως την 28 /4 /201

Με βάση τα παραπάνω σημαίνει ότι καταμεσής της προεκλογικής περιόδου ο κάθε Δήμαρχος θα αποφασίσει μόνος του και χωρίς συζήτηση - απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μέλλον των υπηρεσιών και των εργαζομένων στο Δήμο! 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Απαίτησε από την διοίκηση της Π.Ε.Δ.Α την έκτακτη σύγκληση των Δημοτικών Συμβούλιων που θα απαιτήσουν την κατάργηση του νόμου 4250/14. Να καταδικαστεί το πνεύμα και το γράμμα αυτής της εγκυκλίου και απαιτηθεί η απόσυρση της. Να μην υπογράψει κανένας Δήμαρχος απόφαση έκδοσης επιμερισμού ποσοστών αφού θα σημάνει ότι παίρνει και την ευθύνη να κλείσει και να δοθούν σε ιδιώτες δημόσιες υπηρεσίες και δομές, και οι εργαζόμενοι να πάρουν το δρόμο της απόλυσης μέσω της αξιολόγησης και της κινητικότητας! 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τα σωματεία των δήμων με μαζικές διαδικασίες να απαιτήσουν από τους δημάρχους να μην υπογράψει κανένας απόφαση έκδοσης επιμερισμού ποσοστών και να πάρουν μαζικά μέρος σε παρεμβάσεις – καταλήψεις που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 28 Απρίλη.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς της πόλης να αντιδράσουν τώρα. Γιατί η αξιολόγηση των υπάλληλων στο Δήμο σημαίνει την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και πρέπει ο εργατόκοσμος, οι άνεργοι, οι τσακισμένοι μικρομεσαίοι να το παρεμποδίσουν.

H Διοίκηση του Συνδικάτου

Σταματάνε να αναγνωρίζονται οι μεταπτυχιακοί τίτλοι για τους συμβασιούχους σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ & ΟΤΑ

Την κατάργηση της αναγνώρισης των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων για τη μισθολογική εξέλιξη των...συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ, καθώς και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ είναι η εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, σε βάρος των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα στην Κ.Υ.Α. 2/24529/0022 (ΦΕΚ 928/Β-14-4-2014), η οποία τροποποιεί την παλιότερη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (αριθμ. 2/13917/0022/17-2-12 ΦΕΚ 414/Β), προβλέπονται τα εξής :

» …Επιπλέον, κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μπορούν να προσμετρήσουν τους εν λόγω τίτλους για μισθολογική εξέλιξη από την ημερομηνία πρόσληψης τους, με την απαραίτητη προϋπόθεση και μόνο οι ανωτέρω τίτλοι να έχουν αποτελέσει τυπικό προσόν για την πρόσληψη αυτών. Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αριθμ. 2/13917/0022/17−2−2012 (ΦΕΚ Β΄) Κ.Υ.Α….»

Η απόφαση αυτή είναι πέρα για πέρα άδικη και έξω από κάθε λογική, αφού είναι γνωστό πως ελάχιστοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται στο Δημόσιο με «μόνο τυπικό προσόν διορισμού» μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο.

Επιπλέον, η απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την υπ’ αριθμ. 2/13917/002/17-2-12 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία αναγνωρίζονται οι μεταπτυχιακοί τίτλοι για τη μισθολογική εξέλιξη των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά, άμεσα, την ανάκληση της παραπάνω απόφασης που περικόπτει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές των εργαζόμενων και ιδιαίτερα των χαμηλά αμειβόμενων στο Δημόσιο.»

Σχολικό λεωφορείο έπεσε πάνω στα δέντρα με αποτέλεσμα 9 άτομα να τραυματιστούν

Τουλάχιστον εννέα τραυματίες, οι περισσότεροι εξ αυτών μαθητές, ήταν το αποτέλεσμα ατυχήματος με σχολικό λεωφορείο στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός του λεωφορείου για άγνωστους λόγους μέχρι στιγμής έχασε τον έλεγχο και το όχημα σφηνώθηκε ανάμεσα στα δέντρα. 
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται ο οδηγός και δύο μαθητές. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ από τους υπόλοιπους τραυματίες κανείς δεν βρίσκεται σε ανησυχητική κατάσταση.



Δες πώς γίνονται τα τατουάζ όταν γεράσεις

Πολλοί διερωτώνται αν αλλάζουν τα τατουάζ όταν ο «καμβάς» αρχίσει να γερνάει. Την ίδια ερώτηση έθεσε και...το σάιτ φωτογραφιών Igmur και απάντησαν με φωτογραφίες οι πλέον αρμόδιοι: Γυναίκες και άνδρες μεγάλης ηλικίας που έχουν τατουάζ.






Αγορά Κατερίνης: πτώση έως 30% τη Μ. Εβδομάδα

Σημαντική πτώση που άγγιξε ακόμη και το 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 εμφάνισε η κίνηση στην αγορά της Κατερίνης κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, παρά τις αντίθετες προσδοκίες των εμπόρων.
Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Πέμπτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πιερίας Κων/νος Ρέχας, οι αρχικές προσδοκίες ήταν διαφορετικές, καθώς την περσινή χρονιά η πτώση της κατανάλωσης ήταν οριακή. «Ελπίζαμε ότι φέτος η περίοδος της Μ. Εβδομάδας θα λειτουργούσε σταθεροποιητικά. Δυστυχώς διαψευστήκαμε. Η πτώση της αγοραστικής κίνησης άγγιξε ακόμη και το 30%».
Ο κ. Ρέχας επισήμανε ότι τώρα πλέον οι έμποροι κρατούν στάση αναμονής σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι το αμέσως επόμενο διάστημα, οπότε και θα ξεκινήσει και η καλοκαιρινή περίοδος.
Τον κόσμο τον αφορά η καθημερινή ζωή, που έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη και όχι όλα αυτά που ακούγονται περί πρωτογενούς πλεονάσματος, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σχολιάζοντας την επικαιρότητα. «Από τη στιγμή που η κατανάλωση πέφτει δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Η αγορά βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και κυριαρχεί η απαισιοδοξία» πρόσθεσε.
Όσον αφορά το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 4 Μαΐου, η οποία είναι η πρώτη Κυριακή του δεκαημέρου προσφορών του μηνός Μαΐου, όπως καθιερώθηκε, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης αποφάσισε η αγορά να μείνει κλειστή. «Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη Κυριακή, όπως και αυτή του αντίστοιχου διαστήματος του Νοεμβρίου, δεν εξυπηρετεί σε κάτι, παρά μόνο συγκεκριμένα συμφέροντα» τόνισε ο κ. Ρέχας.
Η απόφαση δεν είναι δεσμευτική, πρόσθεσε, αφού όποιος επιθυμεί να ανοίξει το κατάστημά του μπορεί να το πράξει. Πάντως, ο κ. Ρέχας εξέφρασε την πεποίθηση πως το σύνολο των εμπόρων θα συνταχθούν με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου. Πρόσθεσε μάλιστα πως απογοητευτική ήταν η εικόνα της κίνησης και την Κυριακή των Βαΐων και γι’ αυτό ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί ξανά το άνοιγμα των καταστημάτων και αυτή την ημέρα.

"ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" του Σάββα Χιονίδη

http://www.politessedrasi.gr/katerini/

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ


ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ 
λογικές από τη δημοτική αρχή που δηλώνουν: «ότι μπορέσαμε κάναμε» ή «είμαστε αναρμόδιοι». Θεωρούμε κοροϊδία να δηλώνουν ότι θέλουν και μπορούν ν’ αλλάξουν τα πράγματα συνδυασμοί που έχουν ήδη κυβερνήσει το δήμο.
 
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ 
Θα αγωνιστούμε δραστήρια, συλλογικά και αποτελεσματικά για να συμβάλλουμε στο να γίνει ο δήμος Κατερίνης μια πόλη ανοιχτή και ζωντανή, με ενεργούς και απαιτητικούς κατοίκους, στο πλευρό οποιουδήποτε διεκδικεί ένα καλύτερο παρόν και οραματίζεται ένα ακόμα καλύτερο αύριο.
 
ΜΠΟΡΟΥΜΕ 
να ταξιδέψουμε με το ίδιο όνειρο, να συστεγάσουμε τις αγωνίες μας, να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο.
 
να παρέμβουμε στις εξελίξεις και στις δημοτικές εκλογές με τη διαφορετική μας άποψη για όλα τα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας.

Μη κοιτάς τι έκανε για σένα η Κατερίνη,κοίτα τι μπορείς εσύ να κάνεις για την Κατερίνη.


http://en-olympo.blogspot.gr/

Τέλος ο Νίκος Ευαγγελάτος από τον ΣΚΑΙ

evaggelatos-570
Έπεσαν οι τίτλοι τέλους για την εκπομπή  του Νίκου Ευαγγελάτου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μετά από συνάντηση του παρουσιαστή με την διοίκηση του καναλιού.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα typologies.gr,μετά από συνάντηση που είχε ο παρουσιαστής με την διοίκηση, αποφασίστηκε να διακοπεί η συνεργασία του δημοσιογράφου με το κανάλι. Από την ερχόμενη Δευτέρα, την απογευματινή ζώνη του ΣΚΑΙ αναλαμβάνει ο Σπύρος Μάλης που θα παρουσιάζει μία δίωρη εκπομπή προεκλογικού χαρακτήρα.
Η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ: Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία
Με δύο προτάσεις ο τηλεοπτικός σταθμός επιβεβαιώνει την λύση της συνεργασίας του με τον Νίκο Ευαγγελάτο ενώ τον ευχαριστεί και για την άψογη συνεργασία τους:
«Ο ΣΚΑΪ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.
Η διοίκηση του σταθμού τον ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία».

Πρέπει να στηρίξουμε την μικρομεσαία επιχείρηση










  Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις άλλα και την πολιτική απαξίωσης των επιμελητηρίων που στηρίζουν τον Έλληνα επιχειρηματία, συζήτησε το πρωί, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης, κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλο Τονακίδη.«Τα επιμελητήρια είναι η φωνή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της χώρας. Θέλουν να χτυπήσουν τα επιμελητήρια γιατί θέλουν να μην έχει φωνή η μικρομεσαία επιχείρηση. Η πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή, είναι η κορύφωση μιας πολιτικής υπέρ των ολιγοπωλίων. Στην Ελλάδα υπάρχει ένα σχέδιο σε εξέλιξη, το οποίο επιχειρεί να θέσει την χώρα κάτω από ολιγοπωλιακό έλεγχο» υπογράμμισε ο κ.Μπόλαρης.Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συνέργεια μεταξύ περιφέρειας, δήμων και επιμελητηρίων « Έχει σημασία να είμαστε δίπλα στον αγώνα που κάνει η μικρομεσαία επιχείρηση . Εμείς κάνουμε την προσπάθεια να βοηθήσουμε, βάζοντας στόχο τον ευρωπαϊκό ορίζοντα που δίνει η περιφέρεια , πράγμα το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει . Ενώ οι περιφέρειες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών διεκδίκησαν και πήραν επιπλέον κονδύλια , η διοίκηση της δικής μας περιφέρειας, έδειξε με την στάση της ότι αυτή η πολιτική δεν την αφορά. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ποτέ κανείς από την σημερινή διοίκηση δεν πήγε ποτέ στις Βρυξέλλες , δεν κατέθεσε ποτέ φάκελο και αίτημα στην επιτροπή ευρωπαϊκών περιφερειών.»Ο κ. Μπόλαρης κατέληξε λέγοντας πως «Στην Ελλάδα της κρίσης , η διοίκηση της περιφέρειας της Μακεδονίας, έδειξε πως έχει προτεραιότητα τις τοπικές εκδηλώσεις και την λεζάντα . Στην εκταμίευση των κονδυλίων της περιφέρειας για το 2013 -που ήταν μια κρίσιμη χρονιά -η σημερινή διοίκηση είχε απορροφητικότητα 17, 3%. Δηλαδή, από τα 50 περίπου εκατομμύρια Ευρώ του ταμείου της, εκταμιευτήκαν 8 εκατομμύρια. Αυτό δείχνει το μέγεθος της αναποτελεσματικότητας , της αδυναμίας και της αδιαφορίας της περιφέρειας . Λένε ότι έκαναν εκταμίευση του ΕΣΠΑ , ενώ αυτή είναι μια δουλειά που την είχε προχωρήσει η πρώην κρατική περιφέρεια. Η σημερινή διοίκηση χωρίς να έχει να επιδείξει κανένα έργο πάνω σ’ αυτόν τον τομέα, κρύβεται πίσω από την δουλεία που είχε καταβάλει η διαχειριστική αρχή.»