ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Tέλος οι συντάξεις με δεκαπενταετία


Tέλος οι συντάξεις με δεκαπενταετία
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
Tη σταδιακή αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για τη λήψη τόσο της κατώτατης όσο και της βασικής -εγγυημένης από το κράτος- σύνταξης στις 6.000 ημέρες (20ετία), από τις 4.5000 ημέρες (15ετία) σήμερα, σχεδιάζει να συμπεριλάβει η ηγεσία του υπουργείου Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Πρόνοιας, μαζί με τον περιορισμό των πρόωρων (πριν από τα 62) συνταξιοδοτήσεων, στο νέο Aσφαλιστικό.
Tα μέτρα θα οριστικοποιηθούν έως τον ερχόμενο Oκτώβριο και θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Iανουαρίου του 2015 με στόχο την περιστολή της δαπάνης για τις πληρωμές συντάξεων (το Mεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προβλέπει ότι θα αυξηθούν κατά 589 εκατ. ευρώ έως το 2018, στα 24 δισ. ευρώ, λόγω αύξησης του αριθμού των συνταξιοδοτήσεων).
H αύξηση του ελάχιστα απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης, όπως αποκαλύπτουν στην «HτΣ» κορυφαία στελέχη του υπουργείου, προβλέπεται εμμέσως στο επικαιροποιημένο Mεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ζητεί (στη σελίδα 178 του αγγλικού κειμένου) «να αυξηθεί η συμμετοχή στην απασχόληση και στην ασφάλιση», ενώ, ταυτόχρονα, εξυπηρετεί τον στόχο της καταπολέμησης της ανασφάλιστης εργασίας, η οποία, παρά τη μείωση η οποία καταγράφεται «υπό τον φόβο» των υψηλών προστίμων, παραμένει μεγάλη «πληγή» για τα έσοδα των Tαμείων (το IKA «χάνει» πάνω από 6 δισ. ευρώ τον χρόνο).

Φόροι: Ποιους καίνε τα εκκαθαριστικά


Φόροι: Ποιους καίνε τα εκκαθαριστικά
Φορο-σοκ αναμένεται να υποστούν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι τα εκκαθαριστικά «καίνε» κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αλλά και μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι το 2013 εμφάνισαν ζημία ή αναγκάστηκαν λόγω της κρίσης να βάλουν «λουκέτο» στην επιχείρησή τους και διαμένουν σε ιδιοκτήτη ή μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρημένη κατοικία και έχουν στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο.
Οι φετινές φορολογικές δηλώσεις αναμένεται να αποδειχθούν «εφιάλτης» για μεγάλο αριθμό φορολογούμενων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά ποσά φόρου για μικρά ή ακόμη και μηδενικά εισοδήματα.
Φορολογούμενοι με το ίδιο ακριβώς εισόδημα, έστω 20.000 ευρώ, θα έχουν διαφορετική φορολογική επιβάρυνση, δηλαδή:
- αν είναι μισθωτοί ο φόρος ανέρχεται στο ποσό των 2.300 ευρώ,
- αν είναι αυτοαπασχολούμενοι ο φόρος ανέρχεται στο ποσό των 5.200 ευρώ πλέον προκαταβολή φόρου 55% (2.860 ευρώ), ο συνολικός φόρος ανεβαίνει στις 8.060 ευρώ,
- αν το εισόδημα αυτό προέρχεται από ενοίκια ο φόρος ανέρχεται σε 3.840 ευρώ πλέον προκαταβολή φόρου 55% (2.112 ευρώ) ο συνολικός φόρος «φουσκώνει» στις 5.952 ευρώ.
Όμως ο απόλυτος φορολογικός παραλογισμός κρύβεται στη φορολόγηση βάσει τεκμηρίων, τα οποία ανεβάζουν κατακόρυφα τη φορολογική επιβάρυνση. Ο κώδικας φορολογίας εισοδήματος προβλέπει ότι η διαφορά τεκμηρίων προστίθεται στα εισοδήματα της πηγής από την οποία δηλώνονται τα μεγαλύτερα εισοδήματα και αν δεν δηλώνονται εισοδήματα από καμία πηγή φορολογείται ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.
Για παράδειγμα, άγαμος μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ ο οποίος διαμένει σε διαμέρισμα 100 τ.μ. και έχει ένα αυτοκίνητο 1.600 κ.ε. πενταετίας θα φορολογηθεί για τεκμαρτό εισόδημα 13.900 ευρώ (4.500 ευρώ για την κατοικία + 6.400 ευρώ για το Ι.Χ.+ 3.000 ευρώ το ελάχιστο τεκμήριο) και θα πληρώσει φόρο 958 ευρώ ή 418 ευρώ επιπλέον σε σχέση με τον φόρο των 540 ευρώ που προκύπτει για το εισόδημα των 12.000 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες.
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Ημερησίας του Σαββάτου»

* Περί εκλογών *

Θα ήθελα να πω την άποψή μου για τις εκλογές που έρχονται και την σημασία τους. Θα αρχίσω με τη φράση "Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν το σύστημα θα ήταν παράνομες", ένα σύνθημα που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Όμως ένα σύνθημα δεν είναι "πασπαρτού", δεν εφαρμόζεται και δεν ορίζει όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις μας. Δεν γίνεται να λειτουργούμε με δογματικό τρόπο, ιδίως όταν θεωρούμε τους εαυτούς μας ελευθεριακούς, απελευθερωμένους από εξαναγκαστικούς τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς.
Αυτό το λέω γιατί στις εκλογές που πλησιάζουν δεν κρίνεται η αλλαγή τρόπου διακυβέρνησης, πόσο άλλωστε δεν κρίνεται η διακοπή ή η συνέχιση του καπιταλιστικού συστήματος. Όμως κρίνεται κάτι πολύ πιό καθημερινό και ανθρώπινο, κρίνεται το κατά πόσο είμαστε διατεθημένοι να δηλώσουμε ότι είμαστε ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας μας. Κρίνεται το κατά πόσο θέλουμε να προστατεύσουμε την κοινωνία μας από τους φασίστες που έχουν βρει ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους.
Και αυτό δεν θα το καταφέρουμε με αποχή. Η αποχή είναι το εργαλείο του συστήματος που μετατρέπει την άρνηση αναγνώρισης του θεσμού των εκλογών σε περιθωριοποίηση των ίδιων των αρνητών και εργαλείο εξαγωγής συμπερασμάτων από την εξουσία προς όφελός της.
Η αποχή καταφέρνει μονάχα να γύρει τη ζυγαριά προς το μέρος του συστήματος.
Το καθεστός βαδίζει σταθερά προς την ακροδεξιά και το μόνο όπλο που σου αναγνωρίζει είναι μια ψήφος. Οτιδήποτε άλλο προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε εναντίον του, κατάφερε εύκολα και γρήγορα να το στρέψει εναντίον μας. Όποτε ας χρησιμοποιήσουμε το μοναδικό όπλο που δεν θα εκπυρσοκροτήσει στα χέρια μας (όχι άμμεσα τουλάχιστον). Και αυτό είναι η συμμετοχή μας στις εκλογές, με την συνείδηση ότι ψηφίζουμε για να γύρουμε τη ζυγαριά προς τα αριστερά. Άλλωστε ο δρόμος για την ελευθερία που θέλουμε, για τις αξίες στις οποίες πιστεύουμε, ο δρόμος προς την δίκαιη και πολιτισμένη συμβιώση μεταξύ μας που τόσο επιθυμούμε βρίσκεται προς τα αριστερά.
Να είστε καλοί άνθρωποι.
Wonder Jlaw

Φρικτή δολοφονία 8χρονου -Τον σκότωσε ο βιαστής της 12χρονης αδερφής του, γιατί προσπάθησε να την προστατεύσει -


Συγκλονισμένη είναι η κοινότητα του Ρίτσμοντ, στη Βιρτζίνια, με τη φρικτή δολοφονία ενός 8χρονου αγοριού, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει τη 12χρονη αδερφή του από έναν βιαστή. 

Δράστης είναι ένας έφηβος, ο οποίος απείλησε να σκοτώσει και το κορίτσι αν έδινε στην αστυνομία την περιγραφή του, με συνέπεια το τρομοκρατημένο θύμα να δώσει ψεύτικες πληροφορίες στην αρχή. Τελικά όμως οι αρχές έφτασαν στο νεαρό, ο οποίος πλησίασε τα δύο παιδιά την ώρα που έπαιζαν κοντά στο σπίτι τους. 

Ο δράστης επιτέθηκε σεξουαλικά στο κορίτσι και της έκοψε το πρόσωπο. Οταν το οχτάχρονο αγόρι προσπάθησε να τη σώσει, ο βιαστής του πέταξε μία πέτρα στο κεφάλι και το αγόρι πέθανε ακαριαία. Λίγο αργότερα, η αστυνομία ειδοποιήθηκε ότι ένα μικρό κορίτσι έτρεχε γυμνό και γεμάτο αίματα.

πηγη -

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ NOTOS GALLERIES ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1981 ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ “ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ”

Simvenei-tora-3

Μεγάλη φωτιά μαίνεται αυτή την ώρα στα Notos Galleries στην διασταύρωση των οδών Σταδίου & Αιόλου στο κέντρο της Αθήνας.

Τι θέλουν στο σεξ οι γυναίκες και ντρέπονται να το ζητήσουν;



Κάθε γυναίκα έχει κρυφές σεξουαλικές επιθυμίες αλλά μπορεί να ντρέπεται να τις εκφράσει. Βγες από τη θέση του μάντη Κάλχα και δες ποια είναι μερικα
από τα «θέλω» των γυναικών στο σεξ που διστάζουν να τα ζητήσουν…

Θέλει να σου δώσει ένα μάθημα:

Η κλασική φαντασίωση δασκάλας-μαθητή. Είναι εύκολο να τν κάνεις καθώς δεν χρειάζονται στολές ή άλλα μέσα για τα οποία θα πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Φώναζε την «κυρία» και ζήτησε της να σε διδάξει πως να της κάνεις στοματικό. Μπορεί επίσης να σε βάζει τιμωρία… επειδή ήσουν κακό παιδί.

Θέλει σεξ με κάποιον άγνωστο:

Το σεξ με άγνωστο είναι αμιγώς γυναικεία φαντασίωση. Όταν πας σπίτι της συστήσου της ως κάποιος που την παρακολουθούσε αρκετή ώρα στο δρόμο κ που θα ήθελε πάρα πολύ να τη γνωρίσει. Αν ακολουθήσει το σενάριο και το παιχνίδι, οδήγησε την στο σαλόνι ή στην κουζίνα για ένα γρήγορο.


Θέλει να της τραβάς τα μαλλιά:


Σε πολλές κουλτούρες οι γυναίκες μαθαίνουν να είναι υποταγμένες στους άντρες. Μπες σ’ αυτή τη διάθεση της και κάνε την να νιώσει εντελώς υποταγμένη τραβώντας τα μαλλιά της όταν σου κάνει στοματικό (πρόσεχε δε λέμε να την ξεμαλλιάσεις). Αν της αρέσει μπορείς να βάλεις στο παιχνίδι κάποια ελαφρά χαστουκάκια όταν αναλάβεις πλήρη δράση.


Θέλει να σε δέσει:


Ενώ ένα κομμάτι της θέλει να νιώσει υποταγμένο ένα άλλο θέλει να υποταχθεί σε σένα. Ουσιαστικά επιθυμεί να δοκιμάσει ένα είδος bondage μαζί σου. Αν είναι κάτι που θα ήθελες να κάνεις κι εσύ, αστην να σε πάει στο κρεβάτι με δεμένα μάτια (η γραβάτα και το φουλάρι είναι καλές λύσεις) και δώσε της ένα ζευγάρι χειροπέδες για να σου δέσει τα χέρια. Η ιδέα μπορεί να έχει εξίσου καλά αποτελέσματα αν της το κάνεις πρώτος και μετά τη βάλεις να το κάνει και σε σένα.


Θέλει να το κάνει έξω:


Πολλές γυναίκες ονειρεύονται να κάνουν σεξ σε δημόσιο χώρο αλλά ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία (ή το θάρρος) να το κάνουν. Αυτή η επιθυμία ειναι αρκετά tricky… Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι την έχεις «ανάψει» αρκετά και ουσιαστικά να καταλάβεις πως δεν κρατιέται. Δοκίμασέ το την ώρα που φεύγετε από κάποιο κλαμπ. Κατά τη διάρκεια της μέρας τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά αν σου δώσει το σήμα μπορείτε να «παίξετε» μέσα σε ένα δοκιμαστήριο η σε ένα ασανσέρ…


Θέλει να παίξει με τον προστάτη σου:


Σίγουρα σου έχει φέρει σε οργασμό κάνοντας σου στοματικό σεξ. Έλα όμως που έχει διαβάσει για το αντρικό g-spot που δεν είναι άλλο από τον προστάτη. Ξέρει ότι με ένα ελαφρύ μασάζ εκεί, θα σε κάνει τούρμπο. Άστην λοιπόν να βάλει το δάχτυλο της εκεί…


Θέλει το τέλειο στοματικό:


Αρκετές γυναίκες το στοματικό το φαντάζονται διαφορετικά από τους άντρες. Για πολλές οι άτ να βάζουν τη γλώσσα τους και σε άλλα σημεία εκτός από την κλειτορίδα. Άνοιξε της τα πόδια και βάλε τη γλώσσα σου παντού χωρίς να περιορίζεσαι μόνο στην κλειτορίδα της.


Θέλει να της μιλήσεις βρώμικα:


Θέλει να ακούει ακριβώς πως νιώθεις όταν σε αγγίζει, σου κάνει στοματικό ή παίζει το πέος σου με τα χέρια της. Θέλει επίσης να σε ακούει να λές πόσο σου αρέσει να της κάνεις ό,τι της κάνεις

ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 20.000 ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ 131.000 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !! ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

Φοροκυνηγητό από την Εφορία με στόχο την είσπραξηληξιπρόθεσμων οφειλών

- Σε πάνω από 26.000 οφειλέτες έχουν ασκηθεί διώξεις
- Κατά 52.000 αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο οι κατασχέσειςκαταθέσεων, μισθών κι ενοικίων

Στο σφυρί 20.000 σπίτια – Παίρνουν καταθέσεις, μισθούς και ενοίκια από 131.000 λογαριασμούς


Με στόχο την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών η εφορία έχει ξεκινήσει ένα ανελέητο φοροκυνηγητό με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και ποινικές διώξεις .

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μέχρι στιγμής η Εφορία άπλωσε το “χέρι” της σε 131.807 οφειλέτες, καθώς από αυτούς παίρνει απευθείας από την τράπεζα μέρος των καταθέσεών τους, από τις επιχειρήσεις που εργάζονται μέρος του μισθού τους, ενώ αν εισπράττουν ενοίκια η Εφορία ζητεί από τους ιδιοκτήτες να καταθέτουν τα μισθώματα απευθείας στα ταμεία του κράτους.

Μέσα στο 2013 κινήθηκαν διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων σε 53.129 ληξιπρόθεσμους οφειλέτες, αλλά και φοροφυγάδες, ενώ σε 26.516 οφειλέτες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.
Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Εφορία έχει βγάλει σε πλειστηριασμό μέσα στο 2013 περίπου 20.000 ακίνητα καθώς η απαγόρευση των πλειστηριασμών δεν ισχύει για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά μόνο προς τις τράπεζες και τρίτους.

Ο αριθμός των κατασχέσεων καταθέσεων, μισθών, ενοικίων κτλ. σε ληξιπρόθεσμους οφειλέτες και φοροφυγάδες αυξήθηκε μέσα στο 2013 σε σύγκριση με το 2012 κατά 52.007.

Συνολικά το 2013 οι πλειστηριασμοί και οι ποινικές διώξεις ανήλθαν σε 226.010, ενώ το 2012 ήταν 164.963, δηλαδή αυξήθηκαν το περασμένο έτος σε σύγκριση με το προηγούμενο κατά 61.047. 

newsit.


Φτιάχνουν το πρώτο ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ–ΦΥΛΑΚΗ για “οικονομικούς εγκληματίες ”Δηλαδή εσένα κι εμένα



Βρήκαν το χώρο που θα υποδεχθεί τους πρώτους “οικονομικούς εγκληματίες”

Το κράτος δουλεύει και φροντίζει πάνω από όλα τον πολίτη!!! Εδώ και μέρες, βοά η κοινωνία της Κορίνθου, πως ο εργολάβος έχει ήδη μπει στο στρατόπεδο της Κορίνθου και ετοιμάζει τον χώρο για να υποδεχθεί τους πρώτους “οικονομικούς εγκληματίες”. Δηλαδή, την γιαγιά που απεβίωσε ο άντρας της και της άφησε χρέος στο ΦΠΑ, εσένα κι εμένα που χρωστάμε μια δυο δόσεις από τον φόρο εισοδήματος προηγουμένων ετών, είτε γιατί στην πορεία μας απέλυσαν ελέω success story, είτε γιατί η μείωση του 40% του μισθού μας, πάντα λόγω sucess story, δεν μας δίνει περιθώρια να ανταπεξέλθουμε.

Το σχέδιο το είχε αποκαλύψει τότε ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης Ρουπακιώτης, που έλεγε το 2013 πως αναζητείται χώρος και συγκεκριμένα στρατόπεδο στην Αττική για κράτηση κρατουμένων για οικονομικά αδικήματα. Ο άνθρωπος τότε έδινε και μνμ γιατί τόνιζε πως “αυτό είναι κάτι που θα γίνει άμεσα, δεν είναι κάτι που το λέμε για να το πούμε”.

Το έχει επιβεβαιώσει και ο νυν υφυπουργός Καραγκούνης, αλλά τα παπαγαλάκια δεν άφησαν να ακουστεί τίποτα μην τυχόν και υπάρξουν αντιδράσεις. Ενώ από τότε μεσολάβησαν πολλά φαιδρά! Ήρθε η “ανάπτυξη”, ήρθε η έξοδος στις αγορές…


πηγη


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz30fMUk6zE

Ολοταχώς προς μαζική στάση πληρωμών από τους πολίτες προς το κράτος


Ολοταχώς προς μαζική στάση πληρωμών από τους πολίτες προς το κράτος
Η χώρα μας βρίσκεται υπό διάλυση και η παρανοϊκή κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει κάθε παρανοϊκό μέτρο, εκβιασμό και μέθοδο ώστε να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους... πολίτες. Μέχρι και η τροχαία μετατρέπεται σε φοροεισπράκτορα.

Μέσα σε 2 μήνες θα κριθούν όλα. Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές 2.500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν ληξιπρόθεσμες «οφειλές» και με τον νέο τοκογλυφικό μαφιόζικο νόμο αυτές θα προσαυξηθούνε με 30% (!)
Πλέον κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως έχουμε να κάνουμε με ανίκανους απατεώνες τυχοδιώκτες που επιβάλλεται να τους πάρει ο διάολος.
Μην τους φοβάστε, μην τρομοκρατείστε μην απελπίζεστε. Δεν είστε μόνοι σας, είναι το 70% των ελληνικών νοικοκυριών.
Θεωρούμε χρέος μας να γράψουμε αυτό το κείμενο, στη μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων που υπέκυψαν στους εκβιασμούς τους και έδωσαν τέλος στη ζωή τους.
Για να μας βάλουν φυλακή θα πρέπει να βαφτίσουν φυλακή όλη τη χώρα.
ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ . ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.
katohika.gr

Αυτές είναι οι 10 πιό σέξυ φίλες ποδοσφαιριστών

Είναι γνωστό ότι οι ποδοσφαιριστές, έχουν τις ...ντίβες τις καλές.
Κοριτσάρες από το χώρο του μόντελιγκ, του σινεμά κλπ, γοητεύονται από τους συνήθως αλογομούρηδες ποδοσφαιριστές. Λίγοι είναι οι παίκτες που μπορεί κανείς να πει "όμορφους", αλλά οι φίλες τους δεν παίζονται !
Δείτε τις :


1. Christiano Ronaldo / Irina Nails

2. Buffon / Alena Serenova

3. Samy Kedira / Lena Gercke

4. Alessandro Matra / Federica Nardzhi

5. Kevin Boateng / Melissa Sato

6. Iker Kasiljias / Sarah Karbonero

7. Chris Smoling / Sam Cooke

8. Tom Kleverli / Georgina Dorset

9. Javi Garcia / Elena Domes

10. Lionel Messi / Antonella Rokucho

Βρήκαμε την πιό όμορφη υποψήφια στην Ελλάδα ! Και είναι φυσικά Θεσσαλονικιά !


Επειδή ξέρουμε ότι δεν τραβάτε και μεγάλο ζόρι με τις εκλογές και στο λαό αρέσει ο χαβαλές των εκλογών (μόνο οι υποψήφιοι έχουν ζόρι), και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έχουμε την πασαρέλα των ωραίων γυναικών, μετά από ...κοπιαστική έρευνα και διαλογή, καταλήξαμε στο taxalia, στην ομορφότερη των εκλογών:

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΑNΝΑ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ


Η ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



Εκατοντάδες μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Ολυμπιακό άθλημα της κωπηλασίας τις προηγούμενες εβδομάδες, στα πλαίσια μιας σειράς επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης σε συνεργασία με την Κωπηλατική Ομοσπονδία και τη Γ.Γ.Αθλητισμού, κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης των Διευθυντών σχολικών μονάδων της περιοχής μας, με σκοπό την διάδοση της κωπηλασίας και την προτροπή των νεαρών μαθητών να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.
Οι μαθητές  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της κωπηλασίας μέσω εποπτικού υλικού, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ειδικά κωπηλατικά εργόμετρα, αλλά και να ακούσουν από τους υπεύθυνους γυμναστές τα θετικά της άθλησης και ειδικά μέσα στο φυσικό περιβάλλον.
Άκουσαν επίσης τα παιδιά στοιχεία για την ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και τις επιτυχίες που έχει φέρει η κωπηλασία στην Πιερία με πιο πρόσφατες τα Χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Πανευρωπαϊκό και τους Μεσογειακούς Αγώνες  πέρυσι και έμαθαν ότι το άθλημα της κωπηλασίας, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην πατρίδα μας, φέρνει πολύ μεγάλες διεθνείς επιτυχίες (Ολυμπιακά και Παγκόσμια μετάλλια).
Πιο συγκεκριμένα οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής και παλιοί πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Τουλιοπούλου Αναστασία (έφορος Δ.Σχέσεων Ν.Ο.ΚΑΤ.), Μπικογιάννης Γιώργος (Τεχν.Σύμβουλος κωπηλασίας ) και Φυτοπούλου Κατερίνα (Προπονήτρια κωπηλασίας) επισκέφτηκαν τα Γυμνάσια 1ο, 2ο ,4ο ,5ο ,7ο και Περίστασης, με την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία των Διευθυντών κων Αλεκάκη Π.(1ο Γυμν), Στεφανίδου Ε.(2ο Γυμν), Πιτσιάβα-Διαμαντίδου Α.(4ο Γυμν), Μπιτόπουλου Β.(5ο Γυμν), Τσιούπρου Π.(7ο Γυμν) και Παυλίδη Χ.(Γυμν. Περίστασης) τους οποίους και ευχαριστούν θερμά, καθώς και τους καθηγητές Φ.Α. Κιάλα Μ., Βαρμάζη Γ., Κατσαβούνη Σ., Δελβερούδη Κ., Σιδηρόπουλο Π., Σταυρίδου Α. και Φλουρή Β.
 Το τμήμα κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης δέχεται νέους αθλητές ηλικίας 12-15 ετών που θέλουν να ασχοληθούν με την κωπηλασία κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 15:30 στις εγκαταστάσεις του στην Παραλία.
Η έφορος δημ. Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Τουλιοπούλου Αναστασία


ΝΤΙΝΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: Πώς είναι δυνατόν να υλοποιείται μυθολογικό πάρκο με θέμα τους 12 θεούς στην Ελασσόνα και τα Τέμπη και όχι στην Πιερία?



Είναι πράγματι οξύμωρο το γεγονός πως ενώ η Πιερία έπρεπε  να πρωταγωνιστεί σε τέτοιου είδους αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αρκείται στο να παρακολουθεί άλλους νομούς γύρω της να προοδεύουν. Μια Πιερία που όλοι μας γνωρίζουμε πως είναι από τις τελευταίες περιφερειακές ενότητες στην Ελλάδα όσον αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και από τις πρώτες σε ανεργία.

Μόνο στεναχώρια και λύπη μπορεί να προκαλεί η απώλεια της δημιουργίας ενός μυθολογικού πάρκου στην μπροστινή όψη του Ολύμπου. Δεν υπάρχουν προσωπικές διαφορές με τους κατοίκους της Λάρισας ούτε αντιπαλότητες, απεναντίας αξίζουν έπαινο οι άνθρωποι για την πρωτοβουλία τους αλλά δε μπορεί να μη γίνει αυστηρή κριτική στην περιφερειακή διοίκηση Πιερίας για αμέλεια στην διεκδίκηση μέσω ΕΣΠΑ ενός τέτοιου έργου.

Είναι ολοφάνερο στον οποιοδήποτε πως η Πιερία διαθέτει ένα από τα καλυτέρα και πληρεστέρα  οδικά δίκτυα στην Ελλάδα, υψηλών προδιαγραφών σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, πρόσβαση σε λιμένες και είναι πολύ πιο κοντά στο αεροδρόμιο,  το λιμάνι και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Μια τέτοιου είδους επένδυση θα έδινε υψηλή προστιθέμενη αξία στον νομό μας, θα προσέφερε θέσεις εργασίας στην διψασμένη για δουλεία τοπική κοινωνία μας και θα προσέδιδε μια νέα πηγή εσόδων σε πλήθος επαγγελμάτων σχετικών με τον τουρισμό. Θα βοηθούσε επίσης τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων να διαθέτουν τα προϊόντα τους  χωρίς μεσάζοντες, απευθείας στους επισκέπτες, αποκομίζοντας έτσι περισσότερα έσοδα.

Ένα θεματικό, διαδραστικό μυθολογικό πάρκο με θεματολογία από την πολύ πλούσια μυθολογία μας, όπου ο επισκέπτης θα ζει ζωντανά μέσα από δραστηριότητες τον μύθο, θα μπορούσε να γίνει η ναυαρχίδα του τουριστικού προϊόντος στην Πιερία χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε και τα υπόλοιπα τουριστικά θέρετρα του τόπου μας.

Ευελπιστούμε στην κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ένα τέτοιο έργο που θα δώσει νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν του νομού μας.

Ποιος άραγε επισκέπτης κρουαζιέρας στην Θεσσαλονίκη δεν θα θέλε να ζήσει τον μύθο του κάτω από τις πλαγίες του Ολύμπου?

Εμείς πιστεύουμε πως όλοι θα θέλανε.


Ντινάκης Απόστολος
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό
Πολίτες Μπροστά της Νιόβης Παυλίδου με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον Δημήτριο Μαυροειδή.


ΠΟΛΙΤΕΣΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ


6 νεα χαράτσια στο ακίνητο + 4 χαράτσια στο εκκαθαριστικό! - Πλήρης οδηγός Στο ΧΩΝΙ την Κυριακή

Πάρτε αυτήν την Κυριακή Το ΧΩΝΙ για να μάθετε αναλυτικά για τα 6 + 4 χαράτσια με τα οποία η κυβέρνηση Σαμαρά θα ισοπεδώσει οριστικά ό,τι έχει απομείνει όρθιο στη μνημονιακή Ελλάδα.
Ενας πλήρης και χρηστικός οδηγός για να γνωρίζει κάθε Ελληνας τι μας περιμένει, πριν πάει στην κάλπη.


Έρχονται 6 ολοκαίνουρια χαράτσια στους ιδιοκτήτες

Προωθούνται νέες προτάσεις αφαίμαξης των ιδιοκτητών με κάλυμμα... ενεργειακό.

Μόνο για την αντικατάσταση παλαιών ανελκυστήρων (μία από τις 6 προτάσεις που συζητούνται αυτή τη στιγμή), η επιβάρυνση υπολογίζεται σε 5.000 - 10.000 ευρώ ανά πολυκατοικία!

Διαβάστε αναλυτικά Στο ΧΩΝΙ αυτά που θα κληθείτε λίαν συντόμως να πληρώσετε. 


Και δεν είναι μόνο αυτά... Έρχεται "φορο-σοκ" από Στουρνάρα με τέσσερα χαράτσια στα εκκαθαριστικά

"Ραβασάκια" γεμάτα φόρους θα λάβουν φέτος εκατομμύρια φολογούμενοι.

Φόρος εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος και φόρος πολυτελούς διαβίωσης ενσωματώνονται στα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα.

Παρά τα ψέματα περί δήθεν πρωτογενούς πλεονάσματος, οι πολίτες θα πληρώσουν πάλι την επιχείρηση Στουρνάρα για αφαίμαξη του οικογενεικού εισοδήματος!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Το ΧΩΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ...

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ(ΚΕΑ) ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ 48, Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΣΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Αρχίζει  η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ από τους δικαιούχους αγρότες και στην Πιερία.
Για τον λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών(ΚΕΑ) Κατερίνης, που βρίσκεται στον χώρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Κατερίνης, στην οδό Χατζόγλου 48(δίπλα από την Εφορία Κατερίνης), με τηλέφωνα επικοινωνίας τα 23510-46858 και 23510-26234, στα οποία μπορούν να επικοινωνούν οι αγρότες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ.
Στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών οι αγρότες έχουν πλήρη υποστήριξη σε όλα τα στάδια της ενιαίας ενίσχυσης, ακριβή εντοπισμό αγροτεμαχίων και βοσκοτόπων αλλά και την σωστή καταχώρησή τους.
Επίσης, έχουν δυνατότητα εξόφλησης του κόστους της αίτησης με τη λήψη της επιδότησης, ενημέρωση για την επιδότηση στη νέα ΚΑΠ και ολοκληρωμένες υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους. Η διαδικασία ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα…



ΔΗΛΩΣΗ ΡΙΖΟΥ ΜΑΡΟΥΔΑ για ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ με το ΟΣΔΕ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βάζει στο στόχαστρο πάνω από 250.000 μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που δεν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους στον ΟΓΑ, όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν μπορούν καθώς η ΚΑΠ της Ε.Ε και οι πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων έχουν μειώσει σημαντικά το εισόδημα τους.
            Με την συγκρότηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) προωθούν την είσπραξη των οφειλών μέσω των αγροτικών ενισχύσεων. Με αυτό τον τρόπο οι όποιες αγροτικές ενισχύσεις των αγροτών θα συμψηφίζονται με τις οφειλές σε ΕΛΓΑ που αύξησε εκ νέου τα ασφάλιστρα για το 2014, σε ΟΓΑ, στις Εφορίες, σε δάνεια από τις τράπεζες.  Για αυτό τον λόγο εκβιαστικά ζητούν από τους αγρότες να υπογράψουν εξουσιοδότηση όταν πάνε να κάνουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ  ώστε να μπορούν να «μπαίνουν» στους τραπεζικούς λογαριασμούς και να παίρνουν τα χρήματα των ενισχύσεων.  Επειδή είναι παράνομη κάθε παρακράτηση των επιδοτήσεων χρειάζονται την έγγραφη εξουσιοδότηση των δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων αλλιώς δεν μπορούν να τις παρακρατούν.
            Χρειάζεται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι αγροτικοί σύλλογοι και Ομοσπονδίες να διεκδικήσουν ουσιαστική ασφαλιστική κάλυψη και σφράγισμα όλων των βιβλιάριων του ΟΓΑ χωρίς καμία εξαίρεση.  Οι αγρότες να μην υπογράψουν τις εξουσιοδοτήσεις δίνοντας το «πράσινο φως» στον καθένα να μπαίνει στον τραπεζικό λογαριασμό και να τον διαχειρίζεται.
            Και αυτή η εξέλιξη ας αποτελέσει ακόμη ένα λόγο για  όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, τους αγωνιστές των μπλόκων, να στείλουν με την ψήφο τους ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης αυτών των πολιτικών και πρακτικών, δυναμώνοντας το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρειες και Δήμους.

Ρίζος Μαρούδας
Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων 

Γιατί κρύβεται ο κύριος Τζιτζικώστας ;;


"µύθων τε ῥητήρ καί ἔργων τε πρηκτήρ"

Όλοι θυμόμαστε την πρωτοποριακή για τα δεδομένα της περιφέρειας πρόταση του κυρίου Τζιτζικώστα στα μέσα περίπου Φλεβάρη όταν κάλεσε σε debate τον έτερο γαλάζιο υποψήφιο κ. Γιάννη Ιωαννίδη. Σήμερα λοιπόν πραγματοποιήθηκε το debate όλων των διεκδικητών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Όλοι ήταν εκεί. Ή σχεδόν όλοι. Κάποιοι αποφάσισαν να λάμψουν δια της απουσίας του. Φυσικά ο μεγάλος απών δεν είναι κανείς άλλος από τον προαναφερθέντα Απόστολο Τζιτζικώστα. Φαίνεται ότι το πρόγραμμα του διορισμένου περιφερειάρχη ήταν τόσο φορτωμένο που η ανάγκη του εκλογικού κοινού για ενημέρωση και το ενδιαφέρον για τις τοποθετήσεις των εν δυνάμει περιφερειαρχών ήρθαν σε δεύτερη μοίρα.

Όσο όμως και να το αποφεύγετε κ. Τζιτζικώστα τα καυτά ερωτήματα των πολιτών παραμένουν και θα πρέπει να απαντήσετε..

-Πότε θα μάθουν οι πολίτες τις θέσεις σας για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ;;
-Πότε θα μας πείτε το σχέδιο σας για την αξιοποίηση του αεροδρομίου Μακεδονία ;;
-Γιατί δεν παίρνετε θέση για την πώληση του Νερού (ΕΥΑΘ) σε ιδιώτες ;;
-Θα συνεχίσετε να υποστηρίζετε την εξόρυξη μεταλλευμάτων με κάθε κόστος στη Χαλκιδική ;;

 Απομένει να δούμε αν αυτή η σχέση "συνέπειας" μεταξύ λόγων-προτάσεων κι έργων συνεχιστεί..

Η συνέντευξη του επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Στέφανου Τζουμάκα στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Σαχίνη, στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη TV, Ηράκλειο.

Η Βούλα Πατουλίδου στην Ανθοκομική Έκθεση της Καλαμαριάς

Βούλα Πατουλίδου
Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης
Τηλ: 6946 747814
Θεσσαλονίκη, 3 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την 27η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς στην πλαζ Αρετσούς επισκέφτηκε χτες η υπ.  Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. Εκεί έτυχε θερμής υποδοχής από παραγωγούς ανθοκομικών προϊόντων, εκθέτες κεραμικής, λαϊκής τέχνης και διακόσμησης, ειδών εξοχής και κήπου, αλλά και από τους επισκέπτες.
Μετά την περιήγησή της στους χώρους της φετινής διοργάνωσης η Βούλα Πατουλίδου επισήμανε τα εξής: «Η Ανθοκομική Έκθεση της Καλαμαριάς είναι ένας θεσμός δοκιμασμένος στο χρόνο, αφού καταφέρνει να φέρνει κοντά τους παραγωγούς και εκθέτες του κλάδου από τη μια και από την άλλη τους πολυάριθμους επισκέπτες κάθε ηλικίας, όχι μόνον από την Καλαμαριά. Η Έκθεση δείχνει πως αυτό το “ραντεβού” θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και κάθε φορά να γίνεται καλύτερο.  Και η εξήγηση είναι απλή: είναι χρήσιμη η διοργάνωση για τους έκθετες και ταυτόχρονα ελκυστική για τον κόσμο, καθώς αποτελεί ένα ευχάριστο πολύχρωμο διάλλειμα». Η υπ. Αντιπεριφερειάρχης καταλήγοντας επισήμανε πως «εμείς στην “Αλληλεγγύη” πιστεύουμε ότι τέτοιες διοργανώσεις χρειάζονται την υποστήριξη όλων μας».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η  Βούλα Πατουλίδου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Καλαμαριάς και να συνομιλήσει με επισκέπτες της 27ης Έκθεσης, οι οποίοι της ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις επικείμενες  Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Νέα εποχή στο Αλεξάνδρειο με προγράμματα Εικονικής Πραγματικότητας

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ








ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ


Στον κόσμο της Εικονικής Πραγματικότητας που προσεχώς θα αρχίσει και επίσημα να λειτουργεί στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, ξεναγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης 30 Απριλίου 2014, μαθήτριες και μαθητές από το Γυμνάσιο Κονταριώτισσας Δ.Δίου-Ολύμπου.
Πρόκειται για πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο συνεργασίας του Αλεξανδρείου Ιδρύματος με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με στόχο όχι απλά τη γνώση πτυχών του ιστορικού παρελθόντος της χώρας, αλλά με σκοπό τη συμμετοχή των θεατών, μικρών και μεγάλων, στην πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας και του Ελληνισμού.
Οι προβολές Εικονικής Πραγματικότητας που έγιναν δοκιμαστικά με την παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών από το Γυμνάσιο Κονταριώτισσας, περιλαμβάνουν σειρά ιστορικών και εκπαιδευτικών δημιουργιών, κυρίως από την αρχαιότητα, και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Η ξενάγηση

Την επίσκεψη δύο τμημάτων μαθητών του γυμνασίου Κονταριώτισσας και των συνοδών εκπαιδευτικών τους υποδέχθηκε στην είσοδο του Αλεξανδρείου Ιδρύματος ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Καζταρίδης, ο οποίος είναι και Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας. Ο κ. Καζταρίδης αφού καλωσόρισε μαθητές και εκπαιδευτικούς τούς ενημέρωσε, για λίγο, γύρω από το Ίδρυμα και τους σκοπούς του αλλά και για τις νέες δράσεις του Αλεξανδρείου.
Στη συνέχεια, η Αρχαιολόγος και Εκπαιδευτικός κ. Διονυσία Τσίρου προτού πραγματοποιήσει ξενάγηση γύρω από την προσωπικότητα, τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αναφέρθηκε στο Διεθνές Ίδρυμα και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, επισήμανε όμως ότι χάρη στις προσπάθειες της νέας Διοίκησης του Ιδρύματος με Πρόεδρο τον κ. Διονύση Πασχάλη, το κτίριο και ο περιβάλλων χώρος είναι σήμερα ανοιχτά στο κοινό.
Ακολούθως, οι μαθήτριες και οι μαθητές οδηγήθηκαν σε ειδικό χώρο που γίνονται οι προβολές της Εικονικής Πραγματικότητας και παρακολούθησαν δύο δημιουργίες σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία καθώς και με το «Σπίτι του Διονύσου» στη Μακεδονία.
Οι ίδιοι μαθητές οδηγήθηκαν και στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος όπου «εκπόνησαν φύλλα εργασίας και αισθάνθηκαν σαν μικροί ερευνητές», όπως είπε χαρακτηριστικά η εκπαιδευτικός κ. Ευθυμία Καρτσιούκα.

Δηλώσεις

Μετά το πέρας της ξενάγησης και των άλλων δράσεων στο Αλεξάνδρειο ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Καζταρίδης αλλά και η Αρχαιολόγος κ. Τσίρου, σε δηλώσεις τους, μίλησαν για τη νέα περίοδο του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου και για τις θετικές προοπτικές που υπάρχουν υπό τη νέα Διοίκηση του Ιδρύματος με Πρόεδρο τον κ. Διονύση Πασχάλη.
Επίσης, η εκπαιδευτικός κ. Ευθυμία Καρτσιούκα αναφέρθηκε στη σημασία ιστορικών και εκπαιδευτικών προβολών Εικονικής Πραγματικότητας αλλά και της ξενάγησης που έγινε σχετικά με τη ζωή και τη δράση του Μ.Αλεξάνδρου, επισημαίνοντας ότι αυτή η ιστορία αποτελεί και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.
Τέλος, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κονταριώτισσας κ. Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου κ. Διονύση Πασχάλη για τις νέες δυνατότητες του Ιδρύματος, τον Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος κ. Καζταρίδη για την υποδοχή που έγινε, την κ. Διονυσία Τσίρου για την ξενάγηση αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην εκπαιδευτική επιμόρφωση των μαθητών.


Τηλ: +302352021000

Η ομάδα μπάσκετ του Πιερικού 1985 – 1986 Διακρίνονται: Aπό πάνω αριστερά Μπουμπουλέντρας Μ., Γκοτζαμάνης Μ., Βαφείδης Κ., Οικονομόπουλος Γ., Γκοτζαμάνης Γ. Κάτω αριστερά Πρόϊος Γ., Ντέλιας Α., Αναστασιάδης Α., Χελιδώνης Γ., Πετρίδης Γ. Αρχείο: Γιώργος Γκοτζαμάνης


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 03-05-2014

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ                                                                             
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ 
Μεγάλου Αλεξάνδρου 23
60100 Κατερίνη
τηλ.: 2351046072


Κατερίνη, 2/5/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και εκ νέου υποψήφια, Σοφία Μαυρίδου, συνοδεία των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων θα επισκεφτεί το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Μαίου 2014, τη Χράνη, το Παλιό Ελευθεροχώρι, την Νέα Αγαθούπολη, τη Μεθώνη και το Μακρύγιαλο. Συγκεκριμένα, στις 18:00 θα βρίσκεται στη Χράνη, στις 19:00 θα βρίσκεται στο Παλιό Ελευθεροχώρι, στις 19:30 στην Νέα Αγαθούπολη, στις 20:00 στη Μεθώνη και το προεκλογικό της πρόγραμμα για το Σάββατο, 3 Μαΐου 2014, θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο Μακρύγιαλο στις 20:30.




Με εκτίμηση,

Γραφείο Τύπου

Μεγάλου Αλεξάνδρου 23
60100 Κατερίνη
τηλ.: 2351046072