ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Οι δημοσκόποι... τρελάθηκαν αλλά το βράδυ των εκλογών κρίνονται


Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Δεν είναι μόνο ο καιρός που έχει... τρελαθεί με τις ανατροπές του... αλλά και οι δημοσκόποι με τις μετρήσεις που δείχνουν  εκ διαμέτρου διαφορετική εικόνα για την τελική έκβαση των εκλογών.

Έκπληξη και απορία έχουν προκαλέσει σε πολιτικούς αναλυτές αλλά και ανθρώπους  επί των δημοσκοπήσεων, οι τελευταίες έρευνες της Metron Analysis, της MRB και της e-voice, που...
εμφανίζουν έστω και οριακά τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη η Palmos Analysis να δίνει μεγάλη διαφορά υπέρ του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ποιος μετράει τελικά λάθος; Αφού ακολουθούν την ίδια μεθοδολογία.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται από έμπειρους αναλυτές είναι το εξής: «Τι θα συμβεί το βράδυ των ευρωεκλογών, αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράψει τέτοιου μεγέθους διαφορά και εκλογική νίκη, ώστε η δρομολόγηση ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων να είναι αναπόφευκτη;». Όπως σχολιάζουν έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη στο παρασκήνιο: «Οι ίδιες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων κινδυνεύουν να πέσουν σε μία μεγάλη παγίδα, από την στιγμή που αποφασίστηκε να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία δημοσκοπήσεων μέχρι τις παραμονές των ευρωεκλογών». Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξαρχής υπέρ αυτής της πρότασης σημειώνουν με νόημα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Οι συζητήσεις φουντώνουν ανάμεσα σε πολιτικά στελέχη και αναλυτές: «Το ερώτημα που μπαίνει είναι ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχε η αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη πολιτική δύναμη και ότι είναι βέβαιη η νίκη του, όμως οι δημοσκόποι δίνουν στη δημοσιότητα έρευνες που εμφανίζουν ντέρμπι ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οριακό προβάδισμα της πρώτης».

Όπως λένε, «οι δημοσκόποι βρίσκονται μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση που θα δοκιμάσει την ίδια την αξιοπιστία τους, μιας και κινδυνεύουν να εκτεθούν όταν ταυτόχρονα είναι διάχυτη η εντύπωση που έχει διαμορφωθεί ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να αποτυπώσουν με ακρίβεια τις τάσεις του εκλογικού σώματος. Και μάλιστα όταν το φιάσκο στις προηγούμενες εκλογές είναι ακόμα φρέσκο στις μνήμες των πολιτών».

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για όλους όταν απομένουν μόνο λίγες ημέρες μέχρι τις ευρωεκλογές. Αν επιβεβαιωθούν δεν θα γίνει συζήτηση σε αντίθετη περίπτωση θα χάσουν εντελώς την αξιοπιστία τους.

Υπάρχει και ένα άλλο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με τις δημοσκοπήσεις που γίνονται αλλά δεν δημοσιοποιούνται...

Υπάρχει έλεγχος; Τηρείται κάποιο πρωτόκολλο των μετρήσεων για να γνωρίζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για τις μετρήσεις που γίνονται ανεξάρτητα αν δημοσιοποιούνται ή όχι; 

Και ποιος θα προστατέψει τους πολίτες από τις φήμες των μυστικών ή μη δημοσιοποιημένων δημοσκοπήσεων που κυκλοφορούν; 
Και η ερώτηση που μπαίνει είναι: υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιοποιούνται;
Από τη μια έχουμε δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται και δείχνουν ντέρμπι με προβάδισμα της ΝΔ και από την άλλη έχουμε άλλες που δείχνουν πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ;
Υπάρχουν και άλλες που δεν δημοσιοποιούνται και εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει πρωτιά 2 με 2,5%;

Υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχουν! Στις ίδιες δημοσκοπήσεις η ΕΛΙΑ (ΠΑΣΟΚ) κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά, στοιχείο που αν επαληθευθεί το βράδυ των ευρωεκλογών είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε βαθιά ενδοκυβερνητική κρίση, κάτι που συνεχώς τονίζει και ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Εδώ υπάρχει ένα κενό σχετικά με τη δεοντολογία των εταιρειών δημοσκοπήσεων και τους εποπτικούς μηχανισμούς.

Οι δημοσκοπήσεις που παραγγέλνονται από υποψήφιους για προσωπική χρήση στρατηγικής είναι κατανοητό να μένουν στο συρτάρι...

Τα ΜΜΕ μπορούν να διενεργούν έρευνες και να μην τις δημοσιοποιούν;
Υπάρχουν έρευνες που καταγράφουν και τα ποσοστά δημοφιλίας υποψηφίων ευρωβουλευτών και δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αν και έχουν ολοκληρωθεί; Παρά μόνο γίνονται διαρροές σε παραπολιτικές στήλες χωρίς να γνωρίζουμε τα ποσοστά;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Από newpost

Παίρνουν πίσω τα 525 εκατ. ευρώ που μοιράζουν!



«Πριν καλά-καλά μοιραστεί το περιβόητο... "κοινωνικό μέρισμα" των 525 εκατ. ευρώ, η παραδομένη στους δανειστές μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου,φροντίζει να τα πάρει πίσω στο ακέραιο και μάλιστα αποκλειστικά από μισθωτούς και συνταξιούχους!», τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, ή δεν υπήρξε πραγματικό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 ή, αν υπήρξε, οι δανειστές επέτρεψαν «στην υποταγμένη σ' αυτούς κυβέρνηση να το μοιράσει προσωρινά για προφανείς προεκλογικούς λόγους και να το αναπληρώσει άμεσα μετά τις εκλογές από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».

Ο κ. Μητρόπουλος στηρίζει τη θέση του αυτή στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατατέθηκε στη Βουλή, στο οποίο -όπως λέει- «ενώ για το 2014 προβλέπεται διανομή "κοινωνικού μερίσματος" ύψους 525 εκατ. ευρώ, στην ίδια σελίδα 42, εντελώς απροκάλυπτα, προβλέπονται δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις για το ίδιο έτος (2014) πάνω από 525 εκατ. ευρώ».

«Μόνο οι περικοπές στα Επικουρικά Ταμεία, κατά τη διάρκεια του νέου Μεσοπρόθεσμου, θα ανέλθουν στο μισό δισ. ευρώ περίπου, ενώ οι περικοπές για το 2014 ανέρχονται στα 156 εκατ. ευρώ», συνεχίζει.

Τέλος, αναφέρει πως προβλέπονται απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας σύνταξης από τη μείωση των εισφορών 3,9% καθ' όλη τη διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου, ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου, «ενώ μόνο για το 2014 οι απώλειες αυτές θα ανέλθουν στα 428 εκατ. ευρώ, χωρίς να προβλέπεται τρόπος αναπλήρωσής τους, με άμεσο κίνδυνο για το μέλλον των κύριων συντάξεων».



«Κύριοι, δυστυχώς, επτωχεύσαμεν». Οι αριθμοί γκρεμίζουν την απάτη του “σουξέ στόρι”.



ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΝΕΡΩΝΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Πτώχευσε ο Έλληνας για να καγχάζουν πολιτικάντηδες περί “πρωτογενούς πλεονάσματος”.
13 δις Ευρώ νέα ληξιπρόθεσμα στους 13 τελευταίους μήνες! Με την οφειλή να αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα.
2450000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, δηλαδή 1 στους 2 ενεργούς πολίτες θεωρούνται παράνομοι.

Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές; Κρατηθείτε 65,4 δις Ευρω!
Όταν το 2009 δεν ξεπερνούσαν τα 30 δις, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η ποινικοποίηση της οφειλής. Αυτό τα λέει όλα.
Έναν περήφανο λαό, αφού τον λήστεψαν, τον βάφτισαν με το ζόρι παράνομο και τώρα του κουνάνε το δάχτυλο.
Όταν κάθε ικμάδα ρευστότητας και αποθεματικού πήγε στην ανακεφαλαιοποίηση των διεφθαρμένων τραπεζιτών, που όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά παραμένουν νόμιμα στις διοικήσεις των τραπεζών που κατέστρεψαν!
Και βέβαια, ο ηγέτης των τραπεζιτών, κύριος Προβόπουλος, να παραμένει στο απυρόβλητο μιλώντας για ανάπτυξη, πλεόνασμα , σουξέ στόρι. Από το 2010.
Η τιμωρία σας θα είναι αμείλικτη.
ΥΓ. Τα στοιχεία δεν τα λέμε εμείς, ούτε ο Πόρτα – Πόρτα, ούτε ο Μαριάς, ούτε ο Ρομπόλης. Τα λέει η έγκριτη και καθεστωτική Καθημερινή. Προφανώς διότι αντιλαμβάνεται τι έρχεται…


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz30m8bOCi7

Πανηγυρίζουν για έλλειμμα 12,7% και χρέος 175,1%!



του Γιώργου Δελαστίκ
Απίστευτη, ομολογουμένως, είναι η βιομηχανία προπαγανδιστικού ψεύδους της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Υπερβαίνει κάθε φαντασία! Δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 12,7% του ΑΕΠ για το 2013 ανακοίνωσε για την Ελλάδα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η Eurostat, την Τετάρτη 23 Απριλίου. Ε, λοιπόν, ελάχιστοι Έλληνες διάβασαν ή άκουσαν το νούμερο αυτό!
Ο λόγος; Κανένας τηλεοπτικός ή ραδιοφωνικός σταθμός σχεδόν δεν το ανέφερε, σχεδόν καμία εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας δεν το έγραψε! Ούτε καν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν το έκαναν σημαία τους, το καθένα για τους δικούς του λόγους.
Το 12,7% αποτελεί το δεύτερο χειρότερο έλλειμμα της χώρας μας την τελευταία… 20ετία (!), με μοναδική εξαίρεση το 2009. Τότε, δηλαδή, που η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου παραποίησε εν ψυχρώ τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας για να υπαγάγει τη χώρα μας στο επαίσχυντο καθεστώς της μνημονιακής υποτέλειας, οπότε ανακοίνωσαν έλλειμμα 15,6% του ΑΕΠ. Ποσοστό που κατήγγειλαν επωνύμως στελέχη της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας ως προϊόν παραχάραξης, ενώ η επονείδιστη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου διέλυσε την υπηρεσία τους και την αντικατέστησε με άλλη, πειθαρχική στις εντολες της και των δανειστών. 
Η Ελλάδα στον… πάτο!
Το έλλειμμα ύψους 12,7% του ΑΕΠ το 2013 είναι το δεύτερο χειρότερο σε ολόκληρη όχι μόνο την Ευρωζώνη, αλλά και την EE με τα 28 κράτη-μέλη που τη συναπαρτίζουν. Μόνο η πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Σλοβενίας, με δύο όλα κι όλα εκατομμύρια κατοίκους που ονειρεύονται να γίνουν… καντόνι της Αυστρίας (!), παρουσίασε πέρσι μεγαλύτερο έλλειμμα από την Ελλαδα -14,7% του ΑΕΠ-, κι αυτό επειδή η κυβέρνησή της φόρτωσε στους πολίτες το κόστος διάσωσης των τραπεζών της.
Το έλλειμμα 12,7% του ΑΕΠ κατατάσσει την Ελλάδα στον πάτο της EE, στην προτελευταία χειρότερη θέση. Η Ελλάδα των Σαμαρά-Βενιζέλου κατάντησε να είναι… 27η από τις 28 χώρες της EE αναφορικά με το δημοσιονομικό έλλειμμα! Και εις… κατώτερα!
Αυτό το «και εις κατώτερα» δεν αφορά σε κάποια ειρωνική ευχή για το απώτατο μέλλον. Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το κατέκτησε ήδη από πέρσι σε ό,τι αφορά στο δημόσιο χρέος της χώρας. Η Ελλάδα σημείωσε το 2013 το χειρότερο -δηλαδή το υψηλότερο- δημόσιο χρέος σε ολόκληρη την EE και, μάλιστα, με… νέο πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ χρέους: 175,1 % του ΑΕΠ! Είναι 28η στα 28 κράτη της EE αναφορικά με το χρέος.
Τέσσερα χρόνια έχουν την Ελλάδα σε καθεστώς μνημονιακής υποτέλειας οι κατάπτυστες κυβερνήσεις των Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά – Ευάγγελου Βενιζέλου. Τέσσερα πανευρωπαϊκά αρνητικά ρεκόρ έχει σημειώσει η χώρα μας στο διάστημα αυτό!
Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους. Το ελληνικό δημόσιο χρέος ανήλθε στο 170,3% του ΑΕΠ το 2011, στο 157,2% το 2012, στο 148,3% το 2010. Από τότε που άρχισε να «σώζει» η EE την Ελλάδα, το δημόσιο χρέος της απογειώθηκε αντί να μειωθεί!
«Εξοντώστε τους Έλληνες!»
Οι αριθμοί του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους αποκαλύπτουν τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα μας οι μνημονιακές κυβερνήσεις με την εξοντωτική πολιτική που ακολουθούν κατ’ εντολήν της EE εις βάρος του ελληνικού λαού, ως σύγχρονοι «Τσολάκογλου». Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα, η καταστροφή που υπέστη από τα Μνημόνια η Ελλάδα ξεπερνά κάθε εφιαλτική φαντασία για καιρό ειρήνης. Δεν έχει καμία σύγκριση δε με τη μείωση του ΑΕΠ που υπέστησαν τόσο η Ιρλανδία όσο και η Πορτογαλία, οι οποίες υπήχθησαν με το ζόρι σε καθεστώς Μνημονίου μερικούς μήνες μετά την Ελλάδα.
Οι αριθμοί αποκαλύπτουν τα πάντα. Το 2009 το ΑΕΠ της Ιρλανδίας ήταν 161 δισ ευρώ. Το 2013, βάσει των στοιχείων της Eurostat πάντοτε, είχε αυξηθεί οριακά στα 164 δις. Το 2009, το ΑΕΠ της Πορτογαλίας ανερχόταν στα 168,5 δις ευρώ, ενώ το 2013 είχε πέσει στα 165,5 δις. Αύξηση μικρότερη από 2% στην Ιρλανδία, μείωση μικρότερη από 2% στην Πορτογαλία.
Οι αριθμοί αυτοί διαφέρουν τραγικά από το ποσοστό συρρίκνωσηςτου ΑΕΠ στην Ελλάδα. Το 2009 -βάσει των στοιχείων της Eurostat, υπενθυμίζουμε- το ΑΕΠ της χώρας μας ήταν 231 δις ευρώ. Το 2013 είχε καταποντιστεί στα 182 δις! Η Ελλάδα, δηλαδή, φτώχυνε μέσα σε πέντε μόνο χρόνια κατά 50 δις ευρώ! Μιλάμε για καταβαράθρωση του ΑΕΠ κατά… 21 %! Αδιανόητο ποσοστό για καιρό ειρήνης.
Τρεις οι μνημονιακές χώρες (η Κύπρος μπήκε σε Μνημόνιο πέρσι, οπότε δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή συγκρίσιμα στοιχεία). Αύξηση του ΑΕΠ της Ιρλανδίας περίπου 2%, μείωση του ΑΕΠ της Πορτογαλίας περίπου 2%, κατακρήμνιση του ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 21%! Κάθε σχόλιο περιττεύει.
Η κυβέρνηση… χαίρεται!
Όλοι μιλούν για την τραγωδία της ελληνικής χρεοκοπίας, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος… πανηγυρίζουν! θριαμβολογούν! Αυτοθαυμάζονται για τα επιτεύγματά τους!
Υποκρίνονται ότι τους είναι αδιάφορο το έλλειμμα του 12,7% και το δημόσιο χρέος του 175,1% του ΑΕΠ. Αυτοί χαίρονται επειδή παρουσίασαν «πρωτογενές πλεόνασμα» ύψους… 0,8% του ΑΕΠ (1,4 δις ευρώ σε απόλυτο μέγεθος), όπως ανακοίνωσε όχι η Eurostat, αλλά ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.
Εν πρώτοις, το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι αυτό που μετρά και γι’αυτό μόνο το συνολικό έλλειμμα ανακοινώνει η Eurostat.
Επιπροσθέτως, μέχρι τώρα «πρωτογενές πλεόνασμα ή έλλειμμα» αποκαλούσαν οι οικονομολόγοι το δευτερεύουσας σημασίας οικονομικό στοιχείο που προκύπτει αν από το δημοσιονομικό έλλειμμα αφαιρεθούν τα χρήματα που δαπανά ένα κράτος ή μια επιχείρηση για την εξυπηρέτηση των δανείων που έχει πάρει.
Στην περίπτωση της Ελλάδας όμως, αν αφαιρέσει κανείς από το συνολικό έλλειμμα τα χρήματα που πήγαν για τόκους δανείων και εξοφλήσεις ομολόγων που έληξαν, διαπιστώνει ότι το 2013 η χώρα μας δεν παρουσιάζει κανένα «πρωτογενές πλεόνασμα». Αντιθέτως, παρουσιάζει «πρωτογενές έλλειμμα» (!) ύψους 8,7% του ΑΕΠ!
Τι έκαναν, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι απατεώνες για να βοηθήσουν ενόψει ευρωεκλογών τους Έλληνες υποτακτικούς τους που επιβάλλουν την πολιτική που διατάσσει η Γερμανία; Αλλαξαν τον… ορισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος! Αποφάσισαν να αφαιρούν όχι μόνο τα τοκοχρεολύσια, αλλά ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας (!) να αφαιρούν και κάθε… εφάπαξ έξοδο. Γιατί, αναρωτιέται δικαίως ο κάθε αναγνώστης, ενώ οι πιο «ψυλλιασμένοι» καταλαβαίνουν ότι κάτι θέλουν να κρύψουν οι Έλληνες και Ευρωπαίοι απατεώνες με τον καινοφανή αυτό ορισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Καλύπτουν τους τραπεζίτες
Οι καχύποπτοι αναγνώστες έχουν απόλυτο δίκιο. Τρόικα και κυβέρνηση θέλουν να συγκαλύψουν το γεγονός ότι το τραγικό δημοσιονομικό έλλειμμα του 2013 οφείλεται στα 19,7 δις ευρώ που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έδωσε στους Έλληνες τραπεζίτες το 2013, ποσό που αντιστοιχεί στο… 10,8% (!) του ΑΕΠ της χώρας μας!
Για να μην γίνει άγρια θάλασσα ο ελληνικός λαός εναντίον τρόικας, κυβέρνησης και τραπεζιτών που κάνουν γλέντι «εις υγείαν των κορόιδων», οι Ευρωπαίοι και οι ντόπιοι πολιτικοί απατεώνες… αφαίρεσαν εντελώς αυθαίρετα το κολοσσιαίο αυτό ποσό από το έλλειμμα! Έτσι τους γουστάρει!
Το 2012, με το «κούρεμα» των ομολόγων από τον Βενιζέλο και τον Παπαδήμο με τη στήριξη του Σαμαρά, η κυβέρνηση είχε οδηγήσει σε χρεοκοπία το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Οι τράπεζες ανακοίνωσαν ζημίες ύψους 24,7 δις ευρώ λόγω συμμετοχής τους στο PSI (το «κούρεμα»). Το 2013, λοιπόν, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου τους έδωσε πίσω ως δάνειο το 80% των χρημάτων που δήλωσαν ότι έχασαν οι τραπεζίτες.
Από το «κούρεμα» των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου όμως σοβαρότατες ζημίες υπέστησαν και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έχασαν συνολικά 8,5 δις ευρώ. Καμιά κίνηση να τους δώσει πίσω τα λεφτά τους, έστω και ως δανεικά από το κράτος, δεν είδαμε από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Αντιθέτως, προτίμησε να κατασφάξει τις συντάξεις! Ετοιμάζει, μάλιστα, και νέες περικοπές συντάξεων με το εκπληκτικό επιχείρημα ότι «δεν έχουν λεφτά τα ασφαλιστικά ταμεία», τα οποία λεφτά λήστεψε η ίδια η κυβέρνηση με το «κούρεμα»!
Είναι κυριολεκτικά εξωφρενικό να αρπάζει η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, στη συνέχεια να περικόπτει δραματικά τις συντάξεις με πρόσχημα ότι τα ταμεία που λήστεψε δεν έχουν πια λεφτά και στο τέλος να βάζει όλους του Έλληνες να πληρώνουν τα λεφτά που δανείζονται ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος για να τα δώσουν στους τραπεζίτες!
Επίκαιρα (30/04-07/05/2014)


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz30m8GFs3V

Η «κόλαση» του Αφγανιστάν μετά την κατολίσθηση: 35 νεκροί μόνο από μία οικογένεια

Η «κόλαση» του Αφγανιστάν: Μόνο από μία οικογένεια η κατολίσθηση σκότωσε 35 άτομα
Τριάντα πέντε άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν την ζωή τους στην κατολίσθηση που έθαψε ένα ολόκληρο χωριό κάτω από τις λάσπες στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος.
«Γνώρισα έναν ηλικιωμένο που είχε σωθεί αλλά είχε χάσει 35 μέλη από την οικογένειά του» δήλωσε ο Γκουλ Άχμαντ Μπεντάρ, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Μπανταχσάν, η οποία επλήγη από την κατολίσθηση την Παρασκευή.
Ο ίδιος είπε ότι 300 σοροί έχουν ήδη ανασυρθεί στο χωριό Αμπ-ε- Μπάρικ στην περιοχή Άργκου όπου χθες ανεστάλησαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Τουλάχιστον 2000 άνθρωποι εκτιμάται ότι αγνοούνται, αλλά οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η πιθανότητα ανεύρεσης επιζώντων είναι σε αυτό το σημείο μηδαμινή.
«Μοιραστήκαμε με τους κατοίκους του χωριού την απόφασή μας να κηρύξουμε την περιοχή της κατολίσθησης μαζικό τάφο και να χτίσουμε ένα μιναρέ στη μνήμη των θυμάτων στο κέντρο του χωριού» σημείωσε ο Μπεντάρ από το τηλέφωνο.
Οι αρχές σχεδιάζουν να αποκλείσουν την περιοχή, αλλά οι κάτοικοι που σώθηκαν διαφωνούν. Πολλοί εμφανίζονται αμετάπειστοι και δηλώνουν την ανάγκη τους να βρουν τους αγαπημένους τους, να τους κοιτάξουν για μια τελευταία φορά και να τους κηδεύσουν.
Εντωμεταξύ κάποιοι χωρικοί σήμερα συνέχισαν να σκάβουν με φτυάρια στη λάσπη.
Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν κήρυξε την Κυριακή ημέρα εθνικού πένθους και έδωσε εντολή οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες, ενώ αποστέλλει ανθρωπιστική βοήθεια στους επιζώντες.
Τουλάχιστον 700 οικογένειες έχουν απομακρυνθεί εξαιτίας της τραγωδίας, περιλαμβανομένων εκείνων που ζούσαν σε γειτονικές περιοχές οι οποίοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ως προληπτικό μέτρο καθώς το έδαφος παραμένει ασταθές μετά τις καταρρακτώδεις βροχές, είπαν αξιωματούχοι.
Ο Μπένταρ δήλωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να δαπανήσει 40 εκατομμύρια Αφγάνι (περίπου 700.000 δολάρια ΗΠΑ) για την παροχή βοήθειας και αποκατάστασης ενώ έχει παράσχει 230 τόνους τροφίμων, φαρμάκων και σκηνών.
Το Γραφείο του ΟΗΕ για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων αναφέρει ότι 1000 οικογένειες έχουν επηρεαστεί και 300 σπίτια έχουν καταστραφεί.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Αυτός είναι ο 13χρονος που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ του Ελληνικού [εικόνες]

Αυτός είναι ο 13χρονος που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ του Ελληνικού [εικόνες]
Γνωστούς και αγνώστους σοκαρε η είδηση του θανάτου του μικρού 13χρονου παιδιού το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, ενώ πλέον οι αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι των ευθυνών του δημάρχου αλλά και των τοπικών αρχών γενικότερα.
Το Εθνος της Κυριακής, φιλοξενεί ανθρώπους που ήξεραν τον άτυχο 13χρονο και μίλησαν για τον μικρό άγγελο: «Ενα χαμογελαστό, χαρούμενο παιδί με πάθος για το μπάσκετ και τον Ολυμπιακό», έτσι περιγράφουν οι περισσότεροι τον 13χρονο Βασίλη. Όπως, μάλιστα, αναφέρουν «ο μικρός Βασίλης ήταν φανατικός οπαδός του μπάσκετ και ήθελε να μοιάσει στον συνονόματό του, Βασίλη Σπανούλη. Ο ίδιος έπαιζε στην ομάδα μίνι της Ηλεκτρούπολης και ήταν ένα ανερχόμενο ταλέντο.
«Ηθελε να κατακτήσει τα παρκέ» αναφέρουν οι άνθρωποι της Ηλεκτρούπολης στο Έθνος της Κυριακής, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Πρέκας αναφέρει χαρακτηριστικά «Ηταν παιδί χαρούμενο, γεμάτο ζωντάνια, παθιασμένο με τον αθλητισμό, ένα δικό μας παιδί, αγαπητό σε όλους μας. Ο χαμός του μας έχει συγκλονίσει».
loona-park
Μια μέρα πριν χάσει τη ζωή του στο λούνα παρκ του θανάτου επί της λεωφόρου Κύπρου στο Ελληνικό, ο κ. Πρέκας περιγράφει πως ο Βασίλης είχε παίξει σε φιλικό παιχνίδι της ομάδας και πανηγύριζε όλος χαρά τη νίκη. «Αυτή την εικόνα του συγκράτησα κι έτσι θα τον θυμάμαι», λέει. Την Κυριακή, η ομάδα είχε προπόνηση αλλά αναβλήθηκε λόγω της βροχής. Συμπαίκτες και προπονητές δεν ξαναείδαν τον Βασίλη.
Η ομάδα, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα ο Γιώργος Πρέκας, έχει σκοπό να τιμήσει τον 13χρονο Βασίλη. «Σκοπεύουμε να τον τιμήσουμε μόλις συνέλθουμε από τη φόρτιση των ημερών και σε συνεννόηση με την οικογένειά του».
loona-park1
Φωτογραφίες: Eurokinissi & Έθνος της Κυριακής

TO ΔΕΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟ



To δέκα το καλό
Κείμενο: Χρυσάνθη Αγγελοπούλου
Το «δεκάθεο» του W Magazine φωτογραφίζεται από τον Μario Sorrenti. Πρόκειται για τα 10 αγαπημένα μοντέλα του αμερικανικού περιοδικού μόδας, Jourdan Dunn, Karlie Kloss, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Isabeli Fontana, Doutzen Kroes, Candice Swanepoel, Rosie Huntington Whiteley, Lais Ribeiro και Edita Vilkeviciute. Να σημειωθεί για στατιστικούς λόγους, ότι τέσσερις από τις κορασίδες είναι Βραζιλιάνες. Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε πορτογαλικά; Qual é o seu nome? 


  • To δέκα το καλό
  • To δέκα το καλό
  • To δέκα το καλό
  • To δέκα το καλό
  • To δέκα το καλό
  • To δέκα το καλό
  • To δέκα το καλό
  • To δέκα το καλό
  • To δέκα το καλό

      Διαφημιστική προβολή υποψηφίων των αυτοδιοικητικών εκλογών 2014









      ΝΑ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ BOEING

      Νέα θεωρία: Δεν έχει συντριβεί το Boeing, διαφορετικά θα γέμιζε ο Ινδικός πτώματα και συντρίμμια
      Την εκδοχή της τρομοκρατικής επίθεσης  - για την τύχη του χαμένου Boeing της Malaysia Airlines - μελετά και πάλι η αστυνομία της Μαλαισίας. Αυτή τη φορά με περισσότερα στοιχεία προχώρησε μάλιστα και στη σύλληψη 11 υπόπτων για τρομοκρατία και δεσμούς με την Αλ Κάιντα.
      Σύμφωνα με τη Daily Mail τη σύλληψη και την ανάκριση των 11 ατόμων, ηλικίας από 22 έως 55 ετών, ζήτησαν μυστικές υπηρεσίες όπως το FBI και η ΜΙ6. Οι συλλήψεις έγιναν στην Κουάλα Λουμπούρ και στην πολιτεία Κεντά την περασμένη εβδομάδα και τα 11 άτομα θεωρείται ότι είναι μέλη βίαιης τρομοκρατικής ομάδας που σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις σε μουσουλμανικές χώρες. Μάλιστα, ορισμένοι από τους ανακρινόμενους μέχρι στιγμής παραδέχονται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες αλλά αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους με την εξαφάνιση του Boeing.
      Τις έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση πυροδότησε η κατάθεση του βρετανού Μουσουλμάνου Σαατζίντ Μπαντάτ στη δίκη του γαμπρού του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος υποστήριξε ότι παρέδωσε ένα παπούτσι-βόμβα σε Μαλαισιανούς.

      Όλο και θερμότερη η Γη τα τελευταία 11.300 χρόνια



      Η άνοδος των παγκόσμιων θερμοκρασιών είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι έχουμε δει τα τελευταία 11.300 χρόνια, αναφέρουν 
      επιστήμονες σε μια νεα έρευνα λενε,Οι θερμοκρασίες δεν είχαν αυξηθεί τόσο γρήγορα όσο τώρα στα 11.300 χρόνια που μελέτησαν οι αμερικανοί επιστήμονες κ τα κλιματικά μοντέλα έδειξαν πως ως το τέλος αυτού του αιώνα, οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι υψηλότερες απ' ό,τι ήταν οποτεδήποτε άλλοτε μετά την τελευταία περίοδο των παγετώνων, υπογραμμίζουν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση Science.

      Τα δεδομένα τους, τα οποία συγκεντρώθηκαν από μελέτες παγετώνων, απολιθωμάτων και των ωκεανών, αφορούσαν μια πολύ μεγαλύτερη περίοδο από τα 1.500 χρόνια που είχαν εξεταστεί προηγουμένως.

      Η έρευνα, με επκεφαλής τον Σον Μάρκοτ του Πολιτειακού Πανεπιστημπιου του Όρεγκον, προκάλεσε ανησυχίες για το πώς και το αν οι άνθρωποι και άλλα είδη θα καταφέρουν να προσαρμοστούν στην ταχεία άνοδο της θερμοκρασίας. "Εμείς και άλλα έμβια όντα μπορούμε να προσαρμοζόμαστε σε βραδύτερες αλλαγές", δήλωσε προς τους "Νιού Γιόρκ Τάιμς" ο Μάικλ Μαν, κλιματολόγος στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας. "Το πολύ ανησυχητικό είναι η άνευ προηγουμένου ταχύτητα με την οποία αλλάζουμε το κλίμα".

      Τι πιστεύουν οι άντρες για τα γυναικεία σώματα;



      Είσαι έτοιμη να μάθεις κι εσύ τι πιστεύουν οι άνδρες για τα γυναικεία σώματα; Ποιό σημείο προτιμούν και ποιά ποσοστά μπορούν να τους τρελάνουν...


      Περιττά κιλά

      Το 28% των ανδρών δήλωσαν ότι οι καμπύλες του τύπου Τζέσικα Σίμπσον στο γυναικείο σώμα είναι αυτές που το κάνουν περισσότερο αισθησιακό. Το ίδιο ποσοστό, όμως, κερδίζει και το αθλητικό σώμα α λα Κάμερον Ντίαζ, οδηγώντας τους δύο τύπους σώματος σε ισοβαθμία στην πρώτη θέση.

      Πρόσωπο

      Το αιώνιο ερώτημα: τι είναι πιο σημαντικό, το καλοσχηματισμένο σώμα ή το όμορφο πρόσωπο; Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες απάντησαν ότι και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά, ενώ το 39% επιθυμούν οι γυναίκες να μην έκαναν πλαστικές στο πρόσωπό τους.

      Γλουτοί

      Τα οπίσθια μιας γυναίκας είναι το πιο σέξι σημείο του σώματός της, σύμφωνα με το 40% των ανδρών. Ακολουθούν τα πόδια της, τα οποία ψηφίστηκαν από το 19% των ανδρών και το στήθος, το οποίο ψήφισαν ως σέξι σημείο στο γυναικείο σώμα το 15%.

      Πόδια

      Μπορεί να μην έχουν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ανδρών, αλλά, παρ' όλα αυτά, τους τραβούν την προσοχή, αφού το 40% θέλει να βλέπει και λίγο... μηρό! Αν τα πόδια σου μοιάζουν έστω και λίγο με της Τζένιφερ Άνιστον, η οποία ψηφίστηκε από το 44% ως η Μις καλύτερα πόδια, μη διστάσεις να φορέσεις μίνι φούστα.

      Πλάτη

      Όταν οι άνδρες ρωτήθηκαν ποιο σημείο του γυναικείου σώματος θα προκαλούσε έκπληξη στους φίλους τους αν μάθαιναν ότι τους αρέσει, το 63% απάντησαν την πλάτη.

      Πώς να φορέσετε το χρωματιστό παντελόνι

      Πολλές γυναίκες πιθανόν να διστάζουν να επιλέξουν το χρωματιστό παντελόνι στις ανοιξιάτικες εμφανίσεις τους...
      ως ένα κομμάτι που δύσκολα συνδυάζεται και είναι δύσκολο να «σταθεί» στις διάφορες περιστάσεις.

      Κι όμως το χρωματιστό παντελόνι μπορεί να γίνει το πιο εύκολο ρούχο της γκαρνταρόμπας σας που θα σας βγάλει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση καθώς μπορεί συνδυασμένο με ένα απλό λευκό t-shirt ή το sportive φούτερ σας να πετύχει ξεχωριστό και απόλυτα στιλάτο αποτέλεσμα.

      Οι πιο κλασσικές επιλέξτε λευκό πουκάμισο για να συνδυάσετε το χρωματιστό παντελόνι και φορέστε το ακόμη και στο γραφείο ενώ οι πιο τολμηρές μπορείτε να επιλέξετε ένα τοπ σε επίσης ζωηρό χρώμα ή τα μοδάτα prints ή ακριβώς την ίδια απόχρωση δημιουργώντας ένα total coloured outfit.

      Χριστίνα Μουστάκα: Παραδέχτηκε πόσες φορές το έχει κάνει σε μια μέρα και μας άφησε.. παγάκι!

      Αυτό το κορίτσι…Αχ αυτό το κορίτσι.Με έχει απασχολήσει πολλές φορές. Και το έχει κάνει τόσο με τις προσωπικές αναταράξεις της αλλά κυρίως με την διαδρομή της. 
      Κυρίως τη γυμνή διαδρομή της. Σε μια στάση αυτής της διαδρομής φωτογραφήθηκε στα περιοδικά του θείου…. Όπως την γέννησε η φύση.
      Και ανάμεσα σε άλλα βαρύγδουπα περί σχέσεων…είπε και τη μαγική ατάκα που βεβαίως οι συνάδελφοι στο περιοδικό την πόσταραν ως λεζάντα στη φωτογραφία. τι είπε το κορίτσι; «Το έχω κάνει οκτώ φορές σε μια μέρα. Εγώ δεν είχα το πρόβλημα για το παραπάνω. Το πρόβλημα το είχε ο άλλος. Το καλύτερο είναι να το κάνεις με κάποιον που γουστάρεις πολύ».

      Χαίρω πολύ καλό μου…αλλά μετά τις οκτώ φορές-ήρωα μου-τι περιμένεις να κάνει ο ευλογημένος; Το μόνο που μπορεί είναι να βάλει ένα τηγάνι πάνω στο μόριο και να τηγανίσει δυο αυγά μάτια σε τρία λεπτά! Αχόρταγη-και καλά-Χριστίνα μου!!!

      Βρέθηκαν δύο πτώματα στον Έβρο

      Τα πτώματα ενός άνδρα και μιας γυναίκας, βρέθηκαν την Παρασκευή, στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, πιθανότατα μη νομίμων μεταναστών.



      Όπως αναφέρει το thrakitoday.gr, οι σοροί, μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

      Οι "Χ"ρυσές στιγμές της πρωταθλήτριας ΑΕ Περίστασης στον τελικό των τελικών των play off της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας. Οι πανηγυρισμοί μετά το γκολ της ισοφάρισης, ο άνθρωπος του αγώνα, τερματοφύλακας της ΑΕ Περίστασης, Μπικιαρόπουλος, στις δύο "αποκρούσεις της ζωής του" στο δεύτερο ημίχρονο, οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος της αναμέτρησης και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από παίκτες, προπονητή, παράγοντες και φιλάθλους, τα συνθήματα και οι πρωταγωνιστές. Κατερίνη, Γήπεδο Πιερικού. Όλα σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.


      Ανταπάντηση του φιλόλογου Νίκου Ξανθόπουλου σε απάντηση του Δαρτανιάν, με αφορμή το βιβλίο της Ρόζας Ιμβριώτη.



      Αγαπητέ Δαρτανιάν,
                     
      Κατ΄αρχάς να «απολογηθώ» για την πολύμηνη καθυστέρηση της απάντησής μου αυτής. Οφείλεται στην, για μεγάλο χρονικό διάστημα, απουσία μου και στο ότι μόλις πριν λίγες μέρες  πληροφορήθηκα την κριτική σου.      
                     Για έναν διάλογο και μάλιστα δημόσιο, απαιτούνται τρεις προϋποθέσεις: α. οι διαλεγόμενοι πρέπει να κατέχουν το θέμα, β. να έχουν έναν δείκτη νοημοσύνης και γ. να έχουν καλή πρόθεση.
                    Όφειλες λοιπόν, Δαρτανιάν, στην απάντησή σου να αποδείξεις ότι το βιβλίο της Ρόζας Ιμβριώτη  έχει αρετές παιδαγωγικές, και ποιες είναι αυτές και στη συνέχεια να ανατρέψεις τα δικά μου επιχειρήματα από όπου θα φαινόταν και η κακοπιστία μου. Αντί γι’ αυτό, από τις 43 σειρές στις οποίες εκτείνεται η κριτική σου, αφιερώνεις μόνο πέντε σειρές στις οποίες διατυπώνεις μια γενικόλογη κρίση στις δικές μου συγκεκριμένες παρατηρήσεις. Γράφεις: «Όλο το πρόβλημα του βιβλίου  έγκειται, κατά τον κ. Ξανθόπουλο, στο ότι η ύπαρξη  και η δράση του ΕΑΜ απλά ήταν λάθος ή/και εγκληματική. Ως εκ τούτου, όλες οι ιστορικές συγκρίσεις-αναφορές κλπ είναι λάθος και το αναγνωστικό άχρηστο. (Μα, τί σοφός άνθρωπος !!)».  Στις υπόλοιπες 38 σειρές αναφέρεσαι με γενικότητες στην εκπαίδευση των σοσιαλιστικών-ολοκληρωτικών καθεστώτων, που κατέρρευσαν. Η κατάρρευσή τους    και μόνο αρκεί, για να μην τα έχουμε ως πρότυπα προς μίμηση. Απορώ ειλικρινά πώς παραμένεις θαυμαστής τους, τη στιγμή που οι ίδιοι οι πολίτες τους τα έριξαν στο ανάθεμα. Αναφέρεσαι και στην Τουρκία. Ασφαλώς και η Τουρκία δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.   Αλλά ούτε και η Ελληνική εκπαίδευση υπήρξε πάντοτε η ενδεδειγμένη. Κάθε τι σάπιο όμως πρέπει να καταδικάζεται. Η Ευρωπαϊκή κοινότητα έχει να μας δείξει πρότυπα εκπαιδευτικής πολιτικής, από τα οποία μπορούμε να αντλήσουμε στοιχεία κατάλληλα για την δική μας Εκπαίδευση. Μη ξεχάσουμε όμως και την Αρχαία Αθήνα, που υπήρξε δάσκαλος όλου του Δυτικού πολιτισμού! Κύρια μέριμνά της και συνάμα καύχημα, η δημιουργία πολιτών με ελεύθερο και δημιουργικό πνεύμα. (Επιτάφιος Περικλέους κεφ. 40)
                   Επιδίδεσαι σε χαρακτηρισμούς. Οι χαρακτηρισμοί προδίδουν και άγνοια του αντικειμένου και ανικανότητα στο διάλογο, που σημαίνει έλλειψη καλών προθέσεων. Αν δεν   έχεις τις δύο αυτές απαραίτητες προϋποθέσεις, δεν υπάρχει λόγος να εκτίθεσαι. Διότι τότε τίθεται σε αμφισβήτηση η ύπαρξη ικανοποιητικού βαθμού νοημοσύνης.. Φρόντισε πρώτα να ενημερωθείς για το θέμα, αλλιώς μη βγαίνεις στο «μεϊντάνι». Η κριτική σου σε προδίδει: φοβούμαι ότι το βιβλίο της Ρόζας Ιμβριώτη δεν το διάβασες. Αλλιώτικα θα είχες κάτι να πεις. Αν μου πεις ότι το διάβασες, τότε θα πω ότι δεν το κατάλαβες. 
                    Κάνεις λόγο για δωσίλογους. Αυτούς να τους αναζητήσεις στο στρατόπεδο των ομοφρόνων σου, των υμνητών ολοκληρωτικών καθεστώτων, των οποίων καθεστώτων φαίνεται ότι είσαι και εσύ θαυμαστής. Στα δικά τους επίσημα κείμενα θα βρεις πώς το επίσημο κόμμα οργάνωσε το κίνημα της Δράμας, με τον Γραμματέα του Ανδρέα Τσίπα  - πόσοι γνωρίζουν ότι ο Τσίπας κατείχε τη θέση του Γραμματέα του ΚΚΕ, μετά τον Ζαχαριάδη και πριν τον Σιάντο, τα έτη 1941-42  - και σε αγαστή συνεργασία με τη φασιστική Βουλγαρία. Εκεί θα βρεις το μνημόνιο του Τίτο με τον Ζαχαριάδη όπου δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν να ιδρύσουν Μακεδονικό κράτος. Αυτά αποτελούν δείγματα δωσιλογισμού, που όσο και να ψάξεις στην παγκόσμια ιστορία, δε θα βρεις ανάλογο, να παραχωρούν κόμματα και όχι μεμονωμένοι άνθρωποι, έδαφος της πατρίδας τους σε εχθρούς της. Αν θα συνεχίσω, φοβούμαι ότι θα το εκλάβεις ως έμμεση πρόταση για ειδικά φροντιστηριακά μαθήματα.
                      Κάνεις λόγο και για ακροδεξιούς. Εκείνη την  εποχή υπάρχουν μόνο δύο κατηγορίες Ελλήνων: Εκείνοι που παραχωρούν Ελληνικό έδαφος στους εχθρούς της πατρίδας, τους οποίους εσύ τους θαυμάζεις, και οι πατριώτες που την υπερασπίζονται, χάρις στους οποίους ζεις στην Ελληνική Μακεδονία, εκτός και αν δεν τη θέλεις Ελληνική. Και αντί να τους ευγνωμονείς,  τους καθυβρίζεις.
                     Διατυπώνεις και κάποιες ειρωνείες. Είναι ειρωνείες του καφενείου. Δείχνουν το χαμηλό επίπεδο της παιδείας σου.         
                      Δε χρειάζεται να συνεχίσω. Αν έχεις κάτι θετικό για το βιβλίο της Ρόζας Ιμβριώτη, θα χαρώ να το διαβάσω. Η σιωπή σου θα σημαίνει ότι το βιβλίο είναι για τα σκουπίδια, όπως και η ιδεολογία της. 
                            
                                                                                                                   Ξανθόπουλος  Νίκος  φιλόλογος

      ΥΓ. Περιμένω, ακόμα, την απάντησή σου στα 8 ερωτήματα που έθεσα σ’ εσένα και τον  κ. Τσιμούρα τον περασμένο Νοέμβριο. Αν απάντησες βοήθησέ με να την βρω…

      ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΟ Κ.Ε.Α. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΣΔΕ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



      Όλα είναι έτοιμα στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών Κατερίνης, στην οδό Χατζόγλου 48 στην Κατερίνη,  για να αρχίσει εντός της εβδομάδας η διαδικασία υποβολής του ΟΣΔΕ των αγροτών της Πιερίας.
      Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ενημέρωση στις εγκαταστάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ Κατερίνης(στον χώρο της πρώην ΕΑΣ Πιερίας) από τα συνεργεία που θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν την όλη διαδικασία.
      Το μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ Διονύσης Φόλιος  δήλωσε για το θέμα:
       «Όπως κάθε χρόνο, αυτήν την περίοδο, από εβδομάδα θα αρχίσει να γίνεται η υποβολή του ΟΣΔΕ για την λήψη της ενιαίας ενίσχυσης αγροτών μας.
      Η Κοινοπραξία Αγροτικών Συν/σμών «Όλυμπος Πιέρια» που αποτελείται από τους Συνεταιρισμούς Α.Σ. Καρίτσας, τον Άγιο Λουκά της Ράχης, τον Α.Σ. Κατερίνης και τον Α.Σ. Κολινδρού, σε συνεργασία με το ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έχουν αναλάβει στο νομό Πιερίας την εξυπηρέτηση των αγροτών για το θέμα του ΟΣΔΕ.
      Στην ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ανήκουν η Neuropablic, η ΠΑΣΕΓΕΣ και η Τράπεζα Πειραιώς. Είναι ένας μεγάλος φορέας που έχει αναλάβει τον συντονισμό του ΟΣΔΕ για την λήψη της ενιαίας ενίσχυσης σε όλην την Ελλάδα. Εδώ στις εγκαταστάσεις υπάρχει ένα συνεργείο που είναι πιστοποιημένο. Έχει μεγάλη εμπειρία. Το ΟΣΔΕ και φέτος θα πραγματοποιηθεί στα ίδια επίπεδα από πλευράς τεχνικής, καθώς τα δικαιώματα και φέτος είναι τα ίδια περίπου. Θεωρώ ότι υπάρχει μια ποιότητα γιατί το ΟΣΔΕ θα παραλαμβάνεται από εδώ και θα παρακολουθείται  μέχρι και την πληρωμή του. Δηλαδή θα υπάρχει μια πλήρης υποστήριξή του. Συνεργεία θα υπάρχουν σε όλο το νομό ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι αγρότες και θα βρίσκονται σε κοντινά σε αυτούς σημεία για την εξυπηρέτηση όλων.
      Θα υπάρχει μια προεργασία, θα γνωρίζει ο αγρότης  καθώς θα υπάρχει το αντίστοιχο έντυπο. Θα υπάρχουν και τα ραντεβού όπως και πέρσι. Θα υπάρχει πλήρης εξυπηρέτηση των αγροτών. Είναι έμπειρο το προσωπικό και γνώστες των θεμάτων. Πιστεύω ότι η χρονιά να είναι πολύ καλύτερη γιατί και το προσωπικό μεγαλύτερη εμπειρία διαθέτει και κοντά στον αγρότη θα είναι. Θα υπάρχουν τηλεφωνικά ραντεβού ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει το ΟΣΔΕ.
      Από εκεί και πέρα όμως εμείς, σαν Κοινοπραξία και σαν σύμπραξη με την ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα προχωρήσουμε και σε άλλες εργασίες που αφορούν τον αγρότη. Θα υπάρχει πλήρης εξυπηρέτηση σε πολλά ζητήματα.
      Φυσικά και οι αγρότες μας θα πρέπει να έχουν πλήρη τα στοιχεία τους να είναι ενημερωμένοι ώστε να διευκολύνουν και τον εαυτό τους, για να μην γίνουν λάθη τα οποία θα καθυστερήσουν την πληρωμή.
      Όλοι οι αγρότες του νομού Πιερίας θα περάσουν από το δικό μας Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών(το ΚΕΑ), διότι είναι ο φορέας συντονισμού. Μόνον ο φορέας συντονισμού είναι το ΚΕΑ Κατερίνης».


      Ο υπεύθυνος του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών(ΚΕΑ) Κατερίνης κ. Σπύρος Καραμπλιάνης που πραγματοποίησε την ενημέρωση προς το προσωπικό που θα αναλάβει τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των αγροτών, είπε:
      «Από την Δευτέρα 5 Μαΐου, θα είμαστε σε θέση να παραλάβουμε τις αιτήσεις  των αγροτών για το ΟΣΔΕ τους για το 2014.
       Η διαδικασία για να κλείσει ραντεβού ο αγρότης είναι ίδια με πέρσι. Υπάρχουν τα αντίστοιχα τηλέφωνα, που υπενθυμίζω είναι τα: 23510-46858 και 23510-26234 τα καλεί, κλείνει το ραντεβού του και μπορεί να ενημερωθεί εκεί για το ποια δικαιολογητικά πρέπει να φέρει, έρχεται εδώ κάνει την αίτησή του και τελειώνει.
       Τα γενικά δικαιολογητικά είναι η Αστυνομική Ταυτότητα, το βιβλιάριο της τράπεζας του αγρότη, το εκκαθαριστικό του, το Ε9 του.
       Εάν ο παραγωγός στην αίτησή του δηλώνει ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια  τους αντίστοιχους τίτλους για τα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια, ένα ενοικιαστήριο στην πιο απλή περίπτωση. Εάν έχει ζώα το μητρώο των ζώων του, εάν έχει σκληρό σιτάρι και βαμβάκι τα αντίστοιχα τιμολόγια και καρτελάκια.
      Το μήνυμα λοιπόν προς τους αγρότες της Πιερίας είναι πως θα πρέπει να ενδιαφερθούν το δυνατόν πιο σύντομα να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας ώστε να υποβάλλουν την δήλωσή τους. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ετοιμάσει 5 υποκαταστήματα (2 σε σταθερά  σημεία, ένα το Κεντρικό και 2 που θα γυρίζουν από χωριό σε χωριό), ώστε να μπορέσει ο αγρότης  να κάνει την δήλωσή του το συντομότερο δυνατόν, χωρίς να χάνει καθόλου από τον πολύτιμο χρόνο του.»




      Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη : Όργια με ανήλικες στην Κύπρο: Άφαντη η 14χρονη - Κλείνει το τηλέφωνο στους αστυνομικούς


      Τι οδήγησε τα δύο κορίτσια στα ναρκωτικά και την εκπόρνευση;

      Θέμα χρόνου θεωρούσαν οι ανακριτές της πολύκροτης υπόθεσης οργίων με ανήλικες στην Κύπρο τον εντοπισμό της 14χρονης, η οποία πρόσφερε σεξουαλικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής. Αστυνομικός εκπρόσωπος ανέφερε στο alithia.com.cy ότι εντοπίσθηκε ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου της ανήλικης παρόλα αυτά όμως όταν κλήθηκε έκλεισε τη γραμμή.

      Για την υπόθεση συνελήφθη ο γνωστός επιχειρηματίας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Λευκαρίτης  και ο 35χρονος φίλος του Νίκος Νικολάου. Και οι δύο προφυλακίστηκαν για 6 μέρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της αστυνομίας. Την υπόθεση κατήγγειλε στην αστυνομία 15χρονη η οποία είχε γνωριστεί με τον Νίκο Νικολάου στο Facebook. Όπως υποστήριξε, ο Νικολάου την απήγαγε και την πήγε στο διαμέρισμά του όπου τη βίασε.

      Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο ίδιο διαμέρισμα βρισκόταν και μια 14χρονη η οποία πρόσφερε σεξουαλικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής. Ο Νικολάου, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, μετέφερε τις δύο ανήλικες στο σπίτι του 57χρονου Λευκαρίτη και εκεί ήρθαν σε σεξουαλική επαφή και με τον επιχειρηματία.

      . Ο 57χρονος επιχειρηματίας αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτών. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται από την Πέμπτη που παρουσίασε αδιαθεσία, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, αυστηρά φρουρούμενος.

      . Ο 35χρονος φίλος του υποστήριξε ότι ξεγελάσθηκε από την όψη των κοριτσιών, νόμιζε ότι ήταν μεγάλες και πως ό,τι έγινε, έγινε με τη θέληση τους.

      Αφιέρωμα στον Νίκο Καβαδία, Ενα το μουσικό αφιέρωμα στον ποιητή «των μακρυσμένων θαλασσών και των γαλάζιων πόντων» Νίκο Καββαδία που παρουσίασε η χορωδία εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση στο 1το Δημοτικό Σχοχείο Κολινδρού.