ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ομιλία του Απ. Τζιτζικώστα στην ΄Εδεσσα: «Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε έργο για την Κεντρική Μακεδονία»

Θεσσαλονίκη, 6 Μαΐου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      



Οι  προτεραιότητες της «Αλληλεγγύης» για τις υποδομές


«Γνωρίζουμε καλά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που έχει η Κεντρική Μακεδονία. Εμείς όμως στην Περιφέρεια, αποδείξαμε ότι γνωρίζουμε και πώς να τα αντιμετωπίζουμε. Γνωρίζουμε και να αξιοποιούμε, προς όφελος του τόπου, όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Αποδείξαμε ότι θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε έργο για τον τόπο και τους συμπολίτες μας. Κι αυτό οι πολίτες το δείχνουν με κάθε ευκαιρία, με κάθε τρόπο, εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στην “Αλληλεγγύη”.  Και θέλω από εδώ, την Έδεσσα,  να θυμίσω σε όλους πως δεν έρχομαι τώρα, μετά από χρόνια, να σας πω τί θα κάνουμε και πώς θα το κάνουμε. Δεν προέκυψε ξαφνικά το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μας. Δεν θυμήθηκα τώρα τη Μακεδονία». Αυτό τόνισε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας σε ειδική εκδήλωση στην Έδεσσα χτες το βράδυ. Χαρακτηριστικά επίσης ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα μηνύματα που λαμβάνει η «Αλληλεγγύη» από τις τοπικές κοινωνίες, υπογραμμίζοντας πως «είναι πραγματικά συγκινητικό, σε όλες τις περιοχές, σε όλους τους νομούς, σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, οι συμπολίτες μας, αγκαλιάζουν το αυτοδιοικητικό μας ψηφοδέλτιο. Και σήμερα από εδώ, από την Έδεσσα, λαμβάνουμε το καθαρό μήνυμα: “Οι Μακεδόνες αποφασίζουμε για τον τόπο μας”».
Στην ομιλία του κ. Τζιτζικώστα μπροστά σε ένα εξαιρετικά θερμό ακροατήριο, προηγήθηκε χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ενώ παρέστησαν οι υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι και φίλοι της «Αλληλεγγύης» στην Πέλλα. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην εξέχουσα θέση στο προγραμματισμό του νέου ΕΣΠΑ, λόγω των πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα της Πέλλας, τόσο για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, όσο και για την πραγματική υποστήριξη του τουρισμού. Ωστόσο, όπως  επισήμανε, ο κ. Τζιτζικώστας «υλοποιούμε σημαντικά έργα υποδομών στην περιοχή. Θα ήταν άδικο να μην αναφέρω, τουλάχιστον πέντε σημαντικές μας ενέργειες που φανερώνουν και τη δυναμική μας στην πράξη. Πρώτη,  ολοκληρώσαμε και παραδώσαμε το νέο κτίριο στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας, δεύτερη, αξιοποιήσαμε κονδύλια ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ για παρεμβάσεις και κατασκευή νέων σχολικών μονάδων ώστε να έχουν αξιοπρεπείς και σύγχρονες συνθήκες μάθησης τα παιδιά στην Έδεσσα και σε ολόκληρη την Πέλλα,  τρίτη, εξοπλίζουμε τα κέντρα υγείας και τις μονάδες παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε όλο το νομό με 600.000 ευρώ, τέταρτη, βελτιώνουμε το δίκτυο παρέχοντας ποιοτικό πόσιμο νερό με έργα προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ και πέμπτη,  ολοκληρώσαμε το Τμήμα Παραλίμνης του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, που το  συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε το 2006, πέρασε από μύρια εμπόδια, όμως κατορθώσαμε να το ξεμπλοκάρουμε και να το φτιάξουμε».
Αναφερόμενος στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη νέα Προγραμματική περίοδο, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο έργο των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, το οποίο όπως τόνισε : «Κάποιοι τάζουν, χωρίς να ξέρουν τί τάζουν. Εμείς σας λέμε ότι οι μελέτες του έργου ολοκληρώθηκαν με πόρους της Περιφέρειας και πως το έργο θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ ως ενιαίο έργο. Και αυτό θα γίνει από τη δική μας διοίκηση, στην πράξη κι όχι στα λόγια».
 Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης τόνισε «πως όλο το προηγούμενο διάστημα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα αγωνιστήκαμε για την προκοπή του τόπου, γιατί δεν επιτρέψαμε σε άλλους να στερήσουν από τους πολίτες της Πέλλας όλα όσα δικαιούνται. Καταφέραμε πολλά και τώρα πλέον προχωρούμε μπροστά».  Καταλήγοντας, επισήμανε, πως «“η νίκη μας στις εκλογές δεν εκπληρώνει κάποιες πολιτικές μας φιλοδοξίες. Δηλώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε ανθρώπους δοκιμασμένους σε θέσεις ευθύνης. Δηλώνει επίσης την αναγνώρισή της προσφοράς τους, αναγνωρίζει πως είναι άνθρωποι έμπειροι που αγωνίζονται και καταθέτουν τις δυνάμεις τους με τη σειρά τους, άξιοι και ικανοί με μοναδικό σκοπό τη θέληση για να δουλέψουν ανιδιοτελώς για το καλό του τόπου».


*

Οι   προτεραιότητες για την Ολοκλήρωση και Ανάπτυξη Φιλικών και Λειτουργικών Υποδομών και Μεταφορικών Δικτύων

Παρακάτω ακολουθούν οι  έξι κύριες προτεραιότητες της «Αλληλεγγύης» που Διεκδικεί  και Προγραμματίζει για την ολοκλήρωση των λειτουργικών & απαραίτητων έργων υποδομής.

Α. Ολοκλήρωση των έργων  Οδικών Δικτύων και η σύνδεσή τους με το Εθνικό Οδικό Δίκτυο.

Ανισόπεδος Κόμβος Λαχαναγοράς Κ16, Περιφερειακή Οδός Κατερίνης, Οδικός Άξονας Ποτίδαια – Κασσανδρεία, Οδικός Άξονας Πατρίδα – Νάουσα, Οδικός Άξονας Άσσηρος – Ν. Σάντα & Είσοδος Κιλκίς στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκη – Κιλκίς, Οδικός Άξονας Αμφίπολης - -Σερρών.

Β.  Ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του έργου «Παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας».

Γ.  Χρηματοδότηση της σύνδεσης του Λιμένα Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό
δίκτυο για την ανάπτυξη συνδυασμένων μεταφορών.

Δ.  Προώθηση της κατασκευής εμπορευματικών κέντρων και πάρκων logistics.

Ε.  Χρηματοδότηση των υποδομών για τη λειτουργία Παράκτιας Συγκοινωνίας
στο Θερμαϊκό.

ΣΤ. Αναβάθμιση και Βελτίωση του Περιφερειακού Οδικού Δικτύου σε όλες τις Περιφερειακές  Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.


       --------------         
Γραφείο Τύπου
Προεκλογικό Κέντρο «Αλληλεγγύης»
Παύλου Μελά 10, Θεσσαλονίκη
2310267683



Έναν διαφορετικό και πρωτότυπο για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα τρόπο για να βρει τον νέο πρόεδρο και εμπορικό διευθυντή της......


ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχει επιλέξει ο Ιβάν Σαββίδης. Ο μεγαλομέτοχος του δικεφάλου του βορρά, έβαλε αγγελία για να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους για τις δύο αυτές θέσεις.

aggelia
Συγκεκριμένα, στο «www.sportsrecruitment.com» δημοσιεύεται αγγελία ομάδας (δεν αποκαλύπτει ποια είναι) του Γιουρόπα Λιγκ, που αναζητά ανθρώπους σε αυτά τα δύο πόστα.  Η συλλογή βιογραφικών θα γίνεται μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ στη συνέχεια θα αποφασίστουν ποιες θα είναι οι τελικές τους προτάσεις.   Μάλιστα το arenafm.gr επικοινωνησε με τους εκπροσωπους της εταιρίας  και συγκεκριμένα με τον Κρίς Τζόρνταν που επιβεβαίωσε  ότι όσα αναφέρονται αφορούν την  ομάδα του ΠΑΟΚ.

http://arenafm.gr

Συγκεντρώσεις Νίκης για την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών σε Ρυάκια, Καστανιά Βαγγέλης Λαγδάρης: «Η ψήφος σας φέρνει προοπτικές στον τόπο»




Με μεγάλη συγκέντρωση κόσμου ξεκίνησε τις προεκλογικές ομιλίες του από τα Ρυάκια και την Καστανιά ο Βαγγέλης Λαγδάρης, στέλνοντας αδιαμφισβήτητα μηνύματα νίκης. Όπως χαρακτηριστικά είπε, απευθυνόμενος στους κατοίκους των δύο χωριών, «η ψήφος σας φέρνει προοπτικές για τον τόπο, δεν θα αφήσουμε άλλες ευκαιρίες να πάνε χαμένες!»
Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία και υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού τόνισε πως οι εκλογές της 18ης Μαΐου είναι μάχη προσώπων και ιδεών. «Οι άνθρωποι αυτού του τόπου έχουν φιλοδοξίες και αρχές. Να τις αναδείξουμε για να χτίσουμε μαζί το μέλλον μας», είπε και ξεκαθάρισε ότι κάθε επένδυση πρέπει να φέρνει αποτελέσματα στην παραγωγική βάση, για να αυξάνει το εισόδημα των κατοίκων και να δίνει κίνητρα να μείνουν στον τόπο τους.
Ο Βαγγέλης Λαγδάρης, στάθηκε στις προτεραιότητες που θα τεθούν τοπικά, στην οδοποιία, τους κοινόχρηστους χώρους και τη σοβαρή μελετημένη αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης και άρδευσης. «Θα στηρίξουμε τα τοπικά συμβούλια, θα ιεραρχήσουμε τις ανάγκες με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλους τους οικισμούς του δήμου, ώστε όλοι οι δημότες να απολαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες». Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αισθητική αναβάθμιση των χωριών ώστε να αποτελούν ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς.
Βεβαίως, υπογραμμίστηκαν οι βασικές αρχές που θέτει η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία για την διοίκηση του τόπου και είναι:
- Να αναδειχθεί ο κοινωνικός ρόλος του Δήμου ως συμπαραστάτη των δημοτών.
- Να μπει στην υπηρεσία των δημοτών η χρήση των νέων τεχνολογιών και να αναδιαρθρωθούν οι υπηρεσίες του Δήμου.
- Να διασυνδεθεί ο Δήμος με την τοπική παραγωγή και οικονομία, με τη λειτουργία γραφείων Απασχόλησης και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Βαγγέλης Λαγδάρης παρουσίασε τους υποψήφιους του συνδυασμού του και κάλεσε σε συστράτευση όλους τους πολίτες. «Εμπιστευθείτε το συνδυασμό μας, που μπορεί να εμπνεύσει, να συνεγείρει και να οδηγήσει ενωμένους όλους τους πολίτες με σιγουριά και αισιοδοξία στην πραγματοποίηση των μεγάλων επιλογών μας. Στο προσκλητήριο του αγώνα και της ελπίδας έχουν θέση και ρόλο όσοι αγωνιούν, νοιάζονται και αγαπούν αυτόν τον τόπο!»

Μουσικό αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία από τη χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας στον Κολινδρό























   Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 στην  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού   το μουσικό αφιέρωμα στον ποιητή της θάλασσας Νίκο Καββαδία. Την εκδήλωση ετοίμασε και παρουσίασε η χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του Δημήτρη Καραμούζα.  Την εκδήλωση παρουσίασε ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Νίκος Ναχόπουλος ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας Κολιδρού Δημήτριος Χλεμές. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι ιερείς του Κολινδρού, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Μπιτσιάνης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νικόλαος Λούσης», Νικόλαος Καπέρδας και αρκετοί κάτοικοι του Κολινδρού.   

Την Πέμπτη 8-5-2014 στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ
ΠΛ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1
601 00 ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Τηλ.: 6977 289170
Κατερίνη, 6 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                  Στα πλαίσια του 39ου Συνεδρίου της Πολιτιστικής ΄Ενωσης Εργαζομένων  ΟΤΕ

     Στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου που εδρεύει στον κόμβο του Λιτοχώρου θα παρουσιασθεί την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 στις 7:00 μ.μ. το μουσικό-ιστορικό και λογοτεχνικό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, το οποίο επιμελείται η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης με τη συμμετοχή τριών αξιόλογων χορωδιών της Πιερίας.
     Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα των εργασιών του 39ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων του ΟΤΕ και υλοποιείται με την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς και του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Πιερίας. Αποτελεί μέρος σειράς παραστάσεων που θα διανθίσουν το 39ο συνέδριο των πολιτιστικών ανησυχιών των ανθρώπων που αποτελούν το εργασιακό δυναμικό του Οργανισμού των τηλεπικοινωνιών.
     Το αφιέρωμα παρουσιάσθηκε την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 στην παλαιά Βουλή των Αθηνών, αποσπώντας τα εύσημα, τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό όσων το παρακολούθησαν τόσο για την αρτιότητα του προγράμματος, όσο και για θαυμάσιο πλαίσιο του ρεπερτορίου και του θεματολογίου.
     Το αφιέρωμα περιλαμβάνει αναφορές στα προεπαναστατικά δρώμενα, απαγγελίες ποιημάτων και ακούσματα της παραδοσιακής και νεότερης μουσικής μας δημιουργίας. Αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στη συμβολή της Φιλικής Εταιρείας στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων.
     Τις χορωδίες της Εστίας Πιερίδων Μουσών, της Δημοτικής Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», των «Ολύμπιων φωνών» του πολιτιστικού συλλόγου Νέων Πόρων-Πλαταμώνα και «fons musicalis» Αιγινίου, συνοδεύουν 21μελής ορχήστρα και οι σολίστ Μαρία Δραγασιά, Γεώργιος Ανδρικόπουλος και Ηλίας Παπάζογλου.
     Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης, τις απαγγελίες ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Οικονομίκος, ενώ στον αφηγηματικό λόγο και στην παρουσίαση της εκδήλωσης είναι ο Περικλής Χατζηγιάννης.
     Σημαντική είναι η συμβολή του ιστορικού και εθνολόγου Θεόδωρου Ζαπουνίδη στην καταγραφή των κειμένων.
     Η εκδήλωση προγραμματίσθηκε με αφορμή τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και εντάχθηκε στο πρόγραμμα των «Εαρινών ημερών Μουσών 2014» της Εταιρείας Πιερικών Μελετών.
     Από πλευράς των διοργανωτών ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Πιερίας Δημήτριος Παπαργυρίου, δηλώνει: «Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ πέρα από την εργασιακή καθημερινότητα, ανησυχούμε και αγωνιζόμαστε για να γίνουμε κοινωνοί των πανανθρώπινων αξιών του πολιτισμού που ανέδειξε και καταξίωσε παγκόσμια το Ελληνικό δημιουργικό πνεύμα. Φέτος το 39ο Πανελλήνιο συνέδριο της Πολιτιστικής Ένωσης μας που φιλοξενείται στην Πιερία, δίνει την ευκαιρία να γνωστοποιήσουμε στους συνέδρους τα πολιτιστικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από τους τοπικούς φορείς αλλά και την πολιτιστική φυσιογνωμία και ταυτότητα της Πιερικής γης. Είναι βέβαιο ότι η εκδήλωση στο Αλεξάνδρειο θα μείνει αξέχαστη».
     Σημαντική είναι επίσης η συμβολή στην προετοιμασία και οργάνωση των εκδηλώσεων από την αναπληρώτρια γραμματέα του Δ.Σ. της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ Βασιλικής Σπυροπούλου η οποία μεριμνά για την επιτυχία του 39ου  Πανελληνίου συνεδρίου της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ.

   






      
            


Το 39ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ στην Πιερία

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΤΕ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Τηλ. 6945 711112
Πληροφορίες: Δημήτρης Παπαργυρίου

                                                                                                                                                                                                                             Κατερίνη, 5 Μαΐου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



 Στην Πιερία πραγματοποιείται φέτος το 39Ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ που αρχίζει την Τετάρτη και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 10 Μαΐου 2014.

 Οι προσυνεδριακές συγκεντρώσεις που έγιναν πρόσφατα στη Δράμα, τη Ρόδο, το Άργος και την Καρδίτσα, είχαν σαν σκοπό την καλύτερη διοργάνωση του φετινού συνεδρίου το οποίο στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει πολυποίκιλη σειρά εκδηλώσεων οι οποίες σκιαγραφούν όλο το φάσμα των πολιτιστικών δημιουργιών.

 Το πρόγραμμα διανθίζεται με εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και ξεναγήσεις στην Πιερική γη, μιας και το περίγραμμα του συνεδρίου περιστρέφεται γύρω από την πολιτιστική ταυτότητα του Νομού Πιερίας. Με το προσωνύμιο «Κάθε τόπος μια ιστορία» αποσκοπεί στο να προσδώσει και να αναδείξει τα συγκριτικά στοιχεία που σχετίζονται με το πολιτιστικό προφίλ του τόπου των Ολύμπιων θεών και των Πιερίδων Μουσών.

 Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 στις 10 το πρωί το ταξίδι των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει με την παρουσίαση στην Αστική Σχολή Κατερίνης έκθεσης με θέμα «Παραδοσιακά επαγγέλματα», ενώ θα ακολουθήσει το διαδραστικό παιχνίδι με θεματολόγιο «οι επικοινωνίες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» παρουσιαζόμενο από την μουσειοπαιδαγωγό κ. Γεωργία Γκαβανούδη. Η έκθεση φωτογραφίας «ταξιδιωτική φωτογραφία» των εργαζομένων του ΟΤΕ Πάτρας και ΤΕΥ - ΑΤΗΚ Κύπρου στις 6:00 μ.μ. και το βραδινό cocktail party ολοκληρώνουν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου.

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου η Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 περιλαμβάνει ξεναγήσεις στον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου, το Λιτόχωρο και τον παλαιό Παντελεήμονα. Θα συνεχισθεί με την κορυφαία εκδήλωση-αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας που θα παρακολουθήσουν οι σύνεδροι και πολίτες της Πιερίας στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 7:00 το απόγευμα. Η βραδιά κλείνει με παρουσίαση τοπικών οίνων στο Κίτρος Πιερίας και συγκεκριμένα στο οινοποιείο «Αδάμος».

Οι επόμενες δύο ημέρες θα απασχολήσουν τους συνέδρους με αρχαιολογικές αναφορές, συναυλία και διαδικαστικά θέματα.

Τέλος στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων ομάδα Ολυμπιονικών θα επισκεφθεί δημοτικά σχολεία της Πιερίας.

Το 39ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων του ΟΤΕ θα ολοκληρώσει τις εργασίες με την εκλογή των πόλεων που θα διοργανώσουν το 40ο συνέδριο, το 12ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χωρών και την 7η συνάντηση χορωδιών ΟΤΕ.

Τη λειτουργική ευθύνη του φετινού συνεδρίου ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΟΤΕ Νομού Πιερίας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δημήτριο Παπαργυρίου.   


ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 7 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ




Σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου των παραγωγών Λαχανοκηπουρών της Λαϊκής Αγοράς Κατερίνης Κώστα Παπαδόπουλου γίνεται γνωστό στο καταναλωτικό κοινό της περιοχής πως η αυριανή λαϊκή αγορά της Τετάρτης 7 Μαΐου στην πόλη της Κατερίνης θα λειτουργήσει κανονικά στους γνωστούς χώρους και οι παραγωγοί και πωλητές της περιμένουν τους φίλους καταναλωτές να τους προσφέρουν τα εκλεκτά αγαθά και τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που διαθέτουν!


Η πρώτη ομιλία στην Καστανιά και στα Ρυάκια του υποψήφιου Δήμαρχου Β.ΛΑΓΔΑΡΗ . με των Συνδυασμό ''Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Βόρειας Πιερίας''


















3ο ΚΛΑΣΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΕΒΕΝΤΗ


ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 πραγματοποίησε, με μεγάλη επιτυχία,  την Τελετή Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην οποία παρευρέθησαν πολλοί και σημαντικοί παράγοντες από το χώρο του αθλητισμού, του πολιτισμού και της παιδείας  αλλά και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.
Η Κωπηλασία είχε την τιμητική της στις απονομές των 27 υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, καθώς όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, είχε πολλές και σημαντικές Παγκόσμιες διακρίσεις, και σαν αποτέλεσμα 5 διακεκριμένοι κωπηλάτες ήταν μεταξύ των  επίλεκτων των φετινών υποτροφιών.
Ανάμεσα σε αυτούς και η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου που έχοντας παρουσιάσει πολύ γερά χαρτιά στην υποψηφιότητά της, όπως τις πρώτες θέσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, στο Πανευρωπαϊκό και στους Μεσογειακούς αγώνες, την νεαρή της ηλικία αλλά και την πολλά υποσχόμενη πορεία της στους διεθνείς στίβους, κατέκτησε επάξια για 4η συνεχόμενη χρονιά την υποτροφία, που εκτός από την επιβεβαίωση που εισπράττει, της εξασφαλίζει μια πιο απρόσκοπτη πορεία στην πολύ σκληρή προσπάθειά της για την πραγμάτωση του ονείρου της, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016.   
Την τελετή, η οποία συμβολίζει την μακρόχρονη υποστήριξη του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη στο χώρο του αθλητισμού, παρακολούθησε η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Κυριακή Γιαννακίδου η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Την εκδήλωση προλόγισε  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος. Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη εκπροσώπησαν οι: κ. Γιώργος Α. Δαυίδ, Πρόεδρος Ελληνικής Επιτροπής του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, καθώς και ο Επίτροπος κ. Αναστάσης Λεβέντης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Χορηγία και Εθελοντισμός: Προσφορά στον Αθλητισμό και στην Κοινωνία», με συντονιστή το δημοσιογράφο & Μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, κ. Τάσο Τέλλογλου, και ομιλητές τον κ. Σπύρο Καπράλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τον πρέσβη Δημήτρη Τζιρά, Επικεφαλής Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας Ε.Ε. & Γενικό Διευθυντή Εθελοντισμού ΑΘΗΝΑ 2004, τον κο Μάκη Ασημακόπουλο, Γενικό Συντονιστή Μαραθωνίου & Ημιμαραθωνίου Αθήνας- ΣΕΓΑΣ) & την κα Μαριέττα Προβοπούλου, Γενική Διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Συνολικά, στην τελετή, απονεμήθηκαν 27 υποτροφίες, σε αθλητές & αθλήτριες Ολυμπιακών ατομικών αθλημάτων από την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την επίδοση του αναμνηστικού Μεταλλίου «Κωνσταντίνου Τσικλητήρα» από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ), κ. Γεώργιου Ανδρεάδη, στον κ. Χάρη Δαυίδ για τη συνεισφορά του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη στον Ελληνικό Αθλητισμό.
Λίγα Λόγια για το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη
Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη ιδρύθηκε το Μάιο του 1979 ως αποτέλεσμα των προσδοκιών του Κύπριου επιχειρηματία Αναστασίου Γ. Λεβέντη (1902 -1978), ο οποίος έθεσε και τους βασικούς άξονες δράσης του, με προσανατολισμό στην κοινωνία, στην παιδεία και στον πολιτισμό. Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη -εκτός από το εκτεταμένο κοινωφελές πρόγραμμά του και τη δράση του στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς- έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στη μελέτη του πολιτισμού και της ιστορίας της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ελληνισμού της Διασποράς. Μέσα από ένα διεθνές πρόγραμμα υποστήριξης ελληνικών σπουδών, με τη συστηματική χορήγηση υποτροφιών, με τη διαρκή συνεισφορά στην ακαδημαϊκή, επιστημονική και ιατρική έρευνα, αλλά και μέσα από το εκδοτικό του έργο, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη ακολουθεί με συνέπεια το όραμα του ιδρυτή του.
Μια σημαντική πτυχή της δυναμικής παρουσίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, αποτελούν οι Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας. Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε με γνώμονα την προαγωγή του Ολυμπιακού Ιδεώδους που αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα τελευταία 15 χρόνια, πάνω από 400 υποτροφίες προσέφεραν τη δυνατότητα σε αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο, να αφοσιωθούν απρόσκοπτα στην προετοιμασία για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπογραμμίζοντας την έμπρακτη στήριξη του Ιδρύματος στους νέους και στον ελληνικό αθλητισμό.
O Έφορος κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ.

Νικολαΐδης Γιάννης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ



          Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72/α/8-4-1999) καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλομένης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941 - 44 εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
          Με το πνεύμα αυτό θα καταβληθεί προσπάθεια για σωστή οργάνωση και συνολική παρουσία στις εκδηλώσεις του εορτασμού, οι οποίες σύμφωνα με τις αποφάσεις αρ. 15292 & 15293/17-04-2014 του Υπουργείου Εσωτερικών, ορίζονται ως εξής:

Παρασκευή 09 Μαΐου 2014:

Α. Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα, μέχρι τη δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής.

Β. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών από την δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

           Ώρα 11:00 π.μ.:

1)      Στο χώρο κατάθεσης στεφάνων, στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας, θα τελεστεί τρισάγιο και θα εκφωνηθεί ομιλία από εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

2)      Στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το Λιμενάρχη Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης. Στεφάνια επίσης, θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων που έλαβαν μέρος ενεργά στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής, καθώς και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων ή άλλων φορέων που θα θελήσουν να τιμήσουν την εορτή αυτή.

3)      Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.

          Γενικά: Σε ό,τι αφορά την ιεροτελεστία παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
          Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές.
          Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη διευθέτηση του χώρου κατάθεσης.
          Από τη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Συμεωνίδης Μιχάλης και από το Δήμο Κατερίνης ο κ. Γιώργος Μίχος.

Φορείς που επιθυμούν να καταθέσουν θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την Πέμπτη
08-05-2014, ώρα 14.00΄ στο Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τηλ. 2351351261.


          Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.


 

                                                                                             Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                                               
                                                                                                       ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ



Η Βούλα Πατουλίδου στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Βούλα Πατουλίδου
Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης
Τηλ: 6946 747814


Θεσσαλονίκη, 6Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το σημαντικό ρόλο της ΕΛΑΣ εξήρε η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου κατά την επίσκεψή της χτες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση, το πολιτικό αλλά και το ένστολο προσωπικό της ΓΑΔΘ επιφύλαξαν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή στη Χρυσή μας Ολυμπιονίκη και υποψήφια της «Αλληλεγγύης», η οποία συνοδευόταν από υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους και συνεργάτες της. Η Βούλα Πατουλίδου στη σύντομη συζήτηση που είχε μαζί τους επισήμανε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα σταθεί στο πλευρό τους και θα υποστηρίζει το δύσκολο κοινωνικό έργο που επιτελούν, προς όφελος των πολιτών.




ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ INNOVAge ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ MARCHE (ΙΤΑΛΙΑ) ΚΑΙ TOY ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ TNO (ΟΛΛΑΝΔΙΑ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06/5/2014



Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνάντηση καθοδήγησης (mentoring visit) για την υλοποίηση της πιλοτικής δράσης του έργου INNOVAge στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η πιλοτική δράση της Π.Κ.Μ. για το έργο INNOVAge αναφέρεται στην προετοιμασία ενός προγράμματος κουπονιών καινοτομίας για την ανεξάρτητη διαβίωση ηλικιωμένων στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Στη συνάντηση καθοδήγησης, που είχε ως στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας για το πρόγραμμα κουπονιών καινοτομίας, συμμετείχαν η Περιφέρεια Marche από την Ιταλία ως συντονιστής του έργου INNOVAge και ο ολλανδικός ερευνητικός οργανισμός TNO ως μέντορας των δύο εταίρων για την υλοποίηση της πιλοτικής δράσης.
«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επενδύουμε στην καινοτομία, τη γνώση και την εξωστρέφεια, μέσα από την υλοποίηση πρωτοποριακών προγραμμάτων, όπως το INNOVAge, που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.  Η συμμετοχή μας στην πιλοτική δράση του έργου INNOVAge εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής διαπεριφερειακών συνεργασιών που έχουμε χαράξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πολύ καλή συνεργασία μας με την ιταλική Περιφέρεια Marche και τον ολλανδικό ερευνητικό οργανισμό TNO στο ζήτημα της ανεξάρτητης διαβίωσης ηλικιωμένων αποτελεί ένα ακόμη θετικό βήμα για την ενδυνάμωση αντίστοιχων συνεργειών στο μέλλον», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης καθοδήγησης του προγράμματος  για την υλοποίηση της πιλοτικής δράσης του έργου INNOVAge συζητήθηκαν ειδικότερα ζητήματα σχετικά με τη διαμόρφωση του προγράμματος, ώστε να επιτυγχάνονται οι δύο κύριοι στόχοι: η βελτίωση των υπηρεσιών φροντίδας και η λειτουργία κοινωνικών οργανισμών φροντίδας των τελικών χρηστών, δηλαδή των ηλικιωμένων, καθώς και η υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
«Η συμμετοχή μας στην πιλοτική δράση του έργου INNOVAge θα ενισχύσει την πληροφόρηση των υπηρεσιών μας σχετικά με τις διαδικασίες διάγνωσης των αναγκών των τελικών χρηστών, δηλαδή των ηλικιωμένων, οι οποίες αποτελούν τη βάση για τη διαμόρφωση του περιφερειακού χάρτη αναγκών και για τον καθορισμό προτεραιοτήτων στον τρόπο που θα προσαρμοστούν τα κουπόνια καινοτομίας στις πιο σημαντικές προκλήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα κουπόνια καινοτομίας αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για την ενίσχυση της έρευνας και ανάπτυξης και την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών και λύσεων στην υποστήριξη της ανεξάρτητης διαβίωσης των ηλικιωμένων. Το πρόγραμμα των κουπονιών καινοτομίας αναπτύσσεται παράλληλα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ιταλική περιφέρεια Marche, υπό από την καθοδήγηση του Ολλανδικού ερευνητικού οργανισμού ΤΟΝ, που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη και εφαρμογή αντίστοιχων καινοτόμων πολιτικών και πρωτοβουλιών», σημείωσε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Τζελίνα Μακραντωνάκη.
Στη συνάντηση καθοδήγησης παρουσιάστηκε επίσης η διαμόρφωση του τελικού προγράμματος των κουπονιών καινοτομίας, η πρόβλεψη της εκτέλεσης του προγράμματος, η εμπλοκή των τοπικών ενδιαφερόμενων φορέων και ο ρόλος τους στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του προγράμματος, η αξία των κουπονιών καινοτομίας, καθώς και το τελικό οργανωτικό σχήμα αίτησης για κουπόνια, διάθεσης και εξαργύρωσης των κουπονιών.
Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο INNOVAge οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.innovage-project.eu. 


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΪΟΥ 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06/05/2014



Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Γ. Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Γεώργιος  Ι. Τσαμασλής σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Μαΐου2014.

Οι φετινές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν  την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 είναι οι εξής :   

α.  Γενικός  Σημαιοστολισμός  σε ολόκληρη τη Διοικητική Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας από ώρα 8.00’  μέχρι τη δύση του ηλίου της 11ης Μαΐου 2014.

β.  Φωταγώγηση  όλων των δημόσιων καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., Τραπεζών και καταστημάτων κοινής ωφέλειας, κατά τις βραδινές ώρες της 11ης Μαΐου 2014 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης σε ολόκληρη τη Διοικητική Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

γ. Ομιλίες-εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας για τα δραματικά γεγονότα του διωγμού του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ειδικότερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
-         Ομιλίες και εκδηλώσεις σε ημέρα και ώρα που θα καθορισθούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’ βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Κυριακή 11 Μαΐου 2014:
- 10.00’Επιμνημόσυνη  Δέηση  στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.
Ομιλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.
- 11.00΄: Τρισάγιο και  κατάθεση  στεφάνων  στο Μνημείο του Πόντιου Παπά και Δάσκαλου (πλατεία Αγίας Σοφίας) από τους κ.κ.:
Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Στρατηγό Διοικητή του Γ΄Σ.Σ., Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, εκπροσώπους των Ποντιακών Ομοσπονδιών και των Παλιννοστούντων, καθώς και από όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 και στις έδρες των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα εκδοθεί με μέριμνα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, σε συνεργασία με τα Ποντιακά Σωματεία και τους οικείους Δήμους και θα περιλαμβάνει επίσημη επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία του οικείου Αντιπεριφερειάρχη που θα εκφωνηθεί μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, τα Πολιτικά Κόμματα, τα Ποντιακά Σωματεία και από όποιο νομικό πρόσωπο επιθυμεί να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης, όπως ειδικότερα ορίζεται στα άρθρα 2 και 3 του Π.Δ. 99/1994 και στις ισχύουσες διατάξεις περί προβαδίσματος.




Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου