ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Είσαι στην ΕΕ, μάθε γι’ αυτήν, αγωνίσου ενάντια της. Δέκα ερωτήσεις κι απαντήσεις.



  • Είναι η ΕΕ σπίτι των λαών, ολοκλήρωση κι’ ευκαιρία;

ΟΧΙ! Είναι ένωση ιμπεριαλιστών λύκων. Οι χώρες σαν την Ελλάδα στο σύνολο των 27 είναι « εθνικός  μαϊντανός» για να μπορεί το κλαμπ των δυνατών αστικών τάξεων (Γερμανία – Γαλλία) και των πολυεθνικών να κυριαρχεί.

  • Έξω από την ΕΕ , μπορεί να γίνει;

Απολύτως. Η ΕΕ δεν είναι το τέλος του κόσμου. Η Ελλάδα με το γεωπολιτικό, γεωμορφολογικό, ιστορικό και κοινωνικό χαρακτήρα της ανάμεσα σε τρεις  ηπείρους  με μια έμπειρη αριστερά και μια εκπαιδευμένη εργατική τάξη μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Επιπλέον μπορεί να γίνει «φυτίλι» μιας γενικότερης έκρηξης.

  • Αυτό θα γίνει με τη δραχμή;

Το νόμισμα είναι εικόνα της οικονομίας και των κοινωνικών σχέσεων. Το πρόβλημα είναι η πολιτική και η εξουσία. Όσοι μιλούν για καταστροφή δεν θέλουν μόνο την ψήφο μας, θέλουν την ψυχή μας. Θέλουν να μας φοβίσουν.

  • Αλλά η ΕΕ δεν μας χρηματοδοτεί;

Μέγα ψέμα! Συμβαίνει το ακριβώς ανάποδο. Για κάθε ένα ευρώ που παίρνουμε από ΕΣΠΑ, ή  δάνεια γυρίζουμε πίσω  εφτά!!

  • Δηλαδή δεν κερδίσαμε από τα 33 χρόνια της ένταξης;

Μπήκαμε στην κόλαση. Η Ελλάδα το 1980 ήταν αυτάρκης σε αγροτικά προϊόντα (λάδι, σιτάρι, ελιές, καπνό, βαμβάκι, κρασί, εσπεριδοειδή). Κι έγινε εισαγωγέας!! Η ανεργία από το 3% πήγε στο 30% κι ο λαός ξεζουμίζεται. Μόνο μια χούφτα πλούσιων πλούτισε περισσότερο.

  • Η ΕΕ, δηλαδή, είναι το πρόβλημα;

Η ΕΕ είναι μια μήτρα κακού. Το πρόβλημα είναι ο Ελληνικός καπιταλισμός, η εξάρτηση μας από ΕΕ και ΗΠΑ, οι ντόπιοι λακέδες τους και η απουσία μαζικού κομμουνιστικού κόμματος.

  • Κομμουνιστικού Κόμματος; Τι εννοούμε;

Όχι ψευτοεικόνα σαν το ΚΚΕ που είναι στη γωνία, μισεί τους αγώνες, δεν μπορεί να κάνει αυτοκριτική για το ’89 – 90 και βολεύεται στο αστικό κοινοβούλιο.

  • Κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λύση;

Είναι η τρίτη αυταπάτη.  Μετά τον Γεώργιο Παπανδρέου που έλιωσε την ΕΔΑ, τον Ανδρέα Παπανδρέου που έκανε το ΚΚΕ – Φλωράκη – Κύρκο ουρά του, ήρθε το τρίτο κύμα αυταπάτης – ο Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει κυβέρνηση όχι εξουσία, το σύστημα τον περνά από εξετάσεις, είναι κόμμα φιλοευρωπαϊκό. , αν δεν υπήρχε το μνημόνιο και τα δάνεια ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ. ΕΛ, το «ΠΟΤΑΜΙ» θα ήταν στα αζήτητα. Η αριστερά δεν ανάβει λαμπάδες στην κάλπη, δεν έχει αυταπάτες. Οργανώνεται κι αγωνίζεται.

  • Δηλαδή;

Το Μ-Λ ΚΚΕ έχει το τρίπτυχο «λαϊκοί αγώνες-πραγματική Αριστερά- κομμουνιστική ανασυγκρότηση». Δηλαδή αναγκαίοι οι αγώνες με σωστό τρόπο ενότητας και δράσης όπως είναι η ΛΑ-ΑΑΣ ( λαϊκή αντίσταση-αριστερή αντιιμπεριαλιστική συνεργασία) και φυσικά το Κόμμα. Χωρίς αυτό το τρίπτυχο οι αγώνες θα γυρίζουν από κει που άρχισαν.

  • Άρα στις εκλογές;

Οι εκλογές είναι κοινωνικό θερμόμετρο. Δεν αλλάζουν τη ζωή μας αλλά στέλνουν μήνυμα. Εμείς λέμε : ΛΑΕ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΕ – Μ-Λ ΚΚΕ, δηλαδή κόκκινη ψήφο, οργάνωση, ψηλά το κεφάλι, αγώνας, αντίσταση παντού.

Μ-Λ ΚΚΕ http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7e/Hammer_and_sickle.svg/200px-Hammer_and_sickle.svg.png
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ – ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΥΝΔYΑΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ


ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Αριστομένη
ΑΤΖΑΜΙΔΑΚΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ του Αλεξίου
ΓΡΑΒΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Δημοσθένη
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη
ΚΑΡΒΑΓΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Κωνσταντίνου
ΚΟΝΤΟΦΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΚΟΥΦΟΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Αριστείδη
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Προδρόμου
ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Νικολάου
ΣΑΜΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑ του Αγαμέμνονος
ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΙΩΣΗΦ του Σταύρου
ΤΑΧΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου
ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Δημητρίου

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε στις 08/05/14 στην Κατερίνη. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Αλέκος Ρούτσας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης, επίσης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και η Θεανώ Καπέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.





            Στην ομιλία του ο Αλέκος Ρούτσας αναφερόμενος στη στάση των άλλων δυνάμεων είπε χαρακτηριστικά: «Με απεγνωσμένες προσπάθειες Δήμοι και περιφέρειες προσπαθούν να πείσουν, να εξαπατήσουν για πολλοστή φορά, ότι δήθεν είναι και αυτοί θύματα και ότι επιτελούν φιλολαϊκό έργο, τόσο οι πρώην, όσο και οι τωρινές διοικήσεις. Ποια όμως είναι η αλήθεια που αφορά στην Περιφέρεια, τον ένα κρίκο της αλυσίδας; Οι οδηγίες της ΕΕ υποχρεωτικά ενσωματώνονται στους νόμους της χώρας, που αποτελούν το 80% της συνολικής ελληνικής νομοθεσίας και στους οποίους ομνύουν όρκους πίστης, και συνιστούν Ευαγγέλιο για διοικήσεις Περιφέρειας και Δήμων. Η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας δεν είναι αυτόνομη, είναι μια από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Γι' αυτό δεν περιέχουν κόκκο αλήθειας οι θέσεις των  άλλων συνδυασμών που ισχυρίζονται πως θα μετατρέψουν την Περιφέρειά μας σε " φιλολαϊκή όαση", ότι δήθεν θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, θα ανοίξουν εργοστάσια και θα αντιμετωπίσουν τα λαϊκά προβλήματα.
Συνεχίζοντας ο Μπάμπης Παπαδόπουλος κάλεσε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα του δήμου και της περιφέρειας να στηρίξουν τη Λαϊκή Συσπείρωση, όχι μόνο με την ψήφο τους, μα και με τη δράση τους και τη συμμετοχή τους στα σωματεία και τους φορείς. «Κανένας δεν περισσεύει και ο καθένας μπορεί και πρέπει να προσθέσει τη δύναμή του στη δύναμη της Λαϊκής Συσπείρωσης και να γιγαντώσει το κίνημα διεκδίκησης του κάθε δικαιώματος, αμφισβητώντας την εξουσία των μεγάλων πολυεθνικών και άλλων συμφερόντων που πατάνε όλο και περισσότερο πόδι στον τόπο μας».
Παίρνοντας το λόγο η Θεανώ Καπέτη, που έκανε την κεντρική ομιλία,  ανέδειξε έναν αριθμό από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αντίκτυπο που έχει η υλοποίηση των κατευθύνσεων της για τον ελληνικό λαό. Μια σειρά από μέτρα που εφαρμόζονται, όπως η Κοινή Αγροτική Πολιτική, ήδη τα νιώθουν στο πετσί τους οι λαϊκές οικογένειες, ενώ η ίδια η συμμετοχή της Ελλάδας σε μια λυκοσυμμαχία όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, που μόνο των λαών δεν είναι, εγκυμονεί κινδύνους για τους λαούς. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο ζήτημα της Ουκρανίας, όπου η «δημοκρατική Ε. Ε» δε δίστασε να στηρίξει εθνικιστικές φασιστικές δυνάμεις στο κοινοβούλιο προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά της στην περιοχή.  

Ο κάθε εργαζόμενος, μικρομεσαίος επιχειρηματίας, αγρότης, άνεργος, φοιτητής μπορεί να αξιοποιήσει την πείρα του και να αποφασίσει ποια πολιτική δύναμη θέλει πραγματικά να σταθεί δίπλα του. Η μόνη διαφορά που έχουν οι άλλες δυνάμεις μεταξύ τους, και οι «νεοφιλελεύθερες» και οι αυτοαποκαλούμενες προοδευτικές ή αριστερές, είναι το ποιον μονοπωλιακό όμιλο ή μεγάλο επιχειρηματία θα εξυπηρετήσουν, το πώς θα μοιράσουν τη φτώχια στο λαό που ήδη υποφέρει. Γι’ αυτό μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την κατάσταση, να αποτρέψει σχέδια που θέλουν τους εργαζόμενους σύγχρονους δούλους και να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές .

Επίσκεψη Μητροπολίτη στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο Χράνης



Έρχονται δικαστικές προσφυγές για το new deal των φωτοβολταϊκών

Με εξώδικα στους συναρμόδιους υπουργούς αλλά και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων στα δικαστήρια ετοιμάζονται να απαντήσουν αγρότες και άλλοι ιδιώτες επενδυτές των φωτοβολταϊκών στα όσα προβλέπει ο ψηφισθείς πολυνόμος για τον κλάδο τους.
Μάλιστα, στο επίκεντρο των αντιδράσεων δε βρίσκονται μόνο οι νέες μειωμένες ταρίφες αλλά μια σειρά άλλων προβλέψεων. Πιο συγκεκριμένα, με την υποπαράγραφο ΙΓ.3 του νόμου προβλέπεται υποχρεωτική έκπτωση που επιβάλλεται, μάλιστα, αναδρομικά επί των τιμών πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς προκειμένου για την παραχθείσα ενέργεια κατά το έτος 2013. Η εν λόγω έκπτωση καθορίζεται σε ποσοστό 20% για τους Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς ισχύος έως και 100KW (ανεξαρτήτως εάν ανήκουν σε κατ’ επάγγελμα αγρότες ή μη) και σε κλιμακούμενο ποσοστό 34-37,5%, ανάλογα με την ημερομηνία σύνδεσης για τους υπόλοιπους Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς.
Σύμφωνα με την ίδια διάταξη, έως την έκδοση και παράδοση από τον παραγωγό του πιστωτικού τιμολογίου για το έτος 2013, αναστέλλεται η υποχρέωση της ΛΑΓΗΕ Α.Ε. (για το Διασυνδεδεμένο Σύστημα) και της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (για το Μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα) καταβολής του τιμήματος για την ποσότητα ενέργειας που έχει παραδοθεί και δεν έχει εξοφληθεί. Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω ρυθμίσεις δεν έχουν εθελοντικό αλλά υποχρεωτικό χαρακτήρα.
Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της, η δικηγορική εταιρεία Απ. Παπακωνσταντίνου και Συνεργάτες, με το περιεχόμενο αυτό, οι ως άνω διατάξεις αντιμετωπίζουν, σοβαρά προβλήματα συνταγματικότητας και συμβατότητας με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αφού επιφέρουν, κατά τρόπο ανεπίτρεπτο, μονομερή τροποποίηση των όρων των συμβάσεων και, μάλιστα, κατά τα ουσιώδη αυτών μέρη. Αντίκεινται συνεπώς, κατά την ορθότερη άποψη, στις διατάξεις του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ που κατοχυρώνουν την οικονομική ελευθερία και την ελευθερία των συμβάσεων (άρθρο 5 παρ. 1 Συντ.), καθώς και την προστασία της περιουσίας (άρθρα 17 Συντ. και 1 ΠΠ της ΕΣΔΑ). Σημειώνεται εξάλλου ότι σοβαρές επιφυλάξεις για τη συνταγματικότητα των ρυθμίσεων αυτών, σε σχέση με την ελευθερία των συμβάσεων, διατύπωσε στη σχετική Έκθεσή της και η Νομική Υπηρεσία της Βουλής. Επιπροσθέτως, οι εν λόγω επίμαχες διατάξεις προσκρούουν, σύμφωνα με την εταιρεία, στην αρχή της ισότητας (άρθρο 4 παρ. 1 Συντ.), αφού οδηγούν σε άνιση δυσμενή μεταχείριση σε βάρος των μη κατ’ επάγγελμα αγροτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς Σταθμούς σε σχέση με τους κατ’ επάγγελμα αγρότες παραγωγούς.

Η Δικηγορική Εταιρεία μας θα προβεί σε σειρά νομικών ενεργειών εκ μέρους ομάδων ενδιαφερόμενων παραγωγών (τόσο κατ’ επάγγελμα αγροτών, όσο και των λοιπών παραγωγών), προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά τους κατά τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Ειδικότερα, θα αποστείλει άμεσα προς τη ΛΑΓΗΕ Α.Ε. και προς τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., καθώς και στους συναρμόδιους Υπουργούς εξώδικες δηλώσεις – προσκλήσεις, ενώ στη συνέχεια θα καταθέσει ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, με αίτημα αφενός να μην επιβαρυνθεί ο συμμετέχον παραγωγός με την υποχρεωτική έκπτωση για την παραχθείσα ενέργεια κατά το έτος 2013, αφετέρου δε να υποχρεωθεί η ΛΑΓΗΕ Α.Ε. (ή η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., αντίστοιχα) να καταβάλει το αντίτιμο της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας με βάση τις τιμές που προβλέπονται στις συμβάσεις, έως την έκδοση αποφάσεως του Δικαστηρίου επί των αντίστοιχων αγωγών που θα ασκηθούν. Επίσης, ενόψει του νομικά αμφίβολου χαρακτήρα των συμβάσεων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας ως ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου, η Δικηγορική Εταιρεία μας θα ασκήσει αγωγές ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών Δικαστηρίων, με σκοπό την πληρέστερη διασφάλιση των παραγωγών.
Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί παρακαλούνται να μας αποστείλουν τα αναγκαία προς τούτο έγγραφα (σύμβαση πώλησης, καταστατικό εταιρείας, στοιχεία επικοινωνίας, μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα για την έκδοση τιμολογίων έτους 2013, αναλυτικός προσδιορισμός της εφεξής μειώσεως της τιμής πώλησης), το αργότερο έως την 15η Απριλίου 2014.               

Επίσκεψη της υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη, Σοφίας Μαυρίδου στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Πιερίας

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ                                                                             
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ 
Μεγάλου Αλεξάνδρου 23
60100 Κατερίνη
τηλ.: 2351046072


Κατερίνη, 11/5/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επισκέψεις της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και εκ νέου υποψήφιας, Σοφίας Μαυρίδου, στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Πιερίας


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και υποψήφια του συνδυασμού «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία» πραγματοποίησε την Παρασκευή το πρωί επίσκεψη στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Πιερίας. Η κα Μαυρίδου μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Αλληλεγγύης» συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Πολυχρόνη Συμεωνίδη και μέλη του Δ.Σ., όπου συνομίλησαν για αρκετή ώρα για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των φαρμακοποιών. Ο κος Συμεωνίδης ξενάγησε την Αντιπεριφερειάρχη και εκ νέου υποψήφια στους χώρους του συλλόγου και παράλληλα την ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας του. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ευχές για τη συνέχιση μιας ουσιαστικής και αποδοτικής συνεργασίας.





Με εκτίμηση,

Γραφείο Τύπου

Μεγάλου Αλεξάνδρου 23
60100 Κατερίνη
τηλ.: 2351046072




Ο Νότης Σφακιανάκης πληρώνει ακριβά τα χρέη του στο Δημόσιο και την Εφορία και... οι κατασχέσεις μόλις ξεκίνησαν!

Δύσκολες ώρες για τον Νότη Σφακιανάκη!
Ο τραγουδιστής είναι έξαλλος με αυτά που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό με την Εφορία και τη δέσμευση χρημάτων του από τραπεζικό λογαριασμό! Ο Νότης Σφακιανάκης εδώ και τρία χρόνια είχε πάρει τις αποφάσεις του και ήταν ταγμένος στο κίνημα «Δεν πληρώνω» αρνούμενος να πληρώσει τα χαράτσια της ΔΕΗ, αλλά και άλλες έκτακτες εισφορές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των 35.000 ευρώ φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Ciao να αγγίζουν οι οφειλές του προς τη ΔΕΗ μόνο, με τον Νότη Σφακιανάκη από το 2011 που ψηφίστηκε ο νόμος, να αρνείται κατηγορηματικά να πληρώσει το χαράτσι που του αναλογεί για την πολυτελή βίλα του στη Βάρκιζα.

Για το εν λόγω σπίτι ο τραγουδιστής θα κινηθεί νομικά εναντίον του Κράτους. Όπως ψιθυρίζεται στα πηγαδάκια, έπεται και συνέχεια κατασχέσεων χρημάτων, αφού όπως διαδίδεται, ο τραγουδιστής δεν έχει πληρώσει το χαράτσι για το σπίτι του στην Κω, αλλά και άλλες έκτακτες εισφορές όπως και φόρους αλληλεγγύης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο τραγουδιστής απασχολεί το Υπουργείο Οικονομικών. Πριν από καιρό κατασχέθηκε το αυτοκίνητό του που έφερε ξένες πινακίδες και η μόνη νόμιμη οδηγός του ήταν η σύζυγος του Κίλι, λόγω της βρετανικής καταγωγής της.

arouraios.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΠΛΟΙΑΣ ΚΑΙ JET SKI ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ ΠΙΕΡΙΑΣ 10/11-5-2014

 

Πασχάλης Τερζής'' Μαννούλα μου'' ....HD

Χρόνια Πολλά στις μανούλες . Χρόνια Πολλά και στις μανούλες που ο Θεός αγκαλίαζει τα άγγελούδια τους.Κουράγιο.!!


Γιορτή της Μητέρας: Το μεγαλύτερο δώρο να ακούς να σε λένε «Μανούλα μου»

Γιορτή της Μητέρας: Το μεγαλύτερο δώρο να ακούς να σε λένε «Μανούλα μου»

«Δεν κάνω θυσίες για τα παιδιά μου, γιατί όλη μου η ζωή είναι αυτά...».
Αυτά είναι τα λόγια μιας μάνας που όσο απλά κι αναμενόμενα θεωρούνται, συγκλονίζουν πάντα για το απόλυτο της ανιδιοτέλειας της αγάπης της και μάλιστα μιας αγάπης, που γεννήθηκε και γιγαντώθηκε μέσα από δυσκολίες και συνεχή αγώνα.
Η 50χρονη Μαρία ζει σε ένα χωριό της Κω. Έχει τρία παιδιά. Το πρώτο της, ένα κορίτσι, το απέκτησε όταν εκείνη ήταν 18 ετών, γεννήθηκε με νοητική στέρηση.
«Όταν σε ηλικία 8 μηνών καταλάβαμε ότι η μικρή έχει πρόβλημα αφοσιώθηκα σε αυτήν. Δεν ήθελα να κάνω άλλα παιδιά γιατί ήθελα να υπάρχω μόνο γι αυτήν. Ήθελα να έχει όλη μου την αγάπη» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Όταν μου είπαν οι γιατροί το πρόβλημα, το δέχθηκα αμέσως. Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να την αποχωριστώ. Είπα, αυτό μου έδωσε ο Θεός, με αυτό θα προχωρήσω. Την πήγαινα στο νηπιαγωγείο στο χωριό, πριν το ειδικό σχολείο και θυμάμαι μία μέρα μια γιαγιά που με ρώτησε, αυτό είναι το άρρωστό σου το παιδί; Της απάντησα ναι, δεν είπα τίποτα άλλο. Τι να πω; Δεν έκλεισα το παιδί στο σπίτι. Έβγαινα έξω μαζί με την κόρη μου, παντού».
Τελικά, με την προτροπή του συζύγου της, απέκτησαν και δύο αγόρια, 27 και 16 ετών, σήμερα. «Όταν ήρθε το δεύτερο παιδί ήμασταν ακόμη καλύτερα. Η μεγάλη άρχισε να συμπεριφέρεται διαφορετικά, της άρεσε που είχε αδελφό. Εγώ πάλι, για να μην στενοχωρηθεί για τίποτα η κόρη μου και για να ανταποκρίνομαι στις ανάγκες και των δύο, έκανα τη νύχτα μέρα». Όμως, παρά τις προσπάθειες, παρά το συνεχή αγώνα, οι τύψεις για τη μάνα παραμένουν... θα μπορούσε πάντα, να ήταν καλύτερη...
«Το δεύτερο παιδί μπορεί να έχει νιώσει άσχημα γιατί όταν ήταν ακόμη μωρό, το άφησα για περίπου έξι μήνες με τον πατέρα του και τους παππούδες του στην Κω για να πάω σε ειδικό σχολείο στην Αθήνα και τη Ρόδο την κόρη μου, επέστρεψα στο νησί μόλις άρχισε να λειτουργεί κι εδώ ειδικό σχολείο. Είναι πολύ δύσκολο, να είσαι ανάμεσα σε δύο παιδιά, να αφήνεις το μωρό σου πίσω και να πρέπει προσφέρεις στο μεγάλο γιατί σε έχει περισσότερη ανάγκη».
Και τα προβλήματα δεν σταμάτησαν... Το 2006, πέθανε ο σύζυγός της από καρκίνο. Η Μαρία ήταν 42 ετών, δεν εργαζόταν μέχρι τότε, καθώς ήταν πάντα δίπλα στην κόρη της και στα άλλα δύο παιδιά της. «Μετά το θάνατο του άνδρα μου φοβήθηκα, αν και ήμουν αυτή που έτρεχα πάντα σε όλα, είχα μια πλάτη να ακουμπήσω... όταν πέθανε συνέχιζα να κάνω τα ίδια, αλλά δεν είχα κάπου να στηριχθώ. Σκεφτόμουν, τι θα κάνω με τα παιδιά, τι θα γίνει με την κόρη μου που έχει το πρόβλημα, αν φύγω κι εγώ... Για δύο χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου μου υπήρχα μέσα στο σπίτι, αλλά δεν ήμουν παρούσα...».
Μέχρι τη στιγμή που αντέδρασε ο μεγάλος της γιος και η Μαρία φοβήθηκε ότι θα τον χάσει... Τα παιδιά της αποτέλεσαν το κίνητρο για να ξαναζήσει... «Ο γιος μου, μου είπε, "αν συνεχίσεις έτσι, εγώ θα φύγω, αποφάσισε τι θέλεις ή θα βγάλεις τα μαύρα, θα σταθείς στα πόδια σου και θα αλληλοστηριζόμαστε ή θα φύγω". Και είπα στον εαυτό μου, "Μαρία σήκω, προχώρα γιατί έτσι θέλει η ζωή, προχώρα πρέπει να είσαι εκεί και για τα τρία παιδιά σου". Τώρα, ο γιος μου έρχεται με αγκαλιάζει, λέει, "μανούλα μου" και το λέει μέσα από την ψυχή του. Κέρδισα πάλι το παιδί μου».
Όπως διηγείται η Μαρία, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας που έκανε για να σταθεί στα πόδια της μετά το θάνατο του συζύγου της, εντάσσεται και η απόφασή της να πάει σε νυχτερινό σχολείο. «Έπρεπε να νιώσω καλά για να στηρίξω τα παιδιά μου. Πηγαίνω δύο χρόνια στο γυμνάσιο και του χρόνου τελειώνω. Με στηρίζουν τα αγόρια μου, κάνουν παρέα στην αδελφή τους τα βράδια, κι εγώ πηγαίνω σχολείο. Θέλω να πιστεύω ότι με το σχολείο ήρθα πιο κοντά στα παιδιά μου, και περισσότερο στο μικρό μου».
Όσο για την οικονομική της κατάσταση, τα προβλήματα έγιναν μεγάλα από την ώρα που πέθανε ο σύζυγος της, παρά το γεγονός ότι τη βοηθούν οι δικοί της άνθρωποι, η μάνα της και οι αδελφές της, καθώς έχασε τον πατέρα της δύο χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της. «Εργάστηκα σε εποχικές δουλειές, για κάποια διαστήματα στο δήμο και φέτος, περιμένω απάντηση για μια δουλειά στον τουριστικό κλάδο, αλλά είναι δύσκολο. Τα ωράρια του ειδικού σχολείου θέτουν περιορισμούς στις ώρες που μπορώ να εργάζομαι...».
«Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τη ζωή μας πολύ. Ο χειμώνας που πέρασε ήταν ο χειρότερος από τότε που πέθανε ο άνδρας μου. Η οικογένεια στηρίζεται στο επίδομα που παίρνει η κόρη μου και σε μια πολύ μικρή σύνταξη του συζύγου μου. Ο Απρίλιος ήταν πολύ δύσκολος μήνας. Μου λέει όμως, ο γιος μου, "ρε μάνα εσύ έχεις περάσει τόσα, τώρα θα το βάλεις κάτω;". Έτσι λοιπόν, λέω σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα, να μην το βάζουν κάτω, κάθε μέρα είναι διαφορετική. Κάθε μέρα ξυπνάμε και αν είμαστε καλά, λέμε, θα τα καταφέρουμε».
Τι εύχεται η Μαρία για το μέλλον... «με την κόρη μου δεν θα αλλάξουν τα πράγματα. Θα πρέπει κάποιος να είναι πάντα δίπλα της. Θέλω να μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας και οι τέσσερις. Να έχω μια δουλειά και οι γιοι μου να κάνουν τις δικές τους οικογένειες, να προχωρήσουν».
Στην ερώτηση ποια είναι η ανταμοιβή για τον αγώνα της, η Μαρία απαντά, «να ακούω τα παιδιά να λένε "Μανούλα μου!". Όταν ακούς τις λέξεις αυτές είναι το ομορφότερο δώρο για μένα στη ζωή...» Ιδιαίτερα από την κόρη της... «ήρθε από το σχολείο πριν λίγες ημέρες και μου λέει, με αφορμή τη γιορτή της μητέρας: "όλες οι μανούλες μας γιορτάζουν, μανούλα μου!"


Read more: http://www.newsbomb.gr/

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ PHOTOBIENNALE

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/5/2014

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πάντοτε αρωγός και θερμός υποστηρικτής του μοναδικού Μουσείου Φωτογραφίας στη χώρα μας, καλωσορίζει με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και τη φετινή διοργάνωση της PhotoBiennale στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην τελετή εγκαινίων, χτες το βράδυ.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως «η PhotoBiennale-22η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση που διοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας, αποτελεί μία ακόμα σημαντική διοργάνωση πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, η οποία χρηματοδοτείται με πόρους του ΕΣΠΑ». Αναφερόμενος στη διοργάνωση ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι «η Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια άλλες πόλεις της Ελλάδας, θα γεμίσουν από σήμερα και μέχρι τον Αύγουστο με φωτογραφία, μέσα από εκθέσεις, συζητήσεις,  παράλληλες δράσεις, και τη συμμετοχή δημιουργών από πολλές διαφορετικές χώρες του κόσμου. Μέσα από το θέμα του Λόγου θα ανακαλύψουμε έργα, δημιουργούς και χώρους στην πόλη, θα συναντηθούμε μεταξύ μας και θα ανταλλάξουμε ιδέες και προτάσεις».
Καταλήγοντας και ευχόμενος συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στους διοργανωτές και τους συντελεστές της φετινής διοργάνωσης, ο κ. Τζιτζικώστας είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε Λόγο λοιπόν να είμαστε στη Θεσσαλονίκη αυτή την περίοδο, έχουμε Λόγο να επισκεφτούμε τους διαφορετικούς χώρους που θα φιλοξενήσουν τις δράσεις της PhotoBiennale σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας, έχουμε Λόγο να νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που εγκαινιάζουμε το διεθνές αυτό φεστιβάλ φωτογραφίας. Ο σύγχρονος πολιτισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής ιστορίας της Μακεδονίας και βούλησή μας είναι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτούς τους θεσμούς και στην νέα προγραμματική περίοδο, το νέο ΕΣΠΑ».

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

Απόφοιτοι 1995 Λυκείου Κολινδρού


Απόφοιτοι  1995  Λυκείου  Κολινδρού
Εννιά χρόνια μετά πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Κολινδρού η δεύτερη συνάντηση αποφοίτων του 1995.Η συγκίνηση μεγάλη, οι αγκαλιές γεμάτες ζεστασιά και τα πηγαδάκια των κολλητών επανήλθαν. Οσο  περνούσε η ώρα τόσο ζωντάνευαν και οι αναμνήσεις  ενώ τα πειράγματα για τα σχολικά κατορθώματα έδιναν και έπαιρναν. Στη συνέχεια οι απόφοιτοι διασκέδασαν στη ταβέρνα  Σταβάρας  ως τις πρώτες πρωινές ώρες σε μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και  συγκίνησης. Με την παρουσία τους τίμησαν τους μαθητές οι καθηγητές Θωμάς  Σολοποτιάς, Γιώργος Καλύβας, Μαρία Παυλοπούλου,  Γιώργος Παναγιώτου και Τάσος  Ευαγγελόπουλος. Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε αρχικά ξανά σε δέκα χρόνια πολλοί ωστόσο από τους παραβρισκόμενους
  συμμαθητές απαίτησαν η συνάντηση που θα ακολουθήσει να οργανωθεί πολύ νωρίτερα.




Δικό του πρόγραμμα ναυαγοσωστικής κάλυψης προωθεί φέτος ο Δ.Δίου-Ολύμπου

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΑΠΟ Μ.Κ.Ο. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΩΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

Δικό του πρόγραμμα ναυαγοσωστικής κάλυψης ακτών αναμένεται να προωθήσει, για πρώτη φορά, ο δήμος Δίου-Ολύμπου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Γιώργου Παπαθανασίου. Προς τον σκοπό αυτό, ο δήμος θα προβεί σε δημόσια πρόσκληση ατόμων που, εφόσον πληρούν τις δέουσες προϋποθέσεις, θα μπορούν να εργασθούν ως ναυαγοσώστες τους θερινούς μήνες.
Στην ίδια ανακοίνωση, ο δήμαρχος δηλώνει αντίθετος σε συνεργασία με Μ.Κ.Ο. που οργανώνουν δήθεν εθελοντικά προγράμματα για ελέγχους ποιότητας υδάτων ενώ στην πραγματικότητα οι δήμοι πληρώνουν αδρά για τις υπηρεσίες αυτές.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Ολόκληρη η ανακοίνωση του δημάρχου Δίου-Ολύμπου έχει ως εξής:
«Οι γαλάζιες σημαίες είναι σύμβολο ποιότητας που απονέμεται σε οργανωμένες ακτές, μαρίνες διαχειριζόμενες από παράκτιους δήμους, ξενοδόχους ή και άλλους φορείς και είναι πρόγραμμα εθελοντικό.
Σκοπός δε του προγράμματος είναι:
· ο καθαρισμός των θαλασσών και των ακτών
· οι ασφαλείς και κατάλληλες παρεχόμενες υπηρεσίες στους λουόμενους και τους επισκέπτες
· η δημιουργία περιβαλλοντικής ευαισθησίας
· η ενεργή προστασία των παράκτιων περιοχών».
 Αυτά θα διαβάσει κανείς αν επισκεφθεί τη σχετική ιστοσελίδα των Γαλάζιων Σημαιών.
Εγώ τουλάχιστον ως δήμαρχος έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι  το πρόγραμμα δεν είναι εθελοντικό αφού οι δήμοι πρέπει να πληρώσουν αδρά στην αντίστοιχη ΜΚΟ για να προμηθευτούν τις περίφημες γαλάζιες σημαίες οι οποίες πιστοποιούν την καταλληλότητα του νερού για τους λουόμενους μετά από δειγματοληπτικούς που πραγματοποιούν οι ίδιοι. (Αλήθεια η ΜΚΟ πως είναι σίγουρη από ποια ακτή αποστέλλουν δείγμα οι δήμοι;)
Η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, πριν από λίγες μέρες, μας απέστειλε έγγραφο με το οποίο πιστοποιεί ότι όλες οι ακτές του δήμου μας που ελέγχθηκαν, κρίθηκαν κατάλληλες για τους λουόμενους.
Κι εγώ αναρωτιέμαι, γιατί πρέπει να έχουν μεγαλύτερη ισχύ τα αποτελέσματα μιας ΜΚΟ και όχι ενός δημόσιου φορέα; Μήπως γιατί στην πρώτη περίπτωση εξυπηρετούνται συμφέροντα;
Όσο για τους τέσσερεις στόχους που θέτει το πρόγραμμα, αυτούς τους επιδιώκει και υλοποιεί κάθε παράκτιος δήμος είτε εντάσσεται στο πρόγραμμα γαλάζιων σημαιών είτε όχι. Όπως και ο δικός μας δήμος συνεχώς και αδιάλειπτα κάνει αυτά τα χρόνια.
Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά ο δήμος μας θα επιχειρήσει να οργανώσει ο ίδιος το πρόγραμμα ναυαγοσωστικής κάλυψης προσκαλώντας άτομα που, εφόσον πληρούν τις δέουσες προϋποθέσεις, θα μπορούν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να εργασθούν ως ναυαγοσώστες τους θερινούς μήνες.
Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση, για τη  δημιουργία εντυπώσεων λόγω προεκλογικής περιόδου και δεν με αγγίζουν. Και έως το τέλος της θητείας μου, δηλαδή έως τις 31/8/2014, θα συνεχίσω να πορεύομαι πάντα με γνώμονα μια αρχή: Να είμαι χρήσιμος σε όλους και όχι αρεστός σε κάποιους.

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Τουρνουά “Λάζαρος Ξανθόπουλος” - ΓΑΣ Σβορώνου ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης – ΑΑΚ 2006 (Playzone) 3 – 2








Και ανατροπή και over.!!!!!
Σε ένα συγκλονιστικό τελικό η ομάδα της ΠΑΕ Ποντίων στην κατηγορία Προπαιδικό κατέκτησε στην 1η θέση στους απογευματινούς ομίλους στο τουρνουά του Σβορώνου. Οι παίχτες του Γ. Μπεκιάρη τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην πολύ καλή ομάδα της Αθλητικής Ακαδημίας και βρέθηκαν να χάνουν στο πρώτο εικοσάλεπτο με 0-2.

Ενώ είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας οι προσπάθειές τους σταματούσαν στην αντίπαλη περιοχή ενώ οι αντίπαλοι με δύο αντεπιθέσεις πέτυχαν ισάριθμα γκολ. Κατάφεραν όμως να μειώσουν στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους με σουτ του Κατσάρα Α. έξω από την περιοχή. Στο δεύτερο μέρος μπήκαν ακόμα πιο δυνατά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και το πέτυχαν πάλι με τον ίδιο παίχτη όταν με ωραία ενέργεια απέφυγε τους αντιπάλους του στο ύψος της περιοχής και με δυνατό σούτ που έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Η ολική ανατροπή έγινε πέντε λεπτά πριν το τέλος όταν ο νεοεισερχόμενος Ιακωβίδης Θ. βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα του Playzone πλάσαρε υποδειγματικά και έγραψε το τελικό 3 – 2. Νωρίτερα οι παίχτες της ΠΑΕ Ποντίων είχαν νικήσει την ομάδα του ΓΑΣ Σβορώνου και της Δόξας Λιτοχώρου με 5 – 1 και 1 – 0 αντίστοιχα στα παιχνίδια των ομίλων.

Θερμά συγχαρητήρια στους παίχτες και των δύο ομάδων που πρόσφεραν ένα αξέχαστο θέαμα στον τελικό αλλά και στους διοργανωτές του ΓΑΣ Σβορώνου για την άριστη φιλοξενία. Την Κυριακή ρίχνονται στη μάχη τα τμήματα Junior και προ Junior και αναμένονται ανάλογες συγκινήσεις.
ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης (Προπονητής-Μπεκιάρης Γιώργος) : Χριστουδουλής Γ. , Σαχμπάζοβ Ν., Γ. , Σαββίδης Π., Τουλίκας Σ., Κατσάρας Α., Τερζίδης Π., Καρακούσης Γ. , Χατζηαργηρίου Α. Τσενεκλής Κ., Τουλίκας Γ. , Μυστακίδης Λ., Νταμπώσης Φ. , Αποστολόπουλος Α., Κουτσουράς Γ., Ζαχούλης Β., Χήρας Κ., Ιακωβίδης Θ., Ερικ Κάπε.