ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η Μπιγιονσέ η αιτία του ξύλου στον Jay Z; – Έσβησε τις κοινές εικόνες με την αδερφή της η Σολάνζ

solange-beyonce-570
Το δράμα συνεχίζεται μετά και από την επίθεση της Σολάνζ στον κουνιάδο της Jay Z καθώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες που αναφέρουν ότι δεν ήταν το πρώτο περιστατικό που έχει γίνει στην οικογένεια.
Πηγές του περιοδικού Us Weekly είπαν στο περιοδικό ότι η 27χρονη Σολάνζ πριν επιτεθεί στον ράπερ φώναζε στον σχεδιαστή Ρέιτσελ Ρόι. Η ίδια πηγή είπε στο περιοδικό ότι η Μπιγιονσέ είχε μπει στην μέση για να σταματήσει την αδερφή της «αλλά ο λόγος για την διαφωνία του Ρόι και της Σολάνζ παραμένει αδιευκρίνιστος». Ακόμα ένας αυτόπτης μάρτυρας ισχυρίζεται ότι η Σολάνζ φώναζε σε πάρα πολλούς ανθρώπους πριν από τον καβγά της με τον Jay Z και όχι μόνο στον Ρόι.
Πριν από τις φωνές και τον καβγά, οι δύο αδερφές φαίνονταν να περνάνε πολύ καλά και χόρευαν μαζί με την Ναόμι Κάμπελ στην πίστα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού, η Σολάνζ φαίνεται να νευρίασε επειδή παρεξήγησε κάτι που της είπε ο κουνιάδος της. Μετά από το περιστατικό, η Σολάνζ διέγραψε από το Instagram όλες τις φωτογραφίες που είχε μαζί με την αδερφή της.

Θραύση οι πλαστικές κούκλες στον πόλεμο – 7 facts για τα σεξουαλικά βοηθήματα

sexoualika-voithimata-570
Τα σεξουαλικά βοηθήματα έγιναν αντικείμενο συζήτησης γύρω από το σεξ, αλλά και πρακτικά εργαλεία στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 κι από τότε αποτελούν ένα τομέα της βιομηχανίας του πορνό, αλλά και της σεξουαλικής ζωής των ανθρώπων. Είτε στην αυτοϊκανοποίηση είτε στο ντουέτο. Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία γύρω από αυτά που όταν τα μάθαμε μας ξάφνιασαν.
1. Τα σεξουαλικά βοηθήματα υπάρχουν από το 23.000 προ Χριστού: Κι όμως ναι...αλλά μη φαντάζεσαι ότι ήταν φτιαγμένος από τα υλικά του σήμερα. Τα βασικά του υλικά ήταν η πέτρα και το ξύλο. Άουτς...
2. Ακόμα και η Κλεοπάτρα είχε δονητή: Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία ο Ιούλιος Καίσαρας της είχε κάνει δώρο ένα κομμάτι από χρυσό σε σχήμα φαλλικό και η βιτσιόζα και σεξομανής Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε καταλλήλως.
3. Βάλε λάδι κι έλα βράδυ: Το ελαιόλαδο ήταν το πρώτο λιπαντικό που χρησιμοποιούσαν γύρω στον 4 αιώνα προ Χριστού
4. Τα πρώτα sex shops ανάγονται στο 1400 μετά Χριστόν στην Ιταλία
5. Ο πρώτος δονητής με τα σημερινά δεδομένα ήταν ιατρικό εργαλείο; Πριν από μερικές δεκαετίες, οι σεξομανείς γυναίκες θεωρούνταν άρρωστες και τις πήγαιναν στο γιατρό όταν η λίμπιντο τους είχε βαρέσει κόκκινο. Τους βάζανε το δονητή και τις έφερναν στα συγκαλά τους.
6. Οι πλαστικές κούκλες ήταν από τα βασικά εφόδια των στρατιωτών στους πολέμους μέχρι και τον Β΄ Παγκόσμιο.
7.  3D ομοιώματα στο σχήμα του πέους σου: Αυτό το τελευταίο είναι από τα προσεχώς, αφού σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να σκανάρουμε φωτογραφία του πέους και να βγει μέσα από τρισδιάστατο εκτυπωτή ένα κανονικό ομοίωμα.

Τραυματίες μαθητές από πυροβολισμούς

traumaties-paidia-usa
Φρικτές μνήμες ξύπνησαν στους Αμερικανούς καθώς έγινε επίθεση στο λύκειο Therrell στην Ατλάντα.
Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ  όλοι οι τραυματίες είναι μαθητές, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους. Το σχολείο έχει εκκενωθεί, ενώ η αστυνομία αναζητά τον δράστη της επίθεσης.

H εκρηκτική Γεωργία Σάλπα, στις 25 πιο σέξι γυναίκες του πλανήτη για το 2014

Πηγή: ~ NEWSCITY1

Στην 25η θέση της λίστας με τις 100 πιο σέξι γυναίκες του πλανήτη, που συνέταξε το περιοδικό FHM, συναντά κανείς ένα όνομα ελληνικό: Γεωργία Σάλπα. Η Ελληνοϊρλανδή τηλεπερσόνα
της Βρετανίας ψηφίστηκε απ τους αναγνώστες του περιοδικού ως μια απ τις πιο σέξι γυναίκες του 2014. Την ίδια ώρα, οι πλούσιες καμπύλες της την έκαναν το κεντρικό πρόσωπο καμπάνιας εσωρούχων, για γυναίκες με μεγάλο στήθος.

Η μελαχρινή καλλονή αποτελεί πλέον το πρόσωπο, αλλά κ το... κορμί της διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας εσωρούχων Alexis Smith, που ειδικεύεται στα εσώρουχα για... μικροσκοπικές γυναίκες με πληθωρικό μπούστο.

Οπως σημειώνει η Daily Mail, η 28χρονη Ελληνίδα καλλονή, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που ανεβάζει διαρκώς στο Instagram, έχει ρίξει πολύ δουλειά στο κορμί της, ξοδεύοντας ατελείωτες ώρες στα γυμναστήρια, κάτι το οποίο, αφενός της χάρισε μια θέση στη λίστα με τις πιο σέξι γυναίκες του κόσμου, αλλά κ τη βοήθησε να κλείσει και τη δουλειά με τα εσώρουχα Alexis Smith.

 

Έκανε το σπίτι του οίκο ανοχής!

Έκανε το σπίτι του οίκο ανοχής!

Συνελήφθη 41χρονος ιδιοκτήτης διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος το μετέτρεψε σε οίκο ανοχής.
Η έφοδος στο διαμέρισμα έγινε χθες το απόγευμα, στην οδό Παπαναστασίου, ύστερα από πληροφορίες ότι γυναίκες προσέφεραν έναντι αμοιβής σεξουαλικές υπηρεσίες σε πελάτες. Μετά τη σύλληψη του 41χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος του για το αδίκημα της διευκόλυνσης αλλότριας ακολασίας.
Στο μεταξύ, βεβαιώθηκαν πταισματικές παραβάσεις του νόμου περί εκδιδομένων επ' αμοιβή προσώπων σε βάρος τριών αλλοδαπών γυναικών, ηλικίας 31, 33 και 36 ετών, που κατά την αστυνομική επιχείρηση βρίσκονταν στο διαμέρισμα προσφέροντας ερωτικές υπηρεσίες.
Τέλος κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, ως προερχόμενο από την παραπάνω παράνομη δραστηριότητα.

547 θέσεις σε νοσοκομεία, δικαστήρια και ΚΕΠ για όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα

547 θέσεις σε νοσοκομεία, δικαστήρια και ΚΕΠ για όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα
Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Διοικητικού / Προσωπικού των φορέων προέλευσης στους οποίους κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση αίτηση - υπεύθυνη δήλωση για τη μετάταξή τους. Θα προσδιορίζουν τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμούν να μεταταχθούν, ενώ θα υποβάλουν και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα.
Παράλληλα, καλούνται οι Διευθύνσεις εντός προθεσμίας 5 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων - υπεύθυνων δηλώσεων να προβούν σε αποτύπωση (καταγραφή) των προσόντων των υπαλλήλων και να συντάξουν πίνακες συνδρομής κριτηρίων τους οποίους αποστέλλουν στο ΑΣΕΠ με τη χρήση ειδικής πληροφοριακής εφαρμογής που εκπονεί για το σκοπό αυτόν το ΑΣΕΠ και να ακολουθήσει η συνηθισμένη διαδικασία (μοριοδότηση, κατάρτιση προσωρινού πίνακα, ενστάσεις, τελικός πίνακας κλπ).

Στο 50% οι ένοικοι που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τα κοινόχρηστα

Στο 50% οι ένοικοι που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τα κοινόχρηστα
Η δικαστική διεκδίκηση μπορεί να επιφέρει ακόμη και την κατάσχεση του ακινήτου
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των ενοίκων που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τα κοινόχρηστά τους. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η δικαστική διεκδίκηση των κοινοχρήστων σε πολυκατοικίες, μπορεί να φτάσει ως και στην κατάσχεση του ακινήτου.
Γραφεία που σχετίζονται με τη διαχείριση των κοινοχρήστων σε πολυκατοικίες, αναφέρουν ότι ο αριθμός των ενοίκων που καθυστερεί να πληρώσει το ποσό που του αναλογεί, ξεπερνά το 50% του συνόλου.
Όταν κάποιος μισθωτής ή εκμισθωτής δεν πληρώνει τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας, τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσμενείς, οι οποίες ξεκινούν από την εγγραφή στη λίστα των κακοπληρωτών που χρησιμοποιούν οι τράπεζες και φθάνουν ως την κατάσχεση ακινήτου.
Η διαδικασία έχει, ως εξής: Σε περίπτωση που κάποιος χρωστάει κοινόχρηστα, τότε ο διαχειριστής συγκαλεί γενική συνέλευση της πολυκατοικίας, με κύριο θέμα τη δικαστική είσπραξη των κοινοχρήστων.
Ο διαχειριστής, αφού η συνέλευση πάρει την απόφαση (στην οποία ορίζεται και το όνομα του δικηγόρου που θα αναλάβει την υπόθεση), δίνει εντολή στο δικηγόρο να ξεκινήσει τη διαδικασία.
Ο φάκελος περιλαμβάνει όλα τα ειδοποιητήρια με τις αντίστοιχες μηνιαίες αποδείξεις, ώστε ο δικηγόρος πρώτα να στείλει εξώδικο και να ενημερώσει τον οφειλέτη. Εάν ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί, τότε ο δικηγόρος προβαίνει στην έκδοση διαταγής πληρωμής. Εάν βγει διαταγή πληρωμής, το όνομα του οφειλέτη φιγουράρει στη λίστα του Τειρεσία.

Συνομωσία Μέρκελ – Μπαρόζο- Σαμαρά – Βενιζέλου

Συνομωσία Μέρκελ – Μπαρόζο- Σαμαρά – Βενιζέλου

Ξέφραγο αμπέλι η χώρα. Οι Γερμανοί ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και διορίζουν πρωθυπουργούς όπως στην Κατοχή

ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ για το πολιτικό προσωπικό της χώρας συνιστούν οι αποκαλύψεις της μεγάλης αγγλικής εφημερίδας των Financial Times, σύμφωνα με τις οποίες η απομάκρυνση του μοιραίου Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, ήταν αποτέλεσμα συνωμοσίας που οργανώθηκε από την Μέρκελ και τον Μπαρόζο με εκτελεστικά όργανα τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά.
Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, η εγκυρότερη οικονομική εφημερίδα του κόσμου, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι Γερμανοί ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις στην Ελλάδα, επιλέγοντας οι ίδιοι τόσο τους πρωθυπουργούς όσο και την πολιτική που θα ακολουθήσουν! Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα, οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, είναι υποχείρια της τρόικας και δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους πρωθυπουργούς που διόριζαν οι ναζί στη διάρκεια της Κατοχής.
Τα ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτελούν κόλαφο για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οι οποίοι δέχτηκαν για λόγους ιδιοτέλειας να συμμετέχουν σε μια συνωμοσία σε βάρος του εκλεγμένου Πρωθυπουργού της χώρας, άσχετα αν ο Γ. Παπανδρέου με τις βλακώδεις πρωτοβουλίες που είχε πάρει, οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ και το λαό μας στη φτώχεια και τη δυστυχία. Όταν ο τότε Πρωθυπουργός συνειδητοποίησε τα δεινά που περιμένουν το λαό και τη χώρα και επιχείρησε να απεμπλακεί από τους ξένους τοκογλύφους προτείνοντας δημοψήφισμα, η Μέρκελ και ο Μπαρόζο έδωσαν εντολή στον Σαμαρά και Βενιζέλο για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, με αντάλλαγμα να γίνουν οι ίδιοι κυβέρνηση και όπως αποδείχτηκε, να υπηρετήσουν τυφλά τους Γερμανούς, την τρόικα και τους δανειστές.
Εάν αληθεύουν οι αποκαλύψεις της μεγάλης αγγλικής εφημερίδας, αυτό αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας και οι υπεύθυνοι θα κληθούν σύντομα να λογοδοτήσουν. Είναι βέβαιον, ότι θα αναζητηθούν ευθύνες, και όσοι συμμετείχαν στο βρώμικο κόλπο θα πρέπει να δώσουν λόγο στο λαό και τη Δικαιοσύνη. Ήδη από χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε κατάσταση απομόνωσης από βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μέχρι τώρα τον υποστήριζαν.
Τον αντιμετωπίζουν πλέον ως συνωμότη και όπως τόνισε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – τώρα εξηγούνται οι στενές σχέσεις που είχε διαμορφώσει με τον Αντώνη Σαμαρά. Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι τώρα εκλιπαρεί τους Γερμανούς για μια θέση στις Βρυξέλλες, γιατί από το βράδυ των εκλογών δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί πλέον στην Ελλάδα. Την οργή της βάσης και των στελεχών της ΝΔ αναμένεται να αντιμετωπίσει και ο Αντώνης Σαμαράς. Όλοι αυτοί που τον στηρίζουν γιατί ήταν ενάντια στα μνημόνια και είχε μια εθνική ρητορική, μετά τις αποκαλύψεις, κατάλαβαν τις σκοπιμότητες της ξαφνικής στροφής και τον εναγκαλισμό του με την Μέρκελ κα τον Βενιζέλο.
Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε στο επίμαχο δημοσίευμα με δήλωση του γραφείου Τύπου με την οποία επιχειρεί να υποβαθμίζει το θέμα.
«Ό,τι κάναμε ήταν για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση», επισημαίνει η ανακοίνωση χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για την ταμπακιέρα. Αντίθετα ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνει ότι τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν άλλοι εννοώντας προφανώς τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά.

Περιοδεία του Απ. Τζιτζικώστα στον Εύοσμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στον Εύοσμο. Συγκεκριμένα ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους και φίλους της «Αλληλεγγύης» επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά και καταστήματα στην τοπική αγορά, όπου δέχτηκε θερμές ευχές από κατοίκους, καταστηματάρχες και παραγωγούς για την επανεκλογή του στο τιμόνι της Περιφέρειας για τη νέα περίοδο, ενώ συζήτησε για τα θέματα που τους απασχολούν. «Είμαστε δίπλα στις δυτικές συνοικίες και θέλουμε με στοχευμένες δράσεις να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης. Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς προετοιμάζουμε έργα χρήσιμα και ουσιαστικά που θα δώσουν λύσεις σε χρόνια ζητήματα. Με τη διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου προτεραιοτήτων, μπορούμε σύντομα να δρομολογήσουμε τις λύσεις που έχει ανάγκη η περιοχή».
Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε επίσης το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο και εξέφρασε την άποψη πως «πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να μη λείψει ούτε ένα λιθαράκι από το οικοδόμημα που λέγεται δημόσια πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, αφού όλοι συμφωνούν πως όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας». Επίσης, ο Περιφερειάρχης συμπλήρωσε ότι «ως Περιφέρεια δίνουμε έναν αγώνα για να ενισχύουμε τις δομές και τις υπηρεσίες υγείας, καθώς είναι αδιανόητο η Υγεία να μπαίνει σε προκρούστειες λογικές που υπαγορεύουν οι οικονομικές δεσμεύσεις της χώρας. Όπως κάνουμε μέχρι σήμερα, έτσι και στη νέα Προγραμματική περίοδο θα συνεχίζουμε να εξοπλίζουμε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Μακεδονίας με τον απαραίτητο εξοπλισμό από το νέο ΕΣΠΑ, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας» .
       --------------         
Γραφείο Τύπου
Προεκλογικό Κέντρο «Αλληλεγγύης»
Παύλου Μελά 10, Θεσσαλονίκη
2310267683


«ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» - ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


«Καπηλεύονται έργα που δεν είναι δικά τους . .»

ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΥΠ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
«ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ»
-----
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-----
Τηλ. 23510 79 820-1 Φαξ 23510 77 935
Ιστοσελίδα: christogiannisd.blogspot.gr
E-mail: christogiannisd@yahoo.gr


Κατερίνη, 13/5/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το φυλλάδιο που έβγαλε για την Πιερία ο συνδυασμός «Αλληλεγγύη» του Α.Τζιτζικώστα, ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Χριστογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι ντροπή να υποτιμούν την νοημοσύνη των ανθρώπων της Πιερίας. Καπηλεύονται έργα για τα οποία δούλεψε σκληρά και πέτυχε με πολύ αγώνα ο Δήμαρχος Κατερίνης. Τα έργα αυτά ανήκουν στο Δήμο Κατερίνης και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχει  μόνο την επίβλεψη»
Συγκεκριμένα:
·           48 εκ. € για την κατασκευή της Περιφερειακής οδού Κατερίνης
·           11, 5 εκ. €  για το Θέατρο Κατερίνης και αστικές αναπλάσεις στην Πόλη
·           14 εκ. € για έργα υποδομών εκπαίδευσης
·           25 εκ. € για υποδομές στην ύδρευση και την αποχέτευση

                «Η προσπάθεια να οικειοποιηθούν έργα τα οποία δεν είναι δικά τους φανερώνει την ανυπαρξία τους. Προκαλώ την απερχόμενη διοίκηση, αν έχει παραδώσει ένα έργο με δική της υπογραφή –όχι παλαιότερο– εδώ στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, να το δούμε»

Ελληνική αυγή





Εθνική τραγωδία στην Τουρκία – Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί στο ορυχείο

tourkia-orixio
Σε εθνική τραγωδία μεγάλων διαστάσεων εξελίσσεται ώρα με την ώρα η καταστροφή που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της δυτικής Τουρκίας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της χώρας Τανέρ Γιλντίζ, τουλάχιστον 201 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι παραμένουν παγιδευμένοι και προς το παρόν χωρίς καμία βοήθεια, στις υπόγειες στοές του ανθρακωρυχείου στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη.
Όπως έχει ανακοινωθεί νωρίτερα 787 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν στα έγκατα της γης στο ορυχείο στην επαρχία Μανίσα κατά τη στιγμή της έκρηξης, που συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης, και εκατοντάδες από αυτούς εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας.
Ο τούρκος αξιωματούχος διευκρίνισε επίσης ότι άλλοι 80 ανθρακωρύχοι διασώθηκαν τραυματισμένοι εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Αυτα ειναι Tα πολωνικά στήθη που τρέλαναν τη Γιουροβίζιον !


Το γυναικείο συγκρότημα Donatan & Cleo που τραγούδησε το κομμάτι «Είμαστε Σλάβοι» (My Słowianie - We Are Slavic) και πέρασε στον τελικό, θα μπορούσε άνετα να πρωταγωνιστεί
σε αισθησιακή ταινία του Σειρηνάκη.

Οι λάγνες Σλάβες του συγκροτήματος έπλυναν τα ασπρόρουχα κ έπηξαν τυρί -ή βούτυρο- με αργές κινήσεις όλο νόημα... Τα social media ξεσηκώθηκαν κ μάλιστα χωρίς να ξέρουν τι τραγουδάνε τα κορίτσια στα πολωνικά. Ιδού οι στίχοι του απίστευτου τραγουδιού,Είμαστε Σλάβες και ξέρουμε πως να χρησιμοποιούμε την ομορφιά μαςτώρα κούνησε αυτό που σου έδωσε η μαμά σου χτύπα παλαμάκια στη μουσική Αυτή είναι η φύση μας, η αποστολή μαςαυτό είναι το καυτό σλάβικο αίμα μας και συμπληρώνουν ...η κρέμα και το βούτυρο είναι τόσο νόστιμα θα σου ετοιμάσουμε νόστιμο φαγητό η ομορφιά μας είναι περίφημη στον κόσμο πρέπει να δεις ο ίδιος και μετά θα καταλάβεις






Πίνετε από πλαστικά μπουκάλια; Ξανασκεφτείτε το!

Πίνετε από πλαστικά μπουκάλια; Ξανασκεφτείτε το!Κι όμως, ακόμη και τα πλαστικά μπουκαλάκια μπορεί να μας κάνουν αρκετό κακό, γιατί από ότι φαίνεται είναι «πνιγμένα» σε χημικές ουσίες. Αυτό που δεν μας λένε είναι ότι πολλά από τα χρησιμοποιούμενα πλαστικά είναι τοξικά και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν
ένα πλαστικό μπορούν να περάσουν από το πλαστικό και στα τρόφιμα και στα ποτά.
Σκεφτείτε το, πόσες φορές ένας φίλος σας είπε «δεν συμπαθώ αυτό, έχει γεύση σαν πλαστικό μπουκάλι…»
Ήπιατε ποτέ από ένα πλαστικό μπουκάλι και είδατε ένα τριγωνικό σύμβολο στον πάτο με έναν αριθμό μέσα; Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει ο αριθμός; Υποθέσατε ότι είναι για την ανακύκλωση;
Λοιπόν κάνετε λάθος!!!
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ, ΣΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ…
1) Πολυαιθυλένιο terephalate (PET)
2) Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE)
3) Πολυβινυλικό χλωρίδιο Unplasticised (UPVC) ή πλαστικοποιημένο πολυβινυλικό χλωρίδιο (PPVC)
4) Πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας (LDPE)
5) Πολυπροπυλένιο (PP)
6) Πολυστυρόλιο (CP) ή εκτάσιμο πολυστυρόλιο (EPS)
7) Άλλο, συμπεριλαμβανομένου νάυλον και ακρυλικού
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ
Τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ είναι τα Νο: 3, 6, και 7!!!
ΜΗ ΠΙΕΙΤΕ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ βρίσκονται στον πάτο του μπουκαλιού!!!

ΑΝΝΑ ΒΑΒΑΤΣΙΟΥΛΑ-ΜΥΣΤΑΚΙΔΗ (ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ)


Σκληρή κόντρα Μπόλαρη - Τζιτζικώστα με έντονη δυσοσμία σκανδάλου

Επεισοδιακό φινάλε και τόνους σκληρού ροκ επέλεξαν να δώσουν οι δυο βασικοί διεκδικητές της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε αυτήν την προεκλογική μάχη. Ο Μάρκος Μπόλαρης κατηγορεί την διοίκηση του Απόστολου Τζιτζικώστα για σκόπιμες καθυστερήσεις και φωτογραφικούς διαγωνισμούς στην καταπολέμηση των κουνουπιών που έβλαψαν σε μεγάλο βαθμό το δημόσιο συμφέρον, με τον υποψήφιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να σηκώνει το γάντι και να κατηγορεί τον Σερραίο πολιτικό ως συκοφάντη.

Καταγγελία Μπόλαρη για φωτογραφικό διαγωνισμό

Στην καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην «έντονη δυσοσμία σκανδάλου» που καταγγέλλεται από πολίτες, αναφέρθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV100.

«Η καθυστέρηση δεν οφείλεται μόνο στην αναποτελεσματικότητα, την αδράνεια και την ανικανότητα της απερχόμενης διοίκησης, αλλά και στο γεγονός ότι έχει κατατεθεί καταγγελία από επαγγελματίες του τόπου ότι η Περιφέρεια πραγματοποίησε φωτογραφικό διαγωνισμό», σημείωσε.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω» τόνισε πως αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί ο εισαγγελέας διαφθοράς, καθώς ο διαγωνισμός καταγγέλθηκε ως φωτογραφικός και αφορά σε 1.300.000 ευρώ.

«Το ζήτημα της καταπολέμησης των κουνουπιών έχει δύο διαστάσεις, αφενός ότι καθυστέρησε να υλοποιηθεί θέτοντας για άλλη μία χρονιά σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας και αφετέρου ότι η καταγγελία που κατατέθηκε αφορά στην κακή διαχείριση των χρημάτων. Χρειάζεται απάντηση από τη Διοίκηση της Περιφέρειας που απέρχεται και η οποία αποφεύγει τον δημόσιο διάλογο, γιατί επιχειρεί να περάσει όλα αυτά τα ζητήματα "κάτω από το χαλί"», τόνισε ο κ. Μπόλαρης.


Η απάντηση Τζιτζικώστα
Για συκοφαντία κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας απαντώντας στις καταγγελίες του υποψήφιου περιφερειάρχη Μάρκου Μπόλαρη σχετικά με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην ΠΚΜ.

«Όποιος έχει το παραμικρό στοιχείο τον καλούμε να το καταθέσει άμεσα στον Εισαγγελέα, αλλιώς δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας κοινός συκοφάντης ο οποίος, προσπαθώντας να διαχειριστεί την ανυπαρξία του, ανακαλύπτει ''σκάνδαλα'' λίγες ημέρες πριν τις εκλογές», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας.


Αποκαλύπτει στοιχεία ο κ. Μπόλαρης
Σκληρή και άμεση ήταν η απάντηση του Μάρκου Μπόλαρη στους ισχυρισμούς του κ. Τζιτζικώστα. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Μόνο προκλητικοί μπορούν να χαρακτηριστούν οι ισχυρισμοί του κ. Τζιτζικώστα που διατυπώνονται στην απάντησή του σχετικά με την δημόσια καταγγελία μας για τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Και αυτό γιατί:

α. Από το 1997 έως το 2012 μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Θεσσαλονίκης με απόλυτα αδιαφανείς και φωτογραφικές διαδικασίες, αναδεικνύονταν συνεχώς ο ίδιος «μειοδότης».

β. Αυτό επιτεύχθηκε χάριν των φωτογραφικών διατάξεων που έθετε η Διοίκηση της Αναπτυξιακής, της Νομαρχίας και της Περιφέρειας.

Έχουμε στη διάθεσή μας το σύνολο αυτών των φωτογραφικών διατάξεων και άμεσα θα τους παρουσιάσουμε στις αρμόδιες αρχές.

γ. Γιατί όμως επελέγετο η διαδικασία αυτή, η οποία οδηγούσε πάντα στον ίδιο «μειοδότη»; Η απάντηση είναι προφανής: Γιατί κάποιοι ήθελαν να εξυπηρετήσουν συνειδητά συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

δ. Το αποτέλεσμα όμως αυτής της διαδικασίας είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τους χειμαζόμενους πολίτες.

Ενώ μέσω του ανταγωνισμού των προσφορών, η Περιφέρεια Αττικής πήρε έκπτωση φέτος έως 40%, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το 2013 στον ίδιο διαγωνισμό πήρε έκπτωση 5,30%!!!!

Η βλάβη αυτή εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του δημοσίου, είναι το αποτέλεσμα της παράνομης φωτογραφικής «διαγωνιστικής» διαδικασίας.

Γι΄ αυτήν την τεράστια βλάβη που πρέπει να ελεγχθεί σε βάθος χρόνου, καλέσαμε και καλούμε τις εισαγγελικές και ελεγκτικές αρχές να παρέμβουν.

Οι πολίτες ας κρίνουν ποιος υπερασπίζεται εν τέλει το δημόσιο συμφέρον.

Παστίτσιο με κοτόπουλο και λαχανικά

Το αγαπημένο μας παστίτσιο σε μια λαχταριστή παραλλαγή που θα λατρέψετε!
PASTITSIO-ME-KOTOPOYLO-KAI-LAXANIKA
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια πλατιά
  • 700γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 500γρ. κολοκυθάκια, σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, σε κυβάκια
  • 2 καρότα μέτρια, σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • για την μπεσαμέλ
  • ½ λίτρο γάλα
  • ½ λίτρο ζωμό κότας από κύβο
  • 1 φλιτζάνι κρασί
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 7 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα Νάξου, τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και τους αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε πολύ καλά μια κατσαρόλα και μετά ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και το κοτόπουλο. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν τα κυβάκια από όλες τις πλευρές και βγάζετε το κοτόπουλο στην άκρη.

Βήμα 2

Προσθέτετε στο σκεύος το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα καρότα. Σοτάρετε για 2 λεπτά και προσθέτετε τα κυβάκια των κολοκυθιών. Εξακολουθείτε να σοτάρετε μέχρι να στεγνώσουν τα λαχανικά από τα υγρά τους.

Βήμα 3

Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και το δουλεύετε για λίγο μαζί με τα λαχανικά.

Βήμα 4

Προσθέτετε την ντομάτα, το μαϊντανό και το βασιλικό, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και μετά από λίγο σβήνετε με το κρασί. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Αφήνετε να κρυώσει.
Για την μπεσαμέλ

Βήμα 1

Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με σύρμα να γίνει μια πάστα την οποία ψήνετε για λίγο ανακατεύοντας. Ρίχνετε το ζωμό, το κρασί και το γάλα και ανακατεύετε ζωηρά για να μη σας σβολιάσει η κρέμα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.

Βήμα 2

Μόλις πάρει βράση, τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας ζωηρά. Αναμιγνύετε και το τριμμένο τυρί, αφού κρατήσετε λίγο στην άκρη, και δοκιμάζετε τη γεύση. Προσθέτετε ανάλογο αλατοπίπερο και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC.

Βήμα 3

Φτιάχνετε το παστίτσιο. Απλώνετε τρεις τέσσερις κουταλιές της σούπας μπεσαμέλ σε ένα πυρίμαχο ταψί διαστάσεων 25x35εκ. και κάνετε από πάνω μια πρώτη στρώση με λαζάνια. Ρίχνετε 1½ φλιτζάνι από την μπεσαμέλ στο μίγμα του κοτόπουλου και, αφού την ανακατέψετε, απλώνετε το μισό μίγμα πάνω από τα λαζάνια. Κάνετε μια δεύτερη στρώση με λαζάνια και απλώνετε πάνω τους το υπόλοιπο μίγμα κοτόπουλου. Σκεπάζετε με μια στρώση λαζάνια ακόμα και απλώνετε την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να κάνει μια ωραία κρούστα.

Βήμα 4

Αφήνετε το παστίτσιο να κρυώσει λίγο, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.