ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Δείτε τι κάνουν οι ιερόδουλες στις βιτρίνες του Άμστερνταμ!


Οι βιτρίνες με τις πόρνες δεν είναι… αξιοθέατο μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Dam. Υπάρχουν 
κι αλλού. Με τη διαφορά ότι η συγκεκριμένη ζώνη έχει και… σφραγίδα. Υπάρχει με μεγάλα γράμματα ακόμη και στους χάρτες της πόλης.



Εκεί μπορείς να βρεις κοπέλες (ή λιγότερο… κοπέλες αν πιάνεις το υπονοούμενο) για όλα τα γούστα και να συμφωνήσεις με το ότι «το μπανιστήρι ουδείς εμίσησε».

Κάθε «υποψήφια» περιμένει μπρος από ένα ανοιχτό παράθυρο. Αν κάποιος «ενδιαφερόμενος» θέλει να περάσει στο «παρασύνθημα», χτυπάει την πόρτα, καταθέτει τον οβολό του και περνάει μέσα. Η κουρτίνα κλείνει και το σόου αρχίζει. 

Δείτε το Βίντεο:


Στα μουλωχτά ετοιμάζονταν να μας πετάξουν από το ευρώ

Στα μουλωχτά ετοιμάζονταν να μας πετάξουν από το ευρώ
Νέες αποκαλύψεις των «Financial Times».
Eτοιμο σχέδιο για να μας πετάξουν έξω από το ευρώ, με μοναδικό στόχο να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα είχαν οι τοκογλύφοι δανειστές.
Όπως αποκαλύπτουν με νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, από τον Ιανουάριο του 2012, οι Ευρωπαίοι είχαν φτιάξει μυστική ομάδα τεχνοκρατών που κατάρτιζε το λεγόμενο σχέδιο «Ζ» που θα αντιμετώπιζε τις πιέσεις της εξόδου από τη νομισματική ένωση.
Ευθύνη για την κατάρτιση και υλοποίηση του σχεδίου είχαν τέσσερα γεράκια από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τη Κομισιόν.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Jorg Asmussen, του Marco Buti της Κομισιόν, του Paul Thomsen, και του Thomas Wieser (αυτός που μας είχε απειλήσει με τις χειμερινές διακοπές του).
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Peter Spiegel, στην Ουάσινγκτον, αξιωματούχοι του ΔΝΤ συνέταξαν ένα  20-σέλιδο σχέδιο δράσης. Με βάση την εμπειρία τους σε τραπεζικές και νομισματικές κρίσεις, το πρόγραμμα αυτό περιελάμβανε τόσο δραστικά μέτρα όπως το κλείσιμο όλων των ΑΤΜ αλλά και την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων για την πρόληψη της μαζικής φυγής κεφαλαίων. Στην ΕΚΤ, αξιωματούχοι μελέτησαν το παράδειγμα της Αργεντινής με την έκδοση σημειωμάτων οφειλής (IOUs) κατά τη διάρκεια του 2001, δεδομένου ότι τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα ευρώ που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δεν θα ήταν πλέον νόμιμα.
Η δε έκθεση ήταν τόσο κρυφή που η ίδια η Μέρκελ την έμαθε δύο εβδομάδες πριν τις ελληνικές εκλογές του 2012, όταν ρώτησε τον Μπαρόζο εάν υπήρχε σχέδιο για το τι θα συνέβαινε εάν η Ελλάδα απέρριπτε τους όρους διάσωσης και συνέβαινε το Grexit.
Όταν ο τελευταίος τη διαβεβαίωσε ότι υπήρχε σχέδιο και προσφέρθηκε να της το δείξει τότε εκείνη αρνήθηκε διότι εάν το έπαιρνε στα χέρια της θα ήταν υποχρεωμένη να το δώσει στη γερμανική Βουλή, εφόσον το ζητούσε. Σύμφωνα με τους Financial Times, το σχέδιο είχε λεπτομερώς τις κινήσεις για το πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα νέο οικονομικό σύστημα από το μηδέν.
Πάντως το μεγαλύτερο μέρος όσων εργάστηκαν για το σχέδιο Ζ, συμφωνούσε ότι το να δημιουργήσει κανείς αυτό το οικονομικό σύστημα δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί λόγω της πολύ μεγάλης δυσκολίας του.
Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνονται έμμεσα όσοι έλεγαν στο εσωτερικό ότι δεν υπάρχει τεχνικός τρόπος για να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

Ένας Υποπτέραρχος, ανοίγει τα "φτερά" του για την Ευρωβουλή

 


Ο Νίκος Θεοχάρης, είναι Υποπτέραρχος (Ι) ε.α...

Γεννήθηκε στην Παλαιόστανη Πιερίας και αποφοίτησε από τη Σχολή ΙΚΑΡΩΝ, τμήμα Ιπταμένων...Με συσσωρευμένη πείρα από Διοίκηση, πήρε τη μεγάλη απόφαση να κατέβει απ τους...ουρανούς, και να δοκιμάσει στον Ευρωπαϊκό πολιτικό στίβο...


Σοβαρός, αγαπητός και δραστήριος, έχει καταφέρει να έχει μόνον συμπάθειες στους κύκλους όσων έχει γνωρίσει στη μακριά καριέρα του στην Πολεμική Αεροπορία (και όχι μόνον)...

Κατά την διάρκεια της εκεί καριέρας του, είχε  περίπου 4000 ώρες πτήσεων, κυρίως με αεροσκάφη Α-7 και F-16.

Απόφοιτος της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας(ΣΠΑ) και κάτοχος μεταπτυχιακού του Κέντρου Μελετών Στρατηγικής και Διπλωματίας C.E.D.S (Centre d' Etudes Diplomatiques et Strategiques).

Διετέλεσε Διοικητής της 336 Πολεμικής Μοίρας α/φων Α-7, Διοικητής της 110ΠΜ (της μεγαλύτερης Πολεμικής Πτέρυγας Μάχης της χώρας 2008-2010), Διευθυντής Ασφαλείας πτήσεων στο ΑΤΑ, καθώς επίσης και υπασπιστής υπουργών Εθνικής Άμυνας (2005-2007).

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε διεθνή Νατοϊκά και Ευρωπαϊκά θέματα καθώς ήταν στον πυρήνα οργάνωσης του Νατοϊκού Στρατηγείου στον Τίρναβο J.C.S.C και προϊστάμενος του τμήματος πληροφοριών υπεύθυνος για θέματα χωρών Βαλκανικής στο Ευρωπαϊκό Επιτελείο Άμυνας (EUMS) στις Βρυξέλλες (2002-2005).



Διετέλεσε επίσης, Γενικός Διευθυντής στο Κόμμα  "Νέας ΜΕΡΑ" στη γέννησή του, στο πλευρό του Χρήστου Ζώη...

Σήμερα, είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής, με το Κόμμα "Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό"






ΘέμαΑγροτικήςΤηλεοπτικήςΕκπομπήςΔΙΟΝ ΤηλεόρασηςΓιάννηΤσιμπονίδηΓια 17-5-2014




Η  εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο  17  Μαΐου   2014, στις 7.30  το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας(diontv.gr),  θέμα της έχει:« Τι νεότερα υπάρχουν για την τευτλοκαλλιέργεια;»


Ονόματα   προσκεκλημένων:

ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
Πρόεδρος τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΙΠΠΑΣ
Αντιπρόεδρος τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας


ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΟΡΣΟΣ
Μέλος τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας


ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΤΙΑΔΗΣ
Αντιπρόεδρος συγκομιστών τεύτλων Κεντρικής Μακεδονίας



Συγκυβέρνηση: Ξαναθυμήθηκε προεκλογικά το αφορολόγητο πετρέλαιο, κοροϊδεύοντας τους αγρότες



Δήλωση του Ρίζου Μαρούδα, υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, μέλους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους αγρότες.

       «Είπε ο κ. Σαμαράς ότι, από του χρόνου, θα λειτουργήσει η κάρτα πετρελαίου. Σιγά το νέο. Μας το είχε ξαναπεί πριν τις βουλευτικές εκλογές και το "ξέχασε" μετά. Όπως ξεχάστηκε και η υπόσχεση για "φτηνό νυχτερινό αγροτικό ρεύμα". Και σιγά το μέτρο. Γενική και αόριστη είναι η πρωθυπουργική εξαγγελία.
        Δεν είπε ότι το αγροτικό πετρέλαιο θα είναι τράνζιτ, όπως ισχύει για τους εφοπλιστές και όπως ζητάνε οι αγρότες και δεν ξεκαθάρισε πόση ποσότητα πετρελαίου θα δικαιούται να παίρνει, μέσω της κάρτας, ο κάθε παραγωγός. Να θυμίσω ότι υπήρχε αγροτικό πετρέλαιο και καταργήθηκε από την κυβέρνηση - το πρόσχημα ήταν ότι έτσι θα χτυπηθεί το λαθρεμπόριο και είδαμε πόσο χτυπήθηκε - με αποτέλεσμα οι αγρότες να πληρώνουν το πετρέλαιο κατά 40% - 50% ακριβότερο.
        Ο αγρότης βλέπει ότι το εισόδημά του έχει συρρικνωθεί, τα χαράτσια πέφτουν στο κεφάλι του βροχή και να ζήσει σαν άνθρωπος δεν μπορεί. Κι αν δεν ήρθαν ακόμα τα χαρτιά της εφορίας - τα καθυστερούν, επίτηδες, για να περάσουν οι εκλογές - ξέρει ότι θα πληρώσει βαρύ φόρο, για πρώτη φορά από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός του. Κι αν τα ΜΜΕ το κρύβουν, έμαθε ότι η κυβέρνηση, με νόμο, γίνεται "συνιδιοκτήτης" στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, για να "βάζει χέρι" όποτε θέλει στις επιδοτήσεις του και τις άλλες ενισχύσεις.
       Στις εκλογές οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν την ευκαιρία να τιμωρήσουν με την ψήφο τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που εφαρμόζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, καθώς και τους υποψηφίους τους για την Τοπική Διοίκηση. Αλλά και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που, επιχειρώντας κι αυτός να ξεγελάσει τον αγροτικό κόσμο, υπόσχεται να αλλάξει προς το καλύτερο την ΚΑΠ της ΕΕ, όταν αυτό ούτε μπορεί, ούτε πρόκειται να γίνει. Για να το πετύχουν αυτό οι αγρότες ένας τρόπος υπάρχει: Ψήφο στο ΚΚΕ παντού, για την Ευρωβουλή, για τις Περιφέρειες για τους Δήμους».

Επισκέψεις αλληλεγγύης της Βούλας Πατουλίδου

Βούλα Πατουλίδου
Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης
Τηλ: 6946 747814


Θεσσαλονίκη, 14 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



«Ακόμη σημαντικότερο θέμα και από τις απαραίτητες υποδομές στις πόλεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικές δυσκολίες είναι η αλλαγή νοοτροπίας που έχουν αρκετοί στην αντιμετώπιση αυτών των ατόμων». Αυτό τόνισε χτες στην παρέμβασή της η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου σε εκδήλωση του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Στην εκδήλωση που είχε θέμα την «Προσβασιμότητα των ατόμων με δυσκολίες στη μετακίνηση στην περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης» η υπ. Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε μεταξύ άλλων πως «με την “Αλληλεγγύη” θέτουμε σε προτεραιότητα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών καθώς η προσβασιμότητα είναι θεμελιώδες δικαίωμα όλων. Ιδιαίτερα όμως των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες. Εμείς θέλουμε η Κεντρική Μακεδονία, αλλά και η Θεσσαλονίκη μας, να γίνει σύγχρονη, όμως πάνω από όλα πιο ανθρώπινη».  
Στο ίδιο θεματικό πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη της υπ. Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης στο «Σύλλογο Οικογενειών ΑΜΕΑ Νεάπολης – Συκεών», συνοδευόμενη από υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους, φίλους και συνεργάτες της «Αλληλεγγύης». Όπως είπε η ίδια κατά την επίσκεψή της «συναντούμε εδώ ανθρώπους μαχητές της καθημερινής επιβίωσης,  που ζητούν έστω την ελάχιστη υποστήριξη της πολιτείας για να δημιουργηθούν περισσότερες υποδομές για τη διευκόλυνση των οικογενειών με ΑΜΕΑ. Ο καθημερινός τους αγώνας λειτουργεί για όλους μας ως παράδειγμα και δείχνει την πορεία που χαράζει στη ζωή η αξιοπρέπεια».
Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή» η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης συναντήθηκε χτες με τη Διοίκηση και εργαζόμενους στο Θεαγένειο Νοσοκομείο και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, ενώ τόνισε πως «η “Αλληλεγγύη” υποστηρίζει πως το δικαίωμα των συμπολιτών μας στις υπηρεσίες Υγείας είναι αδιαπραγμάτευτο. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κι ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχουν αποδείξει με έργα πως στηρίζουν τις δομές Υγείας στην Κεντρική Μακεδονία. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλοι μαζί και την επόμενη πενταετία».
Επίσης η Βούλα Πατουλίδου επισκέφτηκε τη λαϊκή πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος στην Κάτω Τούμπα και στη συνέχεια παρέστη στον Αρχιερατικό Εσπερινό  και αντάλλαξε ευχές με πλήθος πιστών, ενώ πολλοί της ευχήθηκαν την επόμενη φορά να τους επισκεφτεί ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ- ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΗΣ ΠΚΜ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/5/2014




Από το Τμήμα Φαρμάκων- Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου Ιουνίου 2014, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ ως εξής:

                                           ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ   2-6-14          
9.00-12.00: Έλεγχος Φαρμάκων
12.00-15.00: Παρασκευή Φαρμακοτεχνικών ή χημικών σκευασμάτων.

ΤΡΙΤΗ    3-6-14             
9.00-12.00: Εκτέλεση συνταγών
12.00-15.00: Αναγνώριση πλειόνων φαρμάκων


                                        ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ( ή ΓΡΑΠΤΕΣ)ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ  4-6-14            
9.00-12.00: Ελληνική Φαρμακοποιία-Φαρμακοτεχνία
12.00-15.00: Φαρμακευτική Εμπορευματολογία-Στοιχεία Ιστορίας- Νομοθεσία

ΠΕΜΠΤΗ   5-6-14              
9.00-12.00: Φαρμακολογία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  6-6-14        
9.00-12.00: Τοξικολογία
Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων πρέπει να κατατεθούν στο Τμήμα Φαρμάκων-Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014.  Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το παραπεμπτικό τους, τη Δευτέρα  2 Ιουνίου 2014  και ώρα 9.00 π.μ. στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου της Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ.
Οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος γίνεται από τους εξεταστές, σύμφωνα και με το υπόλοιπο πρόγραμμα λειτουργίας της Σχολής. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για τις τυχόν τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται το παράβολο 11,74 ευρώ το από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της Θεσσαλονίκης (Ερμού & Καρ.Ντήλ γωνία) και το καταθέτουν στη γραμματέα της Επιτροπής την πρώτη μέρα των εξετάσεων.


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ Ι. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΙΣ 11.05 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ




ΑΕ Περίστασης-Δήμητρα Γιάννουλης 0-1 ΣΟΚ στην Περίσταση!!!: Ο βοηθός Παπαδάκης, έσωσε τη ζωή του Κοταρέλα

ΑΕ Περίστασης-Δήμητρα Γιάννουλης 0-1 ΣΟΚ στην Περίσταση!!!: Ο βοηθός Παπαδάκης, έσωσε τη ζωή του Κοταρέλα

http://pieriasport.blogspot.gr/
Δε κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη η ΑΕΠ με αντίπαλο την ομάδα της Γιάννουλης στο γήπεδο της Περίστασης.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-1 με τον Μακανίκα στο 57΄και το γκολ αυτό όπως αποδείχθηκε, ήταν ικανό να δώσει το τρίποντο στη Λαρισινή ομάδα.



Το παιχνίδι σημαδεύτηκε απο το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο έμπειρος Κοταρέλας, όταν σωριάστηκε στο έδαφος στο 82ο λεπτό και για καλή του τύχη κοντά του έτρεξε ο κατ΄επάγγελμα νοσηλευτής 2ος βοηθός του αγώνα Παπαδάκης και του έδωσε απευθείας τις πρώτες βοήθειες.

Το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 15 λεπτά, ενώ ο άτυχος ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κατερίνης (το ασθενοφόρο έφτασε άμεσα στο γήπεδο), όπου όπως είπαν οι γιατροί, ξέφυγε τον κίνδυνο και γλίτωσε τα χειρότερα.


Συγχαρητήρια βέβαια θα πρέπει να δοθούν στον βοηθό Παπαδάκη, που έτυχε να είναι ο σωστός άνθρωπος, στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και κυριολεκτικά να σώσει μια ανθρώπινη ζωή...

Σήμερα το βράδυ η κεντρική ομιλία του Νίκου Μακρίδη στην Κατερίνη

Ο υποψήφιος Δήμαρχος  Kατερίνης Νίκος Μακρίδης και ο συνδυασμός «Νέα Εποχή για την Κατερίνη» σας προσκαλούν στην κεντρική προεκλογική ομιλία 

την Πέμπτη 15 Μαΐου  2014 και ώρα 20:30.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Την Παρασκευή, 16 Μαΐου η κεντρική ομιλία του Χρήστου Γιαννούλη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης Χρήστος Γιαννούλης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Άλλος Δρόμος» σας προσκαλούν στην κεντρική ομιλία που
θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 16 Μαΐου, στις 20:30 στον πεζόδρομο της οδού Αγίας Λαύρας, στο ύψος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.

Έγινε δεκτή η παραίτηση του προπονητή του Αιγινιακού Κώστα Νικολαΐδη

Ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Αιγινιακός 
Η Π.Α.Ε. Αιγινιακός ανακοινώνει πως η παραίτηση του προπονητή της ομάδας, Κώστα 
Νικολαΐδη, έγινε αποδεκτή.

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και για τον δήμο Θεσσαλονίκης




Προβάδισμα 9% έναντι του Μάρκου Μπόλαρη, έχει ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έγινε για λογαριασμο ενός από τα μεγάλα προξενεία της Θεσσαλονίκης.

Ο νυν περιφερειάρχης συγκεντρώνει 26%, ο Μάρκος Μπόλαρης 17,2%, ο Γιάννης Ιωαννίδης 14,3%, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου 13.6%, ο Γιάννης Ζιώγας 5,1%, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος 3,7%, η Νιόβη Παυλίδου 3,1%, ο Νίκος Χρυσομάλης 2,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 14,3%.

Άποψη για τους υποψήφιους περιφερειάρχες

.Α.Τζιτζικώστας: Θετική/Μάλλον θετική 42,9% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 35,8%
.Μ.Μπόλαρης: Θετική/Μάλλον θετική 40,3% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 32,4%
.Γίαννης Ιωαννίδης: Θετική/Μάλλον θετική 31,6% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 47,4%
.Δ.Χαραλαμπίδου: Θετική/Μάλλον θετική 21,7% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 36,4%
.Γ.Ζιωγας: Θετική/Μάλλον θετική 9,4% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 27,2%.Μ.Τρεμόπουλος: Θετική/Μάλλον θετική 29,7% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 26,4%
.Ν.Παυλίδου: Θετική/Μάλλον θετική 6,4% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 19,2%
.Ν.Χρυσομάλης: Θετική/Μάλλον θετική 5,8% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 67,2%

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :
Γιάννης Μπουτάρης 40,4%, Στάυρος Καλαφάτης 22,6%, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης 10,1%, Γιάννης Δελλής 5,1%, και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 21,8%.

Άποψη για τους υποψήφιους δημάρχους

.Γ. Μπουτάρης: Θετική/Μάλλον θετική 55,6% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 43,1%
.Στ. Καλαφάτης: Θετική/Μάλλον θετική 42,9% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 35,8%
.Τ. Μηταφίδης: Θετική/Μάλλον θετική 31,6% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 17,4%
.Γ. Δελλής: Θετική/Μάλλον θετική 9,4% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 7,2%

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας που τελείωσε χθες, η μάχη για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας θα είναι όπως όλα μαρτυρούν, σκληρή και αδυσώπητη αν και ο Απόστολος Τζιτζικώστας διατηρεί ένα σαφές προβάδισμα ενώ ο Μάρκος Μπόλαρης έχει πάρει κεφάλι για τη δεύτερη θεση. Στο δήμο Θεσσαλονίκης φαίνεται το τοπίο να έχει ξεκαθαρίσει μιας και ο Γιάννης Μπουτάρης αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Ο AΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ


Καταλαβαίνω την εύνοια που επιδιώκουν κάποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό του κύριου Μακρίδη να μέμφονται τον επικεφαλή τους. Τον χαρακτηρίζουν με κείμενα τους κάποιοι από αυτούς νέο, άφθαρτο, πραγματικά ανεξάρτητο. Ο μικροαστικός τους κόσμος στην πολιτική-κοινωνική  συμπεριφορά, σκέψη πάει χέρι-χέρι με την ματαιοδοξία, αλαζονεία, το ψέμα και την πλάνη.
Για αυτούς που δεν γνωρίζουν στον δήμο ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, πρέπει να γνωρίσουν τον <<ανεξάρτητο>>, <<ακομμάτιστο>> κύριο ΜΑΚΡΙΔΗ για να τελειώνουμε με τα ψέματα και τα παραμύθια.
Ο κύριος ΜΑΚΡΙΔΗΣ στην προηγούμενη τετραετία ήταν εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος  με τον συνδυασμό της Ν.Δ που επικεφαλής του στην κεντρική Μακεδονία ήταν ο κύριος ψωμιάδης. Ποτέ δεν παραιτήθηκε από αυτή την θέση μέσα στην τετραετία, ποτέ δεν διαφώνησε με της επιλογές της παράταξης του κύριοι ψωμιάδη,  που ήταν πλήρως εναρμονισμένες με την πολιτική και στρατηγική της Ν.Δ.
Ο κύριος ΜΑΚΡΙΔΗΣ διετέλεσε σειρά ετών πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, προβεβλημένο στέλεχος και δραστήριο της νεολαίας της Ν.Δ. στην πόλη της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
θυμόμαστε  της δημόσιες αντεγκλήσεις με ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο μεταξύ των στελεχών της ΟΝΝΕΔ στις ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2010. Όταν το ποσοστό της Ν.Δ είχε πέσει αρκετά και υπέστη μεγάλη ήττα από το ΠΑΣΟΚ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ με την γνωστή ρήση( λεφτά υπάρχουν). Βλέπουμε τοπικά  στελέχη της ΟΝΝΕΔ να λοιδορούν τον κύριο ΜΑΚΡΙΔΗ, που αντί να υπάρχει προβληματισμός για την εκλογική ήττα, αυτός χαίρονταν, σε ιδιότυπο γλεντάκι που είχε στηθεί  στο γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κουκοδήμο, που ήταν ο ένας που είχε βγάλει η Ν.Δ. στο νομό ΠΙΕΡΙΑΣ και προφανώς υποστήριζε ο κύριος Μακρίδης.
Αλήθεια πότε έγινε <<ακομμάτιστος>>, <<ανεξάρτητός>> ο κύριος ΜΑΚΡΙΔΗΣ? Το κρατούσε μυστικό? Ποτέ δεν είδαμε να διαφωνεί δημόσια με κάτι με την Ν.Δ., ποτέ δεν είχε κάνει δημόσια δήλωση ότι φεύγει από την Ν.Δ. ,παρά μόνο μας είπε την ημέρα που ανακοίνωσε προσωπικά την υποψηφιότητα του, πριν 3 μήνες, είπε ότι δεν είναι μέλος άλλο της Ν.Δ και αυτοχαρακτηρίστηκε ακομμάτιστος, <<ανεξάρτητος>> υποψήφιος δήμαρχος ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Το δούλεμα του <<ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥ>>, <<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ>> δεν πρέπει να πιάσει τόπο. Κύριε ΜΑΚΡΙΔΗ η χώρα των λωτοφάγων δεν βρίσκεται εδώ. Είναι βέβαια συνήθεις τακτική τα αστικά κόμματα, αστοί πολιτικοί, στο όνομα των <<αυτοδιοικητικών>> κριτηρίων να παραπλανούν και να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο για να βάζουν από την πίσω πόρτα την κυρίαρχη πολιτική για τους δήμους και της περιφέρειες, όπως ορίζουν οι ντιρεκτίβες της Ε.Ε., η πολιτική του κεφαλαίου. Εκεί είναι η ταμπακιέρα που κανείς δεν μιλά πλην το ΚΚΕ και οι υποψήφιοι με την << ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>>
Θέλουν δήμους και Περιφέρειες να είναι το μακρύ χέρι της κεντρικής κρατικής διοίκησης. Σε αυτό εξυπηρετεί  η δημιουργία <<καλλικρατικών>> δήμων, όπως και των  πρώην <<καποδιστριακών>> που όλοι οι συνδυασμοί από του Κυρίου Χιονίδη, Γιαννούλη, Μακρίδη, συμφωνούν πλην των επικεφαλών και υποψηφίων  της <<ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ>> που στηρίζει το ΚΚΕ ενιαία και στους 3 δήμους του νομού ΠΙΕΡΙΑΣ και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Θέλουν δήμους Α.Ε. να δουλεύουν με όρους μιας μεγάλης επιχείρησης, που θα πουλάει και θα αγοράζει υπηρεσίες σε λογική ανταποδοτικότητας. Το βάθεμα των ιδιωτικοποιήσεων που είναι στρατηγικής σημασίας ζήτημα για το κεφάλαιο και τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου θα διευκολυνθούν μέσα από τους δήμους και της Περιφέρειες σε ρόλο μάνατζερ. Και εδώ πάλι θα τους δεις όλους μαζί πλην των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ, την <<ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>>. Η ενίσχυση της δημοτικής φορολογίας είναι κάτι που θα το έχουμε μπροστά μας. Αφού από την μια δίνουν νέες αρμοδιότητες στους δήμους ,Περιφέρειες, για να αποσυμφορρηθεί το αστικό κράτος και από την άλλη δεν δίνουν φράγκο για κονδύλια, για την ποιοτική και δωρεάν λειτουργιά αυτών των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα, η να χαρατσώσουν και άλλο τον λαό η να περάσουν στο ξεπούλημα υπηρεσιών-αρμοδιοτήτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Για αυτά τα ζητήματα που είναι θεμελιώδεις κανείς δεν τολμά να μιλήσει πλην των υποψήφιων του ΚΚΕ, με την <<ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>>. Είναι ζητήματα που όλα τα κόμματα έχουν πάρει θέση δημόσια γιατί αποτελούν στρατηγικής σημασίας για την  προώθηση και εφαρμογή της πολιτικής του κεφαλαίου μέσα από τους δήμους και της Περιφέρειες.
Από αυτό το πλαίσιο, καθορίζεται η πολιτική του κάθε συνδυασμού και το κατά πόσο κάποιος είναι <<ανεξάρτητος>>. Αυτό το πλαίσιο το αντιδραστικό, το αντιλαϊκό στηρίζουν όλοι οι συνδυασμοί με διάφορες παραλλαγές πλην των υποψηφίων του ΚΚΕ με την <<ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>>. Που το αναδεικνύει στον κόσμο στην λογική της αντίστασης, ανυπακοής, απειθαρχίας.
Το παραμύθι με τους <<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ>> συνδυασμούς πρέπει να σταματήσει. Κανένας δεν είναι ανεξάρτητος. Και όποιος το επικαλείται, όπως ο συνδυασμός του κύριου ΜΑΚΡΙΔΗ γίνεται καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους, παραπλανεί και λέει ψέματα. Η θα είσαι εξαρτημένος από τα επιχειρηματικά συμφέροντα από της δυνάμεις του κεφαλαίου η θα είσαι εξαρτημένος από τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα και με τα δυο δεν μπορείς να είσαι και όποιος το λέει, λέει ψέματα, άγραν των ψήφων. Και δεν είναι τυχαίο ότι διάφοροι μεγάλοι επιχειρηματίες του τόπου μας φιγουράρουν σε διάφορα ψηφοδέλτια του παλιού και νέου δικομματισμού, όπως και νέοι επιχειρηματίες σε ηλικία, που σκορπούν προκλητικά και πολλά λεφτά για την εκλογή τους σαν δημοτικοί σύμβουλοι.
Ναι κύριε Ηλιάδη υποψήφιε δημοτικέ σύμβουλε με τον συνδυασμό του κυρίου ΜΑΚΡΙΔΗ, το ΚΚΕ δεν κρύβεται, παίζει με καθαρά χαρτιά και με όρους πολιτικής αντιπαράθεσης και επιχειρημάτων και πρώτα πρώτα  μέσα στο λαό μέσα στο κίνημα. Το ΚΚΕ έχει θέσεις επεξεργασμένες για  όλα τα ζητήματα, της γνωστοποιεί στο λαό, γιατί είναι θέσεις μάχης, αγώνα ,διεκδικήσεις του ίδιου του λάου, γιατί το ΚΚΕ θέλει τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων και παράλληλα να οργανώσει την γραμμή της λαϊκής αντεπίθεσης, για την ανατροπή, για να ανοίξει ο δρόμος της εργατικής-λαϊκής εξουσίας.
Το ΚΚΕ δεν συμψηφίζεται με κανένα από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, όπως αυθαίρετα πήγατε να κάνετε κύριε Ηλιάδη. Μπορείτε να το κρίνεται για της θέσεις του, να διαφωνείται μαζί του, αλλά όχι να συμψηφίζεται ανόμια πράγματα για στενές πολιτικές σκοπιμότητες και ψηφοθηρικά  παιχνίδια. Μην το ξανακάνετε κύριε Ηλιάδη δεν θα σας πιστέψει κανείς, αλλιώς ο προσδιορισμός του συκοφάντη θα σας συνοδεύει πάντα.
Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του ΚΚΕ της Κ.Ο Πιερίας


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ.ΧΙΟΝΙΔΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος της Ποδηλατικής Από-Δρασης στα 4 χρόνια ύπαρξης και σταθερής λειτουργίας του, αποδεικνύει με το έργο του τη δέσμευση και υπευθυνότητά  του απέναντι στα μέλη και τους φίλους του ποδηλάτου και δε συνηθίζει να απαντά σε αβάσιμους σχολιασμούς τρίτων. Στην προκειμένη περίπτωση, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. οφείλει να απαντήσει στα ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΑ σχόλια του δημάρχου Σάββα Χιονίδη.
Ο κος Χιονίδης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Ρ/Σ Ενημέρωση 92,2 αναφερόμενος στην έλλειψη ποδηλατικών υποδομών στην πόλη, σχολίασε ότι έχει παραδώσει τη μελέτη για τους ποδηλατόδρομους στην Ποδηλατική Από-Δραση εδώ και ένα χρόνο και περιμένει από τον Σύλλογο τις προτάσεις του. Κατά τον κο Χιονίδη, η απουσία έργων, οφείλεται στην ασυνέπεια του Συλλόγου.
Πράγματι, η μελέτη (που συντάχθηκε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Βλαστού) παραδόθηκε στο Δ.Σ. της Ποδηλατικής Από-Δρασης τον Μάΐο του 2013, μετά από αίτημά μας να την μελετήσουμε. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κύριο δήμαρχο κάποια γεγονότα:
1.       Το θέμα των ποδηλατόδρομων συζητήθηκε εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 22-5-2013 κατόπιν αιτήματος της Ποδηλατικής Από-Δρασης  προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος του Καλλικράτη.
2.       Η παρουσία του Συλλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε η τελευταία λύση, καθώς οι αιτήσεις μας για συνάντηση με τον δήμαρχο Κατερίνης είχε καταστεί αδύνατη. Η αίτησή μας για συνάντηση με τον κο Χιονίδη, με αριθμό πρωτοκόλλου 3376/13-1-2013, παρέμεινε αναπάντητη.
3.       Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο παραλάβαμε τη μελέτη από τον αρμόδιο υπάλληλο με στόχο να προετοιμάσουμε τις προτάσεις μας ενόψει της διαβούλευσης που ανακοίνωσε ο κος Χιονίδης.
4.       Έκτοτε οι προσπάθειες για μια νέα συνάντηση απέβησαν άκαρπες, γιατί ο Δήμαρχος δεν απάντησε ποτέ παρά τις επανειλημμένες μας προφορικές και τηλεφωνικές προσπάθειες. Προφανώς πρόκειται για συνήθη πρακτική.
Κύριε Χιονίδη, σεβόμαστε τον διακαή σας πόθο για επανεκλογή, αλλά σε καμία περίπτωση ΔΕΝ δικαιούστε να καλύπτετε την ανεπάρκειά σας και την αδιαφορία σας απέναντι στο θέμα των ποδηλατών κατηγορώντας για κωλυσιεργία έναν Σύλλογο με ζωντανή ιστορία, δράση και έργο για την πόλη. Λυπούμαστε για τις μεθόδους που ακολουθείτε κατά τον προεκλογικό σας αγώνα, αλλά δεν σας επιτρέπουμε να εμπαίζετε τις ζωές μας και τις προσπάθειές μας να καλλιεργήσουμε ποδηλατική παιδεία στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου και να συμβάλουμε στο να γίνει η Κατερίνη φιλικότερη προς τους ποδηλάτες. Λυπούμαστε αλλά δεν θα απολογηθούμε επειδή ΕΣΕΙΣ δεν απαντάτε στα τηλέφωνα.
Σας υπενθυμίζουμε απλά ότι είμαστε κι εμείς δημότες με νου και γνώση. Ίσως δεν σας «εξυπηρετούν» οι προσπάθειες και οι θέσεις μας, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα ενώ εσείς θα προσπαθείτε να καλύψετε τα λάθη σας και να δικαιολογήσετε την αδιαφορία σας με ψεύδη και αβάσιμες κατηγορίες προς εμάς.
Η Ποδηλατική Από-Δραση δεν επιτρέπει σε κανέναν να χρησιμοποιεί το όνομά της για να προάγει τον προεκλογικό του αγώνα ή οποιοδήποτε άλλο σκοπό έχει.

Εκ του Δ.Σ.

Συγκέντρωση "αστέρων" της περιοχής μας στον αγώνα ζωής της μικρής Ευαγγελίας

Πολλά και μεγάλα ονόματα έχουν ανταποκριθεί ήδη στο κάλεσμα του Μπάμπη Πεΐδη για την ομάδα που θα παίξει με την αντίστοιχη του Ηλία Μανίκα στην Κατερίνη για την μικρή Ευαγγελία.


Ο σκοπός είναι κάτι παραπάνω από Ιερός και ποδοσφαιριστές που γράφουν ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και κατάγονται από την Πιερία ή παίζουν σε ομάδες του νομού, έχουν δώσει το ραντεβού τους για τον αγώνα ζωής  που δίνει η μικρή Ευαγγελία και η οικογένεια της.


Σάκης Παντελιάδης, Αλέξανδρος Σεχολάρι, Γιώτης Γιαζιτζόγου, Άκης Γεωργίου, Γιώργος Ποτουρίδης, Νέστορας Κωτσιόπουλος, Δημήτρης Παυλίδης, Σίμος Παπαδόπουλος, Βασίλης Νάκας, Γιώργος Μπεκιάρης, Γιάννης Δερμίσης, Νίκος Σαββίδης, Γιώργος Μπουτογιάννης, Νίκος Τζήμας, Ευριπίδης Τσιλεγκερίδης, Ανατόλης Συμεωνίδης είναι μερικά από τα ονόματα που θα μπούν στον αγωνιστικό χώρο και με την παρουσία τους θα ενισχύσουν τον άνεμο αισιοδοξίας που πνέει δυνατά για την επόμενη ημέρα ζωής της μικρής Ευαγγελίας.

Σύντομα θα αναρτήσουμε και λίστα των παικτών που ανταποκρίθηκαν και θα είναι στο γήπεδο για την ομάδα του Ηλία Μανίκα. Η ΕΠΣ Πιερίας με εντολή του προέδρου της Δημήτρη Ελευθεριάδη, έθεσε το Ενωσιακό Γήπεδο της Ν. Εφέσου στη διάθεση των διοργανωτών για νυχτερινό αγώνα με προβολείς ενώ συγκινητικές είναι και οι κινήσεις που γίνονται απο συμπολίτες μας να προσφέρουν αυτό που μπορούν και να παρευρεθούν στον "Ποδοσφαιρικό Αγώνα Ζωής" που δίνουν οι επίλεκτοι ποδοσφαιριστές της Πιερίας για το μικρό αγγελούδι.


Ζωή και Αθλητισμός χέρι-χέρι, σε μια προσπάθεια που υμνεί τον άνθρωπο-αθλητή-ποδοσφαιριστή και μας δίνει όλους το δικαίωμα να ελπίζουμε έμπρακτα σε ένα καλύτερο μέλλον του ποδοσφαίρου στην περιοχή μας.

Απολαύστε τη Σουηδή που φέρνει… τροπικές θερμοκρασίες


Η Μαλέν Εσπένσεν από τη Σουηδία καταφέρνει να ζεσταίνει τη θερμοκρασία στη Σκανδιναβία. Αρκετοί είναι οι μήνες που
επικρατεί παγωνιά στη Σουηδία και γενικά τις χώρες της Σκανδιναβίας. Για αυτό φαίνεται αρκετές σεξοβομβες βρίσκονται μαζεμένες εκεί. Για να λιώνουν τους πάγκους. Σίγουρα, μία από αυτές είναι και η Μαλέν Εσπένσεν.

Απολαύστε τη:

Απαλή και βελούδινη φάβα από γίγαντες Πρεσπών όμως, που συνδυάζει τη γήινη γεύση της με μια δροσερή τονοσαλάτα.


favatono-ska2
 Φωτογραφία – Food Styling: Aντωνία Κατή

Υλικά

  • για τη φάβα
  • 2 φλιτζάνια γίγαντες Πρεσπών μουλιασμένοι επί 10 ώρες
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού ή περισσότερο (κατά το γούστο σας)
  • 1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι ξερό, κομμένο στα δύο
  • 1 καρότο, καθαρισμένο
  • για την τονοσαλατα
  • 150γρ. καπνιστό τόνο Αλοννήσου σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, μικρό, κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • τα φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 1 κοφτή κουτ. γλυκού μέλι
  • 1½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 50ml ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 12 ντοματίνια κομμένα στα 4

Διαδικασία

Φτιάχνετε τη φάβα

Βήμα 1

Στραγγίζετε και ξεπλένετε τους γίγαντες. Τους βάζετε σε μια κατσαρόλα με το κρεμμύδι, το καρότο και 8 φλιτζάνια κρύο νερό. Δεν αλατίζετε. Σκεπάζετε και βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 2

Μόλις το νερό πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες.

Βήμα 3

Με μια τρυπητή κουτάλα τους μεταφέρετε σε δόσεις στο μπλέντερ μαζί με το καρότο και το κρεμμύδι και τους πολτοποιείτε. Δεν πετάτε το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν οι γίγαντες γιατί θα σας χρειαστεί για να αραιώσετε το μίγμα σας. Όταν κρυώσει, γίνεται πολύ σφιχτό.

Βήμα 4

Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται από το ζουμί που έβρασαν, ώστε να πάρετε έναν ομοιόμορφο παχύρρευστο πολτό. Περνάτε τον πολτό από σήτα, για να συγκρατήσετε κομματάκια από τα φλούδια, τον βάζετε σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε.
Φτιάχνετε την τονοσαλάτα

Βήμα 1

Βάζετε σε ένα μπολ τον τόνο, το κρεμμύδι τον άνηθο, το μαϊντανό και τα ντοματίνια. Ανακατεύετε ελαφρά.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο δοχείο, χτυπάτε το χυμό λεμονιού, το λάδι και το μέλι μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με τον τόνο και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Σερβίρετε τη φάβα χλιαρή ή και κρύα μαζί με την τονοσαλάτα στο κέντρο του πιάτου.