ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Οι 10 πρώτοι σε σταυρούς για το Τοπικό της Κατερίνης


Τσίρκος Ευθύμιος  894
Βαβατσιούλα-Μυστακίδου Άννα 890
Αδαμόπουλος Γεώργιος 870
Γκόλτσιος Λάζαρος 842
Κορύτσα-Λεμονοπούλου Ελευθερία 789
Ζαλίκα-Κατσουφίδου Αικατερίνη 781
Τσιαμπέρα Ευγενία 728
Κελαϊδίτης Κωνσταντίνος 667
Δεληγιαννίδου Τζένη 636
Καουρή Αθανασία 627
*πρόκειται για ανεπίσημα αποτελέσματα, καθώς υπολείπονται άλλα 10 εκλογικά τμήματα του δήμου Κατερίνης

Δήλωση Άννας Βαβατσιούλα

Οι 10 πρώτοι σε σταυρούς του συνδυασμού "Πολίτες σε Δράση" του Σ. Χιονίδη


ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2136
ΜΠΟΥΣΝΑΚΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ  1903
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΩΜΑΣ  1721
ΠΑΠΑΖΙΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  1580
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΡΟΔΗ  1235
ΙΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1177
ΛΕΜΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  1159
ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΦΩΤΙΟΣ  1109
ΓΑΒΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  1104
ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  1089
*πρόκειται για ανεπίσημα αποτελέσματα, καθώς υπολείπονται άλλα 10 εκλογικά τμήματα του δήμου Κατερίνης

Παράτασης Προθεσμίας Υποβολής Φακέλων Υποψηφιότητας για το Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών - Μέτρο 112 του ΠΑΑ 2007-2013, 2η πρόσκληση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                Κατερίνη,  20-05-2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                                   Αριθμ. Πρωτ.: ΔΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
 & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ        : ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Ταχ. Δ/νση      : 28ης Οκτωβρίου 40

 
Τ. Κ.                : 60100
Πληροφορίες   : X. Σαμαρτζίδης                              
Τηλέφωνο      : 2351351-311
Fax                  : 2351351-111
e-mail               c.samartzidis@pieria.pkm.gov.gr


   «Παράταση υποβολής φακέλων υποψηφιότητας για ένταξη στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών - 2η Πρόσκληση της 704/2008»

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών (Μέτρο 112 του ΠΑΑ 2007-2013 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” – 2η προκήρυξη), ότι βάση της υπ΄αριθμ. 9800/14-5-2014 Υπουργικής Απόφασης, έχει δοθεί παράταση για την υποβολή των φακέλων υποψηφιότητας έως 6-6-2014.



Για περισσότερες Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

1. Στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πιερίας (γραφείο7).

2. Στους Δικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr.

Ο Εισηγητής



Χ. Σαμαρτζίδης

H
Προϊσταμένη της Δ/νσης



Γεωργίου Κίτσιου Ευδοκία


Ευχαριστήριο του Νίκου Σακογιάννη



Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω και δημόσια όλους ανεξαίρετα τους συμπολίτες μου στο Δήμο Δίου - Ολύμπου για την ευγενική υποστήριξή τους. Όπως σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι και σε αυτές, σημασία έχει η εκλογή ενός υποψηφίου να συνεχίζεται με την αντικειμενική προσφορά προς το σύνολο.

Θεωρώ υποχρέωση και δέσμευση, ότι η συμμετοχή μου, όπως και του «Συνδυασμού Ευθύνης – διαφάνεια – ισονομία – αλληλεγγύη», στις δημοτικές εκλογές αυτόν -και μόνο- το σκοπό έχει.

Με τις πράξεις μας θα δικαιώσουμε  όσους μας εμπιστεύθηκαν.


                                                                                                                         Νίκος Σακογιάννης – Πλαταμώνας Πιερίας

ΑΥΡΙΟ, TETAΡΤΗ στις 21.00: Live chat με τον Δημήτρη Καζάκη Στο www.toxwni.gr!



O Δημήτρης Καζάκης, λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες για το μέλλον της πατρίδας ευρωεκλογές, θα βρίσκεται στα γραφεία της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, έτοιμος να απαντήσει σε όλα τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ ερωτήματα! Με τον πιο απλό τρόπο, επισκέπτεστε την ιστοσελίδα www.toxwni.gr και χωρίς καμία... γραφειοκρατία (ούτε εγγραφές, ούτε προσωπικά δεδομένα, ούτε τίποτα!) παρακολουθείτε και συμμετέχετε ίσως στην πιο ενδιαφέρουσα πολιτική συζήτηση πριν τις ευρωεκλογές.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επικεφαλής του ΕΠΑΜ (το οποίο οι κρυφές δημοσκοπήσεις -οι ΜΟΝΕΣ που επιβεβαιώθηκαν την περασμένη Κυριακή!- προβλέπουν ότι θα αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη των ευρωεκλογών) ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ την άμεση επικοινωνία με τον πολίτη και το αποδεικνύει για μία ακόμη φορά. Παρακολουθείστε τη συζήτηση, κάντε τις ερωτήσεις σας και σημειώστε τις απαντήσεις! Ο Καζάκης έχει την... "κακή συνήθεια" να πέφτει μέσα!

Αύριο Τετάρτη μπείτε ΕΔΩ, πάρτε μέρος στη συζήτηση και ο Δημήτρης Καζάκης θα απαντήσει στις ερωτήσεις - τοποθετήσεις σας σε πραγματικό χρόνο.

Μήνυμα του νικητή των εκλογών της 18ης Μαΐου 2014




Συνδημότισσες  και  συνδημότες
Θέλω από καρδιάς  να ευχαριστήσω   όλους  εσάς,   που  με την ψήφο σας  αναδείξατε  πρώτο τον ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ  στις εκλογές της  Κυριακής. Επίσης θεωρώ υποχρέωσή μου να συγχαρώ  τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους – ανεξαιρέτως συνδυασμού – οι οποίοι σ΄ αυτές τις δύσκολες εποχές πλαισίωσαν τα ψηφοδέλτια. Τους αξίζει ο έπαινος.
Φίλες και φίλοι
            Τόσο στο Δήμο μας , όσο και και σ΄ ολόκληρη τη χώρα το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι σαφές. Από την ψήφο των πολιτών αναδείχθηκε η εμπιστοσύνη σε ανθρώπους, οι οποίοι,  πέρα από κομματικές και τοπικιστικές αντιλήψεις, υπηρετούν τον τόπο τους . Σήμερα,  ο Δήμος μας ,  με αφετηρία τις στέρεες βάσεις,  έχει τη δυνατότητα να πορευτεί σε μια νέα πενταετή θητεία, με ενότητα, γνώση, σύνθεση απόψεων, εμπειρία ,  αλλά και ανανέωση.
Συνδημότισσες  και  συνδημότες
Απευθύνομαι σε  όλους σας, και σε εσάς που μας τιμήσατε με την ψήφο σας,  αλλά και  σε  όσους προτιμήσατε κάποια άλλη δημοτική παράταξη. Σας καλώ, την επόμενη Κυριακή, να υπερψηφίσετε τον ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ,  δίνοντας έτσι το  μήνυμα  της  προοπτικής και της νέας πορείας του  Δήμου μας. Σας καλώ να σταθούμε όλοι μαζί  πάνω από  μικροπολιτικές σκοπιμότητες  και να στρέψουμε το βλέμμα μας σε ένα  και μόνο στόχο ,  στο παρόν  και το  μέλλον  του ευλογημένου αυτού τόπου.
                                                                                                             ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
                                                             Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Δίου Ολύμπου

«Ελάτε να διεκδικήσουμε, να τολμήσουμε να επιχειρήσουμε»

ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΥΠ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
«ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ»
-----
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-----
Τηλ. 23510 79 820-1 Φαξ 23510 77 935
Ιστοσελίδα: christogiannisd.blogspot.gr
E-mail: christogiannisd@yahoo.gr


Κατερίνη, 20/5/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Λάος της Πιερίας με την άμεμπτη δημοκρατική συμπεριφορά του σε όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, απέδειξε ότι τα δημοκρατικά ιδεώδη τον χαρακτηρίζουν και με αυτά περιφρουρεί τη δημοκρατία, τους θεσμούς της και όλες τις διαδικασίες της.
Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου γι’ αυτή την προεκλογική σας διαδρομή που ήταν στάση τιμής και απάντησης για το αναπτυξιακό μέλλον της Πιερίας.
Η ιδιαιτερότητα των συνδυασμών που συμμετείχαν έφερε το σεβαστό αποτέλεσμα για τον καθένα. Το αποτέλεσμα αυτό επιβάλλει, όμως, επαναληπτικές εκλογές, στις οποίες έχουμε δημοκρατική υποχρέωση να συμμετέχουμε.
Ο συνδυασμός Περιφέρεια Πρωταθλήτρια με απόλυτο σεβασμό στη θέληση του Πιερικού Λαού, δεν προκάλεσε, ούτε προκαλεί!
Τώρα, επιχειρεί, με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης, να ανταποκριθεί στο βαρύ έργο και καλεί όλους τους Πιεριείς να στηρίξουν το σύνθημα «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια».
Εγγύηση για τη συνεργασία μας αποτελεί η πορεία μου, την οποία γνωρίζετε. Αυτήν καταθέτω με όλη μου την ψυχή και σας καλώ να συμπορευτείτε μαζί μας για το καλό της Πιερίας.

Καταθέτουμε την πρόσκληση ανοιχτά! Ελάτε να διεκδικήσουμε, να τολμήσουμε, να επιχειρήσουμε! Την Κυριακή 25 Μαΐου οι Πιεριείς ψηφίζουν χωρίς να λείψει κανένας, όλοι μαζί με χαμόγελο αισιοδοξίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/5/2014



Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της με αρ.πρωτ.: 38200/1136/2011 (ΦΕΚ 1969/Β’/02-09-2011) Απόφασης του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων «Περί κανονισμού λειτουργίας ερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου» και της με αρ.πρωτ.: οικ.16046/425/Φ310/02-03-2012 (ΑΔΑ:Β4ΩΡ1-0Ρ8) εγκυκλίου του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη, Α’ περιόδου 2014, θα διεξαχθούν στην αίθουσα εξετάσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης (16ο Χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης –Πολυγύρου) την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, στις 9 το πρωί.
Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης θα παραλαμβάνει δικαιολογητικά υποψηφίων μέχρι και την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις.
Για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εξετάσεις θα επιδεικνύεται στην επιτροπή η αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή βιβλιάριο υγείας ή άδεια οδήγησης του υποψηφίου.
Η εξέταση θα γίνει με τη χρήση Η/Υ σε ερωτηματολόγια πολλαπλών επιλογών, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην με αρ.πρωτ.:38200/1136/2011 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1969/Β’/02-09-2011).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,  στη διαδρομή: Επικοινωνίες Ραδιοερασιτέχνες παρ.11 υποπαράγραφος 11.7 (διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=1160&id=&tid=1184), όπου έχουν αναρτηθεί δύο αρχεία (pdf) με ερωτηματολόγια από την ύλη των εξετάσεων –ένα  για την κατηγορία «1» και ένα για την κατηγορία «Εισαγωγικού Επιπέδου». Επίσης, έχει αναρτηθεί σχετικό λογισμικό για την εκπαίδευση και αυτοαξιολόγηση των ενδιαφερομένων.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/5/2014



Από τη Διεύθυνση Διοίκησης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι στις  25 Μαΐου 2014,  οι επαναληπτικές  περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν σε όλους τους Δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (νομός Θεσσαλονίκης) και οι επαναληπτικές δημοτικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν μόνο στους Δήμους που κανένας συνδυασμός δεν συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, θα διεξαχθούν στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας, που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (18-5-2014) με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους  εφόρους αντιπροσώπων δικαστικής αρχής.
   Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 25ης Μαΐου 2014, ο εκλογέας δεν σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανένα υποψήφιο σύμβουλο, δεδομένου ότι  η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψήφιους Περιφερειάρχες ή Δημάρχους των δύο (2) συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου




Ο «Coach» και τα παιδιά του ...υπερκομματικού σωλήνα...


    Γνωστός για τις ατάκες του (και όχι μόνο) ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Ιωαννίδης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Απόστολου Τζιτζικώστα, στον οποίο ήρθε πρώτος στις εκλογές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας για...

τη μόδα της ανεξαρτητοποίησης...
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ο Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε: «Το πολιτικό κλίμα που επικράτησε στις εκλογές ευνόησε άλλα ψηφοδέλτια που εμφανίζονται ως ανεξάρτητα και υπερκομματικά, ενώ δεν είναι. Μερικοί πάνε, όχι σύμφωνα με τις προσωπικές τους αξίες και αρχές αλλά σύμφωνα με τη μόδα. Η φετινή μόδα λοιπόν επιτάσσει να φορεθούν τα υπερκομματικά! Γι αυτό φορούν τον μανδύα του ανεξάρτητου μέχρι και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα».

matrix24.gr 

Οι γιατροί προειδοποιούν για το σπυράκι που… σκοτώνει [photo]



Ένα φαινομενικά αθώο εξάνθημα μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία μας 
εάν ο γιατρός δεν... το εντοπίσει έγκαιρα.

Το λεγόμενο οζώδες μελάνωμα είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη μορφή καρκίνου 
του δέρματος που κοστίζει εκατοντάδες ζωές και πολλές φορές δε διαγιγνώσκεται 
σωστά από τους δερματολόγους.

Η καθυστέρηση στη διάγνωση αυξάνει κατά έξι φορές τον κίνδυνο πρόωρου 
θανάτου σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μορφή μελανώματος.

Το οζώδες μελάνωμα εμφανίζεται συνήθως ως ένα κόκκινο και όχι μελανό
 εξάνθημα, γι' αυτό και αρκετοί γιατροί το συγχέουν με άλλες, λιγότερο
 επικίνδυνες, μορφές καρκίνου του δέρματος ή ακόμη και με ένα απλό σπυράκι.
Η βασική διαφορά είναι όμως ότι το μελάνωμα είναι σχετικά συμπαγές και όχι
 μαλακό και ευαίσθητο στο άγγιγμα όπως ένα σπυράκι ή μια ελιά.

Το οζώδες μελάνωμα είναι μια επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος και η 
διάγνωση πρέπει να γίνεται εντός δύο μηνών, καθώς αναπτύσσεται και
 εξαπλώνεται τέσσερις φορές ταχύτερα από άλλους τύπους μελανώματος.

Πηγή: onmed.gr

Η ανεργία αυξάνεται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε

Η ανεργία αυξάνεται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε

Πτωτική τάση σημείωσαν τα ποσοστά απασχόλησης στα περισσότερα κράτη- μέλη της ΕΕ από το 2008 ως το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Συγκεκριμένα, στην ΕΕ το ποσοστό των απασχολούμενων ηλικίας 20 ως 64 ετών αυξήθηκε σταδιακά από το 66,7% το 2002 στο 70,3% το 2008. Από το 2008 και μετά το ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ κατέγραψε πτωτική τάση και διαμορφώθηκε το 2013 στο 68,3%.
Ανοδική τάση κατέγραψαν τα ποσοστά απασχόλησης από το 2008 ως το 2013 μόνο στη Γερμανία (από 74% στο 77,1% ) και στη Μάλτα (από 59,2% στο 64,9%), ενώ σε τέσσερις χώρες (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Αυστρία και Πολωνία) το ποσοστό απασχόλησης παρέμεινε σχετικά σταθερό από το 2008 ως το 2013. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το ποσοστό των απασχολούμενων ηλικίας 20 ως 64 ετών κατέγραψε ανοδική τάση από το 2002 (62,7%) ως το 2008 (66,5%).
Το 2009 το ποσοστό απασχόλησης μειώθηκε στο 65,8% συνεχίζοντας την πτωτική του πορεία ως το 2013 που διαμορφώθηκε στο 53,2%. Αντιθέτως, το ποσοστό των απασχολούμενων ηλικίας 55 ως 64 ετών στην ΕΕ συνέχισε την ανοδική του τάση ακόμα και κατά τη διάρκεια της κρίσης, φτάνοντας το 50,1% το 2013, έναντι 45,4% το 2008 και 38,1% το 2002.
Το ποσοστό απασχόλησης της ίδιας ηλικιακής ομάδας στην Ελλάδα σημείωσε ανοδική τάση από το 2002 (38,9%) ως το 2008 (42,8%), ενώ από το 2008 και μετά κατέγραψε πτωτική πορεία και διαμορφώθηκε το 2013 στο 35,6%. Σημειώνεται ότι ο στόχος της λεγόμενης «στρατηγικής για την Ευρώπη 2020» σε ό,τι αφορά το ποσοστό απασχόλησης είναι 75% για την ΕΕ και 70% για την Ελλάδα ως το 2020.

Ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης ανοιχτός σε 24ώρη βάση για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Σερβία

Image 
Ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης θα παραμείνει από το πρωί της Τρίτης όλο το 24ώρο ανοιχτός, για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας. Καλούνται οι φίλες και οι φίλοι της ομάδας να βοηθήσουν στην καταγραφή, διαλογή και συσκευασία των υλικών.
Τον κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπη με ανθρωπιστική και υλική καταστροφή μεγαλύτερης διάστασης από εκείνη που προκλήθηκε την περίοδο των βομβαρδισμών το 1999 διατρέχει η Σερβία, που πλήττεται από την περασμένη Πέμπτη από εκτεταμένες πλημμύρες. Δεκάδες είναι οι νεκροί και οι αγνοούμενοι και υπάρχουν φόβοι, ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη πιο τραγικός.
Οι «Αλληλέγγυοι» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και Σέρβους συμπολίτες μας, οργάνωσαν στο χώρο του «Κοινωνικού Ιατρείου, σταθμό συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας και καλούν όλους τους πολίτες της Πιερίας να βοηθήσουν στη συγκέντρωση, συσκευασία και μεταφορά: στρωμάτων, κλινοσκεπασμάτων, ρουχισμού παντός είδους, φαρμάκων και τροφίμων. Όπως επίσης γαλότσες, κάλτσες, φακοί με μπαταρίες, Asepsol 5P, πάνες, χαρτοπετσέτες, οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες.
Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, καλούνται σήμερα Τρίτη 20 Μαΐου 2014, από τις 12:00 το μεσημέρι να βρίσκονται στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, οδός Φλέμινγκ 8 (δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων), όπου θα αρχίσει η συσκευασία των υλικών. Ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης θα παραμείνει ανοιχτός σε 24ώρη βάση για τη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η μεταφορά των υλικών στη Σερβία (Ομπρένοβατς, 30 χιλ. δυτικά του Βελιγραδίου) θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 με οχήματα των «Γιατρών του Κόσμου» τα οποία θα συνοδεύονται από μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.


--
Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΡΙΤΟΓΛΟΥ


Ο Διευθυντής ΠΕ Πιερίας και οι συνεργάτες του συγχαίρουν τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την επανεκλογή του στη διοίκηση του Δήμου Κατερίνης καθώς και όλους τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους που θα στελεχώσουν το Δήμο από όλους τους συνδυασμούς που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.

Πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί η εποικοδομητική συνεργασία μας στα θέματα παιδείας προς όφελος των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων του Δήμου Κατερίνης.

                                  
                                                                      O Διευθυντής Π.Ε. Πιερίας
                                                                    Κρίτογλου Αστέριος

Ράδιο Αρβύλα: Ο καιρός την επόμενη των Ευροεκλογών! Δείτε το βίντεο και... "λιώστε" στα γέλια!




ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ


Τα καλά της Δυτικής ακτής
Kείμενο: Χρυσάνθη Αγγελοπούλου
Η Bryana Holly είναι Καλιφορνέζα και όπως σωστά μαντέψατε, στον ελεύθερο χρόνο της παίζει βόλεϊ στην ακτή και κάνει σερφ. Eδώ ποζάρει στο φακό του Carlos Nunez για μία φωτογράφιση εσώρουχων. Ασορτί με τους στίχους του τραγουδιού «California gurls» της Katy Perry: «Είμαστε αξέχαστες/ Daisy Dukes/ μπικίνι/ ηλιοκαμένο δέρμα/ τόσο καυτές που θα λιώσουμε την γρανίτα σας».
  • Τα καλά της Δυτικής ακτής

Tα λέμε...

Δώστε στον Σταύρο την... παρθενιά σας! To γερμανοτσογλάνι, το χανουμάκι των νταβατζήδων δημοσίων έργων χωρίς όρια...

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Πώς, άραγε, μπορεί να είναι η «πρώτη φορά» μιας γυναίκας; Ποιος – και δη άνδρας – και με πόση ακρίβεια μπορεί να το περιγράψει; Δύσκολο; Ακατόρθωτο; Όχι, αν είσαι ο... Σταύρος!
Ποιος Σταύρος; Μα, φυσικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο ιδρυτής και αρχηγός του Ποταμιού, του σχήματος που έρχεται να «ανανεώσει» την Κεντροαριστερά και το πολιτικό σύστημα. Ο άνθρωπος που θέλει να υποκαταστήσει και να αντικαταστήσει την Κεντροαριστερά, την Αριστερά, την Κεντροδεξιά και ό,τι άλλο βρεθεί στο διάβα του.
Ο άνθρωπος που...
διεκδικεί διψήφιο ποσοστό στην ψηφοφορία για την Ευρωβουλή, ο άνθρωπος που θέλει να αποτελέσει τον εγγυητή της ύπαρξης όχι μόνο σταθερών κυβερνήσεων, αλλά και πλειοψηφιών επιπέδου 51% και άνω, αυτός που φιλοδοξεί να μπολιάσει την πολιτική με νέες ιδέες, βάζει στον προεκλογικό αγώνα ό,τι πιο παλαιομοδίτικο, ό,τι πιο λαϊκίστικο και σεξιστικό θα μπορούσε να εμπνευστεί – για την ακρίβεια να... αντιγράψει, διότι ακόμη και ο πιο φθηνός λαϊκισμός απαιτεί να έχεις έμπνευση.
Ο λόγος για το προεκλογικό του σποτ – εν όψει ευρωεκλογών – με τίτλο «Η πρώτη της φορά».
«Πρωταγωνίστρια» του βίντεο είναι μια νεαρή, η οποία... εκμυστηρεύεται στο κοινό εκείνο που αποτελεί τον κύριο – κατά τα φαινόμενα – εκλογικό στόχο του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ποταμιού του:
«Δεν το έχω κάνει ποτέ. Ξέρω πως η πρώτη φορά είναι πολύ σημαντική. Δεν πρέπει να είναι με τον οποιονδήποτε, οι συνέπειες είναι μεγάλες. Πρέπει να είναι μοναδική. Αξέχαστη. Πρέπει να είναι με κάποιον που τον εμπιστεύεσαι. Που μαζί του νιώθεις οικειότητα και ασφάλεια. Που δεν θα σε προδώσει την επόμενη μέρα».Πρόκειται, άλλωστε για εκείνη τη στιγμή που «από κορίτσι γίνεσαι γυναίκα».



Η θέαση του «διαφημιστικού» βίντεο, μοιραία, γεννά απορίες σε κάθε γυναίκα – αλλά και κάθε άνδρα:

● Τι διαφορά έχει αν η «εξομολόγηση» μιλάει για σεξ ή για ψήφο;

● Τι σημασία έχει αν η ανασφάλεια μιας νεαρής για την ερωτική της ωρίμανση μπλέκεται... «δημιουργικά» με την ψήφο;

● Με ποιον, λοιπόν, πρέπει να «το κάνεις» πρώτη φορά για να αποφύγεις τις δυσάρεστες συνέπειες;

● Με ποιον πρέπει να «το κάνεις» ώστε η πρώτη φορά να είναι «μοναδική» και να σου μείνει «αξέχαστη»;

● Ποιον εμπιστεύεσαι τόσο, ώστε να «το κάνεις» μαζί του πρώτη φορά, ποιος είναι αυτός που σου προσφέρει «οικειότητα και ασφάλεια»;

● Σε ποιον, τέλος πάντων, πρέπει – για να μην σε προδώσει την επόμενη μέρα – να προσφέρεις την (πολιτική, βεβαίως - βεβαίως)παρθενιά σου;

Σε ποιον άλλο; Στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος άλλωστε υπόσχεται ένα... Ποτάμι (πολιτικής) ολοκλήρωσης.

Θα μπορούσε κάποιος εύκολα να μιλήσει για ψηφοθηρία, για σεξισμό, για χυδαιότητα και για πολλά άλλα. Όμως, την εποχή που το α-πολιτικό lifestyle επελαύνει, που εκπομπές γίνονται κόμματα, πουάδεια σακίδια προσπαθούν να γεμίσουν ψήφους με κάθε μέσο, αυτά μοιάζουν υπερβολικά σοβαρά, αν όχι και πουριτανικά.

Πάντως, από το εν λόγω βίντεο το μόνο που λείπει είναι η κλασική υπόσχεση των κομματαρχών μιας άλλης – πολύ παλιάς – Ελλάδας, αυτής των κινηματογραφικών και πολιτικών Μαυρογυαλούρων: «Και παιδιά θα σας κάνουμε».

Εμείς, ως προνοητικοί άνθρωποι και δημοσιογράφοι, οφείλουμε να παραθέσουμε και την «άλλη» άποψη. Ως εκ τούτου, εκτός από το βίντεο του Σταύρου Θεοδωράκη, παραθέτουμε – καθ’ υπόδειξιν καλού φίλου – και το τραγούδι από το συγκρότημα «Τρύπες» με τίτλο «Η πρώτη φορά», υπενθυμίζοντας τον κεντρικό στίχο: «Πονάει πάντα η πρώτη φορά».

Με το απαραίτητο συμπλήρωμα: «Μα καμιά φορά, πονάει για πάντα η πρώτη φορά»...

Θα τον πιούμε, αλλά θα κάνουμε τον μαλάκα...


Σ. Κεδίκογλου:
"Δεν τίθεται θέμα εθνικών εκλογών, μετά τις ευρωεκλογές"

Μετάφραση:
"Θα τον πιούμε, αλλά θα κάνουμε τον μαλάκα..."

ΕΠΕΙΓΟΝ-ΝΕΑ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ-ΝΕΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ...


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2014... ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ... ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΤΗ...
ΖΩΗ ΜΑΣ...

Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή ο Σάββας Χιονίδης - Καθαρή νίκη με ποσοστό 50,4%

Για ακόμη μια φορά οι πολίτες της Κατερίνης έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Σάββα Χιονίδη παραδίδοντας του το τιμόνι του Δήμου για ακόμη μια πενταετία .
Το προεκλογικό....
πρόγραμμα που παρουσίασε , σε συνέχεια των έργων που ήδη έχουν γίνει μέχρι σήμερα , και σε συνδυασμό με τα ονόματα που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο των «Πολιτών Σε Δράση», ήταν όπως φαίνεται η συνταγή που τον οδήγησε σε καθαρή νίκη –με μεγάλη διαφορά- και ποσοστό 50,4% από την πρώτη Κυριακή.  
Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δήμους το θρίλερ των εκλογών στην Κατερίνη τελείωσε σχετικά νωρίς. Τα μηνύματα που κατέφθαναν εξ αρχής από τα διάφορα εκλογικά τμήματα ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξα με τα αποτελέσματα της κάλπης να το επιβεβαιώνουν λίγο αργότερα.
Συγκεκριμένα ο Σάββας Χιονίδης και οι «Πολίτες Σε Δράση» λαμβάνουν ποσοστό 50,4%.
Ακολουθεί ο Χρήστος Γιαννούλης με τον «Άλλο Δρόμο» με ποσοστό 27,48%.
Τρίτος στη σειρά είναι ο Νίκος Μακρίδης και η «Νέα Εποχή» με ποσοστό 16,06% ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση»του Μπάμπη Παπαδόπουλο συγκεντρώνει ποσοστό 6,14 %. 
http://www.katerini-news.gr

Ποιοι είναι οι 300.000 Ελληνες που θα κάνουν φθηνές διακοπές


Ποιοι είναι οι 300.000 Ελληνες που θα κάνουν φθηνές διακοπές
Επιδοτούμενες διακοπές (από 1 έως 5 διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα της χώρας) θα προσφέρουν σε τουλάχιστον 300.000 άτομα φέτος ο ΟΑΕΔ και ο ΟΓΑ “τονώνοντας” τον εσωτερικό τουρισμό και τα εισοδήματα των δικαιούχων.
Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση δόθηκε χθες το “πράσινο φως” στο διοικητή του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου να προκηρύξει νέο πρόγραμμα επιδοτούμενων διακοπών με το σύστημα των “κοινωνικών επιταγών” για 120.000 εργαζόμενους και ανέργους, από την 1η Αυγούστου του 2014 έως τις 30 Ιουνίου του 2015 .
Το νέο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 10 εκατ ευρώ, θα εφαρμοστεί σε συνέχεια αντίστοιχου προγράμματος το οποίο ισχύει για 110.000 δικαιούχους με ημερομηνία λήξης έως τις 31 Ιουλίου, φέτος. Ο ΟΑΕΔ με προκήρυξη που θα εκδώσει μέσα στις επόμενες ημέρες θα καλέσει τους ενδιαφερόμενους - κοινωνικούς τουρίστες και ιδιοκτήτες καταλυμάτων - να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής. Η προκήρυξη θα καθορίζει το ύψος της αξίας της επιταγής - επιδότησης (φέτος ήταν από 13 ευρώ – 22 ευρώ την ημέρα, ανάλογα με τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος) καθώς και τα μόρια για την επιλογή των δικαιούχων (το ισχύον πρόγραμμα δίνει έως 30 μόρια σε δικαιούχους με εισόδημα έως 12.000 ευρώ, 20 μόρια για εισόδημα από 12.001 ευρώ – 20.000 ευρώ και 10 μόρια για εισόδημα από 20.001 ευρώ – 30.000 ευρώ). Πρόσθετα μόρια θα δίνουν ο αριθμός των ανήλικων τέκνων, ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας και ο αριθμός ημερών ασφάλισης ενώ θα ισχύει προσαύξηση μορίων κατά 50% για τα άτομα με αναπηρία 50% και πάνω. Στο πρόγραμμα δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι είχαν λάβει φέτος κοινωνικές επιταγές (με εξαίρεση τα άτομα με αναπηρία).
Ο ΟΓΑ
Δεύτερο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών για 180.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ θα τεθεί, παράλληλα, σε εφαρμογή. Την ερχόμενη Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας και ο διοικητής του ΟΓΑ Ξ. Βεργίνης ανακοινώνουν την έναρξη των προγραμμάτων της “Αγροτικής Εστίας” που προβλέπουν επιδότηση διακοπών για 115.000, ιαματικό τουρισμό για 15.000 και εκδρομές για άλλους 50.000.


Εξαφάνισε τους ανεπιθύμητους από το Facebook εύκολα κι απλά με το Duster

unfriend-duster-efarmogi-570
Όταν έκανες την πρώτη σου εγγραφή στο Facebook ήσουν τόσο ενθουσιασμένος που είχες πάρει σβάρνα κόσμο και ντουνιά και έκανες add. Πρώτα οι συμμαθητές σου ή συνάδελφοι σου, μετά οι συγγενείς, ύστερα οι γείτονες, μετά άλλοι γνωστοί και μετά γνωστοί γνωστών.
Τώρα όμως που έφτασες τους 2.000 φίλους και από αυτούς ξέρεις καλά μόλις τους 100 και μιλάς μόλις με τους 20 εξ αυτών, και δεδομένου ότι ο ενθουσιασμός σου έχει φύγει και ωριμάζεις, θες να πάρεις μια σκούπα και να σουτάρεις αρκετούς. Ενώ κάποιους άλλους θες να τους δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία γι΄αυτό τους κάνεις απλώς hide. Όμως αυτό είναι αρκετά χρονοβόρο και βαριέσαι τόσο που τελικά κρατάς πολλούς άσχετους και ίσως επικίνδυνους.
Όχι πια. Με το Duster την εφαρμογή που προορίζεται αποκλειστικά για το Facebook, μπορείς να σβήσεις όσους δεν θες. Για την ακρίβεια όχι μόνο αυτούς, αλλά και όσους δεν έχεις σχολιάσει ποτέ ανάρτηση ή φωτογραφία το τελευταίο δίμηνο, ούτε έχεις μιλήσει στο chat και γενικώς με όλους όσους δεν υπάρχει ένα ίχνος interaction. Η εφαρμογή που δημιούργησαν ο Κάρτερ Γουίτλι και ο Αντλάι Γκόρντον, δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, λειτουργεί ως εξής: σου εμφανίζει όλους αυτούς που δεν είχες επαφή εσχάτως και σου δίνει είτε την επιλογή του hide είτε του dust.
duster
Φυσικά, χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί μέσα σε αυτούς να υπάρχουν κάποιοι που δεν θες να τους σβήσεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις- π.χ. μια ωραία κοπέλα που μπορεί να προκύψει κάτι ή έναν παλιό συνάδελφο που τώρα που έμεινες άνεργος μπορεί να σου προσφέρει δουλειά- και κάποιοι που θες απλώς να τους παρακολουθείς είτε γιατί είσαι περίεργος είτε γιατί σε διασκεδάζουν όσα γράφουν.
Βέβαια, να είσαι προετοιμασμένος για τη στιγμή που θα σε ρουφήξει εσένα η σκούπα..

3 Βίντεο από την "Ελληνοφρένεια"




Τρία βιντεάκια απ’ την σημερινή τηλεοπτική εκπομπή της «Ελληνοφρένειας». Στο πρώτο παρακολουθούμε τον Μπαλούρδου, σε μεγάλα κέφια να σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τα αποτελέσματα των χθεσινών αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στο δεύτερο βίντεο και αφού αυτές τις μέρες κατακλυστήκαμε από διαφημιστικά τηλεοπτικά μηνύματα των πολιτικών κομμάτων βλέπουμε το διαφημιστικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας όπως...

πραγματικά θα έπρεπε να είναι.
  

Στο επόμενο βίντεο παρακολουθούμε τον αγαπημένο των σατιρικών τηλεοπτικών εκπομπών υπουργό-τηλέμπορα σε κάποιες απ’ τις συνηθισμένες του τηλεοπτικές παρουσίες.

Φορο-καταιγίδα 10 δισ. ευρώ μετά τις εκλογές


Πέντε φορολογικά ραβασάκια ύψους άνω των 10 δισ. ευρώ θα λάβουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του έτους.

Οι δυσβάσταχτες υποχρεώσεις της εφορίας αρχίζουν από τον Ιούνιο και αφορούν τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ενώ αμέσως μετά θα καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. 

Εκτός από τους φόρους οι φορολογούμενοι φυσικά και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τις νέες φορολογικές διαδικασίες τόσο για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις όσο και για τον νέο τρόπο...
απόδοσης του ΦΠΑ.

α). Φόρος Εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους μέχρι την 30η Ιουνίου 2014. Εφόσον προκύπτει φόρος, αυτός θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις. Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί μέχρι 31/7/2014, η δεύτερη μέχρι 30/9/2014 και η τρίτη δόση μέχρι 30/11/2014. Μαζί με τον φόρο εισοδήματος θα καταβληθούν, η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος. Όσοι δεν πληρώσουν τους φόρους που προκύπτουν στις ανωτέρω προθεσμίες, θα κληθούν να καταβάλουν τα νέα πρόστιμα που προβλέπουν τόκο 8,75% (ετήσιο). Αν καθυστερήσουν για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών θα πληρώσουν και πρόστιμο 10% επί του αρχικού κεφαλαίου.

β). Φόρος Πολυτελείας. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, τις πισίνες και τα αεροσκάφη θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ με έκπτωση 1,5%.

γ). Τέλη Κυκλοφορίας. Όπως κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του έτους θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας.

δ). Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων.Τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων σε πέντε εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση θα καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου και οι υπόλοιπες στους μήνες που ακολουθούν, ενώ η τελευταία θα καταβληθεί την 31η Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι με τον νέο φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων φορολογούνται για πρώτη φορά τα αγροτεμάχια, οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι, ενώ αντίθετα απαλλάσσονται τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα (αποθήκες, μαντριά κ.λπ.). Ωστόσο, ο ενιαίος φόρος περιλαμβάνει μειώσεις για όσους έχουν στην κατοχή τους μόνο ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα σε σχέση με τους φόρους που πλήρωναν τα τελευταία τρία χρόνια. Από την άλλη όσοι έχουν στην κατοχή τους έστω και ένα αγροτεμάχιο θα επιβαρυνθούν καταβάλλοντας περισσότερους φόρους στο ελληνικό Δημόσιο.

ε). Συμπληρωματικός Φόρος Ακινήτων. Στο ίδιο εκκαθαριστικό με τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων θα περιλαμβάνεται και το ποσό του συμπληρωματικού φόρου. Ο συμπληρωματικός φόρος θα επιβάλλεται στο σύνολο της αξίας των κτισμάτων και των οικοπέδων εντός σχεδίου ή οικισμών που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα, με αφορολόγητο όριο και προοδευτική φορολογική κλίμακα. Το αφορολόγητο όριο ανέρχεται σε 300.000 ευρώ. Οι συντελεστές του συμπληρωματικού φόρου θα ξεκινούν από 0,1% για ακίνητες περιουσίες συνολικής αξίας πάνω από το αφορολόγητο όριο των 300.000 ευρώ και θα φθάνουν το 1% για περιουσίες αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ

Από alterthess