ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Φάτε τώρα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., τόσο απλά!

Φοβηθήκαμε μη χάσουμε μεροκάματα από τις απεργίες και χάσαμε τις δουλειές μας...
Φοβηθήκαμε τους μετανάστες και γίνανε μετανάστες τα παιδιά μας...
Φοβηθήκαμε μη και χρεοκοπήσουν οι τράπεζες κι αυτές μας παίρνουν τώρα τα σπίτια...

Φοβηθήκαμε μη χάσουμε τις καταθέσεις μας και  μείναμε ταπί...
Φοβηθήκαμε μη χάσουμε τις επιδοτήσεις και μας παίρνουν τα χωράφια...
Φοβηθήκαμε μη χάσουμε τις συντάξεις και δεν έχουμε να πάρουμε ούτε για τα φάρμακά μας...
Φοβηθήκαμε το δελτίο στα καύσιμα και μείναμε χωρίς θέρμανση και παραδώσαμε μαζικά τις πινακίδες των αυτοκινήτων...
Φοβηθήκαμε τη φτώχεια και την εξαθλίωση και κόσμος τρέφεται από τα συσσίτια και τα σκουπίδια...
Φοβηθήκαμε μη καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και μέσω του PSI φάγανε όλα τα αποθεματικά τους...
Φοβηθήκαμε μη τυχόν και επηρεαστεί η αγορά από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και γεμίσαμε λουκέτα σε όλη την Ελλάδα...
Φοβηθήκαμε να τα βάλουμε με την κυβέρνηση και μισήσαμε τον δημόσιο υπάλληλο,τον άστεγο, τον ζητιάνο...
Φοβηθήκαμε να διεκδικήσουμε από τον εργοδότη μας και ενοχλούμαστε από όποιον τολμά να αντιστέκεται ακόμη...
Φοβηθήκαμε την προπαγάνδα του ΜEGA και του ΣΚΑΙ και κλείσαμε μέχρι και την ΕΡΤ!
Φοβηθήκαμε τη ζωή μας χωρίς ευρώ κι ευρώ στην τσέπη μας δεν έχουμε!
Φοβηθήκαμε μήπως πεθάνουμε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυξήθηκε για πρώτη φορά η βρεφική και παιδική θνησιμότητα, ενώ μειώθηκε το προσδόκιμο επιβίωσης!
Φοβηθήκαμε να ονειρευτούμε τη ζωή μας καλύτερη κι έγινε η πραγματικότητά μας εφιάλτης...

Πηγή "Το Λημέρι"

Λίγο πριν την κάλπη... Ή τώρα ή ποτέ

Το τελευταίο που θα πω ως την Κυριακή και απευθυνόμενος προς όλους, είναι:

Σκεφτείτε τι θα έρθει από Δευτέρα αν δεν διώξετε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Σκεφτείτε το εκκαθαριστικό της εφορίας, τον λογαριασμό της ΔΕΗ, το χαρτί της απόλυσης, το εισιτήριο της ξενιτιάς, το άδειο ψυγείο, το παιδί σας που πεινάει.
Θυμηθείτε τι έχουν ήδη νομοθετήσει και τι άλλο θέλουν να νομοθετήσουν.
Σκεφτείτε τους φόρους που σας περιμένουν, την σφαγή των μισθών και των συντάξεων σας, την ανεργία που έχει πνίξει εσάς και τα παιδιά σας, την ξενιτιά, την εξαθλίωση.
Σκεφτείτε το οκτάωρο που δουλεύετε σαν σκυλιά για 400 ευρώ.
Σκεφτείτε τα τεράστια ποσά που τζάμπα πληρώνετε στα ασφαλιστικά ταμεία (καλύπτοντας τα κλεμμένα 30 ετών) κι από την άλλη παρακαλάτε να μην αρρωστήσετε γιατί σε τίποτα πλέον δεν σας καλύπτουν.
Αναλογιστείτε τις εφιαλτικές στιγμές που έχετε ζήσει από το 2010 έως σήμερα ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ότι θα ζήσετε πολλές ακόμα σαν κι αυτές, αν δεν τους διώξετε.

Η οικονομική κρίση δεν έχει τελειώσει, τίποτα δεν έχει τελειώσει, η εξαθλίωση που περιμένει τον Έλληνα έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Εγώ θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή (υπερήφανα!), αλλά άσχετα του τι θα ψηφίσει ο καθένας, αυτό που προέχει είναι να καταστραφεί το σάπιο σύστημα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΝΕΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ (τουλάχιστον) ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.

Οι βολεμένοι της Εκάλης και του Κολωνακίου, οι διαπλεκόμενοι εργολάβοι, οι αετονύχηδες, οι μαυραγορίτες, θα αντέξουν και γι΄αυτό και ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Εμείς, οι φτωχοί και οι μεσαίοι, πόσο ακόμα θα αντέξουμε;

Καλό βόλι την Κυριακή.

Αναγνώστης


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz32dv4dYOv

Στο 14,5% η ΝΔ, στο 3,8% η Ελιά. ΜΠΑΜ με το ΕΠΑΜ! Δείτε που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ιδού οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις-σοκ!

Στο 14,5% η ΝΔ, στο 3,8% η Ελιά. ΜΠΑΜ με το ΕΠΑΜ! Δείτε που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ιδού οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις-σοκ!

Όσο κι αν τα παπαγαλάκια των εταιριών δημοσκοπήσεων- τα οποία θα πρέπει να καθήσουν στο σκαμνί για επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης- επιμένουν να παρουσιάζουν τις ευρωεκλογές σαν ντέρμπυ, οι δημοσκοπήσεις που έχει στο συρτάρι του ο ολιγάρχης είναι σοκαριστικές.

Ο ίδιος που ενδιαφέρεται σφόδρα για την περιφέρεια της Αθήνας διαπιστώνει ότι η Ρένα Δούρου καλπάζει και η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας θα πέσει στα χέρια της Κουμουνδούρου.

Αυτά όμως που είναι σοκαριστικά για τον ίδιο είναι τα ποσοστά που παίρνουν η ΝΔ και η ΕΛΙΑ στις ευρωεκλογές!
Η ΝΔ είναι στο 14,5% και η ΕΛΙΑ στο 3,8% με πτωτική τάση. Μιλάμε για Ολοκαύτωμα. Μάλιστα το Ποτάμι εμφανίζεται να κατασπαράζει τα ποσοστά της πασοκοελιάς!!!

Η πραγματική μεγάλη έκπληξη των εκλογών είναι το ΕΠΑΜ του Καζάκη στο 4,7% και οι Γέφυρες των Σκυλακάκη-Τζήμερου στο 3,5%.
Eίναι η γνώση αυτών των δημοσκοπήσεων-κι όχι τα πέτσινα gallop που βγάζουν οι δημοσκόποι της συμφοράς- που έχει μετατρέψει τον Βενιζέλο σε πολιτικό ράκος που δηλώνει πανικόβλητος: «Αυτό, αν είναι η πραγματική βούληση του κόσμου, δεν οδηγεί πουθενά. Οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο. Η χώρα αυτή τη στιγμή καταστρέφεται πολιτικά. Δεν έχει πλαίσιο αναφοράς. Οδηγούμαστε σε διλήμματα τεράστια»
Είναι ακριβώς αυτές οι δημοσκοπήσεις που κάνουν τον Σαμαρά να κρύβεται και να αποφεύγει τo debate τρέμοντας στην ιδέα ότι τα ποσοστά της ΝΔ μπορεί να είναι μονοψήφια.

Αναλυτικά οι πραγματικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις>
ΣΥΡΙΖΑ 32%
ΝΔ 14,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 13,5%
ΠΟΤΑΜΙ 13%
ΕΛΙΑ 3,8%
ΕΠΑΜ 4,7%
ΓΕΦΥΡΕΣ 3,5%
kourdistoportocali.com


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz32duhcIoz

ΟΥΣΤ - Η Κραυγή της Ελλάδας

Ν.Δ!...πέφτει σιγά σιγά στο λάκκο που της σκάβει ο βαψομαλλίας και η παρέα του!

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές ακούγαμε στα διάφορα κανάλια τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη να καταγγέλλει τον κ. Σαμαρά ότι τον ξεγέλασε για το χρίσμα του κόμματος ως προς την διεκδίκηση της Δημαρχίας της Αθήνας αφού τελικά την ανέθεσε στον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο.
Μάλιστα στην προσπάθεια του Μαξίμου να αποσυρθεί του  έταξαν ακόμα και υπουργοποίηση κάτι το οποίο δεν αποδέχτηκε.
Επίσης ο κ. Κακλαμάνης έλεγε ότι...
όλη αυτή η δόλια μεθόδευση του Πρωθυπουργού δηλ. να προκαλέσει την εκλογική αναμέτρηση μεταξύ δύο πρωτοκλασάτων στελεχών της Ν.Δ είχε απώτερο σκοπό την στήριξη του κ. Καμίνη αλλά κυρίως αυτή του κ. Βενιζέλου ο οποίος όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό απειλούσε ότι θα αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση αν δεν έχει διψήφια ποσοστά η Ελιά.
Να σας πω την αλήθεια προσωπικά όλα αυτά τα θεωρούσα υπερβολικά και αποτέλεσμα πικρίας του κ. Κακλαμάνη μέχρι την επόμενη ημέρα των εκλογών όπου επαληθεύτηκαν οι καταγγελίες του αφού όπως είναι γνωστό για πρώτη φορά μετά το 1974 δεν υπάρχει υποψήφιος της Ν.Δ στο δεύτερο γύρο η οποία μάλιστα υποστηρίζει επίσημα τον κ. Καμίνη.
Κάτι ανάλογο έγινε και στην περιφέρεια Αττικής όπου τελευταία στιγμή έδωσαν το χρίσμα στο κ. Κουμουτσάκο ο οποίος όπως ήταν αναμενόμενο λόγω χρόνου δεν πρόλαβε να τερματίσει στην μία από τις δύο πρώτες θέσεις.
Φυσικά εκ των υστέρων και ο κ. Σπηλιωτόπουλος αλλά και ο κ. Κουμουτσάκος κατάλαβαν και αυτοί το εις βάρος τους παιχνίδι και τώρα αρχίζουν να καταγγέλλουν τον κ. Σαμαρά και το περιβάλλον του.
Επίσης πριν λίγες ώρες ο πρώην υποψήφιος περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας (παλιό και σημαντικό στέλεχος της παράταξης το οποίο ο κ. Σαμαράς "πούλησε" προς χάριν του υιού της Ντόρας κ. Κώστα Μπακογιάννη) κ. Θανάσης Γιαννόπουλος δήλωσε «Δεν μπορώ όμως να θεωρούμαι πολιτικό παρακολούθημα αυτής της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά και της παρέας του».
Φίλες/οι το συμπέρασμα από όλα αυτά συν την άθλια πολιτική τους είναι ότι όλοι αυτοί οι κύριοι είναι ραδιούργοι, ψεύτες και αδίστακτοι και έχουν βαλθεί (μπορεί και με εντολές) να μετατρέψουν την παλαιά κραταιά Καραμανλική παράταξη σε ένα από-κόμμα τύπου ΠΟΛ.ΑΝ.
Όμως είναι απορίας άξιο πως τα πραγματικά Νεοδημοκρατικά στελέχη επιτρέπουν στον πρώην αποστάτη και υβριστή του κόμματος τους να το οδηγεί σιγά σιγά στην ανυποληψία και στην τελική του ... εξαφάνιση.
Υποσημείωση
Είναι αυτονόητο ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε πλέον να εμπιστευθούμε τα λόγια και τις υποσχέσεις ανθρώπων οι οποίοι εκτός του ότι μας κορόιδεψαν κατ' επανάληψη δεν διστάζουν να παίζουν βρώμικα παιχνίδια ακόμη και εις βάρος των δικών τους στελεχών.
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός, μοντάζ Γρέκι

Αυτοί σαν πρωθυπουργοί κάνουν το χρέος τους…

Θα ψηφίσουμε ή θα γ@μήσ⓪υμ€ την Κυριακή;

Διαφημιστικά και τα άλλα κόμματα για την «Πρώτη φορά»! 

Σάλος με την «Πρώτη φορά», το διαφημιστικό για το Ποτάμι, που κατηγορήθηκε από σεξιστικό μέχρι και πορνογράφημα. Ο Θεοδωράκης μπροστά στις αντιδράσεις το άλλαξε και έγινε πιο λάιτ.

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «Πρώτη φορά βάζω υποψήφιος. Θέλω να πετύχω τη διείσδυση στα άλλα κόμματα. Πρώτη φορά το Ποτάμι. Χάνει την παρθενιά του. Αχχχχχχχχ!».

Είδαν ότι συζητείται πολύ αυτό το διαφημιστικό οι άλλοι αρχηγοί και έκαναν και αυτοί σποτάκια...
με σλόγκαν την «Πρώτη φορά».

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πρώτη φορά που θα είμαι πρωθυπουργός. Καυ@ώνω μόνο με την ιδέα. Θέλω να ολοκληρώσω. Αυτό που ξεκίνησα το 2012. Χώστε το απλώς. Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη σχισμή. Χύνω δάκρυα χαράς για αυτό το κολπικό και καλπικό ενδεχόμενο.

Βάλτε το στο στόμα και σαλιώστε το. Το ψηφοδέλτιο. Αχχχχχχχ!».

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:
 «Πρώτη φορά φοβάμαι ότι θα μας πηδήξουν τόσο στις εκλογές. Πρώτη φορά το κάνει η Ελιά και φοβάμαι ότι αντί να καρφωθούμε πάνω από 10%, μήπως μας καρφωθεί τίποτα αλλού. Το μόνο που δεν θα είναι πρώτη φορά θα είναι ο Κατακλυσμός του κόσμου που θα γίνει στις 26 Μαΐου για δεύτερη φορά. Πάρτε με τηλέφωνο, τα κάνω όλα, 090 098 743 69 69 και στο σάιτ μας elia.protifora.gr. Αχχχχχχχ!!»

ΣΑΜΑΡΑΣ: «Φοβάμαι όχι ότι είναι πρώτη φορά, αλλά η τελευταία μου φορά που βάζω σε εκλογές ως πρωθυπουργός. Μάλλον θα συμβεί στις εκλογές το “σκίσε με να αλλάξω ράφτη”. Γι' αυτό όχι χαλαρή ψήφο ούτε μελάτη. Σκληρή ψήφος. Σίδερο. Ντούρασελ. Να τσούξει και να ξεσκίσει τον Τσίπρα. Αυτός έβαλε υποψηφιότητα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εγώ θα βάλω υποψηφιότητα για τον Οργασμό Ηνωμένων Εθνών. Αχχχχχχχ!».

ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: «Η γράνα διά πρώτην φοράν, τουτέστιν όπως έλεγε ο Θουκυδίδης εις το Κάμαν Σούτραν, ότι ο Στρατηγός Ανεμος σκίσειν και ξεσκίσειν το πολιτικόν κατεστημένον με την πρώτην φοράν, αναφερόμενος ότι ο Πολύδωρας είναι τουτέστιν εις τα πόδια γρήγορος. Πάρε, μωρή άρρωστη πολιτική, την γράναν. Τραβάς την κουρτίναν, ψηφοφόρε, και τη νιώθεις. Αχχχχχχχχχχ»!

N. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: «Διά πρώτην φοράν εις τον κόσμον, προβάλλεται διαφήμισις, ενώ ο διαφημιζόμενος ευρίσκεται εις την μπουζούν. Αχχχχχχχ!».

ΗΛ. ΨΙΝΑΚΗΣ: «Ελα μωρή κουλές, γιατί βογκάτε όλες; Θα ψηφίσουμε ή θα γ@μήσ⓪υμ€ την Κυριακή, βρε τρελιάρες».

Οι γριές και τα σταθερά φταίνε για τις δημοσκοπήσεις

Την Κυριακή θα 'χουμε ντέρμπι. Ποιο από τις δημοσκοπήσεις και τα έξιτ πολ θα πέσει περισσότερο έξω.

Οι πληροφορίες ότι δεν θα γίνουν έξιτ πολ είναι ανακριβέστατες γιατί κανένας δεν θέλει να χαθεί αυτή η κωμωδία.

Το κακό με τα έξιτ πολ έγινε, γιατί όταν έβγαιναν οι ψηφοφόροι από τα εκλογικά τμήματα δήλωναν αναποφάσιστοι.

Πολλοί λυπούνται για τις αλλού 'ντ' αλλού δημοσκοπήσεις και τα έξιτ πολ γιατί έχουμε τόση ανεργία. Δεν χρειαζόμαστε άλλους ανέργους και από τις εταιρείες αυτές.

Χειρότερα όμως από τις δημοσκοπήσεις είναι τα τελικά αποτελέσματα που βγάζουμε. Θα ψηφίσουμε σωστά σε κάποιες εκλογές μόνο αν διεξάγονται από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου.

Την Κυριακή πάντως οι εκλογές θα γίνουν κανονικά από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, οπότε υπάρχει αμφιβολία για την ορθή κρίση.

Γίνονται έρευνες τι πήγε λάθος και έκαναν λάθος οι δημοσκοπήσεις. Βρέθηκε ότι φταίει που τα γκάλοπ πρέπει να γίνονται μόνο μέσω σταθερών τηλεφώνων. Στα σταθερά απαντούν όμως μόνο γριές και γέροι, που έχουν πάθει Αλτσχάιμερ και δεν ξέρουν τι απαντάνε και το φορτώνονται οι δημοσκόποι.

Συνελήφθη ο Σαμαράς μετά την ομιλία!

Συνελήφθη ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τη χθεσινή μνημειώδη, αλλά λίγο αλλοπρόσαλλη ομιλία του στο Μουσείο Μπενάκη.

Η ομιλία έγινε στο Μουσείο Μπενάκη, γιατί θα τη θυμόμαστε για πάντα και θα τη βάλουμε στο μουσείο.

Η σύλληψη έγινε από ανθρώπους που φορούσαν λευκές μπλούζες.

Είχε προηγηθεί έκτακτη σύσκεψη κορυφαίων ιατρών που από την αρχή κιόλας της ομιλίας κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Διαψεύδεται όμως και είναι εντελώς λάθος οι πληροφορίες του Διαδικτύου ότι οι νοσοκόμοι είχαν πάρει μαζί τους και ζουρλομανδύα.

Από την ομιλία Σαμαρά αυτοκτόνησαν με τη σειρά οι διάσημοι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας: Ντάγκλας Ανταμς, Αρθουρ Κλαρκ, Χ. Τζ. Γουέλς, Ιούλιος Βερν.

Δεν έχει νόημα να σας πω τι ειπώθηκε στην ομιλία, γιατί δεν κατάλαβα τίποτα.

Το μόνο που συγκράτησα είναι ότι ο ΦΠΑ θα μειωθεί στο 12%, γιατί τόσο θα είναι το ποσοστό της Ν.Δ. στις εκλογές.

Κάτι επίσης που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι τόνισε πως θα γίνουμε Φινλανδία και θα παράγουμε Nokia. Αυτό όμως κατά την ταπεινή μου άποψη δεν έπρεπε να το πει, γιατί οι Ελληνες ως γνωστόν προτιμούν τα iPhone.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έγιναν χιλιάδες τηλεφωνήματα από τηλεθεατές σε ηλεκτρονικούς γιατί πίστευαν ότι οι τηλεοράσεις τους είχαν πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά, αφού όλες έδειχναν το ίδιο πρόγραμμα.

Η ομιλία συγκέντρωσε ποσοστό τηλεθέασης 100% κι έσπασε έτσι το ρεκόρ του Βορειοκορεάτη προέδρου Κιμ Γιαν Γιονγκ με τηλεθέαση 99,95.

Ο μόνος που δεν παρακολούθησε την ομιλία ήταν ο Κώστας Καραμανλής. Για το γιατί οι πληροφορίες διχάζονται. Ή έπαιζε πλεϊστέισιον ή έβλεπε ντιβιντί επιστημονικής φαντασίας.

Twitter παίδες Ελλήνων

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ #ekloges2014: Το αναπτυξιακό σχέδιο που ανακοίνωσα στο Μουσείο Μπενάκη έχει βάθος 7ετίας. Το ξαναλέω, «7ετίας».

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ #ekloges2014: Πότε θα τελειώσουν επιτέλους αυτές οι εκλογές; Εχει να με δει ο ήλιος ένα μήνα, για να μη με δουν οι ψηφοφόροι, με θυμηθούν και τρομάξουν.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ #ekloges2014: Επικηρύσσω τον Γιάννη Στουρνάρα με 4 εκατομμύρια ευρώ, για όποιον βρει πού κρύβεται ο δραπέτης.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ #ekloges2014: Καλά, είμαι φοβερός. Πώς το σκέφτηκα αυτό με το «Ντιρλαντά» στη διαφήμιση;

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ #ekloges2014: Το ΠΑΣΟΚ τάιζε δημοσκόπους. Μαζί τα φάγανε οι δημοσκόποι.

Γ. ΜΩΡΑΛΗΣ #ekloges2014: Δεν είναι μόνο Ρέιντζερ ο Μιχαλολιάκος, αλλά και Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς.

Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ #ekloges2014: Κινδυνεύει η ζωή μου, αλλά πιο πολύ κινδυνεύω να μην εκλεγώ.

Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ #ekloges2014: Ευτυχώς περνάει ευχάριστα η ώρα μου εδώ μέσα. Βλέπω συνέχεια τη διαφήμισή μου στο Mega.

ΑΠ. ΓΚΛΕΤΣΟΣ #ekloges2014: Γιατί όχι πρωθυπουργός; Και γιατί όχι Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ #ekloges2014: Δεν έκλεψα μόνο το διαφημιστικό «Την πρώτη φορά» από τον Ομπάμα. Στην επόμενη διαφήμιση θα παρουσιαστώ μαύρος.

ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ekloges2014: Η «Πρώτη φορά». Πού να το θυμηθώ; Εχουν περάσει τόσοι αιώνες!

Του Λάκη Μπέλλου από efsyn

Όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά

Γράφει ο Δ. Βουλγαρίδης 

Αφού σε άλλη μία προεκλογική περίοδο προσπάθησαν με απειλές και εκβιασμούς να διατηρηθούν στην εξουσία...

Αφού ισχυρίστηκαν ότι μόνο αυτοί διαθέτουν γνώση, εμπειρία, σοβαρότητα και προπαντός ανιδιοτέλεια, για να σώσουν την Ελλάδα...

Αφού οι «κατ' εξακολούθηση σωτήρες» θέλουν ακόμα μερικές δεκαετίες - για να μας σώσουν - γιατί...
δεν τους έφτασαν τα σαράντα χρόνια που κυβερνούν...

Αφού η κυβέρνηση χρειάζεται σταθερότητα για να συνεχίσει:

• να εκχωρεί δημόσια περιουσία σε κάθε αποικιοκράτη, που βαφτίζει επενδυτή,
• να ξεπουλά γη, υπέδαφος, παραλίες και ότι άλλο βρει μπροστά της,
• να ιδιωτικοποιεί ακόμα και το νερό που πίνουμε,
• να διαλύει τα ασφαλιστικά ταμεία και να λεηλατεί τις ασφαλιστικές εισφορές,
• να κλείνει νοσοκομεία και να διαλύει τη δημόσια ιατρική περίθαλψη,
• να ακριβαίνει τα φάρμακα, να αυξάνει την εισφορά των ασφαλισμένων και παράλληλα να συκοφαντεί τους φαρμακοποιούς ,
• να συκοφαντεί κάθε ομάδα εργαζομένων που τολμά να αντιδράσει,
• να κουρεύει συνεχώς μισθούς και συντάξεις,
• να επιβάλει νέους φόρους και να μονιμοποιεί δήθεν έκτακτα χαράτσια,
• να νομοθετεί υπέρ των τραπεζών και να μεταφέρει τα χρέη τους στο λαό,
• να φέρνει το ένα υφεσιακό μέτρο μετά το άλλο και μετά να μιλά για την καταπολέμηση της ανεργίας,
• να νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου υποβαθμίζοντας κατ΄ εξακολούθηση τη βουλή,
• να εφαρμόζει πολιτική του τύπου «Γιάννη, ξέχνα το»,
• να κρύβει στικάκια στα συρτάρια της,
• να εμπαίζει το λαό, με μικροκομματικές μεθόδους βγαλμένες κατευθείαν από την εποχή του Μαυρογιαλούρου (μια βδομάδα πριν τις εκλογές βρήκαν χρήματα για να μοιράσουν κοινωνικό μέρισμα),
• να κουρελιάζει την αξιοπρέπεια ανθρώπων... να μαζεύονται χιλιάδες για ένα μαρούλι... να ζεσταίνονται με μαγκάλια... να φωτίζονται με κεριά,
• να καλλιεργεί το φόβο και να τρομοκρατεί διαρκώς το λαό,
• να μας ξαναγυρνάει στη δεκαετία του ’50 με ρητορείες περί «κομμουνιστικού κινδύνου» και αριστερών ο οποίοι έχουν σκοπό να καταστρέψουν τη χώρα.

Πράγματι λοιπόν, σ’ αυτές τις εκλογές είναι αναγκαίο να αναγνωρίσουμε όλα αυτά που έχουν κάνει για εμάς και όλοι μαζί την Κυριακή να εκτοξεύσουμε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, όσο πιο ψηλά μπορούμε...

Στο διάστημα και ακόμα πάρα πέρα.

Από kostasxan

Ποιο σενάριο τρέμει ο Σαμαράς την Κυριακή και φέρνει πιο κοντά τη χώρα σε πρόωρες εκλογές

Ποιο σενάριο τρέμει ο Σαμαράς την Κυριακή και φέρνει πιο κοντά τη χώρα σε πρόωρες εκλογές
Για την επόμενη Κυριακή παραπέμπονται τα μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες μέσω της κάλπης.

Η οριστική έκβαση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών κυρίως στην Αττική που ψηφίζει ο μισός πληθυσμός της χώρας και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, θα κρίνουν εάν η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Το σενάριο που θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις έχει σχέση με την επικράτηση της Ρένας Δούρου στην Αττική και μια ήττα της Ν.Δ. με διαφορά άνω τωντριών μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Σε μια τέτοια περίπτωση, το κυβερνών κόμμα και ο πρωθυπουργός θα βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο.

Θα δημιουργηθεί εκ των πραγμάτων μείζον πολιτικό θέμα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να υποστηρίζει ότι υπάρχει αναντιστοιχία Βουλής και λαϊκής βούλησης και θα θέσει θέμα πρόωρων εκλογών.

Ο πρωθυπουργός ίσως θελήσει να ρισκάρει έχοντας ως «όπλο» την επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους, η συζήτηση του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από το ποσοστό που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ), στις ευρωεκλογές.

Εάν το ποσοστό κάτω του 7% που σημαίνει εκλογή ενός ευρωβουλευτή, θα πυροδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις και θα προκαλέσει μείζον θέμα για την κυβέρνηση και εσωκομματικές εξελίξεις.

Εξελίξεις πυροδοτεί και το σενάριο που θέλει το αθροιστικό ποσοστό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να είναι μικρότερο του ΣΥΡΙΖΑ

Το σενάριο είναι δύσκολο να συμβεί, αλλά εάν επιβεβαιωθεί δύσκολα η κυβέρνηση θα μπορέσει να κρατηθεί

Το ερώτημα είναι εάν ο πρωθυπουργός θα θελήσει να προλάβει τις εξελίξεις είτε με άμεση προσφυγή στις κάλπες –τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου-, είτε για το φθινόπωρο.

arouraios.gr

Τσίπρας: «Δημοψήφισμα οι εκλογές… έπρεπε να είχαν φύγει χθες»



Ξεκάθαρος για τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος που έχουν προσλάβει οι ευρωεκλογές εμφανίζεται στην τελευταία του συνέντευξη πριν την κάλπη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Ο ηγέτης της Κουμουνδούρου σημειώνει με νόημα ότι «έπρεπε να είχαν φύγει χθες... Στις 26 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι μαζί, θέλουμε να βάλουμε τέλος στην ανασφάλεια».
Ο κ. Τσίπρας επιτίθεται στον πρωθυπουργό λέγοντας, χαρακτηριστικά, πως «ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του είναι η περιπέτεια της χώρας. Μιλάει για ομαλότητα και είναι η πηγή της ανωμαλίας. Μιλάει για σταθερότητα και εννοεί λιτότητα. Είναι η μόνιμη ανασφάλεια».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες και ειδικά τους νέους να συμμετάσχουν στις εκλογές λέγοντας: «Ζητώ μια Κυριακή, λίγη ώρα από την Κυριακή». Στην ερώτηση εάν θα ζητήσει πρόωρες εκλογές εάν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει: «Ζητήσαμε εκλογές πρώτη φορά όταν αυτή η κυβέρνηση έκανε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει και συνεχίσαμε μέχρι σήμερα να ζητάμε γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση…». Και τονίζει: «Μας νοιάζει να βγει το πιο ηχηρό μήνυμα από την κάλπη».
Ο κ. Τσίπρας, δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει και σημειώνει: «Έχουμε και το πρόγραμμα και τα πρόσωπα». Στην ερώτηση, με ποιες δυνάμεις θα συμμαχήσει για να κάνει κυβέρνηση αφού υπάρχουν δυσκολίες με τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, λέει ότι «δεν είναι στατικό το πολιτικό σκηνικό. Κανείς δεν πιστεύει ότι αύριο θα είναι η ίδια δύναμη και οι συσχετισμοί στην πολιτική σκηνή. Εμείς δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς. Ο λαϊκός παράγοντας και οι κοινωνικές διεργασίες είναι οι πιο κρίσιμοι. Εμείς λέγαμε και λέμε: "ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμος λαός"».
Προσθέτει ότι «από το ΚΚΕ περιμένουμε να αλλάξει στάση. Ζούμε ιστορικές στιγμές, η κοινωνία καταρρέει, βιώνουμε τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση. Αν είχε άλλη στάση, η Αριστερά θα είχε ήδη γράψει ιστορία. Ελπίζω να εγκαταλείψει τον μονομέτωπο εναντίον μας».
Σε ό,τι αφορά τη ΔΗΜΑΡ σημειώνει: «Εύχομαι να αποφασίσει επιτέλους με ποια μεριά είναι».

Ξεσφράγισαν το δωμάτιο του μακαριστού Χριστόδουλου, βρέθηκε αμύθητη περιουσία



Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.
Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου, όπως αναφέρει το matrix24.gr.
Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του.
Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Αναφέρονται  μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγεγραμμένα:
– 600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα.
– Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
– Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
– Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια. Πολλές αρχαίες εικόνες.
– 30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
– Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
– Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δύο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
– Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
– Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
– Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
– Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ (Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).
– Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
– 50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
– 12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολύτιμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα. Κυρίως έχουν διαμάντια.
– 100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
– 200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
– 25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.
– 40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
– Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
– Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
– Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.
– Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
– Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
– Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.
– Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
– Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβότερη στον κόσμο.
– Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
– Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες. Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
– Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.
– Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
– Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
– Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
– Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.
– Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.
– Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου.

«Λύγισε» ο Ποικιλίδης…

«Λύγισε» ο Ποικιλίδης...

Πολύ άσχημη είδηση… Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης δεν άντεξε. O Παναγιώτης έδωσε μεγάλη μάχη από χθες το πρωί, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει αυτή τη μάχη.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι δεν κατάφερε να βγει νικητής απ΄ αυτή τη μάχη και έφυγε από τη ζωή.
Πολύ δύσκολη μέρα για όλους…
Στις 23:30 το βράδυ της Παρασκευής ο Ολυμπιονίκης λύγισε! Οι γιατροί έδιναν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία στον εγκέφαλο, αλλά όταν τον ανέβασαν και πάλι στην εντατική δεν άντεξε και έφυγε από κοντά μας.
Η κηδεία του Παναγιώτη Ποικιλίδη θα γίνει στις 4μμ στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στην Καλαμαριά.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ λίγο πριν τις 12:30 εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
“Σε βαθύ πένθος βρίσκεται η οικογένεια του ΠΑΟΚ, καθώς ο Παναγιώτης Ποικιλίδης δεν κατάφερε να βγει νικητής από την τελευταία, πιο δύσκολη μάχη του. Το Μέλος της Διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την εγχείρηση καρδιάς, στην οποία υποβλήθηκε, παρουσίασε επιδείνωση στην υγεία του και τελικά “έφυγε” σε ηλικία 49 ετών.
Συντετριμμένοι μετά την θλιβερή είδηση, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης και σύσσωμο το ΔΣ μετέφεραν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.
Ο Αγγελος Αναστασιάδης έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook: ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

6 νέα χαράτσια στο ακίνητο + 4 χαράτσια στο εκκαθαριστικό!

6 νέα χαράτσια στο ακίνητο + 4 χαράτσια στο εκκαθαριστικό!

Έρχονται 6 ολοκαίνουρια χαράτσια στους ιδιοκτήτες
Προωθούνται νέες προτάσεις αφαίμαξης των ιδιοκτητών με κάλυμμα... ενεργειακό.
Μόνο για την αντικατάσταση παλαιών ανελκυστήρων (μία από τις 6 προτάσεις που συζητούνται αυτή τη στιγμή), η επιβάρυνση υπολογίζεται σε 5.000 - 10.000 ευρώ ανά πολυκατοικία!
Διαβάστε αναλυτικά Στο ΧΩΝΙ αυτά που θα κληθείτε λίαν συντόμως να πληρώσετε.
Και δεν είναι μόνο αυτά...

Έρχεται "φορο-σοκ" από Στουρνάρα με τέσσερα χαράτσια στα εκκαθαριστικά
"Ραβασάκια" γεμάτα φόρους θα λάβουν φέτος εκατομμύρια φολογούμενοι.
Φόρος εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος και φόρος πολυτελούς διαβίωσης ενσωματώνονται στα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα.
Παρά τα ψέματα περί δήθεν πρωτογενούς πλεονάσματος, οι πολίτες θα πληρώσουν πάλι την επιχείρηση Στουρνάρα για αφαίμαξη του οικογενεικού εισοδήματος!

Ξέδωσες με την Κοντσιτά. Θα ψηφίσεις τώρα σοβαρά;

Ξέδωσες με την Κοντσιτά. Θα ψηφίσεις τώρα σοβαρά;

Ο ΓΑΤΑδότης σε συμβουλεύει: Ισως είναι καλύτερα να καταλάβεις ότι άλλο eurovision άλλο ευρωεκλογές...
Ωραίο πράγμα οι ψηφοφορίες, αναγνώστη μου. Έχει το γούστο του, δε σε αδικώ. Ειδικά, η στιγμή των αποτελεσμάτων, ε; Σηκώνει και την πίτσα, σηκώνει και το σουβλάκι, σηκώνει και τη μπίρα... Εχει κάτι από πανηγυράκι και το έχουμε στο αίμα μας ως λαός το πανηγυρτζίδικο...
patousaΤα έφερε έτσι η μοίρα που πριν τις ευρωεκλογές είχαμε τη Eurovision. Και ψηφίσαμε... Είδαμε 37 τραγούδια (όσοι τα είδαμε, βέβαια) και αποφασίσαμε ώριμα. Όπως και όλη η Ευρώπη, δηλαδή: Την πρωτιά έπρεπε να πάρει το κορίτσι με τα μούσια. Γιατί; Επειδή μας άρεσε το τραγούδι; Μπα... Επειδή μας άρεσε η φωνή; Σιγά... Αλλά, ρε φίλε, ένα αγόρι αποφάσισε να ντυθεί σαν κορίτσι και έμεινε και αξύριστο! Εντυπωσιακό! Κοντσίτα, δαγκωτό!
Και θα μου πεις, Μπάμπη μου, και τι έγινε ρε γρουσούζη που δώσαμε στην πρωτιά στο παλληκάρι με το μάξι; Τίποτα απολύτως, αναγνώστη μου! Γούστο σου, καπέλο σου και κανένα πρόβλημα δε δημιούργησες στην καθημερινότητα μου.
Αλλά τώρα έχουμε ευρωεκλογές... Και αν ψηφίσεις πάλι με κριτήρια τα... μούσια θα αρχίσει το έργο να χαλάει. Για τα καλά...
Έχω τη φοβία, δηλαδή, μην πας και διαλέξεις με βάση τις τρίχες... Μη δώσεις βάση στις ελπίδες του Φαήλου. Τον οποίο αναφέρω ως τυπικό δείγμα νεοφιλελεύθερου και όχι ως μουσάτο...
Τα δεδομένα τα ξέρεις αλλά μιας και με διαβάζεις λίγο πριν μπεις στο παραβάν, μπαγάσα, κακό δε μας κάνει να στα θυμίσω:
patousaΠιθανότατα είσαι άνεργος. Αν δουλεύεις, μάλλον, παίρνεις την τρελή 500άρα. Και όχι κάθε μήνα. Μην κακομαθαίνεις, δηλαδή...
Χρωστάς στις τράπεζες. Στη ΔΕΗ. Στο ΙΚΑ. Στο ΤΕΒΕ. Χρωστάς, γενικώς. Έχεις ένα σπίτι από τον μπαμπά το οποίο στο άφησε για να σε εξασφαλίσει και τελικά εξασφάλισε τη Μέρκελ και τους εν Ελλάδι υπαλλήλους τους - φοροεισπράκτορες.Στο τέλος θα στο πάρουν και αυτό..
Είναι βέβαιο ότι έχεις φίλους που την έχουν κάνει για το εξωτερικό (αν είσαι άτυχος, έχεις και φίλους που έχουν αυτοκτονήσει).
Τρέμεις μην αρρωστήσεις σοβαρά και χρειαστεί να πας σε δημόσιο νοσοκομείο να σε κάνει καλά. Αυτό αν είσαι ασφαλισμένος. Αν είσαι ανασφάλιστος δεν αγχώνεσαι: το έχεις πάρει απόφαση ότι δεν έχεις καμία ελπίδα.
Βλέπεις στην Αθήνα τον Γερμανό με τη κάλτσα και το σανδάλι να πηγαίνει στην Ακρόπολη και να τρώει μεζέδες στην πλάκα και θυμάσαι ότι κάποτε και εσύ το καλοκαίρι μπορούσες να πάρεις τη Μαριγούλα και να πας 10 μέρες στα Καμμένα Βούρλα και να κάνεις τον τουρίστα. Χλίδα..
patousaΗ γιαγιά και ο παππούς σου, αν έχεις, έχουν σταματήσει να φέρνουν δώρα στο παιδάκι σου. Για την ακρίβεια, έχουν σταματήσει να φέρνουν κρέας στο τραπέζι τους. Και μετά από μια ζωή δουλειά, δεν έχουν τα στερνά που τους άξιζαν...
Θα μπορούσα να γράφω ασταμάτητα αλλά δε χρειάζεται... Το πήρες εσύ το μήνυμα, γάτε αναγνώστη.
Υπάρχει βέβαια και αντίλογος: Η ανάπτυξη έρχεται. Η χώρα βρίσκεται σε τροχιά προόδου. Έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Κερδίζει το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των ξένων. Βγήκε στις αγορές. Θα γίνει κουβέντα να μειωθεί το χρέος.
Μούσια, δηλαδή. Αλλά εσένα αυτά σου αρέσουν... Άσε που αν έρθει ο Τσίπρας στα πράγματα θα βγούμε από το ευρώ και θα σου πάρουν τις καταθέσεις. Καταθέσεις βέβαια δεν έχεις εδώ και καιρό. Λεπτομέρειες... Άσε που θα χάσεις και τον Άδωνι. Σου κόψανε το θέατρο, σου κόψανε τις συναυλίες, σου κόψανε το σινεμά, σου κόψανε το ταβερνάκι. Έναν Αδωνι έχεις κι εσύ να γελάς στην τηλεόραση. Να τον χάσεις και αυτόν;
patousaΡε συ... Τώρα που το σκέφτομαι: Ποιος ασχολείται με τους άστεγους, τους εξαθλιωμένους, τους ταλαίπωρους τους Έλληνες;
Δεν ψηφίζουμε Σαμαρατσιτά να είμαστε της μόδας;

ΓΑΤΑδότης σου ο Στέλιος Ποτηράκης

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και στις οκτώ τελευταίες δημοσκοπήσεις με 4,3% έως 1% διαφορά από ΝΔ


Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στις ευρωεκλογές της Κυριακής καταγράφουν και οι οκτώ τελευταίες δημοσκοπήσεις με τη διαφορά να κυμαίνεται από 4,3% έως 1%. 
Δείτε αναλυτικά τις δημοσκοπήσεις
Marc
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και εμφανίζει τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στις 3,6 μονάδες.
Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 24,6%  και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 21%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,7% και στην τέταρτη «Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη συγκεντρώνοντας 6%. Ακολουθούν η ΕΛΙΑ-ΠΑΣΟΚ με 5,6%, το ΚΚΕ με 5,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%. Σε πτωτική πορεία η ΔΗΜΑΡ καθώς συγκεντρώνει μόλις 2,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,9%. 
Το βαρόμετρο της Marc καταγράφει πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης με ποσοστό 41,6%, έναντι την Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει ποσοστό 38,3%. Στο 20,1% όσοι απάντησαν «Δεν ξέρω-Δεν απαντώ». 
Παράλληλα, κατά την ίδια δημοσκόπηση και αναφορικά με τον ενδιαφέρον των πολιτών για την πολιτική επικαιρότητα ενόψει των ευρωεκλογών, το 55,5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ενδιαφέρεται πολύ και το 44,4% ότι δεν ενδιαφέρεται ή ότι έχει ελάχιστο ενδιαφέρον για το εν λόγω ζήτημα. Το 31,4% απάντησε ότι έχει αρκετό ενδιαφέρον, το 24,9 ελάχιστο και το 19,5 κανένα. 
Στο ερώτημα για την επιθυμία πρόωρων εκλογών το 58,1% απάντησε ότι θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ενώ το 35,1% τάχθηκε υπέρ της άμεσης διεξαγωγής τους. 
Σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ή την επιστροφή στην δραχμή, το 79,4% τάχθηκε υπέρ του ευρώ και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, σε αντίθεση με το 13,2% που τοποθετείται κατά της ευρωπαϊκής πορείας. Στο ποσοστό αυτό το 55% είναι ψηφοφόροι του ΚΚΕ , το 17% ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.
Τέλος, το 44% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το 2014 η οικονομία θα χειροτερεύσει, ενώ το 27,3%  θεωρεί ότι θα παρουσιάσει ελαφρά βελτίωση. Στην σταθεροποίησή της πιστεύει το 24,7%, ενώ ένα 4% απάντησε «Δεν ξέρω-Δεν απαντώ». 
MRB
Στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η MRB για το Star. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, το ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 24,9%, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 22,0%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,9%. 
Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, με εύρος συν/πλην 2 μονάδες, η MRB δημοσιοποίησε τα στοιχεία ως εξής:
ΝΔ 23,6% - 27,6%
ΣΥΡΙΖΑ 27,0% - 31%
Ελιά 5,5% - 8,5%
ΑΝΕΛ 2,6% - 4,6%
Χρυσή Αυγή 7,2% - 11,2%
ΔΗΜΑΡ 1,6% - 3,6%
ΚΚΕ 4,9% - 6,9%
Ποτάμι 6,6% - 9,6%
Υπόλοιπα 7,5% - 10,5%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος υπολογίζεται στο 14% του συνόλου, ενώ το 10,4% αφορά στους άντρες και το 17,4% στις γυναίκες. Ωστόσο, στην παράσταση νίκης, 46,3% συγκεντρώνει το ΣΥΡΙΖΑ, 40,7% η ΝΔ, 4,3% δξ/δα και 1,7% απάντησε «άλλο».
Σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 41,3%, ο κ. Τσίπρας ποσοστό 30,&%, ενώ ο... κανένας συγκεντρώνει ποσοστό 24,3%. Στην ικανότητα διακυβέρνησης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 31,8%, κανένα από τα δύο κόμματα ποσοστό 20,1%, άλλο κόμμα 4,7% και δεν ξέρω/δεν απαντώ το 4,8%.
Στην ερώτηση τι εμπνέει περισσότερο τους πολίτες, το 39,6% απάντησε η σταθερότητα του κ. Σαμαρά, ενώ το 33,2% απάντησε η ελπίδα του κ. Τσίπρα. Το υπόλοιπο 27,2% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Palmos Analysis
Με 4,3 μονάδες διαφορά προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr. Ακόμη πιο αναιμικό είναι το ποσοστό της Ελιάς που κυμαίνεται στο 4,3% (4,9% στην προηγούμενη μέτρηση του tvxs.gr). Την ίδια ώρα αρκετά υψηλό εμφανίζεται το ποσοστό των αναποφάσιστων που αγγίζει το 11,4% εν όψει των ευρωεκλογών της Κυριακής.
Πιο αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 26,1% και η ΝΔ 21,8%. Το 11,4% των ερωτηθέντων απαντούν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποσοστό που τους φέρνει... στην τρίτη θέση. Ποσοστό 7,3% συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή την οποία ακολουθούν το Ποτάμι με 5,9%, η Ελιά με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,6% και οι ΑΝΕΛ με 2,7%. Ποσοστό 1,7% συγκεντρώνει η ΔΗΜΑΡ, 1,5% οι Οικολόγοι Πράσινοι και 1,3% το ΛΑΟΣ. Το 4,5% των πολιτών δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 1,3% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει ενώ το 4,7% δίνει την απάντηση «Δεν ξέρω/Δεν Απαντώ». Λευκό ή Άκυρο δηλώνει ότι θα ρίξει στην κάλπη του 1,8%.
Ποσοστό 30,8% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής αναφορικά με τις ευρωεκλογές. Η ΝΔ ακολουθεί με ποσοστό 26,3% και διαφορά 4,5 ποσοστιαίων μονάδων. Τρίτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,8% και την ακολουθεί στο 7,8% το Ποτάμι. Ποσοστό 5,9% συγκεντρώνει η Ελιά και 4,5% το ΚΚΕ, ενώ 4% είναι το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι ΑΝΕΛ. Η ΔΗΜΑΡ αγγίζει το 2,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,1%, το ΛΑΟΣ 1,6% ενώ άλλο κόμμα ψηφίζει το 5,8%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης για τις ευρωεκλογές της Κυριακής με ποσοστό 47% έναντι 35% που συγκεντρώνει η ΝΔ. Το 56% των πολιτών πάντως δηλώνει πως δεν θέλει πρόωρες εκλογές, καθώς στην ερώτηση αν η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία απαντούν «ναι». «Όχι» απαντά το 40% των ερωτηθέντων. 
Alco 
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,2% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20,8%, η οποία παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 1,2% από την αντίστοιχη έρευνα της προηγούμενης εβδομάδας.
Στην τρίτη θέση, για την έρευνα για το protothema.gr βρίσκεται καθαρά η Χρυσή Αυγή που παρουσιάζει ανοδικές τάσεις και φθάνει στο 7,7% και το πιθανό είναι ότι θα καταλήξει με διψήφιο ποσοστό στα αποτελέσματα της Κυριακής. Στην τέταρτη θέση υπάρχει σκληρός διαγκωνισμός ανάμεσα στο Ποτάμι που βρίσκεται στο 5,8% και την Ελιά που φθάνει στο 5,3%. Έπεται το ΚΚΕ που σταθεροποιείται στο 4,8%, ενώ σε καθοδική φάση κινούνται οι ΑΝΕΛ που υποχωρούν στο 3,3%, καθώς και η ΔΗΜΑΡ που συγκεντρώνει 1,8% και βρίσκεται κάτω από τον πήχη του 3% για την εκλογή ευρωβουλευτή.
GPO
Η δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για τα διάφορα site διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες, αφού δείχνει τη ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ να έχουν απόσταση μόλις μια μονάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,2%, η ΝΔ 22,2%, τρίτη η Χρυσή Αυγή με 8,5%, η ΕΛΙΑ με το Ποτάμι παίρνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό (7%) ενώ πολύ χαμηλά κινούνται το ΚΚΕ (5,6%), οι ΑΝΕΛ (3,5%) η ΔΗΜΑΡ (2,5%), οι Οικολόγοι Πράσινοι (2%), ο ΛΑΟΣ (1,5%), ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,3%) ενώ οι αναποφάσιστοι 10,3%.
Public Issue
Η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και αφορά εκτίμηση ψήφου δίνει προβάδισμα 2,5% στον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελιά (ΠΑΣΟΚ) με 8,5% και στην κατάταξη ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ και το Ποτάμι με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.
Τα ποσοστά στην κατηγορία «Λοιπά», με σύνολο 7,5%, κατανέμονται ως εξής: ΛΑΟΣ 1,6%, ΕΠΑΜ 1%, Οικολόγοι Πράσινοι-Πειρατές 0,9%, Γέφυρες-Δημιουργία Ξανά! Θ. Τζήμερος-Δράση Θ. Σκυλακάκης 0,8%, Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες 0,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5%, Ενωση Κεντρώων 0,5%, Λοιπά 1,4%.
Metron Analysis
Προβάδισμα 3,2 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, πρώτο κόμμα έρχεται το ΣΥΡΙΖΑ με 24,2%, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 21,0%, το Ποτάμι με 6,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,7%, η Ελιά με 6,5%, το ΚΚΕ με 3,2%, ενώ στο 2,8% είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στο 2,0 η Δημοκρατική Αριστερά και στο 1,3% οι Οικολόγοι Πράσινοι. Στην πρόθεση ψήφου το 4,7% απάντησε «άλλο», το 2,5% θα ρίξει λευκό/άκυρο, το 5,6% απάντησε πως δεν θα ψηφίσει, ενώ το 12,7% είναι αδιευκρίνιστη ψήφος.
Rass
Τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 2,8% έναντι της ΝΔ, δείχενει δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 25,3% των ερωτηθέντων είπαν ΣΥΡΙΖΑ, έναντι ποσοστού 22,5%, που επέλεξαν τη ΝΔ.
Τρίτη στην προτίμηση των ψηφοφόρων ήρθε η Χρυσή Αυγή (9,1%), με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ να έπεται (8,1%). Στο 6,1% καταγράφεται η δυναμική του ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου, σε 5,4% η Ελιά, σε 3,8% οι ΑνΕλ και σε 1,5% η ΔΗΜΑΡ. Ποσοστό 4,6% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι προτίθενται να ψηφίσουν άλλο κόμμα, ενώ 9,8% δεν διευκρίνισαν τις προθέσεις τους.

Σοσιαλιστικό Κόμμα - Ευρωεκλογές 2014



Την Κυριακή 25 Μαΐου ψηφίζουμε Σοσιαλιστικό Κόμμα για Γνώση Συνέπεια Αξιοπιστία. Μόνο με καθαρές προοδευτικές πολιτικές θα έχουμε έξοδο από την σημερινή κρίση.
Πρέπει να ηττηθεί η σημερινή νεοφιλελεύθερη πολιτική και θα ηττηθεί.
Ως Ευρωπαίοι Έλληνες πολίτες πρέπει να δώσουμε την μάχη των Ευρωεκλογών για να αλλάξουμε την σημερινή πορεία της Ε.Ε.
Την Κυριακή επιλέγουμε το ψηφοδέλτιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος για να αλλάξουμε την σημερινή νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Βασίλης Αλεξ. Δημούσης
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Ένας Υποπτέραρχος, ανοίγει "φτερά" για την Ευρωβουλή

Ένας Υποπτέραρχος, ανοίγει "φτερά"  για την Ευρωβουλή


Ο κ. Νίκος Θεοχάρης με την "Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό" των Πολύδωρα -Ζώη


Ο πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και υπασπιστής δύο υπουργών Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας (2005-2007) κ. Νίκος Θεοχάρης είναι ένα από τα ονόματα που ξεχωρίζει στο ευρωψηφοδέλτιο της «Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό» των Βυρ. Πολύδωρα και Χρ. Ζώη. Ο υποπτέραρχος ε.α ήταν μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής στο Κόμμα της "Νέας Μέρας", στο πλευρό του Χρήστου Ζώη, συνεισφέροντας σημαντικά στη σύσταση της οργανωτικής του δομής.

Σοβαρός, αγαπητός και δραστήριος, ο κ. Θεοχάρης είχε μόνον συμπάθειες στους κύκλους της Πολεμικής Αεροπορίας, έχοντας, κατά τη διάρκεια της εκεί καριέρας του, υπηρετήσει σε καίριες διοικητικές θέσεις, συμπληρώνοντας παράλληλα περίπου 4000 ώρες πτήσεων, κυρίως με αεροσκάφη Α-7 και F-16. Διαθέτει επίσης μεγάλη εμπειρία σε διεθνή Νατοϊκά και Ευρωπαϊκά θέματα καθώς ήταν στον πυρήνα οργάνωσης του Νατοϊκού Στρατηγείου στον Τίρναβο J.C.S.C και προϊστάμενος του τμήματος πληροφοριών υπεύθυνος για θέματα χωρών Βαλκανικής στο Ευρωπαϊκό Επιτελείο Άμυνας (EUMS) στις Βρυξέλλες (2002-2005).

Σας ενημερώνουμε ότι στις 26 Μαίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8:30μ.μ., θα πραγματοποιηθούν στην Αστική Σχολή Κατερίνης, τα εγκαίνια της εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του μέλους μας Μαρίας Χρυσοστάλη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουνίου. Η έκθεση είναι υπό την αιγίδα της Εστίας Πιερίδων Μουσών



ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΟΥ – ΧΡΥΣΟΣΤΑΛΗ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Φλώρινα.
Γεννημένη στον Τρίλοφο Πιερίας, με καταγωγή από προσφυγικές οικογένειες Ποντίων και Μικρασιατών, ασχολήθηκε από την εφηβική της ηλικία με τις εικαστικές τέχνες.
Αυτοδίδακτη στα πρώτα της βήματα και θητεύοντας δίπλα σε γνωστούς Πιεριείς και άλλους καλλιτέχνες έχει καταπιαστεί με διάφορα είδη εικαστικής και εφαρμοσμένης τέχνης, όπως η ζωγραφική (με ιδιαίτερη έμφαση στην αγιογραφία), η γλυπτική, το ψηφιδωτό, η χαρακτική, το κόσμημα, οι διακοσμητικές τέχνες και οι κατασκευές.
Έχει παρουσιάσει μία σειρά ατομικών εκθέσεων, ενώ έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ως μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας, του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος και τον έχει υπηρετήσει από διάφορες θέσεις.

ΟΙ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ


Οι Συμπληγάδες Πέτρες στην ελληνική μυθολογία φέρονταν ως δύο πολύ μεγάλοι βράχοι προ θαλάσσιου στενού (διαύλου), που ενώνονταν και αποχωρίζονταν συνεχώς, έτσι ώστε να ήταν αδύνατο το ασφαλές πέρασμα ενός πλοίου. Ο Όμηρος τις συσχετίζει με τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, δηλαδή με τον Πορθμό της Μεσσήνης στη Σικελία. Ο Στράβων, ο Ηρόδοτος και ο Ευριπίδης πίστευαν πως ήταν η είσοδος του Βοσπόρου από τον Εύξεινο Πόντο.
Ο μύθος μας παραπέμπει στην αγωνία των ανθρώπων σε ό,τι τους είναι άγνωστο και τους δημιουργεί φόβο. Ο φόβος που τους κάνει να νιώθουν τη “συμπίεση” από τα γεγονότα και τις εξελίξεις ακόμα και σήμερα εκφράζεται με τον όρο “Συμπληγάδες Πέτρες”.
Ο φόβος αυτός είναι τόσο επίκαιρος όσο και έντονος σήμερα που η ελληνική κοινωνική και κρατική υπόσταση φαντάζει στο νου μου σαν ένα πλοίο που βρίσκεται στα πρόθυρα της διέλευσής του από τις «Συμπληγάδες Πέτρες» με επικείμενη την πιθανή σύνθλιψή του.
Μπροστά σε αυτή τη δοκιμασία βρισκόμαστε όλοι και πρέπει επιτυχώς να την περάσουμε και αυτή είναι η μόνη επιλογή. Η σωτηρία ευσεβής πόθος αλλά και μονόδρομος. Το δέος σε αντίθεση με τις δυνατότητες μεγάλο. Σε αυτό το σημείο έρχεται και το αισιόδοξο μήνυμα που διδάσκει ο μύθος ότι παρά τις αντιξοότητες, με μέθοδο, θετική σκέψη, υπομονή και ομαδική συνεργασία, μπορούμε να περάσουμε αλώβητοι και νικητές τις «Συμπληγάδες Πέτρες».
Η Ελλάδα περνάει μέσα από τα εμπόδια, τα ξεπερνάει, τα προσπερνά. Τον φόβο και την αμφιβολία διαδέχεται η πολυπόθητη λύτρωση. Σε γενικότερο πλαίσιο, σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις ανά τον κόσμο κοινωνίες, χώρες, καταστάσεις, διαπροσωπικές σχέσεις, μήκη και πλάτη, υπάρχουν ή εμφανίζονται κάποια στιγμή μπροστά μας οι Συμπληγάδες.
Το θέμα είναι από ποια οπτική θα τις δεις…


--
Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"