ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΔΗΚΕΔΟ

                                 ΛΙΤΟΧΩΡΟ, 10/06/14
Πληρ.:Αντιδήμαρχος(Ζουρζούρα Σοφία)
Τηλ.:2352350111/2352083927


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η ΔΗΚΕΔΟ (Δημοτική Κοινωφελείς Επιχείρηση Δίου-Ολύμπου) στις 11/06/2014 ημέρα Τετάρτη τις ώρες λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Ν. Εφέσου θα πραγματοποιήσει εξέταση των παιδιών από ειδική Λογοθεραπεύτρια κατόπιν ενεργειών της παιδιάτρου ΚΩΤΣΗ ΕΛΕΝΗ στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων της στον Παιδικό Σταθμό.   

Αλλαγή ημερομηνίας – 12.6.2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Το Δ.Σ του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στην εκδήλωση παρουσίασης του καλλιτεχνικού προγράμματος του 43ου Φεστιβάλ Ολύμπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιουνίου και ώρα 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα ΙΑΝΟΣ, στην οδό Αριστοτέλους 7.

 Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν οι πρόξενοι των τριών τιμώμενων χωρών Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας, καθώς και εκπρόσωποι καλλιτεχνικών οργανισμών.



Με εκτίμηση
Γρηγόριος Παπαχρήστος                                                                                                                   Πρόεδρος                                                                                                                                                 Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου           

  

                                                                                   

Η τελετή λήξης στην Ακαδημία Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης 
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την Παρασκευή στο Β΄ ΔΑΚ

  Την Παρασκευή 13 Ιουνίου στις 7 μμ η Ακαδημία Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου πραγματοποιεί την  τελετή λήξης της περιόδου 2013-2014.

  Η εκδήλωση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Β΄ ΔΑΚ, στα Καταφυγιώτικα, θα γίνουν βραβεύσεις, και φιλικός αγώνας aqua basket στο κολυμβητήριο.

  Προσκεκλημένοι είναι οι γονείς των παιδιών, οι φίλοι τους και όλος ο μπασκετικός κόσμος της Πιερίας.





Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία ΟΙ ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ


ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ
ΠΛ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1
601 00 ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Τηλ.: 6977 289170
Κατερίνη, 10 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                         Προετοιμάζονται οι «Θαλασσογραφίες»
      Το άρμα του πολιτισμού που συνόδευε τις Πιερίδες Μούσες, ξεκίνησε τούτη τη χρονιά το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη από την Αστική σχολή Κατερίνης  για να ολοκληρώσει τη περιπλάνηση του μέσω της… Εγνατίας Οδού το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 στο δημοτικό κηποθέατρο της Πιερικής πρωτεύουσας.
      Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο κορυφαίος πολιτιστικός φορέας της πόλης μας η Εστία Πιερίδων Μουσών πραγματοποίησε τις εκδηλώσεις με την ονομασία «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ 2014» που φιλοξένησαν όλες τις πολιτισμικές εκφάνσεις, από εκθέσεις ζωγραφικής, υαλογραφίας και φωτογραφίας, από παρουσιάσεις βιβλίων, εκδόσεων και ιατρικών θεμάτων. Οι χορωδιακές και μουσικές συναυλίες, οι επιστημονικές ομιλίες και αναφορές καθώς και οι λαογραφικές παραστάσεις συμπλήρωσαν το περίγραμμα του φετινού προγράμματος.
       Είναι αξιοσημείωτο να επισημανθεί ότι το μουσικό-ιστορικό και λογοτεχνικό αφιέρωμα που παρουσιάσθηκε στην παλαιά Βουλή των Αθηνών (27-4-2014) με αφορμή τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, επιστέγασε τη δυναμική και αναγνώριση της Ε.Π.Μ. μιας και το αφιέρωμα ανατέθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
      Οι «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ»  ολοκλήρωσαν τις εκδηλώσεις το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 στο αμφιθέατρο του πάρκου Κατερίνης με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από την Ήπειρο μέχρι την Πόλη, περιοχές που διερχόταν στην αρχαιότητα η γνωστή  «Εγνατία Οδός», ονομασία με την οποία τιτλοφορήθηκε η βραδιά.
      Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εστία Πιερίδων Μουσών φέτος συμπλήρωσε 60 χρόνια δημιουργικής πορείας και προσφοράς στα πολιτισμικά δρώμενα με ορίζοντα που ξεπέρασε τα Ελληνικά σύνορα και καταξιώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο. Γενέθλιος ημερομηνία η 12 Μαΐου 1954.
      Το όλο εγχείρημα των παραστάσεων υλοποιήθηκε με τη συνδρομή όλων των τμημάτων της Εστίας με τον Ευθύμιο Μαυρίδη να έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση.
      Στο απαύγασμα των «ΕΑΡΙΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΟΥΣΩΝ 2014» ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επιτυχία της προσπάθειας, επισημαίνει: «Οι εκδηλώσεις αυτές αποδεικνύουν ότι στον τόπο μας δεν υφίσταται χειμερία πολιτιστική ανάπαυλα. Η Ε.Π.Μ. Κατερίνης πρωτοπόρος με σειρά πρωτοβουλιών καλύπτει όλο το φάσμα των πνευματικών απαιτήσεων. Η φετινή χρονιά με το συμβολικό χαρακτήρα  των εξηντάχρονων γενεθλίων του συλλόγου έχει να αναδείξει για έξη δεκαετίες ξεχωριστό έργο. Θεωρώ ότι και αυτή τη χρονιά οι εφορείες μας επέδειξαν άοκνο ζήλο έτσι ώστε να απολαύσουμε ένα πρόγραμμα διανθισμένο με όλες τις πνευματικές ανησυχίες. Τους ευχαριστώ όλους.
      Συνεχίζουμε με την προετοιμασία μιας αξιόλογης συναυλίας με μουσικά ακούσματα γύρω από τη θάλασσα. Θα την παρουσιάσουμε στην Αρχαία Πύδνα στις 10 Αυγούστου αποσκοπώντας στο να αναδείξουμε ένα ακόμα θαυμάσιο αρχαιολογικό χώρο της Πιερίας. Την ονομάσαμε «Θαλασσογραφίες» -μια θάλασσα τραγούδια- και την πραγματοποιούμε με τη συνεργασία του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου».
    
   ΦΩΤΟ:
1.      O πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών κ. Κώστας Κωνσταντινίδης  



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ (14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  10/6/2014


Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου 2014, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα εξής:
«Η 14η Ιουνίου είναι η  Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (World Blood Donor Day).
Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 2005, έκτοτε διοργανώνεται και υποστηρίζεται από κοινού από τέσσερεις παγκόσμιους φορείς: τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, (IFRC), της Διεθνούς Κοινότητας Μετάγγισης Αίματος (ISBT) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Οργανώσεων Αιμοδοσίας (IFODS).
Στόχος του εορτασμού είναι κυρίως η προώθηση της μη αμειβόμενης αιμοδοσίας σε παγκόσμιο επίπεδο και η ενίσχυση της εθελοντικής προσφοράς αίματος, ευχαριστώντας τους εθελοντές αιμοδότες γι’ αυτό το δώρο ζωής στον συνάνθρωπο
Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μορφές Κοινωνικού Εθελοντισμού και Aλληλεγγύης και είναι μία μοναδική πράξη ανθρωπισμού.
Η φετινή ημέρα επικεντρώνει την προσοχή του κοινού στην ασφαλή εθελοντική αιμοδοσία ως υπέρτατη προσφορά για τη σωτηρία των μελλοντικών μητέρων. Έτσι, ο τίτλος της φετινής εκστρατείας είναι: «ασφαλές αίμα για την σωτηρία των μητέρων» (safe blood for saving mothers).
Κάθε μέρα, περίπου 800 γυναίκες πεθαίνουν στην εγκυμοσύνη ή κατά τον τοκετό από επιπλοκές. Οι σοβαρές αιμορραγίες πριν και μετά τον τοκετό αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες θνησιμότητας και νοσηρότητας που συνοδεύεται από μακροχρόνια ανικανότητα ή αναπηρία.
Ο στόχος λοιπόν είναι η αυξημένη επαγρύπνηση, ώστε να υπάρχει αφενός επάρκεια αίματος και αφετέρου το αίμα αυτό, όπως και τα προϊόντα του, να είναι ασφαλή για την προστασία της μητρότητας και την πρόληψη της μητρικής θνησιμότητας.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας:
•          Περί τα 107 εκατομμύρια μονάδες αίματος συλλέγονται ανά έτος. Από αυτές το 50% συλλέγεται σε χώρες υψηλού εισοδήματος,  οι οποίες φιλοξενούν το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού
•          Μια και μόνο μονάδα αίματος μπορεί να βοηθήσει περισσότερους από έναν ασθενή
•          Το 65% των μεταγγίσεων αίματος σε χώρες χαμηλού εισοδήματος γίνεται σε παιδιά κάτω των 5 ετών. Ενώ στις χώρες με υψηλό εισόδημα το 76% των μεταγγίσεων γίνεται σε άτομα άνω των 65 ετών.
•          Η συχνότητα αιμοδοσίας είναι ένας δείκτης για τη γενική διαθεσιμότητα αίματος σε μία χώρα . Ο μέσος όρος στις υψηλού εισοδήματος χώρες είναι 39,2 δωρεές /1000 κατοίκους, στις μεσαίου εισοδήματος 12,6 και στις χαμηλού περίπου 4 δωρεές / 1000κατοίκους (Ελλάδα > 30).
•          Το 2020 είναι η χρονιά στόχος για όλες τις χώρες. Η επιδίωξη είναι το 100% του εφοδιασμού με αίμα να γίνεται από εθελοντές αιμοδότες.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αγωνίζεται να βελτιώσει τα θέματα που είναι σχετικά με την ασφάλεια τόσο αυτού του ίδιου του αίματος όσο και με την ασφαλή μετάγγιση (Blood Transfusion Safety BTS). Ο  μηχανισμός που χρησιμοποιείται είναι η αιμοεπαγρύπνηση (Haemovigilance)  και  αφορά στην αναγνώριση και την πρόληψη συμβαμμάτων που σχετίζονται με την μετάγγιση αίματος με σκοπό την αύξηση της ασφάλειας και της επάρκειας, καλύπτοντας όλη την αλυσίδα από τον δότη έως τον δέκτη
Η ασφάλεια και η διαθεσιμότητα σε αίμα έχει άμεση σχέση με τη Δημόσια Υγεία. Απαιτείται οργάνωση, τεχνολογικός εξοπλισμός και δια βίου εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας,  αλλά πάνω από όλα είναι επείγουσα ανάγκη να ενταχθούν στις τάξεις των εθελοντών αιμοδοτών όλο και περισσότεροι άνθρωποι εκφράζοντας την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.
Κάθε αιμοδότης είναι ένας σιωπηλός και αφανής ήρωας που σώζει ζωές  και μεταδίδει την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας στις νεώτερες γενεές .
Η πρόληψη της μητρικής θνησιμότητας περνά και μέσα από την εθελοντική αιμοδοσία,  ώστε να προστατευτεί η μητρότητα  και η υγεία των μελλοντικών γενεών».

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ O.A.E.E. N. ΠΙΕΡΙΑΣ


Γεωργ. Ολυμπίου 1,   Κατερίνη   60 100
Τηλέφωνο & φαξ : 23510 - 78736





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Καλούνται όλοι οι συγγενείς και φίλοι των θανόντων μελών του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας να παραστούν στην επιμνημόσυνη δέηση η οποία θα τελεστεί την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.
Στη μνήμη των θανόντων και αντί των εξόδων του μνημοσύνου (καφέ κλπ.) το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. θα καταβάλει χρηματικό ποσό υπέρ των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ O.A.E.E. ΠΙΕΡΙΑΣ


Γεωργ. Ολυμπίου 1,   Κατερίνη   60 100
Τηλέφωνο & fax : 23510 - 78736



Κατερίνη, 10 Ιουνίου 2014   


Δελτίο τύπου


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας συγχαίρει θερμά όλους τους εκλεγμένους Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους και ιδιαίτερα την κ. Μαυρίδου Σοφία για την επανεκλογή της ως Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας με Περιφερειάρχη τον κ. Τζιτζικώστα Απόστολο, τον κ. Χιονίδη Σάββα ως Δήμαρχο Κατερίνης, τον κ. Λαγδάρη Ευάγγελο ως Δήμαρχο Πύδνας - Κολινδρού καθώς και τον κ. Δημόπουλο Κωνσταντίνο ως Δήμαρχο Δίου - Ολύμπου.
          Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και να συνεχίσουν τους αγώνες τους από τη θέση που έχουν εκλεγεί για την προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών της πόλης μας και του Νομού μας γενικότερα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος



Κουτσής Δημήτριος

Σε αναβρασμό η Μύκονος - Λουκέτο σε 89 κέντρα διασκέδασης


Σε αναβρασμό η Μύκονος - Λουκέτο σε 89 κέντρα διασκέδασης
Σε αναβρασμό η τοπική αγορά της Μυκόνου, μετά την απόφαση της αστυνομίας να σφραγίσει την Τρίτη 9 κέντρα διασκέδασης και τις επόμενες ημέρες άλλα 80, για υπέρβαση ωραρίου τις ώρες κοινής ησυχίας.
Οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων του νησιού από την πλευρά τους, σε έκτακτη συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες, Σάββατο, με το δήμαρχο, Κώστα Κουκά, χαρακτήρισαν το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, εν μέσω τουριστικής σεζόν, καταστροφικό αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προβούν σε κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το protothema.gr, τα καταστήματα καταγγέλθηκαν για υπέρβαση ωραρίου, τόσο κατά τις ώρες κοινής ησυχίας το μεσημέρι, όσο και τη νύχτα, οπότε κανονικά θα έπρεπε να κλείνουν στις 3 τα ξημερώματα -αν και την ώρα εκείνη είναι γεμάτα από κόσμο.
Η εξέλιξη αυτή στην αρχή της τουριστικής περιόδου, όπως είπαν οι επιχειρηματίες, τους οδηγεί στην καταστροφή, σε μια εποχή που η κρίση έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές οικονομικού χαρακτήρα παντού -ιδιαίτερα, όπως σημειώθηκε, σε επιχειρηματίες ενός νησιού το οποίο λειτουργεί κατ' εξοχήν τη θερινή τουριστική περίοδο.
Οι καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης, μέσω του προέδρου τους, κ. Ιωάννη Θεοχάρη, αποφάσισαν να αντιδράσουν, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή τεράστια αδικία σε επίπεδο νομοθεσίας. Όπως επισήμανε ο κ. Θεοχάρης, η αντίδραση και η κατεπείγουσα συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο είναι πλέον μονόδρομος, μετά την πρόσφατη τροπολογία, σύμφωνα με την οποία δεν δίνεται το δικαίωμα στους επαγγελματίες να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο για μηνύσεις που τους έχουν κατά καιρούς υποβληθεί και αφορούν στην πλειονότητά τους παραβιάσεις του ωραρίου λειτουργίας και κατά περιπτώσεις σε ηχορρύπανση.
Τη συμπαράστασή τους στους καταστηματάρχες εξέφρασαν η απερχόμενη δήμαρχος του νησιού, κυρία Ειρήνη Γρυπάρη καθώς και ο νέος δήμαρχος, κ. Κουκάς, ο οποίος μάλιστα συνέστησε ψυχραιμία. Όπως είπε ο δήμαρχος, θα πρέπει να ασκηθούν άμεσα πολιτικές πιέσεις στο αρμόδιο υπουργείο και να συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία θα ζητήσει άμεσα συνάντηση για το πρόβλημα.

Πώς θα γίνει η νέα μείωση του 5,2% στις επικουρικές συντάξεις


Πώς θα γίνει η νέα μείωση του 5,2% στις επικουρικές συντάξεις

Πριν την παρακράτηση του αναλογούντος φόρου θα γίνει η νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις, προκειμένου να τηρηθούν όσα προβλέπονται στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, διευκρίνισε την Δευτέρα ο διοικητής του ΕΤΕΑ Αναστ.Παπανικολάου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Λόγω του ότι στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το ταμειακό έλλειμμα η μείωση θα γίνει επί του πληρωτέου ποσού, με τρόπο ώστε να υπάρξει συνολικά μείωση στα εκταμιευόμενα κεφάλαια.
Ετσι, η μείωση του 5,2% στην επικουρική σύνταξη για κάθε ενδιαφερόμενο ξεχωριστά μπορεί «είναι μικρότερη ή μηδενική καθώς αλλάζει η φορολογική κλίμακα» στην οποία θα εμπίπτει ο συνταξιούχος.
Ο κ.Παπαναστασίου υποστήριξε ότι οι νέες μειώσεις, που θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου, «είναι πιθανόν» να είναι οι τελευταίες.

«Πλεονάζοντες» 4.933 δημοτικοί υπάλληλοι - Κινδυνεύουν με απόλυση


«Πλεονάζοντες» 4.933 δημοτικοί υπάλληλοι - Κινδυνεύουν με απόλυση
Στον "αέρα" βρίσκονται 4.933 υπάλληλοι των δήμων γιατί βρέθηκαν πλεονάζοντες και αναμένεται να τους πλήξει το επόμενο κύμα κινητικότητας. Από αυτούς μόνο πό αυτούς μόνο 1.210 μπορούν να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις..

Η αξιολόγηση έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών και τα κριτήρια ήταν το ποσοστό των υπαλλήλων ανά κατοίκους, το κόστος της μισθοδοσίας σε σχέση με τα έσοδα κ.α., ενώ από τη μελέτη εξαιρέθηκαν 53 δήμοι με πληθυσμό κάτω των 6.000 κατοίκων, οι οποίοι ήδη λειτουργούν οριακά.

Σύμφωνα με τη μελέτη αξιολόγησης, στους 16 δήμους της χώρας που έχουν πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων διαμένουν 2.887.179 πολίτες, ενώ στις υπηρεσίες των αντίστοιχων δήμων (κεντρικές υπηρεσίες και ΝΠΔΔ) εργάζονται 26.681 υπάλληλοι εκ των οποίων οι 1.263 αποτελούν πλεονάζον προσωπικό.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων με πληθυσμό 664.612 κατοίκους διαθέτει συνολικά 7.522 υπαλλήλους (μόνιμο και έκτακτο προσωπικό) εκ των οποίων οι 752 αποτελούν πλεονάζον προσωπικό.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, 367 άτομα πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα σε σύνολο 3.673 εργαζομένων στις υπηρεσίες του δήμου που έχει πληθυσμό 324.766.

Πλεονάζον προσωπικό έχει επίσης ο Δήμος Πειραιά. Εκτιμάται ότι σε σύνολο 1.553 εργαζομένων στον δήμο πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα 155 υπάλληλοι, ενώ ο συνολικός πληθυσμός του δήμου είναι 162.084.

Περισσότερους υπαλλήλους, συγκεκριμένα 100 σε σύνολο 1.496 εργαζομένων, έχει και ο Δήμος Ρόδου με συνολικό πληθυσμό 152.538 κατοίκων.

Ο Δήμος Λάρισας έχει 38 άτομα πλεονάζον προσωπικό σε σύνολο 1.454 εργαζομένων και με πληθυσμό 161.339 κατοίκους και ο Δήμος Αχαρνών, 21 άτομα πλεονάζον προσωπικό σε σύνολο 920 εργαζομένων, με πληθυσμό 105.401.

Αντίθετα, ο Δήμος Περιστερίου έχει ανάγκη περισσότερου προσωπικού, συγκεκριμένα 104 επιπλέον άτομα (σύνολο εργαζομένων 1.041 και σύνολο κατοίκων 137.129), ο Δήμος Χανίων έχει 71 άτομα λιγότερο προσωπικό από ό,τι κρίνεται αναγκαίο για τη λειτουργία του (σύνολο εργαζομένων 711 και σύνολο κατοίκων 116.154), ενώ ο Δήμος Πατρέων χρειάζεται 63 ακόμα άτομα προσωπικό (σύνολο εργαζομένων 1.547 και σύνολο κατοίκων 214.336).
Στην ομάδα των δήμων που έχουν πληθυσμό από 50.000 - 100.000 κατοίκους ανήκουν συνολικά 50 δήμοι, οι οποίοι έχουν 1.200 άτομα πλεονάζον προσωπικό.

Τέλος, από την ομάδα των 70 δήμων που έχουν πληθυσμό από 25.000 - 50.000 κατοίκους πλεονάζον προσωπικό έχουν μεταξύ άλλων οι Δήμοι Φυλής (86), Ασπροπύργου (60), Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης (58), Μοσχάτου - Ταύρου (55), Κω (49), Παπάγου - Χολαργού (43) Ηρακλείου Αττικής (42), Κεφαλλονιάς (40).

Το συνολικό πλεονάζον προσωπικό γι' αυτή την ομάδα είναι 1.039 άτομα.

Καλλιτεχνικό δρώμενο, διαμαρτυρία, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Συχνά η υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα έρχεται στην επικαιρότητα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο «αναστατώνοντας τα λιμνάζοντα νερά». Έτσι, οι δηλώσεις του Τζορτζ Κλούνεϊ στις αρχές του Φλεβάρη ο οποίος σε...
συνέντευξη τύπου είπε ότι πρόκειται για «ένα δίκαιο αίτημα» προκάλεσαν αντιδράσεις, κυρίως στην Βρετανία.

Ίδιου μήκους κύματος ήταν και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά το άρθρο του Χάουαρντ Τζέικομπσον στην εφημερίδα Independent. Ο βραβευμένος με Μπούκερ βρετανός συγγραφέας- δημοσιογράφος τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών δηλώνοντας μάλιστα πως ως «τώρα ήταν αντίθετος στην ιδέα».

Αυτό όμως που συνέβη το Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο ξεπέρασε, τουλάχιστον ως ιδέα, κάθε προηγούμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας. Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου συνοδευόμενη από έξι πανέμορφες Ελληνίδες ντυμένες στα λευκά, ως άλλες Καρυάτιδες, μπήκαν στο Βρετανικό μουσείο αναζητώντας την χαμένη «αδερφή τους»,προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο των τουριστών αλλά και όσων επισκέπτονταν εκείνη την ώρα το μουσείο. Ο κόσμος έκανε στην άκρη για να περάσουν. Τα φλας «έδιναν και έπαιρναν« και όλοι αναρωτιόνταν τι συμβαίνει. Ακόμη και οι υπεύθυνοι του μουσείου. Μαζί τους ο διεθνούς φήμης μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης και ο συνθέτης Παντελής Παυλίδης. Η αποστολή, αφού συντονισμένα έκανε μια βόλτα στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, άρχισε να αναζητεί μέσα στο μουσείο την χαμένη Καρυάτιδα. Όταν την βρήκαν η συγκίνηση τους ήταν απερίγραπτη.

«Στα πλαίσια του κινήματος που έχουμε οργανώσει με τον άντρα μου τον Θεόδωρο Ορφανίδη, από το 2010, «Beautiful Greece» (Όμορφη Ελλάδα), με σκοπό να προσελκύσουμε την προσοχή του κόσμου και να ανατρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την χώρα μας, μέσα σε όλα θέλαμε να έρθουμε στο Λονδίνο. Με στόχο να παρουσιάσουμε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό δρώμενο- διαμαρτυρία ώστε να βάλουμε και εμείς όχι μόνο το λιθαράκι αλλά μια κοτρόνα ολόκληρη για να μπορέσουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην πατρίδα μας. Εμείς είμαστε καλλιτέχνες δεν ήμαστε πολιτικοί. Δεν έχουμε τόσο μεγάλη δύναμη αλλά αυτό που ζήσαμε στο βρετανικό μουσείο μας έδειξε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι και μάλιστα πολύ μεγάλο», είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. «Αυτό που είδα όταν μπήκαμε στο μουσείο, η σιωπή του κόσμου, του χιλιάδες κόσμου που ήταν εκεί και που μας άνοιγε τον δρόμο να περάσουμε ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Θα μου μείνει αξέχαστο για όλη μου την ζωή», τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Αργότερα η αποστολή γέμισε με σημαίες γωνιά του Χάιντ Πάρκ ζητώντας από τους Βρετανούς «να επιστρέψουν την Καρυάτιδα στην γη που την γέννησε». Μπροστάρισσα για μια ακόμη φορά η παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα σοπράνο.

Παράλληλα, ανήμερα της Πεντηκοστής έξω από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο παρουσιάστηκε, μια μικρή σε διάρκεια αλλά σημαντική σε ουσία, μουσικό-θεατρική παράσταση σε μουσική του συνθέτη Παντελή Παυλίδη και σκηνοθεσία της Έλντας Πανοπούλου. Όπως εξήγησε ο συνθέτης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ «ήταν μια παράσταση βασισμένη σε δικές μου μελωδίες. Το πρώτο κομμάτι ήταν ποίηση από τον Αλκαίο και την Σαπφώ. Το δεύτερο ήταν ένας Ορφικός ύμνος προς τον Απόλλωνα και η τρίτη σύνθεση ήταν ένα οργανικό κομμάτι- κάλεσμα προς την έβδομη Καρυάτιδα που βρίσκεται στο Βρετανικό μουσείο. Σκοπός μας είναι να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις ώστε κάποια στιγμή να γίνει αίτημα όλων η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στο τόπο τους».

Μαζί τους και ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης, ένας από τους βασικούς συντελεστές της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης διαμαρτυρίας. Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ τόνισε: «Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι ιερός. Η επιστροφή των Γλυπτών στην πατρίδα τους. Στην κοιτίδα του πολιτισμού. Την Ελλάδα μας. Πλέον είναι επιτακτική ανάγκη. Μια ιστορία που κρατάει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εμείς βάλαμε το μικρό μας λιθαράκι. Για την πατρίδα μας, για τον Ελληνισμό και τον παγκόσμιο πολιτισμό, αν θέλετε».

Αν και όλοι υποδέχθηκαν με εξαιρετικό τρόπο αυτές τις μοναδικές εκδηλώσεις παρ΄ όλα αυτά θέμα φαίνεται να δημιούργησαν οι υπεύθυνοι της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας όπως καταγγέλλει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. «Πρέπει δε να σας πω ότι οι «ειδήμονες» της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας μας απαγόρευσαν να σταθούμε μπροστά στην εκκλησία. Δεν μας έδωσαν ούτε ρεύμα. Ρεύμα πήραμε από μια Σέρβα γειτόνισσα. Καρέκλα από το καφενείο. Μας απαγόρευσαν να σταθούμε ακόμη και μπροστά στην πόρτα της. Μας απαγόρευσαν να κάνουμε οτιδήποτε. Τον λόγο τον ξέρουν αυτοί. Φυσικά ο κόσμος ήρθε. Οι άνθρωποι από την εκκλησία έβγαιναν πολύ διστακτικά αλλά στο τέλος όλοι μας χειροκροτούσαν και αυτό είναι πολύ σπουδαίο για μας», επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ με πικρία η κ. Θεοδωρίδου.

epikaira.gr

Τα πιο «λαχταριστά» οπίσθια στο ποδήλατο.







Η γυμναστική και το ποδήλατο κάνουν θαύματα όπως θα διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.






Συγκλονιστική επιστολή 17χρονης μαθήτριας

Συγκλονιστική επιστολή 17χρονης μαθήτριας
Ζητάει οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας της.
Μεγάλη συγκίνηση έχει προκαλέσει η συγκλονιστική επιστολή ενός 17χρονου κοριτσιού από το Βόλο, που δίνει μάχη να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας της αλλά η ανέχεια δεν την αφήνει.
Η μικρή Κατερίνα, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου, πέρασε μεγάλες περιπέτειες παθολογικής φύσεως που τραυμάτισαν την παιδική ψυχή της και της άφησαν σωρεία ψυχολογικών προβλημάτων.
Εδώ και 8 μήνες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης με χρήματα που κατάφερε να συγκεντρώσει ο διευθυντής του σχολείου της και πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ, Σωκράτης Σαβελίδης.
Ωστόσο, τα χρήματα αυτά εξαντλήθηκαν και η Κατερίνα πρέπει να συνεχίσει τη θεραπεία της τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο. Αντιλαμβανόμενη ότι κινδυνεύει να μείνει χωρίς περίθαλψη και να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας της, η ταλαιπωρημένη μαθήτρια βρήκε το σθένος και έλαβε τη γενναία απόφαση να στείλει γράμμα στον κ. Σαβελίδη ζητώντας του να συνδράμει όπως μπορεί:
Η νεαρή κοπέλα  αναφέρει στην επιστολή της:
«Γεια σας, με θυμάστε; Είμαι η 17χρονη Κατερίνα. Χάρη στη δική σας βοήθεια κατάφερα να φτάσω τους οκτώ μήνες θεραπείας στην Θεσσαλονίκη. Πρέπει όμως να συνεχίσω για άλλους δυόμιση μήνες για να επιστρέψω στον Βόλο υγιής. Είναι κρίμα να τα παρατήσω τώρα που φτάνω στο τέλος, γι’ αυτό θα σας παρακαλέσω όλους για ακόμα μια φορά, αν θέλετε να μου δώσετε τη βοήθειά σας με αγάπη και κατανόηση και όπως λέω πάντα να γίνετε μια αγκαλιά για μένα.
Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου.
Με εκτίμηση και σεβασμό
Κατερίνα
Αρ. Τραπέζης:
Εθνική 858/605194-47».
Απερίγραπτο είναι το δράμα που βιώνει ολόκληρη η οικογένεια της μικρής μαθήτριας, που ζει βυθισμένη στη φτώχεια. Η 56χρονη Σοφία, η μητέρα της, έχει μείνει μόνη της να μεγαλώνει 5 παιδιά χωρίς καμία βοήθεια από πουθενά.
Στο σπίτι δεν υπάρχει κανένα εισόδημα ενώ δεν λαμβάνουν κανένα βοήθημα ή επίδομα. Η ίδια δεν μπορεί να εργαστεί, αφού πρέπει να βρίσκεται συνεχώς πάνω από την Κατερίνα, ενώ τα υπόλοιπα 4 ενήλικα παιδιά της είναι όλα άνεργα.
Για να βρουν ένα πιάτο φαγητό αναγκάζονται να πηγαίνουν καθημερινά στα συσσίτια της εκκλησίας. Ωστόσο, ο μεγάλος τους φόβος δεν είναι η πείνα αλλά το μέλλον του μικρότερου μέλους της οικογενείας, που μέρα με τη μέρα βλέπει τα ψυχολογικά της προβλήματα να γιγαντώνονται.
«Δεν σας κρύβω ότι σιτιζόμαστε από την εκκλησία για να επιβιώσουμε. Είμαστε σε άθλια κατάσταση. Αλλά αυτό που με νοιάζει είναι το παιδί μου, που χρειάζεται θεραπεία. Χωρίς χρήματα δεν μπορεί να την συνεχίσει. Δεν ξέρω τι να κάνω» αναφέρει στην «Kontranews» η κ. Σοφία.
Πριν από λίγο καιρό, οι γιατροί της συνέστησαν να μετακομίσει από τον Βόλο σε άλλη περιοχή ώστε να αλλάξει περιβάλλον με την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί κάπως η κατάστασή της.
Έτσι, η άπορη οικογένεια μετεγκαταστάθηκε στην γενέτειρα της μητέρας, στην Άρτα. Από εκεί αναγκάζονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να πηγαινοέρχονται στην Θεσσαλονίκη, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», για εξετάσεις και θεραπεία, όμως τα έξοδα τους έχουν γονατίσει.
«Είμαστε μια οικογένεια ανέργων, χωρίς χρήματα και με πάρα πολλά έξοδα. Κάθε τόσο πρέπει να πηγαίνουμε στη Θεσσαλονίκη και να πληρώνουμε τις μετακινήσεις και τις διανυκτερεύσεις μας σε ξενοδοχείο. Η βοήθεια που μας δόθηκε ήταν πολύτιμη αλλά τα χρήματα αυτά τελείωσαν και τώρα δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Ζητάμε από όποιον μπορεί να βοηθήσει από το υστέρημά του» τονίζει η απελπισμένη μητέρα.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με πρωτοβουλία του προέδρου της Σωκράτη Σαβελίδη είχε καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο έδωσαν στο φτωχό πολυμελές νοικοκυριό για τις ανάγκες που είχαν τότε. Τώρα, έχουν ξεκινήσει μια δεύτερη εκστρατεία οικονομικής βοήθειας με κοινοποίηση του προβλήματος σε μέσα ενημέρωσης και τοπικούς φορείς, με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη.
«Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε οι Έλληνες χρειάζεται αλληλεγγύη και συμπόνια για να ξεπερνάμε τα προβλήματά μας. Στο πλαίσιο αυτό κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη μικρή μαθήτρια και το ίδιο ζητάμε από όλους» μας εξηγεί ο κ. Σαβελίδης.
Αλγεινή εντύπωση, πάντως, προκαλεί η αδιαφορία που επέδειξαν οι δημοτικές αρχές και οι κοινωνικές υπηρεσίες, που γύρισαν κυριολεκτικά την πλάτη τους στην άτυχη Κατερίνα.
Μοναδική εξαίρεση ήταν η απερχόμενη υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, η οποία έπειτα από συνεννόηση με τον επίσης απερχόμενο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, επικοινώνησε με τη μητέρα της κοπέλας και δεσμεύτηκε να διερευνήσει τα περιθώρια για να διευκολύνει την οικογένεια. Βέβαια, μετά το χθεσινό ανασχηματισμό βρέθηκαν και οι δυο εκτός κυβερνητικού σχήματος, κάτι που εγείρει ανησυχία ότι θα χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.

Το kourdistoportokali για την Kontranews και τον Θεοχάρη

Το kourdistoportokali για την Kontranews και τον Θεοχάρη
Ο Εφιάλτης στοιχειώνει τη ζωή του Χάρη Θεοχάρη
Ο ΚΟΥΡΗΣ ΧΡΕΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟΧΑΡΗ ΤΟΥΣ 6000 ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ
Πρωτοσέλιδο σοκ για τον Χάρη Θεοχάρη και την οικογένειά του από τον μάστορα του είδους Γιώργου Κουρή.

Ο Γιώργης ο Κουρής "χρεώνει" στον Χάρη Θεοχάρη τις 6.000 αυτοκτονίες και προετοιμάζει το έδαφος γι΄ αυτά που έρχονται.

Ο Κουρής που ακόμη και μια εφημερίδα με 4 σελίδες να βγάλει έχει τον τρόπο να πουλάει στα περίπτερα είναι για σεμινάριο στις σχολές δημοσιογραφίας.

Πολλά μπορείς να του χρεώσεις αλλά μένεις παυλόπουλος μπροστά στο πείσμα, την τρέλα, την επιμονή του.

Διαθέτει ένα μοναδικό ένστικτο επιβίωσης, το οποίο είναι ικανό να σηκώσει νεκρούς από τους τάφους τους και από τις καταπακτές της πλατεία Συντάγματος οι νεκροί να κυνηγάνε τον Θεοχάρη ως τα δισέγγονά του.

Με κάτι τέτοια πρωτοσέλιδα η αποθήκη πολύ εύκολα μπορεί να πάρει φωτιά...

Να επέμβει ο εισαγγελέας

Να επέμβει ο εισαγγελέαςΗ Vodafone παραδέχθηκε ότι κατόπιν κυβερνητικών εντολών και πιέσεων παρακολουθούσε 8.602 έλληνες.

Καλούμε τον εισαγγελέα να υποχρεώσει όχι μόνο τη Vodafone αλλά και τις άλλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που παρακολουθούσαν, κατόπιν κυβερνητικών πιέσεων και με την απειλή ότι θα τους αφαιρέσουν την άδεια λειτουργίας.

6+1 μύθοι που καταρρέουν όσο μεγαλώνεις – Και περνάς τα 20…

mythoi-zoi-570
Οι άνθρωποι μεγαλώνουμε με μύθους. Τους έχουμε δώσει πολλά ονόματα. Στερεότυπα, αντιλήψεις, αγκυλώσεις και πάει λέγοντας. Ωστόσο όσο μεγαλώνουμε συνήθως αντιλαμβανόμαστε πως τίποτα από αυτά που πιστεύαμε δεν ίσχυε. Και αυτό ξεκινά να συμβαίνει μετά την μαγική ηλικία των 20.
Αυτοί οι μύθοι αφορούν την δουλειά, τις σχέσεις, την οπτική που έχεις για την ζωή, την εργασία και γενικά ό,τι μπορεί να χαρακτηρίσει έναν άνθρωπο. Μέχρι και τα αισθήματά του. Ξεκινάμε.
  1. Το να είσαι σε μία ευτυχισμένη σχέση σημαίνει πως εν θα αισθανθείς ποτέ ξανά........ -εδώ μπορείς να βάλεις, μοναξιά, ανασφάλεια, κατάθλιψη, θλίψη, φόβο κλπ- (Και ποιος δεν το έχει αισθανθεί αυτό).
  2. Το να είσαι καλός στο σχολείο σημαίνει πως θα είσαι καλός και στην δουλειά σου. (Ούτε καν)
  3. Το να είσαι υγιής σωματικά δεν μετράει, μετράει μόνο το να είσαι λεπτός. (Όσο μεγαλώνεις ο οργανισμός αρχίζει τις... δυσλειτουργίες και εκεί το χαμηλό βάρος δεν θα σημαίνει τίποτα)
  4. Το ότι πρέπει όλοι να σε συμπαθούν. (Μπα... Χωρίς λόγο όπως και εσύ δεν γουστάρεις φάτσες, έτσι δεν θα αρέσει σε κάποιους και η δική σου).
  5. Κάτι στο οποίο αποτυγχάνεις πρέπει να το παρατάς. (Λάθος, η ζωή δεν είναι παιχνίδι για να πας στο επόμενο. Συνέχισε να προσπαθείς, σε κάνει καλύτερο).
  6. Το να σε απορρίψουν ερωτικά είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. (Ούτε καν. Δεν αρέσεις, δεν σου αρέσουν. Η ζωή τα έχει αυτά και εσύ πρέπει να μαθαίνεις και όχι να στενοχωριέσαι).
  7. Το να μιλάς σημαίνει πως έχεις δύναμη και γνώση. (Μπα.. Μεγαλώνοντας καταλαβαίνεις πως όσο περισσότερο μιλάς, τόσες περισσότερες μ@λ@κίες θα πεις. Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν έλεγαν κάποτε. Κάτι ήξεραν).
ΥΓ. Όχι δεν σε μουτζώνουμε, αλλά χέρι με 6+1 δάχτυλα δεν βρήκαμε. Εάν δεν τα συνειδητοποιήσουμε δε όλα αυτά, τότε μάλλον μία μούτζα  ίσως μας αξίζει.

Πόσο συχνά αυνανίζεται κάθε γυναίκα; [γράφημα]

avnanismos-ginaikes-erevna-570
Ο αυνανισμός όπως και το σεξ είναι οι δύο τρόποι που έχει ο άνθρωπος από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης του για να φτάσει στην ηδονή και την ικανοποίηση. Επομένως, θα έλεγε κανείς πως είναι δύο απολύτως φυσιολογικά ζητήματα. Κι αν για το δεύτερο τα πάντα είναι λίγο πολύ γνωστά, το πρώτο αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού.
Όχι για τους άνδρες, αλλά για τις γυναίκες, οι οποίες είτε δεν τολμούν να σκεφτούν τον αυνανισμό είτε ντρέπονται να το πουν εφόσον ερωτηθούν. Ευτυχώς οι έρευνες μας δίνουν μια ενδεικτική εικόνα για το μεγάλο ερώτημα: αυνανίζονται οι γυναίκες; κι αν ναι, κάθε πόσο; Η ιστοσελίδα FiveThirtyEight και η Μόνα Τσαλάμπι πήραν τα αποτελέσματα ερευνών του National Survey Of Sexual Health And Behavior (NSSHB) Πανεπιστημίου της Ιντιάνα. Από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο του 2009, περίπου 6.000 Αμερικανίδες από 14 ως 94 ετών ρωτήθηκαν για αυτό το ζήτημα και απάντησαν στην συχνότητα.
masturbate is great

Σάλος από σποτ της RAI για το Μουντιάλ – Ο Χριστός του Ρίο με το 10 στην πλάτη!

Xristos-Fanela Italias-570
Αντεγκλήσεις μεταξύ της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης RAI και της καθολικής αρχιεπισκοπής στο Ρίου Ντε Ζανέιρου της Βραζιλίας προκάλεσε ένα διαφημιστικό σποτ για το Μουντιάλ του ποδοσφαίρου που αρχίζει την Πέμπτη στη χώρα αυτή.
Στο επίμαχο διαφημιστικό μήνυμα της RAI για το Μουντιάλ, αφού εικονίζονται παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο στους δρόμους στο Ρίου, η τελευταία εικόνα –επεξεργασμένη φυσικά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή– απεικονίζεται το γνωστό τεράστιο άγαλμα του Ιησού το οποίο δεσπόζει της πόλης, αλλά σε μια ιδιαίτερη «παραλλαγή»: εμφανίζεται να φοράει τη θαλασσιά φανέλα της εθνικής ποδοσφαίρου της Ιταλίας, γνωστής και ως Σκουάντρα Ατζούρα, με το νούμερο δέκα στην πλάτη. Πρόκειται για την φανέλα του ποδοσφαιριστή Αντόνιο Κασάνο.
Για την τηλεοπτική διαφήμιση του Μουντιάλ που πρόβαλε η RAI εκφράσθηκε αρνητικά αρχικά το ιταλικό καθολικό περιοδικό Φαμίλια Κριστιάνα («Χριστιανική Οικογένεια»). Υψηλόβαθμοί κληρικοί άφησαν να διαρρεύσει ότι και το Βατικανό «είναι έντονα ενοχλημένο» από την διαφημιστική ιδέα αυτή.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το θέμα έχει πάρει πλέον και οικονομικές διαστάσεις.
Η εφημερίδα Ιλ Φάτο Κουοτιντιάνο αναφέρει ότι η καθολική αρχιεπισκοπή του Ρίου Ντε Ζανέιρου είναι έτοιμη να προσφύγει στη δικαιοσύνη, απαιτώντας επτά εκατομμύρια ευρώ για παραβίαση του copyright –των πνευματικών δικαιωμάτων– του διεθνούς φήμης αγάλματος.
Η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων της RAI Koστάντσα Εσκαπλόν περιορίστηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι «το θέμα θα τύχει οπωσδήποτε περαιτέρω εξέτασης σε βάθος», αλλά δεν θέλησε να προβεί «σε περαιτέρω σχόλια».
Ο ιερέας των κεντρικών γραφείων της RAI πατέρας Αντόνιο Ιντεργκουλιέλμι προσπάθησε να κρατήσει μια διπλωματική στάση: «η εικόνα του αγάλματος του Ρίου με την φανέλα της εθνικής Ιταλίας μπορεί όντως να μοιάζει κάπως βλάσφημη. Δεν θα το μπέρδευα, όμως, με οικονομικές διεκδικήσεις. Καλύτερα να αποσυρθεί το σποτ, αλλά θα μπορούσε να θεωρηθεί αρκετή και μια επιστολή στην οποία η τηλεόραση να αναγνωρίζει το λάθος της».

Επίσκεψη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κατερίνης, Κίτρους & Πλαταμώνος


Θέμα:   Επίσκεψη στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κατερίνης, Κίτρους & Πλαταμώνος

           Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας επισκέφθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2014 το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κατερίνης, Κίτρους & Πλαταμώνος κ. κ. Γεώργιο, για να τον καλωσορίσει και να του ευχηθεί για την ενθρόνισή του.
Το προεδρείο του συλλόγου αποτελούμενο από τους Βάσσου    Φρειδερίκη (Πρόεδρο), Ευαγγελόπουλο Ναούμ (Αντιπρόεδρο) και Κατιμερτζή Μαγδαληνή (Γραμματέα), είχε διαλογική συζήτηση με το Μητροπολίτη για θέματα που αφορούν την παιδεία σε τοπικό και σε πανελλαδικό επίπεδο.

                                                 Για το Δ.Σ.
      Η Πρόεδρος                                                                     Η Γραμματέας

            Βάσσου  Φρειδερίκη                                                     Κατιμερτζή  Μαγδαληνή


ΕΞΙΤΗΡΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

   
     Ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος νοσηλευόταν από τα χαράματα της Κυριακής για προληπτικούς λόγους στην καρδιολογική κλινική του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης, είναι καλά στην υγεία του και σήμερα το μεσημέρι βγήκε από το νοσοκομείο.

Τον δήμαρχο επισκέφτηκαν προχθές στο νοσοκομείο συνεργάτες και φίλοι, μόλις...πληροφορήθηκαν για τη νοσηλεία του.
      Στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης είχε καταφτάσει τα χαράματα, περίπου στις 6 η ώρα χθες το πρωί, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Ο δήμαρχος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αισθάνθηκε αδιαθεσία, εξετάσθηκε από γιατρούς και εισήχθη στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Κατερίνης όπου και νοσηλεύεται.  

«Έκοψε» και «έραψε» ο Σαμαράς τους υπουργούς – Όλα τα ονόματα της νέας κυβέρνησης

samaras-anasximatismos-570
Σαρωτικός με όλη την σημασία της λέξεως ήταν ο ανασχηματισμός που έκανε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο κυβερνητικό σχήμα, αλλάζοντας πρόσωπα στην πλειοψηφία των υπουργείων.
Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά από το μεσημέρι της Δευτέρας, και τελικά φτάσαμε να δούμε επτά υπουργούς να φεύγουν από το χαρτοφυλάκιό τους, ενώ άλλοι εννέα να μετακινούνται αλλού. Συνολικά με την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος έχουμε είκοσι υπουργούς, τέσσερις αναπληρωτές υπουργούς και εικοσιέναν οι υφυπουργούς.
Η μεγαλύτερη έκπληξη του ανασχηματισμού είναι η είσοδος στην κυβέρνηση του βουλευτή Α' Αθηνών Βασίλη Κικίλια ο οποίος τοποθετήθηκε υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στη θέση του Νίκου Δένδια ο οποίος μετακινήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Στην κυβέρνηση μπήκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης ο οποίος -κατά σύμπτωση- ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο που κατείχε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ακόμη ένα πρώην στέλεχος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ο οποίος και βρέθηκε εκτός κυβέρνησης.
Εκτός υπουργικού συμβουλίου, εκτός από Κωστή Χατζηδάκη, Γιάννη Μιχελάκη, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Αθανάσιου Τσαυτάρη τέθηκε και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Πολιτισμού ανέλαβε ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ενώ στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης τοποθετήθηκε υπουργός ο Γιώργος Ορφανός στη θέση του Θεόδωρου Καράογλου.
Αναλυτικά το νέο σχήμα έχει ως εξής:
Πρωθυπουργός
  • Αντώνης Σαμαράς
Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών
  • Ευάγγελος Βενιζέλος
  • Υφυπουργός Εξωτερικών: Δημήτρης Κούρκουλας
  • Υφυπουργός Εξωτερικών: Άκης Γεροντόπουλος
Υπουργείο Οικονομικών
  • Υπουργός : Γκίκας Χαρδούβελης
  • Αναπληρωτής Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
  • Υφυπουργός : Γιώργος Μαυραγάννης
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
  • Υπουργός : Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Υφυπουργός: Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου
Υπουργείο Εσωτερικών
  • Υπουργός : Αργύρης Ντινόπουλος
  • Υφυπουργός: Θεόφιλος Λεονταρίδης
  • Υφυπουργός : Γιώργος Ντόλιος
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
  • Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
  • Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά
  • Υφυπουργός: Γιάννης Λαμπρόπουλος
Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
  • Υπουργός: Νίκος Δένδιας
  • Υφυπουργός: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
  • Υφυπουργός : Γεράσιμος Γιακουμάτος
  • Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
  • Υπουργός : Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
  • Υφυπουργός: Μιχάλης Παπαδόπουλος
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
  • Υπουργός: Γιάννης Μανιάτης
  • Αναπληρωτής Υπουργός: Νικόλαος Ταγαράς
  • Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
  • Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
  • Υφυπουργός: Αλεξάνδρος Δερμετζόπουλος
  • Υφυπουργός: Κώστας Κουκοδήμος
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
  • Υπουργός: Κωνσναντίνος Τασούλας
  • Υφυπουργός: Άντζελα Γκερέκου
  • Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Αδριανός
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
  • Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης
  • Υφυπουργός : Βασίλειος Κεγκέρογλου
  • Υφυπουργός: Αντώνης Μπέζας
  • Υφυπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης
Υπουργείο Υγείας
  • Υπουργός : Μάκης Βορίδης
  • Αναπληρωτής: Λεωνίδας Γρηγοράκος
  • Υφυπουργός: Κατερίνα Παπακώστα
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • Υπουργός : Γιάννης Καρασμάνης
  • Αναπληρωτής Υπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
  • Υπουργός : Χαράλαμπος Αθανασίου
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
  • Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας
Υπουργείο Τουρισμού
  • Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη
Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
  • Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
  • Υπουργός: Γιώργος Ορφανός
Υπουργός Επικρατείας
  • Δημήτρης Σταμάτης
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
  • Σοφία Βούλτεψη
Στις 15:30 της Τρίτης η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης
Στην κυβέρνηση μπαίνουν συνολικά 17 νέα πρόσωπα, 8 νέοι υπουργοί, ένας υπουργός αναπληρωτής και οκτώ νέοι υφυουργοί.
Το πρόσωπο-κλειδί είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης ενώ το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο παραμένει ως έχει.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να σηματοδοτήσει ότι η μάχη θα δοθεί στο εξής στα μικροοικονομικά μεγέθη με στόχο τη βελτίωση της οικονομικής καθημερινότητας, χωρίς βέβαια η κυβέρνηση να αποστεί από τους μείζονες στόχους της, τη διαπραγμάτευση της βιωσιμότητας του χρέους και τη σταθερή πορεία προς την ανάπτυξη.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα αριθμεί 45 υπουργούς και υφυπουργούς, ενώ αυξήθηκε κατά τέσσερις υφυπουργούς εκ των οποίων δύο από τη ΝΔ και δύο από το ΠΑΣΟΚ.
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τοποθετήθηκε υπουργός προερχόμενος από τη ΝΔ στην θέση του απελθόντα κ. Θανάση Τσαυτάρη ενώ στη θέση του κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο υπουργείο Παιδείας ορίστηκε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Έκπληξη θεωρείται και ο ορισμός για πρώτη φορά γυναίκας κυβερνητικής εκπροσώπου της κας Σοφίας Βούλτεψη.
Νέοι υπουργοί τοποθετούνται στο υπουργείο Εσωτερικών ο κ. Αργύρης Ντινόπουλος, στο Παιδείας ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στο Πολιτισμού ο κ. Κώστας Τασούλας, στο Υγείας ο κ. Μάκης Βορίδης, στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Γιώργος Καρασμάνης, στο Προστασίας του Πολίτη ο κ. Βασίλης Κικίλιας, στο Μακεδονίας-Θράκης ο κ. Γιώργος Ορφανός ενώ ο κ. Νίκος Δένδιας μετακινείται από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως στο Ανάπτυξης.
Στις 15.30 αύριο θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.
Φωτογραφία: Eurokinissi