ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Φοβερή ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο στο διαδίκτυο για..

...το νέο μαγιό των gay, τώρα γνωρίζουμε πως αυτό το μαγιό δεν πέφτει!

Μπάμπης "τα πήρα από την SIEMENS ο αλήτης" Αθανασίου, και τα έργα αυτού.

The Bloopers Team (web radio)

Μπάμπης "τα πήρα από την SIEMENS ο αλήτης" Αθανασίου, και τα έργα αυτού:

Μαρτυριάρη, την έκανες τη μαλακία σου...

..."το Εργόχειρο της Συνταξιούχου"

"το Εργόχειρο της Συνταξιούχου"
Απεικόνιση γιαγιάς που μόλις έμαθε για τα 300 ευρώ σύνταξη, κι αυτά μόνο εφόσον υπάρχουν

Κοντοπόδαρη φυλή με φαρδείς πεσμένους κώλους, όμως μέσα στο πλήθος, ο ΔΑΠίτης ξεχωρίζει από το στήθος του...

The Bloopers Team (web radio)

Κοντοπόδαρη φυλή με φαρδείς πεσμένους κώλους, όμως μέσα στο πλήθος, ο ΔΑΠίτης ξεχωρίζει από το στήθος του.
Παραδείγματος χάριν:

Θεσπέσιε Σαμαρά...

Η διαδρομή της δικογραφίας για τις ποινικές ευθύνες Βενιζέλου – Παπακωνσταντίνου...

Οι μπίζνες και τα θεάματα των οικονομικών ελίτ


Στην παραπάνω φωτογραφία θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς δύο υπερήλικες κυρίες που έχουν τουλάχιστον ένα κοινό χαρακτηριστικό. Έχουν και οι δύο επισκεφτεί κάποιον πλαστικό χειρουργό για να φροντίσει τη ματαιοδοξία τους και να καλύψει την υπόμνηση ότι ακόμα και οι πιο ισχυροί παράγοντες ενός τόπου που δεκαετίες πλιατσικολογούν εις βάρος του λαού κάποτε γερνάνε… Δεν μένουμε όμως σε αυτό το συμπέρασμα. Οι δύο κυρίες αποτελούν τις συζύγους ισχυρών παραγόντων δύο χωρών που εκτός από την επίδειξη του υποκριτικού...
ανθρωπισμού τους, τους ενώνουν και τα επιχειρηματικά συμφέροντα των συζύγων τους.

Η μια κυρία είναι η γνωστή και μονίμως στα δελτία ειδήσεων των ΜΜΕ (ΣΤΑΡ και ΜΕΓΚΑ) όπου ο σύζυγός της είναι βασικός μέτοχος, να επιδεικνύει τον υποκριτικό ανθρωπισμό των πλουσίων που έχουν αρπάξει το ψωμί από το τραπέζι του φτωχού και τους επιστρέφουν πίσω ένα ξεροκόμματο αρκεί ο μικροαστός καταναλωτής θεαμάτων να τους αγιοποιήσει. Η άλλη κυρία είναι η σύζυγος του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα για να συζητήσει την εξέλιξη των επιχειρηματικών σχεδίων του αγωγού TAP με τις ευλογίες των Αμερικανών και των ντόπιων οικονομικών ελίτ.

Τα πολιτικά τσιράκια των ντόπιων ελίτ δεν έχασαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δημόσιες σχέσεις τους με το αζημίωτο φυσικά. Τα πλούσια γεύματα των ραντεβού τους  τα καρφώνουν με καμάρι τα ίδια τα δημοσιογραφικά τσιράκια των εξουσιαστών όπως η διαδικτυακή πολιτική φυλλάδα μητσοτακικών συμφερόντων, η iefimerida. Σχετικό λινκ εδώ.

Ελάχιστοι είναι όσοι αναφέρονται στις παράπλευρες επιπτώσεις από τη δημιουργία του αγωγού ΤΑΡ εντός της ελληνικής επικράτειας που θα ακυρώσει καλλιέργειες σε τεράστιες αγροτικές εκτάσεις 20.000 στρεμμάτων γης υψηλής παραγωγικής αξίας κάτι που έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εισόδημα αγροτικών πληθυσμών που ήδη συμπιέζονται από τις πολιτικές λιτότητας και αναδιάρθρωσης των αγροτικών καλλιεργειών στη γραμμή της ΕΕ. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και τη σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση όλης της Βόρειας Ελλάδας από τη λειτουργία του αγωγού και των παράπλευρων εγκαταστάσεων του. Αναλυτικές πληροφορίες για τις αναμενόμενες επιπτώσεις του αγωγού ΤΑΡ μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ο καχύποπτος αναγνώστης θα αναγνώριζε πολιτική εμπάθεια σε μια επιχειρηματική επένδυση που θα βάλει στο χάρτη των ενεργειακών μεταφορών τη χώρα. Ωστόσο, ακόμα και οι ίδιοι οι εξουσιαστές παραδέχονται ότι τα οικονομικά οφέλη της χώρας από τον αγωγό ΤΑΡ θα είναι ασήμαντα και απολύτως αμελητέα ως προς τις ανάγκες του προϋπολογισμού.  Ο πρώην ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Παπαγεωργίου παραδέχτηκε πριν ένα χρόνο σε συνέντευξη στο REAL ότι τα φορολογικά έσοδα της χώρας από τον αγωγό TAP θα είναι 300 εκατομμύρια € για τα επόμενα 20 χρόνια!!!  Ακόμα και σε επίπεδο θέσεων εργασίας οι προσδοκίες είναι πενιχρές. Η καλύτερη εκτίμηση αναφέρει 2000 θέσεις εργασίας για την περίοδο κατασκευής του έργου. Φανταζόμαστε βέβαια με τι συνθήκες θα εργάζονται οι μετανάστες εργάτες των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Σαμαρά-Δένδια-Κικκίλια στις κατασκευαστικές εταιρίες των αφεντικών όπως ο Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας κτλ. Η αποκαλυπτική συνέντευξη  του πρώην υφυπουργού περιβάλλοντος για τα πενιχρά φορολογικά έσοδα στην επόμενη 20ετία βρίσκεται εδώ.

Για να μην αναφερθούμε στις αναγνωρισμένες δυνατότητες του επιχειρηματικού κεφαλαίου να κρύβει τεράστια κέρδη του από τη φορολογική επιβάρυνση μέσω τριγωνικών συναλλαγών πολυεθνικών ομίλων αλλά και τις offshore των εφοπλιστών και επιχειρηματικών συμφερόντων…

Για τις επιχειρηματικές και οικονομικές ελίτ η κατάσταση είναι business as usual συνεχίζοντας με αξιοζήλευτη συνέπεια την αποκόμιση τεράστιων κερδών μέσω της εκμετάλλευσης ανθρώπων και αγαθών που περνάνε στα χέρια τους για τις επόμενες δεκαετίες και υποθηκεύοντας με αυτό τον τρόπο τις ελάχιστες δυνατότητες αυτόνομης παραγωγικής ανάπτυξης στα πλαίσια άλλων πολιτικών που προτάσσουν τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους…

Από freenet2004

Benny über alles...

Από τί υλικό πρέπει να είναι επιτέλους φτιαγμένος αυτός ο Τούρκογλου;

     Πόση συμπυκνωμένη αχρειότητα πρέπει να κυλάει στις φλέβες του;
     Από ποιά συμπαγή εγωπάθεια είναι φτιαγμένος ο οργανισμός του;
     Τί ιταμή προκλητικότητα και γαϊδουρινή αδιαφορία για το κοινωνικό σύνολο εξουσιάζει...
την φαιά ουσία του εγκεφάλου του;

     Αυτός που (δεν λέμε ''ο άνθρωπος που..'' για ευνόητους λόγους..) με τους νόμους του και τις συνταγματικές του ερμηνείες, εδώ και 20-25 χρόνιαβοήθησε δύο τουλάχιστον ως τώρα γενιές πολιτικών να κατακλέψουν το κράτος, να ληστέψουνπρομήθειες, κοινοτικά κονδύλια κι επιδοτήσεις,
     ..οδηγώντας την χώρα ολοταχώς προς την πτώχευση και την ''αγκαλιά'' της τρόϊκας,
     ..δεν μπορεί παρά να θεωρείται ο ηθικός αυτουργός κάθε μίζας και κάθε ''νόμιμης''  ή νομιμοφανούς κλοπής του Δημοσίου.

     Είναι αδιανόητο αυτός ο τύπος να έχει το θράσος να επιτίθεται εναντίον όποιου τού ασκεί έλεγχο, και ειδικά εναντίον ανώτερων λειτουργών της Δικαιοσύνης.
     Και είναι ακόμα πιό αδιανόητο να μεθοδεύεται η συγκάλυψή του με κάθε τρόπο και η διατήρησή του μακριά απ' το χέρι της δικαιοσύνης, από τον συνέταιρό του ''πρωθυπουργό'',
     ..με μοναδικό κριτήριο την μακροημέρευση της συγκυβέρνησης του αίσχους, και την εξυπηρέτηση τωνγερμανικών και τοκογλυφικών συμφερόντων!

     Κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει η κάθαρση των καθαρμάτων, για να υπάρξει κοινωνική γαλήνη και συναίνεση στον απίστευτα δύσκολο και ανηφορικό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε ως κράτος και ως πολίτες, για να διορθώσουμε όσα δεινά μας φόρτωσαν ο Τούρκογλου και οι διάφοροι ''τούρκογλου'' αυτού του τόπου.

     Το blog θα κλείσει σήμερα το σχόλιό του με την αντιγραφή των δύο τελευταίων φράσεων τουσημερινού άρθρου του φίλου και εξαιρετικού Στάθη:
     ''.. Θα ήταν ποτέ δυνατόν, θα μου πείτε, ο Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών του κ. Βενιζέλου να μην προστατεύσει τον κ. Βενιζέλο; Oχι,
θα σας απαντούσα, διότι έχω εθιστεί στην ιδέα ότι μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Κι αυτή φοβάμαι πως είναι η παραμύθα που σκοτώνει τη δημοκρατία. Ο εθισμός στην ιδέα του θανάτου της...
 Διότιαν παραδεχθούμε πως μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν, θα κάνουν ό,τι γουστάρουν...''

     Και ο μόνος δρόμος για να μην το παραδεχτούμε έμπρακτα,
     ..είναι το πεζοδρόμιο και η δυναμική απαίτηση για απαλλαγή και  κάθαρση!..

Ο βουλευτής, καθηγητής στο... στοίχημα

Εάν νομίζετε ότι επειδή ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης έκοψε τη συνδρομητική τηλεόραση στη Βουλή (για λόγους οικονομίας και για να προσηλώνονται στο κοινοβουλευτικό του έργο- όπως ειπώθηκε) και οι βουλευτές έμειναν χωρίς Μουντιάλ κάνετε λάθος.

Πρώτα απ΄όλα δεν χρειάζονται συνδρομητικό κανάλι να το παρακολουθήσουν αφού τους αγώνες τους μεταδίδει η ΝΕΡΙΤ.

Δεύτερον δεν κάθονται...
στο Εντευκτήριο της Βουλής (όπου υπάρχουν τρεις σύγχρονες τηλεοράσεις) για να παρακολουθήσουν αγώνα προφανώς για να μην γκρινιάζει κανείς από τους λεγόμενους «επιλοχίες του λόχου».

Τρίτον δίνουν ραντεβού σε καφενείο στη πλατεία Κολωνακίου και εκεί ενωμένοι, φιλικά και συναδελφικά παρακολουθούν μέχρι τα ξημερώματα πολλές φορές τους αγώνες. Και παίζουν και στοίχημα.

Μου λένε ότι «καθηγητής στο στοίχημα», είναι ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ κ. Δημ. Σαμπαζιώτης που γνωρίζει τα πάντα και δίνει συμβουλές σε συναδέλφους του.

ΠΟΙΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ…?


Οι αρνητικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους, στην <<ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ>> στον Ασπρόπυργο ιδιοκτησίας Μάνεση. Όπου με την επαίσχυντη απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (Α.Σ.Ε.) έγινε αποδεκτό το αίτημα του βιομήχανου για ομαδική απόλυση 45 εργαζομένων, πρέπει να προβληματίσει κάθε εργαζόμενο ανεξάρτητης εργασιακής σύμβασης σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Η συγκρότηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (Α.Σ.Ε.) που έγινε το 2011 με την σύμφωνη γνώμη της ΓΣΕΕ, όχι μόνο δεν αποτελεί <<ανεξάρτητη>> αρχή αλλά είναι ένα επιπρόσθετο θεσμικό, αντιδραστικό, αντεργατικό όπλο στην φαρέτρα των μεγαλοεργοδοτών-καπιταλιστών. Εργαλείο που προσπερνάει τους ήδη ψηφισμένους αστικούς νόμους και το σύνταγμα του αστικού κράτους για την ευέλικτη προώθηση και εφαρμογή των αξιώσεων των βιομηχάνων, γενικότερα των κεφαλαιοκρατών.
Τόνοι λάσπης έπεσαν και πέφτει από συκοφαντικά δημοσιεύματα, στημένα ρεπορτάζ, ότι οι εργατικοί αγώνες, οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι η αιτία που κλείνουν τα εργοστάσια. Και κυρίως οι εργατικοί αγώνες που οργανώνει το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Το ψέμα εδώ όχι μόνο έχει κοντά ποδάρια, αλλά βγάζει μάτια. Το παράδειγμα της <<ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ>> στον Ασπρόπυργο, που ο ιδιοκτήτης βιομήχανος Μάνεσης απειλεί με κλείσιμο του εργοστασίου του αν δεν αποδεχτούν της αντιδραστικές, αντεργατικές αξιώσεις του, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του επιχειρηματικού ομίλου είναι χαρακτηριστικό που  μπορεί κάποιος να αντλήσει συμπεράσματα και κυρίως οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων.
Η ηρωική εννεάμηνη απεργιακή μάχη των χαλυβουργών  στον Ασπρόπυργο, ενάντια στους μισθούς πείνας, της απολύσεις λοιδορήθηκε όσο τίποτε από τα φερέφωνα της αστικής τάξης, του κυρίαρχου αστικού πολιτικού συστήματος. Από τους γνωστούς-άγνωστους δημοσιολόγους <<βαρόνους>> των τηλεοπτικών μίντια (πορτοσάλτε, μανδραβέλης, παπαδημητρίου, στον ΣΚΑΙ, πρετεντέρης στο MEGA κ.α) που σε διατεταγμένη υπηρεσία και συγχρονισμό επιτέθηκαν με συκοφαντίες και ψέματα στον μεγαλειώδη αυτόν εργατικό αγώνα όπως τους υπαγόρεψαν τα αφεντικά τους. Το ίδιο κάνουν και τώρα με τον ανυποχώρητο αγώνα των καθαριστριών στο υπουργείο οικονομικών και σε κάθε τμήμα της εργατικής τάξης που δεν σκύβει το κεφάλι και αγωνίζεται για την ζωή του.
Ο φόβος των αστών-καπιταλιστών, εργοδοτών μπροστά στη οργάνωση της εργατικής τάξης, την ταξική συσπείρωση, είναι μεγάλος. Γ ια αυτό επιστρατεύουν την λάσπη και συκοφαντία σε αγαστή συνεργασία με το ίδιο το αστικό κράτος,  τα αστικά κόμματα, τους ΝΑΖΙ της <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>>, να πούνε ότι οι αγώνες των εργατών, οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι η αιτία που κλείνουν τα εργοστάσια. Φυσικά λέξη για την ταμπακιέρα. Ότι τα εργατικά δικαιώματα κατακρεουργούνται, ότι πρέπει να αποδεχτούν μισθούς πείνας 400-500 ευρών, να συμφωνούν με της απολύσεις, όπως αξιώνει ο ιδιοκτήτης της <<ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ>> Μάνεσης λες και τα δισεκατομμύρια που έβγαλε ο εν λόγο κύριος στον καιρό των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα το 2004 τα μοιράστηκε με τους εργαζόμενους.
Τα εκβιαστικά-τρομοκρατικά διλήμματα που καλλιεργούν τα αστικά κόμματα, μαζί με τους ΝΑΖΙ της <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>> <<ανεργία η κακοπληρωμένη δουλειά χωρίς δικαιώματα>>, αποτελούν αξιώσεις των βιομηχάνων. Από την μια θέλουν να εξασφαλίσουν φθηνό εργατικό δυναμικό όπως επιτάσσει η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου και από την άλλη θέλουν εργάτες υποτακτικούς που να σκύβουν το κεφάλι και αποδέχονται αδιαμαρτύρητα κάθε τι αντιδραστικό, αντεργατικό, που τους φτωχαίνει και εξαθλιώνει.
Ο εννεάμηνος ηρωικός απεργιακός αγώνας των εργατών της <<ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ>> στον Ασπρόπυργο, καταστάληκε από το ίδιο αστικό κράτος με την  συνδρομή των ΜΑΤ και την αγαστή συνεργασία απεργοσπαστικού μηχανισμού που είχε στήσει ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας. Και τι έγινε μετά ? Στήθηκε μια βιομηχανία δικαστικών διώξεων των πρωτοπόρων εργατών για να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα. Μπαράζ στημένων δημοσιευμάτων συκοφάντησαν αυτόν τον μεγαλειώδη αγώνα που τρόμαξε και ταρακούνησε την μεγαλοεργοδοσία, τους καπιταλιστές. Οι αντεργατικές ρυθμίσεις γενικεύτηκαν στον χώρο δουλειάς με την βοήθεια των φιλοεργοδοτικών ξεπουλημένων εργατών συνδικαλιστών, που φυτεύτηκαν στο σωματείο από τον ίδιο τον εργοδότη.
Ο Μάνεσης με την βοήθεια των ξεπουλημένων συνδικαλιστών έκανε απολύσεις. Αμέσως μετά  της παρουσίασε εθελούσιες εξόδους και εφάρμοσε εκ περιτροπής εργασία. Έβαλε το σωματείο μπροστά να διεκδικήσει για λογαριασμό του φθηνό ρεύμα για το εργοστάσιο. Τέτοια διεκδίκηση έχει και η ξεπουλημένη ομοσπονδία μετάλλου ΠΟΕΜ. Στην ηγεσία της ομοσπονδίας ηγούνται οι ρεφορμιστικές συνδικαλιστικές παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που μπροστά στα συσσωρευμένα προβλήματα των μεταλλεργατών δεν οργανώνουν κανένα αγώνα.
Ο καπιταλιστής Μάνεσης αξιώνει τώρα ομαδικές απολύσεις και τα κατάφερε με την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) αυτού του νέου αντεργατικού, αντιδραστικού θεσμού για να απολύσει 45 εργάτες. Απειλεί στο άλλο εργοστάσιο που κατέχει στον Βόλο, ότι αν δεν δεχθούν οι εργάτες την δεύτερη μείωση μισθών που ζητά μέσα σε ένα χρόνο, θα απολύσει μια βάρδια περίπου 100 εργαζόμενους.
Η εξέλιξη του εργοστασίου της <<ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ>> στον Ασπρόπυργο και στον Βόλο, αλλά και εκατοντάδων άλλων επιχειρήσεων που έκλεισαν η είναι στα πρόθυρα να κλείσουν είναι αποτέλεσμα επειδή τα εργοστάσια είναι στα χέρια των καπιταλιστών και σκοπός της παραγωγής δεν είναι η ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών- κοινωνικών αναγκών, αλλά το ατομικό καπιταλιστικό κέρδος. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των καπιταλιστών και το κυνήγι του μέγιστου κέρδους είναι η αιτία που κλείνουν τα εργοστάσια στον καπιταλισμό. Τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων , οι απεργιακές κινητοποιήσεις.
Το μέτρο των ομαδικών απολύσεων, είναι μέτρο που προστίθεται μαζί με τα άλλα αντεργατικά μέτρα που στόχο έχει να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα, η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Κανένας εργαζόμενος να μην συμβιβαστεί με αυτήν την κατάσταση. Πουθενά ο ανταγωνισμός δεν εξασφάλισε θέσεις εργασίας, εργατικά, μισθολογικά, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα. Ο ανταγωνιστικός κλάδος της ναυτιλίας μετράει πάνω από 20.000 ανέργους ναυτεργάτες, ο ανταγωνιστικός κλάδος του τουρισμού τρέφεται με εργαζόμενους που δουλεύουν με συμβάσεις μιας μέρας, με ανεξάντλητα ωράρια, μαύρη εργασία. Η ανταγωνιστικότητα στον κλάδο της χαλυβουργίας σημαίνει απολύσεις, εκ περιτροπή εργασία, μειώσεις μισθών.
Τώρα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε να αναπτυχθεί η μέγιστη εργατική ταξική αλληλεγγύη, να ενισχυθεί λαϊκή συμμαχία. Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα που απεργάζονται, όπως αυτό των ομαδικών απολύσεων, την πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, την συμπίεση των συντάξιμων αποδοχών σε όρια φτώχειας. Να μην περάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η εργοδοτική αυθαιρεσία, να οργανωθούν οι εργάτες σε σωματεία, να φτιαχτούν εκεί που δεν υπάρχουν.
 Οι εργαζόμενοι με όποια σύμβαση εργασίας και να χουν, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και απειλές. Να απαντήσου με εργατική ταξική ενότητα ,με αγώνες, εργατικές κινητοποιήσεις, απεργίες που θα χουν σαφής πολιτική στόχευση. Αγώνες όχι γενικά και αόριστα που θα λειτουργούν σαν αμορτισέρ εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης και του λαϊκού θυμού από της εφαρμοζόμενες πολιτικές. Αγώνες που θα χουν ταξικό, πολιτικό πρόσημο, θα εναντιώνονται στο σύνολα της αντιλαϊκής πολιτικής, της πολιτικής του κεφαλαίου, της Ε.Ε., των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Αγώνες που θα βοηθούν στην χειραφέτηση των εργαζομένων από την επιρροή των αστικών, μικροαστικών, οπορτουνιστικών κομμάτων, από την επιρροή της αστικής πολιτικής και ιδεολογίας.
Έτσι θα ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο λαός μας, οι λαοί,  για να ευημερήσουν. Είναι ο δρόμος της εργατικής-λαϊκής εξουσίας, που προϋποθέτει αποδέσμευση από την Ε.Ε., κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για να γίνει ο λαός νοικοκύρη στον τόπο του. Για να χει ο εργαζόμενος λαός τον πρώτο λόγο στον πλούτο που παράγει, με σκοπό την ικανοποίηση όλων των διευρυμένων λαϊκών-κοινωνικών αναγκών και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.
Σε αυτή την κατεύθυνση που είναι ρεαλιστική για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων κοινωνικών-λαϊκών αναγκών, χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, δυνατό εργατικό ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ μέσα στους χώρους δουλειάς, ενδυνάμωση της λαϊκής αντικαπιταλιστικής-αντιμονοπωλιακής συμμαχίας για την εργατική-λαϊκή  αντεπίθεση.
Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του ΚΚΕ της Κ.Ο. Πιερίας

11ος OLYMPUS MARATHON

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

   
ΔΙΟΝ – ΛΙΤΟΧΩΡΟ
27 – 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Μαραθώνιου Ολύμπου σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις του 11ου  OLYMPUS MARATHON και σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή απονομών και λήξης του αγώνα.


Με τιμή

Για το Δ.Σ.



Ο πρόεδρος
Νίκας Άρης







ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014                                                                                                                                                                       

19:00 – 22:00    Εγγραφές αθλητών
20:30 -21:00    Επίδειξη Παγκρατίου αθλήματος- jiu-jitsu και Okinawa
                        Karate  από το σωματείο "Αλκή".
                        Παρουσίαση : Ιωάννα Καραλέξη
21:00-21:30     Επίδειξη judo από τους αθλητές του αθλητικού συλλόγου                                                                                         
                          «Μύτικας»  Λιτοχώρου
                          Παρουσίαση:Τ. Φυσικόπουλος, Δ. Σωτηρόπουλος,  
                           Κ. Προκόβας                                              
21:30-22:00      Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου- παραδοσιακοί χοροί  

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

10:00 – 23:00  Εγγραφές αθλητών
19:00                Παιδικοί  Αγώνες (Olympus Kids και Olympus junior)
19:00-22:00       Pasta Party
20:30                 Τεχνική ενημέρωση
21:00                 Μουσικό παραμύθι «Σίδερ» από τη θεατρική ομάδα Α.Π!
                           του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  
                          Κείμενα-μουσική: Παναγιώτης Λαδάς, Παύλος Μέτσιος
                          Παίζουν: Άννα Ηλιαδέλη, Κώστας Ευαγγέλλου, Παύλος                                                               
             Μέτσιος, Παναγιώτης Λαδάς

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014
4:30 – 5:20        Αναχωρήσεις λεωφορείων από το πάρκο Λιτοχώρου  για τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου
6:05                   Εκκίνηση
10:45 – 16:05    Τερματισμοί
11:00= 18:00      Γεύμα αθλητών
18:00 – 19:00    Απονομές
 21:00                  Αφιέρωμα στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου
                             σε σκηνοθεσία Χρύσας Μπάρα                                                                                                                                                                                          

              Παρουσίαση χορών Latin, Ευρωπαϊκών, Ελληνικών, Μοντέρνων και Μπαλέτο από το "Χοροθέατρο Ολύμπου" σε διδασκαλία Γιώργου Πίνου.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ Μ.Μπόλαρη - Ερώτηση για τις ανυπολόγιστες ζημιές στις σοδειές των αγροτικών προϊόντων και γεωργικών εγκαταστάσεων που σημειώθηκαν στο νομό Σερρών και την Κεντρική Μακεδονία

                                                         ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ
Βουλευτής Ν. Σερρών

Σέρρας, 20 Ιουνίου 2014




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Καρασμάνη ο βουλευτής Σερρών κ. Μάρκος Μπόλαρης, για τις ανυπολόγιστες ζημιές στις σοδειές των αγροτικών προϊόντων και γεωργικών εγκαταστάσεων που σημειώθηκαν στο νομό Σερρών και την Κεντρική Μακεδονία. Ο κ. Μπόλαρης επικαλείται την καταγγελία από τις Ομάδες Παραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας προς τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ για βαριά αμέλεια στη μη έγκαιρη ενεργοποίηση του συστήματος εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας, παρά τις συνεχείς πιέσεις που της ασκήθηκαν και παρά το εξαιρετικά άστατο του καιρού, και επίσης υπογραμμίζει  την επείγουσα ανάγκη καταγραφής των καταστροφικών ζημιών από τον ΕΛΓΑ και καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Καρασμάνη

ΘΕΜΑ: «Ανυπολόγιστες οι ζημίες στις σοδειές των αγροτικών προϊόντων και γεωργικών εγκαταστάσεων στο νομό Σερρών και την Κεντρική Μακεδονία - Καταγγέλλεται από τις Ομάδες Παραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας η Διοίκηση του ΕΛΓΑ για βαριά αμέλεια στη μη έγκαιρη ενεργοποίηση του συστήματος εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας, παρά τις συνεχείς πιέσεις που της ασκήθηκαν και παρά το εξαιρετικά άστατο του καιρού. - Επείγουσα η ανάγκη καταγραφής των καταστροφικών ζημιών από τον ΕΛΓΑ και καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς»


Οι ιδιαιτερότητες των καιρικών συνθηκών κατά την τρέχουσα περίοδο είναι δεδομένες, τόσο ως προς το ύψος των βροχοπτώσεων και των θερμοκρασιών , όσο και ως προς την συνεχή διακινδύνευση για χαλαζόπτωση. Γιά τις ιδιαιτερότητα και την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών οι προειδοποιήσεις από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ήταν συνεχείς, όπως άλλωστε και οι ειδήσεις για σοβαρά καιρικά φαινόμενα σε γειτονικές χώρες.  Αντίστοιχες συνθήκες κατά την περυσινή περίοδο Μαίου- Ιουνίου είχαν προξενήσει μεγάλες καταστροφές από χαλάζι στη σοδειά των παραγωγών στην Κεντρική Μακεδονία, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη και σήμερα.
Για τον λόγο αυτό η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας και η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών είχε επανειλημμένα απευθυνθεί στη Διοίκηση του ΕΛΓΑ καθώς και στο ΥΠΑΑΤ παρεμβαίνοντας και ασκώντας συνεχείς πιέσεις,  προκειμένου να ενεργοποιηθεί από τον ΕΛΓΑ έγκαιρα το σύστημα της εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας, προκειμένου  να προστατευθεί η σοδειά, οι γεωργικές εγκαταστάσεις, ο κόπος και ο μόχθος των παραγωγών, και βέβαια οι καλλιεργητικές δαπάνες και έξοδα.
Μάλιστα με σημερινή επιστολή τους οι ανωτέρω φορείς ενημερώνουν το ΥΠΑΑΤ ότι έχουν αποφασίσει την κατάθεση μηνυτήριων αναφορών και αγωγών αποζημίωσης κατά του νομικού προσώπου του ΕΛΓΑ για τις ζημίες που έχουν υποστεί οι παραγωγοί και γιαυτές που πρόκειται να υποστούν από την επιδειχθείσα βαριά αμέλεια της μη έγκαιρης ενεργοποίησης του συστήματος της εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας. 
Μετά από την σημερινή καταστροφή  εσοδειών σ΄όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, με ιδιαίτερη ένταση που.στο κεντρικό τμήμα της πεδιάδας των Σερρών έχει χαρακτηριστικά ολοσχερούς καταστροφής , τίθενται επί τάπητος τα εξής σοβαρά ζητήματα , που χρήζουν άμεσης απάντησης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Α) Για ποιο λόγο η Διοίκηση του ΕΛΓΑ , με δεδομένες τις άστατες και επικίνδυνες καιρικές φετινές συνθήκες , δεν προέβη σε έγκαιρη ενεργοποίηση του συστήματος εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας ;

Β) Η απόφαση για τη μη λήψη μέτρων χαλαζοπροστασίας ή η αδράνειά της στη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων και ενεργειών αντιχαλαζικής προστασίας ήταν απόφαση του Δ.Σ. του ΕΛΓα ή πρόκειται περί πολιτικής απόφασης και σχετικών εντολών  από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ; Ποιος έχει και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη της καταστροφικής απόφασης μη λήψης μέτρων χαλαζοπροστασίας ή της αδράνειας αυτήν την δύσκολη χρονιά , όταν τα μετεωρολογικά δελτία προειδοποιούσαν για τα επικείμενα φαινόμενα και τις συνέπειές τους ;

Γ) Για ποιο λόγο η Διοίκηση του ΕΛΓΑ με δεδομένες τις συνεχείς παρεμβάσεις , τις πρωτοβουλίες και τις διαρκείς πιέσεις από την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας και την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών-Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας , ώστε να ενεργοποιηθεί για την χαλαζοπροστασία των εσοδειών, τις αγνόησε προκλητικά αφήνοντας εκτεθειμένους παραγωγούς και σοδειές ; 

Δ) Επειδή οι επιτόπιες επισκέψεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ εκτός από τον κατευνασμό των πληγέντων ,  δεν συνεπάγονται αναγκαία την επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής του μεγέθους των ζημιών και αποζημίωσης των παραγωγών,  σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και εντός  ποιού  συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος προτίθεστε να προβείτε για  την δίκαιη και ταχεία αποζημίωση       των πληγέντων παραγωγών ;




Ο ερωτών Βουλευτής




Μάρκος Μπόλαρης

Η. Χατζηχριστοδούλου: Στόχος μας οι 20.000 επισκέπτες. Ξεκίνησαν ήδη οι προετοιμασίες για την 6η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας ..


που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

Φέτος, συνδιοργανωτής στην έκθεση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Πιερίας θα είναι ο Δήμος Κατερίνης, ο Εμπορικός Σύλλογος, αλλά και η Αντιπεριφέρεια Πιερίας, ενώ η 6η ΕΒΕΠ για άλλη μια φορά τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

 

Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου οι διοργανωτές αναφέρθηκαν στην Έκθεση απευθύνοντας κάλεσμα στις επιχειρήσεις να συμμετέχουν σ’ αυτήν για την ανάδειξη των προϊόντων τους, αλλά και στους πολίτες να την επισκεφθούν για να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις της Πιερίας αλλά και της Μακεδονίας γενικότερα.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας έκανε την εκτίμηση ότι φέτος οι υποδομές θα είναι καλύτερες και η εμπειρία ακόμη μεγαλύτερη, στοιχεία που όπως είπε θα μειώσουν στο ελάχιστο τυχόν λάθη του παρελθόντος. Στόχος των διοργανωτών, όπως είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, είναι φέτος οι επισκέπτες να αγγίξουν τις 20.000 ώστε να γνωρίσουν όλοι τα προϊόντα της Πιερίας και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μάλιστα, το κόστος της ενοικίασης φέτος «κατεβαίνει» ακόμα περισσότερο, από τα 19 ευρώ το τ.μ. που ήταν πέρυσι στα 17 ευρώ το τ.μ. και αυτό γιατί όπως είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, στη διοργάνωση συμμετέχει και η Αντιπεριφέρεια Πιερίας.

Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης που έθεσε υπό την αιγίδα του υπουργείου την Έκθεση.

Ο κ. Μπουρονίκος

Ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία και το καλό αποτέλεσμα που υπήρχε από τις προηγούμενες εκθέσεις τονίζοντας πως ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει ενεργά στην έκθεση η οποία κάθε χρόνο γίνεται καλύτερη και με μεγαλύτερη ανταπόκριση στην Κεντρική Μακεδονία. «Πρώτα οφείλουμε να προσφέρουμε και μετά να περιμένουμε ανταμοιβή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρονίκος ο οποίος κλείνοντας ζήτησε από τους επιχειρηματίες να καταθέσουν τις προτάσεις τους έτσι ώστε η έκθεση να γίνει ακόμα καλύτερη.

Ο κ. Ρουκάς

Ο Ειδικός Συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς υπογράμμισε πως στόχος της έκθεσης είναι η ανάπτυξη και ανάδειξη του επιχειρηματικού προφίλ της Πιερίας αλλά και όλης της Κεντρικής Μακεδονίας. «Η Περιφέρεια και η Αντιπεριφέρεια Πιερίας θα βρίσκεται αρωγός σ’ αυτήν την προσπάθεια, ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας να βγούμε από την κρίση» σημείωσε.

Ο κ. Ρέχας

Το γεγονός ότι ο Εμπορικός Σύλλογος είναι πάντα δίπλα σε όποια καλή ενέργεια βοηθά τους επιχειρηματίες και τα μέλη του υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Ρέχας.

Τέλος, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η 6η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας θα είναι ακόμα μεγαλύτερη τόσο σε συμμετοχές όσο και σε επισκεψιμότητα.

Αθλοργάνωση Ψωμιάδης - Athlorganosi Psomiadis

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmZhdFP40EL_m2CUDiaIBDLMI966juEO8FvHZvUed0wY9pOIa5HKEuaS6MNfBAYnd_CbUcgY_rlEq4ZGW-kANj_BXNG7m_yJY8SoBbczQ9xxJ4_3q0PmJMGtPTWk1xVP8u2dp_VTpizUg/s1600/DSC00351.JPG 24-26/6/2014- U17(1997-1998): Όμιλος:Ακ.Γιώτσα, Αχιλλέας Περαίας,Εθνικός Ν.Κεραμιδίου,Μέγας Αλέξανδρος.Εν αναμονή της.. δημοσίευσης του προγράμματος. 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
Καταρτίστηκαν οι όμιλοι του 1ου Coppa Pieria που θα διεξαχθεί απο 19-21 Ιουνίου 2014 για τις ηλικίες Junior (2003-2004) και Prejunior (2005-2006) και από 24-26 Ιουνίου 2014 για τις ηλικίες του Προπαιδικού (2001-2002),του Παιδικού (1999-2000) και των Νέων (1997-1998) στο Ελατοχώρι Πιερίας και θα πάρουν μέρος 36 ομάδες.

19-21/6/2014
U9 (2005-2006):
Α Όμιλος:ΠΑΟΔ 1,Μπέμπηδες 2000 1 ,Ελπίδες Συκεών,Μέγας Αλέξανδρος.
Β Όμιλος:ΠΑΟΔ 2,Μπέμπηδες 2000 2,Φοίνικας Πολίχνης,Real Team.

U11 (2003-2004):
Α Όμιλος:ΠΑΟΔ 1,Φοίνικας Πολίχνης,Μέγας Αλέξανδρος,ΑΕ Φαλήρου.
Β Όμιλος:ΠΑΟΔ 2,Ελπίδες Συκεών,Ακ.Γιώτσα,IMD Τρίγλια.

24-26/6/2014
U13 (2001-2002):
Α Όμιλος:Skoda Ξάνθη 1,Παύλος Μελάς,Ελπίδες Συκεών,Νίκη Ευκαρπίας,Φοίνικας Πολίχνης 2.
Β Όμιλος:Skoda Ξάνθη 2,Φοίνικας Πολίχνης 1,ΠΑΟΔ,Μέγας Αλέξανδρος,Ακ.Γιώτσα.

U15 (1999-2000):
Όμιλος:Παύλος Μελάς,Μέγας Αλέξανδρος,Ακ.Γιώτσα,Φοίνικας Πολίχνης,Ελπίδες Συκεών,Αχιλλέας Περαίας.

U17(1997-1998):
Όμιλος:Ακ.Γιώτσα,Αχιλλέας Περαίας,Εθνικός Ν.Κεραμιδίου,Μέγας Αλέξανδρος.

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ.


Ανυπολόγιστο είναι το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε σε καλλιέργειες, σπίτια και σε ...
αυτοκίνητα στο χωριό Ελευθεροχώρι, σφοδρή χαλαζόπτωση της Τετάρτης σύμφωνα με το ρεπορτάζ του συνεργάτη μας Αποστόλη Λάγιου.

Από το χαλάζι, που ξεπερνούσε το μέγεθος του καρυδιού, καταστράφηκαν ολοσχερώς μεγάλες εκτάσεις με σιτάρι, καπνά και ελιές.

Από τη χαλαζόπτωση, σύμφωνα με τους κατοίκους του Ελευθεροχωρίου, σταθμευμένα αυτοκίνητα, στέγες σπιτιών και ηλιακά υπέστησαν ζημιές, ενώ ο δυνατός αέρας που φυσούσε είχε ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα.

Την περιοχή επισκέφθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες και ο εκλεγμένος Δήμαρχος Πύδνας-Κολίνδρού Βαγγέλης Λαγδάρης με στόχο να δουν ιδίοις όμμασι την καταστροφή που υπέστησαν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας την παραγωγή τους να καταστρέφεται.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν και σήμερα στην  κεντρική και βόρεια χώρα.

Σήμερα τα έντονα χθεσινά φαινόμενα είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), Θράκη, Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική Στερεά.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος συναντήθηκε με τις εθελόντριες του Κοινωνικού καταστήματος Ενδυμάτων


Την Τετάρτη 18 Ιουνίου ...
ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος υποδέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τις 40 εθελόντριες που διακονούν στο Κοινωνικό «Άγιος Ιωάννης Ελεήμων», που λειτουργεί στην αγορά της Κατερίνης. Τις εθελόντριες συνόδευε ο Πρωτοπρ. Νικόλαος Φωτίου, υπεύθυνος της κοινωνικής αυτής δράσεως.http://www.pierikoiantilaloi.gr/upload/iblock/160/128.jpg 


Στη συνάντηση παρέστη και ο Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τις εθελόντριες για την προσφορά και το περίσσευμα της αγάπης τους. Επίσης, συνεχάρη τον υπεύθυνο κληρικό για την άρτια διοργάνωση της δραστηριότητας που λειτουργεί υπό την εποπτεία του.

Πόση σημασία δίνουν οι άντρες στα σέξι εσώρουχα;



Σύμφωνα με έρευνες και μαρτυρίες ανδρών σε διάφορα γκάλοπ τα εσώρουχα ελάχιστα επηρεάζουν 
το πόσο θελκτική βρίσκει ένας άντρας μια γυναίκα.ένας άντρας ενθουσιάζεται κυρίως με το να δει μια γυναίκα χωρίς καθόλου εσώρουχα.


Η πραγματικότητα είναι πως ένας άντρας θα ασχοληθεί πραγματικά με τα εσώρουχά σου αν αποφασίσει να σου κάνει ένα τέτοιο δώρο –και από εκεί μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που πραγματικά θεωρεί σέξι. Μπορεί να είναι μαύρα, μπορεί να είναι λεοπάρ, μπορεί να είναι πολύ kinky –αλλά είναι σπάνιο έως προς εξαφάνιση το είδος που προτιμά τα ρομαντικά εσώρουχα με φρου φρου και δαντέλες ή τα κομψά ρετρό που αρέσουν σε μας με φαρδιά βρακάκια και σουτιέν κορσέδες. Η μόνη περίπτωση για να του αλλάξεις γνώμη για ένα τέτοιο σετ είναι να του το παρουσιάσεις με σόου αλά Dita Von Tease.

Αν ένας άντρας έχει ξεπεράσει καιρό την εποχή που έβλεπε αληθινά εσώρουχα, φορεμένα από κανονικές γυναίκες με το κιάλι (στην πολύ αρχή της σεξουαλικής του ζωή, που πλέον ούτε που θέλουμε να ξέρουμε πόσο νωρίς ξεκινά στις μέρες μας) σπάνια ερεθίζεται στη θέα των εσωρούχων.

Κρίνοντας, όμως, από τα εσώρουχα που πολύ έμπειροι στυλίστες ανδρικών περιοδικών χρησιμοποιούν στις φωτογραφίσεις των παγκόσμιων sex symbols το συμπέρασμα είναι πως όσο πιο μικρά και απλά, τόσο πιο καλά. Και επειδή οι εκδότες του GQ και του Esquire που κάνουν τις πιο σέξι κυριλέ φωτογραφήσεις στον πλανήτη έχουν μελετήσει πολύ τι πουλάει και τι όχι στο ανδρικό τους κοινό, ας πάρουμε ιδέες από τα πιο δημοφιλή εξώφυλλά τους…

Μερικές φορές καλύτερα να παίρνεις τη γνώμη του «ειδικού»…

Η Εθνική μας δεν λύγισε από την Ιαπωνία (0-0



Μπορεί να μην κέρδισε αλλά ο βαθμός που πήρε η Εθνική μας από την Ιαπωνία (0-0) στο «Ντας Ντούνας» της Νατάλ ίσως αποδειχθεί «χρυσάφι». Αρκεί στο φινάλε 
του 3ου ομίλου η «γαλανόλευκη», που από το 38΄ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κατσουράνη, να νικήσει την Ακτή Ελεφαντοστού και η Ιαπωνία να μη πάρει τους τρεις βαθμούς από την αδιάφορη Κολομβία (μετά το σημερινό αποτέλεσμα προκρίθηκε και μαθηματικά). 

Η Ελλάδα δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά έκανε την υπέρβαση. Το παιχνίδι πήγε στραβά από την αρχή, με την αναγκαστική αλλαγή του Μήτρογλου, ακολούθησε η αποβολή του Κατσουράνη, παρ΄ όλα αυτά η εθνική ομάδα δε λύγισε. Με τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο να κάνουν μεγάλο ματς στην άμυνα και το Μανιάτη να κόβει όλες τις μπαλιές, η ομάδα έμεινε όρθια, άντεξε στην πίεση των Ασιατών και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας, που είναι και ο πρώτος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε Μουντιάλ.

Η ΔΕΗ ρίχνει την κυβέρνηση

Η ΔΕΗ ρίχνει την κυβέρνηση

Πιο φτηνή από το φυσικό αέριο η εκμετάλλευση λιγνίτη, αέρα και ήλιου

Ξεσηκώνονται σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Αλιβέρι και Μεγαλόπολη. Το ΠΑΣΟΚ αφού ξεπούλησε τα πάντα, τώρα απειλεί να μην ψηφίσει για πώληση ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ για την ετοιμόρροπη και σπαρασσόμενη κυβέρνηση αποτελεί η απόπειρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.
Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψε τη χώρα με τις προδοτικές και τις αντεθνικές αποφάσεις του Γ. Παπανδρέου είναι τώρα κατηγορηματικά αντίθετη με την παράδοση της παραγωγής ρεύματος σε ιδιώτες, όπως επίσης και με τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ.
Χαρακτηριστική στην κατεύθυνση αυτή είναι η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρι Κουκουλόπουλου, που εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό αντίθετος με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, εκφράζοντας το κλίμα που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις θέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με δεδομένο ότι είναι ο πλέον στενός συνεργάτης του.
Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν, ότι σε περίπτωση κατά την οποία προχωρήσουν τα σχέδια για τη δημιουργία μικρής ΔΕΗ, τότε θα ξεσηκωθούν εναντίον της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ οι κάτοικοι της Φλώρινας και της Κοζάνης, ενώ η Μεγαλούπολη, το Αλιβέρι και η Πτολεμαΐδα θα αντιμετωπίσουν άμεσα τον οικονομικό αφανισμό, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.
Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκτιμούν επίσης ότι με το σπάσιμο της ΔΕΗ, οι παραγωγικές μονάδες θα περάσουν έναντι πινακίου φακής σε ιδιώτες και το δημόσιο θα κρατήσει μόνο το διαλυμένο ήδη δίκτυο για να διανέμει το ρεύμα που έχει πολλά χρόνια να συντηρηθεί που θα παράγουν οι νταβατζήδες. Βεβαίως το προσωπικό της ΔΕΗ θα έχει την τύχη των υπαλλήλων της Ολυμπιακής. Τα συμφέροντα που συγκρούονται στο χώρο της ενέργειας είναι πανίσχυρα και γι αυτό πιέζουν προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης.
Βέβαια υπάρχουν και βαρώνοι της διαπλοκής, που βολεύονται ακόμα και με το σημερινό καθεστώς, αρπάζοντας δισεκατομμύρια, κάνοντας τον εργολάβο για λογαριασμό της ΔΕΗ, χωρίς οι ίδιοι να επενδύσουν δεκάρα τσακιστή.
Η σύγκρουση συμφερόντων για το επίμαχο ζήτημα της ΔΕΗ, αναμένεται να προκαλέσει εμφύλιο και στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα ρίχνοντας ακόμα και την κυβέρνηση παρά να συνεργήσουν με την ψήφο τους στο έγκλημα που σχεδιάζεται σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και των περιοχών που εκλέγονται και έχουν σχέση με τη λειτουργία της ΔΕΗ.
Όπως τόνισε στην «Kontranews» κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. εγκυμονεί κινδύνους η ΔΕΗ να αποτελέσει τη θρυαλλίδα των εξελίξεων όπως συνέβη με τον ΟΤΕ όταν επιχείρησε να τον πουλήσει ο Κ. Μητσοτάκης. Οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες σε λιγνίτη, αέρα και ήλιο και μπορεί να παράξει ρεύμα φτηνότερο από αυτό που παράγεται με τη χρήση φυσικού αερίου, εξασφαλίζοντας στο ακέραιο την ενεργειακή αυτονομία της χώρας. Το αντάρτικο Κουκουλόπουλου για τη ΔΕΗ έρχεται μετά το βέτο του Ανδρέα Λοβέρδου για την απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και τα ομαδικά πυρά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με στόχο να σταματήσει η φάμπρικα με τη διαθεσιμότητα. Η κατάσταση παραλυσίας στην ετοιμόρροπη κυβέρνηση, ακυρώνει επίσης και τα σχέδια για διαθεσιμότητα υπαλλήλων των ΟΤΑ με την οποία είναι αντίθετος ακόμα και ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.
Η σύγκρουση μνημονιακών με κύριους εκφραστές τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον τέως υπουργό Κωστή Χατζηδάκη με τη λεγόμενη λαϊκή Δεξιά είναι μετωπική και έχει κάνει σμπαράλια την κυβέρνηση. Τα συμπτώματα σήψης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε εκλογές το αργότερο τον Οκτώβριο, χωρίς να αποκλείεται και κάποιο πολιτικό ατύχημα μέσα στο καλοκαίρι.
Οι δηλώσεις Κουκουλόπουλου
Μιλώντας στο Bήμα FM, o κ. Κουκουλόπουλος σημείωσε ότι «έχουν γίνει εκλογές και επειδή μετά άρχισαν διάφορες αναγνώσεις, να σας πω ένα παράδειγμα που βάζει θέματα επαναδιαπραγμάτευσης: είναι η "μικρή ΔΕΗ" και έχω γνώμη που την έχω πει πολλές φορές ως βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
Ένα άλλο θέμα που σχετίζεται με τις εκλογές είναι το νερό: η αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, μετά το άτυπο δημοψήφισμα – δεν ήταν νομότυπο, βέβαια, αλλά ψήφισαν 300.000 άνθρωποι – που δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Δεν πρέπει να το ξαναδούμε; Θα μείνουμε στον τύπο της μνημονιακής υποχρέωσης; Έχει γίνει δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ στην Θεσσαλονίκη».
Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο «η κυβέρνηση πιστεύω ότι με αιχμή την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ένα ξανακοίταγμα των αποκρατικοποιήσεων – διότι το νερό δεν είναι το ίδιο με τον ιππόδρομο και τα λαχεία και καθένας το αντιλαμβάνεται απ’ ό,τι δείχνει το δημοψήφισμα η κοινωνία, διαφορετικά, διότι δεν είναι τζόγος το νερό ή η ενέργεια, από την άλλη.
Η κυβέρνηση λοιπόν πρέπει εσωτερικά, πρώτα απ’ όλα, να συμφωνήσει και να βάλει πάνω στο τραπέζι σημεία που πρέπει να αλλάξουν και δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του δημοσιονομικού προγράμματος ταυτόχρονα, διότι πρέπει να πετύχουμε τους στόχους και να μην τους αναιρέσουμε».
Εξέφρασε δε την αισιοδοξία ότι η επαναδιαπραγμάτευση των ιδιωτικοποιήσεων μπορεί να επιτευχθεί: «η εμπειρία λέει πως όταν πηγαίνουμε με επιχειρήματα, πείθουμε τους δανειστές. Αν πάμε με επιχειρήματα, θα τους πείσουμε» σχολιάζει.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε δε ότι «υπάρχει πλεόνασμα πλέον. Γιατί πρέπει μέρος από το μέρισμα να μην πάει στον πρωτογενή τομέα, μετά από έναν ενδοκυβερνητικό διάλογο;»
Οι μεγάλες κυβερνητικές κόντρες
Οι αναφορές του κ. Λοβέρδου ότι δεν έχει υποχρέωση να εφαρμόσει τον προϋπολογισμό επειδή δεν τον ψήφισε, προκάλεσαν την αντίδραση του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος που με διαρροή του από την Πορτογαλία είπε ότι αν δεχόταν τη διαπραγμάτευση για τις απολύσεις τότε θα άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ.
Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας προκάλεσαν εκνευρισμό σε ένα μεγάλο τμήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ που βλέπει στελέχη του ΠΑΣΟΚ να διαφοροποιούνται από την κυβερνητική γραμμή και να προσδοκούν να εμφανιστούν πιο φιλολαϊκοί από αυτή.
Έτσι η Φωτεινή Πιπιλή μιλώντας στο Mega, εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Λοβέρδου λέγοντας ότι εκπλήσσεται με τη στάση του και ότι «από αλλού περιμέναμε τον λαϊκισμό και από αλλού μας ήρθε».
Σημείωσε δε με νόημα, ότι ο Πρωθυπουργός δεν πήρε κανέναν τηλέφωνο να τον απειλήσει για να αναλάβει υπουργείο. «Ο κ. Λοβέρδος καλύτερα να σταματήσει τις δηλώσεις και να δουλέψει για το υπουργείο του», είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης, επεσήμανε ότι οι υπουργοί είναι εκτελεστές μιας πολιτικής και δεν μπορούν να αρχίσουν να λένε ότι κάτι δεν τους αρέσει. «Άλλο και τελείως διαφορετικής προσέγγισης είναι ο τρόπος εφαρμογής. Δεν μπορεί όμως κάποιος να λέει όχι. Να δούμε πώς.
Όχι να λέμε όχι σε αυτά που έχουμε ψηφίσει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.
Ο υπουργός Εσωτερικών όμως, Αργύρης Ντινόπουλος, η  χώρα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αλλά θα «το κάνει ορθολογικά και με κοινωνική ευαισθησία».
Πάντως η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει η κατάσταση είπε ότι όποια συμφωνία έχει γίνει θα φτάσει ως το τέλος.

Tροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά

Tροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν ακόμη και μέτριες ποσότητες επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος, όπως σαλάμια, λουκάνικα, χάμπουργκερ, ζαμπόν και μπέικον, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιολογικών προβλημάτων ή και πρόωρου θανάτου, λόγω καρδιοπάθειας, σύμφωνα με μία νέα σουηδο-πολωνική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια περιβαλλοντικής ιατρικής Αλίτσια Βολκ του ιατρικού πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό "Circulation: Ηeart Failure", μελέτησαν στοιχεία για περίπου 37.000 άνδρες, ηλικίας 45 έως 79 ετών, χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακών προβλημάτων ή καρκίνου. Μετά από 12 χρόνια παρακολούθησης, από αυτούς σχεδόν οι 2.900 είχαν διαγνωστεί με κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα και οι 266 είχαν πεθάνει από την καρδιά τους.
Η μελέτη έδειξε ότι, όσοι έτρωγαν το περισσότερο επεξεργασμένο κόκκινο κρέας (πάνω από 75 γραμμάρια τη μέρα), είχαν κατά μέσο όρο 28% μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιολογικού προβλήματος, όπως καρδιακής ανεπάρκειας, σε σχέση με όσους έτρωγαν τις λιγότερες ποσότητες τέτοιου κρέατος (κάτω από 25 γραμμάρια ημερησίως). Όσοι έτρωγαν πιο πολύ επεξεργασμένο κόκκινο κρέας, είχαν, επίσης, υπερδιπλάσια πιθανότητα πρόωρου θανάτου από καρδιά σε σχέση με όσους έτρωγαν το λιγότερο.
Για κάθε 50 γραμμάρια παραπάνω (π.χ. μία έως δύο φέτες ζαμπόν) στην ημερήσια κατανάλωση ενός ατόμου, ο καρδιολογικός κίνδυνος αύξανε κατά 8% και του πρόωρου θανάτου από καρδιακή ανεπάρκεια κατά 38%. Αντίθετα, δεν παρατηρήθηκε αύξηση του κινδύνου καρδιοπάθειας ή πρόωρου θανάτου για όσους έτρωγαν κόκκινο κρέας, αλλά όχι επεξεργασμένο.
Το επεξεργασμένο κρέας έχει υποστεί κάποιου είδους κατεργασία, με την προσθήκη αλατιού και συντηρητικών ή με κάποια άλλη μέθοδο επεξεργασίας, για παράδειγμα τα «καπνιστά» αλλαντικά περιέχουν πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες. Αντίθετα, όπως είπε η Βολκ, το μη επεξεργασμένο κόκκινο κρέας δεν περιέχει συντηρητικά ούτε τόσο αλάτι.
Η κύρια ερευνήτρια Τζοάνα Καλούτζα, επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Επιστημών της Ζωής στη Βαρσοβία, επισήμανε ότι «πρέπει κανείς να αποφεύγει το επεξεργασμένο κόκκινο κρέας στη διατροφή του και να περιορίζει την ποσότητα του μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος στη μία έως δύο μερίδες την εβδομάδα ή και λιγότερο. Στη θέση τους, να τρώτε περισσότερα φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς και ψάρια».
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ερευνητές ήδη πραγματοποιούν μία αντίστοιχη μελέτη για τις γυναίκες και, όπως είπαν, περιμένουν παρεμφερή ευρήματα.
Σύνδεσμος: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθνση:
http://circheartfailure.ahajournals.org/content/early/2014/06/11/CIRCHEA...
πηγή: enikos.gr

Το Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα που μπορεί να έχετε χωρίς να το ξέρετε!

Το Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα που μπορεί να έχετε χωρίς να το ξέρετε!
Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα εκτεταμένης έρευνας από το αμερικανικό εθνικό Κέντρο μελέτης και πρόληψης του HIV/AIDS, της ιογενούς ηπατίτιδας, των Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (ΣΜΝ) και της φυματίωσης, σχετικά με το πλήθος των ανθρώπων που έχουν κάποιο ΣΜΝ αλλά δεν ακολουθούν καμία αγωγή, επειδή δεν γνωρίζουν ότι έχουν πρόβλημα.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές αναλύοντας τα στοιχεία έρευνας που έγινε από το 2007 έως το 2012 στο πλαίσιο πανεθνικής έρευνας, διαπίστωσαν ότι το 1,7% του αμερικανικούπληθυσμού ηλικίας 14 έως 39 ετών (άντρες και γυναίκες) έχει χλαμύδια.
Αλλά από τους 1,8 εκατ. ανθρώπους με χλαμύδια, μόνο το 1,4 εκατ. ακολουθούν κάποια αγωγή. Οι υπόλοιποι 400.000 άνθρωποι δεν έχουν διαγνωστεί καν με αυτό το ΣΜΝ.
Τα χλαμύδια είναι μία ΣΜΝ που συναντάται πιο συχνά σε σεξουαλικώς ενεργές γυναίκες ηλικίας 14 έως 19 ετών (6,4%), ενώ οι άντρες ίδιας ηλικίας εμφανίζουν χλαμύδια σε ποσοστό 2,4%.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι απαραίτητο όλα τα σεξουαλικώς ενεργά άτομα και ειδικά οι έφηβοι να εξετάζονται τακτικά για ΣΜΝ, αφού τα συμπτώματα ασθενειών όπως τα χλαμύδια, πολλές φορές παραμελούνται ή δεν τους δίνεται η απαραίτητη σημασία, λόγω «ντροπής» και κοινωνικού στίγματος στις νεαρές ηλικίες.
Η έρευνα παρουσιάστηκε στο Συνέδριο Πρόληψης ΣΜΝ που έγινε στην Ατλάντα των ΗΠΑ.
arouraios.gr

Γαλαζοπράσινο τέλος εποχής

Αυτή η κυβέρνηση δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Εκεί που πιστεύουμε, όπως και η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, ότι έχει φτάσει σε ακραία όρια την αδιαφάνεια, τις μεθοδεύσεις και τις προσπάθειες για στημένα παιχνίδια, εφευρίσκει τρόπους για να αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές οι ιστορίες δεν έχουν τέλος.
Για την ακρίβεια, επειδή... πλέον δεν έχει κανένα νόημα η χρήση... διπλωματικής γλώσσας, όταν στοιχειώδεις αρχές της δημοκρατίας γίνονται καπνός, αυτές οι ιστορίεςδεν  τελειώνουν όσο δεν τις τελειώνουμε, γυρίζοντας ενωτικά και αποφασιστικά σελίδα.
Γιατί δεν είναι δυνατόν σε μια υπόθεση όπως αυτή των υποβρυχίων, που ο ελληνικός λαός πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει ακριβά, να σχηματίζεται δικογραφία, να διαπιστώνουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς στο διαβιβαστικό τους έγγραφο ότι προέκυψαν στοιχεία «περί ενδεχόμενης ευθύνης υπουργών μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας, και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών» και μόλις οι «αρμόδιοι» το διαβάζουν να αρχίζουν να μεθοδεύουν πώς αυτή η δικογραφία θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων, ή, για να είμαστε απολύτως ακριβείς, πώς θα παραγραφούν οι ευθύνες αυτών που κατονομάζονται.
Παίρνουν λοιπόν τη δικογραφία, την κρατούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης όσο «πρέπει» (να τος πάλι, σε ακόμη μία υπόθεση, ο αξιότιμος υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου!) και τη διαβιβάζουν στο αρμόδιο να αποφασίσει για το τι θα κάνει με τις ευθύνες των συγκεκριμένων υπουργών Κοινοβούλιο, ακριβώς την ημέρα που «πρέπει», δηλαδή την ημέρα που η Βουλή -απρόσμενα αλλά και μεθοδευμένα, όπως αποδεικνύεται- έκλεισε τις εργασίες της.
Με αυτήν τη μεθόδευση, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εμπνεύσεως του... Ευάγγελου Βενιζέλου (να τος πάλι, σε ακόμη μία υπόθεση, ο αξιότιμος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης), οι τυχόν ευθύνες του ιδίου αλλά και του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου (να τος πάλι, σε ακόμη μία υπόθεση, και αυτός ο αξιότιμος και «καταλληλότερος», κάποτε, υπουργός) παραγράφονται.
Και μετά τους φταίει ο λαϊκισμός! Τους φταίνε, δηλαδή, όσοι βλέπουν το προφανές και το καταγγέλλουν, όσοι εντοπίζουν τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και τις στηλιτεύουν, όσοι δεν αναμεταδίδουν τις επικοινωνιακές τους πομφόλυγες.
Δυστυχώς γι' αυτούς, αλλά ευτυχώς για τη χώρα, αυτοί που τους... «φταίνε» καθημερινά αυξάνονται.
Από enet, μοντάζ Γρέκι