ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ποιές Γυναίκες είναι...έτοιμες για όλα



Θέλεις κάποια με μεγαλύτερη διάθεση για πειραματισμούς; Οι γυναίκες που διανύουν την 
τρίτη δεκαετία τα...δίνουν όλα! Δες τα ποσοστά και θα καταλάβεις.

Ποσοστό που λέει ναι σε
Παιχνίδια με sex-toys

ηλικία .18-24 75%
ηλικία 30-34 87%

Ποσοστό που λέει ναι σε...
Εξερεύνηση νέων ερωτογενών περιοχών

ηλικία 18-24 67%
ηλικία 30-34 70%

Ποσοστό που λέει ναι σε... Αναπαράσταση σκηνών από πορνό

ηλικία 18-24 66%
ηλικία 30-34 84%

Ποσοστό που λέει ναι σε... Υποταγή για ένα βράδυ

ηλικία 18-24 71%
ηλικία 30-34 75%

Ποσοστό που λέει ναι σε... Μαγνητοσκόπηση της ερωτικής ζωής σας

ηλικία 18-24 37%
ηλικία 30-34 42%

Ποσοστό που λέει ναι σε... Διασκέδαση μαζί σου σε στριπτιτζάδικα

ηλικία 18-24 38%
ηλικία 30-34 56%

34 ατάκες για να "κουφάνεις" μια γυναικα!



Είτε «παγώσουν» είτε όχι από το ιδιόμορφο χιούμορ σου, εσύ θα έχεις κάνει τη διαφορά και φυσικά πάταγο με τέτοιες ατάκες! Το θεματάκι έχει καθαρά χιουμοριστικό χαρακτήρα. 
Μην προσπαθήσετε να ρίξετε κοπέλα με κάτι τέτοια. Οι πιθανότητες δεν σας...ευνοούν καθόλου.

Ωστόσο, έχουν πλάκα και οι αντιδράσεις των γυναικών στ άκουσμά τους είναι σίγουρα ξεκαρδιστικές! Να τις απολαύσουμε…



01. Γειά σου κούκλα. Θέλεις να κερδίσεις 200 ευρω;

02. Ξέρεις αν κόψεις τα χέρια σου θα μοιάζεις με την Αφροδίτη της Μήλου.

03. Αν σε πονούν τα πόδια σου είναι γιατί τρέχεις στην σκέψη μου συνέχεια.

04. Το φόρεμά σου θα πήγαινε πολύ ωραία με το χαλάκι δίπλα στο κρεβάτι μου.

05. Όλες αυτές οι υπέροχες καμπύλες σου κι εγώ δεν έχω φρένα.

06. Ξέρεις τι θα σου πήγαινε όμορφα με αυτό το φόρεμα ; Εγώ.

07. Έχασα το αρκουδάκι μου,θα κοιμηθείς μαζί μου απόψε ;

08. Τ΄ όνομά μου είναι Bond. James Bond.

09. Θες να παίξουμε την ζυγαριά ; θα κάτσεις πάνω μου κι εγώ θα μαντέψω τα κιλά σου.

10. Αν έχεις χάσει την παρθενιά σου μπορείς να μου δώσεις το κουτί της ;

11. Ήμουν έτοιμος να πάω σπίτι να αυνανιστώ.Σε πειράζει να φαντάζομαι εσένα ;

12. Πιστεύεις στον κεραυνοβόλο έρωτα, ή να ξαναπεράσω ;

13. Πάμε για πίτσα και μετά να το κάνουμε ; Τι δεν σου αρέσει η πίτσα ;

14. Έλα κάτσε στην αγκαλιά μου και να μιλήσουμε για το πρώτο πράγμα που θα πεταχτεί.

15. Στο σπίτι σου ή στο σπίτι μου ;

16. Ωραία στήθη. Σε πειράζει να τα αγγίξω ;

17. Τι έχει εκατό δόντια και κρατά πίσω του ένα τέρας ; Το φερμουάρ μου.

18. Συγνώμη έχασα το νούμερο του τηλεφώνου μου,μπορώ να έχω το δικό σου ;

19. Αν σ΄ακολουθήσω μέχρι το σπίτι σου, θα με κρατήσεις εκεί ;

20. Θες τα δάκτυλά μου να αυνανιστείς ;

21. Τι λες να παίρναμε ένα ντούζ μαζί ;

22. Κάτι συμβαίνει με τα μάτια μου. Δεν μπορώ να τα πάρω από πάνω σου.

23. Ίσως κάνω λάθος, αλλά μου φαίνεται οτι θές να βγείς μαζί μου.

24. Η κοπελιά μου έμεινε έγκυος, θές να βγείς μαζί μου ;

25. Θα μπορούσες να με παντρευτείς για μια νύχτα ;

26. Αναρωτιέμαι τι φύλο θα ΄ναι τα παιδιά μας.

27. Είσαι τόσο όμορφη όσο δείχνεις, ή απλά μου θυμίζεις τον εαυτό μου ;

28. Είσαι εδώ μόνη, ή θα πρέπει να σκοτώσω κανέναν για να σε πάρω ;

29. Αν δεν το κάνεις με ξένους, μπορώ να σου συστηθώ πρώτα.

30. Αν είμαστε ό,τι τρώμε, τότε μέχρι αύριο το πρωί θα έχω γίνει εσύ.

31. Θες να χρησιμοποιήσουμε τα προφυλακτικά μου, πριν λήξουν ;

32. Σου 'χει πεί κανείς ότι θέλεις να το κάνεις μαζί μου ;

33. Ξέρεις δεν είμαι μόνο ενδιαφέρον τύπος, έχω και ενδιαφέρον σώμα.

34. Γειά σου, θέλω να σου δώσω την ικανοποίηση να με ξεζουμίσεις.

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΟΤΙΝΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ







Το Σάββατο 21 Ιουνίου το απόγευμα τελέστηκαν τα Θυρανοίξια μιας νέας εκκλησίας στην παραλία της Σκοτίνας Πιερίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, κατασκευασμένος εξολοκλήρου από ξύλο. Θα λειτουργεί μόνον κατά τη θερινή περίοδο, για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών χιλιάδων παραθεριστών, που κατακλύζουν την περιοχή. Μεταξύ αυτών είναι και οι οικογένειες στρατιωτικών, που περνούν τις διακοπές τους στις παρακείμενες θερινές εγκαταστάσεις (ΚΕΔΑ) του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας Λάρισας.
Η τελετή των Θυρανοιξίων άρχισε με την υποδοχή της ιστορικής και θαυματουργού εικόνας Παναγίας Οδηγήτριας, που μετέφεραν πεζοί οι ιερείς και οι πιστοί από τον ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Σκοτίνας. Την ιερά εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, επικεφαλής των κληρικών της νεοσυσταθείσης Αρχιερατικής Περιφέρειας Λιτοχώρου. Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε λιτανευτική πομπή, που κατέληξε στον νέο Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης. Ακολούθησε ο αγιασμός των Θυρανοιξίων και ο Αρχιερατικός Εσπερινός.
Στα Θυρανοίξια παρέστησαν ο η Βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γεώργιος Παπαθανασίου καθώς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κων/νος Δημόπουλος, ο Διοικητής ΚΕΔΑ Σμήναρχος Δημήτριος Μπουτσέλης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Αφροδίτη Λέινα και πολλοί πιστοί από τη Σκοτίνα και αλλού.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος στις ομιλίες του, τόσο κατά τα Θυρανοίξια, όσο και κατά τη Θ. Λειτουργία, τόνισε τη σημασία δημιουργίας της νέας εκκλησίας, που στο μέλλον θα αποτελεί επίκεντρο της λατρευτικής ζωής των πιστών. Αυτό, όπως εξήγησε, ήταν χρόνιο αίτημα χιλιάδων παραθεριστών της περιοχής. Τόνισε, επίσης, ότι ο άνθρωπος σε κάθε φάση της ζωής του, συνεπώς ακόμη και κατά την περίοδο των διακοπών, έχει την ανάγκη επικοινωνίας με τον Θεό. Ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στο στήσιμο της νέας αυτής εκκλησίας, ιδιαίτερα τους περιοίκους και τους ενορίτες της Σκοτίνας, που αγκάλιασαν το εγχείρημα από την πρώτη στιγμή. Παίρνοντας αφορμή από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής Β΄ Ματθαίου, συνέδεσε την περίπτωση των αλιέων-μαθητών του Ιησού με το ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας διαχρονικά, λέγοντας ότι ο Χριστός ανέθεσε στους αποστόλους και δι’ αυτών στους διαδόχους τους, επισκόπους και ιερείς, την ποιμαντική μέριμνα των πιστών. Εξήγησε ότι στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συγκεκριμένη ποιμαντική πρωτοβουλία για τη λειτουργική εξυπηρέτηση των παραθεριστών, που αποτελούν το ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας κατά τη θερινή περίοδο. Τέλος, ανήγγειλε ότι και ακόμη ένας Ιερός Ναός θα τεθεί σε λειτουργία σε παρακείμενο παραθαλλάσιο οικισμό, για την κάλυψη αντίστοιχων λατρευτικών αναγκών.

Ποδηλατική Παιδεία 2013/2014 - ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Είναι στραβό το κλίμα αυτόν τον Ιούνιο, το ‘φαγε κι η ΔΕΗ…



ΠΟΡΟΙ, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ, ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ.

* ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ
* Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ… ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ Η ΔΕΗ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ;»

Την έντονη διαμαρτυρία πολιτών και επαγγελματιών για τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος μέσα στην τουριστική περίοδο, εκφράζει ο δήμος Δίου-Ολύμπου.
Συγκεκριμένα, οι νέες διακοπές ρεύματος, αυτή τη φορά στους Πόρους, στον Πλαταμώνα και στον Παντελεήμονα, ξεκίνησαν στις 9.00 περίπου το βράδυ της Παρασκευής 20/6, με αποτέλεσμα μια μεγάλη τουριστική περιοχή να πέσει στο σκοτάδι… Το ρεύμα επανήλθε μεν μετά τις 2.00 τα ξημερώματα αλλά το πρωί του Σαββάτου 21/6 σημειώθηκαν νέες διακοπές ρεύματος που διήρκεσαν μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, για μια ακόμη χρονιά και μάλιστα σε περίοδο όπου οι τουριστικοί επιχειρηματίες προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την τουριστική κίνηση στη Νότια Πιερία, η ΔΕΗ φαίνεται ότι δεν έχει κάνει, ούτε και φέτος, τα αυτονόητα, δηλαδή έγκαιρα να έχει προβεί κατά το προηγούμενο διάστημα σε ελέγχους και συντηρήσεις των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.
Το αποτέλεσμα είναι ότι κατά τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος να μη μπορούν να λειτουργήσουν ξενοδοχειακές και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις σε σημαντικό τμήμα της τουριστικής μας ζώνης. Συγκεκριμένα, δεν ήταν μόνο ότι το βράδυ της Παρασκευής υπήρχε απόλυτο σκοτάδι στην περιοχή, προκλήθηκαν και γενικότερα προβλήματα σε δημότες και επισκέπτες αφού χωρίς ρεύμα δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν αντλιοστάσια για παροχή ύδατος. Οπότε, κάτοικοι, τουριστικοί επιχειρηματίες και επισκέπτες έμειναν, για αρκετές ώρες, χωρίς νερό για να πιουν, για να πλύνουν, να πλυθούν κλπ.
«Άραγε, είναι τόσο δύσκολο πια να κατανοήσουν οι αρμόδιοι της ΔΕΗ ότι η παραλιακή ζώνη της Νότιας Πιερίας δέχεται το μεγαλύτερο τουριστικό κύμα αυτή την περίοδο και ότι δεν είναι δυνατόν να δυσφημείται, κάθε χρόνο, η περιοχή, επειδή, όπως φαίνεται, δεν έχουν προχωρήσει έγκαιρα σε συντηρήσεις που είναι αναγκαίες για να μη γίνονται διακοπές ρεύματος;» αναρωτιέται ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου.
«Οι συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος, ιδιαίτερα στην παραλιακή ζώνη, υπονομεύουν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, διότι προκαλούν αρνητικές εντυπώσεις σε ξένους και ντόπιους επισκέπτες. Το λέω και το επαναλαμβάνω, είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν οι αρμόδιοι της ΔΕΗ ότι ο τουρισμός είναι ευαίσθητο προϊόν και ότι, ιδιαίτερα τώρα που προσπαθεί η χώρα να ξεφύγει από την κρίση, είναι ανάγκη να συνεισφέρουν όλοι με θετικό τρόπο, ώστε οι τουρίστες να περνούν ομαλά τις διακοπές τους», σημειώνει ο κ. Παπαθανασίου.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ: «ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ, ΤΟ ‘ΦΑΓΕ ΚΙ Η ΔΕΗ…»
Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι τουριστικοί επιχειρηματίες και τουρίστες αντιμετωπίζουν ήδη το φυσικό κλίμα που είναι αρνητικό αυτή την περίοδο για τις διακοπές τους, γι αυτό και θα ήταν προτιμότερο να μην προκαλούνται και περαιτέρω προβλήματα από κανέναν.
«Να τονίσω», λέει ο κ. δήμαρχος, «ότι ο καιρός, ιδιαίτερα τον φετινό Ιούνιο, έχει αρκετές διακυμάνσεις που δεν βοηθούν την τουριστική ανάπτυξη, αλλά δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με φυσικά φαινόμενα. Όταν όμως κοντά σ’ αυτά τα φυσικά φαινόμενα σημειώνονται και φαινόμενα με διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ, φαινόμενα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, τότε όλα αυτά προκαλούν ένα ευρύτερα αρνητικό σκηνικό για τον τουρισμό μας.
Γι αυτό και οι κάτοικοι στη Νότια Πιερία, αυτές τις μέρες, παραφράζοντας μια πολύ γνωστή ελληνική παροιμία λένε απογοητευμένοι ότι «είναι που είναι στραβό το κλίμα αυτόν τον Ιούνιο, το ‘φαγε κι η ΔΕΗ και … προκόψαμε»!
Ελπίζω ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα διακοπών ρεύματος, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους οι τουρίστες όσο γίνεται χωρίς προβλήματα. Κι ακόμη, εύχομαι να μη χρειαστεί στο μέλλον να διαμαρτυρηθεί ο κόσμος αλλά και ο δήμος, γιατί δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση», ανέφερε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου

AΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

KOMMATIKH OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
                            ΕΓΝΑΤΙΑ 89  -  54635  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                                                               ΤΗΛ: 2310 286.580 - FAX: 2310 286.581 - email: press@kkekmak.gr
Θεσσαλονίκη 19-6-2014

     Για μια ακόμη φορά και με αφορμή τις αντίξοες καιρικές συνθήκες της φετινής χρονιάς                            (παρατεταμένες βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλες, χαλαζοπτώσεις) αναδείχτηκε το πόσο απροστάτευτοι είναι από την πολιτεία οι αγρότες της Κ. Μακεδονίας, όπως και όλης της χώρας, για τις παραγωγές τους.
      Πολυδιαφημισμένα συστήματα προστασίας δεν λειτούργησαν για μια ακόμη φορά και χιλιάδες στρέμματα με χιλιάδες τόνους αγροτικών προϊόντων καταστράφηκαν και έχουν φέρει σε απόγνωση τους αγρότες της περιοχής. Η πολυδάπανη εγκατάσταση αντιχαλαζιακών διχτυών με κόστος και πάνω από 1.000 ευρώ/στρέμμα για τον ίδιο τον παραγωγό, είναι πέρα από κάθε συζήτηση για ένα αγρότη, που δεν μπορεί να καλύψει ούτε το κόστος της καθημερινής διαβίωσης της οικογένειάς του (χαράτσια, λογαριασμοί, κλπ.). Η δε εναέρια αντιχαλαζική προστασία του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), που θα προστάτευε καλλιεργούμενες εκτάσεις περίπου 5,2 εκατ. στρεμμάτων στην Κ. Μακεδονία, προβλέπεται σύμφωνα με την καθυστερημένη κατά 9 μήνες ανανέωση της σχετικής σύμβασης να λειτουργήσει … πριν τον Οκτώβρη !
Και όλα αυτά παρά το αποθεματικό, που δημιούργησε ο ΕΛΓΑ το προηγούμενο διάστημα «χαρατσώνοντας» με υπέρογκα ασφάλιστρα τους αγρότες της περιοχής στους οποίους οφείλει ακόμη αποζημιώσεις για βεβαιωμένες καταστροφές από παγετό-ακαρπία & χαλαζοπτώσεις της περσινής και προηγούμενων χρόνων.
      Πρόκειται για μεγάλη απώλεια στο φετινό εισόδημα των αγροτών της περιοχής, τη στιγμή μάλιστα που το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών συνεχώς μειώνεται εξαιτίας των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, τα χαράτσια και τους φόρους, καθώς και τις επαναλαμβανόμενες ζημιές που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια.
Ειδικότερα στα πλαίσια της αντιλαϊκής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, την άγρια φορολογία και τα χαράτσια σε ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, στην υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ μέσω της “GAIA-Επιχειρείν», που έχουν αυξήσει το κόστος παραγωγής, η κατάσταση για την αγροτιά της Κ. Μακεδονίας και όλης της χώρας, είναι δραματική.
Όλες οι πρόσφατες ενέργειες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος για το ζήτημα των ζημιών και την ανάγκη άμεσης και δίκαιης εκτίμησης του συνόλου αυτών των ζημιών από τον ΕΛΓΑ (κατάθεση Αναφορών Αγροτικών Φορέων, Επίκαιρες Ερωτήσεις, κλπ ), είναι η αυτονόητη υποχρέωση ανάδειξης του μεγέθους των καταστροφών, που καθιστούν αδύνατη την ίδια την επιβίωση των μικρών αγροτικών νοικοκυριών της περιοχής, αλλά από μόνη της δεν αρκεί.
           Καλούμε τους πληγέντες αγρότες της Κ. Μακεδονίας να μην επαναπαυτούν στις «διαβεβαιώσεις», που θα λάβουν από κυβερνητικά χείλη, όπως και μέχρι σήμερα τις ελάμβαναν  χωρίς αντίκρισμα για την αποζημίωση των ζημιών, αλλά να προχωρήσουν  σε αγωνιστική διεκδίκηση δίκαιων αποζημιώσεων για τις παραπάνω καταστροφές. Ο εφησυχασμός και η επανάπαυση είναι πάντα αντίπαλος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην παραγωγή τους, τόσο από τις καιρικές συνθήκες, όσο και από τις αντιαγροτικές επιλογές της ΕΕ και όλων, διαχρονικά, των μέχρι σήμερα ελληνικών κυβερνήσεων.

Καλοκαιρινή γιορτή μαθητών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κολινδρού

   Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 στον αύλειο χώρο του Κ.Δ.Α.Π Κολινδρού στην Καστανιά  μια όμορφη καλοκαιρινή γιορτή  αφιερωμένη στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Η γιορτή με θέμα «Σαν παλιό σινεμά» περιλάμβανε  γνωστά τραγούδια, δραματοποιημένα αποσπάσματα από κλασικές ελληνικές ταινίες, χορό και πληροφοριακά στοιχεία για την ιστορική πορεία του ελληνικού κινηματογράφου. Οι μαθητές του ΚΔΑΠ Κολινδρού φορώντας κοστούμια εποχής (που την κατασκευή τους επιμελήθηκε το προσωπικό του ΚΔΑΠ) και  πολύ κέφι και ζωντάνια απέδωσαν με μοναδικό τρόπο τα δρώμενα και χάρισαν όμορφες στιγμές στους γονείς και κηδεμόνες που παρακολούθησαν τη γιορτή.
  Στο τέλος της εκδήλωσης η Διευθύντρια του ΚΔΑΠ Κολινδρού Νίκη Μουχταροπούλου  αναφέρθηκε στη λειτουργία του ΚΔΑΠ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, ευχαρίστησε μαθητές και γονείς για τη συνεργασία καθώς και τον Πρόεδρο  της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημήτριο Χλεμέ για την πολύπλευρη  συμβολή του  και βοήθεια στην απρόσκοπτη λειτουργία της δομής.
  Ο Πρόεδρος Δημήτριος Χλεμές στο χαιρετισμό του τόνισε την αξία της δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης των παιδιών, συγχάρηκε το προσωπικό του ΚΔΑΠ για το έργο που επιτελούν και ανέφερε πως ο Δήμος οφείλει να προσφέρει στα παιδιά μας κάθε δυνατότητα δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και στις οικογένειές τους την ευκαιρία  να απολαμβάνουν τα οφέλη από τη λειτουργία αυτών των κοινωνικών δομών. 
 Η εκδήλωση τελείωσε με την απονομή αναμνηστικών δώρων σε όλα τα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα αλλά και με προσφορά εδεσμάτων που παρασκεύασαν το προσωπικό του ΚΔΑΠ και μητέρες  των παιδιών.
 Το ΚΔΑΠ Κολινδρού από τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 και μέχρι την έναρξη των  σχολικών μαθημάτων θα λειτουργεί  σε πρωινό ωράριο (7.30 π.μ.- 15.30 μ.μ.)
























        

μια βραδιά… χίλιες αναμνήσεις


Τρίτη  24-06-2014 - 9:30 μμ
πολυχώρος ¨ΕΛΙΑ¨ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ

μαθητές - καθηγητές
τελειόφοιτοι - απόφοιτοι
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
  ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

σε μια αξέχαστη βραδιά
με κρασί και μουσική

υγ:  μαζί θα γιορτάσουμε και την πρόκριση της Εθνικής  


πληροφορίες:  Αγγελος  Αγγελίδης (6977–289779)

Τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου


Από τα Μουσικά Σύνολα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Ένα παιχνίδι της μουσικής με την εικόνα. Μια γιορτή, όπως παλιά... με τραγούδια και μελωδίες αγαπημένες από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι σ’ ένα παρελθόν τόσο μακρινό και ταυτόχρονα τόσο ζωντανό στις αναμνήσεις και στα όνειρα των παιδικών μας χρόνων θα αναβιώσουν τα Μουσικά Σύνολα του Μουσικού Σχολείου, στην εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τον Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης,  την Δευτέρα 23 Ιουνίου και ώρα 21:00 στο ανοικτό θέατρο του Δημοτικού Πάρκου.

Η εκδήλωση έχει ως κεντρικό άξονα τη στενή σχέση που διαχρονικά υπάρχει ανάμεσα στη μουσική και τον κινηματογράφο, ανάμεσα στην εικόνα και τον λόγο και βασίζεται σε αγαπημένες συνθέσεις – τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών (Χατζηδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Πλέσσας κ.α.). Νότες & κινηματογραφικά τραγούδια που σφράγισαν με τις ερμηνείες τους δημοφιλείς πρωταγωνιστές θα πλημμυρίσουν το θεατράκι του πάρκου με φόντο φωτογραφικό υλικό από αξέχαστες ταινίες - θησαυροφυλάκιο για το ελληνικό τραγούδι.

Παράλληλα, με το σύνθημα «Μ΄ ένα μολύβι κι ένα χαρτί στηρίζουμε τη γνώση» οι διοργανωτές αφιερώνουν την εκδήλωση στο έργο της εξωτερικής ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το οποίο καλούν να στηρίξουμε όλοι μαζί. Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά: «ένα απλό μολύβι, ένα στυλό ή ένα τετράδιο μπορούν να υποστηρίξουν αποφασιστικά τις προσπάθειες του γραφείου εξωτερικής ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους,  Κατερίνης και Πλαταμώνος που ιδρύθηκε στη Μητρόπολή μας με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου με σκοπό τη διάδοση και συμπαράσταση του έργου των Ιεραποστόλων στην Αφρική για τα παιδιά των χωρών της Αφρικής. Αφήνοντας ένα μολύβι, ένα στυλό ή ένα τετράδιο ή και τα δύο κατά την είσοδό μας στο Ανοιχτό Θέατρο του Δημοτικού πάρκου δίνουμε τη δυνατότητα σ’ αυτά τα παιδιά, που στερούνται τόσα πολλά, να γευτούν τα πολύτιμα αγαθά της γνώσης».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ



Μετά την ένωση των δύο τομέων Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικών καθώς και την προσθήκη ειδικότητας Αυτοματισμού ο νέος τομέας διαθέτει 4 ειδικότητες. Οι μαθητές αποκτούν ολοκληρωμένες επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας στον διαρκώς εξελισσόμενο τομέα των Ηλεκτρονικών , του Αυτοματισμού αλλά και τον έλεγχο  και την ασφαλή λειτουργία μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης.

Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας της Β΄ Τάξης ΕΠΑ.Λ.  είναι τα εξής:

1. Ελληνική Γλώσσα (Νέα Ελληνική Γλώσσα 2 ώρες και Λογοτεχνία 1 ώρα),
2. Μαθηματικά (Άλγεβρα 2 ώρες και Γεωμετρία 1 ώρα),
3. Θετικές Επιστήμες (Φυσική 1 ώρα και Χημεία 1 ώρα),
4. Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ (1 ώρα),
5. Θρησκευτικά (1 ώρα),
6. Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά) (1 ώρα)
7. Φυσική Αγωγή (1 ώρα).

Ειδικότητα: Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

Ο απόφοιτος της Ειδικότητας θα είναι σε θέση να σχεδιάζει και να κατασκευάζει ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κτιρίων και βιομηχανικών χώρων με κυκλώματα, να μετράει και να ελέγχει την ασφαλή λειτουργία της ηλεκτρικής εγκατάστασης, να τη συντηρεί, επισκευάζει, βελτιώνει και εκσυγχρονίζει

Συγκεκριμένα μπορεί να εργαστεί ως:

- ελεύθερος επαγγελματίας εγκαταστάτης με δικό τους πελατολόγιο
- ειδικευμένος τεχνικός σε συνεργεία μεγάλων κατασκευών
- ιδιοκτήτης ή ειδικευμένος πωλητής σε καταστήματα ηλεκτρολογικών ειδών
- δημόσιος υπάλληλος, σαν συντηρητής σε ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ με διαγωνισμούς (πχ ΟΤΕ, ΔΕΗ, Νοσοκομεία, Μουσεία, Αθλητικά κέντρα..)
- Ιδιωτικός υπάλληλος  ως τεχνίτης – ηλεκτροτεχνίτης σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις ανελκυστήρων.


Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Β’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Κυκλώματα Συνεχούς Ρεύματος − Ηλεκτρομαγνητισμός 3Θ+3Ε
2. Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι 4Θ+4Ε
3. Αυτοματισμοί Ηλεκτρομηχανικής Τεχνολογίας 1Θ+3Ε
4. Σχεδίαση Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων 3Σ
5. Αγγλικά ειδικότητας 2Θ

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Γ’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Ηλεκτροτεχνία 3Θ
2. Ψηφιακά Συστήματα 3Θ
3. Ηλεκτρικές Μηχανές 3Θ
4. Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις ΙΙ 3Θ+3Ε
5. Εργαστήριο Ηλεκτροτεχνίας και Ηλεκτρικών Μηχανών 3Ε
6. Αυτοματισμοί Προγραμματιζόμενης Λογικής 1Θ+4Ε




Ειδικότητα: Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων

Ο απόφοιτος της ειδικότητας μπορεί να εργαστεί σαν μέλος ομάδας ή αυτόνομα ή σαν υπάλληλος σε:

- βιομηχανία ή βιοτεχνία ή εταιρεία συναρμολόγησης Η/Υ
- τεχνική εταιρεία ή συνεργείο εγκατάστασης συστημάτων Η/Υ και δικτύων
- υπολογιστικά κέντρα μικρών ή μεγάλων εταιρειών ή παροχές υπηρεσιών του διαδικτύου
- καταστήματα πώλησης η/υ και δικτυακών προϊόντων
- σε τεχνικές υπηρεσίες του Δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται με συντήρηση και επισκευή υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων

Τα κύρια και ειδικά επαγγελματικά καθήκοντα του αποφοίτου της ειδικότητας είναι:

- Συναρμολογεί, εγκαθιστά και ελέγχει την λειτουργία Η/Υ και περιφερειακών συσκευών και δικτύων
- προχωρεί σε διάγνωση, συντήρηση και επισκευή βλαβών Η/Υ, περιφερειακών και δικτύων
- εγκαθιστά δομημένες καλωδιώσεις για δίκτυα υπολογιστών
- κάνει τις εγκαταστάσεις και ρυθμίσεις προγραμμάτων που είναι απαραίτητες για την καλύτερη απόδοση απλών Η/Υ, συνδέσεις περιφερειακών ή Δικτύων (Λειτουργικά συστήματα, αυτοματισμοί γραφείου, εγκατάσταση προγραμμάτων, υποστήριξη χρηστών)

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Β’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Βασικά Ηλεκτρονικά 3Θ+3Ε
2. Ψηφιακά Ηλεκτρονικά 3Θ+3Ε
3. Εισαγωγή στις επικοινωνίες και στα Υπολογιστικά Συστήματα 2Θ+3Ε
4. Ηλεκτρονικές Διατάξεις 2Ε
5. Ηλεκτρονικές κατασκευές 2Ε
6. Αγγλικά Ειδικότητας 2Θ

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Γ’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Ηλεκτροτεχνία 3Θ
2. Ψηφιακά Συστήματα 3Θ
3. Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Συστημάτων 6Ε
4. Δίκτυα υπολογιστικών συστημάτων 1Θ+2Ε
5. Διαχείριση και Εγκατάσταση και Συντήρηση Ηλεκτρονικών Συστημάτων και Δικτύων Συστημάτων 1Θ+4Ε
6. Ηλεκτρονικές Μετρήσεις και Συστήματα Ασφάλειας 1Θ+2Ε

Ειδικότητα: Τεχνικός Αυτοματισμού (Νέα Ειδικότητα)

Η Ειδικότητα αυτή εμφανίζεται για πρώτη φορά για να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην αγορά εργασίας.

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Β’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Βασικά Ηλεκτρονικά 3Θ+3Ε
2. Ψηφιακά Ηλεκτρονικά 3Θ+3Ε
3. Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου 1Θ+3Ε
4. Αισθητήρες − Ενεργοποιητές 1Θ+2Ε
5. Ηλεκτρονικές κατασκευές 2Ε
6. Αγγλικά Ειδικότητας 2Θ

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Γ’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Ηλεκτροτεχνία 3Θ
2. Ψηφιακά Συστήματα 3Θ
3. Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Συστημάτων 6Ε
4. Ηλεκτρονικά Ισχύος 1Θ+2Ε
5. Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου− Προγραμματιζόμενοι ελεγκτές 1Θ+4Ε
6. Μηχατρονική 1Θ+2Ε

Ειδικότητα: Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών

Ο απόφοιτος της ειδικότητας μπορεί να εργαστεί σαν μέλος ομάδας ή αυτόνομα ή σαν υπάλληλος σε:

- τεχνική εταιρεία εγκατάστασης δομημένων καλωδιώσεων για δίκτυα Η/Υ
- εταιρεία ή εργαστήριο επισκευής ή και εγκατάστασης κεντρικών κεραιών (επίγειων ή/και δορυφορικών) τηλεόρασης
- σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων πάσης φύσεως
- σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς
- σε εταιρεία σταθερής και κινητής τηλεφωνίας

Το επάγγελμα του Ηλεκτρονικού της ειδικότητας περιλαμβάνει τα εξής κύρια και ειδικά επαγγελματικά καθήκοντα:

- αναγνωρίζει, διαβάζει, κατασκευάζει και ελέγχει με βάση κατάλληλες οδηγίες απλά ηλεκτρονικά κυκλώματα, που αποτελούν τμήμα ευρύτερων ηλεκτρονικών διατάξεων, χρησιμοποιώντας αναλογικά και ψηφιακά εξαρτήματα
- τοποθετεί, ρυθμίζει, ελέγχει, συντηρεί και επισκευάζει εγκαταστάσεις κεραιών επίγειας ή και δορυφορικής λήψης κατόπιν οδηγιών
- μπορεί να εργασθεί σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς στην παραγωγή και μετάδοση του ραδιοτηλεοπτικού σήματος
-συντάσσει οικονομικές και τεχνικές εκθέσεις εφόσον του ζητηθεί

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Β’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Βασικά Ηλεκτρονικά 3Θ+3Ε
2. Ψηφιακά Ηλεκτρονικά 3Θ+3Ε
3. Εισαγωγή στα Δίκτυα και τις Επικοινωνίες 2Θ+3Ε
4. Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιακών στοιχείων 2Ε
5. Ηλεκτρονικές κατασκευές 2Ε
6. Αγγλικά Ειδικότητας 2Θ

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Γ’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Ηλεκτροτεχνία 3Θ
1. Ηλεκτροτεχνία 3Θ
2. Ψηφιακά Συστήματα 3Θ
3. Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Συστημάτων 6Ε
4. Διαχείριση και Εγκατάσταση Δικτύων 1Θ+2Ε
5. Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα − Εφαρμογές Τηλεματικής 1Θ +4Ε
6. Συστήματα Ελέγχου και Ασφάλειας 1Θ+2Ε

Οι Απόφοιτοι του τομέα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ  μπορούν να δώσουν Εξετάσεις σε Πανελλαδικό επίπεδο με την ομάδα Α του ΕΠΑΛ και να εισαχθούν στα παρακάτω τμήματα των ΤΕΙ ανάλογα με την Ειδικότητα :
Τμήματα για Υποψηφίους του Τομέα Ηλεκτρολογικού , Ηλεκτρονικού & Αυτοματισμού
·         Σχολή Πλοιάρχων
·         Σχολή Μηχανικών
·         Αστυφυλάκων

Δικαίωμα εγγραφής στον Τομέα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ έχουν εκτός από τους μαθητές που έχουν τελειώσει την Α’ Τάξη ΕΠΑΛ  και μαθητές του Γενικού Λυκείου ( να έχουν τελειώσει την Α’ Τάξη ΓΕΛ )  καθώς και απόφοιτοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που θέλουν να αποκτήσουν το Πτυχίο του Τομέα.
Τσολακίδης Ιωάννης                                                                  Καρακούσης Αθανάσιος                                                           
Διευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης                          Υποδιευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης