ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

ΙΝΚΑ:Το 75% των Ελλήνων δε θα κάνει διακοπές...

Τρεις στους τέσσερις Έλληνες δεν θα κάνουν φέτος καλοκαιρινές διακοπές... Αυτό αποκαλύπτει πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ, σύμφωνα με την οποία βασικός λόγος είναι ο οικονομικός. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι η συντριπτική πλειονότητα αυτών που θα φύγουν έστω και για λίγες ημέρες θα μείνουν στο εξοχικό τους ή σε συγγενικό σπίτι, καθώς όπως εκτιμά το Ινστιτούτο το ελάχιστο κόστος για διαμονή-διατροφή 15 ημερών μιας τετραμελούς οικογένειας σε τουριστικό προορισμό αγγίζει πλέον τα 2.700 ευρώ. Η πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ διεξήχθη από τις 2 έως τις 16 Ιουνίου με τη μέθοδο τηλεφωνικών συνεντεύξεων. Σ' αυτήν συμμετείχαν 791 άτομα, από τα οποία μόλις τα 198 απάντησαν πως θα κάνουν
διακοπές το φετινό καλοκαίρι. Το 75% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα κάνει διακοπές για οικονομικούς λόγους (75%), λόγω επαγγελματικής και εισοδηματικής αστάθεια (15%), λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων κ.ά. (10%). Από τους υπόλοιπους


το 40% θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές το πολύ πέντε ημερών. Συγκεκριμένα, 4 ήμερες διακοπές θα κάνει το 40% των οικογενειών, 7 ημέρες το 25% των οικογενειών, 10 ήμερες το 20% των οικογενειών, 15 ήμερες το 13% των οικογενειών και 20 ήμερες μόλις το 2% των οικογενειών. Το μέρος καταγωγής κερδίζει έδαφος, καθώς εκεί στρέφονται αναγκαστικά οι Έλληνες. Έτσι, στις διακοπές το 40% θα διαμείνει σε ιδιόκτητο σπίτι , το 30% σε συγγενικό - φιλικό σπίτι και μόνο το 30% σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα σπίτια ή δωμάτια .
Σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, η σύντμηση της διάρκειας των διακοπών οφείλεται κυρίως σε παράγοντες αποσυντονισμού του σύγχρονου Έλληνα, σε ένταση της οικονομικής δυσπραγίας, σε δυσανάλογες και αντίστροφες με τον πραγματικό πληθωρισμό μειώσεις αμοιβών της μισθωτής εργασίας, συντάξεων, δώρων, επιδομάτων αδείας σε συνδυασμό με την παρεπόμενη ανάγκη για πρόσθετη εργασία αλλά και στην χαλάρωση των οικογενειακών δεσμών τόσο μεταξύ γονέων όσο και κυρίως μεταξύ παιδιών και γονιών.
Τέλος, το Ινστιτούτο Καταναλωτή σχολιάζει τα παράπονα των καταναλωτών για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες (κόστος μεταφοράς Ι.Χ. και ατόμου, αρρωστημένος κλιματισμός), τονίζοντας πως αποτελούν ένας επιπλέον αίσθημα ανασφάλειας και απέχθειας για την μετακίνησή τους.
Πηγή: avgi.gr 

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΣΟΪΜΠΛΕ...

Harry Klynn Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!

Με εντολή Σαμαρά!

Όλοι οι Σαμαράδες δεν είναι το ίδιο... (ανάρτηση αφιερωμένη στην πρόκριση στους 16 της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου)

ΗΕθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλου αφού επικράτησε χθες (Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014) της Ακτής Ελεφαντοστού με σκορ 2 -1, μετά από...εύστοχο πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Ωστόσο η χαρά της νίκης δεν πρέπει να είναι αποπροσανατολιστική: Η νίκη της Εθνικής δεν είναι Εθνική νίκη, αλλά υποκατάστατο αυτής… 
Από massmedia-gr, μέσω "Το Γρέκι"

Συνεχίζουν ανενόχλητοι τα εγκλήματα οι σιωνιστές του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος... με την συμπαράσταση των ναζί της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών!

Ο Mohammed Al-degregorio Jude, είναι ένα 3χρονο αγγελούδι, θύμα των βομβαρδισμών του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος στην Beit Lahia (Γάζα) την νύχτα που μας πέρασε.
Ο σοβαρός τραυματισμός του μικρού 3χρονου, "τρομοκράτη" ή "παράπλευση απώλεια" για τα ναζιστικά σιωνιστικά γουρούνια, αφήνει απαθείς τους...
"ευαίσθητους" για την δημοκρατία στη Συρία ή την Ουκρανία... ναζί της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Αυτή είναι η δική τους "δημοκρατία"!

Να η "σωτηρία" της χώρα από τους δωσίλογους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Μειώνουν κονδύλια για παιδικούς σταθμούς - κοινωνικές δομές!

Μειώνουν κονδύλια για παιδικούς σταθμούς - κοινωνικές δομές!
Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τη χρηματοδότηση και λειτουργία τους

Τη μείωση κατά 15 εκατ. ευρώ των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ που αφορούν στο πρόγραμμα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ Με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ - ΜΕΑ), ανακοίνωσε, χτες, από το βήμα της Βουλής, ο...
υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου. Χωρίς καμιά εγγύηση και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες θα αποκλειστούν και φέτος από το πρόγραμμα, ενώ όσοι «τυχεροί» κερδίσουν μια θέση, ενδεχομένως να χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν το μειωμένο προϋπολογισμό.
ΚΚΕ:«Να παρθούν μέτρα για να ενισχυθούν 100% με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό όλες οι κοινωνικές δομές, οι οποίες πρέπει να είναι μόνιμες με μόνιμους εργαζόμενους, να μην πληρώνει κανείς εργαζόμενος, δηλαδή να είναι δωρεάν και να αντιμετωπίζουν όλες τις ανάγκες που υπάρχουν για τον παιδικό πληθυσμό, τα ΑμΕΑ και τους ηλικιωμένους».

Μια ιστορία που γράφεται με ποδοσφαιρικά παπούτσια και μια άλλη που γράφεται στα παπούτσια… Ας μην διαμαρτύρονται πλέον οι δικαστές για υποβάθμιση του κύρους και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης! Τώρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να υπερασπιστεί την τσέπη των δικαστών...

Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Στην ιστορία που γράφει η Ελλάδα στο μουντιάλ της Βραζιλίας το κύρος ταυτίζεται με την τσέπη παιχτών και παραγόντων, ενώ στο μουντιάλ των μισθοδικείων και των ανώτατων ελληνικών δικαστηρίων, όπου παίζονται μισθοί και συντάξεις, το κύρος είναι αντιστρόφως ανάλογο των αποφάσεων για μισθολογική αποκατάσταση!
Ας μην διαμαρτύρονται πλέον οι δικαστές για υποβάθμιση του κύρους και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης! Τώρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να υπερασπιστεί την τσέπη των δικαστών, νομοθετώντας κατ’ εξαίρεση γι’ αυτούς, σύμφωνα με την δική τους απόφαση για επαναφορά των μισθών τους στο αρχικό, πριν από την κρίση επίπεδο, το κύρος και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης … έπιασαν τα λεφτά τους!  
Τελικά η ιστορία της...
σύγχρονης ελληνικής πτώχευσης έρχεται να γράψει αυτό που η ελληνική κοινωνία γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια ως πολιτική διαστροφή και έλλειψη δημοκρατικής ηθικής: Το κύρος δεν έχει να κάνει με την ηθική υπόσταση, αλλά με την τσέπη. Αν η τσέπη διατηρείται ακεραία, το κύρος του φορέα της παραμένει υψηλό και απρόσβλητο. Αυτό ασφαλώς ισχύει ακόμη και σε περιπτώσεις πτώχευσης με εσωτερική υποτίμηση! Ιδιαίτερα σε αυτές! Αν υπό αυτό το καθεστώς που ορίζει το ελληνικό κράτος ως Κράτος Έκτακτης Ανάγκης - με την βούλα μάλιστα των ανώτατων ελληνικών δικαστηρίων – οι δικαστές πετυχαίνουν, σε αντίθεση με όλες τις άλλες ομάδες δημόσιων λειτουργών και εργαζομένων, να διατηρήσουν τους μισθούς τους στο ύψος τους, τότε κατά ένα δημοκρατικώς παράδοξο τρόπο θεωρείται πως αυξάνουν το θεσμικό τους κύρος, χάνοντας παράλληλα το κοινωνικό τους! 
Αλήθεια, το χάνουν σε μια κοινωνία όπου το κύρος αντιστοιχεί στην ισχύ της τσέπης; Χάνει κανείς αυτό που δεν υπάρχει, αγαπητέ αναγνώστη; Το κύρος σε μια κοινωνία της αγοράς είναι το θεσμικό και αυτό υπηρετείται δια της τσέπης. Όταν αυτή αδειάζει, απεκδύεσαι και του κύρους σου. Δεν αναγνωρίζεται ο ιδιαίτερα σημαντικός σου ρόλος και η αυξημένη ευθύνη σου για την λειτουργία των υπολοίπων κρατικών και κοινωνικών θεσμών! Χάνεις σε ισχύ και πολιτική δυναμική.
Ναι, αλλά τι γίνεται όταν και εκεί, όπου μια κοινωνία ηττημένη στο επίπεδο του στοιχήματος του μουντιάλ της χρηματαγοράς χάνει μαζικά το κύρος της, ενώ οι δικαστές της το διατηρούν ακέραιο και οι ένστολοί της σχετικά αλώβητο; Πολιτική ανωμαλία, γίνεται! Και αυτή η ανωμαλία καταλήγει στην εξάτμιση του κύρους των θεσμών και όχι των προσώπων που ασκούν κρατικό λειτούργημα υπό καθεστώς σκανδαλωδώς αυξημένης μισθολογικής προστασίας. Το κύρος των θεσμών, λοιπόν, και όχι των προσώπων - φορέων των θεσμών, είναι αυτό που θίγεται με τις πολιτικές αποφάσεις που δικαιώνουν μισθολογικά δικαστές και μερικώς τους «ένστολους».
Και τι είδους ιστορία γράφεται σε μια χώρα με ολοένα και πιο υποβαθμισμένο κύρος των κεντρικών θεσμών άσκησης της ευρύτερα κρατικής εξουσίας; Μαύρη, κατάμαυρη …και απολύτως αντίθετη με αυτήν που γράφεται από την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα μας στο μουντιάλ. Σε λίγο, όταν ερωτώνται οι έλληνες περί του θεσμού που εμπιστεύονται, θα απαντούν: την Εθνική Ελλάδας με τον καταφερτζή Σαμαρά στο να κερδίζει πέναλτι και να το μετατρέπει ο ίδιος σε γκολ!
Θα μου πεις ίσως, γιατί είσαι άδικος, κάτι παρόμοιο δεν έκαναν και οι δικαστές; Όχι! Αυτοί κέρδισαν μεν το πέναλτι, έχοντας το προνόμιο να σφυρίζουν οι ίδιοι (παίχτες και διαιτητές ταυτόχρονα) και να αποφασίζουν οι ίδιοι για τα θέματα που αφορούν την τσέπη τους, αλλά την δυνατότητα αυτή αντλούν από τον νομοθέτη, ο οποίος φαίνεται να αποδέχεται την λογική να θεωρούνται αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οι περικοπές στην τσέπη των δικαστικών λειτουργών και συνταγματικές οι μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα και στον μοιραίο ιδιωτικό τομέα… όπου σε λίγο θα πληρώνεις για να απασχολείσαι!
Η φτωχοποιούμενη ελληνική κοινωνία θα επιδοτεί λοιπόν από το υστέρημά της το κύρος των φορέων των πολιτικώς μυθοποιημένων λειτουργών του κράτους, ενώ παράλληλα θα προσβάλλεται το κύρος αυτών καθ’ εαυτών των θεσμών. Αυτή είναι η συνταγή εκτροπής από τις δημοκρατικές αρχές ενός πολιτεύματος, που μάλλον βρίσκεται στα στερνά του στην σημερινή Ελλάδα μας! Νομίζω πως αυτή τη φορά δεν θα περισωθεί το κυρίαρχο πολιτικό καθεστώς στην Ελλάδα ούτε από ένα νέο ποδοσφαιρικό έπος στα γήπεδα τις Βραζιλίας! Και αυτό είναι ζήτημα μιας μεγάλης παρεξήγησης που αφορά στην ηθική και οικονομική σύνθεση του κύρους. Άλλο το κύρος στην κοινωνία και άλλο στην αγορά, όπως άλλο στο γήπεδο του κοινωνικού ανταγωνισμού στην Ελλάδα και άλλο στο γήπεδο του μουντιαλικού θεάματος! Και, σημειώστε, η μορφή της σημερινής κοινωνικοοικονομικής κρίσης στην Ελλάδα διαχωρίζει αντικειμενικά την ελληνική κοινωνία από την αγορά της, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια μυθοπλαστικής ευημερίας, όπου κοινωνία και αγορά έτειναν να ταυτιστούν.  
 Η προσβολή του κύρους των θεσμών δεν αποζημιώνεται με την μισθολογική αποκατάσταση κάποιων υπερ-προνομιούχων λειτουργών τους! Αντίστροφα παίζεται το παιχνίδι στις δημοκρατίες! Σε άλλη περίπτωση είναι το κύρος του δημοκρατικού πολιτεύματος που προσβάλλεται… και όταν προσβληθεί θανάσιμα αυτό, όπως συμβαίνει καθημερινά στην σημερινή Ελλάδα, το κύρος που πηγάζει από την τσέπη μετατρέπεται σε κοινωνική ύβρι …και τότε το επαγγελματικό πρεστίζ, αντί στο κοινωνικό γόητρο θα οδηγεί στην προσωπική απαξίωση. Κάπου εδώ θα απαιτηθεί συνολική αναδιάρθρωση της ισχύος των θεσμών κράτους και κοινωνίας και αυτό είναι μια πολιτικώς και εθνικώς επώδυνη διαδικασία, την οποία δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται οι τραγικά καιροσκόποι ηγέτες του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Αυτοί νομίζουν πως ο καλύτερος τρόπος για να γράψεις ιστορία, είναι να γράψεις την ιστορία στα παλιά σου τα παπούτσια… με ή χωρίς τάπες! 

* ΜΠΡΑΒΟ ΤΟ ΕΛΑΝΤΑ! *


Mad Awards: Όταν σβήνουν τα φώτα εμφανίζεται η διαπλοκή


Αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή, που εδώ και 2,5 χρόνια δεν τους καταβάλλει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που τους οφείλει, οι απολυμένοι εργαζόμενοι των καταστημάτων Metropolis προχώρησαν σε μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο απονομής των βραβείων MAD χθες Τρίτη στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από την κεντρική είσοδο της διοργάνωσης με...
τη συνδρομή αλληλέγγυων από πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες. Με συνθήματα, παλμό, τρικάκια και μοίρασμα κειμένων κατήγγειλαν για μια ακόμη φορά την εργοδοτική ασυδοσία του Ανδρέα Κουρή και το καθεστώς ασυλίας στο οποίο τυγχάνει και του παρέχεται απλόχερα από πολιτικούς παράγοντες, επιχειρηματίες, αλλά και από την ίδια τη Δικαιοσύνη, όπως αναφέρουν.
 
«Αυτό το καθεστώς ασυλίας που αγκαλιάζει τον υπόδικό για χρέη και προς το Δημόσιο Ανδρέα Κουρή γίνεται παραπάνω από αισθητό κάθε φορά που διαδηλώνουμε έξω από τα σόου που διοργανώνει με την υπερβολική παρουσία κάθε λογής  αστυνομικών δυνάμεων που, αντί να σπεύσουν να τον συλλάβουν για τις παρανομίες που διαπράττει, φροντίζουν να τον προστατεύουν. Μόνο που αυτή τη φορά η αστυνομική παρουσία ξεπέρασε τα όρια αφού ανάμεσα στους αστυνομικούς με πολιτικά που επόπτευαν τη διαδήλωσή μας υπήρξε και ένας που φορούσε μπλούζα χρώματος μπλε με το λογότυπο της ertopen. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός παρακολουθούσε σε μικρή απόσταση τόσο την προσυγκέντρωσή μας έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Φάληρο χώνοντας το πρόσωπό του σε διερχόμενο περιπολικό για να συνομιλήσει με το πλήρωμά του και στη συνέχεια παραβρέθηκε και στη διαδήλωσή μας έξω από το ΣΕΦ. Θεωρούμε επιβεβλημένο να καταγγείλουμε αυτό το γεγονός, δεδομένου ότι με αυτή την παραποίηση και το καμουφλάρισμα του συγκεκριμένου αστυνομικού οργάνου στην  πράξη αμαυρώνεται και συκοφαντείται ο επίμονος αγώνας των συναδέλφων μας της ΕΡΤ», αναφέρουν σε έγγραφη καταγγελία τους και επισημαίνουν ότι υπήρχε ισχυρή παρουσία ανδρών security που φορούσαν μαύρες μπλούζες δίχως τα διακριτικά της εταιρίας στην οποία εργάζονται.

Κι όλα αυτά, ενώ λίγες ημέρες πριν ανακοινώθηκε η επέκταση του καναλιού MAD στην Αλβανία με την έναρξη λειτουργίας του MAD Albania, στις 16 Ιουνίου μετά τη λειτουργία του στη Βουλγαρία και στην Κύπρο. Αυτή η επέκταση αποδεικνύει όπως εξηγούν οι απολυμένοι του ομίλου Κουρή, ότι «για τον Ανδρέα Κουρή λεφτά υπάρχουν και με το παραπάνω. Αλλά μόνο για να επεκτείνει τις μπίζνες του και να θησαυρίζει περισσότερο. Με τα λεφτά που οφείλει σε εμάς και σε άλλους. Πατώντας πάνω σε πτώματα και πετώντας στην ανέχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενούς του».

Από το koutipandoras

Λίγο κράτησε η «μαγκιά» Ντινόπουλου


Άναψε φωτιές ο Ντινόπουλος για τις απολύσεις και… έσπευσε να τις σβήσει!
«Καλό θα ήταν να μη γίνουν οι 15.000 απολύσεις» είπε και μετά… τα μάζεψε 
Φωτιές άναψε ο Αργύρης Ντινόπουλος με δηλώσεις του για τις απολύσεις στο Δημόσιο, τις οποίες ωστόσο έσπευσε να σβήσει… ο ίδιος!

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στη Real News, δήλωσε αντίθετος με την εύκολη λύση των απολύσεων και πρόσθεσε: «Καλό θα ήταν οι 15.000 απολύσεις να μη γίνουν. Θα πρέπει να εξορθολογήσουμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην τρόικα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί...
το υπουργείο Εσωτερικών».

Ο κ. Ντινόπουλος σημειώνει ότι θα πρέπει να υπάρξει διαφορετική διαχείριση για θέματα όπως οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί, τονίζοντας πως «δεν λέω να τους πάρουμε όλους πίσω».

Παράλληλα, αναφερόμενος στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών τονίζει με νόημα πως «έγιναν σύμβολα και με τα σύμβολα δεν τα βάζεις».

«Μου λένε για λαϊκισμό. Από πότε είναι λαϊκισμός η κοινωνική ευαισθησία; Θα φτάσουμε στο άλλο άκρο; Ακούγεται συνέχεια ότι πρέπει να σπάσουμε αυγά. Εντάξει, να σπάσεις αυγά. Αλλά να κάνεις και μια ομελέτα που να τρώγεται!» σημειώνει ο ίδιος.

Ο κ. Ντινόπουλος το βράδυ του Σαββάτου προέβη σε διευκρινιστική δήλωση για τη συνέντευξή του, τονίζοντας ότι δεν αμφισβητεί τις υποχρεώσεις της χώρας για τις απολύσεις.

«Τα όσα δήλωσα στην εφημερίδα Real News για τα επίμαχα θέματα των απολύσεων και για την τρόικα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, επειδή ενδέχεται να παρερμηνευτούν, θέλω να διευκρινίσω ότι δεν αποτελούν, σε καμία περίπτωση, αμφισβήτηση των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε: «Από την πρώτη ώρα, άλλωστε, που ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών οι μεταρρυθμίσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και η τήρηση των συμφωνηθέντων αποτέλεσαν τις άμεσες προτεραιότητές μου. Η χώρα πρέπει να παραμείνει σταθερή στους στόχους της αφού αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες θυσίες τις οποίες έχει υποστεί ο ελληνικός λαός».

star μέσω kartesios

Η κυβέρνηση πουλάει την πρόκριση της εθνικής στο Μουντιάλ!


Σάλο έχει προκαλέσει στη χώρα μας η είδηση πως η κυβέρνηση Σαμαρά σκοπεύει να βγάλει στο σφυρί την πρόκριση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ της Βραζιλίας, ώστε να εξασφαλίσει χρήματα και να δώσει επιπλέον αυξήσεις σε αστυνομικούς, στρατιωτικούς και δικαστές.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την θέση της Ελλάδας στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ από τις χώρες που αποκλείστηκαν.

Η Αγγλία, η Ιταλία και η Ισπανία -που αποκλείστηκαν από τον επόμενο γύρο- είναι διατεθειμένες να πληρώσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, για να πάρουν την θέση της εθνικής μας και να αγωνιστούν...
την Κυριακή στον αγώνα εναντίον της Κόστα Ρίκα.

Η κυβέρνηση Σαμαρά περιμένει να δει ποιες άλλες πλούσιες χώρες θα αποκλειστούν, ώστε να βγάλει την πρόκριση της εθνικής ομάδας σε πλειστηριασμό και να συνεχιστεί η ανάπτυξη.

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας είναι ανάστατοι με την απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Μουντιάλ, και ζητούν μερίδιο από την πώληση της πρόκρισης.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Γιώργος Καραγκούνης με τον Αντώνη Σαμαρά του είπε πως δεν πρέπει να πουλήσει την πρόκριση της εθνικής στον επόμενο γύρο, επειδή οι παίκτες μας πιστεύουν πως μπορούν να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο και να το πουλήσουν σε πολύ καλή τιμή στο Μοναστηράκι.

Εγραψε ο Pitsirikos

Η Ελλάδα των πολλών ανισοτήτων


ΗΑθήνα έχει την υψηλότερη βαθμολογία στην Ελλάδα όσον αφορά το εισόδημα των νοικοκυριών την πρόσβαση σε υπηρεσίες και την εκπαίδευση.

Η Βόρεια Ελλάδα κρατά τα πρωτεία στον τομέα της ασφάλειας και της συμμετοχής στα κοινά, η Κεντρική Ελλάδα προηγείται στον κρίσιμο τομέα της απασχόλησης αλλά και της Ασφάλειας, ενώ τα Νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη είναι...
μπροστά στον τομέα της υγείας.

Αυτά προκύπτουν από στοιχεία του Οργανισμού για την Οικονομικών Συνεργασία και Ανάπτυξη που δείχνουν τις διαφορές μεταξύ περιοχών της χώρας μας. Τα στοιχεία αφορούν τον Δείκτη Ποιότητας Ζωής σε επιλεγμένες περιοχές των 34 χωρών-μελών.

Από real

Eνα σημείο στον ποταμό αισωνα ( F.B.)

Έβγαλα αυτές τις φωτογραφίες σήμερα το πρωί και σκέφτηκα να σας τις στείλω

Mixalis Mellios  fb



Ενώ το πατριωτικό αίσθημα των ελλήνων επιζητεί ικανοποίηση στο μουντιάλ της Βραζιλίας, η πατρίδα ολόκληρη παραδίδεται προς ικανοποίηση κάθε είδους μικροσυμφέροντος...

Μεταξύ Ελληνικής Ακτής και της Ακτής Ελεφαντοστού χάθηκε εντελώς η αξιοπρέπεια των ΜΜΕ και της πολιτικής…
Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Η Ελλάδα αγωνία και προσεύχεται για νίκη-πρόκριση επί της Ακτής του Ελεφαντοστού, την ίδια ώρα που στη «θερινή βουλή» στήνεται το παιχνίδι για μεγάλη και καθοριστική ήττα του δημόσιου χαρακτήρα των ελληνικών ακτών.
Ο έλληνας βλέπει μουντιάλ και η ψυχή του δονείται από την...
ένταση για την επικράτηση επί της Ακτής Ελεφαντοστού, την ίδια ώρα που η δική του ακτή παραδίδεται προς πώληση και κάθε είδους ιδιωτική κατάληψη και  εκμετάλλευση! 
Αυτό, παράλληλα με την θεσμοθέτηση της άναρχης τσιμεντοποίησης των πάντων με την διαδικασία φαστ τρακ – μια μέθοδο ισοπέδωσης του αντιπάλου της Ελληνικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που πολύ θα ήθελαν να δουν ως σύστημα-Σάντος εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού οι έλληνες πατριώτες και πατριώτισσες!
Η ελληνική κυβέρνηση σαρώνει τον ελληνικό δημόσιο χώρο και κάθε έννοια νομιμότητας στην χώρα, φορτώνοντας με γκόλ το φυσικό περιβάλλον, τον ήδη τραγικά επιβαρυμένο αστικό ιστό των πόλεων και κάθε έννοια συντεταγμένης πολιτείας.
Ενώ το πατριωτικό αίσθημα των ελλήνων επιζητεί ικανοποίηση στο μουντιάλ της Βραζιλίας, η πατρίδα ολόκληρη παραδίδεται προς ικανοποίηση κάθε είδους μικροσυμφέροντος. Βλέπετε, οι ακτές, τα δάση και τα βουνά, όπως και η οικολογικά οριζόμενη πολεοδομία δεν ψηφίζουν… άσε που αν ψήφιζαν θα μαύριζαν αυτούς που τους μαυρίζουν και έτσι οι αυτοπροβαλλόμενοι ως εχθροί του «ποπουλισμού» και «περονισμού», καραγκιόζηδες της κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς, θα βούλιαζαν στην χωματερή της ελληνικής πολιτικής ιστορίας!
Μια λοιπόν και δεν ψηφίζουν φυσικοί πόροι και αστικά πολεοδομικά αγαθά, αλλά πελάτες-κομμάτων, ας γίνουν όλα τσιμέντο και εφήμερο κέρδος για τον εργολάβο, τον καταπατητή και τον μάγκα της διπλανής πόρτας, μονοκατοικίας ή πολυκατοικίας. Για τον κάθε τσίφτη και καραμπουζουκλή της αυθαιρεσίας και των αυθαιρέτων, που σε λίγο καθισμένος μπροστά στην οθόνη θα εκστασιάζεται με την ιδέα της «καταπάτησης» ακόμη και της Ακτής Ελεφαντοστού, για να ικανοποιηθεί φαντασιακά η εθνική μας αξιοπρέπεια, την ίδια ώρα που αυτή κατεπειγόντως καταπατάται με την αλλαγή των χρήσεων γης σε όλη την επικράτεια, για «να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι δεσμεύσεις της χώρας», τα «προαπαιτούμενα για την δόση», όπως λένε οι κυβερνητικοί και όσοι τους υποστηρίζουν!
Για τα προαπαιτούμενα για την ψήφο των αεριτζήδων των αγορών και την ψήφο των διεφθαρμένων ψηφοφόρων-πελατών που κατασκεύασαν με ιδιαίτερο μεράκι οι πολιτικάντηδες του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μάλλον πρόκειται και αυτό καταλύει κάθε έννοια αξιοπρέπειας εντός του κυριάρχου πολιτικού συστήματος της Ελλάδας.  
Ελάτε άθλιοι της κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς να μιλήσετε ξανά για τον λαϊκισμό των αντιπάλων σας! Ελάτε, μετά και από αυτό το καινούργιο μπαράζ νομοθετημάτων, με τα οποία σαρώνονται όλες οι πολεοδομικές διατάξεις που προστάτευαν τα πλέον πολύτιμα αγαθά στην Ελλάδα, να μιλήσετε εκ νέου για ποπουλισμό και περονισμό! Εδώ δεν έχουμε προσαρμογή της κυβέρνησης στην τρόικα, αλλά προσαρμογή της τρόικας στο ρουσφετολογικό πνεύμα μιας κυβέρνησης παλαιοκομματικών που δεν ντρέπονται να εμφανίζονται ως εκσυγχρονιστική φάρσα.
Υπάρχει χειρότερη μορφή λαϊκισμού από την ρουσφετολογική μετατροπή των κατεξοχήν δημόσιων αγαθών σε ιδιωτικό εμπόρευμα; Υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική αθλιότητα από την λογική της ιδιωτικοποίησης κάθε δημόσιου αγαθού και της πλήρους πολεοδομικής απορρύθμισης, που δικαιώνει τους βασιλείς και υπηκόους του Κράτους Αυθαιρεσίας, ενώ τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να βάζουν γκολ στην εστία των φυσικών μηχανισμών που αναπαράγουν με ένα αξιοπρεπή για την ελληνική κοινωνία τρόπο, την ζωή στην πατρίδα μας;   
Δεν υπάρχει! Εδώ πλέον η απομυθοποίηση της λαϊκιστικής, μαζικά πλέον ρουσφετολογικής και κομπιναδόρικης πολιτείας του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μας οδηγεί στο φάσμα της πολιτικής αισχρότητας. Και η αισχρότητα δεν έχει καμία ασφαλώς σχέση με την αξιοπρέπεια. Με μεγάλη μου λύπη παρατηρώ σήμερα το πρωί λίγες σχετικά εφημερίδες να θέτουν το πρόβλημα με το νέο, μεγάλο οικολογικό και πολεοδομικό σκάνδαλο, το οποίο συναρτάται ασφαλώς με την σκανδαλωδώς πρόωρη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής.
Λίγοι δημοσιογράφοι κάνουν την δουλειά τους στην Ελλάδα. Οι υπόλοιποι, άραγε, τι κάνουν; Μπίζνες, μετατρέποντας αυθαίρετα ακόμη και την έννοια της εθνικής αξιοπρέπειας! Αξιοπρέπεια, κατ’ αυτούς, είναι να βάλουμε γκολ στην Ακτή Ελεφαντοστού και όχι να αποκρούσουμε τα γκολ εις βάρος της εθνικής εστίας μας, η οποία κατάντησε ξέφραγο αμπέλι,  υπό την αιγίδα της τρόικας, την διαιτησία του ΔΝΤ και τις πολιτικάντικες ντρίπλες εναντίον της δημοκρατίας, των παιχτών που κυριαρχούν στο εσωτερικό του γηπέδου της Ελλάδας! Σε μια εστία όπου ακόμη και τα θεαματικά γκολ εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος δεν προκαλούν πλέον «σοκ και δέος» στο τηλεοπτικό κοινό. Υπάρχει σοβαρό ηθικό ζήτημα εδώ, με την ελληνική εστία που λαμβάνει την μορφή… Open Range για κάθε «παιχταρά» μιας ολοένα και πιο απορρυθμισμένης – χαοτικής αγοράς!

Προ… ιστάμενοι κομματικώς


Tο νέο σύστημα επιλογής διευθυντών και τμηματαρχών του Δημοσίου ευνοεί τα παιδιά του παραταξιακού σωλήνα, καθώς αποθεώνονται οι συνεντεύξεις και η συμμετοχή ιδιωτών στη διαδικασία αξιολόγησης.

Την ολική επαναφορά του κομματικού κράτους προωθεί το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων του Δημοσίου. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν τόσο δημόσιοι υπάλληλοι και εκπρόσωποί τους όσο και απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), οι οποίοι...
από την πλευρά τους τονίζουν ότι, μέσα από μεταβατικές διατάξεις, η δημόσια διοίκηση θα οδηγηθεί σε ένα «πάρτι» απευθείας αναθέσεων καθηκόντων προϊσταμένων.

Το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και προγραμματίζεται να ψηφιστεί από το Α’ Θερινό Τμήμα. Τα βασικά στοιχεία του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων είναι:

*Η κατάργηση της μοριοδότησης τίτλων, πτυχίων και πιστοποιητικών, προσόντα τα οποία ονομάζονται από το υπουργείο «στατικά» χαρακτηριστικά των υπαλλήλων.

*Η ενεργοποίηση γραπτών εξετάσεων.

*Η εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Η «θεοποίηση» της συμμετοχής ιδιωτών στη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων και συγκεκριμένα στις δομημένες συνεντεύξεις, οι οποίες αν και «αποθεώνονται» στο νέο σύστημα, όχι μόνο δεν αποτελούν από μόνες τους κριτήριο αντικειμενικότητας, αλλά τα αποτελέσματά τους αποτελούν κατ’ εξοχήν «στατικά» προσόντα.

Τα τρία στάδια

Με βάση το νομοσχέδιο οι νέοι προϊστάμενοι θα επιλέγονται μέσω προκήρυξης από το ΑΣΕΠ και η διαδικασία θα ακολουθεί τρία στάδια:

1 Θα εξετάζεται εάν οι υποψήφιοι πληρούν τα κριτήρια της προκήρυξης,

2 Οσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα περνούν από γραπτές εξετάσεις, και

3 Οι επιτυχόντες, το ποσοστό των οποίων θα καθορίζεται από την προκήρυξη, θα συμμετέχουν σε συνέντευξη.

Το τρίτο στάδιο είναι αυτό που εξ αρχής έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για την αντικειμενικότητά του και την τελική αξιοκρατία στην επιλογή προϊσταμένων. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η συμμετοχή της συνέντευξης στην τελική βαθμολογία, η οποία θα καταρτίζεται ανά επίπεδο θέσης ευθύνης ως εξής: α) Για τον προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης 30% της βαθμολογίας θα προκύπτει από τη γραπτή εξέταση και 70% της βαθμολογίας από τη συνέντευξη, β) Για τον προϊστάμενο Διεύθυνσης 40% από τη γραπτή εξέταση και 60% από τη συνέντευξη, γ) Για τον προϊστάμενο Τμήματος 50% από τη γραπτή εξέταση και 50% από τη συνέντευξη.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η συνέντευξη θα αξιολογεί με ενιαίο τρόπο συγκεκριμένες δεξιότητες που προκύπτουν από τα βιογραφικά των υποψηφίων και από τις δηλώσεις ενδιαφέροντος. Προβλέπεται η δυνατότητα να παρίστανται αυτοπροσώπως κατά τη συνέντευξη και οι λοιποί συνυποψήφιοι. Δεν προσδιορίζεται, όμως, η διαδικασία υποβολής ενστάσεών τους. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για θέσεις προϊσταμένων έχουν όλοι οι υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών.

Η εφαρμογή του νέου συστήματος, για το οποίο εκφράζεται η άποψη ότι ο σκελετός του θυμίζει το πλαίσιο του 3839/2010, μόνο που αφαιρεί τη μοριοδότηση των τυπικών προσόντων, προβλέπεται να αρχίσει μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων (συγκρότηση ειδικών υπηρεσιακών συμβουλίων, γραπτές εξετάσεις, συνέντευξη κ.λπ.) θα απαιτήσει περίπου δύο χρόνια.

«Το διάστημα αυτό θα ενισχύεται και με νομοθετική εξουσιοδότηση το πελατειακό σύστημα και το κομματικό κράτος, καθώς μετά την έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων των νέων οργανισμών (αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο ΣτΕ), οι υπουργοί θα μπορούν να επιλέγουν με απόφασή τους και χωρίς κριτήρια τους «αρεστούς» από τους «άριστους»», επισημαίνει στην «Εφ.Συν.» ο Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, γενικός γραμματέας του απερχόμενου Δ.Σ. της Ενωσης Αποφοίτων ΕΣΔΔΑ.

Τι λέει ο Μητσοτάκης

«Η αίσθηση που δίνει το προτεινόμενο σύστημα επιλογής προϊσταμένων είναι ότι με τις μεταβατικές του διατάξεις νομιμοποιεί και συνεχίζει το “πάρτι” των απευθείας αναθέσεων», συμπληρώνει.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει λόγο για ένα σύστημα διαφανές, αξιοκρατικό και αντικειμενικό, με το οποίο θα εντοπίζονται οι πιο κατάλληλοι υπάλληλοι που θα στελεχώνουν τις θέσεις ευθύνης της δημόσιας διοίκησης.

«Πάμε στο αντίθετο», σχολιάζει ο Δημήτρης Μέρκος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. «Ολη η πολιτική που ασκείται στη δημόσια διοίκηση οδηγεί σε ολοένα μικρότερο και κομματικά ελεγχόμενο δημόσιο τομέα. Ιδιαίτερα σε περίπτωση που το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων συνδεθεί με το προωθούμενο πλαίσιο “αξιολόγησης” του προσωπικού, η πολιτική ηγεσία κάθε υπουργείου θα μπορεί να ελέγχει απόλυτα τους υπαλλήλους», καταλήγει.

Του Στέργιου Ζιαμπάκα από efsyn

Τα δικαστήρια τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό - Αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις δικαστικών


Τα δικαστήρια τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό - Αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις δικαστικών
Αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) έκρινε τις αναδρομικές, περικοπές των συντάξεων των δικαστικών, εισαγγελέων και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η απόφαση ελήφθη σχεδόν ομόφωνα σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ότι οι αναδρομικές περικοπές των συντάξεων των δικαστών που έγιναν στο πλαίσιο του νόμου 4093/2012 είναι αντίθετες στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και στην συνταγματική διάταξη περί ισότητας.
Ακόμη, έκρινε ότι προσκρούει στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ που προστατεύει την περιουσία στην έννοια της οποίας περιλαμβάνονται οι αποδοχές και οι συντάξεις.
Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια του ΕΣ έκρινε ότι οι περικοπές του επιβλήθηκαν στους συνταξιούχους με τον επίμαχο νόμο υπερβαίνουν τα όρια που θέτουν οι συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη.
Οπως υπολογίζεται η επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι της τάξης των 150 εκατ. ευρώ τα οποία λέγεται ότι έχουν προβλεφθεί από την κυβέρνηση. Ανυπολόγιστεί θα είναι όμως η ζημιά από αντίστοιχες αποφάσεις για άλλα ειδικά μισθολόγια όπως των γιατρών του ΕΣΥ ή των πανεπιστημιακών.
Εξάλλου, η Ολομέλεια του ΕΣ, με ισχυρή μειοψηφία, αλλάζοντας την έως σήμερα νομολογία της αποφάσισε ότι η παραγραφή των αξιώσεων των συνταξιούχων δικαστικών είναι διετής και όχι πενταετής.
Υπενθυμίζεται, ότι με αποφάσεις του Μισθοδικείου έχουν κριθεί αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ΕΣΔΑ οι αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των εν ενεργεία δικαστικών, με αποτέλεσμα να πρέπει οι αποδοχές τους να επανέλθουν στο ύψος προ του Ιουλίου του 2012.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε πρόσφατα, σχεδόν ομόφωνα, ότι οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων όλων των Σωμάτων που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 κατ΄ επιταγή του μνημονιακού νόμου 4093/2012 είναι αντισυνταγματικές από την εν λόγω ημερομηνία έως και σήμερα. Αυτό σημαίνει επιβάρυνση της τάξης των 500 εκατ. ευρώ.
Η κυβέρνηση καλείται να βρει λύσεις για να κλείσει τις μαύρες τρύπες στον προϋπολογισμό με την τρόικα να έχει πει στο παρελθόν ότι για κάθε τέτοια δικαστική απόφαση θα πρέπει να υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα για να καλυφθεί το ποσό της επιστροφής.

Σεξ: Ποιο... μέγεθος θεωρείται «μεγάλο»



Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στη The New York Post, οι συγγραφείς του βιβλίου «Don't Put That in There» (παιδίατροι και ερευνητές της υγείας) αποκαλύπτουν όλους τους μεγάλους μύθους γύρω από το σεξ! 


1. Πόσο μεγάλο είναι το... «μεγάλο»;
Ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο μέσος όρος μεγέθους ενός ανδρικού μορίου κυμαίνεται ανάμεσα στα 15-18 εκατοστά, οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι τα νούμερα αυτά αποτελούν απλά... εικασίες!
Για ορισμένους, δε... ευσεβή πόθο, παρά επιστήμη!
Μια έρευνα που έγινε σε 2.545 άντρες στο Διαδίκτυο, βρήκε ότι ο μέσος όρος μεγέθους ενός πέους σε στύση ήταν 16,2 εκατοστά με μια απόκλιση 3 εκατοστών.
Μία άλλη έρευνα, που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Kinsey σε 1.661 Αμερικανούς... κατέβασε το μέσο όρο στα 14,22 εκατοστά, τονίζοντας ότι το μέγεθος καθορίζεται από το πώς προέκυψε η στύση στον άντρα.

2. Οι αθλητές δεν πρέπει να κάνουν σεξ πριν από τους αγώνες
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αθλητικές επιδόσεις αυξάνονται όταν κανείς κάνει σεξ! Ο μέσος αριθμός των θερμίδων που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ κυμαίνονται από 25 έως 125, υποστηρίζουν οι συγγραφείς του βιβλίου.
«Αυτό δεν είναι μεγάλο ποσό ενέργειας, ειδικά για έναν αθλητή. Γι' αυτούς το σεξ θεωρείται μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα» τονίζουν.
Επιπλέον, το σεξ αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης, οδηγώντας σε καλύτερη απόδοση τους αθλητές.

3. Τα στρείδια και η σεξουαλική διέγερση
Πολλοί πιστεύουν ότι τα στρείδια αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία, ωστόσο οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό πρόκειται για μια αυτό-διαιωνιζόμενη αυταπάτη.
«Καμία έρευνα δν έχει δείξει κάποια σεξουαλική ενίσχυση από την κατανάλωση στρειδιών» αναφέρουν χαρακτηριστικά και επισημαίνουν το εξής: «Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο συστατικό στα στρείδια που θα υπονοούσε την ύπαρξη μιας ικανότητας να... μετατρέπουν τους ανθρώπους σε σεξουαλικά "τέρατα"».

4. Γάμος και αυνανισμός
Οι παντρεμένοι αυτοϊκανοποιούνται λιγότερο; Η άποψη αυτή στηρίζεται στην υπόθεση ότι η «άμεση πρόσβαση» σε ένα σεξουαλικό σύντροφο μειώνει την ανάγκη για αυτοϊκανοποίηση.
Όμως η επιστήμη έχει αντίθετη άποψη.
Σύμφωνα με μια έρευνα, τα ζευγάρια που ζουν κάτω από την ίδια στέγη αυτοϊκανοποιούνται περισσότερο (85% στους άντρες και 45% στις γυναίκες).

5. Υπάρχει το σημείο G;
Ενώ πολλές έρευνες υποστηρίζουν την ύπαρξη αυτής της περιοχής στο γυναικείο σώμα, αναφέρουν ακόμη ότι αυτή η περιοχή μπορεί να είναι διαφορετική από γυναίκα σε γυναίκα.

6. Μεγάλα πόδια, μεγάλα χέρια... μεγάλες αυταπάτες
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ένα ζευγάρι μακριών άκρων (πόδια, χέρια) συνοδεύεται και από το ανάλογο... μέγεθος κ στο ανδρικό μόριο.
Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι τα μεγάλα πόδια σημαίνουν και... μεγάλο πέος.

Σέξι βασίλισσα στο θρόνο της η Jennifer Lopez

Η Jennifer Lopez είναι single και δείχνει ευτυχισμένη μετά τον χωρισμό της με τον χορευτή Casper Smart, εξαιτίας της σχέσης του με μιατρανσέξουαλ.

Σε τέλεια φόρμα, η διάσημη τραγουδίστρια, εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό σόου «Good Morning America» να επιδίδεται στο τραγούδι και τον χορό περικυκλωμένη από μια στρατιά χορευτών με σμιλεμένα κορμιά.

Η JLo επέδειξε την σεξουαλικότητά της κάνοντας περίτεχνες φιγούρες, που ενθουσίασαν τους χιλιάδες θαυμαστές της ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το καινούριο της άλμπουμ «A.K.A.» που είναι η δέκατη δουλειά της σε 15 χρόνια υπέρλαμπρης καριέρας...













 

ΥΠΟΙΚ: Μόνο όσοι έκαναν προσφυγή καλύπτονται από τις αποφάσεις του ΣτΕ. Ερχεται τσουνάμι από δίκες


ΥΠΟΙΚ: Μόνο όσοι έκαναν προσφυγή καλύπτονται από τις αποφάσεις του ΣτΕ. Ερχεται τσουνάμι από δίκες
Ερμηνευτική εγκύκλιο για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζοντας ότι οι αποφάσεις του που αφορούν την ακύρωση διατάξεων, θα εφαρμόζονται μόνο για τους φορολογούμενους που έχουν προσφύγει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
Η εγκύκλιος εκδόθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής δύο αποφάσεων του ΣτΕ με τις οποίες χαρακτηριζόταν παράνομη η φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης που λαμβάνουν οι πανεπιστημιακοί και του επιδόματος αλλοδαπής που λαμβάνουν όσου Δημόσιου Υπάλληλοι εργάζονται στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ, ορίζεται ότι μόνο οι φορολογούμενοι που έκαναν την προσφυγή καλύπτονται από την απόφαση του ΣτΕ και όχι ολόκληροι κλάδοι όπως είναι οι πανεπιστημιακοί που λαμβάνουν επίδομα βιβλιοθήκης και οι Δ/Υ που εργάζονται στο εξωτερικό.
Στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζονται τα ακόλουθα: «Η διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών είναι υποχρεωμένη από το Σύνταγμα να συμμορφώνεται με τις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όσον αφορά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εκδίδονται κατά την αναιρετική διαδικασία, αυτές ισχύουν, ως γνωστό, μεταξύ των διαδίκων και εφαρμόζονται από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Οικονομικών. Επομένως, οι αποφάσεις 29/2014 και 1840/2013 του ΣτΕ σαν αναιρετικές αναφέρονται σε συγκεκριμένους φορολογούμενους και δίνουν λύσεις σε συγκεκριμένες υποθέσεις, χωρίς να υποχρεώνουν τη διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών σε γενική αποδοχή τους»

«Έδωσα την ομορφιά μου στους άνδρες και την καρδιά μου στα ζώα»

«Έδωσα την ομορφιά και την νεότητά μου στους άνδρες. Τώρα αυτό που θέλω είναι να αφιερωθώ χαρίζοντας το καλύτερο του εαυτού μου και της εμπειρίας μου στα ζώα, που τους αφιερώνω την ψυχή και την καρδιά μου», αναφέρει σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

Η θρυλική «Μπε Μπε» που στις 28 Σεπτεμβρίου θα κλείσει τα 80 χρόνια αναφέρει πως, «όλοι μουυ ζητούν να μιλάω για την "BB" αλλά εκείνη πέθανε. Πλέον είμαι ένας άλλος άνθρωπος».

«Ο μοναδικός λόγος που με κάνει να βγω από την απομόνωσή μου είναι τα ζώα, που τα υπεραγαπώ. Το μόνο που επιθυμώ, είναι να υπάρξει ένας νόμος που θα απαγορεύει την παραδοσιακή σφαγή των ζώων χωρίς να τους έχει γίνει πρώτα αναισθησία. Πρόκειται για μια βαρβαρότητα αυτό που συμβαίνει τώρα και είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Μόνο η κυβέρνηση μπορεί να μου κάνει αυτό το δώρο, αλλά γνωρίζω πως δεν θα το κάνει» αναφέρει στην εφημερίδα η γνωστή για τα φιλοζωικά της αισθήματα Bardot που επί χρόνια μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων.

Η πάλαι ποτέ δόξα του παγκόσμιου σινεμά και σύμβολο του σεξ, ζει σε μια βίλα στο Σαιν Τροπέ όπου περιβάλλεται από τουλάχιστον πενήντα ζωάκια, μεταξύ των οποίων, γουρουνάκια, κατσίκες, πρόβατα, άλογα, αγριογούρουνα, γαϊδουράκια, πάπιες, κύκνους, κότες, γάτες και φυσικά σκυλάκια, που όπως λέει «είναι οι σύντροφοι της ζωής μου, στους οποίους και έχω χαρίσει όλα μου τα χρήματα μέσω του ιδρύματός μου».

«Το μοναδικό καλό των γηρατειών είναι το ότι δεν πέθανα νέα» δηλώνει η Brigitte Bardot που υποφέρει από αρθριτικά και μετά βίας μπορεί να στέκεται στα πόδια της και να περπατάει…



Η Ελλάδα στην επόμενη φάση του Μουντιάλ


Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (δεν ήταν) του Γιώργου Σαμαρά, η Ελλάδα νίκησε την Ακτή Ελεφαντοστού με 2-1 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Κολομβίας επί της Ιαπωνίας, περνά στην..
επόμενη φάση των 16.



ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου διοργανώνει μεγάλη έκθεση ξύλινων ομοιωμάτων πλοίων με τίτλο:
«Ομοιώματα Ελληνικής Παραδοσιακής Ναυπηγικής»
του Μοντελίστα/κατασκευαστή Δημητρίου Μάρα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 5 Ιουλίου 2014
ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00 στον χώρο του Ναυτικού Μουσείου.

Διάρκεια έκθεσης:
Από 5 Ιουλίου 2014 έως 31 Αυγούστου 2014.





                           Ο Πρόεδρος
Του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου
Τριανταφύλλου Ιω

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, οι πρώτες πέντε εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιτοχώρου στο πλαίσιο του προγράμματος Future Library.






Την Δευτέρα 16 Ιουνίου, γνωρίσαμε τα καινούρια βιβλία που μας έστειλε το Future Library, διαβάσαμε, κάναμε παντομίμα, διασκεδάσαμε.
Την Τρίτη 17 Ιουνίου, ήταν η μέρα του Κρύου και του Ζεστού. Παίξαμε το παιχνίδι κρύο-ζέστη και χωριστήκαμε σε δύο ομάδες κρύβοντας ένα αντικείμενο. Ξεφυλλίσαμε και το βιβλίο «κρύο και ζεστό».
Την Τετάρτη 18 Ιουνίου, διαβάσαμε το βιβλίο: «Εκεί που κατοικούν τα άγρια τέρατα, του Μορίς Σεντάκ» και ζωγραφίσαμε τον εαυτό μας άγριο τέρας!!!
Την Παρασκευή 20 Ιουνίου, πραγματοποιήσαμε την εκδήλωση με τίτλο: «Τα αντίθετα δραπέτευσαν στο πάρκο». Εμείς βγήκαμε στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης μας. Ανακαλύψαμε ένα κόσμο αντιθέτων που ορίζει το φυσικό μας περιβάλλον. Βρήκαμε τα αντίθετα χρώματα, τις αντίθετες πράξεις, τα αντίθετα συναισθήματα. Ξετρυπώσαμε το μικρό και το μεγάλο, το χλωρό και το ξερό...Ύστερα μέσα στη Βιβλιοθήκη, ζωγραφίσαμε τον ελέφαντα και το μυρμήγκι, και γράψαμε μία ιστορία με πρωταγωνιστές του δύο ήρωες.
Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο: «Η μέρα του ύπνου και του ξύπνιου». Κοιμηθήκαμε στη Βιβλιοθήκη, αφού ακούσαμε χαλαρωτική μουσική και διαβάσαμε βιβλία για το πως πήρε ο ύπνος ήρωες γνωστών παραμυθιών, όπως την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, ο Κοιμήσης και ο Ροχαλητής, η Ωραία  Κοιμωμένη, Ώρα για ύπνο, Καληνύχτα Ονειρένια, Ένα νανούρισμα για αρκούδες, Το κοριτσάκι με τα σπίρτα, Όνειρα γλυκά καληνύχτα παιδάκια ...Χαλαρώσαμε αρκετά και μετά παίξαμε και επιτραπέζια παιχνίδια!!

Κατερίνα Μυλωνίδου – Βιβλιοθηκονόμος.