ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Το παπούτσι σου βρωμάει, άλλαξε το: Μικρά μυστικά για να μην μυρίζουν ποτέ τα πόδια σου

podia-myrizoyn-570
Αν τα πόδια σας μυρίζουν έντονα και ντρέπεστε μέχρι και να δοκιμάσετε παπούτσια τότε σίγουρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Δεν χρειάζεται όμως να πτοήστε καθώς υπάρχουν μικρά μυστικά που μπορούν να σας γλυτώσουν από την ανεπιθύμητη δυσοσμία.
Πάντως στην πλειοψηφία εκείνων που έχουν έντονη μυρωδιά τα πόδια τους, φταίει η κακή υγιεινή ωστόσο αυτό δεν αποτελεί και τον κανόνα. Παράλληλα μεγάλο μερίδιο στην δυσοσμία έχει και ο ιδρώτας καθώς σε αντίθεση με τα χέρια, τα πόδια μένουν περισσότερη ώρα κλεισμένα μέσα στα παπούτσια. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι δεν αερίζονται τα πέλματα που το κάθε ένα έχει περισσότερους από 250.000 ιδρωτοποιούς αδένες και τα βακτήρια βρίσκουν προσοδοφόρο έδαφος για να αναπτυχθούν, προκαλώντας δυσοσμία.
Αν και εσείς αντιμετωπίζεται πρόβλημα με την δυσοσμία ενώ στα πέλματα σας έχετε κοκκινίλες ή σκασίματα, ίσως να έχετε μυκητίαση ή κάποια άλλη λοίμωξη και καλό θα ήταν να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onmed.gr, οι συχνές μυκητιάσεις στα πόδια μπορεί να αποτελούν πρώιμο σύμπτωμα διαβήτη. Για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας των ποδιών χρειάζεται η σωστή υγιεινή και όσοι φοράνε κλειστά παπούτσια πρέπει να φροντίζουν να προμηθεύονται μόνο αθλητικές απορροφητικές κάλτσες και να τις αλλάζουν συχνά. Παράλληλα ένα πολύ μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι να βγάζουν τα παπούτσια και να τα τοποθετούν σε κάποιο σκιερό μέρος, στην παπουτσοθήκη και στα κουτιά.
Το ιδανικότερο είναι να αερίζονται και να τα χτυπάει για κάποια ώρα ο ήλιος και να αποθηκεύονται σε ένα δωμάτιο χωρίς υγρασία προκειμένου να μην ευνοείται η ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων που ευθύνονται για την δυσοσμία. Επίσης να μην φοράτε συνέχεια τα ίδια παπούτσια γιατί έτσι θα εξασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει σε αυτά ίχνος υγρασίας, που είναι ιδανικό περιβάλλον για μύκητες και βακτήρια. Όταν πλένεστε θα πρέπει να σκουπίζετε καλά τις πατούσες και τα δάχτυλα σας ανάμεσα για να απομακρύνετε την υγρασία που βοηθάει στην ανάπτυξη των μυκήτων. Τέλος, όσοι αντιμετωπίζετε μεγάλο πρόβλημα με την δυσοσμία των ποδιών και έχετε ήδη δοκιμάσει όλα τα παραπάνω, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα αποσμητικό ποδιών με αντιβακτηριδιακή δράση.

Μην παίζεις με το μόριο σου – 4 λάθη που κάνεις όταν αυτοϊκανοποιείσαι

andrikos-avnanismos-570
Από πολύ μικρή ηλικία, γύρω στα 8-9 έτη, τα αγοράκια αρχίζουν να εξερευνούν το σώμα τους και ιδίως το μόριο τους. Μέσα από πειραματισμό και παρατήρηση προσπαθούν να κατανοήσουν την λειτουργία του και να μάθουν πως αντιδράει σε συγκεκριμένα ερεθίσματα. Όταν όμως μεγαλώνουν καλό είναι να μην συνεχίζουν τους πειραματισμούς και τα παιχνίδια με το πέος τους.
Γράφει ο Παραλίας
Γενικότερα, άπαξ και σου καρφωθεί μια χαζή ιδέα στο μυαλό, δεν πάει να καταστραφεί ο κόσμος ο καθένας θα σκάσει αν δεν την εφαρμόσει. Με κάποια πράγματα όμως δεν πρέπει να παίζεις και να ενδίδεις σε κάθε κουταμάρα που μπορεί να σου έρθει στο μυαλό. Όπως οι παρακάτω 4 περιπτώσεις με λάθη των ανδρών που έγιναν και γίνονται κατά την διάρκεια του αυνανισμού.
1. Μην παρεμποδίζεις την κυκλοφορία του αίματος στο πέος σου: Ένας 27χρονος Ινδός επιχείρησε να σταματήσει την κυκλοφορία του αίματος στο πέος του κατά τον αυνανισμό, τοποθετώντας το σε ένα μπουκάλι. Αποτέλεσμα αυτού να σφηνώσει το εργαλείο και να πάθει περιφερειακό οίδημα, το πέος να γίνει διπλάσιο σε πάχος στο σημείο που ήταν μέσα στο μπουκάλι και να προκληθεί αφόρητος πόνος.
2. Το πολύ το τίκι τάκα κάνει το μυαλό φιρίκι : Καλό είναι από κάποια ηλικία και μετά να έχεις μια καλή αναλογία σεξ και αυνανισμού. Γιατί αν δεν υπάρχει σεξ θα αυνανίζεσαι περισσότερο. Και αν εθιστείς και το υπερφορτώσεις, τότε σε περιμένει μια γάγγραινα Φουρνιέ, μια σπάνια μικροβιακή πάθηση, που εισέρχεται στον οργανισμό από τις εκδορές του πέους λόγω υπερβολικής χρήσης και προκαλεί έμετο, πυρετό, μυϊκό πόνο και οίδημα στο όσχεο.
3. Σταμάτα να σφίγγεις : Σύμφωνα με έρευνα το 60% των τραυματισμών του πέους προέρχεται από έντονο σφίξιμο κατά τον αυνανισμό και λάθος κίνηση του χεριού. Η αυξημένη πίεση εμποδίζει την αιμάτωση του πέους με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρροή και πρήξιμο και ο κίνδυνος να χαθεί η λειτουργία της στύσης είναι υπαρκτός.
4. Εκτός από αλκοτέστ και αυνανοτέστ : Από τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις αυνανισμού είναι όταν επιχειρείς να το κάνεις την ώρα που οδηγείς. Έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα με αυτόν τον τρόπο, αφού ένα απότομο σταμάτημα αρκούσε για να συγκρουστεί το μόριο με το τιμόνι και να σπάσει.

_Επίσημη έναρξη Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης 2014 [ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ]


Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης Τελετή Λήξης Αγωνιστικής περιόδου 2013-14


Με μια όμορφη εκδήλωση έκλεισε ο κύκλος της αγωνιστικής περιόδου 2013-14 για τα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης στο γήπεδο της ομάδας στην Ν. Ζωή. Πολλές και ποικίλες οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των τμημάτων με συμμετοχές σε πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας (Παιδικό – Προπαιδικό ) , της ΕΠΣ Πιερίας (Junior -  Προ – Junior) αλλά και σε Τουρνουά («Green Youth Cup 2014» – Παναθηναϊκού , «Λάζαρος Ξανθόπουλος» – ΓΑΣ Σβορώνου , και άλλα).
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγώνα   ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ – ΠΑΙΔΙΑ όπου ένα – ένα   τα τμήματα αντιμετώπισαν την ανανεωμένη και πολλά υποσχόμενη ομάδα των ΜΠΑΜΠΑΔΩΝ. Στη συνέχεια ακολούθησε η επίδοση των επαίνων στους μικρούς ποδοσφαιριστές από τους προπονητές της ομάδας κ. Ταβουκτή Στέφανο και κ. Μπεκιάρη Γιώργο οι οποίοι τόνισαν την αξία του «ἑυ αγωνίζεστε»  αλλά και τις απαιτήσεις τους για την νέα χρονιά. Η Διοίκηση της ομάδας ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι και η εκδήλωση έκλεισε με πλούσια εδέσματα από την ψησταριά του Θέμη με σουβλάκια – λουκάνικα –μπιφτέκια για όλους.
Ανανεώνοντας το ραντεβού μας    για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2014-15 ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές της ΕΠΣ Πιερίας των Ακαδημιών και των μεγάλων ομάδων Υγεία , καλή ξεκούραση και με τα καλό να επανέλθουν στα αγωνιστικά τερέν το Σεπτέμβριο.  
Καρακούσης Σάκης

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ.Σοφίας Μαυρίδου στον ΕΛΓΑ για την καταστροφή από το χαλάζι σε καλλιέργειες της περιοχής

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                    Κατερίνη, 26 Ιουνίου 2014


                                                 
                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  


Επιστολή στον ΕΛΓΑ απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου,  αναφορικά με τις ζημιές που προκάλεσαν οι πρόσφατες χαλαζοπτώσεις σε καλλιέργειες της Πιερίας.


Τις τελευταίες ημέρες πολλές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας έχουν πληγεί από ισχυρές χαλαζοπτώσεις,  με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών και εκτεταμένων ζημιών.           
           

Με την επιστολή της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ενημερώνει ότι, κλιμάκια γεωπόνων της Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, αφού πραγματοποίησαν αυτοψίες  στις πληγείσες από το χαλάζι καλλιέργειες της Πιερίας, διαπίστωσαν και επιβεβαίωσαν την έκταση, το μέγεθος και τη σοβαρότητα των προκληθέντων ζημιών.
           

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αξιώνει  μέσω της επιστολής της από τον  ΕΛΓΑ την άμεση έναρξη του έργου των εξατομικευμένων εκτιμήσεων , προκειμένου  να καταστεί δυνατή η έγκαιρη αποζημίωση και ανακούφιση των πληγέντων παραγωγών.


Άλλωστε, η κ. Σοφία Μαυρίδου επισημαίνει ότι  λαμβάνοντας υπόψιν το μέγεθος της καταστροφής, την απόγνωση των παραγωγών αλλά και το γεγονός ότι την περίοδο αυτή δεν είναι δυνατή η επαναφύτευση των μεγάλων καλλιεργειών (καπνός, βαμβάκι) και οι δενδροκομικές καλλιέργειες (ροδάκινα, βερίκοκα) είναι σε πλήρη παραγωγή,  είναι αναγκαία η άμεση κινητοποίηση για  στήριξη των παραγωγών, ζητώντας από τον ΕΛΓΑ να προβεί στις σχετικές ενέργειες, αναλογιζόμενος τον αγροτικό κόσμο της Πιερίας που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και έχοντας υποστεί τεράστιο πλήγμα στις καλλιέργειές του.


Επιστολή Ξ. Μπαραλιάκου προς τον Υφυπουργό Υποδομών Μ. Παπαδόπουλο «Να επαναλειτουργήσει ο Σιδηροδρομικός Σταθμός στο Αιγίνιο»

Ξενοφών Ε. Μπαραλιάκος                                    Βότση 18 Κατερίνη
Οικονομολόγος                                                    τηλ. 2351033633
Πολιτευτής ΝΔ Πιεριας                                         κιν.  6944945165
fontasbaraliakos.gr                                                                    fbaraliakos@gmail.com




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  


Επιστολή προς τον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, με την οποία ζητά να εξεταστεί η προοπτική επαναλειτουργίας του Σιδηροδρομικού Σταθμού στο Αιγίνιο, απέστειλε ο οικονομολόγος και πολιτευτής Ν.Δ. Πιερίας  Ξενοφών Μπαραλιάκος.

Στην επιστολή του ο κ. Μπαραλιάκος σημειώνει πως ο Σιδηροδρομικός Σταθμός εδώ και χρόνια παραμένει εκτός λειτουργίας με τις εγκαταστάσεις του να έχουν αφεθεί στην εγκατάλειψη και στη φθορά του χρόνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι επιβάτες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σταθμό μόνο για επιβίβαση και αποβίβαση να μη νιώθουν ασφαλείς και να είναι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα.

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Αιγινίου, προσθέτει ο κ. Μπαραλιάκος, θα μπορούσε να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της Βόρειας Πιερίας. Ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που το Αιγίνιο είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και θα μπορούσε να αποτελέσει τον μόνιμο τόπο διαμονής απασχολούμενων στη Θεσσαλονίκη.


Με την επιστολή του ο κ. Μπαραλιάκος ζητά από τον Υφυπουργό να μεριμνήσει και να εξετάσει ενδελεχώς την προοπτική οι εγκαταστάσεις του Σταθμού να επαναλειτουργήσουν προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι προαναφερόμενοι σκοποί είτε από τον ίδιο τον ΟΣΕ είτε από ιδιώτη που θα αναλάβει τη λειτουργία του χώρου ως κυλικείο και εκδοτήριο εισιτηρίων. Επιπλέον, τον καλεί με την πρώτη ευκαιρία που θα βρεθεί στην Πιερία να επισκεφτούν το Σταθμό για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος της εγκατάλειψης. 

Αν ήταν σε άλλη χώρα, ούτε για να σκάβουν δεν θα τους προσλάμβαναν για να μην κλέψουν τα φτυάρια... H ξεφτιλισμένη δικαιοσύνη (ακόμη κι από τον ΓΓ της κυβέρνησης) βλέπει, ακούει, διαβάζει ή είναι σε οριστική διατεταγμένη Υπηρεσία;

Καλημέρα, καλή αρχή:
Χαιρετώ τα αναξιοπρεπή πουτανάκια του Αχρείου Πάγκου. Αν ήταν σε άλλη χώρα, ούτε για να σκάβουν δεν θα τους προσλάμβαναν για να μην κλέψουν τα φτυάρια.

Νέο φιάσκο (Μήπως καλοστημένη "κρατική" επιχείρηση, επένδυση στην "στρατηγική της έντασης";) της ΕΛ.ΑΣ. αλά Λουίζης Ριανκούρ! - "Ακούμπησαν" το Χριστόδουλο Ξηρό, τον φωτογράφισαν, τον βιντεοσκόπησαν και τον... έχασαν


- Αγνώριστος με πολλά κιλά, μούσι και μακριά μαλλιά ο τρομοκράτης
- Ο Χριστόδουλος Ξηρός αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς και κατάφερε να το σκάσει
- Έχουν βίντεο και φωτογραφίες οι αστυνομικοί, αλλά όχι τον ίδιο

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον δραπέτη τρομοκράτη Χριστόδουλο Ξηρό ήρθαν οι αστυνομικοί την περασμένη Παρασκευή στο Παλιό Φάληρο
Σύμφωνα με το Έθνος οι αστυνομικοί ήρθαν σε απόσταση αναπνοής από τον τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη όμως δεν μπόρεσαν να τον συλλάβουν και πολλοί ήδη μιλούν για... νέα Λουίζης Ριανκούρ.
Ο τρομοκράτης είδε ότι τον παρακολουθούν και εξαφανίστηκε
Την υπόθεση του '92 θυμήθηκαν οι...
παλιοί καθώς αστυνομικοί που περιπολούσαν στα Νότια Προάστια εντόπισαν τον Χριστόδουλο Ξηρό να οδηγεί ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν.
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διασταυρώσουν τα στοιχεία του οχήματος και μάλλον... έφτασαν πολύ κοντά ώστε να τους αντιληφθεί ο έμπειρος τρομοκράτης ο οποίος με γρήγορες κινήσεις φρόντισε να εξαφανιστεί στα γύρω στενά.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να βιντεοσκοπήσουν τόσο το αυτοκίνητο όσο και τον ίδιο τον Χριστόδουλο Ξηρό και τώρα εξετάζεται κάθε στοιχείο, ωστόσο προς το παρόν το... πουλάκι κατάφερε να ξεφύγει.
Άλλαξε την εμφάνισή του για να μην αναγνωρίζεται ο Χ. Ξηρός
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει αλλάξει κατά πολύ τα χαρακτηριστικά του.Έχει πάρει αρκετά κιλά ενώ έχει αφήσει μούσι και μακρυά μαλλιά.
Η εμφάνισή του αλλάζει πολλά δεδομένα καθώς φαίνεται ότι υπάρχει ένα ολόκληρο πλέγμα προστασίας του, το οποίο αποτελείται από μέλη των πυρήνων αλλά και άλλων οργανώσεων που συντάσσονται πλέον με τον τρομοκράτη.
Η τελευταία εμφάνισή του Χ. Ξηρού ήταν λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του όταν ο ίδιος είχε καταγράψει σε βίντεο μήνυμα-απειλή με το οποίο προειδοποιούσε πως επανέρχεται στην τρομοκρατική δράση.
Μετά την εξαφάνιση Ξηρού είχαμε το πακέτο-βόμβα στο Α.Τ. Ιτέας το οποίο θεωρείται ότι έχει τη σφραγίδα της κοινής δράσης Πυρήνων Ξηρού και πιθανότατα άλλων οργανώσεων.
Από zeidoron, μέσω "Το Γρέκι"

Η Κυβέρνηση ξεπουλάει και τις παραλίες... για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στον Βαγγέλη

Για τους δικαστές (ρόμπες ξεκούμπωτες σύμφωνα με τον ΓΓ της κυβέρνησης) κρίση δεν υπήρξε ποτέ, ούτε μνημόνια

Για τους δικαστές η κρίση, τα μνημόνια και η καταστροφή που επέφεραν αυτά στην ελληνική κοινωνία δεν υπήρξαν ποτέ. Υπήρξαν για όλους τους άλλους Έλληνες εκτός από αυτούς.
Με τη σχετική τροπολογία της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών οι μισθοί και οι συντάξεις των δικαστικών αποκαθίστανται στα προ μνημονίων επίπεδα. Και μάλιστα θα πάρουν και αναδρομικά ότι τους περιέκοψαν. Μετά από αυτό οι δικαστές μπορούν κάλλιστα να αναρωτιούνται: «κρίση; Ποια κρίση;» κι αποκομμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία να απομακρύνονται όλο και περισσότερο από το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού.
Η τροπολογία ήρθε να νομοθετήσει την... απόφαση που πήραν οι δικαστικοί για τους ίδιους, κρίνοντας παράνομες τις περικοπές που έγιναν μόνο σε αυτούς, αφού για όλους τους υπολοίπους τις έκριναν νόμιμες.
Ίσως και να μην τους ενδιαφέρει, αλλά στο εξής δεν θα πρέπει να τους προκαλεί έκπληξη ή δυσαρέσκεια, ούτε η μείωση του κύρους του θεσμού, ούτε η έλλειψη εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη που συνεχώς αυξάνεται στη χώρα μας.
Φυσικά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλα αυτά συνέβησαν σε συνεννόηση με την κυβέρνηση. Εδώ και μερικούς μήνες, στις συναντήσεις των συνδικαλιστικών ηγεσιών τους με τον πρωθυπουργό, ο Α. Σαμαράς τους είχε συστήσει να κάνουν απλώς λίγη υπομονή, διαβεβαιώνοντας τους ότι η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά στα αιτήματά τους. Αυτά σε ιδιωτικές συζητήσεις και όχι δημόσια, αλλά φροντίζοντας να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να μη συνδέσει όλα αυτά με την ανησυχία που είχαν προκαλέσει στην κυβέρνηση κάποιες δικαστικές έρευνες για διαφθορά κυβερνητικών στελεχών και μελών της οικονομικής ελίτ που σχετίζεται μαζί τους. Η κυβέρνηση έδειξε αδυναμία να ελέγξει πλήρως το δικαστικό σώμα και πολλά κυβερνητικά στελέχη τότε άφηναν υπονοούμενα ότι οι δικαστές επιδεικνύουν έναν «ακτιβισμό» ως αντίδραση στις περικοπές των μισθών τους.
Πόσο τυχαίο λοιπόν μπορεί να θεωρηθεί τώρα ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να έχει ευχαριστημένους τους δικαστές; Προφανώς είναι η μόνη επαγγελματική κάστα που υπολογίζουν τη δύναμή της. Η μόνη που φοβούνται.
Η συνέχεια θα δείξει αν οι δικαστές υποστείλουν τη σημαία της απόδοσης Δικαιοσύνης ή προχωρήσουν ανεπηρέαστοι τις δικαστικές έρευνες για όλους τους επίορκους που λήστεψαν τον πλούτο του ελληνικού λαού, για όσους πλούτισαν σε βάρος του καταδικάζοντας τον να πληρώνει με το αίμα του μία κρίση που δεν προκάλεσε.
Υ.Γ Όπως είναι γνωστό, οι αυξήσεις στους μισθούς των δικαστών επισύρουν και αυξήσεις στους μισθούς των βουλευτών, αφού οι μισθοί των τελευταίων είναι συνδεδεμένοι με των δικαστικών. Με «εντολή Σαμαρά» -όπως θέλει η κυβερνητική προπαγάνδα- αυτό δεν θα συμβεί. Η λεπτομέρεια που αποκρύβεται είναι ότι δεν θα συμβεί «τώρα». Γιατί τίποτα δεν τους εμποδίζει να συμβεί λίγο αργότερα, λαμβάνοντας μάλιστα αναδρομικά όλο το ποσό.
Της Βασιλικής Σιούτη από thepressproject, μέσω "Το Γρέκι"

ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ φώναζε στη Ραφήνα ο Καραμανλής


Και ο "Ραφήνας" τρελάθηκε ...και έγινε φαν του Σαμαρά... Αυτά και άλλα πολλά σκέφθηκαν οι περίοικοι του "κουρασμένου" πρωην πρωθυπουργού την  Κυριακή το Βράδυ.  Οταν από την κατοικία του γινόταν χαμός από πανηγυρισμούς... Δείτε τι ακριβώς συνέβη σύμφωνα με τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ

«Σήκωσε τη γειτονιά»
Λίγες ώρες μετά τη λήξη του αγώνα της εθνικής μας ομάδας ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής...
πήρε το αεροπλάνο και... έφυγε για το εξωτερικό (για το πού πήγε θα σας το αποκαλύψω εν ευθέτω χρόνω). Εκείνο όμως που μου επεσήμαναν οι συνεργάτες του είναι ότι «ο Καραμανλής δεν έφυγε στο εξωτερικό επειδή ο Σαμαράς έβαλε γκολ» αλλά επειδή είχε υποχρεώσεις. Παρακολούθησε, μου είπαν, τον αγώνα από το σπίτι του στη Ραφήνα και ήταν τόσο «ξέφρενοι» (αυτή ακριβώς τη λέξη χρησιμοποίησαν) οι πανηγυρισμοί του για τη νίκη της Εθνικής μας που «σήκωσε τη γειτονιά στο πόδι». Φώναζε, χειροκροτούσε, επικροτούσε με τόση ένταση που αιφνιδίασε ακόμη και τη φρουρά του που γνωρίζει ότι τα βράδια στην οικία Καραμανλή επικρατεί ησυχία.
ΠΗΓΗ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Η υπόσχεση της πορνοστάρ Μ. Αλεξάνδρου σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής

\
Πριν από μια εβδομάδα η γνωστή πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών, Μαρία Αλεξάνδρου, είχε δώσει σε συνέντευξή της την υπόσχεση ότι σε περίπτωση που η Εθνική Ελλάδας προκρινόταν στην επόμενη 
φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα έβγαινε γυμνή στο Σύνταγμα.

Ο στόχος επετεύχθη και η Μαρία καλείται να προχωρήσει απ τα λόγια στις πράξεις. Η αισθησιακή φωτογράφηση της με φόντο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα μπροστά σε αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει. Εμείς απλά υπενθυμίζουμε την υπόσχεση... 



 




newscity1.net



newscity1.net





Βατανιακός: Η ανακοίνωση της συμφωνίας

Ο Τάσος Ιωαννίδης θα είναι ο νέος τεχνικός του Βατανιακού στη Γ΄ Εθνική.

cfoot2
Οι Κατερινιώτες κατέληξαν στη λύση του Ιωαννίδη για την τεχνική ηγεσία που θα αντικαταστήσει τον Σάκη Παπαβασιλείου.
Κατά τα άλλα, ο Βατανιακός ξεκινά δοκιμές ποδοσφαιριστών:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Α.Ε. ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συνεργασία της για την νέα αγωνιστική περίοδο 2014-2015 με τον προπονητή κ. Τάσο Ιωαννίδη, με τον οποίο κατά το παρελθόν υπήρξε άριστη συνεργασία με επιτυχίες για τον Σύλλογο, επίσης υπάρχει πλήρη ταύτιση φιλοσοφίας για τα νέα δεδομένα της Ομάδας.
Κατόπιν συζητήσεως και συμφωνίας της Διοίκησης με τον Προπονητή αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
1. Δοκιμαστικά στις 6-7-8 και 9 Ιουλίου στο Γήπεδο του Βατανιακού και ώρα 18:00
2. Η έναρξη της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στις 14-07-2014 στο γήπεδο Βατανιακού και ώρα 18:00
Τηλ. Επικοινωνίας: 6977 271047 Πρόεδρος, 6974368755 Προπονητής».

Tην επιασε να κανει σεξ με 13χρονο μαθητή τη



Η Anne Lakey ήταν μια αγαπητή δασκάλα, που είχε κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων
Τώρα όμως η 54χρονη δασκάλα από τη Βρετανία προκαλεί σοκ με τις αποκαλύψεις ότι 
αποπλάνησε ένα 13χρονο αγόρι.

Όπως αναφέρει η Daily Mail η δασκάλα είχε καταφέρει να γίνει διευθύντρια στο σχολείο, το οποίο μάλιστα θεωρείται ότι έγινε επί των ημερών της, ένα απ τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Τώρα κατηγορείται ότι κατά τη δεκαετία του 80, όταν δηλαδή εκείνη ήταν περίπου 29-30 ετών, αποπλάνησε και έκανε σεξ στο σπίτι της με έναν 13χρονο μαθητή της.

Όταν ο σύζυγός της επέστρεψε ξαφνικά, ο νεαρός κρύφτηκε πίσω απ μια συρταριέρα.

Στο δικαστήριο ακούστηκαν οι λεπτομέρειες για το πως ακριβώς αποπλάνησε τον νεαρό, και έκανε σεξ μαζί του ενώ εκείνος φορούσε ακόμα τη στολή του σχολείου.

Οι καταγγελίες ήρθαν στο φως το 2012 και η δίκη συνεχίζεται στο Durham της Βρετανίας. 

Τι ανεβάζει στο κόκκινο τη λίμπιντο των αντρών;


Το κόκκινο χρώμα χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν από τις γυναίκες για να προσελκύσουν το άλλο φύλο, σύμφωνα με
τον ερευνητή ψυχολόγο του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ.

Σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας οι γυναίκες φορούν κόκκινο χρώμα γι να δείξουν το ερωτικό τους κάλεσμα προς τους άνδρες (Έλιοτ, 2012). Το κόκκινο χρώμα χρησιμοποιείται γι να καταστήσει ορατή την ερωτική διαθεσιμότητα της γυναίκας, ενώ ταυτόχρονα δείχνει ότι βρίσκεται στην πιο γόνιμη περίοδο του κύκλου της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε απ το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ σε ανθρώπους ηλικίας από 22- 25 ετών αποκαλύφθηκε ότι οι άνδρες ελκύονται περισσότερο από γυναίκες που φορούν κάτι κόκκινο, καθώς το εκλαμβάνουν ως ερωτικό κάλεσμα και διαθεσιμότητα εκ μέρους των γυναικών, ενώ τις θεωρούν πιο θελκτικές. Σε μια άλλη ανάλογη έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι σερβιτόρες που φορούσαν κόκκινα ρούχα λαμβάνουν μεγαλύτερα φιλοδωρήματα από τους άνδρες θαμώνες, παρά από τις γυναίκες.

Ξεχάστε λοιπόν, το μικρό μαύρο φόρεμα. Αν αναζητάτε κάποιο νέο σύντροφο καλά θα κάνετε να αντικαταστήσετε τα μαύρα φορέματά σας με κόκκινα. Φαίνεται πως οι άνδρες είναι γενετικά προκαθορισμένοι να βλέπουν κόκκινο και να παίρνουν.. το πράσινο φως!

Κατά καιρούς οι ειδικοί έχουν προσπαθήσει να δώσουν ερμηνείες στην επιλογή του κόκκινου χρώματος. Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που έχουμε όλοι συνδέσει με τη χαρά και τη γιορτή και έχουμε θετικές σκέψεις όταν το βλέπουμε. Κόκκινος είναι ο Άγιος Βασίλης, αλλά και το χρώμα που επικρατεί στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Ωστόσο, το κόκκινο δεν υπάρχει μόνο για να μας θυμίζει τον έρωτα. Κόκκινο χρώμα έχει το αίμα και το στυλό που χρησιμοποιούν οι δάσκαλοι για να διορθώσουν τα γραπτά. Άλλωστε αυτό το χρώμα είναι που χρησιμοποιείται συνήθως γι να σημάνουμε τον κίνδυνο και την έκτακτη ανάγκη.

Οι ερευνητές προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να ανακαλύψουν την επίδραση που έχουν τα χρώματα στο νευρικό μας σύστημα. Σε διάφορες μελέτες που έγιναν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι σε κάθε μήκος και πλάτος της γης αντιλαμβάνονται τα χρώματα με διαφορετικό τρόπο, αναλόγως με τι έχει διαλέξει ο καθένας να τα συνδέσει.

Στον δυτικό κόσμο έχουμε μεγαλώσει έχοντας στ μυαλό μας ότι το κόκκινο ρούχο δείχνει χαρά, ενώ το μαύρο σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Αντιθέτως, εμείς οι ίδιοι άνθρωποι μπορεί να αντιλαμβανόμαστε το κόκκινο ως ένδειξη διόρθωσης, επισήμανσης και κινδύνου.

Εντοπίστηκε νεκρός σε ρεματιά ο 90χρονος αγνοούμενος

Εντοπίστηκε νεκρός σε ρεματιά ο 90χρονος αγνοούμενος

Νεκρός εντοπίστηκε μέσα σε ρεματιά από άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ ο 90χρονος, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το πρωί της Δευτέρας.
Ο άτυχος άνδρας είχε φύγει από το σπίτι του στα Βάγια Βοιωτίας όπου διέμενε και δεν επέστρεψε. Παράλληλα, ένας ξάδελφος του 90χρονου δήλωσε την εξαφάνιση στην αστυνομία και ζήτησε βοήθεια για να τον αναζητήσουν στην ευρύτερη περιοχή.
Στην επιχείρηση αναζήτησης που οργανώθηκε σήμερα το πρωί τον εντόπισαν άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ μέσα στη ρεματιά στη θέση "Ελαιώνες", κοντά στα Βάγια. Στο σημείο κλήθηκαν και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενεργείας.

Τζάμπα μάγκες οι βουλευτές που φωνάζουν ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα αντιλαϊκά μετρά

Τζάμπα μάγκες οι βουλευτές που φωνάζουν ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα αντιλαϊκά μετρά
Δεν συμμετέχουν στο θερινό τμήμα και επομένως δεν μπορούν να ψηφίσουν!

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ και πολιτικοί απατεώνες, είναι όσοι βουλευτές και οι υπουργοί, βγαίνουν δημόσια και καταγγέλλουν τα καταστροφικά νομοσχέδια που επιβάλει η τρόικα και στη συνέχεια λουφάζουν και τα ψηφίζουν στη Βουλή!
Όλοι αυτοί που επιχειρούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο, ψαρεύοντας σε θολά νερά και παριστάνοντας τους αντάρτες, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυτογελοιοποιούνται και να διασύρουν το έτσι κι αλλιώς αναξιόπιστο πολιτικό προσωπικό. Το τελευταίο διάστημα, μια σειρά από βουλευτές και υπουργοί και των δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού απειλούσαν απ’ τις τηλεοπτικές ντουντούκες, να ρίξουν ακόμα και την κυβέρνηση, σε περίπτωση που έφερνε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Τελικά το νομοσχέδιο κατατίθεται στη Βουλή και οι αντάρτες της πλάκας, κάνουν συσκέψεις, δήθεν για να διορθώσουν μερικά από τα άρθρα. Μάλιστα κάποιοι πονηροί ζήτησαν να αλλάξουν θερινό τμήμα, ώστε να μην υποχρεωθούν να είναι παρόντες στην ψηφοφορία, προφανώς για να το παρουσιάσουν ως άλλοθι στους ψηφοφόρους τους, ότι τάχα δεν ήταν παρόντες στη συζήτηση…
Πρόκειται για την αποθέωση της κουτοπονηριάς και την πλέον άθλια μορφή πολιτικής απάτης. Γιατί αν όντως θεωρούν το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ καταστροφικό, τότε δεν έχουν παρά να το καταψηφίσουν ή και να ανεξαρτητοποιηθούν απ’ το κόμμα τους, που κατασκευάζει και ψηφίζει νομοσχέδια κατ’ εντολήν της τρόικας. Γιατί οι βουλευτές δεν εκπροσωπούν στο Κοινοβούλιο τη Μέρκελ και τους ξένους τοκογλύφους, αλλά τον ελληνικό λαό. Εξ άλλου στο λαό θα λογοδοτήσουν και απ’ αυτόν θα ξαναζητήσουν την ψήφο για να βρεθούν στο κοινοβούλιο. Βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να ξαναδούν τη Βουλή ούτε ζωγραφιστή. Γι’ αυτό ροκανίζουν χρόνο και ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα προνόμια και τους παχυλούς μισθούς που τους εξασφαλίζει η βουλευτική έδρα. Στην ουσία δεν λειτουργούν καν σαν βουλευτές, αλλά σαν επικίνδυνοι τυχοδιώκτες, που βάζουν πάνω απ’ το συμφέρον του λαού και του έθνους, τους μισθούς τεσσάρων ή πέντε μηνών που θα κερδίσουν μέχρι να πέσει η κυβέρνηση.
Γι’ αυτό στο επίμαχο διάστημα που ψηφίζονται τα νομοσχέδια που περιλαμβάνουν τα προαπαιτούμενα της τρόικας θα ξεκαθαρίσει η ήρα απ’ το στάρι. Ο ελληνικός λαός θα διαπιστώσει ποιοι είναι οι πραγματικοί βουλευτές, που τιμούν την εντολή που έλαβαν και ποιοι είναι οι τυχοδιώκτες της συμφοράς, που ψηφίζουν ό,τι τους φέρει γραμμένο η τρόικα και το ΔΝΤ. Οι κρίσιμες ψηφοφορίες θα καθορίσουν το μέλλον της ΔΕΗ, αλλά και μια σειρά άλλα ζητήματα που αφορούν άμεσα το λαό. Σ’ αυτές θα κριθούν και οι ίδιοι οι βουλευτές, γιατί μετά την απομάκρυνση απ’ το ταμείο, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται. Οι δικαιολογίες ότι δεν γνώριζαν τι ψήφιζαν που προέβαλαν κάποιοι όταν συνυπέγραψαν την καταδίκη της χώρας με το μνημόνιο δεν πιάνουν, γιατί θα εξοργίσουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο. Γι’ αυτό θα πρέπει οι βουλευτές να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν. Ειδικά οι βουλευτές από διάφορες περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας σε περίπτωση που εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους τους, δεν θα μπορούν να ξαναπάνε στους νομούς τους, ούτε σαν τουρίστες. Το παραμύθι τελειώνει οριστικά μέσα σε λίγες μέρες.

Η σεξοβόμβα Emily Ratajkowski αποκαλύπτεται

Η σεξοβόμβα Emily Ratajkowski, που ζει μόνιμα στην Καλιφόρνια, φωτογραφήθηκε για το τεύχος του Ιουλίου στο περιοδικό «GQ» και άναψε φωτιές.

Το μοντέλο από τη Βρετανία που έγινε διάσημο με το βιντεοκλίπ «Blurred Lines» όπου εμφανιζόταν γυμνή, ποζάρει στον φακό του Michael Thompson με το μαγιό της αλλά και… χωρίς!

Η 22χρονη καλλονή επιδεικνύει την σεξουαλικότητά της και τις τέλειες αναλογίες της φέρνοντας το πρώτο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού…






Παγιδεύτηκαν με δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Παγιδεύτηκαν με δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Εγκλωβισμένοι στην κλειδωμένη ισοτιμία του ελβετικού φράγκου βρίσκονται περίπου 65.000 δανειολήπτες, που πήραν στεγαστικό δάνειο σε ξένο νόμισμα, ποντάροντας κυρίως στο χαμηλό επιτόκιο που είχε σε σχέση με το ευρώ. 

Η μείωση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του euribor σε μηδενικά σχεδόν επίπεδα εξανεμίζει το πλεονέκτημα που είχε αποτελέσει το ισχυρό δέλεαρ για χιλιάδες δανειολήπτες κατά την περίοδο προώθησης αυτών των προϊόντων, τη στιγμή που το κλείδωμα της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου στο 1,20 δεν επιτρέπει τη μείωση του άληκτου κεφαλαίου, σύμφωνα με την «Καθημερινή»

Υπενθυμίζεται ότι τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο είχαν κάνει την εμφάνισή τους το 2006 και διαφημίστηκαν έντονα τόσο το 2007 όσο και το 2008, λόγου του χαμηλού επιτοκίου libor της περιόδου στο 2% - 2,5%, όταν το ευρωπαϊκό επιτόκιο κυμαίνονταν αντίστοιχα στο 3,6% - 5%. Την ίδια περίοδο (αρχές 2007) η ισοτιμία ελβετικού φράγκου σε σχέση με το ευρώ ήταν στο 1,610 και κάποιος που έπαιρνε δάνειο σε ξένο νόμισμα ωφελούνταν τόσο από το χαμηλό επιτόκιο όσο και από το αδύναμο ελβετικό φράγκο σε σχέση με ό,τι ισχύει σήμερα.

Η οικονομική κρίση που είχε ως αποτέλεσμα την ισχυροποίηση του ελβετικού φράγκου, οδήγησε την Κεντρική Τράπεζα της χώρας να επιβάλει τον Σεπτέμβριο του 2011 πλαφόν στην ισοτιμία του νομίσματος σε σχέση με το ευρώ στο 1,20 και έκτοτε όσοι είχαν πάρει ήδη δάνειο, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη σταθεροποίηση της οφειλής τους, παρά το γεγονός ότι συνέχισαν να καταβάλλουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα ενδεικτικό παράδειγμα δανείου 100.000 ευρώ, που συνήφθη το 2009 με διάρκεια αποπληρωμής τα 20 χρόνια, όταν δηλαδή η ισοτιμία ήταν στο 1,494 και το επιτόκιο στο 1,2%, η οφειλή σε ευρώ παραμένει σήμερα στα 96.116 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο δανειολήπτης κατέβαλε κανονικά τις δόσεις του όλα αυτά τα χρόνια. Το παράδειγμα δεν λαμβάνει υπόψη τυχόν διακύμανση του επιτοκίου, αλλά είναι ενδεικτικό του κόστους που μπορεί να προκαλέσει το συναλλαγματικό ρίσκο, ειδικά για κάποιον που δεν είναι σε θέση να το αναλάβει. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ανάλογα με τη στιγμή που κάποιος «μπήκε» στο προϊόν να οφείλει σήμερα παραπάνω από αυτά που δανείστηκε.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το κόστος ή το όφελος μιας τέτοιας επιλογής πρέπει να αποτιμηθεί σε όλη τη διάρκεια του δανείου, συνυπολογίζοντας το κέρδος που είχε ο δανειολήπτης τόσο από το επιτόκιο όσο και τη συνολική διακύμανση της ισοτιμίας. 

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αποτυπώνεται και στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που δείχνουν ότι τα στεγαστικά δάνεια σε ξένο νόμισμα ανέρχονται σήμερα σε 6 δισ. ευρώ, ποσό που παραμένει σταθερό από το 2008 μέχρι και σήμερα.

Ανείσπρακτα 7 στα 10 ευρώ του Φόρου Ακινήτων

Ανείσπρακτα 7 στα 10 ευρώ του Φόρου Ακινήτων
Ανείσπρακτο παραμένει το 71,5% των φόρων από την ακίνητη περιουσία στο 5μηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2014. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 όταν αρχίσουν να αποπληρώνονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο 5μηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2014 είχε εισπραχθεί μόνον το 28,5% των εσόδων από τους φόρους στην ακίνητη περιουσία , ήτοι 1,16 δισ. ευρώ. Τον Ιανουάριο εισπράχθηκαν 333 εκατ. ευρώ, τον Φεβρουάριο 220 εκατ. ευρώ, τον Μάρτιο 379 εκατ. ευρώ, τον Απρίλιο 31εκατ. ευρώ και τον Μάιο 200 εκατ. ευρω.

Συνολικά η Κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει 3,93 δισ. ευρώ από τους φόρους στην περιουσία εκ των οποίων τα 2,65 δισ. ευρώ αναμένεται να προέλθουν από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Την τελευταία διετία η εισπραξιμότητα των φόρων ακινήτων έχει διαμορφωθεί στο 75%. Αν επιβεβαιωθεί αυτό το ποσοστό και εφέτος τότε αντί για έσοδα 3,9 δισ. ευρώ το Δημόσιο θα εισπράξει 2,94 δισ. ευρώ δηλαδή 1 δισ. ευρώ λιγότερα.

Αυτομάτως μια τέτοια αρνητική επίδοση θα καθιστούσε αμφίβολο τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, χωρίς να υπολογιστούν και τα πιθανά δημοσιονομικά κενά από τις δικαστικές αποφάσεις υπέρ των ενστόλων και όσων υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια.

Στα 2,3 εκατ. οι Έλληνες που δεν έχουν κάνει φορολογική δήλωση

Στα 2,3 εκατ. οι Έλληνες που δεν έχουν κάνει φορολογική δήλωση
Το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών του δέχτηκε χθες το Taxisnet, όπου περίπου 270.000 φορολογούμενοι μπήκαν στο σύστημα, με τις 170.000 εξ αυτών να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση, υπό το φόβο προστίμων από την εκπρόθεσμη υποβολή.

Τουλάχιστον 2,3 εκατ. φορολογούμενοι (από τους 5,8 εκατ. υπόχρεους) δεν έχουν υποβάλει ακόμη δήλωση. Οι περισσότεροι από αυτούς αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που υποθέτουν ότι η υποβολή θα πάρει παράταση και καθαριστούν τη διαδικασία.

Το υπουργείο προσανατολίζεται ήδη σε ένα μοντέλο παράτασης που δεν θα ορίζει όμως μία ενιαία καταληκτική ημερομηνία υποβολής όλων των δηλώσεων, για να μην καταρρεύσει το σύστημα από την μαζική υποβολή δηλώσεων Ε1 την τελευταία ημέρα. Το σχέδιό του προβλέπει σταδιακή λήξη της διορίας υποβολής (πχ από 15 έως 20 Ιουλίου) ανάλογα με το τελικό ψηφίο του ΑΦΜ.

Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να ανακοινώσει:

- παράταση της υποβολής των αρχικών δηλώσεων Ε1 μέχρι τα μέσα Ιουλίου (αντί της 30ης Ιουνίου) με πιθανότερη καταληκτική ημερομηνία τις 20 του μηνός (ή ενδεχομένως στις 15). Νωρίτερα όμως και κάθε μέρα θα λήγει και η διορία για κάποιους φορολογούμενους, αναλόγως του τελικού ψηφίου του ΑΦΜ τους.

- παράταση και στην διορία για υποβολή εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων Ε1 (για διορθώσεις χωρίς πρόστιμα). Μάλλον θα ισχύσει η ίδια καταληκτική ημερομηνία με τις αρχικές ή μπορεί να φτάσει και στα τέλη του μηνός. Το σύστημα θα ανοίξει ενδεχομένως και σήμερα. Η πληρωμή των εκκαθαριστικών όμως για όλες τις δηλώσεις θα γίνεται στις 31 Ιουλίου, εφάπαξ ή με δόσεις.

- αλλαγές και στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για τον ΕΝΦΙΑ. Θα δίδεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να διορθώσουν χωρίς πρόστιμα τα λάθη στις δηλώσεις και στα εκκαθαριστικά του φόρου ιδιοκτησίας.

- παράταση μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης («Πόθεν Έσχες»). Με ειδική διάταξη οι υπόχρεοι θα έχουν από φέτος περιθώριο τριών να τις υποβάλουν, μετά τη λήξη της περιόδου υποβολής των δηλώσεων Ε1.

Ένα οχυρό πέφτει: Έρευνα αποδεικνύει την άμεση σχέση που έχει το σεξ με τα χρήματα

zeygari-sex-570
Δύσκολα θα πίστευε κανείς ότι το πορτοφόλι ενός ανθρώπου έχει σχέση με την σεξουαλική του ζωή και τον οργασμό αλλά μία μελέτη έρχεται να αποδείξει ότι το χρήμα έχει σχέση με το σεξ.
Σε έρευνα που έγινε για το χρήμα και την σεξουαλική ζωή αποδείχτηκε ότι η ισότητα στον μισθό φέρνει καλύτερο σεξ. Όταν δύο σύντροφοι βγάζουν τα ίδια χρήματα, είναι πιθανότερο οι δύο σύντροφοι να απολαμβάνουν μία πολύ ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Money. Ειδικότερα οι άνδρες δηλώνουν πιο ικανοποιημένοι εάν η σύντροφός του βγάζει τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα από αυτούς.
Η σεξουαλική λίμπιντο πέφτει όταν υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αμερική και έδειξε ότι τα χρήματα είναι συνηθέστερος λόγος που τσακώνονται τα ζευγάρια και κατά συνέπεια οδηγούνται σε μία απογοητευτική ερωτική ζωή. Επίσης μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Manpower δείχνει ότι οι συμμετέχοντες που έκαναν σεξ τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα ήταν και αυτοί που έπαιρναν τον υψηλότερο μισθό.
Τέλος οι άνθρωποι σκέφτονται περισσότερο το χρήμα από το σεξ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας αναλύσεων Harris Interactive έδειξε ότι το 77% των γυναικών που συμμετείχαν σκέφτεται πιο συχνά τα χρήματα παρά ζητήματα που αφορούν στο σεξ και τις σχέσεις.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Δελτίο τύπου
 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας συγχαίρει θερμά τον Πρόεδρο κ. Κουτσή Δημήτριο για την εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα εξακολουθήσει να εκπροσωπεί επάξια το Σωματείο μας σε πανελλήνιο επίπεδο και με την εκλογή του στο ανώτερο όργανο των συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. να συνεχίσει τον αγώνα μας στην προάσπιση των συμφερόντων των συνταξιούχων και του Νομού μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
        Ο Αντιπρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας



Αναγνωστόπουλος Νικόλαος                                          Τσαλός Αθανάσιος

ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

      Η ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας  συγχαίρει τον  Βουλευτή Πιερίας   κ. Κώστα Κουκοδήμο για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υφυπουργού Παιδείας  και του εύχεται  καλή επιτυχία στο έργο του και μια επιτυχημένη θητεία προς όφελος της Εκπαίδευσης.
     Πάντα κοντά στους εκπαιδευτικούς και γνώστης του αντικειμένου , πιστεύουμε ότι θα προσφέρει τα μέγιστα και θα προδώσει νέα δυναμική στον τομέα που κλήθηκε να υπηρετήσει.



ΑΠΟ ΤΗ Δ.Α.Κ.Ε. / Π.Ε.


εσπερινό γενικό λύκειο η τέλεια ικανοποίηση


 Σε ένα υπέροχο περιβάλλον καλοκαιρινής νύχτας οι άνθρωποι του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ έζησαν και ένιωσαν χτες βράδυ αξέχαστες στιγμές στον πολυχώρο ¨ΕΛΙΑ¨ της Κατερίνης.
Περισσότεροι από εκατό μαθητές τωρινοί και παλιότεροι δίπλα στους καθηγητές τους αισθάνθηκαν πολύ διαφορετικά και χαλάρωσαν με αναμνήσεις, με παλιές ιστορίες και αναφορές και με το χύμα κρασί και την παγωμένη μπύρα να αλλάζει τις διαθέσεις σε μια μαγεμένη ατμόσφαιρα αισθήσεων και απόλαυσης.      
Το αποκορύφωμα δε της επικής πρόκρισης της ΕΘΝΙΚΗΣ μας ομάδας ποδοσφαίρου στο ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΄14  μετά  την επεισοδιακή επικράτηση με 2-1 ικανοποίησε απόλυτα όλους που παραβρέθηκαν στην χθεσινή εκδήλωση δίνοντάς τους την ευκαιρία να πανηγυρίσουν την ελληνική επιτυχία χορεύοντας Διονυσιακά εκστασιασμένοι υπό τους ήχους μιας υπέροχης φιλικής ορχήστρας.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ Αγγελος Αγγελίδης που χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους. Αναφέρθηκε φανερά συγκινημένος στους μαθητές της Τέταρτης Τάξης που πλέον είναι απόφοιτοι του Σχολείου και τους ευχήθηκε καλό ταξίδι στο σκληρό αύριο με στόχο την αξιοποίηση της γνώσης τους αλλά και την μεταλαμπάδευση και εφαρμογή των ηθικών αξιών στην κοινωνία. Ευχαρίστησε τον κ Κώστα Νέστορα τον Διευθυντή του Σχολείου για την  μακρόχρονη προσφορά του στην Δημόσια Εκπαίδευση και με την ευκαιρία της συνταξιοδότησης, του ευχήθηκε εκ μέρους του Συλλόγου των Καθηγητών υγεία και ατελείωτη καλή διάθεση στην οικογενειακή του πλέον ζωή.
Εκπληξη της βραδιάς ήταν η έκτακτη συμμετοχή της μικρής Αναστασίας με το βιολί της σε ένα εισαγωγικό εικοσάλεπτο πρόγραμμα με κλασσικά κομμάτια και στη συνέχεια οι ποντιακοί ρυθμοί από την λύρα στα χέρια του μαθητή Στέλιου. Η υπέροχη φωνή της μαθήτριας Αννας Αδαμίδου εμπλούτισε εμβόλιμα το πρόγραμμα και ικανοποίησε ξαφνιάζοντας τους πάντες όπως και η επαγγελματική φωνή της παλιάς μαθήτριας Βούλας που συντόνισε τέλεια την τετραμελή ορχήστρα της και ξεσήκωνε όλους γεμίζοντας συνεχώς την πίστα.               
Διακρίθηκαν ανάμεσα σε όλους οι παρουσίες των συναδέλφων κυριών Οικονομίδου Στέλλας, Λουλοπούλου Χρυσούλας, Ιφιγένειας Κυριαζή και των κκ Αναστάσιου Χαλιαμάλια, Τζινούδη Σιδέρη, Αναστάσιου Γκρέμου,  Γιάννη Τσολακίδη.      
   
 


Το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, στις 7.30 το βράδυστην εκπομπή «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Ποιος πληρώνει τελικά (για) την θεομηνία;»




Η  εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο 28  Ιουνίου   2014, στις 7.30  το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας(diontv.gr),  θέμα της έχει: «Ποιος πληρώνει τελικά (για) την θεομηνία;»

Ονόματα προσκεκλημένων:


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΚΑΣ
Επιστημονικός Σύμβουλος Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας


ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΤΣΙΟΣ
Πρόεδρος ΣΠΕΚΟ Βροντούς Πιερίας


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
Αγρότης Άνω Αγιάννη Πιερίας



ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΡΥΠΑΡΗΣ
Αγρότης Άμμος Ημαθίας,
Ιδιοκτήτης μπλόγκ ΑΜΜΟΣΗΜΑΘΙΑ



ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου

Κάτω Αγιάννη Πιερίας

Συναυλία με τον καλλιτέχνη, Πέτρο Γαϊτάνο, για ιερό σκοπό από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του Κυρίου, τον ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                    Κατερίνη, 25 Ιουνίου 2014


                                                 
                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συναυλία με τον καλλιτέχνη, Πέτρο Γαϊτάνο,  για ιερό σκοπό από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του Κυρίου, τον ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας


Συναυλία  με τον καλλιτέχνη,  Πέτρο Γαϊτάνο,  «Αφιέρωμα στο  Μίκη Θεοδωράκη» &  και την ελληνική παράδοση, με σκοπό την αποπεράτωση του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του Κυρίου, διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και τον  Ιερό  Ναό  Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του Κυρίου με τη συνδιοργάνωση  του  Οργανισμού  Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  στις 7 Ιουλίου 2014 και ώρα 21:00 μ.μ., στο 1ο Δ.Α.Κ. Κατερίνης (Γήπεδο Πιερικού) με είσοδο 10 ευρώ.


Ο εξαιρετικός  τραγουδιστής και τραγουδοποιός,  Πέτρος Γαϊτάνος, ενώνει τις καλλιτεχνικές του δυνάμεις με το  Σύλλογο Ιεροψαλτών Πιερίας και  τα παραρτήματά του,  την Ορχήστρα Νέων και τη Χορωδία Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, που υπόσχονται να εντυπωσιάσουν και να χαρίσουν μια υπέροχη μουσική βραδιά στους θεατές, πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας.


Οι διοργανωτές προσκαλούν το  μουσικόφιλο κοινό να παρακολουθήσει τη συναυλία -τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν εξολοκλήρου για την ολοκλήρωση των εργασιών στον Ιερό  Ναό Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του Κυρίου- τη βραδιά της 7ης Ιουλίου 2014 και μέσα από το μαγικό αυτό καλοκαιρινό μελωδικό ταξίδι ο καθένας να βάλει ένα λιθαράκι, συνδράμοντας στον ιερό  σκοπό για την  άμεση αποπεράτωση του ναού.



Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στην Πλατεία Ελευθερίας από 23/6/2014- 5/7/2014 και ώρες 10:30 π.μ. -12:30 μ.μ.  και 18:30 μ.μ.  – 21:00 μ.μ..