ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Το Υπουργείο μελετά την αύξηση διδακτικών ωρών του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής


ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Έλλης 3, 15234, Χαλάνδρι
ΤΗΛ.: 210 6755725
EMAIL: penelfa2@gmail.com
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.penelfa.gr   
                           Αθήνα 11-6-2014
                            Αριθμός πρωτ:20
Προς: "Συνήγορο του Πολίτη"
Θέμα: Αίτημα στήριξης της Φυσικής Αγωγής 
Η φυσική αγωγή στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας είναι υποχρεωτική. Με την ισχύουσα νομοθεσία εξασφαλίζονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα, μόνο δύο (2) ώρες φυσικής αγωγής στο δημοτικό σχολείο την εβδομάδα, δύο (2) ώρες στο γυμνάσιο και μία (1) στο λύκειο.
Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε την Πολιτεία μας για τη συμβολή της άσκησης στην απόκτηση και διατήρηση της υγείας των μαθητών.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα πρέπει να εξασφαλίζονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα τουλάχιστον τρεις (3) ώρες φυσικής αγωγής την εβδομάδα, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, η οποία έχει ως κύριο σκοπό της την ανάπτυξη της επιστήμης της φυσικής αγωγής και την εφαρμογή της στην εκπαίδευση, ζητά από την Πολιτεία τη θέσπιση τεσσάρων (4) ωρών διδασκαλίας φυσικής αγωγής στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως την τελευταία δεκαετία αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο η αξία του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής για την προαγωγή των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και της Δημοκρατικής Ιδιότητας του Πολίτη. Ο Οργανισμός «Sport for Development and Peace International Working Group” (SDP IWG) ο οποίος ιδρύθηκε το 2004, και προέκυψε από τις εργασίες των Ηνωμένων Εθνών για τον Αθλητισμό για την Ανάπτυξη και Ειρήνη, αναφέρει ότι ο αθλητισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα σημαντικό μέσο για την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η ρητή αναφορά του αθλητισμού, του παιχνιδιού και της σωματικής δραστηριότητας σε πολλά διεθνή κείμενα και διακηρύξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα των δραστηριοτήτων αυτών για την ανθρώπινη υγεία, την ανάπτυξη και την ευημερία και δημιουργεί ένα ισχυρό και συναρπαστικό θεμέλιο για τον Αθλητισμό για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη. Με βάση το διεθνές πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του αθλητισμού, η φυσική αγωγή και ο αθλητισμός αντιπροσωπεύουν μια σημαντική, αλλά σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητη, πηγή για την ενίσχυση και την επιτάχυνση της προσπάθειας ανάπτυξης και ειρήνης σε όλο τον κόσμο.
Παράλληλα, το Συμβούλιο της Ευρώπης αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων στο χώρο της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού (έντονος ανταγωνισμός, έλλειψη ευγενούς άμιλλας, εμπορευματοποίηση, ντόπινγκ, ρατσισμός, χουλιγκανισμός, βία κλπ)  για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσει, μέσω του προγράμματος Pestalozzi, 12μηνη επιμόρφωση, που ξεκινάει τον Οκτώβριο του 2014, των καθηγητών φυσικής αγωγής των χωρών μελών του με θέμα «Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».
Επειδή η  Ένωση μας πιστεύει ότι η φυσική αγωγή αποτελεί μια ουσιαστική και ποιοτική επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας
σας ζητά
τη διερεύνηση του θέματος και τη διαμεσολάβηση στο πλαίσιο της αποστολής της Αρχής για προάσπιση και προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού στο συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο συνδέεται με άσκηση δικαιώματος των παιδιών σε σχέση με την υγεία και την καλή φυσική κατάσταση, την κοινωνική ένταξη, την ψυχαγωγία  και εν γένει την ολόπλευρη ανάπτυξη τους.
Μετά τιμής
       Για το Δ.Σ.                
Ο Πρόεδρος Δρ Νικόλαος Τριπόδης


Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Πανό για τη Γάζα στην Ακρόπολη

panoakropoli
Ακτιβιστές ανάρτησαν πριν από λίγο (μεσημέρι Τρίτης) πανό στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης με μήνυμα καταδίκης στα εγκλήματα του Ισραήλ.
Στο πανό έγραψαν στα αγγλικά: «STOP ISRAEL CRIME AT GAZA» («Σταματήστε το έγκλημα του Ισραήλ στη Γάζα»). 
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο. Το πανό παρέμεινε ανοικτό για περίπου δέκα λεπτά. Ακολούθησαν τρεις προσαγωγές!

Ξεπέρασαν τον εαυτό τους: Καλούν το Αστεροσκοπείο να πληρώσει... αστρονομικό ΕΝΦΙΑ!


Κλαυσίγελο προκαλούν πλέον τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ, καθώς μετά το Χαμόγελο του Παιδιού, που κλήθηκε να πληρώσει ένα εξωφρενικό ποσό ως φόρο ακινήτων πριν διευκρινιστεί ότι επρόκειτο για λάθος, και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έπεσε θύμα των απίθανων εγκεφάλων του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του Αστεροσκοπείου, Κανάρης Τσίγκανος, ο ΕΝΦΙΑ που καλείται να καταβάλει το Αστεροσκοπείο ανέρχεται στο… αστρονομικό ποσό των 5,8 εκατομμυρίων ευρώ!
Όπως εξήγησε ο ίδιος, βάσει του νόμου με τον οποίο θεσπίστηκε ο ΕΝΦΙΑ, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι το Αστεροσκοπείο, δεν υπόκεινται σε φόρο.
Σχολιάζοντας την καταγγελία του προέδρου του Αστεροσκοπείου, ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι προφανώς πρόκειται για λάθος…Αστεροσκοπείο Αθηνών


Έρευνα: Δείτε τι θέλουν οι Ελληνίδες στο σεξ


Όπως προέκυψε από τις πιπεράτες απαντήσεις τους δεν προτιμούν το... σκέτο σεξ αλλά επιθυμούν διακαώς να είναι ''πασπαλισμένο'' με συναίσθημα.
Όπως προκύπτει από μεγάλη παγκόσμια έρευνα που 
πραγματοποίησε γνωστή εταιρεία προφυλακτικών, ένα ποσοστό που αγγίζει το 35%των Ελληνίδων δεν προχωράει σε ερωτικές περιπτύξεις χωρίς προφυλάξεις. Στις περιπτώσεις όμως που βρίσκονται σε σταθερή σχέση τότε δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικά.

Η πλειοψηφία των Ελληνίδων προτιμά το μασάζ σαν προκαταρκτικό και αμέσως μετά το σεξ θέλει να αφήνεται στην αγκαλιά του Μορφέα και όχι του αγαπημένου της.

Στο πρωινό σεξ λέει ναι το 43,5% και όχι το 17%!

Σε άλλη ερώτηση ποια στάση προτιμούν στο σεξ το 20,5% δήλωσε ''την παραδοσιακή φυσικά, που επιτρέπει και η εκκλησία μας''!

πιπεράτες απαντήσεις

Όσο αφορά το cyber sex οι Ελληνίδες δεν είναι φανατικές αφού το 44,5% απάντησε πως ντρέπονται πολύ για να κάνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο δεν έχουν ηθικούς φραγμούς όταν η στιγμή επιβάλλει να βγάλουν αποκαλυπτικές φωτογραφίες με το έτερο ήμισυ. Μάλιστα ένα ποσοστό που αγγίζει το 39,5% δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι έχει ήδη βγάλει.

Πάντως οι Ελληνίδες μπορεί να τάσσονται κατά των sex toys κατά τη διάρκεια του σεξ αλλά το 57%
αναφέρει ότι θα τομήσει να τα χρησιμοποιήσει ''μόνο όταν το θέλει πολύ ο σύντροφος μου''.

Την ίδια στιγμή όταν δεν θέλουν να στεναχωρήσουν τον σύντροφο τους που έκανε τόση προσπάθεια το 38,5% προσποιείται οργασμό.
Ωστόσο χαρακτηριστικό της νοοτροπίας των Ελληνίδων είναι ότι το 94% των Ελληνίδων συμφωνούν ότι οι ερωτικές περιπτύξεις τις φέρνουν συναισθηματικά πιο κοντά τους συντρόφους τους.

Από την ίδια έρευνα αποδεικνύεται επίσης, ότι και οι Έλληνες γίνονται πιο ευαίσθητοι κατά τη διάρκεια του σεξ, καθώς 84% δεν κρύβει πως αισθάνονται αγάπη κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. 

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πετυχαίνουν επίσης, να κάνουν τους συντρόφους τους ευτυχισμένους, με 76% των ανδρών και 86% των γυναικών να δηλώνουν ότι το έτερο ήμισυ είναι πολύ καλοί στο να τους χαρίζουν σεξουαλική απόλαυση.

Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι σε 36 χώρες συμμετείχαν στην έρευνα της εταιρείας, η οποία διενεργήθηκε ηλεκτρονικά αλλά και με προσωπικές συνεντεύξεις.

12 μυστικά που πρέπει να ξέρεις για τη γυναίκα


Αν ήξερες τα 12 παρακάτω πράγματα, η ζωή των γυναικών... (και βασικά η δική σου) θα γινόταν πολύ πιο εύκολη. Για αυτό πάρε στυλό, κράτα σημειώσεις και την επόμενη φορά που σου τύχει κάτι ανάλογο, θα ξέρεις ποια είναι η (γυναικεία) αλήθεια!
1. Όσο κι αν το παίζουμε ανεξάρτητες και απελευθερωμένες, θέλουμε να παίρνεις πρωτοβουλίες και να μας κάνεις εκπλήξεις. Μην επαναπαύεσαι, λοιπόν λόγω αυτών που διαδίδουμε. Πάρε τον έλεγχο και άσε μας εμάς να λέμε τα δικά μας...

2. Μην τρομάξεις: Ξέρουμε αν σου αρέσουμε. Μερικές φορές το ξέρουμε πριν το παραδεχτείς εσύ στον εαυτό σου.

3. Όταν τσεκάρεις τον κ&λο της διπλανής, σε βλέπουμε. Πάντα.

4. Ομοίως, όταν έχεις ξενερώσει ή μας έχεις κερατώσει, προδίδεσαι. Τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει γιατί και πως, αλλά το ζητούμενο είναι ότι το κάνεις. Μην προσπαθείς να μας δωροδοκήσεις με φιλιά, αγκαλίτσες κτλ. Γίνεσαι ακόμα πιο ύποπτος.

5. Όταν κάνεις κάτι απλά και μόνο για να μην γκρινιάζουμε, ενώ στην πραγματικότητα θέλεις να κάνεις το αντίθετο, το καταλαβαίνουμε. Σίγουρα σου τυχαίνει πολλές φορές αυτό το σκηνικό (η γκρίνια είναι γένους θηλυκού) αλλά πρέπει να μάθεις να το χειρίζεσαι καλύτερα για έναν βασικό λόγο: όταν φανερωθείς, η γκρίνια θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Φοβήθηκες ε;

6. Όσες λένε ότι δεν είναι ρομαντικές, απλά έχουν πέσει σε πολλούς ξενέρωτους και έχουν μάθει πλέον έτσι. Δεν υπάρχει γυναίκα που να είναι στα καλά της πάνω σε αυτήν τη γη και να μην θέλει, έστω και λίγο, τις ρομαντικές στιγμές της.

7. Επανέλαβε μετά από μένα: "Δεν θα θεωρήσω ότι η κοπέλα μπροστά μου θέλει οπωσδήποτε να κάνει σχέση μαζί μου". Πως γίνεται και σχεδόν κάθε φορά στις πρώτες συνευρέσεις, να προσπαθεί ένας άντρας να υπονοήσει -ή μερικές φορές να το πει στα ίσια- ότι αυτόν τον καιρό, δεν ψάχνει για σχέση. Γιατί καλέ μου κύριε; Σου είπε κανείς ότι ψάχνω εγώ; Αυτή η προπαγάνδα ότι ντε και καλά μια γυναίκα θέλει να κάνει τα παιδιά σου, πριν ακόμα διαπιστώσει αν ροχαλίζεις ή όχι, έχει καταντήσει αηδία. Όπως και εσύ, θέλεις να δεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, έτσι κι εμείς περιμένουμε για να σε καταχωρήσουμε σε "υλικό σχέσης" ή όχι. Οπότε, χαλάρωσε και απόλαυσε τη στιγμή. Χωρίς δεσμεύσεις.

8. Μην σπαζοκεφαλιάζεις για να βρεις την τέλεια ατάκα για να μας μιλήσεις. Αν μας αρέσεις, ότι και να πεις, πάλι θα πετύχεις. (Εκτός αν πεις καμία χοντράδα).

9. Μην θεωρείς δεδομένο ότι αν μας πεις ότι θες να βγεις με τους φίλους σου, εμείς θα τα βάψουμε μαύρα και θα περάσουμε το βράδυ κλαψουρίζοντας στο τηλέφωνο με τις κολλητές μας. Έχουμε και εμείς ζωή και φίλους, σε περίπτωση που το έχεις ξεχάσει...

10. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια, έχουμε πάρει (και) το ρόλο του κυνηγού, αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε και στην πραγματικότητα τόσο "μαγκάκια" όσο το παίζουμε. Ναι, σίγουρα, έχεις ακούσει γυναίκες να σχολιάζουν αρνητικά έναν "σαχλό τύπο που ανοίγει τη πόρτα του αυτοκινήτου στην κοπέλα του", αλλά βαθιά μέσα μας δεν το θεωρούμε τόσο γελοίο όσο το προβάλλουμε στους έξω. ΟΚ, κι εσύ μην το παρακάνεις (το παράδειγμα με την πόρτα είναι λίγο υπερβολικό εδώ που τα λέμε) αλλά το να το παίζεις "ιππότης" μερικές φορές μόνο έξτρα πόντους μπορεί να σου φέρει.

11. Μπορείς να δείξεις την ευαίσθητη πλευρά σου. Μην ακούς όλα τα κλισέ ότι ξενερώνουμε με το αντρικό κλάμα, τα παράπονα κτλ. Ίσα ίσα, δενόμαστε περισσότερο. (Μην το χρησιμοποιήσεις σαν δικαιολογία για να εξομολογηθείς όλη τη ζωή σου, με λυγμούς που πέθανε το σκυλάκι σου, όταν ήσουν πέντε χρονών. Υπάρχουν και όρια.)

12. Σε γουστάρουμε ακόμα κι όταν δεν στο δείχνουμε. Το να μην σε παίρνουμε τηλέφωνο όποτε είναι κανονισμένο είναι η απόδειξη. Μας έχουν μάθει ότι για να πάρουμε αυτό που θέλουμε, πρέπει να το παίξουμε δύσκολες και να μην στο "δώσουμε στο πιάτο". Οπότε μην ψαρώνεις...

Χέρι – χέρι με τον Καρατζαφέρη;

Διευκρινήσεις έδωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφορικά με την επιστροφή του στην Ν.Δ. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι το ζητούμενο δεν είναι η επιστροφή του στην Ν.Δ. αλλά το χτίσιμο μιας νέας αντικομουνιστικής ιδέας για την Ελλάδα. Διότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης τους βλέπει τους κομμουνιστές να έρχονται και δεν έχει σκοπό να κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Θέλει να τους σταματήσει.

Όμως ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει καταλάβει ότι από το ΛΑΟΣ λίγα πράγματα μπορεί να κάνει για να σταματήσει τους κομμουνιστές. Γιαυτό, σκεφτόμενος πάντα το καλό της πατρίδας και όχι το δικό του ή του Αϊβαλιώτη, θεωρεί ότι με την ενσωμάτωση του στην Ν.Δ., παρέα με τον Αντώνη Σαμαρά και τα υπόλοιπα φασισταριά, θα... 
μπορέσει να φρενάρει τους κομουνιστές που για την ώρα σταματημό δεν έχουν.

Βέβαια οι ψηφοφόροι που ψήφισαν ΛΑΟΣ στις τελευταίες εκλογές και ξελάσπωσαν τον Γιώργο Καρατζαφέρη, δεν έχουν καμία διάθεση να τον ακολουθήσουν  στην Ν.Δ. Αλλιώς θα το είχαν ήδη κάνει μόνοι τους και όχι χέρι – χέρι με τον Καρατζαφέρη. Γιαυτό οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ, σε περίπτωση που ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιστρέψει στην Ν.Δ., γνωρίζουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν χρυσά αυγά.

Όμως ο Αντώνης Σαμαράς θέλει τον Γιώργο Καρατζαφέρη πίσω στην Ν.Δ. χέρι - χέρι με τους ψηφοφόρους του και όχι με τον Αϊβαλιώτη. Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς από ψηφοφόρους πάσχει και όχι από Αιβαλιώτιδες. Τέτοιους έχει αρκετούς.

Ξανά μανά 7 Ανατροπές στο Ασφαλιστικό! - Παίζουν με την αγωνία των ανθρώπων


Βρε άι σιχτίρ όλοι σας,κυβέρνηση και δημοσιογράφοι...
Ο προκρούστης μια φορά σε κοπάναγε και τελείωνε....
Τι πάει να πει ρε ένα ξερό "...Θα πληρώσουν το “μάρμαρο” όσοι δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης";
Δηλαδή;
Αυτός ας πούμε που με βάση το νόμο Λοβέρδου του 2010 και τον 
μετέπειτα του '11 πήγε και τα 'σκασε εξαγοράζοντας χρόνια για να συμπληρώσει τα ένσημα που ζητάγατε για κάθε επί πλέον χρόνο τώρα είναι μετέωρος;

Γιατί ρε αλήτες ξανά εδώ και μήνες τώρα τρομοκρατείται τον κόσμο πετώντας φωτοβολίδες και δεν λέτε τι ακριβώς θα συμβεί και πότε στο διάολο θα σταματήσει αυτή η φάμπρικα με το ασφαλιστικό στην Ελλάδα.Ξεπέρασε πια και το γιοφύρι της Αρτας....

Τι πάει να πει πρόωρη συνταξιοδότηση για κάποιον που έχει δουλέψει από 35 και πάνω χρόνια;Δεν του τ' αρπάζατε κάθε μήνα ήθελε δεν ήθελε;
Τι φταίει ο κάθε εργαζόμενος αν τα "παίξατε" στα ομόλογα ή αν δανείσατε μ' αυτά νταβατζήδες κι αν ο Βενιζέλος έβαλε και τα ταμεία στο κούρεμα;

Κόψτε το κεφάλι σας να βρείτε λύσεις που να μην μας  κλέβουν και να μην περνάνε για μαλάκες τους εργαζόμενους γιατί θα σας πάρει ο διάολος στο τέλος και δεν θα ξέρετε από που να φύγετε...
Ζείδωρον

Διαβάστε τι γράφει ή τι την έβαλαν να γράψει με τη σειρά της σήμερα η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ανατροπές στο Ασφαλιστικό
ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Ο ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΕΠΕ

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΤΗ
Νέες ανατροπές στον ασφαλιστικό χάρτη των Ταμείων και των συντάξεων φέρνει η μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) η οποία αναμένεται να παραδοθεί στα χέρια του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση μετά τις 23 Αυγούστου και θα δημοσιοποιηθεί μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Η μελέτη, η οποία έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», περιλαμβάνει την περαιτέρω διοικητική και οργανωτική ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, την ενσωμάτωση των επικουρικών συντάξεων μέσα στις κύριες και τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Στην έκθεσή του το ΚΕΠΕ προτείνει:

1 Τη δημιουργία ενός Ταμείου (ΙΚΑ) μέσα στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία θα λειτουργούν ως ανεξάρτητοι λογαριασμοί. Εναλλακτικά προτείνει τρία Ταμεία, μισθωτών (ΙΚΑ), αυτοαπασχολουμένων (ΟΑΕΕ), στο οποίο θα υπαχθεί το ΕΤΑΑ και μέρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς και των αγροτών (ΟΓΑ).

2 Οι εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία να καταβάλλονται κάθε μήνα, καθώς ακόμη υπάρχουν ταμεία όπου οι εισφορές καταβάλλονται ανά 6 μήνες (ΟΓΑ) και άλλα όπου η καταβολή γίνεται ανά μήνα (ΙΚΑ).

3 Την ανταποδοτικότητα των εισφορών και την ενίσχυσή της καθώς και τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης, ιδίως στο κομμάτι των αυτοαπασχολουμένων.

4 Ενιαίο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, και ίδια όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς το σύστημα χαρακτηρίζεται από πολυνομία, η οποία δημιουργεί έντονες κοινωνικές ανισότητες, αφού αντιμετωπίζει όμοιες περιπτώσεις πολιτών με διαφορετικό τρόπο. Οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης (χρόνος ασφάλισης και όρια ηλικίας), τα ποσοστά αναπλήρωσης, οι κατώτατες συντάξεις, οι ασφαλιστικές και οι εργοδοτικές εισφορές, οι κοινωνικοί πόροι και η κρατική χρηματοδότηση ποικίλλουν τόσο μεταξύ των Ταμείων όσο και μεταξύ ασφαλισμένων στο ίδιο Ταμείο.

5 Το «μάρμαρο» να πληρώσουν όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, αλλά δεν έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα.

6 «Φωτογραφίζει» την κατάργηση μεταξύ κλάδων και επαγγελμάτων του δικαιώματος αναγνώρισης πλασματικών ετών συνταξιοδότησης (μέχρι και 7 χρόνια), καθώς, όπως αναφέρει η έκθεση, υπάρχουν διαφορές μεταξύ ηλικιών και κλάδων ή στην ημερομηνία πρώτης ασφάλισης -για παράδειγμα των δημοσίων υπαλλήλων για τους οποίους ισχύει διαφορετικό καθεστώς, ανάλογα με το αν άρχισαν να εργάζονται πριν ή μετά το 1983- και μεταξύ φύλων, όπου διαπιστώνει πως σε ορισμένα ταμεία υπάρχουν αρκετά πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις γυναίκες, παρά τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, προτείνοντας όχι την αύξηση των γενικών ορίων, αλλά τροποποιήσεις και καταργήσεις στις ισχύουσες εξαιρέσεις.

7 Τη διασύνδεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) με το TAXIS, προκειμένου τα ταμεία να έχουν πρόσβαση στην περιουσία φυσικών προσώπων που οφείλουν εισφορές στα Ταμεία. Μέχρι οι ασφαλιστικές εισφορές να μπορούν να εισπράττονται από την εφορία (μέσα του 2017) προτείνεται να εμπλακούν στη διαδικασία είσπραξης, εκτός από το ΚΕΑΟ, και «ειδικευμένες ιδιωτικές εταιρείες».

ΑΝΔΡΕΣ, Η 20ΑΡΑ ΣΤΟ ΣΕΞ “ΜΑΘΗΤΡΙΑ” ΤΗΣ 40ΑΡΑΣ

Η γυναίκα αφυπνίζεται σεξουαλικά από τα 12 της χρόνια, και απ' αυτή την ηλικία αρχίζει να αυνανίζεται. Τι πιο φυσιολογικό.
Μιλάμε επιστημονικά, δηλαδή γενικά, όχι για ένα άλφα μη μετρήσιμο ποσοστό κοριτσιών, που πιθανόν να “τρίβονται” από τα 11 ή, τα 14 χρόνια. Απ' εκεί και πέρα η κάθε μία βρίσκει το δρόμο της. Κάποια συμπεριφέρεται σα νυμφίβιο, σα Λολίτα, άλλη ταιριαστά με την ηλικία της.
Νυμφίδιο είναι η πιτσιρίκα που προκαλεί, που διεγείρει τη σεξουαλική επιθυμία του άνδρα, του κάθε άνδρα. Νύμφη, όχι η κάμπια των εντόμων στην τελευταία φάση της εξέλιξης της, αλλά στην αρχαιότητα μία γυναικεία θεότης. “Λολίτα” λέμε την πιτσιρίκα που έτσι ή, αλλοιώς το κάνει με ώριμο άνδρα, είτε το γουστάρει, είτε όχι.
Τι μπορεί να γνωρίζει από την τέχνη του έρωτα, αλλά και από το σεξ, μία κοπέλλα 15 και 17 χρονών; Λίγα πράγματα, πολύ λίγα, θεωρητικά λιγώτερα απ' όσα μια γυναίκα με περισσότερα χιλιόμετρα στο κρεββάτι.
Θέμα πείρας. Οπωσδήποτε. Δεν χρειάζεται να μας το πει αυτό κάποια πανεπιστημιακού χαρακτήρα έρευνα. Η 20άρα για παράδειγμα είναι “μαθήτρια” στο σεξ σε σύγκριση με μία 40άρα. Εκτός, βέβαια, εάν η 20άρα έχει μία έντονη, πλούσια και ποικίλη ερωτική ζωή, ενώ η 40άρα είχε συμβιβαστεί στην αγαμία ή, στην ψευτογαμία.
Μιλάμε για νορμάλ σαραντάρα, όχι κάποια τεκνομαζώχτρα, μια πουροκυνηγιάρα. Μη την πάμε εκεί τη δουλειά στις ακραίες περιπτώσεις γυναικών που δεν διστάζουν να την πέσουν σε νεώτερους, πολύ νεώτερους άνδρες.
Μια γυναίκα στα 40 και στα 45 είναι στα ντουζένια της. Η ιδανική ερωμένη πριν την κλιμακτήριο, μάλιστα αν διαθέτει καλοφτιαγμένους γοφούς και δυνατούς τρικέφαλους. Αυτή θέλει ο 20άρης και ο 25άρης κι όχι την 20άρα που ακόμα δεν έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο, δεν έχει πάρει το δίπλωμα της Ξεσχιστικής, όπως λέμε Ιατρικής, Γεωπονικής.

Τραγικές εικόνες στην Ελλάδα του 2014: Στην ουρά για ένα απλό τοστ!


Σκηνές από άλλες εποχές ή από άλλες χώρες εκτυλίχθηκαν στην Αθήνα στον Κεραμεικό. Είναι μία το μεσημέρι και επικρατεί αναστάτωση στο κάθετο δρομάκι δεξιά της οδού Θερμοπυλών καθώς καταφθάνουν κατά δεκάδες άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα -όχι για να πάνε διακοπές, αλλά- ούτε καν για τα βασικά. 

Εκεί «τρέχει» τις τελευταίες εβδομάδες ένα πρόγραμμα φιλανθρωπικό για δωρεάν διανομή φαγητού, όπως μας επισημαίνουν όλοι όσοι συναντάμε εκεί αλλά και ο υπεύθυνος τροφοδοσίας ο οποίος σημειώνει  επιπλέον ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου.

«Είναι για όλους όσους έχουν ανάγκη να φάνε», σημειώνει με νόημα ο νεαρός που φροντίζει να προμηθεύει και δίνοντάς τους ένα τοστ συσκευασμένο.
«Δεν είναι κάτι σημαντικό αλλά για εμάς είναι απαραίτητο», θα πει η κυρία Μαίρη, μία συνταξιούχος η οποία δακρύζει στη σκέψη και μόνο ότι αυτό είναι το μοναδικό φαγητό που θα απολαύσει σήμερα και θα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι την επόμενη ημέρα το μεσημέρι.
Οδός Γερμανικού ή απλά οδός γερμανικής κατοχής;
Κανείς δε μπορεί με βεβαιότητα να δώσει απάντηση. Είναι σχεδόν 500 άτομα εγγεγραμμένα και έρχονται καθημερινά εκεί για να πάρουν ένα τοστ. Αυτό συμβαίνει στην Αθήνα του 2014.
Οι συγκεντρωμένοι άνθρωποι έξω από το κτήριο περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους όχι για ένα πιάτο φαγητό, αλλά για ένα τοστ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Καύσωνας» κατασχέσεων ή "καύσωνας" νεκροταφείων για δωσίλογους;

Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα πολίτη... για να τρώνε τον αγλέουρα τα γερμανοτσογλάνια!

Mην το ξεχνάς! Αυτά τα τσογλάνια, τα χανουμάκια της Μέρκελ μας κατέστρεψαν! Θα τους αφήσουμε να συνεχίζουν τη γενοκτονία του λαού μας;

Έδωσαν στον πατέρα το σώμα του δολοφονημένου παιδιού του να το θάψει... Οι δολοφόνοι σιωνιστές να πληρώσουν για όλα κι ακριβά, τα εγκλήματά τους!

Καλός σιωνιστής... είναι μόνον ο νεκρός σιωνιστής!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΙΕΡΙΑ (F.B.Dhmhtra Tompakoglou)