ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ο Σαμαράς θα κάνει πίσω για Κουβέλη, προκρίνει Ρέμο ή και Ζαγοράκη για την Προεδρία...

Οι 10 φόροι που θα μειωθούν - Τι θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς


Οι 10 φόροι που θα μειωθούν - Τι θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς
Φοροελαφρύνσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους και διόρθωση άδικων μέτρων που δεν έφεραν και τα αναμενόμενα αποτελέσματα, θα έχει η «βαλίτσα» του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Τις επόμενες ημέρες θα «κλειδώσουν» τα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αλλάξει το αρνητικό κλίμα και να δώσει στους πολίτες ένα τόνο αισιοδοξίας και εξόδου από την οικονομική κρίση.
Μεταξύ των μέτρων που σχεδιάζονται είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο έτσι ώστε να υπάρξει μείωση στην επιβάρυνση για αγορά το φετινό χειμώνα. Παράλληλα, ετοιμάζεται σχέδιο σταδιακής μείωσης της έκτακτης εισφοράς που κρατείται κάθε μήνα από μισθωτούς και συνταξιούχους, μια μείωση που μπορεί να φτάσει το 50%.
Στα σενάρια που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο είναι να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο από τις 9.550 ευρώ που είναι σήμερα στις 11.500 ευρώ και έτσι αυξηθούν και οι πολίτες που δεν θα έχουν φορολογική επιβάρυνση.
Ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να ανακοινώσει μείωση των φορολογικών συντελεστών κατά δύο μονάδες κι έτσι, για το κλιμάκιο εισοδήματος 25.000 ο φόρος που είναι σήμερα στο 22% να πέσει στο 20%. Με τον τρόπο αυτό ο φόρος που αναλογεί θα πέσει από τις 5.500 ευρώ στα 5.000 ευρώ και έτσι οι φορολογούμενοι θα έχουν ένα όφελος της τάξης των 5000 ευρώ.

Στο κλιμάκιο των 42.000 ευρώ αντίστοιχα ο φόρος είναι 32% και οι πολίτες επιβαρύνονται με 10.940 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα που προωθείται ο φόρος θα πάει στο 30% και οι φορολογούμενοι θα επιβαρύνονται με 10.100 ευρώ, δηλαδή ο φορολογούμενος θα έχει μια μείωση στον φόρο του της τάξης των 840 ευρώ.
Τα 10 μέτρα του «κοινωνικού» πακέτου
1. Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα: Η μείωση του φόρου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αφού οι αλλαγές πρέπει να ισχύσουν από τις 15 Οκτωβρίου. Στα σενάρια είναι η μείωση του ΕΦΚ κατά 10% - 20%.
2. Ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Η ισχύς του μέτρου λήγει στο τέλος του 2014, η τρόικα επιμένει να διατηρηθεί τουλάχιστον και το 2015, ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει τη μείωση κατά 50% των συντελεστών και αύξηση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ που εφαρμόζεται για την ειδική εισφορά.
3. Επιχειρηματικά κέρδη. Σταδιακή μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από 26% - 33%, σήμερα, στο 15%.
4. Σταδιακή αποκλιμάκωση του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης των φυσικών προσώπων από 42% στο 33%.
5. ΦΠΑ στην εστίαση. Δεδομένη πρέπει να θεωρείαι η διατήρηση και μετά το τέλος του 2014 της εφαρμογής του μειωμένου ΦΠΑ 13% στην εστίαση. Επίσης ο Αντ. Σαμαράς είχε εξαγγείλει και σταδιακή μείωση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 12%, με τα σενάρια να προβλέπουν σε πρώση φάση τη μείωσή του στο 18% - 19%.
6. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες με μηδενικά ακαθάριστα έσοδα.
7. Κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα.
8. Αύξηση του πλαφόν 5% που ισχύει για την έκπτωση φόρου για ιατρικά έξοδα.
9. Μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 22% σε 20% και από 32% σε 30%.
10Αύξηση στο αφορολόγητο όριο από τις 9.550 ευρώ που είναι σήμερα στις 11.500

Πλειστηριασμοί στα 2/3 της αντικειμενικής για τα ακίνητα που κατάσχει το Δημόσιο

pleistiriasmoi-antikeimeniki-axia-570

Αντί να αλλάξουν τις αντικειμενικές αξίες, κάτι που θα γίνει το 2017, αλλάζουν το νόμο για τους πλειστηριασμούς. Το υπουργείο Οικονομικών επέλεξε για μια ακόμη φορά τη σολομώντεια λύση και καταλήγει στη ρύθμιση που θα επιτρέπει να εκπλειστηριάζονται τα ακίνητα που έχουν κατασχεθεί για ληξιπρόθεσμες οφειλές, στα 2/3 της αντικειμενικής τους αξίας.
Η λύση αυτή που προωθείται, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Τα Νέα, θα είναι ευθυγραμμισμένη και με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η Τρόικα ζητούσε οι πλειστηριασμοί να ξεκινούν από το 1/3 της αντικειμενικής κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση η οποία επίσης αντιλαμβανόταν ότι έπρεπε να αλλάξει ο νόμος που δεν επέτρεπε πλειστηριασμό κάτω από την αντικειμενική και άρα ήταν σαφές ότι δεν μπορούσε να γίνει κανένας.
Οι αλλαγές στο ύψος της πρώτης τιμής ενός πλειστηριασμού αποτελούν μνημονιακή δέσμευση για το υπουργείο Οικονομικών και περιλαμβάνονται στην ατζέντα της αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου. Το επιχείρημα για τις αλλαγές από την πλευρά της Τρόικας δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες, οι περισσότεροι πλειστηριασμοί ακινήτων κηρύσσονται άγονοι. Ποιος θα χτυπήσει ακίνητο σε πλειστηριασμό όταν η αντικειμενική του αξία, που είναι και η χαμηλότερη αποδεκτή, είναι διπλάσια σε σχέση με την πραγματική τιμή αγοράς; Μάλλον κανένας. Ετσι, αντί να αλλάξουν οι «τρελές» αντικειμενικές αξίες, κάτι που προγραμματίζεται για το 2017, θα αλλάξουν οι τιμές εκκίνησης των πλειστηριασμών, οι κατώτερες δηλαδή τιμές που μπορεί να γίνουν αποδεκτές.
Αλλαγές και στις δημοσιεύσεις πλειστηριασμών
Άλλη μνημονιακή δέσμευση είναι η δημοσιοποίηση με ηλεκτρονικά μέσα των ακινήτων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό προκειμένου να αυξηθεί η διαφάνεια. Σήμερα μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο θα πιστοποιήσει ότι υπάρχουν δικηγορικές εταιρείες οι οποίες αναλαμβάνουν έναντι αμοιβής την αποστολή στοιχείων για τους πλειστηριασμούς των επόμενων έξι ή δώδεκα μηνών στους ενδιαφερόμενους μεσίτες, εργολάβους ή σε άλλους παράγοντες - και μη - της αγοράς ακινήτων. Οι πληροφορίες έρχονται με e-mail ή μέσω ειδικής εφαρμογής στο έξυπνο κινητό τηλέφωνο, σε ψηφιακούς χάρτες όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δει το ακίνητο που πρόκειται να βγει στο σφυρί. Το υπουργείο Οικονομικών, από την πλευρά του, εξακολουθεί να μην έχει επαφή με την ψηφιακή εποχή στο θέμα των πλειστηριασμών και κινείται στη λογική της θυροκόλλησης.
Οι αλλαγές στις τιμές εκκίνησης των πλειστηριασμών αλλά και στην ψηφιακή δημοσιοποίηση των ακινήτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα πλειστηριασμών θα περιληφθούν στον νέο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων(ΚΕΔΕ), ο οποίος αποτελεί σήμερα ένα από τα καλύτερα νομοθετικά... απολιθώματα.

Αυτοί είναι οι λόγοι που κάνουμε σεξ… Δείτε τους επικρατέστερους!

sex2
Απόλαυση; Έλξη; Ή κάτι άλλο…; Για ποιους λόγους κάνουμε σεξ; Δείτε τις απαντήσεις που εκπλήσσουν!

Ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου του Τέξας πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη έρευνα των τελευταίων ετών, σε 2.000 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 17 έως 52 ετών, με μοναδικό ερώτημα «Γιατί κάνετε σεξ;»,
Όπως προέκυψε υπάρχουν 237 διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους κάνουμε σεξ!
Δείτε τις επικρατέστερες απαντήσεις:
- Οι περισσότερες γυναίκες απάντησαν: «Γιατί συνειδητοποίησα ότι ήμουν ερωτευμένη»
-Οι περισσότεροι άντρες απάντησαν:  «Γιατί ήθελα να αυξήσω τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων μου»
-Από έλξη, αγάπη
 -Για χαλάρωση
 -Για να φύγει ο πονοκέφαλος
 -Για εκδίκηση του πρώην
 -Για να ζεσταθούν
 -Για να… βρεθούν πιο κοντά στο Θεό
 -Για γυμναστική
 -Το 25% των γυναικών ισχυρίστηκε πως κάνουν σεξ γιατί θέλουν να μικροδείχνουν, αφού το σεξ «σβήνει» τις ρυτίδες.
 -Για να κοιμηθούν καλύτερα, αφού μετά το σεξ το σώμα και το μυαλό χαλαρώνει!
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες περιπλέκονται σε στενές επαφές για σωματικούς, οργανικούς και πρακτικούς λόγους, ενώ οι γυναίκες καθοδηγούνται περισσότερο από το συναίσθημα.

Όλη η ρύθμιση για τα δάνεια – Μειωμένες δόσεις, και πάγωμα τόκων – Ποιοι κερδίζουν

Τέλος στο καυτό θέμα των κόκκινων δανείων επιχειρεί να δώσει η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΤτΕ και έτσι έρχεται η... νέα ρύθμιση προκειμένου οι δανειολήπτες να μπορέσουν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους.

Ταυτόχρονα όμως και όπως προκύπτει από τον κώδικα δεοντολογίας ανοίγει διάπλατα την πόρτα των πλειστηριασμών ακινήτων για όσους έχουν στεγαστικό δάνειο, δεν μπορούν να το εξυπηρετήσουν και ταυτόχρονα δεν θεωρούνται από τις τράπεζες «συνεργάσιμοι».

Η κυβέρνηση μελετά απελευθέρωση των πλειστηριασμών από το 2015 με τα ακίνητα να βγαίνουν στο σφυρί στα 2/3 της αντικειμενικής τους αξίας κι όχι στο 1/3 που απαιτεί η τρόικα.

Τι θα προβλέπει η ρύθμιση

Σύμφωνα με το μοντέλο που εξετάζεται και σε ό,τι αφορά στα νοικοκυριά η ρύθμιση θα προβλέπει:
Πληρωμή μόνο των τόκων για ένα διάστημα
Μείωση της δόσης
Περίοδος χάριτος όπου δεν θα πληρώνονται ούτε τόκοι, ούτε δόσεις
Τακτοποίηση υπολοίπου
Κεφαλαιοποίηση καθυστερημένων δόσεων

Σε ό,τι αφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η ρύθμιση προβλέπει
Μείωση ή αλλαγή του επιτοκίου
Παράταση διάρκειας δανείου
Μερική διαγραφή οφειλής
Πρόσθετες απαιτήσεις
Ανταλλαγή χρέους με μετοχικό κεφάλαιο και λειτουργική αναδιάρθρωση επιχείρησης

Τι προβλέπει ο κώδικας

Ο Κώδικας, όπως προβλέπεται από το Ν. 4224/2013, θα δημοσιευθεί εντός των ημερών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τον Κώδικα Δεοντολογίας θεσπίζονται οι γενικές αρχές συμπεριφοράς τόσο για τις δανείστριες τράπεζες όσο και για τους δανειολήπτες, με στόχο την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων εξυπηρέτησης ή οριστικού διακανονισμού οφειλών σε καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε δανειολήπτη.
Προκειμένου κάθε πλευρά να είναι σε θέση να σταθμίσει τα οφέλη ή τις συνέπειες κάθε λύσης, πολύ σημαντική θεωρείται η εμπρόθεσμη ανταλλαγή όλης της απαιτούμενης πληροφόρησης. Γι' αυτό με τον Κώδικα προβλέπονται τα βήματα, οι προθεσμίες και το ελάχιστο περιεχόμενο ενημέρωσης που οφείλουν να παρέχουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες και αντίστροφα. Οι διαδικασίες αυτές είναι μάλιστα πιο απαιτητικές για τις περιπτώσεις δανειοληπτών, των οποίων ο αποχαρακτηρισμός ως συνεργάσιμων μπορεί να έχει ως συνέπεια τον εκπλειστηριασμό της κατοικίας που οι ίδιοι διαμένουν.

Επίσης, καθιερώνονται υποχρέωση κατάλληλης εκπαίδευσης του προσωπικού των τραπεζών και οργανωτικές απαιτήσεις, ώστε κάθε πιστωτικό ίδρυμα να μπορεί να διαχειριστεί ξεχωριστά κάθε δανειολήπτη με προβλήματα καθυστερήσεων.
Στον Κώδικα αξιοποιούνται οι έννοιες του «συνεργάσιμου» δανειολήπτη και των «εύλογων δαπανών διαβίωσης» για δανειολήπτες που είναι φυσικά πρόσωπα, όπως αυτές καθορίστηκαν με την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου του παραπάνω νόμου.
Ο κώδικας προβλέπει μεταξύ άλλων ότι το μοντέλο ρύθμισης των δανείων θα βασίζεται σε τρεις άξονες:

- O πρώτος άξονας είναι ο «συνεργάσιμος δανειολήπτης». Eίναι εκείνος που δεν κρύβει στοιχεία από τις τράπεζες, π.χ. έσοδα, περιουσιακά στοιχεία. Πρόκειται για τον δανειολήπτη που θα πληρώνει με συνέπεια τις νέες του δόσεις κι αν αλλάξουν τα οικονομικά του δεδομένα θα ενημερώνει τις τράπεζες. Mε τον ορισμό αυτό η κάθε τράπεζα δεν μπορεί να χαρακτηρίζει με αδιαφανή κριτήρια κάποιο δανειολήπτη ως μη συνεργάσιμο και να απορρίπτει a priori σχέδια αναδιάρθρωσης χρεών.

- O δεύτερος άξονας είναι οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης. Σύμφωνα με αυτές θα καθορίζονται οι ρυθμίσεις πληρωμών αλλά και το μοντέλο ρύθμισης των δανείων. Έτσι, για έναν ενήλικα οι μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης κυμαίνονται από 537 μέχρι 682 ευρώ. Για ένα ζευγάρι τα έξοδα που δικαιολογούνται ξεκινούν από 906 και φτάνουν μέχρι τα 1.160 ευρώ. Σε μία οικογένεια με δύο παιδιά οι εύλογες δαπάνες διαμορφώνονται από τα 1.347 ευρώ μέχρι τα 1.720 ευρώ. Για δύο ενήλικες με ένα παιδί τα έξοδα είναι από 1.126 μέχρι 1.440 ευρώ. Mε τα παραδείγματα αυτά αναγνωρίζονται ως εύλογες οι δαπάνες διαβίωσης μίας οικογένειας και με βάση αυτές αποφασίζεται το ύψος των τραπεζικών δόσεων.

- O τρίτος άξονας είναι ο κώδικας δεοντολογίας τραπεζών μέσα στον οποίο υπάρχουν και τα μοντέλα διευθέτησης των οφειλών. Aυτά είναι οι βραχυπρόθεσμες λύσεις με διάρκεια ρύθμισης τα πέντε χρόνια (π.χ. πληρωμή μόνο τόκων, περίοδος χάριτος, αναβολή πληρωμής δόσεων), οι μακροπρόθεσμες λύσεις για διευθέτηση σε περίοδο άνω των πέντε ετών (π.χ. μόνιμη μείωση του επιτοκίου, παράταση της διάρκειας αποπληρωμής, λειτουργική αναδιάρθρωση επιχειρήσεων) και λύσεις οριστικής διευθέτησης (π.χ. εθελοντική παράδοση ενυπόθηκου ακινήτου, μετατροπή σε χρηματοδοτική μίσθωση, μεταβίβαση του δανείου σε άλλη τράπεζα). Eπίσης, βάσει του κώδικα δεοντολογίας, η τράπεζα θα πρέπει να παρέχει τυποποιημένη κατάσταση οικονομικής πληροφόρησης, στην οποία ο οφειλέτης θα δηλώνει στοιχεία για τις δαπάνες διαβίωσης του νοικοκυριού, τα οποία θα συσχετίζονται με τις προσδιορισμένες εύλογες δαπάνες διαβίωσης.

25ο Παραδοσιακό και Λαϊκό Πανηγύρι Μ.Ε.Κ.



Μελωδικό το κλείσιμο της παρουσίας της Αυστρίας στο 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η πρέσβειρα της Αυστρίας κ. Melita  Subert  και η επίτιμη πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Έβελυν Παπαδοπούλου δεν έκρυβαν την χαρά τους για την εξαιρετική εμφάνιση του Συνόλου Εγχόρδων της Μουσικής Ακαδημίας ΜOZARTEUM SALZBURG, καθώς και για την θερμή ανταπόκριση του κοινού που επιβράβευσε τους καλλιτέχνες με παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Το μουσικό σύνολο παρουσίασε το Σάββατο 23 Αυγούστου, στο αίθριο του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, έργα  των Haydyn, Grieg, Halvorsen και  Mozart.

Στο μουσικό σύνολο συμμετείχαν οι καθηγητές  μουσικής Χρήστος Κανέττης  βιολί, Anitta Mitterer  βιόλα, καθώς και οι τελειόφοιτοι σπουδαστές Therese Von Bemberg βιολί, Ιάσων Τζανάκος βιόλα και Leo Morello βιολοντσέλο.

O επικεφαλής του συνόλου κ. Κανέττης έχει  κάνει μια πλούσια διεθνή  καριέρα και είναι ήδη καθηγητής βιολιού και μουσικής δωματίου στο LANDESKONNSERVATORIUM   INSBRUK και στο  πανεπιστήμιο    MOZARTEUM SALZBURG  και παίζει με ιταλικό βιολί  Giovanni Grancino του 1692.

Το μουσικό σύνολο παρουσίασε εξαιρετική μελωδικότητα, διαύγεια και ευκρίνεια ήχου ενώ ήταν συγκλονιστικοί οι μουσικοί διάλογοι μεταξύ των εγχόρδων.

Ένα άρτιο μουσικό πρόγραμμα που προσέφερε στους ακροατές μια σπάνια αισθητική απόλαυση.

Και ποίηση

Πριν την συναυλία η λογοτέχνης Σόνια Μιχαηλίδου παρουσίασε την συλλογή ποιημάτων της «Τα λεμόνια ωριμάζουν τον χειμώνα» με μουσική υπόκρουση του φλαουτίστα Παναγιώτη  Μάργαρη.

Η εκδήλωση της βραδιάς πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας και άφησε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις.

Φιλοφρονήσεις και επαναβεβαίωση της συνεργασίας με την Αυστριακή Πρεσβεία

Στο δείπνο που παρέθεσε ο ΟΡ.ΦΕ.Ο προς τιμήν της πρέσβειρας της Αυστρίας κ. Melita  Subert  και των καλλιτεχνών, επαναβεβαιώθηκε η πολύ  καλή συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ της Αυστριακής Πρεσβείας ,του  Αυστριακού Προξενείου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η πρέσβειρα παρέδωσε στον πρόεδρο του Φεστιβάλ κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο και στον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων κ. Νίκο Πασχαλούδη το λεύκωμα της ΒΙΕΝΝΗΣ και dvd με την πρωτοχρονιάτικη συναυλία 2013 της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, σε ανάμνηση της επιτυχημένης συνεργασίας.

Η πρόξενος της Αυστρίας στην Θεσσαλονίκη κ. Έβελυν Παπαδοπούλου  παρέδωσε το λεύκωμα «ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ» με εικαστικές συνθέσεις της ίδιας και ποίηση Σόνιας Μιχαηλίδου.

Και ανάβαση στον Όλυμπο

Η πρέσβειρα της Αυστρίας έχει δηλώσει πολλές φορές θαυμάστρια της Πιερίας και του Ολύμπου και μάλιστα δήλωσε ότι θα επαναλάβει, όπως πέρυσι, την ανάβαση στον Όλυμπο επικεφαλής πολυμελούς ομάδος Αυστριακών ορειβατών, το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, με στόχο την κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου.


17 φράσεις που κάθε άντρας θα ήθελε να ακούσει από τη γυναίκα του


Ενδεχομένως όλοι θα θέλαμε κάποια στιγμή να ακούσουμε κάποιες (αν όχι όλες) από τις παρακάτω φράσεις από την γυναίκα μας (επίσημη ή μη)..Μάλλον όμως θα μείνουμε με την χαρά 

1) Αγάπη μου είσαι σίγουρος ότι ήπιες αρκετά; Μήπως πρέπει να πιεις μία μπύρα ακόμη;

2) Καλά, τι γαμάτη κλανιά ήταν αυτή; Ρίξε άλλη μία!!

3) Αποφάσισα ότι δεν θα φοράω πλέον ρούχα μέσα στο σπίτι.

4) Πάω μια στιγμή να φτιάξω τη πόρτα που χάλασε.

5) Μα καλά, δεν σε περιμένουν οι φίλοι σου να πάτε για μπύρες και κανένα γκομενάκι; Τι κάθεσαι εδώ;

6) Το ξέρω ότι είναι κάπως σφιχτά τα ...οπίσθιά μου, αλλά δεν το δοκιμάζουμε άλλη μια φορά;

7) Είσαι τόσο sexy όταν είσαι πιωμένος!

8) Ε, σιγά, και του χρόνου θα έχω γενέθλια, φυσικά και να πάς σήμερα γήπεδο με τα παιδιά ...το ρωτάς;

9) Αχ, βαριέμαι, δεν έχω και τίποτα να κάνω, ας σου πάρω μία π...α

10) Αφού αγάπη μου εγώ κερδίζω αρκετά χρήματα, σταμάτα να δουλεύεις!

11) Αχ, μωρό μου, αυτό πρέπει να το δεις ... μόλις βγήκε η νοστιμούλα κόρη του γείτονα στο μπαλκόνι, και δεν φοράει σχεδόν τίποτα ... δεν είναι πολύ πρόστυχη;

12) Όχι, όχι, θα το πάω απλά στο συνεργείο, γιατί θέλει λάδια.

13) Λοιπόν, λέω σήμερα να νοικιάσουμε μια τσόντα, να πάρουμε και ένα κασόνι μπύρες, και να φωνάξω και την κολλητή μου που χαλβαδιάζεις τόσο καιρό, να κάνουμε στο σπίτι ένα τρίο.

14) 'Ασε τώρα τον άγιο Βαλεντίνο, και πάρε μου άμα θες για δώρο ένα διαρκείας για τον ΠΑΟ..!!!!

15) Αγάπη μου ξεκίνησα γιόγκα για να τα καταφέρω να βάζω σωστά τα πόδια μου πίσω από το κεφάλι!

16) Φυσικά και δε με πειράζει που ξέχασες το καπάκι της τουαλέτας κατω ...

17) Πάω να μαγειρέψω κάτι.. Δε παίζεις λίγο με το Playstation όσο θα είμαι στη κουζίνα..;

Σύγχυση επικρατεί στην αξιολόγηση στελεχών της εκπαίδευσης

yp_paideiasΣε εξέλιξη είναι η διαδικασία ολοκλήρωσης των εκθέσεων Αξιολόγησης από τα Στελέχη της Εκπ/σης, των Σχ. Συμβούλων και των Δ/ντών Εκπ/σης και της κατάθεσής τους στο Σύστημα, μέχρι  25 Αυγούστου.
Παρόλα αυτά σύγχυση, φαίνεται, να επικρατεί όσον αφορά το τι και πώς θα γραφεί στις εκθέσεις, τις οποίες θα αξιολογήσουν οι Περιφερειακοί Δ/ντές Εκπ/σης όσον αφορά το Διοικητικό και οι Προϊστάμενοι  Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης  όσον αφορά το παιδαγωγικό σκέλος της αξιολόγησης πανελλαδικά.
Κι αυτό γιατί οι οδηγίες που ήρθαν προχθές (20-8-14) από την ΑΔΙΠΠΔΕ, στην οποία Πρόεδρος είναι ο κ. Ματσαγγούρας,  είναι σε άλλη κατεύθυνση από τις οδηγίες που δίνουν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις προς  τα Στελέχη της Εκπ/σης.
Ενώ η ΑΔΙΠΠΔΕ αναφέρει: «Η διενεργούμενη αξιολόγηση αναφέρεται στην τρέχουσα θητεία των στελεχών εκπαίδευσης…. αυτό σημαίνει ότι ο ατομικός φάκελος που υποβάλει ο αξιολογούμενος αφορά στη συγκεκριμένη περίοδο…», η Περιφερειακή Δ/νση Αττικής δίνει κατευθύνσεις στα στελέχη εκπ/σης ότι μπορούν να βάλουν τα στοιχεία από όλες τις προηγούμενες θητείες. Δηλ. αν ένας Σχολικός Σύμβουλος έχει τρεις (3) θητείες να περιγράψει στην έκθεση Αξιολόγησης τις δράσεις π.χ. 12 ετών:
Συγκεκριμένα αναφέρεται: «…  οποιαδήποτε αναφορά στο παιδαγωγικό έργο του συμβούλου σε προηγούμενες θητείες είναι ενισχυτικό του σημερινού επαγγελματικού του προφίλ… Θυμίζουμε ότι τα στοιχεία που θα καταθέσουμε – για πρώτη φορά – θα παραμείνουν μέσα στη βάση και η μόνη δυνατότητα που θα έχουμε στο μέλλον είναι η πρόσθεση νέων στοιχείων και όχι η προσθήκη σε παλαιότερες καταγραφές….».
Η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι αυτή που θα έπρεπε, όσον αφορά τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις για την Αξιολόγηση των Στελεχών της Εκπ/σης.
Αυτό δείχνει την μη ετοιμότητα τόσο του ΙΕΠ όσο και της ΑΔΙΠΠΔΕ, αφού φαίνεται να αιφνιδιάστηκαν από την εντολή του Υπουργού κ. Λοβέρδου για την άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών της Αξιολόγησης των Στελεχών.
Όσον αφορά το ΙΕΠ, οι Σχ. Σύμβουλοι ΄΄διαμαρτύρονται΄΄ ότι δεν υπάρχει κανένας να μπορεί να δώσει σαφείς οδηγίες για την όλη διαδικασία.
Επίσης η προχειρότητα που επικρατεί προκύπτει και από το γεγονός ότι κάποιοι περιφερειακοί  τις προβλεπόμενες από το ΠΔ, συναντήσεις με τους σχολικούς συμβούλους και τους  Διευθυντές εκπαίδευσης τις κάνουν κατά ομάδες και κάποιοι άλλοι έχουν μετατρέψει την συνάντηση σε συνέντευξη αφού τους καλούν έναν- έναν.
Σάλος ακόμη έχει ξεσπάσει με την οδηγία της ΑΔΙΠΠΔΕ,  για αναβολή της διαδικασίας αξιολόγησης των στελεχών που έχουν παραπεμφθεί σε Πειθαρχικό, κάτι βέβαια που δεν στηρίζεται σε καμία νομοθεσία, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά.
Η σχετική οδηγία, από την πλευρά των Σχολικών Συμβούλων αφορά μόνο έναν, ο οποίος μάλιστα είναι και συνδικαλιστής.

Τα ωρολόγια προγράμματα για το σχ. έτος 2014-15 των Γυμνασίων, Λυκείων και ΙΕΚ

Το esos  δημοσιεύει τα ωρολόγια προγράμματα που θα ισχύσουν το νέο  σχολικό έτος  2014-15 για τα Γυμνάσια, Λύκεια και ΙΕΚ.
Ειδικότερα:
ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Α. Το ωρολόγιο πρόγραμμα των  Α και Β τάξεων του Γυμνασίου καθορίζεται με υπουργική απόφαση του 2013.Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το σχετικό ΦΕΚ.
Β. Της Γ τάξης καθορίζεται με υπουργική απόφαση του έτους 2009. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το σχετικό ΦΕΚ.
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
Α.Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Α και της  Β τάξης  του Γενικού Λυκείου καθορίζεται με το νόμο 4186/2013. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το σχετικό ΦΕΚ.
β.Το ωρολόγιο πρόγραμμα   της  Γ τάξης  του Γενικού Λυκείου καθορίζεται καθορίζεται με  υπουργική απόφαση του 2005.. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το σχετικό ΦΕΚ
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ
Α.Υπογράφηκε από τον υφυπουργό Παιδείας Αλέξανδρο Δερμετζόπουλος το νέο ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου», που θα ισχύσει  από το σχολικό έτος 2014-2015 για τις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου και από το σχολικό έτος 2015-2016 για τη Δ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου.
Για να ανοίξετε το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα  πατήστε εδώ 
Β.Για το σχολικό έτος 2014-2015 για τη Δ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου ισχύει η με αρ. πρωτ. 63444/Γ2/27-06-2005 Υ.Α. (Β΄ 921).
ΕΠΑΛ
Τα να Ωρολόγια Προγράμματα των μαθημάτων ανά Ειδικότητα Τομέα Ομάδας Προσανατολισμού των Β΄, Γ΄ τάξεων Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. και των B΄, Γ΄, Δ΄ τάξεων Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., καθορίζονται με νέα υπουργική  απόφαση  .
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ
Η ισχύς της απόφασης αρχίζει για τη Β΄ τάξη Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. από το σχολικό έτος 2014−2015, για τη Γ΄ τάξη Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. από το σχολικό έτος 2015−2016, για τη Δ΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. από το σχολικό έτος 2016−2017.
ΙΕΚ
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας  τα νέα ωρολόγια προγράμματα των ΙΕΚ.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Παράλληλα το υπουργειο Παιδείας  δίνει προς τους Διευθυντές των ΙΕΚ της ακόλουθες οδηγίες:
Για τις παρακάτω περιπτώσεις ισχύουν τα εξής :
α) όπου έχει γίνει προσθήκη νέου μαθήματος να ξεκινήσει κατάρτιση και στο νέο μάθημα,
β) όπου υπάρχει απόλυτη επικάλυψη μαθημάτων του Α΄ εξαμήνου στο Β΄ εξάμηνο, αυτά δε θα διδαχθούν περαιτέρω,
γ) όπου υπάρχει «αλυσίδα» μαθημάτων (Μαθηματικά Ι και Μαθηματικά ΙΙ) να γίνει «γέφυρα» κατά τη διαδικασία κατάρτισης (διδασκαλία των απαιτούμενων ενοτήτων και των δύο μαθημάτων στο ίδιο εξάμηνο με ιεράρχηση και αύξηση των ωρών κατάρτισης όπου απαιτείται).
Στην περίπτωση που προβλέπεται κατάργηση μαθήματος, να εξετάζεται η δυνατότητα να ανατίθεται η διδασκαλία άλλου συναφούς στον ίδιο εκπαιδευτή.
 Προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ωρών των νέων μαθημάτων , παρέχονται οι εξής δυνατότητες:
α) διεξαγωγή μαθημάτων, κατά την περίοδο των αναπληρώσεων, όπως προβλέπεται στον Κανονισμό
Λειτουργίας των ΙΕΚ,
β) αύξηση των ωρών κατάρτισης του ημερήσιου ή εβδομαδιαίου προγράμματος κατάρτισης, όπως
προβλέπεται στον Κανονισμό Λειτουργίας των ΙΕΚ.
Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή για τα ως άνω προβλεπόμενα και η προσαρμογή του ημερήσιου και
εβδομαδιαίου προγράμματος θα πραγματοποιηθεί κατά περίπτωση με ευθύνη του Διευθυντή του ΙΕΚ.

Βενιζέλος: Ναι, πήρα το Eμπραέρ για να γλιτώσω τις διακοπές μου

Ο ΥΠΕΞ «ομολογεί» και αντεπιτίθεται κατηγορώντας το ΘΕΜΑ για λαϊκισμό

Σάλος από το δημοσίευμα και τις φωτογραφίες που αποκαλύπτουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πήρε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πάει από τη Σκιάθο στις Βρυξέλλες και επέστρεψε στο νησί των Σποράδων – Τι απαντά το ΘΕΜΑ 
Ηκυβέρνηση μπορεί να θέλει ακόμη δουλειά για να καταστεί... ιπτάμενη, όμως η εξουσία δίνει φτερά, τουλάχιστον στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Παρότι μοιάζει ανεξήγητο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πριν από λίγες μέρες κατάφερε να πείσει τον υπουργό Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο να εγκρίνει την προσγείωση ενός κυβερνητικού αεροσκάφους στη Σκιάθο για τη μετακίνηση του πρώτου στις Βρυξέλλες.  
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, που ζήτησε να τον παραλάβει το VIP αεροσκάφος από το νησί των Σποράδων για να μη χαλάσει τις διακοπές του, έκανε κι αυτός μια παραχώρηση: μετακινήθηκε στη Σκιάθο από τη Σκόπελο όπου παραθέριζε με πλωτό μέσο... Βλέπετε, η Σκόπελος...
δεν διαθέτει αεροδρόμιο...

Για να καταστεί δυνατή η πτήση του κ. Βενιζέλου προς το Βέλγιο μέσω Σποράδων, ο κ. Αβραμόπουλος ήρε τις επιφυλάξεις που είχε διατυπώσει πριν από 12 μήνες, τον Αύγουστο του 2013, όταν είχε αρνηθεί να ικανοποιήσει πανομοιότυπο αίτημα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Τότε μάλιστα ο υπουργός Αμυνας είχε δώσει στη δημοσιότητα το αίτημα του κ. Βενιζέλου να προσγειωθεί το αεροσκάφος μεταφοράς υψηλών προσώπων στη Σκιάθο για να ταξιδέψει ο τελευταίος στις Βρυξέλλες, σχεδόν αδιαφορώντας για τη δημόσια διαπόμπευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που επικρίθηκε ότι έχει παράλογες απαιτήσεις και δεν ενδιαφέρεται για την εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος. Τότε, μάλιστα, είχε «διαρρεύσει» έγγραφο του ΓΕΑ στο οποίο χειρόγραφα είχαν προστεθεί οι εξής φράσεις: «Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και μέχρι εκδόσεως τροποποιήσεως το δρομολόγιο επιστροφής περιλαμβάνει στάση στη Ν. Σκιάθο και η ώρα αναχωρήσεως είναι η 09.30». Το αίτημα που απερρίφθη τότε ενεκρίθη φέτος χωρίς κανένα παρατράγουδο. Με την ενδιάμεση στάση του κυβερνητικού Embraer στη Σκιάθο το κράτος επιβαρύνθηκε με πολλές χιλιάδες ευρώ για μια πτήση προς τις Βρυξέλλες που θα μπορούσε να κοστίσει ελάχιστα χρήματα, ιδίως αν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέλεγε να πετάξει με πτήση της γραμμής. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως, θα έπρεπε να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με απλούς πολίτες που δεν εκφράζονται ακριβώς με κολακευτικό τρόπο για τον υπουργό Εξωτερικών όταν έχουν την ευκαιρία να τον συναντήσουν δημοσίως...


Πόσο κοστίζει μία ώρα πτήσης με το συγκεκριμένο αεροσκάφος; Σύμφωνα με το επίσημο τιμολόγιο, κάθε ώρα πτήσης με το αεροσκάφος μεταφοράς υψηλών προσώπων τύπου Εμπραέρ επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με το ποσό των 5.660,80 ευρώ. 
Το πρωί της Κυριακής, το υπουργείο των Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα, όπου ο κ. Βενιζέλος παραδέχεται ότι μετακινήθηκε προς τη βελγική πρωτεύουσα μέσω Σκιάθου για να μην χαλάσει τις εργάσιμες -όπως τις χαρακτηρίζει- διακοπές του. 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών:

«Κατά την άποψη της εφημερίδας, η μετακίνηση κακώς έγινε με υπηρεσιακό αεροσκάφος με ενδιάμεση στάση στη Σκιάθο, όπου βρισκόταν για διακοπές τεσσάρων εργασίμων ημερών ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Το δημοσίευμα προφανώς εννοεί ότι ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να μετακινηθεί στις 14.8 από τη Σκιάθο στην Αθήνα, να ταξιδεύσει στις 15.8 στις Βρυξέλλες, να επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας ή την επομένη (16.8), οπότε και περίττευε να αναζητήσει τρόπο επιστροφής στη Σκιάθο, προκειμένου να συναντήσει την οικογένεια του, με δεδομένο ότι ήταν, ούτως ή άλλως, προγραμματισμένη η επιστροφή του στην Αθήνα στις 17.8. Έτσι, θα είχε διαθέσει τρεις ημέρες από τις ελάχιστες των διακοπών του για μια έκτακτη συνεδρίαση έξι ωρών στις Βρυξέλλες!

Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και ο εκάστοτε Υπουργός των Εξωτερικών μετακινούνται για τις αποστολές τους στο εξωτερικό με υπηρεσιακό αεροσκάφος γιατί διαφορετικά δεν είναι εφικτή τεχνικά η ανταπόκριση στις διάφορες υποχρεώσεις τους. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ.

Παρόλα αυτά, όποτε υπάρχει δυνατότητα χρήσης εμπορικών πτήσεων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τις χρησιμοποιεί. Τούτο όμως δεν ήταν τεχνικά εφικτό για την έκτακτη συνεδρίαση της 15ης Αυγούστου.

Η κριτική είναι θεμελιώδες στοιχείο της Δημοκρατίας. Ο ακραίος λαϊκισμός απλώς αυτοακυρώνεται και αφήνει μόνο την οσμή της κακοπιστίας του».
 
Τι απαντά το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Διαβάσαμε την ανακοίνωση, κατανοούμε την κρισιμότητα των στιγμών που έζησε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και επειδή κατηγορούν τον Τύπο ότι κάνει μόνο κριτική εμείς έχουμε και προτάσεις:

Α. Προτείνουμε άμεσα να αγοράσει η χώρα ένα αεροπλανοφόρο το οποίο να κάνει αβλαβή διέλευση-παραμονή πέριξ των διακοπών του κ. αντιπροέδρου για ώρα ανάγκης,

Β. Αλλιώς να γίνει επειγόντως αεροδρόμιο στη Σκόπελο (ή σε άλλο νησί της επιλογής του), αφού προωθηθεί τάχιστα μέσω του ΕΣΠΑ η σύζευξη Σκοπέλου-Σκιάθου με υπόγεια διάβαση.

Είμαστε κι εμείς στενοχωρημένοι με την απελπιστικά εμπεριστατωμένη αποκάλυψή μας που τον οδηγεί σε τέτοια ομολογία ψυχής που πραγματικά μας συγκινεί με την ειλικρίνειά της.

ΥΓ: Τέλος, να διαταχθεί ΕΔΕ για το ποιοι «άθλιοι» μας παρέσυραν βγάζοντας επισήμως το περσινό έγγραφο που δείχνει ότι η συγκεκριμένη μετακίνηση είναι επιβλαβής για το Δημόσιο ενώ όπως απέδειξε ο κ. αντιπρόεδρος είναι η φθηνότερη και πιο οικονομική λύση. Οι άνθρωποι είναι για μπουγέλο. 

Από το Πρώτο Θέμα

Τεράστια επιτυχία του γαμπρού του Μπακατσέλου! Κι ακόμη κυκλοφορούν ελεύθεροι οι γερμανοτσόγλανοι!


Σταύρος Χριστακόπουλος 
«Άθλιον εστί το γινάτι. Άξιον εστί η πρόληψις». Με αυτήν τη... λόγια – και σχεδόν... αυτοκριτική – κατακλίδα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έκλεινε τη Δευτέρα 18 Αυγούστου το άρθρο του στο «Έθνος» με τον...
τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κακός Λύκος και η Κοκκινοσκουφίτσα», με το οποίο επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφασή του να «συμπορευθεί» με τη Ν.Δ. στην προσπάθεια να μην κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ομολογουμένως ο Καρατζαφέρης δεν ήταν σε ιδιαίτερη φόρμα. Η άκεφη προσπάθειά του να περιγράψει την κατάσταση της χώρας χαρακτηρίστηκε από ανεπιτυχή σχήματα λόγου όπως το κάτωθι:
«Εγκλωβισμένοι από καιρό διάγουμε με τον λεπτοδείκτη ανασφάλειας καρφωμένο στο έξι. Τουτέστιν στο ναδίρ. Το σήμερα χειρότερο από το χθες, χωρίς να δύναται να εγγυηθεί οποιοσδήποτε σοβαρός επαΐων ότι το αύριο θα είναι επαρκέστερο του σήμερα. Ο λεπτοδείκτης πρέπει να πάρει την ανιούσα. Παρά είκοσι πέντε, παρά είκοσι, παρά τέταρτο και αυτά με προσπάθεια και σύνεση να πλησιάσουμε το άπιαστο όνειρο του... 12. Ποιος, όμως, θα κινήσει τον λεπτοδείκτη;».
Προσπαθώντας να αποφύγει την ουσία της απόφασής του, βυθίστηκε στην αμηχανία και την ασάφεια. Όμως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σπανίως στο παρελθόν ήταν ασαφής. Ιδιαιτέρως όταν στρεφόταν με ιερή μανία εναντίον του σημερινού συνοδοιπόρου του Αντώνη Σαμαρά και των στελεχών που εγκατέλειψαν τον ίδιο και τον ΛΑΟΣ του για να ενταχθούν στη Ν.Δ. – Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη κυρίως.
Βεβαίως ο καθένας σ’ αυτήν τη χώρα μπορεί να δηλώνει ό,τι του κατέβει. Όμως κι εμείς δικαιούμαστε να διατηρούμε τη μνήμη μας. Ως εκ τούτου είπαμε να απολαύσουμε μερικές από τις σπουδαιότερες ατάκες που ο Καρατζαφέρης έχει στο παρελθόν... αφιερώσει στους Σαμαρά, Γεωργιάδη, Βορίδη, Βελόπουλο και Βενιζέλο.

Ο «Τρελαντώνης»

Μια από τις πιο μεγάλες κόντρες μεταξύ Σαμαρά και Καρατζαφέρη διαδραματίστηκε στη Βουλή, στις 19 Ιουνίου 2011, την πρώτη ημέρα της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.

• Ο Σαμαράς έριξε την πρώτη «κανονιά» μιλώντας για «εξαπτέρυγα»:
«Αναρωτηθείτε, γιατί άραγε όλοι ζητούν αυτήν τη στιγμή από τη Νέα Δημοκρατία συναίνεση σε μια λάθος πολιτική; Μήπως δεν είχε η κυβέρνηση άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Είχε. Μήπως δεν είχε η κυβέρνηση και εφεδρικά εξαπτέρυγα να τη στηρίξουν, όπως έγινε πέρσι; Είχε, αλλά, με αυτά που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, ούτε τα “εξαπτέρυγα” τολμούν να στηρίξουν πια το αδιέξοδο. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον».

• Ο Καρατζαφέρης σήκωσε πάραυτα το γάντι: «Άκουσα πάλι για εξαπτέρυγα σήμερα. Προτιμώ να είμαι εξαπτέρυγο της ανάγκης, παρά χερουβείμ της ανοησίας».

• Ο Σαμαράς συνέχισε την κόντρα στη δευτερολογία του απευθυνόμενος στον ΓΑΠ: «Ο κ. Καρατζαφέρης ενέκρινε την κυβέρνησή σας, άσχετα εάν θα την καταψηφίσει. (...) Να τον ακούτε τον κ. Καρατζαφέρη. Δεν βλέπετε πόσο σας αγαπάει;». Στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι το αίτημά του ήταν να γίνει υπουργός, αλλά τελικά κατέληξε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

• Στη δική του δευτερολογία ο Καρατζαφέρης τα πήρε στο... κρανίο απευθυνόμενος και αυτός στον τότε πρωθυπουργό: «Σας παρέσυρα, κύριε Παπανδρέου, επειδή μου διέφυγε μια αραβική παροιμία: Άπαξ προδότης, πάντα προδότης. (...) Κάποιοι εξύβριζαν χυδαία απ’ αυτό το βήμα τη Ν.Δ. την τριετία 1993-96 και σήμερα έχουμε λογική Πολιτικής Άνοιξης, σε μια εποχή που δεν επιτρέπονται αυτά τα πειράματα. (...) Έχω δώσει εξετάσεις. Κάποιοι άλλοι έμειναν ανεπάγγελτοι τα χρόνια που ήταν στην άγονη γραμμή. (...) Εγώ, τέλος πάντων, τον συμπαθώ τον κύριο Αντώνη Σαμαρά και θα του κάνω ένα δώρο που θα το έχει διαβάσει: Ένα μυθιστόρημα που έχει γράψει η γιαγιά του, η Πηνελόπη Δέλτα, ο “Τρελαντώνης”».

Ουρητήριο ο ΛΑΟΣ!

Τον Φεβρουάριο του 2012, επί κυβέρνησης Παπαδήμου, στην οποία συμμετείχε ως υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ο Μάκης Βορίδης υπερψηφίζει το δεύτερο μνημόνιο, διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ και προσχωρεί στη Ν.Δ.

Η εκδοχή του Καρατζαφέρη για το πρώην στέλεχός του και την απόφασή του ήταν ξεκαρδιστική: «Ήταν περαστικός, που αισθάνθηκε ότι είμαστε δημόσια τουαλέτα, να αφοδεύσει και να συνεχίσει το ταξίδι του».

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2012 γίνονται βουλευτικές εκλογές, από τις οποίες δεν προκύπτει κυβέρνηση, καθώς το ποσοστό της νικήτριας Ν.Δ., μόλις στο 18,85%, δεν εγγυάται πολιτική σταθερότητα, ενώ ο ΛΑΟΣ βλέπει τα ραδίκια ανάποδα, αφού με 2,90% μένει οριακά εκτός Βουλής. Αμέσως ο Σαμαράς απευθύνει κάλεσμα σε δεξιά... πανστρατιά, στην οποία ο Καρατζαφέρης απαντά ως εξής:

«Μου λένε για συνεργασίες. Με ποιον να πάω; Με αυτόν που πρόδωσε, με αυτόν που δεν είχε το θάρρος να πάει και να φιλήσει το μνήμα της γυναίκας που τον έκανε άνθρωπο, που τον έκανε υπουργό σε ηλικία 38 ετών;» είπε αναφερόμενος στην κηδεία της... Μαρίκας Μητσοτάκη!

Στις 20 του ίδιου μήνα, ενώ η χώρα οδεύει προς δεύτερες εκλογές, ο Καρατζαφέρης συνεχίζει να αρνείται τη συνεργασία, ενώ αναφερόμενος στους πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, που έχουν προσχωρήσει στη Ν.Δ., λέει: «Δεν περίμενα να είναι τόσο νεοφιλελεύθεροι. Περίμενα περισσότερο πατριωτισμό. Δεν είναι κακό να αλλάζει κανείς απόψεις, κακό είναι να μην σέβεται τον εαυτό του και την ιστορία του».

Δύο μέρες μετά, συνεχίζει την επίθεση προς τους ίδιους: «Τους μάζεψα από την αφάνεια, τους έκανα ανθρώπους, βουλευτές και υπουργούς. Για μια καρέκλα έφυγαν». Σε βίντεο, μάλιστα, που προβλήθηκε από το κανάλι του ο τίτλος αφορούσε τον Γεωργιάδη: «Ο ιδεολόγος... κωλοτούμπας».

«Τα πήραν για να φύγουν»!

Δύο μέρες μετά, στις 23 Μαΐου 2012, παίρνουν φωτιά τα τόπια, καθώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σε συνέντευξή του στον «Βήμα FM» υπαινίσσεται χρηματισμό των στελεχών του ΛΑΟΣ που προσχώρησαν στη Ν.Δ.:

«Είναι πράγματα που φοβίζουν και πανικοβάλλουν αυτόν που γνωρίζει. Μου είπαν βουλευτές μου ότι τους προσέγγιζαν και ότι προθυμοποιήθηκαν κάποιοι να τους “λύσουν τα προβλήματά τους”. Ήξεραν αναλυτικά τι λογαριασμό είχαν και τι χρωστούσαν σε κάθε τράπεζα και πώς θα μπορούσε να “μηδενιστεί”!

Όλα αυτά δεν μπορεί να τα γνωρίζει ένα κόμμα. Σαφώς τους τα δώσανε. (...) Χρησιμοποίησαν πάλι τον “πρόθυμο” κ. Σαμαρά, όπως και το 1993, που ο Κρίστοφερ είπε ότι θα είχαμε εκλογές στις 10 Νοεμβρίου. Βεβαίως και μιλώ για χρηματισμό. Ποιος είπε όχι; Δεν ξέρω τι έγινε με αυτούς που έφυγαν. Ξέρω όμως τι έγινε με αυτούς που δεν έφυγαν. Τους είπαν ότι “θα κλείσουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους στις τράπεζες”».

Όμως η καταγγελία προχώρησε ακόμη παραπέρα και χόντρυνε πολύ όταν ο Καρατζαφέρης αναφέρθηκε σε απόπειρα του Σαμαρά να τον εξαγοράσει:
«Μου ζήτησε ο κ. Σαμαράς, μέσω ενός κοινού φίλου και γνωστού εκδότη, να συνεργαστούμε. Του είπα ότι βλέπω το ενδεχόμενο συνεργασίας τριών κομμάτων, τύπου Ιταλίας. Αλλά να διατηρεί την αυτονομία του το κάθε κόμμα στα επιμέρους θέματα. Όχι στη “σαλαμοποίηση”. (...)

Συναντήθηκα με τον κ. Σαμαρά και του είπα ότι μπορώ να αρχίσω να συζητώ το ενδεχόμενο να κατέβουν τρία κόμματα μαζί στις εκλογές, διατηρώντας όμως το καθένα την αυτοτέλειά του. Μου είπε “να έλθω εγώ με ό,τι θέλω”. Αυτή ήταν η πρώτη προσπάθεια εξαγοράς. Δηλαδή, να πουλήσω τους βουλευτές μου και τον κόσμο του ΛΑΟΣ που με παρακολούθησε όλο αυτό το χρονικό διάστημα σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο».

Η εν λόγω συνέντευξη πυροδότησε ένα κύμα διαρροών από την πλευρά της Ν.Δ., οι οποίες ανέφεραν ότι ο Καρατζαφέρης είχε ζητήσει από τον Σαμαρά οικονομικά ανταλλάγματα για να συνεργαστεί με το κόμμα του. Ο Καρατζαφέρης απαντά στις 26 Μαΐου ως εξής σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά αναφερόμενος στις συνομιλίες του με τον Σαμαρά: «Ο Σαμαράς έκανε κινήσεις υπογείως για να πάρει βουλευτές και πολιτευτές του ΛΑΟΣ». Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη «μεγάλη κόντρα που έχουμε από το 1993, όταν πήρε βουλευτές της Ν.Δ., με την ίδια μέθοδο. Πρώτα πήρε τον Στ. Στεφανόπουλο, μετά τον Κλείτο, μετά τον Μαντζώρη και μετά τον Συμπιλίδη και τελικά έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Για το επίμαχο θέμα χαρακτήρισε «αστειότητες και αθλιότητες τις διαρροές που μεθοδεύονται από τη μεριά του κ. Σαμαρά ότι του ζήτησα το ένα τρίτο της κομματικής επιχορήγησης. Γιατί δεν βγαίνει να το πει αυτό ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ή ο φερόμενος ως ενδιάμεσος κ. Αβραμόπουλος;».

Η κόντρα έχει ανάψει για τα καλά και την επόμενη μέρα, 27 Μαΐου, ο Καρατζαφέρης δίνει συνέντευξη στην «Ελεύθερη Ώρα», στην οποία «στολίζει» κανονικότατα τον πρόεδρο της Ν.Δ., τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη:

• «Ο κ. Σαμαράς είναι εκτελεστικό όργανο της αμερικάνικης πρεσβείας σε βάρος του ΛΑΟΣ».

•  «Είναι πολιτικά ανήθικος. Προδίδει φιλίες και δεν θα διστάσει αύριο να προδώσει ευκόλως την Ελλάδα».

• «Ο Κ. Βελόπουλος συνειδητοποίησε ότι εγώ δεν μπορούσα λόγω αρχών να τον απαλλάξω από τις εμπλοκές του με τη Δικαιοσύνη, γι’ αυτό βρήκε στέγη στη Ν.Δ.».

• «Ο κ. Σαμαράς επιμένει να χρησιμοποιεί τους ανθρώπους ως έμπορος κρεάτων».

• «Ο Άδωνις ήταν η “προξενήτρα” στα “αρραβωνιάσματα” όσων έφυγαν από το κόμμα».

• «Ο κ. Σαμαράς θα υποφέρει περισσότερο από τον κ. Βορίδη, παρά από την κ. Μπακογιάννη. Θέλει να πάρει την ηγεσία της Ν.Δ. όπως ήθελε και με τον ΛΑΟΣ».



«Άπαξ προδότης, πάντα προδότης»

Η κόντρα δεν σβήνει ούτε μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και τον σχηματισμό της αρχικά τρικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Έτσι, στις 13 Φεβρουαρίου 2014, ο Καρατζαφέρης, μιλώντας στον «Real FM», στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με συμπαρουσιαστή εκείνη την ημέρα τον εκδότη του «Ποντικιού» Αντώνη Δελλατόλα, χαρακτηρίζει «προδότη και ασόβαρο» τον Σαμαρά, αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Ν.Δ. και δηλώνει ότι «αγωνιά για την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη» και για ενδεχόμενη απομόνωση της Δεξιάς από την Αριστερά.

Ειδικά για τον πρωθυπουργό σημείωσε: «Άπαξ προδότης, πάντα προδότης. Δεν πρόδωσε την παράταξη το ’93; Δεν πρόδωσε την παράταξη το ’95, όταν καλπάζαμε με τον Έβερτ;».

«Θα είναι κατηγορούμενοι»

Το 2014 είναι η χρονιά κατά την οποία η πολιτική, δημοσκοπική και εκλογική καθίζηση της Ν.Δ. είναι πια γεγονός και όχι εικασία. Ο Καρατζαφέρης συνεχίζει τον... «ανένδοτό» του υιοθετώντας σταθερά σκληρές εκφράσεις.

Στις 12 Μαρτίου, μιλώντας στη Χαλκίδα, επιτίθεται στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, τους οποίους χαρακτηρίζει «Φιλιππινέζες της τρόικας» και τους απειλεί ότι μέσα στο 2014 θα είναι υπόδικοι, διότι, όπως είπε για τον εαυτό του, «μπορεί και στα σαλόνια και στα αλώνια».

Στις 9 Μαΐου, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, σε ομιλία του στην Καλαμάτα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτίθεται πάλι με βαρύτατους χαρακτηρισμούς σε Σαμαρά και Βενιζέλο: «Στις 7 Απριλίου 2012 ο κ. Σαμαράς από την πλατεία του Περιστερίου δεσμευόταν ρητά ότι δεν πρόκειται να κάνει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Το έκανε και δεν ντρέπεται. Γλίτωσε από τη φυλακή τον Βενιζέλο». (...) «Είναι παλιάνθρωπος, έχω μια σειρά πράξεων. Δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός, λόγω της ηθικής αναπηρίας του. Ανέστησε το ΠΑΣΟΚ για να έρχεται ο κ. Βενιζέλος να λέει ότι θέλει 10% για να μην πέσει η κυβέρνηση».

Κατόπιν αυτών, πάντως, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, νυν... συμπορευόμενος με όσους στο παρελθόν καθύβριζε σκαιότατα, μάλλον... επιεικής ήταν στο άρθρο του στο «Έθνος» με τον («κακό λύκο») ΣΥΡΙΖΑ και την απειλή που κατ’ αυτόν εκπροσωπεί:

«Η άλλη πλευρά δεν έχει τον... θεό της. Μεταφορικά και ουσιαστικά, τουλάχιστον κάποιοι εξ αυτών. Κάθε συνιστώσα δικό της βιλαέτι. Η “Ρόζα” των Εξαρχείων και ο Σταθάκης του βαθέος αμερικανικού κατεστημένου προφανώς και θα διεκδικήσουν μερίδιο της ακολουθησομένης στρατηγικής. Τα ιμάτια της εξουσίας σε άμεσο χρόνο θα μετατραπούν σε κουρέλια, ικανοποιώντας βιώματα και στερητικά σύνδρομα δεκαετιών».

Σχεδόν... αγιογραφία – για τα δεδομένα του.
"Ποντίκι"