ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Είπε τον γκέι πρωθυπουργό πούστη και τους έπιασε ο καθωσπρεπισμός τους! Όταν τους έκανε ρόμπες, τους ξεφώνιζε ο Καρατζαφέρης... μούγκα!

Στη φωτογραφία ο γκέι πρωθυπουργός με τον αρραβωνιάρη του...
Τους ευχόμαστε καλούς απογόνους!

Η Ολλανδέζα αστυνομικός που κλέβει καρδιές – Αναστάτωσε το διαδίκτυο

Η Ολλανδέζα αστυνομικός που κλέβει καρδιές – Αναστάτωσε το διαδίκτυο
Οι χρήστες του ίντερνετ άρχισαν ένα διαδικτυακό κυνήγι ξανθών μαγισσών! Η σέξι αστυνομικός της φωτογραφίας, φαίνεται πως έχει ξεμυαλίσει εκατοντάδες ανθρώπους-κυρίως του ανδρικού φύλου-, που αναζητούν έστω και ένα στοιχείο της ταυτότητάς της.
Το μόνο που είναι γνωστό, είναι ότι κατάγεται από την Ολλανδία και ότι είναι φυσικά, όργανο του κράτους.
Η φωτογραφία της, που έχει γίνει viral, τραβήχτηκε πριν από δυο χρόνια κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού ληστείας.
Αν και η συγκεκριμένη εικόνα είναι πράγματι παλιά, γράφει το nydailynews, εντούτοις βγήκε ξανά στην δημοσιότητα.
Αυτό που φυσικά εντυπωσιάζει, είναι εκτός από το εκπληκτικό της πρόσωπο, και το ιδιαίτερα ντύσιμό της: λευκό στενό παντελόνι, καουμπόικες μπότες , σέξι T shirt…

«Όχι» λέει η κυβέρνηση στην Τρόικα για πλειστηριασμούς ακινήτων στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας



«Όχι» λέει η κυβέρνηση στην Τρόικα για πλειστηριασμούς ακινήτων στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας
«Φρένο» βάζει η κυβέρνηση στην απαίτηση της τρόικας για πλειστηριασμούς ακινήτων στο 1/3 της αντικειμενικής τους αξίας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίους, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης να μην δεχθεί το αίτημα της τρόικας για εκκίνηση των πλειστηριασμών στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων.
Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή προκειμένου να προστατευθούν οι αδύναμοι δανειολήπτες, θέμα που χειρίζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με το υπουργείο Ανάπτυξης.
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, αμέσως μετά τη συνάντηση, «είναι απόφαση και όχι διάθεση να αναχαιτισθεί το αίτημα της τρόικας για πλειστηριασμούς στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας».
Αλλεπάλληλες συναντήσεις
Ο Γκίκας Χαρδούβελης είχε την Πέμπτη αλλεπάλληλες συναντήσεις με υπουργούς, στο πλαίσιο των συσκέψεων προετοιμασίας της ελληνικής πλευράς για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.
Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, η ελληνική αποστολή θα μεταβεί στη γαλλική πρωτεύουσα το μεσημέρι της Τρίτης, 2 Σεπτεμβρίου, και από το απόγευμα της ίδιας ημέρας έως το βράδυ, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα αφορούν σε θέματα του υπουργείου Οικονομικών (δημοσιονομικό κενό, εκτέλεση προϋπολογισμού και πρωτογενές πλεόνασμα, αποφάσεις ΣτΕ για ειδικά μισθολόγια, κ.λπ.).
Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, οι διαπραγματεύσεις θα περιστραφούν σε θέματα των υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (εργασιακά, ασφαλιστικό, απολύσεις και νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, «κόκκινα» δάνεια, κ.λπ.).
Το πρωί της Πέμπτης θα υπάρξει (στο κτίριο του ΟΟΣΑ, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι προηγούμενες συναντήσεις) μια συνάντηση σύνοψης με τους εκπροσώπους των δανειστών, και εν συνεχεία μια άτυπη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των συνομιλιών. Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης, ενώ, όπως είναι προς το παρόν γνωστό, η ουσιαστική αξιολόγηση από την τρόικα της ελληνικής οικονομίας, θα αρχίσει το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οι άνδρες είναι πιο άπιστοι λόγω εντονότερων σεξουαλικών ορμών


Κατά κοινή ομολογία, οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία, όμως μέχρι τώρα όλοι πίστευαν ότι αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν τόσο αυτοέλεγχο, ώστε να συγκρατηθούν. Ωστόσο, μια νέα έρευνα 
έρχεται στο φως της δημοσιότητας για να αλλάξει τις κοινές πεποιθήσεις που επικρατούν μέχρι τώρα. Το Τμήμα Ψυχολογίας στ πανεπιστήμιο Texas A&M ανακάλυψε ότι οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη τάση στην απιστία, διότι οι σεξουαλικές ορμές τους είναι πολύ έντονες και ισχυρές κι όχι επειδή δεν μπορούν να συγκρατηθούν.

Η έρευνα υποδεικνύει ότι οι άνδρες τείνουν να κυνηγούν μια απαγορευμένη και εφήμερη σεξουαλική εμπειρία, καθώς δν τους είναι εύκολο να την αποφύγουν, λόγω της έντασης της ορμής που νιώθουν, γεγονός που οι γυναίκες δεν μπορούν να κατανοήσουν, μιας και τα δικά τους σεξουαλικά ένστικτα είναι λιγότερο έντονα.

Δημοσιευμένη στο περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin, η έρευνα εξέτασε με ένα τεστ γρήγορων απαντήσεων τις αντιδράσεις των συμμετεχόντων στους πειρασμούς, ρωτώντας τους για τη συμπεριφορά τους στο παρελθόν, αλλά και το κατά πόσο συνδέονταν οι σεξουαλικές ορμές τους με τον αυτοέλεγχο. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να δουν γρήγορα τη μια μετά την άλλη φωτογραφίες ανθρώπων που αντίθετου φύλλου, οι οποίες είχαν χαρακτηρισμούς όπως «μου ταιριάζει» ή «δεν μου ταιριάζει».

Από ό,τι έδειξαν τα αποτελέσματα, οι άνδρες συμμετέχοντες ένιωσαν μεγαλύτερη ορμή να αποδεχτούν τους πιο ταιριαστούς ανθρώπους, ανεξαρτήτως της δικής τους αξιολόγησης για τα συγκεκριμένα άτομα. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, αυτά τα ευρήματα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τη λανθασμένη επιλογή ενός άνδρα να απατήσει, καθώς η αυτοσυγκράτηση μπορεί να υπερνικήσει αυτές τις ορμές. Εφόσον δεν υπάρχει καμιά διαφορά στο βαθμό στον οποίο και τα δυο φύλα αντιδρούν στον αυτοέλεγχο, τότε αφού οι άνδρες έχουν μεγαλύτερες ορμές, έχουν και πιο πολύ δύναμη να αυτοσυγκρατηθούν.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας Natasha Tidwell «όταν οι άνδρες σκέφτηκαν την παρελθοντική σεξουαλική συμπεριφορά τους, επισήμαναν ότι βίωσαν σχετικά πιο έντονες ορμές και έδρασαν εξαιτίας αυτών των ορμών πιο έντονα απ ό,τι οι γυναίκες. Όταν οι άνδρες και οι γυναίκες ανέφεραν ότι άσκησαν αυτοέλεγχο σε διάφορες σεξουαλικές καταστάσεις, η δύναμη των ορμών δεν μπορούσε να δείξει κατά πόσο το κάθε φύλο θα εμπλεκόταν με το εφήμερο σεξ». Από τη μεριά του, ο Paul Eastwick που συμμετείχε στην έρευνα, πρόσθεσε: «Οι άνδρες έχουν αρκετό αυτοέλεγχο, όσο βασικά και οι γυναίκες. Ωστόσο, αν οι άνδρες δεν καταφέρνουν να αυτοσυγκρατηθούν, οι σεξουαλικές τους ορμές είναι πολύ έντονες και δυνατές, για αυτό και υπάρχουν πολλά περιστατικά απιστίας».

ΔΕΊΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ βάσεις εισαγωγής 2014 στα ΑΕΙ κατά τμήμα και κατηγορίαΔ


Για να δείτε τις βάσεις κάνετε κλικ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ  ΕΠΑΛ
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΉΣ 90% ΓΕΛ ΕΠΑΛ
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ 2012  10% 
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ 10 %  
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΑ
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΒΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΕΠΑΛ 10%
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ  Β 2012
Από τις 10 το πρωί  σήμερα, οι  ενδιαφερόμενοι θα μπορούν   να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
 β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
    Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.
    Β. Επίσης  σήμερα  Πέμπτη 28-8-2014 στις 10:00 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://moreresults.minedu.gov.gr .

ΣΑΤΕΑ: ΟΧΙ στον αποκλεισμό των εκπαιδευτικών με αναπηρία


"ΣΑΤΕΑ: ΟΧΙ στον αποκλεισμό των εκπαιδευτικών με αναπηρία"
Να εφαρμοστεί άμεσα το 10% για ΟΛΟΥΣ τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με αναπηρία.
Η νέα σχολική χρονιά πρόκειται να ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες και ήδη στη δημοσιότητα κυκλοφορούν διαβεβαιώσεις για την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Η πρόσφατη Υπουργική Απόφαση με αριθμό 128005/Δ2 (ΦΕΚ 2217/13-8-14) αποτελεί ένα θετικό βήμα για την εναρμόνιση της Ειδικής Εκπαίδευσης με τη Γενική Εκπαίδευση.
Παρόλα αυτά, ως εκπαιδευτικοί που υπηρετούμε εδώ και 12 χρόνια τη δημόσια εκπαίδευση, στελεχώνοντας σε “μόνιμο" καθεστώς αναπλήρωσης τις δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης (Ειδικά Σχολεία, Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη και Κατ΄Οίκον Διδασκαλία) και έχοντας βιώσει επί συναπτά έτη την κατά εξακολούθηση καθυστερημένη στελέχωση των προαναφερθέντων δομών, διατηρούμε και για τη φετινή σχολική χρονιά τις επιφυλάξεις μας με αφορμή και τα προβλήματα που έχουν ήδη παρουσιαστεί όσον αφορά τις εγκυκλίους πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Αναλυτικότερα, οι ΣΑΤΕΑ:
Α) Αναφορικά με την εγκύκλιο αναπληρωτών για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση θίξαμε στο Υπουργείο τα κάτωθι ζητήματα:
-Την κατάργηση της διάταξης της εγκυκλίου όπου για πρόσληψη στην Ειδική Εκπαίδευση ζητείται μόνο από τους συναδέλφους με αναπηρία να προσκομίσουν ιατρική γνωμάτευση από παθολόγο και ψυχίατρο - αυτό αποτελεί δείγμα άνισης μεταχείρισης των εκπαιδευτικών.
-Την άμεση εφαρμογή της διάταξης του σχεδίου νόμου για την κατά προτεραιότητα πρόσληψη εκπαιδευτικών με αναπηρία στα σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης σε ποσοστό 10% (άρθρο 32). Οι ΣΑΤΕΑ έχουμε επίσημα τοποθετηθεί επί του θέματος και στηρίζουμε την εν λόγω διάταξη για τη Γενική Εκπαίδευση καθώς και την πρόταξη των συναδέλφων με αναπηρία ΠΕ71 και ΠΕ61 στις προσλήψεις για την Ειδική Εκπαίδευση (www.satea.gr Δελτίο Τύπου 31-7-2014, «Τι πρέπει ν’ αλλάξει στη νέα μορφή του σχεδίου νόμου για την Ειδική Εκπαίδευση» 17-7-2014).
- Την επανεξέταση του περιορισμού πρόσληψης των συναδέλφων εκπαιδευτικών με αναπηρία μόνο σε Ειδικά Σχολεία και σε Τμήματα Ένταξης. Οι ΣΑΤΕΑ έχουμε προτείνει την κατά περίπτωση τοποθέτηση συναδέλφων με αναπηρία από τα κατά τόπους ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ, καθώς οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία έχουν όλα αυτά τα χρόνια στηρίξει και το θεσμό της Παράλληλης Στήριξης.
-Την επαναφορά του κατηργημένου Πίνακα Α’ που έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των εκπαιδευτικών με αναπηρία στην εργασιακή πρόσβαση, την οικονομική τους απόγνωση καθώς και την απομάκρυνσή τους από το υποστηρικτικό τους περιβάλλον (ΣΑΤΕΑ- Δεύτερη Δέσμη προτάσεων για το σχέδιο νόμου της Ειδικής Εκπαίδευσης).
-Την έκδοση τροποποιητικής οδηγίας για την αποδοχή των βεβαιώσεων επάρκειας της γραφής Braille και από τα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια.
Β) Αναφορικά με τη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο για το σύνολο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στη χώρα μας, οι ΣΑΤΕΑ:
- Κρίνουμε αναγκαίο να ψηφιστεί ο νέος νόμος για την Ειδική Εκπαίδευση καθώς πιστεύουμε πως η επίσπευσή του με τις κατάλληλες προσαρμογές και βελτιώσεις θα επιλύσει τα προαναφερθέντα αλλά και άλλα χρόνια προβλήματα της κατακερματισμένης νομοθεσίας της Ειδικής Εκπαίδευσης.
- Ζητούμε την έναρξη μαζικών, μόνιμων διορισμών σε όλους τους κλάδους της δημόσιας εκπαίδευσης για να σταματήσει η ταλαιπωρία όλων (μαθητών, οικογενειών, εκπαιδευτικών, κοινωνίας). Ο μακροχρόνιος προγραμματισμός για τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει ούτε και να βασίζεται σε βραχυπρόθεσμα προγράμματα ΕΣΠΑ.
- Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και τα καλέσματα διαμαρτυρίας της ΔΟΕ (29-08-2014), ενώνοντας τις φωνές μας για μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών στη δημόσια εκπαίδευση.
- Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της ΕΣΑμεΑ (02-09-2014) στο Υπουργείο Παιδείας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μαθητών και εκπαιδευτικών με αναπηρία. Οι ΣΑΤΕΑ θα δώσουμε ενεργά το παρόν και καλούμε τα μέλη μας να παραβρεθούν στην κινητοποίηση.
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΣΑΤΕΑ


Κάποιος μαλάκας άφησε ανοιχτό το φερμουάρ...

Μέχρι σήμερα τους ενισχύουν οικονομικά, στρατιωτικά, πολιτικά, για να φέρουν "δημοκρατία" στη "δικτατορία Άσαντ (μαζί και τα γερμανοτσογλάνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)... τώρα θα τους βαπτίσουν "τρομοκράτες"...

Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ

Έχουμε πόλεμο! Δεν μπορούμε να αφήσουμε έναν φρενοβλαβή να εξοντώσει φυσικά τον ελληνικό λαό...


Την διαχείριση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας υγείας θέλει να δώσει ο Σαμαράς σε ιδιωτική εταιρία.
Κατά την γνώμη μου, εφόσον δεν πρόκειται για κήρυξη εμφυλίου πολέμου εναντίον των πολιτών από τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τότε πρόκειται για διαπίστωση αδυναμίας του πρωθυπουργού να εκτελεί τα καθήκοντά του σύμφωνα με τις...
συνταγματικές υποχρεώσεις του, για λόγους ψυχικής και πνευματικής υγείας. Αν ο Σαμαράς τρελάθηκε, καλό είναι να εφαρμοστεί η πρόβλεψη του συντάγματος σύμφωνα με το άρθρο 38, ώστε να προασπιστεί η υγεία και η ζωή του λαού. Δεν μπορούμε να αφήσουμε έναν φρενοβλαβή να εξοντώσει φυσικά τον ελληνικό λαό...

M' αυτούς δεν ασχολούνται γερμανοτσογλάνια και ξεφτιλισμένοι δικαστές... Όταν κάποιοι συγγενείς των αδικοχαμλενων αποδώσουν ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ... μην ψάχνεται ενόχους σ' αυτούς!

Θα χυθεί αίμα...

                                       Bruegel: Triumph of Death
Από simplemangreek.blogspot
Θα χυθεί αίμα και δεν θα είναι των πραγματικών ενόχων. Δεν θα στηθεί κανείς από τους φανερούς υπαίτιους των καθημερινών τραγωδιών εκατομμυρίων Ελλήνων σε κανένα εδώλιο κατηγορουμένου και σε καμία γκιλοτίνα. Το αίμα θα είναι του γείτονα, του συγγενή, του άγνωστου καθημερινού ανθρώπου που μάς σπρώχνει αλαφιασμένος στον δρόμο λόγω του οικονομικού του αδιεξόδου. Η μη έγκαιρη αντίδραση του λαού και η μη απονομή δικαιοσύνης θα φέρει το μαχαίρι στο χέρι και από εκεί σε αυτόν που είναι η αφορμή, πολλές φορές η κατά φαντασία αφορμή, και όχι η...αιτία.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι στην λαϊκή βάση της Ελλάδας ζουν πλέον δύο τάξεις και αυτές δημιουργήθηκαν από την συνειδητοποιημένη πολιτική γραμμή της άρχουσας τάξης. Η τάξη αυτών που ακόμη εισπράττουν δουλεύοντας ή έχοντας σίγουρο το μισθό ή την σύνταξη και η τάξη αυτών που τα έχουν χάσει όλα και περιμένουν την ολοκληρωτική καταστροφή τους. Δύο ταχύτητες οικογενειών σε σπίτια που μέχρι πριν 5 χρόνια δεν τους χώριζε τίποτε. Ακόμη και μέσα σε μια 2μελη οικογένεια έχουμε πλέον δύο κοινωνικές τάξεις: Ο φέρων το μεροκάματο και ο φέρων την απραξία.
Η μη ύπαρξη κοινωνικής συνοχής εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει καθημερινότητα στην συμβίωση σχέσεων, οικογενειών, πολυκατοικιών, γειτονιών, χωριών και πόλεων. Θα χυθεί αίμα και δεν θα είναι αίμα ούτε επανάστασης, ούτε εμφυλίου. Θα είναι αίμα προσωπικό από διένεξη που ξεκίνησε όταν μπήκε η διαχωριστική γραμμή του “θα πάρω καινούργιο αυτοκίνητο” και του “δεν έχω ούτε για τσιγάρα”.
Ο έχων απέναντι στον αναγκαστικά απεγνωσμένο. Ο εργαζόμενος απέναντι στο τεμπέλη που βρήκε αφορμή την κρίση να επιχειρηματολογήσει. Ο τεμπέλης κρατικοδίαιτος απέναντι στον κατεστραμμένο πρώην επαγγελματία ή εργάτη. Ο ηλίθιος απέναντι στον ρεαλιστή.

Τελειώνουν και οι τελευταίες οικονομίες, όπως τελειώνει και η περίοδος χάριτος των κυβερνώντων απέναντι στον λαό. Θα αρχίσουν οι κατασχέσεις κινητών και ακινήτων όπως και οι πλειστηριασμοί με ρυθμούς που δεν τους φανταζόμαστε. Θα αρχίσει το κατέβασμα του διακόπτη του ηλεκτρισμού και της ύδρευσης με ταχύτητα φωτός. Το ένα διαμέρισμα θα πλένει σε σκάφη την στιγμή που από το διπλανό διαμέρισμα θα ακούγεται το νερό να τρέχει, το πλυντήριο να πλένει και τον λέβητα να είναι σε συνεχή λειτουργία. Αυτές θα είναι οι αφορμές που θα χυθεί αίμα. Τόσο απίστευτες, μα τόσο πραγματικές.
Ο ένας με δανεικό ποδήλατο και ο άλλος με το οικογενειακό αυτοκίνητο με μόνο έναν επιβάτη. Ο ένας μαυρισμένος από τα καλοκαιρινά μπάνια του και ο άλλος κάτασπρος σαν το γάλα λες και πέρασε το καλοκαίρι στην Σιβηρία. Θα βγουν τα μαχαίρια για τόσο ασήμαντες αφορμές που όμως στην βάση είναι η αιτία διότι δεν έπεσε με τη μία αυτό το ανθρώπινο ντόμιμο αλλά σταδιακά και μελετημένα. Και όταν έπεσαν τα πρώτα ντόμινο, τα πιο απομακρυσμένα από τον κίνδυνο δεν έδωσαν καμία σημασία. Όσο όμως δεν αντιδρούσαν για την πτώση του διπλανού τόσο οι παίκτες του πολιτικού παιχνιδιού έσπρωχναν με το δάχτυλο και την διπλανή ανθρώπινη συστάδα. Και το παιχνίδι συνεχίζεται.....
Όσο όμως θα κρατιούνται κάποια πιόνια όρθια μόνο και μόνο για την στήριξη του συστήματος τα πεσμένα πιόνια έχουν μπει ήδη στην διαδικασία της ζωώδους επιβίωσης χωρίς όμως δυστυχώς τους αυστηρούς νόμους της ζούγκλας. Με τους νόμους του ανθρώπου, που πέρα από την επιβίωση, έχασε την εγωιστική περηφάνια.Του ανθρώπου που σταμάτησε να βλέπει τον διπλανό με την μάσκα του συνανθρώπου και τον αντιμετωπίζει ως εχθρό του είδους του.
Ως μονάδα ηττήθηκε, θύμωσε, πείνασε, αδικήθηκε, ζήλεψε και ως μονάδα ενστικτωδώς θα κάνει ο,τιδήποτε για να μείνει ζωντανή. Όσα τα ονόματα των ανέργων και των χρεωμένων τόσα και τα είδη προς εξαφάνιση που θεωρούν ότι ζουν σε ένα περιβάλλον εχθρικό, το ίδιο που πριν λίγο καιρό από δική τους επιλογή το έβλεπαν ως το ιδανικό. Γνωρίζοντας ότι την αιτία της κατάστασής τους δεν μπορεί να την αντιμετωπίσουν θα πάρουν το αίμα τους πίσω από αυτόν που ακόμα με το παρόν σύστημα καταφέρνει να ζει μια ζωή ανάλογη με αυτή της προ “κρίσης” ή έχει την ψυχραιμία να αντιμετωπίζει τον καθημερινό θάνατό του αξιοπρεπώς.
Θα χυθεί αίμα και δεν θα είναι πάντα αυτό που κυλάει στις φλέβες αλλά και αυτό που κυλάει στην ψυχή. Θα σπάσουν δεσμοί αίματος, δεσμοί συναισθημάτων και ολόκληρων δεκαετιών σχέσεις ανθρώπων. Δεν θα είναι ο πιο δυνατός αυτός που θα κάνει την αρχή αλλά ο πιο αδύναμος που τελικά έβλεπε τις σχέσεις των ανθρώπων αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο ως δεκανίκι για την μέχρι σήμερα ζωή του. Το δεκανίκι πρέπει να πληρώσει το τίμημα αφού τώρα δεν μπορεί να τον στηρίξει.

Με τις σφουγγαρίστρες θα μαζεύουμε τα υπολείμματα της κάθε σφαγής έχοντας κιλά αποδεικτικών στοιχείων μέσα σε πλαστικούς κουβάδες ότι η αιτία της εθνικής μας κατάντιας ήταν πάντα προσωπική υπόθεση.

Τα κορίτσια των strip shows: Στα 33 τους πλούσιες και συνταξιούχες

Portugal Erotic Fair
Ακόμα και όταν δεν φοράει τίποτα, παρά μόνο το μαύρο σατέν σουτιέν της και το ασορτί εσώρουχο της με μια κόκκινη καρδιά από την πίσω πλευρά η Φιόνα λικνίζεται με αυτοπεποίθηση κι ένα φωτεινό χαμόγελο στη μπάρα. Έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εκτελέσει μοναδικά τον τρίλεπτο χορό που θα παρουσιάσει κάθε στριπτιζέζ που θα ανέβει στη σκηνή.
Επιμέλεια: Δημήτρης Δεμεσούκας
Αμέσως μετά πηγαίνει στο καμαρίνι της, φορά μια ρόμπα και βγαίνει έξω. Θα κάνει βόλτες μέσα στο κλαμπ,κουβεντιάζοντας με τους άνδρες που κάθονται διάσπαρτα γύρω από τα τραπέζια πίνοντας μπύρα, μέχρι που κάποιος θα την πάρει από το χέρι και θα την οδηγήσει στο πριβέ τμήμα του κλαμπ για έναν ιδιωτικό χορό.
Η Φιόνα είναι 28 χρόνων, είναι από τη Μολδαβία και δουλεύει στο Mavericks, στο μεγαλύτερο κλαμπ στριπτίζ στο Κέιπ Τάουν. Για ένα χορό 15 λεπτών βάζει στην τσέπη της 800 ραντ, δηλαδή περίπου 75 δολάρια. Ακόμα και μετά την καταβολή των τελών για την απασχόληση της στο σύλλογο που έχουν φτιάξει, μπορεί κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν να βγάλει από 50.000 έως 100.000 ραντ (δηλαδή 4.700- 9.300 δολάρια) το μήνα. Πολύ περισσότερα από όσα θα έβγαζε στην πατρίδα της αν δούλευε μια ολόκληρη ζωή.
«Γιατί να μείνω στη Μολδαβία και να παλεύω να ζήσω  τον εαυτό μου, όταν μπορώ να δουλέψω εδώ;» λέει η Φιόνα και προσθέτει αφοπλιστικά: «Ο αδελφός μου είναι δικηγόρος στη Μολδαβία. Είναι ένας από τους κορυφαίους στη δουλειά του και κερδίζει μόλις 600 δολάρια το μήνα. Στη Νότια Αφρική βγάζω πολλά χρήματα. Μπορώ να ντύνονται και να νιώθω όμορφη και ο καιρός είναι πάντα υπέροχος».
Ξεφεύγοντας από τη μιζέρια της Ανατολικής Ευρώπης
Η νοτιοαφρικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε σε έκθεση αξιολόγησης των συνθηκών εργασίας τον περασμένο Ιούνιο πως 8 στις 10 χορεύτριες του Mavericks προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη και ότι οι περισσότερες είχαν την υποστήριξη των οικογενειών τους γι αυτό που έκαναν. Η Μολδαβία άλλωστε είναι η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης με κατά κεφαλήν ΑΕΠ το προηγούμενο έτος περίπου 3.800 δολάρια.
«Υπάρχουν πολύ λίγοι ντόπιοι» που εργάζονται στο κλαμπ, δήλωσε ένας Αμερικανός που εργάστηκε στο Mavericks για αρκετούς μήνες στο παρελθόν.
«Οι περισσότεροι είναι Μολδαβοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Ρώσοι, Ουκρανοί, Ούγγροι», δήλωσε η Νατάσα από την Ουκρανία η οποία είναι μόλις 33 χρόνων και ήδη συνταξιούχος αφού εργάστηκε στη Νότια Αφρική για επτά χρόνια. Τόσο η Νατάσα όσο και η Φιόνα έπιασαν δουλειά στο κλαμπ μέσω συστάσεων από φίλους.
Το Mavericks είναι τόσο καλά οργανωμένο που προσφέρει στο τμήμα προσλήψεων του ακόμη και μαθήματα ρωσικής γλώσσα στην ιστοσελίδα του εκτός από τα αγγλικά και τα ισπανικά. «Είσαι μεταξύ 21 και 35 ετών, ελκυστική και πλούσια φυσικά προσόντα. Αν ξέρεις να μιλάς αγγλικά και θέλεις να εργαστείς σκληρά για να βγάλεις πολλά χρήματα...τότε καλώς ήλθες στο Mavericks», αναγράφεται στην ιστοσελίδα του.
Η πρόσληψη μέσω «πρακτορείων μοντέλων» με διασυνδέσεις στην Ευρώπη είναι μια άλλη μέθοδος για να φτάσουν κορίτσια από την Ανατολική Ευρώπη έως εκεί.
Το 2012 το Mavericks ερευνήθηκε από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας για εμπορία ανθρώπων, μετά τις κατηγορίες από έναν πρώην χορευτή και «προστάτη». Η έκθεση της Επιτροπής, η οποία υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Κέιπ Τάουν τον Ιούνιο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι χορεύτριες ήταν «ευάλωτες στην εκμετάλλευση» και ότι ο σύλλογος είχε διαπράξει πολλαπλές παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την σωματική τους ακεραιότητα.
Πολλά κλαμπ στριπτίζ στο Κέιπ Τάουν έχουν τα τελευταία χρόνια διασυνδέσεις με την τοπική μαφία, και υπάρχουν πολλές καταγγελίες για τους ιδιοκτήτες κλαμπς που έχουν κατάσχει τα διαβατήρια από τις χορεύτριες και τους επιβάλλει υπέρογκα πρόστιμα απειλώντας τες μάλιστα έαν δεν εξοφλήσουν τα χρέη τους.
«Στην πατρίδα μου έχω μια όμορφη οικογένεια, αλλά η κατάσταση στην Ουκρανία είναι, ειδικά από το τέλος της δεκαετίας του '90, όταν φύγαμε» είπε η Νατάσα, που μεγάλωσε στη νότια πόλη της Ουκρανίας Κέρσον.
«Οι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, δεν είχαμε παπούτσια να φορέσουμε. Το ίδιο υποφέρουν και τα μορφωμένα άτομα. Τότε ποιο είναι το νόημα να πας στο πανεπιστήμιο αν δεν μπορείς να ζήσεις διαφορετικά; Αν δεν μπορείς να ζήσεις καλύτερα»;
Stripers2-570
Σκλάβες στο εμπόριο του σεξ
Η Νατάσα εγκατέλειψε το σχολείο της στα 16 και μετακόμισε στην Τουρκία σε αναζήτηση εργασίας, ακολουθούμενη από την μικρότερη αδελφή της Μάσα.Οι δυο τους προσπάθησαν να συμπληρώσουν τα προς το ζην κάνοντας διάφορες δουλειές. Η Μάσα χόρευε σε ένα επαγγελματικό θίασο, ενώ η Νατάσα εργάστηκε στον τομέα της διαχείρισης της ναυτιλίας.
«Ήταν λίγο καλύτερα από την Ουκρανία, αλλά και πάλι εξακολουθούσαμε να τα φέρνουμε πέρα πολύ δύσκολα βοηθώντας την οικογένειά μας», λέει η Μάσα.
Ένας από τους φίλους τους τους πρότεινε να φύγουν για την Ευρώπη, και «σε μια στιγμή αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε» λέει η Νατάσα. Οι αδελφές  εργάστηκαν ως peep show στο Λουξεμβούργο πριν τελικά φύγουν για τη Νότια Αφρική για να χορέψουν σε κλαμπ στριπτίζ στην ηλικία των 22 και 24 τους χρόνων. Τις εμπειρίες τους στην Ευρώπη αργότερα τις έκαναν βιβλίο με τίτλο "Twisted", και πρωταγωνίστρια την Λόλα Σμιρνόβα αλλά στην πραγματικότητα περιέγραφαν τις ζωές τους.
Με κάθε λεπτομέρεια οι δύο αδελφές περιγράφουν στο βιβλίο τους μερικές από τις πιο σκοτεινές στιγμές τους από το εμπόριο του σεξ όπως τις έζησαν στην Ουκρανία, το Λουξεμβούργο και την Τουρκία. Περιγράφουν τον εθισμό τους στην κοκαΐνη και τις δεκάδες περιπτώσεις που τις λήστεψαν ενώ εκείνες βρίσκονταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Αποκορύφωμα; Ένα περιστατικό στο οποίο η μία αδελφή απήχθη, ξυλοκοπήθηκε και βιάστηκε από έναν άνδρα σε μια περιοχή έξω από την Κωνσταντινούπολη.
Αν και παραδέχτηκαν και οι δύο τους κινδύνους και την υποβάθμιση της ζωής τους ακόμη κι έτσι αυτά τα μειονεκτήματα αντισταθμίζονται λένε από το αδιέξοδο της φτώχειας που ζούσαν στο σπίτι τους.
Τώρα και οι δύο αδελφές εξάρουν τις συνθήκες εργασίας στο Mavericks, τονίζοντας τους αυστηρούς κανόνες λειτουργίας του και τις πανταχού παρούσες κάμερες ασφαλείας που επιβάλλουν ένα περιβάλλον αυστηρού επαγγελματισμού. Παρόλα αυτά παραδέχονται πως η γραμμή ανάμεσα σε πολλά κλαμπ στριπτίζ και οίκους ανοχής πολλές φορές είναι θολή.
«Είσαι ελεύθερος, αλλά δεν είσαι ελεύθερος, επειδή ποτέ δεν έχεις τα χρήματα για να κάνεις αυτά που θέλεις να κάνεις. Δεν μπορείς να πεις όχι δεν θέλω να το κάνω αυτό, ειδικά όταν πρόκειται για νεαρά κορίτσια».
Παρά την αβεβαιότητα που συνεπάγεται η μετάβαση στην άλλη πλευρά του πλανήτη και τις εφιαλτικές ιστορίες εγκληματικότητας και εμπορίας ανθρώπων, οι χορεύτριες λένε ότι τα χρήματα είναι ένας μαγνήτης, και η χώρα προορισμού δεν έχει καν σημασία.
«Τα κορίτσια πηγαίνουν όπου είναι πιο εύκολο να πάρουν βίζα» εξηγεί η Νατάσα. «Κάποτε η Νότια Αφρική είχε πλημμυρίσει από κορίτσια γιατί η βίζα έβγαινε σε έξι ημέρες. Όμως κάθε χρόνο τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα για να βγάλεις βίζα.Τα περισσότερα από τα κορίτσια έχουν παιδιά και οικογένειες. Είναι καθαρές, αγαπούν τους συζύγους τους, και κάνουν αυτή τη δουλειά μόνο για τα λεφτά».
Stripers3-570
«Η δουλειά μου είναι μια performance που απαιτεί και μια ηθική ευελιξία»
«Εγώ βλέπω τη δουλειά μου ως μια αυστηρή τέχνη της performance που, όταν γίνεται σωστά, απαιτεί τόση ακρίβεια και δύναμη όπως και κάθε άλλο είδος επαγγελματικού χορού.Είναι σαν να δουλεύεις στο θέατρο», λέει. «Είναι ένα πολύ όμορφο είδος της τέχνης, αν το κάνεις με τον σωστό τρόπο».
Παρόλα αυτά, οι αδελφές παραδέχονται ότι η εργασία τους απαιτεί ένα είδος ηθικής ευελιξίας.

«Το να είσαι γυμνή είναι το εύκολο κομμάτι της δουλειάς» λέει η Μάσα. «Το δύσκολο είναι να προσεγγίσεις τον πελάτη και να τον πείσεις να αγοράσει το ακριβό προϊόν που πουλάς, δηλαδή τον ιδιωτικό σου χορό. Τότε σπάει κάτι μέσα σου. Δεν μπορούν όλοι να είναι καλοί πωλητές».Stripers-570

Παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ


Παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ
Κατατέθηκε το πρωί της Πέμπτης στο νομοσχέδιο για τις υδατοκαλλιέργειες, που συζητείται στη Βουλή, η τροπολογία που προβλέπει παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ.
Στην τροπολογία ορίζεται ότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δεν καθίστανται ληξιπρόθεσμες οι οφειλές για τον ΕΝΦΙΑ ούτε λαμβάνονται υπόψη για την έκδοση φορολογικής ενημέρωσης και βεβαίωσης.
Τη ρύθμιση υπογράφουν οι υπουργοί, Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διορθώσεις συνολικά για τον ΕΝΦΙΑ θα κατατεθούν μετά τη συνάντηση με την Τρόικα στο Παρίσι.

Spiegel: Βόμβα 160 δισ. ευρώ απειλεί την ανάκαμψη της Ελλάδας


Spiegel: Βόμβα 160 δισ. ευρώ απειλεί την ανάκαμψη της Ελλάδας


«Η επιβολή της λιτότητας στην Ελλάδα γίνεται εμφανής: πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τους φόρους τους. Τα χρέη αυξάνονται μαζικά». Αυτά αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμά του στην ηλεκτρονική του έκδοση.
«Η οικονομία της Ελλάδας ανακάμπτει σιγά-σιγά αλλά τώρα έρχεται ένα νέο χτύπημα: όλο και περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους. Μόνο τους πρώτους επτά μήνες του χρόνου αυξήθηκαν τα φορολογικά χρέη κατά 7,2% όπως ανέφερε ο ελληνικός Τύπος την Τετάρτη επικαλούμενος το Υπουργείο Οικονομικών. Το σύνολο των οφειλόμενων φόρων ανέρχεται στα 67,9 δισ. ευρώ. Σε αυτούς έρχονται να προστεθούν 77 δισ. ληξιπρόθεσμα δάνεια καθώς και 15 δισ. ευρώ οφειλόμενες εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία».
Το γερμανικό περιοδικό αθροίζει δηλαδή ένα ιδιωτικό χρέος της τάξης των 160 δισ. ευρώ που απειλεί να τινάξει στον αέρα την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Δεν είναι μόνο το γνωστό περιοδικό, ωστόσο, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Ένα από τα κύρια θέματα σχολιασμού στο γερμανόφωνο τύπο είναι το νομοσχέδιο για την απαγόρευση επανεισόδου στην Γερμανία όσων μεταναστών έχουν καταχραστεί κοινωνικά επιδόματα και η επιβολή βαρύτερων ποινών. Η Süddeutsche Zeitung παρατηρεί: «Προσάπτει κανείς στους μετανάστες από την ανατολική Ευρώπη που έρχονται για να εργαστούν ότι το κάνουν για να πάρουν κοινωνικά επιδόματα όπως το Hartz IV και άλλα παρόμοια. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Μόνο ένας στους δέκα Ρουμάνους ή Βούλγαρους παίρνει κοινωνικό επίδομα. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για συμπλήρωμα στον άθλιο μισθό με τον οποίο πληρώνονται από τους εργοδότες τους. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα, και όχι η κατάχρηση των κοινωνικών επιδομάτων: η εκμετάλλευση της ανάγκης των φτωχών μεταναστών».
Διαφορετική είναι η άποψη της Welt η οποία σχολιάζει: «Πιο αυστηρή εθνική νομοθεσία από αυτή που προβλέπεται στο νομοσχέδιο δεν επιτρέπει το ευρωπαϊκό δίκαιο. Θα υπάρχουν κυρώσεις απέναντι σε θρασείς απατεώνες και αυτό είναι σωστό».
Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt γράφει για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η Γερμανία: «Στη Γερμανία το δημόσιο είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη, αλλά και να τις επιβάλλει άμεσα. Απαιτούνται ωστόσο επιπλέον επενδύσεις στο δημόσιο τομέα ώστε να σταματήσει η καταστροφή των σχολείων, των δρόμων και των γεφυρών. Δημόσιο χρήμα θα πρέπει να επενδυθεί στο τομέα της έρευνας και καλύτερων συνθηκών για τις επιχειρήσεις ώστε αυτές να μπορούν να κάνουν απόσβεση. Το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση αρνείται τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις δεν βλάπτει μόνο την οικονομία στη Γερμανία αλλά και την οικονομική ανάπτυξη των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου που αντιμετωπίζουν κρίση. Για το λόγο αυτό είναι επικίνδυνο να ιεραρχεί κανείς υψηλότερα τη βραχυπρόθεσμη επιτυχία ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού από μια υπεύθυνη οικονομική πολιτική για την Ευρώπη».

Τροχαίο για τον Άγγελο Αναστασιάδη

Σε τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη με το αυτοκίνητό του ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αποχώρησε από το...γήπεδο της Τούμπας μετά από το ματς κόντρα στην Ζίμπρου και στον δρόμο προς την κατοικία του στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης είχε τροχαίο ατύχημα. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Πηγή

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:Ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, των Αντιπεριφερειαρχών και των Περιφερειακών Συμβούλων στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας







Το χορευτικό της Ε.Π.Μ.Κατερίνης στη Σκόπελο



ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΚΥΚΛΩΤΙΚΟΥΣ…


   Στη Σκόπελο βρέθηκε το τριήμερο 23,24 και 25 Αυγούστου 2014 το χορευτικό τμήμα της Ε.Π.Μ.Κατερίνης, συμμετέχοντας στο 2ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που πραγματοποίησε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΠΛΕΓΜΑ, στη μνήμη του αείμνηστου Σκοπελίτη χοροδιδασκάλου Διαμαντή Παλαιολόγου. Το χορευτικό της Ε.Π.Μ.Κατερίνης προσκλήθηκε τιμητικά να ανοίξει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ως αναγνώριση από τους διοργανωτές του πολύχρονου και πολυποίκιλου έργου του Πιερικού συλλόγου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.ΣΑΒΒΑ-Κ.ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ
Στο περιθώριο του φεστιβάλ, συνάντηση εποικοδομητικού χαρακτήρα είχε ο έφορος χορευτικού της Ε.Π.Μ.Κατερίνης Παναγιώτης Σάββας με την πρόεδρο της διοργανώτριας εταιρείας ΠΛΕΓΜΑ Κωνσταντίνας Αγγελέτου, στην προσπάθεια της τελευταίας να ανταλλάξει απόψεις αλλά και να ενημερωθεί σε εμπειρίες και γνώσεις από συλλόγους με πολύχρονη διαδρομή σε ανάλογες εκδηλώσεις.

   << Επιθυμούμε να δώσουμε μακροχρόνια προοπτική στο παραδοσιακό μας φεστιβάλ, επιζητώντας να αφομοιώσουμε την τεχνογνωσία συλλόγων με μεγάλη και σημαντική εμπειρία που κουβαλούν από τη συμμετοχή τους σε πληθώρα εκδηλώσεων σε εγχώριες και διεθνείς παραστάσεις. Όπως ασφαλώς η Ε.Π.Μ.Κατερίνης η οποία τιμητικά εμφανίσθηκε πρώτη και όπως διαπιστώσατε έτυχε της αποδοχής όλων των παρευρισκομένων που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με την πολυπληθή παρουσία τους στο δημοτικό θέατρο Σκοπέλου. Φέτος η πλειονότητα των συγκροτημάτων προήλθε από τη Μακεδονία. Όμως για πρώτη φορά γνωρίσαμε στο νησί μας και χορευτικά από την Κρήτη και τα Επτάνησα. Το φεστιβάλ μας δίνει τη δυνατότητα να δικτυωθούμε, να συνεργασθούμε και να διδασκόμαστε από τις γνώσεις των άλλων. Οι συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τόσα πολλά και αξιόλογα συγκροτήματα. Οι χορευτικοί σύλλογοι που συμμετείχαν ανήλθαν στους είκοσι, ενώ οι χορευτές και συνοδοί ξεπέρασαν τους εξακόσιους.>> επισήμανε η κ. Αγγελέτου, η οποία γνωρίζει το αντικείμενο ως πτυχιούχος του τομέα πολιτικής διαχείρισης παραστατικών τεχνών.

     Από την πλευρά του ο έφορος χορευτικού της Ε.Π.Μ.Κατερίνης, τόνισε: << Την επετειακή για τον σύλλογο μας τούτη χρονιά συνεορτάζουμε μαζί σας τα εξηντάχρονα από την ίδρυση της Εστίας. Αποδεχθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά και τιμή την πρόσκληση σας, τιμώντας παράλληλα τη μνήμη του αείμνηστου χοροδιδασκάλου Διαμαντή Παλαιολόγου με τον οποίο συμπλεύσαμε και συμβαδίσαμε στα μονοπάτια της παράδοσης. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για κάθε είδους υποστήριξη στις προσπάθειες σας, οι οποίες επικεντρώνονται στην ανάδειξη και διαιώνιση των επονομαζόμενων παραστατικών τεχνών, στις οποίες καθοριστικό ρόλο έχει ο χορός. Για όλους εμάς που συνυπάρχουμε στους ρυθμούς της παράδοσης, τα φεστιβάλ συντελούν στο να γίνουμε πλουσιότεροι σε γνώσεις και εμπειρίες, γνωρίζοντας και καταγράφοντας την χορευτική ιδιαιτερότητα κάθε περιοχής. Κατορθώσατε να συμπορευθούν τόσοι πολλοί άνθρωποι που διέπονται από το ίδιο μεράκι. Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση και φιλοξενία στο πανέμορφο νησί των Βόρειων Σποράδων.>>

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ
    Το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 οι χορευτές των είκοσι συγκροτημάτων συναντήθηκαν στο λιμάνι της Σκοπέλου για την καθιερωμένη παρέλαση. Με επικεφαλής τον χοροδιδάσκαλο Γεώργιο Δημόπουλο οι χορευτές της Ε.Π.Μ.Κατερίνης πρώτοι στη σειρά οδήγησαν τα υπόλοιπα χορευτικά σχήματα στο ανοικτό Δημοτικό θέατρο Σκοπέλου, διερχόμενοι από τους κεντρικούς δρόμους της Χώρας, αποσπώντας την επιβράβευση από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του καταπράσινου νησιού. Το λάβαρο βέβαια της Ε.Π.Μ. προηγείτο, ενώ τον κ. Δημόπουλο συνόδευαν οι χορευτές Ευάγγελος Γκούτζας, Δημήτριος Πανανός, Παύλος Παπαχρήστος, Παναγιώτης Σάββας και οι γυναίκες του συγκροτήματος Βικτωρία Ρούσσου, Χρυσούλα Κατσάρα, Πόπη Κατσάρα, Ασπασία Κασταμπουλίδου. Δέσποινα Πανανού και Ιωάννα Γρηγοριάδου.

   Το χορευτικό της Ε.Π.Μ.Κατερίνης απέδωσε χορούς από τη Δυτική Θράκη.

ΟΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ

   Οι παραδοσιακές φορεσιές της Σκοπέλου κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες. Όπως καταγράφει ο φωτογραφικός φακός η αριστερή φορεσιά είναι η νυφιάτικη. Τη φορούσαν οι Σκοπελίτισες την ημέρα του γάμου.
    Η αριστερή φορεσιά είναι η αρραβωνιάρα. Οι Σκοπελίτισες ήταν ντυμένες με αυτή την ενδυμασία την ημέρα του αρραβώνα, για την πρώτη γνωριμία με τον μέλλοντα σύζυγο.
    Η δεύτερη  από αριστερά τοπική ενδυμασία είναι η καθημερινή φορεσιά, ασφαλώς απλούστερη και πιο εύχρηστη.
    Ανάμεσα στις τρις Σκοπελίτισες, ένας Θρακιώτης χορευτής, αλλά Πιεριέας στην καταγωγή. Είναι ο ταμίας και χορευτής του συγκροτήματος της Ε.Π.Μ., ο Ευάγγελος Γκούτζας που δικαιωματικά νοιώθει ευτυχισμένος ανάμεσα στα πανέμορφα κορίτσια.
    Άλλωστε ο Ελληνισμός διακρίνεται από την πολυποικιλότητα των τοπικών στοιχείων, την επί μέρους διαφορετικότητα, αλλά και τον δημιουργικό πλουραλισμό.
    Πάντως την ώρα του χορού όλοι εκφράζονται με το ίδιο πάθος και έξαρση.
    Και επιπρόσθετα γιατί οι μεγάλοι χορευτές δεν είναι μεγάλοι εξαιτίας της τεχνικής τους, αλλά εξαιτίας του πάθους τους.

                                               
ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ

  Χορός χωρίς μουσική και τραγούδι δεν γίνεται. Επιστρατευμένος από το τμήμα της χορωδίας της Ε.Π.Μ.Κατερίνης ο Γρηγόρης Μητσοκάπας έδωσε τη λύση. Άριστος γνώστης της κιθάρας και μελωδικός στη φωνή διασκέδαση όχι μόνο τους Πιεριείς, αλλά και μεγάλο μέρος χορευτών, έτσι όπως συνηθίζεται στις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τόσο στη διαδρομή προς τη Σκόπελο, όσο και στο πλοίο της γραμμής, αλλά και στις συνεστιάσεις παρουσίασε πλούσιο ρεπερτόριο. Γοητευμένοι όλοι από τον Γρηγόρη. Μπράβο του.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ

    Η Βικτωρία Ρούσσου και η Ιωάννα Γρηγοριάδου ήταν τα νεαρότερα μέλη του χορευτικού της Ε.Π.Μ. Απέδωσαν άριστα τους Θρακιώτικους χορούς και παρέα με τα άλλα συγκροτήματα δεν σταμάτησαν να χορεύουν. Αεικίνητες με τη δυναμική της νιότης. Το μέλλον σαφώς ευοίωνο για το χορευτικό τμήμα. Πάντα τέτοια κορίτσια.
            Γιατί στη σημερινή κρίση των αξιών ευτυχώς  υπάρχουν ακόμα ρομαντικοί που σε πείσμα των καιρών επιμένουν να ξεχωρίζουν, να δημιουργούν και να προσπαθούν να ορθώσουν το   ανάστημα του πολιτισμού…Οι άνθρωποι της Ε.Π.Μ.Κατερίνης το αποδεικνύουν.


                      




                      



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων




 Θέμα: Εγκληματική η αδιαφορία της κυβέρνησης για τις δραματικές επιπτώσεις του
            καταρροϊκού πυρετού στην αιγοπροβατοτροφία.

        Τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού αυξάνονται και πληθαίνουν σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας, ενώ οι κτηνοτρόφοι  φοβούνται να τα δηλώσουν, γιατί αυτό θα συνοδευτεί με υποχρεωτικό περιορισμό στους στάβλους και επιβάρυνση των κτηνοτρόφων με την αγορά των ζωοτροφών, τη στιγμή που δεν έχουν ρευστότητα για τα απολύτως αναγκαία. Ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στους μετακινούμενους κτηνοτρόφους που – από τη φύση της δουλειάς τους – δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιου είδους περιοριστικά μέτρα. Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι μικρομεσαίοι παραγωγοί δεν πήραν ούτε την εξισωτική αποζημίωση, αυθαίρετα κόπηκε ή αυτή συρρικνώθηκε δραστικά, χωρίς να ευθύνονται οι κτηνοτρόφοι  γι’ αυτό, αλλά το νέο σχέδιο δράσης για τους βοσκοτόπους ΕΕ και κυβέρνησης.
        Δραματικές καταστάσεις βιώνουν οι κτηνοτρόφοι από την  εγκληματική κυβερνητική αδιαφορία που αφορούν : 
-Τις μεγάλες ελλείψεις σε κτηνιάτρους στις κρατικές κτηνιατρικές διευθύνσεις.
-Την απουσία  ψεκασμών σε περιοχές που διαχειμάζει το κουνούπι-ξενιστής, αλλά και ελέγχων σε όλα ανεξαιρέτως τα κοπάδια.
-Την ανυπαρξία διανομής δωρεάν στους κτηνοτρόφους εντομοκτόνων και εντομοαπω­θ­ητι­κών, αλλά και ζωοτροφών σε όσα κοπάδια έχουν προσβληθεί.
-Την ανυπαρξία προγραμματισμού αποζημιώσεων για την δραστική μείωση της παραγωγής, των απωλεσθέντων ζώων και του εισοδήματος.
         Ακριβώς αυτήν την κατάσταση εκμεταλλεύονται και οι έμποροι που αν και η συγκεκριμένη ασθένεια δεν έχει καμιά επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία, όμως εκβιάζουν για να πάρουν σε ακόμα χαμηλότερες, εξευτελιστικές  τιμές γάλα και σφάγια. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι βαριές και μεγάλες. Οδηγεί την εκτατική αιγοπροβατοτροφία που δραστηριοποιούνται κύρια μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι στην καταστροφή, διευκολύνοντας τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για δημιουργία επιχειρηματικής σταβλισμένης καπιταλιστικής μορφής κτηνοτροφικών μονάδων, που σημαίνει συγκέντρωση και συγκεντροποίηση σε λίγα χέρια και καταστροφή των πολλών μικρομεσαίων.    
                                                    Ερωτάται ο κ. Υπουργός
αν σκοπεύει να λάβει άμεσα και γρήγορα τα παραπάνω διατυπωμένα  από τους κτηνοτρόφους μέτρα ικανοποίησης και επιβίωσης τους, απέναντι στον καταρροϊκό πυρετό.



                                                                                                                 O βουλευτής του ΚΚΕ 

                                                                                                                     Νίκος Μωραΐτης.