ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax:  2351 – 351207                             Κατερίνη,  20  Ιανουαρίου 2015

                                  
            

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Κορυφώνονται οι προετοιμασίες στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.


Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, που ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών των εκλογικών συνεργείων, που αφορούν στην προετοιμασία και στη λειτουργία των εκλογικών τμημάτων, για την άριστη διεξαγωγή των εκλογών και εγγυήθηκε ασφαλή και γρήγορη μετάδοση των αποτελεσμάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.


«Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας η ομαλή και αποτελεσματική προεργασία αλλά και διεξαγωγή  της εκλογικής διαδικασίας αποτελεί στοίχημα που πάντα κερδίζουμε με την πολύχρονη εμπειρία των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Διοικητικού-Οικονομικού και των υπολοίπων της Π.Ε.Πιερίας τους οποίους ευχαριστώ για την υπευθυνότητα, τον προγραμματισμό και τον άψογο συντονισμό που επιδεικνύουν για μια άρτια εκλογική βραδιά. Είμαι βέβαιη ότι λόγω της σοβαρής προετοιμασίας δεν θα ανακύψουν ζητήματα  και η εκλογική διαδικασία θα εξελιχθεί δίχως προβλήματα», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.


Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Διοικητικού-Οικονομικού της  Π.Ε.Πιερίας που απαρτίζουν τα εκλογικά συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για τη λήψη μέτρων που θα συμβάλουν στην άρτια διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, όπως παραλαβή εκλογικού υλικού, κατανομή εκλογικών καταλόγων ανα τμήμα, προετοιμασία του εκλογικού σάκου ( εκλογικό υλικό, ψηφοδέλτια, εγκυκλίους, βιβλία, εκλογικούς καταλόγους, βεβαιώσεις εφορευτικής επιτροπής κ.α. ) και παράδοσή του στους δικαστικούς  αντιπροσώπους   του νομού μέσω των Δήμων, ανάρτηση απόφασης καθορισμού εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας Ν.Πιερίας των γενικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 και  ανάρτηση απόφασης καθορισμού  ειδικών μεικτών εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας Ετεροδημοτών Περιφέρειας Ν. Πιερίας των γενικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.


Η Διεύθυνση Διοικητικού – Οικονομικού της Π.Ε. Πιερίας σε συνεργασία με το τμήμα Πληροφορικής της Π.Ε.Πιερίας με βάση την εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών καθόρισαν τα εκλογικά τμήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Όπως και στις προηγούμενες εκλογές, έτσι και φέτος η εισαγωγή στοιχείων θα πραγματοποιηθεί με λογισμικό που έχει αναπτυχθεί από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με παραμετροποίηση και από το Τμήμα Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Για την ορθή λειτουργία του λογισμικού πραγματοποιήθηκε πληθώρα δοκιμών με πλασματικά δεδομένα, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και καινοτομίες,  όπως  αυτόματη αποστολή των ψήφων των συνδυασμών στο μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών. Επισημαίνεται, ότι η έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων και η επικύρωση αυτών είναι αρμοδιότητα των Πρωτοδικείων.