ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Δεν θέλουμε εκλογές και δημοψηφίσματα γιατί όλοι οι άλλοι είναι «ηλίθιοι».


ροκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ξορκίζουν τόσο τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, όσο και τα δημοψηφίσματα. Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι αυτό το κάνουν γιατί δεν θέλουν να χάσουν ψήφους.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι εμείς οι υπήκοοι (και όχι πολίτες) ψηφοφόροι δεν θέλουμε ούτε εκλογικές ενοχλήσεις ούτε δημοψηφίσματα. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Εξάλλου αυτό ακριβώς δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις. Έτσι δεν είναι;
Που βασίζεται όμως αυτό το πράγμα, αφού αν……….
……….
ψάξουμε μέσα μας, όλοι μας θέλουμε να συμμετέχουμε και να αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι; Δεν το θέλουμε;;;
Ναι το θέλουμε, αλλά ενώ ο καθένας μας θεωρεί τον εαυτό του ικανό για κάτι τέτοιο, ταυτόχρονα θεωρεί όλους τους άλλους πολιτικά χαζούς και εύκολα παρασυρόμενους. Θεωρεί ότι μόνο ο ίδιος κατέχει τη μόνη αλήθεια, ενώ όλοι οι άλλοι είναι βλάκες. Γι’ αυτό και όταν γίνεται μια δημοσκόπηση, δείχνουμε ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη στις εκλογές και τα δημοψηφίσματα, αφού θεωρούμε το σύνολο των άλλων πολιτικά ηλίθιο που παρασύρεται και δεν μπορεί να αποφασίσει σωστά.
Εδώ ακριβώς, σε αυτό το ψυχολογικό «διαίρει και βασίλευε» των ανθρώπων, βασίζεται το σύστημα και δεν εφαρμόζει συλλογικούς δημοκρατικούς θεσμούς. Αντίθετα εφαρμόζει συγκεντρωτικούς κατ’ επίφαση δημοκρατικούς θεσμούς, για να έχει τον φερετζέ της δημοκρατικότητας.
Γι αυτό ακριβώς και οι πολιτικοί αρχηγοί ξορκίζουν τις εκλογικές αναμετρήσεις και τα δημοψηφίσματα και όλοι εμείς είμαστε ικανοποιημένοι που το ακούμε, γιατί έτσι είμαστε σίγουροι ότι δεν θα δοθεί η ευκαιρία στους άλλους τους «χαζούς» να καθορίσουν το προσωπικό μας μέλλον. Ως εκ τούτου, προτιμούμε καλύτερα τους πολιτικούς γόνους και τους επαγγελματίες πολιτικούς του συστήματος, να αποφασίζουν για τη ζωή μας, παρά να αποφασίζει ο «πολιτικά ηλίθιος» διπλανός μας.
Με αυτή τη λογική, δικαιολογημένα λοιπόν έριξαν από την εξουσία τον Παπανδρέου που προκήρυξε δημοψήφισμα και όλοι μας ικανοποιηθήκαμε και δικαιολογημένα τώρα διαγκωνίζονται Τσίπρας και Σαμαράς εναντίον των εκλογικών αναμετρήσεων και των δημοψηφισμάτων. Κατά τα άλλα είμαστε δημοκράτες, αλλά φυσικά μόνο εμείς, όχι οι άλλοι.