ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Υπάλληλοι της τρόικας κυβερνούν την Ελλάδα με e-mails

Σε αφήνει άναυδο η αποκάλυψη που κάνει το περιοδικό Hot Doc και λογικά θα έπρεπε να προβληματίσει γιατί αυτό το συγκλονιστικό ρεπορτάζ πέρασε απαρατήρητο όχι μόνο από τα καθεστωτικά ΜΜΕ αλλά και από ηλεκτρονικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που πρόσκεινται στην αριστερά.
Συγκεκριμένα στην κατοχή του περιοδικού βρέθηκαν μια σειρά ηλεκτρονικών μηνυμάτων –η γνησιότητα σύμφωνα με το Hot Doc είναι αναμφισβήτητη- τα οποίαπιστοποιούν κάτι που όλοι λίγο ή πολύ το γνωρίζαμε χωρίς όμως να μπορούσαμε να το τεκμηριώσουμε. Ότι δηλαδή«η χώρα διοικείται με εντολές της τρόικας»…
…….η οποία με e-mail  επιβάλλει   τις επιθυμίες της με όργανο την άθλια υπάκουη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Τα μηνύματα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν ανταλλαγή μεταξύ υπαλλήλων της τρόικας, παραγόντων της ελληνικής  διοίκησης αλλά και του πρωθυπουργικού γραφείου έχουν σχέση με τις ομαδικές απολύσεις που έγιναν και την οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε.
Τα  e-mails που δημοσιεύει το περιοδικό «αποτελούν χειροπιαστή απόδειξη της σχέσης υποτέλειας που υπάρχει ανάμεσα στην απερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά με τους τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ» αναφέρει χαρακτηριστικά το έντυπο.
Δεν θέλουμε να «κάψουμε» στο ελάχιστο την κυκλοφορία του περιοδικού γι’ αυτό δεν κάνουμε αναλυτική αναφορά στο δημοσίευμα. Θέλουμε να σταθούμε όμως σε μια άλλη παράμετρο, θέτοντας μερικά ερωτηματικά αποφεύγοντας τις δικές μας εκτιμήσεις. Ποιοι μηχανισμοί έχουν την δυνατότητα να κάνουν τέτοιες υποκλοπές; Γιατί το προϊόν αυτών των υποκλοπών το έστειλαν στο συγκεκριμένο έντυπο του οποίου είναι γνωστός ο πολιτικός προσανατολισμός του; Γιατί το Hot Doc δημοσιεύει το υποκλαπέν υλικό  ρισκάροντας ποινικές διώξεις εναντίον του;