ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάσθηκε η Επανάσταση του 1878 κατά των Τούρκων στον Κολινδρό

 

Με βροχή αλλά με αμείωτο ενδιαφέρον και μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Κολινδρό  οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της επανάστασης του 1878 εναντίον των Τούρκων κατακτητών, όπου την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Στις επετειακές εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Πιερίας Ζήσης Ζάννας και Χάρης Τζαμακλής, ο μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, οι επικεφαλής των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών της Πιερίας και πλήθος κόσμου. 
Επιμνημόσυνη... 

δέηση υπέρ των αγωνισαμένων και ηρωικώς πεσόντων Ελλήνων επαναστατών κατά του τουρκικού ζυγού ετελέσθη από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Γεώργιο με τους τοπικούς ιερείς και κατατέθηκαν στεφάνια  στην προτομή του πρωτεργάτη επαναστάτη επισκόπου Κίτρους Νικολάου Λούση. Κατόπιν ακολούθησε παρέλαση της μαθητιώσσας νεολαίας και των πολιτιστικών συλλόγων.

Ομιλία για το ιστορικό της ημέρας είχε πραγματοποιηθεί μετά τη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου από τον απόστρατο αξιωματικό, συγγραφέα και ερευνητή Σωτήριο Μασταγκά.