ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Πιο ψεύτης πεθαίνεις…



Θα χρησιμοποιήσουμε μια ατάκα ενός αγαπημένου ήρωα πολλών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα και του Τσίπρα. Ο λόγος για τον Ιωσήφ Στάλιν ο οποίος είχε πει:
«Αν ένας υπουργός Εξωτερικών αρχίζει να υπερασπίζεται μέχρι θανάτου μια «συμφωνία ειρήνης», πρέπει να είστε βέβαιοι ότι η κυβέρνησή του έχει ήδη παραγγείλει νέα θωρηκτά και αεροπλάνα».
Παραφράζοντας τα λεγόμενά του, μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών θα λέγαμε ότι αν ένας υπουργός Οικονομικών (ακόμη κι αν αυτός είναι ο απίθανος Βαρουφάκης) υπερασπίζεται όσα υπέγραψε προχθές τότε να προετοιμαζόμαστε για… σκληρά μνημόνια.
Δυστυχώς, η πραγματικότητα θα είναι πολύ σκληρή για την ελληνικό λαό. Η κατάρρευση της οικονομίας μέσα σε μόλις 2 μήνες (από την ανακοίνωση των εκλογών και μετά) θα έχει τεράστιο κόστος στους Έλληνες πολίτες. Η προχθεσινή συμφωνία μπορεί να αποτελεί μια ισχυρή ελπίδα ότι η Ελλάδα δε θα πάθει τα χειρότερα, δεν θα χρεοκοπήσει δηλαδή και δεν θα βγει από το ευρώ, δυστυχώς, όμως, έρχονται δεινά πολύ χειρότερα από όσα έχουμε ζήσει.
Ουσιαστικά η χώρα γύρισε πίσω σχεδόν μια πενταετία ή τουλάχιστον στο καλοκαίρι του 2012 όταν ήταν ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Το μνημόνιο που θα υπογράψει η κυβέρνηση με τη λήξη της παράτασης θα είναι πολύ βαρύτερο από τα προηγούμενα. Θα περιλαμβάνει μέτρα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού του 2014 και του 2015 αλλά και θα προβλέπει σειρά δεσμεύσεων οι οποίες θα κάνουν την προηγούμενη τρόικα να μοιάζει… γατούλα μπροστά στους… θεσμούς που έρχονται.
Ας αφήσουμε την προπαγάνδα της Αριστεράς που δουλεύει πολύ καλά και στο διαδίκτυο και ας δούμε την πραγματικότητα. Έχουμε μια συμφωνία που θα πρέπει να εγκριθεί εφόσον αυτοί οι απίθανοι καταθέσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις που περιμένουν οι Ευρωπαίοι. Δεν αποκλείεται να απορρίψουν τα μέτρα της κυβέρνησης διότι ήδη διαρρέουν από το Μαξίμου οι παπαγάλοι της νεραντζιάς ότι θα είναι μεταρρυθμίσεις χωρίς «ποσοτικοποίηση», ουσιαστικά έκθεση ιδεών σαν κι αυτές που ο Βαρουφάκης παρουσίαζε στην ΕΕ και τον πήραν στο ψιλό.
Επομένως, ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ενώ και τον Απρίλιο που θα μας επαναξιολογήσει η τρόικα θα φανεί αν η Ελλάδα θα πάρει κανένα φράγκο ή θα καταρρεύσουν οι τράπεζες. Και στο τέλος Ιουνίου αν όλα πάνε καλά θα έρθει το… μπουγιουρντί τετραετίας. Αυτή είναι η πραγματική συμφωνία, όλα τα υπόλοιπα είναι «κόκκινη προπαγάνδα». Κι όποιος μιλά διαφορετικά από την κυβέρνηση είναι σχεδόν… προδότης της πατρίδας.
Δεν τολμάμε να πούμε λέξη για την ξεφτίλα της κυβέρνησης αλλά και την απίστευτη αλαζονεία του Τσίπρα που τολμά να λέει ότι παρέλαβε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.
Αν θυμόμαστε καλά η ΝΔ παρέδωσε μια χώρα με πλεόνασμα πάνω από 4 δις. Πώς λοιπόν έχεις τέτοιο πλεόνασμα και ο Τσίπρας λέει ότι τα ταμεία ήταν άδεια;
Επίσης παρέδωσε τη χώρα με αύξηση του ΑΕΠ για πρώτη φορά μετά από χρόνια. Η κατανάλωση άρχισε να «τσιμπάει», ο κόσμος δειλά αγόραζε, οι καταθέσεις ήταν στα γκισέ κι όχι στα μαξιλάρια, οι τράπεζες ήταν επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και δανείζονταν με φθηνά επιτόκια.
Η προηγούμενη κυβέρνηση συμμετείχε ισότιμα στις αποφάσεις για το πακέτο Γιούνκερ και το τύπωμα χρήματος από τον Ντράγκι. Η χώρα είχε όλες τις προϋποθέσεις για να πουλάει ελληνικά ομόλογα και να τα αγοράζει η ΕΚΤ. Τα ομόλογα ήταν σε ιστορικά χαμηλά και η χώρα ήταν ένα βήμα από την έξοδο στις αγορές. Κι όμως, μέσα σε 20 μέρες η κυβέρνηση Τσίπρα – ψεκασμένων τα διέλυσε όλα. Η χώρα παραπαίει, τα έσοδα κατέρρευσαν, οι τράπεζες βαράνε διάλυση, η επενδυτική δραστηριότητα πάγωσε, οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να κάνουν… ντου και ο ΣΥΡΙΖΑ κοιμάται με τα τσαρούχια.
Και παρ’ όλα αυτά επιμένουν ότι συνέτριψαν τους Γερμανούς, τους Ολλανδούς κι όλους τους Ευρωπαίους και ήρθαν νικητές. «Κερδήθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος» είπε ο πάντα περισπούδαστος Τσίπρας με ύφος σα να γνωρίζει από πολέμους.
Δυστυχώς στην Ελλάδα έχει χαθεί η λογική. Η απίστευτης έκτασης κυβερνητική προπαγάνδα (που μπροστά της κάνει τους προηγούμενους της ΝΔ να μοιάζει με… Αρσακειάδες) έχει ρίξει δίχτυα παντού. Όποιος τολμά να αμφισβητήσει τη μεγάλη συμφωνία είναι… Κουίνσλιγκ. Όποιος αποθεώνει τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη είναι «δικός μας».
Όμως, η περίοδος χάριτος τέλειωσε. Θα πρέπει από εδώ και στο εξής να καταλάβουν ότι υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που δεν πιστεύει στους ψεύτες. Όταν θα το καταλάβει και η πλειοψηφία του λαού θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Η ώρα αυτή θα έρθει σύντομα, όταν θα πέσει ο λογαριασμός βαρύς και τότε να δούμε αν το ελικόπτερο θα φτάσει στον Τσίπρα. Απλά για να μην μας περνάνε για ηλίθιους ας θυμίσουμε στον κόσμο τι έλεγε ο πρωθυπουργός.
Νοέμβριος του 2012, Αλέξης Τσίπρας: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση θα καταργήσει με ένα νόμο και σε ένα άρθρο όλα τα μέτρα λιτότητας».
Αυτά για όσους ξεχνάνε.