ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΜΕ…. ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ



ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές θα πραγματοποιηθούν τα Κούλουμα σε ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) που βρίσκεται σε ισχύ από το Σάββατο (21/2/2015), την Καθαρά Δευτέρα (23/2), ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά σε όλη τη χωρά. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά (από 1000 μέτρα). Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλα τα δυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες ηπειρώτικες περιοχές.
Την Τρίτη (24/2) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν αρχικά στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές αλλά μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για την Καθαρά Δευτέρα (23/2)
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά της χώρας. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν επίσης την μεταφορά αφρικανικής σκόνης ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στο Αιγαίο με ένταση 7 έως 8 μποφόρ.
Άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης θα είναι ο καιρός στην Αττική, με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται πιθανόν κατά τις πρωινές ώρες οι οποίες θα είναι ισχυρές. Κατά διαστήματα βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη το σκηνικό του καιρού θα είναι βροχερό ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν που θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία από τη νύχτα και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους 8 έως τους 15 βαθμούς κελσίου.
Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από 1000 μέτρα). Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη δυτική και τη νύχτα και στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από 1000 μέτρα). Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν πρώτα στα βορειοδυτικά και μέχρι αργά και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες παροδικά πιθανόν ισχυρές κυρίως στην Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας (πάνω από 1000 μέτρα). Τη νύχτα στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 3 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kairos/prognwsh-emy/story/559578/koyloyma-me-vroxes-kataigides-kai-xionia#ixzz3SXmKJhRJ