ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΜ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Η ΝΕΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΙΑΝΕΙΜΕΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
ΣΤΙΣ  28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ 1 ΜΑΡΤΗ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΤΗΝ <<ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ>> ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Συνάδελφοι, είναι γνωστό, ότι με την έναρξη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης , ο κλάδος της κατασκευής ουσιαστικά κατέρρευσε, με ότι αυτό συνεπάγεται για εμάς και της οικογένειες μας. Ανεργία, φτώχεια.
Οι πολιτικές που ακολουθηθήκαν , ήταν πολιτικές στα πλαίσια της Ε.Ε., της στρατηγικής της ανταγωνιστικότητας, πολιτικές διεξόδου από την οικονομική κρίση προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου.
Εμείς σαν κομμάτι του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, εκτιμάμε, ότι  με άλλη παραλλαγή και η νέα συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), θα ακολουθήσει ίδια πολιτική, γιατί δεν αμφισβητεί τον πυρήνα της στρατηγικής της Ε.Ε. και απλά αντιπαραθέτει άλλο μείγμα αστικής διαχείρισης-πολιτικής.
Παρά της προσδοκίες του Ελληνικού λαού που καλλιέργησε κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς λέμε στους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και γενικότερα. Επαγρύπνηση, οργάνωση στους χώρους δουλειάς, ταξική συσπείρωση για να επανακτήσουμε τουλάχιστον αυτά που χάσαμε τα τελευταία 6 χρόνια που τίποτα δεν λέει η νέα συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) πέρα από τα ψίχουλα που θα αναδιανείμει μεταξύ της σχετικής και απόλυτης φτώχειας.
Έχει αξία να θυμηθούμε πως ο κλάδος της κατασκευής πλήρωσε της συνέπιες της κρίσης του συστήματος και των πολιτικών διεξόδων  από αυτή, προς όφελος όμως του κεφαλαίου, των μεγαλοεργολάβων του κλάδου.
Κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και κατά επέκταση την κλαδική, κατάργηση, ώριμων, συγκροτημένων δικαιωμάτων (τριετίες, εξαετίες, επίδομα τέκνου, επίδομα γάμου κ.α.), κατάργηση εποχικού βοηθήματος, μείωση ασφαλιστικών εισφορών προς όφελος των μεγαλοεργολάβων – εργοδοτών με ότι συνεπάγεται για το ασφαλιστικό ταμείο και της συντάξεις. Αυτά τα μέτρα σε συνδυασμό με την συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική που έχουν ταξικό πρόσημο, που ανέτρεψαν εργασιακές σχέσεις, κατακτήσεις, είναι μέτρα που συνέβαλλαν στην παραπέρα φτώχεια, εξαθλίωση μας. Αυτά πρέπει να επανακτηθούν άμεσα, να είναι τα αιτήματα αιχμής για το συνδικαλιστικό μας κίνημα, μαζί με μέτρα προστασίας των ανέργων.
Χρειαζόμαστε ένα σωματείο ζωντανό, μαχητικό, διεκδικητικό, ταξικό που σε καθημερινή βάση θα χει ζωή και θα λειτουργεί που θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι σε αυτό αφού εξαιτίας των συμβιβασμένων φιλοεργοδοτικών – φιλοκυβερνητικών συσχετισμών δύναμης στο σωματείο που ηγούνται κυρίως τα τελευταία 20 χρόνια απαξιώθηκε το σωματείο στα μάτια των εργαζομένων, αφού δεν το έβλεπαν πουθενά και κυρίως στην κατεύθυνση της οργάνωσης της εργατικής πάλης απέναντι στις αντεργατικές επιλογές, για να εμποδίσουν, να σταματήσουν την εφαρμογή τους.
Πολλές φορές έβαζαν και πλάτη, με την εσκεμμένη αδράνεια τους, για την εφαρμογή αντεργατικών ρυθμίσεων και καλλιεργούσαν στους εργαζόμενους κλίμα ηττοπάθειας, μοιρολατρίας, συμβιβασμού και στην <<καλύτερη>> αποδοχή του μικρότερου κακού και τους οδηγούσαν έτσι στην παραίτηση από τον στίβο της εργατικής πάλης, του εργατικού αγώνα, στην αποστράτευση από τους αγώνες
Η <<εργατική ταξική ενότητα οικοδόμων Κατερίνης>> η παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, με τους 2 εκλεγμένους που είχε στο απερχόμενο Δ.Σ. από τους 7, μαζί με όλες της δυνάμεις που συσπειρώνονται σε αυτήν, πάλευε στην ακριβώς αντίθετη πλευρά.
Χωρίς ήξεις-αφήξεις, χωρίς περιστολές είχε και έχει ανοιχτό μέτωπο με της δυνάμεις της συναίνεσης, του κοινωνικοεταιρισμού, της εσκεμμένης αδράνειας (παλιού και νέου φιλοεργοδοτικού και φιλοκυβερνητικού συνδικαλισμού). Τα κατήγγειλε πολλές φορές με ανακοινώσεις, δελτία τύπου, σε συνεντεύξεις τύπου, μαζικά στους συναδέλφους.
Παράλληλα προσπαθούσε με της δυνάμεις που διέθετε να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων  του κλάδου, να συσπειρώσει όλες της δυνάμεις γύρω από το σωματείο, να εγγράψει εργαζόμενους, να συγκροτήσει και άλλες μορφές εργατικής οργάνωσης  π.χ. συγκρότηση επιτροπής ανέργων πρόταση της παράταξης μας που υπονομεύτηκε στην πράξη από την πλειοψηφία του σωματείου (ΠΑΣΚΕ) με την αδιαφορία που επέδειξε.
Συνάδελφε, άνεργε του κλάδου η <<ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ>> ποτέ δεν σε κορόιδεψε, δεν σου είπε ψέματα, συνεπείς σε λόγια και πράξη ήμασταν και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης του αγώνα και της πάλης στον κλάδο μας για την συμμετοχή  συναδέλφων στην ζωή του σωματείου, στην οργάνωση κινητοποιήσεων, απεργιών, άλλων  αγωνιστικών μορφών παρεμβάσεων για τα προβλήματα συναδέλφων, συνολικότερα του κλάδου. Για αγώνες μαζικούς, ταξικούς, ανατρεπτικούς.

Για αυτό καλούμε σε συμμετοχή όλων των συναδέλφων, ανέργων του κλάδου, στις αρχαιρεσίες-εκλογές του σωματείου μας. Για την εκλογή νέου Δ.Σ. και αντιπροσώπων στο εργατικό κέντρο και την ομοσπονδία οικοδόμων να έρθουν να ψηφίσουν στις 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ 1 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ <<ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ >> ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΟΤΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.