ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση δεν μπλοφάρει, θα απαντήσει σθεναρά «ΟΧΙ»!

varoufakhsΛακωνικός και απόλυτος στις δηλώσεις του, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντα της χώρας και τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης, γι” αυτό και επιμένει στο «ΌΧΙ».
Η Ελλάδα δεν μπολοφάρει, θα πούμε «ΟΧΙ» αν μας ζητήσουν περισσότερη λιτότητα οι Ευρωπαίοι εταίροι, επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο Οικονομικών, σε συνέχεια της συνέντευξης του Γιάνη Βαρουφάκη στο γαλλικό περιοδικό Philosophie.
«Από την αρχή των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση διατρανώνει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί περισσότερη λιτότητα» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση και ξεκαθαρίζεται πως………….
………
«αν οι εταίροι και οι θεσμοί επιμείνουν σε περισσότερη λιτότητα σε μια χώρα που ήδη έχει υποστεί τεράστιες απώλειες από την μεγαλύτερη λιτότητα στην οικονομική ιστορία, τότε η κυβέρνηση θα απαντήσει σθεναρά ΟΧΙ».
Στην συνέντευξή του στο Politico, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε αναφέρει πως «δεν μπορούμε να μπλοφάρουμε πια. Όταν λέω ότι θα καταλήξουμε να φύγουμε από το ευρώ αν θα πρέπει να αποδεχτούμε περισσότερη λιτότητα που δεν είναι βιώσιμη, αυτό δεν είναι μπλόφα».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:
«Από την αρχή των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση διατρανώνει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί περισσότερη λιτότητα.
Ο Υπουργός Οικονομικών επανέλαβε αυτή τη θέση, λέγοντας πως, αν οι εταίροι και οι θεσμοί επιμείνουν σε περισσότερη λιτότητα σε μια χώρα που ήδη έχει υποστεί τεράστιες απώλειες από την μεγαλύτερη λιτότητα στην οικονομική ιστορία, τότε η κυβέρνηση θα απαντήσει σθεναρά ΟΧΙ. Κι αν μας απειλήσουν με εξωθεσμικές κινήσεις που θα διακινδυνεύσουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τότε πράττουν εναντίον των συμφερόντων της Ευρώπης.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει. Υπερασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντα της χώρας και την δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης».
Το θέμα είναι μάλλον ότι το «ΌΧΙ» είναι μια λέξη που δεν είχε συνηθίσει η Ευρώπη να ακούει από τη χώρα μας…
pentapostagma